• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - fortune

1
Quote from: Hickok on Today at 07:56:05
Quote from: Erlend on Today at 07:28:32Innen 2030 står vi der med en tromme eller to og varierer mellom noen gode gamle klassikere og kjipe generiske sanger som er til forveksling lik sangene alle andre synger.  Det skjedde med Klanen og snart skjer det med oss.

Er mitt pessimistiske tips.  Jeg kommer til å finne meg en sitteplass
Tromme på Stadion er det ultimate tapet. Da blir vi også Lillestrøm. Alle høres jo ut som de snart med den samme sha-la-la rallingen!

Bataljonsfeltet er vel allerede på 50 % shalala, så det nærmer seg.
2
Brann / Re: Niklas Castro
Today at 05:28:14
Quote from: opplett on April 17, 2024, 21:35:51 PMEr det lov å si at Castro ser litt utrent ut? Får litt Charlie Miller-vibber av fysikken hans denne sesongen.

Vi kommenterte det samme flere ganger i løpet av kampen. Ser både tung ut rent kroppslig og har foreløpig ikke vært i stand til å rykke seg fra fra motstander innover i banen. Sistnevnte er en kritisk faktor for Castro som fotballspiller, uten den egenskapen tilfører han veldig lite på vingen.
3
Det er helt sinnsykt at Kristiansen får 90 minutter som høyreback, han stenger på egenhånd ned alle angrep på den siden. Offensivt den svakeste backen jeg kan huske å ha sett i Brann.

Horneland reddes av Heggebø, ellers hadde han blitt grillet etter kampen.
4
Quote from: andreas1989 on April 17, 2024, 09:25:15 AMBA antyder følgende lag;

Dyngeland
Kristiansen-Pallesen-Sery-Soltvedt
Kornvig-SHN-Kartum
Blomberg-Finne-Castro

En frekk snittalder på 28,3 år. Det viser seg til stadighet at trenerteamet ikke gjør seg fortjent til å bygge troppen, de må gjennom en smal stall tvinges til å bruke noen ungdommer.

Noe som selvfølgelig vanskeliggjøres av at man heller flytter «poteter» til nye posisjoner enn å bruke ungdommen, så i praksis kan man kanskje ikke ha mer enn 16 seniorspillere i troppen?
5
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 16, 2024, 12:39:15 PM
Etter å ha hindret Hjorteseth fra å delta i EM i fjor sommer for deretter å ikke gi ham spilletid i Brann, bør det sitte langt inne å gjøre noe lignende igjen. Å sitte på benken uten spilletid kan like gjerne noen av de andre ungguttene gjøre.
6
Brann / Re: Skader og karantener
April 16, 2024, 08:36:46 AM
Quote from: Billy Elliott on April 16, 2024, 08:07:41 AMBåde FHM og Sande er vel ganske snart tilbake, så det blir neppe nødvendig med noen unge spillere, hverken på benk eller i kamp.

Faktisk, nå som Kniklas etter alle solemerker er ute resten av sesongen, blir vel den yngste spilleren som får noe særlig spilletid av betydning i årets sesong Heggebø, som fyller 23 i sommer.

Det gjenstår vel også å se hvorvidt Heggebø får særlig spilletid. 24 minutter i løpet av de tre kampene vi har spilt så langt, til tross for at Finne har vært et stykke unna storformen.
7
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 15, 2024, 08:10:02 AM
Quote from: Superjack on April 15, 2024, 07:32:42 AMI skadefri og god form på våren ville jeg tenkt at Japhet, Felix og Kniklas ville være klubbens salgspotensialer.

Nå er Japhet såvidt tilbake fra operasjon, Felix ikke tilbake og Kniklas veldig fort skadet en stund.

Er det Finne som eventuelt står fremst i køen for et eventuelt salg?

Om Finne skulle bli solgt, hvem kan komme inn som spiss?

Alle kilder, inkludert Branns sportssjef og Felix selv, forteller at det var begrenset interesse for Felix i vinter.

Finne kan man kanskje klare å lokke til et eksotisk utenlandsopphold ala MLS nå som han uansett har mistet landslagsplassen. Så får vi håpe at Heggebø fremdeles er i klubben om det skulle skje.
8
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 14, 2024, 21:54:00 PM
Vi var bedre i OBOS, men synes ikke vi har vært særlig bedre enn vanlig siden vi rykket opp. U-landslagsspillerne sendes på utlån eller sitter på benken, mens vi ligger helt i bunnen når det gjelder bruk av unge spillere. Vi henter til og med tilbake en spiller som Holmen Johansen, som aldri har holdt eliteserienivå for oss, istedet for å gi ungdommen muligheter.
9
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 14, 2024, 21:33:40 PM
Quote from: Corran on April 14, 2024, 21:18:06 PMDisse spillerne står ikke i veien for Hellan om Hellan er minst like god. De står bare i veien så lenge Hellan ikke er god nok.

