• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - kirsti

1
Jeg foreslår at vi slutter med krepp-papir-ruller. Lyse sko, sekker, jakker mm som ikke kan vaskes i vaskemaskin risikerer å ende sine liv temmelig rødflekkete.

Jeg snakker av erfaring om mine egne, ganske nye, sko i skinn, endelig funnet sko som tåler regn, brostein og ståing i flere timer i strekk. Nå ser de ut som jeg har brukt de når jeg har malt huset. 700 kr av studielånet rett ut av vinduet, ikke så trivelig.

I tillegg må det være et helvete å rydde opp igjen, så jo hvordan de løste seg opp og klebet seg inn mellom knuvlene i betongen og alle andre steder.

Plaststrimler er sikkert dyrere i seg selv, men om en skal tenke på utgifter til ødelagte ting og rydding tror jeg krepp-papiret blir dyrest.
2
Brann / Brann får drakter fra Kappa!
December 01, 2006, 09:37:02 AM
Eg fekk lyst på fiskesuppe når eg såg den blå drakta. Ho var til forveksling lik suppeposen ein tidleg fredagsmorgon.

Elles kan vel umogleg BKK vera nøgd med det her? Reklamen var generelt sett lite heldig. Det blir vel å kjøpe utan reklame denne gongen òg. Då kan ein jo stryke på den reklamen ein sjølv ynskjer, uavhengig av alkohollovar ol

Men utover dette var draktene som forventa, fine. Bileta av bortedrakta var jo fryktinngytende, og det liker vi! Dette blir bra, dette er gulldrakter :D
3
Brann / Skal ikke bomme på straffe (se artikkel)
April 17, 2006, 11:55:46 AM
"Hvis f.eks. en spiller fra det angripende lag er eneste spiller fra sitt lag i mils omkrets, mens det samtidig er 8 mann fra det forsvarende laget mellom ham og målet, og den angripende spilleren blir skubbet mens han står der 16-meteren møter dødlinjen, og atpåtil med ryggen til mål..."

I en slik situasjon er det ingen grunn til å felle spilleren. Og alle vet hvordan reglene for straffe er, og om en forsvarer likevel er idiot nok til å felle, er straffe på sin plass.

Om det innenfor 16 er målsjanse nok til at noen føler behov for å gå i kroppen på noen, da er det målsjanse nok til at det bør dømmes straffe ved ureglementert hindring.
4
Brann / Alliansi - Brann
August 23, 2005, 18:45:06 PM
5
Brann / Drakt nr. 27
June 15, 2005, 21:36:33 PM
Og det innlegget stiller seg i rekka av Runar Normann-gullkorn.... :p
Ystås er ikkje ein gong ei lus i fjøra til ørnen Geddi.

Og alt det med å frede drakt og sånn... for noe tøys! Og statue?? Himmel og fred, KNIKSEN har statue, ikkje Kvisvik! Det er ein stor forskjell, sjølv om Kvisvik har betydd veldig, veldig mykje for Brann. Han blir eit stort namn i Brannhistoria. Punktum.
6
Brann / En liten dusj optimisme og våryrhet
May 07, 2005, 01:01:37 AM
Du sier som sant at vi tapar i blant. Ka bryr du oss med? Vi e best for det!

Vi skal så vinne i år! Det er så på tide.
Vi har mykje å sjå fram til framover!
7
Brann / På tide og skifte trener igjen?
April 29, 2005, 19:53:50 PM
Kan nokken bare kort og punktvis oppsummere ka dokkar syter for? For etter ka eg har skjønt liggar krisen i at vi har tapt to ganger mot gullkandidat Vålerengen og spilt uavgjort mot Tromsø?

Winters e visst elendig, men det har han då ikkje vært på år og dag? Fyren e et ballgeni, han snur på en femøring og finner mål i blinde. Han kom til Brann som gråstein, har blitt til gull. Under Eggen eller Mjelde?

