• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger vinteren 2020

Started by Kagain, September 01, 2019, 15:08:10 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Lasaron

Tren på langskudd

krakra

Derfor bør man starte med å fase Acosta ut av stallen. Steg én er å gjøre ham til tredjevalg på stopperplass bak Kolskogen og den nye stopperen.

gladiporno

Skjer neppe. Tipper Acosta og ny stopper spiller de fleste av kampene. Eggen tredjevalg. Kolskogen leies ut. For hans markedsverdi og utvikling kan det fort være lurt.

Håper han lånes ut til et eliteserielag.

Lasaron

Viss Eggen er i stallen når sesongen startar, vert eg skuffa. Men om denne Ahamada vert henta, og spelar, kan nok Eggen sine styrkar blomstre og svakheiter dempast.
Tren på langskudd

Churchill

Eggen må ut og en ny stopper og sjef inn. I tillegg håper jeg vi signerer Ahhamda og et alternativ til Bamba på topp. En som kan holde sistnevnte på tå hev.
...we shall never surrender.

Gulløl

February 10, 2020, 12:48:37 PM #955 Last Edit: February 10, 2020, 12:59:15 PM by Gulløl
Merker meg at Ali Ahamada ikke var med i troppen til KIL som møte Krasnodar i Marbella på lørdag selv om han har vært i trening der nede. Saku-Pekka Sahlgren og prøvespilleren Evgeny Goshev spilte en omgang hver i mål i denne kampen. Ellers har KIL en fjerde keeper i unggutten Andreas Smedplass som også er med til Marbella. Siden KIL prioterte å gi prøvespilleren Evgeny Goshev spilletid forventer nok KIL at Ali Ahamada forsvinner ganske snart. Klar for Brann denne uken kanskje ?
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Eg er positiv til det. Men då må Holmen og ein av Opdal/Pettersen ut. Meiner eg.
Tren på langskudd

Gulløl

Klipp fra BT:
Øygarden FKs nøkkelspiller Kristoffer Nesse Stephensen (28) kan være tapt for klubben. Neste stopp kan bli Mjøndalen.
Etter det BT er kjent med skal Øygarden og Mjøndalen være enige om rammene for en overgang.
Stephensen skal nå i samtaler med Mjøndalen for å avklare om fotballfremtiden ligger i østlandsklubben.
Midtbanespilleren Stephensen har vært sentral på Nest-Sotra-laget som har overrasket i 1. divisjon flere år på rad. Han har tidligere spilt i den øverste divisjonen med Sogndal og var i vinter på trening med Brann.

https://www.bt.no/sport/i/awx2MA/ny-bergenser-paa-vei-til-eliteserien
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Greit nok at han er lokal, men 28 år og midtbanespelar, med begrensa CV? Heilt greitt om han ikkje går til oss.
Tren på langskudd

Churchill

...we shall never surrender.

SKBCPH

Ali Ahamada er visst på prøvespill hos Mjøndalen nå. Jeg vet ikke hva Brann tenker, men jeg hadde virkelig håpet at de satset på han.
- Vi har den treneren vi har.

Churchill

Tragisk om vi ikke klarer å lande Ahamada.
...we shall never surrender.

Finfin respons

Han tok sjanser i omgangen sin. Han tenkte nok :hvorfor ikke gå totalt radlinger her. Satse på at det ikke kommer baklengs og tabber.

Men spørs om han er SÅÅÅ mye bedre enn dem vi har?
Har vi sett reaksjonsevnene hans egentlig?
Kanskje.

Huff

Slik jeg leser Pamer i dagens BT har Brann nå ikke annet valg enn å gamble i stopperjakten. De har forsøkt å hente flere stoppere, men står nå igjen uten alternativer som ikke innebærer gambling. Det skal bli spennende å se hva en foretar seg nå, for en kan jo spørre seg om det er mindre risikabelt å hente en stopper fra en fremmed liga med en annen fotballkultur enn å satse på en ung osing som overbeviser både i treningskamper og på trening.

krakra

Kolskogen er kanskje den minst bekymringsverdige i Brann

Nixon

Damion Lowe som det skrives om i saken har jo et høyt toppnivå, men kommer han til å passe inn i Nilsens strenge regime? Det har jo vært tilnærmet null spillerom for å tenke, si og gjøre ting litt utenfor den rigide boksen som Brann-treneren har streket opp. Jeg er skeptisk.

