• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gitarbroiler

1
Dårligste kamp på sikkert 10 år på Brann Stadion. Rett og slett skremmende dårlig
2
Brann / Sv: Billettsalgstall
August 06, 2011, 09:04:01 AM
Svaret er vel relativt ganske enkelt:

1. Mye fotball på TV
2. Folk ble drittlei Brann sin administrasjon etter gullet

Selv om Brann har et spennende lag, og har overprestert i 2011, så er det svært mange som rett og slett har fått mindre interesse for Brann da skuffelsen over hva som skjedde etter gullet i 2007 ble så stor. Jeg vet personlig om flere som har sagt opp partout kortet sitt pga rot i administrasjon, penger på "avveie" og andre tøvete ting som har blitt gjort i ledelsen.

Det er også noen som har konkret sagt at de ikke vil gå på stadion så lenge RBH sitter i lederstolen, men dette er så få i mengden at jeg tror nok ikke det får noen stor betydning for totaltallet.

Med en god sesong i år, en eller to nye profiler inn på laget til neste sesong (regner med Austin forsvinner) så burde det være duket for en økning i tilskuere i 2012.
3
Den er veldig grei. Er jo bare noen minutters gange begge veier :) Og med god værmelding ligger det jo an til både ute- og innepils og god stemning. Noen som vet hvor mange som skal nedover?
4
Noen som har peiling på om det er noen Brann supportere som skal på denne kampen? Og i så tilfelle; hvor treffes de i Drammen? Alltid kjekt med en øl sammen før kamp (og etter selvsagt om det passer seg).

Skjønner at det kanskje ikke er så mange som skal nedover pga tett program, men håper jo at det er noen. Selv er jeg så heldig at jeg skal på kurs i Drammen torsdag og i Oslo på fredag. Heldigvis kan jeg det meste, så det går fint å ta noen øl utover kvelden :)
5
Brann / Sv: Ramadan
August 06, 2010, 14:01:22 PM
Toleransegrensen i "snille" Norge har ingen grenser ser jeg. Jeg er helt enig i at det skal være religionsfrihet for enhver person, men det skal også være tilpasning til den kulturen man lever i.

Har man valgt å leve i en kultur hvor toppidrett er på agendaen, så må man også ta konsekvensene av dette og forsake noen av sine religiøse rutiner. Det er ikke tvil om at en Ramadan med faste svekker både konsentrasjon, utholdenhet og ytelsesevne på en person. Det er bare til å prøve å faste i 2-3 dager også ta en rask tur opp stoltzen så får man se hvor stort utslag dette gir.

Ta f.eks. den kristne verden. Søndagen er ekstremt hellig der, og man skal ikke arbeide for penger denne dagen. Samtlige kristne fotballspillere har forsaket dette, og utøver sitt virke på både søndager, påskedager og juledager (premier league).

Syntes det er latterlig at klubbern skal akseptere at en spiller går til fysisk forfall i nesten en måned pga sin religion. Minimumskravet bør være at lønn ikke utbetales i den perioden, men for klubber som har ekstremt gode spillere i den situasjonen så vil det jo helt klart bety tapte poeng og mindre penger inn.
6
Brann / Sv: Overganger 2010
August 04, 2010, 13:16:50 PM
Monzilla:

Joda, men fellesferien begynte ikke før første uken i juli. Dette er over 1 måned etter at søknadsfristen var utgått, og arbeidet med å komme ned til 2-3 kandidater burde være på plass til det. Jeg kan aldri tenke meg at alle kandidater og intervjuere har 5 ukers sommerferie, og med tanke på at de aktuelle kandidatene bør være personer som innehar lederstillinger i dag, så er det utenkelig at de har 5 ukers sommerferie....

Enig med at det må være noe på plass innen 2,5 uke..
7
Brann / Sv: Overganger 2010
August 04, 2010, 13:03:27 PM
Prioritet nummer EN nå er å få på plass en daglig leder. Det er på grensen til dramatisk at dette ikke har blitt gjort noe med enda, da søknadsfristen var i slutten av mai. En normalprosess tilsier at man da går igjennom søknadsbunken 1-2 uker etter fristen og kaller inn til intervjuer. Hele denne prosessen burde vært over iløpet av juni, ihvertfall iløpet av juli. Den som blir ansatt skal så si seg opp i nåværende stilling, og har som regel noen måneders oppsigelsestid.

Jeg blir sterkt forundret dersom daglig leder ikke presenteres innen 2 uker. Da betyr det for meg at det har kommet svært få gode søkere til stillingen.
8
Brann / Sv: Supportermøte tirsdag 25.05
May 28, 2010, 21:29:45 PM
Bare til opplysning;

Fremtidig spart skatt som følge av underskudd kan ikke inntektsføres. Den kan føres opp helt på slutten av regnskapet etter Resultat før skatt, og skal så i balansen under fordringer. Dette skal gjøres det året underskuddet er, og vil således ikke ha noen påvirkning de påfølgende år med mindre man budsjetterer med underskudd og fører inn sparte skatten da.
9
Brann / Sv: Sesongen 2010
May 26, 2010, 13:10:11 PM
Det spillerne trenger er å jobbe en dag på et sykehjem eller en annen institusjon for å lære seg at penger ikke vokser på trær. Se hvordan den gjengse nordmann må jobbe for å få inntekt, og at det ikke nytter å stå med hoftefeste og skylde på lederen til enhver tid.

