• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - dr_cyanid

1
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 07, 2018, 22:39:12 PM
Quote from: Billy Elliott on August 07, 2018, 22:03:21 PM
Quote from: dr_cyanid on August 07, 2018, 21:46:29 PMNår det er sagt, tror jeg, som poengtert av andre her, at det er lurt av Brann å vente litt til vinduet lukker i de store ligaene. Mange gode utenlandske spillere uten klubb blir da desperate, slik Stabæk blant annet fikk sikret seg Fontanello for et par år siden.

Men med unntak av det engelske, så stenger vel det norske før de andre europeiske vinduene?

Kommer an på hvordan en ser på det. Det kan medføre riktighet for de fleste europeiske landene, ja. Men ikke nødvendigvis alle, som f.eks Sverige og Finland hvor det lukker før oss. Ser ut som det er vintervinduet vi har lengre åpent enn rest Europa. Ellers er det ganske ymse rundt omkring, både i Europa og ellers. Kina sitt er jo allerede lukket. Noe som fører til at det blir endel ledige spillere derfra, ref Anichebe og Leke James.

https://www.fifatms.com/itms/worldwide-transfer-windows-calendar/

Det trenger uansett ikke være negativt for vår spillerlogistikk at sommerviduet er åpent til 31 aug i mange andre europeiske land. Vi kan jo få nye inn, "overbooke" med utlendinger og gamble på at vi får leid ut de som da blir til overs, eks. Vega og Ordagic. Eventuelt får de styrke Brann 2 i høstsesongen.

Vi må uansett se utenlands for å kunne forsterke oss i forhold til gullkampen. Alternativet er å betale overpris for norske spillere som heller ikke er gode nok. Kanskje med unntak av Ohi, da.


2
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 07, 2018, 21:46:29 PM
Quote from: ACHTUNG on August 07, 2018, 10:36:54 AMHar vært en runde i tenkeboksen og følgende kom ut av den seansen:

Ved salg av Braut, retter Molde øynene mot Ohi.

RBK vet at Bendnter spiller på lånt tid, det vil være rart om ikke de også er ute etter Ohi.

Om disse antagelsene stemmer, kan Brann bare melde seg ut av Ohi-jakten, da er det bedre å bruke kreftene på spillere det er større sjanse for å få tak i. Når det gjelder kremen av norske spillere, som Ohi er en del av, så har ikke Brann store nok muskler til å være med.

Molde har allerede hentet Brauts erstatter i Leke James (som muligens også er norskutviklet?). De er litt i forkant i motsetning til Brann.

Når det er sagt, tror jeg, som poengtert av andre her, at det er lurt av Brann å vente litt til vinduet lukker i de store ligaene. Mange gode utenlandske spillere uten klubb blir da desperate, slik Stabæk blant annet fikk sikret seg Fontanello for et par år siden. Klassespiller rekende på en fjøl. Utfordringen med å vente er at det også da blir vanskeligere for Brann å selge/utlåne sine utlendinger til klubber utenfor Norge.

Tror utlån hadde vært bra for f.eks Vega. Det vil frigjøre plass til ny utenlandsk kvalitetsspiss.

Et vellykket vindu kan f.eks se slik ut:

Midtstopper: Quint Jansen.Toneangivende i Mjøndalen og Obos. Mulig å hente billig. Sikker villig til benkeplass i Brann. Nederlender. Kan også se etter andre norske rimelige i Obos. Skandale at Brann ikke klarte å fiske inn Steen Sæthre. Hadde vært perfekt å ha i bakhånd. Ideelt sett bør jo reservene være norskutviklet.

Dm: Mathias Normann

Indreløper: K. Løkberg og/eller Petter Strand

Spiss: et "navn". Må være en større fysisk kapasitet. Feks Adam Nemec, Ohi, Bamba, Nikola Djurdic eller helst klassespiller på langt høyere nivå enn de nevnte. Victor Anichebe hadde vært frekt. Nylig frigitt fra samme kinesiske klubb som Leke James.

Ut på lån:
Vega og/eller Ordagic
3
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 07, 2018, 21:37:58 PM
Quote from: ACHTUNG on August 07, 2018, 10:36:54 AMHar vært en runde i tenkeboksen og følgende kom ut av den seansen:

Ved salg av Braut, retter Molde øynene mot Ohi.

RBK vet at Bendnter spiller på lånt tid, det vil være rart om ikke de også er ute etter Ohi.

Om disse antagelsene stemmer, kan Brann bare melde seg ut av Ohi-jakten, da er det bedre å bruke kreftene på spillere det er større sjanse for å få tak i. Når det gjelder kremen av norske spillere, som Ohi er en del av, så har ikke Brann store nok muskler til å være med.

Molde har allerede hentet Brauts erstatter i Leke James (som muligens også er norskutviklet?). De er litt i forkant i motsetning til Brann. Når det er sagt, tror jeg, som poengtert av andre her, at det er lurt av Brann å vente litt til vinduet lukker i de store ligaene. Mange gode utenlandske spillere uten klubb blir da desperate, slik Stabæk blant annet fikk sikret seg Fontanello for et par år siden. Klassespiller rekende på en fjøl. Utfordringen med dette er at det også da blir vanskeligere for Brann å selge sine utlendinger utenlands.

Tror utlån hadde vært bra for f.eks Vega. Det vil frigjøre plass til ny utenlandsk kvalitetsspiss.

Et vellykket vindu kan f.eks se slik ut:

Midtstopper: Quint Jansen.Toneangivende i Mjøndalen og Obos. Mulig å hente billig. Sikkert villig til benkeplass i Brann. Nederlender. Kan også se etter andre norske rimelige i Obos. Skandale at Brann ikke klarte å fiske inn Steen Sæthre. Hadde vært perfekt å ha i bakhånd. Helst burde vi ha norskutviklede spillere i bakhånd

Dm: Mathias Normann

Dm/indreløper: K. Løkberg

Spiss: et "navn". Må være en større fysisk kapasitet. Feks Adam Nemec, Ohi, Bamba, Nikola Djurdic eller helst klassespiller på langt høyere nivå enn de nevnte.

Ut på lån:
Vega og/eller Ordagic
4
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 05, 2018, 23:41:50 PM
https://www.transfermarkt.co.uk/adam-nemec/profil/spieler/55210

https://www.youtube.com/watch?v=1ryFtGUkC0Y


Kontraktsløs slovak. Tilknyttet det samme agentnettverket som Sahin-Radlinger, bør derfor være lett tilgjengelig for Brann. Ønsket i hjemlig liga men vil selv spille utenlands. Lang erfaring fra tysk fotball, sist sett i Dinamo Bucuresti. Stor og sterk. Rutinert. 40 landskamper. Oppnåelig og kan levere fra dag én.

Rune, er du ved telefaksen?
5
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 03, 2018, 15:49:20 PM
Quote from: Gulløl on August 03, 2018, 15:33:37 PMhttp://scorenigeria.com.ng/2017/03/06/abs-fc-striker-mohammed-mohammed-sets-20-goal-target/

Noen som vet alder ?

