• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - monzilla

1
Brann / Daglig leder etter RBH
November 29, 2014, 12:18:18 PM
Forutsetningen for denne tråden er at presset blir for stort, og RBH går av etter en ryddig prosess.
Så er spørsmålet, hvem skal ta over?

Vedkommende som tar over har anledning til å starte karrieren sin i Brann med å gjøre noen små grep som får Brann opp en divisjon - altså premissene for umiddelbar suksess er absolutt til stede. På sikt kan legendestatus være oppnåelig, da man tar over en klubb som er i ruiner. Det finnes bare en vei, og det er oppover.

Jeg har lyst å lansere en kandidat. Vedkommende har en lang karriere i Brann. Han har vært utenlands en liten periode. Han har også vist seg som en god kaptein, en leder på og utenfor banen. Han har opplevd nedturer med Brann (1 på børsen etter 16. mai kampen i 1998), men han har også ført klubben til cupgull. Han er forøvrig også bergenser.

Av faglige kvalifikasjoner sitter vedkommende i styret i klubben i dag. Han har en relevant kompetanse, og er etter mitt skjønn akkurat den typen vi trenger i klubben.

Hvis dere ikke har gjettet dere til hvem kandidaten er; Cato Guntveit.
2
Tifo, sanger o.l.... / Talentsanger
September 24, 2012, 11:24:41 AM
I stedet for å diskutere talentpolitikk opp og ned i mente starter jeg denne tråden i håp om at de etablerte talentene i førstelaget skal få hver sin sang. En stor del av drømmen om å spille foran eget publikum er jo å høre supporterne synge navnet sitt.

Per i dag bør Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen, Kristoffer Larsen, Bård Finne og Jonas Grønner få sine egne sanger, relativt kjapt (disse bør sitte til seriestart 2013). Dette mener jeg faktisk er så viktig at Bataljonen bør sette ned en egen gruppe for å få dette iverksatt. Det er vanskelig å si, men det kan faktisk ha en reell effekt for spillerne at de føler at supporterne trykker de til sitt bryst.

Jeg er ikke særlig kreativt anlagt, så mine forslag holder jeg for meg selv. Men Bård Finne kunne kanskje ha overtatt Roy Wassberg-sangen? (hvis ikke den blir for harry)

3
Brann / Fra gull til gråstein - hva skjedde?
March 09, 2010, 14:55:26 PM
Oppretter denne tråden siden BT har en god artikkelserie på gang nå, og det er strengt talt ingen andre tråder som det passer å ta denne diskusjonen i. BT skal belyse hvordan vi gikk fra en klubb med seriemesterskap, villige investorer og god økonomi til dagens situasjon med et svekket sportslig apparat, investorer som ikke har tillit tilstyret, og en økonomi som vil sette oss i samme situasjon som FFK og Lyn om et par år dersom det ikke snur umiddelbart.

Når først del kommer på nett i løpet av dagen (håper jeg) blir den naturlig nok lagt ut her.

Kjør debatt!
4
I denne tråden vil jeg ta opp et tema som jeg mener fortjener sin egen tråd. Svært mange tråder blir dratt av tema hvis noen som mye som nevner en kommentar (for eller imot) ledelsen. Tenker vi kan samle alt her, så går det kanskje an å få en diskusjon ut av det.

Ber om at de som deltar i denne tråden prøver å holde seg på et visst nivå.

Jeg for min del er mer fan av å kritisere Bjørn Dahl og styret mer enn RBH. Det er lederne til RBH som gir han de rammene han har å forholde seg til. Om han ikke får penger til å hente de forsterkningene han ønsker seg, vel, skal han gamble eller skal han satse på det mannskapet de har tilgjengelig?