Laget har viss ikkje vinnervilje. No gikk eg (heldigvis?) glipp av kampen i går, den var elendig. Det var én kamp. Mot Tromsø var det vinnervilje og godt spill. Det var ETT problem mot Tromsø, og det lå i helt siste fasen av angrepet. Winters burde blitt bytta litt før, han ble sliten og daff, men det var ikkje snakk om så mange minuttene. Martin Knudsen har spilt godt, ja, som en del har nevnt. Hadde en del håpløse innlegg mot Tromsø, men ingen skal beskylde han for å mangle vinnervilje.

Ofte har eg sett bytter på Brann sette ny futt i laget. Men det er vel sikkert spillerne sin fortjeneste, ikkje nokke treneren har nokke med?
Bare for å nevne noe...
8
Brann / SK Lillestrøm
April 26, 2005, 11:50:36 AM
9
Brann / Kampen På Mandag!!!!!!!!!!!!!!!!!!
April 23, 2005, 22:45:14 PM
Eg synest det er fint å hause opp litt på førehand, eg. Prate litt dritt om motstandar og verkeleg få ein faen til å gå i oss. Då gir me det vesle ekstra :)
10
Brann / Latterlig terminliste?
April 23, 2005, 22:36:24 PM
Heile siste serierunde vart jo flytta for at rbk skulle få kviledagar nok i fjor, så det burde vel ikkje by på problem for Brann det her...
11
Eg har alltid syntest at "fjortisene" på Store Stå har vore irriterande. Og då definerer eg "fjortis" som ein tilstand, ikkje ein alder. Eg meiner ikkje tenåringar som lever i kampen og heier og syng med den stemmen dei har. Eg meiner jenter som prater i mobilen, sminker seg og plaprer og gutar som berre står og gauler "hoooomoooo" og trur dei er tøffe.

Men mot VIF no opplevde eg noko som var enno meir irriterande, så irriterande at eg vurderte sterkt å finna meg ein annan (dårlegare) plass å stå for å slippe unna. Det var ein mann i ubestemmeleg alder mellom 20 og 40 som med høg og gnålande stemme sto og kritiserte alt og alle KONSTANT i 90 minutt. Fekk lyst til å gå og kjøpe pølse til fyren, så det vart stille ei lita stund iallfall. Om feks Hanstveit rykka seg elegant laus, var det kjeftig for at han ikkje sendte ballen vidare, var det nokon som sendte ballen vidare, var det kjefting for at dei ikkje skaut, var det nokon som skaut var det kritikk for at dei ikkje dribla seg til betre situasjon osv osv. Om du kjenner deg igjen i dette: Hold stemmeleiet lågt og for deg sjølv neste kamp!!!

Vil elles takke alle som var på VIF-kampen for god innsats! Flott stemning!
12
Brann / Tippe resultat VIF - Brann
April 13, 2005, 18:15:18 PM
VIF scorer eitt mål på corner, ein eller annan dott i blått sett ballen inn med låret el

Duoen vår lagar nok minst eitt, midtbana vår lagar nok eitt.

1-3 til Brann
13
Brann / Hva kan skje?
April 08, 2005, 23:29:37 PM
Sjølv me blinde-av-kjærleik-Brannsupporterar må vel innrømme at det ikkje er fullt på Stadion "kamp etter kamp"?
14
Brann / Støtt vår lokale brus levrandør
April 07, 2005, 11:25:52 AM
Har forresten kjöpt drakt no, utan rekame, så eg kan få påtrykt Hansalogoane der dei skal vera :)
15
Brann / Nystemten
April 07, 2005, 11:09:04 AM
16
Brann / Støtt vår lokale brus levrandør
April 07, 2005, 10:55:41 AM
Genial banneridé.

Stött vår lokale brusleverandör!

