• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Finfin respons

1
Brann / Re: Billettsalgstall
April 13, 2024, 17:15:14 PM
Quote from: stigh on April 12, 2024, 22:23:43 PM
Quote from: Dickens on April 12, 2024, 19:43:11 PMEr det noen som vet om det er mulig for en voksen å benytte seg av partoutkortet til et barn på en kamp og betale mellomlegget på en måte?

Ingen som sjekker, så kan nok bruker det på en kamp

Du kan også gi mellomlegget i gave. Da sparer Brann sikkert MVA. Synden er dobbelt å stor, siden den nå bare er mot staten.
2
Brann / Re: Sesongen 2024
March 28, 2024, 00:16:55 AM
I mitt hode er Soltvedt + Heggebø = gull. Men begge er ganske gode med ryggen mot mål.
3
Brann / Re: Thore Pedersen
March 27, 2024, 23:39:09 PM
Det hjelper å være nødstopper som på en måte er enda bedre enn pallesen, særlig offensivt. I tillegg til å være generell potet.
4
Jeg må si at jeg var temmelig imponert over Corran som skaffet seg stadion tilgang dag og natt med stødige leveranser til forumet. Vel, nå trør jeg til fra eksil. Siste lastebil?

Legg også merke til på bildene fra Gulløl, hvor friskt gresset på første 1/3-del ser ut nå som røttene er i kontakt med sand og næring og vann. Rørende.
You cannot see attachments on this board.
5
Brann / Re: Sesongen 2024
March 23, 2024, 12:05:44 PM
Flere kamper og høyere kampbelastning = større stall som tåler det. Denne større stallen får flere kamper til å gjøre seg gode på og en større stall øker konkurransen om å spille fastest på laget.

Brann sin sesong i fjor var et eksempel på et svært gunstig og utviklende hardkjør. Faktisk skulle jeg ønske det var et enda tøffere program før europakampene.
6
Brann / Re: VAR- tråden
March 15, 2024, 12:02:22 PM
Tankevekkende innlegg.
Jeg vil begynne med å si at jeg har stor respekt for din opplevelse, og takk for nivået du tar dette opp til. Langt innlegg, men ikke rotete!!

Jeg har også sett hele kamper i reprise etter å ha kommet hjem fra stadion for å finne bevis mot dommeren.

Men i mitt tilfelle så er den emosjonelle responsen delt i to. Der og da er det ganske pyton, jf Viking 2019. Jeg så situasjonene om og om igjen 10 ganger med nesen mot skjermen. Det var til å ta og føle på, de følelsene. Sett i ettertid, når jeg blir tilbakeskuende, så elsker jeg det faktum at det ble som det ble da keeperen bokset skallen på en Brann spiller i stedet for ballen. Jeg husker det. Det lever og er en del av lidelsen som har et navn (og navnet er Coly!!!)

VAR vil unektelig bli perfekt og paradisisk på ganske kort tid. AI-ene vil skape et helt rent spill. Men jeg vil ikke ha det. Jeg vil heller la fotballen være syndefallets lekegrind. Jeg vil ha skandaler og tabber og gode grunner til å fråde i min vrede.

Vel det er min opplevelse. Jeg kommer til å angre meg på samme disse ord når fløyten (ikke) går, om åtte år.
7
Brann / Re: Brann får drakter fra Nike
March 15, 2024, 11:38:18 AM
Absolutt ikke en klassisk drakt, men de såkalte klassiske draktene har uansett for mye reklame til at de faktisk er klassiske.

