• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Bruiser

51
Brann / Re: Positivitets-tråden
August 09, 2019, 18:52:20 PM
Quote from: Superjack on August 09, 2019, 18:26:51 PM
Quote from: Henki on August 09, 2019, 17:30:04 PM
Quote from: Bruiser on August 09, 2019, 16:14:42 PMOg at RBK var i CL i 05/06. Det stoppa ikkje oss frå å ta gull i 07.

Og det gullet kom som et resultat av en helt hodeløs økonomisk satsing som hadde gått over flere år. Det måtte man for å kunne ta igjen det økonomiske forspranget RBK hadde bygget opp.

Og hadde ikke RBHodelaus solgt Helstad rett før CL kvalliken så tror jeg faktisk verden for Brann kunne sett så ufattelig mye bedre ut.

Det var det mest haudelause. Fullstendig skandale som eg har vondt for å tenke på den dag idag.
52
Brann / Re: Positivitets-tråden
August 09, 2019, 18:50:37 PM
Quote from: Henki on August 09, 2019, 17:30:04 PM
Quote from: Bruiser on August 09, 2019, 16:14:42 PMOg at RBK var i CL i 05/06. Det stoppa ikkje oss frå å ta gull i 07.


Og det gullet kom som et resultat av en helt hodeløs økonomisk satsing som hadde gått over flere år. Det måtte man for å kunne ta igjen det økonomiske forspranget RBK hadde bygget opp.
Haudelaust? Interessa for ES var på ein ekstrem topp, inntektene gjennom den nyteikna tv-avtala i 05 og fullsatte kamper var digre og entusiasmen var skyhøg, legg til at troppa vart bygd opp "stein for stein" over fleire år. Tilskuersnittet i Tippeligaen det året var vel 10500. Man kunne ikkje valgt ei betre tid på å gå for gull.
53
Brann / Re: Positivitets-tråden
August 09, 2019, 16:14:42 PM
Det er ikkje akkurat eit konkurransefortrinn for Brann å spele i ein fattig lavtrangert liga heller, har det vist seg. RBK har vore uten nye CL-penger i over ti år uten at det har vore til hjelp for oss.

Hugs at ein høgare rangert liga ikkje berre øker verdien vår, men den kan gi oss ein lettere veg til gruppespel og millioninntekter gjennom ekstra CL-plass til ES. VIF var snublande nærme CL-gruppespel i 05/06 pga ES var så høgt rangert.

Og at RBK var i CL i 05/06. Det stoppa ikkje oss frå å ta gull i 07.
54
Brann / Re: Positivitets-tråden
August 09, 2019, 13:01:41 PM
For å ha ein ting heilt klart til å begynne med; Eg elsker Brann og eg hater RBK. Men eg har alltid holdt med norske lag i Europa fordi eg er oppriktig interessert i norsk fotball, og dess meir suksess norske lag har dess meir penga kjem inn i ligaen og dess høgare verdi får våre spelera og dermed vår klubb.

Ja, hvis RBK kvaller til CL, blir dei igjen groteskt rike og kan kjøpe spelera i ES om det finnes nokon som er gode nok. Tenk om dei vil kjøpe ein Brann-speler. Korleis skal vi stille oss til ein slik eventualitet? Korleis stiller Brann seg til eit evnt bud? Er det positivt å miste nøkkelspelerar til føkkings RBK? NEI. Men på den andre sida er det kjempelenge sia vi har tjent penger på spelersalg, og vi kan kreve langt over markedspris for spelera vi ellers ikkje ville tjent på. Ikkje meir nøkkelspelersalg ala SHN til Danmark for typ 4 mill.

Trønderane hiver trenern halv 4 over ein lav sko uansett så der vil alltids vere muligheiter om vi gjer jobben vår skikkelig. Og vi er, på ein måte, på veg til å bli ein stabil toppklubb. Og med det følger det mogelegheiter i Europa som må GRIPAST!
55
Brann / Re: Overganger sommeren 2019
August 01, 2019, 15:46:11 PM
Det er naturleg at troppa blir slanka slik ståda er, dessverre. Det hadde dog hjelpt betraktelig på entusiasmen og interessa med ei frisk offensiv signering inn, for å vise at det framleis finnes ambisjoner.
56
Brann / Re: Overganger sommeren 2019
August 01, 2019, 14:12:03 PM
Kven skal inn? Zachariassen eller er det kjangselaust? Kven andre som vi kjenner til? Jone Samuelsen? Kanskje Thorstvedt andre vegen?

