• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Pyton

1
Ligaen Harstad spiller i er så dårlig at det tilsvarer 6-7 divisjon i «siviliserte» strøk. Så glem de resultatene. Eneste poenget er at de er vant med å score mål.
2
Brann / Re: Sesongen 2021
September 13, 2021, 10:01:06 AM
Vi har 4 ekstremt viktige kamper nå (kanskje ikke Kristiansund) men de 3 øvrige avgjør kanskje om vi holder oss i ES. Inntil da tror vi skal forholde oss til at vi er et bunnlag og må ha riktig innstillingen til disse kampene. Her må det kjempes for livet, hele kampen ut. To spilles på kunstgress borte så det er absolutt ingen enkle oppgjør. Jada, vi hadde en god kamp mot LSK men det er langt igjen til vi kan slippe ut pusten.
3
Vi spilte en helt ok kamp, verken mer eller mindre. Det er spesielt to områder vi er ekstremt dårlig på, balltap og pasninger. Det er ingen andre lag som er i nærheten av våre tall på området.


306Acc. passes 210 (69%)

Long balls 20/59 (34%)

Crosses 2/23 (9%)

Possession lost
165

Alle tall fra SofaScore (Fotmob har omtrent samme tall). Den bakre firer har omtrent tall som resten av lagene (de har lavere pasnings% pga at de ofte måker ball vekk. Det som skremmer er tallene til vår midtbane (SHN går litt under radaren som de bakre fire). Strand og Pedersen er langt under pari, spesielt Strand. Han har både svært mange balltap og i tillegg en pasningsprosent som må være ES dårligste (lavt 60-tall). Til sammenligning ligger de beste på over 90%, normalen er på 80-tallet i denne rollen. Det hjelper lite å løpe mye dersom du A) mister ball, eller B) sentrer den vekk.

Men laget som helhet er dårlig på pasninger så det er mye å hente på disse områdene. Kanskje har det noe med samspillet å gjøre slik at vi kan håpe på en forbedring utover høsten?

4
4-3-3?
5
Brann / Re: Ole Martin Kolskogen
September 11, 2021, 13:52:20 PM
Derfor er det så ekstremt viktig å få på plass en trener for 2022. Horneland er IKKE mannen for den jobben. Jo lenger det drøyer og kun rutine blir verdsatt (uansett reell verdi) så gjør de yngre seg sine tanker og fort vekk er de borte.  
6
Ut fra dagens trening tror jeg det blir følgende lag i morgen

Grill
Felix - Pallesen - Japhet - Ruben
Pedersen - SHN
Strand - Taylor - Finne
Heggebø

Dette er trygt og vel det mest rutinerte vi kan stille med i dagens situasjon. Med riktig strategi og plan kan dette laget absolutt kunne kjempe seg til minst ett poeng. Så får heller Simba komme inn med x-faktor om vi blir liggende under. Hove er vel på benken og kan tåle siste 20 (?) om vi trenger å kjempe noe inn.
7
Brann / Re: Talentarbeid
September 09, 2021, 15:47:50 PM
Elias Myrlid med proffkontrakt... Endelig litt tidlig ute.

https://www.brann.no/nyheter/har-signert-proffkontrakt-med-brann
8
Det er jo typiske belastningsskader og sier kanskje mest om formen/kampform de fleste i bakre rekker var i når de kom? Ruben har jo gått klar sammen med Kolskogen. Hove spilte lite for Viking i år, Sanè et eget kapittel. Er det noen andre i bakre rekker som har fått noen kjenning? Var vel Pedersen som smalt på en lyske for noen kamper siden og det meldes om at Kniklas sliter litt med det samme.
9
Hove usikker til kampen lørdag iflg BA. Kolskogen steppet inn på dagens trening.
10
Brann / Re: Sesongen 2021
September 09, 2021, 10:05:51 AM
Tror det er lenge siden du kunne forvente at folk kun spiller fotball etter dialekt. Og det er like utopisk at du igjen skal få en topp lag i Bergen kun bestående av bergensere. En liten realitetssjekk er kanskje på sin plass og heller se hvilke spillere som kan være verdt å ha med videre og bygge en god stamme for videre utvikling, enten den starter i OBOS eller ES.

