• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - grei

1
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tips til tifo-gruppen
January 18, 2008, 18:53:16 PM
Det var da meget god stemning sist vi var i Liverpool, uten at det forelå noen syngekampanje og selv vi var sjanseløse på banen. Akkurat det går nok bra,   folk synes det er stort å reise med et par tusen til England uansett, det er ingen som forventer å gå videre. Er mer bekymret for hvordan publikum etter hvert vil takle det som etter alle solemerker blir en solid nedtur av en 2008-sesong.
2
Brann / Brann i fremtiden
December 19, 2007, 12:51:47 PM
Ser i likhet med Langeland det paradoksale i at Brann som lønnsledende klubb nå uttrykker bekymring for galopperende spillerlønninger.
3
Brann / NY BRANNDRAKT
December 08, 2007, 13:05:56 PM
Robottrenden har visst også har nådd Brann. Eller er det en slags and den nye logoen skal forestille?

4
Brann / Re: TORO
December 08, 2007, 11:51:07 AM
Quote from: "grei"
Quote from: "svobo"http://fotball.bt.no/eliteserien/article94097.ece

Ser ut som den forhatte TORO logoen endelig blir skiftet ut. Håper inderlig at den nye blir litt mer nøytral...


Som tidligere spådd var Toro-logoen lite å klage på i forhold til den nye JM-logoen. Og det ble ikke snakk om enten navn eller logo, sannelig greide de ikke å klemme inn begge deler, slik at reklamene ligger omtrent oppå hverandre.

Hjerte-krage-modifiseringen av fjorårets mer rene drakt er vel heller ikke så heldig. På tross av Toro-fadesen kommer nok 2007-drakten til å bli stående som den flotteste i moderne tid.
5
Kamper / Brann - Hamburger SV
December 07, 2007, 12:52:33 PM
Er det flere som stundom får en "hva gjør jeg her" følelse inne på dette forumet? Folk lirer av seg så mye tåpeligheter at det nesten gjør vondt.
6
Kamper / Rennes - Dinamo Zagreb
December 06, 2007, 09:29:14 AM
Quote from: "gitarbroiler"Jeg tror faktisk at både Rennes og DZ kan klare dette, og vil si at Branns sjanser til å gå videre er ca 20%.

Det var da voldsomt til pessimisme, Brann er favoritter nå, og 60-80% er nok riktigere. Rennes og Zagreb er de to svakeste lagene i en (bortsett fra Hamburg) jevn gruppe. Lite tyder på at det ene skal overkjøre det andre, og begge sliter med å score mål (selv om dette fort kan bli annerledes i en vinn-eller-forsvinn-kamp).

Tomålsseier til Zagreb eller tremålsseier til Rennes kan selvfølgelig skje, men mer sannsynlig er det tross alt med ettmålsseier til Rennes, uavgjort, ettmålsseier til til Zagreb eller tomålsseier til Rennes.
7
Kamper / Basel - Brann
December 06, 2007, 09:08:16 AM
Brann går videre, den er grei. Begynn å fantasere om motstander.
8
Kamper / Basel - Brann
December 04, 2007, 21:54:52 PM
Quote from: "Nixon"
Det blir ikke fullt, så det er god plass hvis det er flere som vil være med!:)

Hva, blir det ikke fullt? Hvor er alle de 60000 som gråt på Festplassen osv. osv.
9
Kamper / Brann - Dinamo Zagreb
December 02, 2007, 12:03:37 PM
Quote from: "lmjt"Først klager man over medgangssupportere som sniker i køen og stjeler alle billettene til seriefinalen, så klager man over at de samme menneskene liksom ikke går på neste kamp. Klage klage klage. Eg er mest bekymret over kjernesupporterne som ikke stiller, for det er da stemningen ryker, og dette har hendt i begge UEFAkampene. 9000 bør være mer enn nok til å lage litt liv, men selv mange av de som går har tydeligvis et reservert forhold til denne konkurransen man klager over at andre ikke setter høyt nok. Stein i glasshus.  

Amen.

Det er patetisk å se alle som velter seg i sin egen selvgodhet her inne. Og når det kommer til stykket spørs det vel hvor interessert i UEFA disse "supersupporterne" egentlig er selv. De har tydeligvis ikke nok engasjement til å generere noe særlig stemning på tribunene. Og de virker jo mye mer opptatt av at det skal komme mye folk enn at vi skal vinne på banen, tilskuere og tilskuertall er omtrent det eneste som har blitt diskutert i tilknytning til disse kampene. Hva med å slutte å være så opptatt av alle andre og heller ta en titt i speilet.
10
Brann / Billettsalgstall
December 02, 2007, 11:47:59 AM
Quote from: "steinbygger"Gleder meg litt til å høre hva de som kritiserer dagens billettpriser har å si når vi evt kommer til CL. Er ingen i bartebyen som klager over 750 kr for en billett til rbk-Chelsea


Det burde de. Stjerner i sikte eller ei, alt over 350 for billigste billett på en slik kamp er et hån mot publikum.
11
Brann / UEFA CUP 2007/08
December 01, 2007, 13:08:32 PM
Quote from: "Strandlien"
Quote from: "Ricky"


Og ditt poeng er?


