Brann Bataljonen Bergen

Forumoversikt => Brann => Topic started by: fisken74 on June 16, 2008, 05:54:43 AM

Title: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: fisken74 on June 16, 2008, 05:54:43 AM
Brann??s målsetning foran sesongen seriegull, cupgull og gruppespill i CL.

Nå har jo Brann fortsatt mulighet til å havne i toppen og klare noe av målsetningen, men ut ifra spillet som er vist hittil må det gjøres noen grep for at sesongen ikke skal bli svært skuffende.

Hva har gått galt?
Det er sikker mye en kan peke på som, keepertabber, forsvarsfeil, manglende form på enkeltspillere og skader.
Men det som bekymrer meg mest er:
Vi har mistet evnen til å styre kampene slik som i 06/07 sesongene.

Vi har ofte falt for lavt i presset med midtbanen, kombinert med passitivitet og dårlig press på ballfører. Med dette gir vi motstanderen muligheten til å spille på seg selvtillit og overta initiativet i kampen. Dette problemet har i mer eller mindre grad vært en gjenganger i hele Mjeldes regjeringstid, spesielt i enkelte bortekamper.
Denne koden bør Mjelde og CO knekke snarest.

Offensivt i gjenvinningsfasen har det blitt for stor avstand mellom midtbane og angrep. Dette kombinert med få løpsinitiativ fra midtbanen har gjort at vi har tiltider har fått et veldig ensformet angrepsmønster. Lange baller opp mot Helstad i bakrom eller en møtende Demba. Baller i bakrom mot Helstad er jo ingen uting, men blir lette å forsvare seg imot når ballen blir slått 30-40 meter fra egen banehalvdel. Oppspillene på Demba har vært mer positive, men vi kommer ofte for sent etter og med for få man til å skape de store sjansene.
Vi har heller ikke fått i gang kantspillet med overlappende backer som vi var så gode på i fjor.
Det kan til tider se ut som vi verken gidder å løpe eller kjempe.

Er vi ikke godt nok trent?
Er det taktikken det er noe galt med?
Er frykten for å tape større enn viljen til å vinne?
Er det bare små justeringer, en god samling i Florø og en Jaiteh tilbake i storform som skal til for å gjøre Brann til høstens lag?

Nå skal jeg ikke svartmale situasjonen helt, det har jo vert noen lyspunkter også, som den solide bortekampen mot Viking, noen gode hjemmekamper og det offensive spillet mot Molde.

Noe av suksessformelen fra i fjor var jo en bred stall med tilnærmet dobbel dekning på alle plasser med reelle utfordrere på benken.

Var Brannstallen god nok før sesongstart 2008?
I etterpåklokskapens navn er det jo lett å svare nei på dette. Men spørsmålet er jo om ikke den sportslige ledelsen burde sett dette og forsterket midtbanen med en klasse spiller før overgangsvinduet gikk ut i vår. En midtbane som hadde slitt med skader hele E-cuphøsten får Hassan og senere Huseklepp skadet. Ikke et vondt ord om Gylfi men her ble det gamblet med at en spiller nesten ikke hadde spilt på flere år, skulle ordne biffen.

Jeg mener vi må hente inn forsterkninger i sommervinduet.
En sentral offensiv midtbanespiller av høy klasse, samt en spiss erstatter for Winters.
Dersom økonomien ikke tillater forsterkninger kan jo Brannledelsen innkalle til pressekonferanse med følgende budskap.
?Grunnet høye utgifter med den pågående stadionutbyggelsen, samt ekstraordinære lønnutgifter ifm Huseklepp avtalen. Er vi nødt å senke ambisjonene for inneværende sesong, alle må si seg fornøyd med en 6.plass. Vi kommer forhåpentligvis sterkere tilbake neste år? Brann  ;)

Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Xminator on June 16, 2008, 07:25:43 AM
Det som gikk galt var skader på samtlige førstelagsspillere bortsett fra Winters. Jøsendal har langt antydet at det var den lange sesongen 2007 (inkludert Evertonkampene) som nok er mye av forklaringen på mange skader. Ellers nevner han mange skader i kampsituasjon og betegner det som en kombinasjon av tilfeldigheter og at motstander legger litt ekstra i å møte serievinneren.

