• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - zeta

1
Kamper / Re: Treningskamper 2023
February 06, 2023, 20:00:37 PM
Quote from: fortune on February 05, 2023, 17:59:16 PM
Quote from: Pyton on February 05, 2023, 13:35:03 PMFin oppsummering i BT fra Pamer og Huseklepp om kampen og enkeltspillere.

Absolutt, men synd at Pamer lot Huseklepp slippe såpass billig på rollebeskrivelsen til kantene. Etterlatt inntrykk er at presspillet er det viktigste og så kan man gjøre omtrent det man vil offensivt. Noe som forsåvidt kan forklare hvorfor Børsting spilte så mye i fjor, til tross for at han knapt bidro offensivt.
er fint at de snakker om kantrollene fordi disse må bli mye bedre enn sist brann var i es.

  Jeg vil mene at kanten har to hovedoppgaver. En er press- og duellspillet. Her gjelder det å komme fort nok og sterkt nok inn på ballfører. Det krever visse egenskaper, ikke hvem som helst kan greie dette.

  Det andre er å gjøre noe med ballen, skape spill, fremdrift

 Sekundært er å score mål. Det er fint hvis kanten kan score, men det er ikke så vesentlig for hvordan laget fungerer

  I 2021 var kantspillerne Skaanes og Finne svake på begge hovedoppgavene fordi de mangler den fysiske kraften som kreves og også farten og dribleferdighetene. Det tror jeg var grunnen til at laget rykket ned.

  Det skal ikke mer til, når motstanderne får kontroll på en side kan de konsentrere seg om andre eventuelle trusler, og å true selv. Man kommer inn i en negativ spiral og det blir tungt   
2
Brann / Re: Sesongen 2023
January 14, 2023, 19:30:43 PM
Jeg synes Brann gjorde en god jobb i fjor. De spilte god fotball og fikk god flyt i spillet. Mange har rykket opp med mye mer rævva spill

  Så gjelder det å bygge videre på dette, beholde flyten i spillet, tilføre gradvis mer kvalitet

  Akkurat hvor gode Brann er er veldig vanskelig å si. Det blir tøff motstand, men ikke uoverkommelig. Wolfe og Knik er veldig spennende og kan tilføre noe ekstra.
3
Brann / Re: Overganger vinteren 22/23
January 14, 2023, 19:23:14 PM
Jeg er så uenig med LAN!

  Altså, Skaanes kan IKKE brukes på kant! Det er et typisk feilgrep. Skaanes har ingen kvaliteter der ute; kan ikke true en mot en, har ikke noe spesielt tilslag, er fysisk lett. En brukbar frekvens i beina er helt ineffektivt når spilleren er så fysisk lett

 Å bruke Skaanes på kanten er typisk fiaskogrep a la Kåre I.

   Skaanes kan forsåvidt spille indreløper. Men jeg er skeptisk for jeg mener at så fysisk lette spillere bør ha mer kvaliteter enn det han har.

  Vi får håpe Brann har lært litt og unngår de typiske fellene de gikk i tidligere, og definerer bedre de kvalitetene som trengs
4
Brann / Re: Sesongen 2022
September 14, 2022, 18:31:36 PM
Kunne ikke Brann spille inn et reservesystem med to spisser? F eks 5-3-2/3-5-2. Da kunne Finne starte. Men man må jo kunne systemet og rollene der. Ellers er det ikke noen vits
5
Brann / Re: Sesongen 2022
September 13, 2022, 12:34:40 PM
Det er påfallende hvor godt Brann fungerer, i hvert fall i perioder. Jeg har ingen tro på at Brann skal falle gjennom i eliten hvis de fortsetter dette sporet. Det burde bli bra selv om det selvsagt blir tøffere og at det må kriges mer om poengene.

   Jeg mener at det viktigste nå blir å holde på lagets funksjon og rytme, følge nøye med på hvilke spillertyper som spiller hvor. For det har stor betydning etter min mening.

   Laget som spilte førsteomgang mot Grorud bør være utgangspunktet, så kan man gjøre litt forsiktig rullering. F eks en kamp uten Børst, en uten Rasmus en uten Horn osv. Det som er viktig er at når f eks Blomberg prøves på kanten at ikke f eks Finne samtidig går inn for Heggebø. Små endringer om gangen! Nå snakker jeg om startelveren. På innbytter er det jo større fleksibilitet.

  Hva er det som gjør at laget fungerer så godt i perioder? Jeg tror at noen elementer er:
 
- det intense backspillet til Wolfe og Crone
- Ferdighetene og tyngdepunktet til Castro
- Presspillet, fysikken og muligens klokskapen til Børst
- styrken til Heggis
- så er det litt forskjellig på midten, både klokskap og finesse

  Til slutt er det også noen svakheter i laget på fart. De kommer til å kjenne litt på det i eliten.
6
Brann / Re: Sesongen 2022
September 07, 2022, 23:21:45 PM
Nå som Brann har rykket opp, skal de møte Vålerenga til helgen?
7
Brann / Re: Overganger sommeren 2022
June 16, 2022, 00:29:09 AM
Målet for Brann nå må være å kjempe i toppen av es neste sesong. Såpass må de sikte når de nå har bra fremgang

  Etter min mening er Wolfe en potensiell klassespiller neste år. De er ikke så veldig lett å skaffe

  Brann bør ikke se seg selv som en annenrangs klubb i Norge. De er i OBOS nå, men det går fort over
8
Nå begynner jeg å tro på seier
9
Dette kan gå veien!

 men man vet aldri med Mjøndalen
10
Å ville ha Finne inn på kanten igjen er rein og skjær fotballgalskap. Nå har Brann scoret 10 mål på siste to og en kvart kamp uten Finne på den kanten. Utslaget er jo voldsomt! Jeg har sett alle mulige forklaringer på Branns plutselige oppsving bortsett fra den virkelige årsaken; verken Finne eller Skaanes spiller kant!

