• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - TERD

51
Brann / Mjelde må gå
March 22, 2006, 10:34:36 AM
"Greit: Men alt for dårlig på dødballer"....

...sier treneren etter tap og tidvis rundspilling av et Spansk førstedivisjonslag, 2 uker før seriestart.

Jeg blir skremt med tanke på at dette er mannen som leder Brann.


http://fotball.bt.no/nyhetsarkiv/article.jhtml;jsessionid=RBIERLLBX0L3HQFIMUNCFEQ?articleID=95321
52
Brann / Skadesituasjon
March 21, 2006, 10:29:53 AM
Quote from: "Xminator"Den eneste som sprudler av optimisme er Revheim...

Hehe, kanskje det er mannen vi savner på midtbanen. Humør er en viktig faktor.

Av Mjelde, derimot, forventer jeg ingenting som helst. Det er imidlertid forstemmende at man må vente til like før overgangsstengetid med å bekymre seg for skader i et ekstremt skadeutsatt lag.

Men det jo noen dager igjen før det stenger for denne gangen.....
53
Brann / Skadesituasjon
March 21, 2006, 09:41:50 AM
Quote from: "Nixon"Kjenner du dette igjen? Det var rart. For i fjor snakket Mjelde og spillerne om gull før sesongen...

For de med ekstremt selektivt minne, kan jeg avsløre at det ikke bare ble pratet før sesongen, det ble også pratet i løpet av sesongen, og jammen pratet man ikke litt like etter sesongen også.

Det ringer fortsatt ingen bjeller?
54
Brann / Skadesituasjon
March 21, 2006, 09:17:18 AM
Dette kjenner vi igjen. Skadene florerer, Mjelde er bekymret, og allerede 1 mnd før seriestarten begynner man en forsiktig "baissing" av laget. Går det skitt nå har man iallefall ryggen fri.

Men hvor ble det av forsterkningene? lurer kanskje enkelte på.
55
Brann / Mjelde må gå
February 23, 2006, 21:11:26 PM
Quote from: "hocey"Derfor er det bedre å ta grep nå enn å måtte ta grep i sommer.

Selv om jeg i utgangspunktet er litt uenig med Hocey, har han faktisk et poeng her. Jeg føler veldig sterkt at Mjelde mer eller mindre sitter på oppsigelse; tillitsærklæringer uten forbehold har uteblitt og ny kontrakt til Mjelde avventes. I den sammenheng burde man kanskje vurdere noen grep? På den annen side er det nå så nærme seriestart at mulighetsvinduet vel  stengt for denne gang.

Til alle de som ikke er bekymret, så er det ingen hemmelighet at resultatene i treningskampene ofte gir en indikasjon på resultater i serien. Og for de som mener at 1,5 mnd er mye tid, vel, de bør tenke seg om en gang til.
56
Brann / Mjelde må gå
February 06, 2006, 21:55:56 PM
Quote from: "Xminator"Det er jo en ærlig sak at man ønsker ett mer defensivt Brannlag.

Jeg antar at denne var tilsiktet meg, og i så fall ikke betimelig i det hele tatt. For en stund siden, da denne diskusjonen raste en liten periode, mener jeg bestemt at du var enig med meg når jeg skrev at det ikke er noen motsetning mellom struktur og plan og det å spille offensiv fotball. (dersom det ikke var deg, beklager jeg)

Når det blir klippet en setning fra en av mine innlegg, og den i tillegg brukes ut av kontekst, blir det vanskelig å ha en ok diskusjon.

Forøvrig er ikke min logikk mht Mjelde verken komplisert eller selvmotsigende. Han er ikke min mann, enkelt og greitt. Vi deler ikke syn på spillemåte, ikke minst offensivt. Jeg synes Brann har underprestert under han. Jeg synes han er gjør mye snodige ting under kamp. Jeg synes han er for svak i å handtere kritikk. Jeg savner mer killerinstinkt og vinnervilje. Listen kan bli lang.

