• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - fortune

1
Quote from: andreas1989 on March 27, 2024, 12:23:22 PM
Quote from: fortune on March 27, 2024, 10:34:10 AMSamme gjelder selvfølgelig for Warming, man er mye mer uforutsigbar dersom man både kan trekke inn i banen for avslutning og passere backen på utsiden for innlegg eller kombinasjonsspill langs bakken.

Nettopp, point proven. Spiller de på høyre så kan iallfall den beste av dem som er Warming gjøre begge deler fremfor å være fullstendig forutsigbar på venstrekanten og latterlig enkel å forsvare seg mot.

Dette med motsatt fot er noe jævlig bullshit med mindre vi snakker om spillere med ekstreme ferdigheter, den kategorien kan riktignok Warming gå under på dette nivået. Men de fleste spillere i norsk eliteserie er ikke bedre enn at de utretter mer når de spiller på "rett" side og da spesielt en type som Blomberg, men sannsynligvis også Mathisen. Dette er spillere som er smidige, men de har ikke god nok fotballforståelse eller uforutsigbarhet til å spille på "feil" kant.

Castro er en helt annen type som er fotballsmart men ikke særlig eksplosiv, han trives klart best på "feil" side med bevegelser bakfra og rundt seg. Det er egentlig jævlig enkelt og helt ufattelig at så mange trenere, spillere og lag skal strebe etter å ha kanter på feil side. Det enkle er ofte det beste også i fotball, kjør full fart mot dødlinjen så blir det farlig, ikke rot deg inn i midten for det har du ikke ferdigheter til.

Usikker på hvordan dette skal være point proven, det er jo nettopp det at vingen har mulighet til å trekke innover i banen og avslutte eller drive kombinasjonsspill med god vinkel på beste fot som gjør han uforutsigbar. Å gå til dødlinjen for å slå innlegg på Finne (175 cm) høres ikke ut som noen god plan.

Hele den moderne 433 bygger på at vingene trekker smalere for å støtte spissen, mens backene holder bredde ala tidligere tiders 442-kantspillere og indreløperne styrer spillet rundt motstanders boks. Om vingene skal holde bredden på man nødvendigvis fylle boksen med indreløperne istedet og de spillertypene har vi ikke i dagens Brann-lag, med mulig unntak av Kornvig.

Det du omtaler som feil side på vingene er på alle måter standard i moderne fotball. Siste gå-til-dødlinjen-og-slå-innlegg-ving i internasjonal toppfotball må vel være Jesus Navas for City for 10 års tid siden. Han ble deretter omskolert til back.
2
Quote from: esp123 on March 27, 2024, 10:44:42 AMDet er masse vinger som foretrekker å spille på sin sterke side. Blomberg er mine øyne klart best på høyre. Det blir for mye å forholde seg for han når han går innover i banen. Det er enklere for han å bruke farten sin på utsiden.



Kanskje Blomberg, men det er jo også en av grunnene til at jeg mener at han har mye større potensiale som back enn som ving.
3
Quote from: andreas1989 on March 27, 2024, 07:22:12 AMDer er jeg ganske uenig, Mathisen og Blomberg tror jeg enkelt og greit ikke kan spille venstre kant og jeg tror Warming blir enda mer uforutsigbar på høyre der han kan gå både innover og utover i banen. Castro må spille på venstre og det var rett og slett urovekkende å se han komme inn på høyre i kampen sist, hvorfor i allverden skal de begynne å rote med noe som fungerer?



Du mener at vi har funnet to høyrefotede vinger som ikke kan spille venstrekant? Det høres veldig usannsynlig ut, alle noenlunde moderne vinger foretrekker å spille i en rolle hvor de har mulighet til å vende inn i banen for avslutning.

Om man ser sesongoppsummeringen fra forrige sesong ser man også hvor vanskelig det er for disse å få til gode avslutninger fra høyrekanten, de får dårlige vinkler og ender i praksis ofte opp med å gå for kraft istedet for å kunne plassere med beste fot. Samme gjelder selvfølgelig for Warming, man er mye mer uforutsigbar dersom man både kan trekke inn i banen for avslutning og passere backen på utsiden for innlegg eller kombinasjonsspill langs bakken.

