• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - eivhelle

1
Brann / Re: Sesongen 2021
August 14, 2021, 13:32:13 PM
Quote from: Nixon on August 14, 2021, 13:25:30 PMBarmen og dansken var etter sigende helt til slutt. Og de var utro mot sine respektive partnere. Og de løy om det som skjedde i ettertid.
Sett opp mot de som var til stede på samme fest, gikk før, men sannsynligvis også løy til ledelsen. Er det opplagt at det er oppsigelsesgrunn for de første, men mye mildere reaksjon til de andre?

Er det fakta eller rykter? Har du pålitelige vitner som kan bekrefte dette?
2
Brann / Re: Sesongen 2021
August 14, 2021, 13:13:19 PM
Quote from: Leffen on August 14, 2021, 12:48:20 PM
Quote from: krakra on August 14, 2021, 12:40:23 PMAndersen kan jo ikke anklages for å ha vært en pådriver over tid, men hvis Barmen overlever dette er det god natt. Jeg tror begge er ferdig.

Enig. Hvis Barmen ikke er ferdig er de faen meg feige oppe på stadion. Si han opp umiddelbart.

Hvordan har du tenkt at de skal kunne si opp Barmen, uten å samtidig straffe de andre som deltok på festen? Tror ikke det juridisk sett er nok å begrunne det med at en rekke deltagere på forumet til bataljonen har utnevnt han som sjefs syndebukk.

At Barmen har bedt om å få stå over helgens kamp, betyr ikke at han gjort seg skyldig i verre ting enn andre. Men han har fått gjennomgå såpass mye på ryktebørsen at han ikke klarer å konsentrere seg om jobben sin.

Jeg tror at en viktig grunn til at politiet har valgt å granske ryktene om seksuell overgrep, ikke bare er av hensyn til et potensielt offer. Men også for å sikre at man ikke stempler noen som overgriper, uten grunn. Det er derfor viktig at politiet får gjort sin etterforskning og fått fakta på bordet, før man begynner å dømme enkeltpersoner
3
Tror vi skal kåre Svein Oddvar Moen til KFK sin viktigste mann i dag. Var fullstendig umulig å lage noe press på slutten fordi ha konsekvent blåste frispark på rene dueller. Azar gjør ingenting galt når han blir avblåst og får gult kort. Til gjengjeld fikk ha ingenting når en KFK spiller bryter ham i bakken noen minutter tidligere.

Straffen til KFK kan under tvil godkjennes. Men i så fall skal også Fredrik Haugen også ha straffe på overtid når han felles innenfor 16 meteren. Det er håpløst at kampen skal avgjøres på dommeravgjørelser når man ikke har lik linje for begge lag. Uten straffen er det lite som tydet på at KFK var i stand til å lage mål i denne kampen.
4
Kamper / Sv: FKH - Brann (lørdag 27.august)
August 27, 2016, 19:45:00 PM
Quote from: Ricky on August 27, 2016, 19:24:34 PM
Ingen av de fem gule var det noe å si på. Eneste må eventuelt være den Demidov fikk på overtid for å ha skubbet en Haugesund-spiller på en corner, men da hadde han jo fått tilsnakk for akkurat det samme på en corner tidligere i kampen.

Litt rart da at Haugesund spillerne slapp unna kun med tilsnakk og knapt det en gang. Den eneste Haugesund spilleren som fikk gult kort, fikk tilsnakk mer enn en gang i første omgang etter flere småstygge taklinger, men slapp unna slik at det soleklare gule korte i andre omgang ikke fikk noen konsekvens.

Synes også Ekong slipper billing unna når han planter albuen i ansiktet på Demidov. Også klart gult etter min mening.
5
Kamper / Sv: FKH - Brann (lørdag 27.august)
August 27, 2016, 19:27:21 PM
Ikke nok med at Brann ikke fikk straffe, men takling med strake bein og knottene først er også på kanten til direkte rødt kort. Ingen av Branns gule kort var i samme klasse, selv om dommeren sikkert kan henvise til regelboka for å forsvare dem.

Jeg klarte ikke å notere en eneste dommerfeil i hele kampen som gikk mot Haugesund. Det eneste gule kortet til Haugesund var så klart at det ikke var mulig for dommeren å overse det. Og det gikk til en spiller som skulle hatt gult kort i første omgang og som var direkte avgjørende for at Haugesund fikk frisparket de scoret på.

Så vidt jeg fikk med meg hadde Haugesund bare en målsjanse som ikke kom etter dødball. Så det er i så måte utrolig å tape denne kampen. Men med tanke på at et av målene kom etter straffe og et etter et mulig angrep på keeper så passer det vel kanskje uansett inn i mønsteret med avgjørelser som konsekvent gikk til fordel for hjemmelaget.
6
Kamper / Sv: Cupen 2016
April 13, 2016, 22:12:23 PM
Fikk ikke sett selve kampen, men sÃ¥ staffekonken pÃ¥ nrk.no.  Og konklusjonen min er at brann har 4 svært gode straffer og en bom. Førde har to relativt svake straffer og tre helt greie. En god keeper burde ha tatt minst en av Førde sine straffer. SÃ¥ vi hadde nok hatt mest behov for Pjotr av de spillerene som ble utelatt til dagens kamp. Horwath gjorde ingen stor figur i mÃ¥l.
7
Kamper / Sv: Brann - Ã?sane 12.08.15 kl 19:00
August 12, 2015, 15:59:03 PM
Kan fort bli Larsen eller Huse på topp og Vevatne inn på venstrekant. Men hvis man absolutt skal ha en kriger på topp blir det vel Azar fra start selv om både Larsen og Huse fint kan ta jobben hvis man spiller langs bakken.
8
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 10, 2015, 18:09:02 PM
Quote from: Spelaren on August 10, 2015, 18:01:34 PM
Hvem skal ta brassene våre hvis Pedersen forsvinner??

