• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - DrMeland

1
Brann / Sv: Steffensen Sparket.
August 07, 2008, 13:49:43 PM
2
Brann / Sæternes går til Odense
July 11, 2007, 07:36:00 AM
3
Brann / Ny spiller??
March 06, 2007, 12:51:07 PM
Jeg stusset mest på kommentaren om at norsk fotball sikkert var mye dårligere enn polsk fotball og dermed ble det lettere å spille seg inn på laget vårt... Spenstig!
4
Brann / Erik Mjelde ute med leppen igjen.
March 05, 2007, 14:49:42 PM
5
Brann / Erik Mjelde ute med leppen igjen.
March 01, 2007, 10:53:52 AM
Quote from: "Xminator"Hvor mange spillere har Sogndal solgt med millionfortjeneste de siste 5 årene?
6
Brann / Erik Mjelde ute med leppen igjen.
March 01, 2007, 08:32:42 AM
Quote from: "Kjell249"Er det virkelig det? Er det mange av verdens beste lag som dyrker talentene sine selv? Det er bare bullshit, uten noe fundament i sannheten. Fortell meg hvilket lag dette gjelder og hvilke spillere. Her er det sikker fristende og si Arsenal, Real Madrid og Barcelona. Men hvor mange av disse spillerne er oppfostret av klubben selv?

Mye sant i det du sier, men det er vel heller ingen som har sagt at eventuelle talenter i A-stallen vår må være oppvokst på Minde.

Karadas var regnet som et kjempetalent fra Eid og vi hentet ham til klubben. Han fikk spille og utvikle seg på A-laget, og er et godt eksempel på at vi har klart det før uten at spilleren selv var fra Bergen. Torstein Helstad er et annet. Han var fast på U-21 og vi betalte en god slump med penger for å få ham hit. Ingen har vel angret på det. Jeg mener at hele nedslagsfeltet vårt er hele Vestlandet ikke bare Bergen. Synes det må bli slutt på at Sogndal støvsuger markedet for lokale talent som de selger videre med millionfortjeneste mens vi henter albanere og slovenere som aldri slår til.

Det er positivt at RBH er ansatt. Tror han kan bidra mye på dette feltet.
7
Brann / Erik Mjelde ute med leppen igjen.
February 28, 2007, 09:13:19 AM
Quote from: "Xminator"
QuoteFor å si det slik, det finnes større talenter enn PVM i Bergensdistriktet.


Dette er tull og du vet det.

Hvorfor skulle det være så mange flere og større talenter på Hamar enn i Bergen?

Talenter har vi hatt nok gjennom tidene men de er aldri blitt satset på. I fjor hadde vi en kjempebra førsteellever og skulle forsterke stallen. Vi overså alt av lokale spillere og hentet inn Zavrl, Majoren, Monkam og Memelli. 4 gigantiske flopper! Spillere som tilførte oss absolutt ingenting.

Er Knut Walde en dårligere stopper enn Zavrl? Ville Låstad scoret færre mål enn Memelli? Ville Storesund tilført oss mindre enn Monkam har gjort?
Synes Peddi gjorde en god jobb, men han ble altfor opptatt av å reise verden rundt at han glemte hva han hadde her hjemme.

Et Brannlag må ha en kjerne av klassespillere. Disse kan godt kjøpes hvis vi ikke klarer å dyrke dem frem selv, men i en tropp på 22 mann vil det alltid være plass til talenter uansett hvor godt laget er. Når de beste klubbene i verden klarer å dyrke frem egenproduserte spillere så bør Brann fra Bergen også klare det.
8
Brann / Erik Mjelde ute med leppen igjen.
February 26, 2007, 14:48:04 PM
Quote from: "Xminator"Nei, veien til Brannsuksess er å hente spillere som allerede har prestert.

Det der blir for passivt X. At veien til suksess er å hente spillere som allerede har prestert er greit nok, men det er jo lov å ha to tanker i hodet samtidig. Det er ikke slik at enten så kjører du innpå alt du har av lokale talenter eller så kjøper du kun etablerte spillere.

Problemet vårt er at vi har ikke et j... talent i troppen engang! Mens stadig flere klubber fyller på med ungdom og dermed gir dem et godt treningsgunnlag og noen minutt med kamperfaring innimellom så fyller vi opp stallen med rask fra alle verdenshjørner. Når vi leder med 4-0 på hjemmebane så er det en fin anledning til å hive innpå et talent. Vi derimot hiver innpå spillere som Martin Knudsen og Migen Memelli.

