• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Lasaron

1
Kamper / Haugesund - Brann, lørdag 11. november kl 18:00
November 06, 2023, 08:19:07 AM
Spennende kamp på lørdag. "Tusenvis" av Brannsupportere i god stemning kommer. Haugesund kan neppe rykke ned, men helt sikker kan de ikke være, og har således noe å spille for. Julius Eskesen må stå over med karantene, jeg vet ikke hvor stort tap det er.

For oss må Palle stå over. Thore kommer nok inn, og Brann blir sannsynligvis bedre av det. Så lenge Japhet også er klar, vel å merke. Kartum og Børst bytter forhåpentligvis plass igjen. Kanskje Kniklas og/eller Torsvik får spilletid denne kampen?
2
Kamper / Vålerengen - Brann, søndag 8. okt. kl. 19:15
October 02, 2023, 08:51:18 AM
Gjør klar for årets sikreste tap. Fordi den går på Infertility. Der taper vi alltid, enten det er mot Engen, Kåffå eller Jerv.

I så måte er det greit at lyskene til viktige Japhet får hvile i akkurat den kampen, siden det blir tap uansett. Så kan han spille resten.

Halmstrået er å klamre seg fast til følelsen fra når vi slo Engen på Infertility i treningskampen i vinter.

Fikk Felix en kjenning i lysken (pun intended)? Blir Palle frisk i tide til å få seg noen gode treninger? Blir Holmen klar til å sitte på benken? Kan Warming få et innhopp?

Hva med Castro? Hornis liker å bruke ham fra start. Børsting har vært relativt bra over en lengre periode. Ulriken fikk et slags gjennombrudd og er på stigende kurs.
3
Brann / Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
September 03, 2023, 09:22:40 AM
Foreløpig vil jeg tro at alle såkalte etablerte spillere får nok spilletid til å være fornøyde, og ikke vil ønske seg vekk pga spilletid.

Så hvem vil kunne imponere såpass at de kan bli solgt til større klubber? Japhet er egentlig god nok til det, men må opereres og er kjeks. Jeg tror ingen vil kjøpe ham før de ser hvordan han presterer over tid etter en operasjon. Samme med Blomberg. Felix er vel den som er nærmest å bli solgt til større klubb.

Men Mathias Dyngeland er en joker. Går Solbakken endelig lei av at Nyland sitter på benken, og velger Dyngeland foran Selvik? Ikke utenkelig. Og hva om Dyngeland imponerer for landslaget i høst? Da blir det fort salg, og vi må ut på markedet. Holmen skal være totalt uaktuelt å forlenge med, og Børsheim kan være andrekeeper.

Så vil det spille inn hvordan de fire vi har på utlån gjør det.
4
Kamper / Brann - Arouca, torsdag 17. august kl 19:00
August 11, 2023, 07:54:27 AM
Returoppgjør med bra muligheter for avansement. Vi har hjemmebanefordel. Mer hvile, siden de spiller serie i helgen (tror jeg) og ikke vi.

Det at de er i starten på sesongen skulle jo være fordel oss i går. På torsdag spiller de sin tredje kamp. Betyr det at da er de inne i det? Eller vil tre kamper på 8 dager være en litt for brå start på sesongen for de, og at vi fortsatt vil ha fordel?

Kanskje Japhet blir klar? Warming bør starte. Jeg tror vi har bra muligheter til å ha en bedre startellever nå enn i går.
5
Jeg gikk inn for å skrive noe om kampen, og måtte klype meg i armen når jeg ikke fant tråden. Hæ? Har ingen laget den? Tenkte jeg. Så da laget jeg den. Flaut om det viser seg at den var der, og jeg ikke så den.

Uansett. Viking er gode. Men Brann er gode på eget gress, mot kunstgresslag. Viking er kanskje litt høye på seg selv. Brann har fått gjort arbeidsoppgavene sine på en god måte de siste ukene, på feltet de øver til kamp på. Og kampprogrammet har i det siste vært edruelig. Så kanskje vi får se litt av det Brann vi så mye av i vår? Jeg håper det. Da kan det bli seier.
6
Brann / Jonas Torsvik
July 17, 2023, 13:59:23 PM
Han fortjener en egen tråd, 05-modellen.

