• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Kagain

1
Brann / Emil Kornvig
February 15, 2024, 18:11:31 PM
La meg få lov til å risikere en jinxing her, og opprette tråden til Kornvig før han er offisielt klar.

Andreas1989 har snakket med kjente for å finne ut hvilken type spiller det er

"Han utmerket sig på sin fysik og teknikk. Veldig elegant på ballen i forhold til størrelsenYes, sentral midt er hans posisjon. Jeg vil mest kategorisere han som en boks til boks spiller, men han har ikke en veldig høy toppfart og samtidig har han en bra avleveringsfot"

I denne BA-artikkelen forteller Crone at han har spilt med Kornvig

https://www.ba.no/her-sjekker-den-nye-dansken-inn-pa-branns-treningsleir/s/5-8-2532808

Crone sier

" Da jeg spilte med ham i Lyngby, var han sentral midtbane. En boks til boks-spiller. Han er bra begge veier. Ikke utpreget det ene eller det andre, jeg vil si han er bra både offensivt og defensivt"

Inge André Olsen kjenner også til han, og det sies at

"I tillegg til å spille senralt, er Kornvig beskrevet som en habil høyrefotet ving."

Churchill forteller at dette er

"Dette er en yngre Børsting med vinnerskallen til Sønnen. En oppgradering altså"

Så det er en Børst'n v2 høres det ut som, bare ca 10 cm høyere med 185 cm.

En fordel som jeg umiddelbart kan se er at dette ikke er en kjapp fyr. Da har han forhåpentligvis en type muskulatur som passer Brann bra. Jeg er spent på om det er indreløper eller om han på sikt havner i SHN sin posisjon eller på høyrebacken.
2
Kamper / Brann - Odd, søndag 5. november 17:00
October 30, 2023, 13:31:00 PM
Med uavgjorten friskt i sinne tenker jeg vi kan se frem mot neste kamp. Odd har kanskje ikke så mye å spille for, men det kan jo fort hende at de føler for å trå til allikevel.

Om ikke Castro slo opp skaden sin i går mot Sandefjord så er det vel tre muligheter på venstrevingen. Kartum er vel tilbake,, og han gjorde det bra sist kamp. Spørsmålet er om Horneland ønsker å bruke han videre på venstrevingen, eller om han har tenkt å dytte han tilbake som indreløper. Om det blir sistnevnte så antar jeg at Horneland må velge mellom Børst'n eller Castro på venstrevingen. Børst'n er jo i god form og har kontroll på kroppen trass i at han fikk deng i går, så jeg håper og tror at han da er den utvalgte. Så får Castro enda litt tid for å komme tilbake helt skikkelig.
3
Kamper / Sandefjord - Brann, søndag 29. okt. kl. 17:00
October 22, 2023, 21:11:26 PM
Om en uke skal Brann nok en gang møte Sandefjord. Hjemmekampen var ikke så veldig lønnsom for Brann, og den besøkende hvalfanger-fansen feiret uavgjorten som om det var en seier. Jeg sitter med masse spørsmål forut denne kampen

Kan det hende at Sandefjord prøver å spille litt offensivt på hjemmebane eller legger de seg bakpå der også?

Vil Kartum fortsette som ving siden han gjorde det så bra i forrige kamp? 

Vil Horneland i så fall fortsette med Heggebø som spiss? Jeg vil jo tippe at Finne nesten automagisk kommer inn når han er tilgjengelig (landslagsspiller, vettu), og jeg vil jo tro at Horneland har sett at Finne er best som spiss i Brann.

Jeg antar at siden Pallesen Knudsen og Sery Andersen gjorde det så bra i forrige kamp så kommer ikke Kristiansen inn med mindre det er noen skader.
4
Kamper / Brann - Molde FK, Lørdag 21.10.23 kl. 18:00
October 10, 2023, 14:45:28 PM
Før landslagspausen er satt i gang så vet vi at Brann har spillere som er småskadde og på vei tilbake:

Kristiansen (påstår selv at han har godt grokjøtt)
Blomberg (muligens ute resten av sesongen)
Warming (var ikke på benken mot VIF)
Pedersen
Castro

Jeg er ikke sikker på hvor sannsynlig det er at flere av disse kommer til å spille en nøkkelrolle. Sery Larsen er vel på vei tilbake etter gult kort og slikt, med mindre han presterer å bli skadd. Jeg regner med at det betyr at Helland går tilbake på benken.

