• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ?rsak

1
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 22, 2017, 23:10:25 PM


Kunne det ikke vært mulig med en relativt smal, avlang altan forran student-vinduene i 2. etasje? Tror det hadde blitt et bra brudd i veggflaten med ståplasser på en slik altan. Tilsammen 5-6 ståplassrader på to nivåer, høyt og under tak, midt på langsiden, det burde egentlig friste Bataljonen, om du spør meg. Der ville til og med jeg stått, selv om jeg ikke skyr en sitteplass.

Det kunne og burde jo være litt opp til oss supportere å dekke til den veggen med våre flotte kropper.
Orsak.
2
Kamper / Sv: Viking - Brann, søndag 20. august kl. 20.00
September 05, 2017, 15:37:57 PM
Har sett kampen i reprise nå.
Jeg har noen kommentarer til 1. omgang, som var ganske unik.

Brann spiller utrolig direkte i lengderetningen. Uvanlig direkte, med høy presslinje.
Det fører til:
- at Haugen er enormt innvolvert, han dominerer midtbanen.
- at Skånes løser indreløper-rollen veldig bra.
- at Nilsen lykkes med flere ett-touch-pasninger fremover, for det er så mange gode bevegelser.
- at Branns angrepsspillere får utnyttet farts og teknikkpotensialet maksimalt.
Jonsson gjør egentlig også en kjempeomgang, utenom straffen.
(Og Nilsens sinnsyke hands på overtid i 1.omgang burde strengt tatt vært mye mer utilgivelig).
4
Alle må det. Og Robert Hauge må også gå. Kanskje.
5
Brann / Sv: Positivitets-tråden
July 21, 2017, 18:44:12 PM
Hvis vi nå bare står sammen og organiserer det godt er det store sjanser for at en av Fjord1 sine nye ferger på Sunnmøre kan bli hetende Euro-Hasund.

http://e24.no/naeringsliv/jernbanen/svenskene-fikk-velge-tognavn-her-er-trainy-mctrainface/24101868
6
Artig - jeg er enig med Giles :)

Hvis Grønner hadde spilt, da hadde han mest sannsynlig spilt vel og bra, og han ville - med Brann sin finfine ramme osv - vært en del av et av norges beste stopperpar, enten med Vito eller Acosta sin side. Han ville derfor blitt et ganske hett salgsobjekt ganske fort, på grunn av alder og utviklingspotensiale.

Det er noe absurd, men om Grønner hadde spilt fast, så hadde han nok blitt solgt for en grei slump ganske snart, kanskje til et naboland. Nå kan det jammen se ut som han uansett blir solgt for en ganske grei slamp, kanskje til et nabofylke. Dersom jeg var usikker på hva ironi er, så ville jeg sagt at dette kanskje er ironisk.

Og - om Grønner forsvinner: vil Brann sitte igjen med et tomrom på benken,
men med et samspillt stopperpar som har lang kontinuitet og som er et av landets beste stopperpar. Noen ville kalle dette et luksusproblem, eller til og med en fordel inn mot høstsesongen.

Så tror jeg alle som har fulgt Branns talentarbeid og fulgt mange av spillerne opp og frem de siste ti årene har håpet at flest mulig av dem vinner plass på laget og opplever lykke i Brann. Derfor er denne saken en sur sitron, vi er mange som ønsker Jonas Grønner alt godt - i Brann!

En siste ting: Jeg tror at LAN er av den oppfatning av at en spiller som er 23 eller yngre er en veldig ung spiller.
7
Brann / Sv: Spillerbørs 2017
July 17, 2017, 13:17:36 PM
Horwath 5 gode redninger etpar pjåtre utspill, ulikt ham.
Norris 5
Vito 5 solid.  gigatakling. Uheldig legg og idiotfrispark.
Acosta 5
Kristiansen 6
Barmens 5
Snh 4
Haugen 4
Gilli 5 knallgod i første
Børven 4 fikk nesten ingenting å jobbe med
Skaanes 6 branns desidert friskeste. Rett posisjon, men må få.spille seg inn, kan vokse mye på høyrekant.
8
Kamper / Sv: Dommeren
July 17, 2017, 13:04:45 PM
Quote from: Brann_ruler86 on July 17, 2017, 11:45:54 AM
Quote from: dudo on July 17, 2017, 11:30:17 AM
47?! Inkludert offside, da?