Gjerne skreve med bokstavar som liknar dei i Hansa-logoen :)
17
Brann / Nystemten
April 06, 2005, 08:18:48 AM
Nasjonalsongar skal syngast med bart hovud og handa på hjartet.
Vifte med skjerf? Fysjom!
18
Brann / Minner/fakta om 16. mai?
March 20, 2005, 19:31:54 PM
Eg skriv artikkel til Russeavisa på skulen vår om 16. mai-kampen som tradisjon. Nokon som veit når dette starta i Bergen? Kem som var fyrst med det i Noreg? Frå når det vart rekna som tradisjon? Var det mykje publikum i starten? Nokon som sjølv har minner frå 16. mai for litt tid tilbake?

Glad for all input!
19
Brann / På TV?!
February 09, 2005, 16:41:27 PM
For ikkje å snakke om flyttinga av heile serieslutt 2004.
Trur me kan snakke om to kampflyttingskonsept i Noreg: TV og rbk.
20
Brann / Hvilken Brann-sang liker du best???
February 01, 2005, 14:08:13 PM
1. Vi e berømte Brann fra Bergen
2. Mesterlag (Den tolvte mann)
3. Heia Brann (Den tolvte mann)

Eg er berre 18 år og langtfrå nokon gamal traver på SS, så det er sikkert  gamle slægere som slår desse, men desse er mine favorittar. På kvar sin måte.
21
Brann / Også treningsdrakt
January 20, 2005, 18:46:04 PM
Ein ting er standar stygge-drakter-dritt-slenging, men den der var jo så gyseleg at eg sette kaffen i halsen. Fysj!
22
Brann / 3 brannspillere på landslaget
January 08, 2005, 23:51:18 PM
Skotske landslagstrenaren ville ikkje ha Winters på laget, og hamna i djup unåde og vart kalla ein uproffesjonell tulling. Var det ikkje så? :)
23
Brann / Trist
January 07, 2005, 13:22:14 PM
Happy new year! Der har du det. Enkeltindivid som er totalt blokkert i hovudet finn ein overalt. Det ein skal sjå på er reaksjonane til folk rundt. Om det verkar som "hopen" blir støytt eller om dei gir faen eller om dei applauderer.

Eg har gitt pengar til Røde Kors, men berre litt.
Det døydde 150 000 menneske i katastrofen. På fem dagar døyr det 150 000 barn av svelt utan at nokon leer eit augelokk, eller langt mindre eit lommeboklokk. Det er det tabloide som sel, òg kva bistand gjeld. Berre U-landsgjelda er ei større menneskeleg katastrofe enn kva den bølgen kan drøyme om å bli.
24
Brann / Andresen kaptein sesongen 2005?
December 11, 2004, 09:51:10 AM
Hanstveit er ein trygg type av ein vestlending som har vore stabil på Brannlaget lenge no, og gjorde ein fin figur som kaptein under cupfinalen.

Andresen er heilt ny, og har kontrakt i 3 år. Går an å roe 'an ned og vente til 06 med evnt å gi Andresen kapteinsbindet. Eg meiner det er feil, ikkje minst som signal, å gi nokon kapteinsbindet utan at dei har gjort seg fortent til det i laget.

Hanstveit, Soma eller Gundtveit som kaptein neste år.
25
Brann / Hva er en ekte supporter?
December 06, 2004, 14:44:09 PM
Er berre eg som kan vite om eg er ein ekte supporter eller ikkje. Er berre eg som veit om eg kjenner ein djup og inderleg kjærleik til Brann. For det er det (eg meiner) det går i. Elsker du Brann? Ja, då er du ein ekte supporter.

Så kan me diskutere kva som er ein god og ein dårleg supporter. Ein god supporter ter seg til beste for laget (og med det òg dei andre supporterane). Som regel vil det sei å gå på kampar, backe opp spelarane med lyd, fargar og andre sanseinntrykk, kjøpe produkta/tenestene til sponsorane osv. Så er det gradar av alt, utan at ein nødvendigvis må ta alt heilt ut for å vera ein god supporter. Det er noko med kva som passer best for kvar enkelt.

