• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Kagain

1
Quote from: Lissabon on May 23, 2022, 14:38:42 PMDet er mulig å låne spillere under 22 år, intelligensiaen bør lete etter rask stopper.


La oss være helt ærlig. Det er vel få klubber som er villig til å låne ut lovende, raske stoppere. Som i mye annet er Brann i likhet med bergenserne "nåkke for seg sjøl".
2
Jeg ser at Kvisen er på besøk i Bergen igjen.

https://www.ba.no/kan-ikke-bli-bedre-enn-dette/s/5-8-1906040

Han har visst gått ut av fotballen i en profesjonell kapasitet (trener Greåker) og jobber i familiebedriften Greåker Graving og Transport. Interessant her er at han skal på stadion, og så skal han besøke Azar. Han holder Brann som soleklar favoritt til opprykk. Interessant nok syns han ikke Fredrikstad virker så sterke at de kan blande seg inn i den kampen.

Til sist vet vi jo at Kvisen og den gjengen som han spilte med ikke var mye bedre enn skandalegjengen fra i fjor, og det blir han spurt om:

"Men hva med fjoråret, er han sjokkert over skandalene som rullet over Brann og Bergen by?

- Jeg er i hvert fall ikke sjokkert over nachspielet, sånt var det jo flust av i mine dager, gliser han.

- Men du vet; da tok vi journalistene med på fest, så dere turte vel ikke skrive noe!

- Men dere tok vel ikke nachspielet i garderoben...?

- Da var vel det de festene dere ikke var invitert på, ler han."

Kan hende det er derfor det ikke er så mye spennende Brannstoff i avisene lengre. Journalistene er ikke med på festene lengre.
3
Brann / Re: Overganger sommeren 2022
May 20, 2022, 11:03:54 AM
Quote from: krakra on May 19, 2022, 21:43:41 PMJeg tror helt ærlig at Horneland ville ha Moberg i tilfelle Brann skulle slite med å få spillet til å sitte. Sånn som ting er nå så er han litt overflødig. Både Kniklas og Rasmussen bidrar med mål. Det er også mange unggutter på vei fram.


Du tenker at Moberg var tenkt som en siste utvei om spillet ikke satt? Jeg skal være enig med deg at det er en del unggutter på vei frem, men jeg har ikke forstått det slik at det er hodespill som er i fokus hos de på midtbanen. Og jeg mistenker jo at Horneland har samme taktiske tilnærming som LAN i at han liker å ha en hodesterk kar som indreløper om han kan få velge...
4
Brann / Re: Overganger sommeren 2022
May 19, 2022, 21:22:29 PM
Quote from: krakra on May 19, 2022, 13:29:47 PMMoberg får nok ikke forlenget den ettårskontrakten sin.

Jeg ville ikke vært forundret om Moberg faktisk får forlenget kontrakten sin. Kanskje allerede for overgangsvinduet. Det er ingen midtbanespillere med de kvalitetene som Moberg har etter Horneland sitt hode; dvs. god på hodet, kommer av og til noen fine sjanser. Antageligvis en noenlunde rimelig lønn. Det eneste som kunne ha vært problematisk for Moberg var om Barmen ble tatt til nåde igjen. Kanskje Hjorteseth har noen cm igjen å vokse?

Jeg vil også tro at det ikke er så mange som står i kø for å hente Moberg, i alle fall ikke på Brann sitt nivå eller høyere. I dette tilfellet kan da Moberg være "et godt forbilde" for de unge, siden han ventet tålmodig på en sjanse i Brann, trener og lager ikke noen større problemer for treneren. Moberg ser også ut til å være veldig flink på å "manipulere" fansen, jmf. "kokende idioter"-kommentaren. Jeg tipper kultfigur, en slags Azar very light.
5
Quote from: Nixon on May 18, 2022, 21:56:21 PMFor meg var en liten skuffelse Isak Tomar. Ikke at han var dårlig, men etter litt hyping de siste par ukene hadde jeg trodd at han skulle dominere mer på midten mot denne motstanden.

Denne Holten hadde jeg ikke sett før og det var også litt skuff. Stor og sterk, men klossete og ikke veldig slepen for å si det sånn. Kan det bli noe varig ut av det? Synes å ha sett den typen før falle gjennom når karrieren skal etableres på seniornivå.

Isak Tomar i rollen til Sønnen legger muligens opp til en litt annen taktikk. Ikke så mye jordfres, litt mer playmaker. Nå skal det sies at SHN har hatt et par fine målgivende pasninger i det siste, så for all del. Kanskje fremovermeldingen til Hjorteseth må være mer fres og mindre fancy? Slik vil han i alle fall passe inn i Horneland sitt Brann.

Skal være enig med at Holten ikke var blendende. Kan hende han trenger litt modning. Er det noen som husker hvordan Pallesen Knudsen var da han var 16? Kan ikke forestille meg at han en gang leverte det Holten levert mot Voss...
6
Det var jo noen purunge foler der da. Men det jeg lurer på er hvorfor han der lovende stopperen alle snakker om (Holtan?) ikke får prøve seg. Er Aron Jonsson mer lovende, eller?
7
Etter god kok på tribunen og gode opplevelser på banen er det klart for neste kamp. Jeg fikk ikke sett 16. mai kampen, men er det noen av de som startet 16. mai som ikke bør få sjansen i denne kampen? Moberg inn for Heggebø eller noe slikt?
8
Jasså! På tampen av denne dagen ser det ut til at både Skaanes og Moberg er erklært klare til kamp. Jeg hadde ikke blitt forundret om både Moberg og Hove hadde blitt satt inn fra start... De typene er jo viktige for Horneland slik han ser for seg taktikken.

https://www.ba.no/ba-sporten-direkte/s/5-8-1238812?p=lc-3895792-6239-bergensavisen
9
Brann / Re: Filip Delaveris
May 13, 2022, 08:16:47 AM
Jeg ser at Delaveris melder at han har det tungt.

https://www.ba.no/apenhjertig-delaveris-jeg-har-det-ganske-tungt/s/5-8-1898598

Det kan jeg godt forstå, han har sikkert lyst å spille mer han også. Jeg tviler på at han får muligheten slik det ligger an per nu. Det ser ut som Børst'n, Finne, Castro og Skaanes er de som blir foretrukket på vingene. Man kunne jo kanskje sett for seg Delaveris som en backup til Heggebø, men der ser det ut som Moberg blir foretrukket. Jeg er ganske sikker på at Delaveris har en frisk lønn og per nå må regnes som "sunken costs".