Elles så viste vel siste vindu at din meget positive vurdering av Rasmussen ikke var helt korrekt. Til tross for at han ble offentlig avskiltet av klubben var den kun Godset som snuste litt på han... Så klubber tenker ikke alltid slik vi vurderer spillere.
11
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
September 08, 2021, 08:28:42 AM
Får vi en stall av spillere som ønsker seg bort er det neppe en god oppskrift på opprykk (om vi rykker ned). Jeg tror det hele faller på hvilken trener som kommer inn og hvilken tro de enkelte spillerne faktisk har på det opplegget som presenteres. Spiller mindre rolle om du er lokal eller ikke.

Det blir derfor avgjørende at vi Jimmi i god tid før sesongslutt har fått avklart trenerspørsmålet og at klubben legger et opplegg som alle tror på.

Gjøres det riktig kan det også være en boost for de siste kampene som kanskje trengs for å holde plassen?
12
Quote from: krakra on September 07, 2021, 09:53:37 AM
Quote from: esp123 on September 07, 2021, 09:25:04 AMJeg tror Horn Myhre kom til Brann for å spille fast. Og det gjør jo han.
Da "tror" du noe annet enn Horn Myhre har sagt selv.

Han har spilt fast så langt, men han blir neppe noen fast høyreback for Brann i framtiden.

Da blir de vel enige om en hyggelig avslutning i neste vindu?
13
Kamper / Re: Treningskamper 2021
September 05, 2021, 16:49:07 PM
Quote from: Superjack on September 05, 2021, 16:11:06 PM
Quote from: Pyton on September 05, 2021, 15:00:16 PMPedersen tilbake som kaptein. Bra valg Horneland

Hvorfor? Fordi han ikke skal straffes lenger, fordi han er best egnet som kaptein eller annen grunn?

Pedersen er nedrykkskaptein...

Beklager, ironisk ment. Burde aldri fått bindet tilbake.
14
Kamper / Re: Treningskamper 2021
September 05, 2021, 15:00:16 PM
Pedersen tilbake som kaptein. Bra valg Horneland
15
Brann / Re: Treneren etter Horneland
September 05, 2021, 14:53:51 PM
Quote from: Lissabon on September 05, 2021, 14:39:23 PMBrann skriver : "Til kampen er det 14 spillere i troppen. Brann har 12 spillere som enten er skadet, på landslagssamling, spiller kamp med Brann 2 eller ikke er i tropp. "

eller ikke er i tropp


eller ikke er i tropp   , dette skremmer meg. Er det noen som ikke er skadet/syk/ på landslag som IKKE ER I TROPP ?

Er det lngvarige straffereaksjoner mot Rasmussen dette ? Stalinmetoder, barnehagemetoder ?

Er klubbens beste pasningsspiller i dypfryseboksen ennå er det bare å degradere Horneland umiddelbart og hente ny trener.

Da setter han SEG SELV foran klubben. Da skal han ri prinsipper til en kostnad av 25 millioner.

Sane Skaanes skadet ? Rasmussen i dypfryseboksen ?    jaja OBOS blir spennende

Både Rasmussen og Sane skadet. Tror det gjelder Skaanes også. Så galt er det ikke
16
Kamper / Re: Treningskamper 2021
September 05, 2021, 14:03:37 PM
Kjører de 4-3-3 i treningskampen og tilbake til 4-2-3-1 mot Lillestrøm kan du spørre om hva trener tenker på? Dette har han ikke helt kontroll på og vitner om at han mistet oversikt. Så er det lov å håpe på at jeg tar feil ...
17
Brann / Re: Treneren etter Horneland
September 05, 2021, 13:57:33 PM
Hver trener «krever» sine løsninger både av system og spillere. Det er utrolig interessant å vurdere trenere som gjør det bra i en klubb for deretter å misse fullstendig i neste. Ta vår egen Horneland som gjorde det ok i Haugesund men misset totalt i RBK. Minner litt om Manchester United med Ferguesson og Moyes. Hverken Moyes eller Horneland er dårlige trenere men ingen av dem presterer uten helt spesielle vilkår (riktignok på hvert sitt nivå...).

