Brann Bataljonen Bergen

Forumoversikt => Brann => Topic started by: Gulløl on April 30, 2021, 14:37:13 PM

Title: Felix Horn Myhre
Post by: Gulløl on April 30, 2021, 14:37:13 PM
Da er han klar. Velkommen !

Klipp fra VG:
Fredag ettermiddag bekrefter Brann-trener Kåre Ingebrigtsen overfor VG at Felix Horn Myhre blir Brann-spiller fra 1. juli, og at klubben vil forhandle med Vålerenga om å kjøpe ham ut så fort som mulig.
- Vi trenger ham nå, sier Ingebrigtsen og beskriver Ullern-gutten som en fantastisk signering for Brann.
Vålerenga-kontrakten hans går ut i slutten av juni. Det betyr at den tidligere U21-landslagsspilleren i utgangspunktet ikke blir Brann-klar umiddelbart, men trolig vil en liten overgangssum sørge for at spilleren kan bli klar før seriestart borte mot Viking 9. mai.

Ser det blir operert med to forskjellige datoer når kontrakten hans er ferdig, en kan lese både 30 juni og 31 juli på forskjellige plasser på nettet. Tror VG tar feil i denne artikkelen. Forhåpentligvis har Brann og Kåre mer kontroll på den rette datoen når de forhandler om overgangssum ;). Når han forlenget med Engen stod det 31 juli på hjemmesiden som linken under viser, skulle tro det er den rette.
https://www.vif-fotball.no/nyheter/felix-horn-myhre-forlenger-med-valerenga
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on April 30, 2021, 16:24:21 PM
Velkommen skal han være. Forholdsvis ung, tidligere stort talent. Legende på Football Manager. Blir spennende.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on May 03, 2021, 13:28:22 PM
https://www.bt.no/fotball/i/0K6EMB/branns-ferske-signering-optimalt-hvis-jeg-faar-komme-naa

Felix vil til Bergen nå, og klubbene er i forhandling.

Dersom han kommer og tar en plass i løpet av de første rundene. Hvem skal ut av det som er det tilsynelatende beste laget nå? Det blir vel Barmen og Strand han vil kjempe mot om en av de to plassene sentralt. Hvem av disse to er det trønderen tar ut først for øyeblikket?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on May 03, 2021, 13:53:50 PM
Jeg ser ikke at han automatisk skal inn og ta plassen til noen. Han får bevise på trening og som squadspiller at han er bedre.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on May 03, 2021, 14:23:10 PM
Quote from: Lasaron on May 03, 2021, 13:53:50 PMJeg ser ikke at han automatisk skal inn og ta plassen til noen. Han får bevise på trening og som squadspiller at han er bedre.

Tviler på at de gidder å mase på å få han klar og betale for at det skal skje for at han skal sitte på benken. Høres ikke veldig klokt ut ihvertfall.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on May 03, 2021, 14:24:13 PM
Det er klokt at han får trent litt med laget før han går inn i førsteelleveren og at han får startet med dette så fort som mulig. Men han blir fort vårt beste midtbanespiller.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: fortune on May 03, 2021, 14:36:40 PM
Sannsynligvis blir det behov for Strand som potet på alle de fem midtbaneplassene, så ser gjerne at Felix øves i rollen ved siden av Barmen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Giles on May 03, 2021, 14:48:35 PM
Felix bør rett inn fordi han er bedre enn alternativene. Trenger ikke to treninger for å bevise det.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on May 03, 2021, 16:33:26 PM
Han kjemper med Barmen og Strand
Personlig tror eg Barmen ryker
Viking kampen kommer nok for raskt. Mulig han er på benken der
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: bernu on May 03, 2021, 17:42:50 PM
Vi får da inderlig håpe at Felix er bedre enn Barmen. Hvis ikke er jo hele kjøpet poengløst. Barmen er og blir en vandrende middelmådighet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: fortune on May 03, 2021, 18:25:55 PM
Felix er nok bedre enn Barmen på noen ting, men det går også andre veien. Jeg er for min del svært skeptisk til en sentral midtbane bestående av to spillere som er såpass begrensede i luftrommet som Felix/Strand.

Dette forsterkes ytterligere av at stopperne våre heller ikke er spesielt duell- eller hodespillsterke.

For meg ser Barmen sammen med Felix eller Strand ut som duoer som utfyller hverandre og som tillater den enkelte å spille på sine styrker. Det er som oftest bedre enn å konsekvent benytte de «to beste».
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on May 03, 2021, 19:03:18 PM
Quote from: fortune on May 03, 2021, 18:25:55 PMFelix er nok bedre enn Barmen på noen ting, men det går også andre veien. Jeg er for min del svært skeptisk til en sentral midtbane bestående av to spillere som er såpass begrensede i luftrommet som Felix/Strand.

Dette forsterkes ytterligere av at stopperne våre heller ikke er spesielt duell- eller hodespillsterke.

For meg ser Barmen sammen med Felix eller Strand ut som duoer som utfyller hverandre og som tillater den enkelte å spille på sine styrker. Det er som oftest bedre enn å konsekvent benytte de «to beste».

Enig med Fortune der. Barmen er vel eneste spilleren Brann har som er 190 cm. Det er mye småfolk rundt. Spesielt om Kristiansen blir stopper også. I så fall må Brann gjøre noen geniale trekk for å få kompensert for den åpenbare svakheten her... Blir fort mye spill på bakken da, og det kan kanskje passe både Myhre og Strand godt...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on May 03, 2021, 21:25:18 PM
Barmen pleier også å løfte seg når han blir avskrevet eller får konkurranse. Enten på vanlig plass eller på en annen.
Eg ser mer nytte i Barmen pr i dag enn i Strand.
Synes også Barmen var bedre/nytigere enn Strand mot Åsane
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Falkman on May 04, 2021, 09:20:52 AM
Hvis jeg utelukkende skule valgt den fotballspilleren jeg verdsetter høyest,  ville valget falt på  Strand  fremfor Barmen  alle dager i uken. men  at  Barmen  har en  del  fysiske forutsetninger ( med tilhørende egenskaper) som  laget  ellers har lite av , er jo et  ubestridelig faktum. og det kan man jo ikke se bort fra, sånn helt uten videre. Nå ser det  jo ut som de utfyller hverandre fint som DM, så inntil videre er de plass til begge. og  så må gjerne Horn Myhre  gjøre noe med det!
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on May 04, 2021, 09:35:07 AM
Det er jo typisk for Strand, dette her. Nå blir han i beste fall potet igjen.

Felix kan ikke gå rett inn i startelleveren nærmest uten treninger sammen med laget. Han var squadspiller på et eliteserielag som regnes som et par hakk bedre enn oss. Det er ikke sånn wow. Men det er naturlig at han får innhopp i første kamp. Og hvis han er klart bedre enn Barmen/Strand, så vil vi jo se det i innhopp og på de første treningene. Så da vil han kapre en plass i førsteelleveren ganske kvikt.

Om han potensielt blir teoretisk spilleklar mot Viking, så vil det være feil å hive ham rett inn i startelleveren.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on May 04, 2021, 11:16:42 AM
Quote from: Falkman on May 04, 2021, 09:20:52 AMHvis jeg utelukkende skule valgt den fotballspilleren jeg verdsetter høyest,  ville valget falt på  Strand  fremfor Barmen  alle dager i uken.
hehehe og jeg er stikk motsatt
Men for Brann sittbeste hadde det vært fint om de begge havnet på benken pga at klart bedre spillere tok plassen deres
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on May 04, 2021, 11:36:02 AM
En ting som plutselig slo meg var: hvordan er det med Skaanes opp i det hele? Slik som Myhre har blitt brukt tidligere så har de fokusert på den defensive delen av jobben hans. Der må han jo slåss med Barmen hovedsaklig, og så er vel Strand litt mer offensiv enn Barmen. Men samtidig er det snakk om at Myhre har et stort potensiale som indreløper.

Det kan jo hende at KI nå går tilbake til sin originale plan om å gjøre Barmen til stopper. Da har han plutselig en høyrebent kar i forsvar som i motsetning til de andre i forsvaret faktisk har en styrke i hodespillet. Og at det er derfor han har tatt det så rolig med hele den stoppersituasjonen.

Myhre har vel blitt brukt som defensiv midtbanespiller, indreløper og back. Blir han satt til å være defensiv midtbanespiller om Barmen går bak i forsvaret?

Strand har blitt brukt mest som indreløper, men har i år fått litt mer defensivt ansvar. Men han har også blitt brukt som back eller ving.

Skaanes har vel ingenting å gjøre i en mer defensiv rolle, så han må være klassisk indreløper eller sliteving.

Så har man de som fremdeles kan regnes som driblevinger: Simba, Delaveris og Taylor.

Ved siden av dette har man jo Kniklas som det knytter seg noen forhåpninger til. Han er vel mest brukt som indreløper, eller?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on May 04, 2021, 11:48:08 AM
Tvilsomt om Myhre kommer før til sommeren. Høres ikke ut som det er så mye dialog.


Fagermo om Branns nysignering: - Det er skuffende
Copyright Bergensavisen, Norway
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo skulle helst ha beholdt Felix Horn Myhre.
 04.05.21 12:23

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er skuffet over at Felix Horn Myhre (22) velger å gå til Brann. Samtidig sier han at det er uaktuelt å slippe spilleren til Brann nå. - Det har ikke Brann forsøkt på heller, hevder han.

Da er han uansett spilleklar for Brann fra august av, men Brann-trener Kåre Ingebrigtsen har vært tydelig på at han helst vil ha 22-åringen til Bergen før overgangsvinduet stenger onsdag i neste uke. Til alt overmål møtes nettopp Brann og Vålerenga på Stadion denne kvelden.

- Vi trenger ham nå, sa Ingebrigtsen til VG fredag.

Vil ikke slippe ham nå
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er klar på at det er små sjanser for at det skjer.
- Vi skal spille ti kamper før kontrakten hans går ut. Det er en tredjedel av sesongen, det. Samtidig skal vi spille kvalifisering til Europa. Derfor skal det veldig mye til for at vi slipper ham nå, sier Fagermo.

- Du er helt sikker på at han er Vålerenga-spiller og ikke Brann-spiller når dere møtes neste uke?
- Ja. Og det er jo noe vi bestemmer helt selv, påpeker han.

Felix Horn Myhre er klar for Brann, men er fortsatt Vålerengas eiendom frem til juli.
- Ikke hørt fra Brann
Han hevder samtidig at Brann ikke har gjort noen fremstøt for å kjøpe Horn Myhre fri nå.
- Vi har ikke hørt noe fra dem om det. Jeg snakket med Kåre for en uke siden og da luftet han om det kunne være aktuelt. Det sa jeg at det ikke var, og siden har vi ikke hørt noe, sier den tidligere Odd-treneren som ikke alltid har vært like populær i Bergen.

Han er full av lovord når han beskriver Branns nysignering.
- En suveren gutt
- Jeg synes det er synd at vi mister ham, men jeg har også forståelse for det. Han har en drøm om å spille på midtbanen, og den drømmen får han realisert i Brann. Jeg har på mange måter ødelagt for meg selv i og med at jeg har brukt ham mest som back, sier Fagermo.
- Mener du at han har størst potensial som back?
- Han kan bli en veldig god midtbanespiller også. Eller han er en veldig god midtbanespiller. Men vi har mange gode midtbanespillere i Vålerenga. Det er tøff konkurranse og han har ikke blitt prioritert der, sier Fagermo.
Han mener at Horn Myhre kan bekle både en ankerrolle og en indreløperrolle i Kåre Ingebrigtsens 4-3-3.
- Han er en suveren gutt. Han er veldig profesjonell, med en god treningskultur i bunn. Og han blir aldri skadet. Han er fortsatt ung også, så det er veldig synd at vi mister ham, sier Fagermo.


Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Gulløl on May 05, 2021, 08:03:16 AM
Hvorfor bløffer Fagermo så åpenbart ?? En ny bekreftelse på myten at han har noe veldig i mot Brann ?

Klipp fra BA:
Vålerenga-treneren hevder samtidig at Brann ikke har gjort noen fremstøt for å kjøpe Horn Myhre fri nå.
- Vi har ikke hørt noe fra dem om det. Jeg snakket med Kåre for en uke siden og da luftet han om det kunne være aktuelt. Det sa jeg at det ikke var, og siden har vi ikke hørt noe, sier den tidligere Odd-treneren som ikke alltid har vært like populær i Bergen.
Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann, stiller seg uforstående til dette, og sier at klubben jobber for å få Horn Myhre til Bergen så fort som mulig.
- Jeg vet ikke hvorfor Fagermo sier dette, men via spillerens agenter er det en konstruktiv dialog mellom klubbene for å finne en god løsning for alle parter. Det skal ikke være noen tvil om at vi ønsker å få Felix til Bergen så fort som mulig, sier Johannesen til BA.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kjell249 on May 05, 2021, 08:33:31 AM
Hvorfor Fagermo sier det han sier? Er det ikke åpenbart? Han vet Brann er desperat etter forsterkninger, og ved å gi inntrykk av at det er helt nødvendig å beholde FHM så driver han opp prisen. Her har Brann mye å lære. Vi snakker helst ned egne spillere som vi vil bli kvitt, slik at andre klubber kan betale minst mulig...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Gulløl on May 05, 2021, 08:47:58 AM
Quote from: Kjell249 on May 05, 2021, 08:33:31 AMVi snakker helst ned egne spillere som vi vil bli kvitt, slik at andre klubber kan betale minst mulig...
I tilfellet Jesper Löfgren stemmer det 100 %. Håper VJ har kjeftet KI huden full for den "innsatsen" og at styret også er såpass på banen at de har krevd en forklaring og gitt en reprimande.

Så får vi håpe at etter Fagermo sitt utspill i BA er det flere enn agentene som snakker sammen en uke etter at juli overgangen var klar for å finne en kortsiktig løsning også. Dette er en oppgave for Per Ove Ludvigsen for å få i boks nå som det er bare fire dager før seriestart. VJ og KI tror jeg er best bare holder seg langt unna.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on May 05, 2021, 09:45:21 AM
Quote from: Kjell249 on May 05, 2021, 08:33:31 AMHvorfor Fagermo sier det han sier? Er det ikke åpenbart? Han vet Brann er desperat etter forsterkninger, og ved å gi inntrykk av at det er helt nødvendig å beholde FHM så driver han opp prisen. Her har Brann mye å lære. Vi snakker helst ned egne spillere som vi vil bli kvitt, slik at andre klubber kan betale minst mulig...

Ja, man trenger ikke å like Fagermo for å se at det han gjør er klokt og rett med tanke på å få noe igjen for en spiller.

De andre alternativene vi kan se for oss kan vøre:

VJ lyver for å få det til å virke som det skjer noe spennende på den spillerlogistiske fronten trass i at de ikke har sportssjef.

VJ forhandler direkte med en agent som gir inntrykk av at de kan snakke på vegne av VIF. De blir enige, VIF sier "Nei, dette har vi ikke gitt lov til" og det blir surt mellom VIF og Brann samt at en furtende Myhre ikke gjør det så godt mot Brann...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Gulløl on May 05, 2021, 10:25:27 AM
Som jeg påpekte i åpningsinnlegget. Er det nå avklart helt sikkert om det 30 juni eller 31 juli som er siste dagen av kontrakten hans ? Når det fremdeles er forskjellige datoer etter hva medier en leser kan en begynne å lure. Inntil videre stoler jeg på Enga sin hjemmeside er rett når han forlenget, altså 31 juli. Så får en tro på at BT, BA og andre medier som skriver forskjellige datoer  etter hvert kan bli enige. Håper Brann i hvert fall vet det riktige når de forhandler, er forskjell på 7 uker eller 11 uker når det gjelder kompensasjon.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Elfakiri on May 10, 2021, 15:09:08 PM
Fagermo mener noen bør sprenge banken for å få kjøpt Horn Myhre fri fra kontrakten med Vålerenga for å hente han til Brann nå.

Ja det gir mening når kontrakten hans går ut om 2 måneder.

For en fjott denne Fagermo er. Kanskje den kvalmeste personen i norsk fotball noen gang.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on May 10, 2021, 15:12:49 PM
Dette ordner seg nok etter kampen på onsdag. Etter det er vel det i VIFs interesse at Brann er sterkest mulig slik at vi kanskje tar poeng fra noen av konkurrentene?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on May 10, 2021, 15:30:48 PM
Fakir, jeg tror det er forhandlingsutspill. Ikke ta deg nær av det.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on May 10, 2021, 15:32:10 PM
I koronaens navn med anbefaling mot unødvendige reiser, burde det være i alles interesse at Felix blir igjen i Bergen onsdag kveld...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on May 10, 2021, 15:32:40 PM
Fagermo: Hvis Brann vil ha Horn Myhre nå må de punge skikkelig ut. Virker ikke som de vil betale.
Johannessen: Jo, vi har skikkelig lyst på Horn Myhre med en gang. Jeg lover!!
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on May 10, 2021, 15:34:12 PM
Quote from: Nixon on May 10, 2021, 15:32:10 PMI koronaens navn med anbefaling mot unødvendige reiser, burde det være i alles interesse at Felix blir igjen i Bergen onsdag kveld...
Onde tunger vil ha det til at Helsedirektoratet planlegger å gi refs for å reise til Stavanger på grunn av samme rådet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on May 11, 2021, 12:34:57 PM
Quote from: Lasaron on May 10, 2021, 15:30:48 PMFakir, jeg tror det er forhandlingsutspill. Ikke ta deg nær av det.

