• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Herman1

951
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
December 04, 2013, 11:48:10 AM

En liten tanke. Hvis vi henter to-tre klassespillere fra Sverige som skal gå rett inn på laget, hvordan blir det da i forhold til reglene om antall utenlandske spillere?

Det er jo en begrensning der som sier at man bare kan ha så og så mange utlendinger på laget, og vi har jo allerede noen spillere i laget og i troppen som er hentet utenfor landegrensene.

Noen som vet hvor denne grensen går i reglementet? 3 utenlandske spillere? 5?
952
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
December 04, 2013, 08:31:47 AM
Det er også et poeng at om Brann har/får en dyktig pasningslegger sentralt på midtbanen, så vil Huseklepp nesten garantert i større grad komme til sin rett som hengende spiss i et spisspar.

Da kan Huseklepp motta ballen, fosse fremover og enten avslutte selv eller fordele den videre til en ny spiss, eller back/kantspiller som igjen slår ballen inn i motstandernes sekstenmeter.

Huseklepp er mer enn god nok i denne rollen, med sin teknikk, evne til å passere en mann, slå ballen videre eller skyte selv.
953
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
December 04, 2013, 08:15:02 AM
Quote from: Kid-A on December 03, 2013, 23:12:31 PM
Dei spelerane som fort kan bli vegd å funne for lett av Rikard Norling:

* Tomasz Sokolowski - Er ein av visekapteinane, men kan vanskeleg forestille meg at han får fortsette i rolla, enno mindre Brann. Med unntak av første halvdelen av hans første sesong i Bergen fram til han blei skada igjen, har han ikkje prestert godt nok.

* Jørgen Mohus - Har signalisert at det beste for han er å forlate klubben for å bli satsa på som førstekeeper i Adecco eller eit anna TL-lag. Adecco er nok mest sannsynleg. Piotr er udiskutabelt førstevalg og Mohus vil ikkje slite benken eller spele for toer-laget lengre då det staggar utviklinga hass som fotballspelar. Fullt forståeleg, men trist å tape eit stort lokalt talent.

Spelerar som kan vere aktuelle:

* Erlend Hanstveit (Bosman) - Norling kjenner til han frå Skåne-derbyet mot Helsingborg, Hanstveit har rutine og har fortsatt eit par gode år igjen på bana. Definitivt eit betre alternativ på venstreback enn Hassan til Erdin Demir. Hanstveit har sjølv ymta at han vil tilbake, men har avventa situasjonen for å sjå kven som blir trener. Tippar han ikkje har mindre lyst tilbake til Bergen for godt no når RN er ansatt

* Zdnek Ondrasek (TIL) - Kraftpluggen til Tromsø har vore aktuell ei lita stund, om han kjem inn; kvar skal det då bli av Pusic? Same spelestil, Ondrasek har kanskje hakket betre målteft enn Pusic'en.

* Thomas Kind Bendiksen (TIL) - Kaptein på årets Tromsø-skute som gjekk ned i Koppinen sitt skadefråver. Ein solid midtbanespelar som har vore jakta av Molde før. Kan tilføye Brann mykje i form av defansiv kapasitet og løpsstyrke. Vi har Badji, treng vi Bendiksen?

* Ruben Yttergård-Jensen (Kaiserslautern) - Spelte frå start i helga i Tyskland, men har ikkje vore ein ubetinga suksess der nede. Vore nevnt tidligere og sa då at Brann långt i frå var uaktuelt til tross (eller på grunn av?) at faren sa opp og flytta til Frankrike. Kanskje det beste alternativet på midtbana om vi først skal hente inn ein sentral midtbanespelar.

* Magnus Eriksson (Malmö FF) - Ein som har hatt ein svært bra sesong på topp for MFF i år, Norling kjenner han og veit kva han er god for. Scora 11 mål og la opp til 14. Har vore nevnt i større samanhenger enn ein overgang til Noreg, men kven veit? Eriksson blomstra stort under RN i MFF, om Brann treng ein ny og ung (23 år) spiss, er han absolutt eit godt alternativ

* Pontus Jansson (MFF, 22 år) - Forsvarsspelar som allereie har fått 4 landskampar i år for Sverige etter å ha storspelt for Norling i MFF. Igjen, Norling kjenner potensialet og Brann har pengar på bok. Spørsmålet er vel berre om ei gjenforening med suksesstrenaren frå MFF lokkar meir enn CL-kvalik for MFF. Det gjeld for både Jansson og Eriksson. Uansett er det ei dårleg skjult hemmeligheit at Brann treng ein eller to solide forsterkninger i forsvar.