Mannen er totalt umulig å finne info om. Ikke engang på transfermarkt som ellers bruker å være bra kilde for oppslag
6
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 03, 2018, 15:47:23 PM
Bør sjekke ut disse. Alle kontraktsløse ifølge transfermarkt. Det er på denne hyllen vi må hente. Vi er  tross alt serieleder i Norge. Må gå an å lokke noe bra hit vel. Kan disse hentes på korte avtaler? Må snu alle steiner for å hente gullet. Skeptisk til sånne Nigeria-orøvespillere som aldri har vært utenfor Afrika. Nå trenger vi noen garantister som kan levere fra dag én.

Def Mid/sentral midtbane:
Pontus Wernbloom, svensk kvalitet
Jan Kirchoff, tysk kvalitet

Centre forward:
Victor Anichebe, 1.90cm med Nigeria. Her vet man hva man får

Ruud Boymans, nederlender, ex AZ og Utrecht. Bruke Vito for å lokke ham hit?

Joseph Akpala, Nigeria og ex Werder Bremen.

David N'Gog, ex Liverpool og 190cm

7
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 03, 2018, 12:52:11 PM
Quote from: ACHTUNG on August 03, 2018, 08:27:18 AMMitt drømmeanker:

En Rudolph Austin-type, et dyr, en masking. Alternativt en av Paul Scharners støpning.
Ja,dette er jo typer som langt overgår SHN i kvalitet. Vi må ikke bli historieløse. Brann har hatt defensive/sittende midtbanespillere av langt høyere kvalitet enn SHN. Bakke, Seyi, Svante, Austin, Scharner, ja til og med Calle Torp er i min bok bedre spillere og ledestjerner i denne posisjonen enn SHN (noen glemt?). Det er på en slik hylle vi nå må sikte. SHN har bare, i likhet med resten av laget, oveprestert litt i vår. Vi må ikke glemme alle bakoverpasningene, teatralske fall og feilpasninger. En høyst medioker spiller som nå er glemt. Bortsett fra i BT da. Men ja, det er elendig timing å selge nå dersom en ikke har oversikt eller planer om ny og bedre erstatter(e).

Så kan vi heller le litt av han danske treneren som i diverse intervjuer uhemmet hyller Kong Støttepasning. Hvis det også stemmer at de har gitt SHN over 2mill DKK/året over fem år er det jo bare å le enda høyere. Kanskje også rulle rundt litt på gulvet når en ler.

Det ville vært avsindig om vi skulle tilby SHN en tilsvarende lønn. De midlene kan vi heller bruke på kvalitet. Skjønner bare ikke hvorfor alt tåkelegges. Hvis det virkelig bare er økonomi alt står på, at Brann ikke ville matche Horsens lønnstilbud, er det jo bare å gå ut med det. Mistenker at SHN har hatt litt høye tanker om egen kvalitet vs Vito og andre lønnsledende og dermed blitt skuffet over Branns mottilbud.
8
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 02, 2018, 23:59:20 PM
Quote from: Lasaron on August 02, 2018, 23:12:30 PMHan ble tilbudt proffkontrakt, riktignok etter at tyskerne kom på banen. Gutten valgte utlandet.
Poenget er at Brann sover i timen. Kontrakt skulle vært tilbudt lenge før. Når han har valget er jo det jo et soleklart valg. Skjønner gutten godt jeg.

Forøvrig burde Brann ha god oversikt på alle tilgjengelige spillere, både internt i akademi, og på transfermarkedet  i hver enkelt rolle de har i sitt 433. Dette for å ha klare alternativ når/hvis slike ting som med SHN skjer. Det kan også være langtidsskader og andre forhold som gjør det elementært å ha god oversikt i spillermarkedet på type roller og mulige erstattere, altså oppdaterte lister eller databaser med spillere både i inn og utland. Føler ikke Brann har kontroll nå. Famling i blinde med prøvespillere og nigeriabrev. Håper Brann og Peddilusken vil overraske og komme travende på oppløpet før vinduet lukker, men har jo mine tvil. Blir nok Østli og Strand inn. Ikke mer. I så fall syltynt. Trenger minimum def.midtbane, spiss og midtstopper, alle av høy kvalitet. De to første av typen rett inn på laget.
9
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 02, 2018, 22:58:52 PM
Quote from: krakra on August 02, 2018, 13:01:32 PMEtt talent som slår skikkelig igjennom så har vi plutselig til å både hente etablerte kvalitetsspillere, et stort talent og fortsatt ha litt til overs

Det litt triste er jo at Brann nylig har "sluppet" Sander Christiansen. Altså de har ikke klart å tilby spilleren proffkontrakt før Borussia Mönchengladbach gjorde det. Vi snakker om en dominerende kraft på U17 landslaget ifølge kjennere. Kjenner ikke til spilleren selv, men med en høyde på 185 cm kunne han sikkert også vært en ok hodespiller på midtbanen. Visstnok er han også treningsvillig, oppegående og seriøs. Kunne nok vært en fin Barmen-reserve/utfordrer i ankerrollen.

Så om vi i det hele tatt evner å få et talent som skal slå skikkelig igjennom må vi jo klare å spotte dem i vår egen klubb, samt gi dem sjansen.

Vi fikk jo nærmere halvannen million i utdanningskompensasjon for SC. Halvparten av SHN - hvis prisen på tre millioner er korrekt. Si at SC hadde slått til i Brann og fortsatt gjort det bra på aldersbestemte landslag, så tror jeg at vi kanskje kunne nærmet oss RBK, S08, SIF og Molde hva angår gode spillersalg. Kunne lett fått 15 Mill og mer om han hadde levert på stabilt eliteserienivå, selv som innbytter. Toppklubber i Europa ligger jo langflate etter unge spillere på u-landslagsnivå, særlig med toppserieerfaring, som de kan hente og forme tidlig, ref. Fossum, Ødegaard og denne Haaland på Molde da. For å nevne noen.10
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
March 02, 2018, 11:48:31 AM
Quote from: Kagain on March 01, 2018, 17:55:33 PMOg om folk investerer massevis av penger i gråstein som de ikke har bruk for vil jeg synes det er litt bortkastet...    

Tiltredes. En må ha noen diamanter og edelstener blant en samling med gråstein. En ekte nummer 9-diamant. Den kommer. Før eller senere. Når utlendingekvoten er ryddet i. Når Peddilusken kommer til Onkel Trond og ber om en pose med penger som han skal ha med seg ut i verden. I mellomtiden må vi ta til takke med granittblokken Kjelsrud Johansen.


Uten sammenligning for øvrig, men historiene om stein og duer fikk meg til å tenke på vår gamle trener Harald Aabrekks smått legendariske diktlesning om ukultur i Brann:

"Vil einkvan deg vel, flyg ein kvit fugl or hans hjarta, kjem til deg og kvitrar kjærleg. Vil einkvan vondt, kjem svart fugl, set seg på stein, stirer stingande. Til kvardags har alle fuglar mellomfargar. Men ligg du i avgrunnen, står du på tinden, da er alle fuglar kvite eller svarte. Gløym aldri den kvite fuglen som kom i avgrunnen, og kom på tinden!"

https://www.dagbladet.no/sport/en-sliter-i-brak-og-faenskap/65531009

11
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
March 01, 2018, 08:10:45 AM
Orlov > Kjelsrud

Kjelsrud > Børven

Kort oppsummert hadde jeg heller sett at vi beholdt Orlov. Jeg forstår at Orlov ville bort med all vinglingen til LAN på spissplass.

