• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Treningskamper 2020

Started by Nixon, October 25, 2019, 17:48:54 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Billy Elliott

February 21, 2020, 14:03:25 PM #150 Last Edit: February 21, 2020, 15:03:29 PM by Billy Elliott
Quote from: krakra on February 21, 2020, 13:55:16 PMMålet kom mot etablert forsvar

Tja, det kommer på et direkte fremspill etter en dårlig klarering fra en AAFK-spiller når hele forsvaret deres er på vei til å rykke frem. Vet ikke om jeg vil kalle det et angrep mot etablert akkurat, men uansett om vi noterer 1 eller 0 sjanser skapt mot etablert, er det fremdeles elendig. Og ikke minst symptomatisk.

Man klarer rett og slett ikke å spille mot etablert under LAN, og siden det stort sett er det vi møter i 90% av kampene, kan man ikke annet enn å kalle det et massivt problem. Ingenting har forbedret seg på dette området siden i fjor.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

krakra

Kvinge var iallefall dårligst av den offensive trioen. Når det gjelder Kolskogen og Eggen så skjedde det ikke så sykt mye utover scoringene, som trakk opp eller ned. Jeg syns det ser ut som Kolskogen blir revet ned på 3-1, isåfall er det ikke noe å trekke der. Da får alle tre stopperne jevnbra fra meg. Men man ser at Eggen er tung og treg, som man har sett i halvannet år. Kolskogen er raskere, både i hode og bein.

krakra

Quote from: Billy Elliott on February 21, 2020, 14:03:25 PM
Quote from: krakra on February 21, 2020, 13:55:16 PMMålet kom mot etablert forsvar

Tja, det kommer på et direkte fremspill etter en dårlig klarering fra en AAFK-spiller når hele forsvaret deres er på vei til å rykke frem. Vet ikke om jeg vil kalle det et angrep mot etablert akkurat, men uansett om vi noterer 1 eller 0 sjanser skapt mot etablert, er det fremdeles elendig. Og ikke minst symptomatisk.

Man klarer rett og slett ikke å spille mot etablert under LAN, og siden det stort er det vi møter i 90% av kampene, kan man ikke annet enn å kalle det et massivt problem. Ingenting har forbedret seg på dette området siden i fjor.
Vel, nå har vi møtt et lag som spiller nogenlunde lavt og trygt. Å avfeie Djurgården-kampen mot at "de ikke lå lavt slik alle norske lag gjør", mens man løfter fram Åsane-kampen som et bevis på at Brann ikke har utviklet seg offensivt faller for sin egen urimelighet. Åsane presset høyt, angrep med mange spillere og spilte på stor risiko i bakre rekker. De var enda lengre fra å "parkere bussen" enn det Djurgården var.

Nixon

Det var 3 timer avspasering jeg kunne spart til en solskinnsdag...

Det er ikke annet å si at dette var skuffende. Det er som det blir sagt over at vi sliter når klubbene har gjort hjemmeleksen sin. Det vi kan trøste oss med at vi ikke stiller med samme keeper i mål til seriestart, at vi forhåpentligvis har en ny og bedre midtstopper på plass og at noen av de skadde spillerne er tilbake.
Rød makt på Hansa

Nixon

Quote from: Lasaron on February 21, 2020, 13:57:01 PM2. Kven var best av Eggen og Kolskogen?

Det blir litt hipp som happ, noe som ikke taler til Kolskogens fordel. Synes han skuffet litt utpå der og blir litt lettvekter til tider. Kanskje han skulle hatt frispark på det siste målet, har ikke sett det i reprise, men den er ikke soleklar og det er ikke mye ulovligheter som skulle til i alle fall. Men Kolskogen viser også en del bra og er absolutt en spennende spiller. Eggen på sin side vinner mye i luften, men det går litt i sakte film alt han foretar seg. Så alt i alt vil jeg si at jeg kommer til å være alvorlig bekymret dersom vi kun stiller med denne trioen til seriestart.

