• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Northside

21
Brann / Billetter til Brann Lokomotiv
September 02, 2005, 18:50:13 PM
Kan ikke kjøpes i Brann administrasjonen endå... men de seller for bbb medlemmer på puben no.

Var bare en liten opplysning for de som er tidlig ute :wink:

en annen ting, tror dere vi skal bruke nummererte plasser? ser de har det på billetten, men vil folk bry seg?

Gidder forresten ikke nevne at billetten er dyr, begynt å venne meg til det....
22
Tifo, sanger o.l.... / Dugnad! Søndag 28 aug.
August 27, 2005, 20:16:32 PM
Jepp, då har tifo-gruppen dugnad igjen, denne gangen blir det søndag 28 august kl 14:00 i bbb-rommet.

Håper flest mulig tar turen innom og hjelper til, er viktig å sette farge på tribunen :wink:

Vi kommer til å bli der helt til vi er ferdig, men det vil gå fortere dersom flere stiller....
23
Brann / Borteturer, forslag
July 15, 2005, 20:34:36 PM
24
Har en litt kjedelig fredagskveld så eg bruker den på å komme med forslag og eksempler på forskjellige tifoer vi kan ha på stadion.
Noen gjennomtenkte forslag og andre ikke....


Vi har 4 felt bortover Hansa nede, de kunne lagd 4 slike bannere:
http://img177.echo.cx/img177/3397/34ts.jpg
Forslag til hva som skal stå der kan diskuteres.

I tillegg så kan vi oppe på Hansa ha mosaikk eller kanskje en haug med små-flagg slik som dette:
http://img177.echo.cx/img177/7084/10xr.jpg

Vi kunne også lagd et så stort banner som dette:
http://img12.exs.cx/img12/2274/genoaaaaaa1ko.jpg
så kan det hende ned fra taket fra Hansa (eller kanskje ss, men det kan blir stort!)
Muligens med bilde av vår stolte by Bergen eller vi kan skrive noe annet, muligens med gjennomsiktige bokstaver slik at vi kan bruke tinnsoldater bak.

En ting vi kan bruke på ss er stripes:
http://www.ultrasrapid.com/2003-2004/FAK020504/P5020016.jpg
Då kan vi også male in bokstaver slik som Rapid har gjort her, holder gjerne med bare bbb feltet.

En annen ting på Umbro/ss er dette:
http://img233.echo.cx/img233/7981/51ex.jpg
Då kan vi ha slike bannere nede så kan vi bruke mosaikk/flagg oppe på Umbro på samme måte som de gjør på bildet.
Teksten på bannerene kan være så enkelt som "Bergen 1908"

Her e noen vi kunne brukt på de fleste tribuner:
http://www.stadionwelt-fanfotos.de/stadionwelt_fans/Fan-Fotos/Fotos-Fussball-Fans/Stadionatmo_Fussball_Italien/Bilder_Atmo_BresciaCalcio/Bilder_BresciaCalcioB3/brescia_viacenza0001hp2.jpg
Mener dette e en blanding av Bluss/stjerneskudd. Tror ikke det e så farlig og røyker ikke så mulighetene til å få tillatelse til det tror eg e stor.

Ka med crapruller i forskjellige farger?
http://img71.echo.cx/img71/1820/23ps1.jpg
Ha svart på venstre, rød i midten og hvit på siden av øvre del av Hansa, nedre kan vi ha Konfettikanoner. Kan også gjøres andre steder på stadion.

Kanksje vi hadde klart noe slikt på ss/Umbro?
http://www.aiktifo.com/bilder/varlden/italien/salernitana/1.jpg
http://www.aiktifo.com/bilder/varlden/italien/salernitana/2.jpg
http://www.brondbytifo.dk/fusion_images/photoalbum/udland/salernitana-2.jpg

Kanskje røykbomber i forskjellige farger bortover ss?
http://www.stadionwelt-fanfotos.de/stadionwelt_fans/Fan-Fotos/Fotos-Fussball-Fans/Oesterreich/Bilder_Atmo_FC_Tirol/0304/INNSBRUCK_woerl0304/flo_WACKER_woergl04.
Vet det går an å sette bombene mellom reklameskiltene og muren, om det er mulig å gjennomføre noe slikt er en annen sak, hvertfall lovlig.

2-stangs flagg som danner mønster?
http://www.tornadosrapid.at/bilder/matches/2004_03_07_Austria-SCR_4.jpg
Kan sikkert brukes på både Umbro og Hansa.

Kunne mange bannere fungert slik som dette?
http://www.stadionwelt-fanfotos.de/stadionwelt_fans/Fan-Fotos/Fotos-Fussball-Fans/Oesterreich/Bilder_atmo_Rapid_Wien/0304/RAPID_salzburg-2-0304/ur_RAPID_salzburg_05.jpg
Kan brukes nesten overalt.

