• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ACHTUNG

1
Årsmøtet går vel av stabelen i mars 2020, så om stoda er uendret til den tid, så er vel det den eneste muligheten Branns medlemmer har til å gjøre noe med det sittende styret ledet av Lunde, for igjen å få gjort noe både vs trener, sportslig ledelse og Branns ledelse ellers. Det var jo et ekstraordinørt møte vedrørende nye søndre langside, kan det bli kalt inn til ekstraordinært møte vedrørende stoda i Brann pr dato og vedrørende dagens sittende styre? Hvem kan kalle inn til et slikt møte og hva må til?

Jeg kaster ballen ut i luften, uten å vite om noen kan gi et konkret svar, men om noen har, så er det bare å gi lyd, for tiden er i ferd med å renne ut for Branns ve og vel, ikke bare for kommende sesong, men også for påfølgende sesonger, om ikke noe blir gjort.
2
Kamper / Molde-Brann søndag 30.06 kl 20:00
June 25, 2019, 19:03:16 PM
Molde er ute av cupen, Brann må fly til Trondheim og spille cupkamp mot Ranheim onsdag, noe som i  utgangspuktet bør bety at Molde har en liten fordel. I tillegg til at Molde ikke har noe respekt for Brann, etter skandaløse opptredener fra Bergenslaget, spesielt på Røkkeløkka, er det en del som taler for at det bør bli 3 enkle poeng til Molde. Dersom Ranheim - Brann går til ekstraomganger, er det ikke bra, men om Brann vinner mot Ranheim etter 90 spilte minutter, samtiidg som de får tatt noen bytter med 20-30 minutter igjen av ordinær tid, på spillere som trenger det, så kan det oppgjøret telle positivt inn og være en del av en flytsone, som Brann kan ha kommet inn i. Seier mot Sogndal, seier mot LSK, seier mot Ranheim og seier mot .......

Jeg lukter for øvrig uavgjort i Molde og jeg tror LAN kommer til å kjøre samme startellever mot Molde som mot Ranheim, med Strand og Yttergaard inn for Haugen og Barmen.
3
Kamper / BRANN-LILLESTRØM søndag 23.06 kl 20:00
June 17, 2019, 08:47:07 AM
Her lukter det uavgjort lang vei. Det blir nok Strand og Berisha på flankene, dels pga at LAN vil ha Barmens hodestyrke mot LSK, både på dødballer for og imot, samt i midtbanekrigen. Det vil medføre at man ikke får den dynamiske midtbanen, med Strand, Yttis og Ordagic og med Strand i feil posisjon, mister Brann den offensive brodden. Dessverre er Gilbert det beste høyrespissalternativet Brann har offensivt, det hadde vært suverent om man hadde hatt en utfordrer, eller om LAN i det minste lot Marengo få muligheten nå på slutten, men Brann er ikke like giftig når Brann må kjøre Strand i samme posisjon, i tillegg til at Tertnes-gutten er borte fra posisjonen han er best i.

Jeg går til kampen med forventning om 0-0 eller 1-1, så får man se om det enten blir seier eller tap. Med uavgjort eller tap, tror jeg kritikken mot LAN kommer til å ta seg opp i styrke.
4
Kamper / Brann - RBK søndag 26/5 kl 20:00
May 20, 2019, 10:19:47 AM
Det blir vel samme lag, minus Ruben, som stiller mot det skjøre byggverket til RBK. Brann er for alvor i gang og i en normal fotball-verden, bør det ende med 3 poeng til Sportsklubben. Den eneste som kan ødelegge moroen, er Håkon Opdal, dersom han finner på nye sprell i feltet. For RBK kommer til å bruke Søderlunds hodestyrke for det den er verdt og på frispark og cornere, kommer nervene våre til å være i høyspenn, for hva oddingen kan finne på. Men fremover på banen, er det mye å glede seg over, med både Bamba og Berisha i gang. Brann har blitt en velsmurt lagmaskin og det vil undre meg stort om ikke Brann scorer minst ett mål, forhåpentligvis nok mål, til at Opdals eventuelle nedrullede rullegardin, ikke får konsekvenser.

Gilli går nok inn for Sivert, så det blir følgende lag:


Opdal

Teniste   Vito  Acosta  Gilli

Ordagic   Yttis    Strand

Gilbert    Bamba  Berisha
5
Brann / Skader og karantener i 2019
May 02, 2019, 12:31:31 PM
Det er vel for tidlig å snakke om karantener, så langt, selv om Berisha nærmer seg et eller annet, med sine unødvendig gule kort, 2 så langt. At Acosta har fått 2, går vel mer på at han har et dårlig rykte, for ingen av de to var gule, etter min mening. Karadas har også 2 og får også lettere kort, pga sin kompromissløse stil.

