• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger sommeren 2018

Started by Lasaron, April 09, 2018, 09:49:45 AM

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Go Down

Lasaron

Forsåvidt et greit svar, samtidig som det presser prisen opp. Lurt. De kunne hatt «Vi vil ikke stå i veien»-holdningen og solgt billig en masse. Aldri bra med spillere som vil vekk, har tankene et annet sted og forsuret miljøet osv.
Tren på langskudd

osoerli

Det må uansett bli eit spanande vindu.  Brann er nærere seriegull enn på lenge lenge.  Og alle skjønar at for å få til det, er signering av ein spiss som scorar mål eit must.  Kjem det inn ein skikkeleg målscorar, så cruisar me greit inn til gull.  Hvis ikkje, kan det fort bli 4.-5. plass.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Pelle

Quote from: osoerli on July 10, 2018, 15:25:56 PMDet må uansett bli eit spanande vindu.  Brann er nærere seriegull enn på lenge lenge.  Og alle skjønar at for å få til det, er signering av ein spiss som scorar mål eit must.  Kjem det inn ein skikkeleg målscorar, så cruisar me greit inn til gull.  Hvis ikkje, kan det fort bli 4.-5. plass.

Kanskje ?

Teniste tilbake i godt slag, og det er vel en del andre på laget som ikke har nådd topp nivået deres enda ?

Synes ikke Skålevik har fått så mye gode pasninger i det siste heller.
"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

Superjack

Quote from: Pelle on July 10, 2018, 15:53:30 PM
Quote from: osoerli on July 10, 2018, 15:25:56 PMDet må uansett bli eit spanande vindu.  Brann er nærere seriegull enn på lenge lenge.  Og alle skjønar at for å få til det, er signering av ein spiss som scorar mål eit must.  Kjem det inn ein skikkeleg målscorar, så cruisar me greit inn til gull.  Hvis ikkje, kan det fort bli 4.-5. plass.

Kanskje ?

Teniste tilbake i godt slag, og det er vel en del andre på laget som ikke har nådd topp nivået deres enda ?

Synes ikke Skålevik har fått så mye gode pasninger i det siste heller.

Vårsesongens beste legg var det jo Skålevik selv som stod for, mot B/G. Vært lite spill i motstander boks siste kampene også.
Brannsupporter.

Nixon

Nei, Skålevik har ikke fått mange gode pasninger i det siste. Men det er jo derfor vi må få inn en spiss som kan gjøre noe uten å nødvendigvis måtte få en strøken pasning.
Rød makt på Hansa

Billy Elliott

July 10, 2018, 19:30:37 PM #705 Last Edit: July 10, 2018, 19:32:35 PM by Billy Elliott
Jeg synes intervjuet med Bodø/Glimts assistenttrener i pausen på søndag var ganske avslørende for hvordan motstanderne har «funnet ut av» spillet vårt den siste tiden. På spørsmål om hva de skulle gjøre i andre omgang kom svaret kontant «fortsette å isolere Acosta i oppspillsfasen».

Spillemessig har vi vært dårlig i snart to måneder nå, med unntak av på Lerkendal. RBK var for hovne, for overlegne, til å gjøre det enkle grepet som Bodø/Glimt gjorde. Resten av røkla har gjort det. Med stor suksess. Faktisk ble det gjort allerede i tredje serierunde (for vår del) av KBK på Stadion. Vi slet noe fryktelig, men ble reddet av nettopp av Acosta mange, mange minutter på overtid. Siden har flere skjønt hva som skal til for å stoppe oss, og gjort nettopp det.

Hva er så svaret? Jeg tror vi trenger en ny midtstopper med gode pasningsferdigheter ved siden av Vito, med evnen til å spille forbi ledd.

Joda, Vito/Acosta er «nordens beste stopperpar». Defensivt. Men om spillet skal fungere må vi ha en makker til nederlenderen som også kan spille. Ellers blir vi altfor enkel å stoppe. Altfor enkel å markere ut.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Superjack

Eller en spiller på topp som gir andre muligheter. Samtidig er ikke Brannspillerne like agressive i press etter balltap som i vår. Da får heller ikke Brann til å holde trykk i boksen. I vår måtte også motstanderene ta hensyn til flere aspekter, oppspillene mot Barmen, en Gilli som var trussel på venstre med skuddfoten og Komsom / Teniste som de hele tiden måtte passe på. Om folk ser kampene mot B/G, Sarpsborg og Godset så vendte Brann spillet mye. Var ikke bare Acosta sine oppspill. Siste kampene har blitt litt stakkato, som Drillopasningen mot Flo. Var ikke andre måter. Da blir det enkelt. Tilbake til høyteykksball, og ja Orry er god målscorer, men jeg synest ikke han er like iherdig og kjapp i trykk og gjenmvinnigsfasen som
Barmen, bare et inntrykk. Håper Teniste og Barmen er 100 til Startkampen.
Brannsupporter.