At veldig mange av dem som sitter på sin høye hest og later som de er så mye bedre supportere enn andre (fordi de var på kampene mot Zagreb og Hamburg) kanskje ikke har så mye de skulle sagt når det kommer til stykket.
12
Brann / Billettsalgstall
December 01, 2007, 12:55:05 PM
Quote from: "nummer9"Regner ikke med at det hadde vært problem å selge biletter til brann - viking for mangedobbelte av 300 på svartebørs, hvorfor er folk villige til å punge ut så mye for "en vanlig seriekamp"?


Fordi det du kaller en "vanlig" seriekamp tilfeldigvis var en kampen der gullet skulle utdeles til Brann for første gang på 44 år? Et gull som det har vært pratet om i årevis og som førte til fullstending gullfeber omtrent i hele år? Selvfølgelig er billetter til den kampen mer verdt da den er mye mer ettertraktet. En kamp mot et lag de færreste har hørt om og som det dermed ikke ligger spesielt mye prestisje i å slå (i bergensere flest sine øyne) kan ikke sammenlignes i det hele tatt. Det er klart interessen for en slik kamp er mye lavere - det gjelder både blant de som ble hjemme, og de som stilte på Stadion. Det er jo bare til å sammenligne stemningen. Mot Viking var dt kanskje tidenes beste engasjement og stemning, mot Zagreb var det årsverste og folk sto med hendene i lommen.  

10000 i en slik kamp er ikke bra, men det er heller ikke spesielt dårlig. Det er vel et sted mellom halvannen til dobbelt så mange som det hadde kommet i tilsvarende kamp for noen år siden, hvilket stemmer bra med økningen i publikusoppmøtet ellers.

Vi har lett for å glemme, og vi blir fort bortskjemt. Det er ikke mange årene siden vi var stolte over å være eneste i landet (sammen med RBK) som trakk 10000 i snitt, nå ropes det om skandale fordi vi ikke trekker flere i en turnering der vi ikke har noe særlig tradisjoner.
13
Quote from: "HansaInferno"...jeg ser igen grunn til at vi i Bergen ikke kan klare lydtopper som matcher de beste, det går jo på mentalitet.

Ser ingen grunn? Du nevner jo grunnen selv: mentalitet. Mentaliteten er nedfelt i oss fra barnsben av og lar seg ikke endre uansett hvor mye du ønsker at folk skal gaule som villmenn hele kampen gjennom.

Oppe i det sosialdemokratiske og moderne Norge har man rett og slett ikke den "dyriske" macho/aggro-kulturen som man har lenger sør og øst. På veldig mange andre områder enn i fotballsammenheng skal vi nok være glade for akkurat det, men resultatet av vår mer avmålte/reserverte væremåte blir altså at stemningen aldri vil kunne bli så fanatisk vill hele veien som den er enkelte andre steder der man dyrker en nærmest usunn patriotisme (som man f.eks kan argumentere for at har vært en medvirkende årsak til diverse voldelige konflikter i de områdene). Folk her oppe beholder rett og slett hemningene i mye større grad med mindre det er en spesiell anledning (f.eks ved mye alkohol i omløp eller ved store fotballbegivenheter).

Man snakker om at mentaliteten i Bergen er "sydlansk" osv, dette er selvfølgelig ment i forhold til andre steder i landet. Sydlandske er vi fremdeles ikke.
14
Brann / Overganger før seriestart 2008
November 15, 2007, 11:33:15 AM
Skal vi kjempe om gullet til neste år også, noe som bør være en målsetting, må vi forsterke laget, og ikke erstatte tapte spillere med dårligere vare. Vi står allerede litt dårligere rustet på midtbanen, og når Winters forsvinner trenger vi en klassespiss. Småfisker som Fredheim Holm holder ikke, det vil være en signering på linje med TFL eller Gashi, det lukter ikke Norges beste lag av det. Vi må opp på Gunnarsson-nivå. Vi trenger forsåvidt også et bedre tredjealternativ, men nå når andre lag bruser med fjærene og vi virker litt på defensiven vil det gi en viktig signaleffekt å hente et skikkelig navn nå.
15
Kamper / Brann - Dinamo Zagreb
November 15, 2007, 10:53:59 AM
Quote from: "HansaInferno"Det har du helt rett i. Det skal ikke mer enn 2000 - 3000 syngende supportere til for å skape kjempetrøkk. Men sånn er det jo aldri i realiteten, ikke her i Bergen.