Jeg tar utgangspunkt i statistikken til Flashscore, som sier følgende:

Fouls 25-22
Offsides 4-1

Om Offside regnes innunder Fouls vet jeg ikke, men uansett er det snakk om 40+ frispark i en og samme kamp, som er helt vilt!!

(samtidig må jeg innrømme at jeg trodde vi gikk i offside langt mer enn 4 ganger)Fouls kan bli gult kort. Det har jeg tilgode å se offside føre til. Offside er derfor en offence.
Jeg reagerte ikke særlig på dommeren i denne kampen. Unntatt Barmens gule, det var billig. Han hadde to minutter der han blåste på ting han kunne latt passere, men da var det mye kok og han måtte roe kampen.
9
Quote from: krakra on July 17, 2017, 12:49:48 PM
Vi har jo en god spillende stopper på benken.


Ja, jeg er ikke uenig.
Og det forklarer hvorfor Acosta (og Vito) ikke er Branns heteste salgsobjekter. De er ikke gode nok som spillende stoppere. Men de har det meste ellers, og begge har superb alder for utlandet.
Jeg blir derfor ikke overrasket om en av dem forsvinner til en klubb som allerede har en Martin Andresen.
10
Det er en grunnleggende svakhet i branns (ugjenkjennelige) spillestil som trer frem i denne strådebatten som vel har sporet litt av. Og det at branns offensivt oppbyggende spill skal starte med stopperne. Ikke med DM, men med stopperne som skal oppføre seg som Martin Andresen. Slik oppstår overtall når pasningene lykkes. Og det gjør de knapt (Dette er et knepent argument FOR Grønner forresten).
Men vi tar poeng på grunn av de samme (dyktige) stopperne som header inn dødballmål.

Siste gjennomskuede spilletrekk er Bjørnebye-pasning til Kristoffer Flo-rmen. Lett å gjennomskue, lett å vinneren enn 55% av andreballene. Brann mister ballen fortere enn du klarer å si rumpeldunk.
Og dette er krise, spør du meg.

Jeg mener derfor at vi må bruke sommervinduet på å skaffe oss enda bedre stoppere, deretter backer, deretter keeper. Fordi gode angrep begynner der bak, med en knallgod bakre femmer.

Forresten var Kristiansen outstanding, Branns beste. Han gjorde rent bord defensivt, spesielt i første omgang. Brann har landets beste stopperne, og backpar. Stabilt gode. Også offensivt. Men vi trenger Martin Andresen-stoppere om det skal bli fart i LAN-stilen.
11
Quote from: Brannfan23 on July 14, 2017, 20:39:04 PM
Hvis Brann klarer å holde seg stabilt i de neste 10 årene iblant topp 5, kvalifisere seg til europa hvert år, hvor stor kan SK Brann bli? Norges FC København? Omsetning på 200-300 millioner?


Gøyal HVIS -spørsmål.
Kanskje ikke så store som fc København. Men å tangere og litt forbi Rosenborgs omsetning burde være mulig. Brann kan bli hele Norges Brann i nesten like stor grad som RBK ble hele Norges Rosenborg.

Brann bør ha tilbakekjøpsklausul på leilighetene med sib. Sånn at de kan lage ny Altan for de rikeste i kjegleforreningen.
12
Jeg liker laget.
Skaanes på høyre, og Børven midtspiss.