Så jeg likte den. Men så hater og forsaker jeg minimalismen og alt dets vesen og alle dets gjerninger. Denne var ikke minimalistisk. Jeg kommer ikke til å angre på kjøpet om åtte år. Det er fint å tenke på.
8
Brann / Re: Talentarbeid
March 09, 2024, 17:59:44 PM
Quote from: Fusentast on March 06, 2024, 08:57:22 AMIkke et veldig imponerende antall fra Brann, men det er veeeeldig mange klubber representert her. Man kan jo neste mistenke NFF for å ha en distriktskvote...

https://www.fotball.no/barn-og-ungdom/landslagsskolen/2024/uttak-equinor-talentleir-gutter2/

Er vel i Branns interesse? Brann har da utmerket kontroll på sine egne spilleres nivå og utvikling.
9
Brann / Re: Billettsalgstall
March 07, 2024, 12:53:58 PM
Quote from: Finfin respons on November 10, 2019, 07:33:45 AM
Quote from: DumboMumbo on November 07, 2019, 01:09:46 AM
Quote from: Spelaren on November 06, 2019, 19:51:43 PM

Noen som har lyst å gjette hvilken kamp dette bildet er fra?
Kilde: BTs vidunderlige digitale arkiv.
>
Fantastisk bilde som illustrerer godt, hvor mye større interessen for Brann var den gang. Artig med guttene som sitter på dassene og på gjerdet. Hadde blitt ramaskrik i dag.

Helt ekte deja vu! Stor takk til Spiller for bilde.
Sjetteklasse-meg står sidelengs på tverr-stenderne halvveis opp på gjerdet. Jeg husker det som en slitsom positur i lengden. Det var faktisk 25000 den kampen selv om ingen vet-vet det. Jeg husker den latterlig lange og brede køen oppover mot gratishaugen som bare  glei inn et stykke inn i første omgang. HMS var vel ikke oppfunnet da. Vi stod som sild i berg. Et veldig fint minne tross 0 - null - sjanser og uavgjort.

Måtte google litt. Sånn som dette var det visst ja.
10
Brann / Re: Billettsalgstall
March 07, 2024, 12:25:48 PM
Quote from: Superjack on March 04, 2024, 17:13:27 PMSist gang det var tilsvarende entusiasme må ha vært før 1996 sesongen.

Men da mye drevet av entusiasmen etter nye spillerene TA Flo, C. Eftevaag og Jan Ove Pedersen.



Det hadde vært noe!
Hvem kan glemme den kjedelige 1-1-kampen mot Viking 1. Mai det året. Køen stod langt oppover forran gratishaugen. 30 kroner for barnebillett. Brann ga opp 20 minutt uti kampen og bare åpnet portene og slapp flere tusen folk inn i klokkesvingen. Kan godt ha vært 30 000 på den kampen, selv den offisielle gjetningen var 25 000 og 19 tusen betalende. Vi stod som sild i tønne. Måtte strekke hals i samfulle 90.
11
Brann / Re: Årsmøtet 2024
March 07, 2024, 12:18:28 PM
Det er nok (som med fotballspillere) at videoanalyse også er utviklende for dommerne. Og at Var slik sett fyller en funksjon. Men jeg tror jeg har rett i at VAR fungerer som en ubevisst hvilepute for noen typer avgjørelser.

Når jeg buer på dommeren i kamp så er det fordi jeg forsøker å presse dommeren til å dra opp et kort. Det er en del av morroa. Rensende greie.

Jeg håper dommerne er så rause at de ser at de er en del av totalpakken til dette herlige spillet. Jeg vil derfor heller ikke ha fremtidens perfekte data-KI-AI-VAR. Da utryddes jo vår kjære dommerstand.

Dessuten: Kjedelig å bue på en edb-løsning. Det gjør jeg jo på jobb. Viktig å skille mellom jobb og fritid.

Jeg vil ha svartkledde mennesker jeg kan bue på når situasjonen krever det. Og som står rakrygget i intervju etter kampen og sier at de skal se på situasjonen og ta det med som et læringspunkt hvis de har gjort horrible feil. Men som i kampens hete likevel klarer å kue Sivert sitt psykologiske spill. Fotball er mer enn touch.

I <3 D
12
Brann / Re: Talentarbeid
March 01, 2024, 16:34:15 PM
Quote from: Lasaron on March 01, 2024, 15:20:07 PMBrann har hentet Bastian Børtveit fra Askøy. 05-modell som spilte en del for Askøy sitt A-lag i fjor når de rykket opp fra 4. divisjon. Han har i vinter spilt en del for Brann 2, og Brann har sluppet inn mange mål. Børtveit er stopper. Det slår meg som en litt pussig hylle å hente en 05-modell fra. Ser de for seg han skal levere i 2. divisjon?

