• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - viks

1
Brann / Re: Overganger vinteren 2019
January 14, 2019, 12:43:55 PM
Ganske sikker på at Brann kommer til å snu V-en på midten kommende sesong, for å få det beste ut av RYJ. Haugen i tier rolle. Derav de mange og fysisk "små" midtbanespillerne.

Hadde man skulle fortsatt som tidligere hadde Barmen hatt ny kontrakt, og man hadde hentet mer hodesterke spillere...
2
Brann / Re: Talentarbeid
December 22, 2018, 10:51:03 AM
Blir feil og sammenligne med RBK. Deres spillere er jo eksponert for spill i Europa hvert eneste år gjennom spill i europacup som bidra til at prisene blir høyere. I tillegg har jo RBK et større navn ute, og kan derfor være tøffere i forhandlinger.

Ser ikke problemet med strategien med å låne ut unge spillere. Er vel en velprøvd praksis som alle store klubber i Europa bruker i større eller mindre grad. Også RBK som eksempel Midtsjø (Sandnes Ulf) og Sørloth ( Bodø Glimt) der de fikk sine gjennombrudd.

At LAN kunne vært flinkere å gi unge spillere sjansen er jeg enig i, men den overordnede strategi med utlån er helt innenfor i mine øyne.
3
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 21, 2017, 15:24:20 PM
Quote from: viks on November 21, 2017, 15:01:34 PM
Vil hjørnet SPV-Frydenbø lukkes også? Fremgår jo ikke noen plass..


Hjørnet mellom SPV og Hansa:
"Tifo-rom til Bataljonen løses ved at det etableres et tilgjengelig område under tak oppe på plattingen mellom Sparebanken Vest- og Frydenbø-tribunen."

-> Spent på og håper at dette inkluderer at det tettes igjen mellom her også, for helheten sin del...
4
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 21, 2017, 15:01:34 PM
Vil hjørnet SPV-Frydenbø lukkes også? Fremgår jo ikke noen plass..
5
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 14, 2017, 22:02:52 PM
Var det ikke Harald Johannessen som reiste seg på et årsmøte og ga uttrykk for den forferdelse og elendighet han hadde opplevd fra TV-stolen i Spania når vi rykket ned i 2014?
6
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 07, 2017, 14:36:12 PM
https://www.bergen.kommune.no/hvaskjer/kunngjoringer/kunngjoring-146738

I byggesøknaden er jo tribunen tegnet inn som tre etasjer inn mot banen - men kan fasade mot banen endres så lenge søknaden er innvilget eller vil dette være en for vesentlig endring til at godkjent plan kan gjennomføres?

Vil tro svaret på dette er at dette ikke kan endres innenfor gitte søknad, og da sitter man vel igjen med de skissene som allerede foreligger som eneste alternativ, dersom disse ikke er endret underveis?7
Brann / Sv: Agenter
February 27, 2017, 22:26:26 PM
http://www.bt.no/100Sport/fotball/Bergenstalent-pa-provespill-i-dansk-toppklubb-231343b.html

Mer bekymringsverdig om vi faktisk misser ut på lokale talenter bare fordi Lillejord er agent. Da blir dette for dumt.
8
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
January 13, 2017, 10:24:50 AM
Brann kommer til å tjene gode penger på denne løsningen, og kvitte seg med masse gjeld.

Dette trekkes selvsagt ikke frem av Brann på nåværende tidspunkt all den tid det fortsatt er veldig mange "usikkerhetsfaktorer" - og de som styrer i Brann nå er fornuftige mennesker som ikke bygger luftslott i media, men har begge beina plantet på jorden.
9
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
September 08, 2016, 10:33:39 AM
Brann selger sikkert leilighetene til SIB ved ferdigstillelse, men Brann fortsetter helt sikkert å eie grunnen leilighetene står på og dermed får en årlig leie på dette på ett eller annet vis..Lite administrasjon og sårt tiltrengte penger i kassen årlig..
10
Brann / Sv: Overganger sommeren 2016
July 26, 2016, 20:57:13 PM
Legg ikke for mye vekt på YouTube klippene og tidligere stats.