Kanskje Kristoffer Larsen. Men han fikk vel albuen ut av ledd sist han prøvde, så det er kanskje ikke så lurt likevel.

Men med Vevatne inn som kant er det mulig at Larsen fort kan bli spiss.
9
Kamper / Sv: Brann - Follo mandag 1. juni kl. 19.00
June 01, 2015, 21:13:48 PM
Quote from: Nixon on June 01, 2015, 20:36:56 PM
Forøvrig skal vi være glad for at Follo-målet på overtid ble annulert. Der har ikke polakken kontroll og dommeren kunne lett latt den gå.

Polakken kunne hatt bedre kontroll, men scoringen skulle uansett blitt annulert fordi spilleren bruker skulder/arm til å dytte ballen i mål. Får ikke håpe 4-0 målet til Levanger har skapt presedens for dommerstanden slik at det heretter er tillatt å score håndballmål mot Brann. Med tanke på at Pjotr har begge hendene på ballen så er det vel også greit å dømme for angrep på keeper. Så jeg synes ikke at Follo har noen grunn til å føle seg snytt.
10
Kamper / Sv: Dommeren
May 17, 2015, 14:53:09 PM
Dommeren gjør vel ikke så mye store feil. Men jeg synes han roter det til i den situasjonen der Haugen og Nouri får gult kort. Der burde det blitt en enkelt frispark og ingenting mer. Nest spilleren kaster seg frem for å kommer først på ballen og kommer derfor ut av ballanse og kunne ikke fått mer ut av situasjonen enn frispark.

I tillegg burde han gitt Brann straffe når Azar blir dratt ned i feltet av to Nest spillere. Den var helt klart over grensen og de fokuserte kun på å ta spilleren og ikke ballen.
11
Quote from: Lasaron on April 06, 2015, 15:45:04 PM
Norling, Haugen og linjedommeren kan ta seg en bolle fra ragnarok!

Haugen hadde altså oransje kort fra før. Den filmesitasjonen var såpass tvilsom at dommeren ofte ville ha vinket spillet videre. Det var jo kontakt. Men Haugen tar sats med samlede bein, så jeg tror nok han prøvde å filme. Dette er en situasjon der Haugen uten oransje kort ikke hadde blitt avblåst, tror jeg. Dommeren visste at han kanskje burde vist ut Haugen allerede før pause, og da skal det ikke så mye til. Elendig av Norling. Feigt, usselt, usportslig, fjuskete og strategisk idiotisk av Haugen. Håper Haugen får seg en skikkelig oppstrammer internt i klubben. Filming er utålelig.


Hvordan kan du påstå at Haugen hadde oransje kort. Det er ikke sånn at han skal gult kort for hver gang han lager frispark selv om det ofte kan virke som at dommeren mener det i haugens tilfelle. Dommeren var svært inkonsekvent og dømte ikke likt for begge lag. FFK slapp unna med et gult kort til tross for at de ikke på noen måte var mindre stygge i duellene. For eksemple slapp en FFK spiller unna kort til tross for at han sklei inn med to strake bein med knottene først og felte Demidov. Det ble kun dømt frispark.

Med fem gule kort kan det tilsynelatende virke som om Brann spilte en grisekamp. Men det er på ingen måte tilfellet. Jeg har sett dommere som fint ville ha oversett samtlige situasjoner som gav Brann gule kort i denne kampen.
12
Quote from: Norlings hund on April 06, 2015, 15:50:43 PM
Quote from: Erlend on April 06, 2015, 15:48:24 PM
Orlov er en meter i onside, handssituasjonen er vel 50/50 om det blåses på eller ikke. Rødt kort-situasjonen var litt vanskelig å konkludere på


Handsen er helt riktig, armene hans har ikke noe der å gjøre. Det er ikke viljehands som er saken, men man har ikke lov til å ha armene hvor man vil. Armene til Demir er ikke i en naturlig posisjon, og straffen er helt klar.

Armene var plassert i en helt naturlig stilling for en person som hopper opp i fart. Det er ikke naturlig at armene er limt inn til siden. Spørsmålet her er om han beveger armene for å blokkere ballen. Og det har jeg vanskelig for å se for meg når ballen blir slått mindre enn en halv meter fra armen. Hvor langt klarer du å bevege armen på 200 millissekunder?
13
Quote from: Norlings hund on April 06, 2015, 15:19:14 PM
Quote from: Finfin respons on April 06, 2015, 15:15:51 PM
Skandaløst dårlig dømming.



Kødder du? Jeg er enig i at dømmingen har vært dårlig, men det røde kortet var helt fortjent og Haugen bør skamme seg. Ikke bare er filming usportslig og kjipt, men vi leder 1-0 og han har gult fra før.


Litt rart at dommeren skal markere slike ting i OBOS ligaen med tanke på at denne straffen var mye klarere enn flere av de som ble gitt under siste fotball VM. Det er lov å vinke spillet videre hvis dommeren mener det ikke er straffe. Når i tillegg FFK spilleren strekker frem foten og har fysisk kontakt med Haugen vil det være mer riktig å dømme straffe enn å gi gult kort for filming.

Jeg synes strengt talt at denne situasjonen var like mye straffe som den FFK fikk, selv om dommeren skulle ha latt være å blåse i begge tilfeller.

