Brann Bataljonen Bergen

Forumoversikt => Brann => Topic started by: Nixon on December 09, 2020, 22:22:32 PM

Title: Sesongen 2021
Post by: Nixon on December 09, 2020, 22:22:32 PM
OK, Kåre, plassen er trygg og du kan sette fullt fokus på neste sesong. Hva skjer i vinter? Finnes det en plan? Finnes det penger til å gjøre noe som kan gjøre en forskjell? Hvem kommer inn? Hvem går ut? Er trønderen trener på denne tiden neste år?

Mange spørsmål. Og veldig lite som kan berolige oss supportere.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on December 09, 2020, 22:27:38 PM
Det flere lag har vist tidligere, blant annet Glimt i år, er at vi kan ha formidabel fremgang neste år selv om vi ikke har penger til å "gjøre en forskjell."
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on December 09, 2020, 22:56:59 PM
Det må i alle fall en ryddesjau til
Forren, Fjolset og Ruben ut av de i forsvaret.
Gilli ut
Haugen ut
Pedersen er vel vanskelig å bli kvitt, men få ham ut om mulig. Har vært en skuffelse etter noen treningskamper der eg syntes han var lovende.
Ikke hent Svendsen etter låneopphold
Mehnert og Hustad ut
Ordagic kan de la gå. Tror han er en god spiller om han får spille men er jo skadet 2/3 deler av seongen så vekk med ham

MÅ ha inn et par gode midtbanespillere som kan gå rett inn på laget. Og da helst en som kan ta den dype rollen alene og være sjefen som pisker og forklarer medspillere og drar de med seg når det går litt i mot.
Må ha inn et par kanter der minst en av dem kan gå rett inn på laget.
Bør ha en spiss som utfordrer Bamba. Gjerne litt andre egenskaper så han kan være et alternativ i spillestilen og kan komme inn og endre kampbildet da gjerne sammen med Bamba på topp

Keepere så forsvinner vel Ahamada, Markus Pettersen er en kjeks så han kan en vel ikke stole på så vi må ha inn en som kan ta plassen fra Oppdal selv om han pr nå er den beste spilleren på Brann med høyest snitt nivå.

Og så må det trenes utholdenhet og hurtighet i vinter samt det må mange timer med analyse sammen med hver enkelt spiller slik at de kan lære seg bevegelses mønstre og hva som forventes av dem.
Forventer at de som er med videre er i stand til å bevege seg i rom uten ball og ikke bare står i ro og ser hva den som har ballen finner på.
Kravet til spillerne må settes høyere enn pr i dag

Regner med denne listen kan dras fram foran neste sesong også
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on December 10, 2020, 08:47:42 AM
Quote from: Lasaron on December 09, 2020, 22:27:38 PMDet flere lag har vist tidligere, blant annet Glimt i år, er at vi kan ha formidabel fremgang neste år selv om vi ikke har penger til å "gjøre en forskjell."

Ja, det handler vel litt om å utvikle en selvsikkerhet og tro på det man gjør. Siden plassen er reddet er det kanskje tid for KI å la spillere som ikke har fått forsøke seg så meget på banen denne høsten få spille. Hvil gjerne Bamba, han er et følelsesmenneske som sikkert ikke har det så greit etter SMSene han fikk. Han kan få komme inn som ving de siste 30 minuttene av en kamp for å se hvordan han vil gjøre det. Om Mehnert er frisk kan han få starte litt for å se hvordan spillet blir med en annen type spiss.

Kolskogen må vurderes fysisk og se om han trenger en hvil også.

Jeg tviler på at KI vil gjøre noe så eksperimentelt som det jeg foreslår, men det kunne vært interessant.

Samtidig bør de sette i gang storspeiding til neste sesong. Gjerne rundt i Norge. Om det er stress med fly så kan de hive POL i en bil og så kan han kjøre rundt for å se etter spillere. Første stopp, Øygarden. Er det noen der som kan være interessante? Ezeh, Ikedi eller Narh? De har ikke fått vist så mye i år, men har de ferdigheter som Brann kan bruke? Eller hva med han som var midstopper på Nest Sotra, Ståle Steen Sæthre? Altså, se spesielt på spillere som er hos nedrykksklubbene for å se om det er noe der man kan få for en billig penge og som kanskje har noen ferdigheter.


Kanskje bør de også se etter unggutter som ikke har slått gjennom helt enda, spillere som Filip Brattbakk, Markus Eiane, Johannes Eftevaag (midtstopper omskolert fra midtbanespiller) eller andre.

Sett gjerne i gang igjen med den fysiske treningen som man var så opptatt av tidligere, det kan være nyttig.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on December 10, 2020, 09:28:19 AM
Det er  nesten to dager til neste kamp, så trenger vel ikke hvile noen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on December 10, 2020, 11:20:18 AM
Quote from: krakra on December 10, 2020, 09:28:19 AMDet er  nesten to dager til neste kamp, så trenger vel ikke hvile noen.

Nei, er det nesten to dager kan alle spille videre :)

Men seriøst: Tanken min var mer i retning av at Kolskogen har gjort en meget god jobb denne sesongen, over de forventningene jeg hadde til han. Men han har også skrantet litt fysisk, og om man lar han hvile en kamp eller to så gjør ikke det den store forskjellen for Brann, men det kan hende at forskjellen er mye større for Kolskogen, med tanke på å unngå overbelastning..
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on December 17, 2020, 09:42:04 AM
Hjelp fra tribunene er en faktor i fotball, og er noe av det som gjør fotball så gøy. La oss si at neste sesong kan gå for fulle tribuner. Hvilke lag vil profitere mest på at tribunene åpner igjen? Hvem har de mest sultne supporterne? Hvem har tapt mest på tomme tribuner? Jeg skal nå forsøke å gi en kommentar til hvert lag, men kommer ikke til å greie det helt.

Glimt: Jeg tror de har profitert på tomme tribuner. Mange ganske urutinerte folk der som kunne prestert dårligere foran mye folk. På plussiden er kanskje folk i Bodø veldig klar for å se dette mesterlaget live, og de vil kunne ha fullere tribuner i starten enn de er vant til.

Rosenborg: Har en stor tilhengerskare, og har sikkert tapt på situasjonen.

Kristiansund: I denne sammenhengen et såkalt "drittlag" som jeg tror har profitert resultatmessig.

Molde: Har vel mange spillere som ville taklet fint å spille for mye publikum.

Aalesund: Vet ikke.

Brann: Litt det samme som Rosenborg. Brann har fått kritikk for å ha nedprioritert de syngende supporterne. Det har jo vært mer trøkk på Mjøndalenkamper enn på våre kamper i år. Selv sitter jeg på langsiden. Jeg har fått gå på tre kamper i år, og kjenner det har vært viktig for min entusiasme. Hadde jeg blitt nedprioritert ville det gjort noe negativt med mitt engasjement. For den gemene hop som går på stadion, tror jeg det svarer seg på sikt at alle partoutkortinnehavere er blitt prioritert noenlunde likt.

Haugesund: Tja.

Viking: De har nok tapt på det, for de var på en oppadgående bølge som de ikke fikk utnyttet.

Start: Tja

Odd: Tja

Sandefjord: Tipper de har profitert på det. De har kunnet holde på med den romantiske fotballen sin, uten press fra tribunene og brøl hver gang de mister ballen på egen halvdel.

Mjøndalen: Med alle leilighetene rundt, og ganske intim stadion, og relativt stor andel med syngende supportere osv, har de fremstått som det laget med mest liv på kampene sine i år. Kommer sikkert til å tape på at det blir normalt igjen.

Godset: Tja.

Stabæk: De har jo så lang avstand fra banen til tribunene uansett, så de har sikkert ikke merket noe særlig.

Engen: Har nok tapt på det.

Sarpsborg: Tja.


Edit: Når det gjelder sesongen 2021, som denne tråden handler om, var det kanskje litt rart å ta med Aalesund, og droppe Tromsø og Lillestrøm. Så når det gjelder Tromsø sier jeg at de har profitert på situasjonen sammenlignet med andre, da de har elendig støtte. Lillestrøm har nok tapt litt på situasjonen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on December 17, 2020, 10:10:18 AM
Lillestrøm er jeg ikke helt enig med. På generelt basis JA, men slik de startet sesongen i år kunne det fort blitt forværret med misshagsytringer fra tribunene.
En kan kanskje påstå at i en normal sesong så hadde de kanskje ikke klart opprykk?
Presset hadde jo blitt større med piping, krav om diverse avganger o.l. Og i tillegg så hadde kanskje publikum begynt å minske og lagt større press på spillerne.
Litt rart å skrive at de har hatt en fordel av lite publikum for hvis ikke så kunne de risikert at det kom færre på kamper og det hadde vært med på å øke en negativ spiral, men lite folk i dnne situasjonen vi er i er jo enkelt å forholde seg til. At de uteblir pga dårlige prestasjoner ville vært merkbart for en spillergruppe som sliter.

Så jeg tror at Covid har gitt dem mer ro i den perioden de slet
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on December 17, 2020, 10:38:05 AM
Jeg skjønner ikke helt disse begrunnelsene? Ta f.eks. Kristiansund. Har forfatteren vært på kamp der oppe? Tror man bør ta seg en tur opp dit før man konkluderer med at laget har profitert resultatmessig. Der er det bra trøkk på tribunen og laget responderer veldig bra på det. Det er min erfaring etter noen dårlige opplevelser der oppe.

Og Glimt. Er det sannsynlig at et lag som har holdt koken hele sesongen, både hjemme og borte, på imponerende vis skulle få en negativ opplevelse av at mange flere i byen fikk ta del i festen? Tviler.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on December 17, 2020, 10:45:12 AM
Quote from: Nixon on December 17, 2020, 10:38:05 AMJeg skjønner ikke helt disse begrunnelsene? Ta f.eks. Kristiansund. Har forfatteren vært på kamp der oppe? Tror man bør ta seg en tur opp dit før man konkluderer med at laget har profitert resultatmessig. Der er det bra trøkk på tribunen og laget responderer veldig bra på det. Det er min erfaring etter noen dårlige opplevelser der oppe.

Og Glimt. Er det sannsynlig at et lag som har holdt koken hele sesongen, både hjemme og borte, på imponerende vis skulle få en negativ opplevelse av at mange flere i byen fikk ta del i festen? Tviler.

Det er såklart veldig synsing fra min side. Jeg tenkte dette var litt gøy å synse om.

Ja, jeg har vært på kamp der oppe. I sludd. Brann tapte. Kristiansunderne var veldig hyggelige folk. Og de er flinke til å rope at det er nettopp de, og ikke andre, som er fra Kristiansund.

Forøvrig er halvparten av kampene på bortebane, hvor man også blir påvirket av publikum. Jeg tror kanskje spillerne på Kristiansund og Glimt kunne fått det litt tøffere på bortebane i en normal sesong.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Morkel on December 17, 2020, 11:26:47 AM
Quote from: Nixon on December 17, 2020, 10:38:05 AMOg Glimt. Er det sannsynlig at et lag som har holdt koken hele sesongen, både hjemme og borte, på imponerende vis skulle få en negativ opplevelse av at mange flere i byen fikk ta del i festen? Tviler.

De hadde holdt koken hele sesongen. De ville vunnet serien. Men det ville nok følt ganske mye mer på presset med fulle tribuner og mer trøkk på bortebane. Det er en grunn for at lag vinner flere hjemmekamper og det handler ikke bare om baneforholdene. Akkurat psykologien i dette er jo vanskelig å pinpointe og spekulere i. Noen spillere blir bedre for fulle tribuner, noen spillere knekker under for presset. Vi kan jo spørre oss selv hvorfor Brann har blitt så dårlige på hjemmebane, noe som startet før restriksjonene kom.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on December 17, 2020, 12:18:06 PM
At hjemmefordelen også handler om publikum er klart, men jeg kan som sagt ikke se at verken Glimt eller Kristiansund ville vært mer utsatt for press, hjemme eller borte, enn andre klubber. Men noe fasit er det selvsagt ingen som har.

Men over til 2021-sesongen: BT skriver at både Wolfe og Heggebø er tiltenkt en plass i stallen neste år og at nye utlån ikke er aktuelt. Kvinge er derimot aktuell for utlån.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: esp123 on December 17, 2020, 12:24:41 PM
Mitt utgangspunkt er ganske enkelt. Når hjemmebanefordelen ikke er en faktor, vil det alltid være en fordel for de lagene med mest kvalitet. Rett og slett fordi da får kvaliteten i laget (enda) større relativ betydning.

Hjemmebanefordelen kan viske ut noe av kvalitetsforskjellen mellom to lag, men når den ikke er der er det til fordel for det bedre laget.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on December 17, 2020, 12:32:09 PM
Quote from: Nixon on December 17, 2020, 12:18:06 PMMen over til 2021-sesongen: BT skriver at både Wolfe og Heggebø er tiltenkt en plass i stallen neste år og at nye utlån ikke er aktuelt. Kvinge er derimot aktuell for utlån.

Jeg finner ingen sak på BT om dette...
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on December 17, 2020, 15:51:30 PM
Quote from: Nixon on December 17, 2020, 12:18:06 PMAt hjemmefordelen også handler om publikum er klart, men jeg kan som sagt ikke se at verken Glimt eller Kristiansund ville vært mer utsatt for press, hjemme eller borte, enn andre klubber. Men noe fasit er det selvsagt ingen som har.

Men over til 2021-sesongen: BT skriver at både Wolfe og Heggebø er tiltenkt en plass i stallen neste år og at nye utlån ikke er aktuelt. Kvinge er derimot aktuell for utlån.

Hadde vært meget interessant å se Kvinge i en sesong på dette Åsane-laget.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on December 17, 2020, 22:04:04 PM
Ser at KI er meget bestemt på at Wolfe skal være i Brann stallen neste år og ikke lånes ut
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on December 17, 2020, 23:48:27 PM
Quote from: Corran on December 17, 2020, 22:04:04 PMSer at KI er meget bestemt på at Wolfe skal være i Brann stallen neste år og ikke lånes ut

Ja men han er positiv til nytt utlån om veien frem til fast spilletid blir for lang sier han til BA:

Skulle vei frem til fast spilletid i Brann likevel bli for lang, foretrekker Wolfe et nytt utlån.
- Jeg tenker at vi får ta oppkjøringen først. Da handler det om å vise seg frem. Målet er helt klart å spille for Brann, men et nytt utlån til Åsane ville ikke vært en stor nedtur. Jeg stortrives i Åsane. Åsane har et fantastisk miljø og fantastiske trenere. Jeg føler virkelig at jeg utvikler meg der, sier 18-åringen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on December 18, 2020, 08:37:35 AM
Wolfe har spilt fast på seniornivå i mange år. Som 15-åring i 5. divisjon for Bergen Nord. Som 16-åring i 4. divisjon for Bergen Nord. Som 17-åring i 3. divisjon for Bergen Nord og Brann 2. Og som 18-åring i 1. divisjon for Åsane. Jeg tipper han er typen som utvikler seg gjennom å spille mye. Han kan sikkert fortsette utviklingen med et halvt eller helt år i Åsane i 2021, i 1. divisjon.

Men det er stadig vekk 19-åringer som spiller fast for bra lag i eliteserien. Historien viser at Wolfe hele tiden tar et nytt nivå. Jeg er tilhenger av å rett og slett satse på ham som venstreback neste år.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on December 18, 2020, 10:05:06 AM
Quote from: Lasaron on December 18, 2020, 08:37:35 AMWolfe har spilt fast på seniornivå i mange år. Som 15-åring i 5. divisjon for Bergen Nord. Som 16-åring i 4. divisjon for Bergen Nord. Som 17-åring i 3. divisjon for Bergen Nord og Brann 2. Og som 18-åring i 1. divisjon for Åsane. Jeg tipper han er typen som utvikler seg gjennom å spille mye. Han kan sikkert fortsette utviklingen med et halvt eller helt år i Åsane i 2021, i 1. divisjon.

Men det er stadig vekk 19-åringer som spiller fast for bra lag i eliteserien. Historien viser at Wolfe hele tiden tar et nytt nivå. Jeg er tilhenger av å rett og slett satse på ham som venstreback neste år.

Helt enig. Mulig jeg tenker litt for nye som når jeg spiller FM, men foretrekker Wolfe og Blomberg på backene. Supert om vi klarer å lande Kalsaas også. Kalsaas og Wolfe har jo spilt både høyre og venstre back.
Da har vi Blomberg på høyre med Kalsaas og Wolfe som kniver om venstreback, samtidig som de kan gå inn på høyreback dersom Blomberg er ute.

Godt mulig det koster oss poeng på kort sikt, men har sett nok av Kristiansen, Teniste og Tveita. De tre sistnevnte har selvfølgelig rutinen, men nekter å tro at det er så skyhøye nivåforskjellen at det er forsvarlig å prioritere den type spillere fremfor så spennende talenter som vi har nå.

Mitt (kanskje naive) ønske for 2021:


                 Nyland/Bråtveit

Blomberg   Kolskogen  Löfgren  Wolfe


Realiteten:

                 
                    Opdal

Tveita    Forren   Amankwah   Kristiansen
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on December 18, 2020, 10:30:25 AM
Jeg tror ikke det er lurt å hente Kalsaas. Han er for skadeutsatt. Tveita som backup er bra, det.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on December 18, 2020, 14:35:55 PM
Kalsaas kan gjerne bli i Åsane og forhåpentligvis få kontroll over skadene. Da blir han bra.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on December 18, 2020, 15:28:19 PM
Quote from: krakra on December 18, 2020, 14:35:55 PMKalsaas kan gjerne bli i Åsane og forhåpentligvis få kontroll over skadene. Da blir han bra.

Jo, men ser det helst på lån fra oss. Skeptisk til at han signerer for Åsane. Visst han signerer for Åsane nå, og gjør det så bra som han har vist glimtvis i det siste (Røssland har klokketro), så skjer det fort at andre klubber kommer på banen.

Husk at han er et eksepsjonelt talent, tidligere kåret til største talent i hordalandsfotballen. Bankers på landslag etc. Om han får kontroll på skader og slår ut i full blomst, så kommer klubber som Sarpsborg og Stabæk til å ligge langflate.

Hvorfor skal han da på død og liv velge oss? Kan fort bli en sak med flere interessenter som presser prisen opp, og en spiller som velger klubb med mer å vise til når det gjelder spillerutvikling.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on December 18, 2020, 19:09:24 PM
Hvor mange som er blitt kåret til Hordalands største talent, har fått en god karierre?

Joda, Kalsaas kan bli god, han. Men det er ikke plass til ham hos oss. Vi har Blomberg og Tveita.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on December 18, 2020, 19:18:53 PM
Noen bruker to år på å slite benk i 4.div til de glimrer i Milano, mens andre skrytes opp i tenårene før de herjer bak kassaapparatet på Rema.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on December 18, 2020, 19:19:06 PM
Hvis Brann faktisk klarer å bli en klubb som foredler unge, spennende spillere er det veldig lav risiko for at vi ikke skal klare å hente Kalsaas hvis han får en god utvikling. De fleste spillerne som har «glippet» fra Bergen er vel spillere Brann ikke har forsøkt (helhjertet) å hente?

Spillere i 20-årene på kontrakt med Brann skal konkurrere om en plass på laget. Det syns er et greit prinsipp. Å signere voksne spillere for å leie dem ut er ikke en god strategi.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on December 18, 2020, 20:00:59 PM
Må man ikke av og til stikke fingeren i jorden og si at "sorry, du har vært for mye skadet, nå har vi funnet en annen som vi satser på". For Brann kan jo ikke satse på både Blomberg og Kalsaas.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on December 18, 2020, 20:17:08 PM
Ikke når Tveita også skal være med iallefall, men det er jo mulig å la to unggutter konkurrere om samme plass.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on December 28, 2020, 19:01:16 PM
Da er Brann allerede seks poeng på minus i 2021 sesongen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on December 28, 2020, 19:04:36 PM
Men det er litt gøy med lidenskapen i Mjøndalen. Og en gang må jo statistikken snu.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on December 28, 2020, 20:32:29 PM
Det må no for pokker meg komme en seier mot de der snart. Selv Rosenborg får jo bank med jevne mellomrom nå...
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on January 02, 2021, 19:17:18 PM
Når kommer terminlisten?

Er vel stor mulighet for at det blir lite til ingen treningskamper og ikke treningsleire i år. Men kanskje håp om at det kan utvides til mye flere tilskuere når forhåpentlig store eller alle i risikogrupper er vaksinert i løpet av vi ter og tidlig vår.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on January 04, 2021, 15:21:05 PM
Er det noen som vet når de begynner på trening igjen?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on January 04, 2021, 15:37:36 PM
Quote from: Lasaron on January 04, 2021, 15:21:05 PMEr det noen som vet når de begynner på trening igjen?

18. januar.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on January 04, 2021, 16:58:11 PM
O-kå
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on January 05, 2021, 11:26:07 AM
Quote from: Superjack on January 02, 2021, 19:17:18 PMNår kommer terminlisten?

Er vel stor mulighet for at det blir lite til ingen treningskamper og ikke treningsleire i år.

Litt rart å gå inn i det nye året uten å ha noe å glede seg til med treningskamper i Vestlandshallen og kanskje også en tur til en treningskamp på bortebane. Det virker veldig lenge siden Brann spilte i Stockholm i midten av februar i fjor, og det var noe av det siste jeg gjorde av normale ting det året!:)
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on January 05, 2021, 12:00:35 PM
Quote from: Nixon on January 05, 2021, 11:26:07 AM
Quote from: Superjack on January 02, 2021, 19:17:18 PMNår kommer terminlisten?

Er vel stor mulighet for at det blir lite til ingen treningskamper og ikke treningsleire i år.

Litt rart å gå inn i det nye året uten å ha noe å glede seg til med treningskamper i Vestlandshallen og kanskje også en tur til en treningskamp på bortebane. Det virker veldig lenge siden Brann spilte i Stockholm i midten av februar i fjor, og det var noe av det siste jeg gjorde av normale ting det året!:)

Det er planlagt treningskamper i Vestlandshallen. De må bare få de endelige bekreftelsene før de annonserer dette. Blir trolig kamper på slutten av måneden.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on January 05, 2021, 12:17:13 PM
Ja, regnet jo med at det ble jobbet med noe. Men det er vel tvilsomt om det blir åpnet for publikum allerede i slutten av denne måneden.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on January 05, 2021, 15:07:04 PM
https://www.brann.no/nyheter/slik-blir-sesongoppkjoringen-i-2021

Planlagte treningskamper:

Onsdag 27. januar: Sotra SK i Vestlandshallen.

Onsdag 3. februar: Øygarden FK i Vestlandshallen.

Fredag 12. februar: Bodø/Glimt i Vestlandshallen.

Mandag 15. februar til fredag 26.februrar: Treningsleir i Bergen. 

Lørdag 6. mars: Viking FK i Stavanger.

Fredag 12. mars: Kristiansund BK på Varden Amfi.

Lørdag 20. mars: Sogndal på Fosshaugane Campus.

Søndag 28. mars: Åsane på Åsanes nye stadion.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Jose Arrogantio on January 05, 2021, 15:27:39 PM
Virker som et godt oppsett mot god motstand.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on January 05, 2021, 15:28:39 PM
Treningsleir i Bergen faktisk?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on January 05, 2021, 20:51:30 PM
Jeg lurer på om de fortsetter med kamptidspunktene de kjørte i fjor. Da startet alle kampene på hverdager i normal arbeidstid.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Larsendos on January 05, 2021, 21:06:32 PM
Ingen som vet når terminlisten kommer?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on January 05, 2021, 21:34:17 PM
Quote from: Lasaron on January 05, 2021, 20:51:30 PMJeg lurer på om de fortsetter med kamptidspunktene de kjørte i fjor. Da startet alle kampene på hverdager i normal arbeidstid.

Sannsynligvis. Det er ikke mye ledige tider i Vestlandshallen, og da blir det nok kamper på dagtid. Kanskje kan kampen på Varden gå etter arbeidstid.

Men kunne man laget kampen i vinterferien i Stavanger til en happening? Det hadde vært morsomt å samlet mye folk der nede. Men det er vel kanskje ikke noe vits å tenke på det i disse koronatider.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on January 16, 2021, 23:19:32 PM
På mandag starter hardkjøret.

https://www.brann.no/treningstider-a-lag
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on January 18, 2021, 10:25:03 AM
Fint om noen som ser på direktesending, eller er til stede, kan si noe om hvem som er med og trener og litt sånn. Er Løfgren der eller ikke? Hvordan er det med Acosta? Virker Pedersen å være skadefri? Hvordan er formen til Forren? Er det noen juniorer med? Etc.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on January 18, 2021, 10:36:07 AM
BT har en sak "Acosta har falt av" med bilde av en løpende Acosta.
Er formen dårlig igjen etter denne juleferien også?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on January 18, 2021, 13:32:34 PM
Acosta, Hustad, Barmen og Forren hadde sin egen løpeøkt sammen med Manu Torres. Farten virket ikke å være oppsiktsvekkende høy, men Acosta ble ganske lett fraløpt.

BT-gjengen mente at dette var ekstra løpstrening fordi de var i dårlig form, men en fullverdig teori er jo at disse har kropper med behov for litt ekstra oppvarming for intensiv fotball inne i Vestlandshallen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on January 18, 2021, 13:46:31 PM
Quote from: krakra on January 18, 2021, 13:32:34 PMAcosta, Hustad, Barmen og Forren hadde sin egen løpeøkt sammen med Manu Torres. Farten virket ikke å være oppsiktsvekkende høy, men Acosta ble ganske lett fraløpt.

BT-gjengen mente at dette var ekstra løpstrening fordi de var i dårlig form, men en fullverdig teori er jo at disse har kropper med behov for litt ekstra oppvarming for intensiv fotball inne i Vestlandshallen.


Visst det stemmer at dette er pga dårlig form etter ferie så blir jeg om mulig enda mer kritisk til Forren.

Han har messet i media om at kroppen er bedre enn på lange tider, at han er så god at han fortjener ny kontrakt og lønnsøkning etc.

Visst takken for lønnsøkningen er å proppe i seg bacon-snacks hele juleferien slik at han stiller dvask til oppkjøring så bekrefter det bare tabben ved å gi ny kontrakt.

Acosta er vel heller ingen reell kandidat slik jeg leser KI. Det positive da blir jo at Kolskogen muligens får noen ekstra minutter i år.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: kabelmann on January 18, 2021, 14:43:51 PM
Mulig det var en spøk fra Ballspark-gjengen, da jeg kunne hørte på sendingen, ikke så på, men ifølge dem var Barmen hare.

Begge Molde-guttene, Forren og Hustad påstod de hadde pulsklokkeproblemer i ferien, og at det var grunnen til at Torres trodde de hadde trent mindre enn de skulle.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on January 18, 2021, 15:00:54 PM
https://www.tv2.no/sport/11893209/

Brann planlegger for 5000 tilskuere til sesongstart, og håper på full kapasitet i løpet av sesongen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ostraume on January 18, 2021, 15:36:29 PM
Quote from: kabelmann on January 18, 2021, 14:43:51 PMBegge Molde-guttene, Forren og Hustad påstod de hadde pulsklokkeproblemer i ferien, og at det var grunnen til at Torres trodde de hadde trent mindre enn de skulle.

"Pulsklokkeproblemer" altså? Rutinert av Forren.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on January 18, 2021, 17:29:45 PM
I så fall på linje med Kvisviks vanntriks!:)
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on January 18, 2021, 19:13:47 PM
Nå har jeg saumfart bildene til Hordalandsfotball. Jeg observerte blant annet dette:

- "Nykommere" var Holmen, Heggebø, Skeie og Wolfe.
- Kvinge var også med, forøvrig ingen juniorer.
- Jeg så verken Ordagic, Løfgren Pedersen eller Pettersen. Ikke Mehnert heller, men nå er jo han solgt.
- Helge Haugen spilte. Nytt anker på midten?
- Holmen har hestehale.
- Acosta har fått ny sveis, noe fotografen også hadde fått med seg.
- Forren har tatt barten.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on January 18, 2021, 19:18:02 PM
Wolfe er junior
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on January 18, 2021, 19:22:11 PM
Quote from: krakra on January 18, 2021, 19:18:02 PMWolfe er junior

Ja. Han var allerede nevnt av meg, dog i et annet punkt. Uryddig av meg.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on January 18, 2021, 23:20:00 PM
Quote from: Lasaron on January 18, 2021, 19:13:47 PMNå har jeg saumfart bildene til Hordalandsfotball. Jeg observerte blant annet dette:

- "Nykommere" var Holmen, Heggebø, Skeie og Wolfe.
- Kvinge var også med, forøvrig ingen juniorer.
- Jeg så verken Ordagic, Løfgren Pedersen eller Pettersen. Ikke Mehnert heller, men nå er jo han solgt.
- Helge Haugen spilte. Nytt anker på midten?
- Holmen har hestehale.
- Acosta har fått ny sveis, noe fotografen også hadde fått med seg.
- Forren har tatt barten.


