Brann Bataljonen Bergen

Forumoversikt => Brann => Topic started by: Herman1 on November 26, 2014, 21:42:37 PM

Title: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on November 26, 2014, 21:42:37 PM
Orker bare å starte med et par korte ord i en tråd jeg tror kan bli både nyttig og interessant.
En opprensking må åpenbart til for å bygge opp igjen alt det som ligger nede og er knust i dag.

A: ?n ting er man vel nærmest unisont enige om: RBH må gå.

B: Norling har utvilsomt gjort en dårlig jobb med laget, men jeg er villig til, selv på en dag som dette, å gi ham noe mer tid til å bygge et nytt Brann-lag og en ny tropp.

Jeg har helt tiden hatt troen på Norling og det han står for, selv om troen er blitt suksessivt svekket mot slutten av en forferdelig sesong.
Derfor tillater jeg meg å stille følgende "krav" til Brann-treneren:

1.Brann M? rykke rett opp til Eliteserien forestående sesong.
2:Vi må se en klar bedring i både spillestil og poengfangst, allerede i første halvdel av 2015-sesongen.
3:Vi må se en klar styring mot en mer sammensatt og komplett tropp og første-ellever

C: Jeg ønsker ikke å se styret trekke seg.

D: Brann-ledelsen må foreta en full gjennomgang av økonomi og budsjetter med det formål å vri over på en sunnere økonomisk drift hvor vi får mer "fotball" ut av enhver krone.
Spillernes lønningsposer må i større grad enn nå reflektere hva den enkelte spiller bidrar med på laget.
-Obligatorisk lønnsreduksjon for alle ledere i administrasjonen må besørges snarest.

E: Vi må ansette en sportslig leder for å sikre en større kontinuitet i spillestil og for å øke kompetansen på spillerkjøp- og -salg.

F: Brann må i den grad det er mulig holde på den gode stammen av lokale talenter og bygge et nytt lag rundt disse.

G: Sportsklubben må søke tilbake til verdiene formulert under Mjeldes tid i Brann.

H: Vi supportere må bli mer systematiske og proaktive i å uttrykke og få gjennomslag for endringer rundt verdier og driftene, herunder organiseringen av Sportsklubben, hvor vi mener ledelsen trår konsekvent feil på viktige felt.
-Bataljonen må i større grad enn nå "ta tak" og ansvar i forbindelse med dette.

For å nevne noe...Kjør debatt!

Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 01, 2014, 11:57:50 AM
1 Ny trener. Nordling er naiv, uvillig til ta innover seg virkeligheten : dårlig forsvar, omstendelig oppbygging, få om noen kontringer overhodet, inneffektiv, feilbruk av spillere. Han har flere ganger sagt at det er uaktuellt å endre seg, nylig sa han til en nettavis at hvis han måtte det så han ingen vits i å fortsette, dette er jo oppskriften på å bli værende i 1 divisjon, lenge.

2 Stans i spillersalg/avganger, 4 mann er nok,5 med MP, Fakiri, Jonsson, Sævarson og Moisov er faktisk en backrekke. Man kan lite gjøre om Pedersen forsvinner, resten er på kontrakt og må holdes på om det ikke kommer et knallbud på Badj, men hvem får de pengene ? Mohn ?

3 Mer mengdetrening uansett trener, det går på fysikk, hurtighet og oksygenopptak, hvorfor taper de så mange luftdueller, unødvendig å ikke være topp 3 på kondis og mengde.

4 Matche mot best mulig motstand for å opprettholde tempo, men kan bli vrient å fa slike treningskamper, verd et forsøk. RBK og Molde bør være lag man bør prøve å møte i oppkjøringen.

5 Prøve å styrke laget, uten penger. Speide etter gratisspillere på sentral midtbane og venstrekant/ venstreback, dessuten kan det trenges både fart i laget og en høy spiss om Azar skal spille stopper. I 1 divisjon vil mange kamper være stanging mot et forsvar og en plan B må kunne iverksettes med høye baller de sist 25 minuttene.

6 Prioritere knallhardt a-laget, dvs når man har valget mellom å la noen i troppen spille 3 divisjonskamp i forkant av a-kamp må disse slippe 3 divisjon, selv når det er snakk om innbyttere.

7 På LANG sikt trengs selvsagt en opprydding med ny sportssjef og gjerne ny daglig leder, men så lenge man kan holde RBH vekke fra allt sportslig kan det vente.

8 Dumpe priser, flest mulig folk og mest mulig publikumsstøtte kan være det lille ekstra som skal til.

9 Unngå flere tulletabber over hele linjen, ingen konserter, holde igjen halvskadde spillere som tas ut til diverse landslag om det er det minste tvil om skaden kan forværres.

10 Forlange at ny trener eller trenerteam alltid foretar grundige undersøkelser av motstanders styrker, håpløst å dra til Fosshaugane uten å ha en plan mot luftstyrke er et skrekkeksempel.

11 Uavhengig av ny treners navn, forlange mengdetrening i perioden 1.12-1.1 slik at ny trener overtar en tropp med kondisen i orden så man slipper å bruke hele januar på å komme ajour.

12 Holde øyne og ører åpne i lokalmarkedet, finnes det et talent der ute de mener er god nok må det kommuniseres spilletid, ikke "plass i 3 divisjon" det frister ingen så lenge det er 3-4 lang på nivå 2 i byen.

En ny trener bør få kort kontrakt, men med lovnad om forhandlinger utpå høsten, så man slipper f eks en treårskontrakt til f eks en Tørum eller Perry som etter 20 serierunder har klart å plassere sitt lag på en intetsigende 7 plass....
Jobbe mot NFF's forslag om 10/12 lag, færre kamper gir ikke mer men mindre inntekter og nåløyet blir trangere. Være ytterst ydmyk overfor folk mht biletter, rabatter og lignende .

Selv om 99% er enig i at RBH har gjort en slett jobb kan fokuset på dette på kort sikt overskygge primærmålet om opprykk, RBH kan man sikkert få vingeklippet på et vis uansett, hvis han holdes fullstendig borte fra SPORT kan man leve med ham inne på et kontor likevel, kanskje Mohn vil fortsette å støtte laget enda mer da. ( Siden TIL er oppe vil han kanskje bruke mer på Brann ? )

STOPP av spillersalg er dyrt, men det hele kan bli mye verre om man lar det skure og gå, smitteeffekt, går han vil jeg gå. Nesten alle har kontrakt så det er bare å se NEI.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: SK on December 01, 2014, 13:18:48 PM
1.RBH må gå

Før dette har skjedd, er det ikke vits å legge til flere punkter på listen.

Norling kan få en sjanse til, men hvis han ikke leverer fra første stund i 2015 og vi fremstår som en klar opprykkskandidat, bør han få avløsning innen sommeren.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Juve on December 01, 2014, 13:33:01 PM
1. RBH SKAL G?! Blir ikke ro i klubben før han har pakket sakene sine og forlatt Stadion. Synd han ikke evner å se det selv. Han må jo vel få med seg all oppstyret som har vært rundt han nå den siste tiden!

2. Barmen sa de rette ordene før årsmøte, men hans handlinger og kommentarer til media i ettertid har  nesten vært til det flaue å høre på! Ser ikke ut som han har forstått alvoret, der han karakteriserte siste kampen mot Mjøndalen som en fest og det var Mjøndalen som hadde presset på seg og som hadde alt å tape! Forstå det den som vil, men for meg langt utenfor sunn fornuft og logisk tankegang. Jeg kan ikke se at en mann med sånne oppfatninger kan lede en storklubben som Brann. Trekk deg Barmen!

3. Ansett en sportssjef. Det siste punktet må skje etter at RBH er ute av klubben. Ser at RBH og Barmen prøver desperat å få inn sportsjef nå, sikkert for å redde RBH sin ræv nok en gang!

VIKTIGSTE er at Roald Bruun-Hanssen forlater klubben. Da kan vi begynne å se framover igjen...
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 01, 2014, 13:37:34 PM
? vente helt til sommeren, f eks 1 juli er gambling, om de ligger i tet vil han jo ikke sparkes, så kan de rakne som i år, om de ligger 3-4 poeng under direkteopprykk vil han få fortsette, og det er heller ikke bra nok, tror nok de må lede med 6-7 poeng før en kan håpe at han ikke vil rote det til.

Et knippe kritikere :

Mot MIF, nivå 2 nr 3

Mot Mjøndalen valgte han Jakob Orlov som indreløper. Det var ingen suksess, og det var ikke fordi ikke Orlov prøvde. Men Orlov er en typisk spiss som har sine klare begrensninger lenger tilbake på banen. Brann-toppscoreren ble brukt i en lignende posisjon i en treningskamp, men det var mot et redusert Fana-lag. Jeg klandrer ikke Orlov for en svak kamp. Det er Norling sitt ansvar å plassere spillere der de hører hjemme. Der har han bommet gang på gang, og det var også en av årsakene til den tafatte forestillingen i går.