Speler ingen rolle når vi ikkje kan signere angrep på mål.
57
Brann / Re: Overganger sommeren 2019
August 01, 2019, 14:08:19 PM
Quote from: Nixon on August 01, 2019, 13:51:19 PM
Quote from: Kagain on August 01, 2019, 12:34:26 PMOm Løkberg går tror jeg han kommer til å gjøre det godt hos Viging. Kan bli noen mål der.

Hvorfor tror vi automatisk at en spiller kommer til å klare i en ny klubb det han ikke klarer i Brann?
Fordi Børven.
58
                        Opdal
                                 
Teniste - Acosta - Wormgoor - Kristiansen
                                (E. Rismark)
        Haugen - Y. Jenssen - Strand
       (Ordagic)
       Koomson - Bamba - Berisha

Laget er ikkje satt, direktivane er for mange og ingen av spelerane har sjølvtillit i rollene sine, så uansett er utsiktene til ein god kamp små. Men om vi skal stille eit toppa lag så vil det sjå slik ut i mine auge.
59
Visste det kom til å skje før det skjedde. Dette laget har blitt skjørt som aspeløv.
60
Dette går rett på ræv pga LAN. Laguttaket er snålt, er vel første gong i år denne elleveren får tillit, og vi veit at det blir gåfotball uansett kven som får spele.

Jaja, spretter gravøla før kamp og håper på at det blir til champagne i magen.
61
Kor faen får eg sett denne kampen forresten?
62
Eg er veldig interessert i europacup med norske lag, og eg elsker det med Brann i. Det at det ikkje er europakultur i den gemene hop tek ingenting vekk frå at denne og neste og dei eventuelle kampane etter der igjen er dei viktigaste vi speler i år.

Dessverre må Brann trekke ein gigant for å vekke interessa, men viktigheita av å vinne og gå heile vegen til gruppespelet er enorm og eg skal følge spent med frå Sunnmøre, drita dårlig LAN-ball eller ei.

Håpet er større enn forstanden.
63
Brann / Re: Overganger sommeren 2019
July 08, 2019, 21:46:15 PM
Hvis ikkje Brann koplast med Layouni rimelig snart så gjer ikkje LAN eller Soltvedt jobben sin.
64
NM'en skal hem
65
Taktikk 1; Langballer frå Acosta i bakrom, også om det ikkje finnes.
Taktikk 2; Langballer frå Wormgoor i bakrom, også om det ikkje finnes.
Taktikk 3; Langballer på Bamba uten bevegelse rundt.

LAN famler, og det er trist å sjå Brann om dagen. Dei to bytta han gjorde i pausa gjorde oss regelrett dårlegere.

Hjelp!
66
Tilgi meg om hukommelsen min ikkje strekker til, men såvidt eg kan hugse så lekker vi som ei sil og vi scorer ikkje mål. Korleis i hutaste helvete, pardonnez mon français, skal vi greie å vinne uansett kven vi stiller med og kven vi møter?

Gleder meg til kamp.
67
Radlinger kan signere kontrakt med oss idag om Brann og han vil, og spele for oss fom juli.

Eg tviler på at LAN er fornøgd med keeperduoen. Og den målvakta han så gjerne ville ha i vinter er ledig vederlagsfritt (-signeringsbonus).

Eg trur på eit gjensyn med Samuel Sahin-Radlinger og eit adjø til enten Eirik Holmen Johansen eller Håkon Opdal i sommer!
68
Brann / Re: Overganger sommeren 2019
May 03, 2019, 18:33:04 PM

Kan han Runar Espejord vere eit overgangsemne til sommaren? Hvis vi antek at HKJ forsvinn og Azar gir seg ved sesongslutt?

