• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Østlending

1
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 21:01:54 PM
Det er kanskje vås. Men jeg ser det ikke som umulig at ressurser kommer til å bli fordelt, og at herrene da mister noen ressurser som de tidligere hadde.
(Jeg trodde det var umulig at 40år gamle mannfolk kunne dusje sammen med jenter, men det kan de nå iflg. Loven så lenge de identifiserer seg som damer, så helt usannsynlig er det ikke.) Mange kvinner jobber da minst like hardt og hardere enn mange menn i fotballen, uten at det vises på lønnsslippen.
Dette er uansett litt utenfor diskusjonen

Det jeg prøver å si er at jeg ser ikke mange fordeler, men noen skjær i sjøen ved sammenslåing.

Til ettertankeså mister jeg troen på at kultur og kunnskap magisk skal bli så mye bedre. Man greier ikke ansette riktige folk nå, hvordan skal det plutselig forandres
2
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 17:04:42 PM
Krakra: insinuerer du at jeg er en gammel gubbe?:) i såfall vil jeg insinuere at det kanskje er på tide å innse at det er greit å ta feil innimellom.

Ellers er Det mange gode poenger som får meg til å vippe frem og tilbake.
Hvis Det ikke tilfører klubben noe sportslig, så ser jeg ikke vitsen. Samtidig så må man overveie eventuelle omdømmetap, og om det er reellt.

Men forstår ikke helt hvorfor kvinnene vil skape noe eget, med eget lag, navn, drakt osv.
3
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 13:16:48 PM

Jeg kommer faktisk ikke på et eneste problem noen profesjonell norsk klubb har hatt med at de hatt både dame- og herrelag. Kan du nevne noen eksempler?

Ellers er det naturlig nok enklere og mer naturlig å utvikle både kompetanse og kultur når man er i samme organisasjon. Nå har Brann drevet med sin egen inkompetente greie veldig lenge uten at det har gitt nevneverdig suksess. Greit å prøve noe nytt, kanskje få noen nye impulser. Jeg hadde vært mer bekymret hvis jeg var Sandviken.
[/quote]

Nei, det har jeg ikke eksempler på. Men klubber følger ofte det landslagene gjør. Og jeg ser ingen grunn til hvorfor det ikke skal skje i klubber når det skjer over alt ellers i samfunnet og spesielt på landslaget. Hvis noen kan garantere det at det ikke skjer, så har jeg heller ingen betenkeligheter.

Det siste du skriver er jeg enig i. På den humoristiske siden, så får vi eventuelt håpe at to negativer blir positivt.
4
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 13:00:33 PM
Quote from: krakra on September 22, 2021, 12:52:16 PM
Quote from: pidre on September 22, 2021, 12:43:38 PMSer at ressurser kan være eit konfliktpotensiale. Kjem vi dithen at damene vil lønnast som herrene?
Quote from: Lasaron on September 22, 2021, 12:39:29 PMJeg ser at flere og flere klubber, både i inn- og utland, har damelag. Slik sett er det vel naturlig om det etter hvert kommer til Brann også.

Slik jeg føler det i dag, kommer jeg nok ikke til å se damekampene til Brann. Jeg er rett og slett bare ikke interessert. Men hvem vet hva fremtiden vil bringe?
Så vidt jeg vet er det ingen av klubben i Norge som har damelag som faktisk har noen av de problemene som skisseres. RBK gikk jo for den samme løsningen som Brann og tok over Trondheims Ørn. Har ikke registrert at det har vært noe som helst problem i forbindelse med det overhodet.

Er de separate så vil det aldri dukke opp noen slike problemer heller. Kompetanse kan man fortsatt dele seg imellom gjennom samarbeid.
Men verdt å merke seg det du sier, samtidig som jeg har i bakhodet at liknende problemer har dukket opp i større og større grad de siste årene
5
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 12:51:10 PM
Quote from: pidre on September 22, 2021, 12:43:38 PMSer at ressurser kan være eit konfliktpotensiale. Kjem vi dithen at damene vil lønnast som herrene?

