• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Brannfakkel

1
Brann / Re: Sesongen 2022
December 16, 2021, 02:47:15 AM
Hadde vært interessant med en kompetent evaluering av Riisnses' ferdigheter som keepertrener. Han har utvilsomt mye erfaring, men som du sier har det vært begrenset med keepere som har vist nevneverdig utvikling i Brann.
2
Brann / Re: Aggresjonstråden
December 16, 2021, 02:08:03 AM
Quote from: Huff on December 15, 2021, 23:58:06 PMHva med apati og pessimisme-tråden?


Jeg har vært fly forbannet i årevis. Hver jævla gang jeg har rast mot styre og daglig leder har jeg i ettertid til de grader fått bekreftet at raseriet har vært berettiget.

Jeg har vært fly forbannet på stort sett alle de større avgjørelsene som er tatt på stadion de siste årene, før, under og etter de er tatt. Og, jeg er faen ingen Nostradamus. Når en høyst ordinært oppegående person med under middels fotballforståelse  klarer å se at stort sett alle avgjørelser som taes på stadion er feil, over tid, og får rett, så sier det litt om den inkompetansen som har fått velte seg rundt i korridorene på stadion.

Nå er jeg bare trist.

Ah, den tråden har jeg tydeligvis oversett. Hvis en mod vil slå sammen disse trådene, så er det helt i orden for min del!

Forøvrig helt enig med deg. Svært mange av de siste års avgjørelser har man som supporter med "under middels fotballforståelse" kunne sagt i FORKANT har vært galt. Da kan man jo begynne å lure på de som skal ha blitt ansatt med bakgrunn av kompetanse til å utføre jobbene sine?

Det er ekstremt mye å ta tak i i Brann slik ståa er nå. Personlig tror jeg ikke dagens styre er i stand til å gjøre de nødvendige grepene som kreves for å utvikle Brann til en stabil og sunn klubb med sportslig suksess. Dagens daglige leder har trolig kompetansen til å redde oss økonomisk, som hun har vist før, men hva gjelder klubbdrift utover det økonomiske har vel vært heller tvilsomt? Et prakteksempel på dette må være da hun valgte å sparke Soltvedt uten å ha en erstatter klar i nær fremtid og valgte å selv tre inn i rollen, fremfor f.eks. Per Ove Ludvigsen som fantes tilgjengelig i klubben og fint kunne tatt denne rollen midlertidig eller til og med permanent.

Det er dog klart at det å styre Brann i 2021 har vært ekstra turbulent av ulike årsaker, men det er likevel såpass mange saker man kan plukke ut som har blitt håndtert på en svært dårlig måte at man som supporter både har rett til og bør vise en viss skepsis.
3
Brann / Aggresjonstråden
December 15, 2021, 22:35:31 PM
Mulig dette finnes allerede, hvis ikke tenker jeg dette er dagen å opprette denne tråden på. Her kan man få ut sin aggresjon og følelser i en svært varierende Brann-hverdag.

Jeg vil tro en rekke folk kjenner på mye frustrasjon og aggresjon i kveld. Få det ut i denne tråden, så kan vi forsøke å holde andre tråder noe lunde "ryddige".
4
Det kan bli et viktig våpen i nedrykkskampen, særlig mtp. at vi i tillegg har en rekke sterke hodespillere som gir oss tyngde i boks!
5
Brann / Re: Japhet Sery Larsen
September 11, 2021, 20:32:16 PM
Godt å se at vi har en stopper som kan bidra i det oppbyggende spillet som alternativ. Viste seg å være relativt farlig på dødball også, tross høyden. Men må bli flinkere til å sette sjansene sine. Vil tro han kan bidra på høyreback også, men usikker på hvorvidt man bør gjøre så mange endringer bak der i kampene fremover.
6
Ekstremt deilig seier! Alt for lenge siden jeg har kjent på en slik god følelse etter en Brannkamp. Det skyldes nok den viljen Brann viser under hele kampen. Selv med en og to reduseringer klarer de å mobilisere og slå tilbake! Jeg håper vi får se mer av dette i kampene fremover!
7
Brann / Re: Aune Selland Heggebø
September 11, 2021, 20:02:12 PM
Den viljen og kraften bak scoringen til Aune var det høy klasse over! Dette er akkurat hva vi trenger i nedrykksstriden vi befinner oss i. Aune har spisskompetanse, og det viser han ekstremt godt ved denne scoringen! Han har virkelig blomstret etter han fikk sjansen. Ingen savner 9-millionersmannen etter han dro og det er utelukkende på grunn av det Aune har vist etter han tok over.
8
Brann / Re: Treneren etter Horneland
September 03, 2021, 00:00:42 AM
Jeg har sansen for Horneland. Direkte i talemåte og spillestil trives jeg godt med, dog kan den kan oppfattes noe defensiv for enkelete. For meg trenger ikke fotball være ballbesittende og ekstremt offensiv. Så lenge man tar mulighetene man får og spiller direkte fotball, så synes jeg det er underholdende. Så kan man selvsagt diskutere hvorvidt Brann bør være en klubb som dominerer alle kamper osv, men tenker det er noe tåpelig når man ligger i bunnen på tabellen med klar margin.