Altså; dersom Brann plutselig skulle begynne å dominere fullstendig, vil Mjelde fortsatt være mye som jeg er uenig i; det er en del av det han står for. Jeg er uenig. Enklere blir det ikke...

En hypotese om at Brann vinner 5 på rad fra og med i år, er vanskelig å forholde seg til. Men at dere ser gull og grønne skoger i horisonten er greitt nok; jeg mener dette allerede burde vært her.
57
Brann / Mjelde må gå
February 06, 2006, 18:03:57 PM
Quote from: "Langhår"Synes du ikke det ville vært litt patetisk å skrike etter Mjeldes avgang i det Brann surfer inn sitt 5. seriegull på rad i 2011?

Jo. Men i forlengelsen av det bemerker jeg et par ting.

For det første beskriver du en svært hypotetisk situasjon som det åpenbart er vanskelig å være uenig i. Jeg skal likevel prøve å utdype mine meninger litt, selv om det du skriver ikke innbyr til noen særlig diskusjon.

For det andre er mitt poeng at jeg er grunnleggende uenig med Mjelde på en del meget sentrale punkter. Dersom dette ikke endrer seg, ser jeg ingen grunn til å endre mitt standpunkt. En annen ting som iallefall ikke vil endre seg er historien, noe jeg også bygger en del av mine meninger på. Historien har gitt Mjelde et visst tidsrom til å prestere. Jeg synes ikke han har brukt sin tid godt nok.

Gitt uendelig med tid og uendelig med penger kan hvem som helst lede Brann til gull både 5 og 10 ganger. Det finnes ingen garanti for fremtiden. Jeg baseres imidlertid mine meninger på det som har vært og det jeg har observert. Dersom du baserer dine på drømmer om 5 seriegull på rad fra og med årets sesong, kan du bare gjøre det, men å si at det er et argument for å beholde Mjelde, blir bare latterlig.
58
Brann / Mjelde må gå
February 06, 2006, 17:13:00 PM
Quote from: "Toa"
Quote from: "TERD"Ingenting hadde gledet meg mer enn et Brann-lag som kjemper helt i toppen, men at Mjelde er rett mann vil jeg aldri mene.

(i såfall måtte han endre på så mye, både personlig og fotballmessig, at jeg anser den muligheten for null)


Hva må så endres personlig og fotballmessig for at Brann skal kjempe i toppen?


Uff, lang og tidkrevende diskusjon som har vært oppe mange ganger. Se mine tidligere innlegg dersom du er interessert. Forøvrig er det litt irrelevant akkurat i denne sammenhengen, da mitt poeng var at jeg ikke ønsker Mjelde som trener for Brann uansett, i motsetning til andre MIM-kritikere, som kan finne på å tilgi dersom resultatene blir gode nok.
59
Brann / Mjelde må gå
February 06, 2006, 14:38:47 PM
Quote from: "Xminator"Personangrep? Jeg påpeker fakta. I motsetning til deg. Du har absolutt alle trekkene til parttimeren. Der din egen prestisje teller mer enn klubben. Du må tydeligvis ha dette gullet for å rettferdigjøre ditt eget engasjement. Så: Parttimer.

Du skriver mange, og av og til lange, innlegg X, men her ligger du vel i beste fall på veiskulderen?

Hvordan kobler du kritikk av treneren med egen prestisje? Setningen om gull og rettferdiggjørelse av eget engasjement har ingen mening, og de fakta som du refererer til, er ikke alltid like objektive som du vil ha det til.

Tilbake til diskusjonen.

Jeg er, i likhet med mange er, litt usikker på om nå er det rette tidspunktet for Mjeldes avgang. Alt har sin tid og sitt sted. I motsetning til Hocey, derimot, kommer jeg aldri til å svelge noen kameler: Ingenting hadde gledet meg mer enn et Brann-lag som kjemper helt i toppen, men at Mjelde er rett mann vil jeg aldri mene.

(i såfall måtte han endre på så mye, både personlig og fotballmessig, at jeg anser den muligheten for null)
60
Brann / Karadas
December 23, 2005, 10:49:19 AM
Uansett om Karadas ønsker seg til Brann eller ikke, skal vi bare takke høyere makter for at RBK legger seg etter alt som kan krype og gå av spisser.

