Brann Bataljonen Bergen

Forumoversikt => Brann => Topic started by: Professoren on November 09, 2004, 20:50:37 PM

Title: Stemningen
Post by: Professoren on November 09, 2004, 20:50:37 PM
At stemningen var enorm i første omgang er det ingen tvil om.
Men har litt vansker med å bli imponert i forhold til at vi var 20.000 og vant cupfinalen 4-1.
For det første var det mange som satt store deler av kampen. Jeg fikk beskjed om å sette meg av en bak meg, noe jeg gav grei beskjed om at ikke ble aktuelt. Det endte med at han stod hele kampen også

For det andre var det lite variasjon i sangene. Egentlig var det en del forkjellige sanger som ble startet, men bortsett fra byen e bergen, heia brann og sæternes scorer mål, var det ingen som tok skikkelig av. (litt klumsete formulert, men tror dere skjønner hva jeg mener)

Selv stod jeg i felt C og følte stemningen var bra der, men felt g og f som var plassert på midten synes jeg var dårlig. Registrerte imidlertid et visst lydnivå fra de nederst på midten.

Går ut i fra at de to punktene mine skyldes det store sponsor-antallet i forhold til totalen. Ellers vil jeg bare si jeg ble enormt imponert over antallet brann-supportere i oslo lørdag kveld, og brann-toget søndag. Jeg husket at det var stort også i 99, men årets må ha vært større
Title: Stemningen
Post by: Christian on November 09, 2004, 21:31:36 PM
Hæ?

Kordan du klarte å separere lyden på felt G og F fra andre deler av Cola-svingen lurer eg på. Her må du jammen meg fordype. Cola-svingen kokte vel stort sett kampen igjennom.

At variasjonen av sanger ikkje var så stor er kanskje ikkje så rart, då en cupfinale involverer en hel masse mennesker som kanskje ikkje synger så mye til vanlig. Disse blir med på de mest kjente sangene og nynner kanskje med på resten. Helt naturlig.

Ellers bekrefter vel innlegget over at det alltid er noen som ikkje er fornøyd...
Title: Stemningen
Post by: enavgutta on November 09, 2004, 21:36:25 PM
Stemningen var legendarisk i Cola-svingen! De som ikke imponert har ikke fulgt med i timen. Her var det alle mulige mennesker, eldre og gamle som sang som om det skulle være et eneste stort Store Stå i hele svingen.
Title: Stemningen
Post by: BrannMann on November 09, 2004, 21:38:28 PM
Sto sjøl i Cola svingen.. og vi sang hele kampen igjennom.. så cupfinalen i opptak i dag, og stemningen var helt sinnsyk... til og med Trønderne hadde tårer i øynene..
Title: Stemningen
Post by: Ole Brom on November 09, 2004, 21:44:45 PM
Var det så at denne kampen skulle utgies på DVD ?
Title: Stemningen
Post by: brannfrik on November 09, 2004, 21:45:37 PM
at dette var stort e det over hodet ingen tvil om!! håper bare at alle som har rukket å få igjen nåkke av stemmen sin stiller opp og skremmer vannet av svenskefaen på torsdag!!!!
Title: Stemningen
Post by: grei on November 09, 2004, 21:50:56 PM
At folk vil sitte er vel ikke mer enn man må regne med. Det er tross alt sitteplasser. Det så da ut som alle i "Store stå"-seksjonen (dvs nedre Cola) sto?

Angående stemningen ellers så har du rett i at det var lite repetisjon og ikke så øredøvende som man skulle tro når man har 20000 feststemte mennesker. Men dette skyldes ikke et stort antall sponsorer. Når så du 20000 mennesker syngeen masse sanger på Stadion? Husk at kjernen av Brannmenigheten neppe er særlig større enn 7000 og av de er det kanskje 3000-4000 som stundom drister seg til andre sanger enn "Byen e Bergen".

I tillegg sto vi jo spredt over et ganske stort område (rundt hele Stadion) og med nøytrale folk litt innimellom. Dette førte til at vi aldri sang samme sang samtidig. Dette har en dårlig side og en god side. Den ene tingen er at stemningen aldri tok så av som den kunne gjort dersom alle sang samstemt. På den annen side ble det mye lyd og sanger som varte lengre, for det fungerte sånn at når noen sang andre verset av Byen er Bergen oppfattet andre det som det første verset og slang seg på osv. På denne måten levde sangene mye lengre enn de vanligvis gjør. Volummessig var det muligens høyere på det beste i 95 og 99, men jevnt over var nok dette langt bedre, med synging fra alle tribunene. Litt slapt enkelte perioder i andre omgang var det, men husk at spenningen var "ødelagt" allerede tidlig i første. Den beste samstemte syngingen hele helgen var vel kanskje Soma-ropene, Seier'n er vår og Sæternes scorer mål på Ullevaal i tillegg til syngingen i begynnelsen av Spektrum-showet.
Title: Stemningen
Post by: eksilbergenser on November 09, 2004, 22:01:26 PM
Stemningen var elektrisk i cola-svingen!! Det var ikke mange opphold i syngingen, og trøkket var jevnt over veldig bra. Da seieren var et faktum ble det sterk kost for mange, selv kjente jeg at gledestårene presset på. Glemmer det ALDRI!!! :D
Title: Stemningen
Post by: HaterRævBK on November 09, 2004, 22:25:12 PM
Stemningen var konge!
greit med trøkk og variasjon så som så...
men eg lurer på om d var 2-stemt av og til, kanskje 3,4, og 5- stemt spør du meg.
dette kan være grunnen  til at d ikke ble skikkelig trøkk pÃ¥ noen av sangene. husk at de pÃ¥ motsatt side av hvor sangen starter henger noen smÃ¥ hundredels sekunder etter....
men for å være i oslo så var d ganske bra av brann!
Title: Stemningen
Post by: Kai-Olai on November 09, 2004, 22:58:40 PM
Herregud! Stemningen var jo helt genial!! Har aldri vært med på noe lignende!! Problemet med at ikke alle sang hele tiden tror jeg først og fremst var at vi brukte opp mye av stemmen på lørdag...
Det var ihvertfall problemet for min del! Satt selv på felt O. (mellom Lynsvingen og langsiden) Og der var stemningen helt fantastisk! folk reiste seg, sang, klappet og hoppet hele kampen.. Så jeg tror nok de som klager på stemningen bare har drukket så mye at de ikke husker alt jeg!
Glemmer aldri denne kampen!!!
Title: Stemningen
Post by: Henki on November 09, 2004, 23:25:00 PM
Synes det virker rimelig kravstort å klage på stemningen på kampen altså. Jeg hadde plass i øvre del av Cola og der var det fullt kjør hele veien og det hørtes da slettes ikke ut som det var noe annerledes andre steder. Begynner å lure litt på hva folk egentlig forventer når det gjelder stemning altså...
Title: Stemningen
Post by: jkippers on November 09, 2004, 23:57:26 PM
Quote from: "HaterRævBK"husk at de på motsatt side av hvor sangen starter henger noen små hundredels sekunder etter....


Dette har jeg mast om litt for mye, men det er altså ikke snakk om noen få hundredels sekund. 65 meter = 0,2 sekund (altså 20 100-deler). Returen fra motsatt side kommer da som et ekko 0,4 sekund senere tilbake. Forskjellen blir betydelig.

Problemet overvinnes kun ved så massiv synging at ingen egentlig bryr seg om ekkoet (som var tilfelle på cupfinalen) eller ved vekselsang (behørig omtalt i annen tråd under TIFO, sanger etc.)
Title: Stemningen
Post by: Nixon on November 10, 2004, 00:15:09 AM
Foretrekker mye heller massiv synging enn vekselsang. Blir litt vel mye organisering etter min smak.
Title: Stemningen
Post by: Professoren on November 10, 2004, 11:42:49 AM
Det med felt f og g er at jeg visste at der gikk billettene først, og regnet med at der stod de mest ihuga supporterne.
Synes ikke stemningen var dårlig, for all del, men i forhold til antall og seier syns jeg ikke stemningen er bedre enn den skal være.
Får inntrykk av at en del av se som svarer ikke har gått lengre på stadion at de tror stemningen som lages på SS i dag er veldig bra. Med det samme antallet i 95, hadde vi laget like bra stemning om vi tapte 4-1
Title: Stemningen
Post by: Nixon on November 10, 2004, 12:19:47 PM
Det er ikke slik at stemningen øker proposjonalt med antall tilskuere. Jeg var faktisk litt engstelig for at det skulle være rævva stemning på Ullevaal på søndag. Og ble positivt overrasket.
I 95 var vi ikke så mange Brann-supportere. Vi kunne også samle oss bedre i svingen da det var ståplasser. Noe som gjorde at sangen ble mer samstemt. Husker spesielt en "Byen e Bergen" som satt som en kule.
Title: Stemningen
Post by: fineste drakten er 1995 on October 24, 2011, 10:32:11 AM
Fant dette bildet på brann.no fra kampen 23.10.2011:

http://www.brann.no/supporter/bildegalleri/13288/?image=4 (http://www.brann.no/supporter/bildegalleri/13288/?image=4)

Hvor mange ser du som jubler ellevilt?

Personen over "g`en" på Eiendomsmegler- skiltet. Noen som kan finne flere?
Title: Sv: Stemningen
Post by: hakhe on October 24, 2011, 10:53:49 AM
Ser ikke noen faktisk. Men så er ballen bare noen centimeter over linja og jeg velger å la "resten" få noen fler hundredeler til å reagere.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 15:47:56 PM
Tror virkelig Wathne, Skars og andre (endel representanter fra supportermiljøet at de kan dressere publikum til å hoppe når de sier hopp. På fotballkamp er man engasjert, ikke f om jeg lar meg diktere. Skars og spillerne får lære seg å takle at publikum ikke alltid er fornøyd. Name of the game.
Title: Sv: Stemningen
Post by: monzilla on October 24, 2011, 16:48:57 PM
Syntes spillerne, klubben og ikke minst kapteinen bør ta innover seg at folk piper ikke bare for å pipe. Hvordan i alledager skal man ellers få gitt beskjed til klubben at vi rett og slett er misfornøyd med måten det spilles på?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Huff on October 24, 2011, 17:36:17 PM
Quote from: monzilla on October 24, 2011, 16:48:57 PM
Syntes spillerne, klubben og ikke minst kapteinen bør ta innover seg at folk piper ikke bare for å pipe. Hvordan i alledager skal man ellers få gitt beskjed til klubben at vi rett og slett er misfornøyd med måten det spilles på?


100 prosent enig. Nå ble dette en mediesak med en gang, det har vært snakkis på Tv og skrevetom i avisene, og en har endelig fått satt pekefingeren på at Brann spiller innforjævlig stygg fotball. Media har uheldigvis denne gangen, fått flyttet fokus over på dårlig supporterkultur, men dette er i allefall en begynnelse. Hva skulle vi ellers gjøre skrive et leserinnlegg i Bt?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 17:46:40 PM
Spillere og trenere er utbyttbare hester, de kommer og går. Det er ikke en selvfølge at de får spille i rødt og på Brann Stadion. Arven etter Kniksen skal forvaltes, ikke smusses til av regulær søppelfotball.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on October 24, 2011, 17:47:42 PM
Quote from: Huff on October 24, 2011, 17:36:17 PM
Quote from: monzilla on October 24, 2011, 16:48:57 PM
Syntes spillerne, klubben og ikke minst kapteinen bør ta innover seg at folk piper ikke bare for å pipe. Hvordan i alledager skal man ellers få gitt beskjed til klubben at vi rett og slett er misfornøyd med måten det spilles på?


100 prosent enig. Nå ble dette en mediesak med en gang, det har vært snakkis på Tv og skrevetom i avisene, og en har endelig fått satt pekefingeren på at Brann spiller innforjævlig stygg fotball. Media har uheldigvis denne gangen, fått flyttet fokus over på dårlig supporterkultur, men dette er i allefall en begynnelse. Hva skulle vi ellers gjøre skrive et leserinnlegg i Bt?


Enig med dere begge.
Forøvrig hadde Tore Strand et sjeldent tilfelle av en god kommentar i BT i dag.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on October 24, 2011, 18:03:16 PM
Quote from: monzilla on October 24, 2011, 16:48:57 PM
Syntes spillerne, klubben og ikke minst kapteinen bør ta innover seg at folk piper ikke bare for å pipe. Hvordan i alledager skal man ellers få gitt beskjed til klubben at vi rett og slett er misfornøyd med måten det spilles på?


Akkurat. Hører også enkelt her og der si at slik får man ta opp etter kampen, men disse nissene har visst ikke skjønt at man da taler for lukkede ører. Tas det opp under kampen blir det tvunget fokus på det og man kan ikke bare skøfle det unna.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dudo on October 24, 2011, 18:42:33 PM
Erik Mjelde tar bladet fra munnen og klager også:
Quote from: http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article5782084.ece
Title: Sv: Stemningen
Post by: monzilla on October 24, 2011, 18:55:16 PM
Det finnes en utespiller som har "rett" til å gå ut med sånne kommentarer, og det er Austin. Alle andre bør gå i seg selv og heller spørre hvorfor vi piper.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Memelli on October 24, 2011, 19:14:27 PM
Ingen som tror at man kan "dressere" publikum, men faktum er at man med den instillingen som Brann-publikummet pr. dags dato ALDRI kan kalle seg noe I N�RHETEN av Norges beste supportere. Det er ingen stadion i landet der pipingen mot eget lag er like sterk som på Staddaen. Som Brann-fan er jeg direkte FLAU. Hvis du begynner å pipe mot din egen klubb, så er du ikke en ordentlig supporter, da er du en medgangssuporter, så enkelt er det. Og da snakker vi medgangssupporter på lik linje med de "forferdelige supporterne" som står på nasjonal-tv hver gang Brann er i cupfinalen og griner seg til en billett. En ekte supporter støtter laget sitt i med- og motgang. Jeg skjønner meget godt at man kan være frustrert over Brann-spillet, men å tro at måten man får gjort noe med det er ved piping er så totalt feil at jeg ikke kan få understreket det nok.

Hva er det dere som piper tror? At dere ved å gjøre det kommer til å oppnå at Erik Mjelde plutselig får selvtilliten og ferdighetene til å dra av 2 mann og banke ballen i noten? At det kommer til å føre til at Guastavino endelig sentrer når han burde istedetfor å drible? At Hassan magisk nok blir rask og klarer å ta kjappere spillere i løpsdueller?

Dere lever i en jævla drømmeverden. Piping kommer aldri til å hjelpe, det gjør kun ting verre. Se for deg å være fotballspiller. Du spiller på hjemmebane foran egne fans. Laget ditt leder, til tross for at dere har spilt en dårlig kamp og du får ballen og løper fremover på banen. Plutselig blir du truffet av en massiv piping. Fra egne fans. Det gjør ikke noe annet enn å bryte deg ned og senke selvtilliten enda mer.

Hvis vi som Brann-fans hadde fokusert all den negative energien til positiv energi, så hadde vi vært Norges soleklart beste supportere. Uten tvil. Men pr. dags dato er vi kun en skam, med noen få lyspunkt her og der. Personlig hadde jeg ikke hatt noe imot om hver enkelt av piperne og buerne hadde blitt utestengt fra stadion herfra og til evig tid. Jepp, det hadde ikke vært så mange igjen og det hadde definitivt ødelagt en allerede dårlig økonomi, men Brann hadde i alle fall hatt en fanskare som klubben kunne vært stolt av og som jeg kunne vært stolt av å være med i.

Jeg prøver ikke å fremheve meg selv som en fantastisk supporter, men jeg pisser i alle fall ikke mitt eget lag i trynet ved å pipe og bue. Jeg håper at noen av dere som driver på sånn tar dette til dere, men innerst inne har jeg ikke særlig troen på at det skal skje. Brann-fansen vil nok fortsette med å være en flause i fotballverdenen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dudo on October 24, 2011, 19:20:00 PM
Spar meg. Pipingen på søndag var for å få laget til å legge fra seg den jævla defensive holdningen, og kanskje til og med sprudle litt mot landets dårligste lag. Noe som igjen ville gitt de offensive spillerne våre positive opplevelser.

Og det var INGEN som "får ballen og løper fremover på banen." som ble pepet på! Det var de latterlige støttepasningene for å hale ut tiden like før pause det ble pepet på.

Avslutningsvis så vil jeg si at flausen her er deg. Du aner jo åpenbart ikke hva det dreide seg om.
Title: Sv: Stemningen
Post by: bernu on October 24, 2011, 19:24:04 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 19:14:27 PM
Ingen som tror at man kan "dressere" publikum, men faktum er at man med den instillingen som Brann-publikummet pr. dags dato ALDRI kan kalle seg noe I N�RHETEN av Norges beste supportere. Det er ingen stadion i landet der pipingen mot eget lag er like sterk som på Staddaen. Som Brann-fan er jeg direkte FLAU. Hvis du begynner å pipe mot din egen klubb, så er du ikke en ordentlig supporter, da er du en medgangssuporter, så enkelt er det. Og da snakker vi medgangssupporter på lik linje med de "forferdelige supporterne" som står på nasjonal-tv hver gang Brann er i cupfinalen og griner seg til en billett. En ekte supporter støtter laget sitt i med- og motgang. Jeg skjønner meget godt at man kan være frustrert over Brann-spillet, men å tro at måten man får gjort noe med det er ved piping er så totalt feil at jeg ikke kan få understreket det nok.

Hva er det dere som piper tror? At dere ved å gjøre det kommer til å oppnå at Erik Mjelde plutselig får selvtilliten og ferdighetene til å dra av 2 mann og banke ballen i noten? At det kommer til å føre til at Guastavino endelig sentrer når han burde istedetfor å drible? At Hassan magisk nok blir rask og klarer å ta kjappere spillere i løpsdueller?

Dere lever i en jævla drømmeverden. Piping kommer aldri til å hjelpe, det gjør kun ting verre. Se for deg å være fotballspiller. Du spiller på hjemmebane foran egne fans. Laget ditt leder, til tross for at dere har spilt en dårlig kamp og du får ballen og løper fremover på banen. Plutselig blir du truffet av en massiv piping. Fra egne fans. Det gjør ikke noe annet enn å bryte deg ned og senke selvtilliten enda mer.

Hvis vi som Brann-fans hadde fokusert all den negative energien til positiv energi, så hadde vi vært Norges soleklart beste supportere. Uten tvil. Men pr. dags dato er vi kun en skam, med noen få lyspunkt her og der. Personlig hadde jeg ikke hatt noe imot om hver enkelt av piperne og buerne hadde blitt utestengt fra stadion herfra og til evig tid. Jepp, det hadde ikke vært så mange igjen og det hadde definitivt ødelagt en allerede dårlig økonomi, men Brann hadde i alle fall hatt en fanskare som klubben kunne vært stolt av og som jeg kunne vært stolt av å være med i.

Jeg prøver ikke å fremheve meg selv som en fantastisk supporter, men jeg pisser i alle fall ikke mitt eget lag i trynet ved å pipe og bue. Jeg håper at noen av dere som driver på sånn tar dette til dere, men innerst inne har jeg ikke særlig troen på at det skal skje. Brann-fansen vil nok fortsette med å være en flause i fotballverdenen.


Hvem i helvete er du som kaller andre medgangssupportere ??
Hva vet du om det ? Jeg betaler tusenvis av kroner i året for å følge Brann, da får de faen meg tåle at jeg sier ifra hva jeg mener om prestasjonen deres.... I går ble jobben gjort horribelt dårlig. Null innsats og guts. Når man tjener over dobbelt så mye som normale arbeidstakere får de værsågod gidde å legge ned en innsats.....
Jeg piper når jeg er misfornøyd med jobben de gjør, og du har overhodet ingenting med det å gjøre,...
Title: Sv: Stemningen
Post by: Memelli on October 24, 2011, 19:25:18 PM
Jepp, jeg er flausen jeg som velger å støtte laget mitt selv i tykt og tynt, mens du som oppfører seg som hvilken som helst medgangssupporter er den store kongen. Er jo tydelig hvorfor man har dette problemet med piping blant Brann-supporterne når det er holdningen. Ta deg en bolle og tenk litt på hvorfor du er på Staddaen. Hvis du er der for å se førsteklasses fotball, så har du kommet til feil sted, men da kan jeg også forstå at du var forvirret nok oppi hodet ditt til å pipe. Hvis du derimot kaller deg en ekte Brann-supporter så har jeg null forståelse, for ingen som piper har rett til å kalle seg det. Det er skammelig.

Edit: dette innlegget kunne like så godt vært rettet mot deg også, bernu. Det er blant annet DEG jeg kaller medgangssupporter, for det er tydelig at du piper og da er det nettopp det du er! Jeg driter i hvor mye penger du betaler, faktum er at ingen ekte suppotere forsøker å dra sitt eget lag ned i gjørmen ved å pipe dem i senk.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on October 24, 2011, 19:27:49 PM
Memeli: Jeg buet da Brann for n'te gang kom til innlegg uten at det var flere enn èn Brannspiller i boksen. Jeg var temmelig frustrert over at de ikke gadd løpe opp (eller orket, eller ville). Og det etter en rotten andreomgang mot elitereriens dårligste lag.

Så spør jeg deg, Memeli (og alle mine meningsmotstandere), var det galt av meg? Hvis ja, hva skulle jeg ellers gjort for å formidlet den misnøyen?
Title: Sv: Stemningen
Post by: dudo on October 24, 2011, 19:30:47 PM
Når taktikeren på benken så til de grader pisser på "arven" vår som et relativt angrepsvillig lag så tillater jeg meg å bue, ja. (jeg kan ikke pipe)

Hvorfor jeg er på stadion? Det har jeg spurt meg om mange ganger. Men det kvalifiserer iallefall ikke til merkelappen "medgangssupporter". Du høres derimot mer ut som en som kunne glidd rett inn blant pippipene.

For ordens skyld: Hvor mye piping mener du egentlig det var på stadion i går?
Title: Sv: Stemningen
Post by: monzilla on October 24, 2011, 19:32:01 PM
Vi som supportere har en fordømt plikt til å bi beskjed hva som er akseptabelt og hva som ikke er akseptabelt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Spelaren on October 24, 2011, 19:33:33 PM
Klubben tilsmusses av drit og logoen pisses på, og me skal liksom stå og hoppe, juble og klappe for det? Drit og bokstavelig talt dra.
Title: Sv: Stemningen
Post by: eivhelle on October 24, 2011, 19:35:55 PM
Dette med piping mot eget lag kan man i grunne se på to måter. Har du betalt for billetten har du uten tvil din fulle rett til å pipe hvis du er misfornøyd og tror det hjelper.

Derimot har jeg aldri opplevd noen gang at piping mot eget lag faktisk hjelper. Så hvis du synes at laget ditt spiller elendig og vil sikre deg at de fortsetter slik er det bare å pipe. Jeg tror for så vidt ikke at det hjelper mye å klappe høflig og si at de er flinke når du egentlig mener at de stinker. Men derimot å synge taktfast om klubben i ditt hjerte kan kanskje minne spillerene om at det faktisk er tilskuere her som bryr seg om klubben og at de derfor burde blø for drakten og gi alt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: bernu on October 24, 2011, 19:37:09 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 19:25:18 PM
Jepp, jeg er flausen jeg som velger å støtte laget mitt selv i tykt og tynt, mens du som oppfører seg som hvilken som helst medgangssupporter er den store kongen. Er jo tydelig hvorfor man har dette problemet med piping blant Brann-supporterne når det er holdningen. Ta deg en bolle og tenk litt på hvorfor du er på Staddaen. Hvis du er der for å se førsteklasses fotball, så har du kommet til feil sted, men da kan jeg også forstå at du var forvirret nok oppi hodet ditt til å pipe. Hvis du derimot kaller deg en ekte Brann-supporter så har jeg null forståelse, for ingen som piper har rett til å kalle seg det. Det er skammelig.

Edit: dette innlegget kunne like så godt vært rettet mot deg også, bernu. Det er blant annet DEG jeg kaller medgangssupporter, for det er tydelig at du piper og da er det nettopp det du er! Jeg driter i hvor mye penger du betaler, faktum er at ingen ekte suppotere forsøker å dra sitt eget lag ned i gjørmen ved å pipe dem i senk.


Jeg er på stadion for å se fotball. Om det er dårlig eller bra driter jeg i. Men INNSATS forventer jeg hver kamp!!!
I går var det flaut å se et lag stå å dra ut tida for å få pause i en kamp mot et lag som var skandaløst dårlige... At vi da ikke gidder å prøve å spille fotball gjør meg sint og forbanna.
Brann er INGENTING uten supporterne side, da bør de pokker meg prøve å spille på en måte som gjør at vi gidder å komme.

Hvorfor tror du egentlig at det bare kommer 9-10 000 på stadion i år ? Og kalle oss som fremdeles møter opp medgangssupportere blir bare patetisk....
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on October 24, 2011, 19:40:59 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 19:14:27 PM

Hva er det dere som piper tror? At dere ved å gjøre det kommer til å oppnå at Erik Mjelde plutselig får selvtilliten og ferdighetene til å dra av 2 mann og banke ballen i noten? At det kommer til å føre til at Guastavino endelig sentrer når han burde istedetfor å drible? At Hassan magisk nok blir rask og klarer å ta kjappere spillere i løpsdueller?

Dere lever i en jævla drømmeverden. Piping kommer aldri til å hjelpe, det gjør kun ting verre. Se for deg å være fotballspiller. Du spiller på hjemmebane foran egne fans. Laget ditt leder, til tross for at dere har spilt en dårlig kamp og du får ballen og løper fremover på banen. Plutselig blir du truffet av en massiv piping. Fra egne fans. Det gjør ikke noe annet enn å bryte deg ned og senke selvtilliten enda mer.


Jeg tror at det hjelper de til å forstå at det ikke er greit å trille ball på egen halvdel for å safe inn 1-0 til pause på hjemmebane mot seriens desidert dårligste lag.
Jeg tror at det hjelper de til å forstå at det ikke er greit å tusle uinteressert opp mot motstanders boks når vi angriper eller har fått corner, og at det ikke er greit å fremstå som om man helst skulle sluppet å spille 2. omgang i går.

Det var da ingen som pep når Brann løper fremover på banen??? Langt mindre enn massiv piping.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on October 24, 2011, 19:43:58 PM
Quote from: eivhelle on October 24, 2011, 19:35:55 PM
Dette med piping mot eget lag kan man i grunne se på to måter. Har du betalt for billetten har du uten tvil din fulle rett til å pipe hvis du er misfornøyd og tror det hjelper.

Derimot har jeg aldri opplevd noen gang at piping mot eget lag faktisk hjelper. Så hvis du synes at laget ditt spiller elendig og vil sikre deg at de fortsetter slik er det bare å pipe. Jeg tror for så vidt ikke at det hjelper mye å klappe høflig og si at de er flinke når du egentlig mener at de stinker. Men derimot å synge taktfast om klubben i ditt hjerte kan kanskje minne spillerene om at det faktisk er tilskuere her som bryr seg om klubben og at de derfor burde blø for drakten og gi alt.


Spiller de elendig, men prøver og samtidig viser innsats, ser du ikke meg pipe.
Men som en annen her påpekte prøvde de ikke i går, de virket lite interesserte, og det var sjelden vi sendte mer enn Ojo frem i 2. omgang i går.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on October 24, 2011, 19:44:32 PM
Quote from: bernu on October 24, 2011, 19:37:09 PM
Hvorfor tror du egentlig at det bare kommer 9-10 000 på stadion i år ? Og kalle oss som fremdeles møter opp medgangssupportere blir bare patetisk....


Touché.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Memelli on October 24, 2011, 19:46:42 PM
eivhelle har skjønt noe. For ordens skyld; selvfølgelig har alle som har betalt for billetten sin "rett" til å pipe så mye de vil, det er ikke det jeg sier. Det jeg dog reagerer på er at det er mange av disse som kaller seg hardbarkede og ekte Brann-supportere. Der skurrer det veldig for meg. For meg er piperne og buerne like lite verdt som tullingene som kun skal ha billett når vi skal feire gull og spiller Cupfinale.

Noen spurte hvor mye piping jeg mener det var i går og svaret på det er; for mye. Hva er for mye? Det minste snev av piping er for mye. Piping er noe som ikke bør forekomme, rett og slett. Hvis noen har lyst til å vise misnøye med hvordan spillerne og treneren fremstår på banen, så møt opp på trening neste dag. Mens kampen pågår bør alt fokus være på å løfte guttene frem til seier og piping hjelper ikke med det; det kommer det aldri til å gjøre.