Hmm. Interessant signering. Får han spille G19 eller er han for gammel? Man må vel anta at han har et råtalent som Brann ser for seg de kan utvikle og foredle. Men på andrelaget vil han vel ikke være fremst i køen i år, eller?
13
Brann / Re: Årsmøtet 2024
March 01, 2024, 16:27:10 PM
Takk for oppmerksomheten:

VAR dreper spontaniteten på tribunen. Den tilfredstiller kanskje en TV-reprise-mentalitet hos uengasjerte tv-tittere. Og for dem som elsker rettferdighet mer enn gleden over den italienske kunsten å filme (som nå er blitt nesten umulig), så tikker VAR vel av på noen bokser.

For min del, som elsker sjarmen av å hate en motspiller som prøver seg på sleipe triks, så er hatet nå eliminert, og livet er blitt tommere og gråere. Lidenskapen og raseriet er byttet ut med passiv venting på reprisemenneskene i en bu.

Men i tillegg byr VAR uansett på følgende problem som ikke vil kunne forsvinne. La meg gi et enkelt eksempel:

I hele 2023, ved innføringen av VAR, ble dømmingen merkbart dårligere og mer passiv. 

Det var forferdelig å bivåne og det var ikke bra for dommerstanden. VAR blir og vil forbli en hvilepute uansett type forseelse man vedtar skal dekkes av VAR. Ideen om å påvirke VAR-instruksene kan ikke endre denne passiviserende dømme-mentaliteten.

Til slutt: Spørsmålet om VAR er som gress eller kunstgress. Bare det ene er genuint og ekte fotball.

Beskytt sporten. Stem ER!
Takk for oppmerksomheten.
14
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 23, 2024, 21:25:15 PM
Quote from: fortune on February 23, 2024, 17:24:57 PMPamer nevnte tidligere i uken, ikke nødvendigvis relatert til keepersituasjonen, at det var de høyere oppe i systemet som var mest opptatt av å hente inn ungdommer. Mens trenerteamet gjerne ville hente spillere i sin beste alder.

En nokså normal klubbdynamikk, som stiller krav til at man har en sterk sportssjef/daglig leder og en tydelig sportsplan som man arbeider utifra.

Apropos hendelse i historien. Mener bestemt jeg observerte styrelederen Aslak Sverdrup på Brann 2 kamp på Åsane Arena for en knapp uke siden.

Min kommentar er at dette er et fabel aktig sunnhetstegn. Typete.
15
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 23, 2024, 21:20:10 PM
Kommentaren uttrykker kommentatorens mening.

Journalistiske nyhetsartikler refererer i hovedsak fra historiske hendelser m.m.

Værmeldinger er slik sett i gråsonen.

I dette er det mulig å tenke litt praktisk om ulike sannhetskrav fordi den ene typen egner seg for å spå fremtid mens den andre egner seg til å gjengi fortid.

Begge typene journalistikk bør selvsagt etterstrebe å ikke fare med bevisst løgn eller svik, jf. ett av de ti bud.
16
Her har man ikke kjent sin besøkelsestid. Burde absolutt være et verdenscup arrangement i beachvolley på Brann stadion i februar. Med flomlys. Og undervarme. Den saken er helt enormt grei.
17
Ikke for å snu stemningen men gir kunstig gress bedre akustikk? Noen audiologer eller resonanskammermaestroer på forumet? Ruglete overflater tar som kjent livet av lydbølger.
18
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 20, 2024, 14:37:49 PM
Quote from: Nixon on February 19, 2024, 17:51:14 PMVi har hatt Helland og Hollund, og nå kanskje en Hellan. Vet ikke med dere andre, men føler at d mangler noe her.

Ah! Du tenker på Æ i d å øy?

Hyllænd? Hillånd? Høllin? Jeg føler du er inne på noe. Stort hull i sportsplanen når det gjelder å fylle lingvistiske hull.

