Brann Bataljonen Bergen

Forumoversikt => Brann => Topic started by: ostraume on July 24, 2008, 09:46:15 AM

Title: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: ostraume on July 24, 2008, 09:46:15 AM
Et viktig spørsmål nå som Mjelde-debatten raser er: hvor god er egentlig spillerstallen vår? Det er lett å se seg blind på egne spillere, Engen var eksempelvis overbevist om at de hadde Norges beste stall foran fjorårssesongen.

Jeg vil påstå at vi har flere spillere som rett og slett overpresterte i fjor.

1) Opdal: Stor i fjor, tilbake på et mer "normalt" nivå i år. Klarer seg greit, men er milevis unna fjorårstaktene da han stadig reddet dagen.

2) ?rn2: Hadde en enorm sesong i fjor, er nå tilbake som en middels, teknikksvak islending.

3) Solli: Ved siden av Helstad  og Andresen vår beste og viktigste spiller i fjor. I år er han tilbake i RBK-vrakgods-from

Med disse tre spillerne tilbake til deg jeg frykter er deres normale nivå er plutselig ikke Brann noe topplag lengre. Sammen med Andresen-exit, Winters-nedgang, Cato-skade, Ramiro-exit og Demba-bomkjøp blir summen et langt svakere lag enn gull-laget i fjor.

Et annet tegn på nivået på spillerne er interessen utenfra. Ingen av Brann-spillerne er aktuelle for utlandet, i RBK har Stoor og Konè alt blitt solgt. Tettey og Skjeldbred var/er høyaktuelle.

Til stadig kommer påstanden om at Mjelde innehar Norges beste tropp. Det tviler jeg sterkt på.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Falkman on July 24, 2008, 18:00:59 PM
 en interessant diskusjon.  at en del folk, til tross for alt som har skjedd i år, skråsikkert slår fast at vi har den beste stallen, er i beste fall underlig.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Xminator on July 24, 2008, 18:16:27 PM
Solli og Opdal har jo slitt med skader, i likhet med en god del andre i troppen. Solli synest jeg ligner litt på fjorårsutgaven nå, så ikke noe nytt der.

Jeg har en del punkter der vi faktisk er svekket:
Venstrebacken, bredden er borte.
Høyrebacken, Guntveit er skadet, men her er det tatt grep, så får vi se om utfordreren holder mål.
Angrepet der Winters har stagnert.

Det vil være en grov bommert fra de ansvarlige om vi ikke får inn en venstreback så tidlig som mulig i overgangsvinduet.
Det samme gjelder angrepet.

Om man kunne overtalt Karadas til å spille spiss og hentet en klassestopper istedenfor spiss, så løser man strengt tatt ikke det virkelig problemet i angrep - vi mangler en bakromsspiss når Helstad er ute. Problemet her er at Helstad ER tilbake før denne spissen er klar, og da begrenser markedet seg litt også... Det skal en spesiell type til for å sitte på benken 90% av spilletiden.

Andresen var ikke så voldsom i fjor som mange vil ha det til. Det var stort sett sentral midtbane som sviktet når ting gikk til helvete da også. Det som mangler er balansen sentralt. Einarsson var ment å være en offensiv spiller, men har floppet. Fakiri var desverre forvandlet til stasjonær defensiv midtbane på sitt proffeventyr, og når vi da har Bakke og Jaiteh som på mange måter også er sterkest defensivt, så mangler man noe. Samtidig er Bakke og Jaiteh såpass gode fotballspillere at begge bør spille. Det er derfor det var såpass sjokkerende at laget falt så til de grader sammen med de spillerene som sannsynligvis er de mest løpssterke og flinkest til å dekke defensivt rom...

Men som Krøvel sier i bloggen sin, det var en ekstrem uttelling på Molde i går. Slik som resultat noen ganger blir overvurdert i treningskamper kan resultatet også påvirke reaksjonen i etterkant litt vel mye. Det er ikke mer enn en måned siden vi banker både Molde og ?lesund i treningskamper. Kanskje burde man allerede da sett bak resultatene og ikke vært for strålende fornøyd med 8 plussmål i sunnfjord. Mot ?lesund skaper vi jo rikelig med sjanser også.

I sum; troppen er god nok, og klart bedre enn de 4 lagene som topper tabellen nå. Bedre enn RBK? Tja, vi kunne trengt Iversen akkurat nå for å si det slik... Det er flere i den troppen som kunne hevdet seg i Branntroppen og førstelaget, men de to jeg tror ville hevet Brann nevneverdig er Iversen og Sappara. Det samme er sant andre veien også så... Vi har uten tvil bedre dekning på flere plasser enn dem.