Regner med at LAN, Soltvedt og Tjernås har finsiktet en rollespesialist i LANs 4-3-3 med eksplisitte egenskaper som trengs for den spesifikke rollen. Noe annet vil overraske meg.
11
Tifo, sanger o.l.... / Sv: Tribunekultur
July 01, 2016, 12:08:01 PM
12
Brann / Sv: Overganger vinteren 15/16
February 15, 2016, 22:44:01 PM
Om vi signerer Johansen er det jo brukbar dekning på midtbanen sånn kvantitetsmessig i hvert fall med fem spillere som kan bekle 3 ledige posisjoner. I tillegg kan jo Acosta og Demidov være nødløsning i krise og krig. Veldig spent på hvem den unge angriperen er.

Braathen bør ikke signeres på mer enn ett års kontrakt, men kan være en grei joker og x faktor. Virker som LAN kun vil ha innoverkanter ikke vinger. Lorentzen er nok ferdig til ferien, og tipper Orlov forsvinner ut raskt
13
Brann / Sv: Overganger vinteren 15/16
February 01, 2016, 22:47:18 PM
Badji klar for Anderlecht;
http://www.rsca.be/nl/nieuws/stéphane-badji-nieuwste-aanwinst-rsca

Forhåpentligvis får vi noe penger som Bt hevder... (10%)
14
Brann / Sv: Overganger vinteren 15/16
January 31, 2016, 11:51:58 AM
Bare tull. Ta lag som eksempelvis Odd og Viking som kom på henholdsvis 4 og 5 plass i fjor. Tar man deres førsteoppstillinger med vårt antatt beste lag - står ikke vi noe tilbake for disse på papiret..Odd har vel overprestert i en årrekke gjennom en usedvanlig innspilt spillemønster/spillestil.
15
Brann / Sv: Overganger vinteren 15/16
January 30, 2016, 00:00:56 AM
Som Krakra korrekt påpeker er ikke TL noe mer komplisert liga enn at et godt trent lag med en middelmådig spillerstall, men en godt innarbeidet spillestil enkelt kan klare en topp 4-6 plassering.

Dette er ikke en påstand, men historisk dokumentert nærmest årlig.. Alt for tidlig å krisemaksimere, før stallen i det hele tatt er komplett...
16
Brann / Sv: Vibeke Johannessen
January 14, 2016, 12:59:49 PM
Morsomt at så mange her inne syntes det er kjempeflott at majoriteten av pengene de bruker på å abonnere på tippeligaen for å se Brann, går til å finansiere Dag Eiliv Fagermos lønn fordi de pt er et bedre lag enn Brann. Istedenfor faktisk å komme Brann til nytte når det faktisk er de man betaler for å se...

Dere som syntes avtalen er grei hadde vel vært storfornøyde med en "ny ordning" der 50% av alle kampdag billettinntektene i tippeligaen skulle gått inn i en felles pott, for deretter og fordeles 50% etter plassering også...

Det er jo det som er realiteten av dagens medieavtale.... De fleste som tegner abbonenement har jo det fordi de heier på Brann, RBK, VIF eller Viking, men det er småklubbene som snylter  og sikrer seg millioner mer bare fordi de kommer 3 plasser høyere på tabellen..

Jeg sier ikke at Brann skal "ha alt". Men dagens fordelingsnøkkel er urettferdig. Punktum.
17
Brann / Sv: Vibeke Johannessen
January 13, 2016, 17:20:12 PM
Hadde Brann vært en normal norsk bedrift, hadde Brann vært konkurs hvert år siden 2009.

Heldigvis holder onkel Trond koken, og er ved god helse. Det er nemlig den eneste grunnen til at Brann i det hele tatt eksisterer som toppklubb. I fjor spyttet han inn 35 millioner for å dekke ett år i Obås.