Makan til bortskjemte bleiunger er det f*** meg lenge siden jeg har sett!!

Det er et paradoks at Nielsen som legger opp om 1 uke er den som viser desidert mest guts og vilje i en av årets, så langt, viktigste kamper. KRISE!!
10
Brann / Sv: Steinar Nilsen må gå
May 22, 2010, 12:03:37 PM
Steinar Nilsen går ledelsen i Brann en høy gang i å holde pressekonferanse. Det er ihvertfall 100% sikkert!

Dette er feigt, latterlig og provoserende. Treneren har gjort akkurat slik han har blitt bedt om å gjøre ovenfor spillergruppen. Når så noen spillere ikke liker dette, så begynner de å sutre. I enhver normal arbeidssituasjon så hadde det blitt kalt inn til medarbeidersamtale hvor man hadde tatt opp slike ting, og ryddet opp i dette. Om Nilsen ikke har gjort dette, så er det kritikkverdig av han. Dersom han har gjort det, og spillerne fremdeles ikke tar ting til seg, så er det advarsler og oppsigelser som gjelder. Som spiller kan man selvsagt selges, noe som vil være en enklere prosess.

Jeg føler at ledelsen i Brann har vært for feig og lite tilstedeværende ovenfor spillerne, og jeg tror mye av "konflikten" mellom Steinar Nilsen og ledelsen går på akkurat dette punktet. Nilsen vil fjerne en del spillere for å få inn nye, mens ledelsen er livredd for å ikke få nok penger for de som fjernes slik at man kan få inn nye.

Hele pressekonferansen med Nilsen forteller meg at møtet fredag begynte med hvordan fremtiden skal se ut, og at Nilsen har vært krystallklar på at dersom klubben skal komme seg videre så må enkelte spillere fjernes, og flere må inn. Jeg tror Nilsen har risikert sin stilling i sine krav, da han har sett seg lei på at han skal bli sett på som en dårlig trener når det er materiellet som er for dårlig.

Spillerstallen til Brann er som et dårlig bygget hus; det mangler bærebjelker og materialene er satt sammen feil..
11
Brann / Sv: Steinar Nilsen må gå
May 21, 2010, 09:40:59 AM
Fantastisk lesing! Er det mulig å være i en større barnehage?

Vi snakker her om voksne menn som livnærer seg av å sparke en ball, og da må de f*** meg tåle å høre det når det er for dårlig. At spillere som Jaiteh og Austin får i overkant kritikk finner vanskelig for å tro. At Jaiteh får kritikk skjønner jeg, for det gutten har prestert over 2 sesonger er ikke i nærheten av hva man forventet av han. Austin har også en "crazy man" holdning, og jeg vil tro at han ikke er særlig fornøyd med å bli puttet som midtstopper. Hans geniale agent uttalte jo "midtstoppere tjener jo mindre enn midtbanespillere".

Etter denne sesongen må Brann kvitte seg med flere spillere som ikke tåler å få høre sannheten. Få inn unggutter som er sultne, og skaff spillere i de rette posisjonene. La Nilsen få bygge sin egen sammensatte stall, noe han fikk gjøre i Tromsø med suksess.
12
Brann / Sv: Steinar Nilsen må gå
May 20, 2010, 23:17:36 PM
13
Brann / Sv: Bjørn Dahl gir seg
April 14, 2010, 14:24:08 PM
Glitrende Dahl! Endelig gjør du det som skulle vært gjort for 2-3 år siden! Voksent gjort, og la oss håpe at andre "pengeryttere" gjør det samme og slipper andre krefter til.

Det som imidlertid nå er litt alarmerende er at det er det sittende styret som skal ansette ny daglig leder. Det bekymrer meg ganske mye faktisk!
14
Brann / Sv: Overganger 2010
March 26, 2010, 09:25:26 AM
Hele poenget med prøvespill er for å se om spilleren er god nok uten at det skal koste noen kroner. Man skal selvsagt være kritisk til hvilke kilder man benytter, men Lillejord har vært en pålitelig kilde for Brann gjennom mange år. Ser ikke at RBH har gjort noe galt i denne saken, og her føler jeg at mange koker suppe på spiker.

La styret i Brann ta seg av å koke suppe på spiker er dere snill. De trenger å lære seg begrepet sparing..
15
Brann / Sv: Sesongen 2010
March 25, 2010, 16:47:03 PM
Ojojojojoj!!!! Her er det jammen mye å gripe fatt i!!

QuoteVerden har endret seg de siste årene. Omstilling er viktig. Et styre i en hver organisasjon skal også ha evnen til å endre seg i takt med resten av omverden. Vellykkede bedrifter, samt profesjonelle investorer gjør det. Styret i Brann må også gjøre det...........
Prosessen med kostnadskutt startet vi tidlig, lenge før årsmøtet, og styret vil fortsette prosessen til struktur og kostnadsbilde er under full kontroll. Dette tar ofte litt mer tid enn noen har tid til å vente på. Men ansvarlighet er viktig nå.