Her er jeg mer på linjen med Lasaronen enn Fakiren. Man kan mislike Fagermo av prinsipp etter den famøse affære med Kovacs og målet han scorte når en Brann spiller lå nede og Brann trodde spillet var stoppet. Fullt forståelig. Men akkurat i dette tilfellet har jeg mer tro på at det er forhandlinger og ikke reinspøta jævelskap som ligger til grunn for Fagermo sine uttalelser.

Som jeg og flere andre her inne har tatt opp tidligere så har vi ofte beklaget vår nød når de som sitter med makten i Brann går ut og omtrent lover bort spillere på grunn av mer eller mindre relevante plager de har. Det var den ene tingen Soltvedt hadde med seg som sportssjef; han klarte å tyne penger ut av andre lag for spillere som Brann ikke var så higen å holde på.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Elfakiri on May 11, 2021, 23:24:21 PM
Jeg burde ikke tatt meg så nær av Fagermo. Men synes bare den uttalelsen var helt latterlig. Men burde nok ikke tatt meg fullt så nær av det som jeg gjorde.

Heia Brann :D
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on May 12, 2021, 08:39:51 AM
Quote from: Elfakiri on May 11, 2021, 23:24:21 PMJeg burde ikke tatt meg så nær av Fagermo. Men synes bare den uttalelsen var helt latterlig. Men burde nok ikke tatt meg fullt så nær av det som jeg gjorde.

Heia Brann :D

"Fotball er følelser". Er det ikke slik utsagnet går? Fullt lov å la seg bli revet med. Spesielt med tanke på historikken.

Selv kjenner jeg at jeg kommer til å bli noe provosert (og kommer kanskje til å vurdere om jeg skal bli eitrande galen) om Brann biter på dette snøret og hoster opp millioner for en spiller hvis kontrakt går ut om 1,5 mnd. DET har ikke Brann råd til.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on May 15, 2021, 09:16:06 AM
Han kommer 1. juli og har skrevet kontrakt ut 2024, melder brann.no. Men han vil ikke kunne spille kamper for oss før 1. august.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on May 15, 2021, 09:29:33 AM
KI sier: "Han kan spille i flere posisjoner, men vi skal dyrke han som midtbanespiller"

Jeg oversetter: Han må nok belage seg på å bli flyttet rundt. Det er fint med et par poteter i stallen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Churchill on June 06, 2021, 00:03:22 AM
Kan Felix spille midtstopper?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Jose Arrogantio on June 06, 2021, 01:40:17 AM
Han er midtbane, og liker ikke spille andre steder. La ham spille i midten
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on June 07, 2021, 09:16:33 AM
Quote from: Churchill on June 06, 2021, 00:03:22 AMKan Felix spille midtstopper?

Jeg mener at VIF forsøkte han som back, og det var ikke noe han satte spesielt pris på. Han er 1.84 høy, så noe høyere enn Kristiansen og Acosta, men vet ikke noe om spenst eller lignende. Jeg vil tro at det da er mer nærliggende at KI går tilbake til sin opprinnelige plan og setter Barmen som stopper-reserve...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on June 07, 2021, 10:52:57 AM
Han står oppført med 1,80 hos VIF? Men vinner endel hodedueller og er tøff i duellene. Har visstnok også spilt stopper for VIF2 men det er neppe favoritt posisjon (eller hans beste)
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on June 07, 2021, 15:56:30 PM
Quote from: Pyton on June 07, 2021, 10:52:57 AMHan står oppført med 1,80 hos VIF? Men vinner endel hodedueller og er tøff i duellene. Har visstnok også spilt stopper for VIF2 men det er neppe favoritt posisjon (eller hans beste)

Ser at transfermarkt også har han på 1,80. Så det er sikkert rett, det. I min enfoldighet siterte jeg bare det som kom opp i en faktaboks da jeg søkte på Felix Horn Myhre høyde. I så fall blir han enda mindre aktuell som stopper. Tøff i duellene er bra, men med den kombinasjonen av ferdigheter som han sitter på så er det kanskje defensiv midt/indreløper som er steder der han bør få prøve seg. Om Rasmussen fremdeles herjer på defensiv midt er det vel indreløper-posisjonen som må være stedet for FHM. Om Ramussen får en formdupp kan sikkert FHM få prøve seg.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on June 13, 2021, 20:38:02 PM
Har sett litt på kampen nede i Stavanger i kveld. Basert på denne kampen blir kanskje Felix Branns beste venstreback når han kommer.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on June 13, 2021, 20:55:25 PM
Bortsett fra at han kommer til Brann for å slippe å spille back så det hjelper ikke mye
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Churchill on June 15, 2021, 19:24:21 PM
Slik Mathias spiller for tiden, er den sentrale midbaneplassen opptatt. Han spiller enten midtstopper og backup på midten.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Jose Arrogantio on June 15, 2021, 20:21:10 PM
Han kan også spille indreløper om han ikke får ankerplassen, uten at det går ut over trivselen etter eget utsagn:

Ja, jeg kan vel spille både høyre- og venstreback, høyre og venstre indreløper og anker. Og kunne sikkert spilt stopper også, selv om jeg ikke tror jeg skal gjøre det så mye... Hehe. Det blir vel mest å spille der det trengs, så vet man aldri hva som skjer, sier gutten som fylte 22 tidlig i mars.

....

Det står først og fremst på at jeg vil spille fotball fast og helst ikke spille fem posisjoner. Å få en rolle som er min. Sånn det er i Vålerenga nå så er ikke det så lett.
- Hvilken posisjon er det da, henger hjernen din med på hvor du skal spille?
- Si det, da. Jeg har nesten en identitetskrise, haha. Nei, altså, jeg trives best et sted på midtbanen. Om det er anker, indreløper eller sittende i 4-2-3-1 eller 4-3-3, det er ikke så viktig, egentlig, sier den anvendelige spilleren.

https://www.google.com/amp/s/www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2021/holder-vif-pa-pinebenken-vil-dyrkes-i-annen-rolle_sto8194011/story-amp.shtml
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on July 02, 2021, 10:16:06 AM
Felix har sin første trening med Brann i dag.

Lurer på om han angrer litt på overgangen...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on July 02, 2021, 11:43:02 AM
Det tror jeg nok han gjør. Men slik er fotballen, når man undertegner en kontrakt så lang tid i forveien. Han prøver å fortelle seg selv og omverdenen at han ikke angrer, og det er nok lurt. Han må nok jobbe med sin egen innstilling. Nå er det Brann som gjelder.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: gladiporno on July 02, 2021, 11:49:58 AM
Quote from: Nixon on July 02, 2021, 10:16:06 AMFelix har sin første trening med Brann i dag.

Lurer på om han angrer litt på overgangen...

Det er vel ikke noe å lure på. Selvfølgelig angrer han. Men han kan fremdeles bidra til at Brann holder seg. Avstanden til i hvert fall kvalikplassen er ikke avskrekkende. Det som er avskrekkende er Branns spill.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Larsendos on July 02, 2021, 12:13:52 PM
Quote from: gladiporno on July 02, 2021, 11:49:58 AM
Quote from: Nixon on July 02, 2021, 10:16:06 AMFelix har sin første trening med Brann i dag.

Lurer på om han angrer litt på overgangen...

Det er vel ikke noe å lure på. Selvfølgelig angrer han. Men han kan fremdeles bidra til at Brann holder seg. Avstanden til i hvert fall kvalikplassen er ikke avskrekkende. Det som er avskrekkende er Branns spill.
Og hvordan kan vi forbedre spillet? Jo, hente inn spillere som Horn Myhre. Spillere med selvtillit. Spillere som har de ekstra kvalitetene som bikker kampene i vår favør kontra motstanderens. Nå er Horn Myhre primært høyreback? Da får vi håpe han er en spiller som tar duellen med f.eks Lehne Olsen, og ikke snur ræven til i de avgjørende situasjonene. 
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 02, 2021, 12:21:27 PM
Vi kunne jo også hentet en bedre trener.

Horn Myhre er primært midtbanespiller og er nok tiltenkt en rolle der. Noe av grunnen til at han skiftet klubb var at han ønsket å bli satset på som midtbanespiller. På høyrebacken har vi en satsingsspiller.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Larsendos on July 02, 2021, 14:43:16 PM
Vi hadde satsingsspillere i 2014 og.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 02, 2021, 15:03:22 PM
Vi hadde også et taktisk ubrukelig trener.
I situasjonen mot LSK så går jo Blomberg inn i kroppen på Lehne Olsen for å forstyrre ham mens han går i duell med Kolskogen. Lehne Olsen vinner duellen, men er såpass forstyrret at det blir en svak heading, som Holmen Johansen gir vekk en helt unødvendig retur på. Hva du mener med "gå i duellen" vet ikke jeg. Blomberg er jo på feil side av Lehne Olsen og hadde ikke hatt sjanse på å nå ballen. Hadde han gått noe særlig hardere inn i duellen hadde han fort fått straffe i mot.

Men det er ikke så relevant. Horn Myhre er neppe tiltenkt noen høyreback-rolle. Det har vi heller ikke behov for. Vårt største problem er at midtbanen ikke fungerer, på grunn av total mangel på struktur. Verken i press, eller i frispillingsfasen er midtbanen bra nok. Det er noen gode enkeltmannsprestasjoner der i fra til tider, særlig fra Rasmussen, men det henger for lite sammen.

Mye av dette skyldes jo en svak trener, men hvis man får på plass en defensiv midtbanespiller som både er smart og god defensivt, som Rasmussen overhodet ikke er, og som kan bidra til frispillingen, som Pedersen overhodet ikke gjør, så kan det hjelpe litt. Forhåpentligvis er den en sånn rolle Horn Myhre tar. Så betyr jo det at vår såkalte leder må på benken igjen, men jeg tror kanskje det går bra. Sané inn i midtforsvaret sammen med Kolskogen også, så kan vi kanskje vi litt trøkk i egen boks også.

At Horn Myhre skal være en som vipper noe i vår favør er jeg mer usikker på. Han er en bra og spennende spiller, men ikke noen matchvinner eller dominerende type akkurat.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Larsendos on July 02, 2021, 16:19:27 PM
Vi hadde en trener som har vunnet Allsvenskan med to forskjellige klubber. Blir jo som å si at Solbakken er en taktisk ubrukelig trener fordi han ikke fikk det til i Køln.

Lillestrøm sender en mann ekstra inn i feltet før skåringen. Vår kaptein Pedersen får dessverre ikke dette med seg, og Lillestrøm er i overtall. Kolskogen tar ut feil mann. Blomberg har mulighet til å gjøre det vanskelig for Lehne Olsen, men han blir for veik.

Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 02, 2021, 16:29:38 PM
Uansett hva Norling gjorde i Sverige så var det jo åpenbart at han verken hadde særlig mye kunnskaper om Brann og norsk fotball, eller noen betydelig interesse for  sette seg inn i det. Han visste knapt hvem vi møtte, eller hvordan de spilte. En ting er at han rykket ned fra Eliteserien, men han var jo i ferd med å lede oss inn i bunnstriden av OBOS-ligaen også.

Blomberg gjør det jo vanskelig for Lehne Olsen, som får en dårlig avslutning. At en spiss får avslutte et og annet innlegg må man jo regne med. Særlig når Brann legger seg så lavt som de gjør, men situasjonen hadde ikke vært farlig hvis Holmen Johansen hadde gjort jobben sin.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on July 02, 2021, 16:31:59 PM
Fra der jeg satt, tenkte jeg der og da, at Holmen gjorde en god redning. Var det feil av meg?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 02, 2021, 16:37:33 PM
Den ser kanskje god ut fordi Holmen Johansen er såpass tung(som jo Opdal også er, så vi er vant med det), men det er jo en ganske slapp heading(ballen treffer vel nærmest Lehne Olen) en meter unna stolpen, så den burde være mulig å holde eller eventuelt ikke slå rett foran målet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Larsendos on July 02, 2021, 19:18:07 PM
Quote from: krakra on July 02, 2021, 16:29:38 PMEn ting er at han rykket ned fra Eliteserien, men han var jo i ferd med å lede oss inn i bunnstriden av OBOS-ligaen også.

Vi hadde dessverre et lag som ikke var i nærheten av Tippeliga-nivå. Inn kom Heltne Nilsen og Kristiansen fra Vålerenga. Heltne Nilsen var den beste og viktigste spilleren i Brann den tiden han var her. Vi har også sett hvor fryktelige vi ble med en gang han dro. 
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Jose Arrogantio on July 02, 2021, 19:30:53 PM
Quote from: Larsendos on July 02, 2021, 19:18:07 PM
Quote from: krakra on July 02, 2021, 16:29:38 PMEn ting er at han rykket ned fra Eliteserien, men han var jo i ferd med å lede oss inn i bunnstriden av OBOS-ligaen også.

essverre et lag som ikke var i nærheten av Tippeliga-nivå. Inn kom Heltne Nilsen og Kristiansen fra Vålerenga. Heltne Nilsen var den beste og viktigste spilleren i Brann den tiden han var her. Vi har også sett hvor fryktelige vi ble med en gang han dro. 

Om alt det tok var to spillere inn var laget veldig nært Tippeliga-nivå og med tanke på at det måtte ikke så altfor mange nye til for sølv året etter så er jeg rimelig sikker på at laget var på Tippeliga-nivå allerede.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 02, 2021, 19:38:09 PM
Heltne Nilsen spilte sin første Brann-kamp i runde 16 mot Follo. Da hadde vi allerede tatt ti poeng på fem kamper etter at Norling fikk sparken. Før dette hadde vi tatt 14 poeng på ti kamper. Så det var et ganske umiddelbart løft da Norling forsvant, som ikke startet med at SHN kom inn. Etter at SHN kom inn tok vi 29 poeng på de resterende 15 kampene. Vi fortsatte altså i samme sporet som før han kom. Kristiansen kom vel tre runder senere.

Vi hadde neppe rykket opp hvis vi hadde beholdt Norling og hentet Heltne Nilsen. Den tror jeg er ganske grei? Det store skillet i den sesongen var trenerskiftet. Før da lå vi altså på nedre halvdel av OBOS-ligaen med spillere som Amin Nouri, Erik Huseklepp, Jacob Orlov, Jonas Grønner, Kristoffer Barmen, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Marcus Pedersen og Fredrik Haugen med flere på laget. Sier alt om Norling.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Jose Arrogantio on July 02, 2021, 19:40:46 PM
At vi ble dårligere etter at Heltne Nilsen forsvant er forresten et godt eksempel på dårlig logistikk og stallplanlegging de siste årene. Det er ikke bare spilleren som forsvant, men spillertypen og lederen også. Heltne var en sentral spiller på laget, og har ennå ikke blitt ordentlig erstattet tre år senere. Under LAN hentet vi andre typer og forventet at de kunne gjøre samme jobben i samme rollen med samme ansvar som Heltne gjorde, som blir feil. Blir litt som å erstatte en spiss med en ving og forvente at vingen scorer mål som spissen.

Under KI har vi fortsatt mye i det samme sporet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Spelaren on July 02, 2021, 19:42:50 PM
To spillere inn og brått er betegnelsen "ikke i nærheten av tippeliga-nivå" en saga blott. Neppe.

Norling var problemet. Kåre er problemet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Larsendos on July 02, 2021, 21:35:36 PM
Problemet er kanskje hos supporterne som lager «treneren etter»-tråder før den nye treneren har hatt sin første arbeidsdag.
Og kunstgress skal vi i hvert fall ikke ha.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 02, 2021, 21:45:43 PM
Hvis problemet er supporterne så er det nok de av dem som tror at man bare kan hente en trener som har tatt gull et annet sted, hente de rette spillerne og vipps så er Brann er topplag. De som maner om tålmodighet, men likevel vil hoppe over alle stegene for å bygge en solid toppklubb. De som vil sparke daglige ledere, styreledere og hele styret hvis laget taper, men som vil frede treneren.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Larsendos on July 03, 2021, 07:22:38 AM
Ikke lett for Norling å vinne kamper i OBOS når spillerne spiller på 10% av sitt nivå.
Kampen mot Levanget er et veldig godt eksempel på det. Haugen og Barmen burde blitt sendt ut dørene sammen med Norling etter den kampen. Forræderi kalles det. Men de guttene er bergensgutter som vet hva supporterne vil. Supporterne ville ha ny trener. Haugen og Barmen ville ha ny trener.