* Riku Riski (Hønefoss) - Alle veit kva Riski står for, absolutt ein god fotballspelar, for god for Hønefoss til at han skal følge dei til Adecco. Kan passe veldig godt inn i Brann om han blir nytta på riktig måte. Men vi har allereie Fredrik Haugen og evt. Huseklepp som kan spele i same posisjon. Overflødig?

* Fredrik Ulvestad (AaFK) - Har drøya med å signere ny kontrakt for tangotrøyene, har sagt at han vil helst prøve seg i ein større klubb (då helst utanlands). Kanskje det største talentet frå Sunnmøre sidan Fjørtoft for 25 år sidan. Midtbanespelar som kan bekle fleire roller offensivt samstundes som han er god til å jobbe defensivt. Særst stort talent, kan passe meget godt inn i Brann og Bergen, men AaFK nekter vel plent å selge juvelen sin til ein annan norsk klubb om ikkje pengane er gode nok og alle veit korleis norske klubbar gjerne overpriser spelarane sine ut av eit eventuelt salg.

* Jonathan Parr (Crystal Palace) - Kanskje å sikte vél høgt, men Parr har fått minimalt med speletid i CP etter han skada seg før opprykket til PL i fjor, ny manager i Pulis, men får fortsatt ikkje spele. På sitt beste ein av dei beste venstrebackane i Noreg, men når Hanstveit er lokal og gratis er vel Parr alternativt ikkje intressant eller aktuell.

* Bojan Zajic (Bosman) - Ja, han har spelt for VIF, han har ei rolle som superinnbytter, men mannen har kreativitet og målteft. Kunne vore ein spanande tilvekst

* Torgeir Børven (engen) - Ja, han spelar for økonomisk skakkjørte engen, men Brann har alltid vore laget hans og familien og heimen er berre ein drøy time x2 unna. Redd denne sinnsyke målsniken frå den ekle bydelen i Oslo og få han heim der han høyrer heime.
Spennende liste, Kid-A-
954
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
December 04, 2013, 08:13:34 AM
Quote from: pidre on December 04, 2013, 07:46:38 AM
Haugen er spielfurer! Vi trenger i første rekke ein stoppar på øverste hylle, ein spiss og ein kaptein.Synes du virkelig han har vært det i år, eller har du "ung og lokal"-brillene på?

Hvis Haugen har vært dette, kan du da fortelle meg hvorfor Brann har hatt et så dårlig offensivt spill i år, med baller på kryss og tvers fra midtbanen med få forløsende pasninger fremover, med noen hederlige unntak.

Det har i det hele tatt vært meget planløst spill for Brann sin del i noen år nå.

Kan man da titulere Haugen spielfûrer, som organiserer, leder spillet fremover mot motstandernes mål og strør om seg med fremoverrettede og forløsende pasninger?

Svaret er nei.
955
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
December 04, 2013, 07:41:32 AM

Det har vel forsåvidt vært nevnt før, men jeg har lenge ment at brann trenger 3-4 signeringer av klassespillere for å hevde seg i toppen av Eliteserien.

Etter min mening har vi behov for en målgarantist på topp, en playmaker på sentral midtbane, samt en spillende stopper som kan bygge opp spillet bakfra. I tillegg trenger vi mer fart i forsvaret, helst på stopperplass.

Jeg er veldig usikker på Hàugen. Han er ung og lovende, men har etter min mening vært knapt nok middels god i år.
Hadde han ikke vært ung, lovende og lokal, men i stedet en signering utenfra, så tror jeg vi hadde tendert til å kalle ham et bomkjøp da han egentlig ikke har tatt noen voldsomme steg i år.

Laget skriker etter en spielfûrer på midten, en type Martin Andresen, Thione eller "Myggen# i deres glansdager.

Men jeg er som sagt veldig usikker på Haugen.

Har han mer talent å gå på, og om Norling kan forløse dette så er jo det fantastisk flott, men jeg vet altså ikke...
956
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
December 02, 2013, 06:24:08 AM
Quote from: Herman1 on December 02, 2013, 06:14:32 AM
Spurte forresten Anders Pamer. eller hva han nå heter, på Twitter om hvorfor han tror Norling er aktuell for Brann.
Til dette svarte han "på grunn av informasjonen vi har", var det vel.

