• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - andreas1989

1
Brann / Re: Tabelltips 2024
March 27, 2024, 22:18:46 PM
De fleste har vel også RBK ganske så langt oppe?
2
Brann / Re: Tabelltips 2024
March 27, 2024, 15:51:43 PM
Absolutt, nettavisen sin var jo mer et intervju/reportasje enn et tabelltips, skuffende.
3
Men en høyrebenet kantspiller har da muligheten til å trekke innover i banen og avslutte eller drive kombinasjonsspill selv om han spiller på høyresiden? I tillegg har han muligheten til å gå utover eller rett frem noe som gjør han uforutsigbar uten at det betyr at man skal slå innlegg i tverrligger høyde, det er jo en myte at om man skal gå mot dødlinjen så må man ha Jan Koller inne foran mål.

Det du karakteriserer og konkluderer med er den moderne 4-3-3 synes jeg blir veldig enkelt da det i mine øyne ikke er noen fasit og det hele avhenger hvilken tilnærming man har, mer enn tallkombinasjonen. Du skriver at en forutsetning for å spille 4-3-3 er at man skal ha ha backer som holder bredden, det har jo ikke vi så det blir jo feil? Vi har derimot gjennomrbuddshissige kanter og en spiss som liker å søke i kanalene. Det jeg derimot skal være helt enig med deg i er at vi må få mer ut av indreløperne våre i form av målpoeng, foruten om å få mer ut av backene i angrep så er det nok den delen av spillet der vi opplagt har mest å hente. Og dersom vi får indreløperne i bedre posisjoner så kan en høyrebenet kantspiller ute på høyresiden potensielt spille de opp i gode posisjoner uten at det skal være et innlegg fra dødlinjen som kommer 8 fot over bakken. Men skulle vi få mer målfarlige indreløpere så er det vel ikke umulig at de også kunne løpe inn noen baller på både første og andre stolpe.

Og for å ta den konklusjonen din til slutt så blir jo den også veldig enkel, jeg påstår ikke at alle vinger bare burde gå til dødlinjen. Jeg påstår at flere vinger burde løpe rett frem istedenfor å skulle gå innover i banen da bare de aller beste lykkes med det. Så nei, vi har kanskje ikke noen moderne Beckham eller Navas som kun skal slå innlegg, men det er jo heller ikke slik at alle høyrebenete kanter spiller på venstre og omvendt. Men ja spør du meg så er noe av det verste med den moderne fotballen at alle skal innover hele tiden istedenfor å bare sette på turboen for de som har en turbo riktignok.
4
Brann / Re: Treneren etter Horneland
March 27, 2024, 14:31:45 PM
Deila er mer sur og grinete enn Solbakken på sitt verste. Horneland oser karisma og ærlighet mens Deila helst skal skylde på alle andre. Noe av det siste jeg vil se i Brann.
5
Brann / Re: Tabelltips 2024
March 27, 2024, 14:30:16 PM
Vet ikke om vi skal holde denne tråden til kun tabelltips og heller ta eventuel debatt i sesong tråden?

Men jeg synes denne VG lupen var fryktelig skuffende? Forferdelig enkelt, tabloid og ingen dybde i det hele tatt? Og dette er da en VG+ sak? De kunne jo omtrent bare satt opp en tabell med tre punkter +/- for hvert lag.

Reagerer også på en del av vurderingene, Brann får feks 4 på keeper og angrep. Dersom Dyngeland ikke er topp 3 keeper eller bedre i serien så skjønner jeg lite? Og hadde vi i Brann byttet spiss/kanter med noen andre i ligaen om vi så kunne? Og ja da sliter Finne og Heggebø med å score i treningskampene, men tar man utgangspunkt i fjoråret og det faktum at vi er forsterket med Warming og eventuelt Blomberg så er vi da bedre enn en 4er, særlig når man kan gi Molde en 5er på samme lagdel som må være basert på at Gulbrandsen har scoret noen mål i vinter?

Ellers får så og si alle trenerne en 3er uten at de knapt har vært hovedtrener tidligere.