Diatta mot acosta og Kristiansen. Det kan bli farlig. Sarpsborg kommer til å bite alvorlig fra seg.
13
Brann / Sv: Talentarbeid
July 03, 2017, 11:09:58 AM
Husker ikke om han hadde alderen med seg. Hadde ok kontroll på Bildøy, men først og fremst.et spektakulært navn.
14
Brann / Sv: Talentarbeid
June 24, 2017, 23:20:10 PM
Brattvåg hadde forøvrig en høyreback som heter Prince. 2 meter høg.
15
Brann / Sv: Talentarbeid
June 24, 2017, 20:45:58 PM
Brattvåg-Brann 2: 4-0 (2-0)

(Et kake-fokusert reisebrev).

200 og ish tilskuere på halvfull Brattvåg stadion fikk se hjemmelagets sjansebonansa mot Brann 2. Med rundt 20 sjanser mot Branns etpar ble det først og fremst interessant for den finfine Brannsupporteren å tenke ut hva han skulle skrive på forumet. Brann spillte bare med juniorer (derav tråd-valget). Brattvåg hadde et aldersbalansert lag, med god blanding av talenter og rutinerte spillere.
Best på Brattvåg var spissen Torbjørn Grytten og enkeltprestasjonen stod Thomas Martinussen for, ikke minst med sitt 2-0-mål i krysset.

Først og fremst var det en stor ubalanse i formasjonene og presshøydevariasjon mellom lagene. Brattvåg dominerte banespillet. Branns ramme demmet bare opp delvis godt, og dermed klarte Brattvåg gjentatte ganger å spille seg gjennom rammen. Bildøy var ikke veldig innsatslojal defensivt i første omgang, men bedret seg defensivt i andre omgang. Da gjorde han også fine prestasjoner offensivt. Viljar Birkeland på høgrebacken hadde ikke sin beste dag. Det ble mange sjanser for Brattvåg rundt kantene eller mellom stopperne og backene.

Men de fleste av Brattvågs mål kom etter kjakt og hurtig gjennombruddsspill med mye klikk klakk og utmanøvrering mellom stopperne og midtbanen til Brann. Branns 4-3-3-formasjon manglet en sterk Sivert-rolle, formasjonen kunne minne mer om 4-2-3-1 igrunn. Stenevik hadde Haugen-rollen, men han ble passet godt på.

Positivt:
Periode i andreomgang der Brann løftet presset og økte intensiteten, og fikk dominans i spillet. Denne endte da Brann gjorde et trippelbytte midtveis i andre omgang, og Brattvåg fikk 3-0 etter et inlegg fra venstrekant, der midtstopperen (Jonas Fredriksen?) var uheldig og skled forut for den avgjørende duellen.

Best på Brann2? Tja. Vanskelig å peke på én spiller. Håkon Gjerstad gjorde seg ikke bort, selv om han hadde en vanskelig jobb som midtspiss. Han jobbet litt Orlovsk, og fortjener et kakestykke etter kampen.

Stadion og fasiliteter:
Hovedtribune med 7 rader og lukket på sidene. God beinplass, gode seter, irriterende flomlys-midtstolpe. 5 ulike kaker i kiosken, typisk Brattvåg med mye kaker. En gang var jeg i et besøk på Vatne, nabobygden. Vi var totalt 6 personer, 4 gjester. Vi ble servert 6 kaker, og en syvende kake akkurat da vi skulle gå.
Kunstgress. Speaker introduserte hvert mål med en fattet rull: Brrrrrrattvåg! (ikke mer enn 5 r-er, heldigvis).

Editor: venstreback->høyreback.
16
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
June 20, 2017, 20:53:59 PM
Forut for gullsesongen (dvs. 2007 altså altså) satt jeg på gamle sitte, og har også siden gjort meg mine tanker om avstanden mellom tribune og spilleflate. Denne sesongen har jeg sett kampene på tv. Og dommen er klar:

Hele banedekket skulle burde flyttes mot kameraene.
- Spiller- og dommerbenken bør flyttes opp på tribunekroppen på spv, slik at det vinnes en meter eller tre på spv-siden. Hele banen burde således forflyttes noe mot nord. La symmetrien på kortsidene fare.
- Ny søndre langside-tribune bør komme mye tettere på spilleflaten.