Det er uansett ingen tvil om at Brann var det beste laget og ville ha vunnet klart uten innblanding av mennene i gult.
14
Brann / Sv: Overganger vinteren 2015
November 26, 2014, 21:08:03 PM
Quote from: Kagain on November 26, 2014, 20:57:31 PM
RBH hadde en plan. Og den holdt han seg til :).

Tipper ellers at Hansson og Dramé blir solgt for en slikk og ingenting. De kommer til Godset eller Moille og gjør sine saker bra. Blir solgt til utlandet for 5 millioner+ etter et år. Brann har selvfølgelig ikke forhandlet frem en videresalgsklausul...

Det eneste positive med nedrykket er at spillere som Hansson og Drame kan få spilletid på et høyere nivå enn 2.divisjon. Kan derfor ikke skjønne at man skal løse noe med å selge de unge og lovende. Derimot må de etablerte spillerne som ikke har prestert, og koster dyrt, bort.

Det betyr at Badi og Pedersen forsvinner. Muligens Demidov, hvis noen vil ha ham. Sævarsson er allerede på vei bort. Demir forsvinner sikkert også. Hvis Nordling trekker seg forsvinner sikkert Orlov også.

Forhåpentligvis vil salg av disse generere nok inntekter og besparelser i lønn til at vi kan beholde de unge og lovende.
16
Quote from: dudo on November 26, 2014, 13:45:53 PM
Quote from: Spelaren on November 26, 2014, 13:42:11 PM
Då var kampbillett på sumo fikset, 49 kr er jo helt ok.
Har veid fram og tilbake om eg bare skal vente til kl 21 og gå inn på bt.no, men landet til slutt på at eg vil bevitne denne potensielle slakten frå godstolen.



Går den ikke på tv2 sportskanalen?


Går på TV2 Zebra.
17
Det er i grunnen litt absurd at en går rundt og er drittredd for å tape for Mjøndalen. Like absurd hvordan pressen skryter hemningsløst av dem og regner dem som knappe favoritter. Tross alt holdt de på å miste sjansen til avgjørende kvalikkamp i siste hjemmekamp mot Bærum. Alt som skilte dem fra tap var et litt heldig mål 2 minutter på overtid.

Mjøndalen viste sitt toppnivå i kampen på stadion og Brann var nær sitt bunnivå. Så det er gode sjanser for et bedre resultat i kveld.
18
Quote from: dex1974 on November 25, 2014, 22:46:39 PM
Gud hjelpe oss :

http://www.dt.no/sport/svein-oddvar-moen-dommer-mjondalen-brann-1.8665316

Da vi ikke rykket ned i Haugesund setter NøFF selvfølgelig opp haugesunderen  som er en av de minst likte dommerne. Arrogant drittsekk som til tider har virket som har en agenda mot Brann..hjelper ikke at han er kÃ¥ret til Ã¥rets beste dommer.
Er mere enn tilfedigheter to av oss Brannfans minst likte dommere, Brage og S.O dømmer kvalikken.

Kunne vært verre. Hadde Espen Berntsen dømt ville nedrykket vært klart allerede. Og vi kunne fått Edvartsen eller han trønderen som fratok oss et resultat mot LSK borte.
19
Quote from: osoerli on November 24, 2014, 22:10:47 PM

Heggland er bra han, men har null erfaring pÃ¥ dette nivÃ¥et.  Det blir for stor risiko.
20
Quote from: osoerli on November 24, 2014, 20:58:39 PM


Skeptisk til å bruke Huseklepp på høyrekanten siden han da vil måtte ta den defansive jobben med å stoppe Diomande. Tror det vil være tryggere med Sævarsson på kant og heller bruke Heggland som midtstopper. Da har vi to mann med fart og defansive evner på den siden. Mulig at man kunne benyttet Huse på venstrekanten i stedet for Demir.

Forøvrig er vel også Birkelund ute for resten av sesongen så han er heller ikke aktuell for benken.
22
For å prøve å bygge opp litt positivitet foran kampen kan vi lage en liste med 4 gode grunner til at Brann tar poeng mot Haugesund:

1. Haugsund har mange seire på rad og det vil derfor være naturlig at de snart taper.

2. Kampen sendes på CMORE, og Brann har så langt i år tatt 19 av 26 poeng på de 11 kampene som er sendt her. (mot 7 poeng på 18 kamper sendt på TV2)

3. Haugsund er full av skadefryd fordi de har sjansen til å sende Brann ned. Derfor ville det vært naturlig at de taper mot Brann og samtidig mister muligheten til å gå forbi Viking og bli best i rogaland.

4. Barmen og Orlov har brent utallige store mÃ¥lsjanser siden sist de satte ballen i mÃ¥l. Statistisk  sett burde det derfor være større sjanse for Ã¥ treffe enn Ã¥ bomme pÃ¥ den neste store sjansen.
23
Kamper / Sv: Glimt-Brann, søndag 26.okt 20:00
October 26, 2014, 20:47:52 PM
Quote from: dudo on October 26, 2014, 20:43:19 PM
Han gjør seg jo jævlig mye større. Vi kan ikke ha det sånn at folk kan blokke med armene, det går rett og slett ikke.

For å kunne blokkere med armene må du faktisk ha mulighet til å bevege deg inn i ballbanen. Det rekker du ikke å gjøre på 1 meters hold. Det er heller ikke sånn at den eneste naturlige stillingen for hendene er rett inn til siden. Når du er i bevegelse må du nødvendigvis ha armene ut fra kroppen for å holde balansen.