Vi trenger en del i dette overgangsvinduet for å klart kunne si "norges beste tropp". At vi i øyeblikket ikke har norges beste førstelag bør vel etterhvert være bevist ganske klart.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: C@Bøe_79 on July 24, 2008, 19:35:41 PM
Problemet er at Mjelde ikke har fått satt en skikkelig første 11`er..
Jaiteh,Demba,Sigurdsson,Bjarnasson,Fakiri,Huseklepp,Bakke,Opdal,Guntveit,Einarsson og Helstad har alle vært ute en god del tid av en eller annen grunn.. I tillegg har flere spillere trent alternativt i lengre perioder, noe som igjen fører til nedsatt kvalitet på treningsfeltet..
Og når Mjelde i tillegg satser på spillere som ikke er i form, så blir det galt..
Enten er Mjelde dårlig på det området, eller så er han utrolig dyktig å plukke ut spillere som spiller til under 5 på børsene..

Min mening er at det må forandring til, og da vil jeg ta for ordet at man gjør forandringer i trenerteamet.. Og da tenker jeg først og fremst på Espen Steffensen, det er sagt at han er ansvarlig for den defensive delen av laget. Og når den defensive delen av laget ikke fungerer bør man se på trenerteamet, og ikke bare på stallen..
Forsvaret har vært haltende de siste 2,5 årene og det med meget gode spillere, så tviler på at stallen er problemet..
Selvfølgelig kan man løse det med å kjøpe Cannavaro og Rio Ferdinand, men i mangel av slike midler bør man kanskje se på de som organiserer forsvaret..
Fremover kan ting løses med kjøp av forsterkninger, og med det skape flere alternativ å spille på..

Tror hele klubben bør vurderes etter sesongen, om da ikke MYE skifter i ukene fremover.
Og da vil ikke jeg være en av de som jubler og er ekstatisk for det Helstad er tilbake og det går bedre, for vi vil være på samme stedet uten endringer..
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: abe78 on July 24, 2008, 21:12:17 PM
Vi har en del svake kort i troppen som rett og slett skulle vært kastet på hodet ut. Her er troppen fordelt på antall kamper i 2008 (cup og serie):

"Faste" 16 stk

Azar Karadas     19     
Erlend Hanstveit    19    
Håkon Opdal    18    
Bjørn Dahl    18    
Robbie Winters    17
Petter Vaagan Moen    17    
Jan Gunnar Solli    17    
Hassan El Fakiri    16    
Eirik Bakke    16    
Thorstein Helstad    15    
Njogu Demba-Nyrén    15    
Olafur ?rn Bjarnason    15    
Kristjan ?rn Sigurdsson    14    
Erik Huseklepp    12    
Gylfi Einarsson    11    
Tijan Jaiteh    10    

"Reserver\stall"  10 stk.

Cato Guntveit    8    
Trond Fredrik Ludvigsen    5    
Michael Thwaite    4    
Yaw Ihle Amankwah    3    
Nicolai Misje    2    
Armann Smari Björnsson    2    
Kenneth Udjus 2    
Matias Møvik    1    
Birkir Már Sævarsson             
Jørgen Mohus             Guntveit - ok greit å ha han i troppen - han har mye å bidra med, men vil alltid være stallfyll
Ludvigsen - alvorlig talt. Fyren har ingenting i eliteserien å gjøre. Desverre
Thwaite - et mildt sagt merkelig kjøp. Litt som å handle inn 100 pakker med Toro Amerikansk gryte uten å lage en middag før pakkene går ut på dato.
Yaw - ungt tallent, men hvor mange kamper vil han få? Hvorfor er han i stallen? Et fremtidig håp?
Misje - på vei bort og det er på tide, hva gjør han i Brann? All respekt for sykdom og det å jobbe seg tilbake, men Brann er ikke klubben å gjøre det i.
Bjørnson - Få fyren rett ut av troppen, har veldig liten tro på at han kan bidra med noe denne og neste sesong.
Møvik - ungt talent, men hvor mange sjangser vil han få?
Einarson - mat for neste år? En grei mann i stallen
Mohus - ubenyttet keeper

Hvor mange av "reservene" over vil du se i en champions league kvalik kamp mot Arsenal i 3 runde? Skal jeg være helt ærlig? Ingen! Mange er unge talenter, men langt i fra så gode at jeg ønsker å se de på banen i kritiske kamper. En del av de er også helt merkelige innslag i en stall til en klubb som Brann.