Når det gjelder treneren etter Horneland, så liker jeg tanken av Bakke. Jeg tror han på lengre sikt kan være et godt alternativt. Han har såvidt meg bekjent hatt stort fokus på yngre spillere i Sogndal, dog uten veldig imponerende resultater rent sportslig. Jeg tenker likevel at Bakke er en trener som potensielt kunne blomstret sammen med Branns potensiale og ressurser. Han vil få mye større handlingsrom og ressurser i Brann enn Sogndal. At han uttaler at han ønsker "nye utfordringar" i tillegg, så tenker jeg han er høyaktuell for Brann dersom de bestemmer seg for å bytte ut Horneland som hovedtrener.

Skulle Brann bytte ut Horneland etter nåværende sesong, så håper jeg likevel at Horneland blir værende i trenerteamet. Jeg tror han fortsatt har mye å bidra med i Brann!

Jeg liker forøvrig også tanken på å flytte Hassan og Karadas nærmere A-laget, men jeg er redd for at man ikke får særlig effekt av dette. Jeg tror de gjør en utmerket jobb i Brann 2 og juniorlaget allerede som kan vise seg å bli svært verdifull i fremtiden. Hvorvidt de har mye å bidra med mot A-laget, annet enn spillererfaring, er jeg noe usikker på. Ingenting hadde gjort meg gladere enn om Hassan og Karadas hadde ført Brann til suksess, men hvorvidt det er realistisk, tja?
9
Brann / Re: Japhet Sery Larsen
September 02, 2021, 23:20:43 PM
Er det noen av dere som har sett Japhet i kamper tidligere? Jeg kjenner på en optimisme rundt han, men har ingen grunnlag å bygge det på. Jeg tror mye av min optimisme kommer av at Brann generelt sliter i backfireren og at det i utgangspunktet burde være relativt realistisk at en U21-spiller på det danske landslaget burde heve kvaliteten i henhold til hva vi har per dags dato.

Jeg kjenner i hvert fall at jeg er svært spent på å se han i kamp. Jeg håper han kan beklé en venstreback-rolle og gi oss stabilitet i det defensive, så får det offensive komme som en bonus. Men jeg har som andre her også inntrykk av at han i utgangspunktet er midtstopper? Det sies at han er 1,79m høy. Mtp. mangel på duelllkraft hos Kolskogen er det ikke sikkert vi mister så mye ved å bytte han ut til fordel for Japhet på midtstopperplass, annet enn fart. Jeg aner ikke hvor rask Japhet er... Noen som har tanker rundt hans kvaliteter som spiller, styrker og svakheter? Nå er jo også Hove og Sané inne i bildet, så hvorvidt Japhet i det hele tatt blir vurdert som midtstopper vet jeg ikke.
10
Kamper / Re: Brann - Haugesund, 28.08.2021 kl. 20.00
August 24, 2021, 00:41:27 AM
Quote from: esp123 on August 24, 2021, 00:03:12 AMKolskogen og Pallesen er så dårlige med ball, at jeg ser helst at Pedersen går inn istedenfor Kolskogen da han er i helt forferdelig form.

Hjemme mot Haugesund kommer vi til å trenge noen som kan sette i gang angrep bakfra.

Enig i den. Vi bør absolutt utnytte den dårlige formen til Haugesund og forsøke å styre spillet på Stadion. Da er Pedersens styrker i oppbyggningsspillet en fordel å ha bak der.
11
Brann / Re: Sesongen 2021
August 23, 2021, 23:35:56 PM
Quote from: Superjack on August 23, 2021, 22:41:12 PMSaken må legges død.
Men - Pedersen er ikke kapteinsmateriale. Om lederen røk på hodet ut, pga dette og kapteinen på papiret diltet med på planlagt ulovlig nach, så er han ikke leder.