Hvis straffen til Glimt var riktig idømt har sannelig Brann blitt snytt for mange straffer det siste året.
24
Kamper / Sv: Glimt-Brann, søndag 26.okt 20:00
October 26, 2014, 20:40:48 PM
Det åpnet lovende med dømming som gikk 50:50 begge veier, men straks Glimt scoret var Edvardsen tilbake til sitt gamle jeg. Aldri verden at det skal dømmes straffe når ballen slås hardt i handa fra 1meter.

Men det er klassisk 2014 dette her. Sløser bort de få store sjansene en skaper selv, og motstanderen scorer 2 mål på omtrent 1 målsjanse. Og nå må vel snart Pjotr være den dårligste straffekeeperen i tippeligaen. Han har vel sluppet inn de siste 25 straffene Brann har fått mot seg.

Ellers er det tragisk med Azar pÃ¥ topp. Han vinner ikke oppspillene og er hÃ¥pløs med ballen i beina. Vi kan  like gjerne sette inn Huse pÃ¥ topp.
25
Kamper / Sv: Glimt-Brann, søndag 26.okt 20:00
October 26, 2014, 18:51:50 PM
5-3-2 blir fort 3-5-2 offansivt. Men jeg skulle gjerne ha byttet ut Mojsov med Huseklepp og kjørt med Sævarsson, Grønner og Hanstveit sentralt bak. Nå er det en særdeles defansiv startoppstilling med svært lite fart.
26
Kamper / Sv: Glimt-Brann, søndag 26.okt 20:00
October 26, 2014, 15:19:44 PM
Jeg ser at Edvardsen er satt opp som dommer i denne kampen. Da blir det 11 mot 12 mann i dag og i verste fall flere karantener før den viktige kampen mot Sogndal.
27
Brann / Sv: Sesongen 2014
October 19, 2014, 19:17:45 PM
Sogndal var utrolig svake mot ULF i dag, så selv et Molde på sparebluss bør ta poeng i neste runde. ULF var ikke stort bedre, men et strålende selvmål av Sogndal ordnet biffen.

Mer skummelt er det at B/G virker å være i bra slag for tiden. Så det er stor fare for at stillingen er omtrent den samme etter neste runde, med tap for alle tre lagene i bunnen.
28
Brann / Sv: Sesongen 2014
October 19, 2014, 09:59:28 AM
Jeg har kommet til den konklusjonen at det er TV2 som har skylden for Branns tabellplassering.

Statistikken for TV kampene er ganske klar :
TV2/Zebra : 17 kamper, 1 seier, 4 uavgjorte og 12 tap. Poengsnitt : 0.41

CMORE : 10 kamper, 5 seire, 1 uavgjort og 4 tap. Poengsnitt : 1.6

Med tanke på at den neste kampen mot B/G går på Zebra neste fredag er nedrykket så godt som klart.

Det eneste halmstrået må være at det fortsatt er en liten sjanse for at CMORE kan sende de to siste kampene. Men jeg regner med at Davy Watne og TV2 vil betale ekstra for gleden av å følge et Brann nedrykk ringside.

Ser vi på siste kamp mot S08 så ville TV2 kunne gjort livet langt enklere for Brann ved å velge oppgjøret som hovedkamp i stedet for fredagskamp. Da ville for eksempel Badji hatt 48 timer ekstra til restitusjon før oppgjøret samt at Norling kunne hatt to ekstra treningsdager med hele laget samlet. Det er også påfallende at Davy Watne i intervjuet med Norling før kampen ikke hadde noe som helst fokus på kampen som skulle spilles, men kun på hvem som hadde ansvar for at Brann var i bunnstriden.
29
Kamper / Sv: Brann-Sarpsborg, fredag 17.okt kl 1900
October 17, 2014, 20:26:46 PM
Quote from: Hatleking on October 17, 2014, 20:19:07 PM
No var ikkje Badji akkurat like dominerande, men det er jo han som orkar å springe på slutten til trass for to harde landslagskampar, nesten ingen restitusjon og tøff reiseveg. Det ser jo heller ut som det er resten som har spelt nettopp...

Joda, han klarte å løpe og takle litt innimellom, men ellers var han veldig lite markant og milevis unna vanlig standard. Men det er jo typisk at to av våre viktigste spillere blir sendt på rundtur i Afrika noen få dager før en av årets viktigste kamper.
30
Kamper / Sv: Brann-Sarpsborg, fredag 17.okt kl 1900
October 17, 2014, 20:05:48 PM
Helvetes landslagspause. Badji spilte på halv maskin og Askar var langt under pari. Det hjelper lite med landslagsspillere når de ikke presterer når de kommer tilbake. Heller ingen strålende kamp av Vindheim, Grønner og Skaanes som også var borte på landslagssamling i stedet for å trene med laget sitt.

Hvis Sogndal vinner mot ULF er det 90% sjanse for at det blir direkte nedrykk.

Skjønner ikke hvorfor Huseklepp ikke blir byttet inn tidligere når hverken Askar eller Skaanes har dagen. De eneste spillerene som virkelig blødde for drakten i dag var Haugen og Karadas. Men det hjelper lite når en brenne de få åpenbare målsjansene en klare å spille seg til og nok en gang ikke klarer å få klarert ballen langt ut av eget felt. Baklengsmålene i dag er utrolig typisk for denne sesongen. Markus Pedersen jobber bra, men klarer heller ikke å sette ballen når han får sjansen.