Tjærnås kom med Aftenposten sitt tips som vel er den mest gjennomførte jeg har lest så langt selv om man kan si seg uenig i noe. Uansett så er det fascinerende hvor stor tro de fleste "ekspertene" har på RBK og da ofte begrunnet av at de visstnok har en sterk midtbane.
6
Brann / Re: Sesongen 2024
March 27, 2024, 14:20:47 PM
...
7
Man kan vel være enkel, men god? For all del det er en spiller en med en meget imponerende fysikk, men jeg synes det skroter veldig på valgene til tider.

Blomberg hadde noen kamper i fjor vår det det ble litt målpoeng og formen var fin, men jeg tror Blomberg for Brann er en spiller som gjør seg best som en impact spiller vi kan sette inn fra benken mot slitne motstandere, da kan han med utgjøre forskjellen med fysikken sin nedover høyrekanten.

Hadde noen kommet med 20 mill for Blomberg så ville jeg skreket selg, selg, selg! Men det kan godt hende at jeg tar feil og at Blomberg gjør total skamme på mine ord.
8
Quote from: fortune on March 27, 2024, 10:34:10 AMSamme gjelder selvfølgelig for Warming, man er mye mer uforutsigbar dersom man både kan trekke inn i banen for avslutning og passere backen på utsiden for innlegg eller kombinasjonsspill langs bakken.

Nettopp, point proven. Spiller de på høyre så kan iallfall den beste av dem som er Warming gjøre begge deler fremfor å være fullstendig forutsigbar på venstrekanten og latterlig enkel å forsvare seg mot.

Dette med motsatt fot er noe jævlig bullshit med mindre vi snakker om spillere med ekstreme ferdigheter, den kategorien kan riktignok Warming gå under på dette nivået. Men de fleste spillere i norsk eliteserie er ikke bedre enn at de utretter mer når de spiller på "rett" side og da spesielt en type som Blomberg, men sannsynligvis også Mathisen. Dette er spillere som er smidige, men de har ikke god nok fotballforståelse eller uforutsigbarhet til å spille på "feil" kant.

Castro er en helt annen type som er fotballsmart men ikke særlig eksplosiv, han trives klart best på "feil" side med bevegelser bakfra og rundt seg. Det er egentlig jævlig enkelt og helt ufattelig at så mange trenere, spillere og lag skal strebe etter å ha kanter på feil side. Det enkle er ofte det beste også i fotball, kjør full fart mot dødlinjen så blir det farlig, ikke rot deg inn i midten for det har du ikke ferdigheter til.
9
Brann / Re: Sesongen 2024
March 27, 2024, 07:24:49 AM
Eventuelt Castro. Heggebø er jo også best når han får være rettvendt og brøyte seg fremover.

Men vi må få mer ut av backene. Soltvedt var jo gledelig nok flink til å komme seg høyt i banen sist, til og med inn i 16 meteren ved noen tilfeller. Men på motsatt er det som alltid fryktelig passivt.
10
Der er jeg ganske uenig, Mathisen og Blomberg tror jeg enkelt og greit ikke kan spille venstre kant og jeg tror Warming blir enda mer uforutsigbar på høyre der han kan gå både innover og utover i banen. Castro må spille på venstre og det var rett og slett urovekkende å se han komme inn på høyre i kampen sist, hvorfor i allverden skal de begynne å rote med noe som fungerer?

11
Brann / Re: Sesongen 2024
March 26, 2024, 19:55:24 PM
Quote from: Nixon on March 26, 2024, 11:32:30 AM
Quote from: andreas1989 on March 26, 2024, 09:40:40 AMHeggebø har ikke scoret mål, men jeg synes han har mye mer energi i spillet sitt enn Finne om dagen, så gjelder det å få den ut på riktig måte.

Det var ikke mye energi og godt spill i går mot slitne Sogndalspillere da han kom inn. En misbrukt sjanse til å gi Finne litt kamp om spissplassen.

Noe som betyr at vi har to spisser som ikke er på sitt aller beste under en uke før seriestart.

Det kan man jo bruke uken til å bekymre seg over.

Vil påstå at Heggebø engasjerer seg mer utover å ligge på offsidelinjen, men igjen ulike typer med ulike styrker.