Så har vi dette med økonomi. Det har lite å si hvor høy omsetningen er så lenge klubben ikke tjener penger. Folk mener man skal kutte både her og der, uten å ha det minste snøring om hva de funksjonene de ønsker å kutte innebærer. Kutt administrasjonen. Kutt markedsapparatet. Til helvete, kutt hele gjengen er det noen som sier. Brann blir kritisert fordi at de bygger en administrasjon som står til de ambisjonene de har (og bør ha). Hvor er logikken i dette?
5
Nå har diskusjonen gått hett for seg i etterkamp-tråden til strømsgodset. Jeg skal forsøke å skrive en objektiv førstepost i tråden, slik at vi kan få en god diskusjon på dette en gang for alle. Det som ofte starter disse debattene er spørsmålet om hets. Er det riktig å hetse? Er man mer/midre verdt om man hetser? Det jeg mener er relevant i en slik disusjon (der gikk objektiviteten til helvete) er spørsmålet om man mener at noen supportergrupper er mer verdt enn andre. Må man stå og synge for å være en god supporter? Er det de som står og synger som skaper den magiske stemningen? Sittesvin, juletrær, pent kledde, gamle grinere, familiefolk, kjerringer og sponsorer, er de rangerrt i et hierarki? Og hvem er det som rangerer dette hierarkiet? Jeg kan si med en gang at fra Brann sitt synspunkt så er sponsorer øverst i hierarkiet, og pent kledde er nederst. Er det en riktig rangering?

Slike diskusjoner blir alltid opphetet. Jeg mener vi bør ha litt takhøyde i denne debatten, men la oss prøve å holde oss til sak.


Kjør debatt, pakk!
6
Tifo, sanger o.l.... / En liten tankevekker
October 23, 2007, 03:17:03 AM
Det er lite gøy å stå og se sin egen hånd pumpe blod i takt med pulsen.
Det er lite gøy å telle fingre og takke høyere makter for at alle er der.
Det er lite gøy å vente på resultat om man har fått sceneskader eller nerveskader i hånden.
Det er lite gøy at legen sier at 19/20 mennesker som kommer inn med samme skade mangler minst to fingre,
Det er lite gøyt når ting smeller i hånden tiltross man er edru.

Vær forsiktig med fyrverkeri folkens. Hilsen en monzilla som var innom legevakten før han feiret gull, vel vitende om at det var flaks, og ingenting annet som sørger for at dette innlegget blir skrevet med to hender i kveld.
7
Brann / ?konomitråd
October 04, 2007, 21:49:49 PM
Ja siden den gamle ble slettet så lager vi en ny en (på klarsignal fra moderator).

Hvor mye vil et gruppespill minimum gi oss?
8
Tifo, sanger o.l.... / Brann i Europa
October 04, 2007, 21:25:03 PM
Postet denne i kamptråden. Regner med vi hører denne i gruppespillet:

Fra Glascow til Aten by.
Fra Friele til Sarkozy.
Hele Europa vet at gullet skal hem.
Gullet skal hem osv
9
Bataljonen.no / Billett til Viking Stadion
June 21, 2007, 18:16:08 PM
Jeg og en kamerat kjører bil nedover, altså ikke med Bataljonen. Er bortefeltet helt utsolgt? Går det an å kjøpe billetter i døren?
10
Bataljonen.no / Rettskriving på forsiden
June 15, 2007, 15:54:08 PM
Vel, konstruktiv kritikk. Bataljonsforsiden er gjerne første informasjonskilde man kommer over når det gjelder bataljonen. På forsiden er det skrivefeil i hytt og pine. Bør ikke førsteinntrykket være så bra som mulig? Av de sakene som ligger på forsiden er det skrivefeil i fire av overskriftene. Oppfordrer webmaster til å ta tak i dette.
11
Brann / Innleggstrening
May 17, 2007, 12:58:49 PM
Blir denne delen neglisjert? Gang på gang kommer det elendige innlegg fra Huseklepp og PVM. Enten går de langs bakken eller langt over mål.
12
Brann / Brann og klubbens potensiale
March 13, 2007, 23:32:16 PM
Fant ingen tråd dette passet i, så jeg laget en ny. Her kan vi diskutere Brann sitt potensiale, potensialet mot de åpenbare rivalene (VIF og RBK). Ber om det holdes en høflig og saklig tone gjennom hele debatten.

For å starte tråden, Jeg tror denne sesongen og neste blir gjennomkjøringssesonger for Brann. Dvs at vi ikke bør forvente noen særlige resultater. Topp seks. Dette bygger jeg på at vi har begrenset med midler pga stadionutbyggingen, og det vil bli for usikkert å basere resultater på midler eksterne investorer muligens spytter inn. Nå ser det ut som de får lite igjen for både Bakke og Andresen, så jeg har en feeling på at de trekker seg sakte ut (investorene altså).

