• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - grei

1
Brann / Feiring i Bergen etter et eventuelt NM-gull
October 28, 2004, 01:34:21 AM
Ser at VIF og Oslo har gjort visse forberedelser i tilfelle de (gud forby) skulle ta gullet på lørdag:

http://www.aftenposten.no/nyheter/sport/eliteserien/article899983.ece

Nå er seriegull selvsagt noe helt annet enn cupgull, men å ta det siste vil uansett være stort for en by og et lag som ikke har hentet titler siden før folk begynte å klippe seg kort foran og på sidene og langt bak. Er det grunn til å tro at noen styrer med lignende planer i Bergen?

Greit nok at det sikkert vil fyres hardt på diverse utesteder og at man må påregne noe spontan biltuting og flaggveiving denne fine novemberkvelden, men det hadde vært flott med en markering for mannen i gaten (bokstavlig talt) og ikke bare for menigheten på Fotikken.
2
Brann / Trekningen -vil se den
August 15, 2004, 13:43:28 PM
I et utall av en mystisk optimisme er jeg nesten like spent på trekningen som selve kampen i kveld. Vi får håpe ikke flere tenker som meg, for det kan gi seg utslag i at endel holder seg hjemme foran tv'en- der får de jo med seg den (eventuelt) spennende trekningen direkte rett etter kampslutt.

Det er jo et lite paradoks at vi som pliktskyldig tropper opp på Stadion går glipp av dettes.

Det kunne jo i teorien vært sånn at de foretar trekningen fra det lille studioet nede ved banen, men det er vel kanskje bare i Tippeligakamper de setter opp det "studioet", og jeg vil vel tro de foretar trekningen i Oslo.

Uansett, dersom Brann klarer det i kveld hadde det vært fett om de viste trekningen direkte på storskjermen. Men det er vel for mye å håpe på at de har tenkt på at den muligheten eksisterer...
3
Tifo, sanger o.l.... / "For Bergen"
June 15, 2004, 17:36:34 PM
Hørte nylig noen synge Dropkick Murphys-slageren "For Boston" i versjonen "For Bergen". Finnes det en tekst til denne, eller var det kun tilfeldig rall?
4
Brann / Vekk med reklameskiltet foran store stå
September 20, 2003, 15:10:59 PM
Disse ungene på muren sperret sikten der jeg sto sist kamp, men jeg kom meg oppover. La merke til at de ble jaget ned etterhvert, men dette ble ikke mottatt bare positivt blant de voksne som sto rundt. Litt hadde nok med den iboende motviljen for vaktene. Men det hadde også med sympati for ungene, de har jo ingen mulighet til å se fra store stå uten å sette seg på muren.

Hva slags fotballstadion er det som lager høye sperringer foran banen så det ikke er mulig å se? Hva kommer det egentlig av at det er så vanskelig å se der nede? Det kommer av at Brann i sin griskhet har satt opp to rekker med reklame i høyden. Det vil si, vet ikke hva som veier tyngst for Brann, de ekstra kronene eller det at man skaper et skille mot bermen på den andre siden der alt er så mye mindre grønt. Alle andre lag klarer seg med én rekke reklameskilter rundt banen, forståelig nok fordi nærhet til banen og god sikt på tribunen er kvaliteter som stort sett verdsettes av de som driver fotballklubb. I tillegg gir en enkel rekke med reklame mer oppmerksomhet rundt reklamen slik at den har en høyere verdi (jfr. 20 små reklamer på en eliteserietrøye mot én hovedsponsor som får disponere trøyen alene).

Dette dobbeltskiltopplegget ble satt opp for noen år siden i forbindelse med at det gamle gjerdet ble tatt ned.  I gleden over at gjerdet forsvant glemte vi visst at dette enormt høye skiltet gjør at man ser ganske dårlig når man står nederst. Spesielt hvis man er barn. . For all del, jeg promoterer ikke flere unger på store stå, men i anstendighetens navn kan ikke sitteplass eller klokkesvingen være deres eneste alternativ. Få vekk den øverste reklamerekken, og la oss få tilbake den nærheten vi hadde til gresset før i tiden.
5
Tifo, sanger o.l.... / Mindre tifo, mer flagg!
September 17, 2003, 16:01:35 PM
Det har vært mye snakk om de gode game tidene og den dårlige tilstanden nåtildags. En ting er sikkert: Reglene i dag er strengere og de tidligere tiders anarki på tribunen går ikke lenger. Dermed får vi disse "velregisserte" tifo-showene, stilige når de gjøres skikkelig kanskje, men debatten går på om dette egentlig er med på å skape stemning eller om det bare gjør oss mer passive.

Tifo-folket har begrensede ressurser, men er villig til å stå på for å få til noe. Jeg tror jeg har mange med meg når jeg sier de bør fokusere mindre på denne tifoen som sjelden blir noe mer enn sånn halvveis uansett, og som sjelden er egnet til å imponere/sette en skikkelig ramme rundt kampen. Noe av det bedre jeg husker fra gamle dager er flaggene, ikke de på stang men de man henger opp på gjerder osv. Hvor mye herligere er det ikke med en masse flagg bortover enn noen plastruller og høflig klapping. Hva om noen dro i gang flaggtrenden igjen? Det må ligge hauger av gamle flagg rundtom i skuffer og skap og å lage nye skulle ikke by på så mye problemer. I den tiden Hansasvingen ble bygd hadde vi lange bannere hengende bortover gjerdet der. Dette gjerdet er fremdeles ledig og på planet som skiller øvre og nedre del av Hansatribunen er det også et passende felt som kan dekkes med flagg.

Mange brenner for tifo, men det er også mange som mener flagg representerer noe mer ekte når det gjelder vår supporterkultur.