Men keepersituasjonen er pdd. mest prekær. Radlinger (og Sten Grytebust) er kontraktslause til sommaren.
69
Brann / Re: Skader og karantener i 2019
May 03, 2019, 17:06:24 PM
Status Haugen og Barmen? Betalingsartikkel i BA..
70
Quote from: Billy Elliott on April 30, 2019, 07:46:57 AMHolmen
Teniste - Vito - Acosta - Ruben
RYJ
Løkberg - Strand
Koomson - Bamba - Berisha
Enig, bortsett frå Vito - Acosta og ikkje Acosta - Vito. Og eg trur eg ville likt at Grøgaard fekk kjangsen.
Gud eg håper RYJ held seg frisk. Han speler alt for tida og er ganske uunværlig med Barmen og Haugen ute.
71
Brann / Re: La oss tillate oss å være glad...
May 01, 2019, 20:53:46 PM
Eg lo hvertfall! :D
72
BA har ein plussartikkel om saka, men det er ikkje sikkert det står så mykje nytt. Vi får håpe på det beste, men eg frykter mai ryker for begge.
73
Brann / Re: Ruben Yttergård Jenssen
April 29, 2019, 17:20:17 PM
Tvert imot, eg meiner det er viktig at RYJ legger seg lavt og hjelper midtstopperane med å bygge opp spelet, då kjem han seg ofte rettvendt og kan styre spelet begge veger. Hvis han ligg for høgt så får han ballen for ofte feilvendt og det blir sjeldent anna enn tilbakespel. Og det er like viktig at indreløperane møter og setter opp kombinasjoner og det gjer dei for det meste meget bra. Vi har greid å kontrollere midtbana i alle kamper nettopp fordi RYJ er så god til å hjelpe midtstopperane. Han har greid å gjere DM-rolla til si egen på meget imponerande vis, i mi bok ihvertfall.
74
Quote from: Corran on April 28, 2019, 22:55:06 PM
Quote from: Bruiser on April 28, 2019, 22:21:10 PMKeeperproblemer osv, vi var gode når vi låg i 4-3-3 med høgt press(8-0 til oss i kjangser første omgang), og blei berre dårligere og dårligere når vi gjekk til 4-5-1 (0-1), bedre igjen med 4-3-3 (1-1) og fullstendig passive i 5-4-1 (1-2).

Det er taktiske blunder av LAN som nesten kosta oss seieren i ein kamp vi dominerte.
Tror nok ikke at LAN ville at spillerne skulle ligge så lavt til tider og la om formasjoner. Var nok mer at de som løp mest i det høye presset ble slitne + at de kanskje ble litt for fokusert på resultat


At spelerane kanskje blei så slitne at dei la seg lavere er meget plausibelt, men du trur vel ikkje spelerane har høve for å endre formasjon ved eget forgodtbefinnede? Eg kan gå med på at presshøgda kan bli diktert av kamputviklinga og utholdenheita til spelerane, sjølv om LAN bør vere Sjef vedrørande det også, men formasjonen styrast av treneren.

Og hvis det er slik at LAN har gitt beskjed på førhand om at ved ledelse så skal vi skifte til ein meir defensiv formasjon, så er det med på å pasifisere laget og det ga utslag mot Tromsø, og Kristiansund for den del.

Eg håper dette temaet blir diskutert ved tavla for det er innlysande at laget blir for passive når vi leder, både mtp formasjonsendringer og presshøgde.

Men alt er ikkje svart. Vi var igjen for sjette ut av sjette gong i år det beste laget, og spelemessig var det langt meir oppløftande enn tidligere.
75
Keeperproblemer osv, vi var gode når vi låg i 4-3-3 med høgt press(8-0 til oss i kjangser første omgang), og blei berre dårligere og dårligere når vi gjekk til 4-5-1 (0-1), bedre igjen med 4-3-3 (1-1) og fullstendig passive i 5-4-1 (1-2).

Det er taktiske blunder av LAN som nesten kosta oss seieren i ein kamp vi dominerte.
76
Brann / Re: Ruben Kristiansen
April 20, 2019, 18:55:10 PM
Ingen innlegg om den svake seriestarten til Kristiansen? Eg synes at han har slept for billig unna. Uansett ei sak i BA: - Vi må ikke rippe opp i det. Det skal ikke skje igjen!

Eg får ikkje lest saka, men eg tenkjer han beklager baklengsmålet og at slike uoppmerksomme tversoverpasninger som taper kamper for oss ikkje skal gjenta seg.
77
Kamper / Re: Dommeren
April 20, 2019, 18:48:13 PM
Hovedoppslag på BA: Har oppdaget nok en straffesituasjon

Nokon med tilgang som kan oppsummere?
78
Berisha BB.