  Børst har et helt annet fysisk trøkk i spillet og er mye bedre rustet til å løse kantrollen. Den rollen består vesentlig av annet enn å snike seg inn i boksen. Den består for en stor del av kriging og råskap. Man kan ikke ha en myk spiller der som taper alle dueller.

  Nei, skal Finne starte må det være et fem tre to system eller noe sånt. Når Brann har fått en solid ledelse på tabellen synes jeg de bør eksperimentere litt med slikt. Det er viktig med en backup plan

 
11
Det rare er at Hornis nesten fremstår som en bra trener når han først får somlet seg til å sette opp en seriøs lagoppstilling. Laget spiller jo bra, og kjører på selv om de leder!

  Wolfe, Knik og Hegge er gode og bør bare bli bedre. Jeg skulle likt å se Horn M på midtbanen i et lag som fungerer. Men det er ingen grunn til å endre på laget nå.

  Hvis de vil prøve ut Finne kunne de prøve et backupsystem med to spisser.

  kanskje Blomberg er alternativ på kant? må ha råskinn på kant
12
Kamper / Re: KFUM - Brann, mandag 09.05 kl 18:00
May 08, 2022, 18:09:43 PM
Quote from: fortune on May 08, 2022, 17:34:38 PM
Quote from: zeta on May 08, 2022, 16:50:59 PMMed Finne på kanten blir det trøbbel mot Kåffa. Det skal ikke mer til. Da tror jeg ikke på seier

  Men den som får skylda for dårlig spill er nok Kniklas. Dette er en håpløs runddans

I Hornelands skjeve 433 involveres knapt høyrekanten uavhengig av hvem som spiller der, så har neppe så mye å si. Hovedoppgaven virker å være å vinne andreballene som faller ned fra hodedueller.

  Trenger ikke være så skjevt hvis Castro spiller der

 Dessuten er ikke Finne god til å vinne andreballer
13
Kamper / Re: KFUM - Brann, mandag 09.05 kl 18:00
May 08, 2022, 16:50:59 PM
Med Finne på kanten blir det trøbbel mot Kåffa. Det skal ikke mer til. Da tror jeg ikke på seier

  Men den som får skylda for dårlig spill er nok Kniklas. Dette er en håpløs runddans
14
Kamper / Re: KFUM - Brann, mandag 09.05 kl 18:00
May 07, 2022, 17:45:01 PM
Jeg så litt på kampen mot Sogndal som jeg tror er et ganske bra lag. Etter en dårlig innledning fikk Brann klart taket på Sogndal- frem til utvisningen. Jeg mener at det er klar fremgang for Brann. Får de flere kamper på rad med brukbart kantspill så burde laget kunne vokse og flere spillere får selvtillit og kan stå frem

  Hovedsaken er å ikke bruke Skaanes og Finne på kanten. Det blir helt krise fordi disse ikke har noen kvaliteter for rollen. Det holder ikke å gå på løp og være grei med ballen. Det som skjer er at disse spillerne taper altfor mange dueller og utgjør null trussel som spilloplegger. Det er annerledes med Børst og Castro da disse er mer råskinn og kan gjøre mer med ballen. Dette er helt avgjørende. Det er små marginer i toppfotballen og man har ikke råd til åpenbare feil. Alle spillerne på laget må ha noen tydelige kvaliteter til rollen sin.

  Det laget som spilte mot Sogndal er brukbart, om spillere som FHM, Kniklas og Wolfe kommer inn endrer ikke på dette. Men med en gang Finne eller Skaanes eller den type spillere kommer inn på kanten så er det slippery slope, nedadgående.
15
Kamper / Re: KFUM - Brann, mandag 09.05 kl 18:00
May 05, 2022, 10:18:51 AM
Med Castro og Børst på kantene tror jeg Brann vinner denne. Hvis Finne spiller kant blir det mer åpent.

  Brann skulle være ganske solide og bra nå med noenlunde toppet lag. De har dekning for Rasmussen på midten. Når laget nå fungerer bedre skulle det være lettere for enkeltspillerne å stå frem. Så skulle også målene komme lettere
16
Brann / Re: Sesongen 2022
April 27, 2022, 17:58:16 PM
Castro inn for Finne er et klart fremskritt på kanten. Da blir laget mer solid. Da blir det også lettere for spillere å stå frem. Vi får se fremover da, om noen står frem. Horne bør jo rullere litt, la folk få sjansen.

  De neste kampene blir tøffe, men nå tror jeg at Brann har en sjans. Men sikkert er det ikke.
17
Brann / Re: Sesongen 2022
April 20, 2022, 18:51:18 PM
Brann, Start og Fredrikstad møtes i år til uoffisielt norsk mesterskap i vanstyre. Foreløpig har Start en knepen ledelse. Men dette kan bli jevnt og spennende helt inn
18
Brann / Re: Treneren etter Horneland
April 20, 2022, 18:46:35 PM
Horneland er en dårligere utgave av LAN. Like begrenset når det gjelder variert offensiv fotball, men Horne er svakere enn LAN til å skape jerndisiplin.