Heltne Nilsen ble aldri erstattet fordi slike spillere ikke vokser på trær. Det er ikke bare til å hente en defensiv midtbanespiller med like styrker så er jobben gjort. Rosenborg har ikke klart å erstatte Mike Jensen heller. Selv om de prøver med den ene stjernesigneringen etter den andre.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 03, 2021, 09:00:14 AM
Så at spillerne underpresterer hadde ikke Norling noe ansvar for. Du tror de gjorde det med vilje. At det var viktigere å bytte Norling enn å rykkenopp? Hvorfor i så fall?

Hvorfor trekker du fram Haugen og Barmen forresten? Hva med Demidov, Acosta, Nouri, Pedersen, Orlov? Dette er jo spillere som burde dominert i OBOS.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Larsendos on July 03, 2021, 11:08:29 AM
Treneren til Kroatia hadde også ansvaret i kampen mot Norge på Ullevaal i 2015. Men det hjelper ikke når Modric, Rakitic og co ikke var fornøyd. Vi her hjemme hyllet Tom Høgli, Jo Inge Berget og Even Hovland. Men faktumet er at Kovac hadde mistet garderoben. Han ble sparket 3 dager etter den grusomme forestillingen mot Norge.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 03, 2021, 11:11:31 AM
Vet vi at spillerne ikke var fornøyd med Norling?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: SK on July 03, 2021, 11:55:16 AM
Quote from: krakra on July 02, 2021, 21:45:43 PMHvis problemet er supporterne så er det nok de av dem som tror at man bare kan hente en trener som har tatt gull et annet sted, hente de rette spillerne og vipps så er Brann er topplag.

På den annen side er det nok av de her på forumet som tror ting løser seg ved å hente uerfarne trenere fra OBOS eller lenger ned som har prestert i 1-2 år på det nivået og aldri trent lag på et høyere nivå også. Det har vært et gjentakende mønster i alle år, med en syklus på 1-2 år for hver slik trener man snakker opp ut fra hvem som gjør det bra i øyeblikket. Akkurat nå er det Røssland som har tatt over denne stafettpinnen etter Landro. Uten at det er noen kritikk av Røssland, som vel må være et av de bedre forslagene fra dette nivået. Men hvor enkelte virker å overse den skyhøye risikoen det er å ansette en slik trener.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on July 03, 2021, 12:12:53 PM
Skyhøy risiko? Tenker du på lønn? En trener med relativt lav lønn på vei opp?

Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: gladiporno on July 03, 2021, 12:31:20 PM
Synes det er fascinerende hver gang noen unnskylder Norling med at spillertroppen var så dårlig når vi allerede har fasiten på det motsatte i hånden. 
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 03, 2021, 12:33:37 PM
Kanskje han tenker skyhøy sportslig risiko. Vi kunne jo risikert å rykke ned, og deretter ligge på nedre halvdel 10 kamper ut i sesongen. Eventuelt bare stå med fem poeng etter elleve kamper i Eliteserien?

Empirien viser jo at den største risikoen ikke nødvendigvis ligger i de mindre erfarne trenerne. De siste seks trenerne har vært tre trenere med erfaring og medaljer fra Eliteserien og tre trenere uten noen Eliteserieerfaring:

De erfarne:

Steinar Nilsen - Fikk sparken da vi lå på kvalikk til nedrykk
Rikard Norling - Fikk sparken etter å ha rykket ned og ledet oss til nedre halvdel av OBOS-ligaen
Kåre Ingebrigtsen - Sitter utrolig nok trygt etter fem poeng på elleve kamper.


De uerfarne:

Mons Ivar Mjelde - Seriegull, cupgull, sølv og bronse i Eliteserien. Gikk videre fra gruppespillet i UEFA-cupen
Rune Skarsfjord - 4. plass og finale. Fikk sparken etter en 8. plass i Eliteserien
Lars Arne Nilsen - Opprykk, sølv og bronse i serien. Fikk sparken midtveis i sesongen mens laget lå på øvre halvdel.


Jeg ser ikke noe mønster her som tilsier en enorm risiko i å hente "uerfarne" trenere kontra meritterte trenere. Kanskje man burde gå litt vekk fra den tankegangen. Kanskje man burde se litt mer på hva de faktisk har å by på?

Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Jose Arrogantio on July 03, 2021, 12:39:23 PM
De to mestvinnende trenere hos Brann de siste 20 årene hadde ingen erfaring på høyeste nivå før Brann. LAN og Mjelde.

De to trenerne med verste meritter i Brann de siste 20 årene har hatt gull på høyeste nivå i Norge eller Sverige. KI og Norling.

Jeg kommer ikke på noen trener med Eliteserie-erfaring før Brann de siste 20 årene som har vunnet medalje i det hele tatt faktisk. Teitur var siste med slik erfaring som vant medalje for oss, i 2000.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 03, 2021, 12:54:58 PM
Så er jo erfaring så mangt. Hvis vi tar Røssland så har han erfaring med å bygge opp et nytt lag fra grunnen av (etter Mjelde) med en klar spillestil, offensiv fotball og unge spillere. Har har levert til nærmest en "tier på børsen" på alle disse områdene: Resultater, utvikling av spillere som har blitt solgt til et høyere nivå, underholdende og offensiv fotball.
Men disse erfaringene har altså vært på et lavere nivå enn det Brann spiller på, for øyeblikket.

Kåre har erfaring med å ta over en veletablert, godt voksen stall med Eliteserieprofiler i alle ledd hos en klubb med en godt innarbeidet spillestil, som de siste trenerne hadde veket fra. Han leverte, under disse forutsetningene, til en tier på børsen når det gjaldt resultater, men fikk kritikk både for måten spillet utviklet seg på, og for bruken av unge talenter etter hvert.

Når Brann da annonserer et prosjekt der de skal bygge et nytt lag med unge, lokale spillere og offensiv fotball. Hvem av disse to har mest relevant erfaring, egentlig? Hvilket prosjekt ligger nærmest dagens Brann-prosjekt? Røsslands Åsane-prosjekt, eller Kåres RBK-prosjekt?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: SK on July 03, 2021, 13:09:08 PM
Er ikke det at uerfarne trenere ikke kan fungere, men holder fast på at dette er høy risiko som undervurderes. Poenget er jo at det så godt som alltid er slik type trener som trekkes frem av mange som løsningen for hvem vi skal gå for. I ettertid ser man stort sett at disse trenerne ikke var få fantastiske som man antok. Eksempel David Nielsen, Landro (enn så lenge, kan muligens endre seg) etc.

Disse trenerne som dere her trekker frem i Mjelde og LAN, snakker man ellers ned i andre sammenhenger. Men for å ta disse, så ansatte vi jo LAN da vi var i OBOS selv, og han hadde erfaring og meritter på det nivået.

Mjelde er et unntak, men han var jo intern fra klubben over lang tid og selv om han hadde liten erfaring som trener, så kjente han klubben, mekanismene og forholdene bedre enn noen. Dette er en vesentlig del av det å ta jobben i Brann, og som er en stor del av utfordringen for enhver som kommer inn. Da spesielt uerfarne trenere fra lavere nivåer. Trenerjobben i Brann krever en egen evne til å håndtere dette også, det holder ikke kun å være taktisk sterk. Ta f.eks. Røssland, han kommer ikke til å få i nærheten av samme arbeidsro og forutsetninger for å lykkes i Brann som han har i Åsane.
Jeg har alltid ment at Mjelde er en god trener og det gjør jeg fortsatt, men hadde ikke Kvisvik kommet inn på sommeren i hans første sesong som Brann-trener hadde vi mest sannsynlig rykket ned det året. Så nær var han å bli en uerfaren flopp kontra hva han ble til slutt.

Synes heller ikke at Skarsfjord var noen suksess i Brann i det hele tatt, selv om det kunne gått værre. Alle ville jo bli kvitt fyren. Det går også an å fortelle hele historien, f.eks. når man nevner 4.plass for Skarsfjord så hadde Steinar Nilsen en 5. plass.



Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Jose Arrogantio on July 03, 2021, 13:12:33 PM

Quote from: Larsendos on July 03, 2021, 07:22:38 AMIkke lett for Norling å vinne kamper i OBOS når spillerne spiller på 10% av sitt nivå.
Kampen mot Levanget er et veldig godt eksempel på det. Haugen og Barmen burde blitt sendt ut dørene sammen med Norling etter den kampen. Forræderi kalles det. Men de guttene er bergensgutter som vet hva supporterne vil. Supporterne ville ha ny trener. Haugen og Barmen ville ha ny trener.

Heltne Nilsen ble aldri erstattet fordi slike spillere ikke vokser på trær. Det er ikke bare til å hente en defensiv midtbanespiller med like styrker så er jobben gjort. Rosenborg har ikke klart å erstatte Mike Jensen heller. Selv om de prøver med den ene stjernesigneringen etter den andre.

Har du noen som helst kilde for at Norling hadde mistet garderoben? Inntrykket mitt var at han var godt likt blant spillerne.

RBK er ikke akkurat et godt eksempel på en velstyrt klubb de siste årene. Elfsborg hadde erstatter for Nilsen klar allerede før de solgte ham, og laget erstatteren kom fra erstattet ham tidlig med en spiller fra OBOS. Jeg kan ikke nok om dansk eller svensk fotball, men jeg ser begge erstatteren har fått regelmessig spilletid fra start på lagene sine, uten at lagene ser ut til å være spesielt verre sammenlignet med fjoråret så langt. Men det er litt tidlig å bedømme ennå riktignok. Men det burde vært mulig for Brann å i det minste funnet en lik spillertype som Nilsen innen nå, de er ikke så sjeldne.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Jose Arrogantio on July 03, 2021, 13:18:53 PM
Quote from: SK on July 03, 2021, 13:09:08 PMEr ikke det at uerfarne trenere ikke kan fungere, men holder fast på at dette er høy risiko som undervurderes. Poenget er jo at det så godt som alltid er slik type trener som trekkes frem av mange som løsningen for hvem vi skal gå for. I ettertid ser man stort sett at disse trenerne ikke var få fantastiske som man antok. Eksempel David Nielsen, Landro (enn så lenge, kan muligens endre seg) etc.

Disse trenerne som dere her trekker frem i Mjelde og LAN, snakker man ellers ned i andre sammenhenger. Men for å ta disse, så ansatte vi jo LAN da vi var i OBOS selv, og han hadde erfaring og meritter på det nivået.

Mjelde er et unntak, men han var jo intern fra klubben over lang tid og selv om han hadde liten erfaring som trener, så kjente han klubben, mekanismene og forholdene bedre enn noen. Dette er en vesentlig del av det å ta jobben i Brann, og som er en stor del av utfordringen for enhver som kommer inn. Da spesielt uerfarne trenere fra lavere nivåer. Trenerjobben i Brann krever en egen evne til å håndtere dette også, det holder ikke kun å være taktisk sterk. Ta f.eks. Røssland, han kommer ikke til å få i nærheten av samme arbeidsro og forutsetninger for å lykkes i Brann som han har i Åsane.
Jeg har alltid ment at Mjelde er en god trener og det gjør jeg fortsatt, men hadde ikke Kvisvik kommet inn på sommeren i hans første sesong som Brann-trener hadde vi mest sannsynlig rykket ned det året. Så nær var han å bli en uerfaren flopp kontra hva han ble til slutt.

Synes heller ikke at Skarsfjord var noen suksess i Brann i det hele tatt, selv om det kunne gått værre. Alle ville jo bli kvitt fyren. Det går også an å fortelle hele historien, f.eks. når man nevner 4.plass for Skarsfjord så hadde Steinar Nilsen en 5. plass.





Skarsfjord hadde også erfaring som hovedtrener i Eliteserien før Brann for så vidt. Han kunne like gjerne blitt listet med de erfarne.

Men det er vel naturlig at slike type trenere som gjør suksess på lavere nivåer trekkes fram. Alternativene er som regel trenere fra andre ligaer som folk ikke kjenner, trenere som er arbeidsledig fordi de feilet, eller trenere som er urealistiske fordi de må kjøpes fri og/eller neppe vil forlate klubben sin til fordel for Brann.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: ZsoltKorcsmar on July 03, 2021, 13:27:33 PM
Norling var vel godt likt da han var en fin fyr og stilte null krav.

De fleste foretrekker vel en smilende sjef som stiller lite krav og stoler på at alle gjør sitt beste, fremfor en som stiller høye krav, detaljestyrer alt og «henger over deg».

Må ha vært ekstremt behagelig å være brann-spiller under Norling; relativt lite treninger, lav intensitet og mest spill og morro. Høy lønn tikket inn på konto uten at man måtte løpe rundt med melkesyre og blodsmak i kjeften.

Mange med ambisjoner i eliteserien som vil irritere seg over slikt og kreve endringer, men er nok også rikelig av de som foretrekker færre og mer behagelige timer på jobb, null alkoholforbud etc. dersom lønnen er lik.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Finfin respons on July 03, 2021, 15:14:25 PM
Ryktet er at spillerne (noen) gikk mer forvirret ut av taktikk møtene med Norlings enn da de gikk inn på møtene.

Så er det mr. råttent eple. Trauste Gilli bekreftet dets eksistens i et intervju før odd kampen. Eplet forsvant før denne sesongen. Samholdet ble helt annerledes visstnok.

Men vi ser det ikke i form av resultater..
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Finfin respons on July 03, 2021, 15:19:14 PM
Unnskyld, Felix. Dette ble litt feil.

Til
Historikere og arkeologer i fremtiden:
Felix har lite med trenerproblemet i Brann å gjøre, han bare kom til klubben akkurat nå.
Dessuten glemmer vi som skrev her hvilken tråd ulike tema skal skrives i.

Ps:
Lykke til med bacheloroppgaven om Sk Brann og dets psykologiske påvirkning på fortidsmennesket.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Jose Arrogantio on July 03, 2021, 15:39:38 PM
Quote from: Finfin respons on July 03, 2021, 15:19:14 PMUnnskyld, Felix. Dette ble litt feil.

Til
Historikere og arkeologer i fremtiden:
Felix har lite med trenerproblemet i Brann å gjøre, han bare kom til klubben akkurat nå.
Dessuten glemmer vi som skrev her hvilken tråd ulike tema skal skrives i.

Ps:
Lykke til med bacheloroppgaven om Sk Brann og dets psykologiske påvirkning på fortidsmennesket.

Haha, fantastisk :D

Og ja, jeg glemte hvilken tråd jeg var i mens jeg skrev.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on July 05, 2021, 09:47:27 AM
Quote from: Larsendos on July 02, 2021, 21:35:36 PMProblemet er kanskje hos supporterne som lager «treneren etter»-tråder før den nye treneren har hatt sin første arbeidsdag.
Og kunstgress skal vi i hvert fall ikke ha.

Jeg vet at dette er i FHM-tråden, men jeg svarer bare på denne før jeg går videre på FHM. Jeg syns det er morsomt at det som blir trukket frem blant supporterne er at lager "treneren etter" før ny trener har kommet til. Det sies at det kun er to ting som er sikkert her i verden: døden og skatter. Jeg vil ta vekk dette med skatter da mange folk med gode regnskapsførere har vist at skatt på ingen måte er garantert. Men jeg vil gjerne legge til en annen ting som er vel så sikkert som døden, og det er at "ein skigard kan ikkje vara evig, kan ikkje vara evig veit du", altså at det er ekstremt få eksempler på en klubb som har holdt på en trener fra hans profesjonelle karriere startet til han la opp. Jeg tror det er en trener i England som var hovedtrener for en klubb i over 20 år. I den norske ligaen har vi ikke sett noe så ekstremt. Det nærmeste vi kommer er Hansen hos "de brune" og Fagermo i Odd. Hva er det du sier? Er ikke Fagermo trener i Odd lenger? For en overraskelse. Derfor føler jeg at jeg har ryggen klar når jeg lager en "treneren etter..." tråd. Jeg kommer til å gjøre det neste gang (med mindre noen er kjappere enn meg) om Brann så får tak i Marcelo Bielsa som trener.