Slike pyro nede med reklameskilte kunne vært mulig:
http://www.hooligans.cz/in/files/photo/956.jpg

Kaos tifo hadde også vært drit fett!
http://www.hooligans.cz/in/files/photo/916.jpg
Men tviler på vi kunne brukt pyro slik som der, alternativet måtte då vært tinnsoldater.


Dette var alt eg gadd no, sikkert noe av dette som e veldig vanskelig å gjennomføre osv men eg har no bare komt med forslag :wink:
25
Brann / Hvorfor e vi "daffe" på cup kamper?
June 17, 2005, 15:32:38 PM
Er det bare meg eller e vi Bergensere ganske daffe når det gjelder de 3-4 første rundene i cupen? Her møter vi Løv Ham som har stadio i vår by, alikavel stiller ikke mer enn  1000 mennesker opp!
Greit at dette ikke betegnes for noen kjempe kamper, men laget trenger støtte de også og disse kampene e den såkalte "veien til Ullevål".

Virker heller ikke som laget Brann tar dette så seriøst, vinner kun 1-0 og slike "små resultater" mens mange andre lag fra tippeligaen vinner med over 5 mål.

Vi har også et av tippeligaens dårligste oppmøte når det gjelder disse kampene... Vålerenga, Lyn, Odd Grenland og mange andre passerer langt høyere tilskuer tall. Kan nevnes at det var over 6000 fremmøtte på Aalesund kampen.

Nå vet eg ikke hvordan stemningen og syngingen e på de andre kampene, men når eg ser på bilder fra disse kampene så vil eg tro folk synger også.

Lurer også på om det var like lite folk på disse kampene før i tiden?
26
Brann / Hvorfor ikke flere medlemmer?
May 25, 2005, 14:41:28 PM
Sitter nå å leser litt inne på klanen sin side, der får eg dette slengt i tryne:
"Tirsdag 10. mai passerte Klanen 11 000 medlemmer"

Hvorfor klarer de å bli så mange og ikke vi?
De e jo over 9000 flere medlemmer enn ka vi e!

Er det ikke noe vi/bataljonen/Brann kan gjøre får å heve vårt antall til hvertfall 5000 personer? Det bør jo være mulig i Bergen også med bare 1 topplag....

Eg vet ikke hvorfor det e slik men eg kan komme med noen forslag som kan hjelpe oss litt:

Per dags dato så står de fleste medlemmene til bbb på bbb-feltet, vi skulle prøvd å få alle de andre som brenne for Brann til å melde seg inn! Dette e mange folk som ikke melder seg inn av forskjellige grunner, kanskje at de ikke ser noe fordel med det?
Får å gjør noe med dette kunne bbb i sammarbeid med Brann fikset 10-20kr avslag på billetter til de som e medlem! Då ville fort andre personer se fordeler med medlemskap, i tillegg så kan bbb bruke medlemspengene på å trekke flere folk med seg på borteturer...

Slik det e no så e eneste fordelen med bbb (for de som ikke står på bbb-feltet) at de får være med på disse organiserte turene.
27
Dette året virker det som supportere i Norge og spesielt Bergen (Brann) har fått en voldsom interesse for Flagg og tifo. Eneste problemet er at ikke mange nok lager flagg, dette gjelder spesielt her i Brann.
Det er mange grunner til at folk ikke gjør det, folk ikke gidder, vet ikke hvordan det skal gjøres eller de ikke kjenner noen andre "kompiser" som har flagg med seg.

Grunnen til at eg lager denne posten er å forklare og kanskje få flere personer til å lage flagg!

Vi kan starte med det grunnleggende, hvordan du lager et flagg eller banner:
-Kjøp deg noe tekstil stoff, dette kan kjøpes på IKEA for 19kr (1*1,4 meter).

-Maling, her e det viktig å velge riktig farge, det kan være litt vanskelig pga fargen kan skifte farge når du maler den på stoffet. Spør noen som har gjort dette før (link: http://adg.6.forumer.com/index.php).
Du må også huske å bruke en vann fast maling.

Sikkert mange som kunne tenke seg å bruke spray, det e ikke så lurt. Det e vanskelig å få jevne linjer i tillegg så må du kanskje gå over med et ekstra strøk pga fargen ikke vises så sterkt.

- Etter du har fått dette i orden må du tegne opp det du skal lage på flagget/banneret. Dersom du ikke har overhead bør du bruke en blyant slik at du ikke ser strekene dersom du har tegnet feil, så kan du heller gå over med sprittusj når du har fått det slik du vil.
*Husk å strekk stoffet ut og gjerne bruk teip i kantene, det er også viktig at du har et gjevnt underlag.  (malingen går gjennom stoffet!!)

- Etter du har malt/sprayet dette på må du la det tørke, ikke brett det sammen før dette e gjort.