Eg feks liker å stå på Store Stå i raud genser og Brannskjerf og synge, og då gjer eg det når eg er på kamp. Eg bur langt frå Bergen, så eg dreg ikkje på alle kampane, men eg har Chess-abbonement. Og så vidare. Kvar støtter opp på sin måte.

Elsk Brann og vær litt bevisst på å støtte opp. Då er du ein god, ekte supporter etter mitt syn.
26
Brann / Kor mye?
November 30, 2004, 19:08:40 PM
Er det ikkje kaldt ute no? Det KAN jo vera ein medverkande årsak. Merker eg kvir meg for å stå ute i kaldten. Men Brann varmer nok til at det ikkje avgjer noko for min del :)
27
Brann / SESONGVIDEO/DVD MED BRANN
November 27, 2004, 15:58:27 PM
Kva rolle spelar det om Brann bryr seg om oss?
Er ikkje heile poenget at me bryr oss noko så innihelvete uhelbredeleg og intenst om Brann?
28
Brann / Speaker på Aspmyra
November 14, 2004, 19:52:43 PM
Systra mi er Bodø/Glimt-supporter og Kongsvinger har ikkje godt av Tippeligaen enno, difor gleda det meg at Glimt klarte dette.

Men når det gjeld supporterane til Bodø/Glimt har eg ikkje mykje godt å sei. Eg var med nemde syster på KIL-Glimt på Gjemselund som litt oppvarming cuphelga. Dei var ikkje så verst mange med tanke på den lange turen, men synginga var stusseleg. Det var få som sang, få songar, dårlege songar og generelt lite trøkk. At dei bruker trommer skal ein ikkej lasta dei for, dei har meir tradisjon for det enn kva me har, og det er baka inn i kulturen deira, men det vart vel mykje av dei iblant.

Beste eg har å sei er vel at sjølvtilliten på vegne av eiga supportergruppe  steig fleire hakk under den kampen...
29
Brann / Lillestrøm tur
October 28, 2004, 22:37:50 PM
Billettbestillinga er teit, men det er berre å oppdatere og prøve på nytt eit par gongar, så funkar det så fint så

Lurt å kjøpe på førehand, trur eg
30
Brann / Pakketur med billett
October 28, 2004, 22:28:53 PM
Har skaffa billett til prisen av billett og tur på svartebørsen. Elles hadde eg sjølvsagt kjøpt.
31
Brann / vif seriemester- fy faen
October 28, 2004, 07:16:31 AM
Ja, eg hater Vålerengen. Men ikkje nett no.

rbk har vunne serien 12 år på rad.
rbk har tenkt å byggje TAK over Lerkendal
rbk treng bekymringar.
rbk-supporterar er ikkje som andre supporterar, dei lever ikkje i same verd som oss andre, noko som er synd. La dei få oppleve opp- og nedturar så dei lærar kva fotball e for noko att. VIF-supporterane opplevde kvalifisering i fjor, dei tilhøyrer vår verd, dei liknar oss.
rbk er eit annleis lag med andre interesser enn dei andre laga.
rbk har reklame for supporterutstyr og sesongkort på Oslo S! 6-7 timar frå Trondheim!
rbk er ikkje noko me ynskjer i norsk fotball, og fyrste skritt på vegen til ein annleis Tippeliga er at rbk for ein gongs skuld ikkje vinn serien.

Det kjenst rart å sei det, men så inderleg heia Vålerengen.
32
Brann / Hvilken pub i Lillestrøm?
October 27, 2004, 11:52:29 AM
Billettar får du kjøpt på lsk.no. Bortesupporterar på adidas-tribuna. Unummererte sitjeplassar.
33
Brann / Kor mye har folk betalt?
October 13, 2004, 22:09:07 PM
Reise: ca 300 for tog og t-bane
Overnatting: 0 kr hos slektningar
Kamp+show: 1650 kr