Mitt tilsvar var at dette var et noe ullent svar. Han skrev så at han var enig i det, men kunne ikke si noe annet enn overnevnte kommentar.

Regnet egentlig med å ikke få noe mer informasjon enn det.
Tipper det henger sammen med at han ikke ønsker å avsløre kilden(e) sin(e).

Så vi får vel bare vente og se.

Norling som trener og Svante Samuelson som sportlig leder, samt noen millioner til spillerkjøp hadde kanskje fått meg til å kjøpe partoukort for første gang.

Men hvem blir i så fall assistent-trener, mon tro?

Deilig å endelig føle litt kriblende engasjement i forhold til Brann, selv om dette kun er basert på rykter.
Hadde vært fantastisk deilig å endelig våke litt fra Brann-dvalen igjen.
Lenge siden sist i så måte...sikkert mange som føler det sånn.

Hadde forøvrig vært konge om vi hadde fått tilbake "Store Stå" på Frydenbø med annonserte omgjøring til ståplasser.

Husker med stor glede, sorg og stolthet Store Stå som sang høyt og kraftig allerede før man kom inn på Stadion.
Gikk ofte kaldt nedover ryggen min da.

Off-topic, kanskje, men dog...

:)  :I :(


957
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
December 02, 2013, 06:20:51 AM
Quote from: Sindre32 on December 02, 2013, 06:06:02 AM
Quote from: Herman1 on December 02, 2013, 05:57:46 AM

Hva med lillebror-Riise, da?


Ja, og mor Riise som sportssjef!! La oss hente hele familien, da blir det sirkus.


Hehe, ja ikke sant.
Har hørt fra sikre kilder som har jobbet med henne, utenfor sporten, at hun er et skikkelig hespetre i den sammenhengen også, uten at jeg har møtt henne selv, vel å merke.

Men fra spøk til alvor, lillebror Riise er en meget habil spiller. En god kantspiller trenger vi, og jeg mener at han bekler denne rollen i Vetlestraum. Høyrekant også, om jag inte tar fel. Correct me if I'm wrong.

:)

Er det ikke deilig, synes dere, å endelig føle litt engasjemen og kribling i forhold til Brann igjen?

:D
958
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
December 02, 2013, 06:14:32 AM
.
959
Brann / Sv: Overganger vinteren 2014
December 02, 2013, 05:57:46 AM

Hva med lillebror-Riise, da?
960
Brann / Sv:
November 28, 2013, 21:36:44 PM
Quote from: dudo on November 28, 2013, 18:12:17 PM
Nei, ren virkelighetsflukt.


Selvmedisinering, med andre ord, hehe.

;)
961
Brann / Sv: Treneren etter Norling
November 28, 2013, 18:28:32 PM
Quote from: Gepard on November 28, 2013, 18:19:31 PM
Kjør David Nielsen.  Har nå (2017) fått en fin læretid under deila samt vært hovedtrener ett år. Ideelt tidspunkt å føre brann videre på. Rbh må fremdeles gå .


RBH vil aldri gå, selv etter den mislykkede ansettelsen av Arne Sandstø.


;)
962
Brann / Sv: Treneren etter Norling
November 28, 2013, 17:56:42 PM
Quote from: Spelaren on November 28, 2013, 17:53:11 PM
Det er jo klart at vedkommende, hvem enn det blir, får vanskeligheter med å overgå 15 seriegull på rad, åtte NM-gull og fire CL-semifinaler. Det blir kanskje en femsifret nedgang i antall partoutkort solgt, men sålenge det fortsatt er en total rundt 60-70 000 som forplikter seg årlig blir det nok ok.Hahaha.

Høres ut som treneren etter Nils Arne Eggen.
963
Brann / Sv: Treneren etter Norling
November 28, 2013, 17:50:59 PM
Hahahahaha!
964
Brann / Sv:
November 28, 2013, 17:49:44 PM
Quote from: dudo on November 28, 2013, 17:10:13 PM
Det blir flatfyll hele helgen, komatøs tilstand. Så kommer man seg forhåpentligvis til seg selv rundt pressekonferanse-tider mandag.