I sum har dette betydd lavere kvalitet på trening, halvskadde spillere fra start og få kvalitetsvalg på benken. Litt som høsten 2006.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Klaus_Brann on June 16, 2008, 12:03:18 PM
...Og Hanstveitt. BA hadde en stor artikkel om dette forrige uke, hvor det vel kun var Hanstveit som verken hadde vært gjennom sjukdom, eller skader i 2008. Det sier seg selv at det ikke er enkelt å trene et fotballag, når de du skal trene ikke er der.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Fez on June 16, 2008, 14:50:51 PM
Ett ord: midtbanen!

Den har vært altfor dårlig. Både i samspill med angrepet og ikke minst forsvaret. De løper for lite, og de løper på feile tidspunkt virker det som.
Merkelig nok tror eg de løper like mye som f.eks i PL, men der borte løper de på riktig tidspunkt, og de forsvarer/angriper i en mye mere komplett og kompakt spillestil.
Ellers tror eg litt av grunnen fremover er at Demba enda ikke er helt kjørt inn i det han skal gjøre fremover i banen. Men det tror eg kommer seg etterhvert.
Forsvaret spiller forsåvidt ikke så dårlig, men når midtbanen ikke er noe samkjørt med forsvaret, så ser alt så håpløst ut.
Personlig etterlyser eg en mye mer synlig spillestil i å forsvare seg på. Greit, de må ha en plan fremover, men de må da ha en plan om hvordan å forsvare seg. Det er det eg tror mangler i Brann.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Mika Kottila on June 16, 2008, 16:59:35 PM
Alt
Mjelde må gå!
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Innlandsmax on June 16, 2008, 17:51:45 PM
Nei. Mjelde må bli. (Bare for å svare med et like saklig, og velunderbygd innlegg).
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: tr0Ndemann on June 16, 2008, 17:55:09 PM
Er helt enig. Det kan stilles spørsmål ved hans taktiske valg, og hvordan de påvirker kamper som Brann taper - men å gi Mjelde fyken i den situasjonen Brann er i nå? Aldri.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Belfort on June 16, 2008, 17:56:59 PM
Er nok mange ulike grunner til den dårlige vårsesongen. Skader er helt klart en av grunnene. Brann lurte seg selv med og ikke forsterke i vinter når bl.a Huskeklepp ble borte.

Einarsson som ikke har dokumentert noe siden høsten 2004! ble hentet inn som et cover på midtbanen,men det er jo og tro på julenissen på denne årstiden og tro at han skulle være en bærebjelke på laget. Hassan har aldri klart og hente seg inn igjen etter skaden i vinter og leverer midtbanespill på samme nivå som Lennart Fridh i sin tid. En solli som antagelig får en reaksjon på den oppsiktsvekkende gode 2007 sesongen på samme måte som Dahl fikk etter 2006.

I sum er dette alt for mange spillere som ikke leverer til forventet. Til tross for Patrick Hansson siner forsikringer om nye rekordverdier på det fysiske i troppen så har man ikke sett mye til dette. En midtbane som løper lite og feil. Veldig mye må rettes på dersom vi i det hele tatt skal ha en mulighet til og ta igjen solide Stabæk. Først og fremst noen veldig solide forsterkninger.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: gitarbroiler on June 16, 2008, 18:21:10 PM
Hovedproblemet i år har vært tro på egne ferdigheter, og det negativt ment. Brann har hatt altfor høy tro på egne ferdigheter før sesongen, og var sikker på at de skulle klare å gjenskape fjorårets sesong med tilnærmet likt mannskap.

Sannheten er at stallen er svekket. Winters og Helstad har blitt eldre, uten at det er positivt. Opdal var på tur nedover hele vinteren gjennom, og sist men ikke minst; Andresen som var hjernen og motoren i laget var borte. Det som ble hentet for å erstatte kan ikke måle seg i kvalitet, og således er stallen svekket. Samtidig har de andre lagene trent ekstra hardt for å ta igjen Branns forsprang fra 2007, mens Brann har hatt tro på å gjenskape samme som i 2007. Skal man gjenskape noe fra året før, så bør man alltid styrke stallen for å møte økt motstand fra de som ønsker å ta igjen det forspranget man hadde.

Hvem har ansvaret? Hele det sportslige apparatet bør tenke over dette, og det hjelper ikke å skylde på skader. Et fotballag består av de spillerne man har tilgjengelige. Har man ikke gode nok spillere tilgjengelig, så er heller ikke fotballaget godt nok.