Og akkurat her beskriver du hvorfor disse spillerne står i veien for Hellan. Om man krever at unge spillere må være minst like gode som etablerte eliteseriespillere for å i det hele tatt få sjansen, så får de aldri sjansen. Fordi de trenger erfaring for å ta det siste steget og den erfaringen tilegner de seg ikke dersom en 28-åring innehar plassen. For øvrig en 28-åring som helt sikkert fikk sjansen før han i sin tid holdt eliteserienivå.

Dette er for øvrig en linje som Brann så godt som alltid har fulgt, noe som er forklaringen på at man nå har et halvt lag av Bergensere i Brann, men hvor ingen av dem har tatt det siste steget på Kniksens plass.
10
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 14, 2024, 18:28:11 PM
Quote from: Superjack on April 14, 2024, 13:11:38 PMAt norske klubber budsjetterer med store spillersalg er ikke noe godt tegn for økonomien i klubbene.

Det er et tegn på at mange satser over evne.

For det er aldri garantert å få store spillersalg, og klubber som er desperate etter å selge får sjelden prisen de ønsker for spillerene heller.



Det er helt greit å budsjettere med spillersalg dersom man har flere salgsobjekter og forventer at noen av dem kommer til å materialisere seg. En del norske klubber har dessuten god track record på å finansiere både deler av klubbdrift og innkjøp av nye videresalgsobjekter vha spillerkjøp. Man bør imidlertid ha egenkapital og likviditet til å bære at det budsjetterte spillersalget ikke materialiserer seg akkurat når man ønsker.

For Branns del er det riktig å ikke budsjettere med de helt store spillersalgene, vi har få salgsobjekter som dessuten er skadeforfulgte, samtidig som vi ikke har særlig track record på spillersalg.
11
Kamper / Re: Viking - Brann 14.04.2024 kl. 14:30
April 14, 2024, 10:47:03 AM
Blir spennende å se om Viking «spiller av» vårt høye press ved å slå langt i retning en spiss eller ving for så å etablere angrepsspillet derfra. Funket bra for FFK, så ser ikke bort ifra at flere lag går for den taktikken. Spesielt en venstreside med Ruben/Soltvedt er det en del angrepsspillere som vil dominere ganske greit i luften. Eventuelt om de får isolert Crone på motsatt back.
12
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 14, 2024, 10:29:01 AM
Quote from: Kagain on April 14, 2024, 10:08:46 AMJeg ser ellers at i dagens BA så er det en litt lengre epistel om Crone hvor Horneland hyller han

https://www.ba.no/horneland-hyller-danskens-forvandling/s/5-8-2589536

Horneland er godt fornøyd med det han har levert og sier

"Jeg synes han har spilt sin beste fotball i Brann den siste tiden

[...]

Svenn har hatt flere offensive bidrag i vinter, og nå i sesongen, enn vi så i fjor. Men vi var jo veldig klar over potensialet hans der. Vi snakker om en som hadde 13 målgivende pasninger i 1. divisjon for to år siden"


Vi får se hvordan det går videre der, men det høres jo så langt ikke så lovende ut for Hellan da.

Crone kan helt sikkert bidra med målpoeng, men da må man også legge forholdene tilrette ved å gi ham noen å slå innlegg på. I OBOS-sesongen kunne han sikte på Heggebø, en Rasmussen som var bra i luften og en Heltne som fylte etter. Så langt denne sesongen har beholdningen i stor grad vært Finne/Castro/Kniklas og da kan man ikke forvente det helt store på innlegg fra Crone.
13
Kamper / Re: Lyngbø - Brann 11. april kl 18. NM
April 12, 2024, 11:46:44 AM
Quote from: Nixon on April 12, 2024, 11:23:40 AM
Quote from: opplett on April 12, 2024, 10:23:11 AMSelv om jeg skulle sett en ungdom i mål.

Hva skjedde egentlig på den lange treningsleiren i vinter med de to unge keeperne? Har inntrykk av at det var da trenerteamet mistet troen på at en av dem allerede i år kunne være gode nok erstattere dersom Dyngeland måtte ut en periode.

Etter rapportene hadde trenerteamet aldri ønske om å gi ungguttene sjansen, men ble pålagt av ledelsen å gi dem mulighet. Og så har på et eller annet tidspunkt Horneland trumfet gjennom at heller ikke disse ungguttene bør få spilletid og at man derfor heller henter tilbake en gammel kjenning som aldri har holdt eliteserienivå.
14
Kamper / Re: Lyngbø - Brann 11. april kl 18. NM
April 11, 2024, 14:38:46 PM
Quote from: Lasaron on April 11, 2024, 14:23:16 PM
Quote from: fortune on April 11, 2024, 13:56:47 PM
Quote from: Corran on April 11, 2024, 12:57:56 PM
Quote from: Superjack on April 11, 2024, 12:50:05 PMMangelen på innkjøring av et førstelag relasjoner der gjør at jeg i utgangspunktet tenker at det er viktigere å spille inn relasjoner og et førstelag, enn å la reservene spille.

Håper på et tilnærmet toppet lag fra start.