For min del mener jeg vi skulle fått fatt i hele settet av verbet finne. Inkludert finner, fant og funne. Om nødvendig i det greske markedet.
19
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
February 20, 2024, 14:15:59 PM
Quote from: gladiporno on February 18, 2024, 21:01:14 PM
Quote from: Finfin respons on February 18, 2024, 17:00:06 PMEnig! Jeg synes Kvale viste mye bra:

- leser spillet - er ett trekk i forkant mtp å posisjonere seg f.eks. for press
- god nærteknikk
- flere kloke pasninger
- god kontroll defensivt.

Avløseren Julian ettellerannet klarte seg også greit i andre.

Brann har altså flere gode spillere i køen etter Torsvik.


Kvale leverte vel som forventet. Han er god stort sett i alle kamper - også i kamper der han gjør noen grove feil.

Han som avløste Kvale i 2. omgang var vel Matias Sekkingstad Johansson. Julian Måkestad spilte på motsatt side.

Stemmer, jeg er rettet. Julian Måkestad avløste Tveit på høyrebacken. Tveit spilte 30 avtalte minutter som del av belastningsregime etter skade. Hørte han hadde en slump treninger uten restriksjoner, så det er forskjell på trening og kamp når det handler om å hindre tilbakefall.

Uansett. Tveit var bra han, kom seg forbi en mot en på kant, men relasjonene på høyresiden var ikke akkurat innspilt, og det meste av spillet foregikk på venstresiden.

Preferansene til å spille mot venstre er underlig, men er den ubevisst? Stopperne og Andersen sentralt vendte spille dit hele første omgang.
20
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
February 18, 2024, 17:00:06 PM
Enig! Jeg synes Kvale viste mye bra:

- leser spillet - er ett trekk i forkant mtp å posisjonere seg f.eks. for press
- god nærteknikk
- flere kloke pasninger
- god kontroll defensivt.

Avløseren Julian ettellerannet klarte seg også greit i andre.

Brann har altså flere gode spillere i køen etter Torsvik.

Denne Jaf var også god, jeg likte han best som venstrekant i andreomgang.

Nr 7 Daniel Steinegger løp seg på ingen måte tom i dag. Viser prov på pasningsteft og på posisjonering / balansering, blir nesten et ekstra anker uten å ta for seg slik Andersen gjorde. Så i neste kamp må han begynne å eie. Men flott mål! Flere dype løp, takk!
21
Brann / Re: Emil Kornvig
February 16, 2024, 16:47:38 PM
Høres ut som en felikserstatter.
22
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
February 14, 2024, 16:24:59 PM
Quote from: Superjack on February 14, 2024, 13:54:24 PMNå ser jeg for meg et slikt Harry Potter rumpeldunk tårn.



Adgangskravet blir (i tillegg til gyldig billett) nettopp bringebærrød kutte og rar spiss hatt.
Uverifiserte rykter har aldri sett bedre ut.
23
Brann / Re: Magnus Warming
February 14, 2024, 14:11:31 PM
Quote from: Lasaron on February 13, 2024, 20:55:09 PMApropos. Jeg gjorde noe jeg aldri gjør, så på Ballspark. I går. Da var det en del live-bilder av oppvarming i bakgrunnen. Skal si de tok det seriøst. Veldig seriøst. Det er tydeligvis seriøse saker å være profesjonell fotballspiller i Brann. De må nok være litt disiplinert, for det så dritkjedelig ut. Særlig Sønnen så ut til å ta det seriøst.

Er det noen som kan bekrefte dette, noen som har et uavhengig forhold til ironi?
24
Brann / Re: Positivitets-tråden
February 14, 2024, 14:09:18 PM
Quote from: Churchill on February 13, 2024, 21:11:01 PMDet verste er jo at optimismen er velbegrunnet og ikke hinsides all fornuft, slik det pleier å være i Bergen. Blir det gull, skal jeg drikke meg fra sans og nasjonal samling.