Det vil forøvrig forringe "tv-produktet" #produktet noe helt enormt med en monster-vegg uten seter på søndre. Da er det bedre slik det er nå: stor avstand til banelegemet og talløse tomme seter.
Ja, en slik vegg kan føre til at Brann ikke lenger vil være et lokomotiv i norsk toppfotball, dere.
(jeg er usikker på om jeg er ironisk her).
17
Brann / Sv: The Red Army & Barten
June 20, 2017, 20:44:31 PM
Det var en pussig og lett sjokkartet opplevelse å kjøpe sitt første I Hallvards røde bart som 11-åring. På et eller annet gatehjørne utenfor stadion. Det gikk litt over hodet mitt tror jeg. Det gikk noen år før jeg kjøpte mitt neste - Barten. Men det var mye fint lesestoff. Husker jeg likte særlig godt reisebrevene. Og så kom Pentium 400 og dobbel Isdn. Mye nostalgi i minnebanken..
18
Brann / Sv: Tabelltips 2017
May 21, 2017, 11:56:57 AM
Jeg tippet stabæk på henholdsvis 10.plass -- og 13. plass...
Godt gjort å bomme på begge to.
Kristiansund hører jo strengt tatt ikke hjemme i elite serien likevel.
Men jeg tippet Brann på topp, og det føles fint :)
19
Kamper / Sv: Sogndal - Brann, 20.05.17, kl 18:00
May 21, 2017, 11:37:37 AM
LAN leverer mesterbytting - igjen!
Det er så sterkt dette her.
Sogndal spilte håndball med kanskje oppimot 9 mann bak ballen hele tiden.

Dommeren gjorde det kanskje skarpt. Kanskje han snøt oss for to-tre straffer.
20
Kamper / Sv: Sogndal - Brann, 20.05.17, kl 18:00
May 20, 2017, 18:39:59 PM
OOOOOORRRRRRI
21
Kamper / Sv: Sogndal - Brann, 20.05.17, kl 18:00
May 20, 2017, 18:23:36 PM
Elendig klarering av Acosta på 2-0, synes han har rotet en del i kampen idag.
22
Kamper / Sv: Sogndal - Brann, 20.05.17, kl 18:00
May 20, 2017, 18:21:16 PM
Baaarmnnn
23
Brann / Sv: Spillerbørs 2017
May 18, 2017, 13:59:09 PM
Leciejewski 5.5

Nouri 4.8
Wormgoor 7.1
Evans 5.9
Kristiansen 6.6

Haugen 7.9
Nilsen 7.1
Barmen 8.2

Braaten 7.8
Orlove 8.1
Sørensen 7.3

Álvares 5.1
Jonsson 5.5
24
Brann / Sv: Lars Tjærnås
May 09, 2017, 16:15:13 PM
Gi ny kontrakt,
fordi han har ikke tabbet seg totalt ut så langt.
Og kjemien er god mellom Nilsen, Soltvedt og Tjærnås.
Og fordi det Pamer sa.