Med alt dette i bakhodet over et år siden siste post i denne tråden så vil jeg tippe at Delaveris blir gitt vekk til sommeren... Kanskje Jerv kan ha bruk for han? De har jo fått mye ut av spillere som Brann ikke klarer å få til...
10
Da er det dags for en av de virkelige bergenske klassikerne. Værmelding ser grei ut, det er en inneklemt dag, og Brann kommer fra en positiv opplevelse. Som den naturlige pessimisten jeg er lurer jeg på hvor stort antiklimaks denne kampen vil bli.

Vi får tro at Horneland så at Castro gjorde det best som ving i forrige kamp og fortsetter han der.

Et spørsmål som trenger seg frem er hvem skal erstatte Pallesen Knudsen? Ferdighetsmessig er vel kanskje Hove det mest naturlige valget med tanke på spisskvaliteter. Når jeg er inne på Sandnes Ulf sine sider er det kun to spillere som er oppgitt med høyde, og det er Ramsland (183 cm) og Høiland (177 cm). Ingen av dem er staurer, og jeg heller derfor mer mot at de skal forsøke seg med Kristiansen der igjen på grunn av at han er kjappere enn Hove. Med kjappere mener jeg selvsagt akselerasjon og slikt da Hove har blitt rapportert med god toppfart. Jeg vet ikke hvor lang i skrotten de andre tre spissene er (Aune, Ekeland og Memedov) så om noen av dem starter og er hodespillere kan det kanskje være mer naturlig med Hove i midtforsvaret.   

Bonus: Wolfe kan få litt tillit på backen, og venstresiden blir kanskje litt mer offensivt anlagt...
11
Kamper / Re: KFUM - Brann, mandag 09.05 kl 18:00
May 07, 2022, 08:33:11 AM
Quote from: Lissabon on May 06, 2022, 14:51:21 PMMer skader for Brann. MÅ ha oppstått på trening, igjen, hvorfor så mange skader på trening, der er de i teten i Norge.

Hvem er det egentlig, bildet i BA forvirrer , det er hverken  Vegard Leikvoll Moberg eller Kasper Skaanes avbildet, tror de mister KFUM-kampen. Castro ? Børsteing ? Skogsgården ? Tipper Castro

Må være flere, bildet er en annen...

https://www.ba.no/skadetrobbel-for-brann/s/5-8-1894343

I artikkelen der står følgende ting:

Moberg og Skaanes - Mister garantert kampen. Var noe hamstring-greier på Moberg. Skaanes har muskelskade.

Hove og Castro - Tilbake på treningsfeltet. Castro blir forsøkt som indreløper. Horneland sier at det ikke en gang er sikkert at Castro er med til Oslo. Jeg tenker jo at om Horneland savner en hodesterk type som indreløper så kan han like gjerne prøve Hove.

Artikkelen går langt i å antyde FHM og Kniklas som indreløpere, dog.
12
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 30, 2022, 10:47:58 AM
Det er vel antageligvis mest sannsynlig at han dukker opp i Norge igjen, da han her har "bevist" noe. Med tanke på noen av de forunderlige vurderingene Brann har gjort de siste årene skulle det ikke forundre meg om de er interessert i Bamba. Det som kan stoppe Bamba fra å komme tilbake til Norge er om han har lagt seg på noen store lønningskrav. Kan jo også hende at det er noen andre klubber i Tyrkia som er villige til å hente han. Eller muligens noen av klubbene fra Saudi-Arabia, Qatar eller andre...
13
Brann / Isak Tomar Hjorteseth
April 28, 2022, 16:40:43 PM
Siden han er tatt opp som fast medlem av A-stallen er det kanskje på sitt rette med en tråd for han også?

https://www.brann.no/nyheter/har-fatt-ny-kontrakt--blir-fast-medlem-i-a-stallen

Ung midtbanespiller som Brann sier de har troen på. Jimmien beskriver han på følgende måte i denne saken:

"Han er teknisk, klok, har et godt blikk for spillet og en god fysikk. Han er enda veldig ung, og kan utvikle seg til å bli enda bedre. Han er også ydmyk og har en god innstilling, sier Nagel Jacobsen."

Det høres jo ut som en spiller som har mye da. God fysikk er litt vagt for meg. Er det styrke og spenst de tenker på? I så fall, hvordan stiller han med tanke på hurtighet og "motor"?
14
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 26, 2022, 09:12:13 AM
Quote from: Lissabon on April 26, 2022, 09:00:20 AMHåper virkelig du er ironisk nå.

Disse bør vekk i sommer : 2 av 3 dansker, dårlige, står i veien for talenter, Moberg, KristiansenDet er vel en uhellig (nei, ikke uheldig. Unholy på utenlandsk) blanding av sarkasme og ironi, basert på hvordan jeg opplever at Brann arbeider.