Og nettopp derfor er Horneland en mismatch med det Brann behøver nå. Han burde vært erstattet i dette vinduet når Kåre gikk og beholdt en rolle som assistent. Hvorfor lykkes Horneland i Haugesund? Lokale unge spillere som aldri stilte spørsmål ved verken trener, system eller taktikk. Litt militært. Når han kom til RBK med etablerte «stjerner» som visste sine styrker (og sikkert svakheter) så nytter ikke et slikt regime. Psykologen Horneland er kanskje ikke hans sterkeste side?

I Brann har vi nå en liten blanding av dette, med noen yngre som nok følger jovialt alt som sies, noen eldre/erfarne som «tenker» selv og kanskje en liten miks av begge. Nå er situasjonen prekær og det kan kanskje samle gjengen noe mer men aldri i verden om det går over tid. Så Horneland må ut senest etter sesongen skal vi ha noen sjanse fremover.

Hvem som best kan løse Branns trener utfordringen (og som er realistisk) vet jeg ikke men det er endel kriterier som skal på plass. Alle lag kan ikke spille offensiv, fremoverrettet ball. Hva har vi av mannskap og hva kan vi få ut av dem?

Horneland gjør endel merkelig plasseringer, også bytter, av spillere på banen, ikke alle begrunnet i skader, selv midt i kamp. Alt for mange bytter posisjon også under han (unødvendig mener jeg). Han har ikke det laget som han trenger for å skape noe.

La oss håpe at Jimmi er på jobb sammen med styret (ha-ha) og gir oss en positive overraskelse til vinteren. Trener må være på plass før preseason starter.
18
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
September 03, 2021, 12:08:48 PM
Jepp, JJ. Klart han skal lage overskrifter, det er jobben hans.  Men «alle» er uenig med hva han sier om egen klubb men når det andre så stemmer det liksom.

Han har jo et poeng, kynisme blir nok midlet fremover.
19
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
September 03, 2021, 11:27:10 AM
Vi «vinner» ihvertfall kåringen som vinduets dårligste signering hos Eurosport

1. RUNAR HOVE

Posisjon: Stopper
Fra: Viking, Til: Brann
Kontraktslengde: 31.12.2022
Pris: Cirka 400.000 kroner
Brann sliter i de bakre rekker og jeg må si at det overrasker at de henter inn Runar Hove når de allerede har en duellstopper i Fredrik Pallesen Knudsen. Med den tildigere FKH-stopperen allerede i de bakre rekker, hadde de heller trengt en mer mobil stopper. Det lukter kynisme lang vei i Bergen i tiden fremover.
20
Brann / Re: Sesongen 2021
September 03, 2021, 10:49:21 AM
Han påstod vel at «alle» klare han Jeff :-). Var mye enklere navn... Mulig du har rett at kampform vil være mer avgjørende men da glipper endel av hans faste spillere (som nå hangler - Pedersen, Rasmussen). Jeff må kanskje bruke tid men slik Horneland har operert til nå blir nye spillere kastet rett inn. Så spent på laget på søndag og mot Lillestrøm.
21
Brann / Re: Sesongen 2021
September 03, 2021, 10:41:48 AM
Quote from: Lasaron on September 03, 2021, 09:10:49 AMPresse høyt har fungert elendig i ett år nå, med to forskjellige trenere.

Simba er rask, flere av de andre offensive har brukbar fart. For at en kontring skal være god må man helst ha tre ting, ikke bare fart. De tre tingene er fart, presise pasninger i rytme, og at det løpes riktige steder.


Forslag til ellever med "klippekort":

Grill
Strand - Hove - Pallesen - Kristiansen
Felix - Sønnen
Simba - Finne - Wolfe
Heggebø

Simba er inne pga hurtighet. Han jobber også bra bakover.

Wolfe foran Taylor? Wtf? Tanken er at Wolfe er bedre defensivt, og raskere og kanskje en bedre kontringsspiller.