Og Spelaren, jeg mener da faen ikke at vi skal hoppe og juble, tenk litt før du svarer da. Jeg mener at vi skal vise støtte. Hvis den eneste måten du vet å vise støtte på er å hoppe opp og ned mens du klapper i hendene, så foreslår jeg at du søker hjelp.

Wow, skandale at man prøver å safe inn en ledelse til pause. Vet ikke om folk har sett de siste kampene jeg, men Brann-laget har fremstått som ribbet for selvtillit og form og det å i det hele tatt få en seier betydde enormt mye igår. Det er ikke uvanlig at man prøver sitt for å unngå å få en i trynet før pause, for et allerede selvtillitsribbet lag er det noe av det verste som kan skje.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on October 24, 2011, 19:55:29 PM
Det kan jo tenkes at Memeli ikke var på stadion i går, eller at han ikke klarer å skille mellom det å pipe på rotten innsats og defensiv spillestil og det å pipe på enkeltspillere som ikke lykkes.

Ellers er det godt tenkes, som Eivhelle er inne på, at spillerne ville ha hevet seg hvis hele stadion hadde respondert med å heie noe helt sinnsykt, men det ville krevd en enorm viljestyrke.

Det er naturlig å tenke seg at en såkalt ekte supporter vil kunne bli rasende hvis laget har rotten innsats. Da er det meget imponerende hvis den ekte supporteren klarer å heie og juble. Det er flott, Memeli, at du klarer det. Seriøst, det er egentlig beundringsverdig. Ja, for jeg regner med du også ble sint, Memeli.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Spelaren on October 24, 2011, 19:55:48 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 19:46:42 PM
Og Spelaren, jeg mener da faen ikke at vi skal hoppe og juble, tenk litt før du svarer da. Jeg mener at vi skal vise støtte. Hvis den eneste måten du vet å vise støtte på er å hoppe opp og ned mens du klapper i hendene, så foreslår jeg at du søker hjelp.


Piping er absolutt på sin plass ved enkelte tilfeller. Brann passerte i går den magiske bonusgrensen med ein latterlig framtoning mot eit nedrykket lag. Branns verdier er bl.a entusiasme, men den greien er jo godt gløymt no - og klubben vil heller syte over dette, sist no ved vår "kaptein" til BA. Velbekomme om du vil leke kanarifugl, tromme får du på Hagstrøm.
Title: Sv: Stemningen
Post by: monzilla on October 24, 2011, 20:00:27 PM
Jeg er stolt av å heie på en klubb der spillerne vet at de får tyn hvis de går utpå banen og presterer som de gjorde i går.

Memelli, kall meg det du vil, ranger meg der du måtte finne det hensiktsmessig i dette latterlige supporterhierarkiet ditt. Er helt sikker på at Mjelde hadde elsket hvis hele stadion var fulle av sånne som deg.
Title: Sv: Stemningen
Post by: eivhelle on October 24, 2011, 20:03:48 PM
Vi så ganske klare eksempler på hvordan spillerene resonderte på pipingen i går. De unge og uerfarne som Haugen og Larsen ble veldig forsiktige og valgte kun sikre løsninger i stedet for å vise hva de egentlig er gode for. Ojo fikk plutselig det for seg at han måtte gjøre alt selv i stedet for å spille til bedre plasserte medspillere. Det virket plutselig som at spillerene ikke lenger stolte på hverken lagkammeratene eller seg selv.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on October 24, 2011, 20:07:45 PM
Quote from: Spelaren on October 24, 2011, 19:55:48 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 19:46:42 PM
Og Spelaren, jeg mener da faen ikke at vi skal hoppe og juble, tenk litt før du svarer da. Jeg mener at vi skal vise støtte. Hvis den eneste måten du vet å vise støtte på er å hoppe opp og ned mens du klapper i hendene, så foreslår jeg at du søker hjelp.


Piping er absolutt på sin plass ved enkelte tilfeller. Brann passerte i går den magiske bonusgrensen med ein latterlig framtoning mot eit nedrykket lag. Branns verdier er bl.a entusiasme, men den greien er jo godt gløymt no - og klubben vil heller syte over dette, sist no ved vår "kaptein" til BA. Velbekomme om du vil leke kanarifugl, tromme får du på Hagstrøm.


Memeli kommer nok ikke med tromme, for ekte supportere bruker jo ikke trommer  :D
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on October 24, 2011, 20:16:23 PM
Det må da kunne gå an å vise at man ikke syns noe om at Brann skal spille feigt på hjemmebane mot eliteseriens desidert dårligste lag! Det må da kunne gå an å vise at man ikke tolererer dårlig innsats! Dette kan ikke sammenlignes med å pipe på spillere som forsøker - men ikke får det til.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on October 24, 2011, 20:26:47 PM
Quote from: Spelaren on October 24, 2011, 19:33:33 PM
Klubben tilsmusses av drit og logoen pisses på, og me skal liksom stå og hoppe, juble og klappe for det? Drit og bokstavelig talt dra.


Akkurat. � juble og heie som om man storspiller forekommer kun på steder hvor supporterne ikke får med seg særlig av hva som skjer på banen, f.eks. på �råsen og Lerkendal. Der shaller de seg muntert gjennom katastrofer.
Title: Sv: Stemningen
Post by: kabelmann on October 24, 2011, 20:28:19 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 19:14:27 PM... ekte supporter...


Så mange ganger som du har brukt dette uttrykket i de siste innleggene dine, mistenker jeg deg for å være han fyren ii Summetonen som alltid signerer med "ekte Brann-supporter". Dog synes jeg "nikkedukke" hadde vært en bedre signatur.
Title: Sv: Stemningen
Post by: SK on October 24, 2011, 20:34:01 PM
Memelli, du er helt ute og kjøre. Når jeg går på Stadion, har jeg faktisk BETALT i dyre dommer for det. Da har jeg som et minimum at laget, som dessuten har lønninger langt over snittet, i hvert fall prøver å gjøre en innsats i å levere skikkelig fotball. � trille ballen frem og tilbake i forsvar for å få tiden til å gå i 1.omgang mot et puslete og elendig Sarspsborg er å pisse på hva Brann skal stå for, og jeg vil kalle det sesongens pinligste øyeblikk. Da er det på sin plass å gi beskjed.

Nå har det kommet en del fokus på dette, og jeg tror det har gått inn hos klubben at folk ikke er fornøyd med slikt. Det hadde aldri skjedd hvis folk ikke hadde gitt tydelig beskjed i går.
Title: Sv: Stemningen
Post by: monzilla on October 24, 2011, 20:42:46 PM
Jeg mener forøvrig at hva man betaler er irrelevant. De som får gratisbilletter gjennom jobb eller andre kanaler, har ikke de rett til å pipe?
Title: Sv: Stemningen
Post by: bernu on October 24, 2011, 20:54:45 PM
Quote from: monzilla on October 24, 2011, 20:42:46 PM
Jeg mener forøvrig at hva man betaler er irrelevant. De som får gratisbilletter gjennom jobb eller andre kanaler, har ikke de rett til å pipe?


Jo da... men ikke så høyt som oss med partoutkort... ;)
Bare plystring og ikke buing...
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 21:18:59 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 19:25:18 PM
Jepp, jeg er flausen jeg som velger å støtte laget mitt selv i tykt og tynt, mens du som oppfører seg som hvilken som helst medgangssupporter er den store kongen. Er jo tydelig hvorfor man har dette problemet med piping blant Brann-supporterne når det er holdningen. Ta deg en bolle og tenk litt på hvorfor du er på Staddaen. Hvis du er der for å se førsteklasses fotball, så har du kommet til feil sted, men da kan jeg også forstå at du var forvirret nok oppi hodet ditt til å pipe. Hvis du derimot kaller deg en ekte Brann-supporter så har jeg null forståelse, for ingen som piper har rett til å kalle seg det. Det er skammelig.

Edit: dette innlegget kunne like så godt vært rettet mot deg også, bernu. Det er blant annet DEG jeg kaller medgangssupporter, for det er tydelig at du piper og da er det nettopp det du er! Jeg driter i hvor mye penger du betaler, faktum er at ingen ekte suppotere forsøker å dra sitt eget lag ned i gjørmen ved å pipe dem i senk.


De som for meg fremstår som plastikk-supportere er disse se-hvor-blindt-lojal-jeg-er-supporterne som får ståpels av å gi støtte når ALLE andre vender ryggen. Ekte vare er dem som ikke er opptatt av å fremstå på et spesielt vis, for å fremstå som ekte vare. Ekte vare er dem som gir ros når det er dags for ros og som benytter retten til å rise når det motsatte er tilfelle. Man er robot dersom man er istand til å stå på autopilot og klappe når sunn fornuft tilsier at her må man markere.

Til dem som reagerer på at det blir pepet: Håper gråten i halsen ikke sitter for lenge i.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 21:27:29 PM
Quote from: eivhelle on October 24, 2011, 20:03:48 PM
Vi så ganske klare eksempler på hvordan spillerene resonderte på pipingen i går. De unge og uerfarne som Haugen og Larsen ble veldig forsiktige og valgte kun sikre løsninger i stedet for å vise hva de egentlig er gode for. Ojo fikk plutselig det for seg at han måtte gjøre alt selv i stedet for å spille til bedre plasserte medspillere. Det virket plutselig som at spillerene ikke lenger stolte på hverken lagkammeratene eller seg selv.


Stakkars folk, det må ha vært traumatisk. �rlig talt, såpass tåler de. Grunnen til at det gikk i stå var pga Skarsfjords ultradefensive antifotball. Spillegleden forsvinner når Skars gir dem restriksjoner.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 21:28:58 PM
Quote from: Markmus on October 24, 2011, 20:26:47 PM
Quote from: Spelaren on October 24, 2011, 19:33:33 PM
Klubben tilsmusses av drit og logoen pisses på, og me skal liksom stå og hoppe, juble og klappe for det? Drit og bokstavelig talt dra.


Akkurat. � juble og heie som om man storspiller forekommer kun på steder hvor supporterne ikke får med seg særlig av hva som skjer på banen, f.eks. på �råsen og Lerkendal. Der shaller de seg muntert gjennom katastrofer.


Hehe, spikeren på hodet så det synger.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on October 24, 2011, 21:37:34 PM
Quote from: Torvanger on October 24, 2011, 21:27:29 PMStakkars folk, det må ha vært traumatisk. �rlig talt, såpass tåler de. Grunnen til at det gikk i stå var pga Skarsfjords ultradefensive antifotball. Spillegleden forsvinner når Skars gir dem restriksjoner.


Så når Larsen kommer innpå og nærmest ikke drar en eneste finte så er det Skarsfjord som har sagt at slik skal det være?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 21:49:01 PM
Quote from: Nixon on October 24, 2011, 21:37:34 PM
Quote from: Torvanger on October 24, 2011, 21:27:29 PMStakkars folk, det må ha vært traumatisk. �rlig talt, såpass tåler de. Grunnen til at det gikk i stå var pga Skarsfjords ultradefensive antifotball. Spillegleden forsvinner når Skars gir dem restriksjoner.


Så når Larsen kommer innpå og nærmest ikke drar en eneste finte så er det Skarsfjord som har sagt at slik skal det være?


Larsen blir matchet alt for hardt, med kamp for Brann 2 dagen i forveien. Merkelig disponering av Skarsfjord, Larsen er ung, men i likhet med andre spillere trenger han restitusjon.
Title: Sv: Stemningen
Post by: storB on October 24, 2011, 22:03:04 PM
Quote from: Torvanger on October 24, 2011, 21:49:01 PM
Quote from: Nixon on October 24, 2011, 21:37:34 PM
Quote from: Torvanger on October 24, 2011, 21:27:29 PMStakkars folk, det må ha vært traumatisk. �rlig talt, såpass tåler de. Grunnen til at det gikk i stå var pga Skarsfjords ultradefensive antifotball. Spillegleden forsvinner når Skars gir dem restriksjoner.


Så når Larsen kommer innpå og nærmest ikke drar en eneste finte så er det Skarsfjord som har sagt at slik skal det være?


Larsen blir matchet alt for hardt, med kamp for Brann 2 dagen i forveien. Merkelig disponering av Skarsfjord, Larsen er ung, men i likhet med andre spillere trenger han restitusjon.


Matchet for hardt? Han spillte 45 minutter på lørdagen og spillte 20 minutter på søndagen. Eg vil si det er ganske fornuftig matching, får da være måte på.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 22:08:29 PM
Quote from: storB on October 24, 2011, 22:03:04 PM
Quote from: Torvanger on October 24, 2011, 21:49:01 PM
Quote from: Nixon on October 24, 2011, 21:37:34 PM
Quote from: Torvanger on October 24, 2011, 21:27:29 PMStakkars folk, det må ha vært traumatisk. �rlig talt, såpass tåler de. Grunnen til at det gikk i stå var pga Skarsfjords ultradefensive antifotball. Spillegleden forsvinner når Skars gir dem restriksjoner.


Så når Larsen kommer innpå og nærmest ikke drar en eneste finte så er det Skarsfjord som har sagt at slik skal det være?


Larsen blir matchet alt for hardt, med kamp for Brann 2 dagen i forveien. Merkelig disponering av Skarsfjord, Larsen er ung, men i likhet med andre spillere trenger han restitusjon.


Matchet for hardt? Han spillte 45 minutter på lørdagen og spillte 20 minutter på søndagen. Eg vil si det er ganske fornuftig matching, får da være måte på.


Ok.

Uansett er det ikke det vi snakker om. Larsen hadde nok prestert bedre dersom flere hadde blitt med i angrep og om laget hadde angrepet helhjertet. Det Larsen trenger er å starte kamper.

Uansett, tema er denne skjellsettende pipingen, et av de største overgrepene som har funnet sted de siste dagene, kvelden da Skarsjord og han dsipler ble utsatt for et par velfortjente pipekonserter.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on October 24, 2011, 22:14:34 PM
Velfortjent var det nok. Men ingen må tro at det blir noe bedre i den kampen som spilles der og da. Klart spillerne blir preget.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Memelli on October 24, 2011, 22:17:52 PM
Quote from: Torvanger on October 24, 2011, 21:18:59 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 19:25:18 PM
Jepp, jeg er flausen jeg som velger å støtte laget mitt selv i tykt og tynt, mens du som oppfører seg som hvilken som helst medgangssupporter er den store kongen. Er jo tydelig hvorfor man har dette problemet med piping blant Brann-supporterne når det er holdningen. Ta deg en bolle og tenk litt på hvorfor du er på Staddaen. Hvis du er der for å se førsteklasses fotball, så har du kommet til feil sted, men da kan jeg også forstå at du var forvirret nok oppi hodet ditt til å pipe. Hvis du derimot kaller deg en ekte Brann-supporter så har jeg null forståelse, for ingen som piper har rett til å kalle seg det. Det er skammelig.

Edit: dette innlegget kunne like så godt vært rettet mot deg også, bernu. Det er blant annet DEG jeg kaller medgangssupporter, for det er tydelig at du piper og da er det nettopp det du er! Jeg driter i hvor mye penger du betaler, faktum er at ingen ekte suppotere forsøker å dra sitt eget lag ned i gjørmen ved å pipe dem i senk.


De som for meg fremstår som plastikk-supportere er disse se-hvor-blindt-lojal-jeg-er-supporterne som får ståpels av å gi støtte når ALLE andre vender ryggen. Ekte vare er dem som ikke er opptatt av å fremstå på et spesielt vis, for å fremstå som ekte vare. Ekte vare er dem som gir ros når det er dags for ros og som benytter retten til å rise når det motsatte er tilfelle. Man er robot dersom man er istand til å stå på autopilot og klappe når sunn fornuft tilsier at her må man markere.

Til dem som reagerer på at det blir pepet: Håper gråten i halsen ikke sitter for lenge i.


Mange rare meninger å svare her, skulle jeg svart alle så hadde jeg blitt sittende her i natt.

Det du sier, Torvanger, er at jeg er plastikk-supporter fordi jeg lar være å pipe? Synes det blir ganske rart. Det er ikke sånn at jeg ikke blir frustrert og forbanna, jeg bare lar være å uttrykke det på en måte som gjør at jeg ødelegger for mitt eget favorittlag. Beklager om det blir plastikk for deg, du får fortsette å være kjempesupporter og stikke kjepper i hjulene på laget ditt. Keep up the good work, son. Jeg er opptatt av å støtte laget mitt. I de fleste supporterklubber er det noe som blir hyllet, men på dette forumet blir man lynsjet fordi man velger å stå imot de som velger å bruke energien sin på å drite ut sitt eget lag.

Og som vanlig i disse diskusjonene så velger man å rakke ned på LSK- og RBK-fansen. Jeg er langtifra noen fan av tromme og lalalala-sanger, men når det gjelder støtte til eget lag, så har vi faktisk noe å lære av dem. Ikke at noen her inne noengang kommer til å innse det, da det er mye kulere å rakke ned istedenfor å se på hva andre gjør bra.

Har ikke noen gråt i halsen av dette her da jeg har innsett at det tydeligvis ikke betyr noe blant dere å støtte laget sitt fullt ut. Da er man plastikk, mens man er "ekte vare" og hardbarket Brann-fan om man piper, buer på laget sitt som har levert en sesong langt over det man kan forvente mtp at man fortsatt er med i medaljekampen og er i cupfinalen.

Kjør på, kjempesupporter du. :D
Title: Sv: Re: Stemningen
Post by: dudo on October 24, 2011, 22:30:46 PM
Men greier du ikke å skille mellom piping? Det var taktikken og tafattheten det ble pepet mot slik jeg ser det. Ikke spillerene. Og det tror jeg nok de forstod.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Memelli on October 24, 2011, 22:35:22 PM
Jeg tror ikke det er så lett å skjønne når man er utpå der og spiller, men der kan jeg selvfølgelig ta helt feil.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 22:39:07 PM
Etter min mening er denne pipingen noe av det som er selve sjarmen med Brann Stadion og Brann. Den har vært dere i alle år, noen år mer frekvent enn andre og den har ledet til endel morsomme situasjoner. Husker spesielt en match der Mjelde byttet ut en spiller som publikum ønsket å beholde på banen og hele gamletribunen satte i en massiv pipekonsert. Mjelde tok piruett i sinne og slengte noen gloser opp mot tribunene. I etterkant viste det seg at det var pga skade denne spilleren ble byttet ut.

Dersom målet til enkelte er å dressere den gemene hop på Brann Stadion er det bare å ønske lykke til, for det vil ikke skje. Det at man gir uttrykk for pur glede og vanvittig raseri om en annen er det som skaper nerven ved det å gå på Stadion, det er med på å gi fundament til den helt spesielle atmosfæren. Dersom man ikke skjønner det kan man bare ta med seg godnattbamsen og bysse lalle.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Memelli on October 24, 2011, 22:45:47 PM
Skal ikke dressere noen, jeg, bare skriver min mening, akkurat som du gjør. Jeg gir også uttrykk for pur glede og vanvittig raseri, tro det eller ei så er det andre måter å gjøre det på en å starte en pipekonsert.

Jeg skjønner fortsatt ikke at man må pipe på eget lag for at det skal bli en spesiell atmosfære. Spør du meg så gir ikke piping noe annet enn en spesielt elendig atmosfære, særlig for de som løper utpå der. Forundrer meg hvordan man ikke skjønner at det går innpå spillere (på en negativ måte), når man blir pepet på. Bare å se på Odd det i første kampen de var tilbake på Staddaen etter Kovacs-hendelsen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 22:51:17 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 22:45:47 PM
Skal ikke dressere noen, jeg, bare skriver min mening, akkurat som du gjør. Jeg gir også uttrykk for pur glede og vanvittig raseri, tro det eller ei så er det andre måter å gjøre det på en å starte en pipekonsert.

Jeg skjønner fortsatt ikke at man må pipe på eget lag for at det skal bli en spesiell atmosfære. Spør du meg så gir ikke piping noe annet enn en spesielt elendig atmosfære, særlig for de som løper utpå der. Forundrer meg hvordan man ikke skjønner at det går innpå spillere (på en negativ måte), når man blir pepet på. Bare å se på Odd det i første kampen de var tilbake på Staddaen etter Kovacs-hendelsen.


Hvor massiv var egentlig denne berømmelige pipekonserten igår? Jeg husker 4 anledninger, den ved pause, en når Ojo ville ta corner og resten av laget bare kom gående oppover, den der Mjelde kjører piruett og bruker for mange touch for n`te gang og ved kampslutt. Er det ikke et lite snev av en fjær som blir til flere høns ut og går her?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Memelli on October 24, 2011, 22:53:34 PM
Massiv nok til at det i ettertid har blitt fokus på det i form av spilleruttalelse i media og kommentar fra Sarpsborgs supporterleder eller hva det var.
Title: Sv: Stemningen
Post by: OmOssSjølOgHansaøl on October 24, 2011, 22:55:56 PM
Og massiv nok til at det er flere som føler for å argumentere for pipingen.

Hvis man har betalt penger for å gå på Brann-kamp, kan man sikkert si at man i sin fulle rett til å pipe. Og for den saks skyld er man sikkert i sin fulle rett til å synge motstanderens supportersanger hvis man er misfornøyd med spillet til Brann, og juble hvis motstanderlaget scorer. Men særlig smart ville det ikke vært.

Piping vil verken hjelpe laget eller få Brann-supporterne til å fremstå som en oppegående gjeng i nøytrale øyne. Nå vil kanskje ingen av delene bekymrer dere som påberoper deres demokratiske rett til å pipe - og som dessuten blander inn hvor mye dere betaler for billett og hva spillerne tjener (Jeg ser ikke at noen av delene er særlig relevant). Men for all del, det er jo et fritt land, så gjør hva dere vil, og si hva dere vil for å forsvare det dere gjør. Jeg vil hevde min demokratiske rett til å mene at piping på eget lag er en uting.

Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 22:57:55 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 22:53:34 PM
Massiv nok til at det i ettertid har blitt fokus på det i form av spilleruttalelse i media og kommentar fra Sarpsborgs supporterleder eller hva det var.


Oppkok fra journalister grunnet Skarsfjords tåkete uttalelser etter kampslutt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 24, 2011, 22:59:26 PM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on October 24, 2011, 22:55:56 PM
Og massiv nok til at det er flere som føler for å argumentere for pipingen.

Hvis man har betalt penger for å gå på Brann-kamp, kan man sikkert si at man i sin fulle rett til å pipe. Og for den saks skyld er man sikkert i sin fulle rett til å synge motstanderens supportersanger hvis man er misfornøyd med spillet til Brann, og juble hvis motstanderlaget scorer. Men særlig smart ville det ikke vært.

Piping vil verken hjelpe laget eller få Brann-supporterne til å fremstå som en oppegående gjeng i nøytrale øyne. Nå vil kanskje ingen av delene bekymrer dere som påberoper deres demokratiske rett til å pipe - og som dessuten blander inn hvor mye dere betaler for billett og hva spillerne tjener (Jeg ser ikke at noen av delene er særlig relevant). Men for all del, det er jo et fritt land, så gjør hva dere vil, og si hva dere vil for å forsvare det dere gjør. Jeg vil hevde min demokratiske rett til å mene at piping på eget lag er en uting.




Ok, da er vi enig om å være uenig.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on October 24, 2011, 23:00:08 PM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on October 24, 2011, 22:55:56 PM
Og massiv nok til at det er flere som føler for å argumentere for pipingen.

Hvis man har betalt penger for å gå på Brann-kamp, kan man sikkert si at man i sin fulle rett til å pipe. Og for den saks skyld er man sikkert i sin fulle rett til å synge motstanderens supportersanger hvis man er misfornøyd med spillet til Brann, og juble hvis motstanderlaget scorer. Men særlig smart ville det ikke vært.

Piping vil verken hjelpe laget eller få Brann-supporterne til å fremstå som en oppegående gjeng i nøytrale øyne. Nå vil kanskje ingen av delene bekymrer dere som påberoper deres demokratiske rett til å pipe - og som dessuten blander inn hvor mye dere betaler for billett og hva spillerne tjener (Jeg ser ikke at noen av delene er særlig relevant). Men for all del, det er jo et fritt land, så gjør hva dere vil, og si hva dere vil for å forsvare det dere gjør. Jeg vil hevde min demokratiske rett til å mene at piping på eget lag er en uting.




Så publikum skal bare stilltiende akseptere at Brann ikke engang forsøker å gå i angrep når man spiller på hjemmebane mot eliteseriens desidert dårligste lag? At publikum syns det er greit at Brann-spillerne står og sentrer til hverandre i evigheter langt inne på egen halvdel? Folk er jo faen ikke kommet på Stadion for å se på at klokken tikker mot 90 minutter! Feighet på hjemmebane kan vi vente med til den dagen vi møter Barcelona i e-cup.

For øvrig: Jeg pep ikke selv, men har full forståelse for at folk gjorde det.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Huff on October 24, 2011, 23:11:55 PM
Takk og lov for at Brann fortsatt engasjerer og folk raser og buer når vi ikke engang prøver å spille fotball. Takk og lov for at en fremdeles har et reellt fotballinteressert publikum på stadion. Det er jo tross alt fotball de spiller der oppe. Vi blir aldri Barcelona, men skal vi gi opp av den grunn? Skal vi stå å juble over at vi er blant de klubbene som spiller dårligst fotball i Norge? Og hvordan i all videste verden skal vi kritisere Brann om ikke på kamp? Summetonen, Doddobloggen, e-poster til Bruun eller Gorm? En kan og spørres seg når, om noen gang en kan kritisere klubben. Hva om Brann hadde sparket Torp på dagen etter episoden på Fosshaugane, hva om vi selger stadionnavnet til trøndersodd?

Og jeg buet, både under kampen og på vei ut. Jeg buer aldri på enkeltspillere, men angrer ikke et sekund på at jeg gav inntrykk for min ekstreme misnøye med dritet.Hadde jeg ikke det hadde jeg sluttet ågå påstadion for lengs og sluttet å skrive her inne -for da hadde jeg gitt en god faen i hele klubben.
Title: Sv: Stemningen
Post by: KEO on October 24, 2011, 23:22:05 PM
Quote from: Memelli on October 24, 2011, 22:53:34 PM
Massiv nok til at det i ettertid har blitt fokus på det i form av spilleruttalelse i media og kommentar fra Sarpsborgs supporterleder eller hva det var.


Vet ikke hvor lenge du har vandret inn portene på Stadion, men vist dere kaller gårsdagen hendelse for piping så har du ikke vært på mange kamper i de forrige 10år.
Fotball er lidenskap og lidenskap skal gjøre både godt og vond. I Bergen får du begge deler!
Det er en viktig faktor for at Brann stadion/publikum har blitt kjent for å være de suverent beste i dette landet/Norden og det er lidenskapen og den spontaniteteten hele stadion viser, dette er det som skaper stemning! Vet ikke hvorden det er med deg men jeg har store problemer å være spontant forbanna på spillet/spillere, trener osv for så å vise det med å klappe??
Nei på stadion skal det være rom for at publikum sier sin mening om det hjelper der og da er rævende likegyldig men vist spillerene synest det er ubehagelig så vet de at de bør gi 100% innsats i neste kamp så slipper de det!
Men vist det er spillere som ikke liker det så er Brann feil klubb å spille i.

Merker jeg savner 90 tallet!
Title: Sv: Stemningen
Post by: OmOssSjølOgHansaøl on October 24, 2011, 23:25:11 PM
Quote from: krøvel vellevold on October 24, 2011, 23:00:08 PM
Så publikum skal bare stilltiende akseptere at Brann ikke engang forsøker å gå i angrep når man spiller på hjemmebane mot eliteseriens desidert dårligste lag?


Som vi alle vet har Brann vært inne i en dårlig trend når det gjelder poengfangst, en trend som det har vært / er viktig å snu. Jeg vil i min enfoldighet tro at det som først og fremst trengs for å snu en lang rekke uten seire, er nettopp en seier.

Så ja, jeg aksepterer at Brann sikrer seg inn til pause i første omgang, når publikum først begynner å pipe. Jeg aksepterer at Brann har øynene (litt for stivt og panisk) festet på trepoengeren de endelig har innenfor rekkevidde, etter en periode med økende press for å vinne.

Jeg får meg liksom ikke til å tro at spillerne spiller dårlig fordi de er late eller ikke ønsker å underholde. Men fotball handler mye om flyt og psykologi. Jeg tror spillerne trengte en seier nå, og at de trengte den litt for desperat. Jeg tror ikke de trengte pipekonserten. Jeg tror spesielt ikke de unge trengte den.