Jeg ser gjerne at troppen består av 17-18 klassespillere, men fra 19-22 så er det rom for å dyrke frem spillere selv. Minner også om at et talent ikke nødvendigvis trenger å komme fra Bergen. Noen av de spillerne vi har hatt mest suksess med de siste årene er unge talentfulle spillere som ble hentet fra andre kanter av landet, f.eks Karadas, Helstad, Løvvik m.m.

Snittalderen vår begynner å bli jævlig høy og når vi ikke har en eneste mann under 21 begynner det å bli pinlig. At nevnte Erik Mjelde måtte til Sandefjord for å spille fotball, mens vi sitter i Bergen og sutrer fordi vi ikke har noen reell utfordrer til PVM på venstrekanten er latterlig. Og hvorfor har vi med unge spillere til La Manga når vi ikke engang tør å bruke dem i betydningsløse treningskamper? Noe med signaleffekten her...
9
Brann / Homohets
January 29, 2007, 13:45:59 PM
10
Må le!

Mer enn vittig at de samme personene som no hyller Peddi var di samme som ville ha han sparket etter Rønningen-salget... Det viser vel bare at vi fotballsupportere både har selektiv hukommelse og er altfor kortsiktige og dum til noengang å komme innenfor stadionportene som noe annet enn nettopp supportere.

RBH er en glimrende mann for jobben. Han er i likhet med både Bjørn Dahl, MonsaMjeld'n og Peddi en rolig og sindig type som er godt likt og høyt respektert. Han har sakte men sikkert steget i gradene, noe som tyder på at han er faglig dyktig. Vi trenger kontinuitet og ro i denne klubben.

Ang. talenter så har vel ingen sagt at innkjøp av klassespillere skal gå på bekostning av talentutvikling. Det er faen meg på tide at vi får fingen ut av ræven og begynner å utvikle talenter vi også.

Dra til Afrika for å hente en ungdom som spiller 6 minutt i årets serie? Det kalles å gå over bekken etter vann, og det har Brann vært flink til også i Peddiens tid.
11
Brann / Trekk deg Mons Ivar Mjelde!
November 06, 2006, 15:35:34 PM
Quote from: "KenFeltZ"Brann har brukt vanvittige summer på spillere de siste årene så det burde vært mulig å kjøpt fri en trener også. Beste kandidaten er for meg Stabæks sin trener, Jan Jønsson. Kan være minst like fornuftig å brenne av noen millioner på å kjøpe han fri enn det å kjøpe en ny spiller til tilsvarende sum.

Greit nok det, men hva er det som tyder på at Jan Jønsson skulle oppnå noe mer enn Mjelde?

Til tross for to spisser som har scoret nærmere 40 mål aleine, har aldri Stabæk vært i nærheten av medalje denne sesongen.

Når det gjelder Tørum og RBK så burde alle gullmedaljene samles inn og støpes om til en stor medalje som bør gis til Steffen Iversen. Han alene har ført RBK til gull i år (godt hjulpet av vår egen elendige høstsesong), ikke Tørum. Historisk sett er Tørum ute av RBK innen 2007 er omme...

Det finnes ingen trenere som gir en garanti på suksess og samtidig er villig til å trene et lag i Norge. De eneste norske som kunne gitt det er Sollied, Solbakken og N. A. Eggen. Ingen av dem vil trene Brann.

Da står vi igjen med en haug med trenernomader som bytter klubb hvert annet år (Normark, Eggen jr. Nordlie, V. Davidsen, P. J. Hansen, etc) eller ex-proffer (Berg, Bjørnebye m.m.) som alle har null å vise til.

Beste alternativet er ironisk nok Rekdal, men han spiller en type fotball som jeg ihvertfall ikke vil ha på Stadion.
12
Brann / Trekk deg Mons Ivar Mjelde!
November 06, 2006, 13:17:39 PM
Quote from: "runarnormann"Mjelde ut!

Hvem inn?

Enhver idiot kan hyle om ny trener, men hvem skal vi ansette?

Jeg er personlig for MonsaMjeld'n. Ikke nødvendigvis fordi jeg er kjempefornøyd med alt, men fordi han har gjort en god jobb og resultatene har vært jevnt over bra. Det hadde vært mye enklere å fjernet Mjelde hvis det fantes gode erstattere, men det finnes ikke. Det finnes knapt en Tippeligaklubb som har hatt samme trener over to sesonger de siste årene (det er vel kun oss og Odd).

Så hvis noen kommer opp med noen glimrende kandidater er jeg for...

