Brann Bataljonen Bergen

Forumoversikt => Bataljonen.no => Topic started by: Endre on September 23, 2007, 21:45:03 PM

Title: Stenging av tråder
Post by: Endre on September 23, 2007, 21:45:03 PM
Er det en konkuranse på bataljonen.no om å få mest mulig diskusjoner stappet inn i flest mulig tråder?
Halvparten av nye tråder som startes her blir jo stengt!
To tråder i dag la jeg spesielt merke til.
Nightfox hadde skrevet et lengre innlegg som det åpenbart var lagt mye arbeid i, og han belønnes med stenging.

Også tråden om diskusjonen mellom Mjelde og Hanstveit ble utrolig nok stengt!
Dette er det store samtaleemnet på alle fotballsider i Norge i dag, unntatt på Bataljonen.no, hvor diskusjonen høres aller best hjemme.

Jeg har selv drevet nettsider og forum i mange år, og må si at jeg rister litt på hodet av modereringen her mang en gang.
Title: Stenging av tråder
Post by: Stoffi on September 23, 2007, 21:46:41 PM
Ble litt sjokket over de mange stengte trådene her. Det funker dårlig å diskutere alle mulige saker i samme tråd, som har 44 sider. Det gjør at det blir forvirrende, og folk gir opp.
Jeg bidro nok til en stengt tråd, siden jeg fikk en advarsel for å dra inn Mjelde i nok en tråd.
Title: Stenging av tråder
Post by: Nixon on September 23, 2007, 21:48:54 PM
Enig. En del situasjoner fortjener en egen diskusjon, og ikke bare i den aktuelle kamptråden. Forøvrig har det vært startet to Mjelde/Hanstveit-tråder som har blitt slettet.
Title: Stenging av tråder
Post by: abe78 on September 23, 2007, 22:12:29 PM
Må bare hive meg på her. Det er alt for mye stenging av tråder og at vi for eksempel ikke kan ha bråket etter kampslutt i dag i egen tråd sier det meste. Tro meg - blir mye skriving om den saken i media de neste dagene. Det at vi skal diskutere dette i kamptråden blir veldig feil. Vi bør ikke blande flere diskusjoner i samme tråd.

Virker som om enkelte ser for seg et forum regime hvor vi har 1 tråd for hver kamp, en for hver spiller og en siste for tifo. Dette harmonerer dårlig med måten forum fungerer på i verdensveven. :)
Title: Stenging av tråder
Post by: Bombefar on September 23, 2007, 22:21:58 PM
Skal man diskutere alt i kamptråden blir det bare knot og rot, og forskjellige temaer blir diskutert om hverandre. Dette har jeg merket flere ganger når jeg skal sette meg inn i en diskusjon. I enkelte av trådene her inne må man jo ha fulgt med på diskusjonen i dagesvis for å ha forståelse om hva den går ut på. Det som diskuteres kan jo være helt forskjellig fra overskriften til "topicen"
Title: Stenging av tråder
Post by: Tifo on September 23, 2007, 22:30:21 PM
På grunn av en misforståelse mellom to moderatorer ble begge trådene om episoden på slutten av dagens kamp slettet. Det er nå opprettet en ny tråd om dette emnet.

Mvh
Stian
Title: Stenging av tråder
Post by: Pondan on September 24, 2007, 00:11:59 AM
Tydligvis noen moderatorer som elsker å plage folk på forumet og slette innlegg de kommer med.. Hvor lavt kan mann synke i bbb? Er det ikke lov å skrive en spøk eller le av en spøk uten at det skal slettes???
Title: Stenging av tråder
Post by: Bataljonen on September 24, 2007, 08:07:34 AM
Quote from: "Pondan"Tydligvis noen moderatorer som elsker å plage folk på forumet og slette innlegg de kommer med.. Hvor lavt kan mann synke i bbb? Er det ikke lov å skrive en spøk eller le av en spøk uten at det skal slettes???


Det er ikke alle som tar en spøk like bra..
Og hvis jeg tolker deg rett!?! Mener du at moderatorer "fotfølger" og sletter spesielle brukere sine innlegg??
Det er hvertfall helt feil, moderatorene sletter innlegg som ikke har noe på forumet å gjøre..
Og føler du eller andre seg fornæmet angående noe slettete tråder, så kan man sende en mail til moderatorene eller styret...
Title: Stenging av tråder
Post by: gull te BRANN on September 24, 2007, 12:22:10 PM
Jeg merer jeg er ganske forfulgt ja. Tifo leiter opp inleg med mitt navn for å slette. Det er litt sårende å trist. Ja jeg har dysteleksi men er råtten å slette alt dorde.
Title: Stenging av tråder
Post by: Tifo on September 24, 2007, 12:34:25 PM
Jeg kan garantere at ingen av moderatorene fotfølger enkelte brukere, men det skal sant sies at enkelte brukere skriver flere innlegg som bryter forumreglene enn det andre gjør.