Ordagic har korona
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on January 20, 2021, 11:24:45 AM
Live dekning i BA ang serieoppsettet
Starter om ca 36 minutter

https://www.ba.no/hvem-skal-brann-mote-i-seriestarten/s/5-8-1530471
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Falkman on January 20, 2021, 12:23:56 PM
Bodø  borte i første runde,  rbk hjemme i runde 2. og mjøndalen i neste hjemmekamp ( runde 4). her står potensielle ydmykelser i kø!
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on January 20, 2021, 12:43:23 PM
Ikke glem Sarpsborg borte i runde tre. Ikke akkurat en lykkebane det heller.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Falkman on January 20, 2021, 13:11:51 PM
Quote from: Nixon on January 20, 2021, 12:43:23 PMIkke glem Sarpsborg borte i runde tre. Ikke akkurat en lykkebane det heller.

Nei, bevares vrien kamp, det også. men i de siste sesongene har det vel vært  en   lykkebane i bokstavelig forstand, som  i  betydningen flaks. Har tatt 8 poeng på de siste  4 kampene der, er vel greit å si at alle ikke har vært like fortjente.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on January 20, 2021, 13:42:56 PM
Vi er faktisk såpass svake at jeg knapt ser en kamp Brann er favoritter i før 10. runde.

Men KI er jo en supervinner og med kunstgress og en hel oppkjøring er det ingen bortforklaringer igjen, så satser på ni poeng etter de tre første.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on January 20, 2021, 14:09:43 PM
Potensiell seriefinale hjemme mot Glimt i 28. runde.

Hjemmekampen 16. mai blir mot Haugesund.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on January 20, 2021, 14:23:38 PM
Er jo ikke alltid dumt med sterke motstandere i starten.
Ofte har ikke lag funent formen enda og Brann pleier jo være sterkest i starten så......

For de som er intereserte limer eg inn hele terminlisten (Edit) dvs det er vel mer for de som er for late til å gå inn og sjekke selv

Branns kamper
Serierunde 11-28 har ikke fastsatt dato.

1. serierunde (5. april): Bodø/Glimt - Brann

2. serierunde (11. april): Brann - Rosenborg

3. serierunde (14. april): Sarpsborg 08 - Brann

4. serierunde 18. april): Brann - Mjøndalen

5. serierunde (24. april): Stabæk - Brann

6. serierunde (2. mai): Brann - Kristiansund

7. serierunde (9. mai): Molde - Brann

8. serierunde (16. mai): Brann - Haugesund

9. serierunde (24. mai): Sandefjord - Brann

10. serierunde (29. mai): Brann - Tromsø

11. serierunde: Viking - Brann

12. serierunde: Brann - Odd

13. serierunde: Lillestrøm - Brann

14. serierunde: Strømsgodset - Brann

15. serierunde:Brann - Vålerenga

16. serierunde:Haugesund - Brann

17. serierunde:Brann - Stabæk

18. serierunde:Rosenborg - Brann

19. serierunde:Brann - Strømsgodset

20. serierunde:Vålerenga - Brann

21. serierunde:Brann - Molde

22. serierunde:Tromsø - Brann

23. serierunde:Brann - Viking

24. serierunde:Odd - Brann

25. serierunde:Brann - Lillestrøm

26. serierunde:Brann - Sandefjord

27. serierunde: Kristiansund - Brann

28. serierunde: Brann - Bodø/Glimt

29. serierunde (20. november): Mjøndalen - Brann

30. serierunde (28. november): Brann - Sarpsborg
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on January 20, 2021, 14:53:18 PM
Quote from: krakra on January 20, 2021, 13:42:56 PMog med kunstgress

Tipper dette blir en gjenganger denne sesongen...
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on January 20, 2021, 15:26:38 PM
Ser ingen grunn til å ta hverken gleder eller sorger på forskudd.

Vi er og blir mikkemusligaen.
Glimt kan sikkert ende i nedrykksstriden, Brann kan gruse RBK og fremdeles kan RBK finne på å vinne serien og Brann rykke ned.

Sikreste tapet i de første 4 kampene er Mjøndalen kampen.

Jeg tipper på at det som får mest oppmerksomhet i starten av sesongen er dette:
Årsmøte vedtar kunstgress. På grunn av beinfrost og snø så klarer ikke Brann å bli ferdige å legge nytt dekke til RBK kampen, så kampen blir avlyst eller må spilles på Myrdal....

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on January 20, 2021, 15:31:00 PM
Det er ikke utenkelig, ja tilnærmet normalt, om Brann står med 0 poeng etter de fire første kampene. Da er spørsmålet hvor mange flere tap Kåre Ingebrigtsen tåler før han får i rassen. Den dårlige høstsesongen i fjor vil vel også være med i vurderingen.

Det vil i så fall være en litt av en Brann-karriere Ingebrigtsen får i løpet av et knapt år i klubben; 1) Lyktes nesten i å sende klubben ned 1 divisjon 2) Hevet vekk den gamle klubbmannen Robert Hauge 3) Trigget frem et for mange svært upopulært kontroversielt underlagsbytte 4) Hisser på seg hele idretts-Bergen med klønete og arrogante uttalelser i lokalavisen.  
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on January 20, 2021, 15:45:06 PM
Quote from: gladiporno on January 20, 2021, 15:31:00 PMDet er ikke utenkelig, ja tilnærmet normalt, om Brann står med 0 poeng etter de fire første kampene. Da er spørsmålet hvor mange flere tap Kåre Ingebrigtsen tåler før han får i rassen. Den dårlige høstsesongen i fjor vil vel også være med i vurderingen.

Det vil i så fall være en litt av en Brann-karriere Ingebrigtsen får i løpet av et knapt år i klubben; 1) Lyktes nesten i å sende klubben ned 1 divisjon 2) Hevet vekk den gamle klubbmannen Robert Hauge 3) Trigget frem et for mange svært upopulært kontroversielt underlagsbytte 4) Hisser på seg hele idretts-Bergen med klønete og arrogante uttalelser i lokalavisen. 

Kan KI klare å bli den mest legendariske Branntreneren i negativ forstand siden Ivar Hoff?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on January 20, 2021, 22:19:46 PM
Quote from: gladiporno on January 20, 2021, 15:31:00 PMDet er ikke utenkelig, ja tilnærmet normalt, om Brann står med 0 poeng etter de fire første kampene. Da er spørsmålet hvor mange flere tap Kåre Ingebrigtsen tåler før han får i rassen. Den dårlige høstsesongen i fjor vil vel også være med i vurderingen.

Det vil i så fall være en litt av en Brann-karriere Ingebrigtsen får i løpet av et knapt år i klubben; 1) Lyktes nesten i å sende klubben ned 1 divisjon 2) Hevet vekk den gamle klubbmannen Robert Hauge 3) Trigget frem et for mange svært upopulært kontroversielt underlagsbytte 4) Hisser på seg hele idretts-Bergen med klønete og arrogante uttalelser i lokalavisen. 

Det er ikke KI som har trigget fram underlagsbyttet.
Om LAN eller Knudsen eller kem som helst hadde vært trener så hadde det vært akkurat samme diskusjonen rundt dette nå.
Eneste unntaket måtte vært en trener som truet med å gå om det ble lagt kunstgress
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on January 28, 2021, 09:07:20 AM
Vibeke sier i dagens BT (https://www.bt.no/fotball/i/KyPXRE/brann-kan-faa-kvinnelag-til-neste-aar-kunstgress-paa-stadion-gjoer-det) (abo-sak) at kunstgras kan åpne for et damelag for Brann, tidligst i 2022.

"Hvis kvinner skal spille fotball i Brann, kan de skje på to ulike måter.

Brann kan starte et nytt kvinnelag fra laveste divisjon.
Klubben kan inngå samarbeid og overta lisensen til en annen eksisterende toppklubb, som Sandviken eller Arna-Bjørnar."


Både Arna-Bjørnar og Sandviken er åpne for dialog om emnet. Brann har allerede en PwC-rapport om emnet, og det virker som om kunstgras er en forutsetning pga belastning på underlaget.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on January 28, 2021, 10:37:02 AM
Feilpost.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on January 28, 2021, 11:29:01 AM
Finner ingen relevante tråd, men denne er litt morsom:

Etter å gått full Ståmyhr i ukesvis på Ballspark-forumet, har omsider admin kjent igjen fyren og (trolig) kastet ham ut (brukeren har vært borte en stund). Samtidig er det dukket opp en ny bruker med samme etternavn, bor i samme by (Moss) som også virker å være opptatt av de samme tingene (gress, talenter, hater eldre spillere osv). I klassisk Stråmyhr-stil skriver vedkommende om sine hjertesaker også i tråder som handler om noe helt annet.

Denne nye brukeren er en kvinne og mest sannsynlig Stråmyhr. 
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on January 28, 2021, 12:45:54 PM
Quote from: gladiporno on January 28, 2021, 11:29:01 AMDenne nye brukeren er en kvinne og mest sannsynlig Stråmyhr. 

Stråmyhrs egen facebook-konto sier han har mistet internett, men at konen hjelper ham. Rart.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on January 28, 2021, 13:48:05 PM
Kanskje de er særboere.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on January 28, 2021, 14:29:14 PM
Madame (n) Stråmyhr.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on February 01, 2021, 12:12:39 PM
Slik jeg forstod Kåre i sitt intervju på brann.no er det ingen skader i troppen pr i dag, Dette til tross for at de fleste dager har to treninger. Dette er bra og en positiv ting å merke seg.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on February 07, 2021, 08:02:57 AM
Ikke umulig at fokus på treningsunderlag i dag blir erstattet med fokus på treningsnekt. Det kommer sannsynligvis til å bli innført mutasjonstiltak i Bergen i dag, og dersom de ligner de som Oslo hadde, så blir det stopp i all organisert trening. I Oslo varte det vel en drøy uke.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on February 09, 2021, 09:24:22 AM
Brann er inne i en ikke akkurat god treningsuke. Men nå skal hele Glimt i karantene. Det blir vel litt ymse, for forskjellige lag, så lenge styresmaktene er kanskje i overkant opptatt av å begrense de negative konsekvensene av akkurat korona.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Henki on February 09, 2021, 09:42:04 AM
Det spørs om det ikke blir nødvendig å utsette seriestarten også i år. Det gjelder både fordi en del lag ser ut til å måtte forholde seg til strenge restriksjoner for trening og ikke minst at det blir vanskelig å ha publikum på kampene allerede i vår. Mutasjonsdritet ser ut til å ha endret situasjonen ganske drastisk.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on February 09, 2021, 13:08:04 PM
Quote from: Lasaron on February 09, 2021, 09:24:22 AMBrann er inne i en ikke akkurat god treningsuke. Men nå skal hele Glimt i karantene. Det blir vel litt ymse, for forskjellige lag, så lenge styresmaktene er kanskje i overkant opptatt av å begrense de negative konsekvensene av akkurat korona.

Glimt fikser det nok. I Brann blir det et problem.

Seriestart går nok som planlagt. Spent på hvor mye KI og Soltvedt ender å fokusere på slike saker, og ikke på hva som er mulig å få til, på tross av.

Pr i dag så frykter jeg nedrykk.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on February 14, 2021, 14:42:13 PM
Fellestreningene starter vel opp igjen kl.18 i dag ?

En eller flere av de fire skadete er kanskje i full trening igjen, Olsen Pettersen, Pedersen, Rasmussen og Blomberg.

Så får vi se om det er muligheter for at treningskampen mot Sotra blir gjennomført på kommende fredag.
Löfgren er vel ferdig med karantenen til kampen om den blir gjennomført. Forbudet mot treningskamper gjelder foreløpig frem til 16.februar.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Huff on February 14, 2021, 20:39:42 PM
https://www.bt.no/fotball/i/M3jaR0/derfor-ser-brann-akkurat-naa-ut-som-et-bunnlag

Pamer mener Brann per dags dato ser utanom et bunnlag. Jeg er både enig og uenig. Pamer legger blantil grunn at Kåre skal bruke vinteren på å banke inn sin 4-3-3, en formasjon som ikke passer stallen.

Jeg ser poenget og synes Brann akkurat nå ser ut som et bunnlag i 4-3-3 og en middelmådighet i 4-2-3-1.

I BA meldes det forøvrog  at Kåre har gitt opp jakten på anker og flytter fokus over på ny indreløper, kilden er trønderen selv, som visstnok er kjempefornøyd med Daniel Pedersen. Igjen lukter det 4-3-3.

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on February 15, 2021, 21:08:11 PM
Quote from: Huff on February 14, 2021, 20:39:42 PMhttps://www.bt.no/fotball/i/M3jaR0/derfor-ser-brann-akkurat-naa-ut-som-et-bunnlag

Pamer mener Brann per dags dato ser utanom et bunnlag. Jeg er både enig og uenig. Pamer legger blantil grunn at Kåre skal bruke vinteren på å banke inn sin 4-3-3, en formasjon som ikke passer stallen.

Jeg ser poenget og synes Brann akkurat nå ser ut som et bunnlag i 4-3-3 og en middelmådighet i 4-2-3-1.

I BA meldes det forøvrog  at Kåre har gitt opp jakten på anker og flytter fokus over på ny indreløper, kilden er trønderen selv, som visstnok er kjempefornøyd med Daniel Pedersen. Igjen lukter det 4-3-3.


KÅRES 4-3-3

På mange måter er Barmen en ganske perfekt indreløper. Han er faktisk veldig god når han får befinne seg i det mellomrommet som Taylor var god i de siste kampene i høst. Men ofte kommer han for lavt fordi man trenger flere spillere rundt ankeret eller fordi indreløperne føler at backrekken ikke er gode nok på frispilling.

Strand og Grøgaard har løpskapasiteten til å jobbe opp og ned, og er egentlig finfine indreløpere. Men jo dårligere de bak dem er, jo mindre tro får også de på at ballen vil komme til dem, og de søker den lavere nede. Haugen gikk svært ofte ned for å hente ballen, og da var han konstant på feil side av pressleddet. Eller plutselig ute på kanten.

I tillegg er det en kunst å ikke bare søke rommene som oppstår, men å skape dem først, og ikke okkupere dem for tidlig. Skålevik skapte disse rommene, da han "strakk" stopperne. Bamba gjør det ikke. Han opererer mer som en (middels) falsk nier som trekker inn i rommene og lukker dem, som er finfint med to sittende/dype midtbanespillere og kvikke bakromsvinger (slik Kane gjør i Spurs). Men det er altså ikke Kåre sin strategi.

Kåre har derfor en jobb å gjøre med det mentale. Skape en mentalitet for bevegelser og skaping av rom.

433 er ganske nytt i Brann. Innført av LAN. Jeg ser spor av en pedagogikk i hans måte å legge opp de ulike sesongene (tenk på hvordan han ett år (2018?) insistrete på ekstremt brede vinger og ditto brede indreløpere. Det var rart, men hadde nok en hensikt: å skape rom i det berømte mellomrommet. Men mangel på balltrygge stoppere (Acosta) og ankere som ikke fungerte gjorde prosjektet haltende, men ikke håpløst. Det var en fin vår.

Motstanden mot Løvgren i vinter kan ha noe med dette å gjøre. Egentlig kreves en sentral midtbane-profil som stopper i et velfungerende 433. Forren har noe av dette. Men han er bare én. Det er nok derfor man leker med tanken på Barmen som stopper.

Alternativet: Finner vi i B/G, med helt finfine vanlige stoppere, men en helt enormt samspillende midtbane, der den defensive styrken ligger i at samtlige 11 på banen er fundamentalistisk opptatt av riktige avstander mellom lagdelene (hvis vingen kontrer i full fart, da må stopperne henge på, ingen rolig gange opp mot midtstreken). Slik blir mangelen på en Heltne-Nilsen kamuflert. Knutsen brukte to år på å terpe inn en ekstrem lojalitet til dette. Alle lag gjør det til en viss grad, men B/G i en klasse for seg etter all terpingen.

Med Branns fine og unge talenter der bak i 2021, ville jeg gått for B/G-løsningen. Men da MÅ de også ha en perfekt midtbanetrio. Jeg tipper utspillet om at Brann trenger en til Strand, er en døråpning for Grøgaard. For de har ikke råd til en ny løpe-Strand som er mer ballsikker enn det Løkberg var.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on February 15, 2021, 21:46:59 PM
Ja. Jo. Mye interessant her.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on February 16, 2021, 09:54:02 AM
Huff. Innleggene blir mye lenger på en telefon enn på en datamaskin. Unntatt når jeg holder telefonen sidelengs. Da er det ganske likt.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on February 16, 2021, 10:31:21 AM
Rart. Hos meg er det satt mot.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Huff on February 16, 2021, 11:15:16 AM
Quote from: Finfin respons on February 15, 2021, 21:08:11 PMKÅRES 4-3-3

På mange måter er Barmen en ganske perfekt indreløper. Han er faktisk veldig god når han får befinne seg i det mellomrommet som Taylor var god i de siste kampene i høst. Men ofte kommer han for lavt fordi man trenger flere spillere rundt ankeret eller fordi indreløperne føler at backrekken ikke er gode nok på frispilling.

Strand og Grøgaard har løpskapasiteten til å jobbe opp og ned, og er egentlig finfine indreløpere. Men jo dårligere de bak dem er, jo mindre tro får også de på at ballen vil komme til dem, og de søker den lavere nede. Haugen gikk svært ofte ned for å hente ballen, og da var han konstant på feil side av pressleddet. Eller plutselig ute på kanten.

I tillegg er det en kunst å ikke bare søke rommene som oppstår, men å skape dem først, og ikke okkupere dem for tidlig. Skålevik skapte disse rommene, da han "strakk" stopperne. Bamba gjør det ikke. Han opererer mer som en (middels) falsk nier som trekker inn i rommene og lukker dem, som er finfint med to sittende/dype midtbanespillere og kvikke bakromsvinger (slik Kane gjør i Spurs). Men det er altså ikke Kåre sin strategi.

Kåre har derfor en jobb å gjøre med det mentale. Skape en mentalitet for bevegelser og skaping av rom.

433 er ganske nytt i Brann. Innført av LAN. Jeg ser spor av en pedagogikk i hans måte å legge opp de ulike sesongene (tenk på hvordan han ett år (2018?) insistrete på ekstremt brede vinger og ditto brede indreløpere. Det var rart, men hadde nok en hensikt: å skape rom i det berømte mellomrommet. Men mangel på balltrygge stoppere (Acosta) og ankere som ikke fungerte gjorde prosjektet haltende, men ikke håpløst. Det var en fin vår.

Motstanden mot Løvgren i vinter kan ha noe med dette å gjøre. Egentlig kreves en sentral midtbane-profil som stopper i et velfungerende 433. Forren har noe av dette. Men han er bare én. Det er nok derfor man leker med tanken på Barmen som stopper.

Alternativet: Finner vi i B/G, med helt finfine vanlige stoppere, men en helt enormt samspillende midtbane, der den defensive styrken ligger i at samtlige 11 på banen er fundamentalistisk opptatt av riktige avstander mellom lagdelene (hvis vingen kontrer i full fart, da må stopperne henge på, ingen rolig gange opp mot midtstreken). Slik blir mangelen på en Heltne-Nilsen kamuflert. Knutsen brukte to år på å terpe inn en ekstrem lojalitet til dette. Alle lag gjør det til en viss grad, men B/G i en klasse for seg etter all terpingen.

Med Branns fine og unge talenter der bak i 2021, ville jeg gått for B/G-løsningen. Men da MÅ de også ha en perfekt midtbanetrio. Jeg tipper utspillet om at Brann trenger en til Strand, er en døråpning for Grøgaard. For de har ikke råd til en ny løpe-Strand som er mer ballsikker enn det Løkberg var.

Godt og interessant om Kåres 4-3-3, men fremdeles skeptisk til om dette lar seg løse med spillerne han har til rådighet.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on February 17, 2021, 15:40:37 PM
Ikke alt som er så oppdatert på Brann sine hjemmesider.
https://www.brann.no/treningstider-a-lag
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on February 19, 2021, 18:18:15 PM
Nå avlyses resten av helgens treningskamper på løpende bånd. Så godt at Glimt ville starte tidlig for å komme seg hjem i dag slik at vi rakk litt sivil ulydighet. En seier som i dag er sikkert minst like viktig som «en god treningsuke».
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on February 19, 2021, 18:19:25 PM
Vi får håpe at norske sykehus ikke fylles opp etter denne smittebomben av en kamp.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on February 19, 2021, 23:29:44 PM
BA:

Toppfotballdirektør Lise Klaveness gir Brann sin «fulle støtte».
Hun skriver følgende til BA:

«Brann gjennomfører treningskamp i henhold til retningslinjene og innenfor regelverket slik det ligger i dag».

Konfrontert med opplysningene fra Helsedirektoratet, svarer Klaveness:

«I forskriften er det ikke presisert at treningskamper skal regnes som arrangement i henhold til paragrafene 13 og 18b. Helsedirektoratet tilkjennegir nå at de tolker forbud mot arrangement som å omfatte treningskamper», skriver hun, og henviser til en annen tolkning fra Folkehelseinstituttet.

Der heter det, i en melding oppdatert sist 3. februar i år, at «en treningskamp vil kunne regnes som et arrangement hvis den samler tilskuere».

Klavenes skriver videre:

«Dette er et regelverk som endres løpende og bildet er kaotisk. I idretten, og også toppfotballen, gjør vi alt i vår makt for å henge med på den utrolige endringstakten og uforutsigbarheten som er i dag».

«Toppfotball og toppidrett er næring og spillerne og støtteapparat er en yrkesgruppe som må kunne utføre sitt arbeid som andre under tilpassede bransjestandarder. Våre klubber, herunder Brann, følger alle retningslinjer lojalt, nå de retningslinjene som NIF og de største særforbundene har laget for treningskamper hvor man etter beste evne har forsøkt å tolke et regelverk som endres ukentlig».

Hun avslutter med en klar melding:

«Brann har vår fulle støtte i denne saken».
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on February 19, 2021, 23:47:08 PM
Spørs om ikke statsministeren burde holdt kjeft.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on February 20, 2021, 00:30:28 AM
Quote from: krakra on February 19, 2021, 23:47:08 PMSpørs om ikke statsministeren burde holdt kjeft.

Hun prøvde først å finne ut om Brann vant, før hun uttalte seg i en slags vending. Så det var ganske diplomatisk, hun sa bare at Brann må følge regelverket, som alle andre. Hun sa ikke at de brøt det. Det er en tolkning. Vi gleder oss sammen med Erna i dag, dere.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on February 20, 2021, 09:34:04 AM
Lise Klavenes er forøvrig jurist av utdannelse, og kan sikkert litt om hva som er tolking og ikke.

Her skal Brann ha god samvittighet.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on February 22, 2021, 08:02:15 AM
https://www.bt.no/fotball/i/pAG8xR/brann-har-trolig-aldri-trent-saa-hardt-og-mye-som-de-gjoer-akkurat-naa

Brann har aldri trent mer eller hardere, mener Pamer.

Så spørs det om det slår ut positivt eller om det bare blir mer skader av det.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on February 22, 2021, 08:59:50 AM
Så lenge de ikke trener mer enn de beste gjør, og det tas høyde for at mye av treningen foregår på kunstgress, tenker jeg dette er bra.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kjell249 on February 22, 2021, 10:04:31 AM
Strålende at Brann trener mye, for det må til for å bli best. Det samme blir nevnt ved hver ny trener. «Nå skal vi virkelig trene.»

Det som jeg er skeptisk til med Branns treningsregime er at på dager med to økter har veldig kort tid mellom øktene. Typisk trening fra 0930 og neste økt starter kl 13. Dette høres ut som oppskriften på å få dårlig kvalitet på trening og masse skader. Første økt burde startet 0800 og så burde neste ikke starte tidligere enn 1800. Veldig stor forskjell på 2 timer og 8 timer restitusjon.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on February 22, 2021, 14:54:20 PM
Quote from: Nixon on February 22, 2021, 08:02:15 AMhttps://www.bt.no/fotball/i/pAG8xR/brann-har-trolig-aldri-trent-saa-hardt-og-mye-som-de-gjoer-akkurat-naa

Brann har aldri trent mer eller hardere, mener Pamer.

Så spørs det om det slår ut positivt eller om det bare blir mer skader av det.

Mitt inntrykk er at Brann trener mer og mer og mer for hvert år enn tidligere år -- i taktfast korrelasjon med mitt meget midjemål. Men sånn er det sikkert ikke med Pamer :D
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on February 22, 2021, 16:11:14 PM
Quote from: Kjell249 on February 22, 2021, 10:04:31 AMStrålende at Brann trener mye, for det må til for å bli best. Det samme blir nevnt ved hver ny trener. «Nå skal vi virkelig trene.»

Det som jeg er skeptisk til med Branns treningsregime er at på dager med to økter har veldig kort tid mellom øktene. Typisk trening fra 0930 og neste økt starter kl 13. Dette høres ut som oppskriften på å få dårlig kvalitet på trening og masse skader. Første økt burde startet 0800 og så burde neste ikke starte tidligere enn 1800. Veldig stor forskjell på 2 timer og 8 timer restitusjon.
Bielsa i Leeds har innført et meget tøft treningsregime. Og der er de på treningsfeltet en hel arbeidsdag. De får da noen få timer pause midt på dagen med masasjer o.l. Bielsa har da også fått innført sengeplasser på treningsanlegget så de kan få seg litt søvn mellom øktene.
Det er ikke snakk om at de får 8 timer restitusjon mellom øktene. Det er også meget streng oppfølging av fettprosent o.l. på spillerne.
De er nå laget som løper mest og har dessidert flest spurter pr kamp i PL

Så hvorfor mener du at de må ha 8 timer restitusjon mellom 2 økter nå i oppkjøringen til ny sesong
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on February 23, 2021, 13:07:33 PM
https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/glimt-reiser-pa-treningsleir-til-spania-mener-det-er-tryggere-enn-i-norge_sto8145080/story.shtml?fbclid=IwAR3ME6GaWLiTUyYchaEkFrsxBJS7NiC91INQRE5iJRFvHEFuLovSqzx1zVc

B/G snur seg rundt og reiser på torsdag til Marbella og blir der i nesten tre uker i sesongoppkjøringen. Bør Brann snu seg rundt og gjøre det samme ? Nei mener jeg. B/G har verre klimatiske forhold oppe i nord. Brann har utsikter til is- og snøfrie forhold på Nymark minst to uker frem i tid og meldte temperaturer på 7-9 grader. Og deretter har vel våren startet for alvor i Bergen.
Spørs om gevinsten blir så stor for B/G siden spillerne må i 10 dager karantene ved hjemkomst. B/G vil nok få mye kritikk de neste dagene fordi de trosser norske myndigheters reiseråd ved å dra til et land som er klink rødt.

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on February 23, 2021, 14:40:40 PM
Kan jo skjønne at å tape 0-2 mot Brann kan gi alle og enhver litt panikk...
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kjell249 on February 23, 2021, 15:28:55 PM
Quote from: Corran on February 22, 2021, 16:11:14 PM
Quote from: Kjell249 on February 22, 2021, 10:04:31 AMStrålende at Brann trener mye, for det må til for å bli best. Det samme blir nevnt ved hver ny trener. «Nå skal vi virkelig trene.»

Det som jeg er skeptisk til med Branns treningsregime er at på dager med to økter har veldig kort tid mellom øktene. Typisk trening fra 0930 og neste økt starter kl 13. Dette høres ut som oppskriften på å få dårlig kvalitet på trening og masse skader. Første økt burde startet 0800 og så burde neste ikke starte tidligere enn 1800. Veldig stor forskjell på 2 timer og 8 timer restitusjon.
Bielsa i Leeds har innført et meget tøft treningsregime. Og der er de på treningsfeltet en hel arbeidsdag. De får da noen få timer pause midt på dagen med masasjer o.l. Bielsa har da også fått innført sengeplasser på treningsanlegget så de kan få seg litt søvn mellom øktene.
Det er ikke snakk om at de får 8 timer restitusjon mellom øktene. Det er også meget streng oppfølging av fettprosent o.l. på spillerne.
De er nå laget som løper mest og har dessidert flest spurter pr kamp i PL

Så hvorfor mener du at de må ha 8 timer restitusjon mellom 2 økter nå i oppkjøringen til ny sesong

Jeg mener at hvis det skal gi noe verdi å ha 2 økter om dagen, så trenger de tilstrekkelig restitusjon mellom øktene. Ellers blir bare kvaliteten dårlig og sannsynligheten for skader blir veldig stor. Hvorfor trykke øktene sammen, når de har hele dagen tilgjengelig?

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on February 23, 2021, 20:13:08 PM
https://www.bt.no/fotball/i/2dmW64/brann-treneren-mener-at-laget-er-styrket-fra-i-fjor-han-peker-paa-en-v

I 2019 husker jeg vi diskuterte oppførselen til folk som Berisha og Bamba var for laget. Min mening var og er at slik oppførsel er veldig ødeleggende, og at slike spillere er "verre enn ingenting", mens andre mente at vi burde tåle det fordi de er gode spillere, og det var overdriving og snakke om at de var destruktive.