Når en ser på Børven og hans bidrag tror jeg ikke det er så tragisk å få erstattet han med Kjelsrud Johansen som et tilskudd til stallen. Jeg tror nok at Soltvedt og co fortsatt er på utkikk etter den nye nummer 9 spissen som skal være et klart førstevalg. Først må det ryddes i utlendingekvoten.

12
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 21, 2018, 09:50:51 AM
Quote from: Nixon on February 20, 2018, 21:25:07 PM
Quote from: dr_cyanid on February 20, 2018, 19:36:31 PM

Må ikke Gilli og Jonsson leies ut for å kunne hente en ny utlending? Da blir det med ett mye vanskeligere.

Det har du rett i. Det er vel 10 stk utlendinger nå, mens 9 er tillatt.

Lei ut begge. En i hver klubb.

Vega er også en spiller som fort kan forsvinne på slikt vis. Brann ønsket jo dette senest i fjor sommer da han på det nærmeste var klar for Start.

Poenget er at vi må se utenlands, eller på landslagsnivå, for å få ordentlig kvalitet. Ramsland, Stokke og denslags spillere kan sikkert gjøre en god jobb de. Om de gjør oss til gullutfordrer er en annen sak.
13
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 20, 2018, 19:38:31 PM
Quote from: Nixon on February 20, 2018, 18:58:15 PMhttps://www.vg.no/sport/fotball/i/MgPbm5/brann-alarm-etter-spiss-salg-enormt-vanskelig-situasjon

Soltvedt insisterer også i riksdekkende media at det ikke er sikkert at det kommer inn en ny spiss. Og det er vel liten tvil om at det er utlendingssituasjonen som er det største hinderet. Et problem som Soltvedt og Brann har spasert inn i med begge beina og med begge øynene åpne.

Kvoten er ikke et egentlig problem. Det kan løses ref post over.
14
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 20, 2018, 19:36:31 PM
Quote from: Kagain on February 17, 2018, 13:04:01 PMJa, jeg tror nok at Børven kan gjøre en Marcus Pedersen. Det er liksom bare enkelte spillere som ikke får ting til i Brann. Og så har du spillere som ikke får til ting andre steder ENN i Brann.

Ny spiller inn er vel tvilsomt om det LAN sier om Skålevik er 100% ærlig og rett gjenfortalt. Da må det vel kanskje være noen spesielle spillere som har alt det LAN vil ha. Det blir også spennende å se om han får vekk noen av de ikke forbundsutviklede spillerne før overgangsvinduet slamrer igjen.
15
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 17, 2018, 22:33:57 PM
Bjørdal burde være aktuell fortsatt. Har da vitterlig spilt spiss på U21 med bra hell. God mann.

En gammel kjenning kan også returnere? Kim Ojo er vel enda Atta Aneke-spiller. Dette i likhet med Chima og Fredrik Haugen. Han er gjerne aktuell såfremt han er forbundsutviklet. Kom vel til Nybergsund som 18-19-åring. Er nå i Lyngby, som forøvrig nærmer seg bankerott. Burde være mulig.

Ellers, kan man klare å plukke Ohi-kaninen opp av hatten? Enda ingen utenlandske klubber som har hentet han. Av alle "norske" alternativ må jo han være det soleklart beste. Skikkelig powerhouse forward, som jo er det LAN tilsynelatende ønsker seg aller mest.
16
Hyggelig å se at Norling nå vender tilbake til røttene og nå har fått en klubb som passer hans format og storhet. 

http://www.bt.no/100Sport/fotball/internasjonal/Norling-presenteres-som-ny-AIK-trener-i-formiddag-747297_1.snd


17
Brann / Sv: Sv: Daniel Braaten
February 22, 2016, 21:45:59 PM
Quote from: Nixon on February 22, 2016, 21:10:29 PM
Quote from: dr_cyanid on February 22, 2016, 20:59:50 PMMen spørsmålet reiser seg, nok en gang; trenger vi Tjærnås til dette?

Et betimelig spørsmål. Ikke fordi Tjærnås nødvendigvis gjør en dårlig jobb, men mer sannsynlig at Brann ikke har råd til å gjøre nytte av det han kommer med.
Mon hva Tjernås tenker selv. Han synes kanskje det er rart at Brann går for "trygge" løsninger når han selv sikkert har foreslått alternativer av den mer spennende sorten.

Så betyr det strengt talt ikke noe hva Tjernås tenker, men rart av klubb med presset økonomi å bruke penger på speider, når en samtidig henter spillere som alle og enhver kjenner til. Får håpe at det er en viss langsiktighet i det Tjærnås leverer. Sommervinduet blir kritisk dersom vi går til seriestart med denne troppen.
18
Brann / Sv:
February 22, 2016, 20:59:50 PM
Braaten blir en solid tilvekst han. Men spørsmålet reiser seg, nok en gang; trenger vi Tjærnås til dette?
19
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
February 18, 2016, 12:16:32 PM
Quote from: Giles on February 18, 2016, 11:52:31 AM
Da slapp Brann belastningen med den udugelige Høyland som velger Godset.
Håper på en rask, sterk og teknisk afrikaner.

Eller noen fra de brasilianske skoger. Trenger noe eksotisk. Noe vilt og hemningsløst. Nok innenlands resirkulering nå.
20
Brann / Sv:
February 18, 2016, 00:02:52 AM
Remi Johansen blir nok blant de beste på vår ellers svake midtbane. Likevel synes jeg egentlig det er litt ille at Brann ikke klarer å være litt mer innovative. Hva med å å se mer utenlands? Nå har vi speider og greier.  Likevel resirkulerer vi middelmådig TL-stallfyll.  Haugesund, Viking og Start ser ut til å gjøre mange spennende overganger. Selv Tromsø har jo klart å hente en islandsk kantspiller,  Aron Sigurdarson, som visstnok er svært så lovende. Nylig landslagsdebutert. Noen som sa vi manglet kanter? Hvor var Brann i dette tilfellet?
21
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
February 11, 2016, 22:56:03 PM
Quote from: gladiporno on February 11, 2016, 22:44:01 PMEr det noe Brann forhåpentlig har lært, er å ikke se seg blindt på navn.
Du mener Molde her har sett seg blind på navn?
22
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
February 11, 2016, 22:53:32 PM
Quote from: krakra on February 11, 2016, 22:39:58 PM
Så får vi se hvem som gjør det best av Eidur og Hvilsom.

Eller Orlov? Hvis Orlov ikke selges, ser det vel mer ut som Hvilsom blir å finne på en av kantene. Såpass tynn er stallen at vi da må disponere spillermateriellet best mulig. Treningskamp til helgen. Spennende å se hvilke konstellasjoner som da testes ut. Men mye kan fortsatt skje med stallen. Håper da inderlig det. Er mest bekymret for det tynne trekløveret vi har sentralt på midtbanen. Særdeles skadeutsatt lagdel, og ingen av dem har tidligere bevist at de innehar et høyt TL-nivå.
23
Brann / Sv:
February 11, 2016, 22:38:57 PM
Eidur til Molde. Der snakker vi NAVN.

I mellomtiden diskuteres det i dette fora hvem vi skal hente av diverse ex Tromsø vrakgods.