Om man ser på eliteserien som helhet, produseres det vesentlig mindre fra høyrekanten enn fra venstrekanten. Det henger nok sammen med at det knapt finnes anstendige venstefotede vinger i ligaen.
4
Quote from: Corran on March 26, 2024, 23:27:55 PMTenker Warming og Castro på hver sin kant. Warming tror jeg er minst like god på høyre.
Men Tromsø kampen er nok litt tidlig for Castro.
Blombergs plass spøker det for men kan være han beholder den mot tromsø siden Warming ikke har startet enda, det er kunstgress og når han kommer inn mot litt slitne spillere så kan han virkelig bruke farten sin som i de andre innhoppene han har hatt

Alle våre vinger er nok bedre til venstre enn til høyre, men var overrasket over at Castro kom inn på høyrevingen mot Sogndal. For derfra har han ikke så mye annet å bidra med enn innlegg og fylle opp boksen.
5
Brann / Re: Sesongen 2024
March 26, 2024, 19:04:31 PM
En litt merkelig sesongoppkjøring i min bok. Man gikk tilsynelatende rett i kampmodus med god motstand i de første kampene og nærmest toppet lag allerede fra kamp 2. Deretter har tre av fire lag vært fra lavere divisjoner og lagets formkurve har sett relativt flat ut. Gjennomgående begrenset med utskiftinger og få spillere som reelt har fått prøve seg.

Veldig ulikt fra de, riktignok begrensede antall, europeiske storlag jeg følger sånn halvveis. Da er det gjerne kamper mot lokale lag og en del unge spillere i starten, og så skrus det til de siste 2-3 kampene inn mot seriestart med førstelagsspillere og god motstand.
6
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 16:25:59 PM
Quote from: krakra on March 25, 2024, 16:22:11 PMVil se Heggebø som spiss hele andreomgang. Finne er ute av det.

Jeg tror Finne spiller vesentlig bedre sammen med Castro enn de andre vingene. Nå ønsker egentlig hele angrepstrioen å true mål, mens ingen av dem vil være playmaker og møte ballen.
7
Brann / Re: Tabelltips 2024
March 25, 2024, 09:33:24 AM
Quote from: Superjack on March 25, 2024, 08:34:45 AMBasert på vinterens treningskamper og kamper så er Tromsø nedrykkskandidat nr 1, Molde gullfavoritt, med Glimt og Brann som runners -up kandidater.

Resten kan ristes i en bolle og trekkes vilkårlig.



Basert på treningskampene kan du kaste Brann i samme bolle som resten, på tre kamper mot eliteserie/allsvenskan-motstand har vi én seier, én uavgjort og ett tap.
8
Quote from: esp123 on March 21, 2024, 12:40:35 PMDet som motiverer Heggebø vil være en sunn konkurransesituasjon. Hvis Finne fortsetter som han har gjort i oppkjøringen så vil Heggebø få flere sjanser som spiss.

Jeg sunn konkurransesituasjon vil definitivt være motiverende, men det holder ikke å fortelle at det er konkurranse, man må også vise det i laguttaket. Finne har ikke hatt noen god oppkjøring, men spilte 90 minutter som spiss mot Molde og starter sikkert også mot Sogndal. Da spørs det om ikke Heggebø presser på for en overgang før vinduet stenger, for han kan ikke fortsette med å sitte på benken eller spille kant.
9
Quote from: Gulløl on March 21, 2024, 11:12:03 AMAllerede begynt å vanne gresset ser jeg, her går det unna. Gjødsle i ettermiddag ?  ;)
Hvem blir den første spilleren som får gå ut på og trikse er det store spørsmålet nå ? :)

Offisielt en kvinne, men så sender man utpå en mannlig spiller først for å sjekke at det er trygt? :)
10
Quote from: Superjack on March 21, 2024, 10:01:38 AM11 dager til seriestart.

Jeg tar sjansen på å ta en tipp på startoppstilling;

                Dyngeland
Crone -Kristiansen -Palle - Sol
      Kornvig - Nilsen - Kniklas
       Mathisen - Finne - Blomberg




Tipper du bommer på én plass, med Kartum inn for Kniklas.
11
Brann / Re: SK Brann Kvinner
March 20, 2024, 22:23:54 PM
Quote from: esp123 on March 20, 2024, 21:19:52 PMBare jeg som syns det er litt pinlig at man buer(?) på Graham Hansen?