Det har da titt og ofte vært realiteten på Hansatribunen i år i hvert fall.

Og nå må dere som er så opptatt av tilskuertall slutte å skylde på medgangssupportere for at det er så lite folk på e-cupkampene. Man kan  jo få inntrykk av at det ene og alene er dem som kjøpte billett til Viking-kampen kun for å se utdelingen av gullet sin feil at det "bare" kommer 10-13000 i gruppespill i UEFA. Men det er ikke én spesiell gruppe som svikter i disse kampene, det er alle mulige folk. Partoutkortholdere siden 70-tallet, nyfrelste, gulljegere, folk som vanligvis kjører mangfoldige timer for å se hjemmekampene, harkår søppårtarz på øvre og nedre Hansa - i alle disse gruppene er et folk som merker den labre entusiasmen rundt e-cup og holder seg hjemme.

Tidlige UEFA-runder har rett og slett ikke den helt store statusen, det er bare å innse. Det sier jo litt når det som engasjerer mest rundt disse kampene er tilskuertallet, og ikke selve kampene og spillet.
16
Tifo, sanger o.l.... / Innsendte forslag Sang-gruppen!
November 15, 2007, 10:39:22 AM
Den andre er nok riktigst. Melodien kan du neppe fra før. Hør etter neste gang så ordner det seg nok.
17
Tifo, sanger o.l.... / Lasagne Song - Vi E Fra Bergen
November 14, 2007, 19:44:58 PM
Har da vært mange varianter av denne oppgjennom årene, selv om få av dem har resultert i allsang. En favoritt er Walde-sangen, som på en fin måte kombinerer et nikk til guttens kristentro og en hyllest til to av livets vakreste gaver:

Knut Walde, ååh
Knut Walde, åååh
Jesus er gjenfødt
Han elsker øl og kjøtt

Bare synd Walde er såpass bås.
18
Kamper / Brann - Dinamo Zagreb
November 14, 2007, 14:36:02 PM
Quote from: "Gubrask"Håper hvertfall at vi som stiller, klarer å holde "trykket" oppe, så vi ikke blir totalt utklasset på tribunnen av noen hundre dinamo zagreb supportere..

De færreste bergensere har hørt om verken Dinamo Zagreb eller deres supportere. Utover at dette er sesongens siste hjemmekamp oppfattes ikke dette som noen spesielt stor begivenhet, så ikke forvent noe særlig trøkk.
19
Kamper / Brann - Dinamo Zagreb
November 14, 2007, 14:34:27 PM
Quote from: "smaalanda"Hvis det kommer 850 bortesupportere er jo dette veldig bra! Dere blir ca like mange som oss da...

Hvem er "oss"?
20
Tifo, sanger o.l.... / En hyllest til BT-tribunen
November 14, 2007, 08:45:02 AM
Grunnen til at det har vært ekstra god stemning i de siste kampene er altså at vi har tatt seriegull, for den som ikke har fått med seg det. Statistisk sett går det flere tiår mellom hver gang dette skjer, og det skal godt gjøres å matche dette euforinivået når vi er tilbake til "hverdagen" i april.

Håper likevel BT fortsetter å ta initiativ og utvikler seg til å bli et alternativ til Hansa.
21
Tifo, sanger o.l.... / Innsendte forslag Sang-gruppen!
November 13, 2007, 11:26:42 AM
Nå må dere bitre folk med Andresen-fetisj roe seriøst ned. Fyr gjerne opp banner og spe på med hets når vi spiller mot VIF til neste år, men dette maset om å komme opp med alskens nye Andresensanger (og til og med endre de gamle) er utidig og får dere til å framstå som patetisk opptatt av han. Smil litt, vi er faktisk seriemester.

Fyren er ferdig her, nå må livet gå videre, dere kan ikke dvele ved dette til evig tid, vi har oss selv og våre fremtidige titler å konsentrere oss om.
22
Kamper / Rennes - Brann
November 11, 2007, 13:31:44 PM
Hørte dere godt iblant ja, Alsaker kommentere vel også en gang dere sang "gullet ska hem". Ble også filmet iblant, så ut som rundt 70 stykker.