Hvordan Norling kunne velge Orlov i stedet for en formsterk spiller som Kasper Skaanes i en indreløperrolle der Skaanes briljerte da han kom inn mot Haugesund, er nesten ikke til å tro. Brann-treneren burde byttet Orlov med Skaanes ved pause, men i stedet valgte han å ta ut Stephane Badji.

Vel sinker Badji Brann-fremdriften til tider, men han er til tross for det en så viktig spiller at Brann trenger ham for å demme opp for motstanderne. Bevisene på Norling-blemmene fikk vi etter sidebytte da Skaanes storspilte, og Brann ga fra seg midtbane-initiativet da nesten 15.000 ventet seg et stormløp mot Mjøndalen-målet.

Falt sammen uten Badji

Der og da var en kraftspiller som Badji savnet. Erik Midtgarden har aldri slått til i eliteserien for verken Lillestrøm eller Odd, men søndag fikk han så mye tid og rom at han så ut som en eliteseriespiller i ypperste klasse. Det sier litt om hvordan Brann-midtbanen falt sammen uten Badji på banen.

Amin Askar har i flere kamper på rad spilt på venstrekanten, uten suksess. Han er høyrebeint og trives ikke i en rolle han verken behersker offensivt eller defensivt. Til tross for det har Askar fått fornyet tillit, og i går ble han en slags syndebukk da han fra sin uvante posisjon sendte en klarering rett i beinene til målscorer Diomande.

Mot Start, en middelmådighet.

Branns plan før kamp var å spille rundt, gjennom og over Start. Det høres vakkert ut, men gjennomførelsen sto ?? nok en gang ?? til stryk. Norling er opptatt av sine spillemessige prinsipper. Han mener at Brann bør styre kampene og vinne via sin kvalitet, og sine bedre ferdigheter enn motstanderne.

Kun poengene som betyr noe

Problemet er at Brann ikke har spillere som kan brodere seg ut fra eget forsvar, og spille ut et lag som Start. At sørlendingene kom i en defensiv 4-5-1-formasjon, var opplest og vedtatt på forhånd.  Brann hadde ikke våpen til å spille ut et godt organisert Start-forsvar. Brann spilte seg til en stor sjanse før pause, og Brann fortsatte i samme spor etter sidebytte.

Helt til 0-2-scoringen kom. Da forsvant prinsippene! Azar Karadas ble sendt på topp, Brann spilte med tre mann bak, og Brann skapte et skikkelig trykk foran Start-keeperen. Så da spør jeg Rikard Norling, hvorfor kan du ikke bare starte kampen på den måten med en enkel spillestil? Så får finspillet komme når og hvis det kommer. Nå er det kun poengene som betyr noe.

Jeg har også stilt spørsmål en rekke ganger ved valget av Daniel Mojsov som venstreback. Dessverre var Mojsov nok en gang involvert i baklengsmålene. Ved 0-1 var han direkte feilplassert. Før den andre Start-scoringen mistet han ballen etter en merkelig manøver. Daniel Mojsov er en kriger på banen, og en bra midtstopper.

Men som venstreback mistrives han så synlig at jeg undres over at Norling og de mange assistentene hans ikke kan se problemet, og gjøre noe med det.

mer fra publikum, ikke pressen:

Den svenske spillestilen, godt demonstrert i kampen mellom Sverige og Montenegro, er omstendelig med mange pasninger i bakre ledd og forsøk på å spille seg gjennom på kantene. Først det siste kvarteret da et fysisk tøftspillende Montenegro hadde utlignet snudde svenskene til et mer direkte spill. Brann under Norling forsøker på det samme, men vi har ingen Zlatan på topp eller kvaliteter hos spillerne som forsvarer den spillestilen. Tore Strand har i motsetning til mange av kommentatorene under, lang erfaring som spiller og med analyse av fotballkamper. Han har nok bra peiling på hvor skoen trykker i Brann. Fra godstolen observeres det samme som tidligere i sesongen. På grunn av alle vekslingene og posisjonsbyttene er Brann ikke et godt nok samspilt lag. I tillegg er vi, både publikum og den sportslige ledelse i Brann, nødt til å innse at innkjøpene av spillere de siste sesonger ikke har gitt et løft for Brann, men dessverre det motsatte. Marcus Pedersen er en kraftbunt, men han har i sin nåværende form et uvennskapelig forhold til ballen. Han klarer ikke å få kontroll på ballen eller drible av motstandere eller sende en frigjørende pasning til sine medspillere. Stort sett ligger han sprellende på bakken. Huseklepp har stagnert i utviklingen og ser ikke ut til å ha mer å by på. Orlov er ujålete og hardt arbeidende, men teknikken er ikke på eliteserienivå. Hanstvedt er ferdig på toppnivå og nå så langsom at han kan ikke fortsette selv om det skulle bli 1. divisjon neste år. Badji er klart beste fotballspiller på Brann akkurat nå, men også den som vil gi mest penger i kassen om han selges. Mojsov er en "loose gun on the deck" og risikoprosjekt å ha på banen - må selges etter sesongen! Hva kommer til å skje på førstkommende onsdag? Vil Norling klare å komponere et lag med sting i, som tar hjem seieren og dermed sørger for fortsatt eliteseriespill?

Strand har mange gode poenger og han var faktisk kritisk til Norling sin spillestil og coaching allered i april. Det er ingen enkeltperson som har hele skylden for Branns elendighet, men Norling må ta en stor del av ansvaret.
Men skal en evaluere Norling så må en se på hvilke arbeidoppgaver en trener har. En trener skal bla.

1) Motivere og inspirere spillerne
2) Ta ut et lag som har komplementære egenskaper og som spiller sammen
3) Ha et spillesystem som tar utgangspunkt i spillernes ferdigheter og fotballsforståelse
4) Ha en god kampanalyse slik at en gjør riktige rekk foran og under kamp
5) Gjøre bytter som kan endre et kampbilde
6) Ha en klar filosofi som lar seg implementere og som gir resultater.

Så kommer spørsmålet: Har Norling klart dette?
En trenger ikke å være rakettforsker for å konkludere med at Norling har feilet stygt på de fleste av disse punktene, og han evner i svært liten grad å endre kurs, en kurs som ser ut til at SKB spiller i første divisjon til neste år ( Jeg håper inderlig at jeg tar feil på det siste pkt)
Når det gjelder spillerne så er de heller ikke hodeløse individer. De må jo også gå i seg selv slik at de ikke blir en skam for sin lønn og sin by. Den sportslige ledelsen i klubben og sansynligvis det medisinske støtteapparatet bør også se seg selv i speilet.

Tore Strand, Tom Nordli, TV-kommentatorer og menigmann har alle vært ute og kalget likeså Bergersen i BA


Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Lasaron on December 01, 2014, 14:57:47 PM
Dette må skje, i denne rekkefølgen:

1. Spark RBH
2. Innkall til ekstraordinært årsmøte.
3. Fatte vedtak om hvordan Brann skal spille, både på senior og aldersbestemt nivå.
4. Hente inn en sportssjef som står for slik fotball, som kan tenke seg å bo i Bergen lenge.

Norling kan fortsette hvis spillerne ønsker ham. Han bør også være mer tilstedeværende. Hvis Norling ikke ønsker å ha sportssjef over seg, kan han si opp. Dermed slipper Brann å betale etterlønn.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: krakra on December 01, 2014, 15:01:28 PM
?rsmøtet skal ikke fatte vedtak om hvordan Brann skal spille.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 01, 2014, 15:12:06 PM
Quote from: Lasaron on December 01, 2014, 14:57:47 PM


Norling kan fortsette hvis spillerne ønsker ham. 


Redd det blir 1 divisjon i 2016
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: pidre on December 01, 2014, 15:15:21 PM
Quote from: krakra on December 01, 2014, 15:01:28 PM
?rsmøtet skal ikke fatte vedtak om hvordan Brann skal spille.


Tja, det kan vel fattast vedtak om retningslinjer for korleis SKB skal spille, eller?
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Lasaron on December 01, 2014, 17:01:31 PM
Quote from: krakra on December 01, 2014, 15:01:28 PM
?rsmøtet skal ikke fatte vedtak om hvordan Brann skal spille.


1. Mener du det skal ligges et vedtak om spillestil til grunn?
2. Hvis ja på 1, hvem bør vedta, og hvorfor?
3. Hvis nei på 1, hvorfor ikke?

Jeg kan for ordens skyld svare selv.

1. Ja. Det blir da lettere å ha en rød tråd fra talentarbeidet og opp til A-laget. Det minsker også risikoen for at vi må skifte ut store deler av stallen ved trenerskifter. Dessuten gir det identitet. Det er viktig å presisere at et slikt vedtak ikke må være detaljert.
2. Medlemmene. Alternativet er vel styret, som relativt sett forandrer seg mer fra år til år enn medlemsmassen som gidder å møte opp gjør. Et slikt vedtak vli legge føringer for klubbens arbeid i mangfoldige år fremover. Da er det galt om det styret som tilfeldigvis er akkurat når det skal vedtas, skal bestemme. Et slikt vedtak må forankres, som tåkefyrsten ville sagt.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: SK on December 01, 2014, 17:05:03 PM
?rsmøtet skal konsentrere seg om helt andre ting enn spillestil. Det ville vært helt oppsiktsvekkende hvis de hadde blandet seg inn i dette.