Det er realiteten.

Det er grenser for hvor mye kostnader Brann klarer å kutte. For de har en langsiktig gjeld på minst 150 millioner som skal håndteres, og som koster de over 20 millioner i året (Stadion)

Når smertegrensen er nådd for å kutte kostnader, så er man nødt til å øke inntektene for å overleve. Medieavtalen som Brann rettmessig fortjener mer av, er en slik mulighet.

Tror det er på tide at enkelte her inne begynner å ta inn over seg de faktiske forhold, før de langer ut i øst og vest om latterlige problemstillinger som for mye kommersialisering, mangelfull retorikk osv.

Realiteten er at Brann i praksis er konkurs, og holdes kunstig i live av onkel Trond. Alle her inne ønsker vel at Brann skal være selvgående og klare seg selv. Da er klubben nødt til å ha inntekter, for det er grenser for hvor lenge man kan kutte kostnader uten at det også går utover inntektene, og evne til å betjene gjeld

Prøv å filosofer litt over realiteter, før dere gyver løs på "grådige" Vibeke, og stakkarslige uttalelser. Hennes primæroppgave er faktisk å berge klubben, som dere alle er glade i.
18
Brann / Sv: Vibeke Johannessen
January 13, 2016, 15:49:05 PM
Quote from: Nixon on January 13, 2016, 14:21:14 PM
http://www.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/Klart-Brann-skal-ha-mer-penger-671423_1.snd

Pamer støtter Brann sitt utspill, og at dagens avtale absolutt bør revideres viser eksempelet med Brann og Sogndal i fjor der Sogndal ble vist fire ganger mindre enn Brann på gratis-TV, men fikk en million kroner mer.

Det er slike tall som Brann burde brukt som argument i stedet for det som ble sagt!


Det er jo nettopp dette Brann helt sikkert gjør. Men som Vibeke fornuftig sier; debatten skal ikke tas gjennom media.
19
Brann / Sv: Vibeke Johannessen
January 13, 2016, 13:54:23 PM
Hva med å lese artikkelen? Ingenting galt med Brann sine uttalelser;

Quote
- Vi må oppriktig talt få lov til lov til å være med på å løfte fotball. Det er kanskje derfor vi er der vi er som klubb, fordi vi ikke har tatt denne kampen før, sa Branns daglige leder Vibeke Johannesen. Klubbens styreleder fulgte opp med at han mener det er riktig at Brann får mer av kaken på bekostning av andre.

- Blant annet vil dette gi oss mer penger til spillerkjøp, sa styreleder Eivind Lunde.


Her er man jo ærlig å sier at vi ikke har vært flinke nok på dette tidligere. At RBH sov i timen og hadde fokus alle andre plasser enn han burde, og det er strengt tatt ikke Vibeke sin feil...

Quote
Johannesen i Brann viser til at man nå er midt i en prosess der det diskuteres hvordan mediepengene skal fordeles, og hun ønsker derfor ikke å gå inn i debatten på det nåværende tidspunkt.

- Vi mener vi må finne flere parametere for fordeling enn det rent sportslige. Nå skal vi søke samarbeid med andre klubber, og vi ønsker å ha en konstruktiv dialog fremover, sier Johannesen.


Flott uttalelse. En slik debatt og prosess skal ikke tas gjennom media, men gjennom dialog klubbene i mellom.

Det som faktisk er pinlige uttaleser er det jo VIF og Viking som står for;
Quote- Sinnssykt å skulle gi Brann mer penger, kontrer Vålerengen-sjef.

-Det kan ikke være slik at fordi Brann har et stort potensial, så skal de ha mye penger, sier Stig-Ove Sandnes, daglig leder i Vålerengen Fotball.

- Det er noen lokomotiver som Brann og Viking som er avgjørende for interessen rundt norsk fotball. Derfor er det rimelig at de får mer av kaken, sier Eirik W. Henningsen, nyansatt daglig leder i Viking.