Vi ha en speider.
Tviler på at en erstatter har like høy kapasitet.
25
Brann / Sv: Spillerbørs 2017
April 17, 2017, 19:49:29 PM
26
Braaten er sterk. Ypperlig bytte. Brillefint mål!
27
Det burde være duket for Skålevik ganske straks. For Braaten eller Rolantsson.
Braaten ser lett sliten ut.
28
Brann spiller åpenbart ikke slik de pleier, takket være de store rommene Haugesund åpner opp.
Foreløpig har dette blitt fordel Brann. Vi får se om det holder, dette er en utypisk kamp. Men gøy :-)
29
Quote from: Superjack on April 17, 2017, 17:58:10 PM
Quote from: ?rsak on April 17, 2017, 16:59:58 PM
Brann kommer ikke til å skape / bygge opp så mange sjanser, selv mot yatsee-aktige Haugesund.
Fordi Grønner ikke spiller.Hehe, det er en omgang igjen da. Men aåpenbart feil motstander å spille det kortet ut på.
Men som de sier: Den som intet våger, den spår heller aldri ;-)
30
Men var det egentlig Barmen som headet den i tverliggeren? Eller var det en Haugesundspiller som fikk den i bakhodet?
I så fall skulle ikke Børven blitt avblåst for offside, og det skulle stått 3-0...
31
Quote from: Norlings hund on April 17, 2017, 17:36:53 PM
Quote from: ?rsak on April 17, 2017, 17:31:47 PM
JA!
Sivert får gå helt alene inn på første. Finfint!


Lurer på om alle disse som kommenterer i kommentarfelter her og der gjerne heller skulle sett Huseklepp-cornere der man skulle tro ballen aldri skulle dette ned. En perfekt slått corner av Haugen, igjen.


Jeg er ikke en del alle disse:)
Jeg lo hele veien til banken den gang Roalden fikk mange millioner for ham. De kom vel til slutt også.
Har alltid ment Huseklepp har hatt litt mer flaks enn ferdigheter, og fått godt betalt for gutsen.

Forøvrig: Enig. Perfekt slått, og enda litt til. Men også godt løp av Sivert.
32
Halvtimen:
Nouri-Haugen-Braaten-kombinasjenene har vært absolutt bra+ så langt. Dels genialt, dels stillestående.
Ikke like mye action på færøyingens side. Det som har vært, har vært greit nok, etpar innlegg.

Veldig gøy power-periode forut for 1-0.
33
JA!
Sivert får gå helt alene inn på første. Finfint!
34
Eurosport har usedvanlig virrete kameraføring. Får ikke med seg skikkelig Piotrs ville men kule sweeperering.
35
Brann kommer ikke til å skape / bygge opp så mange sjanser, selv mot yatsee-aktige Haugesund.
Fordi Grønner ikke spiller.
36
Brann / Sv: Spillerbørs 2017
April 15, 2017, 13:15:26 PM
Piotr 5

Nouri 4
Vito 5
Acosta 4
Kristiansen 4

Haugen 4
Heltne 5
Barmen 5

Gilli 5
Orlov 4
Baathen 4

Vega 4
37
Brann / Sv: Sesongen 2017
April 06, 2017, 14:24:30 PM
Divisjoner og divisjoner. Det viktige er vel antall trådstarterinnlegg?
Der føler jeg vi er i topp. Vi har Torvanger!
38
Quote from: Lasaron on April 06, 2017, 13:44:29 PM
Ingen kamptropp å spore. At det regner mye gjør at banen blir relativt tung. Det er fordel Brann. Overvann blir det ikke, det er god drenering.


Ikke vær for sikker på dreneringen. Jeg har hørt at for mye jord i sandblandingen, 0,04 % eller mer, kan være årsak til at spilleflaten tettes. Det beste vil være svært mange sugende sklitaklinger på fetteren til Markus og Martinus, slik at vannet kan renne godt ned forbi det kompakte og tette jordlaget. Jeg anbefaler at man begynner allerede under oppvarmingen. Knotter i framleggen kan også funke, men husk at blod koagulerer og tetter i tørt vær om det skulle bli opphold.

For øvrig tror jeg ikke Brann vil lide nevneverdig om vi pådrar oss et rødt kort helt mot slutten av kampen.
Unnskyld.
39
Brann / Sv: Overganger vinteren 16/17
April 04, 2017, 13:29:22 PM
Finne har fått stempelet Den Nye "luftens baron" av sin egen trener. Tydeligvis ment som skryt og som noe positivt.