Nå registrerer jeg at KI er inne på mye av det samme, selv om han sikter til andre spillere. Skal man bygge en skikkelig prestasjons- og vinnerkultur så kan man ikke akseptere primadonnaer med negativ og destruktiv adferd. Er kulturen i klubben og laget sterkt nok vil internjustisen slå ned på enkeltepisoder fra enkeltspillere, men i en såpass skjør gruppe som Brann har vært de siste årene så er man veldig sårbare for "stjernespillere" sin dårlige adferd. Jeg tror Berisha var verst, fordi han hadde sterkere posisjon i gruppen. Dessuten var hans oppførsel i større grad rettet mot medspillerne. Hans kommentarer mot Bamba etter at Bamba var ferdig "sonet" og klar for å bidra igjen var i mine øyne en dødssynd og burde gitt ham en plass på tribunen ut sesongen, men istedenfor fikk det ingen konsekvenser. Da er det ikke rart at samholdet var såpass råttent da KI tok over. At dette ble godtatt og bagatellisert forstår jeg fortsatt ikke. Sånne utspill kommer man rett og slett ikke med. Det er illojalt som faen.
 https://www.vg.no/sport/fotball/i/xPy05V/kryptisk-berisha-om-bamba-comeback-bare-hvis-han-klarer-aa-oppfoere-seg

Så til hovedpoenget. (som ikke er at jeg hadde rett og dere andre feil ;)) Brann var i mye av den samme posisjonen etter nedrykket. Man manglet ledertyper, vinnerkultur og en gruppe som dro i samme retning. Grepene som ble gjort etter at LAN kom inn handlet i stor grad om å få inn ledertyper og spillere som var lojale til kollektivet. Man bygget en gruppe og en kultur som handlet om samhold, lojalitet og innsats. Ingen var større enn laget. Det ga suksess, men i 2018 så begynte man å gå vekk fra dette og hentet inn "individualister" med "sterke personligheter"(primadonnaer), som dro i forskjellige retninger. Noen av dem var veldig synlig i media, men jeg mistenker at det var enda flere innad i gruppen. Man aksepterte og tilga direkte illojal oppførsel, tilsynelatende fordi man hadde "tro" på spilleren og fordi de hadde kostet masse penger og samholdet og kulturen forvitret litt etter litt. Det er veldig viktig at Brann ikke går i samme fellen en gang til. At man er veldig opptatt av dette med lagkultur i starten, men blir slappere og slappere på området i desperasjonen etter enkeltspillere som skal løfte laget til nye høyder etter hvert som tiden går.
Det gjelder for så vidt flere ting, som dette med trening. Igjen et område LAN var veldig opptatt av i starten, men som man bare slakket mer og mer på etter hvert som årene gikk. Sannsynligvis for å tilpasse seg enkelte spillere man hadde "stor tro" på.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on February 23, 2021, 23:05:00 PM
Hvem sikter KI til da?
Får ikke lest artikkelen, men om klimaet i troppen er så mye bedre nå så må det jo være noen av dem som har forsvunnet etter sesongen som har forsuret litt i troppen.
Så hvem har gått fra Brann etter at KI tok over?

Haugen
Gilli
Acosta
Teniste
Mehnert

De som var her kort og jeg tenker ikke kan ha kommet godt nok inn i det til å forsure miljøet
Svendsen
Fjoluson

Eller er det at troppen var så surnet i sin helhet etter LAN at litt ferie og ny frisk med KI og Horneland har snudd humøret og troen?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on February 23, 2021, 23:08:33 PM
Han sikter iallefall ikke til Berisha siden Berisha ikke var her i fjor ;) Jeg tror det var mer generelt om hele kulturen, men Koomson og Acosta ble dratt fram. Poenget hans var at det var for mange spillere som tenkte på seg selv og ikke kollektivet og at mange gikk i kjelleren hver gang det kom et laguttak de ikke var en del av.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on February 24, 2021, 00:09:01 AM
Ja hvem gikk "mest i kjelleren" av å bli benket før eller underveis i kampene i 2020 ? I rangert rekkefølge sånn omtrent etter min mening:

- Acosta
- Koomson
- Bamba
- Haugen
- Mehnert
- Hustad
- Gilli
- Eggen Rismark

To av de er i klubben fremdeles. Hustad kan være på vei vekk, kan umulig trives med å være et tredjevalg.
Den andre som er Bamba har en vei å gå fremdeles spesielt ved å vise et positivt kroppsspråk når han ikke får spille alle 90 minuttene i hver kamp. Men godt mulig at Bamba er eksemplarisk på dette i år, la oss håpe det, forstår han jobber med sin følelseside.

De andre fra stallen i fjor reagerte vel stort sett profesjonelt når de ikke fikk spille. Men selvfølgelig vil også spillere som er vant med å spille mye som Kristiansen, Teniste og Kolskogen være ganske skuffet men hadde inntrykk at de ikke sutret av betydning. Men nå vet ikke vi noe særlig om det som skjer i kulissene.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 02, 2021, 07:27:20 AM
https://www.vg.no/sport/fotball/i/86RBqA/har-satt-skjebnedato-for-aa-unngaa-utsettelse-av-eliteserien

Dersom ikke treningskampene starter opp igjen innen 15. mars, kommer seriestarten 5. april til å ryke mener klubbene.

Men hva skjer med tilskuertallet. Det blir neppe mer enn i fjor høst. Men er smittesituasjonen slik at det blir helt uten tilskuere?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 02, 2021, 08:22:42 AM
Jeg merker jeg begynner å få nok nå. Det er akkurat som om at vaksinasjon ikke betyr noe. Ved seriestart så vil hundre tusenvis være vaksinerte, og de i risikogruppen får først. En enormt annerledes situasjon enn i høst altså, da null var vaksinert. Likevel fortsetter vi som før.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on March 02, 2021, 10:25:55 AM
Ja, det er kun fokus på smittetall når det snakkes om restriksjoner nå. Tallet på syke/døde er jo stabilt lavt, trolig i stor grad takket være vaksinen?

Er dritt lei selv, og vi må da snart komme til et punkt der disse ekstremt strenge tiltakene ikke lenger kan forsvares?

Vil ikke starte en corona-debatt her, men jeg vil fanken med se på fotball live igjen snart!
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on March 05, 2021, 08:43:12 AM
Quote from: SKBCPH on March 02, 2021, 10:25:55 AMJa, det er kun fokus på smittetall når det snakkes om restriksjoner nå. Tallet på syke/døde er jo stabilt lavt, trolig i stor grad takket være vaksinen?
Er dritt lei selv, og vi må da snart komme til et punkt der disse ekstremt strenge tiltakene ikke lenger kan forsvares?
Vil ikke starte en corona-debatt her, men jeg vil fanken med se på fotball live igjen snart!

Med de stadige meldingene om forsinkede vaksineleveranser og mindre kvanta enn forventet, og nå sist melding om et R-tall på 1,3... er det nok bare å belage seg på at det vil ta litt mer tid.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: MPS on March 06, 2021, 13:16:50 PM
For å gjøre oss klar til seriestart i disse virustider, kjører jeg min førsteellever for mitt lag pr. Nu. Det blir som følger (4-3-3).

- Klaesson -

- Borchgrevink - Näsberg - Nation - Adekugbe -

- Bjørdal - Oldrup Jensen - Sahraoui -

- Dønnum - Kjartansson - Layouni -

Nå hentet vi dog nettopp U-21 landslagsspiller Tobias Cristensen, som nok ønsker et ord med i laget her. Odin Holm dessverre ute en god stund.  En spiller det skulle satses på i år. Udahl blir ren backup.

Forventer at vi kjemper helt i toppen igjen. Alt annet er en solid nedtur. Men her skal vel dere være med og?

Branns foretrukne førsteellever?

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on March 06, 2021, 15:46:57 PM
Med bare 2 treningskamper som referanser synes jeg det blir litt knapt å tippe hvem som starter til seriestart.. Det er flere muligheter, avhenger hva trenerteamet foretrekker. Størst usikkerhet for meg er den ene midtstopperplassen og den ene indreløperposisjonen. Mistenker egentlig at serieåpningen blir utsatt, og at trenerteamet derfor får eksperimentert litt til før de bestemmer seg. Ellers tror jeg laget blir slik:

Keeper:

Håkon Opdal

Min kommentar:

Markus Olsen Pettersen er omsider skadefri, men starter neppe seriestarten etter å ha vært ute i et halvt år. Holmen konkurrerer ikke ut Opdal nå.

Høyreback:

Ole Didrik Blomberg

Min kommentar:

Blomberg er nok bankers så lenge han er skadefri.

Høyre midtstopper:

Jesper Löfgren Usikker

Veldig usikker her, men tror Löfgren foretrekkes på grunn av pasningsfoten. Ole Martin Kolskogen nærmeste konkurrent.

Venstre midtstopper:

Vegard Forren

Forren er trolig bankers til seriestart hvis skadefri, men kan fort miste plassen sin etterhvert. Overbeviste ikke i sin første sesong i rødt.

Venstreback:

David Wolfe Usikker

Akkurat nå virker det som trenerteamet foretrekker den mer offensive Wolfe framfor den litt gråe Grøgaard og eldgamle Kristiansen. Det kan forandre seg i løpet av den kommende måneden og utover sesongen, men per nå tyder det på Wolfe. Jeg tror ikke Kristiansen har spilt sin siste Brannkamp. Han er normalt litt bedre defensivt enn de to andre.

Høyre indreløper

Kasper Skaanes Veldig usikker

Her er jeg veldig usikker. Skaanes foretrekkes trolig grunnet sin løpskapasitet, men jeg er usikker på om hans duellstyrke er ideell i denne rollen. Forhåpentlig, men vi får se. Rasmussen kan ta den plassen etterhvert, men trolig ikke til seriestart. Barmen tror jeg blir superinnbytter som indreløper i vårsesongen. Kvalitetene hans kommer kanskje mer til sin rett i den rollen. Med Skaanes i Brann tror jeg Kniksen spiller for FKF i vår (dersom breddefotballen åpnes). Hvis han er i klubben, er det ikke utenkelig at han får startplass i noen kamper.

Midtbaneanker

Daniel Pedersen

DP er bankers. Burde fått konkurranse fra Amer Ordagic, men Branns kanskje mest stabile og defensiv sterke midtbanespiller (når han en sjelden gang er skadefri) er trolig på vei bort fra klubben. Hjorteseth og Barmen er ikke utfordrere. Jeg tror ikke trenerteamet vil ha Barmen i den rollen.

Venstre indreløper

Petter Strand

Denne tror jeg er rimelig klar. Strand spiller indreløper hvis han er skadefri, og blir trolig foretrukket på venstre siden.

Høyrekant

Filip Delaveris

Dersom Robert Taylor spiller venstrekant (noe det mester tyder på), så spiller nok Delaveris på motsatt side. Ellers er han mer vant med venstrekantrollen, og kan også spille der hvis Brann velger en annen løsning. Jeg tror uansett at Delaveris starter de aller fleste Brann-kampene hvis skadefri. Utfordres av Moonga Simba. Backup er Kasper Skaanes, Mathias Rasmussen og Jon-Helge Tveita.

Spiss

Daouda Bamba

Skulle gjerne hatt en klokere spiss enn Bamba, men akkurat nå tyder det på at han spiller i Brann ut kontrakten. Er uryddig i avslutningen, og veldig svak i oppspillfasen, men holder høy klasse tempo- og styrkemessig. Vil score noen kunstmål i ny og ne, men trolig også ødelegge mange Brann-angrep og gå mange kamper uten scoringer. Håper jeg tar veldig feil her. Utfordres av Aune Heggebø. Ikke helt utenkelig at Heggebø får noen starter hvis Bamba sliter.

Venstrekant

Robert Taylor

Taylor spiller trolig venstrekant til sesongstart, men i likhet med Rasmussen er han best i Hasund-rollen. En rolle so ikke finnes i 4-3-3. Kan bli omplassert dersom resultatene ikke er bra i innledningen. Utfordres av Delaveris og Simba først og fremst. Kanskje også Rasmussen.

Konklusjon: Vanskelig å si hvor på tabellen Brann havner i når man verken får se dem eller andre eliteserielag spille treningskamper. Jeg har dog tro på at Brann viser seg fra en lang bedre side enn det de gjorde i fjor og i 2019. Laget er klart mer spennende enn det det har vært på en stund, spesielt offensivt. Defensivt er det flere spørsmålstegn.
Skaanes var god å ha i 2016 til å låse kampene mot slutten da han kom inn for å sikre Brann en 1-0-seier. Synes hans rolle i sølvsesongen var undervurdert. Dersom han får en lignende funksjon i 2021, kan Brann bli styrket defensivt.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: MPS on March 06, 2021, 17:08:57 PM
Takker. Av spillerne nevnt, er det vel Wolfe som hadde knivet med Adekugbe, og Taylor mot Layouni. Har sansen for Taylor. Utenom det, setter jeg i all beskjedenhet Enga over på resten. Delaveris kan også bli en joker for dere.

Uansett, blir spennende. 
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on March 06, 2021, 18:54:36 PM
Sorry MPS - Du er sikkert en hyggelig fyr. Liker og følger norsk fotball, alltid en pluss. Men å lese om et annet lag sin mulige lagoppstilling her er for meg feil.

Norsk tippeliga er bingoligaen. - Sånn er det bare

Glimt var best i fjor, men har solgt unna mye av det beste - over lang tid.
Det er også veldig sannsynlig at laget blir sendt i 10 dager karantene etter hjemkomst fra sin tur til Spania.

Molde prøver seg på formtop på vinteren.
Rbk fomler

Vif virker å ha kontinuitet.

Sesongen 2021 kan bli alt mulig for Brann. Eneste jeg tror er nesten bankers er at Bamba spiller spiss, og Blomberg spiller back. Forren er fast stopper så langt han ikke får sting / strekk / vondt.

Bare 1 måned igjen til seriestart.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: MPS on March 06, 2021, 19:19:00 PM
Mulig du ikke synes det er informativt hva andre lag stiller med, men jeg personlig, fikk mye ut av hva Mr. Porno hadde å si om Branns lag. For meg er dette interessant.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on March 08, 2021, 09:31:08 AM
Me er nede på en tredjedel av den aktiviteten det var i 2013-14, tror nok det er plass til sånne innlegg også.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on March 08, 2021, 12:52:54 PM
Quote from: Spelaren on March 08, 2021, 09:31:08 AMMe er nede på en tredjedel av den aktiviteten det var i 2013-14, tror nok det er plass til sånne innlegg også.

Enig med Spelaren der.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on March 08, 2021, 12:59:55 PM
Selv om det er irriterende så må jeg si det er imponerende hvor raskt VIF har klart å oppgradere stallen sin såpass betydelig. Ser ut som en tittelutfordrer i år, og havner nok garantert over Brann på tabellen.

Er redd for at VIF, Molde, Glimt og Rosenborg blir en liga for seg selv i år, så får vi håpe Brann er laget som er best av de nest beste. :)
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on March 10, 2021, 11:29:31 AM
Eliteserien utsettes til 2. mai, melder Nidaros.

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 10, 2021, 11:48:03 AM
Quote from: SKBCPH on March 10, 2021, 11:29:31 AMEliteserien utsettes til 2. mai, melder Nidaros.NFF hevder at ingenting er avgjort, men at det diskuteres en utsettelse til den datoen. Men tipper at det ender med utsettelse.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 10, 2021, 11:54:50 AM
Tja. Hvis det betyr at flere kamper får gå for mange tilskuere, og at vi gjennomfører alle, så får det heller være greit.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on March 10, 2021, 12:01:01 PM
Ja, for oss tilskuere er det vel greit nok, men for klubbene betyr jo det nok en sesong til langt ut i desember, pluss veldig tight kampprogram. Så jeg synes ikke det er veldig heldig.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 10, 2021, 12:19:28 PM
Vibeke antydet i går på årsmøtet at det var greit med en utsettelse nettopp fordi det kan gi flere folk på tribunen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 11, 2021, 12:14:30 PM
https://www.brann.no/nyheter/seriestarten-blir-utsatt


Norges Fotballforbund (NFF) har i samråd med Norsk Toppfotball (NTF), Toppfotball Kvinner (TFK) og Divisjonsforeningen (DF) bestemt at seriestarten for samtlige turneringer i toppfotballen utsettes til helgen 1-2 mai
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on March 11, 2021, 12:25:00 PM
Da blir det seks kamper som må flyttes på. Er vel fare for at det blir serieavslutning nærmere jul da, i år også,
og ingen cup.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on March 11, 2021, 21:41:17 PM
Hvorfor reise til "Marbeija" når enn kan reise til Austevoll ? Solbrent blir enn heller ikke. Forstår ikke hva Bodø/Glimt holder på med.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on March 16, 2021, 11:14:21 AM
Vibeke Johannesen frykter ny utsettelse ser jeg. Da blir det vel i tilfelle store problem med å få avvikle 30 kamper. Cupen tror jeg vi allerede bare kan glemme.

Klipp fra BT:
- Det er vanskelig akkurat nå. Når Oslo-området blir stengt ned, er det krevende. Situasjonen er veldig uklar, sier Johannesen. Eliteseriestarten er allerede blitt utsatt én gang, til mai. Nå fryktes det for ny utsettelse.
- Hvis serien skal starte tidlig i mai, er vi nødt å komme i gang med treningskamper minimum tre uker før, sier Johannesen. I Bergen ble det registrert ti nye smittede mandag. Situasjonen på Østlandet er langt verre.

https://www.bt.no/fotball/i/VqjWaJ/brann-sjefens-koronareaksjon-det-er-et-stort-paradoks
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 16, 2021, 11:26:07 AM
At Oslo er stengt ned er en ting. Men der kan toppidrettslagene i alle fall trene som normalt. I Viken blir det nå stengt helt ned for all toppidrett. Det sier seg selv at dersom det blir langvarig at Strømsgodset, Mjøndalen, Stabæk, Sarpsborg 08 og Lillestrøm ikke får trent, så vil det få konsekvenser for seriestart.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on March 16, 2021, 12:41:31 PM
Mjøndalen kommer til å slå oss, i det minste.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on March 16, 2021, 13:00:49 PM
Glimt og fair play (https://www.vg.no/sport/fotball/i/bnqRkB/lillestroems-sportssjef-etter-treningsnekt-kan-kaste-fair-play-aanden-i-dass-og-skylle-ned) er vel ikke samme sak om dagen?

Personlig mener jeg det Glimt gjør er ekstremt lite fair - og kanskje skulle vært straffet med poengtrekk, om det er rom for slikt.
Alle er anbefalt å ikke reise, uavhengig av protokoller osv. Molde må tom spille hjemmekampene sine i EL ute, for å følge norske myndigheters regler.

Jeg er enig med LSK lederen her. Dette er ikke fair play.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on March 16, 2021, 23:41:51 PM
Og Fagermo mener at alle klubber bør nekte å møte B/G i treningskamp pga fordelen de får ved å spille masse treningskamper. Han mener ved å nekte å møte dem når de er tilbake vil utligne fordelen deres.
Vif har alt avlyst treningskamp mot dem
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on March 17, 2021, 08:59:22 AM
For no' pisspreik. Poengtrekk! For hva? Sårede følelser?

Hvis Bodø/Glimt kan bruke egne midler til å ha et treningsopphold der både nasjonale og lokale smittevernsregler overholdes, så skal de selvsagt få lov til det uten at forsmådde klovner med tyranniske tendenser som Mesfin skal ha noko å sei. Dugnad, kanskje han kunne ha tygd litt på hva ordet betyr. Frivillig er stikkordet her, og lite irriterer meg mer nå i disse dager enn mentaliteten "ingen tvang, alle må" som han utviser her.

Stoppet LSK treningene da BG måtte i karantene? Eller burde man kanskje begynne å tenke at omstendigheter slår ut forskjellig fra sted til sted og at man selv er ansvarlig for å tilpasse sin egen situasjon og veie fordeler og ulemper ved de valg man tar? Klubbene står selvsagt fritt til å avlyse planlagte treningskamper, og sålenge reglene følges og er like for alle så er det det samme for meg om noen benytter seg av de muligheter som er. Nordlendingene chartret eget fly, og er i praksis i en egen, kostbar boble. Men fra en som tidligere har argumentert for lovpålagt vaksinasjon er vel konsepter som individuell frihet og egenansvar for mye å forvente.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 17, 2021, 09:13:13 AM
Trenerteamet er natig på fettprosent. Den skal være under åtte prosent. Måles hyppig. Ekstra trening for de som ligger over. Mens unge forsvarsspillere trener overkropp.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 17, 2021, 09:13:23 AM
Glimt er selvsagt i sin fulle rett så lenge de ikke bryter noen forbud. Men VIF er også i sin fulle rett til å reagere og prøve å utjevne litt av fordelen som nordlendingene får.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 17, 2021, 09:24:30 AM
Det er mye man, i følge lovverket, har rett til. Likevel kan noen av disse handlingene være klanderverdige. Spørsmålet er om Glimt er usportslig eller om Vålerengen er sytete og barnslig.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on March 17, 2021, 13:11:44 PM
Er vel ikke helt enig med Fagermo, men at b/g er usolidariske og ikke tar hensyn til anbefalingene er jeg litt enig med.
Men det er i deres fulle rett å gjøre det.
Men på den annen side om følgene for dem da er at karantene, isolasjon eller lignende hindrer dem som eneste klubb å stille til en kamp så bør de få poengtrekk og smekk på fingen.

I Norge er vi veldig opptatt av likehetsprinsippet og dette bryter jo b/g med.
Ser også at blogger og halvkjendiser som hadde vært på nav om det ikke var for internett og en haug med sauer som av en eller annen grunn følger og ser opp til dem blir offentlig uthengt om de reiser til utlandet for å sole seg.
Ser da ikke at det b/g gjør er så anderledes selv om de lever i sin boble.

Det å offentlig oppfordre til å boikotte dem og la vær å spille trenignskamper synes eg e å dra det litt vel langt.
Men at klubber kan velge å ikke stille til treningskamp mot dem er en annen sak
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on March 17, 2021, 13:13:24 PM
Quote from: Lasaron on March 17, 2021, 09:13:13 AMTrenerteamet er natig på fettprosent. Den skal være under åtte prosent. Måles hyppig. Ekstra trening for de som ligger over. Mens unge forsvarsspillere trener overkropp.
Dette minner meg om Bielsa sin innføring av strengt treningsregime i Leeds. Der og er det voldsomt fokus på lav fettprosent. Tror du blir satt på benken om den er for høy når sesongen starter.
Resultatet er klubben som orker å løpe mest og har flest spurter og gjennvinning i PL

Mao dette er litt spennende

Edit: Bør vi starte Team Ræv tråd her?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 17, 2021, 13:40:49 PM
Kåre tror i Nettavisen ikke på seriestart før i juni, basert på nedstengningen i Viken frem til 11. april og kanskje en liten påskesmittebølge om noen uker. Slett ikke umulig at han får rett. Så da vil seriespillet sannsynligvis minne veldig mye om i fjor.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 17, 2021, 13:41:57 PM
Men Leeds kan jo rykke ned, med en skikkelig formsvikt. De må trene såpass mye på fotball at de ikke blir dårlig til å spille fotball.

Men det er fint om Brann kan bli blant de beste på ting som er "gratis." Jeg liker tendensene.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ostraume on March 17, 2021, 15:23:43 PM
Med smitte i Engen bør de jo bare invitere B/G til treningskamp så fort som mulig. Her er muligheter til å utjevne forspranget.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on March 17, 2021, 23:16:53 PM
Quote from: Lasaron on March 17, 2021, 13:41:57 PMMen Leeds kan jo rykke ned, med en skikkelig formsvikt. De må trene såpass mye på fotball at de ikke blir dårlig til å spille fotball.

Men det er fint om Brann kan bli blant de beste på ting som er "gratis." Jeg liker tendensene.
Ja de kan rykke ned men husk de spiller med en tropp som ikke er mye styrket i forhold til det middels championship laget de var da Bielsa overtok.
Har vel spiller for spiller en av de desidert dårligste troppene i PL på papiret.
Og noen av spillerne har gått fra middels championship spillere til landslagspillere (ok kun en men mange som overpresterer i forhold til før Bielsa)
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 18, 2021, 06:04:15 AM
Quote from: Corran on March 17, 2021, 23:16:53 PM
Quote from: Lasaron on March 17, 2021, 13:41:57 PMMen Leeds kan jo rykke ned, med en skikkelig formsvikt. De må trene såpass mye på fotball at de ikke blir dårlig til å spille fotball.

Men det er fint om Brann kan bli blant de beste på ting som er "gratis." Jeg liker tendensene.
Ja de kan rykke ned men husk de spiller med en tropp som ikke er mye styrket i forhold til det middels championship laget de var da Bielsa overtok.
Har vel spiller for spiller en av de desidert dårligste troppene i PL på papiret.
Og noen av spillerne har gått fra middels championship spillere til landslagspillere (ok kun en men mange som overpresterer i forhold til før Bielsa)


Takk for relevante opplysninger om Leeds. Jeg følger dårlig med på engelsk fotball. Det setter jo Bielsa i et bedre lys.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ostraume on March 18, 2021, 11:20:06 AM
Leeds er vel heller ikke i spesielt stor fare for å rykke ned. 10 poeng og 6 plasser ned. I så fall må det kollapse totalt på slutten, og det er vel ingen grunn til å tro at det skjer? "Kan fint rykke ned" er å dra den langt.

Nå skal ikke jeg påstå jeg følger verken Leeds eller PL spesielt tett, men har sett et par kamper med Leeds og det er imponerende hva Bielsa har fått til med denne troppen. Ikke bare antall poeng, men også måten de får de på.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: esp123 on March 18, 2021, 12:06:08 PM
Ligger en fin dokumentar om Bielsas Leeds på Amazon Prime, for de som er interessert i slikt.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on March 18, 2021, 12:16:03 PM
Sesongen 21 starter vel lite trolig i mai? Nå som hele Norge er i samme situasjon som for 1 år siden?

Hva skjer da med sesongen 21?
Blir det 2 år uten Norgesmesterskap?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 18, 2021, 12:33:25 PM
Quote from: ostraume on March 18, 2021, 11:20:06 AM"Kan fint rykke ned" er å dra den langt.Det er jeg enig i. Hvem sa det egentlig? Ikke jeg, for jeg sa: "Men Leeds kan jo rykke ned, med en skikkelig formsvikt."
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on March 18, 2021, 12:39:40 PM
Jeg håper Brann har tipp topp medisinsk kompetanse involvert i denne fettprosent-prosjektet sitt. For lav fettprosent kan ha ganske store konsekvenser for helsen og når man opererer med et "tak" på 8% så balanserer man på en knivsegg. 8% er vel gjerne ansett som -nedre- grense for sunn fettprosent hos menn.
Jeg regner med de har kontroll, men Brann har jo brent seg på feiltrening før.

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ostraume on March 19, 2021, 10:20:23 AM
Quote from: Lasaron on March 18, 2021, 12:33:25 PM
Quote from: ostraume on March 18, 2021, 11:20:06 AM"Kan fint rykke ned" er å dra den langt.Det er jeg enig i. Hvem sa det egentlig? Ikke jeg, for jeg sa: "Men Leeds kan jo rykke ned, med en skikkelig formsvikt."

Ok, men jeg skjønner ikke poenget ditt.  Er det at Bielsa ikke har gjort det så bra fordi Leeds ti kamper før sesongen er over teoretisk sett kan rykke ned? Konteksten var å trene rett eller ikke. Utdyp gjerne.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on March 19, 2021, 10:42:25 AM
Quote from: ostraume on March 19, 2021, 10:20:23 AM
Quote from: Lasaron on March 18, 2021, 12:33:25 PM
Quote from: ostraume on March 18, 2021, 11:20:06 AM"Kan fint rykke ned" er å dra den langt.Det er jeg enig i. Hvem sa det egentlig? Ikke jeg, for jeg sa: "Men Leeds kan jo rykke ned, med en skikkelig formsvikt."

Ok, men jeg skjønner ikke poenget ditt.  Er det at Bielsa ikke har gjort det så bra fordi Leeds ti kamper før sesongen er over teoretisk sett kan rykke ned? Konteksten var å trene rett eller ikke. Utdyp gjerne.

Sett utenfra for et gamelt stor lag så kan vel det å ikke være på trygg plass være et tegn på at det ikke er en OK/God sesong.
Om en kjenner til Leeds og årene etter nedrykket så er det å ligge å vake rundt 12-10 plass et godt resultat for Leeds. Når en ser på troppen deres og spillerne som ble utskjelt når de vaket rundt nedre halvdel av Championship og forandringen til de samme spillerne etter at Bielsa tok over så skjønner en at selv om de teoretisk sett kan rykke ned med en skikelig formdupp så har det vært en voldsom utvikling på spillerne.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 19, 2021, 13:20:02 PM
Quote from: ostraume on March 19, 2021, 10:20:23 AM
Quote from: Lasaron on March 18, 2021, 12:33:25 PM
Quote from: ostraume on March 18, 2021, 11:20:06 AM"Kan fint rykke ned" er å dra den langt.Det er jeg enig i. Hvem sa det egentlig? Ikke jeg, for jeg sa: "Men Leeds kan jo rykke ned, med en skikkelig formsvikt."