Tviler på at særlig mange trenere hadde giddet å trene oss hvis det hadde vært slik at årsmøtet skulle diktere spillestilen. Spillestil er trenerens soleklare oppgave.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: krakra on December 01, 2014, 17:08:04 PM
Quote from: Lasaron on December 01, 2014, 17:01:31 PM
Quote from: krakra on December 01, 2014, 15:01:28 PM
?rsmøtet skal ikke fatte vedtak om hvordan Brann skal spille.


1. Mener du det skal ligges et vedtak om spillestil til grunn?
2. Hvis ja på 1, hvem bør vedta, og hvorfor?
3. Hvis nei på 1, hvorfor ikke?

Jeg kan for ordens skyld svare selv.

1. Ja. Det blir da lettere å ha en rød tråd fra talentarbeidet og opp til A-laget. Det minsker også risikoen for at vi må skifte ut store deler av stallen ved trenerskifter. Dessuten gir det identitet. Det er viktig å presisere at et slikt vedtak ikke må være detaljert.
2. Medlemmene. Alternativet er vel styret, som relativt sett forandrer seg mer fra år til år enn medlemsmassen som gidder å møte opp gjør. Et slikt vedtak vli legge føringer for klubbens arbeid i mangfoldige år fremover. Da er det galt om det styret som tilfeldigvis er akkurat når det skal vedtas, skal bestemme. Et slikt vedtak må forankres, som tåkefyrsten ville sagt.
Nei, jeg mener i utgangspunktet ikke at det skal ligge noe vedtak om spillestil til grunn. Selv om jeg mener klubben bør ha en forståelse for hvordan laget skal spille syns jeg ikke et låsende vedtak er rett.

Dersom man skulle gjennomført en slikt vedtak sier det seg selv at det måtte blitt gjennomført av styret. De har langt bedre forutsetninger til å skaffe seg grunnlag for å fatte et slikt omfattende vedtak gjennom prossesser og hjelp fra kompetansepersoner i administrasjonen enn årsmøtet.

?rsmøtet skal ikke fatte låsende vedtak på detaljnivå. Det er ikke årsmøtets oppgave, og det har ikke årsmøtet forutsetninger for å gjøre. Det er en grunn til at vi har et styre.

Hvert år dukker det opp forslag for hva årsmøtet skal gjøre som jeg mener bærer preg av at folk ikke skjønner hva et årsmøte er, og ikke tenker igjennom konsekvensene av sine forslag.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Ricky on December 01, 2014, 17:45:35 PM
Quote from: Herman1 on November 26, 2014, 21:42:37 PM
Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?


Masse penger.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Lasaron on December 01, 2014, 18:22:44 PM
Quote from: krakra on December 01, 2014, 17:08:04 PM
Quote from: Lasaron on December 01, 2014, 17:01:31 PM
Quote from: krakra on December 01, 2014, 15:01:28 PM
?rsmøtet skal ikke fatte vedtak om hvordan Brann skal spille.


1. Mener du det skal ligges et vedtak om spillestil til grunn?
2. Hvis ja på 1, hvem bør vedta, og hvorfor?
3. Hvis nei på 1, hvorfor ikke?

Jeg kan for ordens skyld svare selv.

1. Ja. Det blir da lettere å ha en rød tråd fra talentarbeidet og opp til A-laget. Det minsker også risikoen for at vi må skifte ut store deler av stallen ved trenerskifter. Dessuten gir det identitet. Det er viktig å presisere at et slikt vedtak ikke må være detaljert.
2. Medlemmene. Alternativet er vel styret, som relativt sett forandrer seg mer fra år til år enn medlemsmassen som gidder å møte opp gjør. Et slikt vedtak vli legge føringer for klubbens arbeid i mangfoldige år fremover. Da er det galt om det styret som tilfeldigvis er akkurat når det skal vedtas, skal bestemme. Et slikt vedtak må forankres, som tåkefyrsten ville sagt.
Nei, jeg mener i utgangspunktet ikke at det skal ligge noe vedtak om spillestil til grunn. Selv om jeg mener klubben bør ha en forståelse for hvordan laget skal spille syns jeg ikke et låsende vedtak er rett.

Dersom man skulle gjennomført en slikt vedtak sier det seg selv at det måtte blitt gjennomført av styret. De har langt bedre forutsetninger til å skaffe seg grunnlag for å fatte et slikt omfattende vedtak gjennom prossesser og hjelp fra kompetansepersoner i administrasjonen enn årsmøtet.

?rsmøtet skal ikke fatte låsende vedtak på detaljnivå. Det er ikke årsmøtets oppgave, og det har ikke årsmøtet forutsetninger for å gjøre. Det er en grunn til at vi har et styre.

Hvert år dukker det opp forslag for hva årsmøtet skal gjøre som jeg mener bærer preg av at folk ikke skjønner hva et årsmøte er, og ikke tenker igjennom konsekvensene av sine forslag.


Med vedtak om spillestil mener jeg ikke formasjon. Jeg mener heller ikke detaljerte ting som at man skal spille seg ut av forsvar til enhver pris, eller man skal legge stor vekt på dobling på kant eller lignende. Jeg mener ikke bevegelsesmønster osv. Disse tingene blir opp til den til enhver tid sittende trener.

Det jeg mener er at det skal stå i Brann sine statutter (eller lignende) at Brann skal spille "offensiv og ballbesittende" fotball, eller "gjennombruddshissig og fysisk" fotball, eller "defensiv og destruktiv" fotball. Osv.
Med forslaget om "offensiv og ballbesittende" fotball ville det for eksempel vært uaktuelt å hente Steinar Nilsen eller Rune Skarsfjord i sin tid.
Forøvrig har jeg grunngitt lenger oppe hvorfor jeg syns det er en god idé.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Hatleking on December 01, 2014, 18:35:42 PM
Ein bør leggje ein ny strategiplan.

2015: Rykke rett opp igjen ved å dominere første divisjon og spele eige spel med eit ungt og framtidsretta lag.
2016: ?vre halvdel i TL, omstilling frå divisjonen under og opp. Mange unge vil forbetre seg, og ein treng ikkje byte ut så mykje av stallen.
2017+: Medaljar+
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Nixon on December 01, 2014, 18:46:44 PM
Quote from: SK on December 01, 2014, 17:05:03 PMTviler på at særlig mange trenere hadde giddet å trene oss hvis det hadde vært slik at årsmøtet skulle diktere spillestilen. Spillestil er trenerens soleklare oppgave.


Dette er vel slett ikke uvanlig. Det er mange klubber som har en fast formasjon og så ansetter man trenere eller managere som kan videreføre dette. Jeg innbiller meg at det ofte er lag som fokuserer på talentsatsing som gjør dette for at de yngste skal trene og spille kamper i samme formasjon som A-laget. Da kan jo ikke A-laget bytte spillestil etter hva hovedtreneren ønsker. For da utvikler man spillere som kanskje ikke passer inn når de når senioralder.

Det var en lengre sak om underet Southampton i VG på lørdag. Da ble denne strategien nevnt som en av hovedgrunnene til suksessen de siste par årene. Og en storklubb som Ajax gjør det vel også sånn?

Men helt enig at det ikke er årsmøtet som skal legge grunnlaget for en slik strategi. Man kan ikke legge en såpass stor del av klubben sin fremtid i hendene til et møte der utfallet kan vippe alle veier avhengig av hvem som mobiliserer akkurat den kvelden.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: krakra on December 01, 2014, 18:54:40 PM
Enig. Plutselig ender vi opp med at vi er låst til å spille fysisk og hardtkjempende fotball fordi noen som mener det gir best resultater mobiliserer og får det vedtatt. Skal man vedta en spillestil må det ligge mer bak enn dagsformen til de som stiller på årsmøte og tilfeldigheter ved hvem som møter sterkest.

At klubben har en egen spillestil som er en rød tråd er greit nok. Jeg mener at klubbens, kompetente, sportslige ledelse må få utvikle denne stilen. Når man har funnet noe man liker, så kan styret velge å dyrke denne stilen gjennom fremtidige ansettelser av spillere, trenere og ledere. Det var ikke styret som vedtok hvordan Godset skal spille, og Deila som føyet seg. For meg handler det mer om å utvikle en kultur, enn å komme med bindende vedtak.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Henki on December 01, 2014, 18:58:26 PM
Quote from: krakra on December 01, 2014, 18:54:40 PM

At klubben har en egen spillestil som er en rød tråd er greit nok. Jeg mener at klubbens, kompetente, sportslige ledelse må få utvikle denne stilen. Når man har funnet noe man liker, så kan styret velge å dyrke denne stilen gjennom fremtidige ansettelser av spillere, trenere og ledere. Det var ikke styret som vedtok hvordan Godset skal spille, og Deila som føyet seg. For meg handler det mer om å utvikle en kultur, enn å komme med bindende vedtak.