   Å skifte ut LAN med Horne gir ingen mening
19
Brann / Re: Treneren etter Horneland
April 10, 2022, 12:57:23 PM
Med Røssland ville i hvert fall Brann fått inn en kultur med spill med ballen i laget, og med det å bruke ball, holde på ball. Det er en fin begynnelse.

  Jeg mener at spill med ballen i laget må være hovedfokus. Så fort en trener snakker om bakrom, gjenvinning, ligge i ramma må han være uaktuell for Brann. Slike ting er kanskje viktige nok, men hovedfokuset må være spillet med ballen i laget, spillemønster, plan og fremdrift. Det er der Brann trenger å bygge kompetanse.

  Det blir så trist når de store talentene benkes og laget spiller planløst. Det er ingen utsikter med dette.
20
Det er ikke resultatet som er den store skandalen. Skandalen er at Brann ikke prøver å spille ordentlig fotball. Det går ikke an å legge seg sånn bakpå. Det hjelper ikke om resultatene blir bedre, for det er ingen utsikter med denne fotballen.

  Brann må bruke tiden i OBOS konstruktivt. Nå bygger de niks, nada, ingenting. Skift trener øyeblikkelig!
21
Brann / Re: Treneren etter Horneland
April 09, 2022, 21:32:45 PM
Brann må få sparket Horneland! Dette er bare seigpining. Det er ikke vits i å rykke opp engang når det ikke er noe å bygge på! Nå er opprykket langt i fra sikkert heller så mye rart som Horne gjør.

   Etter min mening er det bedre å bli i OBOS hvis klubben har en god retning, enn opprykk uten noe som helst. Da blir gjensynet med es nitrist

  Det går bare ikke an å legge seg lavt mot Åsane. Det er oppsigelsesgrunn i seg selv. Horne har opplagt ikke noe som helst peiling på offensiv fotball. Dermed må Brann sparke han så fort som mulig!

  Finne KAN ikke bli god på vingen. Han har ingen kvaliteter der ute

  Det er mulig at Røssland ikke er rett trener for Brann, det er mulig han står for FOR ballbesittende fotball. Jeg vet ikke, foretrekker moderat ballbesittelse med fokus på fremdrift i spillet og dueller. Nå MÅ Brann få en retning. Det blir seigpining hvis de ikke får det.
22
Brann / Re: Sesongen 2022
April 04, 2022, 19:29:42 PM
Jeg er meget enig i at Brann nå først og fremst må bygge noe. Bare opprykk er IKKE godt nok!

 Nå kan det vel gis litt slakk i de første kampene, men så må det frem med lupen. Det må tenkes es- prestasjoner. Det må være kvalitet i spillet. Dette kan nok irritere Horneland og andre som tenker at det skal være jubel bare Brann vinner en kamp. Men hvis klubben virkelig skal videre må det tenkes kritisk, i tillegg til å glede seg over det som faktisk er bra

 Også, de viktigste talentene MÅ etterhvert spille MYE. Horneland og Doddo med flere bør akseptere at bare opprykk ikke er godt nok.  Det er nok vanskelig for mange å tenke slik, men Brann trenger å bruke tiden konstruktivt. Målet må være å bygge noe skikkelig, ikke bare abstrakt prat og opprykk for enhver pris
23
Kamper / Re: Treningskamper 2022
March 18, 2022, 20:51:54 PM
Knik kunne tatt en kant, men jeg tror han kan være gull verdt som kreativ offensiv midtbane. De typene er mangelvare. Jeg har stor tro på Knik, Heggebø og Wolfe, men laget må fungere rimelig som helhet. Da må fokuset være på å få til midtbane og kant. Mange lag i Norge sliter med dette, men Brann og VIF er noen av de som sliter mest.
24
Kamper / Re: Treningskamper 2022
March 18, 2022, 20:43:50 PM
Det er generelt et problem med vurderingene og holdningene synes jeg. Og disse problemene er akkurat de samme i Vålerenga og Brann

  F eks var Taylor en av Branns viktigste, men også en av de mest upopulære spillerne. Simba blir også kappet hodet av hvis han ikke leverer fantastisk hele tiden. Det ser ut som om prosjektet er å ødelegge selvtilliten til Simba.

  Folk foretrekker stilrene spillere som ikke gjør stort annet enn å løpe i mellom og å slå støtte. Man foretrekker kanter som liker å vende. De vender og vender og kommer aldri frem til mål.

 På kanten er det bedre med småklønete spillere som innimellom faktisk gjør noe fremover og som har råskap, enn puslete vendere som bare stopper spillet og taper dueller. Jeg har i årevis advart om at typer som Skaanes og Finne ikke må spille kant, og hvem ender ut på kanten..?

Finne er bra i to roller: som superinnbytter og i et spisspar. Han er bra på å kombinere og finte rundt boksen til motstander. Han er derimot ræva på defensive dueller. Det hjelper ikke med disiplin og vilje her, Finne er bare veik i duellene.

 Skaanes er midtbane, om han er bedre enn de andre vet jeg ikke.
25
Kamper / Re: Treningskamper 2022
March 17, 2022, 14:00:52 PM
Kardinalfeilen er å bruke Finne og Skaanes som kantspillere. Disse har 0 ferdigheter SOM KANTSPILLERE. Man kan ikke holde på som dette. Det kan ikke bli bra når spillerne passer så dårlig til rollene. En kant må enten ha sprintfart eller dribleferdigheter eller duellstyrke eller en spesielt bra fot ala Kvisvik. Har man ca 0 av alt dette så MÅ man ikke spille kant!

