• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ZsoltKorcsmar

501
Brann / Sv: Speidertråden for spillerforslag.
September 18, 2012, 19:48:45 PM
Gøy dette med scouting. Har selv "speidet" litt rundtom i tidligere overgangsvinduer og sendt meldinger til daverende sporstlige leder, Odd Einar Fossum og senere nå Rolf-Magne Walstad. Har fått positive svar tilbake der de ha lovet å ta en kikk. I noen tilfeller har de også svart at de allerede følger spilleren jeg "anbefaler"  dem. Min form for scouting er basert på foruminnlegg, videoklipp og basen til Footballmanager. Vet sistnevnte er omstridt, og selv om man må vere kritisk, er det mye bra å hente der. Et enormt stort nettverk som jobber kontinuerlig for å få de mest mulig riktige dataene på spillerne. Flere og flere særiøse klubber står jo frem og sier de bruker FM som et ledd i kartleggingsprossesen sin.

Limer inn to innlegg jeg har sendt sporstlig ansvarlig ved tidligere anledninger (tar et par minutter å skumme gjennom).

Denne fra 10. Februar 2011: Vet dette er en svært uortodoks ting å gjøre, siden jeg bare er er en supporter med hjerte mitt i brann. Først av alt vil jeg gratulere med mange flotte og spennende signeringer før kommende sesong. Selv om misnøyen er stor mange steder, og folk er skeptiske til denne fornyelsen/foryngelsen av stallen som innebærer at veteraner må ut og nye uskrevne blader kommer inn, er jeg ikke i tvil om at dere gjør det riktige.
Spesielt signeringen av Ojo imponerte meg. En spiller som vi alle vet har vært på blokka til et hopetalls andre klubber.
Så kom jeg over en spiller her forleden dag, en angripende midtbanespiller som har vært med å vinne VM for aldersbestemt landslag med nigeria i 2007. Rabiu Ibrahim. Han er født i 1991 og slik jeg ser det fra et utenforstående perspektiv ville han passet yperlig i den spillergruppen vi har nå. Når ryktene i pressen sier at Borges blir for dyr og at Fredrikstad ikke er interessert i å selge til konkurenter, tror jeg dette kunne vært et navn å ha på blokka.
Han ble tilbake i 2007 ansett som en av verdens 50 mest spennende spillere, og ble sett på som et talent på nivå med landsmannen John Obi Mikel som nå spiller i Chelsea. Storklubber i England jaktet han, blant annet liverpool og chelsea men som med vår midtbanemann Austin oppfylte han ikke de nødvendige, strenge kravene for å få diverse tilatelser for klarering til spill. Han endte opp i toppklubben Sporting i portugal, men klarte aldri å etablere. Ble frigitt nå i desember 2010, og liverpool prøvde seg igjen, men papirer gikk ikke i orden da heller, om jeg forstår det riktig.
Han endte da opp i en liten klubb i Nederland ved navn Telstar. En klubb som kom på 18. plass i erste divisjon i fjor og har en knøtt liten stadion som tar knappe 3 500 mennesker.
Legger ved en lenke til wikipedia-siden hans. Og man finner også en del "skrytevideoer" på youtube om det er ønskelig å se levende bilder. En meget spennende spiller som jeg tror kan bli stor om han får fart på karieren igjen.

Denne før inneverende sesong: (Mange her er opplagte spillere, men tok de likevel med på listen for å gjøre ledelsen OBS på hva vi supportere mener, slik at de fikk en viss innsikt.)
(.......) Forsvaret er slik jeg ser det, det svakeste leddet per dags dato. Ikke det tynneste, da man ville være mer sårbar om Ojo ble skadet enn foreksempel Grorud. Likevel er forsvaret det svakeste rent kvalitetsmessig mener jeg.

Jeg vet dere allerede har mange navn å blokka og at dere i disse tider har andre ting å gjøre enn å lese meldinger fra oss fans, men vil likevel lansere noen kandidater som jeg synes er utrolig spennende. Jeg tatt meg den frihet å "scoute" noen meget spennende talenter rundtom i verden. "Scoute" for en fattig student innebærer å lese seg opp, se klipp på internett, sjekke spillerene på manager-spillet "Football Manager 2012" ( et spill som i større og større grad utnyttes av speidere for å kartlegge spillere, deriblant Everton benytter spillet i sin kartleggingsprosess).

Presenterer nå en gjeng unge spillere med stort potensiale som spiller i klubber rundtom i verden som jeg mener brann burde ha en fair mulighet på å hente. Mulig jeg bommer veldig angående økonomi og kvalitet, men utifra arbeidet jeg har lagt ned, vil jeg tro det ikke er snakk om store summer og at det er spillere som kan utvikle seg til toppspillere med tiden. Prøver ikke å fremstå som en bedreviter av noe slag, dette er bare en liste av spillere jeg selv finner meget interessante. Du må ikke sitte kaffen i halsen når du leser videre, jeg vet at dette er talenter som har vært linket til noen av de største klubbene i verden, men store talenter har mange ganger tidligere valgt spilletid foran benken i en storklubb. Senest ved Dockal som valgte Rosenborg foran andre storklubber etter et strålende mesterskap for U-21 landslaget i sommer. Jeg vil bare gjøre deg oppmerskom på følgende spillere og mener at det hadde vert verdt et forsøk å sjekke ut pris/tilgjengelighet, eventuelt muligheter for lån.

Stopper:  Siyanda Xulu. 192 cm på strømpelesten og tar det meste i luften. Klok spiller som posisjonerer seg bra og er god en mot en deffensivt, også en trussel i luften på offensiv dødball. Veldig stort potensiale, og har som mange andre store talenter vært linket til mange av de største klubbene i Europa. Athletico Madrid var siste klubb som viste interesse. Muligheten for at han eventuelt skulle gå til en klubb som oss, vil jo være fordi han foretrekker mer eller mindre fast spill fremfor benk og reservelag i en eventuell storklubb. Kjenner ikke til prisnivået i Sør-Afrika, men denne spilleren virker veldig ambisiøs og jeg tror han har en stor fremtid foran seg.

Stopper: Sebastian Tori. Hardtarbeidende, aggresiv, herlige taklinger, dyktig i markeringspillet og meget bra i posisjoneringsspillet. Mangler litt på luftstyrken da han "bare" er 180 cm.
Slo skikkelig gjennom i 2009. Det året var han på årets lag i Chile, og ble også kåret til den beste unge spilleren i ligaen. Debuterte for A-landslaget 20 år gammel i 2010 og fikk 3 kamper med flagget på brystet det året. Så langt høres dette ut som en urealistisk spiller for Brann med dagens økonomiske situasjon. Det som gjør at jeg øyner et lite "håp", er at han har fått mindre spilletid i det siste. Han har bare startet 9 av 30 kamper i år, og det begynner å bli en stund siden han startet en kamp. Hvorfor vet jeg ikke. Har også hørt rykter om at treneren er villig til å la han gå nå, og da synes jeg dette kunne vært spennende for Brann.

Angriper/kantspiller: En annen spennende spiller fra samme klubb som Toro, er angriperen/kanstpilleren Nicolas Millan. Født i 1990 og er for øyeblikket på utlån i en minde klubb. Han har ved tidligere anledninger blitt beskrevet som Chiles svar på Cristiano Ronaldo grunnet stort finteregister, herlig teknikk og lik spillestil som Ronaldo. Er mest kjent for å være den yngste spilleren som noen sinne har spilt i toppserien i Chile. Debuten kom allerede da han var 14. Var sett på som et megatalent, men så har det stoppet opp litt også hos denne spilleren. Potesialet er udiskuterbart og stort, men så er det noe som gjør at spilleren ikke har komt seg videre. Kan neppe være spesielt dyr.

Angriper:  Mervan Celik. Han står visst også uten kontrakt nå, om jeg har oppfattet det riktig. U-21 landslagsspiller som er kompis med Erdin. De to kjenner hverandre godt fra landslaget. Kan være det er en faktor som kan være med å "dra" han hitover. Meget spennende spiller hvertfall. Har scoret 14 mål på 27 kamper for GAIS i allsvenskan om statistikken jeg har funnet stemmer. Scoret også 2 mot Norge da vi ble banket 1-4 i sommer. Noe alà svenskenes svar på Marcus Pedersen.

Venstrekant/sentral midtbane: Rodney Sneijder. Broren til superstjernen Wesley. Har gått gradene i Ajax og blitt sett på som et bra talent. Likevel er det vanskelig å slippe til i et stjernegalleri som Ajax og han har ikke fått sjangsen der. Har rukket og blitt 20 år, snart 21. Er nå lånt ut. Ikke den raskeste spilleren, men imponerende skuddfot, pasninsfot, blikk for spillet og fin teknikk. Slår også solide dødballer. Meget spennende spiller som jeg ikke aner hvordan det står til med kontrakstatus etc.

Legger også med noen "forumfavoritter" på diverse debattforum for oss fans (mulig dere har vært/er i kontakt med alle disse):

Tore Reginiussen (OB): Aner ikke hva han vil koste, men har registrert at han har slitt med spilletid i Odense den siste tiden. Ikke har jeg sett mye av han de siste årene, men når jeg tenker tilbake til spillet hans i Tromsødrakta før han dro til Tyskland får jeg vann i munnen. En spiller som per dags dato burde vært aktuell for landslaget om skader og diverse ikke hadde kommet i vegen. Tror brann kunne vert et perfekt sted for han å kickstarte karrieren på igjen. En stopperpar bestående av Zsolt og Reginiussen ser spennende ut.

Bamberg (Haugesund): Kan bekle mange posisioner og ønsker seg visst vekk fra Haugesund grunnet dårlige flyforhold til bortekamper. Han har visst en mild form for flyskrekk og er lei av små skranglefly fra Stord. Solid sesong i år med 8(?) mål og 9(?) assist. 1.5-2 millioner er nok realistisk pris. Vet ikke hvor mye vi har til rådighet.

Celso Borges (FFK): Denne mannen har vi fans siklet etter i lange tider. Han er den som blir lansert som "drømmesigneringen" av de aller fleste på debattforumene. En spiller som ville gått rett inn laget og styrket det. Bekler den deffensive midtbanerollen på landslaget med stort hell som kaptein. Leverer nesten alltid imponerende kamper i den rollen på landslaget. En lav duo på midten bestående av Borges - Austin tror jeg vil eie de fleste midtbaner i skandinavia. I tillegg er det lett å bruke han som angriper om Ojo skulle sone karantere/skade. Har tidligere virket som uoppnåelig grunnet pris og spillerens ønske om å spille utenfor skandinavia. Når man da likevel leser at han seriøst vurderer et kontraksforslag fra AIK i Sverige, bør Brann også være interessante. Vi er en storklubb og nå som han er bosman tror jeg han vil vurdere et kontraktsforslag.

Even Hovland (Sogndal) : Enda en favoritt blandt oss fans. Tipper han er utenfor vår rekkevidde grunnet økonomi, men en spiller som kommer til å få en stor fremtid. Mest sannsynlig vil betale tilbake eventuelle kostnader ved et videresalg i fremtiden også.

Pontus Farnerud (Stabæk): Alle vet hva han står for, og kunne gjort det meget skarpt med Austin på midtbanen. Alderen taler i mot den aldersprofilen vi ser ut til å kjøre og han vil nok også kreve mye lønn, for all del, fantastisk spiller.
502
Kamper / Sv: Treningskamper 2012
February 08, 2012, 21:52:33 PM
-Markus Johnsson var bunnsolid. Skulle bare mangle mot denne motstand, men tok styringen. Positsjonerte seg brilliant, var veldig sikker i hodespillet og trygg og god i pasningspillet. Per dags dato vil jeg tro han ligger et hakk over vår nest beste stopper Zsolt. Oste rutine og trygghet. Noe alà Bjarnasson på sitt beste.

-Niasse har absolutt noe. Blir skuffet om vi ikke henter han. Det offensive vi skapte, kom på hans side. I de situasjonene Bentley stopper opp og går seg fast, satte Niasse fart og kom seg fri. Et friskt pust som var involvert i det meste offensivt. Hadde herlig målgivende, vant ballen i forkant av 1-0 målet og kunne hatt 2 mål selv. Absoultt en spiller som kan bidra fra dag en, og på sikt tror jeg han kan bli en nøkkelspiller i Brann.

-Fikk sett Erdin i aksjon. Lynhurtig, men ser at han er mer en ving-back enn en deffensiv ståback. Gode bidrag offensivt og til tider fine kombinasjoner med Bentley. Litt mer rufsete deffensiv, men man så åpenbare kvaliteter i form av hurtighet, teknikk og spillforståelse.

- Mohus stod glimrende, 2-3 meget kvalifiserte redninger og ellers bunnsolid  i feltet. Snakket også mye med forsvaret og dirigerte de bra. Overbevisende kamp.

- Chima(?), den nigerianske backen var spenennde. Han så litt nervøs ut og splite mye på det trygge, men kom mer og mer på offensive bidrag etter hvert. For å bare være 17 år imonerte han med skikkelig. Har blitt nevnt som et av de største venstrebente forsvarstalenten i Nigeria for tiden, som er en god fotballnasjon. Man så tydelig at han hadde noe. Hadde vert et kanonprosjekt som backup bak Erdin. Da hadde vi vert godt skodd på backplass fremover.

- Sokolowski viste at ikke bare Ausin kan slå millimeterpresise langpasninger. Slo kanllgode baller på kantene og viste seg som et sterkt og trygt anker. Veldig lik Austin i spillestil. Vil beskrive han som en hvit Austin. Ganske god fysikk, godt og tungt skudd, gode pasninger og solid i duellspillet. Var en meget solid midtbane han og Austin mønstret sammen. Skjønner ikke at Hareide gav han bort med 1 år igjen av kontrakten. Litt smårusk her og der, men det er natulig når man har vert ute lenge. Tror vi kan få mye glede av han fremover. Nordkvelle ble litt anonym, og løp litt mye mellom og jaget. Men vi vet hva han står for.

Negativt: Mjelde ser forsatt ikke ut som noen brannspiller. Litt bedre enn i fjor, men forsatt langt under parti. Håper han blir satt ut av laget. I tillegg kjeftet han på unge prøvespillere og prøvde å leke kaptein. Kalvenes, Grorud og Johnsson skrøt av prøvspilellerene og prøvde å hjelpe dem, mens Mjelde bare dummet seg. Spesielt en scene rett etter første målet, alle spillerene samlet seg i en klynge of jublet med Haugen utenat Niasse. Han hadde vunnet ballen og skapt hele situasjonen, men ingen gav han oppmerksomhet. Så kom Jonhsson joggende bort og gav han et klapp på skulderen og tommelen opp. Så på Niasse at han satte pris på det. Virker som en kjernekar denne Jonhsson.

the end
503
Brann / Sv: Overganger 2012
January 23, 2012, 14:58:10 PM
Quote from: Hatleking on January 23, 2012, 14:45:37 PM
http://www.tv2.no/sport/fotball/spania/kris-stadsgaards-spanske-eventyr-er-over-3690402.html

Stadsgaard er ferdig i Malaga. Diverre litt for seint for oss.


Faen, det hadde vært en singering å dra opp av hatten det! Korcsmàr og Stadsgaard på stopperplass holdet meget høyt tippeliganivå. Men etter at vi hentet denne svensken er det nok ikke særlig aktuelt. Men skal vente med å bedømme svensken til jeg har sett han et par tre kamper. Svensken har vel 4 landskamper, Stadsgaard har 2. Kan godt hende kvaliteten på e to er svinnene liten, men alderen taler jo mot svensken da.
504
Brann / Sv: Sesongen 2012
January 19, 2012, 12:04:45 PM
Samtidig sier Grorud, i samme artikkel:

-Hummel har gode baller, avslutter en spøkefull Grorud.

Altså mener han med sin ironiske klang at Hummel leverer elendig treningssutstyr. Makan.
505
Brann / Sv: Overganger 2012
December 06, 2011, 09:16:28 AM
Dette viser at vi har økonomiske muskler man ikke trodde eksisterte. Nå ble jeg plutselig mer positiv når det gjelder Hovland. Hadde forestilt meg at vi skulle hente 5-6 middelmodige 28 år gamle Grorud-spillere i vinter.
Om nå Hovland og Borges er aktuelle og vi beholder Austin kan det bli krutt.
     
                  Leciejewski

Sævarsson   Hovland   Zsolt    Demir

               Austin  Borges

  Guastavino     Sokolowski     Bentley

                       Ojo

Muligheter for at Soko og Borges kunne byttet posisjon, men over flere år har Borges vist seg å være best når han ligger dypt i en playmaker-rolle (landslaget). Tror det ville vært veldig giftig å ha Soko sin kraftslegge der oppe i mellomleddet også. Han er kreativ og skyter som en hest, i den rollen skal man ikke se bort fra at han kan score noe alà Vaagan Moen ( rundt 10 mål). Men først må vi jo se om vi får han på bena.

Vil ikke avkskrive Bentley enda, men om han forsetter i samme spor etter en god treningsvinter vet jeg ikke hvor lenge tolmodigheten holder. Så har vi også offensiv kvalitet i form av Haugen og Nordkvelle på benken som kan være med å endre kampbildet.

Hadde vert kuler og krutt!
506
Brann / Sv: Overganger 2012
November 09, 2011, 17:47:14 PM
Erger med noe voldsomt at vi ikke prøvde oss mer på Kayke etter at han var ferdig i Tromsø heller. De slet visst med økonomien det var visst grunnet til at han ikke ble signet. Var vel bosman spiller, men krevde en million i lønn eller noe sånt. Hadde vært en meget grei spiller å ha i stallen. Spiller som kan endre kampbildet.

Skal nevnes at på sitt svakeste var han meget svak. Litt alà Guastavino. Av/på spiller. Men noen spillere trenger bare en del tid på å tilpasse seg nytt land, spillestil, osv. Refererer til Barrantes som knapt starta en kamp i fjor på grunn av at han ikke var vant til å løpe når man spilte fotball. Der nede gjør ballen arbeidet, ikke spillerene. Her er det jo løping for alle penga. Kunne fått han gratis, men havnet altså i Danmark. Noen som vet hvordan han gjør det det? Og hvor lang kontakt han har?

http://www.youtube.com/watch?v=QZTpEUW2Sa4 Det han gjør i forkant av det andre målet er det høy internasjonal klasse over. Messi klasse på de tyngdeoverføringene. Finter vekk 2-3 mann med et par ørsmå lynraske berøringer.

http://www.youtube.com/watch?v=Pvy-5TueUVU&feature=related Viser også her at det bor en god del fotball i han. Herlige detalje, men sliter litt med å velge riktig i enkelte situasjoner.


507
Brann / Sv: Overganger 2012
November 09, 2011, 17:28:17 PM
Hadde vi fått inn Borges ved siden av Ausin hadde alt sett så meget lyst ut. En annen spiller jeg ikke tror det hadde vært helt umulig å få tak i er Thuoune. Det han viste i 2009 var noe av det råeste jeg har sett. Det var lekestue. Noe av det beste jeg har sett i tippeligaen. Har visnet litt de siste to sesongene, og atpåtil ikke vært fast under Solskjær. Ekirem har vært foretrukket. Vi har alle sett hva som bor i Thioune. Aner ikke hvortid kontrakten går ut, men jeg tror et miljøskifte er det som trengs fot at han skal blomstre. I 2009 bablet molde om 50 millioner, men interessen rundt han har stilnet veldig og siden han ikke er fast på laget tror jeg umulig de kan kreve skyhøy pris for han.

                   Ojo
Bentley      Thioune    Guastavino

            Ausin   Borges

Spennende dette her syntes jeg. Så har man jo i tillegg Haugen som banker på døra.

Herlig spiller: http://www.youtube.com/watch?v=bCiDqcjy6Ks
508
Brann / Sv: Overganger 2012
November 09, 2011, 16:44:19 PM
Quote from: dudo on November 09, 2011, 15:25:39 PM
Spiller ikke Borges DM på landslaget? Ville han ikke vært den ultimate Torp-erstatteren?


Jo. Borges er helt klart best som DM.  Alle tror han er god som OM bare fordi Fredrikstad har brukt han der fordi de har trengt kreativiteten hans der. Da han ble hentet til Fredrikstad ble han betgnet som en Ballack type. Den nye Ballack mente mange. Ikke den raskeste, men flink til å holde på ball, god til å lese spillet og bunnsolid i pasningsspillet. I tilegg god i begge bokser, god hodespiller. Alt i alt en komplett deffensiv playmaker, mangler bare de susende taklingene.

På landslaget er han kaptein og DM. Storspiller nesten alle kamper. I fredrikstad misbrukes han og imponerer derfor ikke så mye som han hadde gjort i sin retmessige posision. "Mest oppskrytte spilleren i tippeligaen" har blitt sagt om han. "Scorte bare 14 mål i adecco i fjor, om han er så fantastisk som alle sier burde han scoret 30". Jeg synes det er ganske greit for en DM som blir brukt som spiss å score 14 jeg.

Konkulsjon: På DM er Borges klart best, dominerer på landslaget. Som spiss er han fullt brukbar, men begrenset.
509
Brann / Sv: Overganger 2012
November 06, 2011, 21:38:44 PM
Olofinjana. 31 år. Legende i klubben. Perfekt makker ved siden av Austin i et par år. Ingen langsiktig løsning, men toppklasse eliteseriespiller i noen få år. Må være lei av å være nomade i England, kastes jo rundt mellom middelmodige klubber på nivå to der borte (ikke akuratt et godt tegn), men vi vet hva som bor i han. Han trivdes jo også utrolig godt i Bergen og har vel kone fra Bergen. Tror ikke det er negativt at vi har to av hans landsmenn, Bentley og Ojo her nå også. Tror det kan være faktorerer som gjør at han finner tilbake til den eleganten han var. Midtbandeduoen Austin - Olofinjana bør overkjøre/styre/eie det meste på dette nivået.

http://www.brann.no/nyheter/kim-fikk-mote-forbildet/
510
Brann / Sv: Overganger 2012
October 07, 2011, 02:07:58 AM
Men det som absolutt må styrkes nå foran neste sesong er vel venstreback, midtstopper, anker, en kant og en spiss.

Venstreback: Her ser jeg gjerne Vaage Nilsen. Herlig vinnerskalle, giftig innleggsfot (har ikke vært for bortskjermt med backer som dobler på kant og legger kreminnlegg de siste årene. Referer til Sævarsson som aldri har truffet med et innlegg og Hassan som rett og slett er for treg til å komme i posisjon) og herlige frispark. Fast på U-21. Hadde vert en stor signering. Imponert om det skjer. Hadde vist at vi sikter mot toppen og samtidig tenker langsiktig.

Midstopper: Her ervi dårligs bemannet i hele tippeligaen. Spyr når jeg ser stopperene våre. En 35 år gammel middelmodig kortsanker. Grorud som er blandt de 10 svakeste stopperene i ligaen. AtYaw spiller fotball på toppnivå er for meg en gåte. Jeg og en kompis satt og funderte på det her en dag. Hvor enormt mye som skyldes tilfeldigheter. Jeg spiller selv i 3. divisjon og har gjort regelmessig siden jeg var 16/17. Er 20 nå. Vi satt og tenkte følgende situasjon: "Hva om Yaw ikke var kjent og hadde blitt hentet til vårt lag i 3. divisjon. Hadde han dominert? Neppe. Scoret en del på corner og vunnet i luften grunnet medfødt fysikk. Fotballmessig er han på nivå med en 3. divisjonsspiller. Trist å se fotballferdighetene hans. Har spilt mot han, sett han på trening og selfølgelig i kamp. Ta en hvilken som helst midstopper i 3 divisjon og gi han 10 cm i høyden. Så har du Yaw. Så har vi Korcsmar. Han er bankers. Trenger bare en solid partner å spille seg inn med. En ny god midstopper er alfa omega vist vi skal henge med i noen medaljestrid neste år. Gjerne en med litt fart.

Anker: Her trenger vi bare en balanserende rollespesialist. Ausin er ofte den som driver fremover med sitt fantastiske driv og knallharde skudd, selv om han også fungrer utmerket i den balanserende rollen da han takler som en gud og strør om seg med millimeterpresise crossere. Jabbie på Fredrikstad har imponert meg veldig. 18(!) år og spiller som om han er 25.

Kant: En som kan utfordre og som slår gode innleg. Vi har Ojo som trenger innleg fra kant. Da har han potensiale til å score minst 15 mål hver sesong. Birkir Bjarnasson fra viking da han ikke vil forlenge kontrakten der? Stort potensiale om han får karieren på rett kjøl igjen. Bosman etter sesongen. Thioune slitermed spilletid i Molde.  Vi vet alle hva han står for på sitt beste. Han kan fungere som naker også. Realistisk?

Spiss: Har blitt linket en ung spiller fra Sverige her på forumet tidligere idag. Virker veldig spennende. født i 1990 og 14 mål på 25 kamper i Sverige forige sesong for GAIS. Er visst også bosman etter sesongen etter hva jeg har skjønt. Djurdjic og Borges er jo også to våte drømmer, men kansje ikke realistiske.

Deres forslag? Spennende tid i vente. gleder meg som en unge til cupfinalen og ser fremover med optimismenå. :)
511
Brann / Sv: Overganger 2012
October 07, 2011, 01:37:29 AM
Ausin og Scharner på samme lag? Får gåsehud når jeg tenker på det. De to tøffeste gutta i gata. Om Messi en gang i ny og ne hadde dansa seg forbi en tofotstakling fra Austin hadde ikke springskallen til Scharner vært langt unna. Men totalt urealistisk. Tror nok det frister mer for Scharner å håve in 2 millioner i måneden, mot 2 i året hos oss.
Når det kommer til Olifinjana tror jeg det er mer realistisk. Likevel er jeg ikke sikker på at den gamle traveren er den rette for oss. Har brent oss på å hente gamle avdankede spiller tidligere. (Bakke og Gylfi var meget gode da de var i sin beste alder også.) Har sett Olofinjana en del etter at han forlot oss, og pilen har desverre pekt stort sett nedover med et par unntak. Nå er han en skygge av seg selv. Mange klubbytter, varierende spilletid og ingen nøkkelspiller på noen av lagene han har vært på. Ikke en gang når han har vært innom nivå to har han spilt fast. Dog vil jeg tro at han kan gjøre en solid jobb to år fremover, men han er et hestehode dårligere enn sist han var her. P.d.d er Austin hakket bedre på stort sett alt.
Ser da heller at vi henter et ordentlig talentfult anker. Tenker da på en slags Annan, Obi Mikel eller Austin type. Altså en som har potensiale til å bli noe stort, det hadde vert midt i blinken. Bajter er grei, men langt fra en av de beste ankerene i ligaen og gullkalven vår Jaiteh viste seg å være en bløff. Om vi hadde snust opp noe skikkelig bra nå, på nivå med de signeringene RBK hoster opp uke etter uke i disse dager. Altså en U-21 kaptein fra Ghana, Elfenbenskysten eller Nigeria med litt teft så hadde jeg blitt gira. Ikke mer San Marino, Gambia og Luzembourg nå takk.
512
Brann / Sv: Sesongen 2011
April 25, 2011, 23:22:23 PM
Synes Skarsfjord skal ha creds for å ha benket Opdal idag. Det er ikke lett å ta kapteinsbindet fra en som har vært i klubben i flere år med klippekort og deretter henvise han til benken. Trodde ærlig talt at Skarsfjord var for feig.

En ting som likevel irriterer meg grenseløst er hvordan Skarsfjord styrer bytter. Det har irritert meg helt siden han tok over. Som regel benytter han ikke alle tre byttene, og visst han gjørt det så bytter han i det 89. minutt.

Jeg tenker feks. på Juninho og Mezquida, de kan da umulig like treneren/tingenes tilstand når de ikke engang får spille et eneste minutt. Mezquida kom jo til oss nettop for å få spilletid. Han var ute i kulden i Penarol og trengte å spille førstelagsfotball, derfor kom han. Han har jo levert meget godt i 3. divisjon, bedre enn feks. Haugen. Han har ikke scoret målene, men han har satt opp andre spillere, vist herlige detaljer og til tider lekt seg med mostanderene.

Kunne godt slengt innpå Mezuida siste 20-30 minuttene og Juninho de siste 10-15 fremover.
513
Brann / Sv: Overganger 2011
April 20, 2011, 13:32:03 PM
Quote from: krakra on April 20, 2011, 12:57:02 PM
Quote from: abe78 on April 20, 2011, 12:55:26 PM
Vi må slippe til den unge fine våren - så kan den gamle vinteren bare gå og legge seg! Enig krakra?
Ungt og friskt er alltid bedre enn gammelt og grått.

Men det er jo mange gamle menn her inne som alltid skal være uenig i det:)

Neste generasjon kommer alltid til å vere bedre enn den forige. Sånn er det bare, det har historien vist. Kom til å tenke på noe, blir en liten avsporing, men men.
Leste nylig et intverju med Ivar Hoff hvor han hevdet at dersom Tom Lund og Odd Iversen hadde spilt idag hadde de vært på nivå med hendholdsvis Messi og Rooney. Dette er så langt fra virkeligheten som man overhodet kommer. Gamle gubber husker at alt var så mye bedre før i tiden, faktum er at alt var dårligere. Man hadde for eksempel ikke samme kunnskap om kosthold og trening. Det var vanlig å drikke seg drita etter en seier, ingen visste at røyking var helseskadelig og spillerene visste lite om kosthold. Jeg vil påstå at de øverse divisjonene for 30-40 år siden er var omtrent like seriøse som dagens 3. divisjon.
Om man ser nøye på det berømte raidet til Maradonna mot England, hvor han går over hele banen og scorer, er det ikke så veldig imponerende. Forsvarerene til England fremstår som en gjeng døddrukkne stilasarbeidere/gruvearbeidere, og der var jo nettop det de var. Jeg vil påstå at om Maradonna hadde spilt på dagens brannlag ville han fremstått som en litt lubben utgave av Guastavino. Hverken mer eller mindre.
514
Brann / Sv: Overganger 2011
March 30, 2011, 16:08:19 PM
Ideelt sett hadde jeg sett Wanderson komme og tatt plassen til Mjelde. Men det er jo glemmesak siden han er kaptein. Men ferdighetsmessig er deet ingen tvil om at han stiller svakest av samtlige i det offensive leddet. Man trenger ikke være butikkmedarbeider for å skjønne det.

                      Ojo

Bentley       Wanderson      Guastavino


Får vann i munnen av denne konsultasjonen.
-Bentley garantert opp mot 10 mål.
-Ojo garantert 5-10 mål.
-Wanderson garantert 10 mål.
-Guastavino garantert 10 mål med spilletid.

Sum: 35-40 mål

Om da Korscmar skulle stange inn noen cornere, og Austin skulle feie inn noen langskudd + at Juninho og Mezquida tupper et par baller i mål i løået av sesongen er vi egenltig stort sett i mål (bokstavelig talt) med tanke på scoringer i inneværende sesong.
515
Brann / Sv: Overganger 2011
March 30, 2011, 15:58:07 PM
Enig med Krakra. Henter vi inn en som forventer å spille fast, men som bare skal være her til sommeren er det en del negative sider.
- Om han kommer og ikke får spille vil et skape uro i spillergruppa, han vil sikkert bli sur og grinete og klage på at skarsfjord er en dårlig trener osv. Så får han med seg juninho og en del av spillergruppen på sin side. Sånt skaper ofte splittelser i spillergrupper.

-Om han spiller blir det mest sannsynlig på bekostning av Guastavino eller Ojo. Dette er slik jeg ser det veldig negativt. Ja, Ojo kommer til å variere, men med tillit over tid vil han stabilisere seg sakte men sikkert. Han skal også være her en del lengre enn til sommeren, så han må satses fullt og helt på spør du meg. Blir for dumt å gi en lånt spiller kamptrening i sommerpausen til laget hans, slik at han spiller seg i toppform, og så sende han tilbake til de fit for fight, mens vi sitter igjen med en kamprusten Ojo som har slitt en del benk . Har også en følelse av at Guastavino sin plass står i fare om Wanderson kommer. Skarsfjord har ho satt han ut av laget en del ganger før, og om det skjer igjen tror jeg Diego har fått nok. Da reiser han nok. Det hadde vert et kjempetap da jeg tror Guastavino vill få sitt ordentlige gjennombrudd i år om han satses på. Har altid hatt sansen for han, og når som det fysiske er på plass og han har fått litt mer ansvar etter at Huseklepp dro tror jeg han kan dominere enkelte kamper Alanzinho style.

516
Brann / Sv: Overganger 2011
March 30, 2011, 15:37:45 PM
Quote from: tem on March 30, 2011, 15:07:47 PM
Quote from: ZsoltKorcsmar on March 30, 2011, 14:16:43 PM
Kjenner det koker i blodet over at Addo gikk til Odd. Fy faen. Brann hadde trengt gutten og kunne gitt Løv ham en mye gunstigere avtale enn det Odd gjorde. Som Sandstø uttalte nå tidligere i dag er det laber stemning på varden mens de nok jubler i Skien. Sandstø sier at det er en enormt dårlig avtale for Løv Ham, og at Odd virkelig har gjort et godt kjøp. Arne Sandstø ville etter sigende ha mye mer for sin beste spiller, men den økonomiske situasjonen i Løv-Ham tilsa at de måtte akseptere skambudet av slasken Fagermo. Ser for meg trynet til Fagermo i dette sekund. Han sitter og gotter seg over å få inn en ny, ung og lovende spiller som han kan forderve med den ekle fotballfilosofien sin. Kommer til å lære opp Addo til å bli en grisespiller som takler stygt, drøler, bruker albuer og scorer på skadde keepere.

Samtidig er jeg skikkelig forbanne på brann som ikke har henta han før. Offensivt er han på topp tippeliganivå, og med mentorer som El Fakriri som har champions league erfaring ,og Kalvenes med premier league erfaring kunne han tatt store steg deffensivt også. Det er jeg sikker på. Her har vi latt den beste spilleren til farmerklubben vår gå til vår ekleste svigermor. Fy faen.


er jo enig at det er surt at spillere med potensiale som i tillegg har tilhold i Bergen ikke ender opp i Brann
men er derimot totalt uenig i at Brann skulle gitt løvham en mye gunstigere avtale enn den Odd nå får
greit nok at Løvham holder til i Bergen , og sliter medøkonomi
men Brann skal aldri betale mer enn nødvendig for noen ting

vi bør være ferdig med å stø pengene rundt uten mål og mening


Enig i det:) Tenkte mer på utlån av noen spillere etc. Vi sender spillere som Løv Ham kan dra nytte av på lån til de. Da får de adeccoerfaring, og løvham blir styrket. I tillegg kunne vi fått Addo på lån med opsjon. Vinn vinn. For eksempel at Kristoffer Larsen, Bjrate Haugsdal og Kristoffer Møvik går motsatt veg. Eller lignende.
517
Brann / Sv: Overganger 2011
March 30, 2011, 14:16:43 PM
Kjenner det koker i blodet over at Addo gikk til Odd. Fy faen. Brann hadde trengt gutten og kunne gitt Løv ham en mye gunstigere avtale enn det Odd gjorde. Som Sandstø uttalte nå tidligere i dag er det laber stemning på varden mens de nok jubler i Skien. Sandstø sier at det er en enormt dårlig avtale for Løv Ham, og at Odd virkelig har gjort et godt kjøp. Arne Sandstø ville etter sigende ha mye mer for sin beste spiller, men den økonomiske situasjonen i Løv-Ham tilsa at de måtte akseptere skambudet av slasken Fagermo. Ser for meg trynet til Fagermo i dette sekund. Han sitter og gotter seg over å få inn en ny, ung og lovende spiller som han kan forderve med den ekle fotballfilosofien sin. Kommer til å lære opp Addo til å bli en grisespiller som takler stygt, drøler, bruker albuer og scorer på skadde keepere.

Samtidig er jeg skikkelig forbanne på brann som ikke har henta han før. Offensivt er han på topp tippeliganivå, og med mentorer som El Fakriri som har champions league erfaring ,og Kalvenes med premier league erfaring kunne han tatt store steg deffensivt også. Det er jeg sikker på. Her har vi latt den beste spilleren til farmerklubben vår gå til vår ekleste svigermor. Fy faen.
518
Brann / Sv: Overganger 2011
March 30, 2011, 12:45:51 PM
Quote from: krakra on March 30, 2011, 11:43:40 AM
Skal vi låne inn en spiller for å sette Ojo på benken? Jeg syns ikke det er utelukkende positivt med mindre vi får en opsjon. Ojo viste at han har stort potensiale og da syns jeg ikke han bør vrakes for en spiller som uansett forsvinner i sommer.

Guastavinho og Bentley burde også satses på. Det er mulig han kan gå inn for superkapteinen, men der har vi Haugen.

Jeg syns ikke spissituasjonen er så prekær at vi trenger å bruke store ressurser på å låne inn en kortsiktig forsterkning. Hvis prisen tilsvarer en backupspiller og han takler å ikke være rent førstevalg er det fair nok. Får vi opsjon på kjøp er det jo knall.

Vi får nok ingen Opsjon. Han gikk for 10-15 millioner i 2010 og har signert for fire og et halvt år der nede med 9 millioner i årslønn. Skal mye til for at de gir han vekk til oss for et par millioner da.
519
Brann / Sv: Overganger 2011
March 28, 2011, 12:07:32 PM
Quote from: Huff on March 28, 2011, 11:08:06 AM
At Zsolt kan gjøre en god jobb på def.midtbane forstår jeg at folk tror. Han er tyrgg med ballen,. posisjoneringssterk, har ro oversikt, overblikk og er relativt duellsterk. Som Krakra er inne på blir han kanskje for statisk, så hvor bra han gjør det på midtbanen tror jeg avhenger av sidemannen, spørsmålet er hvor mye Torp løper. Fremstår han som duracellkaninen vi så mot RBK tror jeg at Zsolt fungerer som en fin sidemann, skal torp være rimelig statisk og prikke inn pasninger blir vi fort overløpt på den defensive midtbanen. Fakiri virker kanskje som et tryggere alternativ da vi vet han har motoren, men er usikker på hvor mye muskler Hassan og Torp har tilsammen.

Ved siden av en elegant som Torp og med en pasningssterk Zsolt bakerst er vel det verste at Helge Haugen kunne gjort en solid jobb dersom Austin blir solgt.


Jeg vil helst ha Zsolt i midtforsvaret. Men tror han kunne gjort en god jobb på midtbanen også. Inbiller meg at han ville blitt en slags Martin Andresen i midtbaneleddet. Altså noe vi har savnet noen år nå. Martin Adresen var ganske stillestående, si hva dere vil, men det var ofte han stod igjen i midtsirkelen og sendte støttepasninger. Tror Zsolt ville lagt ned minst like mange meter som Andresen gjorde dersom han hadde spilt på midtbanen. Andresen var aldri strålende han var god. Ofte 6 på børsen, men sjelden 8-9. Han fikk lite oppmerskomhet for den fantastiske spillerne han var for oss på midtbanen. En ordentlig herfører. Zsolt har litt samme roen, ser de samme lukene, har samme kreativitet og pasningsfot. I tillegg velger han nesten alltid de rette alternativene. Mange kvaliteter som Andresen også hadde. Han mangler likevel en stor dose aggresivitet i spillet sitt i fohold til Andresen. I tospann med Ausin hadde det likevel ikke blitt mangelvare på midtbanen for å si det slik.
520
Brann / Sv: Talentarbeid
March 23, 2011, 16:02:12 PM
Quote from: Torvanger on March 23, 2011, 13:44:44 PM
Denne Larsen må inn i den såkalte 5-erbanden snarest. Leverer han varene på 2-laget, bør ikke veien være lang. Vi trenger entertainere på Stadion, ikke bare grovarbeidere.


Enig. Kristoffer Larsen har noe som få, eller kansje ingen andre norske spillere har. Når han senker skuldrene og spiller på alle strenger gjør han ting som er helt i toppen internasjonalt i sin alder. Noe alà Cristiano Ronaldo da han var like gammel. Rent teknisk altså. Ingen underdrivelse. Spilte mot han i fjor en junior kamp han var med for å leke seg litt, og han lekte seg virkelig. Han pisset på oss. Ingen andre tippeligaspillere kunne dominert mer enn han gjorde mot oss den kampen. Det er jeg ganske sikker på, laget mitt er slett ikke dårlig, har spilt mot Krisoffer Møvik, Matias Møvik, Fredrik Haugen osv opp igjennom årene og klart oss bra, men den kampen Kristoffer Larsen leverte mot oss var det råeste jeg har sett. Flikker, flakker, tunneller, syke finter. Vi var flau etter kampen.

Problemet hans er at han varier mye. Når han ikke har press på seg eller spiller mot antatt dårligere motstand leker han seg. Når han spiller mot antatt bedre lag eller i "viktige" kamper derimot, har han en tendens til å safe, spille på en touch og ikke tørre å bruke repotoaret sitt. Da faller han litt igjennom.
521
Kamper / Sv: Brann 2 - sesongen 2011
March 21, 2011, 15:19:41 PM
Quote from: Gulløl on March 21, 2011, 14:45:44 PM
Spennende lag Brann2 stiller med i kveld.
http://www.brann.no/nyheter/brann-2-stiller-sterkt-mot-bjarg/


Jepp! Kristoffer Larsen og Juninho fra starti angrep. Kan svinge av de to. Når Mezquida kommer opp kan det bli samba i angrep:D Noen som skal avgårde å se??
522
Brann / Sv: Sesongen 2011
March 13, 2011, 18:07:00 PM
Synes vi har et enormt spennende angrep i år. De som blir betegnet som angripere av brann.no er:
-Guastavino
-Mezquida
-Bentley
-Ojo
-Juninho

To unge nigerianere, to fra Uruguay og en brasilianer.
Er lov å håpe på litt samba da, selvom Juninho og Ojo ikke akkuratt er betegnelsen på samba.
Så kom jeg til å tenke på en ting. Hva om Mezquida imponerer stort. Om han blir en slags Alanzinho, liker seg i Bergen, og vil til Brann på permanent basis. Hvem skal da ut?

Vet det ble litt mye hva og hvis her, men han har en fin CV til å være så ung. Alanzinho var vel en klubbløs 22-23 åring når Stabæk snappet han opp, mener å ha lest at han hadde planer om å legge opp også, da ingen klubber i Brasil ville satse på han. Mezquida derimot, har gjort det veldig bra i internasjonale turneringer, og vært på to gode prøvespill i Schalke 04.  Hvertfall, det jeg kom til å tenke på da er: Hvem skal ut?

Per dags dato er vel den offensive fireren slik ut (uten skader):

                         Ojo


Bentley          Mjelde         Gustavino


De fleste ville vel sagt Ojo. Han har ikke imponert så langt, men slik jeg ser det er han en spillertype vi trenger. Vi trenger en targetspiss meg luftstyrke. Er grenseløst irritert på at Mjelde ble kaptein, da det betyr at Haugen blir andrevalg i år. Og det er innforjævlig synes jeg. Helt motbydelig. Nei, Mjelde er ikke verdens verste spiller, men han er dprligere, mer sutrete og eldre enn Haugen. Jeg er ingen Ståmyhr, men Haugen er en av få unge spillere som jeg faktisk VET at holder nivået. Han kunne blitt vår Markus Henriksen. Uansett, tilbake til saken. Hvem hadde da røket ut? Jeg hadde foreslått bytte av taktikk.

To på topp.

               Ojo      Mezquida

Bentley   Austin    Haugen    Guastavino

Dette hadde vært løsningen om jeg var trener. Gjerne med Austin i en litt tilbaketrukket rolle, og Haugen i en lit mer offensiv midtbanerolle, slik han hadde i Løv Ham. Da får han utnyttet kreativiteten og skuddbeinet sitt.

Med Torp og Mjelde på benken hadde vi også hatt ganske god dekning mtp. karantener og skader. Kommer alltid mange skader og karantener i  løpet av en sesong. Men med spillere av Torp og Mjelde sin kvalitet på benken hadde vi vært langt mindre sårbare. Skyt meg gjerne, men da synes jeg det ligner på et lag som kan kjempe om medaljer. Felles for topplagene er at de har gode spillere på benk. Spillere som kan gjøre en god jobb om det opstår skader/karantener. Viser til Vålerengen (Topsspillere som Bojan og Fegor Ogude) Og Rosenborg (Trond Olsen,  Alejandro Lago  og Winsnes).