Ok, men jeg skjønner ikke poenget ditt.  Er det at Bielsa ikke har gjort det så bra fordi Leeds ti kamper før sesongen er over teoretisk sett kan rykke ned? Konteksten var å trene rett eller ikke. Utdyp gjerne.

Poenget mitt var at fokus på fettprosent kan være overdrevet. At det kanskje kan bli for lite fotballspilling på treningene. Og om Leeds rykker ned, noe som ikke er utenkelig, så vil vel ikke sesongen bli sett på som ok.

Men så er jeg altså senere blitt fortalt at det stort sett er de samme spillerne som var der da Bielsa kom, og at spillerne og laget har utviklet seg mye. I lys av den nye informasjonen trekker jeg inn årene i debatten om Leeds.

Og så håper jeg at fokuset på fettprosent ikke blir for stort i Brann.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on March 19, 2021, 14:15:05 PM
Er ikke redd for at fokuset på fettprosent skal stjele fokus fra fotballen, men man operer nå veldig nært smertegrensen for både fettprosent og treningsmengde. Da håper jeg man har skikkelig kvalifisert personell med, og ikke baserer seg på magefølelsen til KI og Horneland, for å sette det på spissen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 24, 2021, 16:23:01 PM
https://www.bt.no/sport/i/mBzVVL/raja-aapner-for-treningskamper-i-fotballen-i-april-og-seriestart-som

Staten, her ved kulturministeren, mener at seriestart i begynnelsen av mai er realistisk dersom det blir oppstart av treningskamper i midten av april. Jeg trodde det hadde blitt sagt at klubbene trenger en måned fra første treningskamp, men mulig det ikke stemmer.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on March 24, 2021, 18:20:05 PM
Quote from: Nixon on March 24, 2021, 16:23:01 PMhttps://www.bt.no/sport/i/mBzVVL/raja-aapner-for-treningskamper-i-fotballen-i-april-og-seriestart-som

Staten, her ved kulturministeren, mener at seriestart i begynnelsen av mai er realistisk dersom det blir oppstart av treningskamper i midten av april. Jeg trodde det hadde blitt sagt at klubbene trenger en måned fra første treningskamp, men mulig det ikke stemmer.

Det er vel NFF og klubbene som bestemmer når serien starter, ikke Abid.
Abid er med å bestemme når de får lov å ha kamper.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on March 24, 2021, 22:20:00 PM
Tror at det stemmer at NFF og NTF sa de måtte ha en mnd med treningskamper og normal trening før seriestart
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 25, 2021, 06:28:28 AM
Jeg leste det Myntevik sa, og det gav forsåvidt mening. Samtidig har jeg en magefølelse på at det var noe overdrevent. Jeg tipper de greier seg med tre treningskamper. Men det er utrolig ukvalifisert synsing fra min side.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on March 25, 2021, 08:18:17 AM
Om ingen har lov å bedrive hverken fellestreninger eller treningskamper i 4 uker før seriestart - så stiller man jo også ganske likt vil jeg tro? Kanske bare gå rett i kamp?

Så kan publikum få se hvem som har hatt defekte pulsklokker og ikke?
Tenker det kunne økt underholdningsverdien om ikke annet.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on March 25, 2021, 08:47:57 AM
Da vil det oppstå rifter i muskulaturen til spillerne, sier Myntevik. Dette fordi at man, nærmest uansett hvor god innsats man har på trening, så øker innsatsen i treningskamper. Og enda mer i tellende kamper. Overgangen fra trening til tellende kamp blir for stor. Man må ha noen treningskamper bak seg. Sier Myntevik.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 25, 2021, 10:12:01 AM
https://www.bt.no/fotball/i/M39AGK/horneland-i-stort-intervju-maatte-ta-oppgjoer-med-holdningene-og-kultur

Spillerne var ikke godt nok trent dra trønderen tok over. I følge han selv.
Nå er Horneland ute og snakker om at holdningene var for dårlige da han kom. (Basert på det man kan se på bt.no uten å ha tilgang til resten av saken.

Var virkelig Brann så ute å kjøre under Nilsen og Hauge, eller er dette typiske ting som blir sagt for å fremheve seg selv eller å gi seg selv litt mer spillerom?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on March 25, 2021, 10:15:21 AM
Spør Horneland hva han syns om den fysiske formen, og holdningene, til laget han overtok etter Kåre.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on March 25, 2021, 10:22:34 AM
Quote from: Nixon on March 25, 2021, 10:12:01 AMhttps://www.bt.no/fotball/i/M39AGK/horneland-i-stort-intervju-maatte-ta-oppgjoer-med-holdningene-og-kultur

Spillerne var ikke godt nok trent dra trønderen tok over. I følge han selv.
Nå er Horneland ute og snakker om at holdningene var for dårlige da han kom. (Basert på det man kan se på bt.no uten å ha tilgang til resten av saken.

Var virkelig Brann så ute å kjøre under Nilsen og Hauge, eller er dette typiske ting som blir sagt for å fremheve seg selv eller å gi seg selv litt mer spillerom?


Jeg kan ikke helt forstå det. Jeg syns vi hørte den samme sangen fra LAN da han overtok etter Norling, bare det at LAN kanskje hadde et poeng med tanke på Norling sitt noe slepphendte (tillitsbaserte) treningsregime. Samtidig så kjøpte jo stort sett LAN bare spillere med "de rette holdningene" og "treningsviljen" i stedet for Miller eller Kvisvik-typer. Så jeg kan ikke helt klare å forestille meg hvordan den gråsteinsbeholdningen han hadde skulle slacke på det som var hovedkvalitetene deres.

Da Broder Kåre kom til klubben hadde man jo noen spillere som hadde en egen evne til å legge på seg litt ekstra i friperioden (Forren, Acosta), men jeg tror mesteparten var greit trente. Det jeg kan tenke meg at alle trengte mer trening på var det mentale, og ikke det fysiske. Det var jo noe forknytt over dem mot slutten av LAN sin periode. Men dette har ikke blitt nevnt i intervjuene, så vi kan ikke 100% anta at dette stemmer.

Jeg tror derfor at det også var en måte for KI å forklare mangelen på øyeblikkelige resultater da han kom til klubben. Det kan ikke være HAN eller kvaliteten på spillermaterialet det var noe gale med, så det må være at de ikke var trent nok til at de fikk brukt de episke ballferdighetene de innehar.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on March 25, 2021, 14:59:13 PM
Hei hei hei. Det er meningen at slike utsagn om treningskultur skal bygge opp momentum, tillit og selvtillit. Da må ikke folk rope ulv og ulv og tåkefyrste, som om man var fast gravende journalist i Barten. Ha litt tillit til prduktavdelingen, please!
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on March 25, 2021, 15:01:10 PM
Tror nok dette kan henge sammen med den missnøyen som etter sigende var i troppen.
De har jo sagt at miljøet også er bedre nå

Så det kan jo være at troppen gikk litt sur pga spillestil, manglende spilletid o.l. under LAN etter at han skulle vært sparket og dermed så har intensiteten og treningsviljen vært dalende.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on March 26, 2021, 08:26:23 AM
Quote from: Finfin respons on March 25, 2021, 14:59:13 PMHei hei hei. Det er meningen at slike utsagn om treningskultur skal bygge opp momentum, tillit og selvtillit. Da må ikke folk rope ulv og ulv og tåkefyrste, som om man var fast gravende journalist i Barten. Ha litt tillit til prduktavdelingen, please!

Barten? Det får en si virkelig var finfin respons. Savner den siden og det miljøet som var rundt den. Denne typen utsagn er nok begrunnet med samme type tankesett som da LAN (eller andre Brann-trenere) rykket ut i media og fortalte om "gode treningsuker".  Den eneste ulempen med den typen utsagn er at det slår voldsomt tilbake om prestasjonene etterpå ikke er av samme gode slaget.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on March 26, 2021, 13:43:06 PM
Quote from: Kagain on March 26, 2021, 08:26:23 AM
Quote from: Finfin respons on March 25, 2021, 14:59:13 PMHei hei hei. Det er meningen at slike utsagn om treningskultur skal bygge opp momentum, tillit og selvtillit. Da må ikke folk rope ulv og ulv og tåkefyrste, som om man var fast gravende journalist i Barten. Ha litt tillit til prduktavdelingen, please!

Barten? Det får en si virkelig var finfin respons. Savner den siden og det miljøet som var rundt den. Denne typen utsagn er nok begrunnet med samme type tankesett som da LAN (eller andre Brann-trenere) rykket ut i media og fortalte om "gode treningsuker".  Den eneste ulempen med den typen utsagn er at det slår voldsomt tilbake om prestasjonene etterpå ikke er av samme gode slaget.

Enig. Og hvem glemmer vel poesi- og lyrikkspalten, ostepop-artikkelen eller intertoto-kampreferatet fra Carmartarnartmen -Brann i Wales. Skulle bare ønske jeg husket hvordan det laget staves på irsk.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on March 26, 2021, 14:55:28 PM
Quote from: Finfin respons on March 26, 2021, 13:43:06 PM
Quote from: Kagain on March 26, 2021, 08:26:23 AM
Quote from: Finfin respons on March 25, 2021, 14:59:13 PMHei hei hei. Det er meningen at slike utsagn om treningskultur skal bygge opp momentum, tillit og selvtillit. Da må ikke folk rope ulv og ulv og tåkefyrste, som om man var fast gravende journalist i Barten. Ha litt tillit til prduktavdelingen, please!

Barten? Det får en si virkelig var finfin respons. Savner den siden og det miljøet som var rundt den. Denne typen utsagn er nok begrunnet med samme type tankesett som da LAN (eller andre Brann-trenere) rykket ut i media og fortalte om "gode treningsuker".  Den eneste ulempen med den typen utsagn er at det slår voldsomt tilbake om prestasjonene etterpå ikke er av samme gode slaget.

Enig. Og hvem glemmer vel poesi- og lyrikkspalten, ostepop-artikkelen eller intertoto-kampreferatet fra Carmartarnartmen -Brann i Wales. Skulle bare ønske jeg husket hvordan det laget staves på irsk.
No undrer eg meg litt på hvorfor du vil vite hvordan et Walisisk navn staves på Irsk
og regner med du mener laget Carmarthen Town som vel er det siste Walisiske laget vi møtte og det staves slik:
Clwb Pêl-droed Tref Caerfyrddin
Og om du virkelig mente Irsk så er det slik det skrives på Irsk Gælisk:
baile Caerfyrddin
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on March 30, 2021, 14:11:08 PM
Quote from: Corran on March 26, 2021, 14:55:28 PM
Quote from: Finfin respons on March 26, 2021, 13:43:06 PM
Quote from: Kagain on March 26, 2021, 08:26:23 AM
Quote from: Finfin respons on March 25, 2021, 14:59:13 PMHei hei hei. Det er meningen at slike utsagn om treningskultur skal bygge opp momentum, tillit og selvtillit. Da må ikke folk rope ulv og ulv og tåkefyrste, som om man var fast gravende journalist i Barten. Ha litt tillit til prduktavdelingen, please!

Barten? Det får en si virkelig var finfin respons. Savner den siden og det miljøet som var rundt den. Denne typen utsagn er nok begrunnet med samme type tankesett som da LAN (eller andre Brann-trenere) rykket ut i media og fortalte om "gode treningsuker".  Den eneste ulempen med den typen utsagn er at det slår voldsomt tilbake om prestasjonene etterpå ikke er av samme gode slaget.

Enig. Og hvem glemmer vel poesi- og lyrikkspalten, ostepop-artikkelen eller intertoto-kampreferatet fra Carmartarnartmen -Brann i Wales. Skulle bare ønske jeg husket hvordan det laget staves på irsk.
No undrer eg meg litt på hvorfor du vil vite hvordan et Walisisk navn staves på Irsk
og regner med du mener laget Carmarthen Town som vel er det siste Walisiske laget vi møtte og det staves slik:
Clwb Pêl-droed Tref Caerfyrddin
Og om du virkelig mente Irsk så er det slik det skrives på Irsk Gælisk:
baile Caerfyrddin

Uuuuuuutmerket!
Dette skal jeg pugge! Hoho!
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on March 31, 2021, 11:28:18 AM
https://www.nettavisen.no/sport/fotballforbundets-nye-plan-eliteserien-starter-opp-8-mai/s/12-95-3424109145

Eliteserien får ny premieredato for tredje gang. Norges Fotballforbund satser på å rulle i gang sesongen helgen 8. og 9. mai.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on April 01, 2021, 11:10:22 AM
https://www.brann.no/nyheter/vestlandsderby-i-sesongens-forste-kamp--her-er-serieoppsettet-for-runde-110

For første gang siden 16. mai ble innført som fast kampdato skal ikke Brann ha hjemmekamp. Greit nok i år, det blir uansett ikke mange folk på tribunen.


Runde 1: Viking - Brann, søndag 9.mai klokken 18:00, D+/ES+

Runde 2: Brann - Vålerenga, onsdag 12. mai klokken 20:00, Eurosport Norge

Runde 3: Molde - Brann, søndag 16. mai. klokken 20:00, Eurosport Norge.

Runde 4: Brann - Bodø/Glimt, mandag 24. mai klokken 18:00, TVNorge

Runde 5: Stabæk - Brann, torsdag 27. mai klokken 18:00, D+/ES+

Runde 6: Brann - Strømsgodset, søndag 30. mai klokken 18:00, D+/ES+

Runde 7: Sarpsborg 08 - Brann, søndag 13. juni klokken 18:00, TVNorge

Runde 8: Brann - Odd, søndag 20. juni klokken 18:00, D+/ES+

Runde 9: Haugesund - Brann, torsdag 24. juni klokken 18:00, TVNorge

Runde 10: Brann - Lillestrøm, onsdag 30. juni klokken 20:00, Eurosport Norge.

Resten av kampene i 2021-sesongen kommer senere i april.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on April 01, 2021, 11:34:21 AM
Skandale at det ikke blir 16 mai kamp hjemme
Selv uten publikum.
Blir andre 16 mai kampen jeg ikke er på siden starten av 90 tallet mao over 30 år
 
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on April 01, 2021, 11:54:01 AM
Viking, Engen, Molde og Glimt i de fire første kampene bekymrer meg mer enn en tapt 16. mai kamp.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on April 01, 2021, 11:54:31 AM
Husker enda 1986, var noe som totalt manglet når en ikke kunne rusle bort til Stadion på kamp og rett på byen deretter. Allerede da var tradisjonen blitt bra innarbeidet etter fire år med 16 mai kamper. Året deretter i 1987 var det herlig å forlate Stadion etter 1-0 over Vålerengen og et Brann lag som ledet serien. Var over 15000 tilskuere og et Brann lag anført av Per Egil Ahlsen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on April 01, 2021, 11:56:59 AM
Quote from: Nixon on April 01, 2021, 11:54:01 AMViking, Engen, Molde og Glimt i de fire første kampene bekymrer meg mer enn en tapt 16. mai kamp.
NFF vil nok ha "nye unge Brann" i kne fra starten av, her lukter det null poeng etter fire runder.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: kabelmann on April 01, 2021, 12:21:12 PM
Er det NFF som prøver seg på en liten aprilsnarr, eller?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on April 01, 2021, 12:32:33 PM
Quote from: Gulløl on April 01, 2021, 11:56:59 AM
Quote from: Nixon on April 01, 2021, 11:54:01 AMViking, Engen, Molde og Glimt i de fire første kampene bekymrer meg mer enn en tapt 16. mai kamp.
NFF vil nok ha "nye unge Brann" i kne fra starten av, her lukter det null poeng etter fire runder.

Og gode gamle RBK har fått akkurat det samme, så her ønsker NFF å slå fra flere sider.

Eventuelt en litt mindre konspiratorisk forklaring at lagene i Innlandet som har fått treningsnekt møter hverandre i de første kampene. Noe som da gir dette oppsettet.

Men selv om det nok er det mest rettferdige NFF kunne gjort, så blir det fortsatt litt urettferdig for oss å møte Molde og Glimt så tidlig i sesongen med tanke på at de har hatt en helt annen oppkjøring enn det vi har hatt. Senere vil dette utjevne seg mer.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: fortune on April 01, 2021, 14:57:16 PM
Tja, både Molde og Glimt må vel i 10 dagers karantene ved innreise, så er ikke sikkert det er så håpløst å møte dem tidlig.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on April 01, 2021, 15:31:44 PM
Leste en eller annen uttale seg om at deres klubb ikke ville gjøre som b/g da de ti dagene i karantene kunne sette en mer tilbake enn det oppsiden ved treningsleiren ga
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gepard on April 01, 2021, 19:04:18 PM
Er jo null problem at brann ikke får hjemmekamp på 16mai,absolutt null.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on April 01, 2021, 19:41:44 PM
Merker engasjementet mitt i forhold til Brann og forsåvidt norsk fotball nå er på et absolutt nullpunkt. Håper det kommer seg.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on April 06, 2021, 12:39:58 PM
Quote from: Superjack on April 01, 2021, 19:41:44 PMMerker engasjementet mitt i forhold til Brann og forsåvidt norsk fotball nå er på et absolutt nullpunkt. Håper det kommer seg.

Finn frem bildeboken til BA fra 2007. Lukk øynene og la nostalgien fylle deg. Lev på gamle drømmer og luft, sånn som alle oss andre!
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on April 06, 2021, 12:54:08 PM
Quote from: Finfin respons on April 06, 2021, 12:39:58 PM
Quote from: Superjack on April 01, 2021, 19:41:44 PMMerker engasjementet mitt i forhold til Brann og forsåvidt norsk fotball nå er på et absolutt nullpunkt. Håper det kommer seg.

Finn frem bildeboken til BA fra 2007. Lukk øynene og la nostalgien fylle deg. Lev på gamle drømmer og luft, sånn som alle oss andre!

Hva skal man med billedbok hvis man skal lukke øynene? HAHAHAHA!
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on April 07, 2021, 11:57:11 AM
Det er håp om å dra treningskamper og eliteserien i gang. Brann bør i denne uken sette i gang å planlegge og avtale treningskampene så de kommer fort i gang om klarsignalet kommer. Om det ikke blir lettelser i neste uke får en heller kansellere igjen.

Klipp fra BT:
I snaut seks uker har det vært full stans i treningskamper i toppfotballen. Fra neste uke kan det bli lettelser, bekrefter Erna Solberg. - Som kulturministeren varslet før påske, vil regjeringen i neste uke vurdere om det skal åpnes for treningskamper utendørs i serier der flertallet av utøverne har idrett som yrke, sier Solberg.
Den første uken i mai tar regjeringen sikte på å åpne for seriespill. Norges Fotballforbund besluttet i forrige uke å sette 8. og 9. mai som ny oppstartshelg for Eliteserien. Planen forutsatte at treningskampene er i gang igjen fra midten av april.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on April 08, 2021, 12:39:34 PM
Utsikten fra vinduet tatt i betraktning, er det kanskje like greit om seriestarten utsettes litt til.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on April 08, 2021, 12:44:21 PM
Quote from: Spelaren on April 08, 2021, 12:39:34 PMUtsikten fra vinduet tatt i betraktning, er det kanskje like greit om seriestarten utsettes litt til.
Bra for naturgresset. Kunne blitt gjørmebane før april var ferdig med opprinnelige planer for seriestart.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on April 14, 2021, 09:32:12 AM
Uflaks, nå tynnes det ut i en allerede tynn stall. Siste er at Ole Didrik Blomberg trolig har brukket nesen.
I tillegg er Niklas Jensen Wassberg blitt skadet og haltet av banen i går, skadeomfanget er så langt ukjent.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on April 20, 2021, 10:38:21 AM
Klipp fra BA:
Joacim Jonsson tror Brann kan rykke ned i 2021. - Ja, selvfølgelig kan de det. Det er helt udiskutabelt. De var der nede i fjor, og lite har endret seg. Men heldigvis for Brann virker det som om det er flere lag som har lyst til å melde seg på i den «kampen», sier Jonsson sarkastisk. - Hvis jeg skal tippe en tabellplassering nå, tipper jeg Brann på en 13.-plass. Jeg tror Sandefjord, Mjøndalen og Strømsgodset blir enda dårligere, sier svensken.


https://www.ba.no/ekspertene-er-skeptiske-til-arets-brann-lag/s/5-8-1593484

Da får vi se om Jonsson får rett. I tilfelle vil et nedrykk være økonomisk ruin for Brann, egenkapitalen er så tynn at det er veldig lite å gå på. Rart at media enda ikke har fokusert på de enorme negative konsekvensene et nedrykk kan få for videre drift. Men har registret at Anders Pamer også har spådd bunnstrid, men ikke de økonomiske konsekvensene. Alle scenarioer for denne sesongen bør styre og ledelse i klubben ta i betraktning før sesongstart. Den dårligere jobben som er gjort i overgangsmarkedet i vinter og vår, sist med det elendige valget å "gi bort" Løfgren for småpenger kan ikke sentrale personer i klubben stikke hodet i sanden for at ikke kan gi svært negative konsekvenser både for tabellplassering og økonomi.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on April 20, 2021, 13:22:43 PM
Et Brann-nedrykk vil økonomisk sett gå helt fint, denne gangen også. Det vil bli stramt, og Vibeke vil ringe med dommedagsklokkene, helt til millionene dukker opp. Igjen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on April 20, 2021, 13:36:40 PM
Brann kan absolutt rykke ned, og jeg er forsåvidt enig i at det defensive i Brann er bekymringsfullt. Den sentrale midtbanen er for lett. Ingen åpenbare ballvinnere. Alle har sin styrke offensivt. Barmen kan faktisk igjen lure seg inn på en startplass på grunn av sin duellstyrke. De burde nok styrket posisjonen med en mer defensiv orientert spiller, eventuelt beholdt og reparert Ordagic. Videre er midtforsvaret bekymringsfullt. At Brann tilsynelatende ikke har en spiller klar til å erstatte Löfgren før de solgte ham er vanskelig å forstå, og den vurderingen styrker ikke min tro på dømmekraften til de ansvarlige. Dog ønsker jeg å avvente til seriestart før jeg feller noen dom på overgangsvinduet.

Jeg tror imidlertid ikke at Brann rykker ned. Det blir nok noen stygge tap iblant, som alle andre år, men jeg tror Brann får justert seg til det bedre etter hvert. Likefullt håper jeg at Brann signerer to spillere før seriestart. En midtstopper og et alternativ til Daniel Pedersen i ankerrollen. En mer duellsterk spiller med større aksjonsradius og bedre defensiv kløkt enn dansken.

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on April 20, 2021, 14:39:39 PM
Quote from: Gulløl on April 20, 2021, 10:38:21 AMDen dårligere jobben som er gjort i overgangsmarkedet i vinter og vår, sist med det elendige valget å "gi bort" Løfgren for småpenger kan ikke sentrale personer i klubben stikke hodet i sanden for at ikke kan gi svært negative konsekvenser både for tabellplassering og økonomi.

Jeg ser at det ikke bare er hos enkelte her inne på forumet (meg selv inkludert) at Löfgren får litt samme sort ettermæle som den berømte Migaren. Jonsson sier også følgende i den samme artikkelen.

"- De solgte sin beste midtstopper i Jesper Löfgren til Djurgården. Da tok jeg for gitt at de hadde noe enda bedre på gang."
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on April 20, 2021, 15:23:46 PM
Quote from: gladiporno on April 20, 2021, 13:36:40 PMBrann kan absolutt rykke ned, og jeg er forsåvidt enig i at det defensive i Brann er bekymringsfullt. Den sentrale midtbanen er for lett. Ingen åpenbare ballvinnere. Alle har sin styrke offensivt. Barmen kan faktisk igjen lure seg inn på en startplass på grunn av sin duellstyrke. De burde nok styrket posisjonen med en mer defensiv orientert spiller, eventuelt beholdt og reparert Ordagic. Videre er midtforsvaret bekymringsfullt. At Brann tilsynelatende ikke har en spiller klar til å erstatte Löfgren før de solgte ham er vanskelig å forstå, og den vurderingen styrker ikke min tro på dømmekraften til de ansvarlige. Dog ønsker jeg å avvente til seriestart før jeg feller noen dom på overgangsvinduet.

Jeg tror imidlertid ikke at Brann rykker ned. Det blir nok noen stygge tap iblant, som alle andre år, men jeg tror Brann får justert seg til det bedre etter hvert. Likefullt håper jeg at Brann signerer to spillere før seriestart. En midtstopper og et alternativ til Daniel Pedersen i ankerrollen. En mer duellsterk spiller med større aksjonsradius og bedre defensiv kløkt enn dansken.Her er du inne på det mest tragiske. Spillerne har sine styrker offensivt, men vi har ikke sett dette i praksis i form av flott angrepsfotball eller mye mål. Tidlig enda for flere av dem, men er skeptisk (noe eg alltid er før en sesong)
Gjør meg ingenting om Brann slipper i 2 mål i snitt om de scorer 3+ i snitt. Da blir det i det minste underholdning
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on April 20, 2021, 21:08:52 PM
Quote from: Corran on April 20, 2021, 15:23:46 PM
Quote from: gladiporno on April 20, 2021, 13:36:40 PMBrann kan absolutt rykke ned, og jeg er forsåvidt enig i at det defensive i Brann er bekymringsfullt. Den sentrale midtbanen er for lett. Ingen åpenbare ballvinnere. Alle har sin styrke offensivt. Barmen kan faktisk igjen lure seg inn på en startplass på grunn av sin duellstyrke. De burde nok styrket posisjonen med en mer defensiv orientert spiller, eventuelt beholdt og reparert Ordagic. Videre er midtforsvaret bekymringsfullt. At Brann tilsynelatende ikke har en spiller klar til å erstatte Löfgren før de solgte ham er vanskelig å forstå, og den vurderingen styrker ikke min tro på dømmekraften til de ansvarlige. Dog ønsker jeg å avvente til seriestart før jeg feller noen dom på overgangsvinduet.

Jeg tror imidlertid ikke at Brann rykker ned. Det blir nok noen stygge tap iblant, som alle andre år, men jeg tror Brann får justert seg til det bedre etter hvert. Likefullt håper jeg at Brann signerer to spillere før seriestart. En midtstopper og et alternativ til Daniel Pedersen i ankerrollen. En mer duellsterk spiller med større aksjonsradius og bedre defensiv kløkt enn dansken.Her er du inne på det mest tragiske. Spillerne har sine styrker offensivt, men vi har ikke sett dette i praksis i form av flott angrepsfotball eller mye mål. Tidlig enda for flere av dem, men er skeptisk (noe eg alltid er før en sesong)
Gjør meg ingenting om Brann slipper i 2 mål i snitt om de scorer 3+ i snitt. Da blir det i det minste underholdning

Mye lettvektere og spillere som lar seg enkelt skubbe unna.
Om ikke Kolskogen tar seg sammen og bruker litt tyngde, Skaanes, Taylor, Dansken. Ingen er skummel og brøyter bort noe som helst.
Litt ala 2014 laget.

2016 Brann hadde Azar, Braathen, Vito og Acosta til å brøyte litt vei.
Nå er det stikk motsatt.
Føler at laget mangler balanse.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on April 20, 2021, 22:54:03 PM
Quote from: Corran on April 20, 2021, 15:23:46 PM
Quote from: gladiporno on April 20, 2021, 13:36:40 PMBrann kan absolutt rykke ned, og jeg er forsåvidt enig i at det defensive i Brann er bekymringsfullt. Den sentrale midtbanen er for lett. Ingen åpenbare ballvinnere. Alle har sin styrke offensivt. Barmen kan faktisk igjen lure seg inn på en startplass på grunn av sin duellstyrke. De burde nok styrket posisjonen med en mer defensiv orientert spiller, eventuelt beholdt og reparert Ordagic. Videre er midtforsvaret bekymringsfullt. At Brann tilsynelatende ikke har en spiller klar til å erstatte Löfgren før de solgte ham er vanskelig å forstå, og den vurderingen styrker ikke min tro på dømmekraften til de ansvarlige. Dog ønsker jeg å avvente til seriestart før jeg feller noen dom på overgangsvinduet.