  Fansen bør også skjerpe seg synes jeg. Taylor ble ganske upopulær, men han kunne brukes som kantspiller! Noe av det samme gjelder Simba. Folk kritiserer de som prøver og som delvis får til noe, og så virker det som om folk foretrekker slike som Finne og Skaanes som bare slår støtte

  Jeg mener at man må akseptere at spillere kan gjøre feil og være litt urytmiske til tider. Poenget er at spillerne må vise at de har noe i seg til rollen de har. Da kan man få se utvikling etterhvert.

  Deila prøvde i årevis å gjøre Finne til kant, det ble aldri bra. Nå forsøker Horne det samme. Men Finne har ingenting som kant så det er et dødfødt prosjekt. Dette er for dårlig av trenerne. Man har ikke råd til systematiske feil, det er små marginer i toppfotballen.

  Resten av laget er vel brukbart. Men jeg synes at Rasmussen må bli tøffere og råere i hodet. Spillerne må ta for seg, Brann kan ikke bruke slike som tidvis gjemmer seg bort.

  Det er kortere vei fra elendig til bra spill enn man ofte skulle tro. Men man må gjøre riktige grep.
26
Brann / Re: Sesongen 2022
December 18, 2021, 22:10:30 PM
Året i OBOS kan faktisk brukes til noe positivt. Det er å drille offensiv fotball. Brann må ikke være fornøyd med å vinne med rævva-fotball. De må dominere kampene og spille konstruktivt, hele tiden drille og terpe på detaljene. Det må bygges over tid. Da kan de bli meget godt rustet til neste gang i es

  Satses det på å ligge mye bakpå utvikler man ingenting
27
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
December 18, 2021, 22:04:53 PM
Quote from: Finfin respons on December 18, 2021, 18:49:35 PM
Quote from: zeta on December 18, 2021, 18:34:21 PMBrann kan ikke gå tilbake til det gamle med spillere som Fredrik haugen.
...
 Taylor er en god kriger, selv om han er litt vimsete. Det er ikke han som er problemet i Brann

Enig om Haugen.

Taylor sitt problem er samhandlingsmønstre er han viser eller er trent inn i. Det kan hende jeg heller jeg heller burde skyte på Kristiansen men situasjonene ute på venstrekanten har vært katastrofalt inneffektive. Alle lag puster lettet ut når venstresiden drev med balltrilling.

Taylor er utrolig variabel. Genial på sitt beste, håpløst forutsigbar for det meste. Men kanskje er det spillerne rundt som er problemet. Kanskje.
p;      Taylor er den han er, litt opp og ned. Men han kriger bra og leverer målpoeng. Jeg tror jo spillerne hadde løftet seg hvis laget hadde fungert bedre. Simba inn for Finne ville vært mye bedre tror jeg. Da ville nok Brann holdt seg med god margin. De dominerte jo en periode før Finne kom inn

  Det er også et spørsmål med Rasmussen. han er altfor tafatt synes jeg. Nå er det mulig han kan ha en stigende kurve, men det passet dårlig å drive spillerutvikling i høst. I OBOS blir det jo mer tid til å utvikle spillerne, gi noen tillit over tid osv.

  I høst var det ikke tid til å vente på spillere. Spesielt Finne på kanten er i utgangspunktet dødfødt, det kan ikke bli bra. Hvis trenerne kunne evaluere spillernes styrker og svakheter skikkelig så ville de se det. Men de ser jo bort i fra evner i duellene! I Vålerenga ble Finne veldig populær fordi han puttet noen gåller mot LSK. Men når årene gikk så jo folk at han ikke var noen god kant. Han havnet etterhvert også ofte på benken. Men som superreserve var han god!

  Hvorfor skal Finne slite og tape dueller på egen banehalvdel?

  Sånn er norsk fotball, man har spillere man vil skal spille og så dyttes de inn her og der. Ingen krav til rollekompetanse. Ofte har man en mengde pregløse midtbanespillere som plasseres over hele banen. Det er så store rom for bedring!
28
Brann / Re: Sesongen 2022
December 18, 2021, 19:21:30 PM
Quote from: Lissabon on December 18, 2021, 18:34:59 PMJeg finner kun 2 interessante "Bosmanspillere" fra EL pr 1.1.2022

Fredrik Haugen og Daniel Berntsen

Haugen bør være lett å hente, Berntsen er vel Bodø-væring opprinnelig ...

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/oppdatert-oversikt-disse-eliteserie-spillerne-gar-gratis-om-to-uker_sto8671969/story.shtml

Brann trenger som kjent mer :

Ny gratis keeper

Ny gratis stopper som er en bauta på alle vis, kjeftesmelle, ledertype

Ny gratis ofensiv spiller, dvs enten spiss eller ving, må være hurtig, veldig hurtig.

Ny kreativ midtbanespiller ( Haugen )
p;       Daniel Berntsen er nøyaktig typen Brann IKKE må hente: veik, lett, urask, forsåvidt bra med ballen, men typisk en nesten-spiller, det han gjør er nesten bra, nesten sjanser osv

  Haugen blir på stedet hvil, absolutt ingen fremgang, småtreig, litt svak i dueller, glimter til en gang i blant, men langt fra nok, massevis av støttepasninger, ingen fremdrift..
29
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
December 18, 2021, 18:34:21 PM
Brann kan ikke gå tilbake til det gamle med spillere som Fredrik haugen. Da blir det ingen fremgang. De må gå for andre spillertyper, som kan holde på ballen under press, som kan avansere fort med ball, som kan finte, kanskje skyte skikkelig..