Strategi: Tette igjen bakover. Mål hovedsakelig på dødball og kontringer. Hove, Pallesen, Felix, Sønnen og Heggebø skal være i boksen på alle dødballer, både offensivt og defensivt. La Finne slå alle offensive dødballer, eventuelt Strand.

Gjetter nok på følgende klippekort 11er...

Grill
Jeff - Hove - Pallesen - Kristiansen
Pedersen - SHN
Strand - Taylor - Finne
Heggebø

Om det er det beste laget er jeg ikke sikker på men Horneland tar ingen sjanser nå. Så forsvinner endel av disse spillerne når vi rykker ned og samtidig en del av de unge som ikke føler tillit under Horneland. Velkommen til kaos.
22
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
September 01, 2021, 15:44:52 PM
Gjetter på litt ironi over her... Men samtidig også noe alvor. Vi trenger først og fremst en ny, god trener inn. Aller helst i går. Min store håp er at en ny (riktig) trener løfter både spillere og håp. Ut fra tidligere prestasjoner, talent, historikk og gud vet hva, troppen er bedre enn Horneland evner å få ut av den. Jeg oppfatter dette som en KI light versjon og det kommer aldri til å bli veldig bra. Kanskje snubler vi inn plassen men det blir ikke bra.

Snakket med ett par av de yngre forrige uke (som står på listen ut over) og de har virkelig lyst til å kjempe videre. Det er noe uforløst ved denne troppen og kanskje ikke det er store justeringer som skal til heller?
23
Brann / Re: Mathias Knutsen Rasmussen
September 01, 2021, 14:00:36 PM
Jeg faktisk veldig usikker på hvor Rasmussen er best. Han har en ekstremt dårlig timing på når han skal drible, spiller på små flater/små marginer, taper ballen svært ofte og har egentlig ikke mange pasninger som kommer frem til riktig adresse. I de to siste kampene etter pausen hvor han har vært på banen så er pasningssikkerhet/prosent på lavt 60-tall. Det er ekstremt dårlig. Kombinert med et høyt antall balltap passer han dessverre overhodet ikke som en duo på midten. Han har enkelte gode pasninger forover men det vil være en dårlig posisjon for han. Får han god tid så kommer det fine pasninger men det kan vi ikke forvente. Dessverre er han en altfor «arrogant» som spiller som er farlig i den posisjonen. De fleste husker to fantastiske pasninger men glemmer/overser alle de andre. Skal jeg gjette er han bak Pedersen, Strand og Felix som den andre i den dype rollen. Tar det for gitt at SHN faktisk spiller der. Synes ikke han er i nærheten dessverre utenom som slåsskjempe og kranglefant bak. Virker treg og sliter med posisjonering. Håper formen kommer styggfort

Rasmussen er i mine øyne best nærmere mål, kanskje en 10er eller spiss, hvor risiko går mer over på motstander. Han er målfarlig men hans største utfordring er den arrogante stilen som er morsom når det går bra, og akkurat motsatt når det ikke går... Egentlig burde han kjempe med Taylor om 10er rollen, der kommer kreativiteten bedre til sin rett.

Men først må han bli venn med treneren igjen - uavhengig hva Jimmi sa så er det Horneland som tar ut laget.
24
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 31, 2021, 20:51:46 PM
Quote from: Lasaron on August 31, 2021, 20:44:38 PMHar alltid hatt sansen for ham. Rart at en så god spiller ikke var fast på et så dårlig lag som Brann. Lykke til i Godset!

Jeg tror det skyldes at vi har bedre spillere enn både tabell og resultater viser men vi mangler trener(e) som kan få maks ut av troppen. Enkeltvis er spillerne gode nok men ikke har vi et system som fungerer og taktisk blir ikke systemet tilpasset spillernes egenskaper. Riktig trener for samme gruppe vil kunne gi oss et godt løft. Horneland er støkk med et system han ikke liker og spillere han ikke evner å få maks ut av. Som du påpeker, Grøgaard er ingen dårlig spiller og dersom vi har bedre spillere enn han tilgjenglig burde laget også prestere bedre. Vi er nok mer avhengig av et trenerskifte enn veldig mange nye spillere inn (om det ikke dukker opp noen stjernenavn.
25
Kamper / Re: Treningskamper 2021
August 31, 2021, 15:55:26 PM
Veldig godt poeng, tror ikke noen med skader, store eller små, starter treningskampen - eller i neste kamp. Nokså sikker på at det blir samme 11er på søndag og mot Lillestrøm
26
Kamper / Re: Treningskamper 2021
August 31, 2021, 13:11:14 PM
Og hva tror vi om laget?