Ikke bare det siste året, men DE siste årene faktisk. Og da kan man spørre seg; Hvorfor i alle dager venter man i 1 1/2 år før man gjør grepene? Samtlige bedrifter så finanskrisen komme høsten 2008 og gjorde grep allerede vinteren 08/09. Men ikke Brann. De økte investeringer på salgssiden for å hente inn penger. Joda, det er viktig å være offensiv, men enhver med litt mellom ørene skjønner at det første en bedrift kutter i er stadionbesøk med ansatte og kunder.

QuoteGullet i 2007 kostet, suksess koster, historien viser at sportslig suksess ikke alltid er sammenfallende med økonomisk suksess, ofte snarere tvert imot.


Det burde vel ikke komme som noen overraskelse at gullet i 2007 ble kjøpt inn? I tillegg har det vært en lang rekke med feilvurderinger i ettertid, som egentlig ikke har noe med gullet å gjøre, men noen overambisiøse personer i ledelsen som har trodd at Brann vil selge like mye etter gullet som året det endelig ble gull. Lokøy og Dahl har vist en forbløffende mangel på realitetsvurdering, og sammen med Jæger har dette blitt en utgiftspost som ingen har hatt kontroll på i 1-2 år.

QuoteVi jobber med prosesser for å skape et solid fundament videre for klubben.
Vi jobber kontinuerlig for å tilrettelegge og løse de utfordringer vi står ovenfor


Flott! Hva med å inkludere de som faktisk står parat til å gi en hjelpende hånd? Den aller beste prosessen hadde vært å innsett at man har feilet gjennom 2 år, og overlatt roret til andre kompetente personer som er flink på endringsprosesser. Det har styret og administrasjonen vist med all tydelighet at de ikke er. En ting er å lede en bedrift i medgang, det er noe HELT annet å lede den i motgang.

QuoteDet ønsker styret og alle som jobber i og rundt klubben, og ikke minst alle som har et hjerte i BRANN.
16
Brann / Sv: Steinar Nilsen
March 23, 2010, 11:36:13 AM
Heller taktisk klok på treningsfeltet enn i media.....

Så gjenstår det å se om Nilsen er så mye mer taktisk klok enn Mjelde. Første sesongen hans viste ihvertfall det, men den vanskelige andre sesongen nå kan bli tøff.
17
Brann / Sv: Steinar Nilsen
March 22, 2010, 14:46:14 PM
En liten tanke jeg kom på... Brann har hver eneste sesong en kamp hvor alt går gale. Jeg kan nesten ikke komme på en eneste sesong hvor dette ikke har skjedd (0-5 Viking, 1-6 Lyn, 0-8 Molde, 0-10 og 0-9 RBK for å nevne noen).

Kan dette være den kampen i 2010 hvor alt gikk gale og at vi nå har "bare" positivt å se frem til?? I så tilfelle var det en god kamp fra Brann sin side :D :D
18
Brann / Sv: Steinar Nilsen
March 22, 2010, 12:25:44 PM
Alle trenere vil ha gode spillere, og det er liten tvil om at det var mangel på konkurranse på vingene til Brann. Solli og PVM har til dels vært enerådende her over lang tid. Nilsen kommer ikke til å få penger til å forsterke Brann, og om ikke noe skjer i løpet av sesongen 2010 så tror jeg faktisk at Nilsen kan være en av få trener som velger å forlate Brann frivillig. Den eneste jeg kommer på i farten i moderne tid er Tordason i 1990 som gikk pga elendige treningsfasiliteter i Brann.
19
En underdog har ingenting å tape på å møte en antatt bedre motstand. Ja de kan selvsagt tape kampen, men ettersom det var forventet så har man vel egentlig tapt noe (bortsett fra kampen som alle mente man skulle tape uansett).

Vil forøvrig langt fra påstå at Brann var underdog mot Viking og dette er ikke noe annet enn flaut, flaut og atter flaut... Herlig at Nilsen gjør bytter i første omgang, men han kunne godt ha byttet G også da han ble så til de grader avkledd. Inn med Nielsen og vist litt muskler.
20
Quote from: Klaus_Brann on March 20, 2010, 14:36:44 PM
Quote from: gitarbroiler on March 20, 2010, 10:54:06 AM
"Jeg frykter ingen"

Er ikke det et selvfølge når du er profesjonell fotballspiller? Finnes det virkelig profesjonelle fotballspillere som går rundt å kvir seg til å møte antatt bedre spillere/motstandere?



Ja, selvfølgelig finnes de. Tror vi at fordi man er proff så blir man en maskin?

Seneste eksempelet er vår egen El Fakiri som fortalte at når alltid fryktet å møte Essien og Diarra (?), fordi han visste at det kom til å gjøre vondt.
21
Brann / Sv: Nystemten er tilbake!!
March 20, 2010, 11:18:19 AM
Av med hatten og hatten på hjertet! Dette har vært gjort i mange, mange år av flere enn Brann supportere. Om man f.eks. ser litt på buekorpsbevegelsen, og da spesielt gamlekarene, så ser man ta disse gjør det på den måten. Om man er på middager med "fiffen" i Bergen, så er det helt vanlig å ha hånden på hjertet.

Artig å lage en diskusjon for en diskusjons skyld :D
22
"Jeg frykter ingen"

Er ikke det et selvfølge når du er profesjonell fotballspiller? Finnes det virkelig profesjonelle fotballspillere som går rundt å kvir seg til å møte antatt bedre spillere/motstandere?