-Nå e du kommet til det eg synses e vanskelig, å sy. Dersom du ikke kan det får du spørre en gammel bestemor eller noe slikt.  
Du må sy inn alle kantene og lage hull til pinnene. Pinner kan du kanskje få av tifo-gruppen dersom du spør de...

No e altså flagget ditt ferdig og klar til kamp! :D   Men du har kanskje et annet problem, kjenner eg noen eg kan stå med som har flagg? vil eg føle meg dum dersom eg e den eneste i "gjengen" som kommer med flagg?

Det e sikkert mange som tenker slik og det e jo nesten forståelig... Men vi kan gjøre noe med det og det e her Ultras kommer inn i bildet.

En Ultras-gruppe er en supporter gjeng som står samlet under kamp med flagg etc. Noen tenker vold og pyro med en gang de hører Ultras, det kan være feil men også rett.
I dette tilfellet så vil eg si det blir feil. Som dere sikkert har sett så e vi blitt en liten gjeng som har flagg på ss, vi kaller oss ikke noe som helst og består av vanlige supportere som prøver å lage mer tribune liv, vi støtter laget i tykt og tynt slik som supportere flest gjør (eller skal gjøre).
Vi har ikke som mål å bli en egen supporter klubb eller gjøre mye "faenskap", vi har som mål at flere skal ta med seg flagg på stadion og lage liv! (se bilder i slutten av innlegget).
Dersom noen har lyst å stå der med oss så kan de bare komme, vi vil prøve å holde til på høyresiden mot Hansa inne på bbb-feltet, her skal vi prøve å samle alle med flagg og starte en god del sanger. Hvis du har lyst å snakke med oss kan du ta turen innom her: http://adg.6.forumer.com/index.php


Sikkert mange som ikke kjønner ka vi skal med en "ultras-gruppe" og flagg, men dette e noe som e ganske vanlig i alle klubber utenfor Norge (se bort fra England). Grunnen til at folk starter slike grupper er får å få mer flagg inn på kampene og i tillegg skape mer stemning, dette viser seg å fungere ganske bra og er sikkert noe av årsaken til at det blir mer og mer populært.

Her kommer en del bilder som viser kor mye "kulere" det ser ut med mye flagg:
Hammarby.



Her e Malmø som har MYE flagg hver kamp:


Dortmunt:



Har også en del filmer:
http://www.ultrasnord.se/extractUltrasNord.wmv

http://www.shellkonto.nu/ub/filmer/2004/bestof.wmv

http://www.globaltifo.com/gbgmff04.wmv



Tror det var alt, har sikkert glemt noen små ting... Bare til å komme med spørsmål og kommentarer :wink:
28
Brann / Capo, e dette noe vi skal prøve oss på?
May 12, 2005, 13:05:58 PM
For de som ikke vet det så e Capo det samme som en dirigent, dvs en person som kan stå på muren på ss og dirigere/starte sanger.

Ser mange her inne snakker om at ss må bli mer organisert og få bedre trøkk. Etter å ha sett utallige filmer hvor de bruker capo (i utlandet) så mener eg dette e noe vi bør prøve. Vi kan få flere til å synge med, det blir stamstemt og ikke minst: Vi kan få til "vi e Brann Bergen stolthet!".
Det trenger ikke være noe kjempe greier hvor en står med slik megafon, det vil eg ikke ha! Men at en person kan stille seg midt på bbb feltet (muren) og dra i gang noen sanger innimellom ville fungert ganske bra!

(skal se om eg finner noen filmer som viser kor bra dette funker)

Eneste problemet kan være å finne en med baller nok til å stå der :wink:
29
Brann / Brann-IFK
May 10, 2005, 20:18:16 PM
jepp, så e det snart klart for en ny kamp :D
Eneste eg lurer på e, kommer det mange?

Dette er jo ikke en "viktig" kamp i tillegg så det det RL, men prisene e jo dumpet til 50kr uansett så noen burde komme. I tillegg så skal det være fint vær!

Kan vi håpe på en "bryne" kamp igjen? (cup kampen mot de i fjor var konge!)
30
Tifo, sanger o.l.... / Rykbomber:
May 09, 2005, 17:47:13 PM
I begynnelsen av denne sesongen e det flere og flere lag som tar i bruk røykbomber, det virker ikke sælrig organisert og lurer derfor på om noen vet konsekvensene av dette?
Dersom det ikke blir bøter av det eller boten e ganske lav så kan jo dette være noe vi kan vurdere?

Her en noen bilder fra lag som har brukt det:
Stabæk:

Start:

MK:

Hønefoss:


I tillegg så registrerte eg at noen i klanen fyrte opp en rakett første serierunde.
Har bøtene blitt betraktig mildere eller får vi bare ikke vite om det?

Håper vi kan finne på noe "jævel skap" snart.
31
Brann / Supporterskikk, noe mange her bør lese!
April 26, 2005, 16:09:20 PM
klippet dette fra Makrelstimen sin hjemme side:

"Før kamp:Etter kampen:Generelt: