• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ZsoltKorcsmar

151
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 11, 2021, 14:40:33 PM
Quote from: krakra on January 11, 2021, 14:10:54 PMDet er kanskje ikke så lett å angripe mot den trioen, men det er neppe en av de fem vanskeligste midtbanetrioene å forsvare seg mot. For å si det sånn. Det mangler en god del på både kreativitet og tempo.

Ser hva du mener, men jeg mener de har mer å fare med enn første øyekast gir uttrykk for:

-SHN blir etter alle solemerker blant ligaens beste midtbanespillere. Han begrenser seg dog i stor grad til ryddegutt/desensive oppgaver. Før han forlot oss var det bare Mike Jensen som var bedre av betydning. Ellers stod han ikke stort tilbake for noen. SHN virker å ha hevet seg ytterligere. Spesielt sølvsesongen nå med Elfsborg var han kruttsterk.

-Strand. Bra skuddbein og fint driv. Har absolutt noe å fare med offensivt i form av at han er flink til å ta løpene inn i boks, og er farlig fra 20-25m og inn med skuddet sitt. Har lidd litt da han har brukt mye krefter defensivt, tror SHN inn gjør at han får konsentrert seg meg om det offensive. Var et uromoment i starten av KI-perioden, skapte mer farligheter offensivt enn de fleste andre indreløper i ligaen da. Må finne tilbake til det.

-Pedersen er stort spørsmålstegn. Ny rolle. Ut i fra rapporter på trening er han best på avslutninger i troppen. Kommer han seg fremover og orker løpingen i rollen så kan han også skape trøbbel fremover. Smart, god til å kombinere og kan sette opp andre fremover i banen.

Tror også SHN's dirigering/kommandering, kan gjøre at begge indreløperne hever seg. Slik Barmen/Haugen gjorde sist han var her.

Men ja, det er klart at kreativitet og evne til å dra av en spiller eller to er begrenset i nevnte indreløperne. Her er det mer løpskraft inn mot motstanders 16-meter med tunge skudd som blir det offensive alibiet.

Ellers er det også viktig å huske på at i rommet foran disse to kommer vi til å ha Taylor. Han var vår desidert beste spiller på slutten av sesongen, og har fremstått som en helt ny spiller etter at han ble dyttet inn sentralt. Han besitter mye av de de mangler. Jeg har troen på at vi kan skape ting sentralt med den midtbanen.

Ellers trengs det jo alltid kreativitet og x-faktor i et lag. Kanskje vi bør prioritere dette høyt i kantspillere vi henter, når indreløperne er litt blottet for dette. Mvuka på Åsane tror jeg kunne vært en joker allerede. VIF snuser visstnok på Adegbenro, som jeg har talt for tidligere, men de har vel berydelig mer midler enn oss...
152
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 11, 2021, 14:03:08 PM
En jeg i farten hadde glemt; Maars Johnsen.

Ja, fylte nylig 29, og har ikke videresalgspotensiale, men sitter med en følelse av at han kunne herjet for oss. Fikk det ikke helt til å stemme under vår assistent-trener i RBK, men scoret på tross av det 5 på 11 kamper.

Ikke lenge siden han herjet i Nederland og spilte på landslaget. Så vidt jeg ser spiller han ikke i Sør-Korea, en jeg gjerne hadde sett foran Bamba.

Ellers er jeg trygg på at vi er på Ifeanyi Mathew. Bosman nå, men ønsket videre i Eliteserien med Lillestrøm. Har fått kontraktsforslag der. Han var enormt god i starten av Lillestrøm-tiden, men har senere variert en del. Svært høyt toppnivå. Horneland forsøkte å hente han til RBK to ganger, men han avslo kontrakt da han ønsket seg til det store utland. Var sikker på at han var blitt 25-26 år, men ser at han ikke fyller 24 før senere denne måneden.

Mathew kan absolutt være god butikk for Brann. Om han hadde blitt hentet som bosman nå på 3 årskontrakt, fått miljøskifte og blitt kjørt beinhardt i pre-seasom, så tror jeg han kan stille sterkt foran sesongen. Kan fint tjene penger på han etter en sterk sesong. Da er han enda ikke mer enn 25 år, og i et slikt scenario ha to år igjen av kontrakt.

Vet han er mest brukt som anker, og der ser det jo ut som vi går for SHN, men har to på Mathew som indreløper. God forflytningsevne, bra frekvens/tempo. Mer tro på han enn Pedersen som indreløper, selv om Pedersen har en del spennende kvaliteter til den rollen også.

For øvrig mener jeg trioen på midten er vårt største lyspunkt pt, gitt at vi lander SHN, slik ting tyder på nå. Vi har mange usikre kort, men en trio bestående av SHN, Strand og Pedersen (skal brukes som indreløper i år) er det faktisk høy eliteseriestandard over. Kjedelig, ikke spesielt eksotisk, men dette er folk som trøkker skikkelig til og er meget smarte i posisjonering, løp, valg etc. Ikke lett å møte disse.

SHN-rolle er også gjerne undervurdert. En av hans fremste styrker er å gjøre de rundt han bedre. Skal ikke se bort fra at Strand får en oppsving. Haugen hadde ekstremt stor nytte av at SHN dirigerte, kjeftet, kommanderte etc. Snakketøyet går i ett, og han gjør seg konstant spillbar. En signalspiller som også vil øke kvalitet på treningsfeltet.
153
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 11, 2021, 08:23:13 AM
En ting er at vi utelukkende linkes til spillere rundt 30, men det som skuffer meg mest er at vi forlenget med Forren.

Det å se Forren i startelleveren neste sesong blir for min del kjipt. Han kommer til å være bankers, og okkupere en plass som kunne gått til fremadstormende spillere som Löfgren. Skal spillere i den alderen være bankers så mener jeg de bør være på et betydelig høyere nivå, noe Forren ikke er. Forren har vært på hell flere sesonger nå.

I tillegg sitter jeg med en guffen følelse av at KI ikke holder årets Brann-spiller Kolskogen spesielt høyt. Hadde man kunne hentet Hovland føler jeg meg trygg på at Forren og Hovland hadde vært førstevalg. Tviler på at vi klarer lønnskrav til Hovland, men ser for meg en 27-28 åring som kommer som Bosman og tar plass med Forren i forsvaret.
154
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 07, 2021, 22:35:34 PM
Helland er blant ligaens beste når han er skadefri. Problemet er at han aldri er skadefri. I tillegg hater han kunstgress og tåler dårlig det underlaget.

Åsen har noe å fare med. Har talt for han tidligere, men bare dersom RBK gir han bort for å frigjøre lønnsmidler. Ikke en krone i overgangssum for en såpass «gammel» spiller. Tror han kan bli en fin indreløper med Strand. Løpssterk, og har en del av egenskapene vi mistet når Haugen dro. Bra fot, ser åpninger etc.

Ser ellers at VIF lukter på Kabran, som jeg også har lansert. Har litt sansen for han..
155
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 07, 2021, 15:45:11 PM
Quote from: krakra on January 07, 2021, 15:36:53 PMhttps://www.nidaros.no/bud-og-stor-interesse-for-rbk-spiller-kan-forsvinne-til-utlandet/s/5-113-154161?session=df6334cc-b75e-4381-be17-ed426843e7cc&access=granted&access=granted

Brann skal være interessert i Hovland. Tipper vi er interessert i Reginiussen også, og at en av dem ender opp i Brann før sesongen. Da havner Kolskogen fort på benken.

Det har vært tydelig lenge. Forren og Hovland er duoen om KI bestemmer. Kolskogen er «sliten», må avlastes og kan muligens stables på beina til noen tidligere cuprunder om han er heldig.

Kolskogen blir bankers tredjevalg, og Løfgren veies og finnes for lett for troppen.

Hører med til historien at Forren var halvveis avskilter av Molde siste tiden, svakere og svakere prestasjoner. Fløt på rutinen/navnet. Samme med Hovland. RBK-fansen har rivd seg mye i håret av han den siste tiden. Over toppen. Treg, ikke tøff nok i duellene, tapt mange avgjørende dueller og RBK har fått nok.

Blir mer og mer klart for meg at KI's misjon er å ødelegge Brann. Legge om til kunstgress, hente en haug gamlinger som er dyre i drift osv
156
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 06, 2021, 12:54:44 PM
Håper man tar opp igjen tråden rundt Totland. Nå når Sogndal ikke røk opp tror jeg han er mer lysten. Han var lunken sist.

Bør være realistisk. Neppe ekstremt dyr hverken i overgangssum eller lønn. Bare kontrakt ut 2021. Anvendelig, også brukt på midtbanen ser jeg.

Ung, lokal, sterk sesong i OBOS, videresalgspotensiale. Bør være på her.
157
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 06, 2021, 12:39:03 PM
Quote from: Nixon on January 06, 2021, 12:22:09 PM
Quote from: Churchill on January 06, 2021, 11:49:29 AMBTW; BA har en artikkel om en prioritert spiller og fire spillere med høy lønn som skal ut. Noen som har tilgang til artikkelen som kan opplyse oss andre?

Får ikke lest saken, men fire spillere med høy lønn som Brann desperat vil kvitte seg med er Acosta, Kristiansen, Holmen Johansen og Ordagic.

Er Filip Delaveris som var i Odd (nå vitesse) som skal være et førstevalg. Helt ute i kulden der, sportssjef har nylig uttalt at han er en av spillerne som kan forvente lite spilletid fremover.

Spennende offensiv type som vite høyt toppnivå/potensiale i Odd. Var på aldersbestemte landslag da, usikker på om han fortsatt er med der.

Det jeg ikke liker med han er storyen rundt hvordan han forlot Odd. Han var på utgående, og Odd ville forlenge. Fikk kontraktsforslag, men fremmet et motkrav som lønnsmessig i følge Fagermo var langt utenfor det Odd, - eller andre eliteserieklubber var kapabel til å betale. Da var han også bare 18-19 år og hadde prestert en kort periode...


Ellers trekkes Lundemo frem. Kåre-favoritt fra RBK-tiden. Står i artikkel at han vurderes som ideelt anker i Brann slik de ser for seg å spille. Han har vært benket mye på Kypros, og slik sett vært realistisk, men etter at Mike Jensen forlot klubben har han rykket frem i køen og startet de to siste. Virker mindre realistisk nå, da lønnsnivået er mye høyere i den ligaen.

Ellers er vel gjenklangen at Brann ser etter spillere på en hylle som tilsvarer medalje-ambisjoner, men at på grunn av at man sliter med å kvitte seg med Ordagic, Acosta, Kristiansen og Holmen Johansen og Löfgren så er det lite midler. Foreløpig bare se, ikke  røre.

I og med at mange sliter økonomisk og leter i samme marked/har de samme på blokken, så risikerer Brann å måtte nøye seg med smulene mot slutten av overgangsmarkedet, spekuleres det i. Dersom avklaring rundt spillerne man håper å kvitte seg med drøyer ut, er det da naturlig at utvalget er mer begrenset, og at man snur seg mot lavere hylle, feks OBOS-spillere.
158
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
January 06, 2021, 08:11:32 AM
Quote from: kabelmann on January 06, 2021, 08:02:52 AMMen de nye "Brexit-reglene" vil vel gjøre det mye vanskeligere for engelske klubber å hente spillere utenfra?

https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/WO68AG/nye-brexit-regler-trer-i-kraft-i-dag-hadde-ikke-solskjaer-faatt-lov-til

Nå har jeg ikke lest de nye reglene, men er det fortsatt lov å bruke den italienske modellen? Altså signere Mannsverk for så å låne han ut til feks Nederland til han har nok landskamper/er god nok, og så hente han tilbake?
159
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 23, 2020, 08:33:39 AM
Quote from: gladiporno on December 23, 2020, 00:57:19 AMDjurgården? Det var Leo Cornic, det. Schulze er vel stuck i obosdassen p.t.

KI snakket om julegaver på Ballspark etter kampen. Altså etter at Forren-signeringen var offentliggjort. Tror ikke det var den han siktet til.

Mye rot fra meg om dagen. Var Wichne jeg tenkte på, ikke Schulze, og ser han er på vei til Sarpsborg, ikke Djurgården. Er Cornic som gikk til Djurgården ja!
160
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 22, 2020, 23:52:45 PM
Quote from: gladiporno on December 22, 2020, 23:28:33 PMKabran er jeg litt skeptisk til. Veldig god på sitt beste, men virker som en humørspiller som lett går sur og forsvinner ut av kampen. Høydepunktene hans blir sjeldnere og sjeldnere.

Eman Markovic er den spilleren som har imponert meg mest i de kampene jeg har sett av Start i år. Fin alder også. Ellers er Daland og Schulze også interessante hvis vi først ser på Start.

Jepp. Kabran er i en alder der vi bør forvente at han styrker oss, og han er litt som Bamba. Periodevis usynlig, men så har han x-faktor til å gjøre det helt store innimellom. Sitter likevel med en følelse av at et miljøskifte kan være bra for han.

Schultze har vel signert for Djurgården?

Daland og Markovic er også spennende ja. Bør være på blokken.
161
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 22, 2020, 23:47:17 PM
Quote from: gladiporno on December 22, 2020, 23:31:01 PMFor øvrig snakket KI om det kanskjer blir noen julegaver til Brannsupporterne i år. Det kan jo tyde at de er nær noen signeringer før jul/i romjulen.

Var vel Forren signeringen. En myk pakke i så tilfelle, og gjerne ikke den som stod øverst på ønskelisten.
162
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 22, 2020, 22:50:48 PM
Kabran kan muligens være verdt å sjekke ut, syntes jeg. Han har jo vært linket til oss tidligere.

Nylig fylt 27 år, 1 år igjen av kontrakten. Neppe giret på å være med ned i OBOS.

Anvendelig, kan bekle alle de fire rollene fremme, og har noe uforløst over seg. Herjet jo på nivå 2 i Sverige for noen år siden, og flere Allsvenskan-klubber var ute etter han. Ble presentert som en liten sensasjon da Start landet han. Dette var jo et hardtsatsende Start med mye penger.

Siden den gang har det jo gått dårlig for Start generelt sett. Kabran vil nok prøve å presse gjennom overgang, så ser ikke for meg stort beløp.

Om vi får han svært billig sier jeg ja, men visst de krever Egge Riismark-summer er det bare å styre unna.
163
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 22, 2020, 20:22:57 PM
En jeg bestemt mener Brann bør sjekke ut muligheter rundt er Zlatko Tripic.

Vi skriker etter en kant, Taylor må spille inne sentralt bak spissen. Den mest åpenbare er jo Rashani, da han er bosmanspiller. Meget usynlig i dag, men slo et kreminlegg som endte med assist.

Begrunnelse Tripic: Enorm før han dro fra Viking. To fluer i en smekk: Ekstremt god spiller, men også leder/vinnertype vi sårt trenger. Var kaptein i Viking.

Spiller for 10. Plassen i Tyrkisk toppdivisjon, men kontrakt går ut om 6 mnd. Nylig fylt 28, så blir neppe dyr. Ser klubben i Tyrkia har opsjon på å forlenge kontrakt med 1-år, det kan jo være et skjær i sjøen.

164
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 20, 2020, 18:06:55 PM
Jepp. Vi må uten tvil hente en del spillere som er over 25, men der må vi være kritiske.

Ellers enig i at vi bør se mer til feks U21-landslag i Europa. Eksempelvis Serbia, Slovenia, Slovakia, Tjekkia, Ungarn, Bosnia. Er en del nasjoner hvor det er ekstremt dyktige ballspillere med litt andre ferdigheter enn det vi finner her. Disse trenger heller ikke være voldsomt dyre.

Minner om da da vi hentet mannen hvis mitt nick stammer fra, Zsolt Korcsmàr. Han var kaptein for Ungarn sitt U21 landslag som nylig hadde vunnet bronse i EM. Likevel fikk brann han for beskjeden sum. 2-3 mill mener jeg å erindre.

Flere av disse spillerne spiller for mindre klubber i hjemlig liga, og kan se på en overgang til Norge/Sverige/Danmark som et bra steg. Syntes det er rart at norske klubber generelt er lite på her.
165
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 20, 2020, 13:43:09 PM
Quote from: pidre on December 20, 2020, 12:47:13 PMSandberg er 25. Mener du han er for gammel?

Synes også sammenligningen med Løkberg er drøy.

Jeg bommet. Trodde Åsen var 92-modell og Sandberg var 94-modell.

At Sandberg er 4 - og ikke 2 år yngre spiller jo selvfølgelig inn. Mener ikke at 25-26 år er for gammelt, på ingen måte. Jeg har jo selv talt for å kaste en gullkantet kontrakt etter Leke James i håp om at han ville vurdert det.

Om vi henter folk i denne aldersgruppe mener jeg at det bør være klare forsterkninger. Der er jeg usikker mtp Sandberg. Selv om de er komplett forskjellige spillertyper, skjønner jeg sammenligningen med Løkberg. Spesielt dersom vi må betale overgangssum, slik tilfellet blir med Sandberg er jeg kritisk.
166
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 19, 2020, 22:59:00 PM
Quote from: pidre on December 19, 2020, 21:59:43 PM
Quote from: gladiporno on December 19, 2020, 16:56:52 PM
Quote from: Lasaron on December 19, 2020, 16:55:05 PM
Quote from: gladiporno on December 19, 2020, 16:47:43 PMJeg har ikke hatt oversikt over engelsk fotball siden 1999. Er det noen som vet hvordan det går med Martin Samuelsen i Hull? Hvis han sliter med spilletiden, er det en spiller Brann ganske opplagt bør sjekke ut.

Jeg sjekket for deg. Her er noen fakta. Hull er i League 1 (nivå 3), og ligger på 3. plass etter 18 kamper. Martin Samuelsen (97-modell) har fem innhopp.

Min konklusjon er nei, ikke hent ham.

Han var veldig god som venstreving for FKH i fjor. Kanskje deres beste spiller utpå høsten.

Sjekk ham ut, sier jeg.

Ja han var bra, sammen med Kristoffer Velde og Niklas Sandberg- begge med kontrakt ut 22.

Foretrekker Velde av de nevnte.

Er absolutt noe uforløst over Samuelsen, men har gått noen år siden landslagsdebut nå, hvor han har blitt lånt ut i hytt og pine uten å få det helt til. Var variabel i Haugesund også, men kom seg på slutten ja. Er en del steg som burde vært tatt nå, han er ikke junior lengre..

Velde er litt mer i dytten og virker å ha mer tro på seg selv og det han driver med. Tror han er best i medgang, og fort blir sutrete om ting ikke går veien, men han er på vippen til U21 landslag og som nevnt i flyten.

Sandberg har også mye bra. Var jo enorm i OBOS, poengplukker av rang. Fin fot og blikk for spillet, men han er i en alder nå der jeg føler han mangler et lite knepp visst vi skal betale penger for han. Lite videresalgspotensiale, da tror jeg vi får mye av det samme (bare rimeligere) i Gjermund Åsen. Han virker jo å være overflødig i RBK.
167
Brann / Re: Sesongen 2021
December 18, 2020, 15:28:19 PM
Quote from: krakra on December 18, 2020, 14:35:55 PMKalsaas kan gjerne bli i Åsane og forhåpentligvis få kontroll over skadene. Da blir han bra.

Jo, men ser det helst på lån fra oss. Skeptisk til at han signerer for Åsane. Visst han signerer for Åsane nå, og gjør det så bra som han har vist glimtvis i det siste (Røssland har klokketro), så skjer det fort at andre klubber kommer på banen.

Husk at han er et eksepsjonelt talent, tidligere kåret til største talent i hordalandsfotballen. Bankers på landslag etc. Om han får kontroll på skader og slår ut i full blomst, så kommer klubber som Sarpsborg og Stabæk til å ligge langflate.

Hvorfor skal han da på død og liv velge oss? Kan fort bli en sak med flere interessenter som presser prisen opp, og en spiller som velger klubb med mer å vise til når det gjelder spillerutvikling.
168
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 18, 2020, 13:15:26 PM
Quote from: Gulløl on December 18, 2020, 12:37:24 PMEn annen ting. Kolskogen sin største styrke er farten og ikke det at han har en kjempegod høyrefot. Farten beholder han om han omskoleres til venstre midtstopper foran 2021 sesongen, tror det kan være et lurt trekk.

Ser gjerne for meg den bakre rekken til Brann slik:
 
                               Bråtveit (24)

Blomberg(20) - Løfgren(23) - Kolskogen(19) - Wolfe(18)


Ser for meg at dette er spillerne som defensivt vil holde bra høyt eliteserienivå når de blir samspilt og får en del kamper i sammen. Og ikke minst etter hvert kan gi Brann meget gode salgsinntekter på to tre av spillerne.

100% enig. Det fremstår dog som en utopi. Kunne Sarpsborg stilt slik? Ja. Stabæk? Uten tvil! Odd? Jepp... osv

Det er visse klubber der man er gammel nok dersom man er god nok, og de som er ekstra spinnville/vågale prioriterer faktisk også spilletid til en 19 åring, selv om man har en bedre 32 åring dersom potensialet i 19-åringen vurderes slik at man regner med at han vil ta igjen 32-åringen i løpet av en halv sesong med tillit.

Eksempelvis Wolfe vs Kristiansen. En som blir litt og litt bedre for hver uke som går, og en som er over toppen og blir litt og litt dårligere. En som kan sikre millioner i klubbkassen, en som har null verdi. Valget burde ikke være spesielt vanskelig.

Hadde vi hatt Knutsen eller Røssland hadde nok villigheten til å bygge klubb vært større. Litt mer langsiktighet. Jeg er ganske sikker på at KI prioriterer raskest mulig resultater, spesielt grunnet utsagnene sine om gull kombinert med fiaskostarten. Ser det som 90% sikkert at Forren blir bankers.

Alt tyder på at Löfgren gies bort til Mjällby. Har vel ikke vært et eneste signal fra klubben om at han i det hele tatt vurderes. Dessverre...

169
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 18, 2020, 12:19:21 PM
Quote from: Corran on December 18, 2020, 11:40:09 AM
Quote from: Gulløl on December 18, 2020, 11:24:26 AMNå nærmer det seg vel en avklaring om Jesper Löfgren. Laget som havnet på 5 plass i allsvenskan vil ihvertfall "jättegärna" ha det 23 år gamle midtstoppertalentet som er under kontrakt med Brann som spiller i en dårligere liga og godt mulig kan havne på 13 plass på tabellen i år når siste kamp er spilt. Fokuset og hovedprioritet til Soltvedt og Brann nå er etter det jeg forstår å heller lande skadeutsatte og snart 33 år gamle Vegard Forren. Som tidligere nevnt er Löfgren nylig kåret inn blant de 50 beste spillerne i Allsvenskan.

Klipp fra Mjällby forumet:

När Larsson gjorde klart med Herman Johansson, Sandvikens IF, och Ludvig Carlius, Helsingborgs IF, betydde det att han fick in spelare nummer 15 och 16 i truppen till nästa säsong.
- Vi har bra koll på läget, säger han.
- Vi har 16 kontrakterade spelare. Vi kan börja spela nu.
En av spelarna som var väldigt viktig under den nyligen avslutade säsongen var Jesper Löfgren. Låneavtalet är dock avslutat och Löfgren är fortsatt norska Branns spelare där han har två år kvar på kontraktet.
Larsson har dock fortsatt kontakt med både Löfgren och Brann.
- Vi har en dialog i alla fall. Vi vill jättegärna ha kvar Jesper.


Er svensk liga bedre enn den norske?
Hva er grunnlaget for denne påstanden foruten å få fram sitt poeng/agenda?
Sjekket litt på nett nå og i landenes coefficient ligger norge og sverige ganske likt overall med sverige en liten tanke foran, men i 20/21 sesongen så har norge 5.250 og sverige 4 og på siste 5 sesonger så er sverige 0.75 forran.
Fant også en del andre mindre seriøse sider og statistikker og konklusjonen min er at Sverige og Norge sine topp serier er jevngode.
Og Brann slo jo Djurgården 4-1 før denne sesongen og de havnet på fjerde plass.

Når dette er sagt så tviler jeg ikke på at Løfgren er god nok for Brann og jeg vil svært gjerne ha ham som midstopepr sammen med Kolskogen enn Forren


Det er nok bare den litt banale måten å poengtere at Löfgren holder nivået på, som jeg gjentatte ganger har brukt selv.

Poenget er at Löfgren er en spillende stopper som er god/rolig med ball. Har fint steg/fart, tør å forsere fremover og har høyden til å bli god i luften. Rapportene sier at han er litt veik i dueller, om man skal pirke på noe. Litt mer muskler, tøffere i dueller og råere i luften så er han komplett.

Velger Löfgren over Forren 10/10 ganger.
170
Brann / Re: Sesongen 2021
December 18, 2020, 10:05:06 AM
Quote from: Lasaron on December 18, 2020, 08:37:35 AMWolfe har spilt fast på seniornivå i mange år. Som 15-åring i 5. divisjon for Bergen Nord. Som 16-åring i 4. divisjon for Bergen Nord. Som 17-åring i 3. divisjon for Bergen Nord og Brann 2. Og som 18-åring i 1. divisjon for Åsane. Jeg tipper han er typen som utvikler seg gjennom å spille mye. Han kan sikkert fortsette utviklingen med et halvt eller helt år i Åsane i 2021, i 1. divisjon.

Men det er stadig vekk 19-åringer som spiller fast for bra lag i eliteserien. Historien viser at Wolfe hele tiden tar et nytt nivå. Jeg er tilhenger av å rett og slett satse på ham som venstreback neste år.

Helt enig. Mulig jeg tenker litt for nye som når jeg spiller FM, men foretrekker Wolfe og Blomberg på backene. Supert om vi klarer å lande Kalsaas også. Kalsaas og Wolfe har jo spilt både høyre og venstre back.
Da har vi Blomberg på høyre med Kalsaas og Wolfe som kniver om venstreback, samtidig som de kan gå inn på høyreback dersom Blomberg er ute.

Godt mulig det koster oss poeng på kort sikt, men har sett nok av Kristiansen, Teniste og Tveita. De tre sistnevnte har selvfølgelig rutinen, men nekter å tro at det er så skyhøye nivåforskjellen at det er forsvarlig å prioritere den type spillere fremfor så spennende talenter som vi har nå.

Mitt (kanskje naive) ønske for 2021:


                 Nyland/Bråtveit

Blomberg   Kolskogen  Löfgren  Wolfe


Realiteten:

                 
                    Opdal

Tveita    Forren   Amankwah   Kristiansen
171
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 18, 2020, 09:52:32 AM
Quote from: Nixon on December 18, 2020, 08:50:37 AMHvorfor er folk så sikre på at Mannsverk kommer til å bevege på seg i vinter? Jeg tipper han blir en sesong til i Sogndal, også hvis de ikke rykker opp.

Jeg tror han flytter på seg, og det fordi større klubber ikke tar sjansen på å vente lengre.

En ting er at han er 18 år, spiller fast og er kaptein i OBOS. En annen er måten han gjør det på. Nylig kåret til den beste spilleren i OBOS-ligaen, og det er mange habile spillere der. Spiller som han er 10 år eldre enn det han er, og er ekstremt stabil. Titt og ofte at unggutter får sjansen og leverer glimtvis, men Mannsverk gjør det gang på gang. Det har nok mange lagt merke til.

172
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 16, 2020, 09:42:46 AM
Quote from: Lasaron on December 16, 2020, 09:19:07 AMEurosport og Åsane kjører en "propagandasak" om Mvuka i dag. Om at han er oooo så ettertraktet i utlandet. Selvsagt ingen konkrete forespørsler. Det er jo foreløpig fint lite han har vist etter at han kom tilbake. Noen glimt gjerne.

Dette er ikke ment for å nedsnakke Mvuka. Jeg mistenker bare at Åsane og Eurosport blåser opp noe som kanskje ikke helt fortjener det. Håper de at Brann skal "bite på"?

Røssland er hvert fall flink til å skape blest rundt spillerne, om det er med å skape interesse/presse opp pris vet jeg ikke, men liker det bedre enn set KI driver med.

I perioden hvor det var nye rykter rundt Blomberg til Brann gikk jo Røssland ut og sa noe slikt som: «Han forsvinner. Garantert. For å si det slik; det er flere eliteserieklubber som har bydd på han, enn som ikke har det»

I ettertid er det vel bare bekreftet bud fra Start før sesongen. Ellers var det flere som tilsynelatende hadde han på radaren.

KI's strategi med feks Löfgren er jo totalt motsatt. Legger det frem som at han er overflødig (uten å ha sett han). Når man avskiltes i media på den måten så ser jeg ikke for meg at prisen skyter i været.
173
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 11, 2020, 08:21:36 AM
Quote from: Nixon on December 11, 2020, 08:11:08 AMDenne Mvuka ser ikke ut til å ha fått mye spilletid i det siste. Regnes han som litt uferdig til å spille nå i innspurten? Det kan vel tyde på at en overgang til Brann nå kan være i tidligste laget?

Tror det er en kombinasjon:

1. Han har vært ute 1(?) år med tilsynelatende hjerteproblemer, og har ikke kunnet trene hardt. Var på nippet til å legge opp. Fikk forholdsvis nylig «go» fra legene om at han fint kan drive med toppidrett igjen, så han har ikke samme grunnlaget som de andre. Her løses nok nye med en god oppkjøring.