Når det kommer til sesongen 2008 er forhåpentlig vis hele stadion ferdig. Men vi må regnemed at 2008 vil bli noenlunde lik 2007 mtp tilgjengelige midler til spillerkjøp og lønninger pga stadionutbyggingen. Det kommer alltid ekstrautgifter, vi husker alle Hansa og det økonomiske marerittet klubben ble kastet ut i. Andresen er vekke i 2008, forhåpentlig vis har vi en sterk nok midtbane til å tåle dette. Sæternes er vel også vekke med mindre denne sesongen blir knall. Winters er også uaktuell.

2009 mine damer og herrer, det blir året vi kommer alle til å huske. 46 år venting er over. Vi vil ha alle midler tilgjengelig til lønninger og spillerkjøp andre klubber bare kan drømme om. Talentsatsingen som RBH er opptatt av begynner muligens å vise seg, og dersom vi gjør to OK sesonger nå vil vi ha et snitt på oppimot 20 000. Signeringer i 20 millionersklassen og lønninger i skandinavisk toppklasse kan nå forsvares økonomisk, Brann er jo tross alt ingen profittskapende bedrift! Opdal spiller fortsatt i mål, PVM har blomstret og er higen på CL-spill, Gashi er blitt midtbanegeneral, TFL har funnet tilbake til den formen som gjorde at vi alle ønsket han til Bergen for noen år siden. I tilegg er Bjørnsson i støtet. Så kommer signeringer, ser for meg at vi henter inn en 2-3 store profiler. Gullet blir vårt.

Når vi ser på klubber som RBK, LSK og VIF er min mening at VIF er den eneste klubben med potensiale av disse tre. RBK har vel vært på toppen, og vil neppe engasjere flere tilskuere enn det de gjorde i CL-glandsdagene. De holder på med noen eiendomsprosjekt som kan gi god avkastning, så økonomisk må vi regne å ha de med i tyve år fremover. Men vi ser helt klart i tippeligaen at den er jevnere enn noen sinne, og RBK har mistet stabiliteten, kontuiniteten og roen som har vært suksessfaktorene gjennom alle årene. I tillegg har andre klubber fått bedre bredde, slik at de reelt kan ta opp konkurransen. LSK er tross alt et lag fra en bygd, og vil aldri få det norske publikum til å gispe av begeistring. De har toppet sitt potensiale. Når det kommer til VIF, så vil nok de i løpet av en fire-femårs periode få et nytt anlegg på østkanten av Oslo, og de vil nok være den klubben som gir oss størst konkurranse på tilskuersiden. Når de får et vanlig publikum ved siden av klanen vil de øke drastisk i tilskuere. Talentmessig har de et fortrinn mtp hele østlandsområdet, og ressursmessig vil nok de, med gode ledere, være den eneste klubben som reelt kan gi Brann og RBK konkurranse. Om ikke forbigå (bank i bordet). Viking vil nok være den klubben som puster top 4 nærmest i ryggen.

Jeg mener helt klart at Brann har det største potensialet. 400 000 mennesker i Hordaland + en del i Sogn heier på Brann. Så har vi vel en fjerdedel av disse som er mennesker rundt om kring som lever i eksil, eller generelt har øynene oppe for god fotball. Dette er selvsagt attraktivt for sponsorer.

Kanskje jeg er litt for optimistisk her, men hva sier dere?
13
Brann / Ny bane: 20 mill
February 14, 2007, 18:34:58 PM
Uff, det hørtes dyrt ut. Det vil vel gå på bekostningen av satsingen både i år og neste år. Eller er dette noe som klubben har tatt med i planene av det nye anlegget?
14
Brann / ?l på håndballbaner
January 29, 2007, 18:50:43 PM
Dette er semi-relevant, derfor jeg poster en tråd om det. På TV2-nyhetene går Larvik Håndballklubb inn for å få alkoholserviering på kampene. Dersom dette er lov i håndball ser jeg ingen grunn til at Brann ikke skal få til det samme.