Viser vel bare at man tar kvinnefotball på alvor? Vi hadde definitivt buet på Haaland og Ødegaard om se møtte herrelaget. Vi pep til og med på Wolfe:)
12
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 22:24:56 PM
Quote from: Dickens on March 19, 2024, 22:09:19 PM
Quote from: fortune on March 19, 2024, 20:18:40 PM
Quote from: pidre on March 19, 2024, 20:08:14 PMKornvig var bra, veldig lovende. Warming viste at han ikke er en god avslutter. Hellan utfordret og så bra ut. Heggebø mye lettere i kroppen enn i fjor. Blomberg et stykke unna. Juben er tilbake. Hadde en av de unge stått som vår nye keeper, hadde det vært halleluja. Resten som forventet.

Der hadde absolutt vært jubel dersom en av de unge stod som EHJ, for da hadde man ikke visst at det kommer matchavgjørende tabber minst halvparten av kampene han står. Fascinerende dersom noen tror at 2 måneder i Eik fikser en keeper som knapt nok holdt postnord-nivå da han var i Brann.

Er det der vi er kommet? På Tom Sanne-nivå? Er rett og slett mobbing det enkelte "supportere" driver med. Samme med pipingen på Sønnen under kick-off'en. Flaut! Da får dere heller la det gå ut over de som tar disse avgjørelsene og ikke spillerne som trenger backingen fra tribunen.

Der kom forumpolitet med fulle sirener også ja! Man må kunne diskutere spilleres svakheter på et forum uten at det tolkes som mobbing. Og jeg mener, helt faktaorientert, at EHJ har slitt i de kampene han har spilt for vårt andrelag. Og at han for a-laget gjør store tabber nærmest hver kamp.

Roper jeg dette fra tribunen? Nei. Piper jeg på sønnen? Det gjør jeg heller ikke, men jeg velger å holde meg helt stille når navnet ropes oppp. Jeg forbeholder meg også retten til å skrive det jeg mener i et diskusjonsforum uten at«krenket-på-vegne-av-noen-andre»-kontrollørene kommer fra siden for å ordne opp.
13
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 20:18:40 PM
Quote from: pidre on March 19, 2024, 20:08:14 PMKornvig var bra, veldig lovende. Warming viste at han ikke er en god avslutter. Hellan utfordret og så bra ut. Heggebø mye lettere i kroppen enn i fjor. Blomberg et stykke unna. Juben er tilbake. Hadde en av de unge stått som vår nye keeper, hadde det vært halleluja. Resten som forventet.

Der hadde absolutt vært jubel dersom en av de unge stod som EHJ, for da hadde man ikke visst at det kommer matchavgjørende tabber minst halvparten av kampene han står. Fascinerende dersom noen tror at 2 måneder i Eik fikser en keeper som knapt nok holdt postnord-nivå da han var i Brann.
14
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 17:27:25 PM
Quote from: esp123 on March 19, 2024, 16:43:42 PMFinne har to mål mot Sotra der det ene var fra 1 cm hold - og det er det. Han har ikke vært skarp i vinter. Det er absolutt kamp om spissplassen.

Kanskje i prestasjoner, men neppe i praksis. Jeg er i det minste ikke usikker på hvem som kommer til å spille spiss for Brann i år.
15
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 16:36:01 PM
Quote from: RepublikkenBergen on March 19, 2024, 16:34:15 PM
Quote from: fortune on March 19, 2024, 16:31:52 PM
Quote from: RepublikkenBergen on March 19, 2024, 16:29:40 PMFinne og Heggebø burde hatt en skikkelig konkurrent....

Finne har en skikkelig konkurrent, men han plasseres på kanten hvor absolutt alle vet at han ikke fungerer. Hva skal man uansett med mer konkurranse, når Finne spiller uavhengig av hva han presterer?

Han spiller jo uavhengig fordi alternativet ikke er bedre....

Heggebø har prestert i eliteserien før og har gjort det minst like godt som Finne i vinter. Når det da blir 90 minutter som spiss på Finne og 0 minutter på Heggebø er det ikke reell konkurranse.
16
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 16:31:52 PM
Quote from: RepublikkenBergen on March 19, 2024, 16:29:40 PMFinne og Heggebø burde hatt en skikkelig konkurrent....