             Dyngeland
Hellan- Palle - Japhet - Sol
      Kornvig - Sønnen - Kartum
         Blom - Heggebø - Castro



Dette kommer også Horneland til å tenke
Blir overasket om det er mye bytter.
Hellan spiller nok ikke om han har stått over trening pga sykdom

Er bare noen uker siden kampen mot Sotra fikk stempelet «begrenset treningsutbytte» grunnet svakt nivå, da får man neppe noe som helst utbytte av å spille mot et fjerdedivisjonslag. Lyngbø er et lag som Sotra hadde slått med fem mål og som et toppet Brann burde slått tosifret.

Det eneste førstelagsspillerne kan få med seg fra denne kampen er belastning og skader, så jeg mener vi bør spare dem. Spiller tross alt søndag, onsdag, søndag den neste halvannen uken.

Ja. Men den type rasjonell tenkning krasjer veldig med empiriske realiteter. Eliteserielag sliter forbausende ofte i slike kamper. Derfor skal vi ikke tenke slik.

Kanskje vi taper, men mest sannsynlig vinner vi, men kanskje vi taper.

I går var første gang siden 1966 at et eliteserielag røk mot motstand fra nivå 5, så vi kan helt fint tenke slik. FKH sitt andrelag er dessuten i tredje divisjon, mens vårt andrelag fra nivå 2 presumptivt er vesentlig bedre.

Om man alltid skal tenke en kamp av gangen og ta høyde for de mest usannsynlige scenariet er det vanskelig å bygge noe langsiktig.
15
Kamper / Re: Lyngbø - Brann 11. april kl 18. NM
April 11, 2024, 13:56:47 PM
Quote from: Corran on April 11, 2024, 12:57:56 PM
Quote from: Superjack on April 11, 2024, 12:50:05 PMMangelen på innkjøring av et førstelag relasjoner der gjør at jeg i utgangspunktet tenker at det er viktigere å spille inn relasjoner og et førstelag, enn å la reservene spille.

Håper på et tilnærmet toppet lag fra start.

             Dyngeland
Hellan- Palle - Japhet - Sol
      Kornvig - Sønnen - Kartum
         Blom - Heggebø - Castro



Dette kommer også Horneland til å tenke
Blir overasket om det er mye bytter.
Hellan spiller nok ikke om han har stått over trening pga sykdom

Er bare noen uker siden kampen mot Sotra fikk stempelet «begrenset treningsutbytte» grunnet svakt nivå, da får man neppe noe som helst utbytte av å spille mot et fjerdedivisjonslag. Lyngbø er et lag som Sotra hadde slått med fem mål og som et toppet Brann burde slått tosifret.

Det eneste førstelagsspillerne kan få med seg fra denne kampen er belastning og skader, så jeg mener vi bør spare dem. Spiller tross alt søndag, onsdag, søndag den neste halvannen uken.
16
Kamper / Re: Lyngbø - Brann 11. april kl 18. NM
April 10, 2024, 16:06:48 PM
Stilte sterkt mot Frøya i fjor også, og så gikk det to uker før han klaget på for hard kampbelastning. Jeg håper man har lært.
17
Kamper / Re: Lyngbø - Brann 11. april kl 18. NM
April 10, 2024, 13:02:16 PM
Quote from: andreas1989 on April 09, 2024, 09:10:47 AMBørsheim
Hellan-Helland-Sery-Soltvedt
Kornvig-SHN-Kartum
Blomberg-Heggebø-Warming

Er vel dessverre overhengende fare for Holmen og Pallsesen på bekostning av Børsheim og Helland. Crone skal vel starte også for å toppe det hele...

Kristiansen og Castro bør vel gjerne hvile. Tenker detter en kamp Konvig og Blomberg kan spille på seg litt selvtillitt, mens Heggebø kan dunke inn noen baller.

Jeg tenker det eneste fokus i denne kampen er å hvile så mange som mulig. Lag fra fjerde divisjon er det umulig å ryke mot uansett, man får ingen reell kamptrening av å møte dem og vi møter Viking tre dager senere.
18
Brann / Re: Talentarbeid
April 10, 2024, 10:10:40 AM
Quote from: Superjack on April 10, 2024, 09:58:53 AMEr i alderen U22 og U23 Brann utmerker seg negativt.



Og U21 som listen er sortert etter, kolonnen lengst til venstre. U19 er vel fortrinnsvis Wassberg, mens u20 er Wolfe + Wassberg.
19
Brann / Re: Talentarbeid
April 10, 2024, 09:29:00 AM
CIES måler og publiserer andelen minutter spilt av unge spillere og Brann er i det minste ikke dårligst i eliteserien, selv om vi ikke er så langt unna:

You cannot see attachments on this board.

Blir spennende å se hvordan disse tallene utvikler seg gjennom 2024, er vel i utgangspunktet bare Kniklas som ligger an til å bidra noe særlig.
20
Brann / Re: Skader og karantener
April 09, 2024, 14:26:12 PM
Quote from: Superjack on April 09, 2024, 14:22:22 PMDa, Castro og Mathisen fra start.