2. Han er selvfølgelig ikke et ferdig produkt. Litt som Huseklepp i starten hos oss, han kom inn og skapte farligheter støtt og stadig, men pådro også farlige brudd i mot og gjorde en del rart/feilvurderinger. Likevel mot og vilje til å utfordre gang på gang, noe vi sårt trenger.

Grunnen til at jeg er for å hente han tidlig er fordi det er et ekstrent talent. Stor potensiell oppside, og begrenset nedside i form av at han ikke kommer til å være lønnsledende. Avventer vi en sesong kan fort flere eliteserieklubber være på banen.

174
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 10, 2020, 23:07:28 PM
Quote from: krakra on December 10, 2020, 21:29:59 PMForøvrig enig i at Brann bør hente Mvuka, selv om han nok har godt av en sesong i OBOS med Åsane. Selv om jeg er mot utlån av spillere, så hadde det vært gøy å se Kvinge på dette Åsane-laget. Wolfe er klar for å komme hjem igjen, men han har nok godt av en vinter med KI-hardkjør for han holder sjeldent en hel kamp. Løper helt vilt mye opp og ned den backen da.

Mvuka har et rått talent ja. Så du kampen i dag? Hvordan gjorde Baidoo på Jerv det? Har sansen for han også!

Og enig, Wolfe vil jeg ha tilbake snarest!

175
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 10, 2020, 16:21:25 PM
Kontraktsløse, eliteseriespillere og OBOS-spillere jeg håper vi har på radaren:

Angrep: Diomande, Rufo, Rashani, Ulland Andersen, Velde, Kabran, Ohi/Leke James (begge foretrekker midtspiss og kriger om samme plass, kan jo friste å være garantert førstevalg?), Liseth, Adegbenro (godt forhold KI, opp og ned i RBK nå), Castro, Udahl, Baidoo, Joel Mvuka.

Midtbane: Lumanza, Sandberg, Shala, Åsen, Mannsverk (vet han er urealistisk, men lov å drømme nå når de ikke rykker opp)

Forsvar: Kalsaas (håper vi ikke gir opp re-signering), Totland, Ogbu

Keeper: Nyland

Satser på at Wolfe og Löfgren hentes hjem. Noen av de over er i kategorien hvor vi må ha hjelp av rike onkler og selv da et det tvilsomt om de vil. Andre er på utgående og bør vurdere en god kontrakt fra Brann nøye.

2. Div og nedover, samt resten av Skandinavia har jeg lite kjennskap til. Men Junker og Zinckernagel er jo eksempler på dansker som har levert helt på det jevne i Danmark før de kom til Norge.

Finnes garantert muligheter i Sverige og Danmark.
176
Brann / Re: Spillerne som glapp
December 10, 2020, 13:20:38 PM
Quote from: Nixon on December 10, 2020, 13:13:33 PMHe he, skulle inn for å nevne Matić. Har det vært andre kjente spillere som tidligere agent Knut Høibraaten påstår har vært i Branns søkelys?

Den er litt tynn ja. Hødd ble vel tilbudt Robert Lewandowski da han spilte på nivå 3 i Polen, men takket nei og gikk for en flopp fra Færøyene i stedet. Lewandowski blomstret jo relativt sent.

Keylor Navas skal også ha blitt tilbudt til flere eliteserieklubber rundt 2010, uten at noen lot seg friste.

Dette er dog mer på nivået at de har blitt spilt inn av agenter uten at klubber har fulgt opp. Er nok mye grums der.

Spesielle med Matic er jo at POL speidet på han live og anbefalte kjøp til styret!
177
Brann / Re: Spillerne som glapp
December 10, 2020, 13:06:05 PM
Mange gamle sår å rippe opp i:

-Matic var visstnok høyaktuell tilbake i 2008/2009. Per Ove Ludvigsen var og så han i U-21 landslagskamper og likte svært godt det han så. Anbefalte kjøp til en indikert pris rundt 3-4 mill NOK, men man tok ikke sjansen...

-Anthony Annan ble tilbudt Brann av Start. Her valgte brann å takke nei da de heller prioriterte å signere Rudolph Austin. Sett i ettertid var jo dette en OK løsning, selv om det hadde vært gøy å se Annan på sitt beste i Brann-drakt.

-I 2005 takket en 25-år gammel Magne Hoseth nei til brann. Brann fikk akseptert bud fra København, men Hoseth selv foretrakk VIF. Nok en glimrende spiller og vinnertype vi mistet på målstreken.

-Solskjær har sagt nei til Brann flere ganger. Etter at MIM fikk fyken i 2008 begynte en trenerjakt på øverste hylle. Man hadde først møte med landslagssjef Hareide, som godt kunne tenke seg å trene Brann, men timingen var ikke ideell. Roald Bruun Hanssen reiste så ens ærend til Manchester for å overtale Solskjær, bare for å bli møtt med et høflig nei. Solskjær hadde ingen planer om norgesretur, og ønsket å fortsette med reservelaget til United.
178
Brann / Re: Spillerne som glapp
December 10, 2020, 11:35:14 AM
Den slovenske landslagsspilleren Fabijan Cipot imponerte stort på prøvespill tilbake i 2005.

Toppet det med en svært solid treningskamp mot Birmingham som midtbaneanker, og skulle planlagt bare spille første omgang, før han skulle sette pennen på kontrakten senere samme kveld.

1 minutt før pause ble han grisetaklet så foten holdt på å falle av og kom seg naturligvis aldri tilbake på samme nivå.

https://www.aftenposten.no/sport/fotball/i/xPM80X/her-ryker-brann-kontrakten
179
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 10, 2020, 11:27:16 AM
Quote from: tovatle on December 10, 2020, 11:05:41 AMOumar Niasse er fortsatt ledig på free transfer.

Diomande også. Bør ha noen gode år igjen i eliteserie-sammenheng.

Helt annet nivå enn Bamba. Men så det jo gjerne kortsiktig tenking. Selv om man har flere som holder toppnivået inn mot midten av 30-årene.
180
Brann / Re: Spillerne som glapp
December 10, 2020, 09:06:20 AM
Et kroneksempel jeg brått kom på: Alexander Ødegaard.