Var et ramaskrik uten like om det på landslaget for en stund tilbake. Kan se for meg at et liknende problem vil dukke opp i klubbfotball på et senere tidspunkt.
6
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 12:42:35 PM
Nivået er nok lavere enn 2.divisjon. For 20 år siden så kunne et godt g16 lag slå de fleste lagene i toppserien. Men kvaliteten har nok økt endel siden da, men er ikke i nærheten av 2.divisjon for herrer.

Hvis de skal satses på i like stor grad, altså bruke 50% av ressursene i administrasjon og liknende, så må de jo også dra inn penger til å betale den delen. Det hadde vært vært helt supert med tanke på effektivisering og mer penger til sportslig avdeling og kanskje større støtteapparat. Inntil videre så tror jeg det er ganske usannsynlig at de vil dra inn like mye penger som herrene.

Hvis det også betyr manglende satsning for herrene pga. fordeling og likestilling mellom ALLE pengene Brann drar inn, så er jeg helt imot. Pengene må fordeles etter hvordan de blir tjent inn. (I motsetning til hvordan landslaget gjør det)
7
Tromsø 2.20 - Uavgjort 3.45 - Brann 3.00
Hentet fra norsk tipping, så de vet de også!
8
Kamper / Tromsø -Brann, søndag 19.september, kl. 20.00
September 14, 2021, 11:17:09 AM
Kamp på Alfheim mot Tromsø som ligger på 13. plass, to plasser og to poeng foran Brann. Dette blir en viktig kamp!

Tromsø tapte 3-2 borte mot Rbk sist(Rbk scoret på overtid), og har T-T-U-U-S på de fem siste kampene.

Tromsø har ingen seiere på hjemmebane i år(?) og spilte 1-1 mot Brann i juli.

Tipper samme lagoppstilling som forrige kamp og håper på samme offervilje. (Gitt ingen skader eller sanksjoner(?))

Grill
Felix  - Pallesen - Jeff - Kristiansen
Strand -  Sønnen - Pedersen
Finne -Heggebø- Robert
9
Brann / Re: Sesongen 2021
August 24, 2021, 17:05:32 PM
Quote from: krakra on August 24, 2021, 17:01:47 PMUnder ett år siden Johannessen ville invitere hele bystyret til Stadion "for å se hva vi faktisk holder på med".

https://www.bt.no/nyheter/lokalt/i/eKWMA4/skal-granske-om-det-er-lovleg-aa-la-brann-sleppe-eigedomsskatt

Invitasjonen er trolig satt på vent.
Kjenner jeg politikere rett, så har de vel enda mer lyst til å komme nå. Kanskje ikke på dagtid men....=)
10
Brann / Re: Sesongen 2021
August 18, 2021, 14:37:04 PM
Quote from: ZsoltKorcsmar on August 18, 2021, 14:27:28 PMIntel; tror du må være åpen for at det er delte og sterke meninger her.

Jeg er også der at jeg ikke uten videre kommer til å ta klubbens avgjørelse for god fisk og sette strek/se fremover helt uten videre.

Mange ryktet som verserer, men dersom det for eksempel viser seg at spiller(e) faktisk har planlagt en fest med en gjeng 18 år gamle jenter hvor det har skjedd ting i gråsonen så er det for meg nok til å forakte den aktuelle spilleren.

Driter 10-0 i om det per definisjon ikke har foregått noe straffbart. For meg med mine verdier/holdninger er det å ulovlig ta seg inn på arbeidsplass midt på natten (bekreftet) en hverdag få dager før viktig kamp, konsumere store mengder alkohol (bekreftet), holde tilbake informasjon/tåkelegge (bekreftet), være utro mot partner med smårips (rykte?) og bruke narkotika (rykte) mer enn nok til at jeg ønsker spiller ut dørene.

Er ikke slik at jeg uten videre går på stadion og jubler vilt og uhemmet for en, i mine øyne drittsekk, bare fordi det ikke har foregått noe straffbart/loven ikke tillater oppsigelse/det er for dyrt å si opp spiller.

Jeg vil ha en kraftig bismak av å juble frem en slik karakter. Og ja; dette er nok mer utbredt enn vi skulle tro, og mange helter er nok ikke så noble som de liker å fremstå utad, men her har enkelte blitt tatt tilsynelatende med buksene så kraftig nede at jeg sliter med å la dette gli forbi.