Eg skal ikkje sitte her på Sunnmøre og kritisere dei som er på Stadion, men kan synginga/stemningsbidraga frå Bataljonen bli betre?
79
Berisha er eit røverkjøp, rett og slett. Får første målet sitt mot Viking, sann mine ord!
80
LAN roter det til for oss med poling. Eg blir mindre og mindre sikker på om LAN har dei verktøya i taktikkassa som trengs for det han la opp til i førsteomgang og siste 20 i andreomgang gir oss ingen verdens ting. Eg nekter å tru at vi blir servert meir av dette når vi treng mål neste gang. Han ser vel det????
81
Trur dykk LAN benker Haugen for andre gong på rad? Er Haugen framleis sjuk? Hvis ikkje bør han starte. Heime skal vi underholde. Løkberg er ikkje like slepen som Haugen av det eg har sett. Andre som har vore svake er Koomson og Kristiansen. Vi skal styre kampen. For mange bytter mellom to kamper er ikkje bra, men det er heller ikkje å premiere svake kamper med klippekort. Derfor vil eg sjå:

                    Opdal
Teniste Acosta Wormgoor Gilli
    Haugen Y. Jenssen Strand
    Koomson Bamba Berisha
82
Alt må gjerast bedre mot Godset. Spesielt kvaliteten i press og gjenvinning må opp kraftig frå fadesa i første kamp. Hvis laget har ein ny kollektiv svak kamp så betyr det enda eit tap.
83
Quote from: Gulløl on March 30, 2019, 18:11:58 PMLaget bør være slik:

           Holmen Johansen
Teniste - Wormgoor - Acosta - Kristiansen
  Haugen - Yttergård Jenssen - Strand
    Koomson - Bamba  - Berisha

Bortsett frå at kanskje Berisha burde danke ut Koomson, så er eg enig med ditt forslag.
84
Quote from: Billy Elliott on March 30, 2019, 18:15:08 PMHverken Bamba eller Berisha er kanter. Nå bør det bli 352 for alle pengene:

Holmen
Acosta - Vito - Rismark
Strand - Løkberg - RYJ - Haugen - Gilli
Bamba - Berisha
Dumt å ødelegge ein diskusjon med fakta, men så er det. Berisha er hovedsakeleg ving.

Men at han kan fungere i tospann med Bamba er meget mulig. Om laget ellers fungerer godt nok i den formasjonen er eit enda meir viktig poeng. Brann kan ihvertfall ikkje spele enda ein kamp som mot Odd. Fullstendig skandalekamp som for alt i verda ikkje må repeterast.
85
Brann / Re: Sesongen 2019
March 30, 2019, 19:21:16 PM
Quote from: David on March 30, 2019, 18:16:34 PMVi får holde ambisjonene litt edruelige nå i den vanskelige fjerdesesongen.
Det er altså tolv år sia sist vi tok gull. Men det seiast at 13 er eit tall også.
86
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
March 28, 2019, 21:02:33 PM
Ok, kobla ikkje heilt først. Uansett, YEY!
87
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
March 28, 2019, 20:52:22 PM
Quote from: Gulløl on March 12, 2019, 10:19:15 AM
(Opplett sin illustrasjon)
Blir disse bannerane som henger frå taket ein realitet med det første? Eg føler eg vil gjerne ha dei på plass fortast råd, ser så lekkert ut!
88
Brann / Re: Brann får drakter fra Nike
March 28, 2019, 20:40:51 PM
Freskt. Vil tru skeptikerane ombestemmer seg når dei får sjå drakta i aksjon, gjerne i flomlys kveldstid. Så lenge drakta ikkje er neddynga av reklame og vi ikkje "låner" fargane til støgginger som Odd/RBK og Molde så er det lov å vere litt leiken.
89
Brann / Re: Tabelltips - 2019
March 28, 2019, 19:29:43 PM
1. Brann
2. Molde
3. Rosenborg
4. Vålerenga
5. Sarpsborg
6. Haugesund
7. Odds
8. Strømsgodset
9. Tromsø
10. Kristiansund
11. Lillestrøm
12. Bodø/Glimt
13. Viking
14. Ranheim
15. Stabæk
16. Mjøndalen
90
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
March 18, 2019, 17:04:06 PM
Det BØR ligge noke meir bak enn berre følelsen. Hvis ikkje er Gulløl berre ei gedigen luremus!
91
Kamper / Re: Treningskamper 2019
March 11, 2019, 18:33:37 PM
Aldri feil å slå Rosenborg. Nokre bektraktninger;

+ Vi vant. Førsteomgangen var vi solide defensivt.
+ Vi ville ha initiativet i kampen og eigde det over ein time mot RBK.
+ Strand gir oss eit godt presspel, intensitet og fart, er også lur og offensiv i ballfordelinga. Målfarlig.
+ RYJ er god som ballsentral. Trygg i oppbygninga og er nære på å prikke inn assister i bakrom.
+ Gilli er god på venstreving.
+ Acosta solid. Vito også.
+ Smart med posisjonsbyttet mellom Vito og Acosta. Rekner med det blir fast. Acosta og Vito igjen dei soleklare førstevalga bak.
+ Mange gjenvinninger og innlegg.
+ Vi hadde mykje ballinnehav.