Title: Sv: Stemningen
Post by: KEO on October 24, 2011, 23:36:32 PM
Vist spillere og ledere i Brann vil at jeg som tilskuer skal møte på stadion og trofast klappe å heie uansett hva spillerene presterer på gresset så er de faen meg passe naive.
De som er ansatt i SKB har en oppgave i jobben sin å det er å underholde meg som betalende tilskuer.
Vist jeg ikke er fornøyd med det de viser meg så har jeg min fulle rett til å gi de beskjed om det!
For vist ikke vi som tilskuere er fornøyd så har de i utganspunktet ikke noe jobb å gå til!
Title: Sv: Stemningen
Post by: dudo on October 24, 2011, 23:42:21 PM
Underholdningsargumentet blir litt drøyt, for det kan kompenseres for med innsats. Men det skal sies at det er mange av oss som har skreket oss hese - både på stadion, her inne og over øl - over et destruktivt lag uten samhandling - I TRE �R!

Vi må ikke glemme at Skarsfjord var en del av Nilsen-regimet. Den store - og kanskje eneste? - forskjellen er at Rune er en demokrat der Nilsen var en tyrann, og en vesentlig bedre leder. Fotballmessig er jeg ikke sikker på at han er bedre.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Huff on October 24, 2011, 23:58:16 PM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on October 24, 2011, 23:25:11 PM
Quote from: krøvel vellevold on October 24, 2011, 23:00:08 PM
Så publikum skal bare stilltiende akseptere at Brann ikke engang forsøker å gå i angrep når man spiller på hjemmebane mot eliteseriens desidert dårligste lag?


Som vi alle vet har Brann vært inne i en dårlig trend når det gjelder poengfangst, en trend som det har vært / er viktig å snu. Jeg vil i min enfoldighet tro at det som først og fremst trengs for å snu en lang rekke uten seire, er nettopp en seier.

Så ja, jeg aksepterer at Brann sikrer seg inn til pause i første omgang, når publikum først begynner å pipe. Jeg aksepterer at Brann har øynene (litt for stivt og panisk) festet på trepoengeren de endelig har innenfor rekkevidde, etter en periode med økende press for å vinne.

Jeg får meg liksom ikke til å tro at spillerne spiller dårlig fordi de er late eller ikke ønsker å underholde. Men fotball handler mye om flyt og psykologi. Jeg tror spillerne trengte en seier nå, og at de trengte den litt for desperat. Jeg tror ikke de trengte pipekonserten. Jeg tror spesielt ikke de unge trengte den.



Problemet er at kampen ikke er noe engangstilfelle. Det er langt flere enn meg her inne som over lang tid har påpekt av vi ikke har noe offensivt spill utover Gustavs samarbeid med Ojo at det ikke finnes spillemønster, at detikke finnes struktur hverken offensivt eller defensivt. I går toppet det hele seg riktignok. Bevegelsesmønstre, pasningsspill, dette er ting vi ikke har (utover Ojo/Gustav) alle andre har det ingen fremstår i mindre grad som et kollektiv enn oss. Sogndal er dårlige i angrep, men de kan i alle fall forsvare seg (dette holder selvsagt heller ikke i bergen). Jeg buet heller ikke mot spillerne, det er neppe slik at Brann i motsetning til hele resten av TL ikke har spillere som både kan løpe og slå pasninger på midtbanen. Det er derimot mye som tyder på at vi i motsetning til resten ikke trener på slikt, at vi er opptatt med andre ting som dødballer og restitusjon. Jeg mener og bestemt at vi slik spillestilen er per nå ikke vil få en dritt ut av talentene, de er alle helt feile spillertyper og skal vi skape spillere som er tilpasset spillestilen til rivalene våre er det bedre å gi opp. Etter kampen i forgårs valgte jeg å rose noen spillere, resten ville jeg ikke kommentere -rett og slett fordi det virker mer og mer åpenbart at guttene løper rundt som hodeløse kyllinger som ikke aner hva de skal finne på. For meg så det helt bevisst ut da vi lå kompakt -men med dårlig press på ballfører- og polte mot Ojo. Det så ut som dette var planen, akkurat som dette var planen hjemme i cupen mot Sogndal i 70-80 min, da en konsekvent spilte på en Haugen som lå dypt og polte langballer på Ojo) og akkurat som i første omgang borte mot FFK i semifinalen. Når vi varierte var dette når en brukte noen trekk i bakerste ledd for å flytte kantene og Gustav opp rundt Ojo for å vinne andreballen. Klassisk Drillofotball slik parodien på den er, bortsett fra den dårlige defensive organiseringen selvsagt. En skal og legge til at vi er brukbare på offensiv dødball.

Akkurat som landslaget (som er mindre primitivt enn Brann) har vi ikke eget spill og akkurat som landslaget har Brann i realiteten tapt når en har kommet under da har vi ingenting å komme med. Det er selvagt litt urettferdig mot landslaget å sammenligne dem med Brann som trener sammen daglig, men til Drillos ære har han ingen Ojo og Gustav, landslagetmøter ofte ferdighetsmessig langt bedre motstandere -det gjør ikke Brann. Der Brann og overrasket dårlig samspilte lag tidlig i sesongen er vi nå avslørt, ta Gustav ut av kampen så får ikke Ojo ballen, så er en sikret bakover og Branns forsvar er jo famlende. Enkelt arbeid.

At ungdommen ikke leverer er og helt naturlig, de passer jo ikke inn i spillestilen, og det er lite spillestil å passe inn i. I den grad en får pasninger skjer dette i hytt og pine, en aner aldri når løp eller pasninger kommer. Mot aggressive lag blir det nesten latterlig å se på Brannspillere som -når vi må prøve å spille, dvsligger under- stopper opp og ser seg desperat rundt etter medspillere: Hvor faen er Holmvik nå, hva gjør Birkir der, skulle ikke Austin møtt, faen der ble jeg taklet av Hæstad gitt. Det er ikke tilfeldig at Brann er best med kun en teknisk spiller bak Ojo, det offensive spillet består av vekselvs poling/vinne ballen høyt -kanskje Grønner har en fremtid som kant? Vi ser forvirrede redde spillere som ikke aner hva vi skal foreta seg og plutselig likner hele midtbanen på Tijan Jaiteh under Steinar Nilsen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: KEO on October 24, 2011, 23:59:52 PM
Innsats kan da være underholdene:-)
Title: Sv: Stemningen
Post by: Yngve on October 25, 2011, 00:02:15 AM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on October 24, 2011, 23:25:11 PM

Som vi alle vet har Brann vært inne i en dårlig trend når det gjelder poengfangst, en trend som det har vært / er viktig å snu. Jeg vil i min enfoldighet tro at det som først og fremst trengs for å snu en lang rekke uten seire, er nettopp en seier.

Så ja, jeg aksepterer at Brann sikrer seg inn til pause i første omgang, når publikum først begynner å pipe. Jeg aksepterer at Brann har øynene (litt for stivt og panisk) festet på trepoengeren de endelig har innenfor rekkevidde, etter en periode med økende press for å vinne.

Jeg får meg liksom ikke til å tro at spillerne spiller dårlig fordi de er late eller ikke ønsker å underholde.



Om spelarane trur dei er så dårlege at dei kunne tapa for Sarpsborg, så står det dårleg stilt med tilstanden på stadion.

Spelarane kunne gjort det enkelt i går og drept kampen med eit andre mål, og dermed unngått mykje av pipinga.

Men no prøvde dei ikkje, i staden prøvde dei å safa inn ei 1-0 leiing på heimebane mot eit båslag, og det holdt på å gå gale.

DÃ¥ er det greitt at ein pip.

Eg veit ikkje om folk såg engelsk fotball i helga. Wolverhampton låg under 0-2 på heimebane mot Wales sitt svar på Sarpsborg, Swansealona, og McCarthy gjorde to bytter.

Mishagsytringane hagla frå tribuna, legendariske bilete av folk som frådar av sinne.

Men nektar å tru at lokalavisene i West Midlands er fulle av saker om det og at suportarleiaren har vore på treningsfeltet og beklaga det.

Som andre har påpeika, eg er så glad for det engasjementet som er i denne byen, der publikum gjer beskjed når ein er misnøgde, uavhengig av om dei har rett eller ikkje.

Me er engasjerte og stiller visse krav, me er ikkje nikkedokker.

Slik har me det i Brann, og det må Memelli berre akseptera.
Title: Sv: Stemningen
Post by: KEO on October 25, 2011, 00:03:50 AM
Amen!
Title: Sv: Stemningen
Post by: dudo on October 25, 2011, 00:11:44 AM
Quote from: KEO on October 24, 2011, 23:59:52 PM
Innsats kan da være underholdene:-)



Helt klart!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 25, 2011, 08:04:28 AM
Vil det bli utplassert pipepoliti rundt om på Stadion til neste match mot LSK? Kan man forvente å få et nakkedrag dersom man utstøter at aldri så lite "buuuuuuu!!!!".

Et eksempel på herlig buing:

http://www.youtube.com/watch?v=-knYMTK4AEk
Title: Sv: Stemningen
Post by: ostraume on October 25, 2011, 08:09:11 AM
Om Brann hadde ligget under 0-2 mot Sarpelona så ville nok pipekonserten hatt en annen decibel.

Nå synes jeg piping er en uting, i alle fall etter første omgangen, som jo var brukbar. Vi burde ledet 3-0! At så noen piper fordi man triller ball i 30 sekunder før pause blir for drøyt synes jeg. Når det er sagt så var andre omgang (særlig siste 30) elendig, og piping etter kampen var vel fortjent.

edit: og det å opphøye piping generelt til en god ting, noe som gjør Brann til Brann og derfor skal omfavnes, er å trekke det alt for langt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on October 25, 2011, 08:34:02 AM
Men det er ingen tvil om at noen fjær har blitt til en hel hønsegård her. For vår alles kjære Davy er ute i BA i dag, og det er veldig tydelig at han IKKE var på Stadion, men satt varmt og godt nede på Nøstet. Han ser ut til å ha fått det for seg at hele kampen nesten var en sammenhengende pipekonsert. Og det var det ikke.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 25, 2011, 08:41:34 AM
Quote from: Nixon on October 25, 2011, 08:34:02 AM
Men det er ingen tvil om at noen fjær har blitt til en hel hønsegård her. For vår alles kjære Davy er ute i BA i dag, og det er veldig tydelig at han IKKE var på Stadion, men satt varmt og godt nede på Nøstet. Han ser ut til å ha fått det for seg at hele kampen nesten var en sammenhengende pipekonsert. Og det var det ikke.


Wathne er en løs kanon.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Christian on October 25, 2011, 09:27:04 AM
Helt klart. Davy skal bare lage bråk og briske seg. Det var vel såkalt pipekonsert, skjønt det varte vel i hvert tilfelle ikke lengre enn en gjennomsnits punklåt, tre ganger i løpet av kampen. Før pause, cornersituasjonen og så ved kampslutt. Lite å styre med, verken ene eller andre veien.

Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 25, 2011, 18:42:11 PM
Jeg kjører en poll, vi kan telle opp underveis:

Når det er grunn til å irettesette Brann fra tribunehold, er det da akseptabelt med piping?

Ja eller nei, evt vet ikke.

Mitt svar er et rungende ja!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Erlend on October 25, 2011, 18:48:57 PM
Jeg sier også ja (ikke så mange andre måter å irettesette fra tribunehold), så da er stillingen 2-0 til ja
Title: Sv: Stemningen
Post by: Gepard on October 25, 2011, 19:06:45 PM
Definitivt ja. Uten slike reaskjoner reduserers vi til en meningsløs liten klubb i mengden.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on October 25, 2011, 19:15:43 PM
Ja, hvis det ikke bare er grunn til å irettesette, men GOD grunn til å irettesette. Som tidligere sagt, det er veldig mye mer effektivt enn mail, leserbrev etc. Når det gjelder forslaget om å møte opp på trening å formidle frustrasjonen er mitt svar dette: Jeg har et liv utenom Brann også.
Title: Sv: Stemningen
Post by: ostraume on October 25, 2011, 19:17:45 PM
Hva er dette for en latterlig spørsmålsstilling? Svaret ligger jo som premiss i spørsmålet... Oh! La meg prøve en: Når det er grunn til å skyte noen i hodet, er det da akseptabelt med dødsstraff?
Title: Sv: Stemningen
Post by: OmOssSjølOgHansaøl on October 25, 2011, 19:35:24 PM
Quote from: Torvanger on October 25, 2011, 18:42:11 PM
Når det er grunn til å irettesette Brann fra tribunehold, er det da akseptabelt med piping?


Hehe, enig med ostraume, det der er et ledende og dermed ganske verdiløst spørsmål, fordi det allerede i spørsmålsstillingen forutsettes at det er grunn til å irettesette noen. Og det kan det jo være. Vi kan f.eks. tenke oss at RBH kommer utpå matten for å annonsere at man vil selge Stadion-navnet, eller at en Brann-spiller bruker hele kampen på usportsligheter. Da er det betimelig å pipe mot henholdsvis Brann-ledelsen / den konkrete Brann-spilleren. Hvor går egentlig grensen for at noen bør "irettesettes"? Og hvem er det egentlig du vil irettesette, er det klubben Brann, enkeltspillere eller kollektivet utpå banen? Sorry, spørsmålet ditt holder rett og slett ikke mål.

Jeg har noen andre spørsmål:

- Er piping på eget lag noe som vi bør oppfordre til?
- Tror du en spiller som har en dårlig dag vil få teknikk og taiming til å sitte bedre hvis publikum piper på ham?
- Tror du en spiller som er sliten vil revitaliseres hvis publikum piper på ham?
- Tror du spillerne utpå banen automatisk vil tolke piping som uttrykk for et ønske om at det må jobbes med å utvikle et bedre offensivt spillemønster?
- Er synspunkter om spillemønster noe som enkelt kan uttrykkes med pipelyder?
- Er det bedre for Brann-spillerne at vi piper på dem enn at vi synger "Jobbe Brann"?

PÃ¥ alle disse spørsmÃ¥lene ville jeg svart nei. Hvis det betyr noe. Jeg kan ikke egentlig hevde at  spørsmÃ¥lsstillingene er helt objektive. ;)

Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on October 25, 2011, 19:56:45 PM
Hva med dette?

- Er piping greit hvis spillerne gang på gang ikke gidder bli med opp i angrep?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on October 25, 2011, 20:01:44 PM
Hvordan kan man ellers si fra? Det er faktisk slik at det ikke bare er å løpe ut på banen og servere noen gloser.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 25, 2011, 20:16:10 PM
Hva er alternativet til piping? Trampeklapp? En supportiv linedance? Er håpet til de sarte anti-piperne at det heretter blir lydløst på Stadion når det foregår ting på matten som får det til å velte seg i en?

Det går en demarkasjonslinje blant dagens Brannfans, mellom dem som er for eller mot piping. Jeg har en følelse av at de som er imot den vokale varianten kalt piping, befinner seg i et mindretall. Da hjelper det ikke en milimeter da at Brannbloggere slenger om seg med uttrykk som "tullinger" om oss som ga beskjed. Sutrekopper.
Title: Sv: Stemningen
Post by: OmOssSjølOgHansaøl on October 25, 2011, 22:48:43 PM
Quote from: Markmus on October 25, 2011, 20:01:44 PM
Hvordan kan man ellers si fra?


Hvis man er misfornøyd med innsatsen der og da, synes jeg det er bedre å synge "Jobbe Brann" enn å pipe (Synd vi ikke har en egen "You'll never walk alone").

Misnøye med spillestilen bør kunne uttrykkes med f.eks. TIFO, på supportermøte, eller via Bataljonen-ledelsen - som visstnok møter Branns sportslige apparat jevnt og trutt. Litt mer tungvint, men da kommer faktisk budskapet frem, og man viser (spesielt med TIFO og på supportermøte) at man har tenkt gjennom ting og har sine meningers mot.

Title: Sv: Stemningen
Post by: Huff on October 25, 2011, 23:06:31 PM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on October 25, 2011, 22:48:43 PM
Quote from: Markmus on October 25, 2011, 20:01:44 PM
Hvordan kan man ellers si fra?


Hvis man er misfornøyd med innsatsen der og da, synes jeg det er bedre å synge "Jobbe Brann" enn å pipe (Synd vi ikke har en egen "You'll never walk alone").


Det trenger da ikke være innsatsen som er problemet. Jeg kan ''vi må kjempe for å vinne'' men ikke ''slutt å drøye tiden'' og jeg må tilstå at jeg ikke kan alle strofene på ''slutt å stå med 10 mann på fra 30 meter og innover på egen banehalvdel og pol baller på spissen som er alene på topp''. På søndag var det få ting som skilte Brann fra Drillofotballen på sitt værste, det ene skillet går på press på ballfører. Her var Brann for svake og viste lite innsats -noe en selvsagt kan klage på.

Det var derimot slik jeg ser det ikke innsatsen som tilsa at en med en gang en vant ballen polte den i retning Ojo. Det er vel mer kraftkrevende å pole en langpasning 50-60 meter fremover enn å slå en kortmpasning fem meter? Dette var mer et bevisst valg fra Branns side. Jeg reagerte ikke på innsatsen i cupkampen mot Sogndal. Det jeg reagerte på var taktikken som gikk på langballer i retning Ojo fra Haugen. Er vi fornøyde dersom Brann kjemper som løver i 90 minutter fra 30 meter og inn på hjemmebane for å pole ballen i retning Ojo?

Dersom en lager en masse sanger om at Brann må begynne å angripe som et kollektiv og ikke ligge bakpå og pole baller kan dette selvsagt være et alternativ til piping, men snakk om falitteklæring ift den gode gamle gladfotballen vi spilte.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on October 26, 2011, 05:47:41 AM
Her er en som har skrevet blogg om saken:

http://www.brannbloggen.bergen360.no/-/bulletin/show/698110_aa-pipe-eller-ikke-pipe
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on October 26, 2011, 08:17:34 AM
Vittig med det bildet og den bildeteksten på slutten. Ellers er det et godt poeng med at Brann promoterer seg med ordet "lidenskap". De kan ikke klage på at publikum blir sint når de spiller ultradefensivt på hjemmebane mot eliteseriens dårligste lag, i en ikke spesielt viktig kamp. Og samtidig bruke ordet lidenskap.

Nå mener ikke jeg at stemningen kun skal styres av intensiteten. Det er flott hvis vi kan løfte dem av og til. Men monoton tromming og ralling er grusomt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 26, 2011, 08:43:11 AM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on October 25, 2011, 22:48:43 PM
Quote from: Markmus on October 25, 2011, 20:01:44 PM
Hvordan kan man ellers si fra?


Hvis man er misfornøyd med innsatsen der og da, synes jeg det er bedre å synge "Jobbe Brann" enn å pipe (Synd vi ikke har en egen "You'll never walk alone").

Misnøye med spillestilen bør kunne uttrykkes med f.eks. TIFO, på supportermøte, eller via Bataljonen-ledelsen - som visstnok møter Branns sportslige apparat jevnt og trutt. Litt mer tungvint, men da kommer faktisk budskapet frem, og man viser (spesielt med TIFO og på supportermøte) at man har tenkt gjennom ting og har sine meningers mot.




Kudos til deg for at du har selvbeherskelse nok til å gå på akkord med deg selv. Jeg er ikke medlem av Bataljonen og ser ikke hensikten i å sitte med en liten plakat der jeg gir uttrykk for hva jeg mener. Det skal skje i kampens hete, en reaksjon i form av piping er for en fotballfan en naturlig, instinktiv reaksjon. Alle som ikke skjønner det er en noen tullinger.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 26, 2011, 08:46:55 AM
Quote from: krøvel vellevold on October 26, 2011, 05:47:41 AM
Her er en som har skrevet blogg om saken:

http://www.brannbloggen.bergen360.no/-/bulletin/show/698110_aa-pipe-eller-ikke-pipe


Osdal har skjønt det. Generelt er det en av få kvalitetsblogger jeg tar meg tid til å lese, etter Brannkamper.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Wingfoot on October 26, 2011, 09:13:06 AM
Så enig, så enig...
Title: Sv: Stemningen
Post by: Huff on October 26, 2011, 11:11:38 AM
Quote from: krøvel vellevold on October 26, 2011, 05:47:41 AM
Her er en som har skrevet blogg om saken:

http://www.brannbloggen.bergen360.no/-/bulletin/show/698110_aa-pipe-eller-ikke-pipe


Meget bra.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Spelaren on October 26, 2011, 11:28:10 AM
Quote from: krøvel vellevold on October 26, 2011, 05:47:41 AM
Her er en som har skrevet blogg om saken:

http://www.brannbloggen.bergen360.no/-/bulletin/show/698110_aa-pipe-eller-ikke-pipe


Dette oppsummerer mine og manges oppfatning på ein perfekt måte, og det kort og presist formulert i tekstform. Sett i samme lys som Brann.nos "offisielle" blogger så ser det absolutt bedre ut, ja.
Title: Sv: Stemningen
Post by: OmOssSjølOgHansaøl on October 28, 2011, 20:39:44 PM
He he, jeg merket meg at Knut Nærum i dagens "Nytt på nytt" mente at bergensere ikke kunne søke om Ski-OL - med det som hovedgrunn at vi er så sinte. Vi er sinte under Festspillene og til og med rasende på vårt eget fotball-lag. ;)

Title: Sv: Stemningen
Post by: Gulløl on October 28, 2011, 20:47:27 PM
Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on October 28, 2011, 20:39:44 PM
He he, jeg merket meg at Knut Nærum i dagens "Nytt på nytt" mente at bergensere ikke kunne søke om Ski-OL - med det som hovedgrunn at vi er så sinte. Vi er sinte under Festspillene og til og med rasende på vårt eget fotball-lag. ;)


Ã?stlendingene tror at en entusiastisk bergenser er en sint bergenser.
Title: Sv: Stemningen
Post by: monzilla on October 31, 2011, 08:35:00 AM
Rade Prica om buing:
- Jeg er ordentlig forbannet, ikke på dem, men bare rett ut forbannet på alt, og så starter de å bue. De er i sin fulle rett til å bue på oss, og jeg skjønner at de gjør det når vi ligger under så mye. Jeg skjønner veldig godt at de er frustrert. Så kommer jeg med noen fakter mot dem, og det bør jeg ikke gjøre, det er ikke meningen. Det er bare å unnskylde seg, det skal ikke skje, forklarer en ydmyk toppscorer, ifølge NTB.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on October 31, 2011, 08:43:48 AM
Som jeg sa i kamptråden, så har Prica annet å tenke på om dagen ;)

http://i40.tinypic.com/fo3i4x.jpg
Title: Sv: Stemningen
Post by: monzilla on October 31, 2011, 09:04:08 AM
Poenget mitt var litt mer at uavhenig hva man tenker om buing, så syntes jeg uttalelsen til Prica er riktig måte å håndtere det på etter at de har blitt ydmyket på hjemmebane mot Brann.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on October 31, 2011, 09:09:54 AM
Davy Watne om Rosenborg-publikumet:

"De er en skam! � pipe på eget lag er forkastelig. Særlig når de trenger det som mest. De skal jo støtte laget, for svingende. Ikke bryte dem ned. Og å gå løs på deres egen toppscorer utenfor Lerkendal på den måten? Hæ? Dette er en sann skandale. Eg fattar og begripar det ikkje."

Ja, jeg VET ikke om han sa det, men regner med han sa det en gang uten at jeg fikk det helt med meg.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Torvanger on October 31, 2011, 09:18:14 AM
Prica er en ryddig kar, en mann som har skjønt hvordan det henger sammen. Han vet at dersom han hadde stått på tribunene hadde han også reagert.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on October 31, 2011, 09:22:30 AM
Quote from: Torvanger on October 31, 2011, 09:18:14 AM
Prica er en ryddig kar, en mann som har skjønt hvordan det henger sammen. Han vet at dersom han hadde stått på tribunene hadde han også reagert.


Definitivt. Kunne helt klart spart seg for hetsen av egne supportere på Bakke-vis, men han håndterer det helt riktig etter kampen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on February 13, 2012, 10:53:20 AM
Antall mulige ståplasser på en stadion øker fra 20 til 40%

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10043539
Title: Sv: Stemningen
Post by: Huff on February 13, 2012, 16:12:14 PM
Quote from: 1908 on February 13, 2012, 10:53:20 AM
Antall mulige ståplasser på en stadion øker fra 20 til 40%

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10043539


Har ingenting å si for oss dessverre. Brann kommer aldri til å bygge ståplasser på en ny langside, blir for dyrt. Dette kommer alt for sent. Hadde vært greit om de hadde fjernet noen av sitteplassene på Hansatribunen, men tviler. Det må i så fall bli slik at en får plass til flere samtidig som det ikke blir noen prisnedgang for at Brann skal ha interesse av dette.
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on February 13, 2012, 18:36:13 PM
Burde ha fjernet setene på nedre B og C i første omgang...
Title: Sv: Stemningen
Post by: Danny on February 13, 2012, 18:52:39 PM
Både øvre og nedre.
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on February 13, 2012, 19:28:02 PM
Tror det ville holdt med nedre i første omgang.. Når de 2 feltene er fulle, kan vi begynne å fjerne øvre..
Title: Sv: Stemningen
Post by: dokken on February 13, 2012, 19:54:55 PM
Quote from: Huff on February 13, 2012, 16:12:14 PM
Quote from: 1908 on February 13, 2012, 10:53:20 AM
Antall mulige ståplasser på en stadion øker fra 20 til 40%

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10043539


Har ingenting å si for oss dessverre. Brann kommer aldri til å bygge ståplasser på en ny langside, blir for dyrt. Dette kommer alt for sent. Hadde vært greit om de hadde fjernet noen av sitteplassene på Hansatribunen, men tviler. Det må i så fall bli slik at en får plass til flere samtidig som det ikke blir noen prisnedgang for at Brann skal ha interesse av dette.


Visst har dette noe å si for oss. Det er et forslag inne på årsmøtet om nettopp dette: At administrasjonen i Brann skal utrede mulighetene for et ståfelt for syngende supportere. Dersom medlemmene vedtar det, må Brann gjøre som vi sier.

Akkurat som at billettprisene nå er er kuttet fordi årsmøtet vedtok det i fjor.

Signalene fra NFF viser at de ikke vil stå i veien for at Brann feks fjerner setene på ett felt på Hansa. Hvis årsmøtet vedtar forslaget, er det ingen unnskyldning for ikke å gjøre det. Men da må engasjerte medlemmer møte 23. februar og stemme.
Title: Sv: Stemningen
Post by: crm on February 13, 2012, 20:25:01 PM
Selvfølgelig har dette noe å si for oss, alt har noe å si for oss. Som Dokken skriver blir nettopp dette en sak for årsmøtet. Den passive "har ingenting å si"-holdningen tilhører fortiden. Det er medlemmene - altså vi - som eier klubben, og vi kan få til det vi vil.

Om ståplassforslaget: http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article5922177.ece
Title: Sv: Stemningen
Post by: Danny on February 14, 2012, 16:02:23 PM
Vel, jeg tenker at det er mye bedre å samle syngende supportere på de to (eller et av de) øverste, midterste feltene. Da er det lettere for folk på resten av tribunen å henge seg på. Slik det er i dag, går en på de nedre feltene for å bidra, og på de øvre feltene for å oppleve.

Så da ville jeg begynt med ØVRE i første omgang.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Huff on February 14, 2012, 16:10:53 PM
Quote from: dokken on February 13, 2012, 19:54:55 PM

Visst har dette noe å si for oss.


I stand corrected.

Glemte at vi faktisk er et slags demokrati og at medlemmene har tatt tilbake makten.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on February 14, 2012, 20:35:34 PM
Quote from: Danny on February 14, 2012, 16:02:23 PM
Vel, jeg tenker at det er mye bedre å samle syngende supportere på de to (eller et av de) øverste, midterste feltene. Da er det lettere for folk på resten av tribunen å henge seg på. Slik det er i dag, går en på de nedre feltene for å bidra, og på de øvre feltene for å oppleve.

Så da ville jeg begynt med �VRE i første omgang.



De fleste er enig om at øvre ville vært optimalt som supporterfelt. Problemet er at Brann nekter å flytte de som har partoutkort der, eller "tvinge" de til å være med på et supporterfelt.

Er en av de plassene på stadion størst % fornyer partoutkortet sitt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nightfox on February 15, 2012, 03:04:51 AM
Et tiltak kan være å spille av "Bergen te eg dør" som standard noen minutter før spillerne kommer inn på banen, men kutte sangen slik at den bare spiller frem til 2:29 (ref. Youtube).. Det blir med andre ord noe ala VIF og Vålerengen Kjerke...