I så fall ville jeg foretrukket Acosta/Kolskogen med håp om en bratt læringskurve for sistnevnte.
Rød makt på Hansa

krakra

Jeg syns ikke Acosta viste seg som noen ener akkurat i dag han heller. Det ideelle både på kort og lang sikt hadde kanskje vært å få inn en klar ener og ledertype og la Acosta og Kolskogen veksle på å spille sammen med den nye. Da kan Kolskogen få verdifull erfaring, men samtidig rom til å bygge fysikken. Noe som er vanskelig hvis han skal spille hver helg. Og det blir litt mindre press. Det å spille fordi konkurrenten rett og slett ikke holder Eliteserienivå er et dårlig utgangspunkt. Da har du et vesentlig ansvar.


krakra

Når det gjelder pasningsbeina til Eggen og Johansen syns jeg forresten de får for mye skryt. Jeg syns ikke de er gode nok til å ta rollen som playmakere der bak, og da faller mye av poenget vekk. Med Eggen går det for treigt der også, han drar sjeldent av pressledd, du ser sjeldent at han går opp i midtbanen, kombinerer og skaper overalt. Det han gjør er at han går fram til han møter et pressledd og crosser ut på kanten. Det er bra, men ikke veldig revolusjonerende greier. Syns Løfgren viste mer i de offensive bidragene.

Johansen blir fortsatt synlig stresset når han får ballen under press. Der Radlinger og Ahamda var iskalde og gjerne lokket førsteforsvarer helt til seg før de enten dro ham av, eller slo en presis ball framover, så får Johansen antydninger til panikk og poler gjerne ballen vekk. Han er god når han får tid og ro, og kaster nesten like bra som Ahamda. Men det er ikke noe spesielt ekstremt over det.

Skal Brann ha ambisjoner om å kjempe i toppen og underholde bør vi ha minst én stopper som er i toppsjiktet i ES med ball i beina. Det er ikke Eggen. Vi bør også ha en keeper som er det samme. Det er ikke Johansen.

Så har jo begge store mangler i andre områder, særlig forflytningsevnen.

Lasaron

Eg oppdaga denne saken på BT no, at Grønner før kampen sa: -Ikke gitt at Brann skal være bedre enn oss

Eg har ein kommentar til det, og det er ikkje etterpåklokskap. Eg kunne lett sagt det før kampen også. At det nærmast er eit understatement av Grønner. Brann holdt nedrykksnivå store delar av hausten. Etter sesongen har Wormgoor og Berisha forsvunne, medan vi berre har henta spelarar frå nedrykkslag og lavare divisjonar. Skadde Jon Helge Tveita ikkje medrekna.
Tren på langskudd

krakra

Berisha ut er nok en forsterkning

Giles

Høres ut som om LAN er på ferde igjen. Flatt, tregt og forutsigbart.

esp123

Denne kampen var stort sett det samme som vi har sett de siste to årene. Det går for sakte, Brann spiller bare rundt, så og si aldri gjennom ledd (noe som var Rismarks store styrke, men det har han bare sluttet å gjøre).

Foreløpig har jeg ikke sett noe tegn på at Brann skal spille noe annerledes enn de har gjort de siste sesongene. Eller noe er annerledes; de har plutselig blitt særdeles porøse defensivt.

Ellers vil jeg påstå at det ikke er noe skam å tape mot Aalesund, per se. De er solide, og det er ikke mange spillere i ES som er bedre Castro.

Giles

Trist å høre, det var neppe noe toppet lag.
Hvis tegnene fra høstens slagere var der så kan Brann falle dypt.
Historien fra i fjor og det høye spillet i vinter lurer i skyggene.

Gulløl

Finske HJK Helsinki blir Branns motstander i Vestlandshallen fredag 6. mars, klokken 12.00. Kampen er en erstatning for den avlyste kampen mot Kristiansund som skulle vært spilt søndag 1. mars.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

Makeløse tidspunkter disse kampene går på. Men det er vel vanskelig å få andre tider uten at det går ut over andre?
Rød makt på Hansa

Nixon

https://www.brann.no/nyheter/gratis-kamp-i-vestlandshallen-i-vinterferien

Brann inviterer til gratis internkamp nå på fredag klokken 11.00. Brann frister med at de vil "stille med to lag, med drakter, dommer og full pakke."

