• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - SK

1
Brann / Re: Sesongen 2022
March 13, 2022, 18:55:12 PM
Quote from: esp123 on March 13, 2022, 17:04:38 PMVi var tross alt gode defensivt i første omgang mot KFUM.

Tapte gjorde vi likevel.
2
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
February 05, 2022, 20:47:33 PM
Quote from: Norlings Hund 2 on February 05, 2022, 17:42:17 PM
Quote from: SK on February 05, 2022, 16:12:21 PMSalget av Japhet er ren tjenesteforsømmelse av Jimmi. Utrolig at han ikke har fått mer pes for det. At man hadde en avtale om at Japhet skulle få gå hvis det skulle bli aktuelt er 1 ting (og faktisk ikke tillatt), men det betyr jo ikke at vi bare skal gi han vekk når en klubb viser interesse. Det er forskjell på å ha intensjon om å selge til en fornuftig pris, og det å nekte å selge. Hvis en klubb bare vil kjøpe til langt under fornuftig pris, da er de ikke tilstrekkelig interessert i spilleren.

Kan sammenlignes med Huseklepp, som mente han hadde fått lovnad om at Brann skulle selge han hvis det kom interesse fra utlandet. Brann sa likevel nei til skambudet fra Celtic.

Ikke tillatt, i motsetning til i de fleste andre land, og en latterlig regel som gir norske lag en urettmessig ulempe. NFF skulle hatt en god omgang deng for å i det hele tatt ha en slik regel.

Dessuten, Japhet hadde aldri kommet til oss uten denne muntlige avtalen, og vi aner ikke hva den faktiske prisen er eller om vi har videresalgsavtale. Vi kan ikke fastslå noe akkurat nå, så å være for bastant her blir tullete.

Er det ikke tillatt, så er det ikke tillatt. I forhold til det er det ikke noe argument at regelen er tullete, som er en annen diskusjon.

For øvrig, tror du virkelig at vi har fått godt betalt for Japhet, til tross for alle opplysninger som har fremkommet? Når så godt som alt av antydninger går på rundt 5 mill. eller mindre, da er det usannsynlig at vi har fått 10 eller 15 for han. I så fall hadde vi hørt det for lengst.

Som sagt er det også stor forskjell på å gå med på at man skal selge en spiller, og det å selge spilleren til langt under markedspris. Det er aldri OK helt uavhengig av hvilke avtaler man påstår at man har med en spiller. Typisk naive og ubrukelige Brann.

3
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
February 05, 2022, 16:12:21 PM
Salget av Japhet er ren tjenesteforsømmelse av Jimmi. Utrolig at han ikke har fått mer pes for det. At man hadde en avtale om at Japhet skulle få gå hvis det skulle bli aktuelt er 1 ting (og faktisk ikke tillatt), men det betyr jo ikke at vi bare skal gi han vekk når en klubb viser interesse. Det er forskjell på å ha intensjon om å selge til en fornuftig pris, og det å nekte å selge. Hvis en klubb bare vil kjøpe til langt under fornuftig pris, da er de ikke tilstrekkelig interessert i spilleren.

Kan sammenlignes med Huseklepp, som mente han hadde fått lovnad om at Brann skulle selge han hvis det kom interesse fra utlandet. Brann sa likevel nei til skambudet fra Celtic.
4
Brann / Re: Overganger Vinteren 21/22
January 22, 2022, 16:49:39 PM
Er Pedersen tidenes dårligste kaptein i Brann? Erik Mjelde sitt navn dukker opp i hodet mitt, men etter hvordan Pedersen håndterte nachspielfadesen setter jeg han som verre.

Glad vi blir kvitt han.
5
Brann / Re: Tidenes anti-flopp
January 07, 2022, 00:51:40 AM
Hvis kriteriet er en som endte opp med å prestere langt over forventning - Huseklepp.
Bjørn Dahl kan vi også sette i den kategorien. Folk var jo litt irritert da han kom, ikke så mye på grunn av han men fordi han inngikk i en byttehandel med Soma som hadde sutret seg hjem, og i klassisk Brann style hadde man vært ettergivende.

Av spillere det var satt høye forventninger til og som også leverte, som enda ikke er nevnt - Petter Vaagan Moen.
6
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 19, 2021, 00:46:52 AM
Quote from: Nixon on December 18, 2021, 22:00:07 PM
Quote from: krakra on December 18, 2021, 21:34:06 PMHvordan gikk det med Brann på denne tiden? Var de godt styrt?

Tja, Wiki-siden til den beryktede Ivar Hanestad kan kanskje gi svaret. Det er om ikke annet en bekreftelse på at denne klubben aldri tar ferie.

På slutten av 1990-tallet var Sportsklubben Branns elitesatsing i fotball organisert igjennom driftsselskapet Brann ASA, et allmennaksjeselskap som forvaltet eierinteressene i Brann Stadion samt spiller- og markedsrettigheter. Etter en sportslig nedtur i Sportsklubben Brann i 1998 hadde klubben havnet i økonomiske problemer, og i tiden som fulgte måtte Brann ASA hjelpe til med å ta regningen. Robert Monsen og Ivar Hanestad ble da henholdsvis leder og nestleder i ASAet, og skulle på vegne av aksjonærene rydde opp i det økonomiske rotet. I løpet av 1999 endte uroen med at klubbdirektør Harry Herstad måtte gå, og Hanestad ble ny midlertidig administrerende direktør i sportsklubben.