Møller er kjent for sine "floskler" og jeg husker enda hans visjon med Sandvikens damelag og ny stadion for de. Et gigantisk luftslott uten mål og mening, og mye av det samme føler jeg han holder på med i denne artikkelen også.

Ja, Brann er nødt til å bli bedre på talentuvikling og det er også fornuftig å få investorer til å tenke anderledes. Men om man virkelig tror at investorer putter en haug med penger inn i et akademi uten konkret eierskap til spillere så er det skivebom. Og hvilken klubb med fornuften inntakt vil selge bort rettigheter på all fremtidig egen utvikling av spillere???

Det er prisverdig at man kommer med innspill i debatten, men sørg for at innspillene har et snev av mulighet i virkeligheten også.
23
Brann / Sv: Fra gull til gråstein - hva skjedde?
March 18, 2010, 15:38:25 PM
Var vel at den rett og slett sluttet brått uten noen "konklusjoner" eller kritisk journalistikk ovenfor administrasjonen i Brann. Ingen oppfølger spørsmål vedrørende de tema som artikkelen berørte...
24
Brann / Sv: Overganger 2010
March 18, 2010, 15:36:44 PM
Koster ingenting å ha en spiller på trening, og skulle han vise seg å være litt spennende så koster det heller ingenting å prøve han i interne treningskamper. Kanskje han kan spille litt for løv-han om han er god nok for å få litt kondis?
25
Brann / Sv: �konomitråd
March 16, 2010, 13:22:50 PM
Jeg har heller ikke kioskene veldig høyt oppe på min liste, men om en mer effektiv betjening på disse kan bidra til en bedre inntjening for klubben så er det jo absolutt verdt å sitte fingeren på å gjøre noe med det.

For at det kan bli mye bedre enn i dag er det vel overhodet liten tvil om??
26
Brann / Sv: Steinar Nilsen
March 16, 2010, 13:10:46 PM
Brann under Mjelde i 2008 var ikke akkurat et fint spillende lag. Det var omtrent utelukkende lange baller på Helstad, og når han forsvant så var det slutt. Dersom Brann hadde hatt en midtbane som kunne slå gode pasninger og gå på offensive løp så hadde det vært helt anderledes.

Den beste fotballen som har blitt vist på stadion var når Miller, Winters, Helstad og Andresen var i klubben samtidig. Gud bedre for et fint spill det var til tider da!!
27
Brann / Sv: �konomitråd
March 16, 2010, 12:56:58 PM
QuoteJa, hadde ikke Mjelde vunnet serien så hadde det nok vært orden på dette her....


For å si det som ungene mine pleier å si når man ikke har noe saklig å si "Ta deg en tur på barne-tv og bli klovn"...

QuoteDe kan outsource så mye de vil, men når det det skjærer seg, slår det først og fremst tilbake på "produktet" Brann. Det er jo de som har gitt kontrakten til et firma som ikke greier å levere varene. Så jo administrasjonen har gjort en dårlig jobb når det gjelder kvalitetssikring.


Akkurat. Når jeg går på Brann stadion så forventer jeg at fotballklubben Brann er ansvarlig for det som skjer der. Samme som når jeg tar toget så forventer jeg at NSB tar ansvar for serveringen om bord der, eller når jeg tar flyet med SAS så forventer jeg at de tar ansvaret for maten der. I alle tre tilfellene er maten outsourcet til et annet selskap, men om disse ikke leverer slik de skal så må man jo ta tak i det.

Og kioskene på Brann stadion har vært under kritikk mer enn en gang tidligere....

QuoteDet skal vel også sies at planen vel fortsatt er å få partoutkortene våre til å fungere som betalingskort?


Dersom dette skjer er det glimrende, og de som har kjøpt partoutkort kan få nok en fordel (mindre kø i partoutkort kiosken).
28
Brann / Sv: �konomitråd
March 16, 2010, 08:26:42 AM
De kunne fint ha ordnet dette bedre, men da hadde det gått utover Brann butikken (ved BT tribunen selvsagt). Den gjør at gangen blir såpass trang som den er, og som igjen gjør at det blir vesentlig vanskeligere å stå i køene som skapes.

Slik jeg ser det kunne det vært gjort 4 enkle grep for å selge mer varer, og dermed faktisk gjøre publikum mer fornøyd:

- Brus ferdig tappet i pappkrus (både før kamp og til pause)
- På kalde dager burde det vært tappet kaffe/kakao/buljong på samme måten. Risikoen for tap ved at de ikke får solgt dette er minimal da en kopp med kaffe koster maks 3 kr å lage, mens fortjenesten er himmelhøy.
- Ryddigere køer med køsnor. Slik det er nå er det den "sterkeste" rett i køene
- Salgsfolk i kampene som går i midtgangen og kan ta bestillinger fra folk på helt basic varer. Dette var helt vanlig tidligere, men det er veldig lenge siden jeg har sett noe slikt på stadion.

I tillegg burde de vurdert å innført et kort system slik som Bergen Live har. Det hadde redusert køer ganske mye også, og veksling av penger hadde ikke tatt tid. Og sannsynligheten for at en person går på stadion mer enn 2 ganger i løpet av en sesong er jo absolutt til stede. Kanskje det skulle vært en kiosk hvor man betalte med penger, og 3-4 som var kun for de med et verdi kort?