Grill
Blomberg - Hove - Palle - Ruben
Felix - SNH
Strand - Taylor - Bård
Heggebø

27
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 30, 2021, 14:35:58 PM
En rask ung keeper ville feks gjort mye med det første målet sist. Mer offensiv i tankene enn Opdal - og mye mer bevegelig. Han kan tillate seg å stå høyere og være nesten en sweeper bak der. Det ville hjelpe på to trege stoppere
28
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 30, 2021, 14:10:43 PM
Grill, tysk U21-landslagskeeper som var med å vinne EM i sommer. Burde være en god forsterkning om han kommer. Men aner ikke noe om sterke og svake sider.
29
Kamper / Re: Brann - Haugesund, 28.08.2021 kl. 20.00
August 29, 2021, 17:18:03 PM
Måtte kikke på SofaScore i går etter kampen på de tre som spilte på midten. De har en ganske klar rekkefølge på prestasjonene (og totalvurdering) av spillerne.

Noen få uttrekk av deres statistikk:


SHN: Pasningsnøyaktighet 82,2%, ballbesittelse tapt 15, ground duels vunnet 9, nøkkelpasn 1, totalt 7.4

FHM: Pasningsnøyaktighet 91,7%, ballbesittelse tapt 10, ground duels vunnet 9, nøkkelpasn 1, totalt 7.6

PS: Pasningsnøyaktighet 80,3%, ballbesittelse tapt 21, ground duels vunnet 6, nøkkelpasn 2, totalt 6.5

Det er derfor interessant å se på vurderingene av spillerne opp mot hverandre. De har hhv 87,87 og 82 berøringer så der er de temmelig like. Så kan det være at enkelte situasjoner skaper mer trøbbel eller glede enn andre men over tid det er greit å se på dette for å oppsummere en spiller og hvor godt man spiller på laget. Det er ihvertfall mer nøytralt enn subjektive vurderinger. Vet at dette også inngår som endel av analyse arbeidet etter kampene.
30
Kamper / Re: Treningskamper 2021
August 29, 2021, 13:08:06 PM
Feil tråd....
31
Kamper / Re: Brann - Haugesund, 28.08.2021 kl. 20.00
August 28, 2021, 21:22:57 PM
Vi har Bård Finne. Trenger ikke si noe
mer. Og dessverre en for dårlig trener.
32
Kamper / Re: Brann - Haugesund, 28.08.2021 kl. 20.00
August 27, 2021, 19:49:21 PM
Hvis dette blir laget (tror du har det meste rett) så er benken syltynn med Kolskogen, Delaveris, Wolfe og Grøgraard av de med litt erfaring. Pluss en keeper. Men ikke mange å sette inn for å trygge en ledelse eller endre ett kampbilde. Troppen er faretruende liten om dagen.
33
Brann / Re: Mathias Knutsen Rasmussen
August 26, 2021, 15:17:11 PM
Quote from: baggenGBG on August 26, 2021, 14:56:13 PM
Quote from: Nixon on August 26, 2021, 14:53:40 PMMin første tanke var at dette var noe strengt. Men ser man på historikken som blir nevnt her er det vel «three strikes and you're out» og greit nok. Ikke minst som et signal. Men sportslig er det ikke bra.