For å være klinkende krystallklar her: jeg ønsker [B]ikke[/B] at Brann skal omskolere Moberg til stopper og gi Kristiansen langtidskontrakt og så gi vekk Kolskogen slik de gjorde med Löfgren... De kan gjerne ha Moberg som backup som stopper, men jeg mener fremdeles at basert på det Kolskogen har vist tidligere burde de satse på å utvikle han enda mer...
15
Brann / Re: Talentarbeid
April 26, 2022, 09:06:08 AM
Quote from: Superjack on April 26, 2022, 08:43:58 AMJeg klager da også.
Egen interesse i forhold til Brann er på kraftig nedadgående. Og mye har med at klubben viser igjen og igjen at de har et annet syn på utvikling av klubb, enn det jeg tror blir bra.

Og da starter vi på ny giv med null fremgang fra 2015 til 2023...
Hvor er klubbens ledelse og dette strategidokumentet?Det hele føles litt som en ond sirkel. Brann gjør det bra før de begynner å slite litt. De får ikke inn penger på spillersalg, og henter dyre og voksne spillere. Så lager de seg en plan (jeg mener å huske at det var diskutert både i kjølvannet av MIM og Skarsfjord før LAN sin tid) hvor de skal utvikle ungfoler. Mye for at de trenger å tjene penger. De kaster seg i gang med den sportslige strategien, det blir gjort noen lovende valg men så skjer det ett eller annet som gjør at de plutselig hiver seg rundt og henter voksne spillere igjen.

Det minner meg litt om min mor. Hun har forsøkt å slutte med røyking i snart 40 år. Hun slutter, er røykfri en stund før hun finner en eller annen unnskyldning som gjør at hun begynner på an igjen. Så trapper hun gjerne ned igjen, forsøker seg med å slutte igjen. Men dessverre kommer det noe i veien som gjør at hun begynner på an igjen. Så nå går hun der da, med røykhoste av grimmeste sort og en kondis som gjør at jeg nesten virker trent...
16
Brann / Re: Sesongen 2022
April 26, 2022, 08:59:21 AM
Quote from: Gulløl on April 25, 2022, 19:27:59 PMDet vi kan være mest redd for er hvor mange "Braut-drylere" i mål det blir 16 mai. Fire som fetteren, ligger i kortene ? Alle i Braut slekta elsker den elendige gressbanen til Brann, bare å dryle til .......

https://www.eurosport.no/fotball/obos-ligaen/2022/sjekk-denne-braut-suseren-er-det-det-som-kalles-a-dryle_vid1669769/video.shtml

Det kan bli spennende å se hva som skjer når Broine kommer på besøk. De har jo en annen Braut-fetter, en som de låner fra Moille, nemlig Albert Braut Tjåland. Kan hende han kan få et aldri så lite gjennombrudd på Brann stadion? Det er vel han vel forunt? La gå at Bryne ikke har vunnet noen kamper igjen, men det kan hende at det er på sin plass at Brann gjenopptar sin rolle som de hjelpesløses hjelper...
17
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 26, 2022, 08:53:54 AM
Quote from: Jose Arrogantio on April 25, 2022, 19:33:03 PMMå ikke glemme indreløperne og backene vi annonserer kan ta midtstopperplassen før ham.

Godt poeng. Ser ut som Moberg er en indreløper som i det minste har litt teft for mål. I likhet med Barmen er det da naturlig at han omskoleres til stopper. Kristiansen er jo gammel og har stor treningsvilje og slikt, så det er jo selvsagt at man gir han en ny kontrakt (gjerne med litt høyere lønnn) på minst like mange år som Acosta fikk på sin siste kontrakt med Brann. Høydemessig er vel de ca like høye, så det burde gå fint.
18
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
April 26, 2022, 08:48:09 AM
Quote from: Corran on April 25, 2022, 21:53:10 PMNår vi er inne på det Jeg må si at jeg liker dårlig at vi på stadion også har fått et par mann som mesteparten av kampen har ryggen til banen og bare er oppsangere.
Hvor er da spontaniteten?
Greit med ham som står med ryggen til banen når han drar i gang Gje meg en B......... for det er bare en kort stund og er en tradisjonsrik greie.

Men nå ble det litt vel mye gamlefar takter og alt var så mye bedre før ;-) 

Vi kan forsøke å gi det en positiv spinn da. Brann er fra Bergen. Bergen var hovedsetet for hanseatene for noen hundre år siden. Hanseatene var tyskere. I tysk fotball er det vanlig med ultras, hvor det er en som styrer showet og en gjeng som hopper etter (forsøker du deg på noen spontaniteter på langsidene får du sjelen response. Dette er i alle fall min konklusjon etter jeg så Dortmund live). Så Brann følger bare opp den tyske arven sin.

Jeg må konkludere med at jeg er usikker på om dette ble et veldig positivt spinn...
19
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
April 25, 2022, 15:36:04 PM
Quote from: Nixon on April 25, 2022, 11:54:18 AMDet finnes en gjeng som er mer fornøyd etter en tapt kamp med god stemning, enn en vunnet kamp med dårlig stemning.

Spørsmål fra sidelinjen. Jeg ser det er noen som kaller seg for Brann ultras nå på en del kamper. Er dette tidligere Bergens glade gutter, eller er det en ny gruppering?
20
Kamper / Re: Brann - Sogndal, Lørdag 23.04 kl 20:00
April 25, 2022, 10:55:50 AM
Quote from: Pyton on April 25, 2022, 06:47:13 AMLitt usikker på om det virker

https://photos.app.goo.gl/N8GskxYYyccqBpxB8

Det gikk fint å trykke på det for å se bildet.
21
Kamper / Re: KFUM - Brann, mandag 09.05 kl 18:00
April 24, 2022, 15:11:00 PM
Quote from: Lasaron on April 24, 2022, 14:56:28 PMDet bør lønne seg å prestere godt for Brann 2. Felix bør inn fra start mot KFUM. Blomberg bør få innhopp.

Kniklas var ikke i troppen for Brann 2 i dag. Konfirmasjon?