Konklusjon: Stallen er alt for tynn! Nesten halvparten er "ubrukelig".
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: gitarbroiler on July 24, 2008, 21:44:31 PM
Er litt uenig i din vurdering. Følgende mener jeg holder en høy nok standard til å starte en kamp i en CL kvalik:

Azar Karadas, Erlend Hanstveit , Håkon Opdal, Bjørn Dahl, Petter Vaagan Moen, Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke, Thorstein Helstad, Njogu Demba-Nyrén, Olafur ?rn Bjarnason, Kristjan ?rn Sigurdsson, Erik Huseklepp, Gylfi Einarsson, Tijan Jaiteh,

Det er 14 stk som kan starte. Videre har jeg ingen problemer med å se følgende på benken:

Robbie Winters, Hassan El Fakiri, Cato Guntveit, Kenneth Udjus, Birkir Már Sævarsson

Resten føler jeg ikke holder mål:

Michael Thwaite, Trond Fredrik Ludvigsen, Yaw Ihle Amankwah, Nicolai Misje, Armann Smari Björnsson, Matias Møvik, Jørgen Mohus

Hva betyr så dette?

Slik jeg ser det så har vi god dekning på alle plasser. Vi har ingen "klare" svake ledd, bortsett fra angrep og venstre back. Hvilke klubber i Norge har så bedre bredde i stallen enn Brann?

RBK? Kanskje, og de begynner å få fart på generasjonskifte sitt

VIF? Kanskje, men for mange usikre kort i oppstillingen sin. Kan bli ekstremt farlig neste år om de fortsetter sine innkjøp og satsing på trenersiden.

Stabæk? Nei. Mangler bredden til Brann. Har en bedre 1' 11-er, og gjør et eller annet utrolig smart siden de har så lite skader.

Viking? Nei. Mangler både bredden og bedre første 11'er

LSK? Nei. Mangler bredden. Har en god første 11'er, og er nok den klubben som har skuffet mer enn Brann i år (uten at jeg fortviler av den grunn).

Brann har bedre stall enn både FFK, TIL og Lyn. De burde derfor ha lagt nærmere disse med en trener som hadde fått ut det beste i stallen.

Andresen var nok ikke spillemessig den beste på Brann i fjor, men som motivator og "innpisker" på resten av laget var han fenomenal. Studer et par av kampene hans, og se hvordan han går foran i alle diskusjoner, drar medspillerne med seg og "terger" motspillerne. Dette mangler totalt i år, og når ikke trenerne heller klarer å bidra fra benken med dette så blir det ikke 100%.

Oppsummert:

Stallmessig er Brann status quo fra 2007. Det som har sviktet i år er skader og en motivator.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Fez on July 24, 2008, 22:09:14 PM
Interessant diskusjon. Har lurt litt på det samme.
Men må si meg uenig med deg her om at Yaw ikke holder mål. Har sett han i 1 tippeligakamp, der han storspilte. Vil nesten si at han er bedre enn Karadas som midtstopper (banning i kjerka?). Karadas er spiss - end off.
Står også noe interessant her av Rekdal: http://fotball.bt.no/eliteserien/article113796.ece
"- I dag er det altfor mange spillere i klubbene som har nådd toppen, og sitt metningspunkt der. Når klubbene beholder for mange av disse så stagnerer også lagene. Det blir stillstand og tilbakegang, i stedet for at unge og nye krefter kommer inn og driver utviklingen fremover."

Skremmende å se det, men Brann har kjøpt tidligere store navn - Fakiri, Karadas, Bakke - selv om Bakke er den som enda holder mål. Karadas bare som spiss...

Håper virkelig at Brann gjør alvor av kun å handle inn ungt, for det er det unge fandenivolske sinne som har kriget Brann midtbanen og forsvaret ut av stilen.

Har også virket som om Brann bare har kjøpt inn "store" spillere som er meget gode individuelt, men ikke som nødvendigvis passer inn i Brann-systemet. Se på f.eks B-G som har spillere som har skaffet seg spillere som passer inn i det systemet som de spiller fra før av. Dette er jo noe Demba sliter voldsomt med.