Og vi vet jo ikke om det har blitt en konflikt mellom Horne og Rasmussen de siste dagene (jfr Horneland klikket i vinkel tirsdag og onsdag)

Han var vel tidligere i sesongen ute med noen uheldige meldinger i media. Når alt går bra kan en klubb være litt overbærende med slike utspill men når det er krise - med store bokstaver på flere fronter - så er det en annen ledelse og behov for å gå i takt. Her kan det virke som Rasmussen sliter litt med hodet.
34
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 26, 2021, 14:46:53 PM
Å ta tilbake «gamle» Brann spillere (som kan ha vært endel av en ukultur man prøver å bli kvitt) står kanskje ikke høyest på Hornelands liste over ønskede spillere?
35
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 26, 2021, 14:07:44 PM
Har fått beskjed av «Brann» - og det er vel Nagel?
36
Brann / Re: Mathias Knutsen Rasmussen
August 26, 2021, 14:05:06 PM
Merkelig at det kom nå, Horneland ramset han opp som spiss alternativ så sent som i dag????
37
Brann / Re: Overganger sommeren 2021
August 26, 2021, 14:02:26 PM
Rasmussen har fått beskjed om å finne seg en ny klubb iflg BT?
38
Brann / Re: Sesongen 2021
August 24, 2021, 16:07:54 PM
Skulle nesten tro dette var «taima og tilrettelagt» for en skandaleserie. Passer så godt med budskapet til de 9 fra går som å gjenreise tillit. Håper for alt i verden at ikke en av de er innblandet.
39
Brann / Re: Sesongen 2021
August 23, 2021, 21:41:50 PM
Da kan vi oppsummere og gå videre. Blir det rettsak med den ene eller den andre så får vi testet innholdet i dette og jeg håper det stemmer. Inntil da får vi stole på dette og løpe videre sportslig. Nok å ta tak der så veldig greit med litt ro i rekkene.
40
Brann / Re: Sesongen 2021
August 23, 2021, 20:49:48 PM
Da kom listen med de som deltok i egen pressemelding:
Daniel Pedersen, Sivert Heltne Nilsen, Markus Olsen Pettersen, Mathias Rasmussen, David Møller Wolfe, Ole Martin Kolskogen, Thomas Grøgaard, Eirik Holmen Johansen og Lars Krogh Gerson

https://www.brann.no/nyheter/uttalelse-fra-spillere-i-sportsklubben-brann
41
Brann / Re: Sesongen 2021
August 23, 2021, 13:52:28 PM
Jeg tror mye veies opp mot den sportslige utfordringen som Brann har nå. Det jobbes med ryggen mot veggen for å berge plassen og det vil bli for «strengt» om SHN og Pedersen skulle få noen straff nå som går utover det sportslige. Sorry, jeg tror kynismen ligger i veggene fremdeles og noen opprydning og klare taler for lite praktiske konsekvenser uten den skriftlige advarselen som er sendt ut.

Men jeg er redd for dette internt i spillergruppa og hvordan status egentlig er der. Når Opdal går så sterkt ut som han gjør tyder det på at «noen» ikke lenger ønsker å være kategori mistenkt. Vil de respektere en spiller som da nekter å stå frem og renvaske dem? Om det skulle vise seg å være Pedersen og/eller SHN som har svart svært ullent på spørsmål om de har deltatt.
42
Brann / Re: Sesongen 2021
August 23, 2021, 11:00:21 AM
Det er klart dette må på bordet - og helst i går. Kommer ikke til å bli ro i troppen før alle navn er ute. Det er tydelig at både Opdal og Kristiansen tok sterk avstand og var tydelig på at de ikke vil bli assosiert med gjengen på nachspiel. Dette tyder på splittelse i troppen og da sliter vi big time med det sportslige også.

Det beste er at alle står frem så kjapt som overhodet mulig, uten at de trenger å forklare alle detaljer fra festen. Da vil nok pressen, fans og sponsorer kunne starte prosessen med å legge saken bak seg. Men så gjenstår selvfølgelig de med mer familiære utfordringer i dette.

Lurer litt på om klubben også er tøff nok til å stå i dette fremover. Kan vi ha en spiller med lederrolle som har vært med på noe sånt?
43
Quote from: gladiporno on August 22, 2021, 16:30:39 PM
Quote from: Nixon on August 22, 2021, 08:09:55 AMDet kan nesten virke som at spillerne var mer mentalt kjørt før denne kampen etter sparkingen av Barmen, enn de var før Sandefjord-kampen.

Kanskje, men de møtte også et bedre lag på lørdag enn det de gjorde mot Sandefjord.