Det er liten tvil om at også på dette området så har Brann utrolig mye å hente, og man kan lure på hvilke mennesker som egentlig sitter i administrasjonen.
29
Brann / Sv: Sesongen 2010
March 13, 2010, 17:03:07 PM
Jeg skal ikke påberope meg å være noen ekspert på noen måte, men grunnleggende kunnskap om design og brukervennlighet har jeg etter å ha sittet i diverse prosjektgrupper vedrørende nye nettsider og design av disse. Brann.no bommer totalt på brukervennlighet, og selv om jeg har vært der både 3-4 ganger nå så finner jeg ikke at denne siden er noe bedre enn den gamle.

Jeg står på påstanden om at det er horribelt at Brann har brukt ca 500 000,- på dette (vet hva ting koster hos Keyteq).
30
Brann / Sv: Sesongen 2010
March 12, 2010, 20:56:35 PM
Fryktelig dårlig og rotete side. Katastrofalt dårlig faktisk.

Skremmende at dette har klubben brukt nesten 500 000,- på å få på plass...
31
Brann / Sv: Fra gull til gråstein - hva skjedde?
March 12, 2010, 13:36:43 PM
Quote from: nero on March 12, 2010, 12:27:29 PM
Nei. BT presterer altså å skrive en artikkelserie om nedturen uten å nevne RBHs bruk av 40-50 mill der de fleste av kronene (ikke alle) har gått til flopper. Greit nok at ikke RBH skal ha hele skylden for nedturen, men han skal jaggu ikke frikjennes totalt heller. I BT fikk han litt mild pes for Helstad og treneraffæren, men ikke for den etterhvert nokså lange listen av bomkjøp, eller (feil-)komponering av stallen.


Tja... Feilkomponering av stallen skal vel strengt tatt Mjelde ha skylden for? Regner med at treneren har det avgjørende ordet når spillere kjøper inn, om ikke det så er treneren ihvertfall en nikkedukke som har gitt opp eller er overstyrt.

Uten at jeg skal fraskrive RBH ansvar på dette punktet altså...
32
Brann / Sv: Fra gull til gråstein - hva skjedde?
March 11, 2010, 16:25:53 PM
Quote from: Xminator on March 11, 2010, 13:46:45 PM
Problemet med varelageret var at det i det øyeblikk man skulle føre det opp i regnskapet, dvs 1.1.2009, så var det i praksis verdiløst. Varelageret var ferskvare, datostemplet og måtte i stor grad tapsføres. Det er klart det underskuddet som dette representerer har hatt innvirkning på likviditeten i Brann og er penger som faktisk er brukt og kunne vert brukt anderledes i 2008.


Branns varelager er i stor grad en ferskvare, det er det liten tvil om. Men det finnes allikevel en del produkter som kan selges uavhengig av årstall. Unntaket er selvsagt drakter og alt som hadde med "gull" å gjøre.

Det er forøvrig ikke slik at et varelager blir ført i resultatregnskapet på noe gitt tidspunkt. Det føres kun inn når varen faktisk selges ut fra lager (i 95% av regnskapsmodellene som benyttes er det slik), og således er det fremdeles varer i Brann sitt varelager som kan gi inntekt.

Men at det er feilaktig bruk av likviditet er det overhodet ingen tvil om.
33
Brann / Sv: Fra gull til gråstein - hva skjedde?
March 11, 2010, 13:30:00 PM
Hele denne artikkelserien konkluderer med 2 ting:

- Gullet til Brann kom som følge av kjøpsvillige investorer
- Administrasjonen i Brann har hatt skylapper på seg og ikke innsett realitetene

Jeg hadde også håpet at serien skulle være litt "tøffere" og få opp en del ting som ikke har tålt dagens lys tidligere.

Et punkt jeg føler BT bommer på her er innkjøpet av effekter. For de som har litt peiling på regnskap så vil ikke et slikt innkjøp ha noe å si på selve driften av selskapet, men det vil slå direkte på likviditeten. All varekjøp vil bli kostnadsført den dagen det blir solgt, og således så vil ikke høye varekjøp ødelegge et resultatregnskap til et selskap. Det virker som om mange tror at det dårlige resultatet til Brann henger direkte sammen med høyt varekjøp, noe som er feil. Det vil derimot få innvirkning på dekningsbidrag/avansen den dagen det selges på tilbud, evt med tap for å få likviditet i selskapet.

Nå har jo Brann solgt mye av disse varene med en marginal fortjeneste, og noe ligger fremdeles igjen på lager. Så de dårlige resultatene Brann har vist til har dermed fryktelig lite med varekjøp å gjøre, men er mye mer med driften av selskapet å gjøre. Det er med andre ord for mange mennesker på lønningslisten. At Brann ikke klarte å tilpasse seg realitetene før 2009 sesongen kan ikke sees på noe annet som en skandale og burde ført til at både ledelsen og styret tok sin hatt og gikk. Ikke minst når man budsjetterer med økning i inntekter når nesten alle andre bedrifter kutter i kostnader i et stramt marked. Jeg vet om flere bedrifter som har kuttet kundebesøk i restaurantene på Brann stadion som følge av finanskrisen.