Hanestad fikk raskt sparket manager Kjell Tennfjord fra klubbens administrasjon, og konfliktene første også til at hovedtrener Harald Aabrekk søkte permisjon og senere sluttet. Totalt femten personer forsvant fra Branns sportslige og administrative ledelse i løpet av Hanestads opprydning i 1999. Hanestad fungerte som direktør i sportsklubben ut 1999, før han overlot vervet til sin håndplukkede etterfølger Bjørn Dahl. Han fortsatte imidlertid som nestleder i Brann ASA, og ble fra 2002 også ASAets leder. Brann ASA la ned driften våren 2003, etter å ha tapt 80 millioner kroner siden oppstarten i 1997. Spiller- og markedsrettighetene samt ASAets ansatte ble da ført tilbake til Sportsklubben, mens Hanestad selv ikke fikk noen rolle i Branns videre drift.


Nå er dette over 20 år siden og har lite med dagens forhold å gjøre, men hele ideen med et ASA (d.v.s. hvor alle som ønsket kunne kjøpe aksjer) var aldri noen god ide. Blir litt som en klubb med medlemmer. Uansett, det som ikke står der er jo at de økonomiske problemene hadde mye med overskridelser med bygging av ny tribune (Hansa) å gjøre, og hvor banken i praksis fikk kontroll over selskapet. Det var slik Monsen og Hanestad kom inn i bildet for å rydde opp i det økonomiske. Det hadde lite eller ingenting med fotball å gjøre.
7
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 19, 2021, 00:33:49 AM
Quote from: Lasaron on December 18, 2021, 21:16:51 PMTennfjord var en klovn og en løgner. Resultatet av at han trakk seg var orden på økonomien, opprykk, sølv, og etablering i toppen.

Det er litt tynt å påstå all den tid han aldri fikk prøvd seg.

For øvrig var ikke poenget mitt et for eller imot Tennfjord. Men at klubben har mange som skriker høyt og som er mest opptatte av å ha innflytelse selv, fremfor å få folk som drar i samme retning med komplementere ferdigheter. Eller. man tror oppriktig at klubbens beste er at akkurat de og deres nærmeste er innenfor og har innflytelse. Selv om man ikke har noen forutsetninger på det området.

Det som skjedde på det møtet var en stilstudie i det som er klubbens enorme svakhet, og som er den største grunnen til at vi er så ubrukelige som vi er. Det er ikke tilfeldig at dette rotet skjedde akkurat den gangen man valgte å ikke ta hensyn de ulike egoene og fraksjonene i klubben når man skulle sette sammen et styre.
8
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 18, 2021, 21:09:59 PM
Quote from: Nixon on December 18, 2021, 21:00:49 PM
Quote from: krakra on December 18, 2021, 20:34:21 PMViking er vel AS


Viking er inndelt i to, Viking Fotballklubb og Viking Fotball AS der sistnevnte «er ansvarlig for driften av Viking Fotballklubbs elitesatsing». Men aner ikke hvem som har siste ordet. Men det var vel en sak for ikke lenge siden der AS-delen gikk ut over sine fullmakter og det ble bråk.

Jeg innbiller meg at det er et krav i dagens regelverk at klubbene må være medlemsstyrt. Noen som gidder kan sikkert google det.

Klubbene må være medlemsstyrt ja. Men man kan rigge det til på en måte slik at mye av den reelle innflytelsen ligger et annet sted. Som med Viking AS-eksempelet, et annet eksempel er jo Brann ASA-tiden. Også dengang eksisterte SK Brann og var medlemsstyrt slik den alltid har vært, men det som skjedde der var av mindre interesse.
9
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 18, 2021, 21:00:24 PM
Quote from: krakra on December 18, 2021, 20:34:21 PM
Quote from: Nixon on December 18, 2021, 20:25:17 PM
Quote from: SK on December 18, 2021, 20:20:26 PMDenne klubben klarer ikke starte på nytt før den blir mindre medlemsstyrt enn den er i dag.
Så lenge en haug av fraksjoner skal ha synspunkter, meninger etc. og få inn sine folk i styret så blir det aldri bedring.

Er det lov med andre styringsformer i Norge?


Man kan jo eventuelt slutte å ta medlemmene med på råd, men vet ikke om det vil gi mer ro og fred.
Viking er vel AS
Hvor mange av Branns dårlige beslutninger har kommet fordi klubben er medlemsstyrt?


Det er bare å se på klubbens historie så gir det svaret seg selv. Over tid en av landets aller dårligst styrte klubber, kommer i farten bare på Start som kan være verre.
En mangel på langsiktig strategi og folk som drar i samme retning er en gjennomgangsmelodi som man ser igjen og igjen, og resultatene blir deretter. Et avgjørende kriterie i Brann når styret settes sammen er jo at ulike grupperinger, typisk enkelte supportergrupper og "gamle Brann" eller hva man kaller det, må være passe fornøyde og helst ha noen av "sine" inn i styret, evt. noen man vet står på sin side. Dette er slik man driver på med i breddeklubber og holder ikke mål i moderne fotball, som krever en helt annen grad av profesjonalitet.
Den ene gangen man forsøkte å gjøre noe med dette med Tennfjord & Co ble det jo bare rot, primært fordi noen grupperinger ikke fikk med sine folk.
 



10
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 18, 2021, 20:20:26 PM
Denne klubben klarer ikke starte på nytt før den blir mindre medlemsstyrt enn den er i dag.
Så lenge en haug av fraksjoner skal ha synspunkter, meninger etc. og få inn sine folk i styret så blir det aldri bedring.
11
Brann / Re: Årsmøte 2021
December 18, 2021, 18:44:01 PM
Hvilken kompetanse egentlig? Sponsorsiden? Som hun ikke har jobbet med i praksis noensinne? Jeg setter spørsmålstegn om hun i det hele tatt har kompetanse til å være med i Brann sitt styre. Hvis det er noe det styret ikke trenger så er det teoretikere. Dette spørsmålstegnet kunne også vært stilt for andre styremedlemmer der, bare så det er sagt.
12
Brann / Re: Årsmøte 2021
December 18, 2021, 18:11:59 PM
Skjønner ikke de som trekker frem CV'en til Skard som noe pluss. Ser man på den, finner man tilnærmet null praktisk erfaring fra virkelighetens verden på noe felt, sett bort fra noen landskamper. Som ikke har all verdens relevans, i så fall hadde Erik Huseklepp vært en selvskreven kandidat. For ikke å snakke om Jon Arne Riise.