Kontrast.
24
Brann / Sv: Overganger vinteren 15/16
February 10, 2016, 09:18:20 AM
Ser i dagens BT at Mohn tilsynelatende ikke har lukket døren for Brann. Det er i så fall meget bra nytt. Hans bidrag vil trengs sårt for i hele tatt kunne stille et habilt lag til TL-starten om en måneds tid.
At han fortsatt ønsker å stille opp viser hvilken hedersmann Mohn er, etter all den skittkastingen som tidvis har kommet fra enkelte.

Håper det er noen NAVN på vei inn. En spiller eller to som er av en slik karakter at de kan dra massene tilbake på stadion. Trenger ikke flere orienteringsløpere nå.
25
Brann / Sv:
February 02, 2016, 22:07:08 PM
Riise mer enn god nok som kant. Kristiansen kan fint også spille kant. Både navnet, profilen og spilleren Riise ville vært en sårt tiltrengt tilvekst. Nær sagt i hvilken som helst posisjon. Hadde hatt uvurderlig verdi både sportslig og markedsmessig. Riise ville betydd mer blest, mer show og garantert flere tilskuere - og kanskje noen klovnete uttalelser. Det siste skulle jeg levd fint med. Selvsagt ikke for enhver pris. Men tror Riise har nok penger. Kroner og øre bestemmer neppe hans neste klubbvalg
26
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
February 02, 2016, 20:27:59 PM
Quote from: Lasaron on February 02, 2016, 20:14:41 PM
Ryktene vil ha det til at J A Riise sitter i PL-studio og indirekte frir til Brann.

Spill for Brann kan fint kombineres med ekspertrolle for TV2. Nuff said.
27
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
January 31, 2016, 22:11:49 PM
Quote from: krakra on January 31, 2016, 21:13:40 PMEkstrem innsats og organisering har ført til medalje mange ganger i TL, så jo det er fult mulig.
Dessuten er det få lag i TL som har kvalitet som overgår vår. Da snakker vi medaljekamp.
Sikkert derfor det meget energiske og godt organiserte (og sikkert godt trente) Mjøndalen-laget rykket ned i år da. Et lag det er vanskelig å ta på innsatsen...

Godt at du tuller nå.
28
Brann / Sv: Sv: Viljar Vevatne
January 31, 2016, 22:08:11 PM
Quote from: osoerli on January 31, 2016, 20:17:40 PM
Reknar med han har størst sjanse på høgrebacken.

Venstre eller høyre kant? På høyreback er det vel Nouri og finnen som skal konkurrere.
29
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
January 31, 2016, 20:02:58 PM
Quote from: Giles on January 31, 2016, 18:03:03 PMDirekte dumt er det å ta noe som helst for gitt i forhold til uttelling på banen med en liten omlegging av treningen. LAN er opptatt av godt trente spillere, det er vel og bra, men at han er det i motsetning til andre trenere er flåsete. Men vær så god å tro på julenissen.

Ja, å tro at trenere ikke er opptatt av å ha trente spillere er jo direkte tåpelig.

Noen vil sikkert forsøke å hevde at Norling burde vært mer opptatt av å ha gjennomtrente spillere og at Brann burde trent mer. "Feilen" Norling gjorde var at han trodde spillerne i Brann var såpass profesjonelle at de selv ville ta ansvar ved å vedlikeholde sin fysiske form når klubben la opp til færre treninger samlet. Lite kunne han vite at Metro og Playstation var mer forlokkende for store deler av spillergruppen. Åpenbart har hans tidligere spillergruppe i MFF hatt en helt annen og profesjonell innstilling enn den svake spillergruppen vi har hatt til rådighet de siste tre-fire årene. Så LAN har helt rett når han sier at Brann trenger folk med rett innstilling. Typer. Folk som skjønner hva som skal til for å bli god. Det er dette vi har manglet sårt.

Men å påstå at man havner på topp seks i TL bare man trener mer er ganske vittig. En trenger gode spillere med rette holdninger, satt i system - først og fremst. Har absolutt ingen tro på at det er mulig å trene mediokre og mette spillere til å bli god, bare ved å øke treningsmengden eller spille såkalt høytrykksfotball
30
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
January 29, 2016, 20:25:46 PM
Quote from: krakra on January 29, 2016, 19:24:15 PMPoenget gikk forbi deg. Poenget er ikke at tre forsterkninger ikke gjør noen forskjell, men det er ingenting som heter "bare god nok til å overleve" i TL. Er man god nok til å overleve kan man ende på øvre halvdel også. For nivået er veldig jevnt i sjiktet mellom bunn tre og topp fem-seks.

Ellers så er det ikke sånn at man bare kan kjøpe seg bedre. Det så vi da klart og tydelig i nedrykkssesongen. Hjalp ikke en dritt med verken Karadas eller Pedersen. Forholdene må ligge til rette for at spillerne kan prestere. Det gjorde de ikke i 2014, med en trener som skulle spille sin fotball selv om spillerne ikke behersket det og ble stadig tappet for selvtillit.

LAN er vesentlig flinkere til å få prestasjoner ut av spillerne. At det ikke så så pent ut i fjor uten tid til å drille inn en spillestil er ikke så rart, men at vi spilte så forferdelig er bare tull.
Brann har spilt forferdelig i minst tre sammenhengende år. Også i fjor. Eller, i sesongen med Norling ble det faktisk spilt meget god fotball første halvdel av sesongen. Vi scoret bare ikke mål. Mener å huske at Brann spilte rundt med VIF på Ullevål og likevel klarte å tape. Rekdal var en av dem som da skrøt hemningsløst over Branns spill.

Alt dette røret om troppen er god nok eller ikke, har uansett ingenting i en tråd om spilleroverganger å gjøre. Diskuter heller hvem som skal inn. Det er da åpenbart at dette laget trenger mye nytt blod
31
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
January 09, 2016, 20:55:18 PM
Quote from: Kagain on January 09, 2016, 11:47:59 AM
Quote from: Vandji on January 08, 2016, 16:27:31 PMEn solid opptur før helgen!
Veldig spennende med Hvilsom. Ble ifølge denne artikkelen solgt for 4millDKK fra Hobro. Her står det også at han scoret flesteparten av sine 16 mål fra sin posisjon på venstre ving(!)
http://www.tipsbladet.dk/nyhed/superliga/bum-mads-hvilsom-solgt-til-tyskland

Det med ving-delen syns jeg virket litt underrapportert i de andre artiklene om Hvilsom. Men om det er der LAN ser for seg fyren så kan det vel fremdeles være rom for denne SKIKKELIG STORVOKSTE spissen som Pamerottien twitret om? Ressursene til Brann er vel fremdeles begrensede, så jeg vil anta at forsvaret blir erklært "godt nok" med god bredde fra Brann sin side. De har jo etterhvert fått et utvalg spisser som kan være på vingen og omvendt også, så der kan det vel også tenkes at Brann sier seg fornøyd med bredden i angrepet. Så da er det bare midtbanen igjen.