Er svært spent på om Brann handler i sommer, og hvilken kvalitet som handles. For noe må gjøres skal Brann ha noe som helst håp om edelt metall og god følelse etter CL kvalikk.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Fabregas on June 17, 2008, 00:09:38 AM
Det er egentlig ganske enkelt, de færreste av spillerne våre har prestert til godkjent utifra potensiale. Jeg vil si Karadas, Dahl, Bakke og Helstad er de fire som kan si seg godt fornøyd med vårsesongen. Resten har gjort mye rart. Brann er ikke bedre enn at nøkkel- og landslagsspillere som Håkon Opdal og Jan Gunnar Solli må prestere skal vi være beste i Norge. Masse skader og til dels sykdom har heller ikke spilt positivt inn. Dette kan forklare både Solli og Opdals sine variable vårsesonger. På den annen side kan vel ikke dette sies om spillere som Vaagan Moen og Sigurdsson, de har rett og slett underprestert.

I flere kamper synes jeg og vi har vært taktisk dårlig. Stabæk borte er egentlig et greit tap. Molde hjemme hadde vi vunnet om vi var litt smartere. Godset hjemme blir vi voldsomt feige når vi leder 1-0. Aalesund borte møter vi det som det står i avisen at skal komme, da bør en forberede seg på å takle det på en dugendes måte. Sier ikke at dette bare er trenerteamet sin feil, spillerne må og ta et større ansvar. Håper Bakke kan fortsette som en sterk ledertype, riktignok med mindre snakking enn Andresen. ? lede gjennom eksempelets makt kan fungere utmerket det og.

Gitarbrolier: Hvordan skulle Brann ha styrket stallen mer enn det de gjorde utifra at de rett og slett ikke hadde mer penger? Jeg vil si de tre vi fikk var særdeles bra, både Demba og Einarsson har i glimt vært viktige for oss. Nå skal de bli enda mer varm i trøyen utover høsten. Einarsson har vel forøvrig vært flere hakk bedre enn godeste Fakiri denne våren.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: dudo on June 17, 2008, 07:59:23 AM
Sentral midtbane har vært problemet, løsningen er i Gambia. På de fire kampene Tijan har vært involvert har vi 10 poeng. Tilfeldig? Vi må ha inn en backup, i tilfelle rottefelle.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: BBB-Tony on June 17, 2008, 16:38:39 PM
Og her fortsetter elendigheten ut i høstsesongen? ?delegger hvertfall deler av "oppkjøringen" til høstsesongen for noen...  http://brann.no/index.php?valg=nyhet&nyhet=6511
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Mika Kottila on June 17, 2008, 17:32:07 PM
Det skrives flere ganger her at spillerene ikke har prestert, kunne ikke vært mer enig, MEN Hvem i H...... sin feil er det da??? Hvem er det som ikke klarer å få spillerene til å prestere? Hvem er det som aldri klarer å få spillerene til å snu en kamp ( i positiv retning)? Mannen kunne ikke motivert en ku til å si mø engeng.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: naitsirk on June 17, 2008, 18:55:03 PM
eg minnast ein sesong med namn 2007!
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: vebo on June 17, 2008, 19:04:34 PM
Quote from: Mika Kottila on June 17, 2008, 17:32:07 PM
Det skrives flere ganger her at spillerene ikke har prestert, kunne ikke vært mer enig, MEN Hvem i H...... sin feil er det da??? Hvem er det som ikke klarer å få spillerene til å prestere? Hvem er det som aldri klarer å få spillerene til å snu en kamp ( i positiv retning)?


Oss supportere?
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Xminator on June 17, 2008, 19:43:13 PM
Både Bakke og Helstad slo opp igjen ankelskader på dagens trening og spiller ikke mot Aalesund.
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: Gubrask on June 17, 2008, 20:54:08 PM
Quote from: Xminator on June 17, 2008, 19:43:13 PM
Både Bakke og Helstad slo opp igjen ankelskader på dagens trening og spiller ikke mot Aalesund.


Link til saken:
http://fotball.bt.no/eliteserien/article110566.ece

Mjelde sier de vil "kjøre for fullt" i 60 minutter og slippe til ungdommer utover om Helstad og Bakke ikke spiller..
Title: Sv: Branns vårsesong: Hva gikk galt? Hva må bedres?
Post by: BBB-Tony on June 17, 2008, 20:58:44 PM
Helsiken! Det er til å bli frustrert av! Hva i alle dager er det som gjør at vi får så mange skader? Kun tilfeldigheter? Det er da andre lag som har hatt like lange sesonger som vi hadde i fjor, men unngått så mange skader sesongen etter!