Hehe, har du noe å feire da?
965
Brann / Sv: Ståtribune på Stadion
November 28, 2013, 17:45:37 PM
Quote from: Lasaron on November 28, 2013, 17:40:51 PM
Du er fysisk i bedre stand til å lage høy lyd med stemmen når du står. Det er også lettere å være livlig på andre måter når du allerede står.

Forøvrig har ståplasser til alle tider vært dyrere enn sitteplasser, og fattige mer livlige enn rike.


Jeg trodde ståplasser pleide å være billigere enn sitteplasser, jeg???
966
Brann / Sv: Ståtribune på Stadion
November 28, 2013, 16:40:20 PM

Jeg har forstått det slik at det pågår en internasjonal debatt omkring lydnivået fra supporterne ved sitteplasser kontra ståplasser.

I den sammenheng lurer jeg på hva dere mener om saken. Var "Store Stå" så kraftige og anerkjente fordi ståplasser forsterket lydnivået, eller er det ingen korrelasjon mellom ståplasser og lydnivå/engasjement?

968
Brann / Sv: Daglig leder / Sportssjef etter RBH
November 17, 2013, 23:19:34 PM
Quote]Forumet er jo meir negativt enn nokon sinne. Her lanserast tunge namn, og nær einaste av reaksjonar er aggresjonsutbrot om kor elendige alle er. Ein kan sjå langt etter ljosare tider på Stadion.[/quote

Det blir gjerne sånn når man er blitt sulteforet på god, offansiv fotball, god ledelse og stemningen er på bunn.
Tror det er veldig mange frustrerte, for ikke å si sinte supportere der ute som bare lengter etter en forløser, som kan røske opp i all dritten på Stadion, fra topp til bunn, og skape et stabilt topplag som spiller underholdende fotball under en kompetent ledelse.

Slik føler i hvert fall jeg det.

Vi trenger en positiv vitamininnsprøyting.
969
Brann / Sv: Partoutkort 2014
November 17, 2013, 16:27:10 PM
Var det 7000 partoukort som var solgt til årets sesong?
Lå det på ca. 10.000 i Mjelde-perioden?

Sikkert nevnt før i tråden, men gidder ikke leite.

Tror partoukort-salget ender på et sted mellom 5 og 6 tusen til neste sesong, med mindre vi får opp entusiasmen med et spennende trenervalg, spennende spillerkjøp eller en eventuell RBH-exit.

Hva tror dere?

P.S. Synes det burde vært mulig å kjøpe enkeltbilletter på "pølse-VIP"-tribunen.
Sendte en mail til Brann og spurte om dette var mulig tidligere i år, men nei.
970
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
November 17, 2013, 16:19:33 PM
Quote from: nero on November 16, 2013, 13:55:40 PM
Når det gjelder dette med en "defensiv" trener, så er jeg egentlig ikke så skeptisk til det som mange andre her inne. Hvis Brann hadde vunnet gull med en rekke 1-0-seiere og bunnsolid defensiv organisering, hadde ikke jeg hatt det minste i mot det. Jeg velger seiere og resultater foran underholdning any day of the week, men vet at mange er uenige.


Er uenig med deg der. Tar heller en åttendeplass med svært underholdende, offensiv fotball enn en 4.plass med kjip, defensiv møkkafotball.
971
Brann / Sv: Daglig leder / Sportssjef etter RBH
November 17, 2013, 16:12:03 PM
En ting som er viktig å tenke på er hvilken fotballfilosofi en eventuell sportssjef har.
Tanken bak å etablere en slik stilling, er jo at vedkommende skal sørge for en sportslig kontinuitet selv om trenere blir sparket.

I den sammenheng synes jeg det ideelle er å ansette en sportssjef som står for en offensiv fotballfilosofi og som kan sørge for kontinuitet på den siden, slik at ikke Brann bytter spillesystem fra trener til trener.

Dette gjør seg gjeldende ved treneransettelser og spillerkjøp.

Videre bør en sportssjef, etter min mening, ha oversikt over talenter og aktuelle, gode spillere både i Norge og i utlandet.
Har ikke sportssjefen denne kompetansen, mener jeg vi bør ansette en speider på fulltid, slik at han kan bruke alle sine arbeidstimer på scouting, i og utenfor landegrensene.

I tillegg har vi behov for en analysesjef. En god kandidat der er Lars Tjernås.
Det jeg har sett han skrive og si, har vist at han evner å plukke kamper ned i de minste detaljer, og kommunisert godt akkurat hva som blir gjort rett eller galt i enhver viktig situasjon, enten det gjelder formasjonen eller enkeltsituasjoner etc.