Kan det tenkes at Brann nå fokuserer på spillere som allerede ER oppdaget, kjøpt av større klubber men som ikke har fått spilletid (ala Hvilsom) og dermed kan lures til et sted der de kan "få start på karrieren" igjen? Og at Brann samtidig ser etter folk som kommer fra sammenlignbare fotballand som Norge? I så fall kan det vel tenkes at de finner en islending, finne, danske, svenske eller estlender som har spilt midtbane og sliter benken. Noen som har bedre innsikt i andre fotballand enn meg og som kan se for seg noen som kan fylle disse kriteriene?
Virker som disse fallert-utenlandsproff-søker-hjem-markedene er steder hvor Brann ser med lykt og lupe. De har jo feks snust på Børven. Ganske lik historikk og spillertype som Hvilsom.

Flott at Brann ser til andre markeder enn det norske, men skulle gjerne også sett noe mer eksotisk enn det nordiske og "trygge".  

Vi må uansett bort fra den der "spellarnæ må være lokale tjuagutter" og "folk kommar på staddaren hvis gøtthene er fra byen" tankegangen.
32
Brann / Sv: Sv: Sesongen 2016
January 07, 2016, 23:26:47 PM
Quote from: Nixon on January 06, 2016, 22:22:17 PM
http://www.ba.no/sk-brann/sport/fotball/jeg-ma-tale-a-sitte-pa-benken/s/5-8-246130

Som kollega Haugen lover også Grønner at han skal bli en bedre utgave av seg selv neste år.

Tillater meg å være skeptisk. Til begge. De har alt å motbevise.
33
Brann / Sv: Sv:
January 07, 2016, 23:22:52 PM
Quote from: dudo on January 07, 2016, 21:44:37 PMNå kan vi vel ikke felle dom over  Finne-sagaen helt enda, men det er i hvert fall vanskelig på nåværende tidspunkt å si at det var klokt å forlate Bergen.
Hvis man ser på det som har skjedd i Brann etter at han forlot klubben må det sies å være en genistrek å forlate Brann. Særlig hvis han samtidig tar en titt i lommeboken sin full av Euro.

Ellers, dere andre: er det nødvendig å diskutere hvorvidt Finne har spilt mye eller lite? Tøvete.
34
Brann / Sv: Overganger vinteren 15/16
January 06, 2016, 21:57:14 PM
Mye brukbart og gratis her. Oversikt over spillere uten kontrakt:

http://www.transfermarkt.co.uk/spieler/vertragslosespieler/statistik/1/plus/1?ausrichtung=alle&spielerposition_id=alle&land_id=alle&wettbewerb_id=alle&seit=alle&yt0=Show

Nærmest alle gratisspillere med enn viss historie og internasjonal erfaring å vise til bør sjekkes ut av Brann. Får tro og håpe at klubben har god kontroll på kontraktsløse spillere. Særlig når det er så lett tilgjengelige oversikter på internett. Her er det bare å ringe agenten.

Gamle kjenninger som Marek Sapara, Luton Shelton (VIF), Chinedu "Edu" Obasi (tidl. Lyn og Schalke) og Dominic Adiyiah (FFK og AC Milan) er ledige, uten at disse nødvedigvis er gode nok lengre. Stabæks beste spiller i fjor, El Ghanassy, er også ledig, men trolig lite realistisk for Brann. Ser også beistet av en spiller, Nikola Zigic på 2.02 cm er ledig - 35 år gammel...

Noen av dem som er listet under er kanskje mer realistisk enn andre. Men basert på størrelsen på klubben de kommer fra kan TL være et godt alternativ - så lenge lønnen er god nok. Alle er mulige angrepsspillere/offensive midtbanespillere i 4-3-3. Noen med solid landslagserfaring blant annet. F.eks er Etzaz Hussein en soleklar forsterkning for Brann, men han har nok større ambisjoner enn Brann og ender vel opp med å fornye i Molde eller reise utenlands. Som en liten kuriositet dukket også norske Liban Abdi opp. Usikker på hvor god han er. Tror han har vært linket til Godset tidligere. Ellers er det blant annet en finsk spiller med landslagserfaring og spillere som har markert seg i Allsvenskan.

http://www.transfermarkt.co.uk/liban-abdi/profil/spieler/98502
http://www.transfermarkt.co.uk/dominic-adiyiah/profil/spieler/85563
http://www.transfermarkt.co.uk/chinedu-obasi/profil/spieler/41663
http://www.transfermarkt.co.uk/etzaz-hussain/profil/spieler/141658
http://www.transfermarkt.co.uk/abdelmoumene-djabou/profil/spieler/83989
http://www.transfermarkt.co.uk/kasper-hamalainen/profil/spieler/48016
http://www.transfermarkt.co.uk/erton-fejzullahu/profil/spieler/53250
http://www.transfermarkt.co.uk/henok-goitom/profil/spieler/6838
http://www.transfermarkt.co.uk/andrija-kaludjerovic/profil/spieler/36829
http://www.transfermarkt.co.uk/artem-milevsky/profil/spieler/9800
http://www.transfermarkt.co.uk/yannick-ndjeng/profil/spieler/174946
http://www.transfermarkt.co.uk/joco-stokic/profil/spieler/46343
http://www.transfermarkt.co.uk/justin-mengolo/profil/spieler/211127
http://www.transfermarkt.co.uk/danilo/profil/spieler/51232
http://www.transfermarkt.co.uk/marek-sapara/profil/spieler/40059
http://www.transfermarkt.co.uk/nikola-zigic/profil/spieler/19729

Så var det dette med lønnsmodellen da...


36
Brann / Sv: Stallen 2016 - status
January 06, 2016, 16:04:19 PM
Quote from: Tom C on January 06, 2016, 15:05:48 PMJeg minnes nå en perlescoring fra Orlov fra litt utenfor 16-meteren, med venstrefoten. Men det skjedde vel ikke altfor ofte nei.

Når det er sagt, ser jeg positivt på å ha Orlov med. Synes han har en del bra kvaliteter og mener at han er litt undervurdert. Han er nok i likhet med de mange andre avhengig av et noenlunde fungerende lag rundt seg for å prestere. Er jo bare å se på Marcus Pedersen for å skjønne at gode spillere kan se dårlige ut når de ikke får spille på styrkene sine. Dersom jeg i dag måtte velge mellom Lie-Skålevik og Orlov, så er jeg faktisk ikke sikker på hvem jeg ahde foretrukket.

Som noen andre sa her, så kan det kanskje være best å ha flere forskjellige typer å velge mellom, og dermed kunne rullere litt på de ut ifra motstander og kampforløp.

Om jeg måtte velge mellom Skålevik og Orlov som eneste spiss? Soleklart Orlov. Skålevik viste ingenting i fjor som tilsier at han skal ta TL med storm. Orlov har vist at han kan levere på det nivået. Når det er sagt trenger vi selvsagt flere spisser... og kanter...og midtbanespillere.
37
Brann / Sv: Stallen 2016 - status
January 06, 2016, 13:29:42 PM
Quote from: krakra on January 06, 2016, 13:24:28 PM
Komplett? Orlov har da verken fart eller teknikk. Han er god til å putte baller som han får fra 10 meter og inn. Der kan han score med hode og bein, men får han ballen fra 16 meter og utover er han rimelig ufarlig. Enten det er foran eller bak forsvaret.