Nixon

Trekket mot Acosta har vi hørt om hele sesongen. Det må da være mulig at Nilsen etter en halv sesong burde klare å komme med et mottrekk uten å måtte hente inn en ny midtstopper.
Rød makt på Hansa

Belfort

Quote from: Nixon on July 10, 2018, 21:25:50 PMTrekket mot Acosta har vi hørt om hele sesongen. Det må da være mulig at Nilsen etter en halv sesong burde klare å komme med et mottrekk uten å måtte hente inn en ny midtstopper.

Ja, både Deila og Horneland var veldig opptatt av at oppspillene til Acosta med venstrefoten er helt elendige.

Belfort

Quote from: Nixon on July 10, 2018, 19:17:58 PMNei, Skålevik har ikke fått mange gode pasninger i det siste. Men det er jo derfor vi må få inn en spiss som kan gjøre noe uten å nødvendigvis måtte få en strøken pasning.

Vi har ikke hatt en spiss siden Kim Ojo som kan gjøre noe på egen hånd. Vi trenger en som kan klinke til ut av intet på en dårlig dag der ikke spillet sitter. 

Billy Elliott

Hvor mange spisser finnes det egentlig i norsk fotball i dag som skaper noe på egenhånd? Braut Haaland på en god dag? Men ikke mange andre. Skålevik, som resten av laget, lider under at vi ikke makter å spille oss til sjanser lenger. Og det problemet starter betraktelig lengre bak på banen enn spissplassen.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

SK

Det finnes nyanser mellom det å skape noe helt på egenhånd, og det å få noe ut av eksisterende situasjoner som enten de er vanskelige, halvfarlige o.l. Skålevik er for eksempel duellsvak og derfor lite nyttig på det meste av innlegg i boks, han er også svak 1 mot 1. Når angrepsspillet ikke er optimalt, har vi behov for en spiller som er godt på andre ting enn å sette greie sjanser fra innenfor straffemerket. I det minste en spiller med annen type kvaliteter enn Skålevik, men på et høyere nivå enn Kjelsrud. En spiller som oppfyller et slikt kriterie må da finnes der ute ?
Én ting er sikkert, uten en ny spiss inn kan vi glemme gull. Da har vi rett og slett for få strenger å spille på i det offensive.
Dette står ikke i motsetning til at angrepsspillet ellers også må bli bedre.

Billy Elliott

Ny spiss er uansett poengløst å skrike etter. Det skjer ikke. Ikke etter HKJ. Det var en av grunnene til at jeg aktivt argumenterte mot den signeringen. Med mindre man selger en av de som finnes i stallen allerede er sjansen for at det hentes en ny spiss lik null.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Superjack

Pratet om at vi kan glemme gull, med mindre det kommer inn en ny spiss er jeg helt uenig i. Jeg tror Brann har en rimelig sjanse på gullet, om de får Barmen, Teniste og Braaten i form.

En klassespiss vil kanskje øke denne fra rimelig til god. Men bare kanskje. En ny spiller må inn i laget, og det er sjelden spillere går rett inn i et lag og hever med en gang nivået betraktelig. Men for bredden og muligheten å variere sin skyld så mener jeg at en ny spiss med rykk / fart ville gitt nye muligheter.

Når det kommer til egenskaper som å kunne være god i 16 meteren når Brann har godt trykk, så er Skålevik ypperlig. Flink å sette mulighetene, men som nevnt av flere, han er ikke god en mot en, ikke har han fart til å løpe fra noen og han er ikke spenstig / høy / sterk nok til å være god i hodedueller. Og så er han veldig flink som førsteforsvarer, den jobben gjør han ypperlig.

Men i de siste kampene har han vært litt alene i denne førsteforsvarerjobben. Midtbanen har ikke vært like aggresive i gjennvinningsfasen som tidligere, Skålevik prøvde mange ganger å oppildne til høyere press, men han ble veldig alene i det. Her mener jeg Barmen er den som mangler. Ekstremt kritisk i denne fasen, mer enn som oppspillspunkt i angrep.


