• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Pyton

1
Quote from: fortune on September 27, 2023, 18:04:38 PMDet ser fra utsiden ut som om de som tåler Hornelands trening og intensitet ikke har så mange raske muskelfibre. Så jeg tror vi enten blir nødt til å tilpasse treningen eller å legge om stilen, selv om det medisinske apparatet tror noe annet.

Du kan jo ikke trene en 100m løper og en 1500m løper på samme måte nei, det burde være rimelig klart for både Horneland og det medisinske apparatet. Men nå skal det vel sies at svært mange av de samme spillerne har slitt med skader også andre steder. Håper de er gode nok til å differensiere treningen tilstrekkelig fremover slik at flere kan holde seg friske.
2
Jeg tror de fremdeles leter etter en venstrebent stopper med fart men det er nok vanskelig å finne en som passer. Tviler sterkt på at stopper-gjengen er satt for 2024.

Vi har en meget god 36 åring som i år har begynt å få skadeutfordringer. Vi har en god høyrebeint stopper i Japhet men som også han sliter med skader og avbrekk. Stopper plassene er generelt skadeutsatt og normalt utsatt for karanter.

Gitt at Holten tar nivået så tror jeg faktisk st han vil få mange sjanser til neste år. Og jeg tror også at vi henter en til om vi finner rikitg type.

Det som blir viktig for laget er at de tar nivået og tåler treningen. Det er mye som skal klaffe om du skal passe inn i dette systemet.
3
Brann / Re: Sesongen 2023
September 25, 2023, 12:36:29 PM
Quote from: Superjack on September 25, 2023, 12:12:26 PM
Quote from: esp123 on September 24, 2023, 21:53:12 PMDet er bittelitt bittert å tenke tilbake på vår svake juli. Vi er ikke så langt unna gullkampen.Vinner Viking gull så vil jeg si at det er den svakeste seriemesteren siden 2018.

Hadde Brann tatt hjemmekampen mot Viking så hadde det vært gullkamp.

Men sånn er det.
Sesongen 23 ser ut til å bli enormt mye bedre enn jeg fryktet, og bedre enn jeg egentlig forventet.

Jeg tror det er såpass usannsynlig at Brann holder denne rekken med seire videre at jeg tror det er bedre å håpe at Viking slår Molde og Tromsø, og Glimt slår Molde, og dermed legge til rette for mulig Brann 3. plass.

Men uansett tror jeg denne innspurten blir meget spennende.

Dette har alle muligheter til å bli en veldig god sesong, selv om det skulle bremse litt på tampen. Så langt jeg kan vurdere har Tromsø det tøffeste programmet igjen på papiret mens både Glimt og Molde kjemper med kamper både i Europa og norsk cup. Jada, de har en bred stall men ikke noen til å fylle skoene til sine beste spillere. Dersom de ikke er på banen synker deres prestasjon med 10-15%. Det kom egentlig ganske tydelig frem hos Molde i går som ikke presterte allverden mot Godset.

Så blir også spørsmålet hvem som får en formdupp utover høsten. Jeg tror rent personlig at Tromsø vil få det, de har nå tapt 2 borte kamper på rad (S08 og oss) var egentlig ganske heldig med reduseringsstraffen i går. De møter nå flere lag borte som enten er i toppstriden eller desperate for poeng. Begge deler er vanskelig motstand. Så får vi se om xG utjevner seg også for dem.

Brann har nå 5 på rad men mange på skadelisten. Det er vel ingen som kommer tilbake før etter landslagspausen men da får vi inn kanskje både Warming og Castro mot Molde. Så får vi håpe på at karantene kommer jevnt fordelt utover eller så går det virkelig skeis i en eller annen uventet kamp. Troppen tåler dessverre ikke mange ute på samme tid. «Drømmen» er selvfølgelig at Palle, Japhet og SHN får karantene i samme kamp... Før pausen. Den kampen kan bli artig.
4
Kamper / Re: Brann - Tromsø, Søndag 24.09.23 kl. 19:15
September 24, 2023, 18:03:49 PM
Kartum og Felix bytter side i dag... Spennende å se hvordan det slår ut.
5
Quote from: fortune on September 21, 2023, 13:17:40 PM
Quote from: Superjack on September 21, 2023, 12:56:20 PMIkke sikker på hvor unge Wassberg sitt hode er.
Om han hadde hatt tro på seg selv og seg selv i Brannsystemer så hadde han signert en lenger kontrakt. Ville gitt trygghet.

Nå vingler han, som han gjorde i vinter.

Vanskelig å bli frisk og veldig god om fokuset ikke er på rett plass.Stoler nok hverken på det sportslige eller medisinske apparatet i klubben, og da er det fornuftig å ikke legge hele fotballfremtiden i Branns hender.

Er ikke sikkert han vingler engang, kanskje han har bestemt seg for å dra dersom han fremdeles har gode alternativer.

Er Bergen/Brann rette sted for Niklas? «Alle» forventer veldig mye pga familienavnet. Ha var vel i Barcelona for å få hjelp med skaden, var det på Branns sitt initiativ? I så fall kan man neppe klandre det medisinske apparatet så lenge de er kjent som det beste stedet for vurdering/hjelp.

Utfordringen er at han må bevise selv at han kan holde seg frisk og prestere over tid. Det hjelper ikke å være talent alene. Han blir hauset opp i skyene som den neste Haaland men du verden, stakkars fyr. Han må få ro og mulighet til å utvikle seg. Jeg begynner å tro at det er best for han å se seg om etter et sted hvor han kan utvikle seg i ro og fred.

Spilletid kommer når du er stabil og god nok, det gjelder for alle.
6
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
September 21, 2023, 15:12:19 PM
Virker ikke som klubben legger veldig stor velt på å beholde/sikre plassen. Burde være mulig med noen forsterkninger fra a-laget i dag selv om det er bortekamp
7
Kamper / Re: Stabæk - Brann - 17. september kl 1700
September 19, 2023, 18:46:52 PM
Podcast «Den69.mann» snakker litt om kampen Brann - Stabæk. Her kjører de litt nøytrale gutta sin oppsummering og hevder det er divisjonsforskjell mellom lagene i første omgang og at Stabæk knapt kom til sjanser før de siste minuttene. Mulig at våre krav her inne er blitt litt vel høye? Helst vinne med mange mål ellers er det dårlig?