Ellers var jo denne kampen en bisarr opplevelse rent lydmessig. Vet ikke i hvilken grad dere som var der fikk med dere dette, men i TV-produksjonen var en person med megafon meget dominerende. Det virket som han tullet eller var tilbakestående, for mye av det han kom med var snodige lyder (hørtes iblant ut som en hval), og de gangene han faktisk sang var det falskt og ingen andre som sang med. Supportergjengen deres sang i hvert fall helt andre ting.
23
Kamper / Re: Brann - Dinamo Zagreb
November 11, 2007, 12:50:55 PM
Quote from: "thesevs"
Men jeg mener Brann burde annonsert dette som en viktig kamp for videre avansement; det er smått ironisk at hjemmekamp mot Lyn trekker full Stadion, mens et 100 ganger mer spennende lag som Dinamo Zagreb ikke skal trekke fullt så mye... folk er rare - uten tvil!


Tja... Jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg syntes kampen mot Lyn var 100 ganger mer spennende enn kampen mot Dinamo. Sånn tenker nok også de fleste andre. Dinamo kan spille som brasilianske guder om det så skulle være, så lenge folk ikke er klar over dette og ikke har noe forhold til laget spiller det rett og slett ingen rolle.

Du ser det samme mønsteret over det meste av Europa - med mindre det er en skikkelig stor anledning (CL-kamp) eller man spiller mot et skikkelig storlag (Liverpool, Bayern München), så er kamper i den hjemlige ligaen mer populære enn kamper mot utenlandske lag.
24
Kamper / Re: Brann - Dinamo Zagreb
November 11, 2007, 12:25:17 PM
Quote from: "krøvel vellevold"- HSV var første kamp etter gullet var sikret og det var bare tre dager etter avgjørelsen. Dinamo er jo tredje hjemmekamp etter gullet, og det er på det tidspunkt over en måned siden det ble avgjort.

Dette borger nok for færre tilskuere ja. Samtidig er det sikkert noen av dem som syntes det ble veldig mye Brann i den perioden som har fått tilbake sulten siden det er så lenge siden sist.
Quote from: "krøvel vellevold"- HSV er selvsagt et mer interessant lag/navn enn Dinamo.

Dette betyr nok minimalt. ingen av disse lagene har noen spesiell status i Norge.

Siden sist har det blitt spilt flere runder og det hr blitt mer spennende i gruppen. Vi vet at Dinamo er et av de to lagene vi mest sannsynlig kjemper om tredjeplassen med. Klarer media å kommunisere dette også til "folk flest", og været blir bedre enn ting tyder på, skal vi ikke se bort fra at det dukker opp over 10000.
25
Brann / UEFA CUP 2007/08
November 10, 2007, 21:10:43 PM
Nitrist og lite intim stadion. Da er dette noe annet ja...

26
Tifo, sanger o.l.... / Vindaloo
November 09, 2007, 10:47:23 AM
Merk at på alle eksempelvideoene over så spilles originalen over anlegg. Uten det har denne type sanger det med å ta av i et heseblesende tempo, og miste trøkk fordi folk ikke gidder synge skjeven av seg. Ta "SK, SK Brannn", en sang som minner mye om Vindaloo, men som aldri oppnår noe trøkk på på grunn av tempoet og tungegymnastikken. Men det stemmer jo at "indre bar" runget bra i diverse sammenhenger for fem år siden.
27
Brann / Re: TORO
November 07, 2007, 18:39:43 PM
Quote from: "svobo"http://fotball.bt.no/eliteserien/article94097.ece

Ser ut som den forhatte TORO logoen endelig blir skiftet ut. Håper inderlig at den nye blir litt mer nøytral...
28
Kamper / Rennes - Brann
November 07, 2007, 18:25:03 PM
Quote from: "Ewen"
En liten fakta feil her. Brann spilte med stort sett samme taktikk mot Brugge og Hamburg.

Men ikke med samme selvtillit og vinnervilje.

Det er noe helt annet å spille på bortebane i en kamp man må vinne og motstanderen tror de tar lett. Hadde hatt mer tro på Brann i morgen dersom det var snakk om et returoppgjør etter 0-0 i den første kampen. Nå går man på banen med "de er alt for gode for oss" og "uagjort er det beste vi kan klare" og da lukter det 3-0 og farvel UEFA-avansement.
29
Brann / "Doffen" til Brann ?
November 06, 2007, 12:18:26 PM
Quote from: "Bruiser"
Erstattast ikkje Andresen i vinter med ein like god/betre speler med dei samme kvalitetane som kan styre midtbana i samme manér, er det ei falitterklæring om at Brann ikkje har skjønt korleis man bygger på suksess. Kva slags beskjed gir det når man går ut og seier at man ikkje har planer om å erstatte ein av klubbens desidert viktigaste spelerar?
30
Brann / Kun for spesielt interesserte
November 06, 2007, 10:11:35 AM
Quote from: "krøvel vellevold"
RBK med 25-30000 i snitt? hvordan skal de klare det? De klarer jo ikke engang å runde 20000 når de nærmest kaster billetter etter folk og det kryr av tilbud og kampanjer! Da de spilte mot Odd var alle billettene solgt, men likevel mange tusen tomme seter under kampen. De som ikke går på Lerkendal nå etter 22 år med gull nesten hvert år, og CL i halvparten av dem, kommer aldri noen sinne til å gå på Lerkendal.