Det er noe ganske annet å trakke rundt i gangene på NHH, skjermet fra det som skjer ute i det virkelige liv. For å si det sånn, på det instituttet hvor hun jobber på NHH er det mange med en bedre CV enn henne som er så virkelighetsfjerne at de ikke hadde fungert 10 minutter utenfor den skjermede verden i akademia. Sier ikke at dette da også gjelder Skard, men som et utgangspunkt er ikke dette noe å slå i bordet med. Snarere tvert imot.

Og som andre er inne på, det å sitte stille og ikke uttale seg i den situasjonen man nå er i, det er det motsatte av godt lederskap.

13
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 18, 2021, 03:04:10 AM
Ut fra hva som er rapportert så var det ikke Geddi som tok initiativet til noen habilitetsvurdering nå.
14
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 18, 2021, 01:52:12 AM
BA? Der hvor Mons Ivar Mjelde er bombesikker på at dette handler om Vibeke Johannesen, spekulerer i at den ene fraksjonen av styret kjører over den andre, og uttaler at en fornuftig mann som Brochmann aldri ville trukket seg hvis det ikke er noe han er veldig misfornøyd med?

Påstanden om at Geddi trakk seg og at ingen ville han skulle gå nå? Hvor sannsynlig er egentlig det? Mannen møtte jo opp fysisk på møte, hvorfor i all verden skulle han gjøre det bare for å snu igjen i døren umiddelbart hvis ingen ønsket det?
15
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 20:15:28 PM
Det å tviholde på sentrale folk i Brann, når det er mange nok som ikke ønsker de med videre, det har aldri fungert.
Det funket ikke med Skarsfjord, det funket ikke med RBH, det funket ikke med LAN, og f.eks. etter nachspielskandalen så skjønte man at det aldri kom til å bli ro før man hadde kastet ut de tre aktuelle spillerne.
Kommer ikke til å funke med å tviholde på VJ her heller, hvis de gjenværende i styret faktisk tror dette så må de søke hjelp.
16
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 17:03:15 PM
Trist. Skulle egentlig ikke tro at tragedien kunne bli så mye større etter onsdagens hendelser, men det er den jo blitt i stor grad på kort tid.
17
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 16:35:32 PM
Quote from: krakra on December 17, 2021, 16:26:32 PM
Quote from: SK on December 17, 2021, 16:24:39 PMOg når det er sagt, så har ikke styret noe med om å ha tillit til styreleder eller ikke. Han er ikke valgt av dem og svarer ikke til dem.
Det var han som spurte om deres tillit, så det får nesten stå på hans kappe.

Det viser jo langt på vei at han ikke var kvalifisert for rollen. En rar manøver. Kanskje han bare ville vekk?

Har lurt på det samme men hvis han først og fremst ville ut så kunne han jo bare trukket seg direkte, uten å ha dette som bakteppe. Det hadde sett bedre ut i så fall.
Støtter meg heller til teorien om at han ville bort fordi han innså at han ikke vil få igjennom nødvendige grep han mener må på plass. Heller enn generell mistillit.
18
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 16:24:39 PM
Og når det er sagt, så har ikke styret noe med om å ha tillit til styreleder eller ikke. Han er ikke valgt av dem og svarer ikke til dem.
19
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 16:17:32 PM
Quote from: gladiporno on December 17, 2021, 16:09:25 PM
Quote from: SK on December 17, 2021, 15:54:35 PMIngen tror på at dette ble gjort fordi det plutselig ble så viktig med inhabiliteten til Geddi. Dette hastet ikke på noen måte med mindre man hadde et ønske om å bli kvitt han av andre årsaker.

Du kjenner åpenbart ikke til Flatberg. Han er ekstrem opptatt av ryddighet, og jeg er nesten overbevist om at han ville trukket seg med en gang hvis han selv hadde vært inhabil. Geddi ble inhabil i det øyeblikket Brann 2 og Bremnes havnet i samme liga, og burde ha trukket seg allerede samme dag. Planleggingen av 2022-sesongen er for lengst startet. Han kan påvirke 2022-versjonen av Brann 2 gjennom avgjørelser som tas i dag. Og han har tilgang til alt til han vil vite om Brann 2. Poenget er uansett ikke om vi tror at han vil benytte seg av de fordelene han har i sin konkurransesituasjon med Brann 2, men at det skal ikke være noen slike spørsmål rettet mot styremedlemmer i Brann. Han er helt opplagt inhabil, og må ut.

Hvilke agendaer folk ellers har, får bare BT og andre spekulere videre. Jeg er fornøyd så lenge Biggen og VJ er ute av klubben i god tid før 1. divisjonen starter.


Ryddighet og paragrafrytteri er ikke det samme. Og skal man trekke den teorien et skritt lenger, så hadde det ryddige i så fall vært å innhente noen andre sine vurderinger på dette. Ikke konkludere bastant selv, hadde det vært så klart hadde vel alle vært av samme oppfatning og det er jo ikke tilfelle. Det fremstår heller som at det dette ikke hastet nå.
Det er langt mer uryddig å bare plutselig hive et styremedlem på dør sånn uten videre basert på dette, for ikke å snakke om måten Grevstad forsvinner ut på nå. Det er jo uryddig til tusen. Så forklaringen står ikke til troendes.
20
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 15:54:35 PM
Quote from: krakra on December 17, 2021, 15:40:29 PM
Quote from: SK on December 17, 2021, 15:38:18 PMFortsatt noen som tror at det å få ut Geddi nå (som ikke var påkrevd ut fra noen regler etc) ikke var maktkamp for å kvitte seg med noen man var uenig med?