Som jeg har sagt tidligere: Det er denne signaleffekten, overlevert uten blygsel til RBKs beste spiss, som, om noe, kommer til å sende han til Bergen.
61
Brann / Bud akseptert på Scharner.
December 21, 2005, 10:14:54 AM
62
Brann / Bud akseptert på Scharner.
December 20, 2005, 15:20:21 PM
Quote from: "Xminator"Godt observert Terd. En god midstopper, ikke på Scharnernivå, men garantert på Bjarnason-nivå.

Etter min ringe mening mer på Soma-nivå, men med fart.
63
Brann / Bud akseptert på Scharner.
December 20, 2005, 15:13:54 PM
Quote from: "Xminator"Når det gjelder midtstopper bør man løfte blikket til sverige eller danmark. Har vanskelig for å se hvilke norske som er aktuellt. Lundekvam er jo både for gammel og skadet :p

Trenger bare kikke noen mil nordover. Marcus Andreasson. Alle er til salgs dersom prisen er riktig, og han blir garantert ikke dyrest i klassen.
64
Brann / Magnus Johansson ny ViF trener???
December 18, 2005, 03:56:46 AM
Quote from: "nummer9"Dere som ikke er fornøyd med Mjelde, hvem konkret (og realistisk) tror dere vil gjøre en bedre jobb?

Nå begynner jeg snart å bli lei av meningsløst MIM-paranioa. Du er en av mange som kaster deg inn i diskusjonen uten åpenbart å ha sjekket hva man egentlig har ment om saken tidligere. Det er i så fall bare en ting å  be om: kikk litt på tidligere tråder.
65
Brann / By Brann supporter klan: Hansa Guttene
December 10, 2005, 17:16:50 PM
Quote from: "viks"Denne trådene er det jeg vil betegne som lavmål, og burde vært slettet for lengst. Så lenge ingen evner og argumentere saklig for noe, og diskutere konstruktivt, så blir det bare sure oppgulp...

Dersom kvalitet var rettesnoren, både på debattanter og innlegg, ble det svært lite igjen av dette forumet.
66
Brann / By Brann supporter klan: Hansa Guttene
December 09, 2005, 00:11:32 AM
Quote from: "KennethS"
Quote from: "TERD"BBB klarer jo ikke få orden i rekkene sine, så hvorfor ikke prøve noe nytt.


Forklar ka du mener med det.


Sitat Bataljonens statutt:

"Men den altoverskyggende hensikt med å danne en ny organisasjon var, er og blir å støtte sportsklubben Brann i tykt og tynt, og gi medlemmene muligheten til dette organisert. "

Synes du stemningen på Stadion i det siste har vært organisert på en slik måte at vi alle med hånden på hjertet kan si at Bataljonen har oppfylt sin  hovedmålsetningen på en optimal måte?
67
Brann / By Brann supporter klan: Hansa Guttene
December 08, 2005, 23:48:34 PM
Bra initiativ C&C-Brann. Selv om jeg er laaangt utenfor din målgruppe, ønsker jeg alle nye initiativ hjertelig velkommen. BBB klarer jo ikke få orden i rekkene sine, så hvorfor ikke prøve noe nytt. Viks har en snodig oppfatning av situasjonen her, så han skal du heller ikke bry deg om. Som meningsberettiget individ kan du kritisere hvem du vil, starte hva du vil og gjøre hva du vil. Lykke til!
68
Brann / Magnus Johansson ny ViF trener???
December 07, 2005, 17:13:49 PM
Quote from: "naitsirk"om eg blir definert som ein i hylekoret, kjem utfordringa mi til deg TERD. finn ein tråd der eg kaster meg inn og kritiserer alt og alle.

Nå definerer ikke jeg, i motsetning til deg, kritikk som hylekor.
Iht til min definisjon er det ikke nødvendig å lete lenger enn til denne tråden.