Tja. Hvem trodde RBK skulle nærme seg 20000 i snitt for fem år siden? Og det i en sesong der de havner midt på tabellen? Det vil være litt, men ikke voldsomt overraskende om de etter hvert ville nærmet seg 25000 i snitt. I motsetning til hva Krøvel forsøker å overbevise seg selv og andre om er de fremdeles et publikumslag (kanskje landets fremste), gratisbilletter eller ei. Men selvfølgelig, før eller senere stopper publikumsoppgangen opp. Men dette er vel uansett ikke tråden for å diskutere denslags.
31
Brann / Brann i media
November 01, 2007, 11:36:55 AM
Har Kristian Jæger hatt en finger med i spillet mon tro? På de nye Kappa-trøyene har de forresten klart å skrive "serie mester" i to ord.
32
Kamper / Brann-Viking
October 30, 2007, 09:36:14 AM
Quote from: "crm"
Quote from: "Ultra - forever"Noen som kan fortelle meg hva som sto på "banneret" nede ved reklameskiltene på hansa? Rødt, og hvitt med en arm strukket i været.


Det stod vel "Brann Bergen - Keep the faith", samt noen småkommunistiske stjerner og de to gullårstallene. Ser ut til å være tatt ganske direkte fra en Northern Soul-logo.

http://www.bbc.co.uk/blackcountry/content/articles/2006/06/27/mowtown_feature.shtml
Var vel ganske lik den som er avbildet øverst her ja, med "Brann" og "Bergen" adskilt av en stjerne på toppen. Fin referanse og flott banner, selv om "skandaler i kulissene" kanskje hadde vært et budskap mer i tråd med tradisjonen.
33
Tifo, sanger o.l.... / Nye sanger?
October 29, 2007, 22:54:10 PM
Glem den ja, og sleng dere heller på når øvre Hansa stemmer i denne mot Zagreb:

Erik fra Sands-el-i
Finter seg lett forbi
Monsamjelden ser
Husekleppen ler
Erik fra Sands-el-i
34
Kamper / Tidenes dag, tidenes skandale!
October 29, 2007, 12:13:42 PM
Quote from: "sveines"Møt opp tidligere! Er alltid på plass en time før kampen, og har aldri problemer!

For noe vås. Selv kommer jeg sjelden tidligere enn fem minutter før kampen og da er det minimalt med kø (med mindre de plutselig bestemmer seg for å dobbeltsjekke alle med svarte sko og trippelsjekke alle med hvite).
35
Kamper / Tidenes dag, tidenes skandale!
October 29, 2007, 12:09:43 PM
Quote from: "RC"
Som Ove Thue antyder i en sang, de ekte supporterene er de som møter frem på stadion "lenge før det har begynt".

Haha...
36
Brann / Medgangssupportere
October 27, 2007, 17:18:06 PM
Quote from: "monzilla"Jeg for min del forstår ikke hvorfor enkelte har et sterkt behov for å definere andre som mindre supportere enn de selv. Ser ikke hvorfor folk skal bry seg egentlig. Er ikke alle som er så interessert i brann at de gidder å reise land og strand for å se de. Er de derfor mindre verdt som supportere?

Sant nok. Det virker som mange har et nærmest sykelig behov for å fremstå som "bedre" og "riktigere" supportere enn andre.
37
Brann / Medgangssupportere
October 27, 2007, 16:06:51 PM
Quote from: "Green shirt mush"Hvor var alle de nyfrelste på torsdag?

"Hvor var alle de gamle" er vel et mer interssant spørsmål. At nyfrelste ikke er så interessert i europa-cup (selv om det faktisk så ut til å være mye nytt på tribunene) er mindre overraskende enn at bare halvparten av partoutkortholderne gidder å løse inn billetten.

Quote from: "hocey"Og som nevnt mange mange ganger, hvor var denne Brann interessen på torsdag som tydligvis herjer i Bergen for tiden? Her har en mulighet til å se Brann spille mot et absolutt topp lag i Europa (for første gang siden 1997) og så klarer Bergen bare å levere 12000 tilskuere. Pinlig i forhold til Brannfeberen som tydligvis herjer når RBK stiller med fullstappet stadion mot Valencia etter 1 4 mot LSK.