   Brann må tenke tydelige, konkrete ferdigheter, ikke abstrakte som god på helt usynlig arbeid osv. Spillere må vinne dueller og situasjoner og bruke ballen skikkelig. Så må de ha rolleferdigheter. Å bruke Finne på kanten er så dårlig av treneren. Brann var jo gode like før Finne kom inn. Det er så små marginer at et sånt skikkelig feilgrep kan være fatalt. Det gir motstanderen initiativ når de vinner både fartsdueller og fysiske dueller på den siden

  Jeg vil også peke på en misforståelse. Noen mener at Taylor er dårlig defensivt, t o m dårligere enn Finne! Det er langt i fra fordi Taylor har mange kilo mer muskler å legge i duellene og er også raskere på sprint. Taylor er en god kriger, selv om han er litt vimsete. Det er ikke han som er problemet i Brann
30
Brann / Re: Sesongen 2022
December 18, 2021, 18:21:09 PM
Det handler om å bygge laget rundt Wolfe kniklas og heggebø, så kan laget bli meget bra i es om to år.

  Ikke alltid så galt å rykke ned. Jeg ville heller tatt nedrykk og så opprykk og medalje de to neste, enn bare 7.plasser med VIF
31
Brann / Re: Sesongen 2022
December 18, 2021, 18:09:32 PM
Quote from: Lissabon on December 17, 2021, 16:04:31 PMEtter å ha grublet litt til kommer jeg til at Brann blir nr 8 eller 9 neste år. Som Huseklepp påpeker, det er årets fest når Brann kommer, adrenalinfulle hjemmespillere ofrer livet.

1 Stabæk
2 Mjøndalen
3 Start
4 Sogndal
5 FFK
6 Åsane
7 Ranheim
8 Brann eller Ulf

Spillerne er for dårlige, treneren er altfor dårlig, å tro at kun vinger skal være raske mener jeg er feil, har dere sett Mane og Salah ?, de er like mye i midten som gammeldagse senterløpere. Harald Brattbakk, toppscorer i årevis var mest spiss, løp fra alle.
nn kan bli det klart beste laget i OBOS. Heggebø, Kniklas og Wolfe er meget gode

  Men treneren er jo svak. Høsten var en stor fiasko. At problemene skyldes at laget var for lite samspilt, er bare bløff og bullshit. Nødlandslaget hadde knapt sett hverandre før, men greide likevel å levere anstendig. Strømsgodset skiftet nesten hele laget en sommer, men greide likevel kjapt å krige til seg noen seire

   Horneland har ingenting å vise til, annet enn at han rotet til RBK. Han må gå og De som ansatte ham må gå
32
Det går dette, da er det bare å gi 100% mot Jerv så klarer de seg faktisk!
33
Odd scorer!
34
Wolfe er lovende!

 Dette kan gå!
35
Brann må ha ett til
36
Det var bra av Wolfe!
37
Paradoksalt kan nedrykket ikke være slik tragedie for brann. Hvis de spiller kortene riktig er de plutselig forbi VIF igjen om to år

 Men de MÅ få inn noen fotballfolk i ledelsen. Så MÅ Horneland fjernes. Høstsesongen har vært en total fiasko, og det er ingen grunn til å tro det blir noen bedring med Horne
38
For en tafatt midtbane Brann har. Horneland er så dårlig trener at det er latterlig

 Fortjent nedrykk med en sånn ledelse og en sånn trener!
39
Quote from: 1908 on December 11, 2021, 14:30:27 PMHøyst sannsynlig starter Brann med følgende elleve mot Sarpsborg (4-3-3): Lennart Grill - Petter Strand, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Martin Kolskogen, David Møller Wolfe - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg - Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.
Hvor blir det av Sakor, som faktisk er klart bedre spiller enn Sivert og rasmus?
40
Brann / Re: Eirik Horneland
December 11, 2021, 22:11:57 PM
Quote from: Lissabon on November 21, 2021, 13:18:39 PMNei, tok litt hardt i, ikke ledige, men potensielle.  Alle disse 10 anser jeg som bedre enn Horneland.

Sandstø,  G Bakke, Rekdal, Røssland, Isnes, Maalen, Landro, Michelsen og Vegard Hansen + selvsagt kongen selv KK

Alle unntatt Landro er hverken gambling eller risiko.

Men jeg aner ikke om noen er ledige 1.1, trolig ikke.

er vanskelig å si med disse trenerne. G Bakke virker forsåvidt bra. Ellers, jeg leste at G Frigård leder de daglige treningene til Hamkam! Jeg tror Rekdal er helt avhengig av å ha med seg de rette folka. Men jeg stoler ikke på at han greier å finne dem selv hver gang

 Det var en interessant duell mellom Asane og Kåffa, sistnevnte trakk det lengste strået denne gangen. Disse er to av de minste klubbene i OBOS. Røssland og Isnes står for en god fotball med fokus på ball

  Jeg forstår ikke at Brann ikke er aktuelt for KK. Han må da ha interesse av å bygge et stort Brann?
41
Brann / Re: Treneren etter Horneland
December 11, 2021, 21:59:28 PM
Quote from: krakra on December 11, 2021, 18:51:41 PMHerregud. Sist Brann var reelt gode var da vi endte på 4. plass i 2011, og ikke da vi dominerte i 2018?
er min mening var Brann under LAN basert på å pakke laget bakover. Alle lag i Norge kan greie medalje en sesong hvis de har et par kvalitetsspillere og noen gode krigere og pakker laget bakover og hindrer eget bakrom

   Det blir noe helt annet når laget skal spille mer ball stå høyere i banen og etterlate seg bakrom. Det krever andre ferdigheter i laget.