- Svak forestilling av Gilbert. Dårlig touch, stopper opp når han kan utfordre.
- Der vi er gode første og andre tredjedel, er vi dessverre dårlige siste tredjedel. For dårlig presisjon på innlegg og for mange svake avslutninger.
- Kristiansen rota litt defensivt, direkte svak offensivt, og tok sjølvkritikk på det etter kampen.
- Den lille tida RBK hadde initiativet slapp vi til litt for mange kjangser.
- Ingen speletid til talenta.

92
Kamper / Re: Treningskamper 2019
March 09, 2019, 20:21:00 PM
Quote from: ACHTUNG on March 09, 2019, 16:33:50 PMJeg er sikker på at disse starter:

Holmen

Teniste. Vito  Løfgren  Kristiansen

Løkberg  Yttergaard  Haugen

     Gilli  Bamba  Strand
Og eg er sikker på at vi starter slik:

                 H. Johansen

Teniste   Vito    Rismark   Kristiansen

     Haugen  Y. Jensen  Strand

Koomson       Bamba        Gilli

Dog det skal seiast, eg er litt usikker ang Opdal vs Johansen og Acosta vs Rismark. Løfgren må vel reknast som fjerdevalg og starter følgeleg ikkje mot RBK?
93
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
March 03, 2019, 23:26:49 PM
Ring Soltvedten og spør om han har hørt om han..
94
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
February 10, 2019, 20:09:30 PM
Quote from: SeLyren on February 10, 2019, 19:38:23 PMHåper det skjer noe snart, en skikkelig spennende signering. Kjenner at ny giv er på plass. Vi mangler to signeringer til å være spenna klare. DM og kant
Kjenner at eg blir litt oppgitt, egentleg. Skålevik solgt, ikkje erstatta. Vega solgt, ikkje erstatta. Braaten borte, ikkje erstatta. Marengo på utgåande, ikkje erstatta. Attpåtil vil ikkje Acosta signere ny kontrakt.

Så kan vi legge til at både Åsen, og den eg hadde enda meir lyst på, Akintola, begge har gått til Rosenbjørg.

95
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 20, 2019, 19:45:54 PM
Hvis vi ikkje lander Åsen i vinter håper eg heller Soltvedt går for Akintola enn å vente til neste år med Åsen. Det kan vi ikkje tillate. Vi må erstatte Skålevik og Vega, Akintola er ein stein som kverker to fugler. Kontrakt ut året med Midtjylland, utvikla seg til å bli veldig god som høgreving i Haugesund og også god som spiss og venstreving. Alle kluter til let's go.
96
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 19, 2019, 13:13:05 PM
Med sortiane til Braaten og Vega, er det klart vi treng forsterkninger på flanken. Åsen kan bli brukt der, han kan også spele indreløper, anker og spiss, men han er BEST som offensiv midtbane. Det betyr at for å få det beste ut av Åsen så bør han brukast som OM, der Haugen er best.
97
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 18, 2019, 23:07:06 PM
Kjem Åsen så skal ikkje eg klage. Man kan like lissepasninger og gode innlegg.
98
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 15, 2019, 22:02:32 PM
Samstemt. Virker på meg som om det er noke i emning i år.
99
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 15, 2019, 21:35:06 PM
Quote from: Gepard on January 15, 2019, 21:19:53 PMÅsen kan da umulig komme også, blir altfor vilt. Da må det bety at haugen er på vei vekk i så fall
Nei huff. Det betyr at vi går for EL og seriegull.
100
Brann / Re: Sesongen 2019
December 15, 2018, 23:05:24 PM
Quote from: krakra on December 14, 2018, 11:21:22 AMHvorfor nesten utelukkende drittlag?
For å drepe engasjemanget vårt trur eg.