Til dere som mener at vi sletter for mange av deres innlegg:

Dette er de forumreglene som oftest fører til at innlegg blir slettet. Les de, og tenk igjennom hva du har skrevet neste gang, så får mest sansynlig innlegget ditt være i fred.

Quote1. Orienter deg før du skriver
Om det allerede foregår en diskusjon om ditt tema bruker du allerede oppstartet tråd. Dersom samme debatt foregår i flere forskjellige tråder blir det forvirrende og lite sammenhengende. Start derfor ikke opp en unødvendig tråd om samme emne, den vil bli slettet.

5. Man trenger ikke ha mening om ?alt?
Det er flere som absolutt må ha en mening om alt og ingenting. Du får ikke premie for å ha postet flest innlegg. Dersom du ikke har noe nytt å tilføre diskusjonen, styr unna

6. Hold deg til temaet
En grei regel er å følge tema og ikke strømmen i en diskusjon. Om du skal poste et innlegg, les det første innlegget i tråden for å se hva den omhandler. Prøv å hold trådene relevante og husk at ved å la debatten skli ut, så tar man bort mye av poenget med tråden. Siter korrekt så andre vet hva du svarer på.

7. Språk
Skriv så andre forstår deg ! Bruk tegnsetting, mellomrom og avsnitt for å gjøre innleggene dine mer oversiktlig og lesbar for andre. Igjen, bruk forhåndsvisning og se over innlegget ditt. SMS språk er ikke ønskelig, det samme gjelder obskure forkortelser eller spesielle typer av slanguttrykk. Det er heller ikke nødvendig å bruke opp alle utrops, spørsmåls og smileys tegnene på tastaturet ditt, begrens disse. Caps Lock er mange glad i men ikke vi.

9. Chat
Et diskusjonsforum er ikke en chat. En trenger ikke komme med et innlegg som kun inneholder ?enig? eller ?hehe?. Da sender du heller en PM så slipper vi slike unødvendige poster.


Mvh
Stian
Title: Stenging av tråder
Post by: gull te BRANN on September 24, 2007, 12:47:33 PM
Ja. men det må jo være litt takhøgde og. Som han sa, så er det ike gøy å skrive på en trå med 55 sider. Då ser eg det bedre med en ny. men seff hvis dette bryter med regler så gjør ikje eg det. Eg skal fra no av følle reglene.
Title: Stenging av tråder
Post by: Fabregas on October 04, 2007, 00:24:26 AM
Siden det er så mye tull med starting av tråder foreslår jeg følgende: 1.Moderatorgruppen utvides og det må godkjennes av en moderator for at en skal lage en tråd. Evt. kan de som nå er moderatorer få skiftet sitt ansvar til å se til at det er ok folk som gjør moderatorjobben. Slik kan det meste av jobben som må gjøres fordeles utover flere folk.
2. Den store moderatorgruppen har på seg ansvaret for at det alltid er kamptråder litt fram i tid.
3. Det som skjer på gressmatten og alt annet: turen fra og til, billettkluss, klaging på BBB/Brann pga av noe med turen deles i hver sin tråd. Dette vil bedre forholdene både for de som vil diskutere laguttak/kampen og de som vil diskutere de andre tingene jeg nettopp nevnte.
4. Ved spesielle situasjoner som håndgemenget mellom Mjelde og Hanstveit, lages det en tråd der dette og kun dette diskuteres. Det er etter mitt syn ønskelig med flere tynnere tråder enne få vide tråder. Da er det også enklere å tilse at en diskuterer sak og ikke person.

Om alle de som er aktive her inne alle gjør sitt beste for å følge reglene vil vi få et bedre forum enn det vi har i dag.
Title: Stenging av tråder
Post by: dudo on October 04, 2007, 00:29:24 AM
Bataljonsforumet synes jeg egentlig er veldig godt, men man kunne kanskje vært litt strengere i forhold til personadvarsler ved spamming og forsøpling av tråder.