Når det gjelder FHM så har jeg også forstått det på han så vel som styrende krefter i Brann ser for seg denne karen som midtbanespiller. Det som er mer usikker for meg er om de tenker indreløper eller defensiv. KI liker jo indreløpere av Helge Haugen-kaliberet med stor motor og som kan springe i 90 minutter uten å gå tom. Jeg tror ikke FHM har de ferdighetene. Ankermessig vil han vel kanskje være en mer kompetent versjon av Rasmussen-typen av defensiv midt. Jeg håper jo selvsagt at han skal være en sjef og innpisker også, men jeg forventer ikke det.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on July 05, 2021, 09:55:24 AM
Grunnen til at Fagermo ville bruke FHM som back var at han kunne «løpe hele dagen» og har en enorm løpskapasitet. Om det kan forsvare en indreløper rolle under KI vet jeg ikke men tror nok han kan dekke begge roller veldig bra. Rekdal hentet han til VIF som def midt / en av to sittende på midten. Får han sjansen til å utvikle seg i disse rollene tror jeg vi har gjort en lite kupp.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 05, 2021, 10:11:27 AM
Det vi virkelig trener er jo en leder som kan ta styring både offensivt og defensivt på midtbanen. Slike spillere vokser ikke på trær og må trolig dyrkes fram. Mitt inntrykk er at Horn Myhre kan bli en slik spiller. Gode allroundferdigheter og veldig solid med ballen. Bare å gi ham tid og tålmodighet som defensiv midtbane.

Daniel Pedersen faller egentlig igjennom på begge områder, og Rasmussen er alt for udisiplinert. God offensivt, men etterlater store rom defensivt. I like med sine midtbanekollegaer.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Finfin respons on July 05, 2021, 15:42:06 PM
For meg ser det ut som en av de viktigste nøklene i logistikken er Defensiv midtbane anker.

Vi ser hvordan Rosenborg sliter uten dansken, selv om Hoff har kvaliteter.

Andresen var ufattelig god.
Og Austin hadde sine styrker og svakheter.

I 2014 ble Badji brukt helt feil.
Sivert hadde sine enorme styrker og enorme svakheter, som ikke ble kompensert med ballsikre pasningssikre stoppere.

Yttergård Jenssen hadde ikke tempoet inne og var helt katastrofe.

Soltvedt hentet Pedersen, og ble "sparket" for sin logistikk. Sliter med å se at han likevel skal være nøkkelen.

Jeg er usikker på Rasmussen, han trenger tid i rollen, og kan bli veldig god i den, men har Brann tid? Nei.

Gerson kan jo være den rette men ikke så lenge han er skadet.

Kanskje Felix er rett mann?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on September 27, 2021, 06:25:10 AM
Felix virker å være en god signering. Han ser ut til å være litt god på alt, og opptrer svært rutinert i forhold til alder.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Churchill on September 27, 2021, 10:19:57 AM
Felix har imponert i en posisjon han selv misliker. Ser for meg at han blir en enda større suksess når vi får dekning på backen som gjør at vi kan skyve ham frem på midten, hvor han hører hjemme.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on September 27, 2021, 10:23:08 AM
Bare å kjøre inn Blomberg det.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on September 27, 2021, 10:32:36 AM
Tror neppe det skjer mot Mjøndalen. Men så er det en liten pause der Horneland lettere kan spille inn noen nye posisjoner.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on September 27, 2021, 10:45:06 AM
Slår vi Mjøndalen er vi inne i en flytsone der vi kan tillate oss å gjøre en eller to endringer for å få folk inn i sine beste posisjoner. Pedersen sliter som indreløper, og Felix kan ta hans plass. Så må vi få i gang Blomberg. Det kan ikke være sånn i Brann at med en gang en ung spiller får en formsvikt, så er han ferdig i klubben. Felix har et veldig stort potensiale på midtbanen. Ser ikke helt det samme potensialet på backen, selv om han er grei der. Synd hvis en såpass spennende spiller skal være potet og nødløsning i feil posisjon veldig lenge.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on September 27, 2021, 11:45:11 AM
Syns Felix Horn Myhre var meget god på backen. Han har en presis og bra fot,  noe som går veldig bra med både i oppspillsfasen og når han kommer i innleggposisjon. Han har også ro og ganske bra aks på de første meterne.


Han er såpass bra nå at jeg vil ikke flytte han opp på midten helt ennå. Han gir oss noe annet  på backposisjon enn det Blomberg kan tilby. Vi har også veldig gode alternativer på midten i Rasmussen, Sakor, Skaanes og Wassberg.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: ostraume on September 27, 2021, 12:56:46 PM
Felix hadde sin beste kamp i går, så litt rart å snakke om at han nå skal roteres ut. God både offensivt og defensivt i går.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Superjack on September 27, 2021, 13:13:09 PM
Felix fungerer godt på backen.
Ser ingen grunn å flytte han.

Det må i så fall være om han tar plassen til kaptein Pedersen på midten.
Han skal ikke ut av laget i alle fall.
 
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on September 27, 2021, 13:19:44 PM
Quote from: ostraume on September 27, 2021, 12:56:46 PMFelix hadde sin beste kamp i går, så litt rart å snakke om at han nå skal roteres ut. God både offensivt og defensivt i går.
Ikke ut, men opp. Opp til posisjonen kan dro til Brann for å spille. Som Brann hentet ham for å spille i. Hvor han er klart best og har det klart største potensialet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: ostraume on September 27, 2021, 13:29:06 PM
Som indreløper? Vet vi at det er der han har størst potensiale? Det kan jo tenkes, men jeg er langt fra sikker.

Nå har vi rimelig god bredde på indreløperplass, særlig om Sakor begynner å røre på seg for alvor, så det gir god mening å holde FHM på backen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on September 27, 2021, 13:44:04 PM
Quote from: krakra on September 27, 2021, 13:19:44 PM
Quote from: ostraume on September 27, 2021, 12:56:46 PMFelix hadde sin beste kamp i går, så litt rart å snakke om at han nå skal roteres ut. God både offensivt og defensivt i går.
ut, men opp. Opp til posisjonen kan dro til Brann for å spille. Som Brann hentet ham for å spille i. Hvor han er klart best og har det klart største potensialet.

Jeg er ikke med på at han har klart størst potensial på midten, men mest fordi han er en meget god back! Det å ha skapende, ballsikre og kreative backer er en fordel. Spesielt når høyrestopper er så ubrukelig offensivt som det Pallesen og Kolskogen har vist seg.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on September 27, 2021, 15:11:59 PM
Det er en grunn til at både han og Brann var samstemte i at han skulle satses på som midtbanespiller. Det er der han har størst potensiale. Han spiller back fordi alternativene har slitt, men Blomberg er en god høyreback med et veldig høyt potensiale som slet på et lag som overhodet ikke hang sammen. Slår man Mjøndalen er man etter hvert kommet litt i flytsonen og kan begynne å fase Blomberg inn på et lag som fungerer. Så har vi en god høyreback der. Så kan Felix ta plass på en midtbane som ikke akkurat imponerer, med unntak av Heltne Nilsen.

Det er en grunn til at man leide inn Sakhor. Det var jo et lån som mange forsvarte tross den store midtbanebredden nettopp fordi vi mangler kvalitet på midtbanen. Det er en grunn til at Pedersen fortsatt er i førsteelveren. Vi har mange midtbanespillere, men er det mange potensielle klassespillere der?

- Heltne Nilsen? - Ja, i sin veldig spesifikke rolle
- Pedersen? - Nei
- Skaanes? Nei
- Wassberg? Ja, om noen år, men hans vei til en fast plass i førsteelveren er nok via kanten inntil han har fått litt flere kilo på kroppen
- Sakhor? Kanskje, men han er jo bare her på lån ut sesongen.
- I utgangspunktet kanskje, men han har slitt veldig lenge nå
- Rasmussen - Han mangler jo motoren til å spille indreløper.

Jeg syns heller ikke Horn Myhre er -så- god på backen som det sies. Han var på halvdistanse på 1-1 i går, og han er ofte feilplassert. Han er også litt passiv i det offensive spillet, selv om han er god i oppbyggingen og hadde et strålende innlegg i går. Alle de egenskapene som trekkes fram er jo egenskaper vi trenger, og mangler, på midtbanen også.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on September 27, 2021, 15:35:49 PM
Quote from: krakra on September 27, 2021, 15:11:59 PMDet er en grunn til at man leide inn Sakhor. Det var jo et lån som mange forsvarte tross den store midtbanebredden nettopp fordi vi mangler kvalitet på midtbanen. Det er en grunn til at Pedersen fortsatt er i førsteelveren. Vi har mange midtbanespillere, men er det mange potensielle klassespillere der?

Mener du "lån" (altså i anførselstegn?). Da Brann hentet Sakor skrev de jo eksplisitt følgende:

"Vajebah Sakor (25) kommer gratis til Brann etter at hans kontrakt med den greske klubben OFI Crete gikk ut tidligere i sommer."

https://www.brann.no/nyheter/vajebah-sakor-er-klar-for-brann

Forstår det slik at han er her på korttidskontrakt, men mistenker at han er en dyr mann, og at det derfor blir mer et "lån" enn en faktisk permanent signering.

Når det gjelder FHM så kan han sikkert bli en god back, men jeg er enig med det i at han kan bli en dominerende midtbanespiller. Jeg tror også det var du som i et annet innlegg pekte på at fyren kan risikere å bli en av disse potetene i stedet for å få utviklet seg til en toppspiller.

Jeg har ikke sett så mange intervju med fyren, men han var jo klar på at han gikk til Brann fra VIF pga. at han hadde blitt lovet en midtbanerolle i stedet for back som han selv mente han ikke trivdes på. Om Brann bryter med dette så er det jo lov å være litt urolig for hvordan han vil reagere på dette.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on September 27, 2021, 15:43:15 PM
Brann må til syvendes og sist tenke på Brann. Akkurat nå trenger Brann FHM som back, og da må han forholde seg til det. Og det tror jeg han innser selv. Jeg tror han aller mest bare har lyst på jevnlig spilletid.

Brann har et tøft kampprogram mot slutten av sesongen, så selv om vi er i flyten nå så har vi langt fra sikret plassen. Å flytte FHM vekk fra backplassen akkurat når han har blitt skikkelig varm i back-trøyen er unødvendig. Utvikling av enkeltspillere får vi legge i skuffen til vi har litt mer å gå på.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on September 27, 2021, 18:01:45 PM
Det er ikke noe som er hogget i stein. Etter kampen på søndag vil det bli tid til å teste ut ulike konstellasjoner på trening. Felix har lang erfaring fra midtbanen og kan fort bli varm der også. Det samme med Blomberg.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on September 27, 2021, 19:38:51 PM
Quote from: esp123 on September 27, 2021, 15:43:15 PMBrann må til syvendes og sist tenke på Brann. Akkurat nå trenger Brann FHM som back, og da må han forholde seg til det. Og det tror jeg han innser selv. Jeg tror han aller mest bare har lyst på jevnlig spilletid.

Brann har et tøft kampprogram mot slutten av sesongen, så selv om vi er i flyten nå så har vi langt fra sikret plassen. Å flytte FHM vekk fra backplassen akkurat når han har blitt skikkelig varm i back-trøyen er unødvendig. Utvikling av enkeltspillere får vi legge i skuffen til vi har litt mer å gå på.

Det er nettopp derfor jeg er for at Brann må tenke over hva de gjør.

En ting er omdømmet til Brann. FHM kom til Brann med lovnader om at midtbanen var der de så han for seg. Derfor valgte han, en meget lovende ungfole, Brann fremfor å holde seg i VIF som back. Om Brann står frem som et lag som sier akkurat det spilleren vil og går tilbake på det etterpå vil det til syvende og sist gjøre utslag på omdømmet til klubben. Kan hende at neste gang man er i en slik situasjon så vil den aktuelle spilleren tenke "Brann lover og lyger, jeg går heller til Bodø Glimt, får en lavere lønn men på sikt kan jeg få en proffkarriere siden jeg får spilt meg inn i den posisjonen jeg antageligvis er best på".

En annen ting er at Brann trenger penger. Om de tar en spillere som FHM, og lar han lide i en potetrolle er det fare for at de ikke for så mye penger igjen for han. Med mindre det skulle vise seg at han blomstrer voldsomt som back ala Philipp Lahm. Da er det bedre at han får spille i den posisjonen som han har mest lyst til å være i og som det virker som han har størst potensiale for (lyst har mye å si for treningen man legger ned). Går det bra så kan det være at den godeste FHM bringer store penger inn i en slunken klubbkasse.

En annen fordel er at Blomberg, en spiller som flere klubber var interessert i, kan få sjanse til å spille seg opp og inn på en høyrebackrolle. Så kan det hende at også han enten gjør en veldig god jobb for Brann og blir en viktig back, eller at han blir solgt for en pen profitt...

Edit: Legg merke til at jeg ikke tar til orde for å la FHM spille på midtbanen fordi "det er så synd i han stakkars", men fordi jeg tror at det er der Brann har mest å tjene på han.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on September 27, 2021, 19:49:57 PM
I tillegg må en huske det Nixon er inne på. Det er snakk om å omskolere Felix Horn Myhre til midtbanespilller. Det er det som er hans beste posisjon. Det har både Brann og Horn Myhre selv sagt. Det er heller ikke sånn at han har dominert på backen akkurat, og alternativet er også en god spiller. I tillegg til det så har vi slitt på midtbanen og trenger nettopp Horn Myhres ferdighetspakke der. Etter Mjøndalen-kampen er det god tid til å øve inn en liten justering på laget.

Det å utvikle en spiller med stort talent i hans beste posisjon er ikke motstridende til å tenke på Brann. Det burde jo egentlig være en selvfølge. Og her trenger det ikke å koste noe. Det kan tvert imot lønne seg med en gang. Midtbanen vår sliter.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on September 27, 2021, 23:29:08 PM
Selv om han spiller back her og nå så er situasjonen en annen enn i vif.
Der fikk han beskjed om at han ikke fikk spille midtbane, men kunne bli brukt som backup og på backen var han vel ikke første valget.
Han sa vel også at han ikke hadd enoe i mot å spille back men ville satses på.
Tror ikke han blir sur over at han nå spiller fast på backen, men vil kanskje satses på i lengden som midtbane spiller
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on January 18, 2022, 15:54:14 PM
Jeg ser at han har "gitt opp" å bli brukt som midtbanespiller nå, og sagt at han vil fokusere på back. Eller som BA formulere det: han har gitt opp drømmen.

https://www.ba.no/gjor-som-treneren-sier-na-blir-han-back/s/5-8-1796049

Jeg syns dette er trist. Det blir litt som da Karadas ble tvunget til å gå for en posisjon. Karadas gjorde det greit nok, men det er lov å spørre seg om han ikke kunne fått enda en større karriere om han hadde gjort som planlagt.

Jeg ville mye heller hatt en defensiv midtbanespiller ala FHM enn at Brann legger seg på den primitive linjen som krever at Sønnen har en nøkkelposisjon.

Det blir også litt trist for Blomberg, som ikke får sjansen til å spille seg opp som back om dette fortsetter. Horneland virker jo ikke som en som rullerer mye med mindre han er nødt med tanke på skader.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on January 18, 2022, 16:59:52 PM
Jeg syns ikke "han var bedre enn Blomberg" er et spesielt godt argument. Horn Myhre ble plassert der som en nødløsning fordi Blomberg var ute av det. Han løste det helt greit, ikke noe særlig mer enn det. Målet for Blomberg må jo være å finne tilbake til det nivået han hadde i Åsane, og viste prov på i starten av Brannkarrieren. Da er han i mine øyne bedre enn Horn Myhre var i høst.

Så er spørsmålet hvor mye Horn Myhre har å gå på. Hvilke egenskaper har han som ikke fikk skinne i fjor, men som skal skinne i år?

Vi får se. Kanskje har Horneland rett, men hvis Blomberg tar seg i nakken og finner 2020-formen, så utkonkurrerer han Myhre og da bør Myhre satses på som midtbanespiller. Ikke være backup for Blomberg.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on January 18, 2022, 21:53:52 PM
Kan hende Horneland gjør som de som ville ha Barmen som spiss, ombestemmer seg og lar FHM spille midtbane. Jeg er kanskje fryktelig naiv nå, men jeg mener jo at det må være mulig å legge en taktikk som ikke avhenger av at den defensive midtbanespilleren er mer en slags organisk og bråkete jordfreser enn fotballspiller. FHM har fått mer defensiv erfaring av sin tid på backen og det burde være mulig at han kunne gjøre en god jobb som defensiv midt i stedet for Sønnen. Kanskje spesielt nå når Brann har fått en kjeftesmelle i mål (ifølge BA). Men igjen, dette er Horneland sitt valg...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on January 18, 2022, 23:40:34 PM
FHM har ingenting i mot å spille back og løste jobben greit + i høst og etter min mening bedre enn Blomberg.
Han gikk ikke fra vif pga at han måtte spille back, han gikk pga at han satt på benken og måtte spille back på treningene. Dette har han sagt flere ganger når media vil lage sak om at han gikk pga at han ikke ville spille back.
Når Horneland tok over ville han bruke ham som back og mente han hadde størst potensiale der.
FHN vil spille fast og bryr seg ikke mye om det er back. Han følte seg litt ukomfortabel med ny plass i starten men kom mer inn i det og føler nå at det kommer til å bli enda bedre når han får en full oppkjøring som det.