Ja. Spesielt Blomberg. Han har vel scoret 4 mål på de to siste kampene fra Brann 2, eller?
22
Brann / Re: Sesongen 2022
April 24, 2022, 11:46:38 AM
Quote from: esp123 on April 24, 2022, 10:33:02 AM
Quote from: Lasaron on April 24, 2022, 09:05:43 AMEr Heggebø overtrent?

Han ser ihvertfall svært tung ut i steget. Spørsmålet er om han har bygget for mye muskler. Er det hensiktsmessig å være så stor.Kan hende at han har lyst å bli det norske svaret på Adebayo "The Beast" Akinfenwa.
23
Kamper / KFUM - Brann, mandag 09.05 kl 18:00
April 24, 2022, 11:44:05 AM
Etter å ha spilt uavgjort mot Saftkokaradn ser det ut som Guttene får en liten pause før de møter gladguttene fra Kristelig Forening for Unge Menn. Det er litt tidlig å spekulere i en del ting nå, men forut denne kampen er det en del spørsmål.

Dette blir jo en mandagskamp. Hvordan vil det påvirke koken? Er det mange bergensere som kan tenke seg å trekke over fjellet og tilbake igjen på jobb dagen etterpå?

Brann gikk jo på et begredelig tap mot KFUM i cupen. Har de suget og revansjelysten inne, eller blir dette nok en flau affære?

Er Hove klar til kampen slik at Brann få inn en skadeutsatt stopper i forsvaret igjen? De har vært litt i overkant friske nå, de to som har vært i midtforsvaret.

Rasmussen ble vel utvist, hvem kommer inn for han i neste kamp? Er det Kniklas, eller dras Børst'n ned som indreløper? Jeg mistenker i alle fall at om det sistnevnte skjer så er det duket for Finne og Castro på vingen. Blomberg scorte litt mål og greier mens han spilte for Brann 2, men fryseboksen er ikke nødvendigvis klar til avriming enda. 

Jeg vil jo anta at det ellers ikke blir gjort så mange bytter på laget.
24
Kamper / Re: Brann - Sogndal, Lørdag 23.04 kl 20:00
April 23, 2022, 22:03:57 PM
Jeg klarer fremdeles ikke å forstå motviljen mot å bruke alle byttene. Om jeg bare meg på BA-børsen burde det vært mulig å bytte ut både Heggebø, Pallesen Knudsen og Børst'n uten at Brann hadde blitt svekket. For Pallesen Knudsen har vi unge Rasmus Holten. Børst'n kunne kanskje byttes ut med Kvinge, Delaveris eller Skaanes for den saks skyld. Heggebø kunne blitt erstattet av Myrlid.
25
Brann / Re: Billettsalgstall
April 23, 2022, 21:54:42 PM
Quote from: Nixon on April 23, 2022, 17:00:36 PMJeg har ikke noe i mot alkoholservering på idrettsarrangementer. Men jeg har en ganske lav toleranse for reking. Og jeg sitter utsatt til for reking på Stadion. Noe som er en ganske dårlig kombinasjon. Det er allerede mye trafikk slik det er nå, og tør ikke å tenke på hvordan det vil bli med et slikt opplegg. Det vil jo aldri ta slutt.

Men det må da gå an å gjøre ganske mye med logistikken med åpningstidene som er nå. Tappe øl i forkant for å spare inn tid. Forhåndsbetale med Vipps for å korte ned den biten også. Det hadde gjort en forskjell.

Jeg er jo så sørgelig naiv at jeg tror at mengden av reking ikke vil bli så mye større. Det er kanskje en og annen tulling som driver og tanker opp litt for meget, men jeg vil jo ikke tro at det er noe alle kommer til å gjøre. I det minste tenker jeg at det må i alle fall være åpning for at man kan drikke opp ølen sin i anstendig tempo uten å bli kastet ut. Men så er det jo også slikt at når jeg er på stadion så står jeg oppe på Frydenbø, og da er det ikke så mye ekstra reking der...
26
Kamper / Re: Brann - Sogndal, Lørdag 23.04 kl 20:00
April 23, 2022, 09:51:14 AM
Quote from: Gulløl on April 23, 2022, 09:42:09 AM
Quote from: Kagain on April 23, 2022, 09:37:42 AMNoe annet som jeg syns var interessant da jeg var inne og så på Sogndal sine sider. De har oppført intet mindre enn 5 keepere i stallen...
5 keepere i mål og 6 utespillere i forsvar murer godt igjen og gjør det omtrent umulig å score mål. Om det er lov ....... ;)

De gangen jeg spiller fotball holder jeg meg som back eller keeper, og tar et "raid" fremover en eller to ganger i løpet av kampen. Dette er ikke et sugende løp over hele banen, dette er et løp som suger over hele banen. Flygekeeper, liksom. Om man har 10 mann i forsvar burde det vært rom for et par raid oppover.
27
Brann / Re: Billettsalgstall
April 23, 2022, 09:49:16 AM
Quote from: Lissabon on April 22, 2022, 13:12:25 PMMulig dette er på siden, men kan man ikke være mer fleksibel ? PS IKKE betal-
lenke

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/G3LXWJ/oelserveringen-paa-stadion-er-en-parodi

Vil trolig trekke mer folk med mer fleksibel holdning ( om da ikke NØFF bestemmer allt av regler )

Det er interessant at man ikke kan være i puben under kampen. Da jeg så Gent live for litt over 10 år siden så var det kaldt og guffent på tribunen. Da kunne man stikke ned i puben tilhørende klubben og se kampen på skjermen der. Da jeg så Dortmund fikk man jo drikke øl på tribunen (de solgte øl i noen av trappeoppgangene). Men sånn som det ser ut i den artikkelen der så er det slik på stadion at man må kjøpe og drikke ølen i løpet av pausen. Så istedet for å kose seg med ølen og slikt, så står man lenge i kø, bælmer nedpå halvliteren og går ut på tribunen.