Kampbildet i 2. omgangen ble litt som jeg fryktet. Godset flyttet opp presset, og Branns vaklende forsvar holdt ikke følge. Når Brann har ingen bakromstrussel (spillere med fart) på topp, er det naturlig for Godset å løfte opp spillet.

Dessverre er ikke spillerne i backrekken gode nok defensivt noen av dem. Horn Myhre er midtbanespiller, og er tydelig ukomfortabel i  rollen som høyreback. Forstår ikke hva han gjør der. Kolskogen er rusten defensivt og for dårlig i oppspillfasen. Pallesen er god når ballene løftes opp mot ham, men sliter langs bakken. I angrep er han ikke god nok i oppspillfasen, i forsvar går ting av og til for fort. Kristiansen er som alltid god én mot én, men innleggene er svake og han er heller ikke veldig pålitelig når det gjelder posisjoneringen defensivt.

Dette blir en slitekamp mot nedrykk. Jeg forstår ikke hvorfor Horneland ikke prioriterer fart på topp. Bård Finne blir ganske usynlig i rollen som høyrekant, og får sjelden eller aldri brukt sin spisskompetanse.

Vet ikke helt om jeg er enig. Mål nr 1 så stopper Kolskogen å løpe ut og hopper opp og ned på stedet. Kunne sikkert hvert 2-3 m nærmere ball når skuddet gikk. Sette Petter Strand til å dekke høyeste stopper på banen burde noen ha skjønt ikke er spesielt heldig, uansett hvem de byttet med. Og mål nr 3, igjen Kolskogen som blir kjørt langt ut i pølseboden. Dessverre har Kolskogen mest fart men lite annet. Han sliter litt med plasseringsevnen og er derfor avhengig av fart. Så kan vi alltids spørre oss om vi har bedre alternativer?

Backene opererer med vidt forskjellig roller. Kristensen skal komme på overlapp og være en bidragsyter til kant. Det fungerer når Taylor spiller der men med Grøgård inn så blir det et helt annet kampbilde. Både Taylor og Finne vandrer fra høyre til venstre ganske fritt så det blir veldig vanskelig å bidra som forventet. Felix skal holde tilbake siden Finne vandrer såpass langt inn i banen at han skal holde igjen - og blir en mellomting mellom back og stopper(?). Jeg tror dette "frie" 4-2-3-1 systemet gir oss mange muligheter men også endel utfordringer. Skal vi få full uttelling av av Finne må han være mer inne i banen men det gjør også at høyresiden ikke fungerer som en normal side i samme formasjon med mer faste roller. Vet ikke helt hva slags spiller type som passer inn her. Felix var så god i back-rollen i VIF at de gjerne ville forlenge med han i den rollen. Men i dette systemet gjør det jobben totalt annerledes enn som en vanlig back-rolle. Pallesen gjør det helt ok som stopper slik vi spiller, selv om jeg gjerne skulle hatt en med større fart og større bidrag offensivt. Dette blir spesielt vanskelig for han når SHN heller ikke er spesielt offensiv og kreativt. Når du spiller med både Pedersen og SHN i de rollene så mangler det ekstremt med kreative offensive bidrag. Dette gjør at vi ikke får utnyttet Taylor og Finne optimalt. Kolskogens offensive bidrag er totalt fraværende.

Men tilbake til kampen og målene så er Kolskogen svært delaktig i 2 mål og det er gedigen tabbe og ikke sjekke mannsmarkering når det blir bytte av spillere. Sånne tabber gjør at vi taper kamper. Vi slipper ikke Godset til allverden så bakre firer er ikke så dårlig, men det er - igjen- enkeltprestasjoner som gjør at vi taper kamper. Nå er innsatsen mye bedre og vi sloss på en annen måte. Det hjelper veldig godt men vi tåler uansett ikke slik blemmer (og ihvertfall ikke flere av dem i samme kamp). Vi holdt faktisk veldig godt i 60-65 min. Men det ble slutt på kreftene, dette "systemet" koster enormt med krefter så vi skal få testet oss skikkelig fremover.