Har ikke Brann råd til å ha tre slike stillinger, er det selvfølgelig en stor fordel om en sportssjef kan gjøre det meste av dette.
Spørsmålet er om det blir for mye for ett enkelt menneske.
972
Brann / Sv: Daglig leder / Sportssjef etter RBH
November 15, 2013, 22:59:17 PM
Quote from: Henki on November 15, 2013, 20:42:22 PM
Så dermed er vi alle enig i at Herman Friele er rette mann til å ta over som daglig leder?Nei, men synes det er relevant og interessant å diskutere hvem som skal overta etter RBH om han går av, istedenfor bare diskutere hvorfor han bør gå av.
973
Brann / Sv: Daglig leder / Sportssjef etter RBH
November 15, 2013, 20:35:50 PM
Takk for hjelpen, BBB-mod.

:)
974
Brann / Den daglige lederen etter RBH
November 15, 2013, 19:58:19 PM
Kanskje dette kan være interessant tråd?
Jeg, som mange andre her inne, føler tiden er moden for en ny daglig leder som kan erstatte den nåværende, Roald Bruun-Hansen.

Jeg har selv nevnt Herman Friele som en interessant kandidat, dyktig forretningsmann som han er, i tillegg til enormt karismatisk og godt likt. Tror ikke det blir noe stort problem for ham å tilpasse seg rollen som daglig leder innen fotballen. Mange ting er jo tilsvarende forretningsverdenen; å selge et produkt (hater egentlig det ordet, men), holde orden i økonomien og generere mest mulig penger til sluttproduktet, enten det er å selge kaffe eller å selge entusiasme og derav billetter, gjennom gode spillerkjøp- og salg etc.

Jeg er likevel dessverre ganske sikker på at overnevnte kandidat ikke er interessert jobben...

Noen andre gode forslag til kandidater?

Litt om godt lederskap som sådan:

http://www.bt.no/jobb/Den-beste-sjefen-er-karismatisk-og-omtenksom-2790614.html

http://www.dn.no/karriere/article2571629.ece

975
Brann / Sv: Ny supportergruppe
November 15, 2013, 16:18:27 PM
Quote from: krakra on November 15, 2013, 15:39:04 PM
Eller:

Roald er en superhyggelig mann
Verdens beste daglig leder det er han
Han tok oss i hånden og sa hei med et smil
Derfor er evig og alltid trofaste mot ham!


Klapp, klapp, klapp.
Trom, trom, trom.
976
Brann / Sv: Ny supportergruppe
November 15, 2013, 15:32:04 PM
Quote from: Herman1 on November 15, 2013, 15:22:06 PM
Sitat Django: "Ikveld har vi vært i møte med Daffy ang opprettelse av ny supportergruppe! Dette er noe Brann støtter oss i!".

Jippi, hurra! Ledelsen støtter dere!!!
Uten at jeg kjenner detaljene og formålsparagrafene bak denne nyopprettede gruppen, så får dette sitatet meg til å se for meg en enorm servilitet i forhold til ledelsen.

Ingen skal ut, ingen skal kjeftes på, alle skal bare være glade og snille. Heia Brann...

Edit: Og hvis ledelsen er så enormt positive til disse menneskene, er det mest sannsynlig at de er positive eller negative til dagens ledelse?

Edit 2: Django. Sorry, var litt for rask på avtrekkeren. Så ut som om det var du som promoterte denne gruppen.
977
Brann / Sv: Ny supportergruppe
November 15, 2013, 15:22:06 PM
Sitat Django: "Ikveld har vi vært i møte med Daffy ang opprettelse av ny supportergruppe! Dette er noe Brann støtter oss i!".

Jippi, hurra! Ledelsen støtter dere!!!
Uten at jeg kjenner detaljene og formålsparagrafene bak denne nyopprettede gruppen, så får dette sitatet meg til å se for meg en enorm servilitet i forhold til ledelsen.

Ingen skal ut, ingen skal kjeftes på, alle skal bare være glade og snille. Heia Brann...

Edit: Og hvis ledelsen er så enormt positive til disse menneskene, er det mest sannsynlig at de er positive eller negative til dagens ledelse?
978
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
November 14, 2013, 14:22:54 PM