Når Finne er "på" så kommer det mye mer initiativ gjennom å søke brett og kanskje dypere enn det vi ser nå om dagen, igjen er en sammenlikning med Winters betegnende for en påskudd Finne.
12
Brann / Re: Sesongen 2024
March 26, 2024, 09:40:40 AM
Heggebø har ikke scoret mål, men jeg synes han har mye mer energi i spillet sitt enn Finne om dagen, så gjelder det å få den ut på riktig måte.

Finne er jo en overlegen avslutter, han er klinisk. Så må jo det nevnes da at resten av laget sliter og det er mye nye relasjoner fra kamp til kamp noe som selvfølgelig påvirker Finne.
13
BA ser ut til å ha tatt ut laget allerede.

Quote from: BAEtter lite spilletid i Italia ble det en del spørsmål om kampformen da han kom. Men Kornvig har grepet sjansen. Alt tyder på at han spiller fra start på midten mot Tromsø i serieåpningen om mindre enn en uke. Sammen med Sivert Heltne Nilsen og Sander Kartum i treeren på midten.

Med mindre det fortsatt må taes hensyn til belastningen kan jeg ikke forstå at ikke Wassberg skal starte i Tromsø.
14
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 17:59:24 PM
Kartum må vel starte i Tromsø?
15
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 17:28:50 PM
Er det fortsatt litt belastnings regulering på Wassberg?

Posession må jo være 90% i 2 omgang?
16
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 17:12:31 PM
Soltvedt meget delaktig på siste tredjedel og til og med inn i boks så langt, det trenger vi.
17
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 17:08:14 PM
Blir for enkelt.
18
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 17:04:06 PM
Warming inn for Blomberg.

Planlagt sies det.
19
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 16:58:54 PM
Har Skaanes blitt enda mer språkforvirret inne i Sogndal? Skulle ikke tro det var mulig. 
20
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 16:55:03 PM
Her kunne man gjort 5 bytter, men mtp at dette er generalprøven så gir jo det lite mening.

Høyresiden helt død, skal man gjøre et bytte må det nesten bli inn med Kartum slik at Wassberg kan få litt liv på høyresiden. Blomberg er en veldig enkel fotballspiller, har ikke noe å gjøre på venstrekanten.
21
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 16:47:04 PM
Here we go again.
22
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 16:38:33 PM
Snygt.
23
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 16:28:02 PM
Det blir fryktelig venstrevridd med Wassberg som venstre indreløper og alltid passive Crone på høyreback.  
24
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 16:17:47 PM
Skulle tro det var første treningskamp og ikke siste.
25
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 15:38:20 PM
Ellers interessant det Huseklepp sa om å true bakrom, det er vesentlig.

Spent på Blomberg, må kunne vise seg som en trussel mot middels OBOS motstand.
26
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 15:37:05 PM
Quote from: vekkreist on March 25, 2024, 15:36:19 PMGår kampen kun på det dere direktesport.no greiene?




Jepp.
27
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 15:35:34 PM
Det er vel kanskje mer overaskende at Kornvig er foran Kartum? Klart Wassberg skal spille spør du meg iallfall.
28
Brann / Re: Felix Horn Myhre
March 25, 2024, 10:24:26 AM
Vi får bare håpe at vi får flyt og resultater i starten slik at Felix ikke skal hastes tilbake.
29
Synes det er hysterisk at elefantene i rommet oppe i Trondheim er to selvhøytidelige "stjerner" som ser ut til å være ferdige.
30
Brann / Re: Tabelltips 2024
March 25, 2024, 08:37:52 AM
Jeg har jo vært klink på at jeg ikke tror Tromsø vil falle fullstendig sammen, men det ser jo virkelig ikke bra ut. Skal bli spennende å se hvilken motstand vi møter neste mandag.

Men er det grunn til uro i Tromsø så må jo det være krisestemmning i RBK?
31
Brann / Re: Tabelltips 2024
March 25, 2024, 06:58:28 AM
Da er Parmer ute med sitt tabelltips. RBK på 5 må vel være det mest oppsiktsvekkende? Ellers legger Parmer veldig stor vekt på Soltvedt sin fot som en avgjørende faktor for Brann. Den må Brann i såfall klare å utnytte i langt større grad enn de har gjort så langt.