Pallesen ny kaptein, asap.

Støtter forslaget om Pallesen som kaptein, men mulig det ikke bør innføres før neste sesong. Det kan tenkes at det er nok uro i gruppen som det er, uten at man gir kapteinsbindet videre til en nysignering midt i sesongen.
12
Kamper / Re: Brann - Haugesund, 28.08.2021 kl. 20.00
August 23, 2021, 23:32:47 PM
Kolskogen har dessverre vært i dårlig form den siste tiden. Hvor man tidligere hyllet han for farten sin og hvor mange situasjoner han reddet ved å bruke denne styrken, har man nå sett litt for mange tilfeller av at han blir for "puslete" mot mer robuste spisser og angrepsspillere. Han har definitivt en del å gå på sammenlignet med toppnivået han viste i fjorårssesongen. Jeg håper han kommer raskt tilbake til det nivået, men må si meg enig med Ballspark-gjengen om at han nok har godt av en pause hvis dette lar seg gjøre.

Pedersen kan nok bekle en rolle som midtstopper, men det er likevel ikke optimalt å plassere spillere i uvante posisjoner midt i sesong. Men mtp. alle feilene Kolskogen har gjort i det siste, så er det kanskje ikke så dumt. Han har i det minste mye rutine og vi får som det blir nevnt en langt mer ballspillende midtstopper, som de sårt har manglet med Kolskogen/Pallesen.

Jeg håper at Sané er raskt tilbake, men enig i at man bør matche han litt forsiktig mtp hamstring-skaden han har hatt siste uken kombinert med dårlig fysisk form generelt. Hans tilstedeværelse i boks og på dødball sammen med Pallesen kan være ekstremt viktig i nedrykkskampen. Men så har han også vist svakheter ved posisjoneringen sin, som man bør være svært obs på i forsvarsarbeidet.
13
Kamper / Re: Brann - Sandefjord 15.08.2021 kl 20:00
August 16, 2021, 00:53:36 AM
Quote from: krakra on August 15, 2021, 23:07:17 PMPå minussiden. Dumt å sette Felix på backen. Både for Felix selv og laget. Pedersen var bra i dag, men jeg syns fortsatt Myhre bør ta hans plass. Kanskje han kan ta Rasmussens plass, og Kniklas kan ta vingen.

Jeg er delvis enig. Det var synd at han måtte plasseres der fordi han er klart bedre sentralt i banen. Etter førsteomgang tenkte jeg faktisk at Blomberg kunne gjort en minst like god defensiv jobb som Felix og tenkte at det var et feilvalg av Horneland. Jeg synes dog han spilte seg greit opp i andre omgang. Det er selvsagt ikke optimalt å spille med en som i utgangspunktet er sentral midtbanespiller på backen (selv om han har noe erfaring på backplass i VIF). Men mtp. usikkerheten Blomberg har skapt defensivt hittil i sesongen, tenker jeg det er helt greit å prøve å finne en bedre balanse i denne posisjonen. Spørsmålet jeg stiller meg er om kanskje Kolskogen kunne gjort en bedre jobb? Selv om man da selvsagt mister noe offensivt.

Det er nesten litt synd at vi har så mye konkurranse på midtbanen, for jeg kunne tenkt meg å se både Pedersen og Felix spille der, men jeg tror dessverre ikke det er plass til begge (iom at Sivert er relativt bankers). Hvis de fortsetter med å spille 4-3-3 kan det muligens bli plass, men da håper jeg "Kniklas" blir flyttet til kanten og ikke benken, iom at Simba tilsynelatende ikke er inne i varmen slik ståa er nå.
14
Kamper / Re: Brann - Sandefjord 15.08.2021 kl 20:00
August 16, 2021, 00:45:48 AM
Quote from: Lasaron on August 15, 2021, 22:23:30 PMBerg og dalbane følelsesmessig. Berg på slutten. Sekundene og minuttene etter kampslutt er noe av det fineste jeg har opplevd på Stadion. Jeg fikk tåre i øyekroken.

Jeg opplevde at spillerne var innstilt på å begynne på tilbakebetalingen og gjenreisningen (no pun intended). Det var kjemping og kriging og håp. Måten de kom tilbake på. Hvordan Heggebø kriget, rev og slet. Scorte. Hvordan Kniklas driblet igjen og igjen. Og så Pallesen, da. Der tror jeg vi hentet noe viktig. Måten han var på der ute, utover duellkraften. Hvordan han heiet på medspillerne sine, high-five når de avverget sjanser, etc. Litt tynt grunnlag, kanskje, men for meg er spørsmålet hvem som skal spille sammen med ham ut sesongen. Sønnen var tilbake. Til og med Daniel Pedersen spilte ok+.