Jeg tror imidlertid ikke at Brann rykker ned. Det blir nok noen stygge tap iblant, som alle andre år, men jeg tror Brann får justert seg til det bedre etter hvert. Likefullt håper jeg at Brann signerer to spillere før seriestart. En midtstopper og et alternativ til Daniel Pedersen i ankerrollen. En mer duellsterk spiller med større aksjonsradius og bedre defensiv kløkt enn dansken.Her er du inne på det mest tragiske. Spillerne har sine styrker offensivt, men vi har ikke sett dette i praksis i form av flott angrepsfotball eller mye mål. Tidlig enda for flere av dem, men er skeptisk (noe eg alltid er før en sesong)
Gjør meg ingenting om Brann slipper i 2 mål i snitt om de scorer 3+ i snitt. Da blir det i det minste underholdning

Jeg vil mene at spillere som Robert Taylor, Mathias Rasmussen og Filip Delaveris har x-factor som behøves for å skape sjanser mot ethvert forsvar. Problemet er at de får elendige arbeidsvilkår hvis ballen ikke vinnes. Brann mangler ballvinnere, og spillere som dekker nok rom på midten. Strand på sitt beste dekker enorme rom - det gjør også Skaanes, men ingen av dem er spesielt gode i duellspill. En frisk Amer Ordagic hadde løst en slik rolle bra. Nå er det verre. Rasmussen er direkte dårlig defensivt. Så lenge det defensive ikke fungerer, vil det gå utover det offensive spillet.

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Optimist on April 21, 2021, 11:28:10 AM
Går kampen i dag i Vestlandshallen eller på Myrdal gress? Noen som vet?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on April 21, 2021, 11:28:27 AM
Myrdal.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on April 21, 2021, 14:01:01 PM
https://www.5080.no/aktuelt/sk-brann-svaert-interessert-i-ryktene-om-liga-hvor-man-ikke-kan-rykke-ned/

Brann er interessert i en liga der man verken kan rykke ned eller tape for Mjøndalen!:)
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ostraume on April 25, 2021, 11:50:21 AM
Når er riktig tidspunkt å få panikk?

Er det noen som har tro på noe annet enn nedrykkskamp? Er det ikke veldig Norlingsk det her? Satse ungt, satse på offensivt spill, håpe på julenissen og tape mot de fleste?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: haak on April 25, 2021, 11:57:44 AM
Akkurat nå et det umulig å se noe annet enn bunnstrid
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on April 25, 2021, 13:30:10 PM
Pedersen ute i en måned. Nå er det på overtid å vrake ham som kaptein, og en å bygge laget rundt. Han må ut av alle sentrale planer. I beste fall kan han utvikle seg til å bli en ok squad-spiller.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Jose Arrogantio on April 25, 2021, 13:38:44 PM
Da må vel Barmen gå inn i mellomtiden og så er vi uten noen backup i forsvaret. Ledelsen i Brann har rotet til dette vinduet noe helt utrolig.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on April 25, 2021, 14:44:42 PM
Quote from: Jose Arrogantio on April 25, 2021, 13:38:44 PMDa må vel Barmen gå inn i mellomtiden og så er vi uten noen backup i forsvaret. Ledelsen i Brann har rotet til dette vinduet noe helt utrolig.

Spørs hvilken mellomtid du mener. Ikke til Pedersen er tilbake, for så å spille en god, fire middelmådige og fem dårlige kamper, for deretter å gå på en ny skade.

Barmen har mye høyere frekvens av gode kamper, og har generelt mye bedre helse.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Jose Arrogantio on April 25, 2021, 15:18:54 PM
Quote from: Lasaron on April 25, 2021, 14:44:42 PM
Quote from: Jose Arrogantio on April 25, 2021, 13:38:44 PMDa må vel Barmen gå inn i mellomtiden og så er vi uten noen backup i forsvaret. Ledelsen i Brann har rotet til dette vinduet noe helt utrolig.

Spørs hvilken mellomtid du mener. Ikke til Pedersen er tilbake, for så å spille en god, fire middelmådige og fem dårlige kamper, for deretter å gå på en ny skade.

Barmen har mye høyere frekvens av gode kamper, og har generelt mye bedre helse.

Ikke uenig, men desto verre arbeid om eneste backupen på midtstopperplass også skal være førstevalg i midten.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on April 25, 2021, 15:33:11 PM
Pedersen ut tror jeg kan slå ut positivt. Brann har ikke prestert med han som spielfüherer. Ikke sterk nok defensivt, ikke bra nok å styre spillet.
Og må det være Barmen som er backup? Hva skal den rollen være i KI fotballen?

Men det er skremmende å ryke på 3 tap. Det er også trist å lese dette om at Brann var med. De tapte 4-1. Og da er vel Brannmålet et selvmål. Dvs at på 3 treningskamper har Brann klart å score 1! gang. Og det lekker som en sil. Selv mot Obos motstand blir de juling.

Frykter det værste her.
Finner ingen lyspunkt. 
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on April 25, 2021, 15:40:11 PM
Selvmålet var av typen der stort trøkk fra angripende lag nærmest fører til det.

Straffen var feil idømt.

Brann hadde en hel del gode angrep.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on April 25, 2021, 15:45:59 PM
Bør ikke gå lenge før man tar en seriøs diskusjon om kompetansen til trenerne våre. KI/Horneland har blitt omtalt som det det fotballfaglig sterkeste teamet i ES, men er de egentlig i nærheten? To middelmådige trenere, med klare begrensninger rent taktisk begge to. Fotballfaglig vil jeg si at begge er fullstendig underlegne f.eks. Kjetil Knutsen og Morten Kalvenes. Jeg er usikker på om de er den fotballfaglig sterkeste duoen i Bergen engang. Faktisk tror jeg ikke de er det.

Å satse på unge spillere og mer trening er jo bra, men er dette en del av "KI-filosofien" eller er det noe han har plukket opp at man ønsker i Bergen og kjører på med for å kjøpe seg tid? Fra RBK har jo begge fått kritikk for å slurve med treningsarbeidet, for å satse for lite på unge spillere og for å ikke være i stand til å utvikle spillet. Skal man kjøre en ungdomssatsing, eller hard trening, så krever det folk som vet hva de driver med.

De skal få litt tid på seg, sesongen er jo ikke i gang ennå, men terskelen for å sparke dem bør ikke være veldig høy. At Horneland skal være KIs arvtaker bør i alle fall være fullstendig uaktuelt.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: haak on April 25, 2021, 16:24:36 PM
Brann bør be onkel Mohn om hjelp igjen.
Trenger åpenbart forsterkninger.
Å rykke ned er kostbart.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Giles on April 25, 2021, 18:50:19 PM
KI fikk resultater med stadig dårligere spill i RBK. De vant ved hjelp av tyngdekraften til en god stall i norsk målestokk. Det er en grunn til at han fikk sparken.
KI stilen har jeg til gode å se. Finnes den?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on April 25, 2021, 19:13:12 PM
Jeg tror disse treningskampene forsterker inntrykket av at lite har endret seg siden i fjor i den forstand at spillerne fremdeles ikke kommer seg til rette i 4-3-3. Taylor blir gjemt bort på kanten, Bamba møter for lavt på banen og blir ufarlig. Barmen og Pedersen ikke god nok som anker. Delaveris og Rasmussen, som skal være våre stjernesigneringer, er skjøvet ut av laget. Hvordan vårsesongen blir tror jeg er avhengig av når Brann endrer permanent til 4-2-3-1. Taylor og Rasmussen er best i Hasund-rollen. Delaveris kan spille på venstrekanten. Bamba kommer seg mer rettvendt, der han kan være god, i stedet for ryggvendt, der han er dårlig. To brukbare sittende er bedre enn én dårlig sittende. Jeg føler meg rimelig sikker på at Brann kommer til å endre formasjon i løpet av vårsesongen. Dette laget er avhengig av at potensielle poengsamlere som Bamba, Taylor, Rasmussen og Delevaris kommer til sin rett. Det gjør de neppe i 4-3-3. Hvis vi endrer tidlig, er sjansen større for at vi gjør en bedre vårsesong.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on April 26, 2021, 06:11:14 AM
Dersom denne analysen stemmer, er det jo smått utrolig at Brann etter snart seks år som 4-3-3-klubb, ikke har spillere som er tilpasset den formasjonen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on April 26, 2021, 07:59:43 AM
Quote from: Nixon on April 26, 2021, 06:11:14 AMDersom denne analysen stemmer, er det jo smått utrolig at Brann etter snart seks år som 4-3-3-klubb, ikke har spillere som er tilpasset den formasjonen.

Ja.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on April 26, 2021, 10:59:21 AM
Ja, og det viser hvorfor det var helt riktig å sparke Soltvedt, selv om han omsider hadde innsett at stallen måtte forynges.
Viser også at vi trenger en sportssjef som vet hva som kreves for å oppnå suksess og ikke bare en smart papirflytter. Vedkommende trenger ikke å ha all verdens erfaring med kjøp og salg, men må ha erfaring og kunnskap om ting som stallsammensetting, sammensetting av sportslig apparat og balansen mellom resultater på kort sikt og utvikling på lang sikt.

Hvem som helst kan si "nå skal for bli yngre" og så hente inn en haug av unggutter.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on April 26, 2021, 12:35:30 PM
Brann har kun to treningskamper igjen før seriestart. Laget bør definitivt toppes i de to kampene så en i hver fall får spilt inn en 11-er et stykke på vei. Det må også inn litt mer rutine i laget, spillere som har vært ute en vinternatt før. Og Kåre har i helgen fått ytterligere en bekreftelse på at stallen han disponerer egner seg klart best til 4-2-3-1. Fortsetter han å være en stabeis og vil ha 4-3-3 uansett pris er det mye som tyder på at Brann kan gå på fem tap i de første rundene og stå med stygge 0-0-5. Da er det i tilfelle virkelig krise og snakk om hodet hans på et fat.

Så kjør inn 4-2-3-1 i de to siste kampene og ha resten av treningene før seriestart fokusert inn mot denne formasjonen. 4-3-3 formasjonen får Kåre heller vurdere å  implementere forsiktig og gradevis når han har spillere og stall som behersker formasjonen. Brann sliter veldig på backene, dessverre bør en av ungguttene avventes fra startoppstillingen i sesongens første kamper og inntil videre. Dette bør være Wolfe, han bør heller tas gradvis inn på laget i løpet av vårsesongen men med innhopp i første omgang.

Alt dette tatt i betraktning, slik bør laget være i første seriekamp:

                              Opdal
Blomberg - Kolskogen - Forren - Kristiansen
                   Strand - Barmen
             Skaanes - Taylor - Delaveris
                             Bamba

Muligens det bør vurderes Grøgaard istedenfor Delaveris på venstrekant. Men tror med denne oppstillingen at den rutinerte trioen Forren-Kristiansen-Barmen vil dekke opp for de defensive svakheter til Delaveris. Noen vil kanskje ha enda mer rutine inn i forsvaret med Tveita istenfor Blomberg men jeg mener at Blomberg sine offensive kvaliteter er så viktig at en må akseptere de defensive svakhetene han har og i betraktning at en dekker opp den andre backen med rutinerte Kristiansen som leverer stort sett stabilt og på sitt beste er en av eliteseriens beste venstrebacker.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: esp123 on April 26, 2021, 12:55:15 PM
Kristiansen var direkte svak i flere kamper ifjor (både han og Tveita), og jeg tviler på at han blir bedre med årene. Kanskje Brann sliter defensivt på backene med Blomberg og Wolfe, men det var ikke så noe bedre med Kristiansen og Tveita ifjor. Hvis det er noen som skal inn på venstreback så må det være Grøgaard, og hvis han ikke spiller der så er det fordi han spiller på midtbanen eller kanten.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on April 26, 2021, 12:58:16 PM
Folk i media snakker stadig om hvor hardt slag det er for Brann at Daniel Pedersen er skadet. De vet tydeligvis ikke hvor middelmådig han er.

Ja, det kan se ut til at 4-2-3-1 er lurt. Med Taylor i tierrollen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on April 26, 2021, 13:00:54 PM
Det at en indreløper eller en motsatt kant kan får prikke pasninger til en kantspiller, som får utfordre alene mot en back, før han kan slå et innlegg inn i boks, som treffer en medspiller som er mer eller mindre udekket, er ikke bare et backproblem. Det er et enormt strukturelt problem. Jeg er enig i at Wolfe og Blomberg har klare defensive svakheter, men at man kommer seg rundt backene skal ikke være ensbetydende med mål eller store målsjanser. Det er det i hvert fall ikke når noen av våre kanter runder sine backer.

Det mest forfriskende med Glimt-kampen var å høre kommentatorer som virkelig forstår fotball. Ikke til forkleinelse for BA og BT, men det var et ganske annet nivå enn vi er vant med. Når man verken klarer å ta ut mannen som slår ballen ut på kanten, kantspiller eller noen av løpene inn i boks, så er det ikke snakk om individuelle feil. Da er det kollektiv kollaps som nesten må tilskrives trenerteamet, og de såkalte lederne på banen.

Jeg tror ikke det er mange midtbaner som bidrar så lite i begge bokser som vår.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on April 26, 2021, 13:14:41 PM
Ja, det var lett å høre at kommentatorene har mye mer peiling på fotball enn meg, og de sa ting på en forståelig måte. For meg var de bedre eksperter enn kanskje noen andre jeg har hørt. Kanskje Lars Tjærnås og Vidar Davidsen er på høyde.

Jeg husker spesielt at de snakket om kroppsstilling når de mottar ball, betydningen av det. Noe jeg aldri har tenkt særlig på før.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on April 26, 2021, 13:29:19 PM
Quote from: Lasaron on April 26, 2021, 13:14:41 PMJeg husker spesielt at de snakket om kroppsstilling når de mottar ball, betydningen av det. Noe jeg aldri har tenkt særlig på før.

Å se spillere nærmest smelte sammen med ballen og opprettholde momentum er en nytelse. Noe helt annet enn det Brann serverer mye av for tiden. Ever Givens ferd gjennom Suez-kanalen framstår som bedre planlagt. Med to kamper igjen og kjeksteinen ute med skade er det på tide å gi opp 433-prosjektet til Kåre.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 01, 2021, 15:45:49 PM
https://www.bt.no/Sport/kommentar/i/6zJ2m8/disse-elleve-boer-starte-mot-viking

Pamer er i vinden for tiden, og her er hans startellever i første seriekamp:

Opdal
Blomberg - Kolskogen - Forren - Grøgaard
Barmen - Strand
Skaanes - Robert - Filip
Bamba
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 01, 2021, 16:00:46 PM
Ser ok ut, den.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on May 04, 2021, 18:50:37 PM
Ser VG har en sak om ukultur i spillergruppen i fjor. Masse misfornøyde spillere med større ambisjoner enn benken som nå er renset ut. Kåre kaller (noen av?)  dem råtne epler. Ho-ho!
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 04, 2021, 19:28:00 PM
Såpass?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on May 04, 2021, 19:47:14 PM
Quote from: Lasaron on May 04, 2021, 19:28:00 PMSåpass?
https://www.vg.no/sport/fotball/i/7KkljK/brann-profiler-aapner-opp-om-veldig-usunt-miljoe?utm_source=vgfront&utm_content=hovedlopet_row3_pos2

Konteksten var nok ment fra Kåres side at misnøyen gikk ut over treningsintensiteten. Og at de ikke var "ett lag".
At slike klikkegrupper av misfornøyde toppidrettsutøvere ikke har særlig effekt i et lag som gjør det bra, men at det ble noe annet med et lag som gjorde det dårlig. Derav resultatene i fjor. Jeg tror ikke han forsøkte å beskrive den enkeltes sjelelige kvaliteter.  Råtne epler smitter råte over på friske epler, det er nok lignelsene enkle budskap. I et annet liv kunne nok Kåren hatt et annet kall, ho-ho!

Min rakettforskningstankerekke:
I dette lyset er Soltvedt sin avgang mer forståelig. Og LANs, selvfølgelig. Stallen var ikke ventilert.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 05, 2021, 20:50:01 PM
Ranheim slo Rosenborg 2-1. Skandale. Hareide må gå. Eventuelt at treningskamper ikke er så nøye.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 07, 2021, 06:14:37 AM
BTs sesongtips har Brann på en heller beskjeden 13. plass rett over kvalik.

Øverst har de Molde, Glimt og Engen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 07, 2021, 07:25:01 AM
Jeg tror det er litt urasjonelt pessimistisk. Brann hadde en poengmessig god siste femtedel i fjor. Troppen er nå mer potent, og med stigende kurs i treningskampene. Vinglingen mellom 4-3-3 og 4-2-3-1 er kanskje slutt.

Utfra dette er det gode grunner til å tro at vi havner høyere enn i fjor. Ja, det kan fort bli øvre halvdel.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on May 07, 2021, 07:40:57 AM
Quote from: Nixon on May 07, 2021, 06:14:37 AMBTs sesongtips har Brann på en heller beskjeden 13. plass rett over kvalik.

Øverst har de Molde, Glimt og Engen.

Jeg liker det. Jeg er ikke helt overbevist over kvaliteten på stallen (den er fremdeles noe ubalansert med tanke på kvaliteter hos spillerne) og KI er fremdeles et usikkerhetsmoment. Jeg har hele tiden tatt til ordet for å gi han en real sjanse, og det står jeg for selv om jeg ikke er overbevist om hans egenskaper. Vi vil se resultatene av treningsarbeidet hans denne sesongen, og da kan det hende at jeg blir overrasket (i positiv eller negativ retning) eller bare får bekreftet mitt inntrykk...

Et pessimistisk utgangspunkt gir også mulighet for å bli positivt overrasket, og det er derfor jeg alltid er for en pessismistisk inngang på enhver sak...
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Christian on May 07, 2021, 07:47:15 AM
Quote from: Nixon on May 07, 2021, 06:14:37 AMBTs sesongtips har Brann på en heller beskjeden 13. plass rett over kvalik.

Øverst har de Molde, Glimt og Engen.

Kommer BTs dekning av Brann til å gjenspeile dette tipset? Får KI arbeidsro eller vil Pamer & co slipe knivene om tipset slår til og det blir bunnstrid?

Sjøl er eg veldig usikker på hva dette Brann-laget vil ha å by på. Men sånn er det gjerne for mange lag i år, med en høyst spesiell oppladning til sesongen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 07, 2021, 08:08:10 AM
Quote from: Christian on May 07, 2021, 07:47:15 AMKommer BTs dekning av Brann til å gjenspeile dette tipset? Får KI arbeidsro eller vil Pamer & co slipe knivene om tipset slår til og det blir bunnstrid?

Vi får se. En utbredt konspirasjonsteori i tidligere år har jo vært at BT har vært positive før sesongstart for å kunne raljere med lag og trener når tipset ikke har blitt innfridd.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on May 07, 2021, 11:16:16 AM
En lengre sak fra Eurosport om KI og hans inntrykk av tilstanden da han kom til Brann i fjor høst. Han måtte "spyle ut stallen" sier han blant annet.

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2021/sjokkert-ingebrigtsen-matte-spyle-ut-garderoben_sto8306463/story.shtml

Kristoffer Barmen kommer med en utdypende kommentar på en del av det arbeidet som LAN gjorde:

Eurosport setter premissene slik:

"For Barmen har det vært litt av en endring de siste årene og han mener folk må ha tålmodighet med prosjektet til Ingebrigtsen.

- Nå brukte Lars Arne litt tid på å sette sitt lag. Så ble egentlig det røsket fra hverandre i 2019 og før fjoråret, og vi forsøkte å bygge opp et nytt lag. Det fungerte jo ikke. Så har Kåre kommet inn og rensket litt igjen, så det har vært ganske store utskiftninger her de siste to årene. Det er så vidt det er folk igjen her og det tar gjerne litt tid før man får satt et nytt lag, beskriver han.

- Er garderobekulturen gjenkjennbar fra et par år tilbake?

Fra garderoben fra 2016-18 er det ingen igjen omtrent, det er Ruben og nå kom Kasper igjen, da. Det er også noe som må gjenoppbygges og skapes sammen. Det er noe jeg følte manglet under Lars Arne prosjekt 2 fra 2019-sesongen, da vi skulle hente alt av spillere fra fotball-Norge omtrent. Da hadde vi en stor, stor tropp der alle skulle tilfredsstilles og det gikk litt utover samholdet og kulturen

I VG gikk han etter Discovery-podcasten så langt som å kalle miljøet for «veldig usunt» da Ingebrigtsen overtok. "


Jeg er usikker på hva han mener med "hente alt av spillere fra fotball-Norge". Problemet var vel det at det som ble hentet var spillermateriell som ikke hadde så mye å bidra med som resten av stallen hadde.

I den samme artikkelen skriver de at

"De som er igjen - Opdal, Barmen og Kristiansen - er voksne lederfigurer og kontinuitetsbærere i garderoben. Samtidig har alle tre vært avskrevet gang på gang. "

Barmen har vel aldri vært direkte avskrevet? Han har fått mye pes, men han har vel aldri vært ønsket vekk? Opdal ble vel ønsket vekk fordi at han ikke klarte å legge seg til ro med at Piotr kom inn og var vanskelig å konkurrere med. Kristiansen har vært på vei vekk flere ganger, men som regel har Tromsø ikke hatt penger til han.

Broder Kåre bli helt til slutt sitert på følgende måte når de snakker om presset som ligger på skuldrene hans, og som Eurosport gjenforteller slik:

"At han nå er trekvart år inn i trenergjerningen gjør ikke at det er mer press på hans skuldre enn da han overtok et lag som var mentalt slitne etter to år med kontinuerlig negativitet rundt ørene sine.

Nei, egentlig ikke. Jeg føler at de fleste ser at det her prosjektet tar tid med foryngelsen av stallen. I to år har den skuta her vært på feil vei, så prøvde vi å snu på det i fjor høst og følte i alle fall at vi fikk stoppa det, og nå begynner vi å skyve framover. På sikt er dette veien å gå for Brann for å kunne bli et topplag, for vi har ikke økonomi til å kjøpe et nytt 2007-lag. Det prosjektet kommer Eirik og jeg til å stå i helt til noen sier til oss at det trenger dere ikke lenger, sier Ingebrigtsen"


Jeg vet ikke om han her brisker seg for kamera eller om det faktisk føles som han så god støtte hos de styrende makter i Brann. MEn jeg er spent på hvordan dette foryngelsesprosjektet kommer til å arte seg videre under han, spesielt med tanke på det vi så i treningskampen mot Åsane.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Pyton on May 07, 2021, 12:51:24 PM
Quote from: Kagain on May 07, 2021, 11:16:16 AMEn lengre sak fra Eurosport om KI og hans inntrykk av tilstanden da han kom til Brann i fjor høst. Han måtte "spyle ut stallen" sier han blant annet.

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2021/sjokkert-ingebrigtsen-matte-spyle-ut-garderoben_sto8306463/story.shtml

Kristoffer Barmen kommer med en utdypende kommentar på en del av det arbeidet som LAN gjorde:

Eurosport setter premissene slik:

"For Barmen har det vært litt av en endring de siste årene og han mener folk må ha tålmodighet med prosjektet til Ingebrigtsen.

- Nå brukte Lars Arne litt tid på å sette sitt lag. Så ble egentlig det røsket fra hverandre i 2019 og før fjoråret, og vi forsøkte å bygge opp et nytt lag. Det fungerte jo ikke. Så har Kåre kommet inn og rensket litt igjen, så det har vært ganske store utskiftninger her de siste to årene. Det er så vidt det er folk igjen her og det tar gjerne litt tid før man får satt et nytt lag, beskriver han.

- Er garderobekulturen gjenkjennbar fra et par år tilbake?

Fra garderoben fra 2016-18 er det ingen igjen omtrent, det er Ruben og nå kom Kasper igjen, da. Det er også noe som må gjenoppbygges og skapes sammen. Det er noe jeg følte manglet under Lars Arne prosjekt 2 fra 2019-sesongen, da vi skulle hente alt av spillere fra fotball-Norge omtrent. Da hadde vi en stor, stor tropp der alle skulle tilfredsstilles og det gikk litt utover samholdet og kulturen

I VG gikk han etter Discovery-podcasten så langt som å kalle miljøet for «veldig usunt» da Ingebrigtsen overtok. "


Jeg er usikker på hva han mener med "hente alt av spillere fra fotball-Norge". Problemet var vel det at det som ble hentet var spillermateriell som ikke hadde så mye å bidra med som resten av stallen hadde.

I den samme artikkelen skriver de at

"De som er igjen - Opdal, Barmen og Kristiansen - er voksne lederfigurer og kontinuitetsbærere i garderoben. Samtidig har alle tre vært avskrevet gang på gang. "

Barmen har vel aldri vært direkte avskrevet? Han har fått mye pes, men han har vel aldri vært ønsket vekk? Opdal ble vel ønsket vekk fordi at han ikke klarte å legge seg til ro med at Piotr kom inn og var vanskelig å konkurrere med. Kristiansen har vært på vei vekk flere ganger, men som regel har Tromsø ikke hatt penger til han.

Broder Kåre bli helt til slutt sitert på følgende måte når de snakker om presset som ligger på skuldrene hans, og som Eurosport gjenforteller slik:

"At han nå er trekvart år inn i trenergjerningen gjør ikke at det er mer press på hans skuldre enn da han overtok et lag som var mentalt slitne etter to år med kontinuerlig negativitet rundt ørene sine.

Nei, egentlig ikke. Jeg føler at de fleste ser at det her prosjektet tar tid med foryngelsen av stallen. I to år har den skuta her vært på feil vei, så prøvde vi å snu på det i fjor høst og følte i alle fall at vi fikk stoppa det, og nå begynner vi å skyve framover. På sikt er dette veien å gå for Brann for å kunne bli et topplag, for vi har ikke økonomi til å kjøpe et nytt 2007-lag. Det prosjektet kommer Eirik og jeg til å stå i helt til noen sier til oss at det trenger dere ikke lenger, sier Ingebrigtsen"


Jeg vet ikke om han her brisker seg for kamera eller om det faktisk føles som han så god støtte hos de styrende makter i Brann. MEn jeg er spent på hvordan dette foryngelsesprosjektet kommer til å arte seg videre under han, spesielt med tanke på det vi så i treningskampen mot Åsane.
[/


Foryngelses prosessen er bra den men de unge må være gode nok også... I hvertfall i nærheten av nivå ellers går det dårlig.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on May 09, 2021, 10:28:38 AM
Jeg tror Brann overrasker positivt i denne sesongen, selv om de skulle gå på et braktap i kveld. En dårlig start vil selvfølgelig være kjipt, men at den skulle få store konsekvenser for sesongen sett under ett tror jeg ikke. I 1999 hadde Brann 0 poeng og 1-8 i målforskjell etter to kamper. Sesongen endte med seriebronse og cupfinale. I 2001 hadde Tromsø fullpott og 5-0 i målforskjell etter to kamper. Johnny Hanssen gikk ut med i media og klagde over at media hadde tippet Tromsø for langt ned. Det endte med nedrykk. Brann kan få en tøff start på årets sesong, men offensivt er det så mye spennende at jeg tror Brann kommer til å bite godt fra seg.

I tabelltipset tippet jeg Brann på 5. plass (i fjor tippet jeg de på 11. plass). Egentlig er det hipp som happ om jeg tipper dem på 10. plass, for jeg tror få poeng skiller lagene som havner fra 5. til 10. plass. Jeg tror ikke de havner i nedrykkstriden når sesongen nærmer seg halvspilt og utover, og jeg tror ikke de blir stabile nok til å havne i medaljestriden. Manglende stabilitet skyldes ikke den såkalte ungdomssatsningen (som jeg mener er betydelig overdrevet), men heller kvaliteten på enkelte antatte bærebjelker. Spesielt Daouda Bamba og Vegard Forren gir meg større bekymringer enn ungguttene til sammen. Bamba scorer neppe mer enn 3-4 mål i første halvdel av sesongen. Kanskje færre. Vegard Forren mener jeg har vært en klar skuffelse i Brann-drakt, og sprer bra med usikkerhet om seg. Litt merkelig at han ansees som bankers på laget. De to må skjerpe seg kraftig.

Jeg tror Brann får to unge faste på førstelaget i år, og kanskje 3-4 til som spiller med ujevne mellomrom. Det er helt vanlig i norsk toppfotball. Kvaliteten på de etablerte avgjør.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 09, 2021, 10:35:51 AM
Jeg kjenner jeg blir fornøyd så lenge frykten for nedrykk er borte.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on May 09, 2021, 12:52:02 PM
En annen usikkerhet jeg glemte å nevne er Kåre Ingebrigtsen (og øvrig Brann-ledelse). Gjør en del rare valg. Kåre bommet med treningsmengden i fjor høst, avskiltet Jesper Löfgren uten erstatter på plass, og holdt på med 4-3-3 under hele oppkjøringen. Det laget som spilte mot Åsane var bra, spørsmålet er om han vil gjøre de riktige grepene når han må gjøre forandringer på laget.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: kabelmann on May 09, 2021, 18:42:02 PM
Velkommen til sesongen 2021. Dette skal bli gøy.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on May 09, 2021, 18:47:49 PM
Kan fint stå med 0 poeng etter første 5 kampene her.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on May 09, 2021, 19:15:51 PM
Jeg følger Brann i tykt og tynt. Tåler sure tap, slag i tryne, dommerfeil som går mot oss etc, men en ting er drepende for interessen. Det er spillere som Barmen og Forren.