Som du er inne på er folk opptatt av å få med seg store begivenheter, kampen på torsdag ble ikke oppfattet som en sådan. Det var altså en UEFA-cupkamp og ikke en seriekamp. Serien har vi hatt sjansen til (og klart) å vinne for første gang på nesten et halvt århundre. E-cupen deltar vi jevnlig uten sjanse til å oppnå annet enn hederlige resultater tidlig i turneringen. Selvfølgelig oppfatter folk serien som en større begivenhet. Med mindre vi møter et virkelig storlag, og her hjemme går faktisk ikke Hamburg under den betegnelsen uansett hvor mange titler de har og hvor gode de egentlig er. UEFA-cupen har rett og slett ikke så voldsom status hos folk flest, og jeg tror ikke statusen er så høy blant "super-supporterne" som vi liker å tro heller. Spør kompisene dine om de kan gjengi resultatet mellom Viking og Stabæk på mandag og de klarer det nok fint. Spør de om resultatet mellom Basel og Rennes på torsdag og jeg tipper du vil få færre rette svar.

Et møte med Hamburg er kanskje veldig stort for deg, men for byen som sådan er dette en forsvinnende liten begivenhet i forhold til det å ta seriegullet for første gang på 44 år. Det er også en marginal begivenhet i forhold til å delta i Champions League som på alle måter er en mye større turnering enn UEFA.
38
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
October 27, 2007, 15:33:03 PM
Quote from: "Fabregas"Torsdagens kamp mot Hamburg viste hvor utrolig trist det er på et halvfullt og glissent stadion.

"Utrolig trist" er jo en kraftig overdrivelse, men ja, det var absolutt noe som manglet i flere av ordets forstander. Det er mulig det har sammenheng med at vi tross alt har vunnet mye hjemme i det siste, men et fullsatt Stadion gir en følelse av uovervinnelighet og selvtillit. Det blir ikke den samme festningen med store, tomme felter.
39
Kamper / Brann - Hamburger SV
October 27, 2007, 13:58:28 PM
Den listen der bekrefter vel greit at oppmøtet ikke var så "skandaløst" og "skammelig" som diverse historieløse sytepaver uten evne til å se sammenhenger og nyanser skal ha det til. Interessen er rett og slett jevnt over lavere for UEFA (på dette stadiet) enn for den hjemlige serien.

Det svake for vår del ligger ikke i tilskuertallet isolert sett, men altså i det at vi hadde tatt gull tre dager før kampen samt at dette er en av få hjemmekamper i år alle som ville hadde muligheten til å få seg billett.

Quote from: "krøvel vellevold"Brann møtte et lag som er mye mer interessant enn de vi møter i serien.

Tja. Du synes kanskje det, og med forsøksvis objektive fotballøyne kan man sikkert si det, men fotballsupportere er nå engang verken objektive eller rasjonelle. Jeg syns ikke Hamburg er noe særlig mer interessant lag enn de norske, og det gjør tydeligvis heller ikke de fleste andre. Tross kvaliteten har tysk fotball (med unntak av Bayern München) et bakgårdsstempel her i landet. Det er ingen glamour eller stjerneklang over det, folk har ikke hatt noe særlig forhold til tysk klubbfotball siden dagene Rune Bratseth og Jørn Andersen spilte der. Fotball er følelser og ikke fornuft. HSV har derfor ikke så mye høyere status enn bortelagene lengre ned på listen, og de har markant lavere status enn flere av bortelagene "over oss".

Dessuten handler jo interessen altså ikke bare om motstanderlaget på banen, men sammenhengen kampen spilles i, og den hjemlige serien er altså sett på som mer interessant enn tidlige UEFA-ksmper. Det synet deler nok også de fleste av de som var på kampen. Det skulle ikke forundre meg om mange av de som setter seg på sin høye hest og later som deres interesse er så fantastisk mye mer genuin enn andres ikke engang har fått med seg resultatet i kampen mellom Basel og Rennes.
40
Kamper / 13000 tilskuere, flaut er ordet!
October 26, 2007, 21:13:01 PM
Folk flest er ikke nødvendigvis så blodfans som de par tusen mest dedikerte. Husk på hvorfor folk går på kamper i utgangspunktet. Folk er interessert i gode opplevelser. Det får de med stor sannsynlighet på en seriekamp "alle" har snakket om i dagene før og som føles som en stor begivenhet. De får det kanskje ikke på en e-cupkamp for halvfulle tribuner der følelsen av at det ikke betyr så mye forsterkes av det skrantende engasjementet på tribunene og den labre innsatsen på banen.