Hjelper lite med fantastiske spillere når de ikke passer inn i det systemet som spilles.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Doffen85 on July 24, 2008, 22:30:47 PM
Kan ikke ha 22 stjerner i en og samme klubb. Mjelde uttalte vel i fjor da en spiller som Gashi ble solgt at det ideelle er å ha 16 gode spillere til å konkurrere om plassen i start 11'eren, for så å fylle på med endel talenter utenom.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Texas on July 24, 2008, 22:50:18 PM
Brann har lagt opp hele sitt spill etter helstad. Ser ut som den eneste planen er å sende baller helstad kan løpe på, men man trenger andre strenger å spille på de dagene helstad ikke har dagen, eller når han er skadet slik som nå. Jeg har respekt for pvm fordi han blør for drakten, men jeg anser ham som for dårlig. Han har altfor dårlig fart og teknikk og avslutter ferdigheter. Jeg savner en persom som kan utfordre en mot en og komme rundt på kanten for å slå innlegg, og disse kvalitetene har definitivt ikke pvm.
Huseklepp kan gjøre en god jobb på venstrekanten,men blir litt for svar i det defensive arbeidet, og det bør han jobbe med. Skulle ønske at brann hadde tilbudt en kontrakt til alanzinho da han enda ikke hadde signert for stabæk. I ham hadde vi hatt en kreativ spiller som kunne påvirket kamper i mye større grad enn pvm evner.

forsvaret vårt på papiret ser meget bra ut, men vi er vel det laget som har sluppet inn flest mål. Kjør karadas frem som spiss og la islendingene fortsette bak. Da får vi også en kraftig spiss og en  eminent hodespiller fram for å heade innleggene som vi komme i mål.

Vil heller ikke avskrive demba enda. Han har ekstreme ferdigheter med ball i beina og et bra skudd, og med et par justeringer så kan han bli mye mer målfarlig. Og hvorfor tar ikke han frisparkene våre? Det er jo solli og pvm som tar hvert eneste frispark og det ender jo nesten aldri i mål.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: gitarbroiler on July 24, 2008, 23:09:44 PM
PVM er faktisk en av Norges mest komplette venstre vinger, og det sier det meste om nivået i Norge. PVM mangler fart, teknikk og skuddfot. For all del, han har skuddfot men den er ikke en som man frykter.

Det PVM er god på, er en ekstrem fysikk. Han jobber opp og ned hele tiden, og ser ut som han aldri blir sliten. "Mjøsas Beckham" er et rykte som han overhodet ikke fortjener, og det kan nesten virke som at det plager han litt å ha det på seg. For noen Beckham er han langt i fra, men god nok for Brann er han.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Klaus_Brann on July 24, 2008, 23:37:37 PM
Quote from: C@Bøe_79 on July 24, 2008, 19:35:41 PM
Problemet er at Mjelde ikke har fått satt en skikkelig første 11`er..
Jaiteh,Demba,Sigurdsson,Bjarnasson,Fakiri,Huseklepp,Bakke,Opdal,Guntveit,Einarsson og Helstad har alle vært ute en god del tid av en eller annen grunn.. I tillegg har flere spillere trent alternativt i lengre perioder, noe som igjen fører til nedsatt kvalitet på treningsfeltet..


Her har du et viktig poeng, som de fleste bør se.
Vi har vel ikke stilt med samme mannskap i to kamper i år, og det kan ikke være lett.
Det at man også sjeldent vet hvilke som er klar til helgens kamp eller ei er ikke gunstig.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Klaus_Brann on July 24, 2008, 23:44:11 PM
Quote from: Fez on July 24, 2008, 22:09:14 PM
Men må si meg uenig med deg her om at Yaw ikke holder mål. Har sett han i 1 tippeligakamp, der han storspilte. Vil nesten si at han er bedre enn Karadas som midtstopper (banning i kjerka?). Karadas er spiss - end off.


At du mener at Yaw er bedre enn Karadas, og at Karadas ikke er noe særlig tess der mao. sier litt om at du ser med veldig forskjellige øyne fra de fleste andre.
Han er sterk i lufta og på taklinger, han har god spilleforståelse og er tryggere med ballen enn Sigurdsson.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Fabregas on July 25, 2008, 02:32:15 AM
Vil si både spillermateriale og trenerteam(Utifra resultater!) er mer enn godt nok til å vinne gull i både serien og cupen. Foreløpig har spillerne og trenerne mislyktes fatalt i å spille hverandre gode. Vi har et dårlig lag bestående av mange veldig gode fotballspillere. Vi har vært uheldige med både skader og innkjøp av spillere(Noe som delvis også er dyktighet!).