Og Norling bytter som vanlig alt for seint.  Huseklepp hadde kunnet skapt mye mer hvis han hadde kommer inn mens vi fortsatt ledet og motstanderen trengte Ã¥ presse høyt for Ã¥ utligne.
31
Kamper / Sv: Brann-Start søndag 05.10 Kl 20.00
October 05, 2014, 20:55:01 PM
Det var en grunn til at Brann ikke gav Azar kontrakt tidligere. Han var ikke god nok. Det hjelper ikke med vilje nÃ¥r du fullstendig mangler ferdighetene. Det var Azar og Mojsov som kostet oss 3 poeng i dag. Azar klarer i tillegg til Ã¥ lage selvmÃ¥l Ã¥ bomme pÃ¥ den største mÃ¥lsjansen i kampen. Orlov bommer pÃ¥ sjanse etter sjanse og Mojsov  klarer ogsÃ¥ Ã¥ bomme nÃ¥r han endelig fÃ¥r sjansen til Ã¥ gjøre godt igjen for de defansive blemmene.

Brann ble 100 ganger bedre da Azar ble flyttet frem. Og det var ikke fordi han var spesielt god, men fordi han ble erstattet med Grønner, som faktisk er i stand til å slå en presis langpasning.

Jeg tror sjansen for direkte nedrykk nå er mer enn 50%, og i beste fall kan vi håpe på kvalik. Hvis ikke Norling ser den åpenbare svakheten med å bruke Azar, Hanstveit og Mojsov bak og gjør endringer, vil vi garantert ikke slå hverken S08,Glimt eller Sogndal og da rykker vi ned.
32
Kamper / Sv: Brann-Start søndag 05.10 Kl 20.00
October 05, 2014, 19:42:26 PM
Hvorfor i helvete byttet Norling ut Grønner med Karadas i midtforsvaret. Han har vært elendig etter at han kom tilbake og forsvarsspillet er nå på samme nivå som tidligere i sesongen.

Og hvorfor spiller fortsatt Orlov på topp når han har brent åpenbarer målsjanser i to måneder nå uten å få uttelling. Vi har tross alt et av Norges største spisstalent på benken.
33
Kamper / Sv: Odd - Brann søndag 28.09 Kl 18.00
September 28, 2014, 19:06:20 PM
Samtlige baklengsmål kommer etter dårlig involvering av Mojsov. I tillegg gjør dommer Berntzen alt han kan for å ødelegge slutten av sesongen for Brann. De fleste av de gule kortene var direkte patetiske. Synes i grunnen at Mojsov kunne ha ofret seg for laget og tatt en Pondus med strake knotter i knehasene på dommeren og fått avsluttet hans tragiske virke som dommer på toppnivå en gang for alle.

Ellers virker Orlov vaksinert mot scoringer for tiden. I tillegg til å brenne et par feite sjanser ødelegger han en 2 mot 1 for Pederesen med en håpløs pasning. Jeg hadde gjerne sett Lorentsen på topp sammen med Pedersen resten av sesongen. Jeg synes heller ikke at Azar forsvarer plassen til Grønner i midtforsvaret. Han var dårlig mot Ulf og heller ikke spesielt bra i dag heller.
34
Brann / Sv: Talentarbeid
August 30, 2014, 09:44:45 AM
Quote from: Lasaron on August 27, 2014, 17:31:46 PM
Quote from: Straffe!!! on August 27, 2014, 11:30:22 AM
I call bullshit, Fagermo!

Ok, gikk på en smell og måtte sjekke litt likevel. Riktignok et par kjappe nettsøk, og ikke nødvendigvis 100% nøyaktig, men:

Ifølge min oversikt fra Odd sine hjemmesider og wikipedia har Odd i år spilt med 7 lokale spillere (stemmer jo med Lillegård), men de flere av disse har jo marginal spilletid.
Vegard Amundsen Bergan: 180 minutter
Emil Jonassen Sætervik: 147 minutter
(Jonathan Lindseth, 0 minutter)
Snorre Krogsgaard: 13 minutter

Og deretter:
Fredrik Nordkvelle: 584 minutter
Thomas Grøgaard (riktignok født i Arendal): 1890 minutter
Fredrik Oldrup Jensen: 1641 minutter
Frode Johnsen: 1778 minutter

I tillegg kan man i rettferdighetens navn også trekke frem de to nysolgte lokale:
Elbasan Rashani (Kosovo/Sverige, men norsk statsborger med rot i Kragerø): 310 minutter
Fredrik Semb Berge: 416 minutter
Niklas Gunnarsson (riktignok fra Vestfold, så ryker på "Azar-regelen"): 1800 minutter

Så neste gang Fagermo kommer trekkende med pengepung vs lokale spillere i diskusjonen Brann/Odd er det bare til å be han ta seg en pale...


Tillat meg å ta Fagermo i forsvar.
Først vil jeg si at dette med fylker er litt kunstig. Det er stor forskjell i størrelse, og ulikt hvor hver klubb er lokalisert i sitt fylke. Google anslår at det tar 38 minutter å kjøre fra Skien (Telemark) til Larvik (Vestfold). Mens fra Skien til Rjukan (Telemark) beregnes 131 minutter. Om en gutt fra Larvik eller Rjukan er mest lokal når det gjelder Odd kan sikkert diskuteres.
Men når vi først snakker om fylker blir det relevant å ta med folketall. Hordaland har 505 000 innbyggere mens Telemark har 171 000. Det er en massiv forskjell, og Brann bør derfor kunne forventes å ha en del flere lokale som holder eliteseriestandard enn Odd.
Fagermo gjør rett i å være kry. Han har gjort en formidabel jobb.
35
Azar og Skaanes blir hjemme og Jonsson tar midstopperplassen i stedet for Grønner. Ikke helt sikker på at det høres så lurt ut. Tippeligaens tregeste stopperpar med andre ord.