PS! Ikke kom trekkende med Knut Thorbjørn Eggen eller Tom Nordlie. Det er en grunn til at de aldri har oppnådd noe...
13
Brann / Varför gjör dom på detta viset?
November 02, 2006, 11:25:48 AM
Langeland er medias svar på Charlie Miller. En person med udiskutabelt talent, men som sløser det vekk på personlige angrep og furting over Mjelde.

Langeland kritiserer Mjelde for å ikke være selvkritisk. Når var Langeland selvkritisk? Når han og resten av BT tippet Brann midt på tabellen?

Langeland kritiserer Brann for å ha forlenget kontrakten med Mjelde "styrt av følelser heller enn av grundig overveielse og kjølig fornuft". Skriver Langeland kommentarene sine basert på grundige overveielser og kjølig fornuft? Eller skriver han utelukkende på bakgrunn av følelser/irritasjon/missnøye mot Mjelde?

Langeland hevder at Mjelde vil bli husket som trener som mistet gullet. Så hvis vi tar gullet hjem neste år bil folk surmule og nekte å feire fordi vi mistet det i år?

BT prøver febrilsk å være kjøleelementet i en by som koker. Når byen "mister forstanden" prøver BT å være det kloke element som ser ting fra en objektiv vinkel. Men så var det Langeland da...
En person som fyrer opp forventningene med en gang Brann har to seire på rad, og som svinger øksen over alt han kan komme over når forventningene ble for store.

Flytt etter svigersønnen din du Langis, det hadde ironisk nok gitt oss like mye grunn til å feire som seriegullet som glapp...
14
Dette er jo egentlig gammelt nytt, men greit å få det bekreftet.
Han sa jo tidligere i sommer at han ønsket seg hjem til Skottland.

Miller er også ferdig i klubben, og det er egentlig også like greit. For mye støy rundt ham, selv om han e' j*** god på sitt beste.

Det må investeres på høyrekanten, og en ny spiss. Da er vi klar for RL.
15
Brann / 4-3-3 i 2007
October 30, 2006, 10:59:39 AM
Quote from: "Xminator"Nå har Mjelde fått selvtilliten til å ikke gi opp nye ting så lett. Det blir ikke siste kamp man spiller 4-2-3-1. Med innsatsen før pause kunne man strengt tatt spilt hvilken som helst formasjon uten at det hadde gjort forskjell.

Håper du tar feil X. 4-2-3-1 har Mjelde prøvd før. Det første han gjorde når han overtok som Brann-trener var å legge om til denne formasjonen, og vi vant som kjent ikke en kamp før han byttet tilbake til 4-4-2.

3-5-2 er også en formasjon jeg hater. Det er en grunn til at veldig få lag spiller 3-5-2. Det krever enormt mye løpsstyrke for å følge motstanders løp, og mål imot på kontringer er en klassiker.

Vi har spilt 4-4-2 i årevis, og det er ingen grunn til å bytte. Bakke/Andresen sentralt vil funke bra etterhvert. Synes Andresen er best når han får ligge dypt og fordele baller. I går var han elendig i første omgang fordi han aldri kom med i spillet. Sæternes var en fisk på land ute på kanten, og Helstad har spilt kant både i Austria, RBK og på landslaget uten suksess. Han hører i likhet med Sæternes hjemme foran motstanders mål. Tror Sæternes/Helstad blir en giftig kombinasjon neste sesong.

Vi snakket tidligere i sesongen om at vi leder serien pga kontinuitet. Da blir det et steg tilbake å gå vekk fra en formasjon som fungerer for å få plass til alle "stjernene".
16
Brann / Vi har blitt kalt kjøpelag! Men men...
October 26, 2006, 13:29:53 PM
Quote from: "arntf"Næh, sitatene kommer ganske så rett etter hverandre, uten noe som skulle tilsi at han har skiftet tema eller perspektiv.

Forklare seg, Dr Meland!

Gjerne det...

Diskusjonen dreier seg om såkalte kjøpelag. Vi vet som et faktum at RBK var et middels toppserielag inntil nevnte Nils A. overtok. Min påstand er at det var ikke vill handling av spillere som gjorde at RBK manifesterte seg i toppen men NAE sine trenerferdigheter. Han gjorde RBK til et angrepslag med fast spillemønster som nærmest kjørte over motstander. Nå som mannen har lagt opp er den type fotball som RBK spilte under Eggen nærmest er borte.

Det var først på begynnelsen/midten av 90-tallet at RBK begynte å handle mye mer spillere enn tidligere (og for langt større summer. Overgangssummen til Leohnardsen fra Molde til RBK ble jo betegnet som vanvittig. I dag regnes det som småpenger.) og jeg antar det skyldtes deltakelse i Europacupen.
Mange av spillerne kom fra klubber som var på vei "opp", eks fra Bodø/ Glimt (Brattbakk, B.I. Johnsen, T. K. Staurvik) Basma fra Stabæk, etc. Jeg tror dette var bevisst, og likte det dårlig men pengene rår i fotballen og det har det gjort lenge.