Når vi er tvunget til å bytte 3 stk på en gang er det heller ikke heldig. Petter Strand litt rusten etter avbrekk, Rasmussen hadde overhodet ikke dagen og Skaanes... Sistnevnte løper hele tiden men det blir liksom ikke noe mer ut av det.

Så hvilket lag blir mitt optimale dersom jeg skulle få velge inn mot neste kamp?

Opdal (ingen alternativ pr selv om han ikke gir trygghet i feltet)
Strand - Sane - Pallesen - Kristansen (mulig med Pedersen inn for Sane om han er skadet. Han er ihvertfall mer spillende)
SHN - Felix
Finne - Taylor - Kniklas
Heggebø

Men igjen, sjelden jeg har truffet på noe uttak tidligere så det er mer et innspill ;-). Måtte få ut litt frustrasjon.
44
Neste kamp skulle jeg gjerne sett SHN eller Pedersen som stopper ved siden av Pallesen... Kolskogen holder ikke mål dessverre.
45
Tror Felix spiller back til Strand er tilbake. Så får vi se hvordan Horneland mikser etterpå. Blomberg virker ikke å ha tillit.
46
Brann / Re: Sesongen 2021
August 20, 2021, 18:05:43 PM
Quote from: Leffen on August 20, 2021, 17:56:19 PM
Quote from: Spelaren on August 20, 2021, 17:40:05 PM
Quote from: Leffen on August 20, 2021, 17:39:24 PMBirger Grevstad = en dritings Joe Biden

Birger tar da spørsmål.

Men han er jo heeeeelt håpløs i alle intervjuer. Han bare maser om hvor flinke alle er, hvor mye mas denne situasjonen er og "nå må vi legge dette bak oss snart"

Han maser om at vi skal legge det bak oss hele tiden og se fremover. Sikkert fornuftig men det gir ingen troverdighet. Når det hele tiden er snakk om «legge bak oss» så vil de ikke at det graves mer. Hørte BT også nå skulle se fremover. Men saken blir ikke lagt død før spillere har stått frem. Og hva skjer hvis det blir en rettsak med den som er mistenkt? Da kommer alt frem og det skal helst stemme. Skulle det være noe der som ikke stemmer må både styret og adm gå - langt vekk. Så historien må stemme. Det er ikke slingringsmonn her
47
Brann / Re: Sesongen 2021
August 20, 2021, 17:42:24 PM
Klubben sparker Barmen, løser Andersen fra kontrakten og fremdeles får ikke de 9 siste fingern ut? De har fått en advarsel og burde snarest melde dette. Her lukter det at klubben skal skjule noen spillere som burde vite bedre. Sorry, ikke helt fornøyd ennå gitt. På tide at de som ikke var tilstede går ut og tar avstand. Skal denne spillertroppen stå samlet etterpå?
48
Brann / Re: Sesongen 2021
August 20, 2021, 17:05:53 PM
Quote from: krakra on August 20, 2021, 16:33:18 PMDette er bra det. Riktig reaksjon. Uformelt bør alle de ti få beskjed om at de for øyeblikket ikke ligger an til nye kontrakter, men at de med god innsats og mentalitet kan gjøre seg fortjent til det. Så forteller de hvem de er, og saken kan legges død.

Håper du har rett, endelig en god ide og avslutning på dette tullet.

La oss håpe det blir like mye folk og meldinger på kamp-trådene.
49
Opdal
Myhre - Sane - Pallesen - Kristiansen
Pedersen - SHN
Finne - Taylor - Rasmussen
Heggebø

Tror ikke han gjør mer endringer enn nødvendig fra laget sist.

Ser at de melder at både Skaanes og Strand er klare igjen og kanskje i tropp men tror ikke de går inn i start11er.
50
Brann / Re: Sesongen 2021
August 20, 2021, 11:35:12 AM
Lurer litt på om samholdet i troppen er så mye «roligere» av dette rent sportslig. Det virker litt som både Opdal og Ruben var glade for å kunne stå frem som ikke-deltagere. Samtidig har de 12 blitt oppfordret av trener om å stå frem så spørsmålet er jo også om de viser han tilstrekkelig respekt ved ikke å gjøre det.

De bidrar ihvertfall til at alle grums rykter og mistanker lever videre i beste velgående.