Hadde man bare ignorert det at mannen som tok over for ham mener det samme, så hadde den teorien stått sterkere.

Vet vi det om noe annet enn om man hadde tillit til Grevstad eller ikke? Vi vet i hvert fall at Geddi har vært kritisk til VJ. Beleilig å få han ut da for de som har en annen agenda.
Kan ha vært andre uenigheter også som vi ikke kjenner til.
Ingen tror på at dette ble gjort fordi det plutselig ble så viktig med inhabiliteten til Geddi. Dette hastet ikke på noen måte med mindre man hadde et ønske om å bli kvitt han av andre årsaker.
21
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 15:38:18 PM
Fortsatt noen som tror at det å få ut Geddi nå (som ikke var påkrevd ut fra noen regler etc) ikke var maktkamp for å kvitte seg med noen man var uenig med?

Og hvordan ender man gang på gang opp med folk i styret som ikke er kvalifisert for å sitte der? Skard f.eks., null praktisk erfaring fra virkelighetens verden. Hva i all verden gjør man i Brann sitt styre da? Flatberg, det å representere supporterne er ikke noe relevant kvalifikasjon. Sliter med Hoaas også. Jeg var kritisk til Geddi og, som har utrettet lite relevant annet enn å ha spilt på Brann tidligere.

Klubben styres fortsatt som en breddefotballsklubb og som et amatørskap fra 80-tallet. Det ser vi konsekvensene av igjen og igjen.
22
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 02:19:47 AM
Quote from: esp123 on December 17, 2021, 01:26:32 AMDet som er spesielt med dette nedrykket, er at den som er hovedansvarlig allerede er ute av klubben. Soltvedt. Han som hadde hovedansvaret for strategien og stallsammensetningen fra 2015-2021. En strategi som ikke var bærekraftig, og gjorde at Brann baserte seg på kortsiktige løsninger uten noen form for utviklingspotensial eller videresalgsverdi.

I tillegg er det han som for enhver pris skulle kvitte seg med Løfgren, og gå mot seriestart med to midtstoppere og en forferdelig tynn stall.

Største feilen VJ har gjort er egentlig å ikke kvitte seg med Soltvedt før.

Det å kvitte seg med sportssjefen midt i den mest kritiske perioden før sesongen når hele verden så at stallen ikke holdt mål, for deretter å ikke erstatte han men selv overta jobben med elendig resultat - det er en oppsigelsesgrunn alene og største grunnen til at vi rykket ned. Man kan kritisere Soltvedt for det som skjedde på lang sikt, men årets sesong var han jo ikke ferdig med å jobbe inn mot da han fikk sparken.
23
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 02:17:18 AM
Quote from: krakra on December 17, 2021, 01:06:19 AMMåten Grevstad framstår på i nesten alle offentlige sammenhenger er ikke en styreleder verdig.
Men det er jo ganske åpenbart at det ikke er derfor de kastet ham nå. Det kunne årsmøtet kastet ham for.

Når det gjelder Geddi så  faller jo teorien på sin egen urimelighet all den tid man bare erstattet en Grevstad-"alliert" med en annen. Med mindre man ikke visste for Brochmann stod.

Måten Grevstad fremstår på i media er lite relevant i forhold til om han er egnet til stillingen eller ikke. Det er et syltynt argument for å ville kvitte seg med han, isolert sett. Sier ikke med det at han burde fortsette, men det er i så fall av andre grunner.

Det med Geddi er ikke noen teori men helt åpenbart. Det var ikke presserende at Geddi måtte ut umiddelbart, så det å plutselig hive han ut på denne måten når det ikke var nødvendig, det gjør man ikke mot en person man er alliert med eller har et ryddig forhold til. Jeg har aldri hevdet at dette nødvendigvis handlet om Grevstad isolert.
24
Brann / Re: Daglig leder etter Vibeke Johannesen.
December 17, 2021, 00:53:29 AM
Dette er bare nok et eksempel på den udugeligheten og idiotien som gjør at vi er der vi er.

For det første, Geddi. Inhabiliteten hans er i stor grad en teknikalitet, og det var ikke så prekærende at man måtte hive han ut på dagen på en slik måte, kun noen få dager etter at Brann 2 og Bremnes ble plassert i samme gruppe. Tviler på at det umiddelbart skulle tas tunge avgjørelser som ville påvirke Bremnes eller Brann 2. Dette kunne vært håndtert langt smidigere, og ble åpenbart gjort for å kvitte seg med en man var uenig med fremfor at man skulle overoppfylle et regelverk.

Så Grevstad. Fra listen over de som er skyld i nedrykket, er det mange som ligger foran han. Stusser også på dette overfokuset på styreleder isolert, som om det er han som har tatt alle avgjørelser alene. Det er et helt styre som står bak det som gjøres, og etter en fiaskosesong som dette burde egentlig hele styret ha trukket seg, eller i hvert fall en stor del av det. Det var heller ikke noe hastverk om å få han ut, han kunne sittet til årsmøtet. Dette nå er bare useriøst.

De største feilene og tabbene dette året er det ikke styret som har begått. Og bare det at Grevstad tilsynelatende har skjønt at VJ må ut, i motsetning til en del andre i styret, det gjør han langt mer kvalifisert til å sitte der enn dem.
25
Brann / Re: Treneren etter Horneland
November 19, 2021, 11:17:03 AM
Som forventet. Dette spådde folk ville skje allerede før Kåre fikk sparken.
26
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
October 08, 2021, 19:54:30 PM
Quote from: krakra on October 08, 2021, 18:08:42 PMSelvfølgelig hadde de gått til avisen med det! Er du seriøs? Det lekkes jo interne Brannkonflikter sånn en gang i måneden. Det er helt vanlig.