Moralen i laget er ikke det den burde være, det kan ofte se ut som om spillerne verken har den innsatsen som kreves, eller troen på at laget skal vinne.

Jeg husker vi tapte en cupkamp mot Start høsten 2006. Jeg mente det var ok, sånn at laget kunne få en vekker og samtidig konsentrere seg 100% om ligaen. Det ble ikke det eneste tapet den høsten for å si det sånn. Den gangen tapte vi ikke med mer enn maks tre mål. At Molde slo oss 8-0 gjør at spillerne B?R begynne å fatte alvoret. Alt de har trent for siden januar kan allerede om noen uker ende i fiasko, slik er situasjonen vi har satt oss i. Nå er det opp til spillerne å slå tilbake.

Overgangsvinduet i vinter var ikke noe særlig for Brann. Pengene var ikke der og det førte til at man måtte ta sjanser på spillere man ikke visste kom til å prestere. Foreløpig har de tre spillerne vært en vaskeekte fiasko, selv om de i glimt har vist at de kan.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Vebjørn on July 25, 2008, 08:46:16 AM
Quote from: Fabregas on July 25, 2008, 02:32:15 AM
Vil si både spillermateriale og trenerteam(Utifra resultater!) er mer enn godt nok til å vinne gull i både serien og cupen. Foreløpig har spillerne og trenerne mislyktes fatalt i å spille hverandre gode. Vi har et dårlig lag bestående av mange veldig gode fotballspillere. Vi har vært uheldige med både skader og innkjøp av spillere(Noe som delvis også er dyktighet!).

Moralen i laget er ikke det den burde være, det kan ofte se ut som om spillerne verken har den innsatsen som kreves, eller troen på at laget skal vinne.


Einig med deg her Fabregas. Men trur ikkje det rette er å sitte å vente på at dei skal finne formen og få sjølvtilliten tilbake. Noko må gjerast.
Det kan løysast med ein ballsikker midtbanespelar og ein angripar god nok til å gå rett inn på laget. Den andre muligheten er å finne nye menn for Mjelde og Steffensen. Det er nesten så eg ikkje vil kommentere for eg veit ikkje korleis Mjelde er som motivator og ei rekke andre faktorar, men det er tydelig at Sportsklubben Brann ikkje leverar for øyeblikket og det er tross alt Mjelde, Steffensen og RBH som står ansvarlig for det sportslige.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: eivhelle on July 25, 2008, 10:31:59 AM
Quote from: Klaus_Brann on July 24, 2008, 23:44:11 PM
Quote from: Fez on July 24, 2008, 22:09:14 PM
Men må si meg uenig med deg her om at Yaw ikke holder mål. Har sett han i 1 tippeligakamp, der han storspilte. Vil nesten si at han er bedre enn Karadas som midtstopper (banning i kjerka?). Karadas er spiss - end off.

At du mener at Yaw er bedre enn Karadas, og at Karadas ikke er noe særlig tess der mao. sier litt om at du ser med veldig forskjellige øyne fra de fleste andre.
Han er sterk i lufta og på taklinger, han har god spilleforståelse og er tryggere med ballen enn Sigurdsson.
- end off.


? si at Yaw er bedre enn Karadas vil nok være å overdrive, men det er ingen tvil om at gutten har potensiale. Mot HamKam tapte han ikke en hodeduell og han har derfor mye den samme spisskompetansen som Karadas har, nemelig hodespillet.

Jeg mener det derfor vil være det beste for laget å si at Karadas resten av sesongen skal regnes som spiss, mens Yaw skal være backup for ?rnene på midtstopperplassen. Dette vil særlig være aktuellt hvis ikke Roald klarer å trylle frem en klassespiss i løpet av dette overgangsvinduet. (Da snakker jeg ikke om Moldskred som i går virket nøyaktig like giftig som de spissene vi allerede har).


Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Xminator on July 25, 2008, 13:16:11 PM
"Problemet" med å flytte Karadas opp som spiss er at han ikke tilfører laget de kvalitetene vi virkelig trenger når Helstad er skadet. Som makker til Helstad er han nok hakket bedre enn Demba, selv om jeg har sett betydelig fremgang i bevegelsesmønsteret for sistnevnte de siste kampene.