Når det er sagt vet jeg jo egentlig ikke hvordan dette fungerer da jeg verken spammer eller forsøpler... ;-p
Title: Stenging av tråder
Post by: Kai-Olai on October 04, 2007, 01:02:18 AM
Sitat fra en moderator, der han stenger en tråd:

"Denne tråden har vel igrunn ingenting med Brann å gjøre. Dette kan diskuteres videre på f.eks VGD eller Brann.no

Mvh
Stian"

Hvis det ikke har noe med Brann å gjøre, hvorfor kan det da diskuteres på brann.no, og ikke her? Og nei, dette er ikke for å skape bråk, bare et generelt spørsmål.. =)
Title: Stenging av tråder
Post by: Tifo on October 04, 2007, 09:52:12 AM
Var ment som en liten spøk siden jeg mener at forumet på brann.no er et dødfødt prosjekt og de har, så langt jeg har lagt merke til, stort sett ingen som helst moderering.

Mvh
Stian
Title: Stenging av tråder
Post by: Kai-Olai on October 04, 2007, 11:05:27 AM
Skjønner.. =)
Da var den faktisk nesten litt morsom.. =)
Title: Stenging av tråder
Post by: C@Bøe_79 on October 04, 2007, 12:46:30 PM
Quote from: "Kai-Olai"Sitat fra en moderator, der han stenger en tråd:

"Denne tråden har vel igrunn ingenting med Brann å gjøre. Dette kan diskuteres videre på f.eks VGD eller Brann.no

Mvh
Stian"

Hvis det ikke har noe med Brann å gjøre, hvorfor kan det da diskuteres på brann.no, og ikke her? Og nei, dette er ikke for å skape bråk, bare et generelt spørsmål.. =)


Mindre "seriøse" forum?
Title: Stenging av tråder
Post by: RC on October 04, 2007, 12:51:22 PM
Noen ting vil mann ha en mening om fra Brann supportere. Da nytter de ikke å dra til VGD.
Har sagt det før, og gjenntar, det er for firkantet her.
Koster det mye å ha ett ekstra forum der mann diskuterer andre "ting"?
Slik jeg ser er det utrolig mange moderatorer på dette forumet i forhold til mange andre.
Det bør jo være mulig å ha ett forum der det diskuteres mer "fritt" om ting.
Title: Stenging av tråder
Post by: Tifo on October 04, 2007, 13:14:46 PM
Quote from: "RC"Noen ting vil mann ha en mening om fra Brann supportere. Da nytter de ikke å dra til VGD.
Har sagt det før, og gjenntar, det er for firkantet her.
Koster det mye å ha ett ekstra forum der mann diskuterer andre "ting"?
Slik jeg ser er det utrolig mange moderatorer på dette forumet i forhold til mange andre.
Det bør jo være mulig å ha ett forum der det diskuteres mer "fritt" om ting.


Dette er min personlige mening. Snakker ikke på vegne av de andre moderatorene.

Det finnes en haug av slike forum. Du har ba.no, brann.no m.f. Vi fikk tidligere i år klager over at vi var for dårlige til å moderere og jeg føler vi har skjerpet oss. Vi vil aldri klare å gjøre alle fornøyde, men vi prøver å gjøre det vi oppfatter at flertallet ønsker. Vi oppfatter det som at folk vil ha et saklig forum der Brann, Bataljonen osv kan diskuteres, ikke et "alt mulig-forum" der man kan diskutere alt fra konserter til matlaging. Et slikt forum vil også være mye vanskligere å holde kontroll på og siden dette er Bataljonen sitt offisielle forum er vi avhengig av en viss kontroll med hva som skrives her. Er man uenig i retningslinjene for forumet, vil jeg anbefale å sende en mail til modikkene@bataljonen.no med forslag til endringer. Vi skal snart ha et møte sammen der modereringen av forumet vil bli tatt opp.

Mvh
Stian
Title: Stenging av tråder
Post by: Nixon on October 04, 2007, 13:23:55 PM
Modereringen av dette forumet er stort sett veldig bra! Selv om de av og til vil presse for mange diskusjoner i en og samme tråd.

Noe eget forum for "andre ting" ser jeg ingen grunn til!
Title: Stenging av tråder
Post by: RC on October 06, 2007, 15:01:18 PM
Quote from: "Tifo"
Quote from: "RC"Noen ting vil mann ha en mening om fra Brann supportere. Da nytter de ikke å dra til VGD.
Har sagt det før, og gjenntar, det er for firkantet her.
Koster det mye å ha ett ekstra forum der mann diskuterer andre "ting"?
Slik jeg ser er det utrolig mange moderatorer på dette forumet i forhold til mange andre.
Det bør jo være mulig å ha ett forum der det diskuteres mer "fritt" om ting.