- Hvis vi er nummer 13 eller 14 på tabellen, hvorfor skal vi ha mer enn dem som blir nummer én? (VIF),

Hvis Mjøndalen for eksempel er nummer én og skal representere oss i mesterligaen, hvorfor skal ikke de få mest, sier Vålerengen-sjefen, som tidligere har vært Tromsø-sjef og assisterende generalsekretær i Norges Fotballforbund.Dette er pinlige uttalelser. Vibeke fremstår veldig bra her. Alle tåpelige uttaleser faller jo fra Viking og VIF. Det er jo atpåtil disse uttalsene folk her inne henger seg opp i. Ting hun ikke har sagt en gang - istedenfor å applaudere et særdeles godt initiativ...

20
Brann / Sv: Vibeke Johannessen
January 13, 2016, 12:59:00 PM
Quote from: Nixon on January 13, 2016, 12:22:30 PM
Men hvor mye skal seertall trumfe sportslige prestasjoner? Det er helt greit at gode seertall skal premieres, men bare til et visst punkt, for det blir etter min mening litt feil dersom det blir hovedkriteriet. For å komme fra en stor by er ingen prestasjon i forhold til å gjøre det godt sportslig. Og sistnevnte bør være viktigst.


Er jo ikke snakk om at de skal trumfes, bare fordeles mer fornuftig. Når Brann bidrar mer enn Odd til verdien av produktet/medieavtalen, så er det jo klart at dette må gjenspeiles i fordelingen.

Nå 30% bare for å ta et tall av de som velger å kjøpe Tippeliga abonnement hos Discovery og dermed finansiere kjøpet av tv-rettighetene, faktisk kommer fra Bergen og heier på Brann - så bør jo dette gjenspeiles mer i fordelingen av mediepengene.

Jeg betaler selv for et tippeliga abonnement, og ser kun Brann sine kamper når jeg ikke er tilstede selv. Selvfølgelig er jeg interessert i at Brann skal få mest mulig igjen for de pengene som jeg bruker på de. Slik modellen er nå, får Odd mer penger enn Brann fordi de kommer på 3 plass, og Brann på syvende... Satt helt på spissen så finansierer vi mer av lønnen til Fagermo enn vi burde - men det er jo tydeligvis mange her inne som syntes det er fornuftig...

21
Brann / Sv: Vibeke Johannessen
January 13, 2016, 12:17:58 PM
Quote from: Spelaren on January 13, 2016, 12:11:21 PM
Quote from: ostraume on January 13, 2016, 11:32:07 AM
Ja til mere penger, men denne er rimelig pinlig: "Det er kanskje derfor vi er der vi er som klubb, fordi vi ikke har tatt denne kampen før."


Ja det er sånn offer-tankegang vi skal unngå.


Er jo ikke offer tankegang, og erkjenne at man ikke har vært flinke nok på noe tidligere.

Lokomotiv beskrivelsen er jo bare en illustrasjon på at det er disse klubbene som drar mest seere.

22
Brann / Sv: Vibeke Johannessen
January 13, 2016, 11:23:54 AM
23
Brann / Sv: Vibeke Johannessen
January 13, 2016, 10:34:41 AM
Selvfølgelig skal Brann ha mer TV penger enn andre uavhengig av tabellplassering.

Når TV rettighetene selges, så er dette et produkt som kjøpes. En av de viktigste delene i dette produktet er Brann, uavhengig av hvordan vi gjør det på tabellen eller divisjon vi spiller i. Brann hadde flere tv-seere på sine OBOS kamper enn tippeliga kamper jevnt over i fjor. Det forteller noe om interessen. Vi ble også flyttet i hytt å pine for å tilpasse oss sofagrisene som skal se kampene på TV...