Og utan mat og drikke dug helten ikkje!
34
Brann / Festen??
October 13, 2004, 07:11:23 AM
Brannspelarane kjem jo til å dra tilbake til Bergen, og hovudfesten kjem sikkert til å vera der. Men det er jo mange som er att i Oslo, av forskjellige meir eller mindre triste orsakar, og dei skal sikkert feire dei og... (om me vinn) Så eg garanterer deg feststemning same kor du hamnar!
35
Brann / Svartebørs
October 08, 2004, 20:43:51 PM
Poenget er at om ein sender det inn til nff, veit dei kven sine billettar som har vorte solgt på svartebørs. Då kan dei få sjå at det er deira eigen gi-alle-billettane-til-sponsorar-politikk som lagar svartebørssalet dei er så harme på.
36
Brann / Tidenes cupfinalefest
October 06, 2004, 11:53:24 AM
"Oops! Ser at Remi Taule skal være konferansier i Spektrum. Remi var i gode gamle dager på SS kjent for at Brann alltid tapte når han var på bortekamper. Håper ikke han skal på selve kampen..."

No har me no heimekamp på Ullevaal i år, så det er ingen grunn til frykt. Heile Ullevaal i raudt, Brannspelarane i raudt, "Brann-Lyn".... Om ikkje DET e invasjon, då veit ikkje eg.... :D
37
Brann / kor e alle "tommy knarvikene her inne"?
September 10, 2004, 10:45:47 AM
Samla dykk 4-5 stykker (eller fleire om de får til), ta toget over, barnepris blir ikkje meir enn 600-800, ein gong iblant går det fint. De får det minst like gøy som på bussen. Lover. Syng og vær glad heile turen, kom topp gira til Bærum/Oslo/Hamar/Lillestrøm, kom inn på bortetribuna i god tid og stå der og syng saman med dei frå bussen til kampens ende, for så å dra heim, glade, nøgde og sovande. Super-tur. Snakker av erfaring.
38
Brann / Kjønnsfordeling
September 09, 2004, 07:01:15 AM
Eg blir heile tida skulda for å titte på gutar når eg e på fotballkamp. Men då bør ein ikkje gå på fotballkamp, for der ser ein jo nesten ingenting av dei likevel ;)
39
Brann / Noko mangla
August 29, 2004, 23:39:05 PM
Det mangla to busser med Brannsupporterar på Briskeby i dag. Hadde det vore det, hadde resultatet vore annleis. Ingen tvil. Brann mangla futten, om me hadde sunge ut Banden, hadde dei fått den.

Eg har vore på fullsette heimekampar, slunkne heimekampar, bortekampar med mykje Brannsupporterar og bortekampar med få Brannsupporterar. Tendensen er klar, ikkje i resultat nødvendigvis, men i futt. Dei treng oss.
40
Brann / Er det sånn i Bergen også?
August 29, 2004, 23:31:49 PM
Ikkje i Bergen, nei!
Dette var langtifrå Hansa eller SS, dette var vanleg sitjetribune, går eg ut ifrå? Er berre ei sitjetribune på Briskeby, så... Og folk på få sitja om dei vil (eller ikkje vil iflg nff...) Var jo ein del Brannsupporterar på sitjetribuna i dag, såg eg, bla halve Helstad-ætta kledd opp i raudt. Uansett, dette kan ein ikkje godta, godt HamKam har fått e-post om det. Dei kjem nok ikkje til å laga oppstuss, men dei vil truleg ta det til etteretning og be vaktene prøve å unngå skandale i framtida. Dei må då vera såpass redd for sitt eiget rykte som snill klubb.
41
Brann / Avlysning av tur til hamar
August 27, 2004, 18:24:38 PM
KAMMA er tydeleg skuffa over at det ikkje kjem to proppfulle bussar med syngande, stemningsskapande bergensarar til Hamar. Eg stiller meg bak den då eg bur ein god sykkeltur frå Briskeby og har gleda meg til denne kampen i årevis. Men ein del av det andre KAMMA seier er betre eigna til å ignorere, så då gjer eg det.