Hva du enn sikter til når du snakker om kritikk av alt og alle, tviler jeg ikke på at du aldri har gjort noe slikt.
69
Brann / Magnus Johansson ny ViF trener???
December 06, 2005, 21:21:22 PM
Quote from: "naitsirk"min tolkning er at når noko er gale eller når brann taper to kamper på rad, so e da alltid ein gjeng som vil sparka mjelde,andresen,pol.......

Hylekor kan vel gjerne best defineres som en kjent, dog stakkarslig, retorisk teknikk, ofte anvendt av Brann-ledelsen og enkelte deltakere her på forumet, for å immunisere seg mot all kritikk.

Forøvrig burde du i det minste prøve å følge din egen tolkning neste gang du benytter deg av uttrykket. I denne saken finnes ingen gjeng, men i beste fall 1 person. Hylingen i denne sammenhengen er det utelukkende de paranoide som står for.
70
Brann / Magnus Johansson ny ViF trener???
December 06, 2005, 15:18:02 PM
Quote from: "naitsirk"da e vel berre ein ting å sei om denne saken: hylekor!

Hvilket hylekor sikter du til? På denne tråden er det faktisk bare RunarN som ønsker han til Brann nå, og til og med hans innlegg kan enkelt leses med ironiske briller.
71
Brann / Sesongen mål for mål
December 05, 2005, 17:55:56 PM
Meningsløs tråd. X skal ha imidlertid ha for innsatsen, det kan ingen ta fra han (henne?).
72
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
December 02, 2005, 12:40:02 PM
Quote from: "Plekter"Ikke for å være negativ, men jeg frykter også forsinkelser pga uventede problemer med grunnforholdene. Stadion er jo egentlig bygget på en myr...

Det er ikke myren som er problemet; problemet er at planleggingen rundt denne utfordringen først starter i det de ser betongelementene synke foran øynene deres.
73
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
December 01, 2005, 11:40:17 AM
Quote from: "Langhår"Er det for mye forlangt å stille et spørsmål ved metodene her?

Ja, dette er ikke stedet å stille spørsmål, har du ikke merket det? Spørsmålene dine får du ta et annet sted.
74
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 30, 2005, 22:41:57 PM
Quote from: "hocey"
Quote from: "TERD"
Quote from: "hocey"ja det med boligområdet var et godt poeng.
Boligområde er fullstendig irrelevant. Men dersom man begynner å krangle med naboer uken før planlagt oppstart, så blir det et case. Disse tingene skulle vært avklart for et hav av tid siden.


Vanskelig dette med ironi på forumet.

Selvfølgelig, jeg burde skjønt at når du gir X rett i noe, så er det ironisk ment fra din side. My bad.
75
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 30, 2005, 22:37:57 PM
Quote from: "hocey"ja det med boligområdet var et godt poeng.
Boligområde er fullstendig irrelevant. Men dersom man begynner å krangle med naboer uken før planlagt oppstart, så blir det et case. Disse tingene skulle vært avklart for et hav av tid siden.
76
Brann / Så snakker vi Gull 2006 allerede!
November 30, 2005, 22:35:18 PM
Quote from: "Nixon"Du kan jo for skam skyld vente til Brann har tapt første treningskamp mot Løv-Ham på nyåret...

Dersom gullet deles ut før første seier, kan Mjeldes avskjed deles ut før første tap. Det synes bare rett og rimelig...
77
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 30, 2005, 22:32:06 PM
Quote from: "hocey"Er stadion fullstendig klar til 16 mai vil det være en utrolig overraskelse. Har ingen tro på at alt blir klart. Et annet moment som kommer opp når en f.eks ser på Stabekk sine planer er hvorfor Brann sin utbygging er så ekstremt dyr i forhold til f.eks Stabekk hvor en ser tak etc og skal bygges fra grunn. Vi har tross alt en tribune som skal bli stående.

Fordi Brann styres av inkompetanse som aldri skulle vært i nærheten av et slikt prosjekt. Fordi Brann digger dyre og ubrukelige løsninger, særlig knyttet til stadion. Fordi Brann ikke evner å planlegge. The list goes on....
78
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 25, 2005, 14:46:26 PM
Quote from: "hocey"Hvor tid skal de begynne å bygge? 15 April?