Uansett, synes vi har mye spennende og ungt i stallen nå. Frykter bare at vi utynytter de ulike ferdighetene feil. Den sannsynlige benkingen av Haugen er det som irriterer meg mest. At Mjelde skal få klippekort og kapteinsbind er for meg veldig hardt å svelge.
523
Brann / Sv: Overganger 2011
March 03, 2011, 13:44:38 PM
Quote from: krakra on March 03, 2011, 13:08:51 PM
Har fortsatt et håp om Borges, som ville vært årets signering i TL med god margin, men det er ganske urealistisk. Blir det ikke ham håper jeg på Lehne Olsen. Jeg tror ikke vi kommer til å hente en som har bevist at han er god for 15-20 scoringer som ensom spiss i TL og da tar jeg heller en med stort potensiale og/eller andre viktige egenskaper i den rollen. Borges som ensom spiss er en fantastisk tilrettelegger som også kan score et tosifret antall scoringer. Jeg tror han ville vært perfekt, men han er nok også dyr. Hadde ikke gjort noe om vi signerte ham i sommer heller, som bosman. Da hadde nok FFK godtatt 2-3 millioner for å gi ham fra seg med en gang.
524
Quote from: Hatleking on March 02, 2011, 00:35:04 AM
Quote from: dudo on March 01, 2011, 22:00:27 PM
Han har vel vært en Hatleking-helt, om jeg ikke husker feil. Fint lite annet.


Vanskeleg å gjere noko når ein ikkje får ballen.


Er kansje en grunn til at han er 27 år og spiller i Sarpsborg. På samme måte som at det var en god grunn til at Grorud spilte i Sogndal til han var 27. Middelmodige stallfyll-spillere. Ingenting mer.
525
Brann / Sv: Overganger 2011
March 01, 2011, 00:28:19 AM
Likte ikke helt hva jeg leste om Tijan nå nettopp. Ut ifra intervjuet med Skarsfjord på brann-tv samme dag som låneoppholdet ble ofentliggjort virket det som om man håpet at Tijan fikk mye spilletid, for å så henta han tilbake som en bedre spiller. Siden har jeg hørt litt av hvert om at Randers har kjøpssopsjon, men har tatt det med en klype salt. Fant så denne artiklen på Randers sin side: http://www.randersfc.dk/index.php?afd=1&side=4970
526
Kamper / Sv: Treningskamptråd: FFK - Brann 26.02
February 27, 2011, 18:19:32 PM
Greit nok at 4-2-3-1 kansje ikke er den aller verste taktikken. Balanserende taktikk, men stiller høye krav til kantene. Bentley og Gustavino kan være løssningene der.

Vår offensive firer er (slik jeg tror/håper den vil se ut pr dags dato):

                     Ojo

Bentley       Haugen      Gustavino

Vet ikke hva dere mener om dette. Men det første som slår meg når jeg ser disse navnene er teknikk, kreativitet, presise innleg, fart, flikk flakk, en touch, veggspill, overlapp, geniale stikkere etc.
Fart har blitt etterlyst som mangelvare. Men Bentley er ingen sinke, Haugen har overskende kvikke bein og Gustavino har best rykk/akselrasjon på hele Brann. (Refererer til testene som ble gjort nå nylig på trening.)
Ojo er ingen sprinter, men er heller ingen sinke, en del av målene hans i Nybergsund kom etter å ha vunnet en spurtduell.

Med disse fire burde vi spille en fotball alà Arsenal i norsk målestokk. Vi har vår egen Nasri (Gustavino), vi har Fabregas (Haugen), vi har Arshavin (Bentley) og Ojo (en slags Chamakh).

Alikevel spiller vi som om vi fortsatt har spillere bottet for teknikk, men med andre ferdigheter. Som foreksempel Solli, Bakke, David Nielsen og Karadas.

Hvorfor ha tre offensive midtbane-menn som er god med ball i bena, når ballen likevel skal sveve høyt over dem?

Savner et klart spillermønster som utnytter styrkene til spillerene og skjuler svakheter.
527
Kamper / Sv: Treningskamptråd: FFK - Brann 26.02
February 27, 2011, 12:16:58 PM
Quote from: Hatleking on February 27, 2011, 11:03:37 AM
Ojo har diverre ikkje imponert nok, og eg er einig her: me må ha ein spiss. Borges hadde sjølvsagt vore draumen - då hadde me iallfall visst kva me fekk.


Definer imponer. Hva forventet vi egengtlig av en ung spiller med kun adecco-erfaring. Han har jobba steinhardt på topp. Tror aldri jeg har sett en spiss i branndrakta som springer og jager såpass. Er i bevegelse hele tiden og vil ha ball. Problemet er taktikken. Ojo fungerer ikke alene på topp. Jeg syntes det er greit av skarsfjord å bruke 4-2-3-1 når vi møter antatt sterkere lag. God contringstaktikk. Når vi derimot møter et nyopprykket lag eller spiller mot et 3.divisjonslag i cupen må vi da kunne spille gøyere og mer offensiv fotball i form av 4-4-2 feks. Skarsfjord har brukt 4-2-3-1 i alle kampene, det har vel resultert i et målsnitt på 0.5 i hver kamp eller noe sånt. Han må våkne snart.

Til og med en spiller som Torres hadde floppa i det systemet vi bruker. Se for dere Torres løpe der fremme og vente på ball. Men de gangene han får den må han møte og hente ballen dybt i banen. Ingen  løpeballer blir slått på han, utendom noen lange flo-pasninger som går inn til motsanderens keeper. Kynisk dritt fotball som ingen spisser trives med.
528
Brann / Sv: Overganger 2011
February 24, 2011, 13:59:24 PM
Quote from: krakra on February 24, 2011, 13:50:49 PM
Quote from: Xminator on February 24, 2011, 13:30:27 PM
r (vi ha nok bos i stallen som det er).
Hvilke dårlige spillere har vi?


Vet du ikkke spurde meg, men slik jeg ser det har vi ingen som er forferdelig dårlig. De jeg likevel betegner som under middels er Sævarsson, El fakiri, Kalvenes og Holmvik. Sævarsson er blitt dårligere og dårligere etter at han kom. Trist. Merkelig nok spiller han bra og fast på landslaget. Hadde god kontroll på Nani da island spilte mot Portugal her forleden dag.  Tok nani på farten de aller fleste gangene. Kalvenes og El Fakiri er over middagshøyden, men er viktige å ha i gruppen mtp erfaring og mentor-roller. Holmvik har ikke bevist noe som helst etter at han kom.
529
Brann / Sv: Overganger 2011
February 24, 2011, 12:33:27 PM
Quote from: Klaus_Brann on February 24, 2011, 11:58:23 AM
Få inn Borges og nå, så lukter dette her veldig godt!


Først av alt, konge med Bentley! Stiv pris, men dette er en klassespiller folkens.

Borges hadde vært en fantastisk signering ja. Men tror ikke det bare hadde vært positive sider om han skulle signere. En negativ ting jeg kommer på i farten er at da vil Fredrik Haugen få langt mindre spilletid. Sier ikke at det er negativt for Haugen å ha Borges som mentor, han har mye å lære der. Men en av grunnen til at Haugen gikk til brann var vel lovnad om spilletid?

Borges er ingen kantspiller, han mangler fart. Han er heller ikke god defensivt. Han er en spiller som må være sentralt i banen, helst i en fri rolle litt bak spissene. Der er han desidert best. Beklageligvis er det jo akkurat det Haugen er også. En mulighet hadde jo vært å bruke Borges på topp, men farten hadde blitt et problem. En mulighet slik jeg ser det om vi skulle signere Borges også, kunne Haugen spilt kant eller tatt plasen ved siden av Rudy litt lavere i banen. Haugen har gode defensive egenskaper også, selv om han mangler styrke. Han jobber bra, gir lite rom og er en veldig god ballfordeler når han ligger litt dypt i banen og har oversikten. På kant kunne han bidratt emd fart, god en mot en og presis innleggsfot slik jeg ser det.

                    Leciejewski

Sævarsson     Korcsmar    Yaw    Kalvenes

                 Haugen     Austin

Gustavinho         Borges         Bentley

                         Ojo

I mine øyne et meget spennende lag, spesielt offensivt. Slik jeg ser det er de eneste ankepunktenene i dette laget backene.
Knytter store forventinger til Bentley, Leciejewski, Ojo, Gustavinho, Korcsmar, Austin og Haugen i år.

Dette kan bli bra!:D

530
Brann / Sv: Overganger 2011
February 23, 2011, 15:38:55 PM
Island har vel rundt 400 000 innbyggere. (Litt tipping.)
Av disse er 350 000 enten for gamle til å spille fotball eller barn. Maks 50 000 er mellom 20 og 30 år.
Av disse 50 000 kan man vel regne med at 25 000 ca er menn. Av disse mennene er det igjen bare en del som spiller fotball. La oss si at 10 000 spiller fotball. Man skal ikke være fryktelig god for å være på landslaget da. Med tanke på at mange av de som spiller, spiller i alvere divisjoner/er usæriøs etc. Eneste spillerenen jeg kommer på i farten som har imponert meg derfra er den gamle Chelsea og Barcelona-gutten Eidur. Bjarnasson på viking og veigar pall gunnarson i glansdagene er/var også gode spillere.
Sævarsson kunne vi like godt tatt fra 3. laget til Bjarg.
531
Brann / Sv: Overganger 2011
February 21, 2011, 12:51:08 PM
Quote from: Huff on February 21, 2011, 12:29:46 PM
Quote from: nero on February 21, 2011, 10:51:46 AM
Ja, hadde det bare vært slik at de 15 utespillerne vi hadde var pur kvalitet, kunne man jo leve med det.