Når det gjelder Kolskogen har jeg vært forhindret fra å se på treningskampene og har ikke sett han spille. Men skal over til Stockholm i helgen og gleder meg til å se han der. Ingenting hadde vært bedre om han hadde tatt steget opp allerede i år. Men uansett om han satses på og at han danner et stopperpar med Acosta synes jeg det er noe tynt med bare Eggen som backup. Det kommer til å bli karantener, skader og formsvikt. Og Eggen bør spille minst mulig. Så det må uansett hentes en ny stopper etter min mening.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Brann har brukt pengar på å hente/lønne Daniel Pedersen, Robert Taylor og Jon Helge Tveita. Av dei har eg mest tru på Pedersen, sidan rolla virker å vere så skreddarsydd. Kva om vi ikkje hadde henta Taylor og Tveita, hadde vi då hatt betre sjanse på å hente ein god stoppar? Eg trur det. Eventuelt kunne vi satsa på Løvgren.

Eg er lite imponert over spelarlogistikken så langt i vinter.
Tren på langskudd

Giles

Få inn Damian Lowe. Eggen er ikke noe alternativ og Acosta er for nedadgående.

krakra

Mohn er lite villig til å bla opp sies det. Mohn er jo veldig opptatt av talentutvikling og lokale spillere. Det var en av hovedårsakene til hans tette bånd med RBH. Han sponser også Brannakademiet.

Er han lei av å se at Brann år etter år har ES' eldste stall? At lokale stadig nedprioriteres? Føler han at Brann snylter på ham? At de er svikere når de bruker hans penger på å hente spillere som står i veien for lokale talenter?

Er det sannsynlig at han vil bla opp for å hente en stopper som kan skyve Kolskogen ut av laget? Et av Norges største stoppertalenter, utviklet i Os og videreutviklet i Åsane.

Lasaron

Godt muleg. Mohn gjer som han vil med pengane sine.

Eg kjenner bare Lowe frå omtale, men eg tek heller han enn Eggen.
Tren på langskudd

Gulløl

BA:
Emil Kalsaas (19) har ikke blitt enig med Brann om en kontraktsforlengelse. Nå leies han ut til Åsane. Samtidig er det klart at Ole Martin Kolskogen blir i Brann i 2020.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Billy Elliott

February 12, 2020, 13:45:51 PM #971 Last Edit: February 12, 2020, 13:54:49 PM by Billy Elliott
Quote from: Gulløl on February 12, 2020, 12:43:13 PMBA:
Emil Kalsaas (19) har ikke blitt enig med Brann om en kontraktsforlengelse. Nå leies han ut til Åsane. Samtidig er det klart at Ole Martin Kolskogen blir i Brann i 2020.

Blir ikke lett for LAN å oppfylle kravet til Vibeke om å bruke flere unge spillere når nesten alle enten leies ut, forsvinner gratis eller legger opp. Må bli Kolskogen som skal spille masse da, eller Kvinge med noen innhopp? Eventuelt Olsen Pettersen, men akkurat det tviler jeg veldig på.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Lasaron

Ja, no ser det ut til at det må bli Kolskogen, Kvinge og kanskje Heggebø. Mehnert og Hustad er relativt unge. Sander Marthinussen?
Tren på langskudd

krakra

February 12, 2020, 14:46:14 PM #973 Last Edit: February 12, 2020, 14:50:55 PM by krakra
Jeg tror Kolskogen kommer til å spille mye og at Kvinge får ihvertfall endel innhopp. Så tror jeg det blir litt spilletid til Heggebø og Wolfe hvis de ikke leies ut. Og får jeg rett i det, så er det et bra steg opp når det gjelder satsing på ungdommen. Synd Valakari ikke kom hit. Hadde gjort seg med et skikkelig stortalent, som allerede har bevist at han holder nivået i ES, på midtbanen.