En som greier å formulere seg bedre enn hva jeg klarer. Støttes.
11
Brann / Re: Sesongen 2021
August 18, 2021, 14:33:58 PM
Quote from: Churchill on August 18, 2021, 14:19:37 PM
Quote from: Østlending on August 18, 2021, 13:52:52 PM
Quote from: Intel on August 18, 2021, 12:46:37 PM
Quote from: SKBCPH on August 18, 2021, 12:22:56 PM
Quote from: Churchill on August 18, 2021, 12:18:02 PMJeg har ikke hørt rykter om Barmen, Anderssen eller noen andre. Kanskje har det sammenheng med at jeg bor i Oslo. Jeg er imidlertid av forumet her blitt opplyst om at den spilleren som er mistenkt for overgrep, allerede er ute av klubben.

Det er usigelig viktig i denne saken at vi som supportere ikke bidrar til å gjøre saken verre enn den er. Pressen klarer det fint på egenhånd. For all del, det som har kommet frem av fakta i denne saken, er ille nok og varsler om en ukultur i spillergruppen som ikke er forenelig med å drive toppidrett.

Glem ikke at rykter ikke er fakta. Ledelsen i klubben må fatte sine beslutninger på bakgrunn av de fakta de har om hendelsesforløpet, ikke på bakgrunn av de mange rykter som verserer. Da blir de fullstendig spinnvilt at vi som supportere skal legge til grunn en hel del rykter som klubben ikke har funnet grunnlag for. I en slik situasjon vil Brann aldri bli ferdig med, eller komme ut av denne saken på en god måte. De mest blodtørstige av dere, vil jo ikke være fornøyd før vi har sparket en el bunch med spillere. Klubben klarer aldri, og bør heller ikke, levere på en slik bestilling, med mindre det foreligger saklig grunnlag for oppsigelser.

Glem heller ikke at dette er personalsaker. Det betyr at klubben ikke kan gå ut med så mye detaljer som mange her inne ønsker. Vi, som utenforstående, vil aldri få tilfredsstilt vårt vitebehov. Vi må derfor ha tillit til et klubbens ledelse og styre treffer nødvendige tiltak til beste for Brann. Så langt i saken, kan jeg ikke se noe som tyder på at ikke klubben tar dette på alvor og er i stand til å rydde opp.

For de fleste spillernes del, handler dette om en fylleskandale. Vi har hat mange av dem i norsk idrett tidligere, men det som skiller denne saken fra andre er først og fremst volum og frekvens, etter hva jeg skjønner. Dette er ikke en potensiell overgrepssak for mer enn en mann. La ikke det påståtte overgrepet sverte de andre spillerne ytterlig. Det er hverken riktig eller spesielt konstruktivt for å løse saken.

Når Anderssen nå er tilbake på trening, er det fordi han fortjener det. Det har klubben bestemt på bakgrunn av de fakta som foreligger. Det er noe vi utenforstående må forholde oss til, uten at vi får kjennskap til alle fakta i saken. Han skal ikke, og fortjener ikke, å bli hetset. Hva Barmen angår, forholder det seg kanskje annerledes. Jeg vet ikke, men har tillit til at han får den behandlingen han fortjener av Brann. Kommer også han tilbake, er han vår spiller. Glem ikke det!

Noen ganger lurer jeg på om supporterkulturen rundt Brann er til beste for klubben, eller om den er et problem. Hvis vi ønsker en toppklubb i Bergen, krever det faktisk at vi støtter klubben og spillerne. Det er kontraproduktivt i et supporterperspektiv å hetse egne spillere. Et problem jeg har merket meg, er at det finnes hundrevis av supportere i Brann som vet alt veldig nye bedre enn ledelsen. Dette til tross for at de bare ser toppen av det isfjellet en sak utgjør og for øvrig baserer sin besservisserekspertise på rykter.

Støtt klubben! Støtt spillerne. Det er det beste vi kan gjøre for dem nå. Jeg synes 19:08-markeringen på sit kamp var god. Det var den beskjeden vi trengte å sende. Jeg tror vi med sikkerhet kan si at budskapet er mottatt.





Hear, hear.
Støttes

Det er mange gode poenger her. Klubben og spillerne skal støttes, og hetsen mot Mikkel er selvfølgelig ikke innenfor.