Det er fristende å sammenligne ham med David Wolfe, det er det. Vi kan jo begynne med at Torsvik er tre år yngre, og se på hvor Wolfe var da. Da spilte Wolfe høstsesongen for Åsane i 1. divisjon. Ok.

Videre kan vi sammenligne egenskaper. Wolfe er raskere, og flinkere til å transportere ball oppover og piske innlegg. Torsvik er bedre på skudd. Så langt hersker det ingen tvil. Men jeg mener Torsvik allerede er råere defensivt enn Wolfe er i dag. Og så er begge like frekk og frimodig offensivt.

Bård Finne har lært oss at det går an å bli raskere i ganske voksen alder, ved målbevisst trening i vinterpausen av relevante muskler. Så vi kan tenke oss at Torsvik ikke har nådd toppfarten sin enda.

Videre vil jeg påstå at comebacket til Torsvik, etter den lange skadeperioden, vitner om en ganske ekstrem skalle.

Forleng!!!!!!!!!
7
Jeg syns alle obligatoriske kamper fortjener egen tråd, og limer inn det jeg skrev i den generelle NM-tråden, som jeg håper kan brukes til generelle NM-ting.

For de som lurer, så er altså kampen flyttet fra Melkeplassen til Varden Amfi, pga byggesjau på Melkeplassen.
8
Ny kamp på lørdag. Jeg blir noenlunde fornøyd med uavgjort. Blir Japhet klar? Hvis han fortsatt har småting, mener jeg han ikke skal spille. Sønnen må sone 16. mai om han får gult i denne kampen. Blir det spilletid på noen av ungdommene som ikke pleier å få spilletid?
9
Årets første skikkelige kamp nærmer seg. Resultatene i vinter tyder på at denne kampen er fullt mulig å vinne. Vi har få skader, spillerne virker pigge, samspilt, bra kultur. Jeg tror kamptaktikken blir å gå i strupen på Haugesund. Full pupp fra start.
10
Brann / Thore Pedersen
January 27, 2023, 15:21:12 PM
Ny mann klar. En type overgang jeg er uenig i at Brann skal gjøre. Men nå er vi her. Velkommen skal han være.

Jimmy Nail skal ha for at når Pedersen først blir signert, så er kontraktslengden fornuftig. To år.

Og så ønsker jeg meg at vi fra tribunene kan synge navnet hans, som vi gjorde til navnebroren på 90-tallet.
11
Brann / Overganger vinteren 22/23
September 01, 2022, 14:10:38 PM
Da er sommerens vindu stengt (om ikke noen forsvinner til andre land der vinduet fortsatt er åpent (hvilke land er det, og hvor lenge?)).

Disse har kontrakt ut året, med mine kommentarer bak.

Eirik Holmen Johansen: Skal ikke forlenges.

Runar Hove: Skal ikke forlenges.

Vegard Leikvoll Moberg: Skal ikke forlenges. Han var viktig i vår, men har ikke hatt en utvikling sammen med laget. Jeg tror han har lite å tilføre oss i eliteserien neste år, og vil heller gi plassen til en ung. Men her er jeg ikke like bombastisk som på de to over.

Fredrik Pallesen Knudsen: Her har jeg faktisk snudd. Jeg var nok litt prematur etter hjemmekampen mot Stabæk der han var dårlig. Han har løftet seg. Og jeg kjøper argumentet om at han faktisk vil passe bedre i eliteserien, der vi oftere vil bli presset bakover. Han er god i boks. Han er også en bra ledertype.

Ruben Kristiansen: Jeg er for å forlenge med ett år. Men så krever han to. Vanskelig. Han har jo fart som en av sine styrker, og farten kommer garantert til å svekkes en del i løpet av en så lang periode. Eller? Hva med ett år, og litegrann høyere lønn enn i dag? Går han med på det?
Så har vi tre på lån, som i utgangspunktet skal tilbake. Kolskogen, Delaveris og Simba. Det er såpass lenge igjen av sesongen, at her er det for tidlig å konkludere. I forkant av den vurderingen, må Brann ha en ærlig og god evaluering av hvor langt vi er kommet på å bli en utviklende klubb. Det er litt vanskelig å vurdere før man er tilbake i eliteserien og spiller kamper. Men litt kan vel vurderes. Mener man at her er vi på god vei, kan det være klokt å ta alle tre tilbake. De er unge, og kan fortsatt bli gode. De har fart, noe vi mangler litt.
12
Brann / Brann på lang sikt
July 16, 2022, 09:40:15 AM
Jeg håper en slik tråd kan være aktuell, der vi kan diskutere strategier handler om å bygge klubb, som handler om mer enn inneværende sesong, eller neste sesong.