Enig. Håper noe sånt som dette skjer:
Inn med Bentley (venstrekant/angriper) "Garantert" rundt 10 mål.
"Gummi" eller hva denne unge islandske midtbanemannen heter gjør et bra prøvespill. (Da har vi en ny defensiv midtbanespiller i riktig alder.)
Inn med Addo. (Billig mann for fremtiden.)

                Leciejewski

Sævarsson    Korcsmar     Yaw     Addo


             Austin    Gummi

Gustavino      Haugen     Bentley

                     Ojo


Ikke mange spiller igjen fra forige sesong i den oppstillngen gitt. Hadde blitt et helt nytt lag. Skulle gjerne sett en skikkelig spiss i stallen også. En som vi vet ville scoret opp mot 15 mål. Alà Konè.
Ojo kan overaske eller floppe. Ingen tvil om at han har ferdigheter. Og på sitt beste er han en suveren fotballspiller. Om han presterer på topp gjennom hele sesongen som Huseklepp i 2009/2010 kan han havne rundt 15+ mål. Tror desverre han vil vakle mye, fra det fantastiske med hatrick og 9 på børsen til det horrible og 2 på børsen.  Tipper han havner på 7-8 mål.
532
Brann / Sv: Overganger 2011
February 20, 2011, 11:14:17 AM
Quote from: Jose Arrogantio on February 20, 2011, 02:43:21 AM
Hva er historien bak denne islandromansen til Brann? Har vi et nettverk/kontakter der oppe, eller er det bare noe ved Island som Brann liker?


Tipper det er samme mannen som har tipsa oss om både gylfi, sigurddson, bjarnasson, kolbeinson, osv osv osv. Listen er uendelig, og mannen bak er ingen ringere enn Birkir Màr Agent-sson. Sleipeste agent/høyrebacken man finner.
533
Brann / Sv: Overganger 2011
February 18, 2011, 01:08:17 AM
Storesund avslo ettårskontrakt med brann. Gode nyheter syntes jeg.
http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article5496059.ece
Brann ville ha han mens jaiteh er utlånt som stalfyll, han trodde han skulle spille fast og få 4 år kontrakt med 1 million i årslønn. Sånn kan det gå Erlend. Håper vi henter spennende og yngre når vi skal erstatte Jaiteh.
534
Brann / Sv: Overganger 2011
February 13, 2011, 19:38:03 PM
Noen rykter? Blir det Ernandes? Steinbygger? Når det sies at man jobber med å få inn en venstrekant/spiss som man er trygg på at kan gjøre en god jobb istedefor et usikkett kort. Vil det si at man henter en som man vet er heilt grei istedenfor å satse på en som kan være kanon eller forferdeilig? (ernandes).
Grøsser ved tanken om vi henter et såkalt "sikkert kort" som feks. Trond Olsen. En kantspiller som ikke kan passere en forsvarer er det siste vi trenger. Vi slet med vaagan moen på kant i mange år. Trond Olsen har et bra skuddbein og jobber greit. Teknikk og krativitet er fraværende. Er jo en grunn til at RBK-supportere gjerne skulle sett han i feks. enga eler brann.
535
Brann / Sv: Overganger 2011
February 10, 2011, 16:11:21 PM
Hehe, mulgheten for fusking med alder er alltid til stede. Men Annan er vel nærmere 45 og han holdt nivået greit:)
536
Brann / Sv: Overganger 2011
February 10, 2011, 15:15:52 PM
Quote from: osoerli on February 10, 2011, 14:41:39 PM
Quote from: Klaus_Brann on February 10, 2011, 14:31:17 PM
Akkurat. Det kommer ikke til å renne inn med haugevis av forslag hver uke. Hadde det gjort det, hadde vi jo sett det her, og det skjer ikke her.


Nei, men 99% gjeld vel spelarar dei allereide kjenner til, gjentakingar, spelarar som ikkje held mål eller ikkje passar inn.


Riktig at de mest sannsynlig vil kjenne til det aller meste vi kommer opp med. Det skulle bare mangle at folk som jobber med dette dagen lang skal ha en del bedre oversikt enn feks. jeg som sitter og surfer litt rundtom noen timer en kveld eller to i uken. Denne spilleren er likevel en sånn spiller som kansje kan ha fallt utenfor "systemet" til brann. En spiller som man ville trodd var urealistisk, siden storklubber verden over snuste på han. Når situasjonen er blitt som den nå er blitt er han likevel en "realistisk" spiller vil nå jeg anta. Når vi drømmer om Fall, Borges, Bolanos, Ciljan osv. Er dette spillere som brann garatert kjenner til. På det afrikanske markedet er brann derimot midre etablert og jeg tør vedde en del kroner på at dette er en spiller brann aldri har hatt på blokka.
537
Brann / Sv: Overganger 2011
February 10, 2011, 12:50:42 PM
Da har jeg sendt meldig til Fossum på facebook. Skader vel ikke å prøve.
538
Brann / Sv: Overganger 2011
February 09, 2011, 23:57:10 PM
Skulle likt å være speider. De må vel være drømmejobben, eller hva follens? Reise rundt og scoute talenter til klubben din:)
Hvertfall, en spiller jeg gjerne skulle sett i brann og som jeg ikke tror vil koste all verden (hadde vert gratis for to måneder siden da han var bosman) er Rabiu Ibrahim. Offensiv midtbanespiller med blendende teknikk og pasningsfot som er født i 1991. Med andre ord en meget spennende ung midtbanespiller. Var i 2007 ansett som en av de 50 mest spennende talentene i verden og klubber som United, Chelsea, liverpool og arsenal kjempet om signaturen hans. Ble ansett som et talent på nivå med landsmannen John Obi Mikel. Og som vi alle vet gikk det ikke så verst med han.
Det ble noe rot med arbeidstilatelsen i england, omtrent det samme som skjedde med vår kjære Rudolph Austin. Han gikk til toppklubben sporting i Portugal med klarte aldri å etablere seg i tøff konkuranse mot mer rutinerte spillere. Ble så frigitt i desember 2010. Og hvor er da klubber som oss? Han endte opp i en dårlig klubb i nederland.  Liverpool med Roy Hodgson i spissen prøvde seg igjen nå så sent som i desember, men han fikk ikke de nødvendige tilatelsene for å spille i England. Endte altså opp i den meget ukjente klubben Telstar. De kom på 18 plass i Erste divisjon i fjor og har en stadion som tar 3 500 mennesker.
Tror brann ville vert et perfekt steg for han med tanke på å få fart på karieren og tror også han ville vert perfekt for brann. Hadde heller ikke sagt neitakk til 50 mill når han går til chelsea/arsenal om 2 år.

Klipp av denne fantastiske spilleren: http://www.youtube.com/watch?v=vibk3UUKM-I&feature=related

Interessen fra liverpool da han ble bosmanspiller i desember: http://www.givemefootball.com/premier-league/liverpool-wonderkid-target-now-available-on-free

Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Rabiu_Ibrahim

Klubben han nå spiller i: http://en.wikipedia.org/wiki/Telstar_(football_club)
539
Brann / Sv: Overganger 2011
February 08, 2011, 22:02:29 PM
http://www.youtube.com/watch?v=zPwCs9epw6Y

Første treningen til Jallow med Brøndby etter at han signerte for de i 2008/2009 (?)
Ble den gang beskrevet som en veldig måfarlig angriper av treneren til Brøndby. Han har visst sine begrensninger tekniskt og litt på fart, men nese for mål er det ingen tvil om at han har.
Hva sier dere? Dette er altså ikke en typisk spiss som dribler av 2-3 mann og dundrer den i kassa, eller løper fra de fleste i løsdueller. Det er mer en spiss som er på rett sted til rett tid. Gode avslutningsferdigheter. Jeg tror dette blir litt vel likt Juninho etter det jeg kan forstå. Selfølgelig har nok Jallow tatt en en flere steg en juniho mtp alder, spilletid på høyt nivå osv. Men likheten spillermessig tror jeg er veldig stor. Juninho har ikke blendet noen med teknikken sin, og er heller ikke rask, men han lukter på returer, han plasserer seg perfekt og får ballen i mål. Ikke pent, men mål er mål.

Min mening er at man heller burde sett mot en spiss med fart. Ikke en Cato Hanssen, altså en kløne med ekstrem fart. Men en som både har fart, og nokk teknikk til å forsvare en plass i startelveren. Ojo er mer en møtende type.
Kommer ikke på noen i farten, men de finnes, det er det ingen tvil om.
540
Brann / Sv: Overganger 2011
February 08, 2011, 21:47:44 PM
Mitt tips er at vi i løper av denne uken henter Ernandes, på lån med opsjon.
Altså en vinn vinn situasjon. Da har vi to brasilianere i klubben som hjelper hverandre med trivsel og begge er på lån med opsjon.
Da sitter man altså igjen med 5 mill. ( i realiteten nermere 10 tror jeg, men dette med å offentligjøre tallet 5 er bare taktisk spill som andre her er inne på.)
For resterende penger er det da mulig å hente denne Ousman Jallow og muligens Borges. Med andre ord kan ting bli seende veledig spennende ut.

