• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Lasaron

1
Brann / Thore Pedersen
January 27, 2023, 15:21:12 PM
Ny mann klar. En type overgang jeg er uenig i at Brann skal gjøre. Men nå er vi her. Velkommen skal han være.

Jimmy Nail skal ha for at når Pedersen først blir signert, så er kontraktslengden fornuftig. To år.

Og så ønsker jeg meg at vi fra tribunene kan synge navnet hans, som vi gjorde til navnebroren på 90-tallet.
2
Brann / Overganger vinteren 22/23
September 01, 2022, 14:10:38 PM
Da er sommerens vindu stengt (om ikke noen forsvinner til andre land der vinduet fortsatt er åpent (hvilke land er det, og hvor lenge?)).

Disse har kontrakt ut året, med mine kommentarer bak.

Eirik Holmen Johansen: Skal ikke forlenges.

Runar Hove: Skal ikke forlenges.

Vegard Leikvoll Moberg: Skal ikke forlenges. Han var viktig i vår, men har ikke hatt en utvikling sammen med laget. Jeg tror han har lite å tilføre oss i eliteserien neste år, og vil heller gi plassen til en ung. Men her er jeg ikke like bombastisk som på de to over.

Fredrik Pallesen Knudsen: Her har jeg faktisk snudd. Jeg var nok litt prematur etter hjemmekampen mot Stabæk der han var dårlig. Han har løftet seg. Og jeg kjøper argumentet om at han faktisk vil passe bedre i eliteserien, der vi oftere vil bli presset bakover. Han er god i boks. Han er også en bra ledertype.

Ruben Kristiansen: Jeg er for å forlenge med ett år. Men så krever han to. Vanskelig. Han har jo fart som en av sine styrker, og farten kommer garantert til å svekkes en del i løpet av en så lang periode. Eller? Hva med ett år, og litegrann høyere lønn enn i dag? Går han med på det?
Så har vi tre på lån, som i utgangspunktet skal tilbake. Kolskogen, Delaveris og Simba. Det er såpass lenge igjen av sesongen, at her er det for tidlig å konkludere. I forkant av den vurderingen, må Brann ha en ærlig og god evaluering av hvor langt vi er kommet på å bli en utviklende klubb. Det er litt vanskelig å vurdere før man er tilbake i eliteserien og spiller kamper. Men litt kan vel vurderes. Mener man at her er vi på god vei, kan det være klokt å ta alle tre tilbake. De er unge, og kan fortsatt bli gode. De har fart, noe vi mangler litt.
3
Brann / Brann på lang sikt
July 16, 2022, 09:40:15 AM
Jeg håper en slik tråd kan være aktuell, der vi kan diskutere strategier handler om å bygge klubb, som handler om mer enn inneværende sesong, eller neste sesong.


Hvordan skal Brann bruke sine økonomiske muskler på å bli best mulig på sikt?

Det ene er at vi skal ligge i Norgestoppen på anleggssiden. Der har vi i flere tiår vært i Norgesbunnen når vi sammenligner profesjonelle klubber.

Det andre er at vi bør bli en klubb som ikke bare henter de riktige trenerne, men som utvikler de riktige trenerne. Fra de yngste på Akademiet og oppover. Og med riktige trenere så mener jeg slike som spillere blir bedre av å ha. Som er gode på å utvikle spillere både ferdighetsmessig, taktisk, vinnerinstinkt og råskap.

Klarer vi dette, så vil synergieffektene av å være nummer 1-laget i Bergen bidra til at vi nesten er nødt til å ligge i Norgestoppen resultatmessig.
4
Andre runde i cupen, også kalt 32-delsfinale.

Dette er et mye bedre lag enn Voss. De ligger på fjerdeplass i sin 3.divisjonsavdeling, og er enn så lenge med i kampen om opprykk. Men under Hornis har Brann levert veldig bra mot lag fra lavere divisjoner, så jeg vil tro dette går greit.