Denne kvelden gav håp.

Som om jeg skulle sagt det selv! Ekstra artig er det at det er nettopp disse guttene man kan dra frem etter en slik kamp, hvor man nærmest måtte slå tilbake! Bergensgutter som alle blør for klubben!

Det virket på meg som at Pallesen virkelig følte noe ekstra i kveld. Jeg tror også han nevnte det i intervjuene etter kamp, at det var nesten som han opplevde guttedrømmen sin på nytt eller noe i de baner. Han opptrer svært positivt på den mentale biten ute på banen som du nevner, også hadde han en god kamp i dag i tillegg. Jeg håper virkelig han slår til i Brann, for han er en ordentlig Bergensgutt! Jeg tror han kan være en god figur å få inn i garderoben i hvert fall.

En ting til: Honnør til måten unguttene håndterte denne kampen på, til tross for en svært turbulent uke. Det viser styrke i det mentale, noe som blir viktig fremover!
15
Brann / Re: Fredrik Pallesen Knudsen
August 16, 2021, 00:12:00 AM
Mulig jeg husker feil, men var ikke Pallesen kaptein på juniorlaget som vant NM for junior da han var unggutt i Brann?

Uansett, jeg synes han fremstår som en ekte kriger med riktig innstilling basert på dagens kamp og intervjuer. Jeg tror han er en ressurs både på banen og i garderoben. Han er overlegen i luften og en flink "ryddegutt" innenfor sekstenmeter. At han er farlig på offensiv dødball også kan vise seg å bli svært viktig i en nedrykkskamp. Jeg forstår godt at Sandefjord i kveld ikke ønsket å gi bort dødballmuligheter til Brann, for der var de farlige.

Jeg håper han fortsetter med solid spill fremover, for det trengs!
16
Brann / Re: Positivitets-tråden
August 15, 2021, 23:52:13 PM
Quote from: Pyton on August 15, 2021, 23:35:17 PMKampen ble nøytralt vurdert til å være bedre enn mange her inne tror. Alltid morsomt å lese statistikk fra slik kilder siden det ofte gir et bilde av hvordan det fotballfaglig blir sett på over en hel kamp. Ofte blir vi «blindet» av en god prestasjon eller en tabbe som lar oss danne et bilde av spilleren gjennom hele kampen... Verdt å tenke på.

SofaScore har feks Rasmussen høyere på score enn Kniklas (7.2 mot 6.3). Ser man bak tallene skyldes nok at Kniklas veldig ofte vinner en eller to driblinger men ender med å tape ballen tilslutt. Dette kan straffe oss hardt i andre situasjoner. Også Taylor (tross scoring) får en lav karakter (6.7). Bak hvert tall ligger en god oppsummering på mange kriterier så får man vurdere hvilke av disse som har betydning i de forskjellige rollene på banen.

Totalt sett har vi en snitt score på 7.00 som er bra. Sandefjord er på 6.76. Dette er faktisk også høyere enn de hadde sist når de vant kampen. Så med mao var dette en godkjent kamp av Brann og lover ganske godt fremover om man kan gjenta prestasjonen.

Når jeg tenker tilbake så slo vel SIF Molde, de tapte knepent for RBK og har spilt en god del svært ok kamper. Det var ikke ett enkelt lag vi slo i dag.

Dette er interessant! At jeg som Brannsupporter opplever kamper annerledes enn hva tallene tilsier er jeg ikke overrasket over. Det er så mye følelser på spill underveis i en kamp og som du sier, man kan fort bli begeistret uten å se hele bildet. Jeg synes Brann viste mest innsats mot slutten av kampen og tenker det var med på å karre til seg tre poeng. Jeg sitter dog igjen med en følelse av at Sandefjord kanskje var det beste laget totalt sett, men her sier tallene dine noe annet. Jeg kan likevel leve med at tallene motbeviser min følelse når de bikker i Branns favør, haha!

Jeg synes dog Brann var klart svakest i første omgang, men at de kom seg etter de endret formasjon. Hvor finner du disse tallene forresten?
17
Brann / Re: Niklas Jensen Wassberg
August 15, 2021, 23:43:14 PM
Ekstremt solid av "Kniklas"! Han er allerede i så ung alder veldig god på mange felt. At han er teknisk og uredd skinner fort i gjennom når man ser han spille. Det har man sett fra dag én! Han prøver å spille slik han alltid har gjort og er ikke redd for å ta med seg ballen fremover i banen eller gjøre seg spillbar. Det er lekent å se en 17 år gammel gutt holde på slik.