Liker at det er akkurat Du som tar et oppgjør med NS. For min egen del kommer jeg til å melde meg ut av IOGT, og la det være med det.
Gulløl?
25
Kamper / Re: Treningskampar 2024
February 09, 2024, 12:59:52 PM
Totalt sjansebonansa for Brann, pluss total dominanse. Telling uten mål/annullerte:
N iii
B iiiii iiiii

Heggebø, Wassberg og Felix god i første.
I andre skinte Helland.

Likte midtbanen i første omgang. Dominant.
26
Brann / Re: Magnus Warming
February 07, 2024, 16:06:10 PM
Quote from: opplett on February 06, 2024, 21:20:53 PMMagnus Warming prøver å holde seg skadefri, minutt for minutt.
Hah!
Viktig med avspennende massasje før og etter takeoff og landing.
27
Brann / Re: Brann i media
February 06, 2024, 14:22:21 PM
Jeg liker BA-forsiden nå:
"Får møte Brann".
28
Brann / Re: Brann i media
February 05, 2024, 13:39:01 PM
Det er forskjell på Kjøttsuppe og Spikersuppe. Tipper det kommer.
29
Brann / Re: Skader og karantener
February 05, 2024, 13:37:34 PM
Er kostholdet rett for at kroppene deres skal reparere skadene?
30
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
February 05, 2024, 13:36:09 PM
Det blir ikke to unge stoppere. Rutine er faktisk ikke så dumt bakerst. Jeg er veldig for én av dem.
31
Så tilfeldigvis filmen Moneyball i går. (Den er utgående på Netflix i disse dager).

Man kjøper altså ikke stjerner, men seire. Nærmere bestemt flere seire enn tap. Billige eller undervurderte spillere som til sammen genererer det én stjerne gjør.

Farvel til Helstad, Kvisvik og Andresen.

Velkommen til Helge Haugen, Marengo og Ystaas.

Et vesentlig poeng i filmen er at hele klubben må omfavne konseptet. Veien er jo kort til at Branns neste trener heter Bard, for å sette det på spisskanten.

Og likevel: filmens sterkeste øyeblikk er når en forsiktig spiller snubler uten å ane at han kan spasere til basen.

For min del er det ok å finne spillere som er undervurdert på grunn av klassiske fordommer hos speidere. Men fotball er en uendelig mye mer komplisert sport enn baseball.

PS:
har sett én baseball kamp. Tvangslive. Først i tredje periode skjønte jeg sammenhengen mellom det som skjedde på banen og navnet på sporten. Meget middels opplevelse, men digg med spis så mye du vil av "sunn amerikansk mat". Og gøy med det orgelet.
32
Brann / Re: Brann i media
February 03, 2024, 12:53:06 PM
Jeg stemmer for at vi her inne kjører igang en Forum Index Podd ja. Har fått høre at jeg har veldig sånn Pamer-stemme. Kan ta rollen, til glede for gamle og nye lyttere.

Faste spalter:
- Brann-børsen.
- Ukens forum.
- Ukens kuriøse (f.eks: Hvor er de nå?)

Nye forum-index-brukere med i hver episode. Alle deltakere forblir anonyme og nikkbare. Maks 15 minutt.

Denne hadde jeg faktisk hørt på. Eyy?
33
Brann / Re: Tabelltips 2024
February 03, 2024, 12:19:39 PM
Årets sesong er ikke vanskelig å spå, hvis man bare er litt objektiv:

1. Brann
2. Molde
3. Bodø Glimt
4. Fredrikstad

Hele 12 lag kjemper om å unngå kvallik i siste serierunde:

5. Godset
6. KFUM
7. Sarpsborg
8. Ham-Kam
9. Lillestrøm
10. Viking
11. Sandefjord
12. Haugesund
13. Kristiansund
14. Odd
15. Tromsø
16. RBK


34
Det ser litt ut som en klassisk slangesituasjon fra Nokia-æraen.
35
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 27, 2024, 17:06:03 PM
Jeg er som prinsipp for Hove.