Finne har en skikkelig konkurrent, men han plasseres på kanten hvor absolutt alle vet at han ikke fungerer. Hva skal man uansett med mer konkurranse, når Finne spiller uavhengig av hva han presterer?
17
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 15:39:07 PM
Quote from: Corran on March 19, 2024, 15:34:40 PMSpørsmålet er jo også hvorfor han spiller i den posisjonen i dag.
Er det pga at de mener han er det klare valget der eller at de ville teste ham der?
Eller er det pga at de to andre skulle spille seg inn på "sine" plasser og Wassberg derfor fikk DM plassen?



Ser ut som sistnevnte forklaring er mest korrekt, Kniklas ut i pausen og Heltne inn.
18
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 15:25:35 PM
Quote from: Corran on March 19, 2024, 15:21:31 PMHvis en teknisk spiller som Wassberg kan bekle og takle den rollen så kan det gi Brann en ny dimensjon


Man får noe, men mister noe annet.

De aller fleste velger en mer fysisk robust spiller i den posisjonen, det er uansett begrenset hvor mye risiko man kan ta i pasningsspillet som ensom DM i 433.
19
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 15:00:24 PM
Quote from: Churchill on March 19, 2024, 14:53:44 PMDer viser han at han er en god keeper.

Av og til. Kan også telle to situasjoner hvor det bare er flaks at EHJ ikke spiller ballen rett i beina på Molde-angriperne.
20
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 14:03:00 PM
Har vi sett noe til Moldes lagoppstilling?
21
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 13:21:19 PM
Slik starter Brann:
Eirik Holmen Johansen
Svenn Crone
Fredrik Pallesen Knudsen
Ruben Kristiansen
Joachim Soltvedt
Niklas Jensen Wassberg
Sander Kartum
Emil Kornvig
Ole Didrik Blomberg
Aune Heggebø
Bård Finne

Innbyttere:
Fauskanger, Hellan, Warming, Mathisen, Heltne Nilsen, Tufekcic, Hagen

I tillegg til at Aune Heggebø starter som kant, er det verdt å merke seg at Sivert Heltne Nilsen starter på banken.
Årsaken til det er at kapteinen har vært syk.

---------
Heggebø på kant? Da kunne man like gjerne latt være, det eneste han beviser når han spiller der er at han ikke har noe der å gjøre..
22
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 12:55:25 PM
Quote from: huleste on March 19, 2024, 12:32:19 PMBA skriver at Sivert står over. Har han også Gilmores nå?

Herdes stadig bedre den spillertroppen vår..
23
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 12:30:34 PM
Anbefaler Schibsteds full tilgang for dem som uansett abonnerer på BT. Det er det vel også en introduksjonsperiode på en måned.
24
Brann / Re: SK Brann Kvinner
March 18, 2024, 11:26:43 AM
Vet vi om det er mange som skal på «gratishaugen» på Barca-kampen? Man ser veldig godt fra veien bak bortefeltet, så det burde være et godt alternativ for dem som ikke har fått billett. Med litt medbrakt, noen bluss og vekselrop mot hjemmesupporterne burde kan der bli en skikkelig god opplevelse.
25
Rødt i treningskamp for både Skjærvik og trener Vik nå, med litt flaks må i det minste Skjærvik sone mot Brann. Og Tromsø ligger under 3-1 mot OBOS-ViF, så helt i form er de ikke.
26
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 17, 2024, 10:18:28 AM
Quote from: Kagain on March 17, 2024, 09:58:08 AM
Quote from: andreas1989 on March 17, 2024, 09:21:25 AMEr det seriøst snakk om så mye penger?

Det interessante nå er jo egentlig Klausen, med Holmen Johansen tilbake så kan vel Klausen lånes ut til en 2 div klubb?

La oss ikke lage oss en historie om Karadas-mengde på pengene. I følge artikkelen i TB stiller det seg slik

"Overgangssummen skal være i flere hundretusenkronersklassen, uten at noen i Eik vil ut med det eksakte beløpet. Men summen skal være høyere enn det som sto i klausulen i kontrakten.

Så ikke bare har Brann betalt penger for en spiller de kunne beholdt i klubben, men de har betalt MER enn de trengte. Min teori om Brann sin støtte av breddeidretten føles nesten forsterket.

https://www.tb.no/eik-nyheten-sjokkerer-har-godtatt-bud-fra-brann/s/5-76-2292828

Eik er egentlig godt fornøyd med det (selvsagt) for, som de sier, denne summen gir dem muligheten til å hente BÅDE en ny keeper og en ny spiss. Interessant at Brann ikke klarer å finne billige og gode spillere i den divisjonen når Eik klarer å finne noen som de mener skal være en god erstatter for EHJ.