Når det gjelder Moldskred og brente sjanser, så er det ingen spisser (unntatt Iversen når det skal gå ut over oss...) som scorer i hver eneste kamp. ? komme til fire sjanser man legger merke til bli brent er en kvalitet i seg selv, og han har da vist tidligere at han kan være effektiv nok.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Ferguson on July 25, 2008, 13:21:53 PM
Quote from: Xminator on July 25, 2008, 13:16:11 PM
"Problemet" med å flytte Karadas opp som spiss er at han ikke tilfører laget de kvalitetene vi virkelig trenger når Helstad er skadet. Som makker til Helstad er han nok hakket bedre enn Demba, selv om jeg har sett betydelig fremgang i bevegelsesmønsteret for sistnevnte de siste kampene.

Når det gjelder Moldskred og brente sjanser, så er det ingen spisser (unntatt Iversen når det skal gå ut over oss...) som scorer i hver eneste kamp. ? komme til fire sjanser man legger merke til bli brent er en kvalitet i seg selv, og han har da vist tidligere at han kan være effektiv nok.


11 mål på 12 kamper ifjor høst undebygger dette. Like effektiv som Helstad faktisk. Problemet hans er jo å være skadefri.
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Fez on July 25, 2008, 15:15:53 PM
Quote from: Klaus_Brann on July 24, 2008, 23:44:11 PM
Quote from: Fez on July 24, 2008, 22:09:14 PM
Men må si meg uenig med deg her om at Yaw ikke holder mål. Har sett han i 1 tippeligakamp, der han storspilte. Vil nesten si at han er bedre enn Karadas som midtstopper (banning i kjerka?). Karadas er spiss - end off.


At du mener at Yaw er bedre enn Karadas, og at Karadas ikke er noe særlig tess der mao. sier litt om at du ser med veldig forskjellige øyne fra de fleste andre.
Han er sterk i lufta og på taklinger, han har god spilleforståelse og er tryggere med ballen enn Sigurdsson.


Spilleforståelse er vel der han faktisk har en god del og gå på. Tryggere enn Sigurdsson med ballen, ja til en viss grad. Husker jo blunderen mot Aafk. Men men, skal ikke si bombastisk at Yaw er bedre enn Karadas siden eg har sett veldig lite til Yaw, men fyren har en enormt potensiale.
Og som eivhelle sier her, Karadas bør brukes som spiss resten av sesongen, mens Yaw skal være backup for ?rnene på midtstopperplassen, med mindre RBH tryller frem en klassespiss i overgangsvinduet.
My 2 cents...
Title: Sv: Hvor god er egentlig spillerstallen til Brann?
Post by: Klaus_Brann on July 25, 2008, 17:15:22 PM
Quote from: Fez on July 25, 2008, 15:15:53 PM
Quote from: Klaus_Brann on July 24, 2008, 23:44:11 PM
Quote from: Fez on July 24, 2008, 22:09:14 PM
Men må si meg uenig med deg her om at Yaw ikke holder mål. Har sett han i 1 tippeligakamp, der han storspilte. Vil nesten si at han er bedre enn Karadas som midtstopper (banning i kjerka?). Karadas er spiss - end off.


At du mener at Yaw er bedre enn Karadas, og at Karadas ikke er noe særlig tess der mao. sier litt om at du ser med veldig forskjellige øyne fra de fleste andre.
Han er sterk i lufta og på taklinger, han har god spilleforståelse og er tryggere med ballen enn Sigurdsson.


Spilleforståelse er vel der han faktisk har en god del og gå på. Tryggere enn Sigurdsson med ballen, ja til en viss grad. Husker jo blunderen mot Aafk. Men men, skal ikke si bombastisk at Yaw er bedre enn Karadas siden eg har sett veldig lite til Yaw, men fyren har en enormt potensiale.
Og som eivhelle sier her, Karadas bør brukes som spiss resten av sesongen, mens Yaw skal være backup for ?rnene på midtstopperplassen, med mindre RBH tryller frem en klassespiss i overgangsvinduet.
My 2 cents...


Jeg mener i alle fall at Karadas er en del bedre enn Yaw, men det er jo liten tvil om at Yaw er et stort talent, og også grunnen til at han er i Brann.
At Karadas bør brukes som spiss så lenge Helstad er ute er jeg jammen ikke sikker på. Jo da, han gjorde det bra der i fjor høst, men som X sier, så er han ikke en direkte erstatter for Helstad, han har ikke de kvalitetene.
Han er best på hodet, cornere kan han få med seg som midtstopper. Men for all del, skal ikke se bort fra at den løsningen blir foretrukket når Helstad er ute.