Vedr. talenter så har RBK ofte gått etter de største talentene i landet som igjen har råtnet på benken og aldri klart å få ut det potensialet som var der. K. O. Fjørtoft er et godt eksempel, Morten Knudsen ett annet.
I nyere tid kan J. G. Solli nevnes, som ble utropt til det største midtbanetalentet i landet. I dag er han en middels spiller som ikke engang klarer å spille seg til fast plass når RBK gjør det dårlig, som i fjor.
D. Braathen er i mine øyne det siste eksempelet på en spiller som er i ferd med å stagnere.

For å summere opp: jeg liker ikke begrepet "kjøpelag" ettersom alle lag er "kjøpelag" i dagens fotball.

Var det oppklarende?
17
Brann / Vi har blitt kalt kjøpelag! Men men...
October 25, 2006, 12:25:58 PM
Fantastisk diskusjon!

Hvilke lag i Eliteserien er ikke et såkalt kjøpelag da? Alle klubber kjøper og selger spillere, og det finnes kun et fåtall spillere som har gått gradene i klubbene. Ofte så skifter unge spillere klubb når de når junioralder for å kunne utvikle seg videre.

Selv bunnlagene i serien består av innkjøpte spillere. Viking har jo nesten byttet ut hele stallen de siste 2 årene, men ingen beskylder de for å være noe "kjøpelag".

Hele diskusjonen bak begrepet "kjøpelag" er bunner ut i et etisk angrep på lag som oppnår suksess. Når det gjelder RBK så var det ikke kjøp av spillere som gjorde de suksessfull, men en viss jævel som heter Nils Arne. Mannen vant serien med Moss! Det eneste med RBK var (i mine øyne) en bevisst strategi på å kjøpe opp de konkurrerende klubbenes beste spillere, samt store talenter.

Direkte trist å se hvor mange gode spillere som stagnerte og råtnet på benken i Trondheim, når de kunne spilt fast andre steder. Men den skylden må lønnskåte spillere ta, som ikke fortjente bedre.
18
Brann / Janez Zavrl
August 08, 2006, 11:52:48 AM
Quote from: "Ferguson"
1,5 kamp? Han spilte virkelig hele kampen mot enga og der var han STOR sammen med ørn2. Greit at han ikkje har hatt uken men å gi han skylden for tapet syns jeg blir meningsløst. Miller var rett å slett bånn i denne kampen og skjønner ikke kofor han ikkje ble tatt ut.

Nå tenkte jeg på LSK-kampen Ferguson...

Synes også han var god mot Vålerenga. Han var også god når han kom innpå mot RBK, men det hjelper lite når han spiller sånn som han gjorde mot Start. Vi kan ikke ha spillere som åpenbart ikke takler å spille midtstopper under press i nøkkelkamper hvor vi kjemper om gullet.
At han gjorde en ok andreomgang (bortsett fra å bli runddriblet av Todi Jonsson) blir en mager trøst når 90% av spillet skjedde på Starts halvdel.

Synes Peddilusken bør åpne pungen og hente en midtstopper.
19
Brann / Janez Zavrl
August 07, 2006, 12:16:56 PM
20
Brann / Overgangsvinduet sommeren 2006
August 04, 2006, 07:12:27 AM
21
Brann / Fjortiser, og uprofesjonalitet
April 10, 2006, 09:10:04 AM
Quote from: "MyWay"Men herre min hatt. Skal alle svare med samme usaklighet så blir det jo ikke bedre.. Det er det eneste jeg prøver å få inn i pappen på folket!

Er langt på vei enig med deg MyWay, så du er ikke alene. Trådstarter har jo også noen poeng selv om han bikker totalt under for sjølmedlidenheten. Det er ganske sjelden det forekommer en skikkelig Brann-relatert diskusjon som holder seg til tema. Det sklir ut hver j.... gang. Har brukt dette forumet siden sommeren '03 og har ikke flere enn 300 innlegg på snart 3 år. Orker ikke all kranglingen. Kjenner flere på "min" alder som ikke bruker forumet mer og det er jo trist.

Skal forumet bli bedre så må en ihvertfall gå foran selv som et godt eksempel. Vi får forene krefter MyWay:)
22
Brann / Suazo til Bergen
April 03, 2006, 14:17:43 PM
Med den bakgrunnen han har virker han som en spennende spiller. Klokt av Peddi å ta ham inn på lån med opsjon på kjøp, det gjør at vi står litt friere til sommeren.