  LAN drev med Drillofotball som absolutt ikke er veien å gå når man vil utvikle et lag og konstruktive ferdigheter. Men man kan få noen gode resultater på kort sikt
42
Quote from: 1908 on December 11, 2021, 14:30:27 PMHøyst sannsynlig starter Brann med følgende elleve mot Sarpsborg (4-3-3): Lennart Grill - Petter Strand, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Martin Kolskogen, David Møller Wolfe - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg - Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.
p; Brann får en myk høyreside, vi får håpe, S08 ikke kjører hardt der

  Horneland startet bra, så kom Finne inn og resultatene ble straks svakere. Deretter kom Rasmussen inn og resultatene ble enda verre. Brann fortjener fint nedrykket hvis de ikke kan vinne en eneste kamp

  Rasmussen har kanskje mer inne, men virker så tafatt! Spillerne må ta tak og gjøre seg gjeldende, de kan ikke bare forsvinne når laget trenger dem

 Nå får vi håpe brann kan vinne en kamp, da er det brukbare sjanser. Jerv eller Kåffa bør slås, bare de ikke undervurderes
43
Quote from: Lissabon on December 10, 2021, 09:35:06 AM
Quote from: Corran on December 09, 2021, 22:57:07 PM
Quote from: Lissabon on December 09, 2021, 14:46:23 PMBlomberg, hva galt har han gjort, må både Felix, Strand og Skaanes være skadet før han vurderes ?

Når spilte Skaanes back?
Blomberg har ikke tatt nivået. Så enkelt er det.
Er ikke noen konspirasjon som gjør det ei heller talentfiendtlighet

Jeg skjønner at Blomberg ikke holder det enormt høye nivået i Brann, skulle bare mangle at noen kan matche fenomenet Strand. Og så gjorde han en feil i forhistorisk tid, bronsealder.

Ikke minst har både LAN og Horneland, styret, BT og BA gang på gang truffet blink med både signeringer og sine spådommer om hvem som blir god, Bergen har jo hatt 12-14 a-landslagsspillere de siste årene, og det vrimler jo av Brannspillere i England, Tyskland og Spania. Den enorme lokale kompetansen må man bare beundre....

Nei, jeg har null tro på at Horneland er i stand til å vurdere dette noe bedre enn oss andre, han har gjort en haug feilvalg i hele høst som gir nedrykk. Det er hverken styret, Vibeke, BT, BA, været eller KI sin skyld, utelukkende Horneland's skyld.

Det skal dog sies, inkompetansen i BT BA styret osv er ubegripelig lav.  Brann, Bergen og lokalmediene er helt i bunnen i Norge hva kompetanse angår, på teknikk, talentvidereutviklig, gress, nedbørsproblematikk, taktikk, analyse og evne til å se et talent. Busslast på busslast med talenter har jo forlatt området de siste 25-30 årene.

At de skal fortsette med ham i 2022 også er ille.
du skal ikke overvurdere tilstanden i Oslo, Fredrikstad og Kristiansand..

  men ja, mange steder tror jeg selve hovedkravet for en lederstilling er at du ikke har greie på fotball, ikke en antydning til peiling! virkelig blank hva fotball angår.. Journalistene skal kakle i flokk og ikke mene noe som helst, selve fotballfaget må ikke diskuteres..

   Men jeg har sans for Ballspark, podcasten, den er bra!
44
Brann / Re: Treneren etter Horneland
December 11, 2021, 18:28:13 PM
Quote from: Kagain on December 09, 2021, 15:29:08 PM
Quote from: zeta on December 08, 2021, 20:15:17 PMMin store kjepphest er duellspillet som forsømmes stort, ikke bare av trenerne, men av fans og journalister og eksperter her i Norge

  Det handler om dueller og situasjoner over hele banen, hvem kommer ut med ballen? Dette er helt vesentlig, men får altfor lite fokus

   Det er mange typer dueller, noen krever styrke, noen høyde og tyngde, noen dueller krever fart, smidighet og teknikk. Det er veldig bra å ha spillere som er sterke på noe av dette, spesielt til rollene sine. Det er viktig å evaluere spillerne slik at man ser hva som er deres styrke og svakheter. Så kan man sette sammen et lag som utfyller hverandre. F eks hvis Skaanes, Strand og Finne spiller samtidig blir laget veldig lett fysisk, det går ikke. Men en spiller som Jensen W er god på mange situasjoner; ro til å spille der det er trangt, ferdigheter til å gjøre noe konstruktivt når motstander er nær innpå. Det typiske i Brann og Vålerenga er jo at spillere som får en mann på seg snur og spiller hjemover. Noen ganger beinflyr de hjemover med ballen med en motstander i hælene, snakk om å være redd for press!

   Norske trenere bryr seg vanligvis ikke om duellspillet, derfor får vi mange rare sammensetninger. Deila satte sammen det veikeste og treigeste laget i es. Under Fagermo er vi bare det treigeste. Så det går jo fremover..