Og at alle er så opptatt av at han er så mye bedre som midtbane skjønner eg ikkje for ingen har sett ham spille mye i den posisjonen på et par år. Han slet benk i vif og har vel en kamp på midtbanen i Brann.

Eg e spent på utviklingen hans på back og tror han kommer til å bli meget god der i år.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on January 19, 2022, 09:01:41 AM
Nå er også BT «på ballen», nesten for å skape en konflikt som ikke virker å være der? Blir reell konkurranse om begge back plassene, FHM og Blomberg på høyre og Kristiansen og Wolfe på venstre. 

https://www.bt.no/fotball/i/jaMOqA/horneland-slaar-fast-at-myhre-fortsetter-som-hoeyreback-i-brann

Men måtte ta et dypdykk i VIF historien vedr spilletid og posisjoner. FHM har spilt nesten overalt på banen under Deila/Fagermo. Han spilte såpass godt på midten at han ble tatt ut til både U20 og U21 laget i de store turneringene. Deila brukte han både som anker og indreløper, både venstre og høyre side. I tillegg spilte han flere kamper som kant, der også begge sider. Fagermo uttalte han at ikke visste helt hvem som var best som anker av Oldrup og FHM når han overtok men Oldrup som hans hjertebarn fikk rollen. Etter dette har også Fagermo brukt han på begge sider som back, indreløper begge sider og anker når Oldrup vært skadet, måtte spille stopper. Han må kunnes sies å være rimelig anvendelig men aldri fått sjansen til p utvikle seg i en posisjon. Det tror jeg kanskje var hovedårsaken til at han forlot vif.

Back plassen er noe nytt fra siste år, nesten fordi Fagermo trengte backer. Og det samme gjelder litt her i Brann. Blomberg sviktet og det var litt desperasjon for å finne en løsning. Når en trener skal omskolere en spiller (nesten mot hans vilje) så er det trenerens ord som gjelder. Men du kan neppe forvente deg stor lojalitet om det dukker andre muligheter. Kanskje er det like greit å skille lag? Horneland mener tydeligvis at Blomberg er på vei tilbake (og de er omtrent på samme alder). Hvorfor ikke bare kjøre på den veien?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: pidre on January 19, 2022, 10:35:17 AM
Mitt inntrykk er at FHM er god som back, men klart best på midtbana - og der er han virkelig god. Synes det er litt waste at han skal ned på backen, spesielt med tanke på at vi har en comming man der - hvis han får tillit.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Belfort on January 19, 2022, 12:26:11 PM
FHM får uansett forholde seg til at i Brann har man det kjekt.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on January 19, 2022, 13:30:40 PM
Quote from: Belfort on January 19, 2022, 12:26:11 PMFHM får uansett forholde seg til at i Brann har man det kjekt.

Ja, den godeste Ramiro var jo også en back med ideer utover sin stand. Riktignok at han ville bytte klubb (om jeg husker rett), men greit nok.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on January 19, 2022, 14:29:34 PM
Quote from: pidre on January 19, 2022, 10:35:17 AMMitt inntrykk er at FHM er god som back, men klart best på midtbana - og der er han virkelig god. Synes det er litt waste at han skal ned på backen, spesielt med tanke på at vi har en comming man der - hvis han får tillit.
Har du sett ham spille mye midtbane?
Jeg har sett ham i en kamp og synes ikke han gjorde noen kjempe kamp, men blir jo alt for tynt grunnlag til å dra en konklusjon ene eller andre veien.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: gladiporno on January 19, 2022, 14:39:03 PM
Horn Myhre har da spilt en del på midtbanen til VIF i de årene han var det. Ikke så mye fra start, nei, men gjorde mange gode innhopp. Scoret mot Brann gjorde han også fra midtbanen. Glimt hentet ham på lån for (etter sigende) som mulig erstatter for P. Berg. Dette er ikke en spiller man henter fra 3. divisjon. Han har vært på TV før. 
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on January 19, 2022, 15:45:31 PM
For meg er det avhengig av hvordan Brann tenker å bruke backen. Skal høyreback ha mye ansvar i det oppbyggende spillet, og være et spillpunkt når man skal sirkulere ballen så er FHM å foretrekke. Skal back gå høyt og bredt og være en som skal utfordre og skape overtall på siste tredjedel så er Blomberg å fortrekke.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on March 26, 2022, 20:43:09 PM
Han er definitivt best på midtbanen...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Churchill on March 26, 2022, 20:48:41 PM
Man må da kunne finne plass til Felix på midten! Felix-Heltne-Rasmussen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Gulløl on March 26, 2022, 20:55:29 PM
Quote from: Churchill on March 26, 2022, 20:48:41 PMMan må da kunne finne plass til Felix på midten! Felix-Heltne-Rasmussen.
Blir nok den foretrukne midtbane trioen fremover. Felix vil løfte seg ytterligere når han  får noen kamper til i posisjonen, tar litt tid å omstille seg tilbake til midtbane fra back.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on March 26, 2022, 20:58:52 PM
Husk at Kniklas skal dyrkes.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Superjack on March 26, 2022, 21:14:15 PM
Kniklas må dyrkes. Men at Kniklas, Rasmussen og Felix blir dem som får spille mest, det håper jeg på
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on March 26, 2022, 21:34:14 PM
Quote from: Superjack on March 26, 2022, 21:14:15 PMKniklas må dyrkes. Men at Kniklas, Rasmussen og Felix blir dem som får spille mest, det håper jeg på

Det er ihvertfall der pengene ligger ...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on March 26, 2022, 21:38:55 PM
Det er der Branns mulighet til å bli et topplag ligger. Hva slags signal sendes det hvis man ikke engang klarer å satse på Wassberg?

Håper Myhre er første backup for Heltne Nilsen på defensiv midtbane, ikke Moberg. Det er nok der han har størst potensiale. Heltne Nilsen kommer til å få en del karantener i år. På sikt kan Myhre ta over ankerrollen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Superjack on March 26, 2022, 22:02:52 PM
Quote from: Pyton on March 26, 2022, 21:34:14 PM
Quote from: Superjack on March 26, 2022, 21:14:15 PMKniklas må dyrkes. Men at Kniklas, Rasmussen og Felix blir dem som får spille mest, det håper jeg på

Det er ihvertfall der pengene ligger ...

Man skal være ganske vanskelig for ikke å se at Kniklas er en god spiller, med kjempepotnsiale.
Kommer seg ut med ballen i bena i utrolig mange situasjoner. Og motstanderene er allerede veldig observante på han.

Må spille mye for å bli bedre i valg. Spille/ikke spille osv.

Skulle helst hatt Kniklas-Felix-Rasmussen som midtbanetrioen. Men Nilsen kaptein blir nok fast inventar.

Tror den første er bedre. Spesielt for et Brann som skal og må føre kampene.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on March 27, 2022, 01:26:54 AM
Sønnen hadde nok en gang en god del offensive pasninger som var vellykket. Tør påstå han hadde flere slike enn Felix.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on March 27, 2022, 11:06:24 AM
Tung skute tar lang tid å vende. Jeg nevner det her også. Men først vil jeg si at jeg er godt fornøyd med prestasjonene til Felix i gårsdagens kamp. Særlig var han nyttig når vi skulle spille oss ut.

Men jeg påstår altså at Sønnen hadde langt flere offensive, konstruktive, vellykkede pasninger i går enn hva Felix hadde. Er ikke det rart? Siden Felix er kreativ og Sønnen primitiv?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Gulløl on March 27, 2022, 11:30:02 AM
Quote from: Lasaron on March 27, 2022, 11:06:24 AMMen jeg påstår altså at Sønnen hadde langt flere offensive, konstruktive, vellykkede pasninger i går enn hva Felix hadde. Er ikke det rart? Siden Felix er kreativ og Sønnen primitiv?
Ikke med hensyn til hvor ganske lite Felix har spilt midtbane i Brann og den siste tiden i VIF. Potensialet er størst som midtbanespiller som han egentlig er tilbake til når han spilte på U21 og andre ungdomslandslag.
I forhold til nivået Felix og Sønnen viste i går vil nok førstnevnte være den som vil løfte seg ytterligere når han får flere kamper på midtbanen i bena, skal bli spennende å se utviklingen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on March 27, 2022, 11:36:57 AM
Nå spiller ikke Heltne Nilsen på grunn av sine offensive kvaliteter da. Det er mer en bonus hvis man viser framgang der. Så skjørt som Brann er for tiden, så er vi nok avhengige av Heltne Nilsen, men målet må jo være at han blir overflødig etter hvert, som han ville vært på lag som Molde, Glimt, Viking og VIF.

Jeg tror ikke man bare skal ta for gitt at Myhre bare blir bedre og bedre. Det er lenge siden det har vært sånn i Brann. Han var best som back de første kampene sine der og det er en haug av andre spillere som har startet bra og sloknet etter hvert. Kampen i går var ikke -så- bra heller.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on March 27, 2022, 11:39:03 AM
Poenget mitt er å pirke borti myten om at Sønnen bare er primitiv. Pirke med fakta.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on March 27, 2022, 11:40:56 AM
Quote from: Lasaron on March 27, 2022, 11:39:03 AMPoenget mitt er å pirke borti myten om at Sønnen bare er primitiv. Pirke med fakta.
Dine meninger er ikke fakta. Hadde det vært konkrete tall, så hadde det vært fakta.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on March 27, 2022, 12:02:23 PM
Quote from: krakra on March 27, 2022, 11:40:56 AM
Quote from: Lasaron on March 27, 2022, 11:39:03 AMPoenget mitt er å pirke borti myten om at Sønnen bare er primitiv. Pirke med fakta.
Dine meninger er ikke fakta. Hadde det vært konkrete tall, så hadde det vært fakta.

Det har du jammen rett i. Jeg har jo ikke rene tall for dette. Her var jeg nok litt for raus med bruken av ordet fakta. Kanskje Felix hadde flere slike pasninger enn Sønnen i denne kampen, og at jeg sitter igjen med feil inntrykk?


Etter at Sønnen kom hjem i fjor sommer, har det etter mange kamper blitt påpekt at han har levert en del bra offensive pasninger, som bryter med inntrykket av at han bare er primitiv og destruktiv. Likevel blir han på nytt og på nytt beskrevet slik. Det syns jeg er rart.

Jeg skal komme med et nytt forsøk på fakta: Sønnen har langt flere gode, offensive, vellykkede pasninger enn mange brannsupportere_liker_å tro. (Men jeg har ikke konkrete tall på det, var det bare min mening?)
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on March 27, 2022, 20:30:20 PM
Jeg vet ikke hvem av Sønnen og Felix som hadde flest offensive pasninger. Hvordan de enn ser ut og kan måles. Var noen av nest sist eller tredje sist ved noen av målene? Men det jeg la merke til var at Felix hadde mye mer roen i trange situasjoner med tilsynelatende både bedre grunnteknikk og bedre overblikk. For der Sønnen så ut til å bli stresset og måtte kjempe for å beholde ballen, for så å spille i støtte, løste Felix det ofte med en pasning på tvers ut av farlig område til en ledig spiller og fikk vendt spillet på den måten.

Men hvordan han vil løse Sønnen-rollen er ikke så godt å si. Men vi vil kanskje finne det ut i løpet av sesongen. For Sønnen vil garantert komme såpass mange ganger på etterskudd, at han neppe kommer til å være tilgjengelig alle kampene fra sommeren og utover.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on May 22, 2022, 14:14:29 PM
Har Myhre blitt back igjen? Venstreback til og med. Det var der han spilte når han kom inn i går og det virker som det er der han skal spille for andrelaget i kveld. Mener han har kommet inn på venstrebacken tidligere også. Spilte høyreback mot Voss.

At den gutten ikke er et soleklart førstevalg på midtbanen til Brann sier litt om hvor overlegen spillerstall vi egentlig har i OBOS. Kanskje han skulle fått seg et opphold i Åsane? Må være bedre enn å være backup på venstrebacken.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: fortune on May 22, 2022, 14:26:02 PM
Quote from: krakra on May 22, 2022, 14:14:29 PMHar Myhre blitt back igjen? Venstreback til og med. Det var der han spilte når han kom inn i går og det virker som det er der han skal spille for andrelaget i kveld. Mener han har kommet inn på venstrebacken tidligere også. Spilte høyreback mot Voss.

At den gutten ikke er et soleklart førstevalg på midtbanen til Brann sier litt om hvor overlegen spillerstall vi egentlig har i OBOS. Kanskje han skulle fått seg et opphold i Åsane? Må være bedre enn å være backup på venstrebacken.

Vi har vel ingen annen backup på venstrebacken så lenge vi er såpass tynt besatte på stopperplass, så vi tåler strengt tatt ikke å låne ut Felix. I praksis vil jeg tro at Felix konkurrerer direkte med Rasmussen om plassen, så da er det bedre at han får litt spilletid på backene enn å bare sitte på benken.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on May 22, 2022, 14:49:30 PM
Det er vel en ting å spille back men å bli plassert litt her og der gjør nok spilleren rimelig misfornøyd. Fortsetter det slik vil han vekk i neste vindu. Det var også en av grunnene til at han forlot VIF og et klart brudd med hva som ble sagt ved overgangen. Kom inn som venstre back mot SU, spilte høyre back og stopper i cup kampen for så å komme inn som venstre back igjen i går. Så det spørs hvor lenge han blir i Brann. Synes det er synd siden han også er en meget god spiller på midtbanen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Churchill on August 24, 2022, 18:51:02 PM
Det virker som om Felix har funnet plassen sin på Branns midtbane. Forsetter han som i saftbygden, er han et klart førstevalg sentralt sammen med sønnen og Rasmussen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on August 24, 2022, 20:43:23 PM
Kniklas skal dyrkes, så får de andre konkurrere om de øvrige plassene. Kan godt være at Myhre bør ta plassen til Rasmussen da.

Egentlig burde det være mulig å rullere mellom alle tre. Hadde man fordelt spilletiden mellom alle så hadde de startet 20 seriekamper hver, og sikkert fått ti innhopp hver i tillegg. Det er bra med spilletid for alle tre. Moberg ut, Skaanes og Hjorteseth som backup.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on August 24, 2022, 21:22:13 PM
Quote from: krakra on August 24, 2022, 20:43:23 PMKniklas skal dyrkes, så får de andre konkurrere om de øvrige plassene. Kan godt være at Myhre bør ta plassen til Rasmussen da.

Egentlig burde det være mulig å rullere mellom alle tre. Hadde man fordelt spilletiden mellom alle så hadde de startet 20 seriekamper hver, og sikkert fått ti innhopp hver i tillegg. Det er bra med spilletid for alle tre. Moberg ut, Skaanes og Hjorteseth som backup.

Beste for Brann? Selg Niklas for 20+ mill og sats på nestemann. FHM er mer enn god nok til å spille (og bedre enn Niklas pt) så tjen penger og bruk de andre til å bygge opp lag og penger. Null sentimentalitet. Tenk penger og business. Vi har mange på midten. Ingen garanti for at Niklas blir en veldig stor stjerne. Talent ja men lang vei frem.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on August 24, 2022, 21:40:24 PM
Heldigvis har Brann mer fornuftige folk i styre og stell nå. Man får ikke poeng for penger i banken.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on August 24, 2022, 21:41:31 PM
Quote from: krakra on August 24, 2022, 21:40:24 PMHeldigvis har Brann mer fornuftige folk i styre og stell nå.

Jepp. Og dette er fornuftig - selv om du ikke liker det. Det er heller ikke tegnet ny kontrakt. Fotball er business. Tøff shit
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on August 24, 2022, 21:44:28 PM
Quote from: Pyton on August 24, 2022, 21:41:31 PM
Quote from: krakra on August 24, 2022, 21:40:24 PMHeldigvis har Brann mer fornuftige folk i styre og stell nå.

Jepp. Og dette er fornuftig - selv om du ikke liker det. Det er heller ikke tegnet ny kontrakt. Fotball er business. Tøff shit
Det er først og fremst feigt og uambisiøst. Brann har allerede avvist bud på 20 millioner for Kniklas og 11 millioner for Wolfe så det er åpenbart at de ikke kommer til å kjøre den linjen du stadig tar til ordet for med å kvitte seg med talentene så fort som mulig.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on August 24, 2022, 21:54:08 PM
Quote from: krakra on August 24, 2022, 21:44:28 PM
Quote from: Pyton on August 24, 2022, 21:41:31 PM
Quote from: krakra on August 24, 2022, 21:40:24 PMHeldigvis har Brann mer fornuftige folk i styre og stell nå.