Litt skeptisk til at Kalsaas som "ikke er i nærheten" av å være i fysisk stand til å spille i Eliteserien skal gå til nivået under og spille regelmessig for et lag der backene har en fysisk krevende jobb. Kanskje det beste hadde vært at han ble i Brann, trente seg solid opp og heller gikk på utlån fra sommeren?

Billy Elliott

Både Heggebø og Wolfe er langt bak i køen på sine posisjoner. Mehnert og Hustad fyller 23 år i år, og kan vel neppe klassifiseres som "unge talenter" lenger.

Derfor kan jeg ikke se noen annen løsning enn at enten Kolskogen eller Kvinge må spille mer eller mindre fast, om LAN skal kunne oppfylle kravet som Vibeke stilte. Med mindre dette bare var piss da, det er jo også fullt mulig. 
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

krakra

At to juniorer skal spille "mer eller mindre" fast for å innfri et krav om å bruke flere unggutter syns jeg høres vilt ut og noe man sier for å ligge listen på et nivå som rives uansett. Men det kommer jo an på hva man legger i å spille fast. For meg betyr det å starte alle kamper man er tilgjengelig. Så "mer eller mindre" fast betyr å starte de fleste kamper man er tilgjengelig. Ville vært oppsiktsvekkende om Brann gikk fra å nesten ikke bruke unggutter i det hele tatt, til å ha en 17-åring og en 19-åring regelmessig i førsteeleveren.

Et scenario der Kolskogen starter regelmessig, Kvinge får regelmessige innhopp og sporadiske starter og Heggebø og Wolfe får sporadisk spilletid ville innfridd Johannessens krav.

Bare et eksempel for å kvantifisere det, men la oss si noe alà

Kolskogen starter 20  kamper, og har tre innhopp
Kvinge starter tre kamper og har 13 innhopp
Heggebø starter to kamper og har fem innhopp
Wolfe har fire innhopp


Det ville vært mer enn godkjent i mine øyne.

Lasaron

Einig.

Sprø tanke: Tipper Kalsaas hadde forlenga om Brann ikkje hadde henta ein skada 28-åring som konkurrent.
Tren på langskudd

SKBCPH

Synes ikke det er en spesielt sprø tanke. Forstår godt at han ikke signerer ny avtale. Å hente Tveita er et klart signal om at han er langt, langt unna en startplass.
- Vi har den treneren vi har.

Gulløl

February 12, 2020, 19:24:28 PM #978 Last Edit: February 12, 2020, 19:49:07 PM by Gulløl
Ingen Ahamada i KlL-troppen i dag heller mot Molde som de tapte 0-4. Ingen signaler enda om Brann har gitt han tilbud. Kan være at Soltvedt har fått beskjed om å selge Johansen først som nok er den høyest lønnede keeperen i Brann. Tipper at Soltvedt sitter stuck med han og han er lite ettertraktet. Har dessverre lite førstelagsfotball å vise til på CV-en selv om han er 27 år. Nå er det vel ikke flere klubber i de to øverste divisjonene i Norge som jakter førstekeeper lenger som han kan være aktuell for.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

gladiporno

Quote from: Billy Elliott on February 12, 2020, 15:30:25 PMBåde Heggebø og Wolfe er langt bak i køen på sine posisjoner. Mehnert og Hustad fyller 23 år i år, og kan vel neppe klassifiseres som "unge talenter" lenger.
 

Nja, de er fremdeles innenfor alderen der man kan selges for relativt store penger. Spesielt Mehnert som ikke ikke fyller 23 før oktober. Gåller han 15 mål i år kan han fint selges for 10 mill. Det har faktisk ikke skjedd i Brann siden Huseklepp gikk til Bari. Om et par år går verdien drastisk ned.

haak

Vålerengen skal slanke stallen.
Det kan være en gyllen mulighet å få Bård Finne tilbake til Brann.
Utadgående kontrakt og en garantist for målpoeng.