-Når det er Brann TV-seerne vil se, og ikke Odd og Mjøndalen - hvorfor skal ikke vi få betalt for dette da?
-Når det er våre kamper som flyttes i hytt å pine desidert mest,  for å bli vist på TV - hvorfor skal ikke klubben tjene mer på dette?

Lurer på om dere som syntes dette er urimelig, hadde tenkt det samme om det var deres egen privatøkonomi dette gjaldt. Man gir jo ikke penger for salg av leiligheten sin til andre i borettslaget, fordi de har vært så flink å bidra på dugnad året igjennom eller fordi de er en del av et "hyggelig boretsslag". Det var jo din leilighet som kjøper ville ha og betalte for...

Brann er en vital del av mediavtalen, og produktet norsk fotball. Uavhengig av vår tabellplassering eller divisjons status. Da skulle det bare mangle at vi gjorde krav på vår del av kaken.
24
Brann / Sv: Overganger vinteren 15/16
January 05, 2016, 21:39:58 PM
Quote from: Xminator on January 05, 2016, 21:23:32 PM
Quote from: viks on January 05, 2016, 20:06:25 PM
Skjønner ikke dette hysteriet om at forsterkningene må være så tidlig på plass.

Premier league lagene begynner gjerne oppkjøringen andre uken i juli, og starter serien tredje uken i august. De foretrekker jo å signere spillere på sommeren for å spille disse inn...

Om Brann venter til etter internasjonale overgangsvinduet, har litt is i magen - er sjansen større for å få tak i bedre spillere som håpet på en overgang til større liga, enn om man stresser og hastesignerer i januar bare for på død og liv ha 2-3 ekstra uker med trening med laget før sesongstart.

Fotball er ikke akkurat rakettforskning. Gode spillere tilpasser seg raskt spillestil
25
Brann / Sv: Overganger vinteren 15/16
January 05, 2016, 20:06:25 PM
Skjønner ikke dette hysteriet om at forsterkningene må være så tidlig på plass.

Premier league lagene begynner gjerne oppkjøringen andre uken i juli, og starter serien tredje uken i august. De foretrekker jo å signere spillere på sommeren for å spille disse inn...

Om Brann venter til etter internasjonale overgangsvinduet, har litt is i magen - er sjansen større for å få tak i bedre spillere som håpet på en overgang til større liga, enn om man stresser og hastesignerer i januar bare for på død og liv ha 2-3 ekstra uker med trening med laget før sesongstart.

Fotball er ikke akkurat rakettforskning. Gode spillere tilpasser seg raskt spillestil
26
Bataljonen.no / Sv: Musikk etter Brann scoring
October 24, 2015, 21:48:48 PM
Quote from: blobby winters on October 24, 2015, 19:00:46 PM
Alternative vi bruker i dag av de 3 mulige...

http://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/eliteserien/Nystemten-ma-endres-174136_1.snd

er at musiken spilles over høytalerne, mens publikum synger oppå. Slik som Liverpool-fansen gjør på Anfield.

Men på Anfield, Boleyn Ground, Selhurst Park og alle andre, stoppes musikken fra høytalere før slutt og fansen tar over.
Jeg mener det ville vært det beste for oss.
La Tor Endresen starte nystemten over høytaler for å få den i gang og så la publikum ta over.


Kunne ikke vært mer enig. Hadde tilført enda mer magi.

Absolutt en sak for Baraljonen å ta opp med Brann.
27
Kamper / Sv: Brann - Jerv, onsdag 14.10 kl 19:00
October 12, 2015, 19:30:48 PM
Store forskjellen her er vel at de fleste som er mot megafon har 15-20 år på Store stå bak seg, og vet at det er fullt mulig å lage god stemning uten bruk av annet enn stemmen.

Ungdommene som liker å stå med ryggen mot banen, og som har gjennomført og bestått YouTube supporterkultur grunnkurs er gjerne for megafon.

For sistnevnte gruppe er gjerne å lage mest mulig støy det viktigste, og så kommer resultat og spill i beste fall i annen rekke.