Tatt i betraktning firkløveret vi avsluttet kampen mot Molde med så er en midtbaneforsterkning velkomment! Jeg skal benytte hver søndag til å be om at Andresen, PVM & Huse holder seg skadefri hele sesongen for den midtbaneoppstillingen der hadde ikkje skremt Gneist engang:)
23
Vi burde jo det! Hehe...
24
Egentlig et pussig poeng som trådstarter kommer med her...
Brann har jo tatt alle "seriemesterskapene" siden '63 når det gjelder perioden november - mai. Men nå er alle plutselig blir realistisk og reservert. Få tror på gull, og folk setter heller pengene sine på at Mjelde får fyken før sommeren.

Er det et holdningskifte eller er folk blir "edru"? Må innrømme at jeg ikke har noen gullforhåpninger selv. Kanskje medalje hvis en del nøkkelspillere holder seg skadefri, men før hadde jeg alltid troen. Ser ut til at alle ting forandrer seg, bortsett fra antall seriemedaljer i trofèskapet vårt:)
25
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 22, 2006, 09:46:03 AM
ikke til å føre oss til seriegull. Såpass ærlig må vi være. Jeg ønsker det samme som alle andre: gode spillere på et godt Brannlag som kan gjøre oss til et stabilt topplag. Målet er vi alle enig om, det er vel heller veien dit vi ikke er helt enig om.
26
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 21, 2006, 11:46:31 AM
27
Brann / BA: Knudsen blir høyreback
March 19, 2006, 11:25:52 AM
Endelig! Dette er gledelige nyheter! Martin K. kommer aldri til å bli noen god høyreving, til det mangler han offensive ferdigheter, så det er er best å få ham ned på backen og bli ferdig med det.
28
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 19, 2006, 11:20:18 AM
Quote from: "Snublefot"jeg er mest skuffet over at brann ikke var interesert i Geir ludvig fevang fra sandefjord, for jeg er ganske sikker på at han kommer til å gjøre en knall-sesong for start i år...

Han er en spennende type, og ser ikke bort fra at du får rett i det Snublefot. Jeg antar antar at han gikk til Start pga Tom Nordlie, i og med at han ville fått spille i Tippeligaen uansett ettersom Sandefjord rykket opp.

Hvilke selvmotsigelser tenker du på Langhår? En liten begrunnelse hadde hjulpet. Jeg har hevdet det samme hele tiden; at å hente stallfyll fra andre land hjelper oss like lite som å hente stallfyll fra Norge. Skal vi hente utlendinger så trenger vi klassespillere, ikke stallfyll som vi allerede har fra før. Stallen vår er ikke sterkere i år enn den var i fjor på samme tid og vi endte som kjent på 6. plass. Var dette oppklarende eller satt selvmotsigelsene "tett som hagl" her også?

Jeg foreslår at istedet å komme med påstander om jeg "motsier meg selv", at jeg "kverulerer" (hentet fra ditt forrige innlegg), at jeg er "hodeløs" (hentet fra 15.03), eller at jeg "prater tull"(fra 09.03) så kan du jo heller spørre om du lurer på noe. Kritisk til middelmådige utlendinger har jeg vært hele mitt voksne liv, så noen forhastet oppfatninger er ikke dette. Forøvrig så ser jeg at den samme diskusjonen vi har hatt i denne tråden er oppe i media. Kåfjord, Aabrekk, m.fl er kritisk så for min del er det godt å se at jeg ikke er alene.
29
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 18, 2006, 09:40:28 AM
Quote from: "Xminator"Det er ett hav av negativ ladning mellomg Fussbalgot og Vrøvl. Det tror jeg du ser selv også. Du klarer sikkert å lage en positiv vridning av navnene til både Memelli og Zavrl - om du selv vil.

Du har forsåvidt rett i det X. Vrøvl er ikke akkurat positivt, men det var det beste jeg klarte siden jeg har litt problemer med å uttale Zavrl. Det er en konsonant for mye inni der:)

Ang. Steenslid er priset vel høyt av Sogndal er jo rett. Spørsmålet er vel heller om han ikke ville spilt seg rett inn på laget slik jeg tror. Det var de samme argumentene som ble brukt i fjor når Grindheim var aktuell, at han ikke var god nok for laget. Det var mange av oss som mente at han ville være mer enn god nok. Et halvt år etter at han signerte for VIF debuterte han på landslaget. Steenslid er det største stoppertalentet i landet, og han vil forsterke en lagdel vi sliter med. Jeg tror han er verdt pengene. I tillegg finnes det nok av gode spillere i 1. div som ville vært god nok for laget vårt. De koster nok mer enn våre nye utenlandske venner, men da vet vi ihvertfall hva vi får...
30
Brann / Positive ting om årets Brannlag ++
March 17, 2006, 13:15:44 PM
Det nok sånn at det er mer moro å diskutere når folk en uenig enn enig. Dette forumet blir gjerne en ventil for diverse frustrasjoner (sånn er det ihvertfall for meg), så har vi en tendens til å glemme det positive.