Dette er min personlige mening. Snakker ikke på vegne av de andre moderatorene.

Det finnes en haug av slike forum. Du har ba.no, brann.no m.f. Vi fikk tidligere i år klager over at vi var for dårlige til å moderere og jeg føler vi har skjerpet oss. Vi vil aldri klare å gjøre alle fornøyde, men vi prøver å gjøre det vi oppfatter at flertallet ønsker. Vi oppfatter det som at folk vil ha et saklig forum der Brann, Bataljonen osv kan diskuteres, ikke et "alt mulig-forum" der man kan diskutere alt fra konserter til matlaging. Et slikt forum vil også være mye vanskligere å holde kontroll på og siden dette er Bataljonen sitt offisielle forum er vi avhengig av en viss kontroll med hva som skrives her. Er man uenig i retningslinjene for forumet, vil jeg anbefale å sende en mail til modikkene@bataljonen.no med forslag til endringer. Vi skal snart ha et møte sammen der modereringen av forumet vil bli tatt opp.

Mvh
Stian


Det er ikke mer offisielt enn andre supporter forum.
Og tråden "Andre lag" er jo dårlig og. Det diskuteres minst hundre ting der. Mye bedre å ha en tråd for lagene som diskuteres. Men blir aldri noe av.
Title: Stenging av tråder
Post by: Tore Larsen on October 07, 2007, 20:01:40 PM
Quote from: "RC"
Og tråden "Andre lag" er jo dårlig og. Det diskuteres minst hundre ting der. Mye bedre å ha en tråd for lagene som diskuteres. Men blir aldri noe av.


Jeg ser ingen problem i å ha egen kamptråd på andre kamper i Tippeliga forumet. Trenger ikke poste alt i "andre lag" tråden.
Title: Stenging av tråder
Post by: Stoffi on November 04, 2007, 00:43:31 AM
Hva er problemet med å ha en tråd for hvem vi skal ha som ny kaptein, og også hvem som skal erstatte Andresen?

Diskutere i "Overganger 08"?? Slike samletråder gjør det hele til et jævla rot, jeg har ikke engang giddet å se i tråden.

Et eget emne fortjener en egen tråd, dette emnet har hatt egen tråd før, så hvorfor ikke nå? :)

Flott at mods er aktive, men av og til er det lett å bli ivrig. :)
Title: Stenging av tråder
Post by: monzilla on November 05, 2007, 15:16:52 PM
Vil gjerne rose mod for stenging av tråder på forsiden i dag. Det er viktig at moderator begrunner hvorfor tråden er stengt, og en henvisning til hvor emnet kan diskuteres.

Godt jobbet!
Title: Stenging av tråder
Post by: Stoffi on November 21, 2007, 19:18:58 PM
Kan vi være så snill å få ha tråder om enkeltspillere som er linket til Brann? Overgangstråden er en stor, uoversiktlig haug av innlegg, som jeg ikke engang orker å åpne.

Man må da kunne diskutere enkeltspillere som har konkrete linker til Brann.

Kanskje vi burde samle all diskusjon om spillere P? Brann i en tråd, LAGET? (ironi)

Det blir rotete og uoversiktlig. 27 diskusjoner i en tråd er tull.
Title: Stenging av tråder
Post by: Roald on November 21, 2007, 19:24:56 PM
Quote from: "Stoffi"
Det blir rotete og uoversiktlig. 27 diskusjoner i en tråd er tull.

Det som virkelig hadde vært rotete og uoversiktlig er 27 tråder med strengt tatt samme innhold.
Title: Stenging av tråder
Post by: Stoffi on November 21, 2007, 19:51:47 PM
Quote from: "Roald"
Quote from: "Stoffi"
Det blir rotete og uoversiktlig. 27 diskusjoner i en tråd er tull.

Det som virkelig hadde vært rotete og uoversiktlig er 27 tråder med strengt tatt samme innhold.Nå er det vel ikke snakk om 27 forskjellige tråder, men kun et par enkeltsaker der konkrete spillere er linket til Brann, ikke alle mulige spekulasjoner.
Overgangstråden er et helvete å trå inn i.
Title: Stenging av tråder
Post by: Langhår on January 26, 2008, 15:16:40 PM
Quote from: "bbbmartin"Ser ikke helt forskjellen på denne tråden og en del andre tråder. Som feks "status tråden". At gullet blir heme er vel ikke en påstand som videre inviterer til debatt heller...