Jeg regner med alle friske, som ikke startet mot Blink, starter.
5
Ny kamp på torsdag.

Kongsvinger har kommet greit i gang, med syv poeng på seks kamper. Gode, gamle Lars Gerson er i gang igjen. Han kom innpå i de to siste seriekampene, og spilte hele cupkampen på onsdag. Da var han kaptein. Ja, han spilte faktisk 120 minutter, noe som bringer meg over på neste tema: Vil Kongsvinger være mer sliten enn Brann? I tillegg til at de i utgangspunktet kanskje er dårligere trent? De klarte altså å hale i land en 2-1-seier etter ekstraomganger mot Lørenskog på onsdag. Og så møter de KFUM på mandag, før kampen vår altså kommer på torsdag. Dette kan være en liten fordel oss.

Det er fristende å starte med samme lag som kjørte over både Ulf og Fredrikstad. Ingen skader eller suspensjoner. Relasjonene begynner å sitte.

Forøvrig skal jeg på denne kampen, og det blir vel min første seriekamp borte siden 2015, og første seriekamp utenfor Vestland siden 2001 eller noe slikt (så Viking-Brann i cupen 2012). Så det blir ekstra spennende/artig for min del.
6
Er det feil av meg å opprette en egen kamptråd for denne? Når vi allerede har en NM-tråd? Jeg mener nei. Alle obligatoriske Brann-kamper fortjener egen tråd.

NFF smeller til med nok et ugunstig kamptidspunkt. Kl 18 er for tidlig når det er en vanlig arbeidsdag.

Vil Brann fortsette den gode trenden med å måke over lag fra lavere divisjoner? Årets kamper for Brann 2 bærer bud om det.

Ingen av utespillerne som startet 16. mai, bør starte. Dyngeland orker sikkert en ny kamp, men det kan være klokt å la Holmen spille en kamp her og der, for å holde ham litt varm i trøyen. Plutselig kan ikke Dyngeland spille. Så vi satser på Holmen i mål.

Holmen
Blomberg - Hove - Junior - Felix
Skaanes - Tomar - Moberg
Finne - Myhre - Delaveris/Kvinge

Voss ligger på tredjeplass i sin 4-divisjonsavdeling. 12 poeng på fem kamper. De slo Bergen Nord 4-1 på bortebane i forrige kamp. Den gamle Brannjunioren Jan Ruben Sleen er en av deres beste spillere. Ellers så har Kristoffer Bidne erfaring fra 1. divisjon.
7
Brann / Overganger sommeren 2022
April 04, 2022, 07:18:36 AM
Vintervinduet er stengt, og sommervinduet er det neste. Når det gjelder nye spillere inn, så er alderssammensetning en av faktorene som spiller inn. En viss grad av foryngelse kan være klokt.


Delaveris virker å være langt fra å få særlig spilletid. Samtidig er han ung og har et visst navn. Kan forsvinne.

David Wolfe kan også forsvinne. Hornisen prioriterer nok klippekort til de fem som har spilt bakerst i det siste. Den defensive tryggheten der vil han neppe sette i spill. Da vil Wolfe på sikt miste landslagsplassen sin også, og ønske seg vekk.
8
Brann / Årsmøte(r) 2022
December 18, 2021, 10:12:08 AM
Som norsklærer liker jeg at språk og overskrifter er noenlunde presise. Dessuten foregår egentlig samme diskusjon i flere tråder nå. Kanskje ting som angår årsmøte(ne) i 2022 kan tas her fremover, så blir det lettere for alle å følge med?

Nå er det sak i BA og BT på at Joel Ystebø står i spissen for et forsøk på å kalle inn til ekstraordinært årsmøte. Mitt stalltips er at man der klarer å dra inn de nødvendige underskriftene som skal til (50). Den formelle argumentasjonen for å kalle inn til dette er et ønske om at styret skal bli fulltallig så fort som mulig.
9
Brann / Runar Hove
August 26, 2021, 19:27:03 PM
Velkommen!