Kultur er vel selve nøkkelbegrepet her. Og til det trenger man en kompetent sportsdirektør som kan være i klubben over tid.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: dokken on December 01, 2014, 20:56:20 PM
Det passer kanskje bra å legge ut denne her:

https://www.facebook.com/events/384878841666777/

Debatt med tittel "Hva nå, Brann?" på Hovedbiblioteket onsdag kveld. Tror det selges øl.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 01, 2014, 21:30:33 PM
Quote from: krakra on December 01, 2014, 15:01:28 PM
?rsmøtet skal ikke fatte vedtak om hvordan Brann skal spille.


Foreligger det ikke et årsmøte-vedtak på at Brann skal spille 4-4-2?
Eller var dette bare et forslag som ikke ble banket gjennom?
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 01, 2014, 21:32:39 PM
Quote from: Lasaron on December 01, 2014, 14:57:47 PM
Dette må skje, i denne rekkefølgen:

1. Spark RBH
2. Innkall til ekstraordinært årsmøte.
3. Fatte vedtak om hvordan Brann skal spille, både på senior og aldersbestemt nivå.
4. Hente inn en sportssjef som står for slik fotball, som kan tenke seg å bo i Bergen lenge.

Norling kan fortsette hvis spillerne ønsker ham. Han bør også være mer tilstedeværende. Hvis Norling ikke ønsker å ha sportssjef over seg, kan han si opp. Dermed slipper Brann å betale etterlønn.


Enig. Hvis han motsetter eg en sportsdirektør nå som situasjonen er som det er kan han bare trekke seg.
Vi et nødt til å ta grep!
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 01, 2014, 21:37:58 PM
Quote from: SK on December 01, 2014, 17:05:03 PM
?rsmøtet skal konsentrere seg om helt andre ting enn spillestil. Det ville vært helt oppsiktsvekkende hvis de hadde blandet seg inn i dette.

Tviler på at særlig mange trenere hadde giddet å trene oss hvis det hadde vært slik at årsmøtet skulle diktere spillestilen. Spillestil er trenerens soleklare oppgave.


Det går vel an å ha et vedtak på at eks. Brann skal spille offensiv, ballbesittende fotball uten å definere videre formasjon et.c.?
Har ikke RBK et vedtak på å spille 4-3-3? Eller kanskje det er er snakk om en uoffisiell "regel".
De har vel eksperimentert med litt forskjellige formasjoner, men det seg ut som at de hele tiden vender tilbake til 4-4-3, gjerne etter press fra supportere og gamle helter.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 01, 2014, 21:39:01 PM
Quote from: Ricky on December 01, 2014, 17:45:35 PM
Quote from: Herman1 on November 26, 2014, 21:42:37 PM
Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?


Masse penger.


Skal vi spleise? ;)
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 01, 2014, 21:40:47 PM
Kritikk mot Brann som er uten en sportssjef:


http://www.bt.no/100Sport/fotball/forstediv/--Hinsides-fornuft-at-Brann-ikke-har-sportssjef-477711_1.snd (http://www.bt.no/100Sport/fotball/forstediv/--Hinsides-fornuft-at-Brann-ikke-har-sportssjef-477711_1.snd)
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Henki on December 01, 2014, 22:02:15 PM
Hvilken kandidat til sportsdirektørjobben var det de fikk nei av i mars?
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Lasaron on December 01, 2014, 22:33:16 PM
Quote from: krakra on December 01, 2014, 18:54:40 PM
Enig. Plutselig ender vi opp med at vi er låst til å spille fysisk og hardtkjempende fotball fordi noen som mener det gir best resultater mobiliserer og får det vedtatt. Skal man vedta en spillestil må det ligge mer bak enn dagsformen til de som stiller på årsmøte og tilfeldigheter ved hvem som møter sterkest.

At klubben har en egen spillestil som er en rød tråd er greit nok. Jeg mener at klubbens, kompetente, sportslige ledelse må få utvikle denne stilen. Når man har funnet noe man liker, så kan styret velge å dyrke denne stilen gjennom fremtidige ansettelser av spillere, trenere og ledere. Det var ikke styret som vedtok hvordan Godset skal spille, og Deila som føyet seg. For meg handler det mer om å utvikle en kultur, enn å komme med bindende vedtak.

Det ville selvsagt vært en katastrofe om årsmøtet hadde sagt at Brann skal spille uattraktiv fotball, men det er noe jeg ser på som totalt urealistisk.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: krakra on December 01, 2014, 22:35:51 PM
Hva som er uattraktiv fotball er det delte meninger om og jeg vil at Brann skal utvikle sin stil utifra faglige vurderinger av kompetente mennesker. Ikke utifra hvem som klarte å få fri fra jobb og familie til å stemme over hvordan Brann skal spille.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: dragn on December 01, 2014, 22:36:36 PM
Quote from: Henki on December 01, 2014, 22:02:15 PM
Hvilken kandidat til sportsdirektørjobben var det de fikk nei av i mars?


Ifølge bt eller ba var dem visstnok i snakk med Tørum
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: krakra on December 01, 2014, 22:42:15 PM
Har de snakket med Joachim Jonsson? Ikke sikkert han vil, ikke sikkert han passer inn, men han burde jo være en opplagt kandidat. Faglig sterk, godt kontaktnett, bevist kvalitet på overgangsmarkedet og en litt mer kynisk type blqnt alle ja-menneskene.

Det snakkes jo mye om at Brann unngår tøffe typer som kan utfordre alfahannene i dagens Brann. Jeg opptatter det som litt halvfleipete, men jeg lurer på i hvir stor grad det stemmer. Hvor bevisst styret og Bruun unngår kandidater som kan oppfattes for utfordrende. Særlig for de mindre kompetente. Det hadde vært interessant å vite hva slags kandidater Brann har vurdert, hvem de har forkastet og hvorfor.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 02, 2014, 07:48:01 AM
Bergen har liten konkurranse fra andre idretter, fotball er enerådende.

Kommunen gjør intet, Mohn har bygget baner over en lav sko. Kommunen bygger svømmebasseng for 3-4 svømmere og lager haller for småidretter.

M? Bergen bare ha en innendørshall, Vestlandshallen , som Mohn bidro på ?  Siden byen er landets neststørste og fotball er sport nr 1 bør det MINST være en i søndre bydel også, f eks Mindeområdet.

Mohn har anlagt flere kunstgressbaner, nå er det påtide at kommunen spytter i.

Hvorfor er Bergen dårligst i Skandinavia på gressbaner, en trenger noen av dem også i et toppfotballperspektiv.

Hvorfor skjer det intet på Nymark nord som har ligget brakk i flere år ?

Den nye hallen på Sotra er jo en glimrende ide, flerbrukshall med kunstgress, litt liten, men det får gå.

M? allt være så gedigent og flott når det først skal lages baner ? Det viktigste er vel at det er en hall og bra kunstgress der. Hadde man vært litt mer nøktern kunne man hatt 3-4 slike noe mindre haller til trening og kamp, publikumsmatchene får være i Vestlandshallen.

Et toppanlegg for fotball hadde passet bra i Bergen siden byen er fotballby og ikke skiby. Et komplett TRENINGSANLEGG med 2 gressbaner, 2 kunstgressbaner, treningsstudio og alle faciliteter.

Men nei, allt slikt legges til ?stlandet eller Trondheim fordi vi har nek som politikere, de klarer verken å tigge til seg veipenger eller noe, Bergen avspises knapt nok med sin rettmessige del av tippemidlene.

Fana stadion var landets andre varmekabelbane ( etter Briskeby ) og fra 1971 var det et fortrinn for Brann og byen. Noen smartinger slo av strømmen på 80-tallet en gang.

Ekeberg, Ranheim mfl er ansamlinger av baner Bergen bare kan drømme om.

Alle de pengene kommunen har "spart" pga Mohn går til tulleidretter, fotballen bør kreve mer nå, en mann kan ikke gjøre allt.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Elfakiri on December 02, 2014, 08:50:49 AM
Quote from: dokken on December 01, 2014, 20:56:20 PM
Det passer kanskje bra å legge ut denne her:

https://www.facebook.com/events/384878841666777/

Debatt med tittel "Hva nå, Brann?" på Hovedbiblioteket onsdag kveld. Tror det selges øl.


Dit skal eg. Tror det kan bli en interessant debatt. 
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Henki on December 02, 2014, 10:32:58 AM
http://www.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/Brann-styrets-nestleder-og-Cato-Guntveit-gir-seg-477798_1.snd

Guntveit og Sætre tar ikke gjenvalg. Guntveit setter vel ikke veldig dype spor etter seg.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: dudo on December 02, 2014, 10:34:15 AM
De bør kanskje trekke seg umiddelbart om vi kan tromme sammen en ekstraordinær generalforsamling? Slik at det nye styret kan være med fra starten av?
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 02, 2014, 12:10:28 PM
Quote from: dudo on December 02, 2014, 10:34:15 AM
De bør kanskje trekke seg umiddelbart om vi kan tromme sammen en ekstraordinær generalforsamling? Slik at det nye styret kan være med fra starten av?