Skader? Er det noen som vet om Marengos smell igår, kan relateres til kneet han har operert? På meg virket det som om det var et eller annet i lysken eventuelt lårene.

Bortsett fra det er det uvisst hvor lenge både Haugen (lyske) og Barmen (nakke) er ute av drift. Jeg tipper frem til juli på begge. Bortsett fra det er det vel bare sykdom, blant annet på Holmen, som var syk også mot TIL. Vi får håpe at det ikke er en mental reaksjon på vrakingen og at han er raskt tilbake, for jeg vil heller ha en keeper som fortsatt kan utvikle seg og lære av sine feil, enn Håkon Opdal, mellom stengene.
6
Er det mulig å ha en tråd for spørsmål, som ikke faller inn under andre tråder, der man får svar fra enten de som vet, eller tror de vet?

Jeg lurer på følgende:

Junior på 5 1/2 har blitt manipulert til å heie på Brann, han har allerede begynt med fotballtreninger og har selvsagt lagt merke til at er andre poder med som løper rundt med Branndrakt. Jeg ser at Torshov Sport tar en voksen pris for årets hjemmedrakt, 549,- og ser ellers at Brannbutikken på Stadion ikke har synlige priser på noen produkter, på det som måtte være av hjemmeside-info. Det er uaktuelt å betale 549,- for en drakt, som om få måneder er for liten, derfor lurer jeg på om det skjuler seg hyggeligere priser hos Brannbutikken på Stadion, gjerne av fjorårets modell. Jeg gir blaffen i om det er årets, bare Brannlogoen er på.

Er det noen som vet, eller tror det vet?
7
Kamper / BRANN-VÅLERENGEN mandag 22.04 kl 20:00
April 14, 2019, 10:21:40 AM
Stakkars VIF, som kommer til å få svi grundig, når et heltent Brann går til verks mandag kveld, 22/4. Jeg klarer ikke å se noe annet utfall enn en klar Brannseier, det kan ikke ende med et annet utfall. Det er bare å glede seg!
8
Akkurat i dette tilfellet, tror jeg Brann og LAN er glad for at kampen mot KBK kommer allerede onsdag, for nå brenner Brann etter å sprekke trepoengs-ballongen. Men Brann kommer til å møte en enda sterkere forsvarsvegg, enn Godsetbussen som stod parkert, så her er det bare å ha tålmodighet. Brann og LAN kommer til å gå all in, uten å tenke på at laget skal ned til Stavanger og spille ny kamp, allerede lørdagen, for nå er stallen rigget for et tett kampprogram, det er ikke noe poeng å holde noe igjen. Jeg tipper LAN kjører samme keeper og forsvarsfirer, med et forbehold om en eller begge backene, dersom fysioterapeuten mener at Kristiansen og/eller Teniste bør ha mer hvile. Det KAN skje at enten Grøgaard eller Gilli kommer inn. Dersom Yttergaard er klar igjen tar han ankerrollen, om ikke, så fortsetter Barmen. Dersom firer og keeper er uendret, blir det Strand og Gilli på flankene fremme, LAN ønsker nok å beholde Løkberges løpskraft sentralt, så derfor er spørsmålet om det blir Haugen, Barmen eller Ordagic på den siste indreløperplassen, dersom Yttergaard er tilbake. Uten Ruben K tilbake, står det mellom Ordagic og Haugen og der ville jeg valgt bosnieren. Jeg tipper Berisha starter på benken, uansett, for å spare på kruttet til Viking-kampen, så her får Bamba sjansen fra start.

Det mest sannsynlig Brannlaget:

             Holmen

Teniste  Vito  Acosta  Sivert

 Haugen  Barmen  Løkberg

    Gilli    Bamba   Strand
9
I og med at vi har fått Eurosport +/Dplay-fskapet på noen av Branns bortekamper, kan det være greit å få en oversikt over hvor i Bergen, og da tenker jeg i alle bydeler, kan man se Brann, når bortekampene ikke går på åpen kanal?

De jeg kommer på i farten:

Fotballpuben

Scotsman

Bien Bar

Jeg husker at det var visning av bortekamper i Frydenbø, på Stadion, der det nå er barnehage og har ingen snøring på om Brann har et tilbud et annet sted i tribuneseksjonene. SPV-restauranten?


10
Så er dags, igjen, for serieåpning, denne gangen mot Odd på Skagerak Arenas dørmatte.
Hva kommer Odd med? Tja, de stilte visstnok med redusert mannskap, i den siste treningskampen mot Aalborg, i Danmark, i en kamp Grenlands-laget vant 2-0. Les mer om oppgjøret her:

https://www.odd.no/nyheter/odd-bestod-generalproven

Brann og LAN trenger ikke dette skremmeskuddet, for å ta Odd alvorlig, men det er vel et signal om at det kan bli hakket tøffere å ta Odd i år enn i fjor. Uavgjort er ingen skandale, men her eg det bare å stille en løpssterk ellever på banen, satse på totaldominans og tre poeng!
11
Bataljonen.no / Innspill til Bataljonen.no:
March 12, 2019, 12:57:15 PM
Denne ble postet som tilsvar vedrørende aktiviteten på RBK-forumet vs vårt, men passer kanskje bedre her:

RBKweb er milevis mer profesjonell og interessant å besøke, enn uoppdaterte Bataljonen. De har også kommersialisert siden, med bannere og annet, noe som gjør at man får inntekter til å bedrive journalistikk ved siden av det Adressa, Trønder-Avisa og andre gjør. Her er det helt klart et potensiale, dersom noen i Bataljonen kan kjøre i gang noe. Om man gjør det på frivillig basis, eller delvis på frivillig basis, det får man finne ut av. Det er ikke alltid så mye som skal til, man kan bruke mobil og enten kjøre videointervju eller ta opp intervjuet. Man har podcaster..... Hva med Bataljonen-TV?

Behovet for Brannstoff og en annen vinkling enn den man får fra Brann.no, BA eller BT, er absolutt til stede. Det er også mulig å kjøre et samarbeid, mellom Brann, BT og BA.

De som eventuelt føler seg kallet, vil neppe bli rik, men de vil få en verdifull sak å ha på CV-en. Noen som føler seg kallet?
12
Brann / Lagoppstilling 2019
March 04, 2019, 10:01:46 AM
Vi bør vel ha en egen tråd, der vi kan spekulere i mulige lagoppstillinger, i inneværende sesong.

Og jeg vi sparke i gang med følgende:


Holmen

Teniste  Løfgren  Vito  Gilli

Løkberg  Yttergaard  Haugen

Komsoon  Barmen  Strand

Når Bamba er ute og det ikker plass til Barmen på midtbanen, hvorfor ikke bruke ham som midtspiss. Han er det perfekt oppspillspunkt og han har smart løp i boksen.
13
Brann / 4-3-3 vs andre formasjoner:
January 17, 2019, 12:44:47 PM
/NB! Denne tråden gjelder i første rekke Brann og hvordan Brann skal forholde seg til EL i sommer/høst, da LAN er en 4-3-3-mann)

Ser at Sarpsborg visstnok kjører 4-4-2-formasjon, noe som overrasker meg, da jeg hele tiden har innbilt meg at de kjører formasjonen de fleste andre norske klubber sverger til, 4-3-3. Etter hva jeg forstår er 4-3-3 en formasjon som sjelden blir brukt i England og den er vel heller ikke mye brukt i øvrige ligaer. Men her på bjerget blir den brukt og den fungerer, åpenbart, både i Eliteserien og i divisjonene under. Den fungerte åpenbart under Eggen på 90-tallet, både hjemme og i Europa, men spørsmålet nå er om formasjonen rett og slett er for naiv nå i 2019, når man skal måle krefter med andre klubber i Europa. Kan det tenkes at noe av årsaken til Sarpsbort 08`s sukess i Europa og RBK`s flopp, har å gjøre med formasjonsvalg? At man i 4-4-2 sjelden kommer i undertall på midtbanen og at backene får ekstra support fra flanken foran, mens man i 4-3-3 har 2 flanker som ofte har for stor avstand til backene bak, samt at midtbanen ofte kommer i undertall mot klubber som spiller 4-4-2 eller 4-5-1?

Man kan argumentere med at formasjon bare er et tallsystem, men jeg tror nok at utgangsformasjon og valg av spillertyper til de forskjellig rollene, kan ha mer å  si enn hva man tror, ihvertfall i møte med bedre, internasjonal motstand. Og er det egentlig så enkelt at man i 4-3-3, med letthet kan gå ned i 4-5-1?

Kjør debatt!