Hva er teknikk? å kunne dempe og holde på ball eller å kunne være driblefant? Hvis det er sistnevnte vil jeg foretrekke kantspillere med denne egenskapen. Orlov har mer enn nok "teknikk" til å fungere som midtspiss i 433 som er trenerens "stil"
38
Brann / Sv: Stallen 2016 - status
January 06, 2016, 13:22:42 PM
Quote from: krakra on January 06, 2016, 13:12:27 PM
Nei, jeg syns ikke det er greit at Orlov blir fordi han er dyr og ikke passer inn i trenerens spillestil. Hadde han passet inn i stilen hadde det vært greit, men å ha en spiller som ikke passer inn, som ikke har kvaliter til å dekke over det, som åpenbart ikke ønsker å være her og som binder opp store lønnsmidler er meningsløst.


Klart en ikke ønsker å være et sted en føler seg uønsket. Og igjen, det er uklart for meg hva som er trenerens stil...  Orlov har mer enn nok kvaliteter til å passe inn både i 442 eller som enslig midtspiss i 433. I 433 vil jeg si at han har mer å rutte med enn f.eks Skålevik, som kun har farten som sin styrke. Orlov mer komplett, med minst like mye innsats som førstnevnte, kanskje ikke med samme toppfart, men med mer rutine, målgaranti og bevis på at han tar nivået.  Typiske 433 spisser er jo Rushfeldt, Johnsen, Søderlund, Occean, A. Sørloth. Alle solide plugger som fungerer både som målgjører, oppspillspunkt samt god i boks på innlegg fra 433-kantene/backene. Kan dessverre ikke si det samme om vår eneste spiss, Skålevik. Men han er lokal da. Har hørt at det er bra.
39
Brann / Sv: Stallen 2016 - status
January 06, 2016, 13:09:04 PM
Quote from: krakra on January 06, 2016, 13:04:39 PM
Orlov er en middelmådig fotballspiller, som hører hjemme på nedre halvdel i en liga som TL, som i tillegg ikke passer inn i trenerens spillestil og visstnok tjener 1,5-2 millioner i året. En av de mest åpenbare spillerne å sende på dør når man rydder i stallen.

Det handler ikke om Branns stil. Det sier seg selv at den ikke er satt ennå, men trenerens filosofi og hvordan han ønsker å utvikle spillet. Orlov passer ikke inn der, og han er milevis fra å være god nok til at treneren skal tilpasse spillet for hans del.

Da vi nesten rykket ned i 2010 hadde vi to spillere som scoret flere mål enn Orlov i 2014, og en som scoret like mye. Og dette var spillere med toppferdigheter utover det å score mål. Noe Orlov ikke har.


Er ikke vi pt. et lag som hører til på nedre del av TL? Da velger jeg å tolke det slik at du synes det er OK at Orlov blir, så lenge vi ikke har en fullgod erstatter til tilsvarende el lavere lønn

40
Brann / Sv: Stallen 2016 - status
January 06, 2016, 13:00:53 PM
Quote from: krakra on January 06, 2016, 11:20:39 AM
Quote from: dr_cyanid on January 06, 2016, 10:45:29 AM
Quote from: krakra on January 05, 2016, 21:23:06 PM
Quote from: dr_cyanid on January 05, 2016, 20:36:47 PM
Quote from: krakra on January 05, 2016, 19:58:31 PM
Men det har Orlov? Hvor mange topp 8-lag ville hentet ham på bakgrunn av 2014-sesongen?

Tror han kunne gjort en god jobb som erstatter for Søderlund i RBK. Eventuelt som erstatter for Frode Johnsen i Odd eller for Diomande i Stabæk. Ser heller ikke at Orlov er så mye dårligere enn Ola Kamara. Med gode medspillere er jeg overbevist om at Orlov hadde scoret enda flere mål enn i 2014.
Store ord om en spiss på snart 30 som aldri har rundt ti mål i en sesong. Det er en grunn til at Hammarby ikke var veldig giret på å betale for Orlov etter utlånet. To mål på 11 kamper oser det ikke akkurat toppspiss av.

Hva konkret er det Orlov er så god til, som gjør ham til en toppspiller? Hadde du hatt rett hadde selvfølgelig disse klubbene vist interesse for en Orlov som Brann jobber aktivt for å kvitte seg med.


Rundt ti mål på 25-30 kamper hver sesong er ikke ille for lag som har prestert svakt (Brann og Gefle). I OBOS scoret han 4 mål på 11 kamper før han forlot oss (vi lå da på bunn av OBOS).  Alexander Søderlund kunne ikke vise til særlig bedre scoringsrate i Haugesund før RBK kjøpte han...

Orlov hadde garantert vært en bra spiller å ha med seg dersom en hadde gode tilretteleggere rundt ham. Derfor mener jeg bestemt at det er verdifullt å ha Orlov med seg, særlig for velspillende lag. Tipper han forsvinner nærmest vederlagsfritt til et lag i toppen av norsk eller svensk fotball. De får i hvertfall en målgarantist. Vi mister én.  

Synes det er oppsiktsvekkende, særlig med den tynne stallen, at Brann mener han ikke passer inn eller er for dårlig(?). Hvis vi får disse kantspillerne som det mases om, vil jo nettopp typer som Orlov få bedre arbeidsvilkår. Skal Orlov ut bør Soltvedt ha virkelig store kanoner på vei inn...

Villig til å vedde mye på at Orlov ikke forsvinner til et lag i toppen av norsk eller svensk fotball. En under middels fotballspiller som aldri har scoret mye mål, med begrenset teknikk og tempo. Og dette er altså en spiller du mener Brann bør legge om stilen som treneren sverger til for å bygge laget rundt?

Det er ingen verdens ting som tilsier at Orlov ville scoret mye mål for noe lag. Han har aldri gjort det, og problemet i 2014 var ikke akkurat at vi ikke skapte nok sjanser til at spissene kunne runde 10 mål.

Hva konkret er det som gjør Orlov til en toppspiss i dine øyne? Annet enn at han er på vei vekk fra Brann.


Aldri påstått at Brann skal legge om stilen etter noen, men Orlov en spiller som styrker (dagens) stall betraktelig.

For å snu på det:
1.hvem vil du ha inn, til samme el.lavere lønn, som er av tilsvarende kvalitet som Orlov? Eller synes du det er OK at stallen svekkes enda mer?
2. hva er egentlig Branns stil? er den tydelig definert mener du? I mine øyne er det i beste fall uklart. I fjor handlet det om en kamp om gangen (ofte luftkrig) for å kunne plukke nok poeng til opprykk. Dette ble til det kjedsommelige påpekt av treneren selv...
41
Brann / Sv: Stallen 2016 - status
January 06, 2016, 12:52:32 PM
Quote from: Lasaron on January 06, 2016, 10:56:54 AM
Quote from: dr_cyanid on January 06, 2016, 10:45:29 AM
Quote from: krakra on January 05, 2016, 21:23:06 PM
Quote from: dr_cyanid on January 05, 2016, 20:36:47 PM
Quote from: krakra on January 05, 2016, 19:58:31 PM
Men det har Orlov? Hvor mange topp 8-lag ville hentet ham på bakgrunn av 2014-sesongen?