En annen ting jeg lar meg imponere av, som jeg synes er vesentlig mer sjeldent å se blant den generasjonen, er hvor dyktig han er i press-spillet! Her tror jeg han har fått den beste skole fra sin far i Fyllingsdalen. Jeg synes han er på høyde med spillere som Skaanes og Strand når det gjelder intensitet. Det mangler fortsatt litt på den defensive biten rent kvalitetsmessig, men jeg synes han rent taktisk og energisk er mye bedre enn andre talenter pleier å være i den alderen. Dette lover virkelig godt!

Samtidig må jeg nevne at jeg håper inderlig folk gir han tid. For han kommer etter alt å dømme til å variere mye i prestasjoner, noe annet ville i hvert fall være unikt. Gi han tid, om tre år er han kun 20 år gammel. Tenk hvor mye han kan utvikle seg på den tiden! Da vil han trolig fortsatt være en av de yngste Brannspillerne. Jeg håper av hele mitt hjerte at Brann klarer å ta godt vare på dette unike talentet. Det gleder meg å vite at han har en far som følger han tett opp og holder han i tøylene. Forhåpentligvis vil den mentaliteten han allerede viser bare bli bedre og bedre med årene. Dette er definitivt en fyr som kan sette sine spor i sportsklubben vår!
18
Brann / Re: Vieux Sané
August 15, 2021, 23:29:30 PM
At Sané har mye å tilføre dette Brannlaget er jeg ikke i tvil om. Han har kvaliteter som få andre i dette laget kan matche. Uromomentet her er at han tilsynelatende varierer mye i prestasjonene. Han er typen som i det ene øyeblikket leverer spill av aller ypperste klasse, for så å lage straffe og få rødt kort i neste. Jeg håper for Branns del at de klarer å få skikk på han, for da har de virkelig kvalitet i midtforsvaret. Noe som har vært sårt savnet siden Acosta/Wormgoor var på sitt beste.

At han fortsatt bare holder rundt 60. minutter er ikke bra og hadde det ikke vært for at han har noe helt spesielt, er jeg sikker på at han neppe hadde verken blitt hentet eller blitt værende i klubben når han startet med laber innsats for å komme i form. Han skal visstnok ha skjerpet seg etter "alvorspraten" han fikk tidligere, så vi får håpe han snart er 100% matchfit!

Det er for øvrig ekstremt artig med spillere som har så overlegen fysikk som Sané! Han er virkelig en bauta av en spiller, vanvittig sterk!
19
Brann / Re: Positivitets-tråden
August 15, 2021, 23:22:21 PM
Quote from: Mathopen on August 15, 2021, 23:13:44 PMPallesen, Sané, Heltne Nilsen, Pedersen og Heggebø. Det er bra trøkk i den gjengen der rent fysisk. Jeg er overbevist om at Brann trenger dette i den nedrykksstriden de nå befinner seg i. At man har tyngde på dødball og spillere som gir litt juling er noe som har vært mangelvare i det laget som har spilt hittil, men nå har vi virkelig typene til å gi juling!

(Jeg er klar over at alt ikke er rosenrødt med disse spillerne, men la meg få leve litt i positivitets-tråden, hehe!)

Når Pedersen går fra å være blant de som gir mest juling på laget til å være i typ 5. rekke, da går man fra å være noe puslete til å ha et relativt fysisk solid lag. Det kan definitivt utgjøre en forskjell i en nedrykkskamp, da jeg har inntrykk av at fysikk og kynisme ofte spiller en stor rolle blant disse lagene.
20
Brann / Re: Positivitets-tråden
August 15, 2021, 23:13:44 PM
Pallesen, Sané, Heltne Nilsen, Pedersen og Heggebø. Det er bra trøkk i den gjengen der rent fysisk. Jeg er overbevist om at Brann trenger dette i den nedrykksstriden de nå befinner seg i. At man har tyngde på dødball og spillere som gir litt juling er noe som har vært mangelvare i det laget som har spilt hittil, men nå har vi virkelig typene til å gi juling!

(Jeg er klar over at alt ikke er rosenrødt med disse spillerne, men la meg få leve litt i positivitets-tråden, hehe!)