For min del går jeg på stadion for å se fotball fordi jeg elsker spillet og laget. Når vi ligger under 0-4 mot Sogndal er ikke det første jeg føler for å hoppe, sitte meg ned for å hate, eller synge så høyt jeg bare kan.

Kall meg gjerne konservativ
28
Kamper / Sv: Brann - Jerv, onsdag 14.10 kl 19:00
October 12, 2015, 13:51:30 PM
Dersom man skal lage en dokumentar om stemningen på Stadion, så burde man vel forsøke å skape god stemning på samme måte som vi alltid har gjort og med samme virkemidler.

Resultatet blir vel nå en dokumentar om testprosjektet-megafon mer en den vil gjenspeile klassisk stadion stemning.

Blir eksil for meg på øvre på onsdag i hvert fall, og der forblir jeg nok med den utviklingen man nå ser at vi på død og liv skal gjøre det samme som og kopiere alle andre i forsøket på å lage "god stemning". Lite kreativt, historieløst, og desperat.
29
Bataljonen.no / Sv: Musikk etter Brann scoring
August 24, 2015, 22:19:58 PM
Var en låt fra "Pokal" i hvert fall. Gjennombriddsband fra fjorden de og. Sikkert den du mener. Husker ikke hvilken av låtene deres de spilte, men var sikkert "på rømmen", "den tiden"  eller "for deg tusen ganger til"...
30
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 15, 2015, 23:50:13 PM
At man har gått bort i fra RBH's telefonliste til agenter han stolte på, til faktisk å ha en egen liste over alternative spillere er jo for en månelanding å regne i Brann sammenheng...
31
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 11, 2015, 20:13:20 PM
Imponerende få lekkasjer i Brann om dagen. Soltvedt ligner mer og mer på en trollmann fra Dalen;

"Samtalene rundt byttehandelen har pågått en stund. Rennie var i Bergen i to dager i forrige uke der han gjennomgikk medisinsk test og hadde samtaler med sportssjef Rune Soltvedt. Men først i dag, på «deadline day» i Sverige, ble den endelige avtalen klar."

http://www.brann.no/news/article/dr1ywgj9433h1p5t3hexnd3n7/title/orlov-ut---hammarby-ving-inn

32
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 11, 2015, 18:36:42 PM
Selvfølgelig ville Brann solgt Orlov, men det er jo ikke bare å trykke på en selge-knapp som i FM. Det må jo være noen som er villige til å betale for at man skal selge, per dags dato er det neppe det for Orlov.

Noen kjappe søk på YouTube forteller meg at Rennie er mye mer en Larsen/Huseklepp utfordrer enn Lorentzen/Pedersen/Karadas. Det er jo nettopp noe slikt vi har trengt.

Nå får vi inn en spillertype vi trenger desperat i en målfarlig assistpoeng sanker, mens Orlov får sjansen til å vise at han duger i Allsvenskan og forhåpentligvis gjør han braksuksess sånn at vi kan enten beholde han, eller selge han for mye mer etter sesongen. Markedsverdien til Orlov stiger jo ikke akkurat ved at han sliter benk i Obos.

Vil faktisk karakterisere dette som meget god og smart business...
33
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 10, 2015, 14:44:08 PM
34
Quote from: krøvel vellevold on August 09, 2015, 11:33:23 AM


Ironien fullendes med "premier league vi ler oss i hel" (forøvrig meget passende når speaker annonserer pl resultater), og så synger men avgårde på engelsk og Sandnes away ett minutt etterpå.