1-1,5 mill i kostnad for EHJ er da et relativt konservativt? La oss si at han er den dårligst betalte senioren i Brann, type 7-800.000 i året i lønn. Så må det ganges med 1,40 for pensjon og arbeidsgiveravgift, så da er man på 1-1,1 mill. Så må det legges til overgangssum + andre kostnader Brann bruker på sine spillere, da er man fort på 1,5 mill.

Det er mye penger for en landslagspausevikar og humørspreder, men jeg blir personlig overrasket om ikke rollen blir den samme som han hadde: Andrevalg på bekosting av ungdommene.
27
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 17, 2024, 09:20:22 AM
Det er gode tider i Brann om man smeller av 1-1,5 mill på en landslagspause-keeper som er «en fin fyr i garderoben»...
28
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 16, 2024, 20:18:14 PM
Quote from: esp123 on March 16, 2024, 19:56:10 PMHvis POL ikke ønsker å hente EHJ så skal han ikke hente EHJ. Det er han som er sportslig leder. Og hvis trenerteamet har ønsket en erfaren løsning lenge er det like fullt elendig håndverk, planlegging og svakt av POL å gi etter nå og ikke for noen uker siden. Hva har endret seg?

Hvis styret eller Kalvenes er ansvarlig her er det enda verre.

Intet har endret seg og nå gir noen i ledelsen etter for et trenerteam som ikke er i nærheten av å følge sportsplanen. Jeg er enig i at det er amatørmessig, men det er ikke gitt at det er POL alene som skal ha skylden.

Noen må ha gitt tillatelse til ytterligere brudd med sportsplanen og sportssjefen bør ikke ha myndighet til sånt, siden han er ansatt for å styre etter denne planen. Da må nesten noen høyere i systemet ha vært tett involvert.
29
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 16, 2024, 19:35:56 PM
Quote from: esp123 on March 16, 2024, 19:13:35 PMUansett hvor god EHJ er som keepertrener så er denne saken latterlig og pinlig for Brann. Faktisk ende opp å bruke flere hundretusen på en spiller de kunne signert gratis for noen uker siden er komikveld og bør nesten tas rett ut av lønnen til POL.

Tja, nå er det jo neppe POL som ønsker å hente EHJ, mens trenerteamet i lengre tid har kjempet for en erfaren løsning. Så om det er POL, Kalvenes eller styret som nå har ombestemt seg med tanke på å bryte sportsplanen mer enn man allerede gjør er vanskelig å vurdere utenfra.
30
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 16, 2024, 10:38:24 AM
Quote from: andreas1989 on March 16, 2024, 10:35:42 AMDet fremstår jo helt utrolig at man "plutselig" innser at man vil slite under landslagsoppholdene. Brann kan jo heller ikke være den første klubben i historien som innser dette.

Man ender altså opp med å betale penger for å hente tilbake en treningsspiller, for i kamp har ikke Holmen Johannesen vist noe som helst de siste årene som tilsier at han skal gå foran Børsheim når det kommer til spilletid.

Det fremstår helt utrolig ja, er vel derfor det er så få av oss som tror på det. Handler nok om kalde føtter knyttet til å måtte benytte ungdomskeeperne i kamp.
31
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 16, 2024, 08:42:26 AM
Brann fremstår som fullstendig amatører i denne saken og Pamer fikk rett i at det egentlig ikke var enighet om satsingen på ungdomskeeperne. Nå fikk trenerne viljen sin til slutt, blir spennende å se hva som skjer med øvrig satsing på unge spillere..
32
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 15, 2024, 15:26:38 PM
Ekstremt merkelig sak, tipper Horneland har fått kalde føtter knyttet til ungdommene og trumfer gjennom Holmen Johansen. Ellers hadde der helt sikkert latt seg gjøre å låne lokale keepere fra Åsane, Sotra eller Lysekloster for å gjennomføre treninger og treningskamper.

Et tilfeldig valgt eksempel, som spiller i gule drakter og som oftest vinner serien, låner til stadighet flere spillere fra sitt lokale andredivisjonslag for å kunne gjennomføre sine treninger med god kvalitet. Da er det vanskelig å tro at ikke Brann kunne gjort det samme, med hele tre aktuelle lag å hente spillere fra.
33
Brann / Re: Brann får drakter fra Nike
March 14, 2024, 20:27:43 PM
Quote from: andreas1989 on March 14, 2024, 20:15:01 PMSkuffende etter fjorårets stilrene drakter.