Herjet ekstremt for Sogndal der en periode. Hadde vel et Maradona-lignende mål hvor han gikk over hele banen blant annet. Fikk vel også landslagsdebut.

Brygget opp til en drakamp mellom Brann og RBK. Mye skriverier og hinting i begge retninger. Hva kom han til å velge?

Korriger meg gjerne, men jeg mener Brann var i «dytten» den gang, med cupgull, ivrige investorer/sponsorer, bra med folk på tribunene etc. RBK hadde en dupp etter 90-tallsdominansen. Derav ble Ødegaard valg mer spennende enn vanlig.

Valgte RBK, hvor han var mye ut og inn av laget. Hadde vært spennende å sett han i Brann når han var på høyden.

Det å hente/konkurrere om etablerte U21-landslagsspillere og a-landslagsspillere som Andresen, Vaagan Moen og Ødegaard er jo en utopi nå.
181
Brann / Re: Spillerne som glapp
December 10, 2020, 08:53:27 AM
Ellers har vel spillere som Bolanos og Celso Borges blitt tilbudt til Brann før de gikk til henholdsvis Start og FFK, uten at brann tok seg tid til å vurdere spillerne.

Her er dog listen lang, og jeg skjønner jo at det er vanskelig å sortere gull fra gråstein når det renner inn ti-hundre-talls mail i uken.

Kanskje greit å fokusere på de som er mer konkrete?
182
Brann / Re: Spillerne som glapp
December 10, 2020, 08:46:22 AM
Daniel Nannskog. Var visstnok høyaktuell. Spilte i Kina den gangen (?) og Brann kunne signert han. Alt var visstnok klart.

Branns førstevalg var imidlertid Helstad, og når muligheten åpnet seg hentet man heller Helstad fra RBK. Nannskog til Stabæk og resten historie. To fantastiske målscorerne, og når alternativet var Helstad var det kanskje ikke ille at man ikke tok sjansen.
183
Brann / Re: Spillerne som glapp
December 10, 2020, 08:42:57 AM
Umaru Bangura (den gang Hønefoss) var vel ønsket og gikk ut i media og fridde/smisket med Brann.

Var svært solid den gang, og kunne spille både stopper og midtbane. Kjipt at han glapp!
184
Brann / Re: Spillerne som glapp
December 10, 2020, 08:40:46 AM
Quote from: ostraume on December 10, 2020, 08:38:45 AMSebastian Eguren.

Ble hentet etter fiasko i RBK sammen med en midtstopperkompis (Lago?). Jeg husker ikke akkurat hva det var med papiarbeidet som gjorde at overgangene falt sammen, men Eguren forsvant ut av landet og herjet kort tid senere i Villareal.

Den var kjip ja. Begge ble avbildet på brann-trening, korrekt antrukket i branntøy, før de gjorde helomvending og forduftet.
185
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
December 09, 2020, 20:25:59 PM
Finnes det en «spillerne som glapp...» tråd? Eller tar vi det her? Jeg får ikke opprettet tråder..

Mye potensielt glemte spillere/historier som kunne vert gøy å mimre rundt!
186
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 09, 2020, 10:24:01 AM
Fjóluson hadde vel 15 mill i året i Russland. Ser for meg at han skal ga 2-3 mill ja.

Forren må ut. Alt for ustabil. Fjóluson har vært enorm noen kamper, som den første mot godset(?), men også ustabil. Heller ingen utpreget leder. Primært trenger vi en sjef som Vito eller Demidov.

Tenker vi langsiktig så skal både Fjóluson og Forren ut, så henter vi Igoh Ogbu fra Sogndal. Løser ikke behovet for en sjef/leder, men da har vi et ekstremt spennende stopperpar. Tviler på at de rykker opp nå, men han har vært enorm. Sogndal vil nok kreve en del for han, men om han selv presser på for overgang slik historien var med Badji og Koomson så blir det fort en overgang for noen få mill med videresalgsprosenter. Med 4-5 mill i frigitt lønnsbudsjett bør vi kunne doble Ogbus lønn og samtidig kunne legge en del på bordet for Sogndal.

Jeg tror Kolskogen, Ogbu, Löfgren og Skeie/Barmen er god nok dekning. Men skjer ikke.

Blir Tollås Nation på 3-årskontrakt med 2 mil i årslønn. Skadet siste to årene.
187
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
December 05, 2020, 16:14:14 PM
Baidoo på Jerv har noe ved seg. Bra frekvens og evne til å skape farligheter.

Beste rollen er kanskje den Taylor har blomstret i nå, inne sentralt bak spiss, men kan nok gjøre det bra på kant og evt som i indreløper også.

Midtjylland-eiendom, så usikker på pris...
188
Kolskogen kommer aldri mer til starte en kamp såfremt Forren og Fjóluson er skadefri.

Utad er det fordi han må «hvile», men den egentlige grunnen er at man har analysert kamper og har funnet ut at Kolskogen spiller for trygt og at man taper for mye offensivt ved å bruke han. No som forsåvidt er riktig.

Det triste er at han trenger tillit og fadt plass for å bli bedre/øke selvtilliten etc. Håper med en gang vi når 32 poeng eller hva som trengs for å være sikker, så kjører de han rett inn igjen.
189
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
November 24, 2020, 19:06:23 PM
Kolskogen kommer nok ikke til å være førstevalg resten av sesongen. Fjóluson kommer til å være bankers.

Så er det åpent mellom Kolskogen og Forren om den andre plassen.
190
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
November 19, 2020, 11:41:43 AM
Quote from: Superjack on November 19, 2020, 11:13:58 AMLøfgren har ingen sett, og kanskje han ikke er så giret selv lenger heller.

Kolskogen, Skeie, Forren og Fjoluson er greit det.
Kanskje de kan få noen kroner for Løfgren også.

Löfgren er avskiltet fordi det er umulig med to høyrebeinet stoppere samtidig.

To venstreføtter (Fjóluson og Forren) er dog intet problem. Så lenge alderen er høy nok fordufter dette argumentet som dugg for solen.