Men det er jo hypotetisk fordi det aldri i verden ville vært aktuelt at a-laget til Brann måtte føye seg for juniorlaget på den måten. Det er totalt uaktuelt fordi a-laget til Brann er milevis over juniorene i klubbhierkiet. En slik respektløshet ovenfor elitelaget ville man aldri sett, og skulle det skjedd ville klubben slått beinhardt ned på det.

Men si at følgende hadde skjedd da:

Brann hadde ligget an til et suverent seriegull. De hadde markert dette ved å henge opp bilder av gullaget i garderoben. Azar Karadas hadde vært misfornøyd med dette fordi bildene forstyrret guttene på andrelaget, som kjempet på midten av tabellen i tredjedivisjon og tatt dem ned og slengt dem inn på et lager. Ledelsen hadde støttet dette. Tror du ikke dette hadde havnet i media? Og tror du ikke noen på Branns a-laget hadde uttrykt sin misnøye over det? Sånn helt seriøst?

Det hadde vært en bagatell hadde det skjedd i Brann slik du skisserer også. Hvis noen i det hele tatt hadde giddet å lekke det til media, som gjerne kunne skjedd, hadde det aldri i verden blitt slått opp på samme måten som det blir nå. Kanskje nevnt i en liten artikkel og that's it. Tror heller ikke at noen a-lagsspillere eller trenere hadde gått ut og sutret offentlig heller. I så fall hadde det vært både pinlig og patetisk, og det hadde fortjent samme type kritikk.

Men her er det ikke nødvendig å argumentere. Er bare å ta en titt på forsiden både hos BT og BA på nett i skrivende stund, så ser man den komplette idioti i fri utfoldelse.


Quote from: krakra on October 08, 2021, 18:08:42 PMOg jeg syns kvinnesynet skinner klart igjennom. Både når man ikke er i stand til å se hvor ekstremt respektløst det er at et amatør-herrelag som nettopp har rykket opp fra 4. divisjon, og fort kan rykke ned igjen i år, skal ta ned bilder av Norges beste kvinnelag i garderoben og denne fiktive historiefortellingen om at med damer inn så blir det mye sutring, som vi angivelig ikke har i klubben fra før. Begge deler avslører kvinnesynet ditt.

Her aner du ikke hva du snakker om, det å slenge ut slike merkelapper vitner som sagt kun om forutintatthet og ikke noe annet. Det er strengt tatt et problem du må gjøre noe med selv, som jeg ikke kan hjelpe deg med. Man får holde seg til sak.

Man får også holde dette nede på planeten jorden. Å kalle det tilfellet der ekstremt respektløst er jo bare tull. Da lurer jeg på hvilke ord og uttrykk du bruker på både verre og langt verre ting. Et klassisk sykdomstegn at man krisemaksimerer alt mulig. Det er faktisk mulig å være kritisk til noe uten at det automatisk skal bli et verdensproblem. Men her er det som vanlig ingen mellomting.
For øvrig er det nok av eksempler på oppkonstruerte problemer og sutring med kvinnefotball vs. herrefotball, nok til at det er ren ønsketenking å tro at det ikke kommer til å bli situasjoner i Brann. Klassisk eksempel nylig med klagingen på at kvinnene fikk betalt mindre enn herrene på landslaget, elegant sett bort fra at interessen rundt og pengene de to lagene generer er på to ulike planeter. En typisk ikke-sak som ble til et stort problem. Slikt vil vi også få i Brann.

27
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
October 08, 2021, 19:40:52 PM
Quote from: gladiporno on October 08, 2021, 18:23:11 PMRegner med at det dukker opp en og annen mannemann på årsmøtet også, men vi får nok det gjennom. Det mest opplagte argumentet for å innføre damelag i Brann er at alle må kunne drømme om å spille for Brann, ikke bare halvparten av befolkningen. Det argumentet alene bør trumfe alt i et ethvert samfunn der rettferdighet og like muligheter for alle settes høyt.

Et helt uforståelig argument all den tid det å spille på Brann er for de ytterst få uansett hvordan man snur og vender på det. Det er en oppkonstruert problemstilling. Kvinnene klarer da helt fint å skape sine egne tradisjoner i egne klubber, noe de også har gjort.
28
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
October 08, 2021, 18:06:06 PM
Quote from: krakra on October 08, 2021, 17:30:14 PMKvinnesynet skinner igjennom

Javel? Dette er helt useriøs måte å diskutere på. Det er kun din egen forutintatthet du viser.

Quote from: krakra on October 08, 2021, 17:30:14 PMHvordan hadde våre elitespillere reagert hvis de måtte føye seg for idiotisk sutring fra juniorlaget? Den meningsløse sutringen her kommer jo fra breddelaget til herrene som ikke tålte at Norges beste damelag hang opp bilder av seg selv i garderoben. At det ble tatt hensyn til er idioti.

Hadde de gått til avisen med det?
Her kommenterer du ikke problemstillingen, som er sytet i media. Det handler ikke om saken i seg selv, men at den ikke er i nærheten av å være på det nivået at å klage for sin syke mor i media burde være aktuelt. Generelt en uting i dagens samfunn at mange skal lage krisestemning i offentligheten for bagateller. Som denne saken. Eller enda verre, konstruere opp saker og syte over det.
Dette vil vi få i Brann med et kvinnelag i klubben uansett hvor mye folk hevder at det vil gå greit, gitt den enorme mediedekningen av Brann og medias trang til å koke suppe på spiker for å få tabloide oppslag.
29
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
October 08, 2021, 17:18:46 PM
Quote from: Corran on October 08, 2021, 17:09:02 PM
Quote from: SK on October 08, 2021, 17:05:46 PMNok et argument mot kvinnefotball i Brann. Med mindre man faktisk ønsker en jevn strøm av slike dustete medieoppslag om alt mulig slags syt i øst og vest som garantert vil komme. Helt ufattelig at folk faktisk ønsker dette til klubben.
Å ha som argument mot kvinnefotball at de kan bli forskjellsbehandlet negativt og dette kan bli medieoppslag om er det dummeste argumentet jeg har hørt om for eller i mot et damelag.
Om jeg skjønte deg riktig da vel å merke.