Lov å håpe på at reserve draktene får et annet design og ikke bare farge.

Prisen på 2023 draktene vil vel synke ytterligere etterhvert som alle de nye draktene er lansert.

Spørs det, tror mange heller vil ha fjorårets stilrene drakt enn de to draktene vi deretter har fått.
35
Brann / Re: Brann får drakter fra Nike
March 14, 2024, 19:54:52 PM
Håper ikke herrelaget skal spille i draktene som er avbildet på forsiden til BA, for de ser etter min mening ikke bra ut. Striper; ruter og ulike rødfarger i skjønn forening
36
Brann / Re: VAR- tråden
March 11, 2024, 11:26:43 AM
Jeg synes det er påfallende at VAR-diskusjonene ofte ender i at motstanderne blir pålagt en bevisbyrde for hvor negativt VAR er.

Diskusjonen burde fortrinnsvis handle om hva VAR tilfører som er positivt. Noen flere riktige avgjørelser helt sikkert, men i hvor stor grad er det avgjørende for utfallet av en kamp? Og videre, har VAR i det hele tatt noen påvirkning på hvordan slutt-tabellen ser ut? Jeg tipper nei, siden store og små dommerfeil har en tendens til å jevne seg ut over 30 kamper.

Videre synes jeg det er rart at man velger å legge såpass mye ressurser i å innføre et system som fungerer veldig dårlig (VAR), men tilsynelatende ikke er så opptatt av å innføre den velfungerende mållinjeteknologien.
37
Brann / Re: Skader og karantener
March 09, 2024, 19:38:51 PM
Jeg er fremdeles usikker på om Hornelands treningsprogram medfører:

1. Kontinuerlige skader på oppmot 25% av spillertroppen slik vi har sett så langt?
2. Om spillerne etterhvert herdes?
3. Om skadesituasjonen stadig forverrer seg etterhvert som flere og flere spillere bryter sammen?

Foreløpig virker scenario 2 og 3 omtrent like sannsynlige, nå driver vi til og med å akkumulerer skader fra en sesong til den neste. Så kanskje fjorårets situasjon er det beste man kan håpe på?

Intensitet virker å være en nøkkel til fremgang, men om man ser på andre idretter må det kombineres med rolige økter og hvile for å ha kontinuitet i treningen. Det elementet er det mange i dagens tropp som sliter med.
38
Brann / Re: VAR- tråden
March 08, 2024, 10:59:19 AM
Quote from: Corran on March 08, 2024, 09:49:21 AMEn liten ting jeg har lagt merke til som ikke er en fasit og muligens ikke har hold om en ser på det "store" bildet og ikke min lille verden er at en kan dele inn for og i mot VAR inn i 3 grupper
Gruppe 1.
De som går på stadion. Her er det flertall mot VAR

Gruppe 2
De som er supportere, men ikke kan gå på stadion så mye.
Her er det en mer 50/50 fordeling

Gruppe 3
De som liker fotball og ser en del fotball på tv
Her er det flertall for VAR

Klart noen sjekker av i flere grupper her og det er ikke hugget i stein
Men når jeg har diskusjoner/samtaler med venner og bekjente så kan en ta den over nesten som fasit

For Brann er jeg Gruppe 1, mens for utenlandsk/engelsk fotball har jeg havnet i gruppe 4:

De som tidligere så mye fotball på TV, men som etter innføringen av VAR knapt gidder å se lengre. Kan like gjerne se høydepunkter i opptak.
39
Brann / Re: Årsmøtet 2024
March 07, 2024, 18:06:39 PM
Quote from: krakra on March 07, 2024, 17:51:34 PMJeg er for VAR, men ikke lat som at det har vært en revolusjon som har fjernet dommerfeilene. For det første er det jo bare svært begrensede situasjoner VAR blir brukt. For det andre klarer de å dømme feil selv med VAR. Og så bruker de lang tid på åpenbare situasjoner.