14
Kamper / BRANN-LILLESTRØM 07.10.2018 20:00
October 02, 2018, 12:49:06 PM
Ny kamp, nye muligheter? Etter kampen igår, tenkte jeg umiddelbart at jeg ikke gidder å kjøpe billetter til Brann - LSK og det tror jeg dessverre det er mange andre som også tenkte og som, i motsetning til meg, kommer til å gjennomføre i praksis. Det tror jeg vil innebære at det vil komme et sted mellom 9-10.000, med mye lavere effektiv oppmøte. Samtidig er det ofte da Brann skinner, når man forventer det minst, i regnvær, med flomlys, mot dødballaget Lillestrøm. Sjansen for uavgjort er mer enn overhengende, men kanskje vi kan få en morsom kamp, der LAN omsider slipper artistene til, Vega, Braaten, enten fra start eller underveis, tidligere enn når det gjenstår 5 minutter? Det siste er vel usannsynlig, men se ikke bort fra at Brann - LSK kan bli årets overraskelse.

Så får det gå som det går på Lerkendal, til tross for at vi kan håpe på både en god smell i EL mot Leipzig, samt at de merker fraværet til karantene-Mike såpass, at Sandefjord kan snuble inn 1 poeng, kanskje 3?
15
Kamper / TROMSØ-BRANN 01.10.2018 19:00
September 25, 2018, 12:14:58 PM
Mandagskamp, 2 pluss og regn/sludd, sier Storms værmelding. Det kunne vært verre, det kunne vært flere minusgrader og snøfokk.

Når det gjelder oppgjøret, så kan man vel slå fast at TIL ikke er i den formen de var i, da de feide over RBK hjemme, tidligere i år. Brann er på ingen måte av sporet, til tross for kun uavgjort hjemme mot Sandefjord og kommer til gå for 3 poeng på Alfheim, etter all sannsynlighet med samme taktikk som mot Haugesund. TIL er også i ingenmannsland, de er i praksis klar for et nytt år i ES og de er for langt unna til ha sjanse på Europa. De kommer sikkert til å ha tenning, men neppe like stor, som den hadde vært om de hadde kjempet mot nedrykk.

Ingen walk in the park, men jeg tror Brann henter 3 poeng hjem. Tar Molde 1 eller 3 poeng mot RBK, da er Brann med igjen.
16
Bataljonen.no / Oppdater forsiden!
August 16, 2018, 16:56:58 PM
Få en avtale med Brann.no om nyheter eller få en eller flere til å holde Bataljonen.no utenom forumet i live!
17
Kamper / Brann - Molde 01.07 kl 18:00
June 20, 2018, 08:37:15 AM
Her er det bare å fyre igang interessen for den siste toppkampen hjemme, før fellesferien. Jeg har allerede skaffet meg billetter og denne gangen blir det med svoger og min 4 juniorer, med yngstemann på snart 5 og 3 storesøstre.

Ellers kan man jo ta mulig lagoppstilling og annen prat, etter at Odd-kampen er ferdig, men det er bare å gå igang å fyre opp interessen rundt kampen på sosiale medier, for Brann kommer etter alle solemerker til å være serieleder også etter Molde-kampen.
18
Brann / Skader og karantener 2018
May 14, 2018, 13:56:34 PM
I og med at det drar seg til nå med skader og etterhvert, dessverre, suspensjoner, kan det være greit å ha en viss koll på hvordan det ligger an.

Skader:

Teniste, med brudd i noen ryggbein, samt hånd. Ute av spill ut mai?

Barmen, vridning i kne, som var blitt langt bedre dagen derpå. Hatt hatt mye kampbelastning i det siste og kan
bli hvilt 16 mai og eventuelt også borte mot LSK 21/5? Men det vil ikke forundre meg om Barmen er og spiller begge. Fordelen med at han hviler, er at han kan stille topp skjerpet til oppgjøret på Lerkendal 27/5, uten fare for å miste oppgjøret, da han er i faresonen med 3 gule.

Ruben har nyss blitt lyskeoperert og er neppe tilgjengelig før juni/juli.

Karantener:

Ingen røde kort, men 3 gule til henholdsvis Barmen og Heltne.

Har noen oversikt over kortsamleriet ellers?
19
Brann / KJØR KAMPANJER!
May 06, 2018, 09:59:33 AM
Denne tråden er mer aktuell enn på lenge og  budskapet kan ikke gjemmes bort i billettsalgstråden: Vi må kjøre kampanjer i anledning Branns hjemmekamper igjen, a'la Brann trenger din støtte i medgang også!

Mot TIL kan tilskuertallet ende under 9.000 på ny og det er skammelig. Vi må mobilesere, som i nedrykkssesongen i 2014 og under opprykket i 2015!
20
Kamper / Cup: Sotra FK - Brann onsdag 2 mai kl 18:00
April 27, 2018, 12:17:32 PM
Brannfans som har tenkt seg ut for å se Sotra - Brann, bør være obs på et køhelvete uten like. At ikke arrangørklubben har fått justert kamptidspunktet i forhold til det, er noe absurd. Beregn 1 time i bil, pluss - minus, om du skal ut.