Vi vet at Finne må stå over denne kampen pga. karrierens første røde kort. Den eneste spissen Brann har tilgjengelig utenom han er Heggebø. Jeg vet at mange syns at han har vært treg og tung i de siste innhoppene, men jeg tror også at Horneland ønsker å gjøre minst mulig forandringer i laget. Det kunne vært interessant å sett Warming der om han var frisk nok, men det er vel usannsynlig.

Ellers tipper jeg at om folket holder seg uskadd betyr det Soltvedt på venstre. Om Thore P. er frisk nok får han nok høyrebackplassen tilbake fra Crone. Med disse to byttene tror jeg nok at Horneland føler seg utenfor komfortsonen. En drastisk forandret skadesituasjon kan kanskje føre til flere bytter, men det sitter nok dypt inne.
5
Kamper / Brann - Tromsø, Søndag 24.09.23 kl. 19:15
September 18, 2023, 21:50:56 PM
Nok en søndagskamp i vente. Brann burde få hvilt litt da, men la oss håpe at de ikke har hatt en god treningshverdag. Det er vel sannsynlig at Castro er ute, og da er spørsmålet hvem som skal inn på venstrevingen. Det ser ut som Horneland foretrekker høyrebente venstrevinger, så da er det kanskje duket for at Børst'n havner på venstrevingen og Mathisen på høyre.

Utover det vil jeg tro at det er minimalt med spillere som blir byttet ut, da det ikke er noen skadde som er helt på vei inn såvidt jeg forstår. Tipper også at Thore P. får fortsette på høyreback.
6
Med en for meg overraskende uavgjort i Nederland skal nå Brann møte AZ på Brann Stadion. Sery Larsen er antageligvis frisk, men kommer Brann til å ta sjansen på å bytte ut Pallesen Knudsen? Jeg tviler på det siden det på referatet til Brann samt tilbakemeldinger her på forumet virker som han gjorde det ganske bra mot dette laget.

Castro var visst syk melder VG, men det var ikke de kroppslige plagene denne gangen, det var feber og litt slik tjafs (Corona?). Så jeg antar at han er klar.

https://www.vg.no/sport/fotball/i/wAmj4G/kjemperesultat-for-brann-holdt-az-alkmaar-til-uavgjort

Jeg fikk ikke med meg kampen, men om Soltvedt gjorde det bra i de 20 minuttene han var på banen så kan det hende at Horneland har lyst å gi han litt mer tid denne gangen. 

På midtbanen er det ikke grunn til å gjøre noen forandringer. Kan hende Brann ønsker å overraske med å erstatte Børsting med Mathisen, men forsto det slik at Børst'n gjorde det bra også...
7
Churchill foreslo at vi kan ta denne diskusjonen videre i en egen tråd. Da anbefaler jeg dere å lime inn de tingene dere har lyst å ta diskusjonen fra. Jeg limer inn posten fra Churchill hvor denne tråden ble foreslått opprettet.

Quote from: Churchill on August 23, 2023, 16:24:27 PMDeanne debatten vil ingen ende ta. Jeg er helt sikker på at Brann ønsker å satse på unge spillere. Det forutsetter imidlertid at ungdommen holder mål og at de er fysisk i stand til å spille kamp i eliteserien to ganger i uken. Nå har klubben leid ut noen av sine største talenter for at de skal få spilletid på høyest mulig nivå. Ingen av de utleie til OBOS ser ut til å gjøre seg stort mer enn måtelig bemerket i sine nye klubber. De briljerer ikke akkurat voldsomt. Da blir det tullete å tro at de skal forsvare en plass på Brann i eliteserien, bare fordi de er unge. Utleie er her det eneste riktige. På den måten beholder man den i klubben og tilbyr dem et opplegg som gjør at de kan få utviklet seg. Andre spillere, som Torset og Kniklas, har Brann valgt å beholde i egen stall, ganske enkelt fordi de er god nok til det allerede. Problemet deres, som med mange andre unge spillere, er at de må matches med vett for å unngå skader. For tiden er både Kniklas og Torset skadet på ubestemt tid.