Hvordan skal Brann bruke sine økonomiske muskler på å bli best mulig på sikt?

Det ene er at vi skal ligge i Norgestoppen på anleggssiden. Der har vi i flere tiår vært i Norgesbunnen når vi sammenligner profesjonelle klubber.

Det andre er at vi bør bli en klubb som ikke bare henter de riktige trenerne, men som utvikler de riktige trenerne. Fra de yngste på Akademiet og oppover. Og med riktige trenere så mener jeg slike som spillere blir bedre av å ha. Som er gode på å utvikle spillere både ferdighetsmessig, taktisk, vinnerinstinkt og råskap.

Klarer vi dette, så vil synergieffektene av å være nummer 1-laget i Bergen bidra til at vi nesten er nødt til å ligge i Norgestoppen resultatmessig.
13
Andre runde i cupen, også kalt 32-delsfinale.

Dette er et mye bedre lag enn Voss. De ligger på fjerdeplass i sin 3.divisjonsavdeling, og er enn så lenge med i kampen om opprykk. Men under Hornis har Brann levert veldig bra mot lag fra lavere divisjoner, så jeg vil tro dette går greit.

Jeg regner med alle friske, som ikke startet mot Blink, starter.
14
Ny kamp på torsdag.

Kongsvinger har kommet greit i gang, med syv poeng på seks kamper. Gode, gamle Lars Gerson er i gang igjen. Han kom innpå i de to siste seriekampene, og spilte hele cupkampen på onsdag. Da var han kaptein. Ja, han spilte faktisk 120 minutter, noe som bringer meg over på neste tema: Vil Kongsvinger være mer sliten enn Brann? I tillegg til at de i utgangspunktet kanskje er dårligere trent? De klarte altså å hale i land en 2-1-seier etter ekstraomganger mot Lørenskog på onsdag. Og så møter de KFUM på mandag, før kampen vår altså kommer på torsdag. Dette kan være en liten fordel oss.

Det er fristende å starte med samme lag som kjørte over både Ulf og Fredrikstad. Ingen skader eller suspensjoner. Relasjonene begynner å sitte.

Forøvrig skal jeg på denne kampen, og det blir vel min første seriekamp borte siden 2015, og første seriekamp utenfor Vestland siden 2001 eller noe slikt (så Viking-Brann i cupen 2012). Så det blir ekstra spennende/artig for min del.
15
Er det feil av meg å opprette en egen kamptråd for denne? Når vi allerede har en NM-tråd? Jeg mener nei. Alle obligatoriske Brann-kamper fortjener egen tråd.

NFF smeller til med nok et ugunstig kamptidspunkt. Kl 18 er for tidlig når det er en vanlig arbeidsdag.

Vil Brann fortsette den gode trenden med å måke over lag fra lavere divisjoner? Årets kamper for Brann 2 bærer bud om det.

Ingen av utespillerne som startet 16. mai, bør starte. Dyngeland orker sikkert en ny kamp, men det kan være klokt å la Holmen spille en kamp her og der, for å holde ham litt varm i trøyen. Plutselig kan ikke Dyngeland spille. Så vi satser på Holmen i mål.

Holmen
Blomberg - Hove - Junior - Felix
Skaanes - Tomar - Moberg
Finne - Myhre - Delaveris/Kvinge

Voss ligger på tredjeplass i sin 4-divisjonsavdeling. 12 poeng på fem kamper. De slo Bergen Nord 4-1 på bortebane i forrige kamp. Den gamle Brannjunioren Jan Ruben Sleen er en av deres beste spillere. Ellers så har Kristoffer Bidne erfaring fra 1. divisjon.
16
Brann / Overganger sommeren 2022
April 04, 2022, 07:18:36 AM
Vintervinduet er stengt, og sommervinduet er det neste. Når det gjelder nye spillere inn, så er alderssammensetning en av faktorene som spiller inn. En viss grad av foryngelse kan være klokt.


Delaveris virker å være langt fra å få særlig spilletid. Samtidig er han ung og har et visst navn. Kan forsvinne.