Brannsupporter.

SK

Kjelsrud fremstod for meg som et panikkjøp for å i det hele tatt ha en spiller til på den plassen. Et bomkjøp på alle mulige måter, spesielt så lenge vi har Azar som gjør en bedre jobb. Hvis vi skulle klare å få inn noe mer kvalitet på den plassen, vil det være helt merkelig at Kjelsrud skal være i veien for det.

Spelaren

Quote from: Billy Elliott on July 11, 2018, 00:59:54 AMNy spiss er uansett poengløst å skrike etter. Det skjer ikke. Ikke etter HKJ. Det var en av grunnene til at jeg aktivt argumenterte mot den signeringen. Med mindre man selger en av de som finnes i stallen allerede er sjansen for at det hentes en ny spiss lik null.

Var det ikkje BA som skrev at Brann jakter "klassespiss"? Kanskje de har noen følere innenfor Stadionporten... Hørte forresten at et fly mellom Madrid og Torino skulle mellomlande på Flesland  8)  .

En Kim Ojo hadde vært gøy, sett bort frå det faktum at han ikkje akkurat var den lille plagsomme myggen Skålevik er på sitt mest aktive. En hissig, jagende, plagsom førsteforsvarer som forstyrrer motstanderen i oppspillsfasen. Strilens force er høy forflytningsevne, men hans lave tyngdepunkt og mangler én mot én gir ham et stort handicap som alenespiss. Han dribler seg så og si aldri forbi noen, og må hele tiden leve på offsidegrensen om han skal ha noe sjanse mot forsvaret alene.
Gå av.

brannl

Kan ikke skjønne hvorfor interressen for Bejamin Stokke har kjølnet så mye. Jeg tror han kunne passet meget godt inn i Brann, og ligger på en hylle hvor Brann har mulighet å kjøpe han. Bare kontrakt ut året, og har misstet plassen til seriens beste spiss pga skader.
Ellers synes jeg Glimt har en del spillere som burde kunne vurderes, som Bjørnbakk, Opseth og Saltnes. Tror ingen av disse blir veldig dyre, og har kvaliteter vi leter etter.

Finfin respons

Jeg tror Elliot har rett. Problemene til Brann begynner lengst bak i banen. Jeg mener Grønner var mer dreisen i å spille oss fremover.
Derfor er jeg også kritisk til å forlenge med Ruben Kristiansen. Se, der var det sagt.
Kanskje.

Kjell249

Mitt største ankepunkt mot skålevik er at han ekstremt sjeldent vinner ballen når den klareres ut av forsvaret, slik at vi enten kan kontre eller flytte opp laget. Så her mister vi en dimensjon.

Grønner fungerer ikke hvis han blir stresset med ball, så da hadde vi spilt på oss mye brudd. Han er god når han får masse tid og kan slå langpasninger.
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

krakra

Ikke rart man blir stressa med ball når man spiller 1/10 kamper. Går seg nok til med jevnlig spilletid. Så kjøper vi ham og gir ham tre millioner i lønn når han er gammel nok.

osoerli

Quote from: Billy Elliott on July 11, 2018, 00:59:54 AMNy spiss er uansett poengløst å skrike etter. Det skjer ikke. Ikke etter HKJ. Det var en av grunnene til at jeg aktivt argumenterte mot den signeringen. Med mindre man selger en av de som finnes i stallen allerede er sjansen for at det hentes en ny spiss lik null.
Selvfølgelig er det poenglaust i skrika etter ein ny spiss her på formunet.  LAN og Peddien lar seg neppe påvirka av oss.  Like selvfølgelig som at det kjem ein ny spiss inn i sommer.  GARANTERT!
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

osoerli

Quote from: Billy Elliott on July 10, 2018, 22:33:13 PMHvor mange spisser finnes det egentlig i norsk fotball i dag som skaper noe på egenhånd? Braut Haaland på en god dag? Men ikke mange andre.....
Kor mange klubbar i eliteserien har eit mindre frykta spisspar enn herrene Skålevik/Kjelsrud Johansen?
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Billy Elliott

Quote from: osoerli on July 11, 2018, 22:08:14 PM
Quote from: Billy Elliott on July 10, 2018, 22:33:13 PMHvor mange spisser finnes det egentlig i norsk fotball i dag som skaper noe på egenhånd? Braut Haaland på en god dag? Men ikke mange andre.....
Kor mange klubbar i eliteserien har eit mindre frykta spisspar enn herrene Skålevik/Kjelsrud Johansen?