Tror han kunne gjort en god jobb som erstatter for Søderlund i RBK. Eventuelt som erstatter for Frode Johnsen i Odd eller for Diomande i Stabæk. Ser heller ikke at Orlov er så mye dårligere enn Ola Kamara. Med gode medspillere er jeg overbevist om at Orlov hadde scoret enda flere mål enn i 2014.
Store ord om en spiss på snart 30 som aldri har rundt ti mål i en sesong. Det er en grunn til at Hammarby ikke var veldig giret på å betale for Orlov etter utlånet. To mål på 11 kamper oser det ikke akkurat toppspiss av.

Hva konkret er det Orlov er så god til, som gjør ham til en toppspiller? Hadde du hatt rett hadde selvfølgelig disse klubbene vist interesse for en Orlov som Brann jobber aktivt for å kvitte seg med.


Rundt ti mål på 25-30 kamper hver sesong er ikke ille for lag som har prestert svakt (Brann og Gefle). I OBOS scoret han 4 mål på 11 kamper før han forlot oss (vi lå da på bunn av OBOS).  Alexander Søderlund kunne ikke vise til særlig bedre scoringsrate i Haugesund før RBK kjøpte han...

Orlov hadde garantert vært en bra spiller å ha med seg dersom en hadde gode tilretteleggere rundt ham. Derfor mener jeg bestemt at det er verdifullt å ha Orlov med seg, særlig for velspillende lag. Tipper han forsvinner nærmest vederlagsfritt til et lag i toppen av norsk eller svensk fotball. De får i hvertfall en målgarantist. Vi mister én.  

Synes det er oppsiktsvekkende, særlig med den tynne stallen, at Brann mener han ikke passer inn eller er for dårlig(?). Hvis vi får disse kantspillerne som det mases om, vil jo nettopp typer som Orlov få bedre arbeidsvilkår. Skal Orlov ut bør Soltvedt ha virkelig store kanoner på vei inn...Nærmest vederlagsfritt? Hva tror du da er grunnen til at Brann sa nei til Hammarby da de bydde mindre enn hva som stod i opsjonen eller hva det var?


Tror, som påpekt av andre på forumet, at sagaen ender med at han nærmest gies bort eller løses fra kontrakt pga familiære hensyn. Enten det, eller så må Brann si at de satser på spilleren. Brann har jo stilt seg slik nå at de neppe får en budkrig på Orlov. Eventuelle bud som kommer vil jo selvsagt være lave fordi situasjonen er som den er mellom spilleren og klubben. Det sier seg selv. Dette er jo også grunnen til Hammarbys lave bud - de spiller på situasjonen mellom Brann og Orlov (og kanskje til dels at Brann ønsker Rennie i retur).

42
Brann / Sv: Stallen 2016 - status
January 06, 2016, 10:45:29 AM
Quote from: krakra on January 05, 2016, 21:23:06 PM
Quote from: dr_cyanid on January 05, 2016, 20:36:47 PM
Quote from: krakra on January 05, 2016, 19:58:31 PM
Men det har Orlov? Hvor mange topp 8-lag ville hentet ham på bakgrunn av 2014-sesongen?

Tror han kunne gjort en god jobb som erstatter for Søderlund i RBK. Eventuelt som erstatter for Frode Johnsen i Odd eller for Diomande i Stabæk. Ser heller ikke at Orlov er så mye dårligere enn Ola Kamara. Med gode medspillere er jeg overbevist om at Orlov hadde scoret enda flere mål enn i 2014.
Store ord om en spiss på snart 30 som aldri har rundt ti mål i en sesong. Det er en grunn til at Hammarby ikke var veldig giret på å betale for Orlov etter utlånet. To mål på 11 kamper oser det ikke akkurat toppspiss av.

Hva konkret er det Orlov er så god til, som gjør ham til en toppspiller? Hadde du hatt rett hadde selvfølgelig disse klubbene vist interesse for en Orlov som Brann jobber aktivt for å kvitte seg med.


Rundt ti mål på 25-30 kamper hver sesong er ikke ille for lag som har prestert svakt (Brann og Gefle). I OBOS scoret han 4 mål på 11 kamper før han forlot oss (vi lå da på bunn av OBOS).  Alexander Søderlund kunne ikke vise til særlig bedre scoringsrate i Haugesund før RBK kjøpte han...

Orlov hadde garantert vært en bra spiller å ha med seg dersom en hadde gode tilretteleggere rundt ham. Derfor mener jeg bestemt at det er verdifullt å ha Orlov med seg, særlig for velspillende lag. Tipper han forsvinner nærmest vederlagsfritt til et lag i toppen av norsk eller svensk fotball. De får i hvertfall en målgarantist. Vi mister én. 

Synes det er oppsiktsvekkende, særlig med den tynne stallen, at Brann mener han ikke passer inn eller er for dårlig(?). Hvis vi får disse kantspillerne som det mases om, vil jo nettopp typer som Orlov få bedre arbeidsvilkår. Skal Orlov ut bør Soltvedt ha virkelig store kanoner på vei inn...
43
Brann / Sv: Sv: Stallen 2016 - status
January 05, 2016, 20:36:47 PM
Quote from: krakra on January 05, 2016, 19:58:31 PM
Men det har Orlov? Hvor mange topp 8-lag ville hentet ham på bakgrunn av 2014-sesongen?

Tror han kunne gjort en god jobb som erstatter for Søderlund i RBK. Eventuelt som erstatter for Frode Johnsen i Odd eller for Diomande i Stabæk. Ser heller ikke at Orlov er så mye dårligere enn Ola Kamara. Med gode medspillere er jeg overbevist om at Orlov hadde scoret enda flere mål enn i 2014.
44
Brann / Sv: Sv: Stallen 2016 - status
January 05, 2016, 19:35:53 PM
Quote from: Huff on January 05, 2016, 17:04:46 PM
Etter de siste dagenes snakkis om kvaliteten på stallen prøver jeg meg på en høyst uoffisiell og selvsagt subjektiv vurdering A stallen slik jeg vurderer den per nå. Tar da med de spillerne som per dags dato er i klubben, og ikke de som er på lån. Askar anser jeg som solgt, hvis ikke havner han i kategori 3. Spillerne er ranket fra 1-5 hvor kategori 5 er klassespillere, mens 1 er spillere som neppe holder TL nivå.

Kategori 1. Spillere jeg er skeptisk til om i det hele tatt holder TL-nivå.

Skålevik, Vevatne, Heggland, Rotihaug, Pettersen.

I de siste tre sitt tilfelle, er ikke dette krise. Sistnevnte er et stortalent, og de to andre havner gjerne på lån, og skal selvsagt uansett ikke spille noen viktig rolle i sesongen som kommer. Førstnevnte er derimot tilsynelatende førstevalg på spissplass, og tar en med at de resterende angrepsspillerne ikke akkurat er brilliante, ser dette skummelt ut. Når det gjelder Vevatne ser dette ut som et enormt bomkjøp, da antar jeg han har vist at han ikke holder nivået på trening.

Kategori 2. Spillere jeg mistenker holder lavt TL nivå.

Nouri, Karadas, Barmen, Grønner, Skaanes, Larsen.