Jeg synes Castro så tung ut mot FFK, men alternativene er kanskje ikke så mye bedre? Blomberg virker frisk i kroppen, men ellers rusten. Warming ser bra ut i korte glimt, men ellers ikke.
21
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
April 08, 2024, 19:34:59 PM
Quote from: Optimist on April 08, 2024, 19:19:41 PM
Quote from: Eivind on April 08, 2024, 19:05:47 PMHvilke "gøye" sanger har vi da?


Det er jo subjektivt :-) Men føler det er en generell enighet om at klassikerne «Byen e Bergen», «Gullet ska hem», «Vi e berømte Brann fra Bergen», «gi meg en B» og vekselropet er gøy (vet at de to siste er rop og ikke sanger). I tillegg virker det som at mange synes noen spillersanger som dukker opp er gøy. Der har vi blant annet «Ruben e skallet» og «Auge Heggebø», selv om de begge kanskje har hatt sin storhetstid.

Her må jeg slå et slag for «Her kommer Bergen (igjen)» som vi har adoptert fra munnspillorkesteret. Må være en av de mer avanserte supportersangene som finnes, men skaper stemning og humør når det dras til.
22
Brann / Re: Skader og karantener
April 08, 2024, 16:03:07 PM
Quote from: Superjack on April 08, 2024, 16:00:33 PM
Quote from: Aûne on April 08, 2024, 15:58:31 PMNoen som vet noe om nytt om Felix? Har operasjonen vært vellykket?

Er vel vellykket. Han var gjest i forballpreik for en ukes tid siden.

Ligger på spotify.

Der kom det også frem at han tok begge lyskene når han først var i gang. Tipper han er tilbake etter sommerpausen.
23
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
April 08, 2024, 15:36:02 PM
Quote from: Dickens on April 08, 2024, 13:38:02 PMFor et antiklimaks i går. I typisk Brann-stil. Nesten utsolgt Stadion og det er duket for fest. Ove Thue-marsj hvor det var varslet 5000 stk, men som i realiteten var en brøkdel. Hadde store forventninger til en ny sesong og ble virkelig trigget av en nydelig TIFO.

Men så ender det med mageplask. Man kan si hva man vil om kampen og frustrasjon, men stemningen på Frydenbø går bare én vei.

Det finnes ikke samkjøring og det synges fortsatt to-tre sanger samtidig. Ila kampen så er kanskje tribunen samlet like mange ganger. Men da ofte helt på slutten av sangene.

Jobbes det virkelig ikke internt i den harde kjernen? Eller har man gitt opp? Når ble det laget en ny, fengende, sang? Heggebø sin? Den om Løvstakken minner mer om en dyster salme enn noe annet.

Dette går bare én vei om det ikke tas tak.

Man kom skjevt ut allerede fra kampstart i går, da felt Z med overlegg startet fengende sanger midt i bataljonens shalala-sanger. Er også en del relativt ferske medlemmer begge steder, så det går seg kanskje til litt etterhvert.

Bra kommer det imidlertid aldri til å bli, siden gamle grinebitere som meg selv verken ønsker for sterk organisering eller shalala-sanger. Strengt tatt ønsker vi ikke å ha bataljonen så tett på i det hele tatt.
24
Kamper / Re: Brann - Fredrikstad 7. april kl 19:15
April 08, 2024, 15:13:50 PM
Quote from: andreas1989 on April 08, 2024, 14:59:47 PMFinne var jo på farten og tok initiativ i første omgangen, men det blir en veldig vanskelig oppgave mot tre stoppere.

Vi kan ikke legge skylden på Finne alene for at vi gikk målløse av banen.

På ingen måte, men jeg synes ikke at han utmerket seg særlig positivt heller.
25
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
April 08, 2024, 13:18:26 PM
Quote from: krakra on April 08, 2024, 13:02:32 PMIngen a-lagsspillere med utenom Børsheim. Mulig de sparer reservene til cupkampen, men jeg håper ikke det blir en ny sesong der andrelaget får null drahjelp fra a-laget. Særlig Hellan og Helland trenger jo matching når de ikke får innhopp engang for a-laget.

Merkelig, de tre nevnte ville vel hatt mye mer igjen for å spille en kamp i andre divisjon enn å spille mot amatører fra nivå fem. Begrenset matchtrening når motstanden er elendig.
26
Kamper / Re: Brann - Fredrikstad 7. april kl 19:15
April 08, 2024, 12:45:50 PM
Børskarakter 5 på Finne i BT, nest best bak Kniklas. Da har de sett noe annet enn jeg gjorde:

«5 Han gjorde faktisk en jobb her. Stakk inn bak FFK-forsvaret, men ble sørgelig alene. Glimtet til i det 65. minutt.»
27
Kamper / Re: Brann - Fredrikstad 7. april kl 19:15
April 07, 2024, 21:28:54 PM
Quote from: Fusentast on April 07, 2024, 21:23:10 PMSå lenge dommeren ikke slår ned på det med gule kort så er det jo bare for FFK å fortsette med dette.