Det siste jeg hørte var at Sportsklubben Brann, som eier 49% av Brann Stadion AS, vil utsette byggingen til neste høst, da den situasjonen man nå er i går sterkt utover det sportslige fokuset. Det er foreløpig uklart om Stor-Bergen Boligbyggelag går med på dette.
79
Brann / Arnaud Monkam
November 21, 2005, 18:04:06 PM
I dag fikk jeg høre at Arnaud Monkam er ca 1.90 høy. Jeg har ikke klart å få bekreftet dette; i det hele tatt finner jeg ingen informasjon om fyren overhodet. Noen som har sett han på trening, eller på annen måte vet noe som kan bekrefte dette?
80
Brann / Overgangsnytt
November 21, 2005, 15:22:47 PM
Når det gjelder overganger, har det ikke skjedd så veldig mye i de andre klubbene heller:

http://fotball.adressa.no/nyhetsarkiv/article.jhtml?articleID=88897

Jeg venter selvfølgelig i spenning på hva Brann vil finne på, men frykter at skandalen rundt stadionutbyggingen vil ta fokus bort fra det sportslige.

Er det forøvrig noen som kan spa opp hva historien rundt Gylfi Einarsson dreide seg om? Var det bare oppspinn og tøv, eller var det faktisk et eller annet i gjære?
81
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
November 17, 2005, 10:46:38 AM
Quote from: "naitsirk"so da vil med andre ord sei at brann ikkje kjøpe ein toppspelar?

Nei, det vil si at RBK i ganske lang tid nå har surmulet over for høyt prisnivå og blah-blah-blah, ergo har ikke de hanket inn noe særlig med toppspillere de siste årene. På et eller annet tidspunkt vil RBK innse virkelighetens prissituasjon, som de selv forøvrig er ansvarlig for å ha skapt, og legge ut store summer for spillere. Det er denne signaleffekten som kan sende Helstad til Bergen.
82
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
November 16, 2005, 18:24:48 PM
Quote from: "makrellen"
Quote from: "TERD"Taktisk sett synes jeg tingenes tilstand nå legger seg åpen for en Helstad-overgang til Brann.

RBK uttaler at de ønsker Occean, kanskje i en byttehandel med Frode Johnsen. I beste fall (for Helstad), mister RBK en spiss, men får en svært god en tilbake. Dette vil uansett ikke sende de beste signaler til Helstad med tanke på fast spiss-plass.

I beste fall (for oss), kan vi håpe at LSKs bud på Occean på 6-7MNOK får RBK til å gå helt bananas på pengebruken, noe som jeg tror vil være et svært provoserende og avgjørende signal til resten av spissene der oppe, de har tross alt en Occean-type i Daniel Braathen.

Selvfølgelig blir han ikke noen hit i Barteland. De klarer ikke engang å integrere norske negre, så hvordan skulle de klare det med andre. Det spiller jo heller ingen rolle, så lenge de selger Helstad i lykkerus over å endelig ha fått en toppspiller til Lerkendal.
83
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
November 15, 2005, 11:11:20 AM
Taktisk sett synes jeg tingenes tilstand nå legger seg åpen for en Helstad-overgang til Brann.

RBK uttaler at de ønsker Occean, kanskje i en byttehandel med Frode Johnsen. I beste fall (for Helstad), mister RBK en spiss, men får en svært god en tilbake. Dette vil uansett ikke sende de beste signaler til Helstad med tanke på fast spiss-plass.

I beste fall (for oss), kan vi håpe at LSKs bud på Occean på 6-7MNOK får RBK til å gå helt bananas på pengebruken, noe som jeg tror vil være et svært provoserende og avgjørende signal til resten av spissene der oppe, de har tross alt en Occean-type i Daniel Braathen.
84
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 13, 2005, 13:32:01 PM
Quote from: "Xminator"Joda, men hvorfor er de ikke på tråden til prosjektleder i det sekund de leser i avisen at Veidekke trekker seg? Det firmaet som nå er valgt gjorde nok akkurat det. Hev seg rundt og kuppet hele historien.