Fakiri tar over for Badji og Barmen ut på kanten for å erstatte Skaanes.
36
Brann / Sv: Sesongen 2014
August 23, 2014, 15:37:11 PM
Akkurat nå holder godset på å drite seg ut mot Stabæk på hjemmebane og viser relativt slett forsvarsspill. Kanskje det ikke blir så vanskelig å møte godset på bortebane heller.
37
Brann / Sv: Sesongen 2014
August 23, 2014, 10:02:36 AM
Hvis vi ser på kampen som kommer er det ikke sikkert at det blir lettere med de siste kampene mot bunnlagene enn det er i kampene mot topplagene.

VIF ligger litt bak i medaljekampen og er vel et av lagene som nærmer seg ingenmannsland. Det kan gjøre at Brann er hakket mer motivert. VIF har vært ujevne og vekslet mellom å være strålende og drit dårlige så her vet vi ikke helt hva vi kan forvente.

Molde kan med seier mot Aafk beholde et forsprang på minst 6 poeng før de møter Brann. De kan lett komme til å føle seg litt for komfortable og slippe seg litt nedpå. Da har vi gode muligheter her.

Godset borte er den vanskeligste sammen med bortekampen mot Odd, siden begge lagene fortsatt har sjanse på gull og derfor ikke kommer til å gi noe gratis.

Alle de resterende kampene er mot lag som kjemper for livet for å unngå nedrykk, og da må en regne med en maks skjerpet motstander i samtlige kamper. Eneste fordelen her er at disse lagene har dårligere spiller enn topplagene, men i norsk fotball er ofte innsats viktigere enn ferdigheter.
38
Brann / Sv: Overganger sommeren 2014
August 11, 2014, 19:41:05 PM
Jeg tror ikke Nordling ønsker å signere nye spillere med mindre han får inn noen som er klart bedre enn de han har tilgjengelig. Et lån av en spiller som Kovacs, som beviselig vet hvor målet står, ville sikkert ha vært velkommen. Men for eksempel å låne Berisha, som for tiden fullstendig mangler målteft, ville bare vært tåpelig. Og det er heller ikke noe poeng å hente inn gamle helter som var gode for 4-5 år siden. Spillere som presterer i 2. divisjon er også en usikker affære. Da kan man like gjerne hente spilleren som satte scoringsrekord i svensk 7. divisjon med 21 mål i samme kamp.

Markus Pedersen hadde vært et godt alternativ hvis han hadde vært interessert. Hvis ikke vi kan få tak i spillere i den klassen er det like godt å satse på Lorentzen og Barmen som makker til Orlov. Man kan gjerne klage på uttellingen til Barmen, men det er et faktum at han er utrolig flink til å posisjonere seg og kommer derfor til veldig mange muligheter. Det er ikke uten grunn at Nordling bruker ham som spiss.

Men i dagens situasjon med skaden til Askar er det tragisk at vi lånte ut Larsen til Hønefoss. Det er tynt med alternativer på benken, og ikke alt for imponerende kvalitet å hente fra Brann2 som for øvrig tapte 6-0 mot Vidar i kveld.
39
Brann / Sv: Overganger sommeren 2014
August 11, 2014, 14:37:20 PM
 http://www.dagbladet.no/2014/08/11/sport/fotball/sverige/kongo_united/34725183/

Kan vi håpe på et siste desperat forsøk. Her er en spiller som hvertfall klarer å få ballen mellom stengene. Og han er neppe dyr heller. ;D
40
Brann / Sv: Sesongen 2014
August 10, 2014, 20:11:06 PM
Quote from: krakra on August 09, 2014, 16:49:30 PM
Feige NFF tørr nok ikke gi Kjartansson mer enn en kamp, men når han blir utvist for å sparke til en motspiller så skal han ha minst to kamper, selv om det er strengt.


Og til neste kamp mot RBK slipper Strandberg å sone karantene fordi NFF sin representant i Trondheim syntes det var bedre å gi litt skjenn i stedet for gult kort når han satte knottene sine i låret på en Start spiller. Brann derimot har karantene på Azar på grunn av et gult kort hvor han taklet på ballen og så vidt streifet en motspiller.
41
Kamper / Sv: Lillestrøm - Brann 1. august 19:00
August 02, 2014, 09:32:40 AM
Quote from: chamill on August 02, 2014, 00:50:32 AM
Nå har dere fått det som dere hadde så lyst til, Skarsfjord ble fjernet. En svenske med gode resultater i Svergie ble hentet inn. Fakler og håp om seriegull ble tent. Nå er vi i 1. divisjon. For klubben sin del ber eg med dette om dere fint kan slutte å tro at dere kan drive en fotballklubb. La denne svensken dere elsker så høyt få drive i fred, å la nå denne Bruun Hansen ha sitt verv i fred.




Jeg er blandt dem som syntes at Skarsfjord fikk urettferdig mye kritikk, men det betyr ikke at jeg vil slå hodet av Nordling fordi han hittil ikke har fått resultater. På mange måter fremstår Brann på en bedre måte nå enn tidligere, men vi har fått fryktelig dårlig betalt.

Jeg er derimot veldig skuffet over at publikum ikke gidder å komme på stadion når supporterne endelig har fått den treneren de ønsker seg. Hva er det egentlig folk flest er ute etter, underholdning, eller å sole seg i glansen når laget har medgang. Det har vært plenty av kamper med underholdning og nerve hittil i år, men derimot har medgangen vært fullstendig fraværende.