David Wolfe kan også forsvinne. Hornisen prioriterer nok klippekort til de fem som har spilt bakerst i det siste. Den defensive tryggheten der vil han neppe sette i spill. Da vil Wolfe på sikt miste landslagsplassen sin også, og ønske seg vekk.
17
Brann / Årsmøte(r) 2022
December 18, 2021, 10:12:08 AM
Som norsklærer liker jeg at språk og overskrifter er noenlunde presise. Dessuten foregår egentlig samme diskusjon i flere tråder nå. Kanskje ting som angår årsmøte(ne) i 2022 kan tas her fremover, så blir det lettere for alle å følge med?

Nå er det sak i BA og BT på at Joel Ystebø står i spissen for et forsøk på å kalle inn til ekstraordinært årsmøte. Mitt stalltips er at man der klarer å dra inn de nødvendige underskriftene som skal til (50). Den formelle argumentasjonen for å kalle inn til dette er et ønske om at styret skal bli fulltallig så fort som mulig.
18
Kamper / NM, Fana - Brann, 1. august kl 14:00
July 30, 2021, 21:55:11 PM
Jeg smeller til med egen kamptråd.

Har nettopp kjøpt billetter til meg og en kompis, så her blir det live kamp igjen. Det blir bra.

Spenningsmomenter i om det blir spilletid til Felix og/eller Mikkel. Jeg foreslår Mikkel rett inn fra start, for å få ham i gang. Forhåpentligvis er han bedre enn de vi har i fra før, og kan kanskje toppe det hele med en mer fordelaktig mentalitet som smitter. Få ham i gang.

Det er nok riktig å få Felix i gang også. Ellers så er Heggebø tilbake i trening, og dermed aktuell for spilletid. Og hva med Yaya?
19
Ny kamp på søndag. Forhåpentligvis kan vi stille med et sterkere lag. Først og fremst får vi håpe at Blomberg er tilbake på backen. Da kan Kolskogen gå inn som stopper igjen. Så får Forren og Barmen konkurrere om den andre stopperplassen. Det blir vel Forren, siden KI ikke vil stille med to høyrebente (men to venstrebente er visst ok).

Forhåpentlig er Simba 100% igjen. Han har imponert meg, og jeg mener han forsvarer en plass fra start. Så vil jeg tilbake til Skaanes, Rasmussen og Strand på midten igjen. Kniklas kan godt få innhopp.

Jeg tror laget, uten Taylor, vil fungere best om Grøgaard er på den andre vingen. Han er lettest å samarbeide med. Jeg syns Delaveris er en spennende type også. Bamba skuffet meg i går, men han har klippekort, så det er egentlig lite vits i å diskutere noe der.
20
Sett at ingen nye blir skadet. Så vet vi at Taylor er med landslaget. Og at Gerson og Pedersen er spilleklar. Hvordan skal vi starte?

Med null spilleminutter tenker jeg det er ugreit om Gerson og/eller Pedersen går rett inn på laget. De har ikke vist noe på lenge som skal forsvare noe slikt.

Forren er ingen favoritt hos meg, skjønt jeg elsker pasningene hans. Han har dog løftet seg de siste kampene, og så er det noe med relasjonene der bak som begynner å sitte. Så kanskje det er greit å starte med samme backrekke. Men jeg ønsker et planlagt bytte rundt 60. minutt, Forren ut og Gerson inn.

Heggebø fortsetter som midtspiss.

Hvem skal ha vingplassene? Her er jeg usikker. Fristende å ta Simba inn igjen. Om Skaanes flyttes opp, så kan Barmen eller Grøgaard gå inn. Men jeg er skeptisk til både Barmen og Rasmussen samtidig på midten. Delaveris kan og få prøve seg, eller Wolfe. Kanskje Wolfe er før Delaveris i køen akkurat nå. Bamba gjorde det ok på kant, og kan kanskje få ny tillit der.

Tror jeg vil gå for dette laget fra start:

Opdal
Blomberg - Kolskogen - Forren - Kristiansen
Strand - Rasmussen - Skaanes
Simba - Heggebø - Wolfe

Planlagt bytte Forren vs Gerson. Og planlagt bytte der Pedersen går inn på midten for den det der og da er mest hensiktsmessig å ta ut.

Jeg er veldig usikker på vingplassene.