Sjekk Ham-Kam etter vår seier, vunnet det meste og klarte seg veldig bra mot Tromsø sist. S08 hadde 7-0 i målforskjell før vi slo dem og de vant igjen kampen nå. Stabæk hadde ny trener, nytt underlag og masse energi. Til tross for dette så rundspilte vi dem de første 20. Da kom det et bytte og det er kanskje mest skremmende at vi ikke evner å holde samme trøkk. Men selv om vi mener det så mener altså mer nøytrale folk at vi var overlegne mot Stabæk.

Kanskje greit å prøve å holde hodet litt kaldt selv om ikke alt går på skinner med mange mål? Det vi må skjerpe oss på er å sette sjansene våre, det holder ikke mot de beste lagene.
8
Brann / Re: Sesongen 2023
September 19, 2023, 17:52:46 PM
Synes egentlig at Jimmi/Hornis vurderte en erstatter etter Wolfe veldig bra. De lot Torsvik få sjansen 100%. Men han var ikke klar så det var vel et sjansespill hvor det medisinske apparatet burde ha stoppet belastningen. Når han ble borte så ble det kaos, med forsøk på Simba først (som ikke er i nærheten som venstre back uansett hva de drømmer om på stadion) og så Soltvedt som er en god back men som har så andre egenskaper enn Wolfe at det nesten er litt komisk.

Jeg savner at de leter etter rollespesialister som kan passe inn i det systemet som laget nå spiller. Glem navn, dialekt og annet piss, jeg vil ha spillere som passer inn i systemet og som de forventer tåler Horneland sitt treningsregime. Det siste tar tydeligvis mer tid enn de selv vurderer. Det samme går selvfølgelig utover tilgjengelighet og spillerne trenger lang tid på å tilpasse seg og få et overskudd. Det kan derfor være avgjørende at vi får spillere inn tidlig i overgangsvinduene slik at de får muligheten til å tilpasse seg.
9
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
September 18, 2023, 20:27:01 PM
Kampen idag var ganske jevn (så mesteparten) som også resultatet viser. Dessverre synes jeg at vår eminente andre keeper sprer usikkerhet blant de yngre foran. Simba rimelig anonymt på sin side, Kvinge er i perioder god (synes det er rart han ikke får flere sjanser opp mot a-laget) mens Heggebø fikk relativt lite å jobbe med foran. Det jeg så av han var ikke allverden. De kjørte til tider samme press spill som a-laget og de løper mye.

Ullern er nok bedre enn tabellen rent spillemessig og har fått inn ett par forsterkninger av høy klasse (for divisjonen). Synes de unge klarer seg greit men det blir av og til litt spedt rent fysisk og det er klart det sliter på utover i kampene.

Veldig de bra at de kjemper seg inn i kampen etter å ha kommet under 2 ganger.
10
Brann / Re: Sander Kartum
September 18, 2023, 14:34:54 PM
Quote from: krakra on September 18, 2023, 14:24:58 PMHva har skjedd med Kartum? Debuterte strålende, men så gikk luften fullstendig ut av ballongen. Til tross for to ukers pause så var han svak i går også.

Han var vel strengt kun ok i første kamp mot Ham-Kam - hvor jeg personlig synes han ble litt vel mye hausset opp (sikkert pga målet). Så slår han noen gode cornere som resulterte i mål. Men han spiller egentlig ganske på det jevne. Sjekket Fot-Mob statistikk i går og han fikk 7.4, hvilket er en bra score. Høyeste score for spiller på Brann var 7.8 (flere). De tallene bygger jo mye mer på nøytral statistikk enn børsene i enkelte aviser. Men han var den svakeste på midten (FHM 7.8 og SHN 7.6). Hans utfordring tror jeg i like stor grad er tempo og belastning. Når spillere selv betegner trening og intensitet som høy og tøff så sier det seg selv at han neppe får bygget mye overskudd når de trener så hardt. Men det er jo både fordelen og ulempen med Hornelands treningsregime. Han har vel blitt byttet ut i samtlige kamper han har startet så han trenger å samle overskudd - eller venne seg til en mye tøffere hverdag. Begge deler kan fort ta litt tid. 
11
Brann / Re: Skader og karantener
September 18, 2023, 11:44:27 AM
Quote from: Kagain on September 18, 2023, 11:29:16 AM
Quote from: Pyton on September 18, 2023, 11:10:53 AMEller kan det være at trenerteamet faktisk vurderer både Myrlid og Hjorteseth som pt ikke gode nok? Slik tydeligvis også trenere i Åsane og KIL gjør? Men at forumet her inne er overbevist om at alle fotballtrenere ikke er så veldig smarte til å vurdere spillere?

Er det noen som virkelig tror at en trener ikke ønsker å bruke de spillere som gir mest verdi, både kort- og langsiktig? Bare de får spille nok så har vi faktisk 4-8 verdensstjerner? Forumet er til for å ha meninger om mangt men er det en ide nå og holde denne «evige» diskusjonen i en tråd? Som nesten ble opprettet med et formålet?

Poenget mitt var ikke nok et tilfelle av "Å nei, ingen satser på de unge!". Som du sier har vi en egen tråd til dette. Vet du hvem som opprettet den tråden? Meg. Make of that what you will.

Poenget mitt var at det ikke er noe grunn til å hente de to hjem. Vi kan ha en mistanke og en oppfatning om hvordan det blir tilrettelagt for bruk av disse. Horneland ga dem ikke sjansen sist de var her. Man kan spekulere i hvorfor, men det er ikke grunn til å tro at de plutselig nå får sjansen. Som du sier; de fikk ikke sjansen på lavere nivå, så hva skulle ha forandret Horneland sine vurderinger? Skader? Pøh. Det er det kontroll på. Thi vi har potetspillere som blir satt inn. 

Jeg anser rett og slett at sjansen for at de får spille som større der de er nå, og om de ikke får spille går de kanskje seg så sure at de ikke er interessert i å gå på lån neste gang.

