• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Brannmus

41
Brann / Nytt kaliber av spillere
August 03, 2006, 10:20:11 AM
Med Sigurdsson ute i noen dager, kanskje noen uker, kommer nok det til å florere av overgangsrykter. En ting jeg har merket meg, som jeg syntes er gledelig er at ryktene nå er "bedre" enn noen gang tidligere.

Ser vi på spillerne som det blir snakket om, så er det klassespillere og ikke ukjente spillere fra ukjente lag i ukjente deler av Europa.

Ser vi på hvem Brann har forhørt seg om: Solli, Strømstad, Priske, Hæstad for å nevne noen, så er dette alle spillere jeg anser som klassespillere. Spillere som er på landslaget eller landslagsaktuell.

Jeg ser det som en styrke at Brann sikter høyt. Ikke bare for klubben, men også utad i pressen. At Brann ser seg om etter kvalitetsspillere gjør i stor grad at vi får bedre informasjon tror jeg.

Om Brann ser på spillere fra Latvia og Litauen, så er det større sjanse for at avisene føler seg fri til å virkelig spekulere, fremfor å faktisk måtte gjøre en skikkelig jobb.

Syntes faktisk pressen også har vært overraskende flinke i sine spekulasjoner. Det har vært lite synsing og jeg har faktisk til min glede lest at avisene henviser til to, til og med TRE kilder som de har navn på. Tyder dette på at Brann kanskje er bitt mer proffe når det gjelder hvordan de håndterer overganger og hvem de handler med?
42
Brann / Få vekk taperne!
August 02, 2006, 00:37:24 AM
Jeg lurer på mange ting, men når det gjelder Stadionkulturen, så er det en spesiell ting som plager meg.

Det er taperne som går på Stadion. Tragiske unnskyldninger av noen "supportere" som ikke har en interesse av å gjøre noe annet enn å la seg undervelde av alt som skjer på Stadion.

For meg er du ikke en taper på grunn av at du ikke har penger til å gå på alle kamper. Du er ikke en taper fordi du er fjortis og mer opptatt av å bli sett på kamper enn å se på selve kampen. Du er ikke taper fordi du velger å gå i drakt, skjerf og alt annet supporterutstyr på kampene.

De som plager meg aller mest er de som konsekvent går på Stadion med holdningen: "Ingenting utenom det eksepsjonelle er godt nok for meg". Alt annet enn en brakseier etter storspill blir å regne som tap. Derav betegnelsen tapere.

Hvem er disse menneskene som føler at de fortjener kanonkamper hver eneste gang Brann går ut på banen? Jeg hadde tildels skjønt det om de gav noe av seg selv, men de sitter passivt og venter på å kunne la seg skuffe.

Jeg kjenner at jeg nesten kan spore skuffelse blant disse taperne om Brann gjør en god kamp. Hvordan kan de da få ut sin frustrasjon frem til neste kamp?

Jeg sier ikke at folk skal ha en blind tro på alt Brann gjør. Jeg sier ikke at du ikke skal være kritisk til klubben. Gjør laget det dårlig, så kan jeg forsvare de som buer på dem til en viss grad.

De jeg ikke kan forsvare er disse som kommer på Stadion med en klar negativ holdning, og ikke vil la seg engasjere. Jeg har inntrykk av at mange ikke egentlig klarer å glede seg over gode prestasjoner, fordi ingenting er godt nok.

Det verste jeg hører er folk som sitter å klager over  "alle disse pengene de betaler for å se Brann spille kamper". Jeg hører det støtt og stadig. Brann kan lede kamper uten å spille spesielt bra, så kommer taperne med klagingen over tingenes tilstand. Ironisk nok, så investerer de penger i billetter år etter år kun for å sitte å klage. Enten er disse menneskene de største idiotene i verden, ellers er de verdens største optimister om de tror at det kommer en sesong hvor Brann ikke presterer dårlig.

Resultatet for meg er det aller viktigste. Det overskygger ikke det at jeg vil bli underholdt, men om valget står mellom poeng og en heidundranes kamp som ender med tap er valget enkelt sier jeg.

Forskjellen på min holdning (og den holdningen jeg tror mange andre har) og det som taperne blant oss har er at taperne ikke evner å begynne på null før hver kamp.