For øvrig, apropos andre klubbers egne saker og endeløs scrolling, så vil jeg le godt hvis
Wolfe går til Zwolle.
36
Brann / Re: SK Brann Kvinner
January 27, 2024, 16:47:14 PM
Kan Brann søke om bortekamp først? Jeg tror ikke det men jeg ville gjort det likevel.
37
Brann / Re: Sivert Heltne Nilsen
January 15, 2024, 22:56:33 PM
Quote from: Armann88 on January 15, 2024, 10:48:00 AMSirka som forventet fra en sunnmøring

Dette er et godt poeng. Jeg er halvt sunnmøring selv, og svømmer vanlig utover med ene hånden, men innover med den andre armen. (Genetisk men upraktisk, for det går ikke fort - og blir litt sidelengs teknikk.)

Men fra spøk til fakkel:
Jeg tror Sivert planla sommerens oppstyr sammen med Horneland for å legge press på sportslig ledelse til å satse - og som særlig protest mot spillersalget av Rasmussen. Horneland har vist såpass mye sympati i intervjuene til at jeg tror det har handlet så veldig mye om penger. Den forklaringen er like enkel som spøken min over. Noe morsom, men ikke sann.

Men det med sunnmøringer er sant, da.
38
Brann / Re: SK Brann Kvinner
January 14, 2024, 14:20:46 PM
På en Carpoolsending I høst ble det sagt at det var utrolig bra miljø i gruppen, og at det ikke funket for noen av spillerne å smiske / flørte (husker ikke nøyaktig hvilket ord som ble brukt) med treneren, og at det var utrolig positivt for miljøet. Dette er interessant og det er i så fall veldig bra.

Jeg vil påstå det er et kriterium for å være trener for et damelag at treneren håndterer slike dynamikker, og at det simpelthen ikke er en del av Brann-hverdagen til spillerne.

Så ja, veldig bra av Mr. Ho. Profesjonelt.  Spillerne kan bruke all energi på å prestere, istedet for på drama. Håper det fortsetter!
39
Brann / Re: Skader og karantener
January 09, 2024, 23:53:22 PM
BA artikkelen sier at Warming og Blomberg er tilbake. Men at de skal tas forsiktig opp i intensitet. Det er vel vanlig etter skadeavbrekk for å unngå retur skader. Eventuelt: "Matches forsiktig" om det er i sesong.
40
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 08, 2024, 15:21:02 PM
Quote from: Nixon on January 07, 2024, 17:33:18 PMEn gledelig overgangsnyhet er at det norske sommervinduet åpner allerede 17. juli og holder åpent til 2. september. Det vil gjøre at Brann slipper 2023-tilstander da vi ikke fikk erstattet Wolfe og Rasmussen før 1. august. Og vi kan forsterke laget før første e-cup kamp.

Vintervinduet blir kortere og åpner ikke før 31. januar, men det mener Brann er et mindre problem, melder BA. For nye spillere kan fortsatt trene og spille treningskamper for sine nye klubber

Hva med eventuelle europakamper i januar? Blir ikke det et eventuelt problem i et eventuelt fremtidig januar for eventuelle nye spillere?
41
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 08, 2024, 15:19:44 PM
Quote from: krakra on January 07, 2024, 17:18:42 PMVirker som at det å utvikle unge spillere er lønnsomt.
Haha! Den satt!
42
Grave:
Er det snakk om at banedekket skal heves noe?

Fordel: lettere å håndtere grunnvann. Hver cm teller som det sies. Banen kommer nærmere tribunen slik den ser ut i dag.

Bakdel: i et fremtid der man vil utvide Brann stadion så nærme banen som mulig og gjøre den like liten som Highbury men likevel godkjent, så ville det være en fordel å få banen enda lavere.

Fra et kortsiktelig supporterperspektiv vil jeg si til Brann: Kjør dere opp. Hev nivået. Snu hver stein for å komme helt til topps. Topps.
43
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 01, 2024, 23:54:23 PM
Ja, det er et godt poeng med fotballforståelse og valg på backen. Noe av det var vel litt Åsanesyken, de skulle spille seg ut for enhver pris og det jo den nye stilen.