Kjør debatt......
Title: Sv: Stemningen
Post by: mortenaa on February 15, 2012, 08:45:57 AM
Det er en kampanje på gang i England for å få tilbake ståplasser på en sikker måte etter tysk modell. Man kan da gjøre en seterad om til to stårade, og til f.eks. europeiske kamper hvor man kun kan ha sitteplasser kan de enkelt gjøres om til seter igjen. Sjekk demonstrasjonen her http://www.safestandingroadshow.co.uk/
Noe for Brann?
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on February 15, 2012, 08:51:01 AM
Jeg for min del lurer på hva i all verden norske klubber skal med 40 % ståplasser kontra de 20 som var regelen før.

Title: Sv: Stemningen
Post by: osoerli on February 15, 2012, 09:00:32 AM
Quote from: mortenaa on February 15, 2012, 08:45:57 AM
Det er en kampanje på gang i England for å få tilbake ståplasser på en sikker måte etter tysk modell. Man kan da gjøre en seterad om til to stårade, og til f.eks. europeiske kamper hvor man kun kan ha sitteplasser kan de enkelt gjøres om til seter igjen. Sjekk demonstrasjonen her http://www.safestandingroadshow.co.uk/
Noe for Brann?


Bare halvparten som fÃ¥r sitta i pausen.  HÃ¥par eg er blandt dei heldige.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on February 15, 2012, 09:11:53 AM
Quote from: krøvel vellevold on February 15, 2012, 08:51:01 AM
Jeg for min del lurer på hva i all verden norske klubber skal med 40 % ståplasser kontra de 20 som var regelen før.


Godt spørsmål. Jeg kan ikke se at f.eks. Brann skal ha behov for dette i overskuelig fremtid. Da må demografien på tribunene endres betraktelig. Men sikkert greit å vite at man har mulighet.
Title: Sv: Stemningen
Post by: psv-hasund on February 15, 2012, 09:32:19 AM
Quote from: mortenaa on February 15, 2012, 08:45:57 AM
Det er en kampanje på gang i England for å få tilbake ståplasser på en sikker måte etter tysk modell. Man kan da gjøre en seterad om til to stårade, og til f.eks. europeiske kamper hvor man kun kan ha sitteplasser kan de enkelt gjøres om til seter igjen. Sjekk demonstrasjonen her http://www.safestandingroadshow.co.uk/
Noe for Brann?


Den ståtribunene så kjip ut. Skal det først være ståtribune bør vi gjøre det skikkelig. Det er ingenting som å få hele tribunen bak, over deg når Brann scorer. Se mål etter 10 sek. :-)

http://www.youtube.com/watch?v=Dif7Y_gPzW0&feature=related
Title: Sv: Stemningen
Post by: Wingfoot on February 15, 2012, 09:38:30 AM
En ting som er verdt å ta med i diskusjonen er om tribunene er dimensjonert for ståplasser.

Det blir tross alt en del ekstra vekt i forhold til dagens sitteplasser, type 2-3 gang av nyttelast...
Title: Sv: Stemningen
Post by: Danny on February 15, 2012, 10:16:49 AM
Quote from: Northside on February 14, 2012, 20:35:34 PM...Brann nekter...


Quote from: crm on February 13, 2012, 20:25:01 PM
Det er medlemmene - altså vi - som eier klubben, og vi kan få til det vi vil.


Vil det ikke være av interesse for de på øvre å få oppleve bedre stemning? Trenger som sagt ikke ta begge feltene. Bare B eller bare C. Eller halve B og halve C? Partoukortene der kan flyttes noen få meter til resten av B og C, og de beste plassene på A og D?

Min innskytelse: jeg tror den aller beste organiseringen av supportere på stadion, er å ikke organisere. En jobber heller for å gjøre hansatribunen (øvre og nedre) om til free seating. Mix av partoukort og løsbilleter. Ingen bataljonsfelt, bare en billettrabatt for medlemmer. Da kan supportere organisere seg som de vil på tribunen, enten de er medlemmer i Bataljonen eller ikke.

Synes det er merkelig at Bataljonen skal skille seg fra resten av fansen ved å ha egne felt, særlig når en ønsker å være en paraplyorganisasjon.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on February 15, 2012, 10:33:53 AM
Quote from: Nixon on February 15, 2012, 09:11:53 AM
Quote from: krøvel vellevold on February 15, 2012, 08:51:01 AM
Jeg for min del lurer på hva i all verden norske klubber skal med 40 % ståplasser kontra de 20 som var regelen før.


Godt spørsmål. Jeg kan ikke se at f.eks. Brann skal ha behov for dette i overskuelig fremtid. Da må demografien på tribunene endres betraktelig. Men sikkert greit å vite at man har mulighet.


Hvis BTs ca 4000 sitteplasser hadde blitt omgjort til 8000 ståplasser, så hadde vi hatt ca 8600 ståplasser på Stadion inkl. felt F. Da ville kapasiteten på Stadion vært ca 21300 og ståplasser hadde utgjort 40,4 % av kapasiteten. Jeg ser virkelig ikke for meg behovet for 8000 ståplasser på Stadion...
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on February 15, 2012, 10:43:07 AM
I gullsesongen kunne vi fint hatt brukt for 40% ståplasser, hadde blitt solgt på flekken.
Før BT ble bygget hadde vi også trengt denne regelen. Alle husker vel stillastribunen vi måtte bygge i klokkesvingen?

Per dags dato har ikke Brann bruk for 40% ståplasser, det er det vel ingen som har påstått. Men klubber som Hønsefoss, Haugesund etc. kunne trengt det de årene de er i øverste divisjon for å utvide kapasiteten litt under de "store" kampene.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dokken on February 15, 2012, 13:14:24 PM
Forslaget til årsmøtet presiserer ikke hvor eller hvordan ståfeltet skal være, men sier at administrasjonen skal utrede dette i dialog med supportere og NFF.

Det er naturlig å tenke på f.eks. ett felt (oppe eller nede) på Hansa i første omgang. Det vil gi plass til ca 6-700 stående (mot ca 400 seter). Lydmessig er jeg enig med at et felt oppunder taket vil være en stor fordel (f.eks. Z/D), men andre mener det er viktigere at supporterne er synlige. Visuelt sett er feltet rett bak mål best.

Dette får utredningen/debatten avgjøre. Det er jo uansett ikke aktuelt før tidligst neste sesong. Hovedpoenget nå er å få forslaget vedtatt på årsmøtet, så er prosessen i gang. At NFF åpner for 40 prosent, betyr ikke så mye rent praktisk, men det er jo et viktig signal at forbundet nå er så positiv til ståplasser. For noen år siden var jo målet å utrydde alle ståtribuner.

Torsdag 23. februar er det årsmøte. Møt opp og stem for ståtribune.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on February 15, 2012, 13:31:00 PM
Det positive med 40%-greien er jo NFFs signaler, samt at FKH kan slippe inn litt flere folk (på bortefeltet) mot oss.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Spelaren on February 15, 2012, 14:08:05 PM
Quote from: Northside on February 15, 2012, 10:43:07 AM
I gullsesongen kunne vi fint hatt brukt for 40% ståplasser, hadde blitt solgt på flekken.


Nja. Det var vel først Lyn-kampen, som gav oss 9 poengs forsprang med tre runder igjen, som var utsolgt. Men om prisene var sterkt reduserte kunne det nok ha blitt fleire på Stadion det året ja.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on February 15, 2012, 14:16:54 PM
Quote from: Spelaren on February 15, 2012, 14:08:05 PM
Quote from: Northside on February 15, 2012, 10:43:07 AM
I gullsesongen kunne vi fint hatt brukt for 40% ståplasser, hadde blitt solgt på flekken.


Nja. Det var vel først Lyn-kampen, som gav oss 9 poengs forsprang med tre runder igjen, som var utsolgt. Men om prisene var sterkt reduserte kunne det nok ha blitt fleire på Stadion det året ja.


Var vel først og fremst fire kamper det kunne kommet en del flere tilskuere på i 2007:

- 16.mai. Var vel utsolgt på et blunk, såvidt jeg husker.
- RBK-kampen.
- Lyn-kampen.
- Viking-kampen. Var vel tidenes raskest utsolgte kamp i Norge. Var vel faktisk utsolgt før salget begynte... hehe...
Title: Sv: Stemningen
Post by: crm on February 15, 2012, 14:17:05 PM
Blir interessant å følge diskusjonen om dette på årsmøtet. Forslaget som er lagt inn sier altså ingenting om hvor og hvordan en evt ståtribune skal organiseres, men debatten rundt dette vil nok legge føringer for hvordan ting bli til slutt.

En viktig ting med ståtribuner er at det kan gi flere yngre muligheten til å være med blant de syngende. Jeg selv ble rekruttert inn på Store Stå fordi det var billig og lav terskel for å henge seg med gjengen, selv om de fleste var mye eldre enn meg. Dette kan vi få tilbake nå!

Atter igjen: �rsmøtet 23.februar
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on February 16, 2012, 00:40:16 AM
�nsket om plasser under taket har vært på bordet et par år, men som Northside sier, så sier Brann nei til dette. Det er dessverre ikke så enkelt som å la noen flytte noen få meter den ene eller andre veien. Det er nå engang sånn at folk vil ha sitt sete og da blir det gjerne sånn.

Når det gjelder egne felt er det bare via partoutkort det er medlemskrav. Løssalgsbilletter kan kjøpes av Brann til nedre Frydenbø uten medlemskap. Litt usikker på pris, men det er uten rabatt. Vi har ingen ønske om å skille oss fra resten av fansen, men skulle heller ønske at alle kan føle de hører hjemme i Bataljonen.

"En jobber heller for å gjøre hansatribunen (øvre og nedre) om til free seating. Mix av partoukort og løsbilleter. Ingen bataljonsfelt, bare en billettrabatt for medlemmer. Da kan supportere organisere seg som de vil på tribunen, enten de er medlemmer i Bataljonen eller ikke. "

Dette har vi begynt pÃ¥ og i 2012 er halve felt B og halve C nede, bak mÃ¥l, free seating. Skulle det bli behov for mer, sÃ¥ fÃ¥r vi ta det nÃ¥r den tid kommer.  Medlemskap er inkludert i partoukort prisen, men mulig Ã¥ kjøpe løssalg uten medlemskap.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Gulløl on February 23, 2012, 23:32:40 PM
Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, tror også et større ståfelt kan bli en realitet.
- Den aktuelle tribunen vil jo være Frydenbøe-tribunen. Her er det mange som ønsker å stå på kampene, og vi må se på hvordan vi kan legge til rette for det. Det vil ikke bli i denne sesongen, men eventuelt fra 2013.


http://fotball.bt.no/eliteserien/article225610.ece
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on February 24, 2012, 00:45:33 AM
Det er godt nytt, håper det blir noe av.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on February 24, 2012, 01:15:05 AM
Han nevnte faktisk ståtribune i positive ordlag flere ganger som et virkemiddel hvor Brann ønsket å legge til rette for å bedre stemningen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on February 25, 2012, 10:51:43 AM
Det som skjer er at vi får kanskje B og C på nedre Hansa uten stoler i første omgang.. Men jeg syns det er en ok start..
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on February 25, 2012, 11:46:17 AM
Det er det absolutt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: esp123 on February 25, 2012, 12:25:13 PM
Rent psykologisk er ståtribuner et godt virkemiddel for å bedre stemningen. Det at folk står tettere gjør at man mister hemningene og synger både mer og høyere.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on February 25, 2012, 13:10:59 PM
Quote from: esp123 on February 25, 2012, 12:25:13 PM
Rent psykologisk er ståtribuner et godt virkemiddel for å bedre stemningen. Det at folk står tettere gjør at man mister hemningene og synger både mer og høyere.


Men hvor ofte vil det skje at folk står tettere? Folk kommer jo ikke til å stå to på hver rad, med mindre de må.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on February 25, 2012, 13:16:14 PM
Folk står ikke tett inntil fremmede med mindre det er så mange folk på tribunen at de må, og jeg har ingen tro på at Hansa fylles med en halv gang mer tilskuere enn det er plass til nå.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on February 25, 2012, 14:13:25 PM
Det vil nok tette seg til, ser du på sittetribunene hvor folk står nå så er hvertfall min erfaring at du ofte naturlig, uten å legge merke til det får noen skal sette seg ned, havner mellom to seter.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on February 25, 2012, 15:15:58 PM
Quote from: Markmus on February 25, 2012, 13:16:14 PM
Folk står ikke tett inntil fremmede med mindre det er så mange folk på tribunen at de må, og jeg har ingen tro på at Hansa fylles med en halv gang mer tilskuere enn det er plass til nå.


Ikke bare det, men den økte kapasiteten avhenger jo av at folk står to på hver rad. Og folk gidder ikke stå og se rett inn i bakhodet på den foran, med mindre de må.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on February 25, 2012, 16:38:41 PM
Quote from: Markmus on February 25, 2012, 13:16:14 PM
Folk står ikke tett inntil fremmede med mindre det er så mange folk på tribunen at de må, og jeg har ingen tro på at Hansa fylles med en halv gang mer tilskuere enn det er plass til nå.


Jeg personlig liker ikke å stå tett hvis jeg ikke må, det er godt med litt armplass, men det vil bli større beinplass, det er bra. Veldig sjelden jeg har bruk for setet uansett.
Title: Sv: Stemningen
Post by: haak on March 06, 2012, 13:15:22 PM
Var på Meazza (San Siro) i helga.
47.000 med øredøvende piping til pause på 0-2.
Klarere melding til laget er det ikke mulig å gi.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Utmedsnolken on March 06, 2012, 14:03:04 PM
Quote from: haak on March 06, 2012, 13:15:22 PM
Var på Meazza (San Siro) i helga.
47.000 med øredøvende piping til pause på 0-2.
Klarere melding til laget er det ikke mulig å gi.



Er bare bergensere som gjør det, så tviler på at det kan stemme
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on March 06, 2012, 14:35:29 PM
Quote from: haak on March 06, 2012, 13:15:22 PM
Var på Meazza (San Siro) i helga.
47.000 med øredøvende piping til pause på 0-2.
Klarere melding til laget er det ikke mulig å gi.



Hvordan var stemningen nÃ¥r Inter kom utpÃ¥  til 2. omgang?
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on March 06, 2012, 14:44:13 PM
Quote from: haak on March 06, 2012, 13:15:22 PM
Var på Meazza (San Siro) i helga.
47.000 med øredøvende piping til pause på 0-2.
Klarere melding til laget er det ikke mulig å gi.



Kan ikke være mulig! Etter hva jeg har hørt, så er det bare Brann-supportere i hele verden som piper for å gi grei beskjed til eget lag.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on March 06, 2012, 15:56:36 PM
Quote from: haak on March 06, 2012, 13:15:22 PM
Var på Meazza (San Siro) i helga.
47.000 med øredøvende piping til pause på 0-2.
Klarere melding til laget er det ikke mulig å gi.



Jeg så kampen på TV. Så det var du som ropte "Heia Brann" kampen igjennom.

Herlig kamp for øvrig.
Title: Sv: Stemningen
Post by: haak on March 06, 2012, 20:39:23 PM
Hehe, tenkte at det hadde vore gøy med skikkelig trøkk på stadion igjen.
Inter har førøvrig sin egen "Nystemten".  Pazza Inter Amela.
Når 47.000 synger sammen før og etter kamp får du litt frysninger.
Title: Sv: Stemningen
Post by: storB on March 06, 2012, 21:05:55 PM
Quote from: haak on March 06, 2012, 20:39:23 PM
Hehe, tenkte at det hadde vore gøy med skikkelig trøkk på stadion igjen.
Inter har førøvrig sin egen "Nystemten".  Pazza Inter Amela.
Når 47.000 synger sammen før og etter kamp får du litt frysninger.


Er ikke det litt stusselig på en stadion som tar over 85 000? Altså at det bare var 47 000 innenfor?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on March 06, 2012, 21:23:17 PM
Quote from: storB on March 06, 2012, 21:05:55 PM
Quote from: haak on March 06, 2012, 20:39:23 PM
Hehe, tenkte at det hadde vore gøy med skikkelig trøkk på stadion igjen.
Inter har førøvrig sin egen "Nystemten".  Pazza Inter Amela.
Når 47.000 synger sammen før og etter kamp får du litt frysninger.


Er ikke det litt stusselig på en stadion som tar over 85 000? Altså at det bare var 47 000 innenfor?


Nå er det vel ikke supporterne som bygget ut den stadion. Synd enkelte lag må spille kampene sine på stadioner med alt for stor kapasitet.

Denne hymnen til Inter er ok, men skal jeg velge i Italia så blir det AS Roma sin.
http://www.youtube.com/watch?v=KRFs3vuqopM
Etter 2:30 kutter de musikken litt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: haak on March 06, 2012, 21:24:48 PM
Jo på en måte så blir det vel som om Brann stadion skulle ta 30.000.
Det ble mye lyd men følelsen av at det var lite folk slo meg likevel.
Milano er vel en by på i overkant av en million og Torino er ikke langt unna.

AC Milan hadde ifjor et snitt pÃ¥  54.000 og Inter Milan hadde 57.000.
Det er utsolgt i internoppgjørene og mot Juventus og mye folk mot topplagene Roma og Napoli.
Fikk høre at de ønsker å øke kapasiteten til 96.000 pga av storkampene og CL.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on March 07, 2012, 00:11:36 AM
Var på kamp for et par år siden der med Milan mot Juve, bortefansen måtte stå igjen �N time etter kampen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: vebo on March 07, 2012, 09:56:23 AM
Heller 13000 bergensere enn 50000 italienere..
Title: Sv: Stemningen
Post by: Huff on March 07, 2012, 11:54:30 AM
Quote from: haak on March 06, 2012, 21:24:48 PM
Jo på en måte så blir det vel som om Brann stadion skulle ta 30.000.
Det ble mye lyd men følelsen av at det var lite folk slo meg likevel.
Milano er vel en by på i overkant av en million og Torino er ikke langt unna.

AC Milan hadde ifjor et snitt pÃ¥  54.000 og Inter Milan hadde 57.000.
Det er utsolgt i internoppgjørene og mot Juventus og mye folk mot topplagene Roma og Napoli.
Fikk høre at de ønsker å øke kapasiteten til 96.000 pga av storkampene og CL.


Er vel bykjernen som har en million innbyggere, akkurat som Bergen har 30.000. Skal en sammeligne med Bergen er det snarere 4.mill innbyggere i Milano.

Har forøvrig vært på San Siro selv, og sett Inter i CL mot Leverkusen (Inter startet med Vieiri og Crespo på topp, så det er nopen år siden). Mener å huske at stadionet var omtrent like høyt som rådhuset i Bergen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: roaldinho on March 07, 2012, 15:08:58 PM
Fra C+ kommentator Heggelund på Twitter: "Stakkars Inter får ikke så mye drahjelp av fansen på Meazza. Inter har 88992 tilskuere ... på de fire siste hjemmekampene tilsammen"

Det er overkant av 22000 tilskuere i snitt per kamp. Det er ille.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Ricky on March 07, 2012, 15:23:19 PM
Quote from: roaldinho on March 07, 2012, 15:08:58 PM
Det er overkant av 22000 tilskuere i snitt per kamp. Det er ille.


Spesielt når man har 51.000 i snitt før disse fire kampene.. Og 60.000 i snitt forrige sesong (med 49787 som laveste tilskuertall).
Må jo være snakk om en boikott; en protestaksjon mot ledelsen eller noe..
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on March 11, 2012, 00:45:05 AM
Skjønner de bittelitt da. En seier på 8 kamper for et lag som Inter er ikke akkurat godkjent.
Title: Sv: Stemningen
Post by: roaldinho on March 11, 2012, 01:19:43 AM
Ja, Inter har klassespillere i omtrent hver posisjon og skal kunne kjempe med de beste. Da er tap for antatt dårligere lag ikke akseptabelt, og måten de spilte på var heller ikke mye å skryte av. Det er ikke bare resultatene, men også hvordan laget fremstår på banen. Så jeg forstår de delvis at de ville boikotte.

Nå vant de i går 2-0 borte mot Chievo, så kanskje de er på bedringens vei og de vinner tilbake publikum til neste hjemmekamp.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on March 11, 2012, 05:45:47 AM
Tror ikke de kommer tilbake så fort når de har havnet såpass langt bak toppen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: haak on March 11, 2012, 11:10:35 AM
Et av problemet til Inter er at de har vel ligaens "eldste" lag.
Lite fornying de siste sesongene.
IL Presidente Massimo Morratti har en stor jobb med å fornye laget og ta de til gamle høyder.
Litt profilløst i forhold til nabo AC Milan, og de gnagner nok fansen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Super Hasund on March 11, 2012, 14:30:10 PM
Eg var på Newcastle-Sunderland forrige helg.

Der stod det haugevis med folk å sang mot spillerbussen til Sunderland. Kunne vært artig å fått til mot Vålerengen og Rosenborg.

Edit: her er et klipp http://www.youtube.com/watch?v=oeSHlAB9Jyo
Title: Sv: Stemningen
Post by: Herman on March 11, 2012, 23:16:46 PM
Jeg tviler ikke på at vi i Bergen har landets mest engasjerte og stemningsskapende publikum.

Likevel synes jeg det var endel bedre tidligere.
Jeg tenker tilbake med stolthet og noe vemod på hvordan det var i min ungdom, da jeg kom på kamp og hørte på lang avstand at Store Stå sin harde kjerne allerede var i full fyr og sendte ilninger nedover ryggen min.

Tipper det satte noe frykt i både motstanderlaget og deres gjestende supportergjeng.

Hvorfor har dette endret seg? Er vi "mette" etter gullet?
Har det en sammenheng med oppløsingen av gamle "Store Stå" i forbindelse med utbyggingen av Nye Brann Stadion, eller kan det settes i sammenheng med sammfunnsendringene for øvrig, med et vell av diverse underholdningstilbud i øst og vest..?

Jeg har selv aldri vært en del av nevnte "Store Stå" selv, men kanskje vi må bygge opp en hard kjerne her igjen for å få stemningen opp på fordums nivå igjen.

Hva tror dere?
Title: Sv: Stemningen
Post by: roaldinho on March 12, 2012, 01:26:22 AM
Jeg tror du har et poeng, Herman.

Jeg husker f.eks på begynnelsen av 90-tallet at stemningen var bedre enn det den er nå. Den var elektrisk, og det gikk varmt nedover ryggen på meg. Jeg husker at jeg noen ganger bare lukket øynene i 10-15 sekunder (Når ballen var ute av spill eller lignende) og hørte på storestå lage stemning som pokker. Det er ikke det samme nå, det er ikke den samme harde kjernen som tidligere.
Jeg skulle likt å få en sånn kjerne tilbake, det ville gjort stemningen mye bedre. Og det er noe jeg mener man trenger.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Herman on March 12, 2012, 03:15:51 AM
Quote from: roaldinho on March 12, 2012, 01:26:22 AM
Jeg tror du har et poeng, Herman.

Jeg husker f.eks på begynnelsen av 90-tallet at stemningen var bedre enn det den er nå. Den var elektrisk, og det gikk varmt nedover ryggen på meg. Jeg husker at jeg noen ganger bare lukket øynene i 10-15 sekunder (Når ballen var ute av spill eller lignende) og hørte på storestå lage stemning som pokker. Det er ikke det samme nå, det er ikke den samme harde kjernen som tidligere.
Jeg skulle likt å få en sånn kjerne tilbake, det ville gjort stemningen mye bedre. Og det er noe jeg mener man trenger.


Du har selvfølgelig helt rett, Roaldinho.

Og det som slår meg fra den tiden, er at vi ikke var så mange på stadion.
8-9.000 opplevde jeg flere ganger å se kamper med. Og var det 12-13.000, så føltes det som om hele verden var på Brann-kamp. Vi pep dog alltid på tilskuertallet, selv når stadion var full. Hehe.

Jeg tror ikke den gjengse stadion-gjenger på den tiden var hverken mer eller mindre høylytt enn nå.

Det jeg tror er den store forskjellen, er at Store Stå dro med seg resten av stadion i større grad enn hva vi opplever i dag.

I utgangspunktet skulle man gjerne tro at 100 høylytte supportere spredt over alle tribunene vil "dra med seg" de øvrige supporterne på de respektive tribunene.
Jeg tror dog at 100 syngende supportere fra "den harde kjerne" samlet på ett og samme sted vil ha en større effekt. Der 100 bestemte menn går i en retning vil 10.000 følge. Tror jeg.

Jeg lurer dessuten på om det faktum at flere av oss nå sitter -deriblant jeg- har en effekt på stemningen, i tillegg til at vi er flyttet lenger unna gressteppet.
Store Stå sto jo nærmest "oppå" spillerne.




Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on March 12, 2012, 08:51:21 AM
Løsningen er like enkel som den er vanskelig. Vil du ha "den harde kjerne" tilbake: bli "den harde kjerne"
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on March 12, 2012, 09:20:26 AM
Storestå var flinke til å fyre opp stemningen før kampen startet. Nå spilles høy musikk over annlegget nesten helt frem til kampstart. Da er det umulig åf lage liv på tribunene samtidig. Jeg mener musikken burde opphøre det siste kvarteret før kampstart, slik at man får anledning til å fyre seg opp.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on March 12, 2012, 09:59:57 AM
Nå blir det unummererte plasser denne sesongen midt på Hansa, og fra neste år fjernes kanskje setene. Er vi heldig så fører det til at "den harde kjerne" kanskje kommer 10-20min før avspark.
Skal ikke være noe problem for Brann å skru ned musikken de siste minuttene. Nå spilles den vel fordi det ellers ville vært musestille på stadion.

Det blir mye lettere å dra med seg kompiser på kampene, noe som fører til at vi kanskje blir en større gjeng de neste årene.

Bortsett fra det så er det forbedring å spore på tribunen siste 2 årene. Har tro på at det blir enda bedre stemning denne sesongen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on March 12, 2012, 10:23:17 AM
Skal bli spennende å se hvor mange som har kjøpt p-kort på disse free seating-feltene til Bataljonen. Er det mer enn 30?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Christian on March 12, 2012, 10:47:32 AM
Quote from: krøvel vellevold on March 12, 2012, 10:23:17 AM
Skal bli spennende å se hvor mange som har kjøpt p-kort på disse free seating-feltene til Bataljonen. Er det mer enn 30?

Spørsmålet er vel heller kor mange som hadde partoukort her fra før som har rømt som følge av free seating. Eg har plutselig free seating på A-feltet etter mange år med fast plass. Det har ikkje skremt meg vekk så langt.

NÃ¥r det gjelder stemningen er eg enig i at det var flott med gamle Store StÃ¥ som startet tidlig og skapte stemning før kampen. Eg er mer usikker pÃ¥ om totalen var sÃ¥ mykje bedre enn i dag -  i alle fall ikkje enn i Ã¥rene rundt gullsesongen.

Store stå var bra og det ble trøkk når sittetribunen bak hev seg med, men hele Stadion var vel sjelden med på notene. Det tror eg skjer langt oftere no når vi har fire fullverdige tribuner. Riktignok har det ikkje skjedd for ofte de siste to sesongene, men lell.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Herman on March 12, 2012, 12:37:27 PM
Quote from: Northside on March 12, 2012, 09:59:57 AM
Nå blir det unummererte plasser denne sesongen midt på Hansa, og fra neste år fjernes kanskje setene. Er vi heldig så fører det til at "den harde kjerne" kanskje kommer 10-20min før avspark.
Skal ikke være noe problem for Brann å skru ned musikken de siste minuttene. Nå spilles den vel fordi det ellers ville vært musestille på stadion.

Det blir mye lettere å dra med seg kompiser på kampene, noe som fører til at vi kanskje blir en større gjeng de neste årene.

Bortsett fra det så er det forbedring å spore på tribunen siste 2 årene. Har tro på at det blir enda bedre stemning denne sesongen.



Blir disse unummererte plassene midt på Hansa N�RMEST gressmatten?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on March 12, 2012, 12:50:40 PM
Fra rad en til rad 13. Halve delen av nedre felt B og nedre felt C.
Title: Sv: Stemningen
Post by: aleksanderhjelleseth on March 12, 2012, 15:50:49 PM
Quote from: Lasaron on March 12, 2012, 09:20:26 AM
Storestå var flinke til å fyre opp stemningen før kampen startet. Nå spilles høy musikk over annlegget nesten helt frem til kampstart. Da er det umulig åf lage liv på tribunene samtidig. Jeg mener musikken burde opphøre det siste kvarteret før kampstart, slik at man får anledning til å fyre seg opp.
[/que

det med musikken før kampstart tror eg er en viktig faktor. Den burde, som du skriver, stoppe 10-15 min før kampen begynner. De guttene som fyrte opp stemningen forran frydenbø forgje sesong, kanskje de kan ta ansvar også før kampstart. Må være jævlig for bortelaget å høre lurvelevenet 10min før kamp, kan de få noe å grue seg til :)

Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on March 12, 2012, 21:20:18 PM
Quote from: Christian on March 12, 2012, 10:47:32 AM
Quote from: krøvel vellevold on March 12, 2012, 10:23:17 AM
Skal bli spennende å se hvor mange som har kjøpt p-kort på disse free seating-feltene til Bataljonen. Er det mer enn 30?