At det i det lange løp er skadelig for omdømmet til FFK, men de får poengene...

Er vanskelig å gi gule kort for simulerte vondter, siden det er vanskelig for dommer å være sikker på at de bare later som. Det man derimot kan gjøre er å sende alle som sitter nede ut på sidelinjen og deretter bruke lang tid på å slippe dem tilbake på banen igjen. Om hvert skadeopphold hadde betydd 2 minutter på sidelinjen hadde det neppe blitt mange av dem.
28
Kamper / Re: Brann - Fredrikstad 7. april kl 19:15
April 07, 2024, 21:18:58 PM
Kniklas er eneste i startelleveren som kan gå med hevet hode, men er vanskelig å lage en topp tre, siden resten var såpass dårlige. Dårligst var kanskje Soltvedt, Ruben og Heltne, siden de var skyld i minst ett mål. Resten tilførte knapt noe positivt de heller.

Av innbytterne var Heggebø klart best i min bok, i de periodene han trakk inn som midtspiss gav han medspillerne noen å kombinere med, han gav og tok imot juling og fikk ting til å skje. Fortjener snart å starte som spiss. Noen ving er han imidlertid ikke, der får heller Finne spille om man mangler folk.
29
Brann / Re: Brann i media
April 06, 2024, 19:40:03 PM
Quote from: Corran on April 06, 2024, 19:33:20 PMSkal du ha fotballkampene/kanalene må du betale for det ekstra Kan vel ikke bruke poeng o.l som en kan med Sport1

Men får man lagt det til i Telia-pakken på noen måte? Eller ender jeg med fullpris for fotball-pakken til tv2 i tillegg?
30
Kamper / Re: Brann - Fredrikstad 7. april kl 19:15
April 06, 2024, 18:54:37 PM
Quote from: krakra on April 06, 2024, 18:18:44 PMSer Glimt-Viking og lurer litt mer på om det var FFK som var skumle mot Glimt, eller bare Glimt som var svake. Det er ikke mye de får til på hjemmebane mot Viking i alle fall.

Det kom seg med en gang de fikk innpå en skikkelig nier, så formen til Høegh blir fort avgjørende for Glimts vårsesong.
31
Brann / Re: Brann i media
April 06, 2024, 16:05:14 PM
Jeg har bredbånd fra Telia, med en TV-pakke inkludert, hvor jfg har tv2 og kan velge å legge til tv2 sport. Er det noen som vet hvorvidt man kan velge å legge til eliteseriekampene/ eliteseriekanalene, eventuelt mot betaling?

 Sitter langt inne å betale full pris for noe jeg indirekte allerede betaler delvis for.
32
Quote from: Churchill on April 06, 2024, 10:25:12 AMfy flate for en gressmatte vi har

Kanskje vi burde sende den på vinterferie til Italia hvert år?
33
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
April 05, 2024, 21:47:45 PM
Quote from: andreas1989 on April 05, 2024, 19:53:31 PMMolde er kanskje sterile, kjedelige og nokså ufyselige, men de er overlegent best av de norske toppklubbene på talenter, det skal de ha.

De var det i det minste i den perioden hvor de kunne plukke de beste norske talentene for maks 5 millioner og selge dem videre noen år senere med kjempegevinst. Blir spennende å se om modellen fremdeles fungerer når andre klubber skal ha ordentlig betalt for talentene sine, samtidig som Jim Solbakken ikke lengre får eksklusiv tilgang til NFFs talentleire.
34
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
April 05, 2024, 19:05:20 PM
Quote from: Superjack on April 05, 2024, 13:22:25 PMDet er interessant at Norges beste klubb ikke har spillere fra egne, yngre rekker, til å dekke opp behov i de første par cupkampene.

Signaleffekten er iallfall stor i Bodø. Er du ung talentfull fotballspiller der er det like greit å komme seg bort.

Jeg tror ikke det skjer i Brann under dagens ledelse. Der ser yngre at det kan være en mulighet. Ikke lett, men mulig.

I Glimt er der nå en trener som i grunn sier at hans ønsker og vilje er større og viktigere enn hva klubben måtte mene.
Og de har gått bort fra sin plan der det skulle bygges på en base av lokale spillere.
Jeg tror ikke det er bærekraftig over tid. For noen norske lag.

Horneland har tydelige ønsker også, åpenbart, men i måten han styrer på så aksepterer han at han ikke er større eller viktigere enn klubben.

Og til slutt, overgangsvinduet er nå stengt, totalen er positiv i mine øyne. Må vel åpnes en ny tråd, for overgangsvinduet sommer 24?



Nå er det jo ikke nivået på a-laget som avgjør talentpoolen og nivået på ungdommen, men hvor stort nedslagsfelt klubben har og hvordan man nyttiggjør seg denne. Sånn sett er det helt naturlig at Glimts andrelag ligger i tredje divisjon og fra transfermarkt ser det ut som om de beste ungdommene derfor lånes ut til obos og postnord for å få en god nok kamparena. Da er det ikke gitt at de gjenværende spillerne holder det nivået som kreves i runde 2 og 3 i cupen, avhengig av hvilken motstand Glimt blir tildelt.