Kunne de ikke heller ha gjort det slik at de som går inn på puben (i løpet av kampen) kan sitte der nede med en skjerm eller to ala Gent, drikke ølen i et skapelig tempo og så rusle ut igjen etter de var ferdig? At de ikke ble jaget ut med en gang 2. omgang startet?
28
Brann / Re: Christian Kalvenes, daglig leder
April 23, 2022, 09:43:19 AM
Quote from: Lissabon on April 22, 2022, 11:01:09 AMEget selvbilde er noe av problemet. Bergen er en nydelig by, og stoltheten er helt på sin plass. Men å drive å skryte for mye, av laget, bedømme laget som bedre enn det er osv er en hemsko.

Savner noen som surt sier "Dette er for dårlig" mens han spytter snus, både på trening og ellers. Ligge lavt i medier, si det kjedelige alltid, "Vi får en tøff kamp, vi har ikke spilt bra nok"  bør gjentas i det uendelige.

Igjen blir jeg slått av parallellene til Sunderland som vi ble kjent med gjennom Netflix-serien "Sunderland til I die".
29
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 23, 2022, 09:41:14 AM
Quote from: Jose Arrogantio on April 23, 2022, 07:04:10 AM
Quote from: Lissabon on April 18, 2022, 18:57:35 PMKollskogen spiller 90 minutter for seiersmaskinen Jerv, 6 poeng, null baklengs idag.

Rareste utlån på år og dag. Uakseptabelt, elendig håndverk.

Rareste siden Löfgren, som tilfeldigvis også var ung og lovende stopper. Kan ikke ha slikt i Brann.

Ta det rolig. i 2024 er Kolskogen 23 år, og da kan det sikkert Brann betale han for å gå et annet sted å være. Tar et lån hos Jerv dette året, et hos Sogndal til neste år. Rundt midtveis i 23 kan treneren gå ut å si at Kolskogen ikke har noe fremtid i Brann. De må bare bygge ned stopperutvalget først. Det er litt viktig at man bare har to stoppere utenom Kolskogen, for å fortelle han akkurat hvor litt ønsket han er.
30
Kamper / Re: Brann - Sogndal, Lørdag 23.04 kl 20:00
April 23, 2022, 09:37:42 AM
Om Brann skulle gått over til 4-4-2 slik som Lissabon foreslår er jeg litt usikker på om Finne/Castro er det rette valget. Jeg kjenner til Finne sine spissferdigheter (bokstavlig talt og i overført betydning) og har forstått det slik at Castro er forholdsvis lettbent, teknisk og kreativ. Men jeg lurer på om det blir litt lite kjøttvekt mot stoppere som Alexander van der Spa. Spesielt siden mesteparten av de spillerne som er nevnt i resten av forslaget (ekskl. Holten selvsagt) også ikke er av det mest solide slaget. En del uprøvd der.

Jeg tror nok at de med en annen spillestil og noen måneders innspilling kunne gjort mye interessant skade (spesielt mot lag på kunstgress), men jeg tror at om man hadde slengt inn alle spillerne etter forslaget til Lissabon så hadde de blitt skambanket av Saftkokaradn. Sogndal har noen solide spisser i Godly og Hoven for eksempel, og det kunne kanskje blitt litt mye å håndtere for Holten alene.

Noe annet som jeg syns var interessant da jeg var inne og så på Sogndal sine sider. De har oppført intet mindre enn 5 keepere i stallen...
31
Brann / Re: Talentarbeid
April 21, 2022, 17:01:05 PM
Quote from: Norlings Hund 2 on April 20, 2022, 17:17:56 PMI Ranheim-kampen, for all del. Der burde man byttet mer og tidligere, og i høyeste grad de yngste på benken.

Det er dog vanskelig å argumentere for å bytte inn talenter for å "gi dem en sjanse" i en kamp der vi scorer vinnermålet 5 minutter på overtid. Da er det forståelig at treneren bytter ut de han synes ikke fungerer, med folk han tror vil fungere i akkurat de rollene og eventuelt kan påvirke kampbildet. Så kan man eventuelt være uenig i byttene eller hvor mange bytter, men det blir en annen sak enn å skulle gjøre alle byttene bare for å gjøre alle byttene og gi talenter og/eller andre sjansen.

Jeg tenker at et naturlig bytte kunne ha vært Crone for eksempel. Han hadde ikke vært glitrende så langt i kampen, Skeid-folket var kjørt, så da kunne man sjanse på dette...
32
Brann / Re: Talentarbeid
April 20, 2022, 11:45:46 AM
Quote from: Nixon on April 20, 2022, 10:43:05 AMEr det noe mål å hele tiden bruke alle byttene?

Jeg mener det er nyttig for å gi talentene en sjanse. Få dem til å spille seg inn i et sett med roller (om Brann hadde operert med klare rollebeskrivelser). Se hvordan et annet sett med ferdigheter kan påvirke taktikken som helhet. Nå er det jo slik at Brann lenge har operert med en del godt trente og smågråe spillere, så det er ikke sikkert at "friske ben"-effekten hadde vært så stor som ellers.
33
Kamper / Re: Brann - Sogndal, Lørdag 23.04 kl 20:00
April 20, 2022, 11:42:09 AM
Quote from: Nixon on April 20, 2022, 10:50:29 AMNå vet ikke jeg hvilke regimer som regjerer i andre familier. Men sen lørdagskamp må da være fullt mulig å få inn i kalenderen for enten far eller mor. Terminlisten har tross alt vært klar en stund. Da har man hele dagen på familieting. Og i motsetning til søndag, kan vel også barn i barneskolealder få lov til å være oppe slik at de kan få være med.

Alle har gjerne ikke anledning til den store fyringen, men tar det for gitt at kampen er viktigst...