Det blir om ikke annet sikkert en del talenter på banen...
Rød makt på Hansa

Lasaron

God idé, eigentleg. Når det er lenge til neste kamp kan ein liksomkamp monne litt meir enn berre vanlege treningar. Og at det vert gratis inngang no i vinterferien, og fotografering/selfies/autografer kan vere fin reklame.
Tren på langskudd

Lasaron

Stemmer det at spelarar som har blitt eksportert frå Nest generelt er gode på det taktiske? På fotballforståing? Eg ser at dei år etter år spelar enormt mange treningskampar i oppkjøringa. Det virkar som om dette er eit bevisst val. Er det ikkje litt slik at jo fleire kampar ein spelar, jo betre blir ein til å spele kampar? Nokre kampforløp er jo litt like, har til dels same dynamikk. Eg lurar på om det kan vere lurt å spele litt fleire treningskampar enn Brann gjer. Ikkje slik at ein skal ha overskot inn mot treningskampane. Det skal framleis trenast hardt. Men det er jo litt slik at trenar ein mykje på five-a-side vert ein først og fremst betre på five-a-side. Trenar ein mykje på kamp, vert ein betre på kamp. Eller?
Tren på langskudd

krakra

Tufta hadde noen gode involveringer. Kanskje han kan være aktuell på midtbanen likevel. Siden LAN er så redd for å gå tom for midtbanespillere.

Lasaron

Han flyttar heller både Acosta og Grøgaard opp der før han set Tufta inn.
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on February 28, 2020, 17:09:34 PMHan flyttar heller både Acosta og Grøgaard opp der før han set Tufta inn.
,
Og Taylor. Og Tveita, hvis han blir frisk.

Så ikke "kampen" i dag, men har blitt imponert av Tufta tidligere. Større potensiale enn Sander Marthinussen etter mitt syn, selv om de er ganske forskjellige som spillertype.

Corran

Quote from: Lasaron on February 28, 2020, 08:51:55 AMStemmer det at spelarar som har blitt eksportert frå Nest generelt er gode på det taktiske? På fotballforståing? Eg ser at dei år etter år spelar enormt mange treningskampar i oppkjøringa. Det virkar som om dette er eit bevisst val. Er det ikkje litt slik at jo fleire kampar ein spelar, jo betre blir ein til å spele kampar? Nokre kampforløp er jo litt like, har til dels same dynamikk. Eg lurar på om det kan vere lurt å spele litt fleire treningskampar enn Brann gjer. Ikkje slik at ein skal ha overskot inn mot treningskampane. Det skal framleis trenast hardt. Men det er jo litt slik at trenar ein mykje på five-a-side vert ein først og fremst betre på five-a-side. Trenar ein mykje på kamp, vert ein betre på kamp. Eller?
Tror ikke det er en løsning for Brann med flere treningskamper.
De pleier jo (de siste årene) å bli dårligere og dårligere jo lengre ut i sesongen det går. Så kanskje droppe treningskamper helt?
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Nixon

I rekken av treningskamper på ugunstige tidspunkter har Brann lagt til Sotra SK i morgen klokken 11.00.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Det er vel mange år sidan det har vore så mange heimekampar i oppkjøringa. Likevel får eg ikkje sett nokon av dei.
Tren på langskudd

Lasaron

Lagoppstilling til dagens kamp mot Sotra:

12 Eirik Holmen Johansen
5 Thomas Grøgaard
10 Amer Ordagic
15 Bismar Acosta
16 Robert Taylor
17 Gilli Rólantsson
20 Marcus Mehnert
23 Daniel Pedersen
25 Ole Martin Kolskogen
29 Kristoffer Barmen
39 Aune Heggebø

Benken:

24 Markus Olsen Pettersen
4 Christian Eggen Rismark
14 Erlend Hustad
21 Ruben Kristiansen
35 David Møller Wolfe
41 Mikal Berg Kvinge


Mine kommentarar:
- Det er positivt at Kolskogen startar på bekostning av Eggen.
- Erlend Hustad er på benken, noko som må bety at han er skadefri, noko som igjen betyr at han kan vere aktuell for eit utlån til Øygarden.
Tren på langskudd

Gulløl

March 03, 2020, 10:42:44 AM #174 Last Edit: March 03, 2020, 10:48:49 AM by Gulløl
To av Brann sine absolutt viktigste spillere ute med Bamba og Haugen. Forhåpentligvis er Bamba tilbake til fredagens kamp etter sykdomsperioden. Mer bekymringsfullt med kneplagene til Haugen som han har fortsatt med fra i fjor da han måtte stå over halvparten av kampene og spilte mange av de andre kampene halvskadet.