Helt enig at meningsløse "ferge-sanger" har ingenting på kamp og gjøre.
35
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 08, 2015, 18:08:22 PM
Dukker nok opp hvis han klarer å fokusere på Brann og ikke bare tenke på mulig profftilværelse. Lukter "De Gea vraking".
36
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 08, 2015, 07:49:34 AM
Er vel ikke akkurat en nyhet at Brann prøver å bli kvitt Orlov. Det har de vel gjort siden i vinter når den Kasakstanske klubben ville kjøpe han..
37
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 07, 2015, 15:38:29 PM
Spillere uten kontrakt og klubb kan fritt finne seg nye klubber uavhengig av overgangsvinduer. Noe annet ville jo innbefatte å nekte en arbeidstaker å ta seg jobb, som igjen sannsynligvis bryter med en eller annen EU regel. Relativt sikker på at dette er tilfelle i hvert fall i Europa,og sikkert i markedsøkonomiske US.
38
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 05, 2015, 19:26:12 PM
http://www.tv2.no/2015/08/05/sport/fredrik-aursnes/tippeligaen/7226472

Hele Norge ønsker Fredrik Aursnes. Brann er også nevnt. Hadde vært greit og byttet han ut med Haugen, men virker ikke så realistisk dessverre...

Eneste vi kan gjøre for å gjøre oss attraktiv er å vinne fotballkamper og sikre opprykket. En seier mot Sandnes kan sånn sett være svært viktig også mtp spillere som kommer inn før vinduet stenger..
39
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
July 30, 2015, 17:08:49 PM
Hønefoss Alexander Groven som er venstre back har visst signert for S08 idag. Tjærnås var vel og så en Hønefoss kamp for ikke så lenge siden, så han har nok vært på listen over potensielle kandidater i hvert fall..
40
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
June 26, 2015, 07:11:39 AM
Hansson var ikke banens beste mot Sarpsborg. Ikke i min bok, ikke i noen aviser, eller noen andre plasser foruten din bok. Men et bra innhopp gjorde han.
41
Kamper / Sv: Cupen 2015
June 24, 2015, 21:46:02 PM
Hansson er nødt til å jobbe med å stenge rom defensivt. Forventer ikke at han skal ta duellene fullt ut, men å plassere seg på en måte som gjør at han stenger rom må ham klare med friske bein. Relativt enkelt å lære så det kommer nok.
42
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
June 19, 2015, 23:15:04 PM
Parkeringsanlegg under stadion tror jeg ikke er så realistisk all den tid Stadion faktisk ligger på en myr, og det renner en elv under hele stadion.

Hadde fått ganske store konstruksjonskostnader med tanke på å lede vannet bort, og vinningen hadde fort gått opp i spinningen.

Man hadde jo også vesentlige kostnadsoverskridelser pga dette problemet når man bygge spv og bt om jeg ikke husker helt feil.
43
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
May 14, 2015, 13:07:34 PM
Deila / Celtic og Burnley er visstnok etter Austin i følge hans egen agent ;
http://hereisthecity.com/en-gb/2015/05/14/rodolph-austin-confirms-interest-in-midfielder-after-leeds-exit/
44
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
May 13, 2015, 20:10:09 PM
45
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
May 13, 2015, 19:56:36 PM
Quote from: dudo on May 13, 2015, 19:33:00 PM
Jeg synes ikke demidov og Austin er like i det hele tatt.


Like som at de begge trives i en mer defensiv midtbanerolle. Ikke som en offensiv kreativ kraft, selv om Rudy liker å gå på lange dype løp.
46
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
May 13, 2015, 19:21:34 PM
Austin nevnes jo også i forbindelse med en haug med klubber i Championship. Tror det ikke før jeg ser det, men du verden for en god signering.

På den annen side er han jo en relativt lik spiller som Demidov. Det vi vel har manglet mest fra midtbanespilleren våre de siste årene er vel en kreativ maestro som scorer mål. Lenge har vi vel håpet at dette skulle være Haugen, men det er lite som tyder på dette.

Austin er uansett for god til å la gå om det finnes noen som helst mulighet.
47
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
April 29, 2015, 11:25:37 AM
Quote from: osoerli on April 29, 2015, 11:21:54 AM
Quote from: viks on April 29, 2015, 11:06:38 AM
Tar man eksempelvis Molde så har vel de som daglig leder tidligere Løv-Ham spiller Tarjej N. Jacobsen og meg bekjent ingen fotballpersonligheter i styret, og de har jo tross alt vunnet noe de siste årene.