Jeg synes forsåvidt de burde hentes tilbake og trene med a-laget, ta de innhopp de får samt spille fulle kamper for Brann2. 2 div er såpass bra nå at det er god trening. Men sjansen for mange og lange innhopp på a-laget er nok begrenset.

Ser du på gårsdagens kamp er det nesten skremmende hvordan laget faller sammen med «nye» spillere inn. Mathisen klarer ikke å fylle Castro sine sko (selv om han spilte på 70%), Palle får skryt (av BA) men roter også mye. Den bakre firer klarer ikke å spille opp til midtbanetrio (som blir løpende etter lange baller). Horneland selv sier det vel ganske betreffende i intervjuet etter kampen at de mangler 4 stk med relasjoner - og det tar tid å sette. Vi tåler ikke flere skader og selv om mange kommer (snart?) tilbake så er vi helt på stumpene akkurat nå.
12
Brann / Re: Skader og karantener
September 18, 2023, 11:10:53 AM
Quote from: Kagain on September 18, 2023, 10:06:43 AM
Quote from: krakra on September 18, 2023, 09:34:35 AMDet er greit at man mener at Hjorteseth og Myrlid bør hentes hjem - jeg syns man bør avvente litt til med førstnevnte. Men det er greit å basere seg på virkeligheten og ikke scenarioer som at Hjorteseth skal brukes på midtbanen foran Børsting. Det vet vi jo ikke kommer til å skje. Hentes Hjorteseth hjem er det først og fremst for å spille for andrelaget, og kanskje få noen korte innhopp på a-laget.

Ja, jeg tror ikke at det å hente dem hjem nødvendigvis er det samme som å gi dem spilletid. Myrlid var jo tilbake, men så snart noen var noenlunde tilgjengelig så ble han plassert der det virker som han hører hjemme i følge Horneland (fordommer igjen, jeg vet), nemlig benken. Samme med Hjorteseth. Vil ikke tro at Horneland har fått en ny tro på Hjorteseth siden han ikke har vært vekke så lenge, så det vil nok bli de samme argumentene: han har et vanvittig potensial, han er knallgod på enkelte steder, men ikke en fullstendig spiller. Han vil ikke få spille før han er "fullstendig".

Eller kan det være at trenerteamet faktisk vurderer både Myrlid og Hjorteseth som pt ikke gode nok? Slik tydeligvis også trenere i Åsane og KIL gjør? Men at forumet her inne er overbevist om at alle fotballtrenere ikke er så veldig smarte til å vurdere spillere?

Er det noen som virkelig tror at en trener ikke ønsker å bruke de spillere som gir mest verdi, både kort- og langsiktig? Bare de får spille nok så har vi faktisk 4-8 verdensstjerner? Forumet er til for å ha meninger om mangt men er det en ide nå og holde denne «evige» diskusjonen i en tråd? Som nesten ble opprettet med et formålet?
13
Brann / Re: Sesongen 2023
September 17, 2023, 22:26:45 PM
Det skal bli et skikkelig rotterace de siste kampene. Alle lagene foran oss møter jo også hverandre innbyrdes så det vil være muligheter for å avansere - om vi spiller bra.

Viking ser ut til å være i førersete, uten Europa-kamper og møter Molde borte og Tromsø hjemme.
Molde har Viking, B/G, Tromsø og Viking hjemme, Brann borte samt at de har Europa kamper som jeg vil tro de prioriterer. Har en bred tropp men ikke fullgode erstattere for sine beste spillere. De må spille for at laget skal levere på topp. 
B/G har også ett tøft program med Europa og har Molde og Brann borte. De har en bred tropp men virker kanskje ikke helt på topp om dagen?
Tromsø har et tøft program igjen, de har både Viking, Molde og Brann borte.
Brann har alle de tøffe lagene igjen på hjemmebane, Molde, B/G og Tromsø. 

Så det virker som alle ekspertene som snakker om gull og medaljekamp glemmer litt at det kanskje blir de innbyrdes kampene som avgjør rekkefølgen. I tillegg har ingen råd til noen glipp mot lagene lenger ned på tabellen. Og så er det selvfølgelig spørsmål om hvem som holder formen (på laget) helt inn i desember. Det er ingen av lagene som tåler skader på nøkkelspillere uten at kvaliteten går vesentlig ned.

Det er så jevnt at jeg tror ikke noe er gitt pr idag. Men det er fremdeles en stor muligheter for å komme topp 4...
14
Kamper / Re: Stabæk - Brann - 17. september kl 1700
September 17, 2023, 20:56:03 PM
Quote from: Superjack on September 17, 2023, 20:51:45 PMBrann var gode i 20 minutter. Så sluttet de å spille det de er gode på.
Dette må Horneland og Huseklepp ta tak i.

Soltvedt kommer ikke til å bli Brann sin venstreback.
Mangler alt av tempo.

Mathisen virker ikke fotballsmart nok til å bli en åpenbaring.

Pengene var helt nødvendige.


Castro holdt i 20 min på er litt lavt gir. Mathisen kom inn og det ble noe helt annet. Han er ikke god nok pr i dag. Vil nesten heller ha inn Simba på kanten. Blir altfor mye nesten og rot med Mathisen. Så utrolig mange feil valg i avgjørende situasjoner.
15
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
September 15, 2023, 11:27:07 AM
Quote from: krakra on September 15, 2023, 10:42:03 AMHan må først og fremst finne seg en ny klubb, i likhet med de fleste andre under 25 år i Brann.

Vi er den klubben, igjen.

Han må først komme seg i form og være skadefri. Han kan selvfølgelig velge en klubb nedover i systemene men uten å være i form og skadefri så er det ingen plass for han i de øverste divisjonene.

Så kan man diskutere det medisinske apparatet i Brann men nå virker han jo å være på gang.