Utfordringen for klubben er at de må få tak i unge talenter som er så gode at de kan satses på fra ung alder av. Det er med respekt å melde ikke flust av den i Brann pr idag. Skal ungdommen satses på i Brann, tror jeg klubben må begynne med å få tak i gode emner tidlig og før de allerede koster titalls millioner.

I mellomtiden skal klubben prestere best mulig og må kjøpe de spillerne de trenger. Hvis dette går på bekostning av middelmådige unge, er det helt OK. Hvis det går på bekostning av supertalenter er det verre. Brann har to slike spillere idag  og begge to kommer til å få mye spilletid. Kanskje mer enn de har godt av, alderen tatt i betraktning.

Forresten kunne jeg ønsket meg en egen tråd der vi diskuterer INNKJØPSSTRATEGI, slik at vi slipper å ta denne diskusjonen i en tråd som handler om innkjøp og salg i hvert enkelt vindu.

Mine tanker kort oppsummert (noe jeg overhodet ikke er flink til).

- Enig at man ikke kan forvente at enhver 16-åring som har spilt fotball "på løkka" (som de som benytter a-ending sier)

- Enig i at Brann må begynne å ta tak i gode emner tidlig. Om Brann insisterer på at tilfanget på gode emner er dårlig i Bergen, Norges nest største by, så må de ta følgene av dette og sette i gang skikkelig speiding slik de snakket om før nåværende sportsplan ble vedtatt.

- Uenig i at det må såkalte "supertalenter" til for at det skal være aktuelt å bruke de. Om Brann er seriøs når de snakker om spillerutvikling må de også kunne foredle "middels talenter" eller "rå-talenter". Når jeg sier utvikle talenter mener jeg ikke at alle under 20 skal spille 90 minutter hver match. Brann har en b-liste og ungfoler med proffkontrakt. Begynn med å fylle opp benken med de, og la de få seg 10-20 minutter med spilletid på kamper hvor Brann enten er noenlunde trygg på ledelsen eller ikke har noe å tape.

- Vær konsekvent. Om en spiller som Soltvedt ble vurdert  og vurdert vekk fordi han ville være en for dyr løsning for bare en måned siden, og det har ikke skjedd noen salg fra Brann sine side på denne tiden, så er han anteligvis fremdeles en for dyr løsning. Selv om Brann har en glimrende sjanse til å snuble ut av Europa ved hjelp av AZ. Spesielt siden de snakket om at de ikke ville kjøpe etablerte spillere fordi de stolte på Torsvik, og de ikke ville kjøpe Hiim for da var det to talenter i samme posisjon.

- Vær litt tøff i trynet. Brann kan ikke forventes å kjempe i toppen bare året etter de rykket opp. De har råd til å la en eller to "rå-talenter" kan forsøke spilles inn over mer enn 2 kamper.

Hva er målet? Flere unge spillere slår gjennom hos Brann.

Hvorfor er dette målet? Fordi Brann kan selge unna noen av dem og bygge en bedre økonomi. Når økonomien er noe bedre enn den er per nå kan Brann heller bruke litt større summer på spillere som de har speidet på over en periode og som har ferdighetene som trengs med tanke på taktikken som Brann sverger til.

Hva er det langsiktige målet? At Brann i løpet av en 5 års tid konsekvent konkurrerer om de 3 øverste plassen og kommer oftere noe lengre i cupen, og har et omdømme som gjør at større talenter kan se på Brann som en aktuell plass å ta sine neste skritt.
8
Kamper / Brann - Aalesund, søndag 20.08.2023 kl 17:00
August 18, 2023, 06:53:23 AM
Nok en søndagskamp.

Warming er ute, så da regner jeg med at Børsting starter på vingen. Personlig ville jeg heller hatt Mathisen på høyrevingen, men det anser jeg som usannsynlig.

Vil ellers tro at laget er uforandret fra kampen mot portugiserne, spesielt siden jeg tviler på at Sery Larsen er klar.