Fotballforståelse er ikke en bryter man kan slå på, men den kan utvikles. Og den kan komme raskt med mental trening, boklesing og modning, osv.  Han har i så måte hatt godt av tiden på vingen.

Usikre forsvarsspillere binder opp midtbanen. Så det er et argument. Men likevel. Vi må ha en wolfete back. En stor trussel kan presse et lag bakover, det er mye forsvar i det også.

44
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
January 01, 2024, 19:23:32 PM
En ny Wolfe

Jeg har tenkt. Sævarsson kunne ta med ballen i høyeste fart når det var store rom. Wolfe kunne drive lynraskt fremover også i smalere og trangere rom. Det er en egenskap som er ypperlig backete. Mot lag som ligger lavt er det Wolfe-versjonen som er tingen. Ikke Sævarsson, han var mer kontrete.

Crone kan jo - men gjør det sjelden og ikke så bra når det virkelig blir trangt. Pedersen har vel heller andre (fine) kvaliteter når vi snakker om maksfart med ball.

Den som skal oppgradere høyrebacken bør balansere de egenskapene som er på venstre, enten det er Soltvedt eller Torsvik. Altså bør vi få inn en Wolfe type.

Er denne Ottosen en slik? Eller noen av disse fra FKH? Eller har vi ham innad i klubben, ved navn Blomberg?

En som gjør at vi kan stå høyt, og som kan løpe opp Pellegrino. En som kan skyte, som kan gå forbi. God aks. God innleggsfot. Sterk. Potensiale. Jeg tror faktisk på alvor han heter Blomberg. Jeg tror det. Det har jeg tenkt.

Og jeg tror disse andre som nevnes er bedre defensivt men dårligere offensivt. Men fotballen er i utvikling. Backene er den nye vinen.
45
Brann / Re: Talentarbeid
December 31, 2023, 15:23:29 PM
Quote from: Lasaron on December 29, 2023, 14:44:31 PMDet er sant, men slike eksempler fører ofte til en logisk kortslutning i talentdebatten (som forøvrig ikke er blitt fremmet her i det aller siste, men jeg nevner det likevel).

Nemlig den at det liksom er for tidlig å satse på de og de talentene når de er så og så unge, fordi man vet aldri hvem som blir gode. Se på Huseklepp, da, vel.

Men om Brann har et knallgodt akademi fra 13-14-årsalderen og oppover, så blir jo de som er med der bedre enn om de ikke hadde vært med. Sånn gjennomsnittlig. Ja, de kan faktisk bli gode nok til å slå gjennom, nettopp fordi de har vært med i et veldig godt akademi. Derfor er veldig gode akademier bra.

Ja dette er et argument for å ha det beste akademiet i Norden. I Norden sier jeg. For jeg synes Brann bør ha som mål å bli det beste laget og beste klubb i Norden. I Norden.

Apropos dem som går i føringen, er det planer om et jenteakademi?
46
Brann / Re: Treneren etter Horneland
December 31, 2023, 15:06:02 PM
Quote from: gladiporno on December 28, 2023, 14:11:41 PMDa Brann-damene møtte Lyon i Åsane forrige uke fikk bortelaget en spiller utvist i det 51. minutt på stilling 2-1 til dem. Det ble etterhvert en forsvarskamp for franskdamene, som satte ned presset sitt og lot Brann styre spillet. Det ble likevel skapt få sjanser ettersom Lyon er verdensklasse og flink til å tette rom for Branndamene. Brann-trener svarte på denne taktikken med å sette inn blant andre Nora Eide Lie i det 62. minuttet og Maria Brochmann i det 74. minutt. Sistnevnte blir sjelden brukt under Ho, men er ekstrem i luftspillet og er også lagets mest kliniske avslutter. Eide Lie er veldig god på langskudd. Begge to har sine svakheter, særlig defensivt, men passer perfekt mot lag som ligger lavt. Selv om ingen av dem var direkte involvert i Gaupsets utligning, kom begge seg fram til en stor sjanse hver, og bidro til at Brann skapte mer, noe som altså til slutt kulminerte med scoring.