Er det egentlig nødvendig? Hvis årsmøtet uansett avholdes i februar.
P.S. hvis man har meldt seg inn som medlem i Sportsklubben og enda ikke har stemmerett, har man likevel talerett?
Ikke det at jeg har tenkt å gripe ordet der, men.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: dudo on December 02, 2014, 12:17:32 PM
Starten er nå. Ikke i mars!
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 02, 2014, 12:27:56 PM
Quote from: dudo on December 02, 2014, 12:17:32 PM
Starten er nå. Ikke i mars!


Joda, jeg ser jo den. Ventet i grunn på en slik kommentar. ;)

Men skal man hente inn kandidater gjøres jo dette som regel etter en prosess over noe tid hvor man arbeider med flere alternativer parallelt.
Ideelt skulle evt. erstattere ha tuslet i gangene allerede, men jeg vil heller bruke noen uker ekstra og få inn rette vedkommende.

Og ingen har jo trukket seg enda, i hvert fall ikke lederne VI ønsker skal trekke seg.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 02, 2014, 12:39:19 PM
Jeg må redigere mitt første innlegg i denne tråden.

*I tillegg til at RBH må gå, ønsker jeg nå også at Barmen trekker seg.
Var positiv til ham til å begynne med, men nå fremstår han mer som en "propp" i systemet.
En hemsko for helt nødvendige endringer Brann må foreta i tiden som kommer.

*Jeg vil for øvrig fremdeles beholde Norling, inntil videre.
Uteblir resultatene etter 2015-sesongens første halvdel må også Norling gå.

*I tillegg må vi ansette en sports-direktør. Setter Norling seg på bakbena i den sammenheng må han sparkes.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Lasaron on December 02, 2014, 16:20:31 PM
Quote from: Herman1 on December 02, 2014, 12:39:19 PM
Jeg må redigere mitt første innlegg i denne tråden.

*I tillegg til at RBH må gå, ønsker jeg nå også at Barmen trekker seg.
Var positiv til ham til å begynne med, men nå fremstår han mer som en "propp" i systemet.
En hemsko for helt nødvendige endringer Brann må foreta i tiden som kommer.

*Jeg vil for øvrig fremdeles beholde Norling, inntil videre.
Uteblir resultatene etter 2015-sesongens første halvdel må også Norling gå.

*I tillegg må vi ansette en sports-direktør. Setter Norling seg på bakbena i den sammenheng må han sparkes.Ja, om han aktivt motarbeider og trosser sin sjef kan han vel sparkes uten å ha krav på etterlønn.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Henki on December 02, 2014, 20:11:19 PM
http://bataljonen.no/?page=26&news=1191

Styret i Bataljonen har evaluert.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 02, 2014, 20:31:09 PM
Quote from: Henki on December 02, 2014, 20:11:19 PM
http://bataljonen.no/?page=26&news=1191

Styret i Bataljonen har evaluert.


Dette får meg til å tenke på "this calls for immediate discussion!" fra Monty Pythons "Life of Brian": ;)

https://www.youtube.com/watch?v=oW9_GqShJPg (https://www.youtube.com/watch?v=oW9_GqShJPg)
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 03, 2014, 14:58:40 PM
VG: "Brann-supporterne vil ha POL tilbake":

http://www.vg.no/sport/fotball/brann-sk/han-er-brann-supporternes-vaate-droem/a/23347752/ (http://www.vg.no/sport/fotball/brann-sk/han-er-brann-supporternes-vaate-droem/a/23347752/)
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Nixon on December 03, 2014, 15:05:36 PM
Dersom POL er smart sier han nei og forblir han en legende...
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: blobby winters on December 03, 2014, 20:09:24 PM
Quote from: Nixon on December 03, 2014, 15:05:36 PM
Dersom POL er smart sier han nei og forblir han en legende...


Hjertet pleier å vinne over hodet Håper og tror at han brenner for å se Brann tilbake på toppen av norsk fotball slik som oss. Men, det som holder han tilbake er at en annen organisasjon med andre mennesker på plass må inn før han kan være interessert i oppgaven.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Henki on December 04, 2014, 12:43:37 PM
http://www.bt.no/100Sport/fotball/forstediv/Trond-Mohn---A-skyte-pa-Roald_-er-a-skyte-pa-pianisten-478131_1.snd

I følge Trond Mohn er RBH et skikkelig mannfolk, Tore Strand en god journalist og i tillegg må vi Brannsupportere bare venne oss til å rykke ned:

"- Brann har rykket ned og i enkeltes hode er det en katastrofe. Jeg er en gammel mann, så jeg husker både sytti- og åttiårene. Kanskje dette er noe man bare bør venne seg til. Jeg støtter Brann uansett."
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Nixon on December 04, 2014, 12:46:11 PM
Før vi vet ordet av det har Tore Strand kunstgressbane i hagen!:)
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: ostraume on December 04, 2014, 12:51:57 PM
Hoho. Mohn er fornøyd med Strand sin kommentar? Er det mulig...

Norling blir jaget tilbake til Sverige, mens Strand, Mohn og Bruun skåler i konjakk på nyttårsfesten?
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Klaus_Brann on December 04, 2014, 22:37:53 PM
Quote from: Henki on December 04, 2014, 12:43:37 PM
http://www.bt.no/100Sport/fotball/forstediv/Trond-Mohn---A-skyte-pa-Roald_-er-a-skyte-pa-pianisten-478131_1.snd

I følge Trond Mohn er RBH et skikkelig mannfolk, Tore Strand en god journalist og i tillegg må vi Brannsupportere bare venne oss til å rykke ned:

"- Brann har rykket ned og i enkeltes hode er det en katastrofe. Jeg er en gammel mann, så jeg husker både sytti- og åttiårene. Kanskje dette er noe man bare bør venne seg til. Jeg støtter Brann uansett."


Vi leker ikke klubb! Eller, jo det gjør vi visst.
Når man har den tilnærmingen til det er det ikke rart at han støtter RBH.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: blobby winters on December 04, 2014, 23:19:56 PM
Quote from: Henki on December 04, 2014, 12:43:37 PM
http://www.bt.no/100Sport/fotball/forstediv/Trond-Mohn---A-skyte-pa-Roald_-er-a-skyte-pa-pianisten-478131_1.snd

I følge Trond Mohn er RBH et skikkelig mannfolk, Tore Strand en god journalist og i tillegg må vi Brannsupportere bare venne oss til å rykke ned:

"- Brann har rykket ned og i enkeltes hode er det en katastrofe. Jeg er en gammel mann, så jeg husker både sytti- og åttiårene. Kanskje dette er noe man bare bør venne seg til. Jeg støtter Brann uansett."


I en privat bedrift hvor Mohn var leder kan jeg aldri tenke meg at han ville ha akseptert "å venne seg til" enkelte år med resultatter og prestasjoner som var laaaangt under forventninger. Det høres ikke ut som en uttalelse fra en mann som har vært så flink og ledende i forretningslivet.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: blobby winters on December 04, 2014, 23:29:23 PM
BT : Trond Mohn: - ? skyte på Roald, er å skyte på pianisten

Uttrykket kommer fra at du ikke kan legge skylden på pianisten når pianoet er ustemt.
Pianoet har noe av de beste treningsfasiliteter i norsk fotball og nest størst budsjett.
Jeg kan ikke skjønne at pianoet skal få skylden for nedrykk.

Jeg legger skylden på pianisten. For å gjenreise klubben trenger vi en ny pianist som kan få ut potensialet i en av de beste pianoene i norsk fotball.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Xminator on December 05, 2014, 03:39:50 AM
Pianisten i denne sammenheng må jo være Norling. Komponisten er RBH. Pianoet har nok noen unoter det også, men den som hadde øverste ansvar for kjøp, vedlikehold og her innunder stemming av samme piano, det er Roald Bruun Hansen.

Så eneste logiske konklusjon på metaforen Mohn setter hatt på er at Roald Bruun Hansen - biledlig talt, ikke bokstavlig(!!!) er den som må skytes.

Nei, her er det en del ting som må gjøres.

1. Roald Bruun Hansen må bort fra klubben.
2. Ekstern person hentes som daglig leder.
3. Ekstern person hentes som sportssjef.
4. Klubbens velgjørere må kjenne sin besøkelsestid og gi Brann økonomisk handlerom i 2015
5. Klubbens velgjørere må kjenne sin besøkelsestid og gi Brann ett økonomisk grunnlag for fremtiden.
* På kort sikt består dette i å gjøre klubben gjeldfri
* På lang sikt består dette i å sørge for at klubben har ikke-fotball relatert inntekt 365 dager i året

Summen av det ovenstående bør være en spisset satsing på klubbens A-lag.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Corran on December 05, 2014, 07:34:26 AM
Kast pianisten som har ødelagt pianoet og ansett en pianostemmer og en ny pianist
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 05, 2014, 08:18:05 AM
Det som truer klubben mest nå er allt snakket om at spillere VIL VEKK og når Brann er i den heldige situasjon at nesten alle er på kontrakt er det bare å si NEI.