Godt poeng. Det kommer jo ikke i veien for fredagstacoen. Har også troen på at det kan være en god stemning for barn i barneskolealder å være med. Og det er klart, fyring er ikke for alle og enhver, men det er jo kjekt for de som liker å kombinere fyring og kamp med et slikt tidspunkt, da...
34
Brann / Re: Talentarbeid
April 20, 2022, 10:12:20 AM
Quote from: Lissabon on April 19, 2022, 20:02:51 PMHvorfor brukte ikke H alle innbytterne ?

Var det LAN eller KI som hadde en tendens til å gjøre det samme? Jeg tipper det handler om risikoavers strategi. Man vet hva man har, men ikke hva man får... Jeg syns dette er en litt feig tilnærming til fotball, men...
35
Kamper / Brann - Sogndal, Lørdag 23.04 kl 20:00
April 20, 2022, 10:09:19 AM
Kjekt tidspunkt for en kamp for de som ikke er familiefolk (Sent lørdag gir anledning til å fyre opp på forhånd og lide dagen derpå), men blir det for sent for familiefolkene?

Når det gjelder laget så mistenker jeg at det (med mindre det skjer noe på skadefronten) er nesten uforandret fra forrige kamp, med det unntak at Kniklas er ut og Moberg inn. Dette fordi at det (som krakra pekte på fra forrige kamp) ser ut som Horneland sin tilnærming blir mer og mer tidlig LAN. Da må man ha en indreløper som biter fra seg i luften. Barmen da, Moberg nå. En kreativ indreløper. Haugen da, Rasmussen nå. Her mener jeg at kanskje FHM hadde vært et alternativ. Tipper at ving, spiss og forsvar blir mye det samme.

36
Brann / Re: Treneren etter Horneland
April 08, 2022, 10:33:19 AM
Quote from: Gulløl on April 08, 2022, 00:03:25 AM
Quote from: kabelmann on April 07, 2022, 22:46:01 PM
Quote from: Superjack on April 07, 2022, 22:28:47 PMOm KK ville komme til Brann så tror jeg inhabilitet i forhold til ansettelsesforhold ville blitt så glatt oversett at bestemoren [...]

Til Stoffi?
Det var oldemoren. Her er det om å gjøre å holde tungen rett i bunnen og kontroll på slektstreet til Stoffi.

Takk for den påminnelsen. Jeg var også overbevist om at det var bestemoren hans. Skal prøve å huske at det var oldemoren det var snakk om. Om jeg glemmer det må dere bare føle fri til å korrigere meg. JEg skal ikke ha på meg at jeg ikke respekterer slektsstreet til Stoffi...
37
Brann / Re: Billettsalgstall
April 07, 2022, 19:23:42 PM
Quote from: Lissabon on April 07, 2022, 17:48:29 PMMerkelig at de ikke bruker brann.no , det vil hype mer

Vil tro at det er langt flere av Kidza som slenger rundt på diverse SoMe som Instagram enn som besøker Brann sin nettside. Det er bare gamle skrullinger som meg som ikke har kastet meg på SoMe-toget (med unntak av at jeg har Boomer-book, som jeg bruker sporadisk).
38
Brann / Re: Billettsalgstall
April 07, 2022, 14:23:14 PM
Quote from: Lissabon on April 07, 2022, 10:29:39 AMDe kan gjøre seg litt til "et Sunderland" , noe unikt som er spesiellt, "we shall not we shall not be moved" , men det krever offensiv fotball og slutt på "me må ikkje tømma midtbano", da kan det bli mer folk.

Om man skal dømme på "Sunderland 'til I die" så er det ikke nødvendigvis den offensive fotballen som var det som trakk dem, men at de skulle vinne kamper. I første sesong var alle tålmodige med Coleman trass i dårlig spill, men da de til sist rykket ned var det stopp. I andre sesong snublet de helt mot slutte, og det var vel denne snublingen fremfor den offensive fotballene som fikk dem til å tenne...
39
Brann / Re: Sesongen 2022
April 07, 2022, 14:19:09 PM
Quote from: Lasaron on April 07, 2022, 09:47:21 AM«Guttene med ryggen til banen»

Holder de på slik enda? Sukk. Jaja.

Det er vel direkte inspirert fra Ultrasene i pølselandet, eller? Jeg husker hvor forvirrende det var da jeg var på Dortmund-kamp, og det som skjedde av liv var noen styrte greier av folk i drakt, dirigert av en person med ryggen til banen. En av de som var med hadde lyst å heie litt slik man gjør i norsk og engelsk fotball, og ble hysjet ned andre tilskuere. Jeg prøvde å følge med på kampen samtidig som en italiener ved siden av meg ville holde en samtale gående...
40
Brann / Re: David Møller Wolfe
April 06, 2022, 14:10:59 PM
Jeg blir alltid litt bekymret når Lillejord er involvert. Han virker litt volatil.
41
Brann / Re: Sesongen 2022
April 05, 2022, 09:32:52 AM
Jeg syns det er mye forenklinger i debatten rundt dette med talenter, og at begge sider tenderer mot en slags svart-hvitt forståelse av hvordan ting henger sammen.

Ytterpunktene her, slik jeg ser det som følger:

Talentorientert:

Har man noe som med litt godvilje kan betegnes som talent så skal det spille hele tiden. Tanken her er at om talentet får nok spilletid vil det bli bedre enn den andre parten. Man kan kalle dette risikorientert ideologi.

Resultatorientert:

Har man noe som med litt godvilje kan betegnes som muligens bedre enn talent så skal talentet vike. Tanken her er at dette vil heve talentets innsats og motivasjon til å vise seg bedre enn den andre parten. Man kan kalle dette risikoavers ideologi.

I mitt hode bør det være litt rom for nyanser. Om man vet at man har et veldig godt talent. La oss ta et unikt talent som eksempel. Nemlig Brautebilen.