Dette er jo også en viktig grunn til at Brann bør etterstrebe å beholde andrelaget på nivå tre, da kan man gjøre mer av spillerutviklingen i egen klubb og i større grad benytte spillere inn mot a-laget. Likevel var det ikke akkurat jubiorlaget Brann sendte utpå i de innledende cup-kampene i fjor, så sånn sett tenker Horneland og Knutsen ganske likt.

Første runde:

12 Eirik Holmen Johansen
3 Fredrik Pallesen Knudsen
13 Svenn Hagemann Crone KAPTEIN
18 David Møller Wolfe 
23 Thore Baardsen Pedersen 
7 Mathias Knutsen Rasmussen
8 Felix Horn Myhre   
31 Isak Tomar Hjorteseth   
10 Frederik Lindbøg Børsting
37 David Tufekcic 
41 Elias Heggland Myrlid 

Andre runde:

Brann

12 Eirik Holmen Johansen
3 Fredrik Pallesen Knudsen   
13 Svenn Hagemann Crone 
23 Thore Baardsen Pedersen 
33 Marius Bendiksen Trengereid
19 Sivert Heltne Nilsen  KAPTEIN
25 Niklas Jensen Wassberg
31 Isak Tomar Hjorteseth 
9 Niklas Fernando Nygaard Castro 
14 Ulrik Mathisen 
41 Elias Heggland Myrlid

EDIT:  Noe Glimt derimot burde være i stand til, er å ha 1-2 plasser i a-stallen satt av til egne talenter, slik som Molde driver på. Det er et godt alternativ til andrelag på i postnord, talentutviklingsmessig.
35
Brann / Re: Skader og karantener
April 03, 2024, 21:30:14 PM
Godt det er noen som er positive, jeg tviler for min del på at Mathiesen spiller noe særlig før sommerpausen. Siste kamp før EM går 1. juni.
36
Brann / Re: Brann i media
April 03, 2024, 16:21:17 PM
Synd det er Renathe som byttes ut, man hadde trengt flere i den podcasten som har noenlunde peiling på fotball. Det er selvfølgelig ulike preferanser, men for min del kunne jeg tenke meg en Brann-podcast som lå nærmere opp til Glimt-podcasten til avisa Nordland. Godt humør, lite fjas, folk som har peiling, man får lov å melde negative ting og man deler de ryktene man har.
37
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
April 03, 2024, 11:02:12 AM
Quote from: Kagain on April 03, 2024, 10:42:43 AMJa, jeg tror det er mye fotball i den karen. Men nå har da Brann muligens et problem siden de vel ikke har noen andre lovende spisser. Da blir det fort Warming eller noe som må være reservespissen...

Hadde vi bare hatt en relativt ung lokal spiss, med bevist eliteserienivå som allerede hadde scoret sesongens første seriemål..
38
Brann / Re: VAR- tråden
April 01, 2024, 20:34:23 PM
Tja, en pluss og en minus fra VAR i vår kamp, så i sum bortkastet.

I Fredrikstad var VAR også bortkastet, man brukte bare mye tid på å sjekke en situasjon dommeren uansett vurderte riktig.

I Molde påvirker ikke VAR utfallet av kampen i det hele tatt. Samme gjelder forsåvidt i Trondheim. Med andre ord hadde man sannsynligvis fått nøyaktig samme poengfordeling med eller uten VAR, så vanskelig å se hvordan det er en seier..


Jeg tåler dommerfeil fordi jeg helt oppriktig tror at det uansett jevner seg ut over en sesong. Så det eneste VAR da tilfører er en vesentlig dårligere opplevelse for de som ser kampen, både på stadion og på TV.
39
Quote from: ostraume on March 31, 2024, 18:21:22 PMFortsatt noen som mener at det var feil å hente Soltvedt og at Torsvik og Simba var bra dekning på venstre back?

Tja, her er det jo flere ulike diskusjoner som er mikset sammen i ett spørsmål.
1. Når man bruker noen hundre tusen på å hente Simba tilbake som alternativ på venstrebacken, er det da fornuftig å gi ham opp etter to kamper? Hvorav en var ganske bra og en var nærmest katastrofal. Sistnevnte i en kamp hvor resten av laget var omtrent like dårlige den omgangen Simba fikk. Tror vi for eksempel at Thore Pedersen hadde blitt gitt opp med samme prestasjoner?

2. Når man først hentet en back, er det da gitt at Soltvedt et det beste alternativet. Selv om man setter talentutvikling og videresalgsverdi til side er jeg usikker, rett og slett fordi jeg har til gode å se at vi utnytter hans sterkeste sider på en god måte. Og om ikke en back med egenskaper mer likt Wolfe ville vært et bedre alternativ.