Prisforlangender kan skremme vekk beilere så sett det slik :

ORLOV  13 MILL
HAUGEN 17 MILL
GR?NNER 11 MILL

Hvorfor er dette tema overhodet ? Hjelper ikke hva de vil, de skal bli med videre.

Mohn kommer nok til unnsetning.

Bruunen skal nok få fyken etter hvert men fra nå av til uti januar når treningen er i gang må alle overgangsspekulasjoner kveles.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: abe78 on December 05, 2014, 11:07:13 AM
Lurer litt på om du bare kødder, om dette er seriøst ment er du helt på viddene når det kommer til priser. Brann må prøve å unngå konkurs og det betyr at lønnsposten må bli mindre. De vil prøve å kvitte seg med spillere som tjener svært godt. Da kan man ikke sette en sykt høy pris på de. Slik situasjonen er nå er ingen spillere i Brann verdt mer enn 5 mill og de fleste vil bli solgt om det kommer inn bud i det hele tatt.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Ricky on December 05, 2014, 11:09:38 AM
Quote from: abe78 on December 05, 2014, 11:07:13 AM
Lurer litt på om du bare kødder


altmanalt er en gammel forumkjenning; tror du kan forvente deg mye rart fra den kanten de neste par dagene.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 05, 2014, 11:11:54 AM
Quote from: abe78 on December 05, 2014, 11:07:13 AM
Lurer litt på om du bare kødder, om dette er seriøst ment er du helt på viddene når det kommer til priser. Brann må prøve å unngå konkurs og det betyr at lønnsposten må bli mindre. De vil prøve å kvitte seg med spillere som tjener svært godt. Da kan man ikke sette en sykt høy pris på de. Slik situasjonen er nå er ingen spillere i Brann verdt mer enn 5 mill og de fleste vil bli solgt om det kommer inn bud i det hele tatt.


Nei, kødder ikke. Brann tåler ikke mange avganger.
Det viktige er å rykke opp.
Man kalkulerer med 10 mill i tap så da må man jo rykke opp, det er viktigst.

Dessuten kommer det nok Mohn-hjelp
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Kagain on December 05, 2014, 11:19:03 AM
Brukte litt til på å svare, men dette er svar til Altmanalt.

I utgangspunktet, og da snakker vi i en ideell verden så hadde det bare vært å tyne prisforlangende opp for å skremme vekk beilerne. Har man penger til det eller er attraktiv for nye spillere er dette en smal sak. Derav de sinnsyke summene som spillere omsettes for i fotball-Europa.

I Sportsklubben Brann derimot, er det hardere tider

1. ?konomien har blitt strammere, og dermed kan ikke Brann tilby de sammme lønningene som de har gjort tidligere. En signering som en del av "Marcus Pedersen"-type satsing er simpelthen umulig der vi er nå. Vi kan ikke tilby så sinnsykt bedre betingelser enn de andre klubbene lengre (ja, jeg antar at det fins klubber som kan tilby omkring det vi gjorde for Marcus Pedersen, men de er også i tippeligaen og følte ikke for å satse på et usikkert kort) fordi at vi må kutte på alle bauger og kanter. I tillegg har vi en distre men snill onkel som man ikke helt vet hva kan finne på om kjæledeggene hans får pes.

2. Vi har altså etablert at vi ikke er like attraktive som før. Vi er i 1. divisjon (!), vi har mindre penger. De spillerne som kunne tenke seg å komme til Brann ville kanskje vært andre som ville ha en restart på karrieren for så å komme seg ut igjen til pengene. Om Brann da presterer å rykke ned, for så å sette kjepper i hjulene med å kreve blodpris for spillerne. Disse spillerne må da være under din favoritthakkekylling, Norling. Og om de mener det samme som deg så er det jo enda færre som vil gå til Brann. Og til syvende og sist blir sportsklubben og laget Brann skadelidende.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 05, 2014, 12:17:00 PM
Det er jo riktig at de ikke er attraktive så å erstatte med like gode spillere blir jo vrient, derfor er det jeg er tilhenger av NEI til alle salg, de er tross alt på kontrakt. Lønningene går jo ned, vi kan forvente Mohn-hjelp og et svekket lag utover de 5 som er gått kan betyr tilværelse i 1 divisjon lenge , noe som er uendelig mye dyrere enn å "ta en risiko" i 2015.

Utover våren vil de spillerne som er nektet avgang avfinne seg og se seg tjent med å rykke opp igjen, bli i Brann og få mulighet til en liten lønnsøkning igjen fra 2016, håper jeg.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 05, 2014, 12:40:22 PM
Quote from: Ricky on December 05, 2014, 11:09:38 AM
Quote from: abe78 on December 05, 2014, 11:07:13 AM
Lurer litt på om du bare kødder


altmanalt er en gammel forumkjenning; tror du kan forvente deg mye rart fra den kanten de neste par dagene.


Plastduker og sånt? ;)
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Kagain on December 05, 2014, 15:22:27 PM
Quote from: altmanalt on December 05, 2014, 12:17:00 PM
Det er jo riktig at de ikke er attraktive så å erstatte med like gode spillere blir jo vrient, derfor er det jeg er tilhenger av NEI til alle salg, de er tross alt på kontrakt. Lønningene går jo ned, vi kan forvente Mohn-hjelp og et svekket lag utover de 5 som er gått kan betyr tilværelse i 1 divisjon lenge , noe som er uendelig mye dyrere enn å "ta en risiko" i 2015.

Utover våren vil de spillerne som er nektet avgang avfinne seg og se seg tjent med å rykke opp igjen, bli i Brann og få mulighet til en liten lønnsøkning igjen fra 2016, håper jeg.


Jeg ser at du havner trygt i nei-leiren på den biten der, men den andre delen av utfordringen blir jo det at selv om de er såkalte profesjonelle så kan det være noen som blir demotiverte av at de ikke får lov til å spille på det nivået de mener de hører hjemme på. De færreste fotballspillere vil vel tenke som Norling nevnte i BA-intervjuet vedrørende trenergjerningen sin "Det er min suppe, det er jeg som fikk dem ned og derfor er det også min oppgave å gjøre det godt igjen og få dem opp"

Går spillerne sure vil de ikke yte så godt, det har vi sett før både i Brann og i andre klubber. Og da spørs det om de klarer å motivere seg til å faktisk gjøre en innsats. Ikke det at det er rett, men det er menneskelig psykologi. Du kan jo selv se for deg at du har en bra jobb i et firma der det blir nedskjæringer. La oss si at du i utgangspunktet var kontorsjef. Du må ta imot et lønnskutt og blir degradert til sekretær. Du får heller ikke lov å si opp jobben din uten at de får penger for deg... Tror ikke du hadde vært så motivert for å gjøre en god jobb da.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 05, 2014, 17:07:05 PM
Quote from: Kagain on December 05, 2014, 15:22:27 PM
Quote from: altmanalt on December 05, 2014, 12:17:00 PM
Det er jo riktig at de ikke er attraktive så å erstatte med like gode spillere blir jo vrient, derfor er det jeg er tilhenger av NEI til alle salg, de er tross alt på kontrakt. Lønningene går jo ned, vi kan forvente Mohn-hjelp og et svekket lag utover de 5 som er gått kan betyr tilværelse i 1 divisjon lenge , noe som er uendelig mye dyrere enn å "ta en risiko" i 2015.

Utover våren vil de spillerne som er nektet avgang avfinne seg og se seg tjent med å rykke opp igjen, bli i Brann og få mulighet til en liten lønnsøkning igjen fra 2016, håper jeg.


Jeg ser at du havner trygt i nei-leiren på den biten der, men den andre delen av utfordringen blir jo det at selv om de er såkalte profesjonelle så kan det være noen som blir demotiverte av at de ikke får lov til å spille på det nivået de mener de hører hjemme på. De færreste fotballspillere vil vel tenke som Norling nevnte i BA-intervjuet vedrørende trenergjerningen sin "Det er min suppe, det er jeg som fikk dem ned og derfor er det også min oppgave å gjøre det godt igjen og få dem opp"

Går spillerne sure vil de ikke yte så godt, det har vi sett før både i Brann og i andre klubber. Og da spørs det om de klarer å motivere seg til å faktisk gjøre en innsats. Ikke det at det er rett, men det er menneskelig psykologi. Du kan jo selv se for deg at du har en bra jobb i et firma der det blir nedskjæringer. La oss si at du i utgangspunktet var kontorsjef. Du må ta imot et lønnskutt og blir degradert til sekretær. Du får heller ikke lov å si opp jobben din uten at de får penger for deg... Tror ikke du hadde vært så motivert for å gjøre en god jobb da.