Og for det tredje vil små og store dommerfeil, uavhengig av VAR, jevne seg ut over en sesong. Så man får sannsynligvis den samme slutt-tabellen uansett, men VAR ødelegger deler av opplevelsen underveis.
40
Brann / Re: Årsmøtet 2024
March 04, 2024, 22:42:22 PM
Quote from: Lasaron on March 04, 2024, 21:14:29 PMJeg leser på X at juniorene til Molde var instruert til å stemme for VAR. Her går det en fin tråd fra ledelsen i mange toppklubber og oppover i pampehierarkiet. Dette høster nok lovord i UEFA, vil jeg tro.

Sånt er virkelig uredelig, både klubbens ansatte og styre har et maktforhold kontra disse spillerne som ikke bør utnyttes. En skam for klubben.
41
Brann / Re: Talentarbeid
March 04, 2024, 11:39:01 AM
Ser Kniksen-akademiet skal ha helgesamling i Odda, sånt kan vi like!

Generelt synes jeg Brann burde legge mer innsats i å holde på Hordaland som nedslagsområde. Spesielt i Sunnhordland opplever man konkurranse fra Haugesund, men med målrettede tiltak burde det være mulig å holde på hordalandskommunene. Utenom Sveio selvfølgelig og kanskje også Etne, som begge ligger mye nærmere Haugesund enn Bergen.

Nordover er det muligheter for å utvide betraktelig, spesielt i ytre strøk som ikke nødvendigvis er så begeistret for Sogndal.
42
Brann / Re: Årsmøtet 2024
February 29, 2024, 11:58:30 AM
Quote from: Hickok on February 29, 2024, 11:43:40 AM
Quote from: fortune on February 29, 2024, 10:50:09 AMStabæk presterer da langt bedre enn forutsetningene deres skulle tilsi, med få fans, kommunalt stadion og begrenset næringslivsinteresse. I motsetning til for eksempel Brann som, med unntak av det siste året, generelt presterer langt dårligere enn forutsetningene tilsier.
Tja, ikke helt enig. Med en mer fornuftig og bærekraftig satsning de siste årene burde de ha all verdens mulighet til å ligge i nedre del av midtskiktet i Eliteserien. Hvorfor skulle de gjøre det dårligere enn Odd?

Det har vært for mange gode spiller som er skyflet avgårde derfra alt for tidlig/for billig de siste årene, og veldig mye rask som er kommet inn i stedet for. Kristian Thorstvedt, Ola Brynhildsen og Hugo Vetlesen er vel tre greie eksempler på det. De fikk under 6 mill til sammen for disse tre.

Odd er flaggskipet i en kommune med 57 000 mennesker og et fylke med 177 000 mennesker. Bærum er som Oslo, hvor «alle» er innflyttet og så godt som ingen bryr seg om der lokale laget. Odd har stort sett også langt mer folk på kampene sine.

Det er selvfølgelig synd for Stabæk at de ikke alltid klarer å holde på spillerne sine, men med totalt 19 % videresalgsklausul på Vetlesen ble det vel ikke så ille likevel,  med cirka 15 mill inn. Utviklingspenger for Brynhildsen og Thorstvedt gir vel også 5-10 mill, som gjør at man klarer å fortsette med toppfotballsatsingen i Bærum.
43
Brann / Re: Årsmøtet 2024
February 29, 2024, 10:50:09 AM
Quote from: Hickok on February 29, 2024, 10:24:03 AM
Quote from: Lasaron on February 29, 2024, 09:46:17 AMSamt utvikle egne spillere fra eget akademi.
Absolutt. Om en er bedre på det enn alle andre så hjelper det mye. Problemet her er at Brann er langt unna der i dag, og det tar nok mange flere år for å få dette skikkelig på plass enn de andre momentene.

De som er best på dette er vel Stabæk, og det har ikke hjulpet de veldig mye.

Stabæk presterer da langt bedre enn forutsetningene deres skulle tilsi, med få fans, kommunalt stadion og begrenset næringslivsinteresse. I motsetning til for eksempel Brann som, med unntak av det siste året, generelt presterer langt dårligere enn forutsetningene tilsier.
44
Brann / Re: Årsmøtet 2024
February 28, 2024, 21:41:25 PM
VAR er foreløpig et elendig system som ødelegger publikumsopplevelsen, gjør at vi prater minst like mye om dommeren som før og som knapt har påvirkning på hvor ulike lag ender over en hel sesong.