La oss håpe at Brannspillerne er profesjonelle nok til å konsentrere seg om denne umiddelbare kampen i stedet for å ha hodet lang inne i neste europakamp (som antageligvis uansett betyr exit Brann).
9
Første kamp etter at overgangsvinduet er åpent. I skrivende stund vet vi at Simba er tilbake, og Warming og Kartum har landet i Bergen.

Jeg vil tro at siden Horneland snakker om å bruke Kristiansen som stopper betyr det at Pallesen Knudsen får smake på benken. Om Sery Larsen er frisk så blir det nok han og Kristiansen som starter på stopperfronten.

Videre vil jeg tro at Simba da blir plassert direkte på venstrebacken fra start. Det virker på meg som at Horneland ikke ønsker å rullere for mye, så jeg vil tro at dette betyr at resten av startelleveren blir som forrige om det ikke oppstår noen uventede skader. Det betyr at Thore P. spiller høyreback, midtbanen består av Kniklas, FHM og Sønnen og angrepet er som vanlig.

Det som blir spennende er om Horneland gir de nye spillerne debuten sin, og i så fall, når og hvor. Jeg kan for eksempel forestille meg at Kartum kommer inn for Simba og at Kniklas blir dyttet inn på venstreback. Vil dog ikke tro at det skjer før tidligst de siste 10 minuttene. Warming får kanskje 5 minutter helt på slutten.
10
Brann / Mads Sande
July 18, 2023, 17:36:07 PM
Da melder BA at han er klar for Brann. I første omgang etter jul, men Brann arbeider med å få han før.

https://www.ba.no/mads-sande-klar-for-brann-na-starter-kranglingen-med-haugesund/s/5-8-2320063

Grønner (som enkelte har litt anstrengt forhold til) er entusiastisk:

"BAs Brann-ekspert, Jonas Grønner, har tidligere i år kåret Sande til ett av de største lokale talentene i eliteserien"

Jeg er usikker på hva han legger i talent. Jeg er også usikker på hvor mye Brann eventuelt må ut med for å hente han til førstkommende overgangsvindu. Håper ikke de byr mange millioner da de allerede har Kartum på vei inn.

Er dette ellers et signal på at det er noe annet i gjære? Exit Mathisen, Kniklas eller FHM? Eller gjør Brann det som har vært etterlyst tidligere, nemligere bygger stall slik at de tåler et forventet salg?
11
Om jeg ikke tar helt feil så har Brann nå en hel uke uten kamper. Det kan bli spennende å se hva den fører til med tanke på sykdom og annet.

Avhengig av hvor stor smell Pallesen Knudsen fikk så er det vel mulig at han kan bli erstattet av en annen spiller. Hvilken spiller avhenger antageligvis av skadestilstande til Kristiansen. Om Kristiansen ikke starter og Pallesen Knudsen er ute tipper jeg at Horneland velger Pedersen. Jeg personlig hadde jo håpet på Holten da jeg syns han viste nok i kampen mot Godset til at han kunne fortjent en lengre periode på banen. Men Horneland er jo ikke for glad i å bruke unge.

Om det ikke er noen andre skadeforfall så tipper jeg ellers at Horneland gjør som han har pleid å gjøre, nemlig satse på minimalt med forandringer i startelleveren.
12
Nok en kamp på en sen søndagskveld i juli for Brann.

Jeg tenker at utfallet av cupkampen i mellomtiden vil gi en pekepinn på hva Brann har tenkt å gjør og om de har tenkt å gjøre forandringer.

Om det ikke har oppstått skader mellom kampene så ser jeg for meg at den eneste mulig forandringen kan hende er at Pedersen går ut og Crone får tilbake høyrebacken.
13
Brann / Sander Kartum
July 02, 2023, 15:49:33 PM
BA melder at Kartum er klar for Brann. De betalte 3 millioner for årets minst overraskende signering.

https://www.ba.no/pa-plass-i-bergen-for-a-fullfore-overgangen/s/5-8-2304169

Han beskriver seg selv slik "Jeg er en klassisk indreløper som er god både defensivt og offensivt. God med ball, og har en del målpoeng i meg"

Grønner på sin side påpeker at han ikke har samme playmakerskills som Rasmussen hadde. For meg høres dette mer ut som en Kniklas-type enn noe annet, så kan hende FHM må ta over playmakerbiten.
14
Da er det dags for å se mot neste kamp. RBK tapte. Bergenspressen hyller Pallesen Knudsen. Hvordan vil dette prege lagoppstillingen til Horneland. Han er jo ikke kjent for å være den som bytter fortest. Kristiansen kom inn mot slutten av RBK-kampen, så han er kanskje klar. Sery Larsen vet vi ikke så mye om enda.