Vi må også prøve å ha tillit til ledere og styre i klubben, men historisk har det ikke akkurat vært grunn til akkurat det etter min mening. De siste årene har det derimot bedret seg, og jeg har personlig sansen for VJ.
Vi får gi de tid til å nøste opp i dette, men jeg kommer ikke til å støtte ledere og styret uansett hva som skjer. Det er ikke rart at klubben greier å rote bort en av Norges største budsjetter, i manglende resultater, hvis det er en festkultur i klubben.
For noen år siden ble det sagt at "nå skulle klubben profesjonaliseres", det faller litt igjennom etter den siste tids handlinger. Hvis de virkelig mener dette så må fakta på bordet og det må handles. Forsøk på å feie dette under teppet og glatte over ting er helt uakseptabelt. Det er nok det mange supportere er redde for at skal skje.
Vi må gi de tid. Dommen får komme etterpå.


Det jeg er uenig i, som jeg kanskje misforstår deg i, er at jeg ikke tror ledere og styret alltid vet best. (Noen ganger kan det være greit å se ting fra utsiden.)

Det som blir sagt om supporterne er jeg heller ikke helt enig med, men det er mulig jeg misforstår deg igjen. Vi kan ikke støtte spillere og klubb UANSETT. Hvis fakta er som de verste ryktene sier, så må hoder rulle. Det er helt uakseptabelt. Punktum. (Der tror jeg de fleste er enige.) Så hvis dette er fakta og det ikke handles av styret og ledere, så ville jeg blitt "stolt" av supporterne hvis de viser dette ved å bue/hetse/synge spillerne det gjelder ut av klubben, mens de er på BANEN.

La oss vente og håpe at fakta kommer på bordet i "norges mest åpne klubb". (Dette gjelder kanskje ikke lenger)

Det du skriver henger jo ikke sammen. At noen utenfor klubben, og med kjennskap til alle fakta, skal kunne hjelpe klubben til å komme til de riktige beslutningene, er jo alle enige i. Derfor har Brann hyret ekstern hjelp i denne saken. Men at enhver, uten kjennskap til fakta og med en blanding av sannhet og rykter, skal være til hjelp? Det må du da forstå at ikke henger på greip.

I tillegg er jeg enig med microprosessorprodusenten; det er helt forkastelig at «supportere» skal hetse egne spillere på banen. Basert på rykter og delvis innsikt i en sak. Det håper jeg aldri, aldri skjer.

Da har jeg formulert meg dårlig, eller så misforstår du. Fakta må på bordet før vi dømmer noen skriver jeg jo, og da må vi vise styret og ledere tillit ved å gi de tid.
12
Brann / Re: Sesongen 2021
August 18, 2021, 13:52:52 PM
Quote from: Intel on August 18, 2021, 12:46:37 PM
Quote from: SKBCPH on August 18, 2021, 12:22:56 PM
Quote from: Churchill on August 18, 2021, 12:18:02 PMJeg har ikke hørt rykter om Barmen, Anderssen eller noen andre. Kanskje har det sammenheng med at jeg bor i Oslo. Jeg er imidlertid av forumet her blitt opplyst om at den spilleren som er mistenkt for overgrep, allerede er ute av klubben.

Det er usigelig viktig i denne saken at vi som supportere ikke bidrar til å gjøre saken verre enn den er. Pressen klarer det fint på egenhånd. For all del, det som har kommet frem av fakta i denne saken, er ille nok og varsler om en ukultur i spillergruppen som ikke er forenelig med å drive toppidrett.

Glem ikke at rykter ikke er fakta. Ledelsen i klubben må fatte sine beslutninger på bakgrunn av de fakta de har om hendelsesforløpet, ikke på bakgrunn av de mange rykter som verserer. Da blir de fullstendig spinnvilt at vi som supportere skal legge til grunn en hel del rykter som klubben ikke har funnet grunnlag for. I en slik situasjon vil Brann aldri bli ferdig med, eller komme ut av denne saken på en god måte. De mest blodtørstige av dere, vil jo ikke være fornøyd før vi har sparket en el bunch med spillere. Klubben klarer aldri, og bør heller ikke, levere på en slik bestilling, med mindre det foreligger saklig grunnlag for oppsigelser.