Det kan jo godt hende at de gjorde, men situasjonen nå tyder på at det du kaller prosjektleder aldri noen sinne har hatt befatning med byggeprosjekter av denne karakter.
85
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
November 12, 2005, 16:06:47 PM
Quote from: "AtroZ"Han er helt sikkert ikke så jævlig dyr heller. I det minste kunne Brann vært med i budrunden å presset prisen opp.

Og så plutselig sittet igjen med en venstreback, 3-4MNOK mindre penger og et skrapet overgangsbudsjett? Selv om det skjer mye snodig på stadion, håper jeg ikke de leker butikk på dette nivået.
86
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 12, 2005, 10:21:10 AM
Quote from: "viks"Det er ikke bare og bestemme seg for og bygge et Stadion og så gjøre det. Det er en del brikker som må på plass.

Akkurat det er poenget. Hadde folkene på Stadion vært klar over at det finnes brikker som må på plass, så hadde arbeidet vært i full gang nå!
87
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 11, 2005, 22:06:49 PM
Quote from: "viks"Ledelsen fortjener ros! Neste år vil vi ha et flott Stadion, og ikke minst et tilbærmet tett Stadion, en arena jeg i hvert fall er stolt over..

Vi skal bli flinkere å rose, den kan jeg være enig i. Men lignende forhold skal man lete lenge etter. Jeg tør å vedde mye på at samtlige rådgivende ingeniører i Norge vet at det er knapphet på betong. Det koster så vanvittig mye, både tid, penger og frustrasjon, å ikke være forberedt. Dette er så graverende, og vitner om så dårlig dømmekraft, at ros er det absolutt siste jeg kan tenke meg betimelig.
88
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 11, 2005, 21:57:26 PM
Quote from: "hocey"
Quote from: "gull05"Pinlig!!!! Men detter var ventet, "ikke vår skyld" hørt den før?? Nei alt er som det alltid er på "Staddaen" Nei det med og ligge gjenomførbare planer går liksom ikke her i Bergen eller i Brann :) Men vi elsker klubben uannsett:)))))


Ikke litt pinlig, men ekstremt pinlig. Noen andre steder i Norge hvor beting mangel kommer frem som et argument for at en dropper en hel tribune?

Brann har vist lenge at de skulle bygge ny stadion. Litt sondering i betong markedet kunne vært på sin plass før sesongen var over.

Ikke ekstremt pinling, fullstendig skandaløst!! Og hvorfor skjer dette? Fordi Brann øyensynlig ennå ikke har knyttet til seg mennesker som har kompetanse på området. Jeg frykter det aller verste i fortsettelsen dersom de ikke umiddelbart innser at på dette området er de fullstendig inkompetente.
89
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
November 11, 2005, 13:22:51 PM
Quote from: "Xminator"Brann har 4 millioner. VIF har 30. Gjett hvor Helstad går om han må velge.

Dette er vel en gal slutning? Dersom RBK godtar bud både fra Brann og VIF, vil ikke budet i seg seg ha noen innvirkning på Helstads valg.

Spilleren ligger på siden av klubbenes prisforhandlinger, så det er på ingen måte gitt hva Helstad selv vil velge.
90
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
November 10, 2005, 21:19:02 PM
Quote from: "Mico"Syntes Helstad har vært bra jeg. Skoret mye, og fikk vel årests spiller av kjernen....
Han har jo spillt de fleste kampene, men liker seg gjerne ikke så godt på kant i et trespiss-system.

Det som taler for at han skal gå billig, er jo, som du sier, det han ble kjøpt for, sammen med det at han faktisk har blitt et år eldre, og kanskje ikke er førstevalget i rosenborg.

Det som kan presse prisen opp er at rbk kanskje ser på Brann som en konkurrent, at det kanskje ble litt ondt blod mellom klubbene i de to store overgangssakene i fjor, samt at både engen og lsk (som begge vel har litt å rutte med), også er på jakt etter spisss.