Spørsmålet mitt er om Horneland ville gjort denne type taktiske bytter hvis han var i en slik situasjon. Kjør debatt.

Valget av tråd er for øvrig ikke helt hundre prosent tilfeldig fra min side. 

Bra trådvalg.

En ting er om han har disse verktøyene til disposisjon. En annen ting er hvorvidt Brann trenes opp til å tilpasse seg endrede kampbilder. Hva Horneland foretrekker/ønsker.

Jeg svarer derfor nei på det siste. Uansett kampbildet, om motstander presser oss bak og dominerer høyt eller om de legger seg bak, så velger Horneland den mest effektive medisinen. Det er å presse høyt og male dem i senk. Stole på tålmodigheten. Ikke begynne å få panikk, slik de også snakket om i Obos. Mange kamper ble vunnet på tålmodig tro på kampplan mot slutten av kampene. Motstander vel sliten. Det er en luksus vi ikke lenger har. Men planen kan likevel være fruktbar.

Unntak: Arouca og Az. Da ble det spilt langt for å jukse ballen opp i banen for å få spille lengre vekk fra egen keeper. Man reduserte risiko med redusert småspilling-utspilling bakfra. Bevisst valg fra Horneland sin side. Ergo: Han KAN.

Perspektiv: Soltvedt -> Aune > Blorming/Warmberg-ulrikken-pasningen kan bli et bra våpen om vi blir presset lave. Branns Flo-pasning. Ikke vært så mye fokus på denne siden Barmen-variantens tid.

Jeg tror Huseklepp hater sånt, med mindre det er ham selv som får lov å komme i bakrom og score. Horneland er nok egentlig mer pragmatisk - men han holder fast på det som funker.

47
Brann / Re: Jonas Torsvik
December 22, 2023, 11:43:21 AM
Quote from: osoerli on December 22, 2023, 09:31:37 AMGrattis med A-lags-kontrakt.
Håpar Torsvik startar dei fleste kampane på venstrebacken i 2024.  Eg vil ha meir fart enn me får frå Soltvedt'en.
Soltvedt kan heller koma innpå saman med Heggisen når det gjenstår 20-30 minutt om Brann ligg under eller det er uavgjort, for å pumpe cornerar på hove til Heggis.

Jeg støtter denne i all hovedsak. All.
48
Brann / Re: Sesongen 2024
December 17, 2023, 16:26:59 PM
Quote from: Lasaron on December 17, 2023, 09:20:15 AMHan der Børrestad kan jo løpe rundt og vise hvor solen skinner, vise frem folk i baris på tribunen, og repetere i det uendelige hvor sent på kvelden det er.

Han kan ekstatisk formidle hvor ellevilt dette er.

Litt som han gjorde med kulden i Drammen.

En nydelig visjon!
49
Brann / Re: Positivitets-tråden
December 03, 2023, 22:37:19 PM
Engen klarte kvalikk. Trodde jeg aldri skulle skrive noe slikt. Ysj.
50
Brann / Re: Overgangsvinduet vinteren 2023/2024
December 02, 2023, 16:51:33 PM
Quote from: ostraume on December 02, 2023, 16:20:23 PM"Problemet" med U21-spillere som er faste i førsteelleveren er at de forsvinner kjapt. Wolfe holdt ikke en gang 6 mnd i Eliteserien. Sånt kan man jo ikke bygge noe gull ut av dersom vi er enig i premisset om at relasjoner betyr mye.

Så er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.

Jeg er uenig. Men så er jeg jo positiv til det å ha et akademi og det å ha å ha andrelaget i 2.divisjon.

Derimot vil jeg understreke at jeg skrev "bankers" eller høyaktuell til fast plass, dvs være varm på benken. Jeg ser ikke noe poeng med rigiditet. Men jeg ser et poeng med ambisjoner og styring mtp. måloppnåelse. Så kravene her går til avd sport som helhet.