I tillegg må han vurdere om måten klubben/laget spiller på nå passer han som spiller. Spillet til Brann har endret seg radikalt siden 2021 og krever noe helt annen av samtlige spillere. Er Heggebø en riktig type i det spillet? Det må andre vurdere men uavhengig av alder så skal du passe inn.
16
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
September 15, 2023, 10:40:39 AM
Quote from: krakra on September 15, 2023, 10:17:00 AM
Quote from: Corran on September 15, 2023, 09:55:26 AMÅ si at ingen av Kniklas, Torsvik og Heggebø ligger an til å bli satset på er bare vås. De er alle tre blitt satset på, men alle 3 har slitt med skader og slitasje.
La dem nå være helt skadefri i lengre perioder før en sier de ikke blir satset på.

Brann har nettopp betalt seks millioner for en ny spiller i Torsviks posisjon. Heggebø har vært skadefri en stund nå og spilt mer kant enn spiss.

Heggebø har vært i dårlig form etter sin skade - og er det vel ennå. Men såklart, helt naturlig å sette ut en landslagsspiss for at han skal få spille seg i form. Han må klare å komme seg i form på trening og prestere på Brann2 så kommer sikkert innhoppene som en start. Noe annet ville vært naturstridig. 
17
Brann / Re: Mads Sande
September 08, 2023, 20:27:15 PM
Quote from: Lasaron on September 08, 2023, 20:20:33 PM
Quote from: Pyton on September 08, 2023, 18:31:32 PM
Quote from: Lasaron on September 08, 2023, 18:20:14 PMJaja. Da blir det iallfall kortere vei for de unge. Aldri så gale at det ikke er godt for noe. (Som vi gamle sier).

La oss håpe alle de 11 som startet sist blir skadet så vi kan starte med Brann2 og tape resten av kampene denne sesongen. Herlig hva?

God helg

En slik type formulering jeg brukte der, betyr at man syns noe totalt sett er dumt, men forsøker å finne noe positivt i det.

Til orientering.

Gjetter jo på det men begynner å bli vel mange meldinger i samme retning. Så tenkte at vi bruker de aktuelle trådene uten at de samme  «budskapet» hele tiden i alle tråder slår inn
18
Brann / Re: Mads Sande
September 08, 2023, 18:31:32 PM
Quote from: Lasaron on September 08, 2023, 18:20:14 PMJaja. Da blir det iallfall kortere vei for de unge. Aldri så gale at det ikke er godt for noe. (Som vi gamle sier).

La oss håpe alle de 11 som startet sist blir skadet så vi kan starte med Brann2 og tape resten av kampene denne sesongen. Herlig hva?

God helg
19
Brann / Re: Sesongen 2023
September 08, 2023, 10:39:13 AM
Quote from: Kagain on September 08, 2023, 10:15:23 AMVar det ikke noen som snakket om at David Nielsen var på gang? Det er jo delvis relevant for Brann all den tid den godeste Nielsen har en Brannsk bakgrunn...

Han takket nei ganske kjapt.
20
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
September 05, 2023, 00:05:29 AM
Quote from: fortune on September 04, 2023, 21:04:51 PMÅ utkonkurrere Finne på Finnes premisser vil Heggebø aldri klare, til det er deres egenskaper for ulike. I utgangspunktet burde Heggebø kunne bli en bra eliteseriespiss, men neppe som backup i et lag som er satt opp til å spille på Finnes styrker og skjule Finnes svakheter.

Med ny og forbedret kontrakt til Finne viser Brann hvem som satses på og da burde npk Heggebø forsøke seg andre steder. Typemessig er Heggebø nokså nært prototypen på en moderne 433-spiss, så han kommer neppe til å mangle tilbud.

Hva er Heggebøs styrker? Han er ok i boks. God til å time korte løp inne i boks.

På den andre siden, han mangler mye på hurtighet, er avhengig av gode innlegg, helst på hodet (?) og kjapt småspill langs bakken går sjelden bra.

Skal han få fast spilletid i fremtiden på et topplag må han spille fast nå. Det vil han ikke få i Brann. Tror han må velge klubb nøye for å finne en som vil passe hans styrker.

Brann har også endret sin spillestil betydelig fra sesongen 2021, fra en stil som nok passet Heggebø vesentlig bedre enn dagens hurtige småspill. Jeg er redd Heggebø kan bli en ny Kolskogen. En god sesong men får ikke den forventede utviklingen og heller ikke nok spilletid. Av rent personlig årsaker burde han gå på ett lån/bli solgt til en klubb som bruker han fast. Kanskje er Brann2 ok til å spille seg i form men totalen i laget er ikke godt nok til å utvikle seg videre.

Det er synd men type/spillestil må matche om dagen og jeg ser ikke helt at Brann vil klare å få ut det beste av Heggebø slik laget spiller. Det er liten fremtid for han å være back-up for Bård, 10-15 min her og der er ikke utvikling nok i hans posisjon og alder. Nå har ikke Brann så mange alternativ (?) så derfor blir det også mindre aktuelt med et lån. Det har blitt en vanskelig situasjon for Heggebø dette.
21
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
September 04, 2023, 23:44:44 PM
Skal Brann bli en topp klubb kan vi ikke ha mer enn maks 2-3 «poteter» som kan dekke opp ved skader, kort osv

De øvrige spillerne må være rene rollespesialister som kan dyrkes til å bli topp spillere i sine roller.

Synes vi har nok av førstnevnte kategori. Vil ha en opprydning i dette vinduet og få rendyrket flere spillere.
22
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
September 04, 2023, 16:20:29 PM
Siden a-laget har pause var det sikkert frivillig å være med. Det sier jo kanskje mer om resten - som kunne ha spilt.
23
Vi vinner på en sliten dag på en tung bane. 3p var i dag absolutt det viktigste. Liten tvil om at en tøff kamp på torsdag sitter i beina (og sikkert i hodet). Det er bare å se på B/G som nå sliter med Ham-Kam. Ikke glem at S08 også er et formlag.

Og vi var litt heldig med resultatene ellers. Molde og Tromsø vant sine kamper - som var klart forventet. Lillestrøm kun uavgjort mot Aalesund og siden S08 tapte er de plutselig 6p bak. Så avstanden bakover ble bedret. Viking tapte poeng og kanskje gjør B/G det også, selv om jeg tviler til slutt. Men det sier litt hva en tøff Europa på en torsdag koster når du skal spille ES på en søndag.