Men fort all del. Det er like store mulighter for at vi henter inn comebackgjengen Storesund, Knut Walde, Arve Walde og Sindre Marøy.
541
Brann / Sv: Overganger 2011
February 07, 2011, 22:38:06 PM
Hadde forresten vært gøyalt med noen prøvespillere etter gammelt. Alltid gøy med nye folk på trening. Og ekstra gøy når man en gang i blandt finner en bosman/billig spiller som man virkelig ser potensialet i. Si at det i morgen dukker opp en fransk 21 år gammel venstreving. En 22 år gammel venstreback fra slovakia og en 20 år gammel spiss fra Nigeria. Sånne ting er ordentlig spennende. Selfølgelig er det mye boss rundtom. Men innimellom finner man "gullkornene". En Scharner/Olofinjana/Borges/Bolanos.
542
Brann / Sv: Overganger 2011
February 07, 2011, 22:32:20 PM

Trolig tettere skott på Brann Stadion. Har vært mye lekkasjer tidligere som sikkert ikke har vært bra i alle forhandlingsprosesser og konkurransen om spillere med andre klubber. Men mitt tips ut fra sannsynlighetsberegning er at innen utgangen av neste uke er både Ernandes Dias Luz og Erlend Storesund klare for Brann. Så får en håpe på positive overraskelser fra en enda høyere hylle. Skarsfjord antydet i intervju før i dag 1 - 2 nye spillere.
543
Brann / Sv: Overganger 2011
February 06, 2011, 13:12:47 PM
Hvorfor gjør vi aldri noe sånt? Skaper entusiame! Vi har Storesund på prøvespill. Andre klubber leter etter gull på et mye smartere marked.
http://fotball.bt.no/eliteserien/article192069.ece
544
Brann / Sv: Overganger 2011
February 05, 2011, 12:01:26 PM
Quote from: Belfort on February 05, 2011, 11:30:23 AM
Quote from: Gulløl on February 05, 2011, 08:36:19 AM
23 år, er venstrebent, venstre breddeholder, kan også benyttes som venstre back, ekstremt rask og landslagserfaring. Høres ut som noe Brann trenger. Men skal prøvespille for FKH.  
http://www.h-avis.no/sport/ny-provespiller-til-fkh-1.6007560
Hvorfor snapper ikke Brann opp slike til prøvespill ??


Mest fordi vi har en speidervirksomhet som innebærer at man holder seg innenfor de syv fjell


Det er faen med sant det Belfort. Finner ikke linken, men husker en sak som kom opp her for noen uker/måneder siden der Stig Thorbjørnsen anbefalte brann å se mot Afrika, men det var ifølge Roald meget uaktuelt fordi afrikaner var kjent for å være så dårlige mentalt eller hva det var han gulpet opp som forklaring. Dette er jo galskap! Er det sånn at visst et afrikansk klubb snapper en usikker og hjemmekjær nordmann, og han aldri presterer og har hjemlengsel, så er plutselig alle nordmenn slik?  Kjenner jeg blir forbannet. Hva med feks. Kara, Annan, Ujah og Igiebor?
Tror bruun hanssen skal høre veldig godt etter på hva thorbjørnsen sier. Mannen har tross alt funnet diamanter til bunnpris tidligere.

Var det ikke i fjor at det dukket opp spillere fra sør-amerika og afrika som stod i kø og ville prøvespillere for brann? bruun hanssen ble visst nedrent av agenter under las palmas/la manga (husker ikke hvor det var) oppholdet.
Det var prøvespillere som var desperate og betalte for oppholdet selv etc, brann hadde ingenting å tape, men Roald og Steinar Nilssen var redd for at det var en mulighet for at de skulle dra ned nivået på trening. Man finenr ikke nåla i høystakken på den måten.
545
Brann / Sv: Overganger 2011
February 05, 2011, 01:52:00 AM
Blæ..kan ikke fordra disse "døde" periodene, hvor det ikke skjer noe med brann. Bortsett fra at skarsfjord har taktikkmøte eller at juniorene har funnet askøy cup. Noen som har noen lumske rykter, er så deilig å krype til køys etter å ha lest noe sånt som dette på bataljonen "følg med i måren, klassespiller signerer 3 årskontrakt". Spenning er det vi trenger for å engasjere flere supportere. Og da mener jeg ikke Storesund. Tenk å signere en ordentlig klassespiller etter gammelt folkens.

Man vet ikke hva man har før man mister det. Vi fikk landslagssterner og kapteiner på samlebånd, folk tryglet om å få spille mellom de syv fjell. Vi var fremadstormende og bestemt på å bli best i norden. Skyhøye budsjetter, tilskuer snitt på 17-18 000 og et trykk uten like. Grunnstammen vår var grunnstammen i landslaget  Andresen, Moen, Solli, Helstad og Opdal. Nå er vi hoppende glade om vi signerer en 28 år gammel adeccospiller som visstnok er et talent, eller en Storesund som vel og merke har lagt opp både to og tre ganger i karieren for å så gjøre "comeback".

Vær så snill Roald. Overask oss. Dra noe ut av hatten ved hjelp av Hardball. Du har penge rpå bok og villige investorer, motbevis ryktet du har blandt oss fans. Dette er sjangsen din. Amen.
546
Brann / Sv: Partoutkort 2011
February 03, 2011, 07:44:25 AM
Quote from: krøvel vellevold on February 03, 2011, 06:57:40 AM
Quote from: Jose Arrogantio on February 03, 2011, 04:43:03 AM
Quote from: krøvel vellevold on February 03, 2011, 03:55:44 AM


Norges beste og mest trofaste publikum, my ass!


Nå var vel gjennomsnittet av publikum på kamper i fjor i følge en artikkel på aftenposten nest høyest i Brann, kun slått av Rosenborg. Engen slo vi knapt, neppe i år, men tror utviklingen vi ser i Brann nå hadde skjedd i hvilken som helst tippeligaklubb. Tror neppe Rosenborg vil være størst om de gikk gjennom tre dårlige sesonger også, og så mer ut som en nedrykkskandidat enn en medaljefavoritt, samtidig som det var stor misnøye til styre i klubben. Tror ikke Brann har flere medgangssupportere enn andre, tvert i mot spør du meg, basert på gjennomsnittstallene aftenposten ga for 2010.

Basert på 2010-tallene ja... Men i 2011 kommer tallene våre til å ligge 20-30 % lavere enn i 2010.


Foran 2008-sesongen: 16000 ville ha p-kort - 13000 fikk det.
Foran 2009-sesongen: 13000 hadde p-kort
Foran 2010-sesongen: 10200 haddep-kort
Foran 2011-sesongen: Vi ligger for øyblikket på ca 6000, og ender vel opp kanskje på 6500.

Fra 16000 til 6500 på tre år.  Det er en nedgang på nesten 60 %

En klubb som Viking har jo vært nesten like dårlig som oss disse årene. De har ikke hatt 60 % nedgang, men en nedgang på omtrent 30 %. Vi blir slått av MOLDE og AALESUND på p-kort-salg i år!!!





Ahr! Ikke nevn det en gang, når to regionsklubbber som molde og ålesund ligger foran vet jeg faktisk ikke min arme råd. Vi er Nores største by, og har alltid vert kjent for å vere et fantastisk publikum. Hvor mange blir vi i år? 8-9 kansje 10 000? Det er en skam.
547
Brann / Sv: Overganger 2011
February 02, 2011, 11:15:33 AM
548
Brann / Sv: Overganger 2011
February 02, 2011, 11:04:25 AM
Quote from: osoerli on February 02, 2011, 10:28:04 AM
Ein erfaren spiss + ein ung og lovende, supplert med ein kantspelar.
Skeptisk til Helstad, han er 33, kor mange år til trur folk han held nivået?  Er redd prisen blir altfor høg pr. scora mål.
Jatakk til Børven, Lehne Olsen, B.H. Riise.

Børven = 60 mill ( det har Fagermo uttalt)
Lehne Olsen = 3?
B.H. Riise = Gratis?
De to siste er realistiske. Få med Hardball på lasset og kjøp Ujah. I en alder av 19 år scoret han 14 mål i TL for et lag som ikke er all verden offensivt. Sier ikke at vi er så mye bedre, men Ojo og Ujah på topp hadde vert spennende. To nigerianere i klubben gjør det lettere mtp trivsel også. Ganske sikker på at denne duoen hadde levert minst 20 mål til sammen.
549
Kamper / Sv: Treningskamper i Tyrkia
February 02, 2011, 01:00:03 AM
Når starter kampen? blir det live oppdatering?
550
Brann / Sv: Overganger 2011
February 01, 2011, 23:25:39 PM
O store Steinbygger! I denne fortvilelsens tid, gi oss noen rykter/hint. Prøvespillere? Hvem er i kikkerten? Trenger litt spenning/positivitet i en trist huseklepp-fri hverdag.