Hva sier dere?
15
Brann / Steffensen på vei ut?
November 09, 2006, 11:59:48 AM
I følge BT http://fotball.bt.no/eliteserien/article68890.ece er det ting som tyder på at ting bør omorganiseres i trenerapparatet. Er det ting som tyder på at Steffensen er på vei ut, og at brann sin nye sportslige leder vil få en slags manager-rolle?
Tror dette kunne passe Brann bra. Hva sier dere?
16
Tifo, sanger o.l.... / Helge Haugen
September 17, 2006, 14:31:35 PM
Med dette donerer jeg kr 500,- til øremerket et tifoprosjekt til Helge Haugen. Denne mannen har hjertet sitt i Brann. Gått gradene. Gir ikke opp. Sånne spillere står det respekt av.

http://www.fxt.no/tippeligaen/brann/article740181.ece

Oppfordrer folk til å hive seg på her. Tror mange unge spillere nedover i systemet vil få litt motivasjon hvis det blit kjørt et opplegg mot HH.

Noen som tar utfordringen?

Kan noen i BBB eller tifogruppen sende meg en PM?
17
Brann / Gullet ryker
September 10, 2006, 12:13:49 PM
Ser mjelde går ut i media i dag og sier at vi må vinne 6 av 8 kamper for å ta gull. Dette tror jeg rett og slett ikke er mulig.
Stabæk borte, vel, jeg skal spise mine ord i denne tråden hvis jeg tar feil, det blir ikke poeng.
Vi har TIL borte,  tradisjonelt sett en bane vi har slitt på. Viking Borte, lukter U lang vei. Lyn borte er også veldig skummel. De kampene vi har hjemme har jeg tro på at det blir full pott på.  Jeg vil påstå at vi har det desitert tøffeste kampprogrammet, spesielt i forhold til RBK. Vår fordel er at vi har 4 hjemmekamper, mens og RBK har 3 hjemme og 5 bortekamper.

15 poeng av 24 mulige er mitt tips. Jeg håper så inderlig at jeg tar feil her.

Hva sier dere?

EDIT : Ordet på gaten sier at LSK har 4 hjemmekamper og 4 bortekamper igjen
18
Brann / Branns økonomi
June 19, 2006, 14:42:35 PM
Har sett det har vært snakk om det i litt forskjellige trådet, kanskje greit å samle diskusjonen her. En svært så interessant diskusjon forsåvidt.
Er det noen som har noen harde tall så vi har noe å forholde oss til?

Virker som om folk tror brann vasser i penger omdagen, jeg vil tro at dette er en generell misoppfatning. Vi har ikke økonomiske problemer, men husk at vi har enorme utgifter mtp byggingen.

Kjør debatt, la oss prøve å holde den saklig.
19
Kamper / Vårt beste lag - kamptråd brann - molde
April 01, 2006, 20:27:43 PM
I følge denne linken :  http://fotball.bt.no/nyhetsarkiv/article.jhtml?articleID=95934 er vårt beste lag tatt ut til kamp mot molde.

Spillermessig ser det lovende ut. Jeg har faktisk tro på at molde blir feid av banen, tror dette vil gi oss en fin pekepinn på hvordan ståa er ved sesongstart.

Jeg tipper 3-0 i branns favør. Vinner vi overlegent blir det kamp i toppen.  Blir det tap blir det en interessant sesong i vente.
20
Brann / Hva krever vi av mjelde?
March 27, 2006, 19:57:24 PM
Jeg ser på meg selv som en Mjelde-kritiker. Jeg tror Mjelde ville ha passet utmerket i rollen som assistenttrener, eller en trener med en manager over seg, men alene som hovedtrener har jeg ikke tro på hans ferdigheter . Ser at det er mye misnøye med karen her inne, så det jeg lurer på er:
Hvor høyt må vi komme i år for ikke å kreve hans hode på et fat?
Og dere som er pro-mjelde, hvor lavt havner vi før dere krever hodet hans på et fat?

For min del tror jeg vi havner på en sjetteplass, og at mjelde går etter sesongen. Tar vi cupgull eller havner blant topp tre skal jeg heller trekke tilbake mitt krav om en enveis bussbillett til osterøy etter sesongen.
Hvorfor holder jeg mjelde ansvarlig? Vi har en god stall. Den kunne vært bedre, men førsteelleveren skal etter min mening være god nok for topp tre.

Hold debatten saklig, folkens.