Jepp. Og dette er fornuftig - selv om du ikke liker det. Det er heller ikke tegnet ny kontrakt. Fotball er business. Tøff shit
Det er først og fremst feigt og uambisiøst. Brann har allerede avvist bud på 20 millioner for Kniklas og 11 millioner for Wolfe så det er åpenbart at de ikke kommer til å kjøre den linjen du stadig tar til ordet for med å kvitte seg med talentene så fort som mulig.


Det har du rett i. Om 1-2 år får vi svar på om det var fornuftig. De samme ville beholde både Kolskogen og Heggebø som vel har halvert sin pris. En på utlån og en som har levert middels i Obos. Skal man tjene penger så er det salg av talenter som gjelder. Det er ekstremt få unntak hvis du ikke spiller i Europa.

Bygge lag er en annen sak. Men dersom Niklas ikke vil ha ny kontrakt så har vi en skadet spiller som går som Bosman om ett år. Det er god butikk?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on August 24, 2022, 21:56:50 PM
Det var ingen bud på verken Kolskogen eller Heggebø. Sistnevnte er forresten en veldig viktig spiller for Brann.

Noen talenter vil selvfølgelig ikke få den forventede utviklingen, men det som er helt sikkert er at vi aldri blir noe stabilt topplag ved å selge våre mest talentfulle spillere ved første anledning.

Brann er forresten en fotballklubb, ikke en butikk. Du fronter samme modell som Stabæk driver etter. De har solgt talenter for nærmere 250 millioner siden 2018 og er i ferd med å etablere seg i OBOS. Klubber som VIF og Sarpsborg har også tjent store summer på å selge talenter. Det er ikke veldig inspirerende selv om de får store inntekter.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on August 24, 2022, 22:33:36 PM
Klart det skal satse likt på Rasmussen FHM og Wassberg ang spilletid. De beste må spille men alle må få spilletid.
Tipper også minst en av dem går i vinter

Rasmussen uttalte vel at sommervinduet neste år var et fint vindu for å gå videre
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on August 24, 2022, 23:16:59 PM
Tenk så dumme Glimt var da, som slapp Fredrik Bjørkan som bosman!! Jaja, de får trøste seg med de to seriemesterskapene sine.

Man kan ikke selge bort halve laget bare pga. de kanskje kan falle i verdi. Brann skal bygge lag, da må de ha en stamme. Brann har ikke mislyktes hvis Aune Heggebø eller Wolfe aldri blir solgt.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on August 25, 2022, 08:33:15 AM
Quote from: esp123 on August 24, 2022, 23:16:59 PMBrann har ikke mislyktes hvis Aune Heggebø eller Wolfe aldri blir solgt.

I så fall må vel klubben ha lyktes bedre enn spillerne?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on August 25, 2022, 09:50:53 AM
Som påpekt. Det er flere klubber som har solgt for mye, uten å ha blitt spesielt gode. Så der er ingen automatikk.

Dog har Sarpsborg brukt en del på å bygge ut stadionet. Ikke sikkert det er så dumt.

Det er så mye det går an å være god på, som er «gratis». Se på hvordan Glimt er blitt gode.

Jeg tror det er bedre for oss om Kniklas herjer for oss i årevis, enn at han blir solgt for 25 mill i morgen.

Men det er vanskelig å ha fasiten på forhånd.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on August 25, 2022, 09:59:05 AM
Quote from: Nixon on August 25, 2022, 08:33:15 AM
Quote from: esp123 on August 24, 2022, 23:16:59 PMBrann har ikke mislyktes hvis Aune Heggebø eller Wolfe aldri blir solgt.

I så fall må vel klubben ha lyktes bedre enn spillerne?
Det kan uansett ikke være sånn at det eneste formålet med talentene er å tjene så mye penger som mulig for dem, og at den eneste kost/nytte-vurderingen da er hvilket tidspunkt man kan få aller best betalt. Hvem er det da vi skal bygge laget med? Spillere som kjøpes inn etter at de har rundet 25 år og gitt opp utenlandsdrømmen?

Gjort riktig så vil noen av talentene ta så store steg at de blir "umulig" å holde på. Disse vil da generere betydelig inntekter for klubben. For andre vil toppen av karrieren være å spille for Brann. Det er ikke nødvendigvis en "fiasko" det heller, hvis Brann gjør det bra og spiller regelmessig i Europa.

Uansett så tenker jeg at det beste for Brann er å utvikle spillere som gjør det veldig bra for Brann. At vi skal drive en form for talentspekulasjon der vi kjøper de billig, og selger de dyrt før de har rukket å bidra sportslig, ser jeg ikke for meg som en spesielt givende vei å gå. Selv om det selvfølgelig kan dukke opp spillere som er så ekstremt talentfulle at utenlandske storklubber kaster 40-50 millioner etter dem før de knapt har rukket å spille en halv sesong for oss.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on August 25, 2022, 10:36:33 AM
Quote from: Nixon on August 25, 2022, 08:33:15 AM
Quote from: esp123 on August 24, 2022, 23:16:59 PMBrann har ikke mislyktes hvis Aune Heggebø eller Wolfe aldri blir solgt.

I så fall må vel klubben ha lyktes bedre enn spillerne?
Ja, jeg tenker jo det er positivt. Kvalifiserer man seg for gruppespillet i Conference League så får man 30 mill i døren. Før prestasjoner er hensyntatt. Brann må også tenke på at det er stor risiko forbundet med å gå ut i markedet for å hente erstattere for spillerne de selger.

Brann skal vinne, ikke drive business.

Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on August 25, 2022, 10:51:53 AM
Jo lengre ned i næringskjeden i norsk og europeisk fotball man er, jo vanskeligere blir det vel å optimalisere forholdet mellom først nytteverdi og senere inntekten man kan få for en spiller. Det er lettere å holde på en spiller jo bedre og rikere en klubb er. Selv om man da selvsagt har mer attraktive spillere som svinger pendelen litt tilbake.

Men som flere er inne på, så kan det være klokt å ha som utgangspunkt å beholde spillerne lengst mulig. Men da må man også "tillate" at klubben går på noen smeller med kontrakter som går ut og spillere som synker i verdi enten med dårligere prestasjoner eller langvarige skader.

For oss som husker Gunnar Norebø er jo skrekken nå at leddbåndene til Niklas skal bli hans bane i forhold til å få en skikkelig god karriere, slik kneet ble for Norebø.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on August 25, 2022, 11:01:18 AM
Det må man, men det vil man jo også hvis at klubben har nok suksesshistorier og sportslig suksess. Det er jo ingen i Bodø som klager over at Bjørkan gikk gratis, eller noen i Molde som klager over at Haugen går gratis.

Skulle Niklas nekte å forlenge kontrakten før nyttår, så syns jeg derimot det er helt greit å selge ham i vinter. Verken han eller noen andre bør få lov å ha Brann som backupløsning mens de sjekker ut mulighetene for andre klubber som bosman.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: ostraume on August 25, 2022, 11:40:29 AM
Dersom Niklas har ett år igjen av kontrakten bør forlengelsen eller salget komme i det nåværende vinduet. Nå er kanskje ikke kjøpslysten så stor på en skadet spiller.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on August 25, 2022, 12:07:51 PM
Det er vel halvannet år igjen, eller ut neste sesong. Har ikke kommet så mye om hvordan det ligger an med forlengelse annet enn at Jimmy før sommeren sa at de ikke ville gjøre noe før etter sommeren.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on August 25, 2022, 21:18:15 PM
En kan vel ikke måle suksess i hvor mye en selger spillere for.
Og det er ikke ensbetydende at ved store salg så får en mer suksess.
Sarpsborg  var jo en klubb som solgte veldig bra, men som klubb har det ikke ført til at de tok steg.
Rbk var veldig mange ganger rikere enn alle andre og støvsuget de beste spillerne i eliteserien for å sette dem på benken. Og ja det tok noen år men de rotet det til de og. I dag sutrer de over at andre klubber kan bruke mer penger.

Så hva vi selger spillere for betyr ikke så mye da en som norsk fotballklubb kommer til å rote vekk pengene på et eller annet.
Eneste er at noen klarer å sitte igjen med bedre fasiliteter.

Tror f.eks ikke det er så lenge til B/G kommer litt ned på jorden. Enten når Knutsen går eller når de møter litt motgang. De må må også betale og lønne spillere mye høyere pga at de har suksess.

Så om en får 50 mill for Wassberg betyr egentlig ikke så mye, men at han blir en spiller som er med å fører Brann opp i toppen igjen kan bety veldig mye.
 
Litt flåsete og satt på spissen noe av dette men med litt godvilje skjønner en hvor jeg vil.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on August 27, 2022, 21:13:39 PM
Kanskje Huseklepp skal ha større ære for årets sesong enn vi tror? Kan han få Felix til å bli mer målfarlig burde mange ha muligheter...

https://www.brann.no/nyheter/forteller-om-ekstratreningen-som-har-bidratt-til-flere-malpoeng
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Larsendos on May 21, 2023, 21:55:34 PM
Han blir litt glemt takket være stopperne og spissen, men for en finale! Måten han gang på gang spiller seg ut av trange situasjoner er bare helt enestående på dette nivået.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on May 21, 2023, 22:26:42 PM
FHM har vel vært jevnt over en av de beste i år der han har levert på et stabilt godt nivå og kampen i går var meget bra
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Finfin respons on May 22, 2023, 07:47:39 AM
Quote from: Larsendos on May 21, 2023, 21:55:34 PMHan blir litt glemt takket være stopperne og spissen, men for en finale! Måten han gang på gang spiller seg ut av trange situasjoner er bare helt enestående på dette nivået.

Ja, dette! Helt fabel aktig spiller.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on May 31, 2023, 22:07:54 PM
Svært positiv til Brann og Bergen. Vi kan vel håpe på en forlengelse om ikke lenge...

https://www.nettavisen.no/sport/det-som-motte-brann-profilen-i-bergen-sjokkerte-aldri-opplevd-lignende/s/5-95-1129776
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Spelaren on June 01, 2023, 06:24:19 AM
Eg liker måten han fører ballen på, et lavt tyngdepunkt, flink til å vekte touchen slik at han kan danse seg forbi motspiller - og en god avslutter også.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Gulløl on June 01, 2023, 10:13:06 AM
Merket meg at han sa i et intervju i vinter at det var først fra i fjor sommer han hadde begynt å trene av betydning på det offensive spillet sitt. Ekstraøkter med Huseklepp gav resultater i siste halvdel av fjorårssesongen med omtrent et målpoeng i snitt pr.kamp. I tillegg til alle sine egenskaper nevnt over i denne tråden er han gjennomtrent som få og en spiller som aldri er skadet. En komplett spiller rett og slett. Håper virkelig han forlenger i sommer, at han ser at det ikke er en forhindring for salg senere.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on June 01, 2023, 11:12:24 AM
For meg er FHM kanskje årets spiller så langt ved siden av Larsen og Finne.


Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on June 01, 2023, 11:14:51 AM
Bør ta noen flere ekstraøkter med Huseklepp. Han har brent en del sjanser i år. Ellers har han vært veldig god.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Erlend on June 01, 2023, 11:16:56 AM
Det bør stå meget høyt oppe på Jimi sin prioriteringsliste å få fornyet den kontrakten så fort som mulig ja
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Giles on June 01, 2023, 11:44:43 AM
Jeg trekker tilbake alt negativt jeg har sagt om Felix. Han er ikke gjennomsnittlig på alt, han er bedre enn gjennomsnittlig på alt og begynner å få en helt egen identititet som spiller. All ære til han, er blitt en meget god spiller.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 11, 2023, 16:23:02 PM
En hakket mindre drama queen:

https://www.ba.no/godtok-ikke-branns-forste-tilbud-har-ikke-hort-noe-mer-etter-det/s/5-8-2313868
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on July 11, 2023, 19:23:27 PM
Dobling(ist) av lønn for en et års forlengelse høres jo voldsomt ut men det er gjerne det som skal til for at vi skal kunne cashe inn neste sommer.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 11, 2023, 19:25:55 PM
Hvor står det noe om dobling av lønn? Aner ikke hva Felix tjener i dag engang.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on July 11, 2023, 19:28:27 PM
Det står ingen steder men vil jo anta at han skal greit over millionen skal det signeres.
Det kom vel frem av en av disse skatteliste sakene at han lå på rundt 700k om jeg ikke tar feil, men mulig det var OBOS lønn.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Erlend on July 11, 2023, 19:31:17 PM
Gi mannen det han vil ha for å forlenge, blir nok solgt for en god slump i vinter eller neste sommer uansett
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Superjack on July 11, 2023, 23:39:33 PM
Skattelistene for 2022 er ikke klar før om lenge.

Om FHM vil ha en eller to millioner betyr egentlig fint lite i den store sammenhengen nå

Mye rimeligere og tryggere å bruke 10 mill på at en FHm kan bli i klubben i 3-4 år, enn å måtte starte jakt på ny.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: haak on July 12, 2023, 09:48:37 AM
Felix må signeres idag. Håper ikke endringene i VIF påvirker prosessen. Han må signeres for enhver pris.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on July 12, 2023, 09:51:44 AM
Quote from: haak on July 12, 2023, 09:48:37 AMFelix må signeres idag. Håper ikke endringene i VIF påvirker prosessen. Han må signeres for enhver pris.

«Jeg vil takke klubben, trenere, byen og supportere for fine og lærerike år. Jeg har utviklet meg mye både som spiller og menneske. Men det er Enga som er hjemme».
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on July 12, 2023, 09:55:37 AM
Håper Felix forlenger med oss. Håper det, håper det, håper det.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: fortune on July 12, 2023, 09:59:12 AM
Quote from: haak on July 12, 2023, 09:48:37 AMFelix må signeres idag. Håper ikke endringene i VIF påvirker prosessen. Han må signeres for enhver pris.

«Enhver pris» som både du og andre forumdeltagere diskuterer, er selvfølgelig langt fra sannheten. Men vi ønsker selvfølgelig å forlenge med Felix og er villige til å gi han en bra lønnsøkning. Tipper man arbeider med forlengelse ut 2026.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on July 12, 2023, 10:56:44 AM
Fra Felix selv, "Jeg trives bedre i Brann enn i VIF - og Bergen". Tror nok han vil forlenge om bare tilbudet er sånn passe ok.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on July 29, 2023, 13:07:40 PM
Rykter om ny kontrakt snart klar. Ok lengde høres det ut som.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: fortune on July 29, 2023, 13:42:05 PM
Quote from: Pyton on July 29, 2023, 13:07:40 PMRykter om ny kontrakt snart klar. Ok lengde høres det ut som.

Noen overgangslovnader ala Wolfe/Rasmussen?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on July 29, 2023, 13:47:40 PM
Quote from: fortune on July 29, 2023, 13:42:05 PM
Quote from: Pyton on July 29, 2023, 13:07:40 PMRykter om ny kontrakt snart klar. Ok lengde høres det ut som.

Noen overgangslovnader ala Wolfe/Rasmussen?

Tror ikke det, kun reelle bud i så fall.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: SKBCPH on July 31, 2023, 15:02:04 PM
https://twitter.com/skbrann/status/1686013885612969984?s=20

2027 <3
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on July 31, 2023, 15:03:50 PM
Gode nyheter! Har han funnet seg dame her i byen?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on July 31, 2023, 15:06:07 PM
Flott!
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Spelaren on July 31, 2023, 15:21:29 PM
Nydelig, uten rabalder og onkler.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: vekkreist on July 31, 2023, 15:23:46 PM
Quote from: Spelaren on July 31, 2023, 15:21:29 PMNydelig, uten rabalder og onkler.

Sant? akuratt det jeg tenkte på også. Nydelig fyr FHM :)
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: ostraume on July 31, 2023, 15:26:42 PM
Herlig!
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: haak on July 31, 2023, 16:19:41 PM
Veldig viktig signering og et sterkt signal!
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on July 31, 2023, 16:28:45 PM
Det_kan_være at salgene av Wolfe og Rasmussen spilte positivt inn.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: fortune on July 31, 2023, 17:16:18 PM
Quote from: Lasaron on July 31, 2023, 16:28:45 PMDet_kan_være at salgene av Wolfe og Rasmussen spilte positivt inn.

Det kan vel også være at han har fått tilsvarende lovnader om salg til en fornuftig pris. Selv om kalenderen skulle vise mai/juni når vi mottar budet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on July 31, 2023, 17:32:23 PM
De lovnadene ville ikke vært mye verdt hvis vi hadde nektet å selge Wolfe og Rasmussen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Belfort on July 31, 2023, 17:59:03 PM
Quote from: Spelaren on July 31, 2023, 15:21:29 PMNydelig, uten rabalder og onkler.

DramaNilsen og pastoren er typer som kan starte slåsskamp i et tomt hus. Horn Myhre en meget sympatisk fyr
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on July 31, 2023, 18:25:21 PM
Quote from: krakra on July 31, 2023, 17:32:23 PMDe lovnadene ville ikke vært mye verdt hvis vi hadde nektet å selge Wolfe og Rasmussen.