I forkant av at Skarsfjord trakk seg var det mange her på forumet som mente at vi kunne forvente langt flere tilskuere og økte inntekter ved å investere i en topp trener. Dette har ikke slått til. Jeg tror det er tilsvarende naivt å tenke at alt vil løses seg bare RBH også trekker seg. Uansett hvem som måtte ta over vil vedkommende etter hvert også fremstå som et problem som hindrer utviklingen for klubben.

I stedet for å bruke energi på å klage på alt som er galt bør en heller mobilisere alt en kan på å få med folk til stadion for å gi laget maksimal støtte i de hjemmekampene som er igjen. Det er nok tid til å klage over tingenes tilstand når sesongen er over.

42
Kamper / Sv: Lillestrøm - Brann 1. august 19:00
August 01, 2014, 20:42:31 PM
Forbanna utgjort. Nok en gang har vi dommere som griper aktivt inn med avgjørende feil. I fjor ble det feilaktig annulert to scoringer i år en. Rødt kort for to taklinger der den ene ikke var i nærheten av kort. LSK slapp vel helt unna kortstokken til dommeren til tross for flere forseelser langt verre enn det først kortet til Mojsov.

Den første scoringen i en kamp er alltid viktig og det er typisk at Brann nok en gang ikke får sjansen til å gå i ledelsen. Straffen til LSK var fullstendig unødvendig og PVM konstruerte den da Badji så beleilig satte foten frem, han ville nemlig aldri hatt sjansen til å rekke ballen. Også veldig symptomatisk at Pjotr hadde en hånd på begge de to første målene til LSK uten å klare å avverge noen av dem. LSK hadde vel strengt talt nesten ingen store sjanser bortsett fra de to dødballmålene før de scoret på overtid etter styring fra Hanstveit.

Det eneste positive fra denne kampen er at Brann nok en gang er spillemessig langt bedre enn motstanderen. De klarer å snu 2-0 til 2-3 og klarer faktisk å score 4 mål på et lag som hittil bare har sluppet inn 5 på hjemmebane før denne kampen.
43
Brann / Sv: Sesongen 2014
July 23, 2014, 09:59:44 AM
Nedrykk vil være svært negativt for Brann, men det er ikke sikkert at nedgangen i antall tilskuere vil bli så dramatisk. I dag er flertallet av kampene til Brann tilgjengelig gratis på TV2 og Zebra og mot betaling kan du se resten på CMORE. I 1.divisjon er TV dekningen minimal, så da kan du ikke lenger sitte i stua og se på. Da må du gå på stadion for å få sett kampen.

Det totale antallet som ser kampene vil nok gå kraftig ned, men de som idag sitter foran TV'en bidrar uansett ikke i noen positiv retning.
44
Quote from: Giles on July 21, 2014, 10:47:57 AM
Er det mulig å ikke kalle det flaks når du lykkes med å utligne etter at motstanderen tar ledelsen et minutt før slutt og kampen ellers har vært elendig?



Med tanke pÃ¥ at Stabæks scoring er av typen jeg vil kalle heldig er det vanskelig Ã¥ være enig med deg. Jeg synes dommeren roter det fryktelig til nÃ¥r han gir bort et frispark (pluss to gule kort) pÃ¥ en takling der Azar treffer klokkeklart pÃ¥ ballen. Frisparket ender i en corner som igjen gir sjansen Stabæk scorer pÃ¥  ved Ã¥ heade mellom hendene pÃ¥ keeper.

At Brann klarer å utligne, mot det laget som har sluppet inn mest mål, er ingen bombe. Bare synd de ikke startet å presse med full innsats litt tidligere så kunne det kanskje ha blitt 3 poeng i stedet for 1.

45
Brann / Sv: Sesongen 2014
July 20, 2014, 21:55:09 PM
Quote from: krøvel vellevold on July 20, 2014, 19:19:42 PM
Branns avslutning for å få 33 poeng: Viking (h) 3 p, LSK (b) 0 p, AaFK (h) 3 p, RBK (h) 1 p, VIF (b) 0 p, MFK (h) 0 p, Godset (b) 0 p, Ulf (h) 3 p, Odd (b) 1 p, Start (h) 3 p, S08 (h) 3 p, Glimt (b) 1 p, Sogndal (h) 3 p, Haugesund (b) 0 p. Altså 6-3-5 på de siste 14. Det gir oss 33 poeng. Vi må i så tilfelle gjøre det ganske solid hjemme (6-1-1), men trenger ikke en eneste borteseier til (0-2-4).



Jeg tror LSK kommer til å få en veldig svak høst med et sterkt svekket lag og dårlig motivasjon som følge av de økonomiske problemene de sliter med. Det vil derfor være viktig å vinne den kampen siden mange av konkurrentene i bunnstriden også vil kunne hente poeng her.

Viking er inne i en svak periode og det bør vi også utnytte i neste kamp hvis det skal være noe håp om å overleve.

Kampene mot ULF, AaFK og FKH er viktige fordi de ligger nærmest på tabellen.

Det er ikke sikker at det trengs så mange poeng for å overleve hvis minst to andre lag har en svært dårlig høstsesong. Det er viktig at ULF ikke begynner å ta for mye poeng og vi må helst matche FKH i poengfangst samtidig som vi vinner det interne oppgjøret. Av lagene med litt forsprang er det Stabæk vi har størst sjanse til å ta igjen. Men det er også mulighet for å passere S08 og B/G. Poeng i kampene mot topp 5 lagene vil være ren bonus siden de fleste av bunnlagene stort sett vil tape her.