«Drømmescenarioet» blir vel Forren og Fjóluson som førstevalg, med Kolskogen som kommer inn siste 5 i ny og ne....
191
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
November 15, 2020, 17:05:35 PM
Quote from: gladiporno on November 15, 2020, 15:21:06 PMUavhengig av divisjonstatus neste år håper jeg Brann gjør det de kan for å komme i land en avtale med Åsane om Joel Mvuka.

Uvøren, men for et talent.

Enig, ekstremt talent. Problemer er at Brann kommer til å vente alt for lenge.

- Det de burde gjort er å kontakte Åsane nå. Gilli og Svendsen forsvinner etter sesongen. Da kunne man hatt inn Mvuka som erstatter for en av disse fra neste sesong av. Som er reelt startalternativ.

- Det man kommer til å gjøre er å avvente situasjonen og se an utviklingen hans. Når det er åå det nivået at landsdekkende aviser skriver om herjinger, antall målpoeng osv, da tar Brann kontakt. Til Branns forskrekkelse er da prisen flere millioner (brann hadde sett for seg 600 000) og flere andre mer
spennende klubber har allerede vist interesse. Spilleren er derav noe lunken.

Som med Mannsverk. Når han har blitt utnevnt til kaptein og herjet i 10 kamper i strekk, da begynner Brann å vurdere om de skal ta kontakt. Er jo livsfarlig å hente noen før man har gjennomspeidet de i åresvis. Ellers kan man jo risikere at de flopper. Da er det bedre å hente rutinerte som man vet tar nivået (Svendsen feks.(
192
Brann / Re: Sesongen 2020
November 13, 2020, 00:06:48 AM
Haugen og Bamba med Corona. Hele laget i karantene... helmaks
193
Brann / Re: Treneren etter LAN
November 09, 2020, 14:43:02 PM
Quote from: Spelaren on November 09, 2020, 11:37:47 AMPoengfangsten tatt i betraktning, tror eg et excel-skjema som satte opp en 11-er basert på stjernetegn hadde gjort det minst like godt.

Ja. Steinbukken Svendsen kunne sikkert stanget unna innleggene som
midtstopper. Kunne faktisk ikke blitt verre.
194
Brann / Re: Spillere på utlån osv
November 08, 2020, 16:55:30 PM
Quote from: Billy Elliott on November 08, 2020, 16:46:44 PMNy vakker målgivende av Wolfe.

I tillegg scorer LSK bare 1 mål på hjemmebane. LSK er et lag som er helt på nivå med bunnlagene i Eliteserien.

Bare til å kjøre inn Wolfe/Kalsaas neste år. De tar nivået.
195
Brann / Re: Ole Didrik Blomberg
November 07, 2020, 22:13:14 PM
Er nok fornøyd med valget sitt. Fra fast plass og herjing i OBOS til ubenyttet reserve på et skakkjørt Brann.

Ja, han slet defensivt i debuten, men Tveita er ikke akkurat bunnsolid han heller....
196
Kamper / Re: Brann - Haugesund lørdag 7.nov kl 20:30
November 07, 2020, 22:01:38 PM
Intet nytt under solen.
197
Kamper / Re: Brann - Haugesund lørdag 7.nov kl 20:30
November 07, 2020, 22:01:11 PM
Bamba posisjonerer seg riktig, truer de riktige rommene og er en konstant trussel.
198
Kamper / Re: Brann - Haugesund lørdag 7.nov kl 20:30
November 07, 2020, 22:00:22 PM
Barmen er som vanlig venn med ballen.
199
Kamper / Re: Brann - Haugesund lørdag 7.nov kl 20:30
November 07, 2020, 21:57:18 PM
2 ting:

-Tveita ut permanent. Blomberg inn. Kan ikke bli verre.

-Landslagsspiller Taylor inn. Må ha en kantspiller på banen.
200
Brann / Re: Overganger vinteren 20/21
November 02, 2020, 22:17:22 PM
https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/disse-brann-spillerne-mener-bernt-hulsker-er-gode-nok-for-gull-i-2021_vid1377361/video.shtml

Hulsker går gjennom stallen og finner bare plass til 4 av dagens spillere i en potensiell «gull-11'er» neste år. Kolskogen i midtforsvaret, Strand og Haugen som i indreløpere og Bamba muligens på en kant der han får mer ball og kan utfordre. Vanskelig å være veldig uenig.

Urealistisk å tro at vi skal hente 7 nye som går rett inn og hever oss, mener vi bør prioritere følgende 4:

- Ny klassekeeper. Nyland?

- Kvalitets-ving med fart og målpoeng. Tripic-type.

- Komplett midtbanespiller til den dype rollen. Bør være en som både dekker rom og vinner ball defensivt, men også holder i taktstokken. Patrick Berg-type.

- Målscorer. En som lukter mål. Ideelt sett en som både er i posisjon hver gang innleggene/gjennomspilling kommer og kan ekspedere disse i mål, men også kan skape ting på egenhånd. Vanskelig å finne, og dyr.

Flere av de som kommer inn bør også være ledere, for der har vi store mangler.

Som makker for Kolskogen tror jeg Fjóluson er god nok med en god treningsvinter. Utvilsomt høyt toppnivå.

Blomberg, Grøgaard, Tveita og Wolfe/Kalsaas som backer er ikke ideelt, men med en god treningsvinter hvor man blir tryggere i systemet tror jeg ikke det er der skoen trykker mest.

Et annet viktig element er at per er det bare 3-4 spillere som virker å være i nærheten av kvaliteten som kreves i et gull-lag. Men ekstremt mye går på relasjoner, og det at man blir trygg i rollen i nytt system.

Når spillerne er pisket av Horneland og KI gjennom en hel vinter kan plutselig Daniel Pedersen se ut som en helt ny spiller. Rasmussen er svært frisk som indreløper eller back. Blomberg herjer på backen etc.

Få som trodde at Glimt skulle ta gull med den stallen de har før sesongen.  Blir spennende å se hvor vi står etter oppkjøringen!