Denne overgangen kom som... ja. Jeg visste knapt om mannen. Gøy at han heier på Brann. Igjen smeller Nagel til med en fornuftig kontraktslengde. Ut 2022 på denne mannen høres riktig ut i første omgang. La oss håpe han kan hjelpe med å beholde plassen.
10
Kamper / NM, Fana - Brann, 1. august kl 14:00
July 30, 2021, 21:55:11 PM
Jeg smeller til med egen kamptråd.

Har nettopp kjøpt billetter til meg og en kompis, så her blir det live kamp igjen. Det blir bra.

Spenningsmomenter i om det blir spilletid til Felix og/eller Mikkel. Jeg foreslår Mikkel rett inn fra start, for å få ham i gang. Forhåpentligvis er han bedre enn de vi har i fra før, og kan kanskje toppe det hele med en mer fordelaktig mentalitet som smitter. Få ham i gang.

Det er nok riktig å få Felix i gang også. Ellers så er Heggebø tilbake i trening, og dermed aktuell for spilletid. Og hva med Yaya?
11
Ny kamp på søndag. Forhåpentligvis kan vi stille med et sterkere lag. Først og fremst får vi håpe at Blomberg er tilbake på backen. Da kan Kolskogen gå inn som stopper igjen. Så får Forren og Barmen konkurrere om den andre stopperplassen. Det blir vel Forren, siden KI ikke vil stille med to høyrebente (men to venstrebente er visst ok).

Forhåpentlig er Simba 100% igjen. Han har imponert meg, og jeg mener han forsvarer en plass fra start. Så vil jeg tilbake til Skaanes, Rasmussen og Strand på midten igjen. Kniklas kan godt få innhopp.

Jeg tror laget, uten Taylor, vil fungere best om Grøgaard er på den andre vingen. Han er lettest å samarbeide med. Jeg syns Delaveris er en spennende type også. Bamba skuffet meg i går, men han har klippekort, så det er egentlig lite vits i å diskutere noe der.
12
Sett at ingen nye blir skadet. Så vet vi at Taylor er med landslaget. Og at Gerson og Pedersen er spilleklar. Hvordan skal vi starte?

Med null spilleminutter tenker jeg det er ugreit om Gerson og/eller Pedersen går rett inn på laget. De har ikke vist noe på lenge som skal forsvare noe slikt.

Forren er ingen favoritt hos meg, skjønt jeg elsker pasningene hans. Han har dog løftet seg de siste kampene, og så er det noe med relasjonene der bak som begynner å sitte. Så kanskje det er greit å starte med samme backrekke. Men jeg ønsker et planlagt bytte rundt 60. minutt, Forren ut og Gerson inn.

Heggebø fortsetter som midtspiss.

Hvem skal ha vingplassene? Her er jeg usikker. Fristende å ta Simba inn igjen. Om Skaanes flyttes opp, så kan Barmen eller Grøgaard gå inn. Men jeg er skeptisk til både Barmen og Rasmussen samtidig på midten. Delaveris kan og få prøve seg, eller Wolfe. Kanskje Wolfe er før Delaveris i køen akkurat nå. Bamba gjorde det ok på kant, og kan kanskje få ny tillit der.

Tror jeg vil gå for dette laget fra start:

Opdal
Blomberg - Kolskogen - Forren - Kristiansen
Strand - Rasmussen - Skaanes
Simba - Heggebø - Wolfe

Planlagt bytte Forren vs Gerson. Og planlagt bytte der Pedersen går inn på midten for den det der og da er mest hensiktsmessig å ta ut.

Jeg er veldig usikker på vingplassene.
13
Ny kamp om to dager. Vi håper Blomberg er klar og tar høyrebacken igjen. Gerson, Sanè og Pedersen er ikke klar. Blir det 4-2-3-1 håper jeg på dette laget:

Opdal
Blomberg - Kolskogen - Kristiansen - Wolfe
Grøgaard - Strand
Skaanes - Taylor - Delaveris
Bamba

I denne lagoppstillingen har vi hurtige bein overalt. Og alle har allerede spilt en del og er inni det. Her skal det være mulig å holde små avstander mellom lagene, og å ikke bli løpt ihjel på overganger.
14
Brann / Hvem bør være kaptein?
May 07, 2021, 19:46:52 PM
Petter Strand er forfremmet til visekaptein, og kan fort få mange kamper. Han slår meg ikke som kapteintypen, men ok.

Beskjed til KI: Hvis Brann gjør det bra i starten, og midtbanen fungerer godt - IKKE sett Daniel Pedersen rett inn på laget når han er skadefri, fordi han liksom er kaptein. La han vise på trening og i innhopp at han er bedre først.
15
Kamper / Viking - Brann, 09.05.21, kl 18:00
May 03, 2021, 08:09:51 AM
Endelig tid for kamptråd i eliteserien 2021. Bortekampen blir forøvrig sendt på Eurosport Player og Discovery+. Eller en pub nær deg.

Hvordan blir startelleveren? Mye tyder på at det blir Opdal i mål, og 4-2-3-1. Det kan se ut til at Grøgaard, Kristiansen og Delaveris har spilt seg inn på laget. Blomberg, Barmen, Skaanes og Strand spiller også mye.

Ja, Forren har jo spilt omtrent alt, så mye tyder på at han starter også. Ja, i det store og hele blir det vel samme startoppstilling som mot Åsane. Det kan argumenteres godt for at Heggebø skal inn for Bamba, men jeg tror ikke det skjer.

Er det noen som vet om samme innbytterregler gjelder i år som i fjor? At man har lov til å bytte seks spillere i løpet av kampene?

Er det noen som vet hvordan Viking har sett ut så langt? Jeg vet bare de har spilt uavgjort mot Åsane. Hvem er trener der nå?
16
Brann / Niklas Jensen Wassberg
February 19, 2021, 10:33:23 AM
Midtbanespiller, født i 2004. Førsteårsjunior. Starter sin første treningskamp for A-laget i dag.

Sønn av Roy Wassberg. Barnebarn av Kniksen på morssiden.

Med de genene, kan det fort hende forventningene blir for store. Men klart dette er spennende.

Kan vi bruke "Roy-roy-roy-roy-roy-roy-Wassberg"-melodien når vi synger navnet hans?
17
Brann / Brann-kuriositeter
January 15, 2021, 20:49:34 PM
Magnus Myntevik, Brannlegen, er tatt ut på landslaget. Om dere skjønner. Brann.no skriver om det. Hva jeg lurer på er: Er han i slekt med sangeren Rudi Myntevik?
18
Kamper / Brann - Odd, 22.12.20 kl 18:00
December 17, 2020, 11:49:51 AM
Rekordsein eliteseriekamp der, altså.

De siste kampene har gjort det slik at Odd ikke har noe spesielt å spille for i kampen. Som oss. Det øker vinnersjansene litt. Med seier i denne kampen vil vi ha 11 poeng på de seks siste kampene. Det er en ok avslutning på den dårlig sesong. Det er det samme som 55 poeng på en hel sesong om snittet hadde holdt seg, noe som i år kan holde til bronse. Bronseform på de seks siste kampene er litt oppløftende.
19
Kamp i morgen. Dette kan bli laget:

Opdal
Blomberg - Kolskogen - Forren - Kristiansen
Barmen - Strand
Svendsen - Taylor - Grøgaard
Bamba

Så skal det sies at dette er de samme som startet mot Viking, og gjorde det helt elendig. Men verken Tveita eller Haugen kan sies at løftet laget det pøkk når de kom innpå. Eller Rasmussen eller Gilli. Kanskje Fjoluson skal inn? Isåfall Forren ut, mener jeg.

Denne kampen er veldig oppnåelig å vinne. Vinner vi, og andre kamper går veien, så blir kontrakten sikret. Taper vi, og andre kamper ikke går veien, begynner det å se stygt ut igjen, og de som snakket om syltynn teori kan begynne å skjelve litt igjen. Fint for de at de har hatt en pause.

Jeg tror objektive forståsegpåere vil anse Brann som favoritter i denne kampen. Det tenker jeg får være greit.
20
Brann / Overganger vinteren 20/21
October 08, 2020, 17:25:31 PM
Høstens overgangsvindu er stengt. Hva kan skje i det neste? Jeg skal her forsøke å oppsummere litt hva vi kan se for oss.

Svært mye tyder på at Teniste, Gilli og Ahamada ikke blir med videre. Ahamada var spennende, men det klaffet vel ikke helt med tanke på lønn osv. At Teniste og Gilli forsvinner er naturlig med tanke på alder, kvalitet og Branns ambisjoner.

Keeperplassen er jo interessant. Som jeg var inne på er nok Ahamada på vei ut. Pettersen blir. Hva med Opdal og Holmen? Sistnevnte er under kontrakt, og har vel ikke gjort seg helt bort i Kristiansund. Jeg mener neste års keepertrio bør være Pettersen, Opdal/Holmen og en junior. Så får vi bruke penger vi sparer på Mannsverk eller noe (sammen med andre penger, såklart).

Hva skjer på stopperplass? Kolskogen virker selvskreven, og det er gøy. Det er uaktuelt å selge ham, ennå. Acosta er under kontrakt, og får aldri i verden en kontrakt et annet sted i verden med like høy lønn som han har her. Han kan likevel forsvinne, hvis spilletid er viktig for ham. Det er helt sikkert et par klubber som kunne vært interessert. Forren og Fjoluson kjemper om en plass i stallen, for det er überviktig at en av stopperne er venstrebent. Vil Fjoluson fortsette om han får muligheten? Vil KI satse på Forren? I tillegg har vi Løfgren under kontrakt, men han er jo høyrebent. Hvis dette er totalt for KI, så bør han selges i vinter.

Kristiansen er litt i samme posisjon som Acosta. Ett år igjen, får aldri samme lønn et annet sted. I ferd med å gå ut på dato, og får neppe spille noe særlig neste år om han blir. Har pullfaktor i Tromsø. Kan forsvinne, mens David Wolfe kan bli hentet hem.

Midtbane og angrep, der vil det nok for mange komme an på spilletid de siste ti kampene. Sander Svendsen er jo på lån, og foreløpig virker det helt ute i det blå om Brann har mulighet på å signere permanent i vinter. Taylor og Pedersen er for meg spillere som ikke matcher Branns ambisjoner, de har ikke stort salgspotensiale, og de er ikke lokale. Ordagic er jeg generelt litt mer positiv til, men han går mye skadet. Uansett mener jeg Brann bør sette inn musklene på å hente en skikkelig god DM.

Jeg ser ikke for meg at vi har både Hustad, Mehnert og Heggebø under kontrakt neste år. Toppen to av de, kanskje bare en. Heggebø har vel størst potensiale. Som siste års junior scorer han ok med mål på et dårlig lag i 1. divisjon, og er under stadig utvikling.

Når vi fikk over 5 mill for Koomson, kan vi kanskje selge Bamba for 7-8 mill om han leverer i de siste kampene. Det vil nok være aktuelt, men da må han erstattes. Leverer han varene, er han såpass på gang at han kan bli gull verdt neste år. Men så er det det med å få noe igjen.

Mange snakker om at det kan bli mange utskiftninger. For min del kan Acosta og Forren forsvinne mot at de erstattes av Løfgren og Fjoluson. Kristiansen ut og Wolfe inn. Hustad ut og Heggebø inn. Slanke keeperstallen. De økonomiske musklene bør brukes på Mannsverk eller Sønnen. Om Svendsen leverer, og vi har råd, han også. Foruten får vi fylle på med egne talenter.