Spørsmålet er vel heller kor mange som hadde partoukort her fra før som har rømt som følge av free seating. Eg har plutselig free seating på A-feltet etter mange år med fast plass. Det har ikkje skremt meg vekk så langt.



Brann har vel ikke akkurat gjort det mindre forvirrende med at det blir et supporter felt med free seating(halve c og b) samtidig som de lar felt A være free seating med barnepriser.

Som du sier så er spørsmålet om hvor mange som har rømt, men også hvor mange som har plass der i den tro de har fast sete.Blir ikke overrasket om det både kommer folk med gamle partoutkort på første kamp, og det kommer folk som skal ha "sin plass"

At folk har rømt fra free seating er det ingen tvil om, men om stemningen går ned av den grunn tviler jeg på. En av grunnene til dette er jo å gjøre det enda tydligere at dette er et sangfelt, og de som kun ville ha gode rabbaterte plasser har forhåpentligvis funnet seg andre steder å sitte. Så får vi håpe at antallet som står der øker på sikt, og at folk kommeer tidligere og får opp stemningen tidligere.

Veldig spent på tallene, men ikke lett å finne ut noe.

Title: Sv: Stemningen
Post by: Gulløl on March 13, 2012, 00:03:29 AM
Quote from: stig on March 12, 2012, 21:20:18 PM
Veldig spent på tallene, men ikke lett å finne ut noe.


Trolig fordi det er sikkerhetsgradert informasjon  :P. Bare Brann i eliteserien som mÃ¥ styrebehandle tallene før offentligheten fÃ¥r vite noe. Og neste styremøte, tja kanskje 2 pÃ¥skedag ;)
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on March 13, 2012, 00:45:55 AM
Klarer ikke vi supportere/Bataljonen å fylle free seatingområdet er det bare å pakke sammen alt.. Da er det faen ikke håp om at det skal bli noe bedre stemmning på stadion.......
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on March 13, 2012, 04:59:09 AM
Quote from: aleksanderhjelleseth on March 12, 2012, 15:50:49 PM
Quote from: Lasaron on March 12, 2012, 09:20:26 AM
Storestå var flinke til å fyre opp stemningen før kampen startet. Nå spilles høy musikk over annlegget nesten helt frem til kampstart. Da er det umulig åf lage liv på tribunene samtidig. Jeg mener musikken burde opphøre det siste kvarteret før kampstart, slik at man får anledning til å fyre seg opp.
[/que

det med musikken før kampstart tror eg er en viktig faktor. Den burde, som du skriver, stoppe 10-15 min før kampen begynner. De guttene som fyrte opp stemningen forran frydenbø forgje sesong, kanskje de kan ta ansvar også før kampstart. Må være jævlig for bortelaget å høre lurvelevenet 10min før kamp, kan de få noe å grue seg til :)


Enig i det. Vi får ikke endring i dette i løpet av noen få kamper, det tar tid å endre folks vaner, men hvis dette gjøres før hver kamp, kan det snu. Nå sitter jo folk og holder kjeft helt frem til innmarsj. I år er det også perfekt å få til en slik endring, siden man får unummerert.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on March 13, 2012, 05:00:50 AM
Quote from: 1908 on March 13, 2012, 00:45:55 AM
Klarer ikke vi supportere/Bataljonen å fylle free seatingområdet er det bare å pakke sammen alt.. Da er det faen ikke håp om at det skal bli noe bedre stemmning på stadion.......


Stemningen kan da bli bedre uavhengig av det... Fullt free seating-felt er ikke lik god stemning.
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on March 13, 2012, 07:22:39 AM
Joda.. Men no har vi et eget supporterfelt der vi kan velge så stå i grupper osv.. Vi har fått vekk den kjedelige stille naboen.. Vi har bedre muligheter no..
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on March 13, 2012, 08:01:35 AM
Det er sant, det vil nok gjøre ting bedre.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on March 13, 2012, 09:00:32 AM
Quote from: 1908 on March 13, 2012, 00:45:55 AM
Klarer ikke vi supportere/Bataljonen å fylle free seatingområdet er det bare å pakke sammen alt.. Da er det faen ikke håp om at det skal bli noe bedre stemmning på stadion.......

Da kan du nok begynne å ta frem kartonger og bestille flyttebil...
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on March 13, 2012, 12:08:53 PM
Alltid den like positive krøvel... :P
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on March 13, 2012, 12:58:26 PM
Quote from: 1908 on March 13, 2012, 12:08:53 PM
Alltid den like positive krøvel... :P


Hvordan skal man klare å fylle feltet når Brann ikke kan fortelle folk hvordan man skaffer billetter til dette feltet?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on March 13, 2012, 13:03:36 PM
Eller i det hele tatt hvor feltet er...
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on March 13, 2012, 13:14:02 PM
Er det Brann sin jobb? Eller Bataljonen sin jobb?? Dette er vell fremdeles et Bataljonsfelt vell?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on March 13, 2012, 13:20:06 PM
Er det Brann sin jobb å selge billetter til sine egne kamper?

Kritikken her går jo på at vi ikke ser at potensialet i endringene som er kommet utnyttes og at vi forventer at daffy i etterkant kommer med utspill om at dette beviser at disse endringene derfor ikke fungerer.
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on March 13, 2012, 13:33:59 PM
Joda.. Er Brann sin jobb å selge.. Men Bataljonen har no ikke kommet med noe reklame osv selv til sier at vi har fått oss et egen ståfelt uten faste plasser... Skjønner ikke hvorfor folk forventer så mye ang Daffy.. De fleste burde vite hva denne mannen står for...
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on March 13, 2012, 13:43:35 PM
Quote from: 1908 on March 13, 2012, 13:33:59 PMMen Bataljonen har no ikke kommet med noe reklame osv selv til sier at vi har fått oss et egen ståfelt uten faste plasser...


Det stemmer ikke helt. Bataljonen hadde info over en dobbelside i årsmøteinnkallingen. Så alle medlemmer har i alle fall fått vite om det. Det har også vært nok annen presse på saken slik at de som i utganspunktet er interessert bør ha fått det med seg.

Jeg for min del tror at interessen for et slikt felt er mye mindre enn hva mange tror. Det er rett nok mange som ønsker at det skal være et sånt felt på Stadion. Men en god del færre som selv ønsker å stå der.
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on March 13, 2012, 14:16:52 PM
Vi kan selvsagt se på våre informasjonskanaler om vi kan gjøre noe bedre. Vi vil i hvert fall bruke facebook aktivt nå frem mot seriestart, i tillegg til at vi prøver å holde artikkelen om partoutkort høyt oppe på bataljonen.no.

Jeg må si meg enig med Nixon at noen kan ha et for optimistisk syn på et fritt ståfelt, men tror mye av det skyldes at vi har hatt faste seter i 5 sesonger. Det tar tid å endre vaner, men jeg har troen på at etterspørsel vil øke etterhvert. Vi må skape en kultur for at ståfeltet er et sangfelt og at man kan stå hvor man vil og med hvem man vil til hver kamp. På sikt er jeg optimistisk, selv om vi kanskje for 2012 mister en del veteraner til andre plasser. På samme måte som man mistet mange ved de to flyttingene i 99 og 2000.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on March 13, 2012, 14:31:43 PM
I tillegg tror jeg mange frykter "store Stå" hvor man måtte komme 1-2 timer før kampstart for å få en god plass. I tillegg stod man som sild i tønne der på de store kampene.

Jeg vil tro at etter en del kamper er det grupper med venner som etterhvert står på mer eller mindre samme området kamp etter kamp på dette feltet, kun med små variasjoner.
Da er ikke forskjellen så stor fra det å ha unummerert og kontra free seating. Forskjellen blir at du lettere kan dra med det en kompis eller to ekstra på kamp, uten å måtte stresse for å finne et ledig sete nærmt din plass.

Dersom det viser seg at det blir litt lite folk på dette feltet, så håper jeg de med fast sete rett ved det nye feltet, trekker litt innover midten. Så slipper vi store tomme områder midt på feltet.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on March 13, 2012, 14:49:19 PM
At folk kan trekke inn er også et poeng, siden du vet at du ikke tar plassen fra noen som kommer senere.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on March 31, 2012, 08:29:49 AM
Bra stemning av Bataljonen i går. Nå som det har vært relativt glissent på bataljonsfeltene i et par år, var det riktig å gjøre det unummerert for dem som ønsker det - og samtidig beholde nummerert i utkanten for de som syns den løsningen er best. Nå kan vi samle oss. Jeg fryktet at det kunne bli en buffer mellom nummerert og unummerert fordi vi kanskje ikke klarte å fylle unummerert-feltet. Men det unngikk vi.

Beste syngingen på lenge. I hvert fall kamp og motstander tatt i betrakting. Bataljonen har noe på gang!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on March 31, 2012, 09:03:47 AM
Tydelig at free seating jaget vekk en del personer som ikke bidro til stemningen de siste sesongene. Flere "faste" fjes som var vekke fra midten av nedre Hansa, og det er kanskje like greit.

Har troen på at dette vil fungere bedre og bedre utover sesongen.

"Tjuagutter
Fra fotballrepublikken
Vi e'kje fra Norge
Vi e fra Beeeeergen!"
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on March 31, 2012, 09:55:35 AM
Jeg holder til på gamle sitte. Ikke bare hørtes Bataljonen bedre ut, det såg bedre ut også. Mer som en enhet. Tror dette blir bra.
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on March 31, 2012, 10:15:27 AM
Det gikk nesten overraskende bra. Ingen tvil om at vi var usikre på hvordan det ville slå ut. Brann rapporterte om mange negative tilbakemeldinger i høst, men dette var jo gode greier.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Gulløl on March 31, 2012, 10:25:41 AM
Hva er teksten og melodien på den nye sangen, den rolige som gikk i perioder ??
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on March 31, 2012, 10:47:00 AM
Quote from: Gulløl on March 31, 2012, 10:25:41 AM
Hva er teksten og melodien på den nye sangen, den rolige som gikk i perioder ??


Ro-sen-borg OL������ olé! �! Rosenborg olé olé!
Title: Sv: Stemningen
Post by: dokken on March 31, 2012, 11:31:15 AM

Quote from: Gulløl on March 31, 2012, 10:25:41 AM
Hva er teksten og melodien på den nye sangen, den rolige som gikk i perioder ??


Regner med det er denne, sto lenger oppe i tråden:

"Tjuagutter
Fra fotballrepublikken
Vi e'kje fra Norge
Vi e fra Beeeeergen!" (mel: It's a Heartbreak)

Krøvel: Vi vet alle at du ikke liker "evighetssanger". Men denne var da helt grei. Synes BGG skal få tommel opp for å prøve noe nytt. Det er nesten umulig å lage et skikkelig lydnivå hvis alle sanger skal synges i et rasende tempo på 30 sekunder.

Og vi er da fortsatt veldig langt fra det nesten alle andre klubber i Norge driver med. Disse nyfrelste "Gaukereiret" har for eksempel hengt seg på olé olé, dunk, dunk-bølgen. Helt enig med at det fremstår komplett latterlig:

http://sandnesposten.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=5800

Et tribunesavn i går: Etter Brann-scoringer burde man nesten alltid sette i gang "Byen e Bergen", evt "Gullet ska hem". Da koker selv de som vanligvis holder kjeft, og potensialet for mektig allsang er til stede. � sette i" gang "Her kommer Bergen" blir for ekskluderende da. Er bare supersupporterne som har lært seg teksten på den, den er rett og slett for komplisert.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on March 31, 2012, 11:39:23 AM
Quote from: dokken on March 31, 2012, 11:31:15 AM
Disse nyfrelste "Gaukereiret" har for eksempel hengt seg på olé olé, dunk, dunk-bølgen. Helt enig med at det fremstår komplett latterlig:


Men de skal ha kred for at de faktisk sluttet å synge for å protestere når det skjedde noe på banen...
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on March 31, 2012, 11:41:32 AM
Quote from: dokken on March 31, 2012, 11:31:15 AM

Quote from: Gulløl on March 31, 2012, 10:25:41 AM
Hva er teksten og melodien på den nye sangen, den rolige som gikk i perioder ??


Regner med det er denne, sto lenger oppe i tråden:

"Tjuagutter
Fra fotballrepublikken
Vi e'kje fra Norge
Vi e fra Beeeeergen!" (mel: It's a Heartbreak)

Krøvel: Vi vet alle at du ikke liker "evighetssanger". Men denne var da helt grei. Synes BGG skal få tommel opp for å prøve noe nytt. Det er nesten umulig å lage et skikkelig lydnivå hvis alle sanger skal synges i et rasende tempo på 30 sekunder.

Og vi er da fortsatt veldig langt fra det nesten alle andre klubber i Norge driver med. Disse nyfrelste "Gaukereiret" har for eksempel hengt seg på olé olé, dunk, dunk-bølgen. Helt enig med at det fremstår komplett latterlig:

http://sandnesposten.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=5800

Et tribunesavn i går: Etter Brann-scoringer burde man nesten alltid sette i gang "Byen e Bergen", evt "Gullet ska hem". Da koker selv de som vanligvis holder kjeft, og potensialet for mektig allsang er til stede. � sette i" gang "Her kommer Bergen" blir for ekskluderende da. Er bare supersupporterne som har lært seg teksten på den, den er rett og slett for komplisert.


Nei, det var bare tøys og fanteri - ikke ment som sarkasme mot sangen. Sangen er bra, og det var jaggu på tide at vi fikk innført noe nytt!

Og helt enig angående synging etter scoring. Da har vi potensiale til skikkelig trøkk, men det forutsetter jo at man synger sanger med potensiale for trøkk...
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on March 31, 2012, 11:58:39 AM
Var flere som kommenterte den nye sangen som trist/laber.. At det gikk for treigt og rolig..
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on March 31, 2012, 12:14:28 PM
Hvis du har tid til å kommentere sangen så synger du ikke. Da bør du begynne med deg selv før du klager på de som bidrar.

Det sagt så bryter det litt med det klassiske mønstere for Brannsanger med utpreget trykk og mye stakatto.
Ikke nødvendigvis negativt og greit som en filler-sang, langt bedre enn stillhet.

Den supplementerer sangene med trykk ganske bra, men bør ikke erstatte noe.
Title: Sv: Re: Stemningen
Post by: dudo on March 31, 2012, 12:19:17 PM
Hvis du ikke har tid til å kommentere noe er du en kanarifugl.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on March 31, 2012, 12:25:09 PM
Stemningens Godwins lov?
Title: Sv: Re: Stemningen
Post by: dudo on March 31, 2012, 12:27:53 PM
Nei, bare et fjasete svar på en fjasete kommentar.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on March 31, 2012, 12:50:15 PM
Point still valid, selv om det er en flåsete måte å si det på så hjelper lite å sitte på ræven å klage på stemningen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on March 31, 2012, 12:53:22 PM
Bare bra med noe "treigt og rolig". Spesielt når den sitter så bra som i går. For Bataljonsfeltet synger fortsatt mange av de andre sangene litt for fort. Og spesielt vekselropet snubler fremover i ekspressfart. Ikke lett å hverken høre hva som blir ropt eller lett å henge seg på.
Title: Sv: Stemningen
Post by: psv-hasund on March 31, 2012, 15:35:20 PM
Nå er ikke meningen å regissere hele kampen, men en byen e Bergen, eller gullet ska hem bør synges når ss har fått alle til å reise seg. I går begynte BGG med den nye sangen og den runget ikke så høyt på øvre del av Hansa selvom sangen var bra.

Jeg tror endel av de som ønsker fast pass er flyttet opp på Z. Trykket har vært bedre, men Z sang oftere enn vanlig. Nedre del var veldig bra i begynnelsen, og holdt et trykk. Lettere å få med øvre del av Hansa når volumet er bra

Vekselropet bør vel i år gå mellom nedre del og øvre del av Hansa. Tempoet må isåfall reduseres noe.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dokken on March 31, 2012, 17:10:48 PM
Ser jeg tok feil i sangtittelen når det gjaldt melodien til den nye sangen:

It's a Heartache, ikke -break. Da er den litt enklere å finne:

http://www.youtube.com/watch?v=h8VGQTtENSs
Title: Sv: Stemningen
Post by: Gulløl on March 31, 2012, 17:40:49 PM
En ting jeg la merke til i går var at allsangen på free seating feltet allerede var i gang 15-20 minutter før kampstart med bra trøkk. Håpløst da at de kjører helt andre Brannsanger over høyttaler anlegget samtidig. Helt klart mer stemningsskapende om de i den 10 minutter tidssonen før nystemten starter heller lar sangfeltet gjøre jobben med å fyre opp. I det minste at musikkansvarlig har "antennene helt ute" og stenger av høyttaler musikken om han hører at sangfeltet kjører på med trøkk i det tidsrommet. Dette er noe Bataljonsledelsen burde kunne tatt opp med de ansvarlige i Brann. Snakking og den vanlige orienteringen går bra men ikke boksmusikk som kveler allsangen. Boksmusikken kan de bruke fra 60 til 15 minutter før kampstart. De siste 15 minuttene bør være sangfeltet sin tid. Kan tenke meg at spillerne også vil sette pris på en slik løsning, de sette nok mer pris på sang, trøkk og brus fra tribunene isteden for boksmusikken der de står og venter i tunnelen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Brann_ruler86 on March 31, 2012, 18:27:33 PM
For meg så det ut som om det var langt mer folk på Hansa enn det var på kamper i fjor med tilsvarende tilskuertall. Da var Hansa muligens den mest glisne tribunen av alle. Jeg vet ikke hvordan det var på øvre, men på nedre virket det temmelig fullt på de midterse feltene.

Med tanke på hvor dårlig kampen så har vi stor grunn til å glede oss til det trøkket det blir når vi gjør en god hjemmekamp...
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on March 31, 2012, 19:12:10 PM
Til neste kamp må all tvil fjernes: Sett opp et stort banner på gjerdet vendt inn mot midtfeltene: "Dette er et sangfelt! SYNG!"
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on March 31, 2012, 19:20:40 PM
Quote from: Gulløl on March 31, 2012, 17:40:49 PM
En ting jeg la merke til i går var at allsangen på free seating feltet allerede var i gang 15-20 minutter før kampstart med bra trøkk. Håpløst da at de kjører helt andre Brannsanger over høyttaler anlegget samtidig. Helt klart mer stemningsskapende om de i den 10 minutter tidssonen før nystemten starter heller lar sangfeltet gjøre jobben med å fyre opp. I det minste at musikkansvarlig har "antennene helt ute" og stenger av høyttaler musikken om han hører at sangfeltet kjører på med trøkk i det tidsrommet. Dette er noe Bataljonsledelsen burde kunne tatt opp med de ansvarlige i Brann. Snakking og den vanlige orienteringen går bra men ikke boksmusikk som kveler allsangen. Boksmusikken kan de bruke fra 60 til 15 minutter før kampstart. De siste 15 minuttene bør være sangfeltet sin tid. Kan tenke meg at spillerne også vil sette pris på en slik løsning, de sette nok mer pris på sang, trøkk og brus fra tribunene isteden for boksmusikken der de står og venter i tunnelen.


Jepp! Har skrevet om det samme før, og er helt enig. Ta det opp. Få det gjennom. Fotball er ikke håndball.
Title: Sv: Stemningen
Post by: TheRock on March 31, 2012, 20:26:44 PM
Vekselropet ble litt svekket av at BGG sto midt på, i stedet for litt til høyre som de har gjort tidligere. Da var det på en måte Felt Z mot resten, og det ble nærmest en konkurranse om hvem som greide å rope høyest. I går var det helt spredt.

Ikke akkurat lett å gjøre noe med, for jeg så at BGG i alle fall i starten prøvde å synge mot Felt Z, men bare en liten observasjon.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on March 31, 2012, 22:26:16 PM
Quote from: Gulløl on March 31, 2012, 17:40:49 PM
En ting jeg la merke til i går var at allsangen på free seating feltet allerede var i gang 15-20 minutter før kampstart med bra trøkk. Håpløst da at de kjører helt andre Brannsanger over høyttaler anlegget samtidig. Helt klart mer stemningsskapende om de i den 10 minutter tidssonen før nystemten starter heller lar sangfeltet gjøre jobben med å fyre opp. I det minste at musikkansvarlig har "antennene helt ute" og stenger av høyttaler musikken om han hører at sangfeltet kjører på med trøkk i det tidsrommet. Dette er noe Bataljonsledelsen burde kunne tatt opp med de ansvarlige i Brann. Snakking og den vanlige orienteringen går bra men ikke boksmusikk som kveler allsangen. Boksmusikken kan de bruke fra 60 til 15 minutter før kampstart. De siste 15 minuttene bør være sangfeltet sin tid. Kan tenke meg at spillerne også vil sette pris på en slik løsning, de sette nok mer pris på sang, trøkk og brus fra tribunene isteden for boksmusikken der de står og venter i tunnelen.


Det bør det være mulig å få til. Dette kan vel Bataljonen lett fikse med Brann.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Herman on March 31, 2012, 22:47:17 PM
By the way. Lever "Apostlenes røde gærninger" fremdeles?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on March 31, 2012, 23:54:31 PM
Sær ting å bringe opp, sist jeg sjekket spilte Vegar på bryne, Kristian og Harald tror jeg har flyttet vekk fra byen men Bjørnar skal vel fortsatt eksistere et sted. Såvidt jeg vet var det ingen som førte ting videre når den orginale gjengen forsvant.
Title: Sv: Stemningen
Post by: kabelmann on April 01, 2012, 08:36:01 AM
Sær ting å bringe opp. Også littegranne sært å ha detaljinformasjon om gjengen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on April 01, 2012, 09:30:11 AM
Quote from: Gulløl on March 31, 2012, 17:40:49 PM
En ting jeg la merke til i går var at allsangen på free seating feltet allerede var i gang 15-20 minutter før kampstart med bra trøkk. Håpløst da at de kjører helt andre Brannsanger over høyttaler anlegget samtidig. Helt klart mer stemningsskapende om de i den 10 minutter tidssonen før nystemten starter heller lar sangfeltet gjøre jobben med å fyre opp. I det minste at musikkansvarlig har "antennene helt ute" og stenger av høyttaler musikken om han hører at sangfeltet kjører på med trøkk i det tidsrommet. Dette er noe Bataljonsledelsen burde kunne tatt opp med de ansvarlige i Brann. Snakking og den vanlige orienteringen går bra men ikke boksmusikk som kveler allsangen. Boksmusikken kan de bruke fra 60 til 15 minutter før kampstart. De siste 15 minuttene bør være sangfeltet sin tid. Kan tenke meg at spillerne også vil sette pris på en slik løsning, de sette nok mer pris på sang, trøkk og brus fra tribunene isteden for boksmusikken der de står og venter i tunnelen.


Dette hadde vi en kjapp diskusjon om før kampen. Jeg reagerte på at Brann har uttalt at de ønsker folk tidlig, og stemning til oppvarmingen.

Når da laget løper inn på matten første gangen når anlegget nye høyder og kveler all form for forsøk på stemning.

Vi tar selvsagt dette opp med Brann før neste kamp, og viderebringer supporternes ønsker, så får vi se hva Brann ønsker. Det er de som har koreografien på eget arrangement.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on April 01, 2012, 11:13:26 AM
Forslag om å fjerne setene i sommerpausen dersom det viser seg at "free seating" fungerer:
[URL=http://bgg08.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53:free-seating-en-suksess&catid=2:nyheter]www.bgg08.com[/URL]
Title: Sv: Stemningen
Post by: Eivind on April 01, 2012, 11:40:43 AM
Quote from: dokken on March 31, 2012, 11:31:15 AM
Et tribunesavn i går: Etter Brann-scoringer burde man nesten alltid sette i gang "Byen e Bergen", evt "Gullet ska hem". Da koker selv de som vanligvis holder kjeft, og potensialet for mektig allsang er til stede. � sette i" gang "Her kommer Bergen" blir for ekskluderende da. Er bare supersupporterne som har lært seg teksten på den, den er rett og slett for komplisert.


Helt enig. Tenkte på dette under fredagens kamp. "Her kommer Bergen" er en herlig sang, men den når ikke de store lydtoppene. Utenom setningen "Her kommer Bergen igjen" kan man knapt høre den når man sitter et stykke unna Hansa, det vil si, man hører at den går men det er ikke noe allsangtrykk som drar med seg andre deler av stadion.

Drit i å kjøre "byen e Bergen" og "gullet ska hem" i det 66 minutt når ingenting skjer på banen. Da kan man lalle på "her kommer Bergen". Spar allsangene til situasjoner hvor det faktisk er en mulighet å dra med seg andre deler av stadion, som nettopp rett etter scoring.

My 2 cents..
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on April 01, 2012, 12:26:46 PM
Quote from: Northside on April 01, 2012, 11:13:26 AM
Forslag om å fjerne setene i sommerpausen dersom det viser seg at "free seating" fungerer:
[URL=http://bgg08.com/index.php?option=com_content&view=article&id=53:free-seating-en-suksess&catid=2:nyheter]www.bgg08.com[/URL]


Vi har vel allerede sagt at vi vil vurdere free seating feltet allerede til sommeren. �rsmøtet har bestemt at safe standing skal utredes, og der vil vi hjelpe til.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Brann_ruler86 on April 01, 2012, 12:30:39 PM
Håper det er snakk om å fjerne setene fullstendig og lage vanlige ståplasser. For "Safe standing" er et helt annet prinsipp.

[IMG]http://flairweekly.files.wordpress.com/2012/01/safe-standing.jpg[/img]
Title: Sv: Stemningen
Post by: crm on April 01, 2012, 13:00:17 PM
Quote from: stig on April 01, 2012, 12:26:46 PM
Vi har vel allerede sagt at vi vil vurdere free seating feltet allerede til sommeren. �rsmøtet har bestemt at safe standing skal utredes, og der vil vi hjelpe til.


�rsmøtet sa vel ST�PLASSER skal utredes. Regner med "safe standing" blir ett av alternativene som kommer opp i diskusjonene, men det blir vel også andre muligheter for å ha ståplasser som er godkjent for nasjonale kamper + fleksible ordninger for E-cup.

Blir spennende diskusjon i alle fall. Håper det kommer opp som tema for et medlemsmøte i klubben.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 01, 2012, 13:04:30 PM
Safe standing var nevnt, men kun som en del av underlaget til forslaget. Det som ble vedtatt såvidt jeg husker var at det skulle utredes muligheter for ståtribune.
Title: Sv: Stemningen
Post by: crm on April 01, 2012, 13:15:19 PM
Riktig
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on April 01, 2012, 14:55:25 PM
Oki. Jeg personlig håper vi havner på en fleksibel løsning. Europa må være et mål for en klubb som Brann, og selv om det ikke akkurat blir utsolgt på sånne kamper, er det dumt å miste våre "egne" plasser.
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on April 01, 2012, 14:59:40 PM
Quote from: Brann_ruler86 on April 01, 2012, 12:30:39 PM
Håper det er snakk om å fjerne setene fullstendig og lage vanlige ståplasser. For "Safe standing" er et helt annet prinsipp.

[IMG]http://flairweekly.files.wordpress.com/2012/01/safe-standing.jpg[/img]


Dette er jo verre enn vi har no.. Enten forblir stolene som i dag, eller de forsvinner helt..
Title: Sv: Stemningen
Post by: Brann_ruler86 on April 01, 2012, 15:08:28 PM
Den optimale løsningen ville vært en løsning tilsvarende den de har bl.a. i Malmö med seter som felles ned og blir et ekstra trinn.

http://farm4.static.flickr.com/3404/3421902960_20bffbeaec_o.jpg
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on April 01, 2012, 15:31:51 PM
Quote from: Brann_ruler86 on April 01, 2012, 15:08:28 PM
Den optimale løsningen ville vært en løsning tilsvarende den de har bl.a. i Malmö med seter som felles ned og blir et ekstra trinn.

http://farm4.static.flickr.com/3404/3421902960_20bffbeaec_o.jpg


Sånt som dette på nedre B og C hadde vert stort :D
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on April 01, 2012, 18:48:50 PM
Eneste negative er at vi får sykt med trinn. Og i følge NFF sine regler må vi ha bølgebrytere på hvert femte trinn på en ståtribune.
Title: Sv: Stemningen
Post by: revert on April 01, 2012, 19:02:18 PM
Quote from: Eivind on April 01, 2012, 11:40:43 AM
Quote from: dokken on March 31, 2012, 11:31:15 AM
Et tribunesavn i går: Etter Brann-scoringer burde man nesten alltid sette i gang "Byen e Bergen", evt "Gullet ska hem". Da koker selv de som vanligvis holder kjeft, og potensialet for mektig allsang er til stede. � sette i" gang "Her kommer Bergen" blir for ekskluderende da. Er bare supersupporterne som har lært seg teksten på den, den er rett og slett for komplisert.