Det som er litt skummel nå er at Brann for øyeblikket spillemessig er svake og de tre neste kampene er mot lag vi helst skal ha poeng mot. Går det dårlig i kampene mot Viking, LSK og AaFK går vi rett inn i en kamprekke mot fire av topplagene og da kan vi fort være akterutseilt og ha null selvtillit når vi skal avslutte mot de lagene vi er avhengige av å slå.
46
Quote from: Gulløl on October 04, 2013, 11:13:02 AM
Brann sin enormt gode hjemmestatistikk som også er omtalt i media i dag blir ganske torpedert om en går over til kunstgress. Når Brann er en av få klubber som sitter igjen med naturgress og motstanderne stort sett bare trener og spiller på kunstgress hjemme har Brann en gigantfordel på Stadion. Er ganske sikker på at om det blir 7 plass i år hadde det i beste fall blitt en 10 plass om Brann hadde hatt kunstgress hjemme. Så er Brann virkelig interessert i å gi fra seg denne store fordelen ?? Blir dette denne nye tabben fra RBH ? Ser for meg der han står som et spørsmåltegn etter første året med kunstgress på Stadion og Brann bare har vunnet halvparten av hjemmekampene og han kaller det uforståelig.


Statistikken for årets sesong tilsier at Brann er et kunstgresslag. Vi har tatt 0 poeng borte på naturgress denne sesongen og med mindre vi tar poeng borte mot Ulf vil samtlige bortepoeng denne sesongen være hentet på kunstgress.
47
Jeg synes absolutt at Skaanes bør få sjansen nå. Han hadde et bra innhopp mot Sogndal og var den som spillte frem Pusic på straffe situasjonen. Han er mer arbeidsom enn Huse og bør klare jobben greit også defansivt.

Det blir ganske tynnt på innbytterbenken i denne kampen. Fakiri er vel alternativet hvis en av de sentrale på midten må ut. Ashia og Finne er offansive valg, mens Gjesdal er eneste alternativ på stopperplass. Det blir vel plass for flere på B listen i troppen til denne kampen.

Ellers positivt hvis Marcel Wavardetdusawitch er ute. Han har vært blandt de beste på engen.
48
Kamper / Sv: Dommeren
September 01, 2013, 16:10:38 PM
Quote from: dragn on August 30, 2013, 23:30:16 PM
Skulle selvsagt aldri vært frispark til haugen i situasjonen der han fikk rødt kort. Men når linjemannen først vifter som det næpskrellet han er, og haugen "hindrer" en kontring, har ikke hoveddommer mye valg. Regelen der er ganske klar.

Når var det streng talt dommeren som hindret kontringer ved å blåse av i stedet for å la Sogndal få fortsette å spille. Haugens sin trøyeholding kostet sogndalsbacken maks et halvt sekund og spilleren fikk enkelt sendt ballen videre til en medspiller som var i god posisjon til å sett fart fremover. Kan ikke se at Sogndal hadde noen som helst fordel av å få frispark i den situasjonen.

Det er heller ikke slik at dommeren absolutt skal blÃ¥se hver gang linjemannen vifter med flagget. Jeg tviler sterkt pÃ¥ at dommeren i det hele tatt gjorde noen vurdering av om Huseklepp var aktivt med nÃ¥r han annulerte 2-0 scoringen. Han beviste hvertfall at han manglet det formen for vurderingsevne  da han en stund etter blÃ¥ste offside for Pusic selv om det var Barmen som lÃ¥ innenfor og ikke var aktivt med i spillet.
49
Jeg trodde Edvardsen var det dårligste NFF hadde å tilby, men jeg tok tydeligvis feil. Skulle tro at dommeren hadde fått instruks fra NFF om at en ønsket jevne og spennende oppgjør. Og Haugen som er en grise spiller av rang må han ha fått instruksjon om å passe spesielt godt på.

Ellers var dette en kamp med sjansesløsing av en annen verden. Det kunne godt ha stått 6-0 før Haugen ble sendt av banen. Og vi kunne godt ha scoret et par til etterpå.

Ellers fantastisk morro å høre på Dos Santos og Nannskog som mente at Sogndal treneren måtte være svært skuffet over å tape denne kampen som helt klart var spillemessig meget jevn. Tydelig at Brann har vært griseheldige med dagens resultat.

Og Valsvik var svært overbevist i intervjuet etter kampen om at han tok ballen og at Pusic filmet. At tv bildene viste noe helt annet så ikke ut til å påvirke overbevisningen på noen som helst måte.

50
Quote from: roaldinho on August 18, 2013, 20:19:05 PM
Quote from: eivhelle on August 18, 2013, 20:15:03 PM
Det postive i dag :

Pusic scorer mål. Mojsov viser at han er en god spiller og vår klart beste stopper. Endelig har Haugen begynt å ta corner slik at vi igjen lager mål på dødball.

Det verste i dag :

To sidebacker som skulle være raske nok men ikke lærer selv om de blir lurt av den samme finten 10 ganger på rad. Demir skulle vært byttet med Fakiri allerede ved pause. Desverre har vi ingen alternativer for Sævarsson.



Hva mener du med det, egentlig? Fakiri bruker høyrefoten, og spiller i mine øyne på feil plass når han spiller venstreback. Kan han være backup for Demir når han spiller svakt, så kan han jammen meg være backup for Birkir også.

Han kan ikke være backup for begge samtidig.