3. På tidspunktet Soltvedt ble hentet var det vel ingenting som tydet på at Torsvik skulle være ute resten av sesongen? Så sånn sett viste jo beslutningen om å hente noen å være riktig, selv om den ble tatt på uriktig informasjon.
40
Brann / Re: Tabelltips 2024
March 31, 2024, 16:48:03 PM
Quote from: tintin on March 31, 2024, 16:26:49 PM1. Glimt
2. Molde
3. Brann
4. Fredrikstad
5. Lillestrøm
6. Godset
7. Viking
8. Rosenborg
9. Tromsø
10. Haugesund
11. Sarpsborg
12. Odd
13. Kristiansund
14. Haugesund
15. Ham kam
16. KFUM


Du har til opplysning Haugesund to ganger og Sandefjord null ganger. Jeg prøvde å ta utgangspunkt i din for å huske alle lagene, med ganske dårlig resultat :)
41
Brann / Re: Tabelltips 2024
March 31, 2024, 16:46:51 PM
1. Molde
2. Glimt
3. Brann
4. Viking
5. Sarpsborg
6. Lillestrøm
7. Godset
8. Rosenborg
9. Tromsø
10 Fredrikstad
11 Haugesund
12 Odd
13 Sandefjord
14 KFUM
15 Ham/kam
16 Kristiansund
42
Quote from: Corran on March 30, 2024, 21:00:27 PM
Quote from: fortune on March 30, 2024, 16:43:47 PMHelland på stopperplass høres fornuftig ut, kontra å utsette Ruben og Jeff for den risikoen det er å spille halvskadet.

For øvrig er jeg også veldig bekymret for utviklingen i skadefrekvens i troppen. Vi har ikke spilt en eneste tellende kamp denne sesongen og har likevel pådratt oss en rekke skader, hvorav flere belastningsrelaterte. Vi har nok fremdeles et stykke å gå på å finne balansen mellom intensitet og mengde i treningsarbeidet.
Er det kommet noe særlig med nye skader da?
Er det ikke kun de samme som sliter?
De som de nå er forsiktige med er de samme som har hatt lange skader og operasjoner.
Virker for meg som de er meget forsiktige med dem. Mitt inntrykk er at de det gjelder har trent mye alternativt, de har vært raske med å ta dem av om de føler noe og de gir dem litt og litt spilletid.
Og det er vel kun gjengangerne det gjelder.
FHM er jo for så vidt ny på listen, men det er jo skade han har hatt i noen år

Nye skader, men som du sier i stor grad på de samme spillerne. Men sånn må det jo nesten bli når halve troppen er «gjengangere» på skadefronten.
43
Helland på stopperplass høres fornuftig ut, kontra å utsette Ruben og Jeff for den risikoen det er å spille halvskadet.

For øvrig er jeg også veldig bekymret for utviklingen i skadefrekvens i troppen. Vi har ikke spilt en eneste tellende kamp denne sesongen og har likevel pådratt oss en rekke skader, hvorav flere belastningsrelaterte. Vi har nok fremdeles et stykke å gå på å finne balansen mellom intensitet og mengde i treningsarbeidet.
44
Brann / Re: SK Brann Kvinner
March 29, 2024, 15:12:20 PM
Quote from: esp123 on March 28, 2024, 22:40:51 PMTomine Svendheim med et stikk til hele forumets fortune, med venstrebeint avslutning fra venstresiden.

Haha, sånt skjer ved jevne mellomrom, bare mye sjeldnere enn for dem som kan avslutte med beste foten innover.

Apropos, vil være nærmest galskap for Glimt å «kaste bort» venstrefoten til Evjen som indreløper. De trenger å erstatte mye målpoeng og det gjør de neppe med Mikkelsen eller Bassi på høyrekanten.
45
Quote from: andreas1989 on March 27, 2024, 12:23:22 PM
Quote from: fortune on March 27, 2024, 10:34:10 AMSamme gjelder selvfølgelig for Warming, man er mye mer uforutsigbar dersom man både kan trekke inn i banen for avslutning og passere backen på utsiden for innlegg eller kombinasjonsspill langs bakken.

Nettopp, point proven. Spiller de på høyre så kan iallfall den beste av dem som er Warming gjøre begge deler fremfor å være fullstendig forutsigbar på venstrekanten og latterlig enkel å forsvare seg mot.

Dette med motsatt fot er noe jævlig bullshit med mindre vi snakker om spillere med ekstreme ferdigheter, den kategorien kan riktignok Warming gå under på dette nivået. Men de fleste spillere i norsk eliteserie er ikke bedre enn at de utretter mer når de spiller på "rett" side og da spesielt en type som Blomberg, men sannsynligvis også Mathisen. Dette er spillere som er smidige, men de har ikke god nok fotballforståelse eller uforutsigbarhet til å spille på "feil" kant.