Det er også feil å "skylde" det manglende oppmøtet på alle de som ikke har fått billett til Viking og andre seriekamper når det tross alt var en betydelig andel partoutkortinnehavere (som man jo skulle tro var mer dedikert) som ikke løste inn billetten sin.
41
Kamper / Brann - Hamburger SV
October 26, 2007, 18:57:15 PM
De hørtes mer ut som Kjernen i og med at de sang denne Pippe-sangen og var mindre intense og samtidig mer variert enn Kanaris. Blir nok mer  liv når Zagrebfolket kommer på besøk.
42
Kamper / 13000 tilskuere, flaut er ordet!
October 26, 2007, 16:32:19 PM
Er du gal, folk er ville etter CL. Sist vi var i kvalik var det hard kamp om billettene.

For mange her inne virker det som antall tilskuere er det eneste viktige, når det heller er selve spillet som burde gjøre oss pinlig berørt. Intrykket av denne gullsesongen skal ikke få lov til å forpurres en smule av pinlige e-cupresultater, så håper virkelig vi klarer å holde hodet hevet i resten av kampene.
43
Bilder og filmer / Tifo bilder fra resten av verden
October 26, 2007, 15:35:43 PM
Quote from: "Sticken"
Desverre så er de bedre enn oss på synging også. HSV supporterene var jo sjef i går, sang bedre enn oss...

Hvis du tror det er noe liv på Brann stadion så får du ta deg en tur utenlands. Samme hvor egentlig, de er bedre overalt i Europa.

HSV var da ikke mye å skryte av.  700 mann med bart og skinnvest lagde ikke stort mer liv enn tilsvarende gjeng fra Trøndelag gjorde her på høstparten fjor. Med unntak at et friskt pyro-innslag etter scoringen der var det jo ikke stort mer enn det vanlige showet til Kanarifansen de hadde å by på. 8-10 intenst viftende flagg (alle sammen klemt nede ved reklameskiltene) og drodling på tidenes mest bondete supportersang (Pippi Langstrømpe) imponerer ikke meg. Klanen lager som regel mer lyd enn dette når de er her.

Ellers bør du huske at klubbene du forsøker å sammenligne oss med er storklubber med mye mer fans og en annen kultur enn hva Brann har. Etter forholdene klarer vi oss meget bra, og de er overhodet ikke bedre "overalt" i Europa.

Grunnen til at du syns julgransansamlingen til Hamburg var så bra var sikkert at resten av Stadion var usedvanlig tafatt i går. Vi er og blir et "synger når vi vinner"-publikum. Men tyskerne selv var visstnok fornøyd med stemningen: http://www.abendblatt.de/daten/2007/10/26/809145.html
44
Bilder og filmer / Tifo bilder fra resten av verden
October 26, 2007, 14:21:46 PM
Tilsvarende bryr vel det vel oss her oppe midt i ræven hva dissse tifo-gruppene nede i Europa måtte mene. Litt bannere og blussing er fett nok, men stort sett er det jo snakk om nøye koreografert karnevalsklovneri. Takk og lov for at vi har et publikum som er mer opptatt av å synge og å se på laget framfor å runke til sine egne gigantbilder.
45
Kamper / 13000 tilskuere, flaut er ordet!
October 26, 2007, 14:12:22 PM
Quote from: "Høyrebacken"Greit nok, man sier at Uefa Cup ikke er så gjevt som Champions League, men er Tippeligaen gjevere enn Uefa Cup, da?

Selvfølgelig er den hjemlige serien viktigere og gjevere enn UEFA-cupen. Med mindre man vinner hele UEFA (hvilket aldri skjer) er ingenting i den turneringen viktigere enn å vinne serien.

I serien spiller landets 14 beste lag og det beste skal kåres. I UEFA spiller 80 (mange flere dersom man tar med de to kvalikrundene) av de nest- tredje - fjerde (osv) beste lagene i de ulike europeiske landene. For å følge analogien er vi vel mer i Adecco eller i 2. divisjon enn i Tippeligaen på det nåværende tidspunkt av turneringen (der det gjenstår 40 lag).
46
Brann / Billettsalgstall
October 26, 2007, 12:38:43 PM
Syns nå det så ganske glissent ut i går.
47
Kamper / 13000 tilskuere, flaut er ordet!
October 26, 2007, 09:09:33 AM
Skal si vi Brann-supportere er fanatisk opphengt i tilskuertall. Men dette sytet om få tilskuere er jo intet annet enn patetisk. Jeg mistenker at denne voldsomme indignasjonen skyldes et mer eller mindre desperat behov enkelte har for å framstå som glorie-supportere, altså skikkelige "suppersupportere" som gjør alt riktig. Et vemmelig behov for å fremstå som bedre enn andre.