Tror du har et poeng der. Brann har potensielt mer goodwill nå fra spillerne siden de ser at de kan bli sluppet selv om klubben gjør det bra. Så får vi se om de klarer å få til et finfint salg av FHM også...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Superjack on July 31, 2023, 18:27:25 PM
Quote from: Spelaren on July 31, 2023, 15:21:29 PMNydelig, uten rabalder og onkler.

Proff og fokusert.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Christian on August 01, 2023, 07:06:33 AM
Gladnyhet. Dette liker vi.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Erlend on August 18, 2023, 10:45:20 AM
Vi skal nok være veldig glad for at den nye kontrakten kom på plass før kampene mot Arouca.  Enorm i hjemmekampen, heller anonym i bortekampen men med en helt nydelig assist på målet der.  Om det ikke var interresse for han i utlandet før så er nok den vekket nå.  Lukter fort salg i vinter
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Superjack on August 18, 2023, 10:48:13 AM
FHM har ikke vært topp siste 2 månedene.
Veldig flott å se han tilbake på nivået fra i vinter og vår.

Troe ikke FHM har veldig hast med å gå ut, men opptatt av rett mulighet.

Brann sin mest fokuserte spiller, ved siden av Ruben.

Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: gladiporno on August 18, 2023, 10:58:42 AM
FHM virker som en svigermorsdrøm, derfor var det litt gøy å se ham klikke fullstending på trening en gang etter at laget hans tapte en høyintensitet kamp på liten bane (8 mot 8, tror jeg det var). Han bannet og steiket så det ljomet langs hele Nymarken. Totalt out of character. Tror ikke vinnerinstinktet hans er lite selv om han virker som verdens mest joviale person på intervju.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on August 18, 2023, 13:34:19 PM
Veldig kjekt å se han tilbake i god form.
Ser også at han sier seg enig med Horneland at ingen flere må ut nå
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Finfin respons on August 18, 2023, 19:42:17 PM
Quote from: gladiporno on August 18, 2023, 10:58:42 AMFHM virker som en svigermorsdrøm, derfor var det litt gøy å se ham klikke fullstending på trening en gang etter at laget hans tapte en høyintensitet kamp på liten bane (8 mot 8, tror jeg det var). Han bannet og steiket så det ljomet langs hele Nymarken. Totalt out of character. Tror ikke vinnerinstinktet hans er lite selv om han virker som verdens mest joviale person på intervju.

Kult! Bra å høre. Jeg har sansen for litt steiking.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on August 18, 2023, 19:48:03 PM
At en Felix blir så sint over å tape på trening, sier noe om et sunt utviklingsmiljø i toppidrettsklubben Brann.

Bra.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on February 07, 2024, 12:57:16 PM
POL er overrasket over den labre interessen for Horn Myhre: https://www.ba.no/matte-se-langt-etter-beilere-jeg-forventet-mer-pagang/s/5-8-2523827

Jeg har også merket meg dette. Verken i fjor vinter eller sommer virket det å være spesielt stor interesse for ham. Jeg tror ikke man nærmest skal ta for gitt at han blir solgt i sommer.

Hva er det som gjør at han ikke tiltrekker seg mer oppmerksomhet? Er det mangelen på målpoeng? Han er jo 25 år om en måned, så utenlandske klubber forventer kanskje mer full pakke?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on February 07, 2024, 13:27:43 PM
Dersom han blir enda bedre kommende sesong, som det kan se ut til skal man tro Huseklepp så skal det godt gjøres å beholde Felix når vinduet stenger i slutten av august.

Men han er kanskje en spiller som kommer veldig til sin rett i Brann med Horneland fotball? Den fotballen spilles ikke overalt.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Hickok on February 07, 2024, 13:41:28 PM
Får Brann en ordentlig god vårsesong, og han leverer bra med målpoeng, så kommer nok interessen til å ta seg kraftig opp også. Han har strengt tatt bare en god sesong til nå, og med en ny god sesong kommende sesong, så tenker jeg flere kommer med bud.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Superjack on February 07, 2024, 13:48:23 PM
Måtte Felix fortsette å være god i Brann. Lenge.

Han kan få lov å bli klubblegende og vår Roar Strand.

Alle må jo ikke selges.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on February 07, 2024, 14:28:25 PM
Han er vel ikke like opp hauset i media o.l. som andre spiller av ca samme kvalitet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on February 07, 2024, 14:42:12 PM
Det kommer jo litt an på hvor gøy det er i Brann. La oss si at vi spiller for fulle hus hver hjemmekamp, enorme mengder møter opp på bortekamper, spillet er gøyt, stemningen er kokende, og resultatene er reell kamp om seriegull, avansement i cup, og utsikter til gruppespill i Europa (altså betydelig bedre utsikter enn vi hadde i fjor sommer), da vil jo det være faktorer som gjør at man kanskje ønsker å bli værende i Brann. At å bli værende føles mer attraktivt enn å gå til Plymouth, Cercle Brugge eller Utrecht.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Churchill on March 09, 2024, 19:02:22 PM
Det sies at han kom til Brann med Gilmores Gloint og at han har slitt med dette siden. Hva kan vi forvente av denne karen i 2024? Uten ham er vi klart svekket.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 09, 2024, 19:10:20 PM
Velger de å gjøre et inngrep nå så bør han være klar før serien starter opp igjen etter EM pausen.

Hadde de valgt å gjøre det etter sesongen i fjor så hadde han vel vært der Sery er nå. Det hadde vært meget interessant å høre vurderingene som ble gjort ettersom de ikke valgte å gjøre det etter 2023 sesongen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kjell249 on March 10, 2024, 08:03:54 AM
FHM ute frem til sommeren kan fort bety forskjellen på medalje og en plass midt på tabellen. Så viktig er han for dette laget på kort sikt. Da blir tapet av børsting ekstra synlig. Spesielt tror jeg vi kommer til å slite i press-spillet, og savne en spiller som kan motta ballen feilvendt og vende av spillere og skape sjanser for andre.

Men, på lengre sikt er det ikke sikkert en mellomsesong er noe problem, og mer tid til å utvikle de yngre spillerne. Kan være veldig bra for Kniklas. Om han holder seg skadefri...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 10, 2024, 08:43:13 AM
Felix er viktig, men laget kommer ikke til å falle sammen uten han. Kartum har ikke vært dårlig i vinter og Wassberg har mye av de samme ferdighetene som Felix og kan i særdeleshet skape ubalanse hos motstanderen når han velger å ta med seg ballen. Våren blir viktig, men sommeren blir kanskje enda viktigere og det er fort viktigere å ha Felix tilgjengelig da enn at han hadde spilt vårsesongen og så måtte operere. Men ideelt sett skulle han operert i vinter så jeg er veldig spent på hva som er begrunnelsen for at de ikke valgte å gjøre det etter sesongen. Med en operasjon etter sesongen ville han vel vært der Sery er nå, neppe aktuell for å en start plass i de første kampene.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Falkman on March 10, 2024, 10:13:06 AM
Quote from: andreas1989 on March 10, 2024, 08:43:13 AMFelix er viktig, men laget kommer ikke til å falle sammen uten han. Kartum har ikke vært dårlig i vinter og Wassberg har mye av de samme ferdighetene som Felix og kan i særdeleshet skape ubalanse hos motstanderen når han velger å ta med seg ballen. Våren blir viktig, men sommeren blir kanskje enda viktigere og det er fort viktigere å ha Felix tilgjengelig da enn at han hadde spilt vårsesongen og så måtte operere. Men ideelt sett skulle han operert i vinter så jeg er veldig spent på hva som er begrunnelsen for at de ikke valgte å gjøre det etter sesongen. Med en operasjon etter sesongen ville han vel vært der Sery er nå, neppe aktuell for å en start plass i de første kampene.

Det som er blitt sagt er jo Felix har hatt antydninger til Gilmors Groin helt siden han signerte for snart 3 år siden, eller muligens enda lenger. Det hindret ham ikke i å spille absolutt alt i fjor.  Selvsagt kunne man vært føre var og gjort et inngrep etter sesongslutt, men det blir jo litt etterpåklokskap gitt det som er blitt sagt.  På den annen side er jo alltid informasjonen som kommer ang. skader litt vag, så det er ikke godt å vite helt hva man skal tro, og enda mindre hva som er rett å gjøre
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kjell249 on March 10, 2024, 10:13:44 AM
Niklas er ikke i nærheten av Felix i nivå nå, som ikke er så rart siden han nesten ikke har spilt det siste året. Han kan absolutt bli det, men må få tid.

Det er stor forskjell i valg med ball. Niklas kan ta med seg ballen og gå forbi et par stykker, men ender veldig ofte opp med å miste ballen. Skaper heller ikke ofte sjanser for andre.

Så med Felix ute, må vi ha tålmodighet med resultat og spesielt de «nye» spillerne.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 10, 2024, 11:41:29 AM
Wassbergs evne til å skape ubalanse vil jeg påstå kan tilføre oss noe vi kanskje mangler og dermed skape enda flere sjanser. Det at han i går blir plassert som ballfordeler tyder vel på at Horneland&co har tiltro til at han har oversikt og passningsregister. Ja han mister kanskje ballen mer enn andre, men så prøver jo han mye mer enn andre også så det blir jo veldig feil å skulle sage han for det.

Min spekulasjon blir om man har gamblet på at Fleix skulle tåle belastningen ettersom man har vært usikker på hva man ville stå med til sesongåpningen mtp Børsting gate og Wassberg sine skadeproblemer.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on March 10, 2024, 13:08:46 PM
Mitt inntrykk på et særdeles tynt grunnlag er at vi med Wassberg og Kornvig kan bli mer målfarlig men kan tape litt defensivt
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 10, 2024, 13:37:54 PM
Det handler nok først og fremst om balanse og relasjoner. Tapet av Børsting er vel det som kanskje vil hemme oss mest defensivt. Jeg vil dog påstå at Wassberg en ganske så skolert presspiller, men Børsting hadde jo det man omtrent kan kalle som ekstremferdigheter når det kommer til det fysiske.

Kornvig må man se mer av og bli kjent med før man kan karakterisere dansken. Men han er iallfall fysisk sterk og beskrives jo i tillegg som svært løpssterk. Jeg er egentlig mest spent på Kartum, nå har han muligheten.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 11, 2024, 13:23:59 PM
Horneland til Tv2.

Quote from: TV2- Han sliter litt med en stramhet oppi mage/lyskefestet, og så får vi se hva det blir ut av det, forteller Brann-treneren til TV 2.

- Det er en utfordring han har hatt over tid, og en normal fotballutfordring. Det er en utfordring han har kjent på siden 2020. Han hadde en veldig fin sesong i fjor med tanke på det, men det var verre i 2022. Og så fikk han en liten utfordring igjen på Marbella, fortsetter Horneland, og sikter da til treningsleiren Brann nettopp har vært på.

I verste fall må Horn Myhre opereres.

Horneland vil ikke grave seg ned om han må klare seg uten et av sine viktigste kort.

- Vi klarte å erstatte David Wolfe og vi klarte å erstatte Mathias Rasmussen. Og vi holder på å erstatte Frederik Børsting. Blir Felix ute en periode, må vi erstatte ham i det korte løpet. Vi har vist at vi har en evne til å kunne erstatte dem som både har vært ute og forsvunnet.

- Det beste for meg er at Felix blir komfortabel med veien videre. Det er det aller viktigste. Vi skal klare oss i det korte løpet, og så er det veldig positivt når han kommer tilbake, sier Horneland, som mandag formiddag ikke vet noe mer om hva som er skadestatus for stjernespilleren.

Flere av Horn Myhres lagkamerater er tidligere blitt operert for Gilmore's groin. Les mer her:

Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on March 11, 2024, 14:49:34 PM
 Blir nok operasjon. Forventer ute 6-8 uker før tilbake i kampform. Fordel med operasjon før det har vært plagsomt lenge. Gir mye kortere opptreningstid.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on March 12, 2024, 10:03:55 AM
Blir operasjon neste uke for Felix. Da må nok forventninger/ambisjoner for sesongen nedjusteres noe.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on March 12, 2024, 10:16:37 AM
Stallen blir svakere og mer sårbar for skader. Men dersom erstatterne holder seg i form og skadefrie, vet jeg ikke om det blir veldig merkbart. Brann må spille litt annerledes, men heldigvis har de øvd på dette i noen uker nå.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on March 12, 2024, 10:23:24 AM
Det kan absolutt gå veldig bra. Erstatterne ser bra ut, og det kan være greit å være litt mer i utfordrerposisjon.

Men til syvende og sist er Felix Horn Myhre en av Branns beste spillere og en av Eliteseriens beste spillere. Erstatterne (Wassberg/Kornvig) har ikke spilt så altfor mye fotball det siste året. Det kommer til å merkes. Ihvertfall i en periode. 
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Hickok on March 12, 2024, 10:28:24 AM
Ikke sikkert det er så ille. I utgangspunktet. om Felix hadde bombet ligaen i vår, så hadde han fort blitt solgt i sommer før E-cup'en. Nå skjer ikke det, og han kan bli klar til E-cup starter. Når en sjekker kampprogrammet, så er vårprogrammet i teorien enklere enn høsten, slik at totalt sett, så kan dette faktisk ende opp positivt.

Om han i tillegg blir bedre av dette, siden han da slipper å spille skadet lenger, så er det himmelen som er begrensningen. 
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: ostraume on March 12, 2024, 10:29:45 AM
Ja, oppsiden her er at han neppe blir solgt i dette sommervinduet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Billy Elliott on March 12, 2024, 10:31:15 AM
Åpenbart et enormt tap, og tullete å late som noe annet. Håpet er jo at dette åpner for en Kniklas-oppblomstring, men med med hans skadehistorikk virker det naivt å ha så altfor store forhåpninger.

Fasit blir nok fort mange kamper med SHN, Kornvig og Kartum som de tre startende på midten. Sammenlignet med den faste trioen på midten i fjorårets vårsesong (SHN, FHM og Rasmussen) er vi betydelig svekket.  
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on March 12, 2024, 10:56:30 AM
Ja, vi er avhengige av at folk er skadefrie og i form for at ikke tapet skal bli alt for stort. Men meningsløst å blande inn Rasmussen her. Han har ikke vært inne i kabalen på trekvart år når serien starter.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 12, 2024, 11:05:25 AM
Selvfølgelig er tap, men velger å være optimistisk.

En skadefri Wassberg kan virkelig skinne og Kartum bør nå være klar for å sette sitt preg på dette laget, nå har han muligheten iallfall.

Kornvig og Mathisen som alternativer, det er jo litt tynt, men ikke tynnere enn det vi har vært.

Uansett så er vel Felix frisk og rask etter EM pausen, det er vel det viktigste.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on March 12, 2024, 11:08:22 AM
Quote from: andreas1989 on March 12, 2024, 11:05:25 AMSelvfølgelig er tap, men velger å være optimistisk.

En skadefri Wassberg kan virkelig skinne og Kartum bør nå være klar for å sette sitt preg på dette laget, nå har han muligheten iallfall.

Kornvig og Mathisen som alternativer, det er jo litt tynt, men ikke tynnere enn de vi har vært.

Uansett så er vel Felix frisk og rask etter EM pausen, det er vel det viktigste.

Han burde være frisk og kampklar mye raskere. De andre som har slitt med lang rekonvalesens har hatt mange andre plager i tillegg. Normalt for en slik operasjon er 5-6 uker men la oss si 6-8 så burde vi være godt innafor.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 12, 2024, 11:16:17 AM
Vi får satse på det!

Det som blir spørsmålet er jo hvorfor man ikke valgte å operere etter sesongen?

Jeg er jo ikke noe medisinsk ekspert, men dersom dette har vært en plage i flere år så høres jo en operasjon uengåelig ut i det lange løp. 
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Nixon on March 12, 2024, 11:24:46 AM
Mener å ha lest at han var mer plaget i 2022 enn i 2023. Og da er det vel ikke unaturlig å avvente med en operasjon.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Superjack on March 12, 2024, 11:36:05 AM
Absolutt tap. Samtidig så er det sånn at om han må operere så må han operere. Bedre enn at han går på 80-90 % til sommeren, og så uansett måtte operere.

Meget fotballklok og har veldig gode kvaliteter.

Blir bra å få tilbake etter EM. Tipper det blir såpass før han kan spille igjen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on March 12, 2024, 12:13:58 PM
Nå kan Kniklas få anledning til å blomstre skikkelig, og bli fantastisk god.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 12, 2024, 13:12:58 PM
Og nå takker Aursnes nei til mer landslagsspill.