Har lyst å slenge på at sesongen for Løv-Ham ser lovende ut, med tanke på treningskampene. Hadde vært kjempebra for hele Bergensfotballen (og Brann selvfølgelig) om Løv-Ham gjorde en bra sesong i 1. div. Desuten får min gamle helt Knut Walde mye skryt for stopperspillet. Hadde vært kanon å fått Knut'n tilbake i midtforsvaret. Ingen bærer blodige bandasjer som Knut'n:)
31
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 17, 2006, 11:34:20 AM
Quote from: "Langhår"Bidra i debatten? Poenget er jo at det er altfor tidlig med noe debatt om Memelli eller Zarvl`s ferdigheter. Det er jo det som er debatten.

Lurer på en ting: leser folk innleggene som skrives på dette forumet eller skummes de bare igjennom i den tro at leseren allerede vet hva som står? Debatten står jo ikke om Vrøvl eller andre er gode spillere eller ei. Hadde de ikke vært gode spillere så hadde ikke Brann signert kontrakt med dem. Dette er utgangspunktet for en diskusjon om strategi og politikk innenfor Branns spillerkjøp.

Som jeg skrev tidligere driter jeg i hvor spilleren kommer fra så lenge det er klassespillere! Om det er en en skotte eller en albaner som spiller på topp driter jeg (og garantert alle andre) i så lenge vedkommende scorer mål.

Nå har Brann igjen hentet spillere fra langt- pokker- i- vold i håpet om at de kan være en skjult diamant. Nå står Peddi frem i avisen og "vurderer" om noen av Fussballgott (sorry X: Scharner, mener jeg)- millionene skal brukes på en klassespiller. Burde ikke denne vurderingen vært tatt før Brann begynte å hente spillere!?

Jeg sitter med en følelse at når førsteelleveren leses opp til første seriekamp så sitter det en slovener, skotte, kameruner, australiener og albaner på benken sammen med Thorbjørnsen. Er dette fornuftig? Jeg mener nei! (alle som føler for det kan være uenig). Skal vi først hente utlendinger så må bør det være spillere som forsterker førsteelleveren, ikke stallen. Huse (unnskyld X; Huseklepp) er et glimrende eksempel på at Brann ikke trenger å reise verden rundt for å finne gode spillere. Og Huse var attpåtil Brann i tvil om de skulle hente! Hvor mange andre Huseklepp finnes det rundt omkring i dette landet? Mange tipper jeg...
32
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 15, 2006, 15:32:14 PM
Kallenavn!? Ka e' det du holder på med X?
Kallenavn har vi drevet med i alle år uten at det noengang har vært negativt! Eller synes du det er en hedersbetegnelse å bli kalt "Geiten" eller "Osten"? Spillere med spesielle navn har alltid
33
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 14, 2006, 09:12:01 AM
Quote from: "Langhår"Om en spiller er god eller ikke har intet med nasjonalitet å gjøre (var ikke den fresk?).

Er helt enig i det jeg... Har heller ikke påstått noe annet. Ser gjerne at vi har klassespillere fra utlandet som gir laget vårt prikken over i'en. Spillere som Scharner, Olof, Svante eller Winters er alle gode eksempler på dette.

Spørsmålet mitt var om Migaren og Vrøvl (holder Arne Hamkam utenfor foreløpig) er slike spillere. Jeg tviler og har argumentert hvorfor. Du kan være uenig både i påstand og argumentasjon, det bare positivt det.

For min del kan Brann hente spillere fra hvor som helst hvis de bare hever laget. Det gjør de sjelden. Norsk klubbfotball holder høyere nivå enn vi liker å tro. Det er nok derfor spillere fra "svakere" nasjoner faller igjennom gang på gang, for spillere i "sterkere" nasjoner vil sjelden spille i norsk serie pga dårligere nivå og lønn.
34
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 13, 2006, 11:09:08 AM
Quote from: "Langhår"Derfor ligger bevisbyrden på deg. En bevisbyrde du ikke har maktet å bære.