Vi vet at Molde og B/G kommer til å prioritere Europa og selv med bred stall så har de ikke 22 stk som er like gode. De vil være svekket i ES. Tromsø tror jeg får en dupp og så er det egentlig bare å håpe den varer lenge nok. Vi har hatt vår dupp i juli og burde klare å stå sesongen ut nå.

Så fornøyd med 3p i dag, vi er ennå med om Europa plass til neste år.
24
Brann / Re: Spillere på utlån osv
September 03, 2023, 14:45:27 PM
Quote from: Lasaron on September 03, 2023, 14:22:48 PMDelaveris fra start i dag.

Og de ligger under 3-0. Ikke en heldig kamp å debutere i fra start.
25
Brann / Re: Spillere på utlån osv
September 02, 2023, 18:56:16 PM
Quote from: gladiporno on September 02, 2023, 18:11:10 PM
Quote from: andreas1989 on September 02, 2023, 17:01:43 PMHolten med nye 90 min da Mjøndalen spilte 0-0 mot Kristiansund.

Fikk ikke sett kampen, men dette er flott. Han må bare bli der han er. Kongsvinger tapte sin kamp, men Myrlid fikk bare 4 min + tillegg. Få han hjem. Langrekken, Hoel Andersen og Holtan er alle friske. Forutsetningene for Myrlid er endret.Det er bedre å spille 2 div på Brann 2. Blir ikke mange minuttene på a-laget.
26
Brann / Re: Joachim Soltvedt
September 02, 2023, 11:18:21 AM
Quote from: gladiporno on September 02, 2023, 11:07:05 AM
Quote from: Nixon on September 01, 2023, 07:58:30 AMHan er genial helt til han blir fraløpt og vi får en skåring i mot...

jeg har ikke helt klart å finne ut av hvor treig han egentlig er. Han har vel ikke vært i en ordentlig løpsduell enda.

Nei, og det kommer av rutinen han etterhvert har opparbeidet seg. Temposvake spillere forsvarer seg klokt slik at de ikke havner i disse duellene. Det var vel en situasjon hvor han ble utfordret på backen, og han svarte med å stenge løpsbanen slik at motspiller løp ham ned og lagde frispark. Slike triks har han lært seg, men det at han sliter med farten er noe alle vet, og spørsmålet er om hvor lurt det er å handle inn noen som er treg når fart fra før av er mangelvare i Brann (det sa faktisk Hornis selv før sesongen) og at man allerede har Palle i midtforsvaret.

Sande inn gir mer mening siden han har bra fart, men selv hadde jeg foretrukket Okeke eller noen tilsvarende fra den hyllen. Jeg regner med at Ørjasæter er utenfor rekkevidden.

Fikk en beskrivelse av Sande fra en internt hos HGS... Hvor har du det fra at han er rask?

«Mer kombinasjonsspillet og teknisk enn rask»
27
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 31, 2023, 23:44:30 PM
Quote from: krakra on August 31, 2023, 22:43:09 PM
Quote from: Pyton on August 31, 2023, 22:36:48 PM
Quote from: krakra on August 31, 2023, 22:30:53 PMDet som er ekstremt naivt er jo å tro at vi skal ta igjen Molde og Glimt gjennom å hente spillere på 26-28 år, som de ikke vil ha.

Du svarte ikke på spørsmålet. Men jeg er enig, vi tar ikke igjen de klubbene nei. Men det hjelper ikke å sette inn spillere om ikke er i nærheten av nivået heller.
Hvilket nivå er de ikke i nærheten av? Er ikke Holten i nærheten av Pallesen Knutsen? Det er jeg uenig i. Mente ikke du at Wolfe ikke var i nærheten i 2021? Eller at Torsvik ikke var i nærheten før han faktisk fikk sjansen mot Ham-Kam?

Mangler man gode egne talenter, så får man hente andre talenter. Brann har brukt betydelige summer på spillerkjøp i år, og en god sportssjef hadde klart å finne gode unge spillere for disse summene. Det er ikke snakk om å hente 20 år gamle nøkkelspillere fra Eliteserie-klubber i konkurranse med større europeiske klubber, men å finne gode prospekter på nivå 2 og 3 i Skandinavia. Eller lovende spillere på benkene i de tre toppligaene.

Typer som Blomberg, Sery Larsen, Rasmussen og Horn Myhre.

Nei, Holten er pt ikke i nærheten av Palle - muligens ennå. Gi han 2-3 år så får vi vurdere. Helt enig at vi kan/burde hente yngre spillere. Men de må være gode nok. Alle leter etter de spillerne. Dette er jo nøkkelen til suksess. Og den er svært vanskelig.
28
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 31, 2023, 22:36:48 PM
Quote from: krakra on August 31, 2023, 22:30:53 PMDet som er ekstremt naivt er jo å tro at vi skal ta igjen Molde og Glimt gjennom å hente spillere på 26-28 år, som de ikke vil ha.

Du svarte ikke på spørsmålet. Men jeg er enig, vi tar ikke igjen de klubbene nei. Men det hjelper ikke å sette inn spillere om ikke er i nærheten av nivået heller.
29
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 31, 2023, 22:28:40 PM
Quote from: fortune on August 31, 2023, 22:06:23 PM
Quote from: Giles on August 31, 2023, 21:57:58 PM
Quote from: Lasaron on August 31, 2023, 15:19:11 PMDenne dynamikken har ødelagt for Brann i flere tiår.

Likevel er det mange, også her inne, som vet dette og likevel applauderer det. De gjør det mot bedre vitende.
Dette er det faktisk helt vilt å lese når Brann leverer sitt beste siden 2007. Klubben er til de grader på rett vei.

Vi VAR på rett vei, med cupseier og salg av Wolfe som peak. Deretter har vi hentet aldrende spillere og dyttet talentene bakover i køen. Akkurat slik som vi pleier og som har sendt oss til OBOS to ganger på et tiår.

Og om de talentene ikke er i nærheten av gode nok? Hvem ville du satt inn i dagens kamp?