BT melder at også Gilbert Koomson, Håkon Opdal og Taijo Teniste har måttet melde forfall til dagens kamp.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

Latterlig lag! Eller latterlig draktnummer-lag. Hvor er alle mellom 1 og 11?;)
Rød makt på Hansa

Lasaron

Hyggjeleg med 3-0 då. Nokon som såg kampen? Som kan sei noko om korleis enkeltspelarar klarte seg? Og generelt kor stor risiko laget tok?
Tren på langskudd

1908

Gilli var dagens beste.. Likte seg på høyre siden. Hadde noen fine inn i boksen...

Gulløl

March 03, 2020, 14:58:08 PM #178 Last Edit: March 03, 2020, 15:00:03 PM by Gulløl
Gilli overrasket med gode innlegg. Blir knivskarp konkurranse med Teniste om høyreback plassen fremover. Godt mulig at ved tillit over tid vil landslagsspilleren prestere enda bedre på plassen. Teniste er nok bedre defensivt, i dag ble ikke Brann utfordret på det defensive. Om Gilli spiller fredag også får vi nok en bedre pekepinn på det defensive.
Jon-Helge Tveita om han blir skadefri blir også en utfordrer til denne backplassen. Kan bli overskudd med høyrebacker utover i sesongen men trolig forsvinner vel enten Gilli eller Teniste i løpet av året eller ved sesongslutt om alle tre backene er skadefrie.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Gulløl

March 05, 2020, 12:25:56 PM #179 Last Edit: March 05, 2020, 17:00:25 PM by Gulløl
Tror dette blir laget som starter mot de finske mestrene i morgen:

                         Fährmann
Rólantsson - Acosta - Kolskogen - Kristiansen
        Haugen - Pedersen - Barmen
         Mehnert -  Bamba - Taylor


Mest usikker på høyrekanten. Koomson er nok trolig ute med skade fremdeles og Strand er heller ikke disponibel enda så det er få kantspillere å velge mellom. Rólantsson fortjener etter forrige kamp å få sjansen igjen som høyreback, posisjonen som han drømmer om å spille fast i, derfor er det ikke sikkert at han er så aktuell til høyrekanten i morgen.
Ordagic og Grøgaard kan kanskje være aktuell til høyrekanten siden posisjonen er mer innoverkant i år.
Kvinge og Heggebø er selvfølgelig også aktuelle til høyrekanten.

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

https://www.brann.no/nyheter/her-er-laget-som-starter-mot-hjk-helsinki

Laget om en drøy time:

44 Ralf Fährmann
10 Amer Ordagic
11 Daouda Bamba
15 Bismar Acosta
16 Robert Taylor
17 Gilli Rólantsson
20 Marcus Mehnert
21 Ruben Kristiansen
23 Daniel Pedersen
25 Ole Martin Kolskogen
29 Kristoffer Barmen
Rød makt på Hansa

ostraume

Er Eggen skadet/syk eller er Kolskogen foran i køen?

Er kanskje Ralf billetten til Kolskogen på laget?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Spelaren

Er det noe med underlaget i hallen? Synes unormalt mange skudd går himmelhøyt over.
Gå av.

Lasaron

Kanskje det er noko med lufta?
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: ostraume on March 06, 2020, 12:38:12 PMEr Eggen skadet/syk eller er Kolskogen foran i køen?

Jeg vil tro at dagens kamp var et signal om at Kolskogen er foran i køen akkurat nå. Hadde det ikke vært for skaden til Acosta hadde jo ikke Barnebarnet kommet innpå i det hele tatt. Og Kolskogen klarte seg godt.