Kjeldsrud er det nok ingen som frykter, men han har vi nettopp signert og blir neppe kvitt med det første.

Hva angår Skålevik er det kun fem spisser som har scoret mer enn han. Lehne Olsen, Johnson og Bamba har alle 1 mål mer, Braut har 2, og Marcus P. 5. Skålevik har i tillegg 2 assist, altså 8 målpoeng totalt. Kun 3 mindre enn første mann i poengligaen og langt foran alle sine lagkamerater. Han er det nok en del som frykter.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Kagain

Quote from: krakra on July 11, 2018, 18:33:29 PMIkke rart man blir stressa med ball når man spiller 1/10 kamper. Går seg nok til med jevnlig spilletid. Så kjøper vi ham og gir ham tre millioner i lønn når han er gammel nok.

Høres fornuftig ut det. Brann kan kjøpe han når han er rundt 30. Da er det passende alder på han.

Crispo 2

Eg e rimelig trygg på at det kommer en spiss inn i løpet av vinduet.

Magefølelsen min sier at det kommer en 'stjernespiller' på lån😎
Per Pettersen 1960-1964

ACHTUNG

Opseth har mye av det LAN ønsker, når det gjelder targetspiss. Håper Brann gjør et forsøk.

Huff

Quote from: Crispo 2 on July 12, 2018, 17:02:35 PMEg e rimelig trygg på at det kommer en spiss inn i løpet av vinduet.

Magefølelsen min sier at det kommer en 'stjernespiller' på lån😎

En ny Mads Hvilsom?

Crispo 2

Quote from: Huff on July 12, 2018, 22:06:34 PM
Quote from: Crispo 2 on July 12, 2018, 17:02:35 PMEg e rimelig trygg på at det kommer en spiss inn i løpet av vinduet.

Magefølelsen min sier at det kommer en 'stjernespiller' på lån😎

En ny Mads Hvilsom?

Faktisk ikkje helt urealistisk. Skal absolutt ikkje se bort fra det blir oppskriften nå også. En som trenger å restarte karrieren.

Historisk har vi hentet flere av dem de senere årene. Hvilsom, Børven for å nevne noen.

Menne... eg håper på noe annet og spennende!
Per Pettersen 1960-1964

Chrisstah

Vet ikke helt hvor aktuelt det kan være, men Håvard Nielsen burde være interessant å følge situasjonen til.

Virker litt ut av det i Tyskland.

Kan spille i alle offensive posisjoner.
Ikke tar han en utlendingsplass heller.
Mjelde: Her i Brann har vi det kjekt og det må han bare forholde seg te

Gulløl

July 13, 2018, 10:09:20 AM #729 Last Edit: July 13, 2018, 10:17:24 AM by Gulløl
Håvard Nielsen har vært nevnt også litt lenger oppe i tråden. Et godt tips for ny Brann spiss men lån ut sesongen er vel mest realistisk. Fortuna Dusseldorf har etter opprykket hentet inn seks nye spillere blant annet spissen Marvin Ducksch. Tysk media skriver at klubben også kommer til å kvitte seg med spillere og i artikkelen linket under nevnes Håvard Nielsen som sannsynlig.
https://www.ligainsider.de/havard-nielsen_3305/soll-nielsen-den-verein-verlassen-249130/

Tysk-engelsk google oversettelse:
For their first Bundesliga season after six years Fortuna Dusseldorf has strengthened so far with six new players. While one or the other professional might still be there, the club also thinks about separating from other players. According to Havard Nielsen, this could be the case for "kicker": The Norwegian played 23 games last season, but not so many from beginning to. Three assists and no own hit are also no proud statistics for the striker. In addition, the Flingeraner have strengthened in the attack with Marvin Ducksch, the top scorer of the elapsed second division season. Nielsen was only last summer for 400,000 euros from Freiburg to Fortuna changed. His contract is still valid until 2020.


Her er link til artikkel fra kicker som det henvises til:
http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/726725/artikel_hennings_alles-andere-waere-vermessen.html#omsmtwkicker
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Superjack

Spennende med Nielsen. Absolutt.
Brannsupporter.

brannl

Nielsen hadde det luktet ambisjoner av. En annen spiller som kunne vært aktuell er Nicolai Næss, i hovedsak midtstopper men bekler også backen.