QuoteDet er liten vits i å diskutere med broileren. Han har blitt rævkjørt verbalt her inne i årevis og med jevne mellomrom svinger han innom for å slenge litt mer dritt mot Mjelde. Han vet lite om klubben og skjønner enda mindre. Om folk synes jeg er litt slem nå så anbefaler jeg å lese seg opp i de gamle Mjelde trådene. Der er hans kunnskapsløshet dokumentert skriftlig.


Rævkjørt? Hvilke briller har du på deg? Ja, jeg har hatt andre meninger enn en del andre her og kanskje vært tøffere i min kritikk enn andre har turd, men mer enn en gang har jeg fått rett vedrørende Mjelde og andre ting i klubben. Om noen f.eks. gidder å bla tilbake til sesongen 2008 så spådde jeg at Mjelde kom til å forsvinne i løpet av denne sesongen og at klubben kom til å få litt problemer økonomisk. Jeg håpet selvsagt at jeg tok feil, men det viste det seg at jeg dog ikke gjorde.
34
Brann / Sv: Fra gull til gråstein - hva skjedde?
March 10, 2010, 21:06:37 PM
Quote from: Derabilo on March 10, 2010, 21:03:50 PM
Quote from: psv-hasund on March 10, 2010, 20:13:33 PM
Andresen gikk når Mjelde fikk fornyet tillit etter 2007 sesongen


Så Mjelde burde ikke fått fornyet tillit etter at klubben tok sitt første seriegull på 44 år?


Klart det er vanskelig å si opp en trener som har ført klubben til gull etter 44 år, men som svært mange har påpekt; Gullet kom mer som et resultat av særdeles mange gavmilde investorer enn som følge av Mjeldes taktiske egenskaper. Basert på dette kunne klubben utmerket gått ut og sagt at Mjelde har utført sin misjon og at man nå jaktet på en som kunne lede en STOR klubb med penger og midler.
35
Brann / Sv: Fra gull til gråstein - hva skjedde?
March 10, 2010, 21:04:50 PM
Det var vel aldri snakk om at Andresen skulle ha Mjeldes jobb, men at han ønsket en plass i trenerteamet. Sett utifra det taktiske og "innpiskeren" Andresen så er jeg enig i at det kunne vært en god løsning. Mjelde ønsket ikke at det skulle skje, da det mest sannsynligvis hadde synligjort hans mangler som trener.

Andresen som hovedtrener OG som spiller verken var eller er en god løsning.
36
Brann / Sv: Fra gull til gråstein - hva skjedde?
March 10, 2010, 17:34:07 PM
Kjenner jeg gleder meg til å komme hjem å lese del 2 av denne artikkelserien. Ser det har kommet mange gode kommentarer inn her allerede, og det er svært mange som ikke helt ser hvilken makt og kunnskap en del journalister sitter på. De snakker med spillere, personell i klubben og er svært tett på innbytterbenker osv. Det er utrolig fort gjort at de fanger opp kommentarer som kommer.

At Mjelde kjøpte gullet i 2007 er det fryktelig liten tvil om, og jeg tilegner POL mye av æren for den stallen Mjelde hadde til rådighet. Mjelde hadde selvsagt mye å si med den siste signeringen av mange spillere, og ikke minst ovenfor næringslivet, med sin joviale og jordnære væremåte. Personlig hadde jeg sett for meg en annen trener etter 2006 sesongen og Mjelde inn som sportslig leder. Det tror jeg hadde ført Brann i en helt annen posisjon enn de er i nå.

Når det gjelder B. Dahl har jeg tidligere påpekt at han har "dummet" seg ut ved andre anledninger også, og da spesielt ved å være overambisiøs i medgang. Manglende evne til å se risiko, og ikke minst en manglende evne til å kalkulere likviditetsutregning har gjort at han har knekt selskap tidligere.

Dahl og Mjelde var glimrende å få inn når Brann trengte ro i interne rekke og tillit i næringslivet. Problemet er at de ikke så sine egne begrensninger begge to, og tenkte (tenker) mer på penger og makt enn ære ved å utføre en jobb for klubben i sine hjerter.

Hadde Mjelde trukket seg etter 2007 sesongen hadde han vært utrolig mye mer attraktiv på markedet, og det samme gjelder Dahl om han hadde gått av etter samme sesongen. Nå har de begge lagt riper i lakken sin, dessverre.

RBH?? Vel, det gidder jeg ikke å kommentere så mye enda. At han har gjort feil er det jo fryktelig liten tvil om, men det er også mye av det han har gjort som har vært et resultat av manglende penger og pålagt fra styret/ledelsen (sett totalt bort ifra Ighalo saken).

Jeg er forøvrig ikke helt sikker på om det var RBH som ikke fant erstatter for Andresen eller om det var Mjelde som mente at han skulle klare seg uten en slik type i stallen??
37
Brann / Sv: Sesongen 2010
March 10, 2010, 17:14:25 PM
Du mener Keyteq??
38
Brann / Sv: Sesongen 2010
March 09, 2010, 08:24:03 AM
Quote from: Xminator on March 09, 2010, 08:05:27 AM
BT skal bruke dagene til seriestart med å forklare hvorfor Mjelde har skylden for nedturen.


Utrolig dårlig analyse av en god artikkel i BT. Dette er kun den første av 3, og denne artikkelen peker på mye av det jeg har sagt lenge hvor gullet ble kjøpt for en meget høy sum med penger. Etter dette har styret gjort en rekke feile beslutninger, hvor den ene var å forlenge med Mjelde og en annen overinnkjøp av effekter.