Brann må på et tidspunkt sette foten ned og si at dette er spillere man ikke klarer seg uten.
Endel spillere vil forsvinne og noen har allerede fortlatt klubben.
Vil halve laget bort må altså Brann bestemme seg for hvor langt klubben kan strekke seg i den forbindelsen.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 05, 2014, 17:37:23 PM
Quote from: Herman1 on December 05, 2014, 17:07:05 PM
Quote from: Kagain on December 05, 2014, 15:22:27 PM
Quote from: altmanalt on December 05, 2014, 12:17:00 PM
Det er jo riktig at de ikke er attraktive så å erstatte med like gode spillere blir jo vrient, derfor er det jeg er tilhenger av NEI til alle salg, de er tross alt på kontrakt. Lønningene går jo ned, vi kan forvente Mohn-hjelp og et svekket lag utover de 5 som er gått kan betyr tilværelse i 1 divisjon lenge , noe som er uendelig mye dyrere enn å "ta en risiko" i 2015.

Utover våren vil de spillerne som er nektet avgang avfinne seg og se seg tjent med å rykke opp igjen, bli i Brann og få mulighet til en liten lønnsøkning igjen fra 2016, håper jeg.


Jeg ser at du havner trygt i nei-leiren på den biten der, men den andre delen av utfordringen blir jo det at selv om de er såkalte profesjonelle så kan det være noen som blir demotiverte av at de ikke får lov til å spille på det nivået de mener de hører hjemme på. De færreste fotballspillere vil vel tenke som Norling nevnte i BA-intervjuet vedrørende trenergjerningen sin "Det er min suppe, det er jeg som fikk dem ned og derfor er det også min oppgave å gjøre det godt igjen og få dem opp"

Går spillerne sure vil de ikke yte så godt, det har vi sett før både i Brann og i andre klubber. Og da spørs det om de klarer å motivere seg til å faktisk gjøre en innsats. Ikke det at det er rett, men det er menneskelig psykologi. Du kan jo selv se for deg at du har en bra jobb i et firma der det blir nedskjæringer. La oss si at du i utgangspunktet var kontorsjef. Du må ta imot et lønnskutt og blir degradert til sekretær. Du får heller ikke lov å si opp jobben din uten at de får penger for deg... Tror ikke du hadde vært så motivert for å gjøre en god jobb da.


Brann må på et tidspunkt sette foten ned og si at dette er spillere man ikke klarer seg uten.
Endel spillere vil forsvinne og noen har allerede fortlatt klubben.
Vil halve laget bort må altså Brann bestemme seg for hvor langt klubben kan strekke seg i den forbindelsen.100% enig, de tåler neppe flere avganger nå
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Kagain on December 06, 2014, 10:09:06 AM
Quote from: Herman1 on December 05, 2014, 17:07:05 PM

Brann må på et tidspunkt sette foten ned og si at dette er spillere man ikke klarer seg uten.
Endel spillere vil forsvinne og noen har allerede fortlatt klubben.
Vil halve laget bort må altså Brann bestemme seg for hvor langt klubben kan strekke seg i den forbindelsen.Selvsagt. Men det spørs om det å overprise alle sammen ut fra startblokken er den rette strategien. Det som i alle fall ikke må skje er at de som driver med spillersalg der oppe begynner å gi vekk spillere for en slikk og ingenting fordi at de synes synd på dem. De burde ikke gjort det i tippeligaen med Wangberg og Gjesdal, og i alle fall ikke når klubben nå befinner seg i 1. divisjon.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 06, 2014, 18:15:12 PM
HVIS DU VAR DIKTATOR, hva ville du gjort ?

1 Plastdukpresenning over treningsfeltet.
2.Bygget ut treningsfeltet nord på Nymark, naturgress og god drenering.
3.Flyttet 4-5 juniorer opp i stallen og hentet Mattias Totland hjem sammen med Bård Finne.
4 Beordret Brannspillerne til extratrening i og med at Norling ikke lar de trene nok
5. Varmeovner på stadda, flere folk, mer happy folk.
6. Speidet etter spillere på diverse landslag og kretslag i Hordaland, sjekk fotball.no og google Hordaland
7. Slanket administrasjonen
8. Hentet Nordlie
9. Hentet Hauge
10. Hentet teoretisk fotballkompetanse fra østlandet, Bergen er død
11. Brukt plastdukpresenningen aktivt på stadda, den koster tross alt 2 mill
12. Stengt mulighetene for at Brannspillere skal gå til lokale lag, hvorfor styrke konkurrentene,?
13. Satt opp en liste over alle som tas ut til kretslag og aldersbestemte landslag fra Nord-Rogaland og Sogn og Fjordane
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: BBB-mod on December 06, 2014, 18:30:37 PM
Der kom plastduken... Hva sier dere, folkens? Skal vi la han fortsette eller la han få hvile seg litt før neste nick? Det blir jo mye av det samme i de fleste av innleggene.

BBB-mod
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Xminator on December 06, 2014, 18:37:54 PM
Det beste hadde vert om forumet hadde en funksjon der ett medlem ble begrenset til å skrive sine innlegg i en tråd...
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 06, 2014, 18:39:59 PM
Quote from: BBB-mod on December 06, 2014, 18:30:37 PM
Der kom plastduken... Hva sier dere, folkens? Skal vi la han fortsette eller la han få hvile seg litt før neste nick? Det blir jo mye av det samme i de fleste av innleggene.

BBB-mod


HAHAHAHAHAHA!
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 06, 2014, 19:59:09 PM
Hvorfor skal Brann være dårligere enn andre på mengdetrening ?
Det enkleste som finns . Og hvorfor skal Brann være dårligere enn andre lag på kynisme i forsvaret, noe som også er ganske enkelt å få til ?

Hvorfor skal Brann være dårligere enn andre på å finne lokaltalenter, Fyllingsdalen og Brann har vært i juniorfinalen de siste 5 årene, hallo.?

Hvorfor skal Bergen være dårligere enn andre byer i fotball når det ikke finnes konkurranse fra alpint, langrenn, skøyter o.l. ?

Hvorfor skal Bergen være dårligere enn andre byer på teoretssik fotballkompetanse, taktikk osv når fotball er den desidert største idretten i byen ?

Hvorfor skal Brann være så dårlige på hjemmebane når vi har det publikummet som støtter hjemmelaget mest?
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: altmanalt on December 06, 2014, 20:00:05 PM
Quote from: altmanalt on December 06, 2014, 19:59:09 PM
Hvorfor skal Brann være dårligere enn andre på mengdetrening ?
Det enkleste som finns . Og hvorfor skal Brann være dårligere enn andre lag på kynisme i forsvaret, noe som også er ganske enkelt å få til ?

Hvorfor skal Brann være dårligere enn andre på å finne lokaltalenter, Fyllingsdalen og Brann har vært i juniorfinalen de siste 5 årene, hallo.?

Hvorfor skal Bergen være dårligere enn andre byer i fotball når det ikke finnes konkurranse fra alpint, langrenn, skøyter o.l. ?

Hvorfor skal Bergen være dårligere enn andre byer på teoretisk fotballkompetanse, taktikk osv når fotball er den desidert største idretten i byen ?

Hvorfor skal Brann være så dårlige på hjemmebane når vi har det publikummet som støtter hjemmelaget mest?

Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Nightfox on December 06, 2014, 20:07:45 PM
Kan du ikke ta å skrive en bok heller? Det er jo bare piss du kommer med.
Tittelen kan være "Hvordan kaste seg selv ut på hundre innlegg"
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Jose Arrogantio on December 06, 2014, 20:34:34 PM
Quote from: BBB-mod on December 06, 2014, 18:30:37 PM
Der kom plastduken... Hva sier dere, folkens? Skal vi la han fortsette eller la han få hvile seg litt før neste nick? Det blir jo mye av det samme i de fleste av innleggene.

BBB-mod


Han kan hvile lenge for min del.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Lasaron on December 06, 2014, 22:14:57 PM
Han klarte seg noenlunde ok noen dager, men sprakk i dag.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Bergensia on December 07, 2014, 10:40:57 AM
Quote from: Lasaron on December 06, 2014, 22:14:57 PM
Han klarte seg noenlunde ok noen dager, men sprakk i dag.


Synes han gav litt krydder i hverdagen jeg;-)
Men godt moderator fikset saken
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: ostraume on December 07, 2014, 21:23:08 PM
Han rakk jo ikke å komme til spammetråd-fasen sin? Velvel. Enda godt at plastduken kom av hjertet.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Zolkan on December 07, 2014, 21:33:14 PM
Man vet vel aldri om det er legenden selv. Vi snakker vel om 100-150 nick som har tatt denne rollen, både her og på vgd. På vgd har det vel vært noen skuespillere opp igjennom.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Joggi Bogga on December 09, 2014, 22:38:38 PM
Ny daglig leder: Anders Langset
Sportssjef: Egil ?stenstad
Speider: En eller annen som QPR nylig har avskiltet.

Jeg tror det er realistisk. Og at vi faktisk kan komme svekket "RBH-må-gå"-kampanjen.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Klaus_Brann on December 10, 2014, 01:18:21 AM
Ja, det høres meget realistisk ut. Tipper også at Ivar Morten tar over for Norling til sommeren.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Kagain on December 10, 2014, 06:47:00 AM
Anders Langset? Det kommer noen bjeller langt der bak, men jeg er ikke kar om å hente det frem igjen. Ser østlandsavisene har lansert ?stenstad, og de fikk følgende kommentar fra han

"- Jeg anser dette som lite realistisk. At jeg kobles til Brann har jeg ikke noe forhold til. Og det er bare åtte dager siden jeg begynte som leder av private banking (Stavanger/Haugesund) i DNB, sier Egil ?stenstad."