Fullt mulig det er noe jeg ikke ser, noe som er utenfor min fatteevne, men:

Barmen - Forstår at ikke alle kan være Alanzinho, men jeg sliter - og har i alle år slitt med å se hva Barmen har. For meg er det direkte drepende for interessen å se han i start-11.

Han var en meget god, ikke fantastisk, men meget god hodespiller før den forferdelige nakkeskaden. Etter det har han (av naturlige årsaker) trukket seg noe mer i hodedueller. Slitt mye med nakken. Foruten om det var han tidligere dyktig på å posisjonere seg; ofte på rett sted, fikk ballen i scoringsposisjon og leverte en miks av brente storsjanser og mål. Mindre av det siste tiden.

Igjen; alle kan ikke være Alanzinho. Tar gjerne en begrenset «jordfreser» om kan kan sin rolle og spiller på sine styrker. Nyter feks. å se SHN spille, men det jeg ser i Barmen er en som alltid er et kvart sekund for treg i det meste. Ser rett og slett ut som han spiller på for høyt nivå, det man ofte ser når man flytter en spiller en divisjon eller to opp.

Dveler litt for lenge med ballen, slår pasningene litt for sent (så de ofte blir brutt), er litt på etterskudd i returløp og litt for sent inne i dueller. Han er ikke en som skaper for eget lag (som Eikrem) og han er ikke en som ødelegger nevneverdig for motstander (som SHN), så hva er han? Hjelp meg? Han har bitt seg fast under utallige trenere, hva er det jeg ikke klarer å se?

Forren - Trenger ikke utdype her, men at Kolskogen som ble kåret til årets spiller i fjor og var tatt ut til landslag holdes utenfor av Forren og en avskiltet vebstreback i midtforsvaret er en skam. Selv uten midtstoppere har de funnet en grunn til å vrake han. Vi har 1,5 midtstopper inkuldert Kolskogen (han teller som 1), og likevel skal han vrakes.

Jeg er nesten der at jeg foretrekker nedrykk med Forren og Barmen ute av laget, enn at vi karrer til oss en trygg 13. plass med disse på banen. Nesten. Så drepende er det...
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Jose Arrogantio on May 09, 2021, 19:30:43 PM
Vi jaget bort en lovende ung svensk midtstopper fordi vi kunne ikke ha to høyrebente forsvarere på en gang, og ville prioritere Kolskogens utvikling. Så starter vi i stedet med en venstrebeint back ved siden av en venstrebeint stopper så han vi påståeligvis skulle prioritere blir sittende på benken. For en klubb.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 09, 2021, 19:32:19 PM
Det du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 09, 2021, 20:05:49 PM
Brann bør ikke knipe på hundretusenlappene når det gjelder Horn Myhre. Det håper jeg Johannessen skjønner.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Jose Arrogantio on May 09, 2021, 20:13:14 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 19:32:19 PMDet du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.

Blir bare noen fine ord om å matche ham forsiktig, tålmodighet, og videre klisjeer som brukes om alle talenter. At det burde tilsi at man da kunne ha to unge i stallen samtidig blir hoppet over.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 09, 2021, 20:15:36 PM
Quote from: krakra on May 09, 2021, 20:05:49 PMBrann bør ikke knipe på hundretusenlappene når det gjelder Horn Myhre. Det håper jeg Johannessen skjønner.

Mitt stalltips er at han er VIF-spiller onsdag 12. mai klokken 20.00, men at overgangen blir bekreftet litt før midnatt før vinduet stenger og han blir igjen i Bergen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 09, 2021, 20:28:11 PM
Quote from: Jose Arrogantio on May 09, 2021, 20:13:14 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 19:32:19 PMDet du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.

Blir bare noen fine ord om å matche ham forsiktig, tålmodighet, og videre klisjeer som brukes om alle talenter. At det burde tilsi at man da kunne ha to unge i stallen samtidig blir hoppet over.

Viking sin ene midtstopper i kveld er på alder med Kolskogen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: kabelmann on May 09, 2021, 20:29:40 PM
Quote from: krakra on May 09, 2021, 20:05:49 PMBrann bør ikke knipe på hundretusenlappene når det gjelder Horn Myhre. Det håper jeg Johannessen skjønner.

Det er bare å håpe at kontoen ikke er tom, for her må det brukes penger.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: kabelmann on May 09, 2021, 20:35:28 PM
Mitt tips til KI: Neste gang lar vi Team Ræv sitte på benken og så starter vi med de elleve beste. Ok?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on May 09, 2021, 20:49:21 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 20:28:11 PM
Quote from: Jose Arrogantio on May 09, 2021, 20:13:14 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 19:32:19 PMDet du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.

Blir bare noen fine ord om å matche ham forsiktig, tålmodighet, og videre klisjeer som brukes om alle talenter. At det burde tilsi at man da kunne ha to unge i stallen samtidig blir hoppet over.

Viking sin ene midtstopper i kveld er på alder med Kolskogen.

Viking-stopperen er for øvrig linket til utlandet for 20 mill. 
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 09, 2021, 20:54:36 PM
Hvor god var han i fjor, i forhold til Kolskogen?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 09, 2021, 20:55:51 PM
Kolskogen var best i vårsesongen, Heggheim best etter at Kåre kom til Brann.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on May 09, 2021, 20:57:11 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 20:54:36 PMHvor god var han i fjor, i forhold til Kolskogen?

Mye likt.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on May 09, 2021, 21:05:28 PM
Quote from: krakra on May 09, 2021, 20:05:49 PMBrann bør ikke knipe på hundretusenlappene når det gjelder Horn Myhre. Det håper jeg Johannessen skjønner.

Johannessen er nok økonom mer enn annet, og blårussen gir gladelig 4 1/2 års kontrakt til en sikker investering som vil gå ned i lønn.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on May 09, 2021, 21:15:58 PM
Det at daglig leder, som selv har sagt at hun ikke har kompetanse på sport, gir 4-årskontrakt til en stallspiller som hovedtrener har sagt må imponere som midstopper for å få ny kontrakt, er så enormt umusikalsk. Tipper VJ snart er historie i Brann om vårsesongen går skiten.

Dukker hun opp i en toppjobb på Fjordkraft der pappa Barmen er sjef?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 09, 2021, 21:29:59 PM
Det tristeste er at Kåre Ingebrigtsen har klart å overbevise hele byen om at han må få masse tid på dette fordi vi bygger fra grunnen av med unge spillere. Et prosjekt verken KI eller Horneland har prøvd før. Mens vi later som vi ikke ser at bydelsklubben Åsane  er faretruende nært å faktisk gå forbi oss med -akkurat- denne oppskriften. Men deres trener var aldri aktuell for Brann.

Det høres ut som det er satt på spissen, men realiteten kan fort bli at Åsane rykker opp, mens Brann rykker ned. Med et yngre lag enn oss. Samtidig som Åsanes -tidligere- trener og vår tidligere 2.lagstrener fortsetter å herje med sitt unge lag i Bodø.

Det er jo faktisk ganske latterlig. Mangler bare at Landro får fart på Sandnes Ulf, og at de rykker opp sammen med Åsane.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 09, 2021, 22:04:20 PM
Quote from: krakra on May 09, 2021, 21:29:59 PMDet tristeste er at Kåre Ingebrigtsen har klart å overbevise hele byen om at han må få masse tid på dette fordi vi bygger fra grunnen av med unge spillere.

Hele byen? Det tror jeg er helt feil. Noen innlegg på Ballspark og noen tomler opp etter kampen i kveld tror jeg stort sett er unntakene. Mitt inntrykk er at folk flest ikke kommer til å gi klubben veldig lang tid før misnøyen blir enda sterkere.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Jose Arrogantio on May 09, 2021, 23:12:40 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 20:28:11 PM
Quote from: Jose Arrogantio on May 09, 2021, 20:13:14 PM
Quote from: Lasaron on May 09, 2021, 19:32:19 PMDet du skriver der, Jose, det_må_noen i bergenspressen konfrontere KI helt konkret på.

Blir bare noen fine ord om å matche ham forsiktig, tålmodighet, og videre klisjeer som brukes om alle talenter. At det burde tilsi at man da kunne ha to unge i stallen samtidig blir hoppet over.

Viking sin ene midtstopper i kveld er på alder med Kolskogen.

Ja, men Kolskogen spiller i en klubb hvor ingen i ledelsen fra topp til bunn faktisk tror på spillersatsning som noe annet enn et buzz word. Det skinner gjennom i alt fra logistikk, kamp-prioriteringer og grad av tålmodighet man viser yngre vis-a-vis eldre spillere.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ostraume on May 10, 2021, 08:07:32 AM
Jeg tror byen har rimelig kort lunte på prosjekt Kåre. For dette ser virkelig ikke bra ut.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Huff on May 10, 2021, 08:14:03 AM
Quote from: ostraume on May 10, 2021, 08:07:32 AMJeg tror byen har rimelig kort lunte på prosjekt Kåre. For dette ser virkelig ikke bra ut.

Jeg er enig, samtidig tror jeg Branns lunte er betydelig lengre. Brann har ikke råd til å sparke Kåre.  Med KI ut tror jeg fort Horneland også ryker, og jeg vil anta også han lønnes som en hovedtrener. Begge har kontrakt ut 2022, så vil tippe det koster 4-5.mill å sparke dem midtveis i denne sesongen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Pyton on May 10, 2021, 08:33:14 AM
Hvis vi ser til B/G, Molde, Odd, VIF og andre som nå eller tidligere har brukt unge spillere så er det to ekstremt viktige forutsetninger for å lykkes.
1. Ett solid og kjent system som enkelt kan forklares til alle spillere
2. Tilstrekkelig med antall "etablerte" spillere som kan være solide grunnpilarer

Jo bedre system (1) jo enklere å fase inn flere yngre spillere av gangen. Her har vel B/G vært suverene. Hos de andre lagene så er det også gode systemer men ikke helt på samme nivå. De har imidlertid en grunnstamme av etablerte gode spillere som bærer laget og gir de unge litt slingringsmonn.

Så er spørsmålet, hvor er Brann? Ser vi på kampen i går så mangler (ihvertfall forståelse for) system og hvor mange vil dere gi "godkjent" som potensielle bærebjelker i laget av de etablerte? 1 - 2 ?

Setter man for mange unge (uten ES erfaring) inn på en gang så blir det vanskelig. I stedenfor å spille på seg selvtillit så går det ofte motsatt vei.

Hvordan KI skal bygge dette videre uten en grunnstamme av etablert gode spillere og et system som alle skjønner er litt vanskelig å se. Systemet han vil spille er ikke så vanskelig å forstå men det mangler den grunnstammen av gode nok spillere som kan levere jevnt og trutt.

Så kreves det at nivået på de yngre som slippes til er såpass bra at de har en reell mulighet til å vokse. Men så langt har vi ikke fått noe svar på dette siden rammene er ikke er på plass.

Det motsatte av å lykkes på et sånt prosjekt er total kaos. Og akkurat nå ligger vel lista og balanser veldig fint...
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on May 10, 2021, 09:39:08 AM
Det som Pyton skriver er ganske interessant. Om vi kjøper premisset med at Brann rett og slett ikke har gode nok "etablerte" spillere til å ha en fin grunnstamme som kan lære ungdommene litt om systemet. Det er forsåvidt litt sammenlignbart med Brann da LAN tok de over. Av en eller annen grunn er jeg fremdeles litt mildt innstilt til prosjekt Norling. Men vi må jo kunne si at det som møtte LAN da han tok over var

- Spillere som ikke hadde systemforståelse (da det virket litt hodeløst under Norling)
- Spillere med litt mer varierte ferdigheter enn det vi ser i Brann per i dag
- Spillere som hørte hjemme på nivået over OBOS.

LAN håndterte dette med å fokusere på trening, gjorde et par smarte kjøp av spillere som ikke hadde fått det til i andre klubber (Sønnen og Kristiansen er de to første navene som slår meg) og la opp til et ekstremt rigid system med klare roller for hva de skulle gjøre. Han fikk til mye bra med Brann i nesten 2 sesonger før det begynte å gå gradvis nedover med det de leverte. Han fortsatte med å kjøpe gråstein og lot alle med et ferdighetsregister litt utover det normale forlate klubben. Gråsteinen han kjøpte inn passet ikke en gang inn i systemet, og når han da gikk vekk fra gråsteinen og kjøpte spillere med andre ferdigheter så kjøpte han fremdeles spillere som ikke passet inn i systemet han.

Nøkkelen i systemet til LAN var den utemmede destruktive kraften peronifisert ved Sønnen. Når Sønnen hadde mindre heldige dager (eller de andre i startelleveren ikke kunne kompensere for manglene hans) og etterhvert ble solgt gikk det enda fortere nedover med Brann. Vi som så kamper da SHN holdt på husker kanskje fremdeles frustrasjonen da han gikk for nok en støttepasning tvers over eller bakover i banen. Problemet ble veldig mye klarere da de som mottok pasningene ikke lengre klarte å gjøre noe med dem...

Nå har Broder Kåre tatt over. Han begyngte på mye den samme måten som LAN, med å snakke om hvor dårlig trent laget var og alt slikt. Spillerne som har blitt kjøpt inn under han bærer prov på at de har litt andre ferdigheter enn det som fins i stallen per nu, men det hjelper fint lite om de ikke får spille eller at spilllet blir lagt opp slik at det er om for slike ferdigheter.

Aller helst både KI nå vurdert å spikre rollene i større grad, og sette inn spillere som han tror kan fylle opp rollene. Skal man ha en 10-er rolle i laget bør man ha ferdigheter som skinner i en slik rolle. Han gjorde et forsøk på å velge spillere etter roller i går, men når det gjelder Wolfe så tror jeg at det var posisjonen som ikke passet han selv om han hadde noen av ferdighetene som kunne trenges. Jeg tviler også på at han har fått trent veldig mye i den posisjonen, og da har han ikke fått mulighet til å ta innover seg hva rollen medfører, og hvilke ferdigheter i ferdighetsregisteret hans som er nøkkelferdigheter. Og så bør KI ta innover seg at stallen er tynn og fallhøyden ikke er så veldig stor fra det de har levert så langt i sesongen og førsesongen. Han bør derfor da drille spillere i et par roller. Om han mener at Barmen skal være stopper og anker så bør han trenes i begge rollene på trening. Skal Wolfe være både back og ving så er det noe som han må trenes i, ikke minst for å få med seg hva forskjellen på disse rollene er.

Om vi så baserer oss på at hver spiller skal ha to roller de skal kunne tre inn i foreslår jeg dette.

Bamba - Midtspiss og ving.
Taylor - 10er og ving
Simba - Ving og spiss
Delaveris - Ving og innoverspiss
Heggebø - Spiss og indreløper (kan få bruk for hodestyrke)
Rasmussen  -10er og indreløper

Strand - Indreløper og back
Skaanes - Indreløper og ving
Barmen - Defensiv midt og stopper
Kniklas - Indreløper og ?
Pedersen - Defensiv midt og stopper

Kolskogen - Stopper og back
Grøgaard - Back og indreløper
Kristiansen - Back og stopper
Tveita - Back og generell potet
Blomberg - Back og ving
Wolfe - Back og ving
Forren - Stopper og materialforvalter (den var litt stygg, beklager dette)

Av keeperne så foreslår jeg at de gjør som de pleier, men om Opdal skal være førstekeeper så kan det kanskje være interesssant å se om EHJ (som etter sigende skal ha litt ballkontroll) kanskje kan gjøre nytte for seg i ville skadesituasjoner på utespillere som stopper.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: pidre on May 10, 2021, 09:41:30 AM
Blir for enkelt å skylde på trenerduoen. Spillerstallen er for dårlig, og det kan ikke KI lastes for.  
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 10, 2021, 09:46:58 AM
Den dagen det er struktur og samhandling i dette laget, og de fortsatt presterer dårlig kan man begynne å snakke om stallen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Langhår on May 10, 2021, 09:57:34 AM
Man kan selvsagt analysere seg ihjel her, men hovedproblemet er at stallen er for tynn i tillegg til at den er for svak. Ansvaret for det kan man jo strengt talt enkelt plassere. Det ligger hos Brann.

Jeg tror ikke treneren, eller trenerne, er problemet her. Selv om også jeg skjønnner at det er de som eventuelt får fyken midtveis om, eller kanskje rettere sagt, når dette går åt skogen.

Hvis det ikke finnes kapital i eller utenfor klubben som kan bidra blir dette nok en sesong med ryggen mot veggen, eventuelt som middelhavsfarer.

Brann ble bygget stein på stein av Mjelde og co og demontert av Roald Bruun-Hanssen som valgte å lytte til de som "visste bedre". Det sliter vi med enda. Det store øyeblikket for meg var salget av Helstad midtveis i sesongen 2008. Uten en erstatter klar. Eller de trodde vel han var klar. Det var amatørskap uten sidestykke, men Bruun-Hanssen bare fortsatte videre. Mot undergangen.

Så med mindre det finnes kapital må vi bare forsøke å holde oss flytende til den eventuelt kommer. Jeg tror som sagt ikke trenerne er problemet. En ny trener vil oppleve akkurat de samme problemene.

I Bergen er vi ikke fornøyd med dårlige plasseringer, selv om det er det vi er vant med. En ny trener vil få et år eller to han også før vi går lei av ham også. Jeg tror vi like godt kan la dem som er her nå få tid. Gull blir det uansett ikke med den stallen der.

Skal man bytte dem ut, må det være for noe helt annet. Noe som vil sette fyr på byen og næringslivet igjen. For eksempel at Mjelde gjør en spektakulær retur, fulgt av et næringsliv med åpen lommebok. Ikke at jeg tror det vil skje.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 10, 2021, 10:38:20 AM
Det går an å bli god som klubb, uten mye kapital. Vi ser det iallfall glimtvis *host*
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on May 10, 2021, 11:04:41 AM
Quote from: Lasaron on May 10, 2021, 10:38:20 AMDet går an å bli god som klubb, uten mye kapital. Vi ser det iallfall glimtvis *host*

GLIMTvis, eh? Den der var fin, Lasaron :)
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: kabelmann on May 10, 2021, 11:26:20 AM
Tror heller ikke det er trenerne som er problemet her. Stallen er svak. Økonomien er for dårlig til at det kan hentes fra en skikkelig hylle. Greit nok at KI har fått hentet noen spillere, men spillerne som hentes samsvarer jo med økonomien som er tilgjengelig.
Noen må på tiggerferd og hente inn kronasjer. Det må handles.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Jose Arrogantio on May 10, 2021, 19:06:06 PM
Jeg kunne kjøpt at spillerne var problemet om det ikke var for at spillere stadig vekk blir merkbart bedre av å forlate klubben.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 10, 2021, 19:09:18 PM
Quote from: kabelmann on May 10, 2021, 11:26:20 AMTror heller ikke det er trenerne som er problemet her. Stallen er svak. Økonomien er for dårlig til at det kan hentes fra en skikkelig hylle. Greit nok at KI har fått hentet noen spillere, men spillerne som hentes samsvarer jo med økonomien som er tilgjengelig.
Noen må på tiggerferd og hente inn kronasjer. Det må handles.

Vi får se hvor det ender, men en ting er at vi er dårligere enn VIF, Molde, Glimt og RBK. Skulle vi derimot havne bak lag som TIL, KBK, Sandefjord, Mjøndalen, Godset, Stabæk og Sarpsborg så kjøper jeg ikke "økonomien er for dårlig til at det kan hentes fra en skikkelig hylle".

Å rote seg inn i nedryksstriden vil være veldig svakt håndtverk av Kåre og Horneland.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Giles on May 10, 2021, 19:27:50 PM
Ikke noen drømmestall dette men KI har selvfølgelig ansvar både for utvikling og resultater. Begge deler står til stryk. Han har fått forme stall, kvittet seg med råtne epler i følge seg selv, og hentet spillere han ønsker.
Trenere i fleng er det blitt også.
Til dags dato har han ikke klart å formidle hva Brann prøver på. I hvert fall ikke til spillerne.
Da blir det seendes ut som det gjør nå.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: pidre on May 10, 2021, 20:18:26 PM
Kan være formidlet, men det er ikke evner til å gjennomføre.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: nero on May 10, 2021, 20:28:49 PM
Stallen er svak, ja. Det lukter rett og slett nedrykk av den. Men man kan ikke akkurat si at trenerteamet har imponert særlig mye heller. Og hva ledelsen driver med, når det gjelder sportssjef og stopperjakt, er det vel ingen som skjønner.

Selvfølgelig alt for tidlig å si, men det ER jo ting som tyder på at vi kan få et gjensyn med OBOS-universet.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Finfin respons on May 10, 2021, 21:51:39 PM
Quote from: krakra on May 10, 2021, 09:46:58 AMDen dagen det er struktur og samhandling i dette laget, og de fortsatt presterer dårlig kan man begynne å snakke om stallen.

Enig. Enig. Enig.

Mitt største ankepunkt i går var at lagdelene ikke hang sammen.

Det var nok også hovedgrunnen til at det ikke kom forløsende bytter. Man må spille på seg samhandling. At Wolfe fikk spille handler nok om at han er talentet som gir minst risiko defensivt. Delaveris på motsatt kant jukset langt mer. Men høyresiden ble tam offensivt.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on May 11, 2021, 09:15:42 AM
Pamer etterlyser mer (https://www.bt.no/Sport/kommentar/i/OQvJzO/branns-spill-bekymrer-maaten-de-snakker-paa-bekymrer-nesten-mer) alvor (abo-sak).

"Brann er et lag det er enkelt å angripe mot, enkelt å score på.

Mye henger sammen med at Kåre Ingebrigtsen ikke har klart å få laget til å presse synkront ennå. Motstanderne klarer å spille av Branns høye press, og når enkelte av Branns spillere har begynt å bevilge seg den luksusen det er å ikke engang presse ballfører når de ligger lavt i banen, går det altfor ofte galt."


En kommentar som tar for seg en del av forklaringene fra Brann-profiler på hvorfor det gikk på trynet mot Viking søndag, og avviket mellom kart og terreng i Brann.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Pyton on May 11, 2021, 21:14:33 PM
Drillo lager analyse av kampene i første runde. Brann kommer ikke så dårlig ut som mange tilsynelatende mener/sier. Vi skaper for lite fremover og kan selvfølgelig bli bedre på det meste men det er mulig at KI har et visst poeng når han snakker. Noen mer nøytral vurdering skal vi lete lenger etter.

https://www.nordicbet.com/no/blogg/fotball/eliteserien/drillo-imponerende-seriestart/

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on May 12, 2021, 17:23:14 PM
Merker at dagens kamp betyr ekstra mye. Tror dette vil være sesongens sureste tap, om det ender med tap , som det trolig gjør.

Alltid surt å tape hjemme, men VIF har blitt mitt hat-lag nr 1 etter at Fagermo kom inn. Ekstra irriterende at de faktisk får det til for tiden og gjør kloke grep etter mange år i ingemannsland.

Beste som kan skje i dag er at vi blir rundspilt etter alle kunstens regler, men at vi får en komplett feilaktig straffe på slutten som vi pirker inn. Ingebting hadde gledet meg mer enn om Fagermo hadde vært så hissig at han setter pekefingeren i brystkassen på dommer etter kampslutt og slenger avgårde noen kraftuttrykk før han gnåler og sutrer i intervju like etter. Det hadde smakt.

Vet det er smålig. Men er noe med Fagermo, Rolex-guttene og gliset til Fagermo etter en eventuelt vunnet kamp av VIF som trigger noe i meg.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: MPS on May 12, 2021, 21:27:39 PM
Quote from: ZsoltKorcsmar on May 12, 2021, 17:23:14 PMMerker at dagens kamp betyr ekstra mye. Tror dette vil være sesongens sureste tap, om det ender med tap , som det trolig gjør.

Alltid surt å tape hjemme, men VIF har blitt mitt hat-lag nr 1 etter at Fagermo kom inn. Ekstra irriterende at de faktisk får det til for tiden og gjør kloke grep etter mange år i ingemannsland.

Beste som kan skje i dag er at vi blir rundspilt etter alle kunstens regler, men at vi får en komplett feilaktig straffe på slutten som vi pirker inn. Ingebting hadde gledet meg mer enn om Fagermo hadde vært så hissig at han setter pekefingeren i brystkassen på dommer etter kampslutt og slenger avgårde noen kraftuttrykk før han gnåler og sutrer i intervju like etter. Det hadde smakt.

Vet det er smålig. Men er noe med Fagermo, Rolex-guttene og gliset til Fagermo etter en eventuelt vunnet kamp av VIF som trigger noe i meg.

Ikke, sant.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on May 13, 2021, 16:48:30 PM
Gitt at Sané er i OK+ form så tipper jeg dette blir sterkeste lag vi kan stille denne sesongen:


                     Opdal


Blomberg  Gerson Sané    Kristiansen


           Pedersen   Myhre


Skaanes         Taylor           Strand


                     Bamba


Dette baserer seg på at Sané er i OK form, da bør han være selvskreven. Tror Krogh-Gerson danker ut Forren.

Skaanes og Strand ute av beste posisjon, men kombinasjon av løpskraften deres og mangel på bedre alternativer tror jeg de kan bli valgt.

Det positive: Dette laget ryker ikke ned. Her er det mye rutine, løpskraft og en del kvaliteter. Typisk 5-10. plass.

Det negative: Dette tar meg nesten tilbake til Skarsfjord-perioden. Høy snittalder, mange gode - men få/ingen fantastiske eliteseriespillere. Av disse er det vel også kun Myhre og Blomberg som har bra salgspotensial.

Personlig hadde jeg gjerne sett:

- Kolskogen ved siden av Gerson eller Sané.

-Wolfe på venstreback for å få han i gang i foretrukken posisjon. Ja, Kristiansen er bedre p.t, men han er på vei ut. Sats på de som skal være her.

-I tillegg hadde jeg gjerne sett Rasmussen og Delaveris i elleveren, begge har potensiale, men de har til gode å overbevise.
                     
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 13, 2021, 17:54:24 PM
Tror fort Gerson kan bli DM
Da blir det Sane og Kolskogen/Foren som midstoppere og Myhre og Strand som indreløpere
Pedersen som backup på DM
Rasmussen og Barmen som backup på indreløper

Blomberg/Tveita på ene back og Wolfe/Grøgård/Kristiansen på venstre back

Taylor/Delvaris bytter på ene kanten
Skaanes og Simba på andre kanten

Bamba/Heggebø som spiss
Taylor kan og bli brukt som spiss.

Om de spiller 4-2-3-1 mot et topp lag s kommer fort til å kjøres med Gerson og Myhre eller Pedersen som de to dype

Resten av ungdommene kommer med i tropp og får sine innhopp.

Ser egentlig ikke at det er plass til Daniel Pedersen i dette laget.
Tror han og Barmen er avhengige av skader for å starte kamper.

Men så tenker gjerne KI helt anderledes enn meg, men med Sane og Gerson inn så skal det være mulig å få skikk på det defensive og en kan begynne å leke seg litt offensivt

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 13, 2021, 19:10:32 PM
Håper mer på Sane på DM. Trenger trøkk og muskler der. Så kan Gerson spille stopper med Kolskogen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 13, 2021, 20:38:01 PM
Viking blir latterliggjort av RBK på Lerkendal og ligger under 5-0.

Spørs om ikke de som tror at Brann egentlig er et ganske bra lag i framgang, som har møtt et par supersterke motstandere, får seg en overraskelse etter hvert.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 13, 2021, 21:09:51 PM
Quote from: krakra on May 13, 2021, 19:10:32 PMHåper mer på Sane på DM. Trenger trøkk og muskler der. Så kan Gerson spille stopper med Kolskogen.
Gerson har vel mest erfaring på midtbane ?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 14, 2021, 13:18:07 PM
Vil Sané og/eller Gerson gjøre at KI går tilbake til 4-3-3 igjen? Det er et spenningsmoment.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 14, 2021, 14:21:28 PM
Hvor trykker egentlig skoen mest når det kommer til 4-3-3? Jeg tenker at en bedre midtstopper og eventuelt Også en bedre defensiv midt ikke vil være nok med tanke på stallen ellers.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 14, 2021, 17:26:58 PM
Treneren kanskje?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 15, 2021, 00:51:49 AM
Quote from: Nixon on May 14, 2021, 14:21:28 PMHvor trykker egentlig skoen mest når det kommer til 4-3-3? Jeg tenker at en bedre midtstopper og eventuelt Også en bedre defensiv midt ikke vil være nok med tanke på stallen ellers.
Tja en DM er det som mangler mest i en 4-3-3 og han må/bør også kunne sette i gang noe
MEN ved å putte Taylor ut på vingen så mister man en del fra den spilleren.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 15, 2021, 09:27:03 AM
Ja. Men Taylor har ikke vært god i de to første kampene. Men så er det bare to kamper, da.