HamKam har mykje forskjellige supporterar, den harde kjerne med det eg ser på som "go'supporterar" er ikkje stor, men vel så "go'" som andre. Befolkningsgrunnlag osv skal jo òg nemnast til Bandens fordel. Men likevel, ikkje verd å samanlikna seg med Brannsupporterane, sjølv om det er mykje groms, både no og i historia, Brannkulturen er heilt spesiell og har vore det så langt tilbake eg har sikre kjelder å lita på.
42
Brann / Re: i kjukt og tynt
August 26, 2004, 20:13:07 PM
"2 plass i serien,vinner cupen,spiller RL og får en lett trekkning til CL kvalikken året etter,det er drømmen.
Da skal jeg om nødvendig selge hus og hjem for å følge Brann"


Om ikkje DETTE er ein medgangssupporters ord.....?
43
Brann / SK Brann til Nordhordalend.
August 26, 2004, 20:07:14 PM
Eg les Strilen kvar gong eg er vestover. Veldig grom avis om du veit kor Myking er :)
44
Brann / Tur til Stabæk - Tog
August 25, 2004, 18:48:46 PM
Dei billettane til 300 kr er det særs få av, og sidan folket her jamt over e nokon somlekoppar (Meld dykk på Hamarturen no då! Taper me her kan me gløyma gullet for alvor), er det supert at Bataljonen har fått til ei avtale så det blir ein leveleg pris uansett.
45
Brann / UEFA og NFF Morro
August 23, 2004, 11:53:45 AM
Problemet er vel heller det at (som alle med minimale kunnskaper om geografi og klima veit) at det å halde feks Aspmyra eller Alfheim speleklare heile vinteren gjennom ville kosta ei heilt lite budskjett. I den grad det er mogleg. I Tromsø kan den snø ein meter før du får snudd deg. Synd om det skjer rett før ein kamp...
46
Brann / Cupfinale billetter
August 16, 2004, 22:16:13 PM
47
Brann / Ringnes har klaget på Hansa
August 14, 2004, 16:50:58 PM
Ang smaksforskjellar:
Eg er 18 år og har kanskje drukke ein 10-12 liter øl i løpet av mitt korte øl-liv. Likevel, om eg får servert eit glas Hansa pils og eit glas Ringnes pils utan å vita kva som er kva, kan eg lett spytta ut det som er Ringnes, for det smakar rett og slett ikkje godt.

Er det fakta at Hansa sel 60% alkoholfritt drikke? I så fall blir dette enno verre av Ringnes. Dette er overkøyring av mindre konkurrentar, eit skritt på vegen mot monopol, ei helveteshandling. Nei, eg som fattig student betaler heller meir for Hansa-øl enn å drikka Ringnes-eigde Tuborg (sjølv om det ikkje smakar så hesleg som sjølve Ringnes-pilsen). Bur på Austlandet, men når ein e vestover er det å hamstra Lysekloster mm (som ikkje e i sal heromkring). Til helvete med Ringnes.
48
Brann / Dødball
August 05, 2004, 14:40:51 PM
Eg ser problemet. Winters kan, Winters e god. Resten e ikkje det (i så stor grad), og Winters løper seg tom i løpet av 60-70 minutt.
49
Brann / Noen litt som kan fortelle hva som skjedde?
July 20, 2004, 15:56:18 PM
Eg er einig med dei som ikkje vil bryta ut. Men det må gjerast drastiske ting med det systemet som er. Det verkar pill råtent og udemokratisk på meg. Demokrati er ikkje å sitja ein gong i året og løfte stemmeskiltet sitt på lykke og fromme. Det er moglegheit til å engasjera seg, innsyn, kunnskap, reell påverknad og rettferd. Ein av tinga eg personleg saknar mest er openheit. At vanlege mannen i gata kan vita kva som foregår utan å måtte via livet sitt til å finna det ut.
50
Brann / Tiårets kamp (1994 - 2004) Avstemning!
July 19, 2004, 17:40:29 PM
Stabæk-kampen var sjukt bra, men Molde-kampen knepp nok framfor. Er noko med spaninga... altså:

Molde-Brann 3-4