Med en god vårsesong så kunne jo Felix kanskje spilt seg inn i diskusjonen og økt verdien sin.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on March 12, 2024, 13:26:48 PM
Vil tro det er flere andre som er foran FHM i køen. Zafeiris, Mannsverk, Rasmussen, Kitolano spiller på et høyere nivå.

I tillegg har vi landslagssjef-favoritten Dæhli som har levert bra i Europa for Molde.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: David on March 12, 2024, 13:52:30 PM
Får bare prøve å ta det positive i det negative her. Mye snakk om at Wassberg mangler sluttprodukt, men dette kan jo komme hvis han finner rytmen og unngår nye skader. Ellers har vel Mathisen også hevdet å foretrekke den posisjonen (eller husker jeg feil her?), så det kan kanskje være et alternativ, hvis det viser seg å ikke stemme for Kartum og Kornvig.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 12, 2024, 14:35:53 PM
Quote from: esp123 on March 12, 2024, 13:26:48 PMVil tro det er flere andre som er foran FHM i køen. Zafeiris, Mannsverk, Rasmussen, Kitolano spiller på et høyere nivå.

I tillegg har vi landslagssjef-favoritten Dæhli som har levert bra i Europa for Molde.

Ja det er mange navn, Kjølø skal også nevnes.

Felix er vel dog litt annerledes og komplimenter enn de mer typiske løperne, litt som Aursnes.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on March 12, 2024, 16:24:46 PM
Quote from: David on March 12, 2024, 13:52:30 PMFår bare prøve å ta det positive i det negative her. Mye snakk om at Wassberg mangler sluttprodukt, men dette kan jo komme hvis han finner rytmen og unngår nye skader. Ellers har vel Mathisen også hevdet å foretrekke den posisjonen (eller husker jeg feil her?), så det kan kanskje være et alternativ, hvis det viser seg å ikke stemme for Kartum og Kornvig.
Hva mener en med at Wassberg mangler sluttprodukt.
Er det mål/assist?
Tror han har en god del i seg der når han kommer i gang, men ikke bare assist men også second assist som ikke er en ting i fotball men som ofte er den forløsende pasningen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: David on March 12, 2024, 16:46:59 PM
Quote from: Corran on March 12, 2024, 16:24:46 PM
Quote from: David on March 12, 2024, 13:52:30 PMFår bare prøve å ta det positive i det negative her. Mye snakk om at Wassberg mangler sluttprodukt, men dette kan jo komme hvis han finner rytmen og unngår nye skader. Ellers har vel Mathisen også hevdet å foretrekke den posisjonen (eller husker jeg feil her?), så det kan kanskje være et alternativ, hvis det viser seg å ikke stemme for Kartum og Kornvig.
Hva mener en med at Wassberg mangler sluttprodukt.
Er det mål/assist?
Tror han har en god del i seg der når han kommer i gang, men ikke bare assist men også second assist som ikke er en ting i fotball men som ofte er den forløsende pasningen.



Plukket det vel opp i Ballspark, og så er det noe jeg føler jeg ellers har hørt litt uten at jeg kan peke på noe mer konkret på stående fot. Det handler vel mest om at det foreløpig blir en del ballbehandling som ikke fører frem, men jeg tror det vil komme seg med spilletid. (Det antar jeg også at de i Ballspark mener.)
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Giles on March 12, 2024, 17:27:55 PM
Felix har utviklet seg til å bli en nøkkelspiller. Det vil merkes, men vikarene kan bli bra, nå handler det om å vise det.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on March 12, 2024, 23:31:11 PM
Quote from: David on March 12, 2024, 16:46:59 PM
Quote from: Corran on March 12, 2024, 16:24:46 PM
Quote from: David on March 12, 2024, 13:52:30 PMFår bare prøve å ta det positive i det negative her. Mye snakk om at Wassberg mangler sluttprodukt, men dette kan jo komme hvis han finner rytmen og unngår nye skader. Ellers har vel Mathisen også hevdet å foretrekke den posisjonen (eller husker jeg feil her?), så det kan kanskje være et alternativ, hvis det viser seg å ikke stemme for Kartum og Kornvig.
Hva mener en med at Wassberg mangler sluttprodukt.
Er det mål/assist?
Tror han har en god del i seg der når han kommer i gang, men ikke bare assist men også second assist som ikke er en ting i fotball men som ofte er den forløsende pasningen.



Plukket det vel opp i Ballspark, og så er det noe jeg føler jeg ellers har hørt litt uten at jeg kan peke på noe mer konkret på stående fot. Det handler vel mest om at det foreløpig blir en del ballbehandling som ikke fører frem, men jeg tror det vil komme seg med spilletid. (Det antar jeg også at de i Ballspark mener.)
Så du ham ikke spille når han var i god form? Er dessverre en stund siden men frykter ikke for noe sluttprodukt der.
Men at han kanskje kommer til å miste ballen litt mer enn noen av de andre på midten tviler jeg ikke på.
Hva Ballspark mener er ikke interessant i det hele tatt. Den gjengen vet skuffende lite om fotball.
I følge dem er jo det krise at Holmen gikk
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Norlings Hund 2 on March 13, 2024, 01:51:01 AM
Forhåpnetligvis minker balltapene en god del når han får spilt seg varm i trøya og blir tryggere.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: krakra on March 13, 2024, 09:24:34 AM
Det er jo forskjell på lite sluttprodukt og for høy feilprosent. Kniklas mistet kanskje ballen litt for ofte, men han har skapt en god del denne oppkjøringen. Han var sterkt involvert i tikitaka-målet mot Sotra, fikk et mål stjålet fra seg av Finne, og har vel et par assists fra tidligere treningskamper, i tillegg til at han har skapt flere store sjanser.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Morkel on March 13, 2024, 15:22:57 PM
Det er verdt å merke seg at gullkalven til B/G Patrick Berg fikk lite spilletid når han var 19/20. Han var regelrett ute av et Bodø/Glimt som kjempet mot nedrykk og nektet å fornye kontrakten. Med Berg som med Wassberg ble det nærmest konludert med at han måtte bort for å lykkes. Jeg synes man er litt tidlig ute med å stemple Wassberg som en spiller som "ikke får det til" eller som "mangler sluttprodukt". Ballspark var i kjent tabloid stil raskt ute og konkluderte med at han ikke kom til å lykkes i Brann. Det er etter min mening alt for prematurt. Han må få jevnt med spilletid i en rolle som han passer i. Hvis noen så førsteomgangen borte mot B/G i fjor eller Rosenborg-kampen borte så vet man jo hva han kan. Branns egen gullkalv kan gjerne slippe presset som følger med å være barnebarn av en legende. Men vi trenger heller ikke å konkludere for mye på vegne av en 19 åring som kun var i god fysisk form halve fjorårssesongen og som også har blitt skjøvet litt rundt i ulike roller. 

Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Lasaron on March 13, 2024, 15:48:00 PM
Godt.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: gladiporno on March 13, 2024, 15:57:06 PM
Ballspark har i lang tid ignorert/glemt at Kniklas gikk svært mye skadet både i fjor og i 2022. Fikk egentlig aldri trent for fullt over lengre tid om gangen siden 2021. Det er mye Ballspark er god på, men nyansert har de aldri vært.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Superjack on March 13, 2024, 16:02:10 PM
Ballspark er meget tabloid.

Litt samme med Heggebø også.
Virker der også å ha glemt at Heggebø faktisk var Horneland sitt førstevalg i 22 sesongen, og at Heggebø var operert og skader til starten av 23 sesongen, og ikke tilgjengelig for fullt før langt utpå høsten 23 på grunn av nye skader.

Ballsparkhukommelsen er like lang / kort som hos den gjennomsnittlige supporter.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 13, 2024, 17:00:58 PM
Jeg har ikke orket å høre denne ukens Ballspark, men har Parmer avskrevet Wassberg(igjen)?
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Morkel on March 13, 2024, 19:10:45 PM
Quote from: andreas1989 on March 13, 2024, 17:00:58 PMJeg har ikke orket å høre denne ukens Ballspark, men har Parmer avskrevet Wassberg(igjen)?

Nei, det var i fjor. Men de har ikke sagt noe som tilbakeviser den påstanden. På spørsmålet om at noen kan løfte seg og dekke inn for FHM svarer Bøyum: "Det er lov å tro at man vinner i lotto og". Den gjengen har ikke mye tillit til verken Wassberg eller Kornvig.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 13, 2024, 20:12:09 PM
Da blir det jo bare bare enda gøyere når Wassberg får sitt gjennombrudd denne sesongen.

Parmer avskiltet jo langt på vei Wassberg nede i Spania. Er litt spesielt når du har hatt en årelang agenda om at man må satse på de unge så skal du avskilte dem alle ved enhver anledning.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kjell249 on March 13, 2024, 22:07:10 PM
Det er stor forskjell på å avskrive, og hevde at en 19 åring som bare tidvis har fått vist hva som bor i han og nesten sammenhengende vært skadet i to år, skal komme inn og gjøre en like god jobb som en av norges beste midtbanespillere. Jeg også håper, men det er lov å være realistisk. Spesielt på Niklas sine vegne, og Emil for den saks skyld.

De må få tid, og taper vi poeng på våren, så får vi uansett mulighet å utvikle noen spillere som kan styrke oss på sikt.
På Niklas sine vegne så er jeg mer bekymret over skadesituasjonen enn kvalitet. Det vil komme etterhvert med spilletid.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 13, 2024, 22:20:21 PM
Hørte du Parmer under treningsleiren? Det var regelrett avskilting og hinting til at han burde vurdere klubbytte.

Bare ut i fra det Wassberg har vist under treningskampene så er det absolutt realistisk å tro at han skal kunne hevde seg i Brann trøyen denne sesongen og en Wassberg i slag tilfører dette laget noe vi trenger som ingen av de andre midtbanespillerne våre tilbyr i samme grad, nemlig evne til å transportere ball.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Morkel on March 13, 2024, 23:05:06 PM
Quote from: Kjell249 on March 13, 2024, 22:07:10 PMDet er stor forskjell på å avskrive, og hevde at en 19 åring som bare tidvis har fått vist hva som bor i han og nesten sammenhengende vært skadet i to år, skal komme inn og gjøre en like god jobb som en av norges beste midtbanespillere. Jeg også håper, men det er lov å være realistisk. Spesielt på Niklas sine vegne, og Emil for den saks skyld.

De må få tid, og taper vi poeng på våren, så får vi uansett mulighet å utvikle noen spillere som kan styrke oss på sikt.
På Niklas sine vegne så er jeg mer bekymret over skadesituasjonen enn kvalitet. Det vil komme etterhvert med spilletid.

Er helt enig med den generelle holdningen her. Lever fint med å avgi noen poeng i det korte løp hvis man klarer å få opp to nye midtbanespillere. Jeg er veldig komfortabel med at Brann jobber langsiktig, så lenge man kontinuerlig utvikler seg. Men ellers er jeg heller ikke så pessimistisk som mange andre. Jeg tror dette kan bli en fin sesong. Gull er nok selv med Felix utenfor rekkevidde, men bør kunne klare å henge med i medaljekampen.

Ellers er ikke vits i å kaste bort mye tid på hva Ballspark tenker. Men vil påpeke at de avskriver ham, de har gjort det ved flere anledninger. Så er jobben deres å selge aviser, så det vil jo alltid være himmel eller helvete der. Men din sobre tilnærming er langt mer matnyttig i en fotballdiskusjon.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Giles on March 14, 2024, 21:05:55 PM
Ballespark overdriver kanskje men faktum er at to år «ute» betyr noe, særlig hvis det handler om å erstatte FHM. Niklas må fortsatt spille seg inn og vise at kroppen holder.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 14, 2024, 21:09:44 PM
To år ute er vel også en overdrivelse? Wassberg startet vel 10 kamper og var på banen i total 16 seriekamper i fjor? Det var vel en 10 kamper på høsten han gikk glipp av pga skade så var det vel noe små greier tidlig på sommeren.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on March 14, 2024, 22:22:04 PM
Quote from: Giles on March 14, 2024, 21:05:55 PMBallespark overdriver kanskje men faktum er at to år «ute» betyr noe, særlig hvis det handler om å erstatte FHM. Niklas må fortsatt spille seg inn og vise at kroppen holder.
2 år ute????
Hva i alle dager mener du med dette?
I 2021 spilte han vel i 10 kamper i ES + 3 i cup
I 2022 spilte han vel i 18 kamper i Obos + 3 i cup
I 2023 Spilte han vel i 15 kamper i ES + 7 i cup (to cuper det året)

Når har han innimellom dette hatt tid til å være "ute" i 2 år
Vil påstå dette ikke er så gale med tanke på at han har vært en god del skadet og hatt litt vokseproblemer

Hvor god han blir gjenstår å se, men at han ut fra det vi har sett til nå skal kunne spille mye og være den ene av 2 indreløpere er jeg ganske optimistisk på.
Og bare for å understreke Wassberg skal ha plassen ved siden av FHM og dermed ikke erstatte ham. En av de to andre skal inn å erstatte FHM


Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: esp123 on March 15, 2024, 10:42:49 AM
Wassberg startet jo faktisk flere av våre beste kamper. Glimt og Rosenborg borte blant annet.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on March 24, 2024, 21:52:36 PM
Det er flere som melder FHM tilbake mot slutten av april, samtidig som Thore P. Jeg mistenker at noen av de som har vært ute lenge med GG har hatt andre type skader samtidig som ikke er kommunsert så tydelig. Sjekket litt med både klinikken i Tyskland og den i England som opererer de fleste PL spillerne og de melder "bare" 4-6 uker ute før de er i kampform igjen. Det er FotMob og Fantasy som har faktisk midt april men det er nok vel optimistisk. Men burde absolutt være mulig mot slutten av måneden om alt går bra.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Hickok on March 24, 2024, 22:00:11 PM
Quote from: Pete05 on March 24, 2024, 21:52:36 PMDet er flere som melder FHM tilbake mot slutten av april, samtidig som Thore P. Jeg mistenker at noen av de som har vært ute lenge med GG har hatt andre type skader samtidig som ikke er kommunsert så tydelig. Sjekket litt med både klinikken i Tyskland og den i England som opererer de fleste PL spillerne og de melder "bare" 4-6 uker ute før de er i kampform igjen. Det er FotMob og Fantasy som har faktisk midt april men det er nok vel optimistisk. Men burde absolutt være mulig mot slutten av måneden om alt går bra.

Ser en på alle andre i Brann som er operert for samme skade, så er dette veldig optimistisk. Fortsatt er vel etter junipausen det som er realistisk. Han er nok tilbake i trening før det, men neppe i kampform så tidlig.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Pete05 on March 24, 2024, 22:11:50 PM
Quote from: Hickok on March 24, 2024, 22:00:11 PM
Quote from: Pete05 on March 24, 2024, 21:52:36 PMDet er flere som melder FHM tilbake mot slutten av april, samtidig som Thore P. Jeg mistenker at noen av de som har vært ute lenge med GG har hatt andre type skader samtidig som ikke er kommunsert så tydelig. Sjekket litt med både klinikken i Tyskland og den i England som opererer de fleste PL spillerne og de melder "bare" 4-6 uker ute før de er i kampform igjen. Det er FotMob og Fantasy som har faktisk midt april men det er nok vel optimistisk. Men burde absolutt være mulig mot slutten av måneden om alt går bra.

Ser en på alle andre i Brann som er operert for samme skade, så er dette veldig optimistisk. Fortsatt er vel etter junipausen det som er realistisk. Han er nok tilbake i trening før det, men neppe i kampform så tidlig.

SHN gikk jo rimelig fort? Blom og Japhet har jo andre skader som holder dem ute, ikke GG. Ruben vet jeg ikke så mye om. Men hvis du sjekker rene GG operasjoner så er ikke tiden så lang før man er er tilbake. Så jeg er optimist.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Corran on March 25, 2024, 00:07:21 AM
Ruben gikk det fort for første gangen han ble operert for slikt og han trodde det skulle gå like greit denne gangen også men det gjorde det ikke.
Han skyldte på alderen.
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: Kagain on March 25, 2024, 10:16:28 AM
Quote from: Hickok on March 24, 2024, 22:00:11 PMSer en på alle andre i Brann som er operert for samme skade, så er dette veldig optimistisk. Fortsatt er vel etter junipausen det som er realistisk. Han er nok tilbake i trening før det, men neppe i kampform så tidlig.

Ja, tror nok også at vi snakker junipausen. Spesielt siden Horneland for enkelte spillere ikke har vært veldig sugne på å la dem spille for tidlig. Jeg mener å huske at det har vel vært sagt at hverken Hellan eller Kornvig forventes å spille noe særlig før til sommeren...
Title: Re: Felix Horn Myhre
Post by: andreas1989 on March 25, 2024, 10:24:26 AM
Vi får bare håpe at vi får flyt og resultater i starten slik at Felix ikke skal hastes tilbake.