Glem heller ikke at dette er personalsaker. Det betyr at klubben ikke kan gå ut med så mye detaljer som mange her inne ønsker. Vi, som utenforstående, vil aldri få tilfredsstilt vårt vitebehov. Vi må derfor ha tillit til et klubbens ledelse og styre treffer nødvendige tiltak til beste for Brann. Så langt i saken, kan jeg ikke se noe som tyder på at ikke klubben tar dette på alvor og er i stand til å rydde opp.

For de fleste spillernes del, handler dette om en fylleskandale. Vi har hat mange av dem i norsk idrett tidligere, men det som skiller denne saken fra andre er først og fremst volum og frekvens, etter hva jeg skjønner. Dette er ikke en potensiell overgrepssak for mer enn en mann. La ikke det påståtte overgrepet sverte de andre spillerne ytterlig. Det er hverken riktig eller spesielt konstruktivt for å løse saken.

Når Anderssen nå er tilbake på trening, er det fordi han fortjener det. Det har klubben bestemt på bakgrunn av de fakta som foreligger. Det er noe vi utenforstående må forholde oss til, uten at vi får kjennskap til alle fakta i saken. Han skal ikke, og fortjener ikke, å bli hetset. Hva Barmen angår, forholder det seg kanskje annerledes. Jeg vet ikke, men har tillit til at han får den behandlingen han fortjener av Brann. Kommer også han tilbake, er han vår spiller. Glem ikke det!

Noen ganger lurer jeg på om supporterkulturen rundt Brann er til beste for klubben, eller om den er et problem. Hvis vi ønsker en toppklubb i Bergen, krever det faktisk at vi støtter klubben og spillerne. Det er kontraproduktivt i et supporterperspektiv å hetse egne spillere. Et problem jeg har merket meg, er at det finnes hundrevis av supportere i Brann som vet alt veldig nye bedre enn ledelsen. Dette til tross for at de bare ser toppen av det isfjellet en sak utgjør og for øvrig baserer sin besservisserekspertise på rykter.

Støtt klubben! Støtt spillerne. Det er det beste vi kan gjøre for dem nå. Jeg synes 19:08-markeringen på sit kamp var god. Det var den beskjeden vi trengte å sende. Jeg tror vi med sikkerhet kan si at budskapet er mottatt.





Hear, hear.
Støttes

Det er mange gode poenger her. Klubben og spillerne skal støttes, og hetsen mot Mikkel er selvfølgelig ikke innenfor.

Vi må også prøve å ha tillit til ledere og styre i klubben, men historisk har det ikke akkurat vært grunn til akkurat det etter min mening. De siste årene har det derimot bedret seg, og jeg har personlig sansen for VJ.
Vi får gi de tid til å nøste opp i dette, men jeg kommer ikke til å støtte ledere og styret uansett hva som skjer. Det er ikke rart at klubben greier å rote bort en av Norges største budsjetter, i manglende resultater, hvis det er en festkultur i klubben.
For noen år siden ble det sagt at "nå skulle klubben profesjonaliseres", det faller litt igjennom etter den siste tids handlinger. Hvis de virkelig mener dette så må fakta på bordet og det må handles. Forsøk på å feie dette under teppet og glatte over ting er helt uakseptabelt. Det er nok det mange supportere er redde for at skal skje.
Vi må gi de tid. Dommen får komme etterpå.


Det jeg er uenig i, som jeg kanskje misforstår deg i, er at jeg ikke tror ledere og styret alltid vet best. (Noen ganger kan det være greit å se ting fra utsiden.)

Det som blir sagt om supporterne er jeg heller ikke helt enig med, men det er mulig jeg misforstår deg igjen. Vi kan ikke støtte spillere og klubb UANSETT. Hvis fakta er som de verste ryktene sier, så må hoder rulle. Det er helt uakseptabelt. Punktum. (Der tror jeg de fleste er enige.) Så hvis dette er fakta og det ikke handles av styret og ledere, så ville jeg blitt "stolt" av supporterne hvis de viser dette ved å bue/hetse/synge spillerne det gjelder ut av klubben, mens de er på BANEN.

La oss vente og håpe at fakta kommer på bordet i "norges mest åpne klubb". (Dette gjelder kanskje ikke lenger)