Det er et godt poeng. Jeg ser også den trenden i Brann at det er en del lettvektere som flyr rundt på banen. Man kan jo anta at det er en form for overkompensasjon for kritikken som tidligere hang ved norsk fotball generelt sett, at det stort sett kun var store og sterke spillere og fokus på fysisk spill på bekostning av det litt mer lettbente og elegante tekniske spillet. F.eks. i det klassiske sitatet fra den danske landslagstreneren som kalte Norge under Drillo for "fjeldaber".

Jeg vil også anta at kunstgresset kan gjøre jobben til teknikerne noe lettere og se bedre ut.
; Jeg tror årsaken er at vi gikk rett fra amatørfotballen til Drillo som ga opp kampen om midtbanen. Dermed fikk vi aldri en skikkelig fotballkultur. Midtbanespillere skulle bare være der, forstyrre motstanderne og kanskje levere noen snasne detaljer en gang i blant. De skulle IKKE vinne baller, føre ballen, dominere spillet.

   F eks ser vi hvordan spillere som Fredrik Haugen og Patrick Berg får masse skryt for å gjøre lite. Dette er helnorskt. Slike spillere faller umiddelbart gjennom i utlandet.

  Vi trenger mer distinkte spillere som gjør noe konkret og synlig, som å vinne baller, vinne situasjoner og dueller, føre ball fremover i stor fart, holde på ball under press, finte eller drible, skyte og skåre, slå sterke pasninger, spille godt under press. Jeg er så lei anonyme og tafatte spillere og bakoverspillet!

  Jeg har lyst til å nevne forrige gang Brann var reelt gode, da hadde de Torp som kunne gå av motstandere, vinne dueller og Austin som virkelig kunne vinne dueller
45
Brann / Re: Treneren etter Horneland
December 08, 2021, 20:15:17 PM
Quote from: Kagain on December 08, 2021, 16:51:18 PM
Quote from: zeta on December 08, 2021, 15:44:41 PMTrenerne gir ikke skikkelige forklaringer på sånt. Det virker som om de tenker noe slikt som at om spillerne er smarte nok kan de utføre alle oppgaver. Men jeg mener det blir helt feil, fordi hvis man skal opp i toppen må spillerne ha noe mer enn bare forståelse for rollen.

   Deila er sikkert en god trener på mye, men som andre norske trenere er han fryktelig sta og gjør av og til horrible vurderinger etter min overbevisning. Han brukte også Magnus Lekven i årevis, en spiller som ikke bidro med noe av substans. Så gikk Lekven til Odd, der har han blitt brukt som stopper, en rolle han ikke har EN kvalitet til. Han har ikke duellkraft, fart eller høyde til den rollen. Når klubber driver med slikt så får de problemer.

Ja, det er det inntrykket jeg satt igjen med, men av en eller annen grunn hadde jeg forestilt meg at Deila var mer villig til å fortelle om hvorfor han gjorde som han gjorde. Ulempen med at han brukte Finne på den måten var at Brann da også kunne tenke "Vi trenger ving. Fyren er bergenser og har spilt ving i VIF. Da har han sikkert blitt godt trent i den rollen. Let's go!" i stedet for å kjøpe spillere etter ferdigheter. I brann sin stil ville det jo være ganske enkelt å se på noen av kvalitetene spillerne trenger.

Senterspiss - trenger ikke å være Kovacs-svær, men må være sterk og ta litt for seg på hodet. Lasse Nordås er jo et spennende alternativ der om Glimt lar han gå.

Vinger - Hurtighet og innleggsfot. Om de har lyst å kjøre med innovervinger vil det være kjekt med hurtighet og greie avslutningsferdigheter.

Indreløpere - Slik Brann spiller så skal de ha en enorm løpskapasitet. Der har Brann Skaanes og Strand, og det er den sorten spillere de tenker å bruke. For min del ville jeg ha lagt til en viss ferdighet uten ball og kreativitet.

Defensiv midtbanespiller - Litt som Taz fra Looney Tunes. Klikkeferdig, destruktiv. Litt hodestyrke. Kreativitet, se etter rom og slikt er ikke nødvendig.


store kjepphest er duellspillet som forsømmes stort, ikke bare av trenerne, men av fans og journalister og eksperter her i Norge

  Det handler om dueller og situasjoner over hele banen, hvem kommer ut med ballen? Dette er helt vesentlig, men får altfor lite fokus

   Det er mange typer dueller, noen krever styrke, noen høyde og tyngde, noen dueller krever fart, smidighet og teknikk. Det er veldig bra å ha spillere som er sterke på noe av dette, spesielt til rollene sine. Det er viktig å evaluere spillerne slik at man ser hva som er deres styrke og svakheter. Så kan man sette sammen et lag som utfyller hverandre. F eks hvis Skaanes, Strand og Finne spiller samtidig blir laget veldig lett fysisk, det går ikke. Men en spiller som Jensen W er god på mange situasjoner; ro til å spille der det er trangt, ferdigheter til å gjøre noe konstruktivt når motstander er nær innpå. Det typiske i Brann og Vålerenga er jo at spillere som får en mann på seg snur og spiller hjemover. Noen ganger beinflyr de hjemover med ballen med en motstander i hælene, snakk om å være redd for press!