Quote from: BT1. Bodø/Glimt

2. Molde

3. Brann

4. Viking

5. Rosenborg

6. Lillestrøm

7. Sarpsborg 08

8. Fredrikstad

9. Tromsø

10. Strømsgodset

11. Odd

12. Haugesund

13. Sandefjord

14. HamKam

15. Kristiansund

16. KFUM Oslo
32
Brann / Re: Talentarbeid
March 23, 2024, 14:04:10 PM
Spennende, kampen kan sees på direktesport kl 15.
33
Brann / Re: Talentarbeid
March 23, 2024, 13:26:12 PM
Takker. 2 divisjon bør uansett være en bra arena.
34
Brann / Re: Talentarbeid
March 23, 2024, 12:58:44 PM
Denne Kvale er jo venstreback og bare et år yngre enn Torsvik, men mtp skadeprobeleme til Torsvik så må vel Kvale omtrent jevne ut forspranget til Torsvik rent aldersmessig? Men hvordan er nivået til Kvale? Er han klar for å kunne gjøre en innsats for A laget?
35
Brann / Re: Skader og karantener
March 23, 2024, 09:08:26 AM
BA kan melde at både Sery og Castro nå trener for fullt og vil bli å se mot Sogndal. Simba er også tilbake i trening, men Sogndal kampen kommer litt tidlig.
36
Brann / Re: VAR- tråden
March 22, 2024, 07:02:00 AM
Quote from: David on March 22, 2024, 00:34:25 AMPå motsatt hold tror jeg ikke VAR-siden gjør seg selv noen tjenester ved å ha Cato Haug som talsperson, for å si det forsiktig.

Rett og slett en fæl type, men man blir jo dessverre ikke overrasket over at sånne figurer er å finne i toppen av norsk fotball. At han omtrent hintet til at VAR var åsaken til at det var en solid vekst i tilskuertallene fra 2022 til 2023 oppsumerte jo hele fyren.
37
Brann / Re: VAR- tråden
March 21, 2024, 21:46:04 PM
Fremtoningen til dette menneske fra Norsk toppfotball som står på debatten med hendene i lommen og benekter at VAR er blitt et pilotprosjekt mens han står og flirer av de som er mot VAR er jo appetittelig.
38
Brann / Re: VAR- tråden
March 21, 2024, 19:00:45 PM
VAR er forøvrig temaet for Debatten på NRK1 kl 2120 i kveld.
39
Nå er det jo ikke så enkelt som at dersom Brann ikke scorer så er det ut med Finne, Warming kunne jo spilt Finne på blank kasse i Molde feks og vipps så hadde mye av hysteriet roet seg.

Det som har vært bekymringen gjennom treningskampene er jo at man tidvis bare har sett relasjonene og kombinasjonene, sansynligvis som et resultat av skadeproblemer og mye ulike kombinasjoner samtidig som vi fortsatt ikke har backer som bidrar på siste tredjedel.

Det som jeg synes først og fremst har vært oppløftende med Heggebø i treningskampen er antall ganger han har fått løsnet skudd, der har ikke Finne vært like mye på.
40
Brann / Re: Sesongen 2024
March 20, 2024, 13:04:13 PM
Quote from: Superjack on March 20, 2024, 12:45:09 PM
Quote from: andreas1989 on March 20, 2024, 12:22:02 PMNei det er klart at tett kampprogram på sommeren utelukkende er positivt.

Synd vi ikke spilte flere kamper i juli 2023 med de skadeproblemene vi hadde på det tidspunktet.

Det var ikke poenget mitt. Poenget mitt var at dette argumenter som går igjen år etter år om at lagene som er i Europa har en ulempe, har jeg tilgode å se fakta på.

Og personlig tror jeg det fort er en fordel, fordi disse lagene får matche seg mot bedre motstand enn middels til dårlige ES lag.




Poenget mitt var at den som har det enkleste programmet i sommer kan dra fordel av det noe jeg tipper de fleste vil si seg enige i.

I disse dager raser jo det en debatt om at det er for mange kamper i toppfotballen så da blir det litt rart å kunne hevde at et tett kampprogram bare er en dålig unnskyldning som ikke har rot i virkeligheten.

Et fersk eksempel på et lag som ikke har håndert overgangen til å skulle spille i europa denne sesongen er feks Newcaslte. 
41
Brann / Re: Sesongen 2024
March 20, 2024, 12:22:02 PM
Nei det er klart at tett kampprogram på sommeren utelukkende er positivt.