Før enhver kamp, så forventer jeg ikke noe mer enn at Brann gjør en god innsats og at de forhåpentligvis klarer å vinne kampen. Det er null for meg og blanke ark. Så om Brann storspiller og gjør tidenes kamp, så kryper de opp til en ti'er som jeg gleder meg over.

Taperne kommer på kampene og begynner på -5. Så om Brann gjør en god kamp, så klarer de aldri å komme over null. Så blir de sittende å klage neste kamp også. Hva er hensikten med dette?
Dette er en destruktiv holdning, som bare gjør at man kan sitte å ruge på sin misnøye.

Jeg ser ikke hensikten med å gi klubben som betyr mest for deg, krav som er urealtiske. Du setter deg selv opp for skuffelse hver eneste kamp og så klager du over det. Da er du en taper.

Selv er jeg negativ. Jeg tror vi taper alle kamper, men dette betyr ikke at jeg kommer på kamper og venter på muligheten til å rakke ned på innsatsen. Jeg er pessimist, men jeg har alltid håpet og evnen til å glede meg over en seier. Jeg vil ta feil og jeg prøver ikke etterpå finne en unnskyldning for at jeg var negativ i forkant av kampen.

Jeg begynner snart å frykte seriegull i Bergen. For det kommer til å være noen supportere blant oss da som kommer til å måtte legges inn på psykriatisk avdeling på Haukeland fordi de ikke klarer å finne noe negativt etter en kamp. Selvfølgelig, så kan vi heldigvis da klage over at vi ikke tok The Double.

Taperne på Stadion er de som ikke bidrar på noen måte til å skape en positiv atmosfære, når Brann presterer. Disse personene kunne jeg ønske forsvant, for slik jeg ser det har de ingen verdifull rolle. Jeg tar heller medgangssupporterne som i det minste er entusiatisk fremfor de som ikke helhjertet kan si de ønsker Brann suksess.

Er du en taper? Kjenner du en taper? Eller har du din egen teori om hvorfor disse tragiske sutrekoppene kommer på Stadion år etter år for å lire av seg frustrasjonen over alt de ikke kan forandre i sine liv?
43
Brann / Nettmøte med PVM
June 28, 2006, 12:02:02 PM
Ser at Brann skal ha nettmøte med Petter Vaagan Moen i morgen (torsdag). Det er kun for de som er medlemmer i Garderoben, men tenkte at kanskje de som ikke er medlemmer og hadde spørsmål kunne poste dem her. Så om noen gidder, så kan de jo stille dem da på veiene av de andre supporterne?

Er jo en fin måte å få inn flere spørsmål til Petter og han syntes sikkert det er kjekt at det blir litt oppmerksomhet rundt han.

Så da blir det to ting:
1. Noen som gidder å sende spørsmål om folk poster dem her?
2. Noen som gidder å poste spørsmål her for å få dem besvart?>
44
Brann / Helstad snart Brannspiller
June 24, 2006, 19:59:37 PM
http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=4846&brann=1b66a054fe2c0469f8a510a0a9c35675

Helstad er på vei til Bergen for å signere kontrakt med Brann. En solid forsterkning spør du meg!
45
Kamper / Stord - Brann
June 20, 2006, 16:33:58 PM
http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=4833

Vaagan Moen står over mot Stord og det ser ut til at Zavrl tar plassen på midtbanen. Mjelde sier han vil gi flere spillere sjansen.

Spennende å se Brann uten Vaagan Moen. Har vel ikke akkurat vært lett å få et lag til å flyte skikkelig uten han syntes jeg denne sesongen.
46
Brann / Bjarnason vs. Karadas
June 17, 2006, 13:08:44 PM
47
Tifo, sanger o.l.... / Miller i stereo
June 13, 2006, 19:26:15 PM
Forslaget endret til Robbie Winters for dem som ikke orker å lese alt
48
Brann / Nå eller Aldri - Gammelt eller ungt?
June 08, 2006, 23:50:47 PM
Brann er for øyeblikket i en meget interessant posisjon. Laget har åpnet rekordbra og om de gjennomfører siste del av sesongen på samme måte som første, så tyder jo alt på seriegull. Dette er jo fortsatt langt unna og jeg er en av dem som ikke liker å tenke på det. Jeg lever etter Mjelde mottoet: En kamp av gangen. Det tror jeg veldig mange andre også gjør.