Castro er en helt annen type som er fotballsmart men ikke særlig eksplosiv, han trives klart best på "feil" side med bevegelser bakfra og rundt seg. Det er egentlig jævlig enkelt og helt ufattelig at så mange trenere, spillere og lag skal strebe etter å ha kanter på feil side. Det enkle er ofte det beste også i fotball, kjør full fart mot dødlinjen så blir det farlig, ikke rot deg inn i midten for det har du ikke ferdigheter til.

Usikker på hvordan dette skal være point proven, det er jo nettopp det at vingen har mulighet til å trekke innover i banen og avslutte eller drive kombinasjonsspill med god vinkel på beste fot som gjør han uforutsigbar. Å gå til dødlinjen for å slå innlegg på Finne (175 cm) høres ikke ut som noen god plan.

Hele den moderne 433 bygger på at vingene trekker smalere for å støtte spissen, mens backene holder bredde ala tidligere tiders 442-kantspillere og indreløperne styrer spillet rundt motstanders boks. Om vingene skal holde bredden på man nødvendigvis fylle boksen med indreløperne istedet og de spillertypene har vi ikke i dagens Brann-lag, med mulig unntak av Kornvig.

Det du omtaler som feil side på vingene er på alle måter standard i moderne fotball. Siste gå-til-dødlinjen-og-slå-innlegg-ving i internasjonal toppfotball må vel være Jesus Navas for City for 10 års tid siden. Han ble deretter omskolert til back.
46
Quote from: esp123 on March 27, 2024, 10:44:42 AMDet er masse vinger som foretrekker å spille på sin sterke side. Blomberg er mine øyne klart best på høyre. Det blir for mye å forholde seg for han når han går innover i banen. Det er enklere for han å bruke farten sin på utsiden.



Kanskje Blomberg, men det er jo også en av grunnene til at jeg mener at han har mye større potensiale som back enn som ving.
47
Quote from: andreas1989 on March 27, 2024, 07:22:12 AMDer er jeg ganske uenig, Mathisen og Blomberg tror jeg enkelt og greit ikke kan spille venstre kant og jeg tror Warming blir enda mer uforutsigbar på høyre der han kan gå både innover og utover i banen. Castro må spille på venstre og det var rett og slett urovekkende å se han komme inn på høyre i kampen sist, hvorfor i allverden skal de begynne å rote med noe som fungerer?



Du mener at vi har funnet to høyrefotede vinger som ikke kan spille venstrekant? Det høres veldig usannsynlig ut, alle noenlunde moderne vinger foretrekker å spille i en rolle hvor de har mulighet til å vende inn i banen for avslutning.

Om man ser sesongoppsummeringen fra forrige sesong ser man også hvor vanskelig det er for disse å få til gode avslutninger fra høyrekanten, de får dårlige vinkler og ender i praksis ofte opp med å gå for kraft istedet for å kunne plassere med beste fot. Samme gjelder selvfølgelig for Warming, man er mye mer uforutsigbar dersom man både kan trekke inn i banen for avslutning og passere backen på utsiden for innlegg eller kombinasjonsspill langs bakken.

Om man ser på eliteserien som helhet, produseres det vesentlig mindre fra høyrekanten enn fra venstrekanten. Det henger nok sammen med at det knapt finnes anstendige venstefotede vinger i ligaen.
48
Quote from: Corran on March 26, 2024, 23:27:55 PMTenker Warming og Castro på hver sin kant. Warming tror jeg er minst like god på høyre.
Men Tromsø kampen er nok litt tidlig for Castro.
Blombergs plass spøker det for men kan være han beholder den mot tromsø siden Warming ikke har startet enda, det er kunstgress og når han kommer inn mot litt slitne spillere så kan han virkelig bruke farten sin som i de andre innhoppene han har hatt

Alle våre vinger er nok bedre til venstre enn til høyre, men var overrasket over at Castro kom inn på høyrevingen mot Sogndal. For derfra har han ikke så mye annet å bidra med enn innlegg og fylle opp boksen.
49
Brann / Re: Sesongen 2024
March 26, 2024, 19:04:31 PM
En litt merkelig sesongoppkjøring i min bok. Man gikk tilsynelatende rett i kampmodus med god motstand i de første kampene og nærmest toppet lag allerede fra kamp 2. Deretter har tre av fire lag vært fra lavere divisjoner og lagets formkurve har sett relativt flat ut. Gjennomgående begrenset med utskiftinger og få spillere som reelt har fått prøve seg.

Veldig ulikt fra de, riktignok begrensede antall, europeiske storlag jeg følger sånn halvveis. Da er det gjerne kamper mot lokale lag og en del unge spillere i starten, og så skrus det til de siste 2-3 kampene inn mot seriestart med førstelagsspillere og god motstand.
50
Kamper / Re: Treningskampar 2024
March 25, 2024, 16:25:59 PM
Quote from: krakra on March 25, 2024, 16:22:11 PMVil se Heggebø som spiss hele andreomgang. Finne er ute av det.

Jeg tror Finne spiller vesentlig bedre sammen med Castro enn de andre vingene. Nå ønsker egentlig hele angrepstrioen å true mål, mens ingen av dem vil være playmaker og møte ballen.