Belfort

Venstreback Thomas Grøgaard fra ODD, på vei til Brann. Kommer mest sannsynlig etter sesongen.

Superjack

Quote from: Belfort on July 13, 2018, 15:30:16 PMVenstreback Thomas Grøgaard fra ODD, på vei til Brann. Kommer mest sannsynlig etter sesongen.

Virker som en riktig signering.
Brannsupporter.

gladiporno


Billy Elliott

Håvard Nielsen er jo Engen-produkt. Tviler på at han er en like stor rotte som Finne, og signerer for «fienden».
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

osoerli

KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

krakra


Superjack

Quote from: krakra on July 13, 2018, 16:35:44 PMForsvinner Kristiansen da?

Kan jo være nærliggende å tro. Kristiansen til Tromsø og inn med Petter Strans i tillegg så er vel backplass greit dekket neste sesong også?
Brannsupporter.

gladiporno

Quote from: osoerli on July 13, 2018, 16:20:08 PM
Quote from: gladiporno on July 13, 2018, 15:43:41 PMEn ventet overgang.
Kom heilt uventa på meg...

Det lå i kortene ettersom

- Ruben Kristiansen, med kontrakt ut året, begynner å bli tilårskommen i en allerede aldrende spillertropp

- Grøgaard er på tross av å være 94-modell en rutinert venstreback i eliteserien

- kontrakten går ut, er over 23 år, hvilket betyr at Brann ikke behøver å betale utdanningskompensasjon for spilleren

- Grøgaard har stagnert etter å bli sett på som blant landets største backtalenter over flere år. Typisk Lan-prosjekt

- er forbundsutviklet

Samlet er han den mest naturlige signeringen.

gladiporno

Quote from: Kagain on July 09, 2018, 22:02:00 PMJeg må si jeg er imponert over den listen der.

Hva er Chuma Anene sine ferdigheter? Liker tanken på å hente inn proffer som ikke har lykkes helt i utlandet. Håvard Nielsen vil være interessant i så måte.

Men Stokke er vel en av de som ligger nærmt LAN sin tanke og filosofi. Det går jo an å forhøre seg om han.

Anene er slik jeg husker ham rask og sterk. Det er spisskompetansen hans. Nå er han jo klubbløs og det koster ikke Brann mer enn en flybillett for å teste om han er noe for seg.


Lasaron

Tren på langskudd

Gulløl

Har Grøgaard blitt brukt i noe særlig grad i andre posisjoner enn venstreback i Odd? Altså om det er litt fleksibilitet i spilleren?
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Superjack

Quote from: Gulløl on July 14, 2018, 09:53:08 AMHar Grøgaard blitt brukt i noe særlig grad i andre posisjoner enn venstreback i Odd? Altså om det er litt fleksibilitet i spilleren?

Virker som han stort sett har vært på venstreback ja.
Brannsupporter.

Alonso Solis

Hvis Strand viser seg å være aktuell, øker det sannsynligheten for at sønnen hopper på danskebåten?

Chrisstah

Quote from: Alonso Solis on July 14, 2018, 14:07:58 PMHvis Strand viser seg å være aktuell, øker det sannsynligheten for at sønnen hopper på danskebåten?

Kan være, men vil nok tro at LAN vil ha en ren DM.
Strand vil være en veldig bra signering for oss.
Vil utfordre backer, midtbanespillere samt kantene.
Alle må på tå hev for å ikke miste plassen sin.
Mjelde: Her i Brann har vi det kjekt og det må han bare forholde seg te

Nixon

Det virket ikke som at en overgang vil være aktuell i sommer. Strand ønsker seg først og fremst ut av landet og ser på e-cupen i år som et utstillingsvindu. Men klart. Dersom Molde vil ha penger og truer med mindre spilletid resten av sesongen kan jo noe skje.
Rød makt på Hansa

Pelle

- Det jeg kan si er at vi jobber med ulike ting, og at vi er veldig giret på å gjøre et godt overgangsvindu, sier Branns sportssjef.

https://www.ba.no/sport/sk-brann/eliteserien/moldes-bergenser-bekrefter-brann-samtaler/s/5-8-839182#am-commentArea
"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

ACHTUNG

Jeg er bombesikker på at Trond Mohn kan ha gitt Brann en sum de kan bruke, om de finner den/de rette spillerne. 15 mill?

Go Up