Tipper at det vil være bortimot samme midtbane- og angrepsoppstilling.

Søndagskamp er vel noe som glade gutter setter pris på?
15
Da har Brann fått sitt første tap for sesongen og skal møte gladguttene fra Oslo. Jeg er litt spent på hva Horneland gjør med startelleveren siden de fikk tap forrige gang. Om vi antar at det ikke er noen noe skader så vil jeg tro at følgende endringer muligens kan skje

EHJ ut - Dyngeland inn
Blomberg ut - Castro inn. Børst'n stiller på høyre og Castro på venstre.
Wolfe ut, Kristiansen på venstreback og Pallesen Knudsen inn som stopper
FMH ut - Kniklas inn

 
16
Brann vant mot haugalendingene, og nå skal de ut på eventyr på bortebane. Vil tippe at Dyngeland er tilbake. Kniklas satt på benken, så kan hende han får spille fra start. Om Castro er tilbake er det mulig at han tar venstrevingen sin.
17
Kamper / Brann - KFUM, lørdag 29.10.2022, kl 15.00
October 24, 2022, 15:02:40 PM
DA er det dags for sesongens siste OBOS-kamp for Brann. Denne gangen skal de møte den mer fotballorienterte delen av Kristelig Forening for Unge Menn. De ligger ganske greit oppe på tabellen og har sikkert lyst til å sikre seg en plass blant de lagene som skal kjempe internt om opprykk...

En tidlig lørdagskamp burde være overkommelig for mange, men jeg vil tro at tribunene forblir glisne den siste lørdagen i oktober 2022.

Jeg har også gitt opp å håpe at Horneland gir Blomberg en sjanse fra start. Om Castro er frisk regner jeg med at det er han som starter. Om Hjorteseth er heldig kan han kanskje få med seg 3 minutter på slutten av kampen. Vil også tro at Heggebø starter på topp.
18
Da er det klart for årets siste bortekamp i OBOS. Brann har ikke virket like sterk og overlegen de siste to kampene, så jeg regner ikke med at de vil herje med aristokratene heller.

Vi får se om Pamer har rett i at det er noe friksjon mellom Skovgaard og Horneland. I så fall antar jeg at Brann starter med Pallesen Knudsen og Kristiansen i midtforsvar. Det blir interessant å se hvordan saker løses om Wolfe er tilbake. Får han sjansen igjen, eller har han med å bli skadet åpnet opp for at Kristiansen går ut på backen og en annen stopper (Skovgaard, kan hende) kommer inn?

Regner med at om Rasmussen er frisk så er det på hodet og ræven ut for FHM. Jeg anser det også som svært sannsynlig at Horneland nok en gang vil stille med ledige plasser på benken i stedet for å ta med seg noen unge foler...
19
Kamper / Brann - Skeid, mandag 17.10.2022 kl 18:00
October 09, 2022, 14:01:41 PM
Da har forhåpentligvis Brann fått tid til å riste av seg skuffelsen over sesongens første tap. Rekorder trenger ikke å være i fokus lengre. Jeg er spent på om Horneland går tilbake til laget som startet mot Stjørdals-Blink eller om han har fått noen nye tanker i hodet.

Hvis ikke kan jeg kanskje se for meg at Horneland bytter ut Kristiansen med Skovgaard og lar Kristiansen få ta over venstrebacken fra Wolfe.

Vil tippe at midtbanen går tilbake til den klassiske med Rasmussen, Sønnen og Kniklas. På vingene ser vi sikkert Børst'n og Castro, og midtspiss forblir vel Heggebø..

Skeid ligger foreløpig ganske langt nede, så det skulle vel være en overkommelig motstander.
20
Med forrige kamp slo Brann målrekorden i OBOS. Nå kan de sette øynene mot poengrekorden. Blir spennende å se om Horneland stiller med samme lag som sist, eller om Børst'n er tilbake og med fra start igjen.