Jeg tror at en skikkelig sjef på midtbanen er viktigere enn at Taylor får spille tier.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 15, 2021, 13:51:46 PM
Quote from: Lasaron on May 15, 2021, 09:27:03 AMJa. Men Taylor har ikke vært god i de to første kampene. Men så er det bare to kamper, da.

Jeg tror at en skikkelig sjef på midtbanen er viktigere enn at Taylor får spille tier.
Både ja og nei.
Det er ikke mye som skapes uten Taylor men defensivt er det en solid DM som mangler.
Eller 2 som kan være sittende.

Og vi må klare oss uten Taylor en stund under EM så det må være alternativer til ham.

Men om han eller Rasmussen (eller Wassberg jr) tar en "fri" kantrolle hvor de får lov å gå inn i 10'er rollen og så kommer venstre indreløper og back opp på kanten så kan en få begge deler.

 
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Giles on May 15, 2021, 14:46:25 PM
Quote from: krakra on May 13, 2021, 20:38:01 PMViking blir latterliggjort av RBK på Lerkendal og ligger under 5-0.

Spørs om ikke de som tror at Brann egentlig er et ganske bra lag i framgang, som har møtt et par supersterke motstandere, får seg en overraskelse etter hvert.
Så, pessimismen smitter?
Per nå er Brann et lag uten ide og sammenheng. Og en trener som enda ikke har klart å fortelle spillerne(eller noen andre)hvordan han mener de skal spille. Det lukter ikke fugl.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: fortune on May 16, 2021, 15:39:21 PM
Branns overmenn i de to første kampene, ligger så langt an til å ta totalt 1 poeng på de øvrige fire kampene de har spilt denne sesongen. Sesongstarten vår fremstår stadig dårligere..
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 16, 2021, 15:57:35 PM
Var vi uheldige med tidspunktene vi møtte Viking og Engen på? Eller er Kristiansund og Tromsø enormt gode? Jeg tror mest på det første. Dette svinger. Jeg har nettopp sett de 75 siste minuttene av Sarpsborg-Haugesund, og den kampen var helt elendig.

Brann kan absolutt klare omkring 40 poeng i år.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 16, 2021, 15:58:21 PM
Quote from: Lasaron on May 16, 2021, 15:57:35 PMVar vi uheldige med tidspunktene vi møtte Viking og Engen på? Eller er Kristiansund og Tromsø enormt gode? Jeg tror mest på det første. Dette svinger. Jeg har nettopp sett de 75 siste minuttene av Sarpsborg-Haugesund, og den kampen var helt elendig.

Brann kan absolutt klare omkring 40 poeng i år.
Et tredje alternativ er at vi faktisk er mye dårligere enn mange tror.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 16, 2021, 16:03:43 PM
En tøff start blir fort en tøff fortsettelse.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ostraume on May 16, 2021, 16:05:13 PM
På den positive siden så slipper vi trolig å bli rundspilt av LAN når vi havner i OBOS.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on May 16, 2021, 16:12:30 PM
Tippeligaen er lottoligaen. Noe som gir et syltynt håp om at Brann kan få poeng i kveld. Når Kristiansund og Tromsø klarer seier i sine kamper kan Brann også kanskje :)
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 16, 2021, 16:25:05 PM
Quote from: krakra on May 16, 2021, 15:58:21 PM
Quote from: Lasaron on May 16, 2021, 15:57:35 PMVar vi uheldige med tidspunktene vi møtte Viking og Engen på? Eller er Kristiansund og Tromsø enormt gode? Jeg tror mest på det første. Dette svinger. Jeg har nettopp sett de 75 siste minuttene av Sarpsborg-Haugesund, og den kampen var helt elendig.

Brann kan absolutt klare omkring 40 poeng i år.
Et tredje alternativ er at vi faktisk er mye dårligere enn mange tror.

Ja, det var på en måte utgangspunktet for innlegget. At så mange tror vi er elendige. Men kanskje det forholder seg slik. Kanskje vi rykker ned.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 16, 2021, 16:32:49 PM
Jeg har såpass liten tro på to likestilte hovedtrenere at jeg tror vi kommer foran alle klubbene med den modellen. Altså Viking, Sandefjord og Strømsgodset. Viking har allerede begynt å vakle. Vraket Løkberg til dagens kamp, men tapte likevel. Samtidig skal det lite til for at vi kommer foran Tromsø og Mjøndalen. I Lillestrøm skal Helland og Aasen dra lasset? Tror ikke det. Haugesund og Sarpsborg var elendige i dag. Og slik kan man holde på.

Poenget er at mange litt for lettvint tipper oss nord og ned, basert på ganske lite. Da kan jeg, basert på like så ganske lite, tippe oss på topp 5-6.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 16, 2021, 16:51:04 PM
Troppen i kveld sier seg selv. Men la oss si at omtrent ingen blir skadet, og Gerson, Sanè, Skaanes og Pedersen melder seg på, da blir det ok konkurranse om plass i troppen. Hvem skal da ut, om alle disse kommer inn? Kniklas, Rasmussen, Tveita og Wolfe?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on May 16, 2021, 17:07:08 PM
Jeg har selv tippet Brann midt på tabellen. Dette i hovedsak basert på Branns offensive kraft, som jeg mener (bortsett fra spissen) er mer spennende enn på lenge. Det finnes dog en del usikkerhetsmomenter i laget, og ett av disse er treneren, som ikke har imponert hittil. Han har nå hatt ansvaret for laget i ett år, og vi bør kunne forvente at laget er bedre strukturert, ikke minst defensivt, enn det vi har sett. Jeg er litt bekymret for at Brann legger skylden på baklengsmålene på personlige feil, og ikke på at tydelige strukturelle og taktiske problemer. Brann vinner sjelden ballen i gunstige posisjoner. Det er ikke tilfeldig at laget skapte ingenting i 2. omgangen mot VIF.

Et annet usikkerhetsmoment er selvfølgelig spissen, som dessverre er for fotballdum til å prestere jevnt på et høyt nivå. Se bare på det Moses Ebiye gjorde i forkant av Totlands scoring i dag. Hvor ofte ser vi Bamba gjøre noe tilsvarende?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on May 16, 2021, 17:40:28 PM
Eg tippet Brann på sjette, mest med hjertet da hodet har null tro på Kåre-Eirik. Det betyr selvsagt ikkje at enkeltkamper ikkje kan tippe i vår favør, men isolert sett ser kveldens dyst ut som et klart tap.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on May 16, 2021, 21:28:04 PM
Tromsø møtte Glimt (borte), Molde (hjemme) og Viking (borte) i sesongens tre første kamper. Står med 4 poeng.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: pidre on May 16, 2021, 22:49:05 PM
Vi har tross alt scoret 1 mål! Yeah.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: haak on May 16, 2021, 22:55:57 PM
Jeg forbannet LANs destruktive fotball og manglende bruk av unge spillere. Jeg skal gi prosjekt KI tid. Mange spennende unge i Brann nå.  Håper bare vi ikke ligger håpløst bak når det snur.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 16, 2021, 23:07:40 PM
Quote from: haak on May 16, 2021, 22:55:57 PMJeg forbannet LANs destruktive fotball og manglende bruk av unge spillere. Jeg skal gi prosjekt KI tid. Mange spennende unge i Brann nå.  Håper bare vi ikke ligger håpløst bak når det snur.
Enten snur det eller så er det en  ny Norling affære
Blir det den siste varianten så kan det for bli en ny trener som skal "redde" oss og da kan det fort gå utover de unge (satsingen på dem) selv om det ikke er deres skyld
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 16, 2021, 23:12:47 PM
Vi får håpe at Sane og Gerson finner formen kjapt. Gerson inn for Forren og Sané inn for Barmen. Trenger muskler og trøkk på denne midtbanen, og en noe mer pålitelig(og raskere) spillende midtstopper enn Forren.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on May 17, 2021, 00:20:22 AM
Quote from: krakra on May 16, 2021, 23:12:47 PMVi får håpe at Sane og Gerson finner formen kjapt. Gerson inn for Forren og Sané inn for Barmen. Trenger muskler og trøkk på denne midtbanen, og en noe mer pålitelig(og raskere) spillende midtstopper enn Forren.

Helt enig i at vi trenger muskler inn i midtbaneleddet, men tviler sterkt på at en (mest sannsynlig) utrent Sané går inn inn der.

KI setter jo svært høye krav til løpskraft, og Sanè er jo i utgangspunktet en stor, eksplosiv spillertype, fysikk som en stopper/spiss, mange kilo muskler å drasse på. Litt type Karadas. I toppform kan han nok være en lignende type på midtbanen som Kara var for TIL i sin tid, men tvilsomt at han er der nå.

KI uttalte jo selv tidligere i uken noe slikt «ja, han har ikke spilt på en stund, men så trenger han vel heller ikke 70 i oksygenopptak for å spille stopper».

Tror det blir motsatt. Krogh-Gerson er langt lettere i kroppen, mer bygd som en midtbanespiller, og mye nærmere match-fit. Lettere for han å gå inn i en midtbanerolle og legge ned meterne som trengs der. I tillegg er han rolig og trygg med ball, der Sané slik jeg husker først og fremst var et fysisk beist med voldsom spenst, toppfart, balanse etc.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 17, 2021, 08:23:16 AM
Forsøk på analyse av sesongen sålangt.

Et stort problem har vært spillerdisponeringene til KI. Barmen og Forren har spilt alt for mye. Motstanderne vet at medisinen mot de er kjapp fotball langs bakken, da renner målene inn hos oss.

Barmen først. Jeg liker ham, og tror han har mange gode kamper igjen i beltet. Men nå er han ute av det. Han bommer alt for ofte på pasningene, noe han var god på før. Han kommer aldri til sjanser, noe han gjorde mye før. Hodestyrken er heller ikke prima lenger. Det siste kan synes forgjeves å gjøre noe med, men de to første momentene kan komme tilbake igjen. Men Barmen er altså blitt dårlig på det han var god på, samtidig som han fortsatt er dårlig på det han var dårlig på. Han må benkes en stund, og levere i innhopp.

Forren gjør så godt han kan. Men oppsiden er langt fra å veie opp for nedsiden. Jeg mener å huske at nesten alle våre baklengs har kommet etter hurtige angrep langs bakken. Da må Forren rygge eller løpe retur, og det går ufattelig seint. Vi kan ikke holde på sånn lenger. Han må benkes eller tribuneres. Han kan funke hvis Brann er i ferd med å hale i land en seier, og blir presset hardt på slutten og vi ligger lavt. Da kan han settes inn som en tredje midtstopper og stange unna. I slike situasjoner er han fortsatt god. Men det spørs om han skal ta opp en plass på benken bare for slike situasjoner.

Så kan det kanskje fungere å starte med både Forren og Barmen om vi skal ligge veldig lavt helt fra starten, men slik ønsker vi jo ikke å spille. Så det er gale uansett hvordan vi snur oss.

Thomas Grøgaard. Hadde han spilt i går, hadde vel Brann doblet antall sklitaklinger vil jeg tro, som var nesten helt fraværende. Han forflytter seg raskt, og løper ganske raskt i 95 minutter. Og takler. Grunnteknikken er fin også. I dagens stall har han større oppsider enn nedsider, hans egenskaper trengs på banen.

Vel, dette er mine meninger, og jeg syns jeg har argumentert ganske greit for de. Så håper jeg KI er enig.

Ser vi bort fra Gerson og Sané, mener jeg dette er beste startellever i 4-2-3-1:

Opdal
Blomberg - Kolskogen - Kristiansen - Wolfe
Strand - Grøgaard
Skaanes - Taylor - Delaveris
Bamba

Her har vi fart over alt, og god ballbehandling. En ellever som i mye større grad kan holde små avstander. Wolfe hadde et oppløftende innhopp i går, og er i fin utvikling. Venstresiden er kanskje vårt svakeste ledd her, men der kan eventuelt Grøgaard inn, som i mine øyne skal spille uansett. Taylor presses av Rasmussen, som gjorde mye bra med ballen i beina i går.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Brannfan23 on May 17, 2021, 10:47:13 AM
Kan en dårlig Nymark treningsbane har skylden for at Brann har svingt veldig mye i de siste årene? Kanskje hvis vi hadde byttet gressbane både på Nymark og stadion med et hybridgress som inneholder både kunst og naturgress, treningen vil da bli bedre? Bare min teori.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gepard on May 19, 2021, 17:56:54 PM
Bekymringsfullt hvor avslappet forhold en del har til de første 5 kampene, "det er ikke der vi skal ta poengene". Etter dette kommer det altså motstandere hvor Brann muligens får styre spillet mer, mot lavtliggende motstandere som smeller inn kontringer etter balltap.

At Brann skal gjøre det bedre mot denne type mostandere er da slett ikke sikkert, man har jo slitt noe enormt mot etablert i lang lang tid.  Det at man møter topplag tobm burde heller være sett på som en fordel, som regel er det ikke dumt å møte disse tidlig i sesong, samt at presset er litt av.

Så ser en i tillegg lag som Tromsø og Kbk som har hevdet seg bra i møte mot disse "umulige" mostanderne.

Brann trenger resultat i de neste to kampene, ellers er jeg redd denne sesongen er over før den er i gang.

Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 19, 2021, 22:13:22 PM
Vanligvis i dårlige sesonger så tar Brann poeng mot rbk eller molde så muligens i år så tar vi heller poengene mot de vi skal kjempe om å unngå nedrykk?

Men litt alvorlig. Ja Brann burde stå igjen med noen poeng etter disse 5 første kampene, men orker ikkje bekymre meg for mye før de kampene som kommer etter disse 5.
Blir nok bekymringer i år. Griper også etter halmstrået om at det defensive vil bedre seg når et par av nysigneringene kommer i gang.
Og det offensive er det framgang å spore på.
Så velger å være forsiktig optimist en liten stund til
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on May 20, 2021, 21:32:10 PM
Vi har no tangert fiaskoåpningen i 1973 og 1988. Der kom det begge ganger en seier i 5. forsøk.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Larsendos on May 20, 2021, 21:37:24 PM
Nå må vi bare bli ferdig med Glimt og.
Så skal vi spille 19 seriekamper før vi møter Vif, Rbk, Molde og Glimt igjen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on May 20, 2021, 21:47:29 PM
Det er scoret to hat-trick i Eliteserien i år - begge mot oss.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Belfort on May 20, 2021, 21:53:17 PM
Quote from: Spelaren on May 20, 2021, 21:32:10 PMVi har no tangert fiaskoåpningen i 1973 og 1988. Der kom det begge ganger en seier i 5. forsøk.

Det blir ny "rekord" på mandag
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on May 23, 2021, 11:48:08 AM
U21-landslaget tok ut sin tropp på fredag, og ingen Brann-spillere er med. Det er forventet mtp Branns svake sesongstart og at spillere som Kolskogen og Delaveris ikke spiller fast for eliteseriens jumbolag. Likevel er det dypt skuffende og et skudd i baugen for alle som håper å få solgt spillere for et betydelig beløp. Brann spiller neppe e-cup i overskuelig fremtid, så landskamper blir det beste utstillingsvinduet for spillerne enn så lenge. Forhåpentlig driter Heggheim, Daland, Cornic, Holmgren Pedersen & co seg ut eller skader seg slik at Blomberg, Kolskogen og Delaveris blir aktuelle igjen. Blant våre spillere er vel Blomberg nærmest, selv om det Kolskogen som ble tatt ut sist.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on May 24, 2021, 19:39:12 PM
Brann er nå ferdig med 16,67 % av sesongen. Brann er akkurat i rute etter budsjettet i Alexander Osdal sitt tabelltips i Brann bloggen.  Et tips som skal gi 35 poeng og 12 plass etter hans beregninger. Han har peiling :).

Viking (b): 0
VIF (h): 0
MFK (b): 0
RBK (b): 0
Glimt (h): 0

Stabæk (b): 1
Godset (h): 3
S08 (b): 1
Odd (h): 1
FKH (b): 1
LSK (h): 3
KBK (b): 0
TIL (h): 3
MIF (h): 3
SF (h): 3
Godset (b): 1
FKH (h): 3
LSK (b): 0
TIL (b): 0
KBK (h): 1
MIF (b): 1
Stabæk (h): 3
Odd (b): 0
Viking (h): 1
VIF (b): 0
RBK (h): 0
SF (b): 3
MFK (h): 0
B/G (b): 0
S08 (h): 3
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Spelaren on May 24, 2021, 20:27:27 PM
Quote from: Gulløl on May 24, 2021, 19:39:12 PM(...)Han har peiling :).

(...)
MIF (h): 3
(...)
MIF (b): 1


Hmmm...
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 24, 2021, 20:54:30 PM
Når Sarpsborg klarte å holde seg i fjor, med null poeng på de fem første, da er det oppnåelig for oss også.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on May 24, 2021, 21:09:05 PM
Nå er det å kjøre på med samme mannskap.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 24, 2021, 21:13:24 PM
De siste to kampene har vi fremstått som et godt lag. Faktisk et lag som er jevngodt med lag som RBK og Glimt. Og jeg syns ikke vi ser ut som et bunnlag som mobiliserer heller. Jeg syns vi spiller veldig bra fotball. Særlig i dag, var det høyt nivå på en del av det vi gjorde.

Det gjør meg positiv. Jeg var ikke positiv etter de tre første. Å spille bra en liten stund, for så å bli fullstendig ødelagt, er ikke gode tendenser. Men det har ikke skjedd mot RBK og Glimt. Det er kamper som så vidt vippet i deres favør.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 24, 2021, 21:21:02 PM
Ja, spiller Brann like godt i de to neste som i de to siste, blir det fort 4-6 poeng. Her kommer det mentale til å spille en svær rolle.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 24, 2021, 21:24:31 PM
Jeg tror mentaliteten fortsatt er sterk, men taper de mot Stabæk frykter jeg den kan få seg en solid smekk.

De to siste kampene burde ikke svekke noen selvtillit. Det burde heller vekke revansjelyst, men skulle de tape mot et antatt bunnlag så begynner nok tvilen å sive inn. Så det vi er vel på et vippepunkt. Slår vi Stabæk og Godset så tror jeg vi kan få en ganske god sesong.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: esp123 on May 24, 2021, 21:26:20 PM
Syns Brann viser imponerende mental styrke, egentlig. Så ikke ut som et lag med 0-0-4 på de fire første idag.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 24, 2021, 21:30:12 PM
Faren nå er at de ubevist tenker at nå er det endelig lettere motstand.
Lett å gå i en sånn felle der en er blitt overbevist om at nå var det veldig sterk motstand og allikevel spiller vi jevnt med dem og nå skal vi endelig møte dårligere lag.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 24, 2021, 21:33:31 PM
Jeg tror også det er lettere å holde motet oppe etter tap mot antatt bedre lag enn hvis man skulle tape mot et antatt dårligere lag. Særlig hvis de har gått rundt og tenkt "Resultatene kommer når vi møter lettere motstand". Noe jeg er sikker på ligger i underbevisstheten til mange i alle fall.

Så det er jo en dobbel risiko her. At man undervurderer Stabæk og går på en smell, og at denne smellen gjør større skade på selvtilliten enn disse fem kampene har gjort og gjør at man blir nervøse inn mot Godset-kampen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Churchill on May 24, 2021, 21:41:13 PM
I starten av sesongen var vi udyktige. I spesielt de ro siste kampene har vi først og fremst vært uheldige. Var har spilt fem kamper mot tøff motstand og vi spiller relativt jevnt mot de beste. Fraværet av gode treningskamper tror jwg Jar gjort det vanskelig for klubben å sette noe spill. Nå har vi hatt fem tøffe kamper og man ser at de gode spillet begynner å sitte. Jeg tror de løsner allerede i neste runde mot Stabæk. Men vi MÅ, så snart det blir mulig, skaffe oss en skikkelig spiss. Bamba duger rett og slett ikke og han skal dessuten videre i sommer. Ellers er det mye bra av særlig flere unge spillere. Jeg har tro på dette prosjektet. Virkelig.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 24, 2021, 22:04:34 PM
Eg tror ikke noen bil ha Bamba i sommer så han er her sikkert ut sesongen
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: pidre on May 24, 2021, 22:06:35 PM
Vi spiller bra, og kunne fort tatt poeng både mot rbk og i dag. Tror vi får se mye bra fotball fremover. Poengene kommer.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 25, 2021, 06:03:15 AM
Jeg klarer ikke å fri meg fra tanken om at Brann-blemmer mot antatt svakere motstand i de neste par kampene ville vært så typisk. Så utrolig typisk!
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on May 25, 2021, 10:38:37 AM
Det er vel i de neste kampene det er fare for at de høyeste skuldrene til spillerne kommer, de fem første kampene var det ikke så uventet at Brann tapte. Nå kommer de store forventningene om seiere mot de "svakeste lagene" og presset vil øke for hvert nytt tap om spillerne ikke klarer å bryte denne tapstrenden. Media har allerede kastet seg kraftig på i krisemaksimering selv om bare 16-17 % av sesongen er spilt og Brann er ferdig med de fem beste klubbene for første halvdel av sesongen. Ser blant annet at tv2 i dag har satt opp en avstemning i appen sin om Brann rykker ned eller ikke, nå koser mye av fotball Norge seg og østlendinger og trøndere trykker ivrig inn sin stemme. Spillerne bør absolutt holde seg langt unna å lese i media om nedrykkssjanser og det andre negative maset rundt. Enormt viktig jobb som spillerne nå må gjøre på det mentale plan, noen av spillerne må sikkert også få hjelp til å holde riktig fokus, håper ikke KI undervurderer dette.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on May 25, 2021, 11:48:27 AM
Mitt tips:

-Vi står med 12-15 poeng etter 15 kamper. Ser skikkelig mørkt ut.

-Vi havner topp 5 på «høsttabellen».  Får med oss rundt 25 poeng der.

Ender oppunder 40 poeng - midt i ingenmannsland. Dette basert på at KI sitt RBK ofte peaket formmessig andre halvdel av sesong.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 25, 2021, 12:47:55 PM
Quote from: Gulløl on May 25, 2021, 10:38:37 AMDet er vel i de neste kampene det er fare for at de høyeste skuldrene til spillerne kommer, de fem første kampene var det ikke så uventet at Brann tapte. Nå kommer de store forventningene om seiere mot de "svakeste lagene" og presset vil øke for hvert nytt tap om spillerne ikke klarer å bryte denne tapstrenden. Media har allerede kastet seg kraftig på i krisemaksimering selv om bare 16-17 % av sesongen er spilt og Brann er ferdig med de fem beste klubbene for første halvdel av sesongen. Ser blant annet at tv2 i dag har satt opp en avstemning i appen sin om Brann rykker ned eller ikke, nå koser mye av fotball Norge seg og østlendinger og trøndere trykker ivrig inn sin stemme. Spillerne bør absolutt holde seg langt unna å lese i media om nedrykkssjanser og det andre negative maset rundt. Enormt viktig jobb som spillerne nå må gjøre på det mentale plan, noen av spillerne må sikkert også få hjelp til å holde riktig fokus, håper ikke KI undervurderer dette.
Tja Kanskje de skal se det og slik psyke de har vist til nå så kan dette være nok til at tenningen er på plass også når motstanderne er på papiret lettere enn det de har vært gjennom
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on May 25, 2021, 13:38:54 PM
Quote from: ZsoltKorcsmar on May 25, 2021, 11:48:27 AMMitt tips:

-Vi står med 12-15 poeng etter 15 kamper. Ser skikkelig mørkt ut.

-Vi havner topp 5 på «høsttabellen».  Får med oss rundt 25 poeng der.

Ender oppunder 40 poeng - midt i ingenmannsland. Dette basert på at KI sitt RBK ofte peaket formmessig andre halvdel av sesong.


Har selv gjort en rask regning, og kom frem til 37 poeng, noe som er mer enn nok til å overleve. Med de to siste tapene friskt i minne er jeg overraskende lite bekymret. Det kan selvsagt raskt forandre seg med tap på torsdag.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 26, 2021, 10:15:03 AM
https://www.brann.no/nyheter/tv-kamper-runde-11-17

Flere av de "lette" kampene utover sommeren er satt opp med sendetidspunkter.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on May 26, 2021, 13:35:37 PM
Som nevnt i flere tråder slutter Mangersnes i klubben fordi "det ikke er rom for" at han bare skal jobbe med analyse? Hvem skal da gjøre den jobben? Og hvor mye ressurser legger klubben i det? Regner vel med at det blir gjort noen analyser før og etter kamper.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: pidre on May 28, 2021, 09:14:52 AM
Overgangen til ungt og offensivt har en pris, men er ikke bekymret for nedrykk. Vi har hatt marginer mot oss - det snur.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: gladiporno on May 28, 2021, 11:33:45 AM
Quote from: Nixon on May 26, 2021, 13:35:37 PMSom nevnt i flere tråder slutter Mangersnes i klubben fordi "det ikke er rom for" at han bare skal jobbe med analyse? Hvem skal da gjøre den jobben? Og hvor mye ressurser legger klubben i det? Regner vel med at det blir gjort noen analyser før og etter kamper.

Den jobben ivaretas av trenerteamet rundt A-laget. VJ vil ikke ta seg råd til ha en analytiker som Mangersnes i trenerteamet. Jeg tror det er et dårlig valg. Mangersnes var ønsket av Kåre Ingebrigtsen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 30, 2021, 21:23:16 PM
Etter en intens kampperiode, er det nå pause et par uker. Det kan passe med en slags oppsummering.

Forferdelig start, poengmessig. I tillegg synes vi å være temmelig dårlig på dødballer generelt, både offensivt og defensivt, og straffer spesielt.

Men vi har hatt mye bra spill mellom 16-meterne, til tider underholdende.

Vi har hatt et tett kampprogram i forhold til de fleste. Og det sies at Rosenborg under KI alltid var bedre på høsten enn på våren. Der er grunn til å tro at spillerne vil være friskere og sprekere målt opp mot motstanderne, i tiden som kommer. Iallfall i forhold til så langt. Det kan jo love bra.

Følgende spilleres prestasjoner gir meg, tross alt, tro på fremtiden: Kolskogen, Blomberg, Wolfe, Rasmussen, Simba og Heggebø. Av de unge har Delaveris skuffet litt. Rasmussen er kanskje ikke ung lenger, men har en veldig positiv og spennende utvikling.

Vi har lite skader. Pedersen og Gerson, etterhvert Sanè og Felix, vil gi mer bredde. Det blir spennende å se om Gerson er god nok til å heve førsteelleveren. Om for eksempel KI har baller nok til å benke Forren til fordel for Gerson og Kolskogen. Nå har Forren spilt seg litt opp i det siste, men han er fortsatt veldig treig, ganske gammel og på kort kontrakt.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 30, 2021, 21:26:17 PM
En ting til. Robert Taylor blir vekke noen kamper, jeg vet ikke hvor mange. Hvordan løses den? Delaveris? Bamba og Simba på hver sin kant? Wolfe? Grøgaard? Skaanes? Strand? Vil Skaanes eller Strand opp der gi plass til Pedersen?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 30, 2021, 21:50:07 PM
Quote from: Lasaron on May 30, 2021, 21:26:17 PMEn ting til. Robert Taylor blir vekke noen kamper, jeg vet ikke hvor mange. Hvordan løses den? Delaveris? Bamba og Simba på hver sin kant? Wolfe? Grøgaard? Skaanes? Strand? Vil Skaanes eller Strand opp der gi plass til Pedersen?
I utgangspunktet og slik innhoppene har vært skulle en tro Wolfe og Delvaris kjempen om den plassen.
Men som du sier så kan det også bli Skaanes eller strand for å gi plass til Pedersen
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ZsoltKorcsmar on May 31, 2021, 14:01:50 PM
Brygger det opp til et lite luksusproblem på midtbanen etter hvert? Rart å si etter 3 poeng på 7 kamper, men:

-Rasmussen har vært fenomenal som dyptliggende playmaker. Virker som han har noen defensive fibre også etter perioden i Danmark hvor han var omskolert til back. Tilfører ekstremt mye der. Må spille sentralt i banen, primært som anker, men kan nok også gjøre det bra som indreløper.

-Strand trekkes stadig frem av KI. Har vel blitt sagt ting som at han er vår beste spiller, dette blir hans år, sjokkerende god, perfekt indreløper slik KI ønsker. Virker å være KI favoritt. Visekaptein. Skal nok mye til for at han ryker ut.

-Skaanes. Hentet uten forventninger ut av det blå, da andre mer foretrukne valg som Horn Myhre og Vebjørn Hoff ikke lot seg løse. Har gjort det meget bra, i mine øyne bedre enn Strand, selv om ingen av de har mye sluttprodukt å komme med. Løper ekstremt mye, gjør få feil, mye trøkk i spillet sitt. «Urettferdig» å benke han fremfor Strand rent objektivt. Om det skjer er det mye «trynefaktor» som gjør at Strand spares da han på papiret er en bedre spiller, visekaptein etc. Skaanes har gjort seg fortjent til videre spill.