Helt enig. Tenkte på dette under fredagens kamp. "Her kommer Bergen" er en herlig sang, men den når ikke de store lydtoppene. Utenom setningen "Her kommer Bergen igjen" kan man knapt høre den når man sitter et stykke unna Hansa, det vil si, man hører at den går men det er ikke noe allsangtrykk som drar med seg andre deler av stadion.

Drit i å kjøre "byen e Bergen" og "gullet ska hem" i det 66 minutt når ingenting skjer på banen. Da kan man lalle på "her kommer Bergen". Spar allsangene til situasjoner hvor det faktisk er en mulighet å dra med seg andre deler av stadion, som nettopp rett etter scoring.

My 2 cents..


Etter scoring bør man vel holde det enklest mulig.

Jeg er ikke fan av at man har en fast greie etter hver scoring, men jeg husker da Brann spilte mot Molde i 2006. Da Brann da scoret 1-1 kokte det bra og hele Stadion stemte i et helvetes "Heia Brann". Hadde man målt desibel tror jeg man ville fått den høyeste scoren på Stadion noensinne.

Jeg sier ikke man skal gjøre det etter hver scoring, men av og til passer det, og da kan det bli et sabla trøkk!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 01, 2012, 20:40:56 PM
Heller ingen fan av retningslinjer og føringer for når en gjør hva, men det bør ikke være noe hinder for at en kan ha synspunkter på når bestemte sanger har best effekt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Eivind on April 01, 2012, 21:07:41 PM
Quote from: revert on April 01, 2012, 19:02:18 PM
Jeg er ikke fan av at man har en fast greie etter hver scoring


Nei, det er ikke jeg heller. Men i situasjoner som har bra potensiale for å dra med seg store deler av stadion, så bør man velge enkle sanger.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Herman on April 02, 2012, 03:33:17 AM
Quote from: Lister on March 31, 2012, 23:54:31 PM
Sær ting å bringe opp, sist jeg sjekket spilte Vegar på bryne, Kristian og Harald tror jeg har flyttet vekk fra byen men Bjørnar skal vel fortsatt eksistere et sted. Såvidt jeg vet var det ingen som førte ting videre når den orginale gjengen forsvant.


Sært?

Hva i alle dager er sært med å stille spørsmål om en spesifikk gruppe supportere fremdeles er organisert og akrive, og det i en tråd som omhandler stemningen og sammensetningen av supportergrupper på tribunene???
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 02, 2012, 07:01:43 AM
Nytt for meg at de fremdeles er aktive, du nærmer deg to hender (om ikke du må begynne på tærne) hvis du skal telle antall år siden jeg hørte noe fra den kanten.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on April 02, 2012, 08:09:08 AM
Her er det jeg kommer på i farten av sanger/rop vi bruker ofte:

Sanger med * er på melodier som ingen andre har.

Sanger:

*Byen e Bergen
*Vi e de beste
Gullet ska hem
Vi e berømte Brann fra Bergen
Dø for Brann alle mann
SK, SK Brann
*Nystemten
No ser eg rødt
-   Ã? Bergen by (samme melodi som den over)
-   SÃ¥ kom igjen (noe forskjell fra de over)
*Niagarafossen, London og Paris
*Her kommer Bergen igjen
Kjuagutter fra Fotballrepublikken (BLIR vel en gjenganger i hvert fall)

I tillegg har vi noen som brukes av og til:

Kjukk og feit og full (ev. vi rykker aldri ned), Vestlandets konger og Vi é Brann fra Bergen.

Rop:

Heia Brann
Vi e Brann - Bergens stolthet
Kjør over pakket
Kom igjen Brann


Noen som kommer på flere?
Title: Sv: Stemningen
Post by: abe78 on April 02, 2012, 08:17:08 AM
Sanger:
Vi er Brann

Rop:
Hater NFF
Av med Byxorna
Title: Sv: Stemningen
Post by: ostraume on April 02, 2012, 08:53:25 AM
Vi skal knuse trommen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: YadaYada on April 02, 2012, 09:32:40 AM
Sanger
Her kommer Bergen sine gutter
Drite på Oslo by (andre som bruker denne melodien?)

Rop
jobbe brann
Heeee-lålilåli.. same joik

Sjelden:
Eg e født i Bergen

"Litt" mer sjelden...
Vi é seriemester
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on April 02, 2012, 09:38:14 AM
"Drite pÃ¥ Oslo by"er en sang som bør ut av reportoaret. Den er bare flau. For det første er det evigheter siden VIF spilte pÃ¥ Bislett. Og Ã¥ synge "driiiiiiiiiiiiiiiiiiiite, driiiiiiiiiiiiiite" er faktisk ikke spesielt tøft. Skal vi rekruttere annet enn fjortiser i fremtiden, sÃ¥ mÃ¥ vi fjerne sÃ¥nne pinlige sanger. Det handler ikke om Ã¥ være prippen eller noe. Det handler om Ã¥ ha litt selvrespekt og en minimumsstandard for hva som kan synges. Den minimumsstandarden bør ligge over femÃ¥rsstadiet. 
Title: Sv: Stemningen
Post by: posemedsnopi on April 02, 2012, 11:25:43 AM
Vet ikkje om det var på grunn av "free seating", men har aldri hørt så mye trykk fra Hasunds Huns som mot Ulf Sandnes. For første gang overdøvde de Bataljonsfeltet totalt nede på felt Z.

Ellers var den nye sangen kjip. Mangler all den sjarm våre beste supportersanger er kjent for.
Title: Sv: Stemningen
Post by: aleksanderhjelleseth on April 02, 2012, 14:10:43 PM
Quote from: krøvel vellevold on April 02, 2012, 09:38:14 AM
"Drite pÃ¥ Oslo by"er en sang som bør ut av reportoaret. Den er bare flau. For det første er det evigheter siden VIF spilte pÃ¥ Bislett. Og Ã¥ synge "driiiiiiiiiiiiiiiiiiiite, driiiiiiiiiiiiiite" er faktisk ikke spesielt tøft. Skal vi rekruttere annet enn fjortiser i fremtiden, sÃ¥ mÃ¥ vi fjerne sÃ¥nne pinlige sanger. Det handler ikke om Ã¥ være prippen eller noe. Det handler om Ã¥ ha litt selvrespekt og en minimumsstandard for hva som kan synges. Den minimumsstandarden bør ligge over femÃ¥rsstadiet. 


må hive meg med krøvel her, synst også denne bør ut av reportoaret, det må da finnes andre ting vi kan synge om oslo? bare til å velge å vrake. etterlyser også mer flagg på frydenbø, måtte gått ann å hatt en oppbevaringsboks for store/små flagg på stadion? mot ulf låg eg merke til noen relativt store flagg i rødt, hvit og svart som eg synst var skikkelig stilig, mer flagg til folket!
Title: Sv: Stemningen
Post by: laxn on April 02, 2012, 14:33:32 PM
Liker ikke utviklingen med 17. Mai flagging mens kampen pågår. Det er endel mennesker bak som også ønsker å se kampen. Vi er ikke kanari som driter i hva som skjer på banen. Ta litt hensyn til dem også. Eventuelt flagg kun under stopp i spillet eller still dere på en side.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on April 02, 2012, 15:16:00 PM
Når det gjelder originalitet, som noen etterlyser: Er det noen som er originale, så er det jo oss. Vi er kanskje ikke den supportergjengen som synger mest eller høyest (selv om sist kamp var et håp om at det kan forandre seg), men vi har en originalitet som vi i stor grad kan være stolte over:

Nystemten. Vi snakker om en sang som er 222 år gammel. Hvor mange supportergjenger i verden har en sang som er så gammel? Hvor mange klubber har spillerne oppmarsjert til en "nasjonalsang" for hjembyen før kampstart?

Byen é Bergen. Den rolige versjonen er en av de mest geniale supporterreferenger i verden. En stigning i
melodien som er helt enorm. Sammen med Vi é de beste, så er det antagelig de to lengstlevende supportersanger i Norge. Hvor mange andre i Norge har supportersanger som er 40 år gamle?

Her kommer Bergen igjen, Niagarafossen, Her kommer Bergen sine gutter, Eg e født i Bergen, osv. Hvor mange supportergjenger i verden har mange gamle bysanger i sitt reportoar?

Dette er ting som gjør oss temmelig unike - ikke bare i nasjonal målsestokk.

Når vi i tillegg også styrer unna lalling (bortsett fra Skarsfjord-sangen som er slik i originalversjonen, og mellompartiet i Byen é Bergen), trommer, megafoner, forsanger med ryggen til, forza, allez-allez, oléolé og annet piss, så vil jeg hevde at vi i sum er veldig originale. Men for all del; vi skulle gjerne hatt et enda større reportoar. Veien dit er enkle sanger. Lett og kortfattet tekst (med skikkelige ord, vel og merke) og kjente melodier.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on April 02, 2012, 16:21:34 PM
Nei, det er ikke originalitet eller utvalg det har skortet på de siste par årene. Heller evne og ønske om å støtte laget i motgang.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dudo on April 02, 2012, 16:28:13 PM
Heller entusiasme enn evne og ønske, om du spør meg. Vi skal inspirere dem på banen, men det er ikke en ensidig greie - de må også inspirere oss. Begge deler har det vært lite av. En ond sirkel.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on April 02, 2012, 16:54:15 PM
Joda, entusiasme også. Burde tatt det med. Men de andre punktene er også viktige etter min mening. For jeg synes kanskje vi har blitt vel storforlangende på hvor mye vi må først få fra banen før vi gjør en innsats selv. Og der har jeg selv ikke vært noe som helst bedre enn andre.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Danny on April 02, 2012, 21:10:04 PM
En sang jeg husker ble sunget i 2008:

Byen blant de syv fjell
vårt eget, lille land
Du vet at
Vi e fra Bergen
Vi e Sportsklubben Brann

til solskinnsmelodien Daydream Believers - Monkeys

Hvor hører forresten Hasunds hund til? Nedre D (Z)?

Title: Sv: Stemningen
Post by: Brann_ruler86 on April 02, 2012, 21:16:27 PM
Den sangen er ny for meg, men jeg ser gjerne at den blir gjenopptatt. Den har potensiale til å skape trøkk, og teksten var heller ikke så verst.

http://youtu.be/6gSmqNIJQbY
Title: Sv: Stemningen
Post by: hansastril on April 02, 2012, 22:06:41 PM
Det eg merket spesielt bra mot Ulf var kor utrolig ustemte vi var. Merket det spesielt på D, med Z i ryggen og syngefeltet rett ved siden av. Vi sang Byen e Bergen og syngefeltet sang Her kommer Bergen etter scoring feks. Skjedde ofte også. Får vi hele hansa samstemt blir det mye bedre trøkk!
Title: Sv: Stemningen
Post by: bergensgutt95 on April 02, 2012, 23:48:12 PM
Ny sang!

"Tjuagutter
Fra fotballrepublikken
Vi ekje fra Norge,
Vi e fra Beeeeeeeeergen"
UTEN noe trommegreier selvsakt ;)
med denne melodien:


http://www.youtube.com/watch?v=HHJoFSilOOw&feature=player_embedded
IKKE brukt av noen andre i norge så langt ! Og en av de fineste melodiene som vi har kommet over, samt en tekst som det er lett for en hver å lære seg :)
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on April 03, 2012, 00:46:32 AM
Fantastisk melodi om den får runge i alle fall.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 03, 2012, 01:53:12 AM
Quote from: hansastril on April 02, 2012, 22:06:41 PM
Det eg merket spesielt bra mot Ulf var kor utrolig ustemte vi var. Merket det spesielt på D, med Z i ryggen og syngefeltet rett ved siden av. Vi sang Byen e Bergen og syngefeltet sang Her kommer Bergen etter scoring feks. Skjedde ofte også. Får vi hele hansa samstemt blir det mye bedre trøkk!


Intet nytt, sånn har det vært i mange år.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 03, 2012, 01:54:00 AM
Quote from: bergensgutt95 on April 02, 2012, 23:48:12 PM
Ny sang!

"Tjuagutter
Fra fotballrepublikken
Vi ekje fra Norge,
Vi e fra Beeeeeeeeergen"
UTEN noe trommegreier selvsakt ;)
med denne melodien:


http://www.youtube.com/watch?v=HHJoFSilOOw&feature=player_embedded
IKKE brukt av noen andre i norge så langt ! Og en av de fineste melodiene som vi har kommet over, samt en tekst som det er lett for en hver å lære seg :)


Jeg får ikke opp link om hvilken melodi det er?? Skriv den, så kan jeg youtube den.
Title: Sv: Stemningen
Post by: bergensgutt95 on April 03, 2012, 02:13:40 AM
Quote from: Klaus_Brann on April 03, 2012, 01:54:00 AM
Quote from: bergensgutt95 on April 02, 2012, 23:48:12 PM
Ny sang!

"Tjuagutter
Fra fotballrepublikken
Vi ekje fra Norge,
Vi e fra Beeeeeeeeergen"
UTEN noe trommegreier selvsakt ;)
med denne melodien

http://www.youtube.com/watch?v=HHJoFSilOOw&feature=player_embedded
IKKE brukt av noen andre i norge så langt ! Og en av de fineste melodiene som vi har kommet over, samt en tekst som det er lett for en hver å lære seg :)


Jeg får ikke opp link om hvilken melodi det er?? Skriv den, så kan jeg youtube den.


Το αλλο μου μισο sÃ¥ nr 3 derfra, hehehe :)  om ikke denne gÃ¥r heller http://www.youtube.com/watch?v=HHJoFSilOOw
Title: Sv: Stemningen
Post by: TheRock on April 03, 2012, 02:36:25 AM
Kan også være greit å nevne at den teksten der starter fra toppen 6 sekunder uti, altså at videoen starter på "ekje fra Norge"-delen. Takk for tekst og link forøvrig, slet med å oppfatte "fra fotballrepublikken" når jeg sto til høyre på felt B. Trekker litt på i'en som i linken der? Altså, "Fra fotballrepubliiiiikken" ?

Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on April 03, 2012, 06:17:48 AM
Det stemmer TheRock.

Hansastril:
QuoteDet eg merket spesielt bra mot Ulf var kor utrolig ustemte vi var. Merket det spesielt på D, med Z i ryggen og syngefeltet rett ved siden av. Vi sang Byen e Bergen og syngefeltet sang Her kommer Bergen etter scoring feks. Skjedde ofte også. Får vi hele hansa samstemt blir det mye bedre trøkk!


Slik vil det alltid være når kjernen av to grupper (nedre Hansa og Z) står så pass langt fra hverandre. Hadde Z-gjengen vært på øvre B eller C ville vi uten tvil vært samstemt.
Bortsett fra det kunne vi hatt forsanger som hadde styrt mer, men tviler på at det faller i smak hos alle her ;)
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 03, 2012, 06:47:59 AM
Herlig melodi, og liker ogsaa teksten. Haaper denne kan faa godt fotfeste.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 03, 2012, 06:54:52 AM
En klassiker av en melodi dette ja :

http://www.youtube.com/watch?v=h8VGQTtENSs

Noen som klarer å lage en tekst til denne?

http://www.youtube.com/watch?v=wcVLeUFW-AM

Kan jo og legge til det klassiske ropet fra Gompie sin 90-talls versjon Who the Fuck is Alice : "Bergen...vi e Brann fra Bergen"

"Vi synger alle sammen for våres kjære Brann
Vi synger alle sammen, hver kvinne og hver mann
For i hele våres liv har vi elsket SK Brann fra Bergen
BERGEN! VI E BRANN FRA BERGEN!!!

I over 100 år har vår klubb no vist seg fram
Vi elsker det vi ser ja vi elsker SK Brann
Ja i hele våres liv har vi elsket SK Brann fra Bergen
BERGEN! VI E BRANN FRA BERGEN!!!

;)



Title: Sv: Stemningen
Post by: roaldinho on April 03, 2012, 07:18:44 AM
Den der 'living next door to alice'.

Refrenget: " Jeg vetsje hva jeg gjør her, eller hvorfor jeg er her,jeg nekter slite benken mens talentet kastes bort, men i mange kamper nÃ¥ har et klippekort blitt delt ut jevnlig.  (sang til talentsatsingen)

Ment som en spøk, men samtidig er jeg imponert av min kreativitet på få minutter :p
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 03, 2012, 07:20:09 AM
HA HA  :D
Title: Sv: Stemningen
Post by: Utmedsnolken on April 03, 2012, 09:04:49 AM
Man klarer jo ikke å synge samstemt (eller i samme hastighet) i en liten gjeng på bortekamp, så skal godt gjøres å få det til på en stor tribune
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on April 04, 2012, 08:22:47 AM
Var litt usikker på om billettsalg var blitt den nye stemningen, men tar sjansen på å skrive det her. Moderator får slette dersom jeg er helt i utakt med resten av forumet...

Jeg ser at Tommy Sulen har et innlegg i BT om stemningen på Brann Stadion. Eller rettere sagt mangelen på stemning på Brann Stadion. Sulen, som vel står bak en av de mest skandaløse pauseunderholdningene i Brann sin historie og som dermed vet litt om dårlig stemning på Stadion, har noen gode poenger som vel alle er enige om. Men han er også helt ute på supporterviddene når han kommer med mer eller mindre gode forslag til hva som kan gjøres. Han vil blant annet ha mer styrt stemning fra speaker med rop, bølgen og vitser. For noen gode lattersalver i løpet av en kamp skal visstnok gjøre underverker!:)
Title: Sv: Stemningen
Post by: psv-hasund on April 04, 2012, 08:37:35 AM
Sulen er nok litt i utakt med majoriteten på dette forumet. Jeg tror noen av forslagene kan gjøre at flere på stadion blir med på å bidra litt, men for Hansa tribunen blir det tåpelig med vitser fra speaker, bølgen og "hemmelige" tegn fra Skarsfjord :-)

Title: Sv: Stemningen
Post by: roaldinho on April 04, 2012, 08:43:20 AM
Hva med en forsanger? Burde tatt et skikkelig grep og fått alle de som vil synge stå sammen, for ingen er tjent med at det står en liten gjeng og prater med hverandre, sender sms, eller annen meningsløs aktivitet.

Har sjekket ut litt angående Fugla og hvorfor det høres ut som de går på repeat. Det er fordi flere av sangene de bruker tar minst et halvt minutt å få gjennom, og dermed kan det virke som at det går på repeat.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 04, 2012, 09:17:35 AM
�nsker vi å lære noe som helst fra den gjengen annet enn hvordan en ikke skal gjøre det?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Eivind on April 04, 2012, 10:11:27 AM
Quote from: Nixon on April 04, 2012, 08:22:47 AM
Var litt usikker på om billettsalg var blitt den nye stemningen, men tar sjansen på å skrive det her. Moderator får slette dersom jeg er helt i utakt med resten av forumet...

Jeg ser at Tommy Sulen har et innlegg i BT om stemningen på Brann Stadion. Eller rettere sagt mangelen på stemning på Brann Stadion. Sulen, som vel står bak en av de mest skandaløse pauseunderholdningene i Brann sin historie og som dermed vet litt om dårlig stemning på Stadion, har noen gode poenger som vel alle er enige om. Men han er også helt ute på supporterviddene når han kommer med mer eller mindre gode forslag til hva som kan gjøres. Han vil blant annet ha mer styrt stemning fra speaker med rop, bølgen og vitser. For noen gode lattersalver i løpet av en kamp skal visstnok gjøre underverker!:)


Dette innlegget til Sulen var ikke ironi? Haha, var bombesikker når jeg leste det at dette måtte være et humoristisk innlegg!
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on April 04, 2012, 10:25:10 AM
Quote from: roaldinho on April 04, 2012, 08:43:20 AM
Hva med en forsanger? Burde tatt et skikkelig grep og fått alle de som vil synge stå sammen, for ingen er tjent med at det står en liten gjeng og prater med hverandre, sender sms, eller annen meningsløs aktivitet.

Har sjekket ut litt angående Fugla og hvorfor det høres ut som de går på repeat. Det er fordi flere av sangene de bruker tar minst et halvt minutt å få gjennom, og dermed kan det virke som at det går på repeat.

Jeg registrerer at du beunderer Kanaris, men vi har stolthet nok til å styre unna denne trendy stilen deres. Noen klovn som står foran fansen med ryggen til banen og megafon i hånden, vil du aldri se på Bataljonens tribune. At noen hadde gått ned foran gjengen og fyrt opp folk i perioder der folk er treige å få med på sang, er imidlertid en OK ting. Folk trenger av og til et spark i ræven. Men å ha en klovn stående der nede som skal styre stemningen i større deler av kampen? Glem det!
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on April 04, 2012, 10:34:46 AM
Quote from: Eivind on April 04, 2012, 10:11:27 AM
Quote from: Nixon on April 04, 2012, 08:22:47 AM
Var litt usikker på om billettsalg var blitt den nye stemningen, men tar sjansen på å skrive det her. Moderator får slette dersom jeg er helt i utakt med resten av forumet...

Jeg ser at Tommy Sulen har et innlegg i BT om stemningen på Brann Stadion. Eller rettere sagt mangelen på stemning på Brann Stadion. Sulen, som vel står bak en av de mest skandaløse pauseunderholdningene i Brann sin historie og som dermed vet litt om dårlig stemning på Stadion, har noen gode poenger som vel alle er enige om. Men han er også helt ute på supporterviddene når han kommer med mer eller mindre gode forslag til hva som kan gjøres. Han vil blant annet ha mer styrt stemning fra speaker med rop, bølgen og vitser. For noen gode lattersalver i løpet av en kamp skal visstnok gjøre underverker!:)


Dette innlegget til Sulen var ikke ironi? Haha, var bombesikker når jeg leste det at dette måtte være et humoristisk innlegg!


Kan jeg aldri tenke meg. Vi som husker hans tid som sjefsklovnesupporter for Fyllingen, kan aldri tolke dette som ironi. Han var helt vill på å kjøre igang bølgen, og en gang kom han utkledd som dame...

Her er punktene hans:

- Slagordkonkurranse. Folk skal avgjøre med SMS hvilke som er best, og Store Stå skal adoptere de fem beste.

- han mener speaker må oppfordre til bølgen. Han sier "gi meg en grunn til at ikke bølgen skal gå rundt minst tre ganger i løpet av kamp!".

- Han mener profesjonelle og amatører bør lage demoer med nye sanger, og sende dem inn. En jury skal bestemme hvilke som skal på neste års CD med nye sanger.

- Og så skal vi rope S-K-Brann. Sånn type RO-SEN-BORG, antagelig!

- Han mener speaker må få en tekstforfatter, slik at han kan få publikum til å le 5-6 ganger i hver kamp. Da vil det bli "god stemning" og "løssluppenhet".

- Han mener Skarsfjord skal gi tegn til publikum på storskjerm om hvilken sang han vil at publikum skal synge.
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on April 04, 2012, 10:42:45 AM
Og dette sto i søndagens avis?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 04, 2012, 10:43:12 AM
Denne mannen må jobbe i en markedsavdeling et eller annet sted. Ingen andre kan være på så mye syre.
Title: Sv: Stemningen
Post by: psv-hasund on April 04, 2012, 10:52:47 AM
Quote from: stig on April 04, 2012, 10:42:45 AM
Og dette sto i søndagens avis?


Dagens BT
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on April 04, 2012, 12:45:33 PM
Quote from: kabelmann on April 04, 2012, 12:04:58 PM
Quote from: krøvel vellevold on April 04, 2012, 04:56:37 AM
Men det er ikke OK at vi har en del noen gamle bergenssanger som hyller vår by? Noe som faktisk gjør oss originale? Da er det plutselig et poeng at det ikke er folk i supportermiljøet som har laget dem? Interessant!


Hele bakgrunnen for denne diskusjonen er at du synes andre lags fans er tragiske fordi de lager en tekst og plusser på noe shalalala. Jeg på min side synes ikke det er så forbannet mye mer kreativt å plukke låter fra en gammel Bergens-CD. At vi skal komme til noen enighet om dette ser jeg dog ikke på som veldig sannsynlig, så det er vel like greit å legge diskusjonen død.


Ja jeg synes det er tragisk å stjele sanger (med tilhørende "tekst") fra rivaler. "Lage en tekst og plusse på noe shalalala"? sier du... Hehe... Kan vel heller si at det er "shalala" som er utgangspunktet, og av og til plusse på noe tekst - og stort sett bare klubbnavnet. Når det da også blir shalalala, allezallez, oléolé i omtrent alle sanger, så blir det for dumt.

Du synes det blir for dumt å ta sanger fra en gammel Bergens-CD. Javel, men det er i det minste sanger som er unike for oss, og som er en del av vår identitet som bergenspatrioter. Det er ikke noe vi har hentet fra hvorsomhelst. Og uansett; det er jo bare et lite mindretall av sangene våre som er hentet fra "en gammel Bergens-CD". Men det er slett ikke noe lite mindretall av andre supportergjengers sanger som bruker foran nevnte tulleord. Syns også det blir rart at du syns det er helt OK at vi bruker Brann-sanger som er laget av folk utenfor supportermiljøet (f.eks. Ove Thue), men når det gjelder bergenssanger så er det plutselig negativt å bruke sanger av folk utenfor supportermiljøet (f.eks. Fred Ove Reksten eller BMO).

Men som du sier; vi blir nok ikke enige nei.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on April 04, 2012, 12:52:33 PM
Quote from: Nixon on April 04, 2012, 12:44:59 PM
Quote from: kabelmann on April 04, 2012, 12:04:58 PM
Quote from: krøvel vellevold on April 04, 2012, 04:56:37 AM
Men det er ikke OK at vi har en del noen gamle bergenssanger som hyller vår by? Noe som faktisk gjør oss originale? Da er det plutselig et poeng at det ikke er folk i supportermiljøet som har laget dem? Interessant!


Hele bakgrunnen for denne diskusjonen er at du synes andre lags fans er tragiske fordi de lager en tekst og plusser på noe shalalala. Jeg på min side synes ikke det er så forbannet mye mer kreativt å plukke låter fra en gammel Bergens-CD. At vi skal komme til noen enighet om dette ser jeg dog ikke på som veldig sannsynlig, så det er vel like greit å legge diskusjonen død.


Vi kan kanskje konkludere med at vår originalitet ikke alltid er så kreativ. Noe jeg tror de aller fleste lever veldig godt med.


Vi kunne sikkert vært mye mer kreative ja, for det er ikke sÃ¥ mange nye sanger som har kommet de siste Ã¥rene. Men nÃ¥r det gjelder Ã¥ ta bergenssanger som ikke er laget av folk i supportermiljøet, sÃ¥ det er jo bare snakk om noen fÃ¥: Niagarafossen, Her kommer Bergen igjen og Her kommer Bergen sine gutter. I tillegg til Nystemten. Det er de fire jeg kommer pÃ¥. 
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on April 04, 2012, 13:03:34 PM
Jeg personlig synes det er helt topp med disse bergensangene. Synes ikke de skal nedvurderes til noen annenrangs tribunesanger. For hvor mange andre klubber kan vise til noe tilsvarende? Det er ikke mange lag og byer som kan ha konserter i timesvis med kun klubb- og bysanger slik vi f.eks. hadde i Spektrum under cupfinalehelgen.

Men selve diskusjonen her virket litt dødfødt når den ene var mest opptatt av originalitet og den andre kreativitet. Hvis jeg oppfattet det rett. For det trenger som sagt ikke være noen 100 % sammenheng mellom disse to.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 04, 2012, 15:49:27 PM
Liker veldig godt refrenget til  "Omgitt av Fjeller" (herlig tekst pÃ¥ versene og) som Fred Ove  Reksten synger...men den bør synges i et betraktelig roligere tempo enn originalen  ;)

"Syv fjell vi har syv fjell rundt Bergen vår by
De e´kkje det eneste på vår menu
Vi har Bryggen og Hansa og regn fra hver sky
SÃ¥ takk Gud vi e omgitt av fjeller"

For de som aldri har hørt denne klassikeren finner dere en smakebit her : http://www.rockipedia.no/Vault.aspx?entity=209590
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on April 04, 2012, 19:03:46 PM
Jeg savner "1-0, vi tar seriegull!"  :)

Forøvrig er det helt sykt å lese det han der i BT skreiv.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 04, 2012, 21:48:47 PM
Quote from: kabelmann on April 04, 2012, 11:48:41 AM


Hehe for et jævla selvhøytidelig fjols du er.