De neste artiklene tror jeg ikke kommer til å omhandle Mjelde noe særlig, da denne artikkelen tok for seg tiden nesten frem til Mjelde måtte gå. Og det er jo unektelig et poeng at spillergruppen mistet tilliten til en trener som kun var i klubben pga inntekten....
39
Brann / Sv: Billettsalgstall
March 09, 2010, 08:20:27 AM
Quote from: Langhår on March 08, 2010, 21:55:24 PM
Quote from: gitarbroiler on March 08, 2010, 21:27:06 PM



Tror du glemte et punkt om Mons Ivar Mjelde i den spennende listen din. Det må da være en måte å skylde på ham for nedgangen?




Usakelig svar. Selv om jeg mener at Mjelde har del i ansvaret for den økonomiske situasjonen som er i klubben nå, med gamle spillere innkjøpt for høye lønninger slik at gullet skulle bli hentet, så har han ingenting med dagens tilskuerantall å gjøre. Det får være måte på hva Mjelde skal ta på sin kappe...

Krøvel:

Jo, de tre første er vel strengt tatt det samme. Men det kan være vinter uten at det snør, og det kan være en tidlig sesongstart uten at det er vinter i Bergen :)
40
Brann / Sv: Billettsalgstall
March 08, 2010, 21:27:06 PM
42
Quote


Jeg er absolutt enig i at gullet satt Brann i en posisjon til å utvide sin økonomi, men de hadde allerede begrenset denne ved å kjøpe inn spillere som hadde en altfor høy lønn. Dette var spillere uten noen som helst form for videresalgspotensiale og som kun var handlet inn for å vinne gullet. At styret i ettertid har gjort en hel haug med gale valg er for meg helt klinkende klart en av årsakene til at det går som det går. For spillerne i seg selv tjener nok ikke 25 millioner i året, så underskuddet kommer av feile prioriteringer.

Det blir nesten litt feil å si det, men jeg varslet dette allerede i 2007; både sportslig og økonomisk nedtur som følge av feile innkjøp og feil oppbygging av laget.. Gud som jeg håpte på at jeg skulle ta feil.

Dog må det sier at jeg aldri i min villeeste fantasi hadde trodd at det skulle gå så dårlig med økonomien i klubben!!
43
Både og. Det er liten tvil om at det har vært mye tull etter gull, men det er også liten tvil om at lønningene til spillerne som ble kjøpt inn for å kapre gullet har vært skyhøye. Når ledelsen så i ettertid ikke evner å justere øvrige kostnader etter dette, så går det som det har gått.

Men jeg står fremdeles på at gullet i 2007 ble dyrekjøpt og at klubben nå svir for dette.
44
Quote from: Spelaren on February 26, 2010, 12:00:32 PM
Quote from: gitarbroiler on February 26, 2010, 11:44:46 AM
Gullet Mjelde kjøpte får klubben svi for nå.......


::)

Ord blir fattige.


Tatt med for å se om noen reagerte på den :) Det ligger en sannhet i dette, men det kan ikke Mjelde bebreides for. Han pekte, og Dahl/Ludvigsen/RBH kjøpte.

Det korrekte er selvsagt "Brann får svi for gullet Brann kjøpte i 07".
45
Bjarne Berg har helt klart i sine ord:

"Når man på midten av året forventer å gå med null, mens ved utgangen av året presenterer et minus på 25 millioner så har man ikke kontroll. Ethvert styre med ansvar for en slik utvikling hadde tatt sin hatt og gått" (fritt "oversatt").

Det som er det mest skremmende i hele situasjonen er faktisk at styret har hatt null kontroll over situasjonen. Om man hadde sett i mai/juni 2009 at det hadde gått mot et slikt minus så hadde man gjort tiltak for å forhindre det, og man hadde hatt kontroll. Men styret/ledelsen så ikke dette, og det er for meg en gåte.

Hvilke inntekter kan svikte så mye på et halv år? Alle partoutkort er solgt, Brann stadion gikk omtrent på budsjett i tilskuerkapasitet og supporterutstyr ble vel solgt sånn noenlunde som forventet i denne perioden (årsaken til mye tilbud er overskuddslager fra en overivrig utstyrsansvarlig i 08 sesongen).

For meg er det utelukkende på kostnadssiden Brann har bommet på. Nesten samtlige bedrifter har måttet revidere sine budsjetter i løpet av våren 2009, og Brann burde absolutt sett signalene på et mye tidligere tidspunkt og det er innlysende at verken styret eller ledelsen har hatt kontroll over situasjonen.

Det om bekymrer meg mest er om de i det hele tatt har kontroll over situasjonen for 2010? Hvorfor skal det kun kuttes på det sportslige? Hva med den gigantiske administrasjonen som lønnes?

Enhver fornuftig bedrift sørger for at man beholder selgere i en nedgangsperiode, og ser mer på hvordan man kan effektivisere driften. Og hva er det Brann egentlig selger? Er det fotballkamper eller middager? For meg kan det virke som at de tror det er middager og pølser de selger, men det må jo være ingen tvil om at det er fotballkampen de selger og alt det andre er mersalg. Ergo må de sørge for at de beholder "selgerne" (les: det sportslige) for å få omsetningen.

Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen; Dahl er en dyktig leder i medgang, men i motgang så evner han ikke å gjøre de valg som må gjøres. Og når han i tillegg har et styre som ikke evner å gjøre grep, så har klubben et solid problem.


Gullet Mjelde kjøpte får klubben svi for nå.......
46
Brann / Sv: Overganger 2009
November 08, 2009, 02:07:21 AM
Piroja er den eneste på FFK jeg kunne tenkt meg i Brann. Selvsagt Kvisvik også, men han er over the top dessverre.

Vi trenger midtstoppere neste år, og Piroja har vært blandt TL beste i flere sesonger nå.
47
Brann / Sv: �konomitråd
November 04, 2009, 22:25:17 PM
Quote from: vebo on November 04, 2009, 12:21:58 PM
Quote from: gitarbroiler on November 03, 2009, 19:15:25 PM
hvorfor er det en salgssjef mot privat og en salgssjef mot bedrift???).


"Salgsjef privat" er en sammenslåing av de tidligere stillingene "billettsjef" og "merchandisesjef" og endringen har sikkert spart klubben for 450 000. Gjør littegrann research før du kommer med slke utsagn.


Jeg vet dette. Spørsmålet mitt er om man trenger en dedikert salgssjef for hvert av områdene privat og bedrift. I det forretningslivet jeg jobber i hadde det fornuftige vært å ha en overordnet salgssjef, og noen salgskonsulenter/ansvarlige/KAM under som hadde ansvaret for hvert sitt område. F.eks.:

>> Salgssjef <<
<Restuarantansvarlig>
<VIP manager>
<Billett og arrangementsansvarlig>
<Salgsansvarlig bod og butikk>

Her har Salgssjef personalansvar for 4 overordnede, som igjen har ansvaret for å komme opp med tiltak for å få inn mest mulig kroner og stemning på Stadion. De personene som jobber under hver enkelt er i 99 av 100 tilfeller deltidsansatte som kun er involvert i timer før og timer etter kamp, og det er således ikke nødvendig å inneha så mye personalansvar for noen av de ansvarlige (servitører, bodselgere etc). De vil ha et eneste mål som er å få inn kroner på en kreativ og positiv måte.

Denne modellen innehar 5 personer til å utføre jobben til 9 (ifølge Brann.no). Og med tanke på den mengden penger som brukes i administrasjonen i dag vs inntekten som skapes, så vil dette være noe av det enkleste å innføre.

Populært internt? Nei, overhodet ikke. Nødvendig? Ja, jeg tror det. Kostnadsbesparende? Vil anta minst 2,2 mill pr år inkludert alle indirekte kostnader til ansatte.
48
Brann / Sv: �konomitråd
November 04, 2009, 01:14:58 AM
Quote from: krøvel vellevold on November 03, 2009, 23:05:24 PM
Quote from: gitarbroiler on November 03, 2009, 21:51:48 PM
Og det er helt korrekt som siste taler her sier; Brann har alle muligheter til å bli Norges nummer 2 (dessverre etter RBK i overskuelig fremtid) på de økonomiske plan. Men da må kluben starte å fokusere på kjernevirksomheten sin;

Få et lag som kan underholde som sørger for at tribunen fyller seg selv. Da trenger man kanskje 1-2 salgskonsulenter færre for å selge partoutkort, VIP plasser osv. I 2009 har det vært utrolig mange plasser som har blitt solgt rabattert for å fylle opp tribunen.


"Alle muligheter til å bli nr. 2 økonomisk"? Vi ER nr. 2 økonomisk!

"Utrolig mange plasser som har blitt solgt rabattert"? Er det de 300-400 plassene bakerst på bortefeltet når bortelaget ikke fyller kvoten sin, du snakker om? De til 150 kroner - som faktisk er over det som er normal minstepris hos andre klubber? Eller er det noen få hundre plasser til idrettslag i sommerkampene? Vi snakker om kanskje tilsammen 5 % av snittet/kapasiteten på kanskje halvparten av kampene.



Ja, selvsagt er vi nr 2 økonomisk. Surret litt med innlegget her, ettersom jeg kom inn på økonomi under. Og det har nok blitt slik at økonomi og sportslig henger enda tettere sammen nå enn før.

Var selvsagt sportslig jeg mente, og over tid.
49
Brann / Sv: �konomitråd
November 03, 2009, 22:47:37 PM
Med den argumentasjonen kan man ikke uttale seg om en dritt om klubben, uansett sak faktisk. Det du direkte sier er at "de som jobber i Brann har mye mer peiling enn alle oss andre".

Javel? Hvorfor har de da klart å kjøre den i dass etter gullet? Viser det at de har peiling??

PS: I dass er selvsagt hardt tatt i, men med å tape nesten hele egenkapitalen samt å ikke ha penger til å forsterke et lag som sårt trenger forsterkning, mener jeg kvalifiserer til å "kjøre i dass".
50
Brann / Sv: �konomitråd
November 03, 2009, 22:12:08 PM
Husk på at mye av spenningen med å være Brann supporter gikk på "Vil vi noensinne vinne serien igjen??".

Når man så gjør dette, og klarer i så stor grad å ødelegge det som har blitt skapt opp igjennom årene, så blir man litt mettet...