Dette skjønte jeg fint lite av. Er det ikke relevant for forumet og ha en tråd der man kan utveksle synspunkter på hvordan man ser sjansene for gull i 2008?  

Statustråden går jo ut på hvordan spillerstallen ser ut med tanke på kjøp og salg.
Title: Stenging av tråder
Post by: Nixon on January 26, 2008, 15:18:39 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "bbbmartin"Ser ikke helt forskjellen på denne tråden og en del andre tråder. Som feks "status tråden". At gullet blir heme er vel ikke en påstand som videre inviterer til debatt heller...


Dette skjønte jeg fint lite av. Er det ikke relevant for forumet og ha en tråd der man kan utveksle synspunkter på hvordan man ser sjansene for gull i 2008?  

Statustråden går jo ut på hvordan spillerstallen ser ut med tanke på kjøp og salg.


Enig. Det er temmelig håpløst, og det virker som at man er prisgitt de ulike moderatorene sin dagsform og humør.
Title: Stenging av tråder
Post by: Tifo on January 26, 2008, 15:31:07 PM
Tråden er åpnet igjen.

Mvh
Stian
Title: Stenging av tråder
Post by: Yngve on March 15, 2008, 21:13:35 PM
Ikkje om stenging av trådar men fjerning av innlegg. Eg la inn ein link i dag, vart fjerna etter ti min. Difor spurde eg i same tråd om kvifor det vart sletta, og trur du ikkje det innlegget vart fjerna etter ti min? Kvifor? Kva er grunngjevinga?
Title: Stenging av tråder
Post by: BBB-mod on March 15, 2008, 21:16:59 PM
Quote from: "Yngve"Ikkje om stenging av trådar men fjerning av innlegg. Eg la inn ein link i dag, vart fjerna etter ti min. Difor spurde eg i same tråd om kvifor det vart sletta, og trur du ikkje det innlegget vart fjerna etter ti min? Kvifor? Kva er grunngjevinga?


Du har fått svar på PM.
Title: Sv: Stenging av tråder
Post by: Breiflabben on March 31, 2008, 09:19:19 AM
En ting som iriterer meg noe jævlig, er når tråder som "Opdal til Spurs" blir brukt for å diskutere Opdal sin landslagsinnsats mot Langtvekkistan lenge etter at Tottenham ryktene er historie.

Folks vegring mot oppretting av nye tråder må ikke bli så stor at vi ikke kan opprette en tråd som heter "Håkon Opdal".

Alternativt kan trådstartene bli flinkere til å endre navnet på tråden.
Title: Sv: Stenging av tråder
Post by: thesevs on March 31, 2008, 10:42:57 AM
Quote from: Breiflabben on March 31, 2008, 09:19:19 AM
En ting som iriterer meg noe jævlig, er når tråder som "Opdal til Spurs" blir brukt for å diskutere Opdal sin landslagsinnsats mot Langtvekkistan lenge etter at Tottenham ryktene er historie.

Folks vegring mot oppretting av nye tråder må ikke bli så stor at vi ikke kan opprette en tråd som heter "Håkon Opdal".

Alternativt kan trådstartene bli flinkere til å endre navnet på tråden.


Det er jo noe moderatorene kan fikse. De kan endre navnet på trådene...
Title: Sv: Stenging av tråder
Post by: Stian on March 31, 2008, 10:46:13 AM
Jeg har nå endret navnet på den nevnte tråden.
Title: Sv: Stenging av tråder
Post by: |Netti| on March 31, 2008, 11:21:20 AM
En ting som har irritert meg er fjerning av innlegg under "linker" som inneholder nettopp en link til en artikkel... Kanskje bataljonen ikke er enig i hva som står i artikkelen, men det er likefremt en artikkel som er skrevet i en nettavis, og det burde da være avisen som står for det som er skrevet der.
Er en stund siden jeg har postet der sist, men to av gangene har posten min blitt fjernet uten noe begrunnelse, akkurat som jeg aldri hadde postet der...

Burde det ikke vært en grei tommelfingerregel for moderatorene å gi en begrunnelse hvertfall på PM? Er meningsløst når ting blir slettet uten videre..
Title: Sv: Stenging av tråder
Post by: Stian on March 31, 2008, 11:29:36 AM
Nå kan jeg ikke svare for de innleggene som er slettet da det ikke er jeg som har gjort det, men vi skal ta en gjennomgang av modereringen her på forumet samtidig som vi skal diskutere endringer vi skal gjøre på det nye forumet. Bare å komme med tilbakemeldinger ang. modereringen.