-Horn Myhre. Var høyere på ønskelisten enn Skaanes, glapp først, men så løste det seg i ettertid. Ønsker å spille indreløper. Annen type enn Skaanes og Strand. 10 cm høyere og tilfører slik sett litt mer duellkraft og muskler/kg sentralt. Legger med mange meter, men ikke med samme frekvens som dagens indreløpere som fremstår som hissige veps. Ingen Skaanes, men heller ingen Barmen akselrasjonsmessig. Mellomting der.
Rolig med ball, gode pasninger, og skal visst være noe farligere/mer sluttprodukt inn i motstanders boks enn dagens indreløpere. Uten at det sier mye.

- Daniel Pedersen. Bedre enn mange hevder. Veldig bra all-around midtbanespiller. Bra på mye, men fantastisk på lite. Bidrar offensivt, bidrar deffensivt, i dagens stall er han en som tar tak og anses som leder. I form er han meget bra og hadde spilt fast på de fleste eliteserielag, men som med feks Ordagic har det vært ekstremt med skader.

- I tillegg kan Barmen gjøre en jobb her. Selv om jeg anser han bak alle overnevnte i køen.

- Stakkars Kniklas har en lang vei frem her. Avhengig av skader/karantene på flere samtidig for å i det hele tatt være aktuell for innhopp. Mistenker Gerson også stiller foran i køen her.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on May 31, 2021, 14:09:58 PM
 Med så lang vei til førsteelleveren hadde det kanskje vært interessant å se Kniklas i Åsane i andre halvdel av sesongen?

Og ja, jeg synes allerede det ser ut som vi har et luksusproblem på midtbanen, seks gode Eliteserie-midtbanespillere til tre plasser..
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: fortune on May 31, 2021, 14:33:24 PM
Kniklas ender nok fort på utlån til første eller andre divisjon i sommervinduet, det er nokså uproblematisk. Er vesentlig vanskeligere med Barmen, som dessverre har tapt sin eneste virkelige spisskompetanse etter nakkeskaden. En Barmen som ikke vinner majoriteten av hodeduellene sine har vanskelig for å spille seg inn i noe eliteserielag, selv et såpass dårlig som Brann.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on May 31, 2021, 14:46:53 PM
Hvis vi anser Strand, Rasmussen og Skaanes som gode sammen, så er løsningen på «luksusproblemet» følgende:

At utfordrere må gjøre seg fortjent gjennom godt spill i innhopp, eventuelt ved skader/karantener.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on May 31, 2021, 21:55:42 PM
Mener at Skaanes og Strand bør sloss om en plass. Det er for lite sluttprodukt med begge to, men det er intensitet og løpskraft.
Pr nå gir eg plassen til Skaanes
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on May 31, 2021, 22:01:44 PM
I 2019 hadde Strand tre mål og fem målgivende pasninger. Han ble jo skadet på høsten, og spilte bare 19 kamper. I fjor spilte han 27 kamper og hadde fem mål og tre målgivende. Det er 16 målpoeng på to sesonger, med totalt 46 kamper. Det er bra sluttprodukt det. Tviler på at Pedersen har det samme i seg.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: pidre on June 01, 2021, 07:13:45 AM
Quote from: krakra on May 31, 2021, 22:01:44 PMI 2019 hadde Strand tre mål og fem målgivende pasninger. Han ble jo skadet på høsten, og spilte bare 19 kamper. I fjor spilte han 27 kamper og hadde fem mål og tre målgivende. Det er 16 målpoeng på to sesonger, med totalt 46 kamper. Det er bra sluttprodukt det. Tviler på at Pedersen har det samme i seg.

Har fått med meg kampanjen mot Pedersen - men synes han er en bra spiller. Burde være mulig å finne målpoengene hans, tilsvarende som for Strand.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on June 01, 2021, 07:39:57 AM
Høyst middels spiller. Hadde neppe vekket interessen hos noen av topplagene.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: ostraume on June 01, 2021, 08:11:50 AM
Har vi noen spillere som vekker interesse hos topplagene? I så fall legger du en litt streng list for den godeste Pedersen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: krakra on June 01, 2021, 08:16:21 AM
Forren hadde nok fortsatt vært i Molde hvis det ikke var for den gambling-saken, om enn som tredje eller fjerdevalg. Strand har noen og seksti kamper for Molde. De tilbød ham også ny kontrakt før han gikk til Brann og Wolfe var ønsket i Bodø/Glimt. De var visstnok ganske interessert i Blomberg og Rasmussen også. Så vi har jo noen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on June 01, 2021, 08:30:54 AM
Quote from: ZsoltKorcsmar on May 31, 2021, 14:01:50 PMBrygger det opp til et lite luksusproblem på midtbanen etter hvert? Rart å si etter 3 poeng på 7 kamper, men:


Tror du har rett der ZsoltKorcsmar. Det er for mange spillere som skal krangle om midtbanen. Tror det skyldes spillerlogistiske problemer. Jeg mener, hvorfor skulle Brann hente Skaanes når de hadde Kniklas?

Og hvorfor hentet de to stoppere/midtbanespillere? Det blir lengre frem for de yngre folkene. Slik jeg ser det burde KI ha arbeidet med Sané og Gerson parallelt, men gått for en av de.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: fortune on June 01, 2021, 09:17:44 AM
Det er ikke et spillerlogistisk problem at klubben henter et førstevalg på midtbanen når om man har et sekstenårig talent. Kniklas hadde tross alt 0 minutter på seniornivå i noen divisjon overhodet og kan helt fint falle gjennom både denne sesongen og neste. Eliteserien er sannsynligvis et for høyt nivå akkurat nå, spesielt med det presset som kommer til å være i Brann hele sesongen.

Problemene i Branns spillerlogistikk handler først og fremst om alder og at man gang på gang henter spillere som ikke passer inn i måten vi spiller på og at vi attpåtil forlenger kontraktene med dem. Barmen og Forren er gode eksempler.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on June 01, 2021, 09:32:43 AM
Siden jeg er en av de som står bak "kampanjen" mot Daniel Pedersen, vil jeg presisere følgende: Kritikken min retter seg først og fremst mot at han ikke er god nok som kapteinstype. Som fotballspiller generelt virker han å være på middels eliteserienivå.

Jeg var kritisk til å hente ham, også før vi visste at han skulle bli kaptein, fordi jeg mente det var feil hylle kombinert med alder. For lite oppside i forhold til nedside.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on June 01, 2021, 10:44:02 AM
Quote from: fortune on June 01, 2021, 09:17:44 AMDet er ikke et spillerlogistisk problem at klubben henter et førstevalg på midtbanen når om man har et sekstenårig talent. Kniklas hadde tross alt 0 minutter på seniornivå i noen divisjon overhodet og kan helt fint falle gjennom både denne sesongen og neste. Eliteserien er sannsynligvis et for høyt nivå akkurat nå, spesielt med det presset som kommer til å være i Brann hele sesongen.

Problemene i Branns spillerlogistikk handler først og fremst om alder og at man gang på gang henter spillere som ikke passer inn i måten vi spiller på og at vi attpåtil forlenger kontraktene med dem. Barmen og Forren er gode eksempler.

Jeg mener fremdeles det er spillerlogistisk problematisk at Brann allerede hadde en grei midtbane. Skaanes kom jo ikke fra en sesong der han hadde herjet. Skaanes har holdt på mye det samme viset som han gjort i hele karrieren. En grei spiller til å fylle opp stallen, men ikke mer.

Situasjonen før Skaanes kom: Pedersen, Barmen og Strand var alternativer for midtbanen. Kniklas hadde glimtet til og fikk proffkontrakt. De hadde sett for seg et lån, men avlyste det etter at han kom inn. De hadde også en Rasmussen som de ikke helt visste hvor de skulle gjøre av, og en Taylor som de så på som midtbanealternativ/ving.

Når det er sagt så hadde de laget seg en situasjon der det var problemer på stopperplass. Acosta ble sendt av sted gratis (enda de hadde lang kontrakt med han) og Löfgren hadde fått beskjed av KI om at det ikke var plass til han i Brann (selv om KI ikke virket å ha sett han mye).

Det KI så for seg var at Pedersen eller Barmen, midtbanealternativene, kunne bli midtstoppere. Han hadde ikke en plan for hvem som skulle få ankermann-rollen. Etterhvert forsøkte han å lokke Sønnen tilbake til Brann.

Skaanes var klar fra 1. mars. Da han kom meldte KI følgende:

"- Vi har vært på jakt etter en indreløper. Kasper har stor løpskraft og høy intensitet i spillet sitt, og dette er kvaliteter vi har sett etter. Han har mange kvaliteter som passer inn i måten vi skal spille på, og det har vært diskutert å hente han tilbake en stund, sier Ingebrigtsen. "

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/returnerer-til-gamleklubben_sto8154916/story.shtml

Rett før årsskiftet 2021 lanserte KI allerede Pedersen som indreløper. Antageligvis var han allerede da og luktet på Sønnen.

https://www.ba.no/kan-fa-en-ny-midtbanerolle/s/5-8-1514150?&session=41db9a44-2981-40b7-90ce-abb726b4dc99

Brann meldte offisielt til BT at de trakk seg fra forhandlingene om Sønnen 26. januar

https://www.bt.no/fotball/i/9OqXRp/brann-trekker-seg-fra-sivert-heltne-nilsen-forhandlingene-naar-lyste

Så kan man se litt på Barmen som midtstopper.

Barmen hadde tidligere sagt at han var veldig interessert i å bli betraktet som midstopper, men det ble først offsielt "aksepterte" av KI (ihvertfall i media)

1. februar 2021

https://www.ba.no/ingebrigtsen-legger-press-pa-barmen-i-ny-rolle/s/5-8-1539437?&session=ddef110f-9222-43e4-8ba5-3b93b8c4bfac

På dette tidspunktet var Löfgren fremdeles i klubben, og det så ut som det ikke var noen lag som var interesserte i å betale for mannen.

Dette var også noe av kritikken som ble rettet mot KI i at han på død og liv skulle omskolere en midtbanespiller (som man visste hva sto for) til en midtstopper når man allerede HADDE en midtstopper i klubben.

Den 31. mars fikk endelig KI kvittet seg med Löfgren.

https://www.brann.no/nyheter/solgt-til-djurgarden

Jeg regner ikke med FHM i denne greien, for det slår meg at han har kommet litt rekende på en fjøl og Brann slo til på han når de fikk sjansen, rett mot slutten av overgangsvinduet.

Så der sitter Brann da, med en del folk på midtbanen, og en midtbanespiller de hadde tenkt å gjøre om til stopper, men det virket som de slo den planen fra seg ETTER at de hadde kvittet seg med en midstopper og allerede hadde stopperkrise.

Hva gjør de da? Jo, de kjøper to midstoppere.

10. mai meldes det at Yaya skal til Brann og bare venter på innreisetillatelse.

https://www.brann.no/nyheter/ny-midtstopper-har-signert--innreisesoknaden-er-godkjent

KI sier:

"Han er rask, sterk og god med ballen. Sist han var i Eliteserien var han en av de beste stopperne i serien, og jeg hadde han da jeg var i Oostende i Belgia"

Så det virker som han er hentet inn som stopper. Det spekuleres fra andre hold om han ikke kan ta for seg ankerplassen også. Blant annet er det Pusekleppen som fremmer det forslaget samme dag

https://www.bt.no/fotball/i/aP6BA5/han-blir-branns-nye-midtstopper


12. mai, altså to dager senere melder Brann at de har kjøpt Krogh Gerson

https://www.brann.no/nyheter/har-signert-for-brann

KI gir han her følgende omtale

"Det er en spiller som kan spille både høyre og venstre stopper, samt på midtbanen. Han er erfaren og har vært med å kjempet i toppen av Allsvenskan. Han har også god internasjonal erfaring gjennom spill på landslaget. Han forsterker oss og gir oss også mer bredde i stallen, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen."

For meg så virker det her som det har fått etter innfallsmetoden, men en rød tråd:

Kan ikke satse på de unge. Kniklas er for ung, og det er ikke tatt opp noen stopperalternativ fra utviklingsavdelingen.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on June 01, 2021, 11:46:56 AM
Brann hadde ikke en grei midtbane og det var mange spørsmålstegn ved den. De har et par spillere de gamblet litt på pga oppsiden om det lykkes.
Jeg skal være enig med at Barmen har skuffet litt i år og dermed kan kontraktforlengelse virke underlig. At han ble lansert som en mulig stopper er ikke første gang, men det skjer aldri. Så han har noe ved seg som ved første øyekast for nye trenere til å tenke midtstopper og så blir de kjent med ham på trening og så skjer det ikke mer med de planene. LAN og lanserte ham som stopper en gang.

Pedersen er også litt usikker med tanke på skader og at han ikke har tatt sjefsrollen.
Rasmussen var så ute av det i fjor og starten av året i år at han måtte man tenke backup for.
Skaanes er en løpsmaskin og tror de gikk for ham pga at de ikke fikk andre de prøvde seg på. En grei lokal backup som ikke er for dyr.
FHM tor jeg de hadde gitt opp, men var for interesant til å si nei til når han pluteselig ble tilgjenglig igjen.

På midtstopper plass hadde de satt seg i en sutuasjon der de trengte 2 stoppere. Og de fikk sikkert litt panikk også når forsvaret var så på tur i treningskampene.
At de da gikk for t erfarne som har levert ser jeg ikke noe feil med. Dette er 2 greie signeringer og kun en av dem trenger å bli en suksess. At de også kan brukes i DM rollen når dette er et sted vi har hatt store problemer siste årene så gjør det signeringene enda bedre. Samt at begge virker som kan ta en sjefsrolle.
At Rasmussen nå har gjort et kvante sprang helt plutselig og blitt den spilleren vi manglet som DM (bortsett fra sjefsrollen) er jo bare en kjempe bonus.

Stallen er nå mye mer balansert enn tidligere og en har et par bra alternativer på alle plasser.

Kniksen jr er helt uprøvd på topp nivå og stallen skal ikke balanseres etter ham. Nå er det gode alternativer og Wassberg jr kan få være med på benken og få sine innhopp uten at Brann har gjort seg avhengig av at han skal slå til, Det er null press på ham. Men de må finne plass til at han får sine innhopp og utvikler seg.

Så til slutt situasjonen de satt seg i med Løfgren og Acosta.
Acosta kvittet de seg med for han var en av dem som ikke taklet å være på benken.
Løfgren er en gåte. Ser de fleste skylder på KI, men Soltvedt og LAN signerte ham og lånte ham ut og resignerte ham og lånte ham ut igjen. I den perioden før han kom tilbake hadde han ikek hørt fra Soltvedt og LAN siden han forlenget. At han da er gått sur eller at det har vært noe mellom ham og Soltvedt/LAN virker veldig sannsynlig. KI kommer inn når han er på utlån og får sin info om ham fra Soltvedt eller kanskje han ikke får noe info før han tilfeldigvis for høre fra en journalist eller noe? Løfgren hadde i alle fall noen kommentarer før KI kom inn i bildet så den saken med den spilleren får Soltvedt og LAN ta ansvaret for
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: fortune on June 01, 2021, 12:08:14 PM
Quote from: Kagain on June 01, 2021, 10:44:02 AM....


For meg så virker det her som det har fått etter innfallsmetoden, men en rød tråd:

Kan ikke satse på de unge. Kniklas er for ung, og det er ikke tatt opp noen stopperalternativ fra utviklingsavdelingen.

Forsåvidt en god oppsummering av hva Kåre har sagt og gjort, men dersom man tar bort «sagt»-delen er tråden ganske klar:

- Barmen er ikke god nok i noen av rollene i Kåres 433

- Kåre ønsket ikke Løfgren, uvisst hvorfor

- Kåre ønsker minst ett rutinert og ett ungt alternativ per posisjon. Det virker å være en nokså fair kamp på alle plasser.


Kniklas er ikke for ung til å være med i troppen og laget, men han er for urutinert til å være en nøkkelspiller. Han har tross alt ikke spilt ett minutt seniorfotball før denne sesongen. Vi har nå to senior indreløpere som fungerer godt i rollene sine og det burde i utgangspunktet være en perfekt rolle for Kniklas å lære av og forsøke å utfordre disse.

Det er som du sier ikke tatt opp noe stopperalternativ fra utviklingsavdelingen, sannsynligvis er de ikke gode nok.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on June 01, 2021, 12:36:51 PM
Forøvrig har Skaanes vært blant våre beste spillere i kampene han har spilt. Det kan se ut til at han blir et av få spillere som blir bedre av å være i Brann. Måtte det bli mer vanlig.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: fortune on June 01, 2021, 13:58:14 PM
Sannsynligvis fordi han er hentet til en rolle som passer som hånd i hanske, mens han spilte ving i Start. Håper vi fortsetter med å hente spillere som passer inn, vi har fremdeles for mange i stallen som ikke trives i Kåres 433. Bamba forsvinner i det minste snart, Forren er sannsynligvis inne i sin siste sesong og Barmen har 4,5 år igjen..
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on June 01, 2021, 17:56:32 PM
Quote from: Corran on June 01, 2021, 11:46:56 AMBrann hadde ikke en grei midtbane og det var mange spørsmålstegn ved den. De har et par spillere de gamblet litt på pga oppsiden om det lykkes.
Barmen [...]

Pedersen er også litt usikker med tanke på skader og at han ikke har tatt sjefsrollen.
Rasmussen var så ute av det i fjor og starten av året i år at han måtte man tenke backup for.
Skaanes er en løpsmaskin og tror de gikk for ham pga at de ikke fikk andre de prøvde seg på. En grei lokal backup som ikke er for dyr.
FHM tor jeg de hadde gitt opp, men var for interesant til å si nei til når han pluteselig ble tilgjenglig igjen.

På midtstopper plass hadde de satt seg i en sutuasjon der de trengte 2 stoppere. Og de fikk sikkert litt panikk også når forsvaret var så på tur i treningskampene.[...]

Stallen er nå mye mer balansert enn tidligere og en har et par bra alternativer på alle plasser.

Kniksen jr er helt uprøvd på topp nivå og stallen skal ikke balanseres etter ham. Nå er det gode alternativer og Wassberg jr kan få være med på benken og få sine innhopp uten at Brann har gjort seg avhengig av at han skal slå til, Det er null press på ham. Men de må finne plass til at han får sine innhopp og utvikler seg.

 

Barmen har ikke vist seg fra sin beste side i år, og vi var bekymret for han allerede i fjor med tanke på at han så ut til å ha mistet mye hodestyrke. Men han var i stallen, og kunne brukes. Jeg har ikke tenkt å si noe om den lange kontrakten hans. Nevnte Acosta fikk også en tre-årig kontrakt i 2019

https://www.brann.no/nyheter/acosta-tar-tre-nye-ar-i-brann

At han ble muggen av å være på benken irriterte meg, og det var derfor det på sitt vis var greit at de sendte han på dør. De hadde også en midstopper på vei inn igjen i Brann (Löfgren) slik at det var en naturlig utskifting. Det var slik jeg så på det. Jeg håpte jo også at KI skulle ombestemme seg når de ikke fikk noe napp på svensken, eller i det minste gi han litt tid. Johansen har tidligere vært erklært uønsket, men han klarte å kjempe seg inn. Til slutt ga Brann bare bort Löfgren for en slikk og ingenting.

Det som var merkelig med han var at han forlenget kontrakten sin på starten av 2020, og så prompte sendt på lån. Det er det mulig å anta at Soltvedt enten hadde troen på han eller de håpte at de skulle tyne litt penger ut av skrotten hans.

https://www.brann.no/nyheter/forlenger-kontrakten--og-gar-pa-utlan

For ikke å snakke om da KI begynte å sette forsvaret og hadde Skeie i tankene. Så bestemmer han seg for å legge opp 30.03.

https://www.tv2.no/a/13918857/

Flere pekte på at med tanke på at Brann var en komplisert vanskelig situasjon så var det mest på spissplass det brant. Bamba hadde virket helt ute av det. Noen av oss tok også til orde for at det burde være sjanse for Heggebø til å komme seg inn. Spesielt etter at Brann kvittet seg med Mehnert (18. jan 2021, https://www.nettavisen.no/sport/brann-selger-spiss-til-ranheim/s/12-95-3424076140) og Hustad (26. feb 2021, https://www.nettavisen.no/sport/brann-selger-spiss-til-ranheim/s/12-95-3424076140) var klar for utlån til Sandnes Ulf

Det ble enda mer klart den 26. mars 2021 da Bamba bestemte seg for å forlate Brann.

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2021/kommer-med-nadelos-bamba-dom-na-sitter-brann-med-klover-to_sto8194141/story.shtml

Det var også tatt til orde for at Brann måtte få inn noen nye vinger, selv om Simba var klar ganske tidlig.

Ja, Svendsen virket helt ute en stund, men det virket ikke på meg som det folk var bekymret for var  mangel på midtbanespillere hos Brann. De visste jo at midtbanen til Brann var fylt av gode ballspillere som bare ikke helt fikk det til. Grøgaard var jo også et alternativ som indreløper, og jeg opplevde at med Wolfe på vei tilbake mente man at Wolfe kunne få backen og så kunne Grøgaard være et alternativ til midtbanen.

Derfor slo det meg at Brann plutselig begynte å sikle etter en dyr spiller som SHN at de ikke helt hadde et mål. Men her forstår jeg at jeg var i mindretall.

Dette med Skaanes er et eksempel på det som jeg tenker på med tilfeldig spillerlogistikk. Billig, lokal, og grei nok. Jeg hadde kanskje forventet at Brann også skulle hente tilbake Krepsefiskeren eller Yaw Eystein av mye den samme grunnen. Nettopp fordi at Brann ikke dristet til å følge opp sine bevingede ord om unge spillere med at de kunne få sjansen som en backupløsning. Det smaker i det hele tatt for mye av hvordan jeg spiller Football Manager. Stallene mine blir alltid for store, med en masse greie nok alternativ. Jeg forventet ikke og forventer fremdeles ikke at Kniklas blir fast inventar på midtbanen denne sesongen, men etter Skaanes og det forventet jeg det i enda mindre grad. Tipper at Brann gjør som originalt var planen, låner han ut. Jeg mener at han hadde gjort seg som en innbytter. Så

Quote from: fortune on June 01, 2021, 12:08:14 PMForsåvidt en god oppsummering av hva Kåre har sagt og gjort, men dersom man tar bort «sagt»-delen er tråden ganske klar:

- Barmen er ikke god nok i noen av rollene i Kåres 433

- Kåre ønsket ikke Løfgren, uvisst hvorfor

- Kåre ønsker minst ett rutinert og ett ungt alternativ per posisjon. Det virker å være en nokså fair kamp på alle plasser.


Det er som du sier ikke tatt opp noe stopperalternativ fra utviklingsavdelingen, sannsynligvis er de ikke gode nok.

Det er interessant at KI sin 4-3-3 ikke har plass til Barmen, en hodesterk type med litt pasningsfot. Men igjen, det er vel derfor det er KI sin 4-3-3 og ikke LAN sin. Selv om KI merkelig nok kunne få plass til andre spillere av det slaget LAN likte (Sønnen).

Dette med en rutinert(R), en ung(U) spiller er god logistikk.

Spiss:

Bamba (R), Rasmussen (R) og Heggebø (U)

Vinger:

Taylor (R), Delaveris (R*, hvor asterisk betyr at han er fremdeles ung, men regnes som rutionert av meg pga at han har spilt på høyere nivå tidligere og levert), Simba (U), Wolfe(U*, her betyr asterisk at han er en backup for en backup om det blir for gale)

Midtbane:

Barmen (R), Strand (R), Skaanes(R), Pedersen (R), Rasmussen(R*, asterisk fordi at han har spilt mest lengre fremme), Grøgaard (R*, asterisk fordi han egentlig er back men har spilt litt indreløper i Brann) Kniklas (U) og etterhvert FHM(U).

Backer: Kristiansen(R), Grøgaard(R), Tveita(R) Blomberg(U), Wolfe(U)

Stoppere: Forren (R), Gerson Krogh (R), Yaya (R), Kolskogen (U*, asterisk fordi han er ung etter KI sin smak), KRistiansen (R*, asterisk fordi han er en nødløsning der)

Keepere: Opdal (R), EHJ (R), Pettersen(U*, asterisk pga at han ikke er rutinert der, selv om alderen tilsier at han burde hatt mer rutine)
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on June 01, 2021, 20:49:41 PM
Da er det offisielt at Robert Taylor er tatt ut til EM. Såvidt jeg kan forstå er han da utilgjengelig i minst fire kamper.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Gulløl on June 01, 2021, 21:02:38 PM
Quote from: Lasaron on June 01, 2021, 20:49:41 PMDa er det offisielt at Robert Taylor er tatt ut til EM. Såvidt jeg kan forstå er han da utilgjengelig i minst fire kamper.
Minst to Brann-kamper, mot Sarpsborg og Odd. Dersom Finland går videre fra gruppespillet ryker flere kamper.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on June 01, 2021, 21:07:06 PM
Quote from: Lasaron on June 01, 2021, 20:49:41 PMDa er det offisielt at Robert Taylor er tatt ut til EM. Såvidt jeg kan forstå er han da utilgjengelig i minst fire kamper.
Nei det er vel minst 2
Gruppespillet er ferdig 20.06 (i følge BA emn så et annet sted 21.06) og da spiller Brann mot Odd. mellom nå og da er det kun kamp mot S08 13.06.
Mulig Haugesundkampen 24.06 kommer litt tidlig?
Går de videre til 8 dels finale så blir det 4 kamper.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: SKBCPH on June 02, 2021, 08:28:24 AM
Det kan vel være at han må i karantene når han kommer hjem igjen fra EM? Så strenge Norge har vært på det så tar jeg det som en selvfølge.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Nixon on June 02, 2021, 08:43:07 AM
Er det noen penger i dette for Brann? Mener å huske at UEFA betaler kompensasjon til klubber som må frigi spillere.

Vi kommer uansett til å savne finnen som hadde to viktige bidrag til seieren på søndag. Kanskje trønderen skal gi Filip tillit på kanten. Godset-kampen viste at det skjer ting når noen utfordrer og ikke bare spiller på det trygge.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Christian on June 02, 2021, 08:54:23 AM
Quote from: Nixon on June 02, 2021, 08:43:07 AMEr det noen penger i dette for Brann? Mener å huske at UEFA betaler kompensasjon til klubber som må frigi spillere.

Vi kommer uansett til å savne finnen som hadde to viktige bidrag til seieren på søndag. Kanskje trønderen skal gi Filip tillit på kanten. Godset-kampen viste at det skjer ting når noen utfordrer og ikke bare spiller på det trygge.
BT skriver at det er kommer inn ca. 1 mill, men at den skal deles med Tromsø.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on June 07, 2021, 15:46:43 PM
Usikker på hvilken tråd, men det gjelder den nye assistenttreneren. Det ser ut til at han bare skal være tilknyttet A-laget. Altså, mer ressurser til A-laget siden Tom Mangersnes også var i Akademiet. Hvor tar de det fra? Akademiet? Noe annet? Pengene, altså.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Kagain on June 07, 2021, 16:02:23 PM
Quote from: Lasaron on June 07, 2021, 15:46:43 PMUsikker på hvilken tråd, men det gjelder den nye assistenttreneren. Det ser ut til at han bare skal være tilknyttet A-laget. Altså, mer ressurser til A-laget siden Tom Mangersnes også var i Akademiet. Hvor tar de det fra? Akademiet? Noe annet? Pengene, altså.

Jeg syns det er interessant at alle som hjelper til får tittel assistenttrenere, men greit nok. Det er da denne Andrea Loberto det er snakk om. Jeg ser at BA i sin artikkel peker på følgende spennende faktum:

"Loberto har tidligere jobbet med Ingebrigtsen i Rosenborg og med trenerkollegaen Eirik Horneland i Haugesund. Italieneren har erfaring fra en rekke norske klubber og har vært hovedtrener i Fredrikstad"

https://www.ba.no/brann-ansetter-ny-assistenttrener/s/5-8-1627988

"Han kommer inn i en assistentrolle og skal ha ansvar for analyse, men han vil også være delaktig på treningsfeltet. Der vil han jobbe med utviklingen av laget, men også tett med oppfølgingen og utviklingen av enkeltspillere"

Kan det tenkes at KI med det han sier om utviklingen av laget også tenker som en del av Brannakademiet?
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on June 10, 2021, 09:22:42 AM
David Wolfe er syk. Ute på ubestemt tid. Minst to uker.
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Superjack on June 10, 2021, 12:04:54 PM
Leste artikkelen. Hørtes huff ut. Spinalprøve kan gi ganske seriøse ettervirkninger, sett det selv i nær familie med flere uker ute av drift etterpå.  Ønsker han god bedring
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Corran on June 10, 2021, 22:33:26 PM
Virkelig synd og dårlig timing.
Kunne fått enda mer spilletid neste 2 kampene hvor Taylor er i EM
Title: Re: Sesongen 2021
Post by: Lasaron on June 16, 2021, 18:53:15 PM
Sarpsborg med småstygt tap i kveld, og Godset med styggestygt tap. Bra for oss.