Det er så ekstremt naivt å tro at fordi du spiller for Brann2 så er du et talent.
30
Jeg vil vinne kamper. Vi var gode og det var kun tilfeldigheter som gjorde at vi ikke kom videre.

Så får alle som tror at vi samler opp spiller som kanskje er gode nok om 2-5 år leve videre.

Fotball er ferskvare. Vi må levere hvert sekund eller så forsvinner interessen. Alt annet er eventyr.
31
Quote from: Kagain on August 31, 2023, 18:25:14 PMJeg tror nok at konklusjonen blir som du peker på Krakra, at Brann "ikke fikk det til". Shit happens liksom. Om de gjør det bra til neste år kan det hende at det blir sagt at sportsplanen var litt for naiv, og at de ikke visste at comebacksesongen i Tippeligaen så dem slåss i toppen...

Dere er bra negativ 😉. Tenk om  de faktisk lykkes? Så deilig å bare svartmale alt?
32
Quote from: Billy Elliott on August 31, 2023, 20:20:54 PMJeg hater dette. Hvorfor gir de oss håp?

Da er to...
33
Soltvedt var no dritt
34
Pedersen og Kartum ut. Mathisen og og Japhet inn
35
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 26, 2023, 16:26:13 PM
Quote from: Kagain on August 26, 2023, 16:06:30 PM
Quote from: Lasaron on August 26, 2023, 15:32:58 PMHvis man prøver å se vekk fra at vi er vant med å se visse spillere i visse roller, og bare ser på ferdigheter, så har kanskje Japhet noe der å gjøre.

Ja, han har en del interessant. Om han klarer å holde seg skadefri, ikke blir solgt og Brann får inn en stopper som kan gjøre en like bra jobb der bak er han absolutt et alternativ.

Vi har vel ganske mange indreløpere. FHM burde være en opplagt kandidat til 6er rollen. Han har mange av de riktige egenskapene og legg merke til at han både dirigerer og peker til spillere rundt seg. Mangler vel den sure kjeftingen men det kan sikkert læres.
36
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 25, 2023, 22:54:56 PM
Vil gjette på st Dyngeland er den med størst interesse rundt seg. De øvrige er ok spillere men i feil alder. Keepere kan fort selges for mye selv etter 30+
37
Kamper / Re: AZ Alkmaar - SK Brann 24.08 kl 20:45
August 24, 2023, 20:34:00 PM
Sivert er klønete. Ikke god nok på dette nivået.
38
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 23, 2023, 15:46:45 PM
Tromsø forhandler om salg av en forsvarsspiller til Molde. 23 år gammel. Pris 15 mill, men kan fort runde 20. Har Brann mulighet til å henge på her? Klart det gir Tromsø midler til å handle for.

Men et stort spørsmål er hvordan Tromsø stadig vekk kan hente gode Oslo-spillere/talenter rett foran nesa på VIF? Og alle andre i landet? Mistenker at Brann sover godt i timen her.
39
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 23, 2023, 12:11:06 PM
Quote from: krakra on August 23, 2023, 10:40:00 AMJeg ønsker vi skal ta en Molde, Glimt og Viking-løsning. Brann har alltid vært på motsatt side av skalaen fra Stabæk og er på vei tilbake dit igjen. Det er ingen problemstilling i Brann å slippe til for mange unge på en gang. Akkurat nå er problemet at det ikke er en eneste ung spiller i førsteelveren, og at det bygges en stall mot neste sesong som gjør at det trolig ikke vil være noen unge spillere i førsteelveren da heller.

Hvis valget hadde stått mellom å "ta en en VIF eller Stabæk" og å "ta en Brann", så hadde jeg valgt førstnevnte 10/10 ganger. Men ingen av delene er ideelt. Du ville vel i utgangspunkt ikke at Brann skulle satse på Wolfe i det hele tatt, og da han slo igjennom ville du selge ham til Molde med en gang de kom med et bud. Så din linje her kommer jeg aldri til å være enig i. Den vil aldri gjøre oss konkurransedyktige med de beste lagene.

Glimt bruker Faris og Grønbæck nå ja. Så har de også brukt Vetlesen og Mvuka som forsvant i sommer for 150 millioner tilsammen. De kostet totalt 13 millioner. Ikke mye mer enn Soltvedt og Kartum. De har også hentet Bassi som kommer til å bli faset inn og trolig fast fra neste sesong.

De har ikke store mengder unge spillere på laget lenger, slik de hadde da de var i samme posisjon som Brann er nå, men de har alltid noen. De er veldig påpasselige med å fylle på, og erstatte unge spillere som selges eller blir eldre. Det gjør Molde også. Det gjør ikke Brann.

Jeg er nok ikke så uenig med deg som kanskje det høres ut som. Men vi lever i dagens marked med totalt annerledes priser og muligheter for å hente spillere. Hva som ble betalt for Vetlesen og Mvuka er historie, spørsmålet er hva ville de kostet idag.

Nå har vi egentlig en solid tropp med en overvekt av spillere i sin beste alder. Dersom vi får denne til å fungere både i trening og kamp er det mye enklere å fase inn de unge spillerne som er klare. Først må de bevise på trening, så i kamp. Og det er ikke mange av dem, det er kanskje den største utfordringen.

Jeg er nok mer skeptisk til at mer enn 1, kanskje maks 2, av dagens unge talenter i egne rekker kommer til å bli en god ES spiller og kanskje bare 1 som vi kan selge med god fortjeneste. Men det er et men og et stort men. Dersom denne gruppen presterer i Europa så vil vi også kunne selge spillere litt opp i årene (de trenger ikke være kun talent) til gode priser.

Når treningsgruppen/stallen skal være veldig tynn så krever det at alle etablerte er friske og raske og bidrar i treningshverdagen. Vi er minst like sårbare her som i kamp, eller for å si det på en annen måte, uten tilstrekkelig antall solide etablerte spillere på trening hver dag så synker nivået raskt. Kanskje ikke sånn man tenker over til daglig men det finnes mange eksempler på hvordan dette kan gå galt.