Ellers var kampen litt ymse med noen gode angrep, men i store perioder middels spill med mye balltrilling. Ralf hadde ikke veldig mye å gjøre på, men fikk da vist seg frem ett par ganger, og fikk også vist at han ikke verdensklasse med beina.

Branns beste var kanskje Taylor. Han var i alle fall fall den ivrigste utpå der og det var tydelig at han ønsket å vise seg frem for sine landsmenn. Men det ble til tider litt for mye av det gode med endeløse driblerier.
Rød makt på Hansa

Lasaron

I kor stor grad tok Brann risiko, samanlikna med 2019?
Tren på langskudd

Giles

Så ikke kampen men basert på høydepunktene var det en sjanse og en scoring for Brann. En rekke for HJK. Kolskogen og forsvaret ellers så ut til å være på etterskudd mens angrepet tydeligvis begrenset seg til noen artige driblinger fra Taylor. Opplys meg gjerne de som var der..

Gulløl

Ny kamp mot Sotra på kommende tirsdag i Vestlandshallen kl.11.00. Er vel dagen før de reiser til Marbella. Blir vel trolig en kamp der flere får spille og mer øving på høyt press. Mot Start neste lørdag blir det vel trolig topping av laget igjen slik som i dag.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Kagain

Så hvordan gikk det med den nyinnleide publikumsmagneten? Var det synlig mange flere tilstede på treningskampen? Fikk Brann en ny dimensjon da Rive-Ralf sto i mål?

Spelaren

Passiv på utligningen. Opdal-nivå ellers.
Gå av.

Kagain

Så med andre ord en garantist for stor publikumstilstrømning. Godt å vite :)

Nixon

Quote from: Kagain on March 06, 2020, 18:13:11 PMSå hvordan gikk det med den nyinnleide publikumsmagneten? Var det synlig mange flere tilstede på treningskampen?

Jeg syntes det var flere folk mot Aalesund som ble spilt på et tilsvarende tidspunkt. Så noe umiddelbar effekt ble det ikke.
Rød makt på Hansa

Spelaren

Vittig at HJK stilte med supportere og bannere.
Gå av.

Nixon

Quote from: Spelaren on March 06, 2020, 21:34:01 PMPassiv på utligningen. Opdal-nivå ellers.

Jeg har sett den finske skåringen en gang til nå, og jeg kan ikke se at Ralf skulle klart å komme ut i feltet og plukket ballen ned. Da er det heller utespillerne som er veldig passive. Så totalen blir en smule bedre enn Opdal-nivå etter min mening. Jeg så litt på oppvarmingen, og selv om klubbens beste venstrefot klarte å skåre noen ganger, så er det tydelige kvalitetsforskjeller på tyskeren og resten.
Rød makt på Hansa

Gulløl

Ser ut som den finske spilleren nr.6 gav ballen en ganske liten retningsforandring rett i forkant av at Barmen såg ut til å heade den unna. Retningsforandringen satte også Kolskogen og Grøgaard litt ut av spill der ballen ramlet ned og den finske spilleren litt tilfeldig fikk beinet den i mål med hælen. Kan ikke se at Ralf skulle gått ut i feltet på denne ballen som Barmen såg ut til ha kontroll på, dessverre fikk den finske spilleren løpt i forkant av Barmen og fikk den vesle stussen på ballen.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Spelaren

Johansen i mål i dag. Tror framtiden hans er på tribunen eller en annen klubb.
Gå av.

Billy Elliott

Quote from: Spelaren on March 10, 2020, 11:20:26 AMJohansen i mål i dag. Tror framtiden hans er på tribunen eller en annen klubb.

Spørsmålet er da: hvorfor i all verden står han i treningskampene? Er alle de tre andre utilgjengelige i dag?
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Nixon

Dersom de vil bli kvitt han må de jo vise han frem og håpe at han spiller en god kamp.
Rød makt på Hansa

krakra

Ikke en god start i så måte

Falkman

Huff, det kan virke som  vi trenger en tysk vegg i mål de første 12 kampene, hvis dette  ikke skal gå aldeles åt skogen. Trøster meg  med at  vi røk mot  Nest ( som da var på nivå 3) i siste treningskamp før  2011-sesongen. I nøden etter fanden fluer!

Go Up