Forskjellsbehandlet negativt? Vi snakker om noen jævla bilder som har blitt fjernet i en garderobe. Har de et problem med det får de ta det internt, og ikke lage stor sak i media og innta en offerrolle langt utover hva situasjonen tilsier.
Dette er et av en rekke eksempler, inkludert tilfeller hvor man syter over forskjellsbehandling etc. selv om det ikke stemmer. Vil garantert komme til SK Brann uavhengig av hvor respektfullt eller ikke man blir behandlet. At man ønsker slikt til klubben er uforståelig.

30
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
October 08, 2021, 17:05:46 PM
Nok et argument mot kvinnefotball i Brann. Med mindre man faktisk ønsker en jevn strøm av slike dustete medieoppslag om alt mulig slags syt i øst og vest som garantert vil komme. Helt ufattelig at folk faktisk ønsker dette til klubben.
31
Quote from: Falkman on October 03, 2021, 20:13:25 PMJoda, å punktere kamper havner stort sett om dyktighet og ikke flaks. Men jeg la ikke merke til at vi sluttet å angripe i 2.omgang.

I så fall evnet vi bare ikke bedre. Målet imot var også selvforskyldt.
32
Quote from: Falkman on October 03, 2021, 20:07:28 PM
Quote from: SK on October 03, 2021, 19:36:30 PMDet snakkes om uflaks, det var det ikke. Når man i pausen leder 1-0, har 11 mot 10, og er det beste laget, da skal man rett og slett ikke kunne rote det til for seg selv slik vi gjorde.
Målet deres er selvforskyldt fra vår side. Samtidig klarer vi ikke sette store sjanser. Men det verste er at vi ikke går i strupen på de i starten av 2.omgang når alt ligger til rette for det. Som sagt, selvforskyldt. Ikke uflaks.

I overkant selvpiskende. Når man treffer underkant av tverrligger og innsiden av stolpen med et og samme skudd, og returen spretter  ut igjen på en måte som gjør den akkurat ikke havner i beina på en av våre spillere er det naturligvis uflaks.


Men ellers er det mye udyktighet i avslutningsøyeblikkene, ganske ufattelig at det er mulig å bare få med seg ett poeng etter et sånt enormt overtak i sjanser

Nettopp. Det skjedde mye annet før den siste avslutningen. Vi skulle aldri ha vært i en situasjon der en margin i en avslutning så sent i kampen var det som skilte seier eller uavgjort, basert på hvordan det så ut ved pause.
33
Quote from: Corran on October 03, 2021, 19:50:55 PM
Quote from: SK on October 03, 2021, 19:36:30 PMDet snakkes om uflaks, det var det ikke. Når man i pausen leder 1-0, har 11 mot 10, og er det beste laget, da skal man rett og slett ikke kunne rote det til for seg selv slik vi gjorde.
Målet deres er selvforskyldt fra vår side. Samtidig klarer vi ikke sette store sjanser. Men det verste er at vi ikke går i strupen på de i starten av 2.omgang når alt ligger til rette for det. Som sagt, selvforskyldt. Ikke uflaks.

Jo det er litt uflaks i dag. At ikke Simba sin går inn er uflaks.
Det er også litt udyktighet at de ikke setter en eller to av de andre sjansene de har.
Og jo det er litt uflaks OG udyktighet fra Grill som gjør at de scorer. For selv om de slapp dem litt inn og mif hever seg etter byttene sine så kommer de ikke til sjanser.



Poenget er at selv om noen enkeltmomenter kan kalles uflaks, så er ikke det grunnen til at vi ikke vinner. For her er det nok av ting som er selvforskyldt fra vår side som er en langt større grunn til at det ikke går veien, enn at en avslutning helt på slutten så vidt ikke går i mål. Slik kampen var, var det å gå for 2-0 det åpenbare. At vi ikke klarer det var ikke uflaks. Leder man 1-0 kan man fort få et idiotmål imot uansett hvor god kontroll man virker å ha.
34
Det snakkes om uflaks, det var det ikke. Når man i pausen leder 1-0, har 11 mot 10, og er det beste laget, da skal man rett og slett ikke kunne rote det til for seg selv slik vi gjorde.
Målet deres er selvforskyldt fra vår side. Samtidig klarer vi ikke sette store sjanser. Men det verste er at vi ikke går i strupen på de i starten av 2.omgang når alt ligger til rette for det. Som sagt, selvforskyldt. Ikke uflaks.
35
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 29, 2021, 09:51:35 AM
Quote from: Jose Arrogantio on September 29, 2021, 06:01:50 AM
Quote from: SK on September 29, 2021, 01:13:44 AMAt folk er likegyldige betyr jo også at få engasjerer seg i dette i positiv retning. Hvorfor skal vi da begynne med det?
Er ikke noen god begrunnelse hvis det beste man kan si er at få er noe særlig imot det.

Fordi det er godt for Brann omdømmemessig og gir økt bredde i klubben. Kanskje kan vi se et Brannlag vinne noe dette tiåret. Jeg hadde forøvrig også vært positiv til Brannlag som drev med andre idretter, som for eksempel Barcelona med basketball. 