Når det gjelder de to første var jeg lite overbevist av Nouris egenskaper i sin første Brann-sesong i en divisjon som er langt svakere enn TL. Azar er ett år eldre, og det som var ekstremferdigheter i Obås er ikke nødvendigvis det samme i TL. Jeg tror Barmen kan flyttes opp en kategori basert på høsten i Obås, men er langt fra sikker. Grønner bør og ta steget opp en kategori, faktisk to, men hans mange hjerneblødninger gjør meg usikker. Skaanes hadde en svak sesong, delvis pga skader, men jeg var uansett svært lite overbevist over hans prestasjoner i fjor. Prestasjonene i 2014 tilsier dog kategorien over. Larsen er egentlig i en egen kategori, vil ha ekstremferdigheter i TL, og kan gjøre ting på egen hånd mot hvem som helst, men vil og trolig fremstå som en tredjedivisjonsspiller i en rekke kamper. Havner her fordi jeg tror flertallet av kampene blir nærmere bunn- enn toppnivået.

Kategori 3. Spillere jeg tror fremstår som middelmådigheter i TL

Horwath, Heltne Nilsen, Huseklepp, Acosta, Orlov.

Førstnevnte er i så fall et helt kurant andrevalg på keeperplass. Heltne tror jeg holder nivået defensivt på en utmerket måte, men jeg var langt fra imponert over han offensive bidrag. Huse tror jeg ikke faller gjennom, men tiden da han preget TL virker å være forbi. Acosta imponerte ikke voldsomt i fjor, men en bør vel håpe på at han er i kategorien over. Orlov har en sesong bak seg i TL og den var –ut fra forholdene- bra. Havner her fordi han angivelig ikke passer i spillestilen.

Kategori 4. Spillere jeg tror vil fremstå som solide TL spillere.

Leciejewski, Kristiansen, Demidov, Haugen.

Førstnevnte har alltid holdt TL-nivå og har og vært solid tidligere, nå virker utgangspunktet for en ny god sesong bedre enn på lenge. Kristiansen var i samme kategori i TIL. Han slo ikke til i VIF, men jeg håper og tror han havner i denne kategorien i Brann, selv om han fort kan havne i kategorien under. Demidov viste nok i fjor til at jeg tror han havner her i TL, på tross av en grusom sesong i 2014 som nok kan tilskrives skader og mangel på kamptrening. Haugen føler jeg meg trygg på, selv om han aldri har prestert på dette nivået tidligere, og på tross av at jeg hadde avskrevet han så sent som i fjor sommer. Viste klare tegn på at han hadde hevet seg til et helt nytt nivå i fjor høst.

Kategori 5. Spillere som vil fremstå som klassespillere i TL.
-

Ingen klassespillere her, men jeg håper at Haugen, Piotr og Demidov kan havne i denne kategorien, her ligger trykket på håper, ikke tror...

Totalt sett er dette kanskje helt greit for en nyopprykket klubb, men de fleste nyopprykkede klubber er vel og klubber som håper å berge plassen. For en klubb av Branns format er det elendig. Forhåpentligvis er flertallet av kategori 2-spillerne i realiteten kategori 3-spillere, men likevel blir totalen syltynn. Spesielt i angrep ser det trist ut.


Grei analyse det. Ville hatt Skaanes og Larsen i kat.1, hatt Acosta i kat.4, samt byttet kategori mellom Haugen og Orlov. Synes ikke Haugen har bevist noe som helst ift nivået i TL.
45
Brann / Sv: Overganger vinteren 15/16
January 05, 2016, 15:43:55 PM
Hva skjer med Vevatne? Også han må jo være en spiller som kan være med å bidra til bredde i troppen og kan brukes i ulike posisjoner både på kant og back. Hva var dette greiene før jul med at han skulle til Ulf? Også det var en merkelig sak. I likhet med Orlov-sagaen.
46
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
January 05, 2016, 13:15:19 PM
Quote from: Nixon on January 05, 2016, 12:19:23 PMJeg har heller ikke noen forhåpninger om medalje. For noe sier meg at det er vanskeligere å komme fra "ingenting" nå enn i 2011. Det er flere lag som har gjort en god jobb siden den gang, og har skilt seg ut fra resten.
Brann i likhet med Sarp, Start, et svekket Haugesund og muligens Tromsø og Glimt de mest soleklare nedrykkskandidatene. Sogndal og Aafk virker solide nok til å kunne klare seg allerede nå. Sogndal forsterket klokt med f.eks spissen Ramsland fra Strømmen, pluss Sveen fra Hødd. Rimelige men likevel gode spillere fra OBOS. Merkelig om ikke Brann har luktet på Ramsland. Sogndal solide på topp med Otoo, Opseth og Chikere pluss Ramsland. Vi har Skålevik og Orlov (på vei ut). Tynne greier.


Ser også at VIF henter Nedrebø fra Bærum og Skogmo hentes fra Follo til Start. Ohi til Stabæk og Tveita fra Bryne til Sarp. Alle disse er spillere som hadde forsterket og gitt bedre bredde til en svak Brann-stall. Soltvedt bør ha noen skikkelige premiekaniner i hatten nå som alle de beste spillerne fra OBOS allerede er plukket av andre klubber i TL. I Aursnes-tilfellet virker det som Brann satset alt på en hest og tapte. Sogndal gjorde klokt i å hente midtbanekollega Sveen som sikkert er minst like god.
47
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
January 04, 2016, 21:56:22 PM
Quote from: krakra on January 04, 2016, 21:29:39 PM
Selvfølgelig har ikke ettertiden vist det. At Niasse i ettertid har slått til for fult betyr ikke at han var en storspiller som ville slått til hvis han fikk flere sjanser i Brann.

Ok. Spesielt at du mener en spiller som er så god at han nå verdsettes til 200 mill ikke kunne utgjort en forskjell om han fikk sjansen og ble satset på i Brann. Historien har jo vist at han hadde vært mer enn god nok for Brann og TL. Spilleren har vist kvalitet i langt tøffere ligaer enn den norske. Du mener kanskje også at den norske ligaen er en bedre liga enn den tyrkiske og russiske?
48
Brann / Sv: Sv: Overganger vinteren 15/16
January 04, 2016, 21:25:13 PM
Quote from: Gulløl on January 04, 2016, 20:11:48 PMDet var den gylne trio Walstad/Skarsfjord/RBH som nok hadde all æren for at opsjon på Niasse ikke ble benyttet. Men det er vanskelig å belaste de for akkurat den avgjørelsen, når heller ingen av oss på forumet kunne se en millimeter av potensialet. Spilleren kjedet så pass at spillertråden ble en klovnetråd.
https://www.bataljonen.no/forum/index.php/topic,11376.0.html
Samme folkene mente jo at Dramé var Guds gave til fotballen. Niasse fikk åpenbart for få muligheter til å vise hva han kunne. Det har ettertiden vist.
49
Brann / Sv:
December 12, 2015, 23:21:08 PM
Med denne nye medisinske klinikken legges det nok opp til at Brann ser seg ut en egen nisje i toppfotballen hvor målet er å hente idrettsinvalider, for så å rehabilitere dem. Mitt tips til ny storvokste spiss er Andreas Lund. Eventuelt Frank Strandli
50
Brann / Sv:
November 04, 2015, 19:56:33 PM
Drit i Ohi. Ser Stabæk mister El Ghanassy. Vil til klubb med bedre betingelser. Der har du spiller med offensive kvaliteter.  I tillegg gratis? Bør vurderes seriøst. Han har vært instrumental i de kamper jeg har sett av Stabæk i år.