Nå mener også jeg at det holder med etablerte spillere og at vi kan satse/risikere mer for å hente yngre spillere med utviklingspotensiale. Men husk at for alle "med et navn" så er prislappen skyhøy og risiko deretter. Ta Tengstedt som et eksempel i fjor, fantastisk kjøp og salg av spiller. I år skulle RBK "gjøre det samme". Fasit, 5 kjøpt til 40 mill uten å være i nærheten, annet enn å ha mangedoblet kostnader.

Mitt største ønske er en speider eller et tilknyttet nettverk med noen mennesker som har bedre oversikt enn det kan virke som Jimmi sitter på. Det er litt for mye tilknyttet lokale spillere som man henter hjem - eller spillere fra Haugesund. Dessverre virker dette mindre attraktivt i mine øyne selv om det er morsomt med de lokale. Warming er et spennende unntak, flere av denne sorten. Men han også er dyr...
40
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 23, 2023, 10:37:31 AM
Quote from: krakra on August 23, 2023, 09:39:24 AMDet finnes nok av trenere som er mindre redde enn Horneland for å satse på en ung spiller med potensiale. Det finnes også trenere som verdsetter å jobbe med unge, uferdige med veldig talentfulle unggutter, framfor mer trygge og trauste etablerte spillere. Det virker ikke å være tilfellet med Horneland. De få "unge" spillerne som er hentet av dette regimet er det sportssjefen og den tidligere treneren som har funnet. Spillerne Horneland har pekt ut er typer som Pedersen og Knutsen.

Brann kunne hentet Hiim i sommer også, for en billigere penge enn Soltvedt. Hva tror du er grunnen til at det ikke ble gjort? Tror du treneren har blitt rådført?

Hva skulle sportssjefen gjort? Latt være å erstatte Wolfe eksternt med noe annet enn en kortsiktig løsning? Latt være å erstatte Rasmussen eksternt og stått ved Hjorteseth og Kniklas? Forsøkt å få ut Pallesen og framtvinge en satsing på Holten og Helland?

Det er jo det som må til hvis treneren nærmest må tvinges til å bruke unge spillere. Men noe sier meg at du ikke hadde vært så fornøyd med det?

Så du ønsker at vi skal ta en Stabæk - eller VIF - løsning? Hvis du hadde fått ønsket ditt oppfylt med Hjorteseth, Helland, Holten, Hiim og en halvskadet Niklas hadde dette laget mest sannsynlig rykket ned.

Balansegangen er meget hårfin og de unge får sjansen når de er gode nok. Alternativet til å slippe til mange unge på en gang blir heislag og talentklubb.

VIF hadde i 2020 en stall bygget opp av solide (om enn ikke de beste) spillere i aldersgruppen 24-30 som Deila den gang mente det var mulig å bygge videre på. Det året tok de medalje med Fagermo med denne stallen. Så kom ungdomslinjen for fullt. Dårligere treningshverdag, et lag med for mange unge og det har gått bratt nedoverbakke siden. Ungdom er fantastisk men de må være både modne og gode nok. Ellers forsvinner faktisk treningsgrunnlaget og kvaliteten på prestasjoner.

Du kaller alle som ikke er enig med deg for LAN-kopier. Men dette med yngre inn på laget er en ekstrem balanse. B/G som du stadig refererer til brukte Grønbæk og Farris fra start sist. Kostnad 25 mill og 5 mill. Laget er omtrent på snitt alder som oss. Ruben drar alene opp nesten 1 år på snittet.

Jeg vil heller ha en solid gruppe med spillere i alder fra 22-30 som er gode og så slippe inn yngre som er klare, modne og gode nok til å bidra. Å skulle gi sjansen til alle bare forbi de er unge er tøv, dette er toppidrett.

Et talent skal også, i tillegg til å være god nok, ha riktig innstilling og egen motivasjon for å jobbe seg god nok.

Horneland har gitt flere sjansen, men det faller igjennom. Niklas tåler (foreløpig) ikke trening og trøkk, Hjorteseth er pt ikke i nærheten, ikke Holten heller. Horneland stod med Aune i fjor tiltross for at Bård ble toppscorer som innbytter.

Så prøv å vær litt realistisk også, vi må bruke de spillerne som er gode nok.
41
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 22, 2023, 22:04:15 PM
Selvfølgelig ønsker de seg yngre spiller - som er gode nok. Du kan ikke se på hva B/G gjorde for bare få år siden, prisnivå og konkurranse er vidt forskjellig fra den gang. Vi konkurrerer i dagens marked.

Alle de spillerne du nevner, hva tror du Brann måtte betalt for dem i dagens marked? I konkurranse med utland og de beste norske klubbene? Du kan sikkert gange prisen med 10 og da regne ut hvor mye penger vi hadde måtte legge på bordet. Da har du ikke råd til å bomme mange ganger... hvis ikke du har sportslig suksess.
42
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 22, 2023, 21:45:43 PM
Quote from: fortune on August 22, 2023, 21:32:40 PM
Quote from: pidre on August 22, 2023, 21:27:07 PMDet bryter med den langsiktige strategien ja, men det betyr ikke at planen er lagt bort. I de neste vinduene er det spillere som skal ut, og dette vil kunne balansere helheten.

Siden Branns talenter spiller i nettopp de posisjonene hvor vi nå har hentet spillere er det vanskelig å se hvordan dette skal balanseres.

Ettertraktede talenter utenfra vår region velger neppe Brann bare fordi vi endelig har lyktes i å utvikle ett talent, cirka 10 år etter det forrige..

Ettertraktede talenter utenfor regionen «krever» nok sportslig suksess hos a-laget i klubben for å velge oss samt at vi må legge 20-40 mill på bordet? Om du skal sammenligne med B/G og Molde som endel gjør her.

Eller vi kan få på plass en speider eller to som faktisk finner gull av gråstein lenger ned i divisjonene.  Men da kommer sikkert noen til å si at vi henter talenter utenfra som stjeler plassen til våre lokale.

Det å finne talenter er en høy-risiko sport som krever enormt med ressurser om du skal lykkes. Alle klubbene vil gjerne kjøpe billig og selge dyrt. Skal du kjøpe gode talenter er det blitt hinsides dyrt.