(http://www.vg.no/sport/fotball/brann-sk/disse-kan-bli-branns-nye-daglige-leder/a/23352210/) Her lanseres også Espeseth fra Godset, men han snakket om at han hadde mye ugjort der. Joggi Bogga - hvor har du sett at det har blitt lansert en avskilte speider fra QPR?
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Nixon on December 10, 2014, 08:35:02 AM
BA lanserer tidligere daglig leder i Odd, Hans Erik Utne, som ny daglig leder. Han er hordalending og visstnok Brannsupporter. For tiden er han rådmann i en kommune på ?stlandet. BA mener også at Karlsen er en bra mann som sportssjef. Som er representant for den nye fotballen.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Spelaren on December 10, 2014, 08:39:03 AM
Quote from: Nixon on December 10, 2014, 08:35:02 AM
BA lanserer tidligere daglig leder i Odd, Hans Erik Utne, som ny daglig leder. Han er hordalending og visstnok Brannsupporter. For tiden er han rådmann i en kommune på ?stlandet. BA mener også at Karlsen er en bra mann som sportssjef. Som er representant for den nye fotballen.


Sauherad. (http://en.wikipedia.org/wiki/Sauherad)

Han prøve å komme seg vekk (http://www.telen.no/nyheter/sauherad/utne-soker-seg-vekk-fra-sauherad-1.8489396) derfrå tidligere i år, men tapte for han her (http://www.ta.no/nyheter/grenland/article7565907.ece) fyren her.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: osoerli on December 10, 2014, 10:08:39 AM
Det er nok liiiiiitt rolegare dagar å vera rådmann i sjølvaste Sauherad, enn dagelg leiar i Brann, tippar eg.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Yngve on December 10, 2014, 10:16:15 AM
Folk her inne var veldig gira på Utne her for nokre år sidan, hugsar eg. Han gjorde masse bra i Odd.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: osoerli on December 10, 2014, 10:19:35 AM
?stenstad blir heilt feil i alle fall.  Vil ha ein dagleg leiar som held seg langt unna sport.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Nixon on December 10, 2014, 10:59:36 AM
Hvor langt unna sport skal han holde seg? Han vil jo måtte være med på å vurdere ganske mange saker innen sport all den tid han sitter med et overordnet ansvar for f.eks. økonomi. Så han bør jo ha god innsikt i den sportslige biten i klubben. Det viktigste er etter min mening å få fastsatt kommunikasjonslinjene for hvem som rapporterer til hvem og når. Daglig leder trenger ikke å være en daglig omvei i kommunikasjonen mellom trener, sportssjef og speider, men jeg ser helst at daglig leder har en viss sportslig kompetanse.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: osoerli on December 10, 2014, 11:41:58 AM
Viktigaste er at han har peiling på økonomi, ledelse, eit visst pressetekke, og evne til å halda seg i bakgrunnen og trekka dei store linjene.
Eg vil ikkje sjå han bli intervjua i branndrakt før kamp om lagoppstilling og taktikk som eg ofte såg Roalden. Eller på tribunen med Norling for å spionera på lag Brann skal møta, eller bli intervjua ved presentasjon av nye spelarar, eller forhandla om kjøp salg av spelarar.  Eg vil ha ein dagleg leiar som kun går i dress og er minst mogleg av det Roalden var.  Men ja, han må gjerne ha peiling på fotball, men treng ikkje legga ut om det.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Nixon on December 10, 2014, 11:46:15 AM
Nei, det er klart at den del RBH-opptredener blir vekke nå som vi skal få inn en sportssjef. Og det blir vel gjerne slik at jo mindre vi ser til fyren jo bedre er det. For da går det bra sportslig med tilhørende gode inntekter.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Xminator on December 10, 2014, 11:59:25 AM
Utne og Karlsen høres ut som to navn som kunne gitt positivitet. Det viktige er at Styre og Ledelse har en felles forståelse av at man driver en sportsklubb der det er prestasjonen til A-laget som blir vurdert som overskudd, og der økonomisk underskudd først og fremst går ut over det sporslige overskuddet på sikt.

Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Nixon on December 10, 2014, 13:04:57 PM
http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article7725612.ece

Saken fra papir-BA

http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article7724909.ece

BA sine Offside-eksperter uttaler seg.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Tom C on December 10, 2014, 13:52:35 PM
Synes kommentarene fra Kjellien er litt symptomatisk. Her snakker han allerede om samarbeidsproblemer mellom Norling og en sportsjef, som vi ikke en gang vet hvem er, pga at Norling er "kjent for å ikke ville ha en sportssjef over seg".

Snakk om å ta sorger på forskudd og se et halvtomt glass. Nå har jo Norling i intervjuer bla a med Tormod Bergersen sagt at dette er helt feil, og at han ikke har noen problemer med å jobbe under en sportssjef. Er altfor mange sure bedrevitere i denne byen, ihvertfall når det gjelder å uttale seg omkring brann.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: OhAhCantona on December 10, 2014, 14:10:40 PM
Merker at jeg er svært positiv til Nils Skutle.

Vi blir ihvertfall linket til spennende navn, syntes jeg.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: ostraume on December 10, 2014, 14:18:40 PM
Ja, var det ikke noen som mente at det blir vanskelig å finne egnede personer som er villig? Skal man tro "ekspertene" så er det attraktive stillinger som nå er tilgjengelig.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Lasaron on December 10, 2014, 14:38:00 PM
Skal tillate meg å være litt forumpoliti nå:

Kan vi diskutere ny daglig leder i tråden for den? Og ny sportssjef i tråden for den? Og styret i tråden for Rolf Barmen, eller egen tråd for styret? Da blir ting litt mer ryddig og oversiktelig.

Denne tråden kan kanskje brukes til andre ting som har med gjenreising å gjøre?
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Kagain on December 10, 2014, 14:55:05 PM
Quote from: Tom C on December 10, 2014, 13:52:35 PM
Synes kommentarene fra Kjellien er litt symptomatisk. Her snakker han allerede om samarbeidsproblemer mellom Norling og en sportsjef, som vi ikke en gang vet hvem er, pga at Norling er "kjent for å ikke ville ha en sportssjef over seg".

Snakk om å ta sorger på forskudd og se et halvtomt glass. Nå har jo Norling i intervjuer bla a med Tormod Bergersen sagt at dette er helt feil, og at han ikke har noen problemer med å jobbe under en sportssjef. Er altfor mange sure bedrevitere i denne byen, ihvertfall når det gjelder å uttale seg omkring brann.


Ja, Norling nevnte det sist i det første intervjuet med BT-TV etter at RBH var gått; han ble konfrontert med at han "skulle ha vanskeligheter med å ha en sportssjef over seg" og da svarte han helt greit at "Det er jo ikke slik, men når et sånt inntrykk har oppstått gjennom media så blir det hengende med meg i mitt virke"
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Herman1 on December 11, 2014, 05:44:57 AM
Quote from: Lasaron on December 10, 2014, 14:38:00 PM
Skal tillate meg å være litt forumpoliti nå:

Kan vi diskutere ny daglig leder i tråden for den? Og ny sportssjef i tråden for den? Og styret i tråden for Rolf Barmen, eller egen tråd for styret? Da blir ting litt mer ryddig og oversiktelig.

Denne tråden kan kanskje brukes til andre ting som har med gjenreising å gjøre?


Denne tråden er "åpen", hvor alle konstruktive, positive endringer i Brann kan diskuteres.
Herunder økonomi, personer, roller, klubbens organisering m.v.
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Nixon on December 11, 2014, 11:44:06 AM
Det har vært lite fokus på rollen som assistentrener. Robert Hauge er vel det eneste konkrete navnet som har dukket opp. Men hva med Patrik Hansson? Brente han noen broer da han dro eller kan han komme tilbake? Eller blir det et for stort problem at sønnen hans nå banker på døren til A-laget?
Title: Sv: Vi har rykket ned. Hva må til for å gjenreise klubben?
Post by: Lasaron on December 11, 2014, 12:02:06 PM
Quote from: Nixon on December 11, 2014, 11:44:06 AM
Det har vært lite fokus på rollen som assistentrener. Robert Hauge er vel det eneste konkrete navnet som har dukket opp. Men hva med Patrik Hansson? Brente han noen broer da han dro eller kan han komme tilbake? Eller blir det et for stort problem at sønnen hans nå banker på døren til A-laget?


En kar som påstår han kjenner Brann godt, hvisket meg i øret en gang i fjor at Hansson går og venter på tilbud fra Brann. Siden den gang har han vel signert kontrakt med en svensk klubb.
Jeg er ikke hypp på en ny far-sønn-kombi, men han må gjerne komme inn og styrke u-avdelingen hvis han vil.