Den burde svi, selv for Finne.
40
Brann / Sv: TV-avtalen
April 04, 2017, 13:20:41 PM
Det fine slik det var med sumo i fjor, var at man kunne hoppe ti sekunder frem med ett trykk på eple-kontrollen. Da sparte man seg kjedelige Piotr-henter-ballen-for-å-sparke-den-ut-med-max-uthaling. En kamp kunne sees i opptak på en knapp time, med alt av banespill, og likevel kunne en danne seg solide inntrykk av hva som var bra og dårlig utenfor høydepunktene.

Slik er det i de fleste fall med meg: De nest-kjedeligste delene av kampen er vel så interessant som høydepunktene.
41
Brann / Sv: TV-avtalen
April 04, 2017, 13:14:39 PM
Quote from: Utmedsnolken on April 03, 2017, 19:16:20 PM
Skjønner godt det ikke er førsteprioritet. Hva er markedet for å se hele kamper i reprise? Kanskje viktig for de ti-femten mest hardbarkede, men det kan unulig være flere enn det


Vektløfting for kvinner, karateslåsting i bur, fri isdans med trippel piruett, sykkel-på-brostein og kinesisk snooker ligger inne i opptak. Det forteller meg at her står det utelukkende på vilje og prioritering. Skal vedde på de er redde for å overbelaste serverne i helgen når tech-folkene er hjemme for å se på lineær tv.

De reklamerer med opptak, de lover opptak, de selger deg opptak, men de leverer ikke.

Her gleder man seg gjennom en hel vinter, analyserer og tenker, og gjør praktisk talt jobben til selveste Hauge. Og så blir man rundtlurt i sin egen stue klokken 22.30 en søndagskveld. Da er det ikke rart noen og enhver klikker i vinkel og fyrer løs uten beklagelser.

For min del er jeg opptatt på torsdag kamptid med jobb. Folk er gjerne opptatt med livet. Slik er det sikkert også for denne Bjarte nevnt i en av de nylige postene. Kanskje.
42
Brann / Sv: TV-avtalen
April 01, 2017, 16:32:54 PM
Euro sport player og elite serien er nå tilgjengelig på epletv.
Løsningen fungerer overraskende bra, ganske innovativt kanalbytte-opplegg, etc.
Men spoling skjønner jeg ingenting av. Sjokkerende.
43
Kamper / Sv: Mesterfinalen 29. mars 2017
April 01, 2017, 16:05:35 PM
Quote from: blobby winters on March 30, 2017, 22:33:07 PM
5 ting vi lærte vi fra denne kampen...

Nouri er Branns beste høyreback.
Vi er veldig svake på venstre side - både ving og back.
Vi har fortsatt solide forsvarsspillere i sentrallinjen. Piotr, Grønner, Acosta, SHN like foran holder høyt TL nivå og selvsagt har vi kapteinen Vito
Haugen er en veldig viktig spiller for oss. Nesten alt av kreativitet kommer fra han og han tok frispark/hjørnespark som Vega ville ha tatt i fjor.
Børven og Skålevik er enklere for Haugen å finne med smarte pasninger enn Orlov/Braathen


Bifalles.
Spennende om Børven-Skålevik-kombien viser seg slagkraftig fremover. Jeg tror det. Hvilket betyr:
Om Børven starter kampen, bør også Skålevik starte. Men tør LAN å også starte med Vega i så fall?
44
Brann / Sv: Tabelltips 2017
April 01, 2017, 15:57:04 PM
Ettersom jeg dessverre ikke klarte å leve opp til brukernavnet mitt, og ble både sint og frekk og ufin har jeg herved skiftet ham. Ha en finfin og følelsesladet sesong med Brann til topps!

1.  Brann
2.  Rosenborg
3.  Molde
4.  Viking
5.  Sarpsborg
6.  Strømsgodset
7.  Odd
8.  Engen
9.  Haugesund
10. Stabæk
11. Lillestrøm
12. Sogndal
13. Stabæk
14. Aalesund
15. Sandefjord
16. Tromsø