Point taken, men jeg tror understreker tror ikke det er noen sammenheng mellom sportslig suksess og overveiende vekt av sportslig kompetanse i styrer om man sammenligner suksessfulle klubber rundt omkring i Europa eller Norge forøvrig.

Rosenborg har knapt startet sesongen, og likevel geniforklarer tirsdagsgjengen det sittende styre der. De glemme rjo helt å nevne at i Trondheim så har man jo faktisk kultur for å vinne noe i motsetning til deres gjeng som stort sett har tradisjon som kaos-konstruktører.
48
Brann / Sv: ?rsmøte 2015
April 29, 2015, 11:06:38 AM
Kjøper ikke helt argumentene at det nye styret skal være blottet for fotballkompetanse, selv om man helst ønsker at alle skal være god på alt.

Morten Kolseth var inne på noe helt vesentlig i sin tale igår. Styrets primære oppgave er å tilrettelegge for at avdeling sport skal kunne løse sine oppgaver på best mulig måte. Styret skal altså fatte store strategiske beslutninger, ikke bedrive detaljstyring. Det er administrasjonen som tar seg av.

-Styret skal ansette en kompetent sportsjef, som de videre skal spille god, og i samråd med ham eller sittende sportssjef i fellesskap vurdere sportslige prestasjoner. Det er sportssjefen som skal være kontinuitetsbæreren i avdeling sport, ikke et styre som kommer og går. Denne ansettelsen er en av de viktigste vi kommer til å gjøre på mange år.

Dersom Brann presterer sportslig så driter de fleste i hvem som sitter i styret så lenge vi ikke går tyve millioner i minus. Sånn sett så er jo mulighetene gode for at et styre kan gjøre en ypperlig jobb, men likevel møte misnøye fordi man presenterer under forventning sportslig. Mye av nøkkelen her ligger i å ansette en kompetent sporssjef som tørr og ta veloverveide standpunkt.

Jeg personlig er glad det er det styret vi valgte i går som skal skape fremtidens Brann, og bygge opp klubben fra bunnen av, og ikke en gjeng som lengter tilbake til trøstesløse sesonger på åttitallet og tidlig nittitallet. Brann trenger nye koster over hele linjen, og nå har vi en unik mulighet til å få dette med ny daglig leder, sportslig leder, nytt styre og kanskje også en rekke helt nye tanker omkring en rekke temaer som Brann så til de grader har forsømt de siste årene.

Som en kuriositet; Ser man bort i fra Rosenborg (som har en unik vinnerkultur), hvor mange andre norske eller internasjonale klubber har bred fotballfaglig kompetanse i styret?

Tar man eksempelvis Molde så har vel de som daglig leder tidligere Løv-Ham spiller Tarjej N. Jacobsen og meg bekjent ingen fotballpersonligheter i styret, og de har jo tross alt vunnet noe de siste årene.
49
Kamper / Sv: Brann 2 2015
April 29, 2015, 10:56:10 AM
Har sagt det før. Brann 2 rykker ikke opp i år. Både Sotra og Lysekloster er altfor sterke over tredve kamper sesongen igjennom. En 3-5 plass er vel det som kan være realistisk å håpe på.
50
Brann / Sv: Tabelltipping 1. divisjon 2015
April 05, 2015, 21:23:50 PM
Skal i utganspunktet være uproblematisk at lag løfter seg 5% og spiller cupfinale hver gang de møter Brann, all den tid vi vel skal være 10-15% bedre enn samtlige lag utifra stall og ressurser. Rykker ikke Brann opp i år, er det en like stor fiasko som nedrykket i fjor. En fiasko i tilfelle Richard Norling er hundre prosent ansvarlig for om han da får fullføre sesongen. Jeg tror ikke det skjer.