Når det er sagt, så er Brann nå i en posisjon som jeg vil beskrive som Nå eller Aldri. Ser vi på spillerne vi har, så er det muligens snart duket for et generasjonsskifte som kan svi sportslig.

Bengt Sæternes, Robbie Winters, Charlie Miller, Martin Andresen, Olafur Bjarnason er alle blant dem som begynner å nærme seg det som kan være slutten på karrieren. Om ikke de skulle velge å gå av med pensjon helt ennå, så er det fortsatt meget realistisk at vi har sett det beste fra dem etter denne sesongen.

Joda, de kan ha noen gode år igjen, men jeg tror at de fleste av disse nok er oppe rundt det beste de noen gang kommer til å gjøre. Nå har de rutinen og evnen, snart begynner evnen å forsvinne litt og da kompenseres ikke dette bare av økt rutine.

Det bringer oss inn i en interessant posisjon. Hva skal vi gjøre nå? Kanskje allerede i sommer kommer forsterkninger. Skal vi da satse på unge talenter som på sikt kan ta over for nøkkelspillerne vi kanskje har sett det beste av, eller skal vi gå for øyeblikkelig suksess? Altså hente inn etablerte spillere med mer rutine og kanskje høyere evner, men kortere tid igjen av karrieren.

Ser at Per Ove i noen uttalelser har snakket om fremtiden for klubben med tanke på kjøp. Det er her jeg syntes det blir interessant og veldig vrient. Brann kan satse mye penger på etablerte spillere og satse økonomisk på et seriegull i 2006, eller de kan tenke langsiktig, kanskje på bekostning av det sportslige denne sesongen.

Alle er sultne på seriegull nå, men satser vi økonomien på det med å kjøpe spillere som ikke kan selges igjen, og ikke oppnår serigullet er vi i en veldig farlig posisjon.

Hva mener du vi skal gjøre da med tanke på å hente inn spillere i den kommende tiden. Går vi for seriegullet nå eller sjanser vi på at stallen holder og fremtidige talenter?
49
Brann / Tre kandidater til månedens spiller
May 31, 2006, 13:47:42 PM
Brann har ikke mindre enn 3 av de 5 kandidatene som er nominert til månendes spiller av TV2.  Kanskje noe man skal forvente av en serieleder, men syntes uansett det var hyggelig jeg.

http://www.fxt.no/tippeligaen/article650051.ece
50
Brann / Spille for Brann
May 26, 2006, 11:17:42 AM
Se for deg Helge Karlsen storme frem ned langs sidelinjen akkurat som sangen sier. Se for deg at han legger inn foran mål. Der stiger Per Ove Ludvigsen majestetisk til værs og stusser ballen bakover i feltet. På bakerste stolpe kommer en spiller i fullfart, han klinker til på helvolly og ballen suser i mål bak selveste Bruce Grobbelaar. Liverpools gamle stjerner måper av beundring. Hvem er denne karen som imponerer sånn? Vel, det kan være deg!

http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=4769&brann=c85a9e57bbb9b9fe61bec096d686a1e5

Du kan nå by på en plass i Brann sin legende oppstilling mot Liverpool i sommer. Må innrømme at det ikke hadde vært så dumt å få fem minutter til å bli rundspilt der..
51
Brann / Huseklepp på U21 landslaget
May 23, 2006, 13:33:44 PM
Erik Huseklepp er tatt ut i troppen til Norges u21-landslag til kamp siste dag i mai. Er vel bare å gratulere han med plassen.

http://www.brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=4763
52
Brann / Suazo ute med skade
April 09, 2006, 13:23:58 PM
I følge TV2/Ibergen er Suazo ikke aktuell til kampen mot FFK i morgen på grunn av den lille skaden han har vært plaget med.

Var vel kanskje ikke så veldig stor sannsynlighet for at han skulle få spille, men har lyst til å se han. Forhåpentligvis er han klar til LSK kampen.
53
Brann / Hvem henter DU?
March 27, 2006, 14:39:11 PM
Jeg har den siste tiden registrert en svak misnøye blant noen ytterst få brukere over hvordan Mons Ivar Mjelde og Per Ove Ludvigsen gjør jobben sin. En ting jeg er gledelig overrasket over er at jeg ikke har sett noen komme med den herlige påstanden: Jeg kunne gjort det bedre.