Enig.

Det man imidlertid ofte glemmer er spillerens eget ønske. Han er åpenbart ikke fornøyd med situasjonen sin i RBK, ellers hadde han ikke bydd seg frem slik han gjør. En misfornøyd spiller, som atpåtil er dyr i drift, er ikke noe klubber ser seg tjent med. Jeg tror ikke at han kommer til å koste 5MNOK, gitt at han ikke nå får garantier om mer spilletid på spissplassen.

Edit:
Enga tror jeg ikke er et alternativ for Helstad. De vasser jo i spisser, og det at de er på jakt etter en til virker fullstendig meningsløst.
91
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
November 10, 2005, 19:20:29 PM
Quote from: "Mico"
Quote from: "TERD"
Quote from: "brannboy"de skal minst ha 10 mill for helstad, og han kommer nok ikke til å bli til salgs, så tror vi må glemme helstad snart...

Hvor har du denne summen fra?


Han ble vel kjøpt for ca 5 mill for litt over et år siden, så dette vil tilsvare et avkastningskrav på nærmere 100%  :wink:
92
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
November 10, 2005, 18:36:24 PM
Quote from: "brannboy"de skal minst ha 10 mill for helstad, og han kommer nok ikke til å bli til salgs, så tror vi må glemme helstad snart...

Hvor har du denne summen fra?
93
Brann / Normark sparket, Mjelde neste?
November 09, 2005, 14:03:44 PM
Det vil være intet mindre enn en skandale dersom man gjør opp en middels 2006-sesong med begrunnelse i mange skader. At skader kan svekke et lag burde 2005-sesongen ha lært alle impliserte parter.

Hva er da svaret? Forsterke stallen. Med 4-5 MNOK, pluss evt eksterne investorer, burde dette være en svært smal sak.
94
Brann / Normark sparket, Mjelde neste?
November 09, 2005, 13:22:04 PM
Stort sett enig med Hocey her. Jeg vil likevel ikke utelukke at Mjelde bør gå selv om Brann skulle gjøre det bra neste år. Med den stallen Brann har, skulle det bare mangle. Måten Brann (evt.) gjør det bra på, og hvordan serien forøvrig utvikler seg, bør også spille en stor rolle ved evalueringen.
95
Brann / reginiussen
November 07, 2005, 21:34:49 PM
Quote from: "KennethS"Latterlig innlegg, seff har vi brukt for store talenter, dette viser jo det eg alltid har fryktet at Brann sin ungdomspolitikk stinker. E skremmende at talenter hele tiden velger andre klubber. Trodde virkelig at Mjelde skulle satse på talenter når han kom til klubben, men der tok eg grundig feil. Skal Brann alltid være avhengig av å kjøpe spillere for dyre penger? det kan ikkje holde i lengden. Noe må drastisk gjøres på stadion.
96
Brann / Fingrene av fatet Vollvik!
November 05, 2005, 14:47:31 PM
Quote from: "Mico"Selvsagt kan det gjøres, men vi diskuterer Brann, og de gjør det ikke på det grunnlag.
Du snakker deg bare vekk.

Grunnlaget for diskusjonen var alternativkostnad. Det er relevant når man ser på en investering med det mål å få høyest mulig avkastning for lavest mulig risiko. Det vil en eventuell finansiell investor gjøre, men Brann gjør ikke det!

Forresten kommer det ikke klart fram av artiklene hva Berg egentlig mener. Han sier "hvis", så de har tydeligvis ikke bestemt seg for om de vil investere for å tjene penger.

Ja, nå har du vært innom så mange halmstrå at du ikke lenger har klart for deg hva diskusjonen startet med eller handler om.

Vi diskuterer ikke Branns investeringsstrategi, vi diskuterer investering i spillere generelt, og Vollvik VS Huseklepp spesielt.