Der kom en reaksjon. Ble du provosert når noen trakk lokaltilhørigheten din i tvil?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 04, 2012, 21:50:01 PM
Quote from: dex1974 on April 04, 2012, 15:49:27 PM
Liker veldig godt refrenget til  "Omgitt av Fjeller" (herlig tekst pÃ¥ versene og) som Fred Ove  Reksten synger...men den bør synges i et betraktelig roligere tempo enn originalen  ;)

"Syv fjell vi har syv fjell rundt Bergen vår by
De e´kkje det eneste på vår menu
Vi har Bryggen og Hansa og regn fra hver sky
SÃ¥ takk Gud vi e omgitt av fjeller"

For de som aldri har hørt denne klassikeren finner dere en smakebit her : http://www.rockipedia.no/Vault.aspx?entity=209590


Bytte ut Bryggen med Brann
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 04, 2012, 23:35:10 PM
Da må linjen isåfall bli : "Vi har Brann, vi har Hansa og regn fra hver sky..."

Ikke dumt forslag egentlig men det er jo å endre litt på en Bergensvise!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 05, 2012, 03:48:49 AM
Quote from: roaldinho on April 04, 2012, 08:43:20 AM
Hva med en forsanger? Burde tatt et skikkelig grep og fått alle de som vil synge stå sammen, for ingen er tjent med at det står en liten gjeng og prater med hverandre, sender sms, eller annen meningsløs aktivitet.

Har sjekket ut litt angående Fugla og hvorfor det høres ut som de går på repeat. Det er fordi flere av sangene de bruker tar minst et halvt minutt å få gjennom, og dermed kan det virke som at det går på repeat.


Feil. Det er fordi de synger sangene sine saa mange ganger de orker. Og saa synger de de et par ganger til.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 05, 2012, 08:32:28 AM
Har fungert med forsangere på bortekamper tidligere men hjemme på stadion er det ikke like lett.
Var en bortekamp ifjor der Roger ledet bra an...var det semien? Eller var det mot engeEn på Ullevaal. Sorry...har glemt!
Mener å huske det og fungerte borte mot Sandefjord i bortekampen i kvalikken høsten 2002. Og da var vi jo en hel del der.

Snakket med kolleger som er i Klanen og de har og problemer med at alle synger evt synger samme sang. Men de er såpass mange at flertallet overdøver mindretallet som starter andre sanger.
Det mest ideelle hadde vært om alle syngende på Hansa stod samlet men BGG og Felt Z virker som ikke vil identifiseres med Bataljonen!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on April 05, 2012, 08:56:17 AM
Quote from: dex1974 on April 05, 2012, 08:32:28 AMDet mest ideelle hadde vært om alle syngende på Hansa stod samlet men BGG og Felt Z virker som ikke vil identifiseres med Bataljonen!


BGG står på Bataljonsfeltet og har vel i stor grad overtatt ansvar for stemningen der borte. Så det stemmer ikke. Når det gjelder Felt Z hadde det absolutt vært en fordel om ståfeltet hadde kommet et felt nærmere. For selv om det nok er rett at mange ikke vil identifisere seg med Bataljonen som gruppe, så burde det absolutt være muligheter for mer samlet sang. Men avstanden er som sagt litt for stor til at det blir optimalt. For jeg syntes nedre C var ganske dødt sist kamp, hadde et vært mer sang der hadde det vært lettere for oss på Z å henge oss på sangene.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on April 05, 2012, 08:56:57 AM
Quote from: dex1974 on April 05, 2012, 08:32:28 AM
Har fungert med forsangere på bortekamper tidligere men hjemme på stadion er det ikke like lett.
Var en bortekamp ifjor der Roger ledet bra an...var det semien? Eller var det mot engeEn på Ullevaal. Sorry...har glemt!
Mener å huske det og fungerte borte mot Sandefjord i bortekampen i kvalikken høsten 2002. Og da var vi jo en hel del der.

Snakket med kolleger som er i Klanen og de har og problemer med at alle synger evt synger samme sang. Men de er såpass mange at flertallet overdøver mindretallet som starter andre sanger.
Det mest ideelle hadde vært om alle syngende på Hansa stod samlet men BGG og Felt Z virker som ikke vil identifiseres med Bataljonen!


Jeg gikk frem som forsanger noen ganger på stadion i fjor, det fungerte utmerket. Men når flertallet her mener de ikke ønsker fast forsanger, så står ikke jeg der fremme hele kampen. Kan heller gjøre det når det virkelig er dødt på tribunen.

Begge bortekampene mot Viking i fjor var jeg vel forsanger nesten hele kampen med litt hjelp fra andre. Spesielt i kvartfinalen har vi vel nesten aldri hatt bedre stemning på et bortefelt.

I cupfinalen gikk meg og Roger frem de siste minuttene, var vel de minuttene vi hadde best trøkk under hele finalen. Helt klart at det hjelper på når en lederfigur som Roger fyrer i gang. Håper han gidder det i år også på noen kamper!

Litt snodig påstand at BGG ikke ønsker å identifisere seg med Bataljonen. Føler vi sammarbeider rimelig godt med Bataljonen. Før denne sesongen var vi en av pådriverne for free seating-feltet, slik at vi fikk muligheten til å stille oss midt på feltet og ikke kun stå for oss selv ute på siden. Det må no være inkluderene nok?
Målet vårt er å legge til rette for bedre stemning på Brann sine kamper. Skal vi klare det, noe jeg føler vi er godt på vei til å klare, så må vi selvsagt være inkluderene.

Z-gjengen derimot burde vært litt mer inkluderene. Hadde de stått sammen med Bataljonen de siste årene, så er jeg sikker på stemningen hadde vært langt bedre. Når de flyttet opp på Z-feltet virket det som Bataljonen mistet noen som kunne dra igang showet litt. Var en god del lederskikkelser der med kreative sanger og rop som forsvant, og slikt merkes på tribunen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 05, 2012, 10:11:09 AM
Trekker tilbake det jeg skrev om BGG...en misforståelse! Sorry!!!
Title: Sv: Stemningen
Post by: dokken on April 05, 2012, 10:59:44 AM
På dette bildet i BA ser man store deler av Hansa i bakgrunnen. Det viser, som påpekt her, at det er ganske godt besatt - tatt i betraktning at det bare var 11.500 på kampen.

http://www.ba.no/bilder_video/bilder/article5994870.ece?start=6

Syngefeltet er riktignok delvis skjult, men ser fullt ut. Det gjør også resten av nedre C. Nedre D er mer glissen, mens øvre D (=felt Z) er bedre besatt enn på lenge. Trolig et resultat av at det i år er 100 kroner billigere der enn på de midtre feltene.

Den syngende delen av Z står i stor grad oppunder taket, inn mot midten. Dermed er ikke avstanden så stor til syngefeltet, men her spiller jo høydeforskjellen inn også. Det er ikke alltid så lett å høre hva folk som står foran deg, med ryggen til, synger. En fordel med å stå oppunder taket, er at lyden gjaller mye bedre der. Da hører man kun seg selv.

Z består i stor grad av en litt eldre garde enn de nedre feltene. Dette er folk som kan synge høyt og mektig, men som også kan stå og surmule hele kampen. En av grunnene til at de ikke vil stå med bataljonen, er at de ikke orker holdningen "støtte laget i tykt og tynt". Sånn er det bare - men i stedet for å krangle, bør man utnytte hverandres sterke sider.

Syngefeltet skal være grunnmuren når det gjelder stemning. Ungdommen må gå foran, så kan vi eldre og slappere henge oss på når vi koker (ganske ofte, i grunn). Men det hadde vært fint om man kunne få til en intuitiv enighet om hvilke sanger som skal synges når. Etter en scoring blir det håpløst hvis Z starter Her kommer Bergen og syngefeltet Byen e' Bergen f.eks. Begge parter bør bli litt mer lydhøre for hva de andre setter i gang - og vise litt overbærenhet selv om man er uenig med valget.

Tror dette går seg til utover sesongen. Det var så mye positivt (stemningsmessig) mot Ulf, at jeg ser lyst på fremtiden,
Title: Sv: Stemningen
Post by: gladiporno on April 05, 2012, 11:10:21 AM
Quote from: Nixon on April 04, 2012, 08:22:47 AM


Jeg ser at Tommy Sulen har et innlegg i BT om stemningen på Brann Stadion. Eller rettere sagt mangelen på stemning på Brann Stadion. Sulen, som vel står bak en av de mest skandaløse pauseunderholdningene i Brann sin historie


Det mest skandaløse ved hele opptrinnet var ikke Tommy Sulen, for vi vet at stakkaren ikke vet bedre, men at store deler av Store Stå faktisk ble med på det Sulen ønsket de skulle gjøre. Jeg satt på motsatt side og holdt på å brekke meg da jeg så et nesten samlet Store Stå gjorde disse rare armbevegelsene på befaling fra Sulen. Et øyeblikk for livet med negativt fortegn. Kan ikke erindre å ha opplevd noe så fornedrende på en fotballbane noengang.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on April 05, 2012, 17:11:42 PM
Stort sett etter en scoring pleier vi i BGG å vente med å starte sanger. Står gjerne å lytter på hva Felt Z vil kjøre igang. Problemet er at det skal ikke mye til før en person mellom oss og Z setter i gang en trall, og da hiver gjerne resten av nedre Hansa seg på den sangen samtidig som Z-gjengen starter en annen sang.
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on April 05, 2012, 17:20:04 PM
Ikke det da bedre Ã¥ starte en trall, enn  Ã¥ vente pÃ¥ Z? Og gjerne en som har potensiale til Ã¥ fÃ¥ med store deler av stadion. BMO har det ikke det potensialet.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 05, 2012, 21:19:02 PM
Quote from: gladiporno on April 05, 2012, 11:10:21 AM
Quote from: Nixon on April 04, 2012, 08:22:47 AM


Jeg ser at Tommy Sulen har et innlegg i BT om stemningen på Brann Stadion. Eller rettere sagt mangelen på stemning på Brann Stadion. Sulen, som vel står bak en av de mest skandaløse pauseunderholdningene i Brann sin historie


Det mest skandaløse ved hele opptrinnet var ikke Tommy Sulen, for vi vet at stakkaren ikke vet bedre, men at store deler av Store Stå faktisk ble med på det Sulen ønsket de skulle gjøre. Jeg satt på motsatt side og holdt på å brekke meg da jeg så et nesten samlet Store Stå gjorde disse rare armbevegelsene på befaling fra Sulen. Et øyeblikk for livet med negativt fortegn. Kan ikke erindre å ha opplevd noe så fornedrende på en fotballbane noengang.


Huff...sikter du til "trim for eldre" seansen hans i første hjemmkampen mot bartene i 2003? Eller var de da vi knuste de 4-1 i 2005? Husker bare det var en kamp mot bartepakket!
Da han stillte i thights og parykk? Ã? fy faen det var flaut. Var verre enn den fiskesuppesponsede konkurransen han holdt en gang. Ã? ja...jeg husker flere fulgte oppfordringen hans mens vi andre skrek skandale skandale hele seansen!
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 10, 2012, 07:42:47 AM
Hørte Krattet hadde ok trøkk på Bonnie Tylerlåten igår...heh...er vel eneste gang jeg hørt de så tydelig!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Christian on April 10, 2012, 09:33:47 AM
Leser i BT at tilreisende til Molde måtte utstå scoringsmusikk i går. Mulig Doddo kunne godt god for denslalg, men her har sjøl BT vett til å sette ned foten. Sørgelige greier når Norges regjerende seriemester driver med denslags.

Ellers virket det foran TV stille på Røkkeløkka. Bra trøkk på nye sangen fra Brann-supporterne, i alle fall mtp hvor mange som hadde tatt turen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on April 10, 2012, 10:14:47 AM
Quote from: Christian on April 10, 2012, 09:33:47 AMBra trøkk på nye sangen fra Brann-supporterne, i alle fall mtp hvor mange som hadde tatt turen.


Hvilken ny sang? Er du sikker på at du ikke hørte Røkkepakket som har en sang med samme melodi som en av våre nye? Som dex1974 referer til i innlegget over ditt.

Noe som forøvrig gjør at sangen mister litt av glansen når en av våre konkurrenter ser ut til å synge den såpass mye.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Christian on April 10, 2012, 10:43:34 AM
Aha... Lurte litt på om det kunne være tilfellet, ja, men fikk det ikkje til å stemme med at den ble skrytt sånn av blant annet for å være unik i Norge...
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 10, 2012, 18:08:31 PM
Kanskje den var unik da men husk at det er ikke bare vi som får med oss tribunesanger fra utlandet.
Ser ingen grunn til at man ikke synger den selvom Krattet sang den høyt og flere ganger igår.
Som ifjor da jeg foreslo Depeche Modelåten som først Celtic, så Everton og Liverpool blant annet sang. Foreslo den i februar ifjor og etterhvert rett før seriestart. Men da folk hørte Godset trøkke til mente man det ikke var vits!

Men de fleste melodiene vi bruker er vi ikke alene om...bortsett fra bergensvisene!

Så hva om Godset har Just can´t get enough? Eller Krattet og nå har It´s a Heartache?
Faen heller... fortsett med den "nye" sangen, finn en grei tekst til DM låta? For eksempel hyllest til Amin Askar?
Gi faen i om mange andre supportere har samme melodi. Stoppet jo oss ikke før!
"Eirik Bakke"sangen var vi sent ute med og ikke minst "Sæternes scorer mål" JA tilogmed "Gullet ska hem" så hadde blant annet Godset sin tekst til "Sloop John B"...men som de engelske bruker de kun refreng. Forbanna Stormen tok jo etter oss med vers og refreng!

Kom igjen nå...la oss være kreative :)
Title: Sv: Stemningen
Post by: handlevogn on April 10, 2012, 18:19:30 PM
Hva er den nye sangen og hvilken melodi har den? Kom meg ikke på stadion mot Ulf, men vil lære den til søndag :D
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on April 10, 2012, 18:26:51 PM
Hadde virkelig Godset "sloop john b" før oss?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on April 10, 2012, 23:22:57 PM
Jeg har aldri hørt It's a heartache fra fotballsupportere før og nå er den plutselig på både Stadion og Aker Stadion?
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 10, 2012, 23:52:59 PM
Quote from: krøvel vellevold on April 10, 2012, 18:26:51 PM
Hadde virkelig "sloop john b" før oss?


Ikke 100% sikker her men ja jeg tror de sang den før oss. Og som sagt kun refrenget som engelske supportere : "We won it four times", "The city´s all ours", "The baby´s not yours" etc. etc. etc.

Men poenget mitt er at vi må slutte med denne stoltheten som at...nei den melodien kan vi ikke ta og iallefall ikke den teksten som likner litt bla. bla. bla. Vi synger jo "vi e Brann" til "Stars and Stripes" og den melodien bruker jo flere supportergrupper som pakket og bartepakket for å nevne noen.

Men håper vi styrer unna Pippi Långstrump, olé olé olé, sha-la-la-la etc. etc. etc.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on April 11, 2012, 06:31:55 AM
Det er en del melodier vi bør styre unna for å kunne opprettholde litt klasse på tribunen. Pippi-sangen er definitivt en av den! Andre sanger/melodier er de som andre Norske supportere allerede synger på. Er så pass mye å velge i at vi ikke trenger ta de samme melodiene som går igjen hos flere grupper. Bakke-melodien var f.eks i overkant mye brukt da vi tok den.

At Molde startet "It's a heartache" samtidig som oss er rein tilfeldighet, håper bare resten av copy-Norge kan ta i bruk en annen melodi. Av grupper nedover i Europa er det ikke mange som bruker "It's a heartache ".
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 11, 2012, 07:51:21 AM
Så lenge det er melodier som er godt brukt av andre i utlandet kan en ikke si at det er direkte kopiering, men skal vi bruke en melodi mange andre bruker bør sangen ha god nok tekst til å rettferdiggjøre bruken av melodien.

Kravet til teksten øker også proposjonalt med andres bruk av melodien og omvendt proposjonalt med kvaliteten på melodien.

På den måten må vi vinne nobels litteraturpris og bli invitert til bokbadet hvis vi skal sette tekst til f.eks "pippi pikksukk"

Melodien som brukes på "oslo by, full av drit" skulle jeg gjerne sett en bedre Brann-tekst på. Genial melodi til supporterbruk og lite brukt her på berget.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Gulløl on April 15, 2012, 13:16:31 PM
Quote from: Gulløl on March 31, 2012, 17:40:49 PM
En ting jeg la merke til i går var at allsangen på free seating feltet allerede var i gang 15-20 minutter før kampstart med bra trøkk. Håpløst da at de kjører helt andre Brannsanger over høyttaler anlegget samtidig. Helt klart mer stemningsskapende om de i den 10 minutter tidssonen før nystemten starter heller lar sangfeltet gjøre jobben med å fyre opp. I det minste at musikkansvarlig har "antennene helt ute" og stenger av høyttaler musikken om han hører at sangfeltet kjører på med trøkk i det tidsrommet. Dette er noe Bataljonsledelsen burde kunne tatt opp med de ansvarlige i Brann. Snakking og den vanlige orienteringen går bra men ikke boksmusikk som kveler allsangen. Boksmusikken kan de bruke fra 60 til 15 minutter før kampstart. De siste 15 minuttene bør være sangfeltet sin tid. Kan tenke meg at spillerne også vil sette pris på en slik løsning, de sette nok mer pris på sang, trøkk og brus fra tribunene isteden for boksmusikken der de står og venter i tunnelen.


Kjære Brann ledelse/musikk ansvarlige !
Tilbake til det jeg tok opp etter første hjemmekampen(over). Nå som vi har fått et sangfelt og trøkket er på vei tilbake. Gi sangfelt den tilliten å holde stemningen oppe de siste 20 minutter før kampstart, det har dere enda ikke prøvd. Tror det blir veldig bra, og gir en bedre Stadionopplevelse for publikum og spillere. Boksmusikk og Brannsanger over høytalerene kan dere spille fra kl.16.30 til kl.17.40.
Håper at ALLE på sangfeltet samtidig tar det ansvaret og er på plass senest 20 min før kampstart og trøkker til slik at de ansvarlige i Brann får seg en aha opplevelse.
Title: Sv: Stemningen
Post by: roaldinho on April 16, 2012, 08:33:54 AM
Ble sinnsykt høy stemning da Kovacs puttet, hva var det dere sang da? Fikk det ikke med meg, men det var høyt og det var klasse over stemningen akkurat der og da.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on April 16, 2012, 16:13:49 PM
Ikke særlig god steming i går... Kampen må være det dårligste jeg har sett Brann prestere på hjemmebane i lang tid. Ikke spor av vilje til å angripe på eget gress. Sånn sett var kanskje stemningen ok sett i forhold til kampen.

I andre omgang prøvde vi en periode å løfte laget med en rekke gode sanger. "Vi krever innsats" runget. Ute på banen brydde de seg derimot lite om hva vi sang, dermed falt stemningen betraktelig etterhvert som minuttene tikket mot kampslutt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 17, 2012, 07:56:37 AM
Svimingene med ryggen mot kampen var lite imponerende ellers var stemningen etter forholdene bra.
Litt nedtur når enkelte prøvde å dra i gang en klanen-sang, men ellers satt en del av ropene bra.
Title: Sv: Stemningen
Post by: DaNygard on April 17, 2012, 20:53:55 PM
Quote from: Lister on April 17, 2012, 07:56:37 AM
Svimingene med ryggen mot kampen var lite imponerende ellers var stemningen etter forholdene bra.


Helt enig!

Gjengen som sto med ryggen mot kampen under "Her kommer Bergen igjen" er noe av det pinligste jeg har opplevd på Stadion. Det har ingenting med vår supporterkultur å gjøre. Tydelig noen som har latt seg inspirere av forza-gjengene i Europa og andre deler av Norge.

Vi skal ikke ha den typen supporterkultur, det viktigste kjennetegnet vårt er at stemningen på tribunen følger spillets gang. Her bør alle oppegående supportere gi klar beskjed om at dette ikke hører hjemme på Stadion.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 17, 2012, 21:31:28 PM
Og med spillets gang mener du selvfølgelig at når alt går mot oss synger vi bare sterkere mot alt, vi er da tross alt ikke medgangssupportere.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 18, 2012, 02:30:22 AM
Hva er poenget med aa snu ryggen til?
Taapelige saker som ikke har noen ting aa gjoere andre steder enn hos Kanaris...



Title: Sv: Stemningen
Post by: roaldinho on April 18, 2012, 09:55:17 AM
Syntes det er greit å snu ryggen til om det er en person som skal få opp stemningen. Ikke hele tiden selvsagt, men nok til å få opp stemningen iallefall.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Gulløl on April 18, 2012, 10:04:33 AM
.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Wingfoot on April 18, 2012, 10:07:41 AM
Quote from: roaldinho on April 18, 2012, 09:55:17 AM
Syntes det er greit å snu ryggen til om det er en person som skal få opp stemningen. Ikke hele tiden selvsagt, men nok til å få opp stemningen iallefall.


Greit nok det, men når en gjeng på ca 20 stk snur ryggen til kampen og står og hopper rundt som en gjeng med "kanarifugler" så ser det bare teit ut.
Title: Sv: Stemningen
Post by: kapteinen on April 18, 2012, 10:17:26 AM
Quote from: DaNygard on April 17, 2012, 20:53:55 PM
Quote from: Lister on April 17, 2012, 07:56:37 AM
Svimingene med ryggen mot kampen var lite imponerende ellers var stemningen etter forholdene bra.


Helt enig!

Gjengen som sto med ryggen mot kampen under "Her kommer Bergen igjen" er noe av det pinligste jeg har opplevd på Stadion. Det har ingenting med vår supporterkultur å gjøre. Tydelig noen som har latt seg inspirere av forza-gjengene i Europa og andre deler av Norge.

Vi skal ikke ha den typen supporterkultur, det viktigste kjennetegnet vårt er at stemningen på tribunen følger spillets gang. Her bør alle oppegående supportere gi klar beskjed om at dette ikke hører hjemme på Stadion.


Bra du passer på og tar ansvar!Av og til lurer jeg på hva vi skulle gjort uten supersupportere som kan gi beskjed om korrekt oppførsel på tribunen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 19, 2012, 00:10:34 AM
Quote from: roaldinho on April 18, 2012, 09:55:17 AM
Syntes det er greit å snu ryggen til om det er en person som skal få opp stemningen. Ikke hele tiden selvsagt, men nok til å få opp stemningen iallefall.


Hvis det var for aa faa opp stemningen er det selvfoelgelig helt fint, men slik jeg oppfattet det var det et tulleopplegg a la kanaris.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 19, 2012, 00:12:01 AM
Quote from: kapteinen on April 18, 2012, 10:17:26 AM
Quote from: DaNygard on April 17, 2012, 20:53:55 PM
Quote from: Lister on April 17, 2012, 07:56:37 AM
Svimingene med ryggen mot kampen var lite imponerende ellers var stemningen etter forholdene bra.


Helt enig!

Gjengen som sto med ryggen mot kampen under "Her kommer Bergen igjen" er noe av det pinligste jeg har opplevd på Stadion. Det har ingenting med vår supporterkultur å gjøre. Tydelig noen som har latt seg inspirere av forza-gjengene i Europa og andre deler av Norge.

Vi skal ikke ha den typen supporterkultur, det viktigste kjennetegnet vårt er at stemningen på tribunen følger spillets gang. Her bør alle oppegående supportere gi klar beskjed om at dette ikke hører hjemme på Stadion.


Bra du passer på og tar ansvar!Av og til lurer jeg på hva vi skulle gjort uten supersupportere som kan gi beskjed om korrekt oppførsel på tribunen.


Nei, det blir for dumt om noen skulle ha sin egen mening om hvilken supporterkultur vi skal ha eller ei.
Title: Sv: Stemningen
Post by: bergensgutt95 on April 19, 2012, 07:18:17 AM
Quote from: Klaus_Brann on April 18, 2012, 02:30:22 AM
Hva er poenget med aa snu ryggen til?
Taapelige saker som ikke har noen ting aa gjoere andre steder enn hos Kanaris...





Jeg har fått med meg at folk her inne, er negativt til det meste av de nye ideene som kommer frem.
Hvist du åpner øynene og ser litt på de britiske øyer, eksempelvis Celtic, så har de gjort en stor suksess med " Huddlingen" så har du Red army og Citty fansen som har gjort det samme. Dette er ikke noe kanarifugl greie. Og gjøre det til en sang, så diskre som det blir gjort ser ikke jeg noe problem med. Tvert imot , et steg i riktig retning, vekk fra det samme opplegget vi har kjørt i mange år uten suksess. Jeg snakker heller ikke om sangene som skaper trøkk: Gullet skal hem, og veksel-rop, det er sanger vi i BGG kjører hardt på og ser på. som er en viktig del av vår supporterkultur.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 19, 2012, 08:07:31 AM
Jo, det er absolutt ogsaa en greie i tro kanarifugl-aand.
Du vet da tydeligvis ikke hvor mye jeg foelger med paa andre supportergrupper eller ei, saa da anbefaler jeg til ditt neste innlegg aa ikke komme med utsagn du ikke har belegg for.

Jeg har som nevnt ikke sett hvordan det ble gjort, men hvis det stemmer at det naa skal vaere toeft, eller hva dere mener, aa staa med ryggen til aa synge, saa tillater jeg meg selv aa mene mitt om det. Og det er ikke positivt, absolutt ikke.

Jeg er bl.a. positiv til unummerert, og ogsaa setefrie felt, hvis det kan hjelpe paa stemningen. Jeg er ogsaa positiv til en forsanger, HVIS det skulle vaere behov for det, men da kun naar det virkelig trengs, og ikke en eller annen klovn som driter i kampen og er mest opptatt av korsang.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 19, 2012, 09:35:29 AM
At noe nytt kan være bra er ikke ensbetydende med at alt nytt er bra.
Uansett om du kaller det hummer eller kanari er det å koreografert hoppe rundt med ryggen mot banen og danse jenka ut stadionportene en supporterkultur vi ikke ønsker å stå for.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Utmedsnolken on April 19, 2012, 09:47:00 AM
Jenkadansing (spesielt undikkvarianten) var da svært stort i supportermiljøet i Bergen for 10-15 år siden, så det hareb historisk verdi
Title: Sv: Stemningen
Post by: bergensgutt95 on April 19, 2012, 10:25:22 AM
Quote from: Wingfoot on April 18, 2012, 10:07:41 AM
Quote from: roaldinho on April 18, 2012, 09:55:17 AM
Syntes det er greit å snu ryggen til om det er en person som skal få opp stemningen. Ikke hele tiden selvsagt, men nok til å få opp stemningen iallefall.


Greit nok det, men når en gjeng på ca 20 stk snur ryggen til kampen og står og hopper rundt som en gjeng med "kanarifugler" så ser det bare teit ut.


Enig der. og ja det er for å spe glede og skape stemming dette blir gjort, det funker for alle som har prøvd det .. men må jo starte en plass. Bare å kjøre på og overse folk som ikke talker littegrann oppspriting i den kulturen våres , som er mer engelsk en den engelske !
Title: Sv: Stemningen
Post by: Larsi Ã?en on April 19, 2012, 12:46:37 PM
Må si meg enig med Bergensgutt der altså.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 19, 2012, 14:22:39 PM
Du kaller det å "sprite opp" vi kaller det unødvendig og tåpelig.

Det å ikke være åpne for alle impulser er ikke ensbetydende med å ikke være åpen for impulser. Vi ønsker å fremstå som et engasjert publikum som støtter laget, ikke som en koreografert apegjeng som er mer opptatt av at egen regi får masse hits på youtube.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Eivind on April 19, 2012, 17:26:07 PM
Quote from: Lister on April 19, 2012, 14:22:39 PM
Vi ønsker å fremstå som et engasjert publikum som støtter laget


Vel, ønsket er noe helt annet enn utførelsen!
Title: Sv: Stemningen
Post by: revert on April 19, 2012, 17:43:15 PM
Jeg sier ikke man skal låse seg med armer og bein til en type supporterkultur, men denne hoppingen med ryggen mot banen skjønner jeg lite og eller ingenting av.Jeg skjønner ikke poenget med å hoppe med ryggen mot banen. Jeg er kanskje enkel, men når jeg er på fotballkamp vil jeg gjerne se det som skjer på banen. Akkurat som jeg blir forbanna når folk står og vifter med flagg rett foran trynet mitt under kamp.