I hans første sesong (2015/2016) som Brynespiller scorte han ingen mål. Han fikk i følge transfermarkt 16 kamper og tilsammen 422 minutter. Det vil si et gjennomsnitt på rett over 26 minutter i hver kamp.

Han gikk så til Moille, og hadde ikke den mest episke førstesesongen (2016/2017) der heller. Inkludert cupkamper hadde han tilsammen 20 kamper og 4 mål fordelt på 643 minutter. Gjennomsnittet var på litt over 32 minutter i hver kamp, men det fordeler seg på

Eliteserie 14 kamper, 2 mål, 385 minutt. Litt over 27 minutter i hver kamp.
Cup 6 kamper, 2 mål, 258 minutt. 43 minutter per kamp.

Andresesonget i Moille (2017/2018) ble tilsammen 25 kamper, 12 mål, 1594 minutter (Litt over 63 minutter i hver kamp). Han fikk også 60 minutter i UEFA youth league.

Disse tallene bærer isolert sett ikke bud om at han var så sinnsyk på kvalitetene sine som han senere har vist at han er. Hans fetter Albert Braut Tjåland har statistisk sett noe enda mer lovende. Han har et innhopp på 7 minutter for Moille og 1 mål. Men det ville vært tull å derfor la Albert spille hele tiden om han ikke gjentok dette. Samtidig så vil en spiller som Albert være en mer langtidsinvestering. Kan hende at det ikke lønner seg, men om det lønner seg så kan verdien skyte i været. Både pengemessig og prestasjonsmessig (slik som Heggebø nå).

Om man går den resultatorienterte linjen ville Brautebilen aldri fått sjansen i Brann. Det er ganske garantert at det er få talenter som er Brautebilen, men det vi ser med Brann sine tidligere talenter er at en del av dem (ofte de man ikke forventet) får blomstre etter å ha fått tillit over lengre tid.

En fornuftig strategi vil da være en blanding av spillere som har kommet et stykke på vei og ikke nødvendigvis har det største utviklingspotensiale pluss et par av de lovende ungfolene. Sistnevnte må få sjanse over lengre tid selv om det er noen voksne spillere i deres posisjoner som er marginalt bedre. Kniklas ser ut til å bli matchet greit nå (med mindre han plutselig blir benkerytter videre). Heggebø er på vei ut av talent, men legg merke til at han ikke fikk sjansen over lengre tid før han var blitt 20 år og Bamba hadde fått foten i rumpen. Dette trass i at Bamba ikke var blendende selv etter flere år i stallen. Flere tok til orde for at med tanke på prestasjonene til Bamba ville de gi mening å la noen ungfoler få tillit over lengre tid.

Wolfe er et år yngre enn Heggebø, og har fått prøve seg litt. Men Brann velger stadig å safe det med å satse på en spiller som de har erklkørt uønsket og som det etter mer enn en sesong har vært snakk om at har vært på vei vekk.

Konklusjonen er at Brann heller litt for mye mot det risikiaverse, med flere bortforklaringer på hvorfor de ikke gir ungfolene sjansen ("de kan få dårlige opplevelser", "vi kan ikke risikere at vi rykker ned pga unggutter. Vi trenger rutine" og så videre).

Jeg etterlyser en litt mer risiko i satsingen til Brann da oppsiden er at man kan få en spiller som er vel så god som noen av de gamle, og kanskje også noen kroner i kassen ved et salg...
42
Quote from: krakra on April 05, 2022, 05:22:02 AMMen bør ikke Castro gjøre seg fortjent til en plass på laget som alle andre? Han hadde et dårlig innhopp sist. Det er en lang sesong, han kommer til å spille mye, men må vise at han er god nok først.

Jeg tenker at basert på det presidenten sier om svakheten til Åsane (ie. Austevoll) så kan det kanskje være interessant å forsøke å utnytte det med en sjokkartet åpning. Dette forutsetter selvsagt at man har trent på den formen å spille ball på. Jeg tenker da at man kanskje vil gi Heggebø en litt annen rolle som tilrettelegger, og se om Castro kan gjøre det surt for Austevoll. Fungerer det ikke de første 20 minuttene kan man gå tilbake til vanlig stil...
43
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 04, 2022, 11:55:29 AM
Quote from: Falkman on April 04, 2022, 09:34:44 AMI forholdt  til Sery Larsen handlet den dårlige foredlingen om  at vi rykket ned. Ingenting tydet på at  han ble  dårligere spiller av å være her, snarere tvertimot.

Ja, det er et godt poeng. Det jeg egentlig ville frem til var om han fortsetter å få så mange skader og dermed ikke klarer å bli så god som han så ut til i Brann, så kan man ikke klage på dårlig foredling fra Brann sine side (denne gangen, vel å merke). Egentlig kan man ikke gjøre det i det hele tatt, for Sery Larsen fikk ikke/ga seg selv ikke sjansen til å bli foredlet av Brann...
44
Brann / Re: Elias Heggland Myrlid
April 04, 2022, 08:22:09 AM
Myrlid har vært litt inn og ut av stallen til A-laget på Brann sine sider nå, men nå ser det ut som han er inne igjen. Blir spennende å se om det blir noen kamper for han i OBOS...
45
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
April 04, 2022, 08:20:51 AM
Ja, uansett hva annet jeg har å si om Sønnen så er det i alle fall sikket at han er en mester på tyvtricks.
46
Brann / Re: Overganger sommeren 2022
April 04, 2022, 08:19:39 AM
Blir spennende å se om Brann kan stå i mot presset om å beholde Kniklas. Om FHM får fortsette på midtbanen (og ikke gjør seg bort) så må man kanskje se om det er noen som har interesse av Skaanes. Om FHM derimot blir dyttet tilbake på høyreback så er det vel exit Blomberg.
47
Brann / Re: Hvor er de nå? Tidligere Brannspillere
April 04, 2022, 08:16:35 AM
Quote from: krakra on April 03, 2022, 22:54:06 PMSery Larsen pådro seg en hjernerystelse i starten av februar som holdt ham ute i halvannen måned. Så ble han tatt ut på det danske U21-landslaget og pådro seg en skade i foten der. Har vel knapt vært skadefri i år og var skadet halve høsten i fjor.