Men er det slik at vi begynner å engasjere oss i alt som har Brann på drakten, enten det er kvinnefotball, basket eller lacrosse? Selv er det herrelaget jeg engasjerer meg i, og det kommer ikke til å endre seg selv om Sandviken skulle skifte navn til Brann.
For øvrig har man ikke sett mye til omdømmeendring for noen av de klubbene som har begynt med kvinnelag.

Ellers, hvem vet hva som skjer i fremtiden, men ang. suksess må en ikke bli blindet av at Sandviken ser ut til å vinne serien i år. Historisk har de levert på nivå med Brann, og knapt nok det.
36
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 29, 2021, 01:13:44 AM
At folk er likegyldige betyr jo også at få engasjerer seg i dette i positiv retning. Hvorfor skal vi da begynne med det?
Er ikke noen god begrunnelse hvis det beste man kan si er at få er noe særlig imot det.
37
Brann / Re: �?konomitråd
September 28, 2021, 19:08:30 PM
Quote from: krakra on September 28, 2021, 17:11:56 PM
Quote from: SK on September 28, 2021, 17:04:59 PMPartoutkort er jo bare et annet ord for billett til hver kamp. Og man har ikke fått billett til hver kamp.
Det som har skjedd, er at billettkjøpere har gått med på å ikke ta imot refusjon av disse billettene. D.v.s. de har bevisst gitt Brann penger uten noen form for motytelse. Da er det en gave.

Er det imot ordningen sin intensjon? Muligens. Men det spiller ikke noen rolle, så lenge regelverket gjelder og man har forholdt seg til det. Vurdering av intensjon kommer kun inn i bilde hvis det ikke er mulig å besvare noe ut fra reglene i seg selv. Og her må det være ganske klart at når noen gir Brann en pengesum uten å få noe igjen for det, da kan det ikke være noe annet enn en gave. Og da kan man på samme måte ikke kalle det for et billettsalg.
Så det du sier er at Brann skal gå til retten for å misbruke en ordning lagd for å unngå økonomisk kollaps i kultur og idrett i en krisetid på bakgrunn av teknikaliteter og ordkløyveri? Er det dette "nye Brann" skal bygges på? En komplett mangel på verdighet og integritet?

Det var ingen som ga Brann en pengesum uten motytelser. De kjøpte et produkt, så lot de Brann beholde inntektene selv om de ikke kunne bruke produktet. Når Brann da søker kompensasjon for tapte inntekter i forbindelse med at man ikke kunne tilby dette produktet, så må de selvfølgelig rapportere de inntektene de beholdte.

Det var heller ikke uten motytelser. Partoutkort-innhaverne var de eneste som hadde sjanser til å gå på kamp i fjor da Brann fikk lov å ta inn publikum. Det var en fordel de fikk gjennom å ha kjøpt partoutkort.

Du snur alt på hodet. Brann har da krav på denne støtten på lik linje med alle andre klubber som har blitt kompensert. De har ikke solgt noen flere billetter enn noen av disse andre. I stedet blir de økonomisk straffet fordi de har snille supportere som har støttet klubben i en vanskelig tid.

Hvis man skulle mene at det å ha rett til å få sjanse til å være med i en loddtrekning om å kjøpe billetter til kamp er en motytelse, da må man i så fall beregne en verdi på det i seg selv. Og den verdien er ikke i nærheten av det samme som et partoutkort opprinnelig.

38
Brann / Re: �?konomitråd
September 28, 2021, 17:04:59 PM
Partoutkort er jo bare et annet ord for billett til hver kamp. Og man har ikke fått billett til hver kamp.
Det som har skjedd, er at billettkjøpere har gått med på å ikke ta imot refusjon av disse billettene. D.v.s. de har bevisst gitt Brann penger uten noen form for motytelse. Da er det en gave.

Er det imot ordningen sin intensjon? Muligens. Men det spiller ikke noen rolle, så lenge regelverket gjelder og man har forholdt seg til det. Vurdering av intensjon kommer kun inn i bilde hvis det ikke er mulig å besvare noe ut fra reglene i seg selv. Og her må det være ganske klart at når noen gir Brann en pengesum uten å få noe igjen for det, da kan det ikke være noe annet enn en gave. Og da kan man på samme måte ikke kalle det for et billettsalg.
39
Brann / Re: �?konomitråd
September 28, 2021, 16:53:40 PM
Hvordan har de solgt billetter når kundene ikke har fått noen billetter?
40
Brann / Re: �?konomitråd
September 28, 2021, 16:35:14 PM
Sprekt å hevde at Brann har hatt billettinntekter uten at de har solgt billetter.
41
Brann / Re: �?konomitråd
September 28, 2021, 13:42:04 PM
Kriteriet for denne støtten var vel bortfall av billettinntekter. Brann har ikke hatt noen billettinntekter. Da skal de ha støtten.
At supporterne har gitt en gave til klubben kan ikke endre på det. Det ligger ikke i kriteriene. Det ble gitt for å støtte klubben, ikke staten.
På samme måte som at mange bedrifter som fikk koronastøtte men som likevel gikk greit i overskudd året sett under ett, ikke har noen krav om å betale tilbake støtten.

Som sagt, saken bør tas til retten.

42
Brann / Re: �?konomitråd
September 28, 2021, 10:02:00 AM
Brann må ta denne saken til retten. Eneste mulighet til å få en rettferdig og seriøs behandling av dette. Staten passer bare på seg selv, og argumentasjonen deres henger ikke på greip.
43
Brann / Re: Sesongen 2021
September 27, 2021, 19:27:46 PM
Er det noe hyggelig å få noe slikt på rullebladet hvis man oppriktig mener at man ikke har gjort noe galt, da? Det gir jo noen begrensninger for evig også, bl.a. problemer med å kunne reise inn i USA (og sikkert en del andre land).
Hadde aldri kunnet gå med på noe slikt selv i hvert fall.
44
Brann / Re: Fineste mål på Stadion
September 27, 2021, 19:14:43 PM
Ja, men det var jo ikke på Stadion.