   Norske trenere bryr seg vanligvis ikke om duellspillet, derfor får vi mange rare sammensetninger. Deila satte sammen det veikeste og treigeste laget i es. Under Fagermo er vi bare det treigeste. Så det går jo fremover..
46
Brann / Re: Treneren etter Horneland
December 08, 2021, 19:59:13 PM
Quote from: krakra on December 08, 2021, 17:00:17 PMFinne passer som midtspiss i Røsslands 4-2-3-1, med Heggebø bak seg. I Hornelands mer primitive tut og kjør-4-3-3 passer han kanskje ikke noe sted.
Jo, som superinnbytter. Der var han god i VIF også
47
Brann / Re: Treneren etter Horneland
December 08, 2021, 15:44:41 PM
Quote from: Kagain on December 08, 2021, 08:38:49 AM
Quote from: zeta on December 07, 2021, 22:57:39 PMI Vålerenga prøvde Ronny Deila i årevis å banke Bård Finne på plass på venstrekanten. Nå fortsetter forsyne meg Horneland med å skulle gjøre Finne til kant. Dette er et prosjekt som ikke KAN lykkes fordi Finne mangler alle kvaliteter som kantspiller. Så tas Finne ut og Strand går ut på kant, enda en som ikke har EN kvalitet som kant! Ofte gjør norske trenere helt horrible vurderinger og spesielt i Brann og VIF

Du har sikkert fulgt denne saken (og VIF) i større grad enn meg. Husker du om Deila har blitt spurt HVORFOR han insisterte på å bruke Finne som kant? Det er det største mysteriet for min del. For som du sier, han hadde ikke ferdigheter som gjorde ham til en naturlig kant da han gikk fra Brann. Jeg hører at han nå er bedre på innlegg og slikt enn da han forlot Brann, men slik jeg ser det så var det ikke innleggsferdighetene som sendte han ut i verden i utgangspunktet.

Var det slik at Finne ble kjøpt dyrt til (eller lønnet høyt av) Vålerenga, men at de allerede hadde spisser så derfor omskolerte de han?
; Trenerne gir ikke skikkelige forklaringer på sånt. Det virker som om de tenker noe slikt som at om spillerne er smarte nok kan de utføre alle oppgaver. Men jeg mener det blir helt feil, fordi hvis man skal opp i toppen må spillerne ha noe mer enn bare forståelse for rollen.

   Deila er sikkert en god trener på mye, men som andre norske trenere er han fryktelig sta og gjør av og til horrible vurderinger etter min overbevisning. Han brukte også Magnus Lekven i årevis, en spiller som ikke bidro med noe av substans. Så gikk Lekven til Odd, der har han blitt brukt som stopper, en rolle han ikke har EN kvalitet til. Han har ikke duellkraft, fart eller høyde til den rollen. Når klubber driver med slikt så får de problemer.
48
Jeg synes Brann plutselig ville fått et meget spennende lag med Simba på høyre, Sivert, Sakor og kniksen på midten. Det kunne blitt knall med spillere som utfyller hverandre. Finne som superreserve, der er han god, var det også i VIF

   Brann har sjansen til å klare seg nå, men det blir ikke enkelt å vinne mot S08

  Det gledelige for Brann nå er spillere som den nye kniksen og heggebø, de kan bli meget gode. Også Wolfe og andre viser lovende ting. Det kan bli mye bedre for Brann etterhvert hvis de spiller kortene riktig for en gangs skyld
49
Brann / Re: Treneren etter Horneland
December 07, 2021, 23:00:13 PM
Quote from: pidre on December 07, 2021, 11:40:15 AMKK siktar nok høgere enn Brann og RBK.
Hvis KK er sitt ansvar bevisst så går han til Brann eller Vålerenga. Noen med skikkelig kompetanse må få disse klubbene opp for norsk fotballs skyld. Det er da det kan bli kok rundt norsk fotball med skikkelig mediadekning osv
50
Brann / Re: Treneren etter Horneland
December 07, 2021, 22:57:39 PM
Hei, jeg hører egentlig til Vålerenga, men vi må ha både Brann og VIF opp i toppen regelmessig for å få skikkelig kok i norsk fotball.

  Derfor er det så forsmedelig å se disse klubbene feile, de klarer ikke å legge en tilstrekkelig sportslig strategi over tid. Etter min mening må alt settes inn på å bygge kompetanse på offensiv fotball med ballen i laget. De må inn i detaljene om hvordan de skal få det til

 I Vålerenga prøvde Ronny Deila i årevis å banke Bård Finne på plass på venstrekanten. Nå fortsetter forsyne meg Horneland med å skulle gjøre Finne til kant. Dette er et prosjekt som ikke KAN lykkes fordi Finne mangler alle kvaliteter som kantspiller. Så tas Finne ut og Strand går ut på kant, enda en som ikke har EN kvalitet som kant! Ofte gjør norske trenere helt horrible vurderinger og spesielt i Brann og VIF

 En kantspiller MÅ ha noe av: sprintfart, duellstyrke, dribleferdigheter, eller en spesiell innleggsfot eller skuddbein. Finne og Strand har ingenting av dette og er  lette og veike i duellene. Derfor er de prinsipielt feil på kanten. Simba er et opplagt valg i stedet, eller den nye kniksen

 Finne er en bra måljeger. Etter min mening bør enten Strand eller Finne spille offensiv midtbane bak spissen, men begge bør ikke starte samtidig fordi laget blir for fysisk lett.

 Også midtbanespillet har trenerne store mangler på. De liker gjerne å bruke anonyme spillertyper som ikke gjør stort annet enn å løpe i mellom og strø støttepasninger. Spillerne må ha mer distinkte kvaliteter og faktisk markere seg ute på banen

 Midtbane og kantspill er det store problemet til norske trenere og spesielt i Brann og VIF