Men se på de beste talentene våre.  Skal de virkelig være gode nok (heller færre og bedre) så burde de feks under et utlån bevise dette, spesielt til klubber i lavere divisjoner.

Jeg har stor tro på Torsvik og han vil garantert få sine sjanser. Men først må han bli 100% frisk.

Flere snakker om å hente KK som erstatter for Horneland på et tidspunkt. Han kjører jo nøyaktig samme linjen med «fast 11er», få og sene bytter. Og trener hardt i mellom. Hvis man følger litt nærmere med på B/G om dagen så er det endel yngre talenter de har hentet - og kvittet seg igjen. Fordi de har sportslig suksess for de ok betalt selv for de nestbeste.

Så nøkkelen til å få dette spillet til å gå rundt er sportslig suksess. Nesten for enhver pris.
43
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 21, 2023, 17:54:26 PM
Her inne så virker det som Soltvedt er som en skilpadde. Noen som vet sånn ca hvem han kan sammenlignes med på hurtighet? Eller mangel på sådan
44
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 21, 2023, 15:44:57 PM
Quote from: krakra on August 21, 2023, 15:41:03 PM
Quote from: Churchill on August 21, 2023, 15:27:23 PM
Quote from: Lasaron on August 21, 2023, 15:05:24 PM
Quote from: Churchill on August 21, 2023, 14:57:18 PMEn helt riktig signering, hvis prisen er riktig. Brann trenger spillere som kan brukes på flere steder på kantene. Spillestilen er krevende og man trenger alternativer som holder mål. Det gjør Soltvedt!

Jeg tror jammen meg du er positiv til alle over 25 år. Du er alltid positiv til dem.

Jeg er tilhenger av en mix. Torsvik tar backplassen fast når han fysisk er i stand til det. I mellomtiden er det lov til å ha flere strenger å spille på. Vi kan ikke stille med et rent juniorlag heller.

Dersom der fremdeles er tvil; jeg er for alle spillere som jeg anser gode nok til å spille for Brann. Jeg hadde vært positiv til både Messi og Haaland, for å si det slik.
Hvis Torsvik skal ta plassen når han er fysisk klar for det, så er det vel ikke så smart å bruke flere millioner på en annen venstreback? En trygg og rimelig løsning ut året hadde vel vært det smarte?

Problemet er at Brann slo seg til ro med Simba og derfor ikke har kartlagt noen mulige kortsiktige løsninger. Derfor handler de i panikk nå.

Hvem mener du utgjør de unge spillerne i Branns mix for tiden forresten?

Den yngste som startet på søndag var vel FHM? Så vi har litt å gå på der ja...
45
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 21, 2023, 15:35:30 PM
Simba sin største utfordring er han at mangler fotballforståelse.  Det går på så mye mer enn teknikk og fart, du må «skjønne» hva som skjer og hvor du burde være.

Dette var en åpenbar utfordring når han spilte kant for oss men blir enda mer avgjørende når han skal ha en defensiv rolle. Beklager, tror det prosjektet er dødt og at trener-teamet innser det.

Men om Soltvedt er så treg som alle her inne skriver så er han overhodet ikke riktig mann. Synes vi blir vel opphengt i folk fra egen region (eller Haugesund).  Det må da finnes flere muligheter som vår danske venn har kontroll på?
46
Lenge siden vi ikke har mest ballinnhav på hjemmebane. 42/58. Dette laget var nok det beste vi har møtt noen gang med denne gjengen. Tempoet var rimelig tøft i første omgang og brukbart i andre. Herlig kamp.

Warming ute minst 10 dager. Vi mister han mao uansett til første play-off kamp.
47
Quote from: Lasaron on August 15, 2023, 20:59:56 PMMen om "hele" Norge er enige om at dette er dumt for Norge, er det bare å bruke reservasjonsretten. Vi er ikke nødt til å følge dette.

Dette er politikk. Da ryker all internasjonalt gehør og alle internasjonale ambisjoner (både personlige og som land) på mange områder. Finnes ikke en snøballs sjanse ett visst sted for at Norge ikke følger opp.
48
Quote from: andreas1989 on August 15, 2023, 16:50:38 PMFra BA

QuoteAssistenttrener Erik Huseklepp mener det er tre ting som må sitte for at Brann skal ta seg videre:

Sørge for at Arouca får mindre rom.
Spille «Brann-fotball».

Slå ballen mer direkte inn bak Arouca.

Børsting og Castro utgjør jo ikke den største bakroms trusselen men det kan Warming og Mathisen i større grad gjøre så kanskje vi får se begge fra start i kantroller?

Mathisen har vel aldri i sin karriere spilt 90 min på ES nivå? Han glimter til innimellom men jeg mer vesentlig mer skeptisk til han i en slik kamp. Han gjør mye rart defensivt. Passer i mine øyne best som innbytter mot litt slitne motstandere.

Warming tåler vel maks 45-60 min? Det blir en avveining med å starte han mot friske motstandere kontra at han kommer inn etter 45 min? Så tror nok at vi starter med de samme som sist om ikke det skjer mer på skadefronten.

Men ellers enig om at bakromstrussel er fraværende med de to første men opp mot alternativene så tror jeg det er den beste totale løsningen.
49
Brann / Re: Overganger sommer 2023
August 15, 2023, 08:40:28 AM
Horneland går langt i dagens intervju med BA om å si at det ikke kommer noen flere inn i dette vinduet - selv om det virker som ren rovdrift på enkelte spillere.

Å spille mye er enhver spillers drøm - når man er frisk. Men dette kan ødelegge for klubben om man kjører med en for tynn stall. Det er ikke bare å hente opp en yngre spiller som pr definisjon er talent men langt fra klar for en slik oppgave. Det blir for naivt og dumt.
50
De klarte å snu kampen med 10 mann og vant 4-3. Men det må ha kostet. Liker ikke helt deres nye evne til å score mange mål. De har noen veldige raske enkeltspillere som vi skal passe meget godt på.

Synes dessverre de var vesentlig bedre i dag enn mot oss. Og mer effektive. Hadde de putter på alle sjanser i vår kamp kunne det like gjerne stått 6-1. Verdt å ha i bakhodet. Dette er et bra lag.