Er ikke mulig å bevise! Sånn er det. Jeg kan bare henvise til historiske fakta, og det er at øst-europeiske spillere har spilt i norsk toppserie de siste 15 år uten å utrette noe som helst.

Jeg kan samtidig hevde at brasilianske fotballspillere er bedre enn spillere fra Samoa (noe de fleste vil være enig i), men bevise det? Umulig. Kan bare henvise til spillere og hva disse har utrettet. Jeg kan også hevde at Bruce Springsteen er en bedre artist enn Sondre Lerche, å bevise det er umulig.

Hvis kriteriet for enhver diskusjon på dette forumet er at påstander skal bevises så blir dette et stakkarslig forum. Glem spådommer om årets sesong, glem forslag om lagoppstillinger og glem kjøp og salg av spillere, for det kan ikke bevises. Da foretrekker jeg heller litt freske meninger (noe vi Bergensere er kjent for) så får vi heller krangle om hvem som hadde rett i ettertid.

Ang. Olof så husker jeg godt når jeg så ham første gang. Det var i en treningskamp mot Bryne på Jæren. Endte 1-1 og jeg husker jeg var skuffet over at ikke Olof var bedre. Så feil kan man ta... Herlig!
35
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 10, 2006, 13:05:57 PM
36
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 09, 2006, 13:26:45 PM
Quote from: "Langhår"
37
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 08, 2006, 13:31:29 PM
Quote from: "Langhår"Så storsinnet av deg doktor! Så dersom Memelli ikke scorer idag må vi høre på gnålet ditt om Mavric, Kottilla, og stakkars Migen helt fram til seriestart. Så han får altså en kamp til for å overbevise deg? Tålmodig gjort av deg. Herregud jeg håper han scorer!

Ja, det var usedvanlig hyggelig av meg. Må ha sagt det i et svakt øyeblikk...

Når det gjelder lokale spillere så forventer selvsagt ikke jeg at Brann skal fylle opp stallen med Bergensere og gå for gull. Brann bør hovedsaklig bestå av norske spillere med en bra andel fra Hordaland. Gjerne noen utlendinger, men da spillere som faktisk hever laget. Det jeg er kritisk til er at stallen fylles opp av utlendinger på bekostning av de lokale. Som du sier Gullhår: øst-europeere er billigere. De er dessverre også dårligere. Sånn er det.
38
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 08, 2006, 11:29:11 AM
39
Brann / Mjelde må gå
March 07, 2006, 19:36:10 PM
Hmm, så disse Spark-Mjelde-Fanatikerne holder det gående enda?

Må innrømme at jeg har litt problemer med å ta dere seriøst en måned før seriestart, men dere er noen utholdende smådjevler... Den skal dere ha!

Hocey: du er tydeligvis en bestemt herremann. Hvem skal vi hyre inn som ny trener?
40
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 07, 2006, 08:27:27 AM
Quote from: "abe78"
likevel ikke har sett et seriegull på 43 år?
41
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 06, 2006, 16:18:28 PM
Quote from: "krøvel vellevold"Du argumenterte jo med at Albania og Slovenia ikke var noe gode i fotball.

Nei, jeg argumenterte med at spillere fra nevnte land ikke er i stand til å heve Brann. Slovenia er en langt bedre fotballnasjon enn Albania. Og hvis Albania har så mye bra spillere: hvor mange fotballspillere fra Albania kan du navnet på? Jeg kan en og han spiller dessverre på mitt lag.

Jeg har forståelse for at de fleste Branntilhengere nok en gang ser muligheten til å hente hjem seriegullet, men nøkternhet og objektivitet har dessverre aldri vært vår sterkeste side. Faktum er at stallen i år er ikke sterkere enn i fjor, og i fjor var vi svært utsatt for skader. Førsteelleveren vår er definitivt god nok for gull, men bak de elleve beste er det et trist syn.

Christian: Jeg vet godt hvorfor nevnte Bergensere spiller i andre klubber. Det var ment som et retorisk spørsmål. Synes det er rart at å hente spillere fra andre siden av verden er en naturlig sak for Peddilusken, mens å hente en lokal spiller virker å være kompliserte saker. T. Lund måtte ha en fot i Lillestrøm før Brann hentet ham, og hadde ikke flere klubber snust på Huseklepp så hadde han sikkert spilt i Fyllingen enda. At talenter som Velencia og Mjelde spiller i andre klubber er en regelrett tragedie, og dessverre bare ett av mange bevis på Branns totalt misslykkede egenrekruttering.
42
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 06, 2006, 13:05:15 PM
Quote from: "Derabilo"DrMeland; Tror du har tapt denne diskusjonen..