Det er vel ingen her inne som hadde hatt den kompetansen, men la oss leke litt for det. Her kommer reglene. De som ikke kan følge dem, trenger ikke forpeste denne tråden med usakelige innspill. Dette er heller ikke en tråd for å diskutere Mjelde eller Ludvigsen.

Hvilken spiller hadde du hentet om du hadde muligheten til å bestemme? Siden jeg starter tråden, så setter jeg noen premisser. Kan du ikke finne deg i dem, så ikke bruk tiden på å diskutere dem. Det vil igjen bare forpeste tråden.

Kravene til spilleren du henter:
1. Må være verdsatt til 8 millioner kroner eller mindre. Trenger ikke være en eksakt sum, men gå gjennom overgangshistorikken og kom frem til et realistisk anslag.

2. Spilleren må ha to år eller mindre igjen av sin nåværende kontrakt.

For enkelhetsskyld har jeg satt opp et skjema som du kan fylle inn informasjonen som er viktig:
Navn:
Nasjonalitet:
Alder:
Kontrakt til:
Tidligere klubber:
Verdsatt til ca:
Skader:

Positive egenskaper (Hva tilfører han laget)

Negative egenskaper (Hvordan kan spilleren svekke laget)

Eksempel på oppsettet jeg gjerne vil se:
Navn: Ola Nordmann
Nasjonalitet: Norsk
Alder: 22
Tidligere klubber: Løv Ham og Sogndal
Kontrakt til: Sommeren 2007
Verdsatt til ca: 1,5 millioner. (Basert på at han ble kjøpt til Sogndal for 750 000 og har hatt en god utvikling osv osv)
Skader: Var ute i seks mnd i fjor på grunn av en kneskade.

Positive egenskaper:
Rask og god ballfølelse, kan fungere som et midtbaneanker osv osv

Negative egenskaper:
Ofte litt for ukonsentrert og et fryktelig temperament.

Du må gjerne notere ned dine tanker om hvordan han kommer til å gå inn i laget og hvordan han kommer til å påvirke spillestilen.

Imponert over dem som tar seg bryet, men håper noen gjør et forsøk. :0)
54
Brann / Hva om?
March 25, 2006, 00:22:48 AM
Syntes det ble veldig mye negativt og veldig mye krisemaksimering. At sesongen allerede er ødelagt tror jeg ikke på, men til dem som er sterk i troen på at vi er nederlags dømt allerede, så lurer jeg på dette:

Hva om?
- Brann vinner mot Viking på søndag, knuser Bryne og banker Molde.
Er det fortsatt tid for å sparke Mjelde da og er sesongen fortsatt ødelagt?

Hva om?
- Forsvarsspillet sitter perfekt og Brann ikke slipper inn mål på de siste treningskampene og Bjørn Dahl storspiller.
Var det fortsatt galt å selge Soma?

Hva om?
- Migen putter seks mål på treningskampene.
Er det fortsatt vrakgods som er hentet fra Albania?

Folk trenger ikke diskutere hvor lite de tror på disse tingene, for det er ikke det som er poenget her. Poenget er at folk er ute etter å finne det verste i alt virker det som.

Jeg skjønner det er et diskusjonsforum, men er det ikke et poeng å ta noen forbehold om at ting faktisk kan gå rett vei? Kanskje sesongen ikke er ødelagt fordi Soma er solgt. Kanskje Mjelde er en god trener?

Hva om vi faktisk kan gjøre noe bra? Jeg venter spent i hvert fall på å se hva de neste kampene bringer.
55
Brann / Morbid undring
March 03, 2006, 12:55:05 PM
Hvilken spiller var den siste som døde som aktiv spiller i A-laget?

Altså, spilleren må ha spilt kamper opp mot sin død og vært en del av A-laget, ikke permitert eller ute av stallen på grunn av sykdom. Spilleren trenger ikke ha død i Branndrakt på banen.

Litt morbid dette kanskje, men absolutt ikke ment å på noen måte ha det gøy med et dødsfall. Spørsmålet kom opp i en diskusjon jeg hadde med en annen supporter, og selv om jeg mener jeg har rimelig god oversikt over brann sin historie, så er jeg ikke førstemann opp med svar på Brannquizer.

Så hvem her vet svaret?