Synd vi ikke spilte flere kamper i juli 2023 med de skadeproblemene vi hadde på det tidspunktet.
42
Brann / Re: Sesongen 2024
March 20, 2024, 11:29:30 AM
Quote from: Hickok on March 20, 2024, 11:08:19 AMIkke sikkert Molde må ut i Q1. Avhengig av hvem som vinner de forskjellige cupene i mai vil det blir opprykk for noen lag, og det er god sjanse for at Molde blir et av disse. I så fall havner de i Q3 i stedet for Q1.

Da snakker vi grei Molde flyt, men vi kom jo selv inn i 3 runde riktignok til Confrence.

Quote from: ostraume on March 20, 2024, 11:07:46 AMGlimt er seedet inn i "Champions path" og møter typ noe bås fra Færøyene eller tilsvarende her så tror ikke du skal regne med noe sterkere motstand for Glimt sin del.

Det var vel et lag fra Færøyene som var vanskelige nok å få has på sist sommer så det blir nødvendigvis ikke noe walk in the park.
43
Brann / Re: Sesongen 2024
March 20, 2024, 11:00:53 AM
Våren blir ekstremt viktig ettersom vi i likhet med Glimt, Tromsø og Molde alle skal ut i kvalik i juli/august.

Sommer programmet kan bli interessant og de klubbene som ikke skal spille i europa kan nok fort få en fordel når kampene kommer som tettest.

Brann og Tromsø møter vel med allsasynlighet overkommerlig motstand som ikke trenger å koste for mye å ta seg forbi i 2 kvalikrunde til Confrence, mens Glimt nok møter tøffere motstand når de samme uke skal ut i 2 kvalikrunde til Champions League. Molde må jo ut allerede i første kvalikrunde med oppstart allerede 11 juli, kvaliteten på lagene i Europa League skal jo i teorien også være tøffere enn i Confrence.
44
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 15:23:50 PM
Men vi mister jo samtidig noe av det unike med Wassberg som er når han får satt fart med ball rettvendt.
45
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 15:19:52 PM
Quote from: gladiporno on March 19, 2024, 15:09:28 PMLitt merkelig å bruke Kniklas i dybderollen. Aldri spilt der før i Brann, og hadde så vidt jeg vet heller ikke den rollen da han spilte i Fyllingsdalen.

Spilte i den rollen på slutten av Sotra kampen.
46
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 19, 2024, 14:47:48 PM
Det er jo regelrett ufattelig at Schibsted ikke kan komme opp med en løsning som gjør at man kan se VGTV på TV-en over AirPlay.
47
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 17, 2024, 09:21:25 AM
Er det seriøst snakk om så mye penger?

Det interessante nå er jo egentlig Klausen, med Holmen Johansen tilbake så kan vel Klausen lånes ut til en 2 div klubb?
48
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 17, 2024, 08:58:03 AM
Kommer Holmen Johansen inn utelukkende for å være en treningsspiller som kun dukker opp i en kamptropp når de andre ikke er tilgjengelig så ok.

Kommer Holmen Johansen inn og skal sitte på benken og til og med ha spilletid for Brann 2 så er dette alt annet enn ok.

Sansynligvis har man brukt dette landslagskortet for alt det er verdt og som en unnskylding for å hente tilbake Holmen Johansen. Det fremstår jo fullstendig amatørmessig og vi snakker om en keeper som vel strengt tatt ikke er god nok, men som sikkert bidrar i treningshverdagen.
49
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 16, 2024, 10:57:31 AM
Det at Holmen Johansen ender opp med å signere for en 2 div klubb i utgangspunktet tilsier vel at nivået hans neppe er godt nok for Brann, men han kan sikkert være fin å ha på feltet. Men ja dette fremstår utrolig amatørmessig.
50
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
March 16, 2024, 10:35:42 AM
Det fremstår jo helt utrolig at man "plutselig" innser at man vil slite under landslagsoppholdene. Brann kan jo heller ikke være den første klubben i historien som innser dette.

Man ender altså opp med å betale penger for å hente tilbake en treningsspiller, for i kamp har ikke Holmen Johannesen vist noe som helst de siste årene som tilsier at han skal gå foran Børsheim når det kommer til spilletid.