Går ikke an å tape en diskusjon så lenge jeg fortsatt diskuterer. Det er det som kalles diskusjon. Taperen av denne diskusjonen får vi svaret på til høsten, og jeg ser veeeldig gjerne at jeg tok feil.

Det må jo sies at det er mange spenstige innspill her for å forsvare kjøpene av våre utenlandske venner... At skotsk klubbfotball ikke holder høyere nivå enn albansk har jo potensiale til å bli en klassiker!

Men, det denne diskusjonen egentlig
43
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 05, 2006, 20:03:16 PM
44
Brann / Albansk spiss på prøvespill
March 03, 2006, 14:34:30 PM
45
Brann / Fredrik Klock til Hødd
February 08, 2006, 14:29:38 PM
Godt å høre at Klock e' ute. Ok spiller, men ingenting mer.
No e' det bare Martin K. igjen...
46
Brann / En digresjon - taklingen
November 28, 2005, 12:06:51 PM
Quote from: "Toa"Tenker seg til... det er faktisk folk som er interessert i sporten fotball, og ikke bare i Brann. Du store!

Alle her er interessert i fotball, forskjellen er at dette er et Brann-forum hvor SK Brann skal diskuteres, mens i andre fotball-forum kan generell fotball diskuteres. At en trønder brekker en fot har ingenting med Brann å gjøre, og dermed passer ikke diskusjonen inn her.

Sitat fra Bataljonen:
"Derimot vil vi fjerne tema som ikke er relatert til Brann, som f.eks. fjern Semb-aksjonen. "

Med andre ord: hvis folk vil diskutere andre emner enn Brann, bruk f.eks VGD.
47
Brann / En digresjon - taklingen
November 25, 2005, 10:00:24 AM
Er ikke dette et Brannforum hvor vi skal diskutere Sportsklubben Brann? Hva pokker har en skadet RBK-spiller med Brann å gjøre?

Jeg er såpass kynisk at jeg gir blanke i at Skjelbred er skadet. Trist for ham, og trist for klubben. Alle med to (fungerende) øyne i hodet så at det burde vært gitt rødt kort. Skader skjer. Det har ingenting med oss å gjøre. Styggeste tackling noensinne? Denne kommer ikke inn blandt de tusen verste engang! Som X'en sier: det er konsekvensen (beinbrudd) som er mediehypen her, ingenting annet.

Skal vi vende fokuset tilbake til viktigere ting?
Ja, det var SK Brann jeg tenkte på...
48
Brann / Sesongslutt og nye spillere.
October 19, 2005, 07:47:41 AM
Quote from: "krøvel vellevold"
49
Brann / Spark Mjelde naa!
October 07, 2005, 09:53:49 AM
Quote from: "BrannFa(e)n"Nei, det finnes bedre trenere. Faktisk mye bedre trenere. Hvor ble det av Roy Aitken? Mjelde har brukt opp sine sjangser. Han trengte tre sesonger. Nå har han fått det, og han selv har ikke oppnådd en dritt med Brann. Cupgull? Lett vei, og gode spillere. Skulle bare mangle.

Roy Aitken ja... Det vi ikke trenger nå er en reservelagstrener fra et middels 1. div lag i England. Du argumenterer bra og noen poenger har du. Er 100% enig i det du skriver om Steffensen, som jeg mener er det største problemet på Stadion, ikke Mons'n.

Det som er problemet med alle dere som vil fjerne Mjelde er at dere har ikke alternativer. Selv jegløh som har vært hardest mot Mjelde her inne innrømmer at det alternativet som frister mest er Knut Thorbjørn Eggen. Nå har det seg slik at Mjelde har oppnådd bedre resultater på alle sine 3 år som trener enn K. T. Eggen har opnådd på noen av sine 15 år som trener... Skal vi da erstatte en brukbar trener men en ny trener som ikke har oppnådd en dritt på 15 år? (Og som sammen med Drillo styrer Fredrikstad rett ned i 1. div). Jeg synes ikke det høres ut som en særlig god plan.

Gode trenere er mangelvare. Mjelde har potensiale til å bli en god trener, og ettersom det ikke er noen gode trenere tilgjengelige på markedet blir valget enkelt. Brann har historie for å sparke trenere. Brann har ingen historie for å være et stabilt topplag. Flere enn meg som ser sammenhengen?
50
Brann / Spark Mjelde naa!
October 05, 2005, 11:24:03 AM
Quote from: "jegløh"Vet ikke alternativ, derfor er jeg ikke kategorisk på å fjerne ham. Synes bare han har sviktet som følge av sjetteplass. Hva synes du om det?