De fleste målene jeg tenkte på er allerede nevnt, men hva med noen av de langskuddene til Amin Askar en periode? Kom noen av de på hjemmebane?

Ellers, ikke Brann men målet etter 00:20 her er ganske bra.
https://www.youtube.com/watch?v=URozIykCuJg

For øvrig en helt nitrist kamp å være til stede på.
45
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 24, 2021, 18:07:16 PM
Quote from: Kagain on September 24, 2021, 11:52:16 AMJa, tror den syngingen og slikt er mer en anglo-norsk tradisjon. Jeg har nevnt det før men for noen år siden var jeg på Borussia Dortmund kamp mot den store rivalen på den tiden. Jeg satt oppe på en langside. Prøvde å følge med, men det var alltid noen ved siden av meg som ville snakke om ting som ikke hadde relevanse for kampen. En i følget hadde fått litt for mye innabords og bestemte seg for å prøve å få til litt synging og slikt. De som satt rundt han så bare dumt på fyren.

Det var tydelig at det ikke var slik fotballen var for "folk flest" i Tyskland. Sang og show ble ivaretatt av hver sin kortside. Den gule veggen og gjesteveggen. Og fremfor den gule veggen sto det en forsanger/dirigent med ryggen til banen og styrte hva de skulle gjøre.

Er ikke dette ganske likt Norge egentlig? Synging på kortsiden, på langsidene skal man time det veldig med omhu hvis man vil prøve å sette igang noe sang. Hvis ikke ser folk bare dumt på deg, likt som det du beskriver fra Tyskland.
46
Kamper / Re: Dommeren
September 22, 2021, 19:13:15 PM
VAR er en nødvendighet i Norge med all den elendige dømmingen vi blir servert, og heldigvis ser det ut til å nå være på vei. Denne nedsnakkingen fra en del supportere er ikke spesielt overraskende, for det er en gruppe som i mange sammenhenger fremstår som allergiske mot forandring. Nedsnakkingen av VAR er for øvrig overdrevet. Er vel stort sett i England at man har hatt en del tilfeller hvor VAR er brukt helt feil, noe som har fått mye oppmerksomhet. I EM f.eks. fungerte det bra.
47
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 18:43:39 PM
Sliter fortsatt med å se hvordan dette kan gavne Brann. Hva vil herrelaget som vi bryr oss om få ut av dette? Her ser jeg ingen gode argumenter, og heller ingen eksempler i praksis som kan underbygge det.
Dette med strømninger i samfunnet etc. stemmer ikke og er bare politisk korrekt vås. Det er ikke akkurat en diskusjon om kvinner skal få spille fotball eller ikke dette. Føler dette er litt som de e-sportgreiene Brann begynte med, helt unødvendig greie utenfor klubbens kjernevirksomhet, bare at det var enda mer nisje.
48
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 13:35:35 PM
Quote from: Østlending on September 22, 2021, 12:42:35 PMNivået er nok lavere enn 2.divisjon. For 20 år siden så kunne et godt g16 lag slå de fleste lagene i toppserien. Men kvaliteten har nok økt endel siden da, men er ikke i nærheten av 2.divisjon for herrer.

Nivået på spillet er langt lavere enn det, kanskje 5./6. divisjon eller noe. Når jeg nevnte 2.divisjon/nedre OBOS tenkte jeg mer på klubbkultur, fotballhverdag o.l. hvor det er disse nivåene for herrer som gjerne er mest like toppklubbene for kvinner.

Selv om man ikke har sett mye av de problemstillingene som trekkes frem i de norske klubbene med felles damelag/herrelag til nå, betyr jo ikke det at det ikke vil skje i fremtiden, som nevnt over. Forblir vi en herreklubb unngår vi det imidlertid greit.
Men hvis man skal tenke sånn, kan man jo spørre seg hva klubber som Rosenborg og VIF har fått ut av at de har tatt inn damelag. Jeg vil påstå at det har hatt null påvirkning på herrelagene per nå. Hva er da poenget? Hele opplegget fremstår helt unødvendig.
49
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 10:20:25 AM
Quote from: Derabilo on September 22, 2021, 08:19:58 AMHer var det mye rart.

Om Brann og Sandviken slår seg sammen, og Brann får et damelag på toppnivå i Norge, skal de selvsagt prioriteres som herrene. Det er klart det skal tilrettelegges for at de skal kunne spille på Stadion. Om det ikke er mulig å få til med en gang, så er det forståelig, men det skal selvsagt være et mål. De skal være likestilt Brann i Branns drift, som en moderne fotballklubb.

Husk, om vi får et damelag, så er ikke det "de". Da er de Brann. De er oss. De kjemper for at Brann skal vinne serien, utvikle seg, ta medaljer og kjempe om ære i Europa. Så at Brann trenger "gresstrå selv"... Ja, damelaget inngår i det "selvet".

Nettopp dette er jo grunnen til at vi ikke skal rote inn noe damelag i Brann.


Ser at toppfotballkultur og vinnerkultur nevnes. Kvinnene er glade amatører. Kan vel sånn cirka sammenlignes med 2.divisjon menn, eller hvis man legger godviljen til OBOS hvis man ser på de fattigste klubbene.
Må også få minne om at Sandviken ikke har vært noe tradisjonelt topplag, har ikke vært bedre enn Brann historisk. Er ikke sånn at de har masse å lære Brann fordi de vinner serien ett enkelt år i noe som overhodet ikke er sammenlignbart Eliteserien.
50
Brann / Re: Dame-fotball i Brann
September 22, 2021, 10:16:45 AM
Dobbel