Kanskje ikke så dumt salg likevel?

Så langt har Sery Larsen hatt en skadefylt start på tilværelsen i Norge, så akkurat nå tenker jeg at det ikke var så ille. Men om han får kontroll på kroppen og skadene så kan det være at man nok en gang får muligheten til å synge den eldgamle klagesangen om hvor lite flinke Brann er til å foredle spillere...
48
Quote from: pidre on April 03, 2022, 18:02:43 PM
Quote from: Lissabon on April 03, 2022, 16:15:14 PMMitt årelange mas om  Felix på midtbanen er nå bevist som riktig.


Altså, alle har hele tiden visst at FHM er bedre på midten.Vel. Det har vært noen stemmer som har tatt til orde for at om Horneland har lyst til å bruke FHM på backen så er det fordi at FHM har høyest potensial der. Men det er mange (inkl. undertegnede så vel som Strå... Lissabon) som har ment at FHM bør foredles på midtbanen i en eller annen posisjon og ikke visne vekk på backen.
49
Brann / Re: Sesongen 2022
April 03, 2022, 09:34:24 AM
Jeg ser at Eurosport v/Amund Isaksen Lutnæs tipper Brann til første plass i OBOS.

https://www.eurosport.no/fotball/obos-ligaen/2022/amund-isaksen-lutnaes-har-levert-tabelltips-for-denne-sesongens-obos-liga.-denne-saken-inneholder-la_sto8866268/story.shtml

Det som var spesielt interessant der var at de skrev følgende:

Gjennombrudd: Rasmus Holten

Det er tydelig at noen har en voldsom tro på denne karen. Jeg har sett han nevnt av noen andre som følger talentene her inne. Enda er han ikke nevnt på Brann sine sider...
50
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
March 31, 2022, 08:49:41 AM
Quote from: Lissabon on March 30, 2022, 18:26:19 PMEr det noen som har noen tanker om hvilke alternativer som er realistisk på stopperplass ved behov. ?

Å spille midtstopper krever konsentrasjon og som stopper er erfaring en fordel. Man må være på tå hev hvert sekund, ligge riktig og følge med. Passe på offsidelinjen, vite når man skal rykke ut, holde igjen osv.

Skal han bruke Ruben ved behov ? Tviler på at Rasmus Holten er klar for dette ennå. Sønnen er heller ikke vant med den rollen.  Hove er skadet og det kan ta lang tid før han egentlig er klar.

Moberg er heller ikke vant med å spille der ofte. Steinseide har vi ikke hørt noe om i det siste.

Derfor mener jeg det ikke er noen åpenbare vikarer klare. Svært overraskende om man er komfortabel med situasjonen.

Hadde faktisk forventet en ny inn slik situsjonen er,nå er det 1 døgn igjen før vinduet lukkes.

Uansett hva de gjør så er det nok en skrape i lakken på Brann. Det skulle ikke forundre meg om de gjentar historien fra i fjor med at de overkompenserer noe voldsomt med å kjøpe stoppere til overgangsvinduet åpner igjen. Vi var flere da som pekte på at etter salget av Löfgren så var det altfor tynt der bak. Brann hentet vel Krogh Gerson rett før overgangsvinduet våren 2021 stengte. Så det er ikke utenkelige at det er noe annet skadeplaget noe som Brann kan hente inn. Yaw Eystein har lagt opp pga. skader, så de får nok ikke han inn, men Aleksander Solli spiller vel fremdeles for Vadmyra, så...

Ellers har vel ikke Gojko Ivković hatt en klubb på en stund (siste jeg kan finne er kamper for Lysekloster i 2017, men det er jo ikke problematisk om det brenner for myr på dass), så man kan jo dra en Yaya med han.

Andre lokale tidligere talenter som kanskje kan la seg friste er Szymon Walczak. Riktignok gikk han til Florø i februar dette året, men et par millioner i den retningen kan løse floken. Eventuelt et par millioner i retning Löfgren da han allerede er kjent for klubben.

Om jeg skal være litt mer seriøs og ikke fullt så karikaturmessig kynisk så tror jeg nok at det er en danske eller to som kanskje kan tenke seg å skifte beite nå, være backup og slikt. Jeg tror jeg har listet dem opp tidligere, men en av dem vil jo være Nikolaj Lyngö. Eventuelt Andreas Kaltoft.

Personlig mener jeg at med så få stoppere (noe jeg ikke trodde at jeg skulle si bare for et halvt år siden) så er det risikosport å låne ut Kolskogen. Tror kanskje også dette er det siste man har sett av han i Brann denne gangen. Om Hove noensinne blir frisk nok igjen, så er han sikkert en god backup, men akkurat nå er ikke det mulig.

Det eneste håpet er at dette kan føre til litt samme situasjon som da Kniklas kom, at ungfoler får sjansen. Bruk den fordømte B-listen, liksom. Eller bare ha Holten i bakhånd for Pallesen Knudsen, og satse på at Skovgaard holder seg frisk og leverer greit.

Quote from: Gulløl on March 30, 2022, 20:02:19 PMVärnamo skal ha sikret seg en opsjon på å kjøpe Simba. Tror vi har sett Simba i Brann trøyen for siste gang.

Ja, det har du nok rett i. Det var et merkelig kjøp som kom fra intet, men det kunne ha fått et langt bedre utfall for en annen klubb med en annen trener...