13000 er helt greit i UEFA, og å argumentere for at Stadionkapasiteten bør gjøres lavere enn planlagt på grunn av dette er jo fullstendig toskete. Våre gruppemotstandere Basel og Rennes spilte igår foran 11000 i Basel. Betyr det at rundt 15000 hadde holdt i kapasitet for de? Litt rart da at Basel visstnok har et snitt på  nærmere 40000 i serien.

Elfsborg på sin side hadde 4000 tilskuere i går mot AEK Athen, snittet deres ligger såvidt jeg vet på i underkant av 10000. Men likefullt skal folk altså klage og mene at vårt tilskuertall er en "skam" for byen og laget? Vet dere i det hele tatt hva Tromsø og Viking hadde i tilsvarende kamper da de var i gruppespillet? Vet dere hva vi har pleid å ha på e-cupkamper oppgjennom årene? Når skal dere Euro-trær forstå at folk flest rettt og slett ikke har noen voldsom interesse for denne UEFA-turneringen? Dere merket vel selv, før, under og etter kampen at dette var en kamp til og med de som kjøpte billett tok lettere på enn vanlig?

Det eneste som var en skam i går var lagets innsats på banen og publikums innsats på tribunen. Maken til slappe greier er det lenge siden jeg har opplevd.

Argumentasjonen om at Hamburg skal være et storlag har jo minimalt å si for folk flest, da de færreste verken har noe forhold til Hamburg eller har hørt om noen av spillerne fra før. At folk ikke går mann av huse bare fordi det kommer "stjerner" langveisfra er jo strengt tatt egentlig noe man burde være stolte av. Jeg er glad det ikke er sånn at folk kommer for å se "motstanderen" (selv om interessen for den betydningsløse Chelsea-kampen virket pinlig stor). I tillegg ga publikum Brann beskjed om at vel er det et stort engasjement for Brann her i byen, men det lar seg ikke melke ubegrenset. Vil man fylle Stadion må man ha et fornuftig prisnivå.
48
Brann / Billettsalgstall
October 25, 2007, 16:47:51 PM
Quote from: "tormi"Og forskjellen på CL og UEFA bør ikke være så stor for en norsk supporter da ingen av våre klubber når langt uansett.

Jo, forskjellen mellom CL og UEFA er enorm. Hadde vi spilt i CL hadde alle billettene vært revet vekk forlengst, og halvannen time før kamp hadde det boblet i kroppen og vi hadde pumpet ned nervøse halvlitere. I stedet sitter vi på nett og har en følelse som minner om den man har før en cup-kamp i 4. runde. Dette sytet om at folk ikke er skikkelige fans fordi de ikke er helt gale etter å se Brann i UEFA er bare vås.
49
Brann / Billettsalgstall
October 25, 2007, 15:07:16 PM
Siden vi sikret serien for tre dager siden burde det selvfølgelig vært fullt i kveld.

Men rent generelt er det da ikke flaut at det det er litt færre folk på e-cup-kamper. For det første vet vi jo fra før at den "fanatiske" delen av fanbasen er begrenset. For det andre er det fett nok at ikke bergenserne har en nesegrus holdning til alt som kommer utenfra. Det er nesten heller litt herlig arrogant - i stedet for å strømme til med kameraer og lusekofter når de "åh så store utlendingene" kommer på besøk trekker vi på skuldrene og sier "ka e det for en bauekorpsgutt?"
50
Brann / Billettsalgstall
October 25, 2007, 12:28:58 PM
Quote from: "krøvel vellevold"Men kanskje det er nettopp det som er problemet? At det har vært et så sinnssykt fokus på serien og seriegullet at UEFA-cupen kommer helt i skyggen? At målet liksom er nådd, og at UEFA-cupen derfor blir uvesentlig og en nedtur etter det som har skjedd i det siste?

Det er nok mye sant i dette. Man merker jo hvor mye mindre giret folk er foran denne kampen enn foran de siste serierundene. Serien oppleves rett og slett mye viktigere, både for de dedikerte og de mindre dedikerte.

I tillegg har vel alt Brann-oppstyret nærmet seg et metthetspunkt i det siste. Det har vært Brann opp og Brann ned, "hem" hit og "hem" dit, og med tanke på at den store majoriteten av Brannfans her i byen ikke er like ivrig som den jevne "hanseat", så har jeg ingen problemer med å forstå at mange har fått sin dose for en stund.

Imidlertid skulle man jo tro det var flere av dem som ikke har fått billett til de siste seriekampene som ville benytte seg av denne anledningen. Vil tro de høye prisene får ta noe av skylden for at ikke flere av disse dukker opp. Jeg skulle gjerne sett et fullsatt Stadion hylle seriemesteren, men bortsett fra det er det ikke så ille at det ikke blir helt fullt på en slik kamp - Brann trenger beskjed om at de ikke kan ta hva som helst for billettene.