Det kan vel også påpekes at City, Celtic gjør denne "dansen", eller hva faen en skal kalle det, rett etter scoring, hvor hele Stadion er med og det er god kok. Når en liten gjeng på 20-30 personer holder på, ser det bare teit ut.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dudo on April 19, 2012, 17:53:26 PM
Men er ikke denne hoppingen ment å være når man spiller ut motstander fullstendig? Hva var unnskyldningen for å bruke det på Stadion?
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on April 19, 2012, 17:59:04 PM
Det ser vel bra ut når du filmer det...
Title: Sv: Stemningen
Post by: psv-hasund on April 19, 2012, 18:32:43 PM
58.000 Celtic fan do the huddle

http://www.youtube.com/watch?v=YbjccPaO4K0&feature=related

58.000 Celtic fan hopper til i just can`t get enough

http://www.youtube.com/watch?v=zhIXZvY95Gs&feature=related

Jeg klarer ikke helt å se på disse supporterne som en koreografert apegjeng som ikke følger gangen i spillet. Selvom man kopierer deler av repetoaret til andre fans så trenger man ikke ligne hverken på Kanari eller Kjernen.

Det er vel en nesten enstemmig enighet om at man ikke skal ha trommer og Capo på stadion, men utover det bør det være mulig å bedre stemningen også med andre grep enn bare å stå i ro og synge og klappe. Det er få supportere som slår Celtic når de leder 3-0 over Rangers og drar i gang I just can't get enough, og hele stadion hopper.

Jeg klarer ikke å se at stemningen blir dårligere av at 20-30 stykker står og hopper og synger, og skjønner derfor ikke at det skal være så utrolig "farlig".
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on April 19, 2012, 19:43:48 PM
"huddle" var noe PAOK begynte med på 70-tallet. Der nede er de selvsagt litt mer opptatt av det visuelle på tribunen enn hva vi er (Hopping, holde oppe armene, flagg med mer). Siste årene har dette blitt kopiert rundt om i Europa av Lech Poznan f.eks.

Ofte synges det gjerne noe om motstanderen eller lignende. At de snur ryggen til noen de ikke liker og latterliggjør de. Så spilte PAOK mot City (eller var det Lech Poznan), og da fikk plutselig City-fansen lærdom i den kulturen.

Stilig når en hel stadion eller sving gjør denne "dansen", ikke like stilig med 30stk. Men om noen velger å gjøre det, så kan de vel bare holde på? Ingen som tvinger alle andre til å joine og det virkelig en rekke andre ting på tribunen som ser mye mer tåpelig ut.
Title: Sv: Stemningen
Post by: stig on April 19, 2012, 21:15:34 PM
Men er ikke det en målfeiring? Er slik jeg har forstått City gjør det. Også gjør alle andre klubber narr av de igjen når city slipper inn mål.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dex1974 on April 19, 2012, 21:24:53 PM
Quote from: Wingfoot on April 18, 2012, 10:07:41 AM
Quote from: roaldinho on April 18, 2012, 09:55:17 AM
Syntes det er greit å snu ryggen til om det er en person som skal få opp stemningen. Ikke hele tiden selvsagt, men nok til å få opp stemningen iallefall.


Greit nok det, men når en gjeng på ca 20 stk snur ryggen til kampen og står og hopper rundt som en gjeng med "kanarifugler" så ser det bare teit ut.


De står jo ikke bare med ryggen til da...men herregud så pinlig følgende klipp er :

http://www.youtube.com/watch?v=wq7hr-C0L3Q&feature=related

Grusom la-la-la-la-la...og den jævlige trommen!!!!


Måtte vi bli forskånet for dette på stadion!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 19, 2012, 21:39:14 PM
Quote from: Northside on April 19, 2012, 19:43:48 PM
"huddle" var noe PAOK begynte med på 70-tallet. Der nede er de selvsagt litt mer opptatt av det visuelle på tribunen enn hva vi er (Hopping, holde oppe armene, flagg med mer). Siste årene har dette blitt kopiert rundt om i Europa av Lech Poznan f.eks.

Ofte synges det gjerne noe om motstanderen eller lignende. At de snur ryggen til noen de ikke liker og latterliggjør de. Så spilte PAOK mot City (eller var det Lech Poznan), og da fikk plutselig City-fansen lærdom i den kulturen.

Stilig når en hel stadion eller sving gjør denne "dansen", ikke like stilig med 30stk. Men om noen velger å gjøre det, så kan de vel bare holde på? Ingen som tvinger alle andre til å joine og det virkelig en rekke andre ting på tribunen som ser mye mer tåpelig ut.


Det var vel mot Poznan, de kaller det "do the Poznan" slik jeg har fått med meg.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 20, 2012, 08:51:47 AM
http://www.brann.no/nyheter/har-forstaelse-for-piping/

Forstaaelse og forstaaelse fru blom. Men det er vel kanskje det politisk korrekte svaret man maa gi om man er supporterleder.
Title: Sv: Stemningen
Post by: dudo on April 20, 2012, 08:53:39 AM
Uansett ny-Brannsk å poste det på hjemmesiden. Selv om det kanskje er snakk om en form for skadekontroll.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on April 20, 2012, 09:51:00 AM
Tror nok det er gjort mest for aa vise aapenhet rundt temaet, men det er vel mildt.
Title: Sv: Stemningen
Post by: vebo on April 20, 2012, 10:01:26 AM
Jeg synes nye generasjoner skal finne på litt sprell på tribunen jeg - så lenge vi ikke har trommer og evighetsanger så er det bare bra med litt liv..
Title: Sv: Stemningen
Post by: Christian on April 20, 2012, 10:57:21 AM
Gamle Store stå hadde vel ein viss kar som gjerne klatret opp på muren, vendte seg mot publikum og hauset opp stemningen. Synes å huske at denne perioden stadig blir fremhevet som toppen av tribuneliv i Brann-sammenheng...
Title: Sv: Stemningen
Post by: psv-hasund on April 20, 2012, 11:20:15 AM
Quote from: Christian on April 20, 2012, 10:57:21 AM
Gamle Store stå hadde vel ein viss kar som gjerne klatret opp på muren, vendte seg mot publikum og hauset opp stemningen. Synes å huske at denne perioden stadig blir fremhevet som toppen av tribuneliv i Brann-sammenheng...


Det var bare en sang som ble sunget fra gjerdet. Han sang først sÃ¥ gjentok resten av stor stÃ¥. Det var ogsÃ¥ store stÃ¥ som sang "opp pÃ¥ gjerdet, opp pÃ¥ gjerdet  osv" før han gikk opp. Det var ikke en Capo som vi ser i dag som bestemmer hvilke sanger som skal synges gjennom hele kampen. 
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on April 20, 2012, 12:06:39 PM
Og dessuten sang vi mest på engelsk på den tiden. Alt var ikke bedre før...
Title: Sv: Stemningen
Post by: Christian on April 20, 2012, 13:50:07 PM
Vi er vel et stykke unna en Capo på Frydenbø i dag òg. Om en eller flere snur seg vekk fra kampen i noen øyeblikk for å fyre opp stemningen, er jo ingen falitterklæring.

Eg er ingen fan av kanarikultur, men heller ikkje av halshogging av folk som viser initiativ og bidrar til mer trøkk på tribunen.

Ellers helt enig i at alt ikke var bedre før - og det med god margin.
Title: Sv: Stemningen
Post by: bergensgutt95 on April 20, 2012, 14:14:53 PM
Quote from: vebo on April 20, 2012, 10:01:26 AM
Jeg synes nye generasjoner skal finne på litt sprell på tribunen jeg - så lenge vi ikke har trommer og evighetsanger så er det bare bra med litt liv..

Enig! det vi Yngre prøver å gjennomføre, men er ikke så lett når folk spyr bare med tanken på å finne på noe nytt i " kulturen" våres.
Hva er gale med litt hopping å flagg?!
Men vi kommer ikke til å gi opp! :)
Title: Sv: Stemningen
Post by: revert on April 20, 2012, 16:52:39 PM
Jeg har inntrykk av at når en person, gjerne med litt høy røst, stiller seg foran for å fyre opp stemningen, er dette som regel vellykket. Bare sånn i farten tenker jeg da på sluttminuttene av cupfinalen da noen sjeler tok ansvar for å få opp stemningen. Dette funket åpenbart bra det.

I forhold til dette med hoppingen skal en naturligvis ikke kategorist avvise det. Men som med veldig mye annet hva gjelder å få opp stemningen, mener jeg timing er et vesentlig begrep. Tar Brann ledelsen mot VIF eller Rosenborg, eller snur en kamp sent, tror jeg mange vil la seg rive med. Men når man ligger under mot Godet hjemme, og spillet er generelt dårlig, tror jeg det appelerer til svært få. Timing må ikke undervurderes.

Hva gjelder flagg må disse gjerne brukes ved innmarsj osv, men under kamp mener jeg man skal la de ligge, av den enkle grunn at det som skjer på banen er årsaken til at de fleste går på kamp. Jeg tror ikke veldig mange er så interessert i å stirre rett på et flagg, når det skjer noe på banen.

Dette er bare mine meninger og jeg akespetere fullt ut at andre mener annet enn meg. Men en interessant debatt er det :)
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lasaron on April 21, 2012, 15:36:22 PM
Jeg har faktisk ikke respekt for meninger som sier at man bør finne seg i å stirre rett inni et flagg under kampen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: hansastril on April 30, 2012, 01:05:30 AM
Bra stemning til tiders i dag. Tjuagutter fra fotballrepublikken var høyere enn noen gang, det er godt å høre!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on May 05, 2012, 13:43:26 PM
Quote from: bergensgutt95 on April 20, 2012, 14:14:53 PM
Enig! det vi Yngre prøver å gjennomføre, men er ikke så lett når folk spyr bare med tanken på å finne på noe nytt i " kulturen" våres.
Hva er gale med litt hopping å flagg?!
Men vi kommer ikke til å gi opp! :)


Ikke overrasket over at "kulturen deres" inneholdt en sang ordrett fra en gul togstasjon, men fortsatt skuffende å høre bergensere synge med, a-endinger og alt. Jeg har ingenting i mot å bruke melodi som andre bruker, så lenge teksten er god nok, men ordrett plagiat kan du umulig kalle "å finne på noe nytt". Desto mer skuffende og enda mer ulogisk er det å høre enkelte forsøke å starte klanens egne sanger mot de. For meg er det kraftig absurd å høre folk på Hansa prøve seg på klanens "kan vi høre bønna synge", når vi spiller mot et lag fra en by som ikke bare er dobbelt så stor som vår, men også skrev sangen...
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 14:13:01 PM
Quote from: Lister on May 05, 2012, 13:43:26 PM
Quote from: bergensgutt95 on April 20, 2012, 14:14:53 PM
Enig! det vi Yngre prøver å gjennomføre, men er ikke så lett når folk spyr bare med tanken på å finne på noe nytt i " kulturen" våres.
Hva er gale med litt hopping å flagg?!
Men vi kommer ikke til å gi opp! :)


Ikke overrasket over at "kulturen deres" inneholdt en sang ordrett fra en gul togstasjon, men fortsatt skuffende å høre bergensere synge med, a-endinger og alt. Jeg har ingenting i mot å bruke melodi som andre bruker, så lenge teksten er god nok, men ordrett plagiat kan du umulig kalle "å finne på noe nytt". Desto mer skuffende og enda mer ulogisk er det å høre enkelte forsøke å starte klanens egne sanger mot de. For meg er det kraftig absurd å høre folk på Hansa prøve seg på klanens "kan vi høre bønna synge", når vi spiller mot et lag fra en by som ikke bare er dobbelt så stor som vår, men også skrev sangen...

Det er vel "kan vi høre bønder synge?" vi synger. Klanen synger jo "hører dere bønna nå?". Dessuten har de en litt annen melodi. Men jeg hørte noen pinlige greier før kampstart. Et eller annet "en mann roper noe som de andre skal ta etter", for så å slutte med "ååååååå-ååååååå-ååååå". Snik-kanarifisering av Brann-fansen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on May 05, 2012, 14:27:23 PM
Men apropos a-endinger. Hvorfor er det ingen som reagerer på at vi synger "Vi hater Eng a"?
Title: Sv: Stemningen
Post by: gladiporno on May 05, 2012, 14:32:56 PM
Quote from: Lister on May 05, 2012, 13:43:26 PM
Quote from: bergensgutt95 on April 20, 2012, 14:14:53 PM
Enig! det vi Yngre prøver å gjennomføre, men er ikke så lett når folk spyr bare med tanken på å finne på noe nytt i " kulturen" våres.
Hva er gale med litt hopping å flagg?!
Men vi kommer ikke til å gi opp! :)


Ikke overrasket over at "kulturen deres" inneholdt en sang ordrett fra en gul togstasjon, men fortsatt skuffende å høre bergensere synge med, a-endinger og alt. Jeg har ingenting i mot å bruke melodi som andre bruker, så lenge teksten er god nok, men ordrett plagiat kan du umulig kalle "å finne på noe nytt". Desto mer skuffende og enda mer ulogisk er det å høre enkelte forsøke å starte klanens egne sanger mot de. For meg er det kraftig absurd å høre folk på Hansa prøve seg på klanens "kan vi høre bønna synge", når vi spiller mot et lag fra en by som ikke bare er dobbelt så stor som vår, men også skrev sangen...


"Kan vi høre bønder synge"-sangen har jo vært der siden jeg begynte å gå på Stadion, og det er 20 år siden. Mot Engen brukte vi for en gangs skyld sangen riktig - når vi leder og det er helt stille på bortetribunen
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 14:41:26 PM
Quote from: gladiporno on May 05, 2012, 14:32:56 PM
Quote from: Lister on May 05, 2012, 13:43:26 PM
Quote from: bergensgutt95 on April 20, 2012, 14:14:53 PM
Enig! det vi Yngre prøver å gjennomføre, men er ikke så lett når folk spyr bare med tanken på å finne på noe nytt i " kulturen" våres.
Hva er gale med litt hopping å flagg?!
Men vi kommer ikke til å gi opp! :)


Ikke overrasket over at "kulturen deres" inneholdt en sang ordrett fra en gul togstasjon, men fortsatt skuffende å høre bergensere synge med, a-endinger og alt. Jeg har ingenting i mot å bruke melodi som andre bruker, så lenge teksten er god nok, men ordrett plagiat kan du umulig kalle "å finne på noe nytt". Desto mer skuffende og enda mer ulogisk er det å høre enkelte forsøke å starte klanens egne sanger mot de. For meg er det kraftig absurd å høre folk på Hansa prøve seg på klanens "kan vi høre bønna synge", når vi spiller mot et lag fra en by som ikke bare er dobbelt så stor som vår, men også skrev sangen...


"Kan vi høre bønder synge"-sangen har jo vært der siden jeg begynte å gå på Stadion, og det er 20 år siden. Mot Engen brukte vi for en gangs skyld sangen riktig - når vi leder og det er helt stille på bortetribunen


Ja, og "kan vi høre bønder synge?" hadde jeg ikke hørt Klanen bruke før oss heller.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 14:42:08 PM
Quote from: Nixon on May 05, 2012, 14:27:23 PM
Men apropos a-endinger. Hvorfor er det ingen som reagerer på at vi synger "Vi hater Eng a"?


Fordi det ikke tar seg ut å synge at vi hater en gate i Bergen sentrum.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on May 05, 2012, 14:44:53 PM
Var den jeg tenkte på når jeg nevnte direkte plagiat av en sang fra en gul togstasjon.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 14:55:05 PM
Quote from: Lister on May 05, 2012, 14:44:53 PM
Var den jeg tenkte på når jeg nevnte direkte plagiat av en sang fra en gul togstasjon.


I 2000 stod vi faktisk på kortsiden "nedenfor" Kanari på �råsen og sang "Vi hater Eng a" sammen med dem. Det var nest siste serierunde, og speaker kom med stadige meldinger om at Odd scoret mot "Vålerengens Idrætæææætsforening" - som kan kalte dem hver gang. VIF tapte til slutt 0-4 og lå på kvalik, på samme poengsum som Start (som lå bak dem) og som hadde en kamp mindre spilt enn VIF. Brann vant 2-1 på �råsen, og lå på bronse - på samme poengsum som Viking på sølv. Gode tider-
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on May 05, 2012, 16:31:10 PM
Jo, sånne ting er litt forskjellig, men fortsatt milevis fra at vi i vårt storsinn synger med på deres sang i et felles hat mot vålerengen og det at vi tar en av de mindre fantasifulle sangene fra andre og til og med endrer vår egen dialekt i for å være så nær deres versjon som mulig.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 16:47:09 PM
Quote from: Lister on May 05, 2012, 16:31:10 PM
Jo, sånne ting er litt forskjellig, men fortsatt milevis fra at vi i vårt storsinn synger med på deres sang i et felles hat mot vålerengen og det at vi tar en av de mindre fantasifulle sangene fra andre og til og med endrer vår egen dialekt i for å være så nær deres versjon som mulig.


Hva snakker vi om nå? "Vi hater Eng a?" eller "kan vi høre bønder synge?"
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on May 05, 2012, 17:18:04 PM
Noen som reagerer på det.. Men folk vet ikke bedre.. Enkelt og greit..
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 17:20:38 PM
Jeg er mer bekymret for at man forsøker å innføre "åååååååååååååå"-sanger på Stadion. Til høsten kommer vel noen drassende med tromme og megafon også. Må være åpen for "noe nytt", må skjønne!
Title: Sv: Stemningen
Post by: 1908 on May 05, 2012, 17:25:44 PM
Har du noen geniale forslag da krøvel??
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 17:28:35 PM
Quote from: 1908 on May 05, 2012, 17:25:44 PM
Har du noen geniale forslag da krøvel??


Så hvis man ikke har noen geniale forslag på gang, så er det bare å sette igang med sanger som ikke har tekst og som bryter totalt med vår tribunekultur? Vi M� komme med nye sanger for enhver pris, samme hva teksten er? I så fall vil jeg foreslå: "Lisa gikk til skolen!" med original tekst. Genial sang som alle kan. Ikke noe med Brann å gjøre, men sikkert ingen som bryr seg så lenge vi synger NOE...
Title: Sv: Stemningen
Post by: steinbygger on May 05, 2012, 17:57:11 PM
Quote from: krøvel vellevold on May 05, 2012, 17:20:38 PM
Jeg er mer bekymret for at man forsøker å innføre "åååååååååååååå"-sanger på Stadion. Til høsten kommer vel noen drassende med tromme og megafon også. Må være åpen for "noe nytt", må skjønne!


Tommy Sulen hadde med seg megafon på BT tribunen mot enga.
Title: Sv: Stemningen
Post by: kapteinen on May 05, 2012, 18:16:55 PM
Quote from: Lister on May 05, 2012, 13:43:26 PM
Quote from: bergensgutt95 on April 20, 2012, 14:14:53 PM
Enig! det vi Yngre prøver å gjennomføre, men er ikke så lett når folk spyr bare med tanken på å finne på noe nytt i " kulturen" våres.
Hva er gale med litt hopping å flagg?!
Men vi kommer ikke til å gi opp! :)


Ikke overrasket over at "kulturen deres" inneholdt en sang ordrett fra en gul togstasjon, men fortsatt skuffende å høre bergensere synge med, a-endinger og alt. Jeg har ingenting i mot å bruke melodi som andre bruker, så lenge teksten er god nok, men ordrett plagiat kan du umulig kalle "å finne på noe nytt". Desto mer skuffende og enda mer ulogisk er det å høre enkelte forsøke å starte klanens egne sanger mot de. For meg er det kraftig absurd å høre folk på Hansa prøve seg på klanens "kan vi høre bønna synge", når vi spiller mot et lag fra en by som ikke bare er dobbelt så stor som vår, men også skrev sangen...


De sangene har ingenting med BGG sin kultur å gjøre. Begge de sangene er blitt brukt av både Z og SS så lenge jeg har gått på stadda.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Nixon on May 05, 2012, 18:22:53 PM
Quote from: 1908 on May 05, 2012, 17:25:44 PM
Har du noen geniale forslag da krøvel??


Trenger vi egentlig noen geniale forslag hele tiden? En god start kan være å synge de sangene som vi har nå litt oftere og litt høyere.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 18:24:39 PM
"Kan vi høre bønder synge", er uansett ikke noe som vi har tatt fra Klanen. Den ble innført hos oss fra England på grunnlaget til "can we hear the scousers sing?" o.l. Jeg hadde ikke hørt Klanen synge den før vi sang den. Vi synger også en "helt annen" melodi. Vi har jo bare "kan vi høre bønder synge?" og "neeeei - neeeei". Klanen synger hele melodien ferdig, pluss at de synger "hører dere bønna nå?". Så at vi har blåkopiert en klanssang, er dobbelt feil.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on May 05, 2012, 18:28:18 PM
Quote from: Nixon on May 05, 2012, 14:27:23 PM
Men apropos a-endinger. Hvorfor er det ingen som reagerer på at vi synger "Vi hater Eng a"?


Det er det på tribunen i alle fall. Forøvrig gir det best flyt i den sangen med a.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Klaus_Brann on May 05, 2012, 18:30:34 PM
Quote from: krøvel vellevold on May 05, 2012, 14:55:05 PM
Quote from: Lister on May 05, 2012, 14:44:53 PM
Var den jeg tenkte på når jeg nevnte direkte plagiat av en sang fra en gul togstasjon.


I 2000 stod vi faktisk på kortsiden "nedenfor" Kanari på Åråsen og sang "Vi hater Eng a" sammen med dem. Det var nest siste serierunde, og speaker kom med stadige meldinger om at Odd scoret mot "Vålerengens Idrætæææætsforening" - som kan kalte dem hver gang. VIF tapte til slutt 0-4 og lå på kvalik, på samme poengsum som Start (som lå bak dem) og som hadde en kamp mindre spilt enn VIF. Brann vant 2-1 på Åråsen, og lå på bronse - på samme poengsum som Viking på sølv. Gode tider-


Fantastiske minner!
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 18:34:12 PM
VÃ¥r stil er enkel og grei:

1) Vi skal skille oss fra våre rivaler, og helst innføre sanger som ikke de andre har. Vi skal definitivt ikke kopiere. Vi skal ha egne melodier, egne tekster og egen stil.
2) Vi skal ha sanger med mening. Sanger bestående av tulleord som "å-å-å-å-å-å", "oléolé", "allez-allez" og "chalalalalala" har ikke noe budskap om hvem vi er og hva vi står for.
3) Vi skal skal hovedsaklig basere oss på impulsivitet. Vi skal ikke være noe jævla dirigentstyrt kor som skal opptre med konsert og et fastlagt program. Fast forsanger med ryggen til banen i 90 min, er for kor. Ikke fotballsupportere.
4) Vi skal ikke ha kunstige hjelpemidler. Derfor ingen trommer og megafoner. Kun vokal.
5) Vi skal være levende engasjerte i kampen, og opptatt av den. Derfor er det håpløst når folk står og hopper med ryggen til banen. � ikke se på kampen, er for kor eller folk som er mest opptatt av seg selv og få mange treff på Youtube. Dette skal ikke være oss.

Så kan sikkert vittige tunger hevde at med "regler" så er vi ikke impulsive likevel.... :-)
Title: Sv: Stemningen
Post by: olebrann3 on May 05, 2012, 19:11:46 PM
Quote from: krøvel vellevold on May 05, 2012, 18:34:12 PM
VÃ¥r stil er enkel og grei:

1) Vi skal skille oss fra våre rivaler, og helst innføre sanger som ikke de andre har. Vi skal definitivt ikke kopiere. Vi skal ha egne melodier, egne tekster og egen stil.
2) Vi skal ha sanger med mening. Sanger bestående av tulleord som "å-å-å-å-å-å", "oléolé", "allez-allez" og "chalalalalala" har ikke noe budskap om hvem vi er og hva vi står for.
3) Vi skal skal hovedsaklig basere oss på impulsivitet. Vi skal ikke være noe jævla dirigentstyrt kor som skal opptre med konsert og et fastlagt program. Fast forsanger med ryggen til banen i 90 min, er for kor. Ikke fotballsupportere.
4) Vi skal ikke ha kunstige hjelpemidler. Derfor ingen trommer og megafoner. Kun vokal.
5) Vi skal være levende engasjerte i kampen, og opptatt av den. Derfor er det håpløst når folk står og hopper med ryggen til banen. � ikke se på kampen, er for kor eller folk som er mest opptatt av seg selv og få mange treff på Youtube. Dette skal ikke være oss.

Så kan sikkert vittige tunger hevde at med "regler" så er vi ikke impulsive likevel.... :-)


Helt enig med alle punktene dine
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 19:15:00 PM
Må tillegge at det selvsagt er umulig å bare ha melodier som ingen andre har. Spesielt ikke når de andre gjerne tar etter oss. Men i størst mulig grad bør vi unngå melodier som brukes av andre i Norge før oss. Skal vi likevel gjøre det, så bør i hvert fall teksten være totalt annerledes.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on May 05, 2012, 20:04:19 PM
Tar selvkritikk på bønder, jeg hørte bønda, men ikke umulig jeg hørte feil. Fortsatt ikke helt med på tanken at oslingene føler seg spesielt truffet av å bli kalt bønder.

Helt enig i alle poengene til krøvel, point still valid ang. "vi hater enga" though.
Title: Sv: Stemningen
Post by: krøvel vellevold on May 05, 2012, 20:29:23 PM
Quote from: Lister on May 05, 2012, 20:04:19 PM
Tar selvkritikk på bønder, jeg hørte bønda, men ikke umulig jeg hørte feil. Fortsatt ikke helt med på tanken at oslingene føler seg spesielt truffet av å bli kalt bønder.

Helt enig i alle poengene til krøvel, point still valid ang. "vi hater Engen" though.


Men nå synger vi jo ikke "kan vi høre bønder synge?" spesielt til Klanen. Vi synger jo det til hvem det måtte være. Og alle kaller oss for bønder. Strengt tatt kaller alle alle "bønder"... "Bønder" har vel mer med "usiviliserte tullinger" å gjøre, enn om man er på landet.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on May 05, 2012, 22:26:17 PM
Jeg for min del assosierer bønder med bønder, dvs alt utenfor de tre store byene er bønder i min bok.

Hvorfor ikke bare kalle pakket for pakket og ha alle baser dekket?
Title: Sv: Stemningen
Post by: dudo on May 05, 2012, 22:31:12 PM
Trøndere er da i aller høyeste grad bønder!
Title: Sv: Stemningen
Post by: Lister on May 05, 2012, 22:48:19 PM
Ja de er vel harry nok til å være bønder uansett bystørrelse, men uansett. Pakket dekker alle typer uahvengig av urbanitet.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on May 06, 2012, 08:07:46 AM
Grunnen til at vi kaller klanen for bønder er vel at det var en undersøkelse for noen år siden som viste at flertallet av medlemmene i Klanen bodde utenfor sentrum. Hamar har vel flere VIF-fans enn Ham Kam-fans?

At VIF-pakket får sosialstøtte til å spille på Ullevaal vil ikke si at de på tribunen er bygutter.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Markmus on May 06, 2012, 11:36:39 AM
Quote from: dudo on May 05, 2012, 22:31:12 PM
Trøndere er da i aller høyeste grad bønder!


Selv NRK er klare på det ;D

http://www.youtube.com/watch?v=bRqmYrAq4DA
Title: Sv: Stemningen
Post by: Northside on May 07, 2012, 21:15:07 PM
Lit herlig kok på tribunen i dag! Av en eller annen grunn liker jeg kamper med lite folk på Stadion, samtidig som Hansatribunen nesten er fullsatt. Minner litt om Bryne i cupen for flere år siden eller Malmø i RL.

Flere sanger med rimelig bra trøkk selv om kampen til tider var kjedelig. Men vi trenger fortsatt noen nye sanger, blir litt lei av å synge det samme om og om igjen.
Title: Sv: Stemningen
Post by: kabelmann on May 07, 2012, 21:40:27 PM
Fullsatt og fullsatt, fru Blom. Det var vel omtrent like lav dekningsgrad på Hansa som på resten av tribunenene. Ellers enig i resten av innlegget. Mye fin lyd.
Title: Sv: Stemningen
Post by: Eirik_Eirik on May 08, 2012, 13:58:02 PM
E det noken nye sanger nå Uten om Tjuargutter ?