Fremtidenes hjelpemidler, som garantert blir AI-basert, kommer imidlertid til å ta avgjørelser i løpet av millisekunder og i henhold til regelsettet ha rett «hver gang». Omtrent som dagens mållinjeteknologi. Vi bør heller innføre systemet når det gir en sømløs kampopplevelse, ikke nå som det fremdeles er i testfasen.
45
Kamper / Re: Treningskampar 2024
February 28, 2024, 15:45:21 PM
Enig med Esp123 og Erlend, de mest suksessfulle angrepstrioene de siste tiårene har hatt én «playmaker» og to spillere som i større grad truer bakrom og går på mål. Det er definitivt vanligst at spilleren som binder det hele sammen spiller midtspiss (Firmino, Benzema, Messi), men det finnes også gode eksempler på at det fungerer med kanten som playmakeren (Coutinho, diverse City-lag, Messi).

Playmakeren kan også score mye mål, spesielt om han spiller i midten. Både Messi og senere tids Benzema lyktes godt med dette.
46
Kamper / Re: Treningskampar 2024
February 28, 2024, 14:38:06 PM
Quote from: Hickok on February 28, 2024, 14:05:04 PM
Quote from: Lasaron on February 28, 2024, 13:46:48 PMBrann er beviselig såpass nært Glimt at jeg tror vi gjør klokt i å prøve å bli best mulig på det vi allerede er god på. Slik blir vi enda bedre.

Mot hvilken motstander ser du for deg at vi skal stille slik?

Dyngeland
Crone- stopper - stopper - back
Felix - Sønnen - Kornvig
Kartum - spiss - Kniklas
Ikke sånn jeg tenkte. Jeg tenkte at det i enkelte kamper kunne være fornuftig med en midtbanespiller på ene vingen, ikke på begge. På andre vingen en ren ving, f.eks. Warming. Dette i kamper der vi kunne trenge flere folk inne sentralt, som for eksempel borte mot Molde.

Dyngeland
Crone- stopper - stopper - back
Felix - Sønnen - Kornvig
Blomberg/Warming - spiss - Kniklas

Glimt har jo drevet med dette i endel kamper, siden Pellegrino ikke hadde nok frekvens i det defensive arbeidet. Kjetil Knutsen likte det imidlertid svært dårlig, noe som kanskje er hovedgrunnen til at man ikke jobbet så hardt for å beholde Pellegrino. Om man ser internasjonalt er det også lite «indreløper-typer» på vingene i lag som spiller 433.

I mine øyne er det på alle måter bedre å spille med «ordentlige» vinger og heller bytte dem når de blir slitne, enn å bruke midtbanespillere med stor motor på vingen.
47
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 27, 2024, 11:30:03 AM
Quote from: krakra on February 27, 2024, 11:24:13 AMMen Kartum fikk jo et solid sjokk.

Absolutt, men det får nok OBOS-spillere som ankommer mange eliteserieklubber midt i sesongen. Brann og Glimt mer enn andre sikkert.
48
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 27, 2024, 11:21:39 AM
Quote from: Churchill on February 27, 2024, 09:31:48 AMLiker at vi har en spillestil som er så krevende at spillere må trenes opp for å klare å fylle rollene og at vi tenker langsiktig i så måte. Det skiller oss vel litt fra for eksempel Glimt, hvor nyanskaffelser stort sett går rett inn på laget.

Horneland adresserte dette i ballspark-podcasten i går og sa at grunnen til at nyankomne til Brann ofte ikke går rett inn på laget, er at de oftest kommer fra steder hvor de ikke har spilt noe særlig. Han nevnte Kartum og Soltvedt som eksempler på det motsatte.
49
Kamper / Re: Treningskampar 2024
February 26, 2024, 14:43:30 PM
Quote from: Lasaron on February 26, 2024, 13:54:39 PMJeg håper alle disse føre var-fraværene er det samme som at de er blitt mer forsiktige enn før. Da er det utelukkende bra.

Det håper og tror jeg også. Det snakkes en dem om tilrettelagt trening også for tiden, spesielt for spillere som Warming, Blomberg, Heggebø og Kniklas. Dette tror jeg er fornuftig, sammenlignet med alternativet hvor alle trener likt og halvparten bryter sammen.
50
Brann / Re: Talentarbeid
February 25, 2024, 20:55:56 PM
Bra quiz-materiale den lagoppstillingen Liverpool avslutter kampen med, omtrent halvparten er unggutter som knapt har spilt voksenfotball.