Grunnlaget for diskusjonen var ikke alternativkostnad, men i hvilken grad Vollvik burde gjøre dette, og om Brann burde gå for dealen. Videre gikk diskusjonen over i en mer teoretisk retning om det øknonomiske rasjonale bak investering i fotballspillere. Alternativkost ble nevnt av meg, og jeg er gladelig enig i at man i en perfekt verden brukte andre metoder.

"Hvis" er et irrelevant ord. "Forretningsmessig" er nøkkelordet. Mao ser Hardball på investering i fotballspillere i RBK, dersom de velger å gjøre det, som en forretningsmessig investering.
97
Brann / unge lokale spillere.... Ikke noe for Brann....
November 05, 2005, 14:38:19 PM
Quote from: "nummer9"Er usikker på hvor mye lovlighet det er i dette. Kan Brann ha eier-rettigheter i en klubb som bare ligger en divisjon under? Er vel noen regler her som gjelder på Branns 2 lag, vil vel kanskje gjelde her også?

Dette har du helt rett i, jeg var nok litt kjapp på labben. Det er vel det samme i andre land også, og har ført til at klubbene har eierinteresser i klubber utenfor sitt eget land.

http://www.fotball.no/t2.aspx?p=22078&cat=51832
Se punkt 10.
98
Brann / Fingrene av fatet Vollvik!
November 05, 2005, 14:28:29 PM
Mico, les denne.

http://fotball.bt.no/nyhetsarkiv/article.jhtml?articleID=88940

Er det ikke snart på tide at du innser at investering i fotballspillere kan gjøres på forretningsmessig basis, og på grunnlag av standard økonomisk tenkning?
99
Brann / unge lokale spillere.... Ikke noe for Brann....
November 05, 2005, 11:00:46 AM
Brann burde kjøpt 51% av Løv-Ham, og satt farmerklubbordningen i system. Med utøvende innflytelse kunne man lagt føringer på trening, spillestil og spillere ut og inn, og virkelig skapt fremtidens Brann-spillere.
100
Brann / Fingrene av fatet Vollvik!
November 04, 2005, 18:24:40 PM
Quote from: "Mico"Du har ikke vist at den økonomiske teorien funker på overgangsmarkedet. Du skrev noe, men det viste selvsagt ikke at alternativkostnadstankegangen blir riktig å bruke i forbindelse med overgangsmarkedet.

Jeg viste det, og du godtok det. Dersom du blar noen kaptiler videre i boken din, vil du se at det finnes andre økonomiske teorier enn alternativtankegangen. Det jeg viste var standard tilbud/etterspørsel.

Resten av innlegget ditt er bare oppkok og kverulering. Et par korte ting: 9% langsiktig avkastning kan ikke bestrides. Jeg forslår at du studerer ditt pensum nærmere for bekreftelse.

Og får å ta denne tråden spesifikt, til glede for nye lesere:

Hva vet du om Vollviks motiver? Dersom han ønsker best mulig avkastning på investering i Huseklepp, hvem er du da å si at han tar feil, at han ikke kan behandle Huseklepp som et hvilket som helst annet investeringsobjekt?

Dersom Brann ikke har som mål å tjene mest mulig penger, hva har det å si for Vollviks ønske om å gjøre akkurat det ved å investere i en spesifikk spiller. Du blander sammen ulike aktører. Vollvik VS Huseklepp er en annen sak enn Brann VS Huseklepp.

Forøvrig har du hengt deg opp i alternativkost-temaet til det kjedsommelige. Når man nå skal bygge CO2-frie gasskraftverk, skal da Statoil ikke få lov til å regne alternativkost bare fordi slike kraftverk per i dag ikke eksisterer. Nå må du våkne opp. Det er greitt at bøkene dine er ganske strikte mht perfekte forutsetninger knyttet til øknonomisk teori. Men i den reelle hverdag blir det tatt beslutninger på bakgrunn av den samme teorien, og med mye mindre tilfredsstillende forutsetninger enn hva tilfellet er i spillermarkedet. Det betyr mao ikke at teorien ikke kan anvendes, det betyr bare at man må være litt mer smart når man anvender, og ikke bare putte tall inn i en formel.