Billy Elliott

Quote from: krakra on February 12, 2020, 15:54:47 PMBare et eksempel for å kvantifisere det, men la oss si noe alà

Kolskogen starter 20  kamper, og har tre innhopp
Kvinge starter tre kamper og har 13 innhopp
Heggebø starter to kamper og har fem innhopp
Wolfe har fire innhopp


Det ville vært mer enn godkjent i mine øyne.

I mine og, for om man starter 20 kamper så vil jeg si man er "mer eller mindre" fast på laget.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Lasaron

Quote from: haak on February 13, 2020, 08:25:53 AMVålerengen skal slanke stallen.
Det kan være en gyllen mulighet å få Bård Finne tilbake til Brann.
Utadgående kontrakt og en garantist for målpoeng.

Eg hadde likt om vi hadde henta Bård Finne i staden for Robert Taylor.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: Lasaron on February 13, 2020, 09:02:27 AM
Quote from: haak on February 13, 2020, 08:25:53 AMVålerengen skal slanke stallen.
Det kan være en gyllen mulighet å få Bård Finne tilbake til Brann.
Utadgående kontrakt og en garantist for målpoeng.

Eg hadde likt om vi hadde henta Bård Finne i staden for Robert Taylor.

Ja, men nå er det toget gått. Jeg ser ikke for meg at Brann rydder plass til Finne hverken i spillerstall eller budsjett.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on February 13, 2020, 09:22:01 AMSamd.

Det er heller tvilsomt at Bård Finne ville gått til Brann mtp trener og spillestil. For Taylor var det helt annerledes. Han var desperat etter å komme seg vekk fra Tromsø og 1. div.

Gulløl

February 13, 2020, 10:07:20 AM #986 Last Edit: February 13, 2020, 10:32:47 AM by Gulløl
Bård Finne er på utgående kontrakt og blir neppe dyr i overgangssum. Kunne tenkt meg Finne på venstrekanten og Taylor på høyrekanten. Og salg av Koomson som er garantist for lite målpoeng og avbrutte angrep. For å ha spilt på kanten har Finne et solid antall målpoeng i 2018 og 2019, tilsammen 25. Og med Finne i stallen får Brann et sårt tiltrengt spiss alternativ og backup for Bamba. Slik det er nå er Brann i big shit om Bamba blir langtidsskadet, rart det ikke er mer fokus på det.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Ehm, Brann har tre spisser i bakhånd som helt sikkert kan løpe mye, og presse ballfører de også. Tror Mehnert er en veldig LANsk spiller. Gjennomtrent, løpssterk, aggressiv og lojal i spillestilen? Er han god nok? Nja, har det noe å si?

Bamba har jo knapt hatt en avslutning på de to siste treningskampene etter at han "endelig" har lært seg LAN-stilen.

Lasaron

Brann har ein sak om troppen til Sverige-turen. Mange ungdommer er med. Kristiansen, Gilli og Holmen er ikkje med. Dei to første er sjuke og den tredje er småskada. Eg har ein ven som hardnakka hevdar at slike ord ofte er kodede ord for vraka. Om nokon av desse er vraka til fordel for ungdommar, er dei nok på veg ut.
Tren på langskudd

SKBCPH

Jeg vil gjerne ha med Kristiansen i en sesong til, men gjør meg ingenting om de to sistnevnte er på vei ut. :)
- Vi har den treneren vi har.

Lasaron

Kristiansen virkar å vere ein betre type å ha i eit lag, og han har eit høgare botnnivå. Men han er litt tilårskomen. Gilli har det som normalt er dei beste åra framføre seg. Han er rask, relativt skotsterk, god aleine med keeper, og god med hælen.
Tren på langskudd

Gulløl

February 14, 2020, 10:59:35 AM #991 Last Edit: February 14, 2020, 11:50:57 AM by Gulløl
At Brann jobber med å kvitte seg med Gilli og Holmen er nok sannsynlig. Førstnevnte fordi utenlandskkvoten ikke bør brukes til spillere som er mye reserver, og sistnevnte fordi Brann trolig vil frigjøre plass til en bedre keeper (Ali).

Nå hadde Holmen ryggproblemer på GC så godt mulig han har det enda, noe som også gjør han enda mindre salgbar. Brann har pr. i dag bare en keeper som er helt frisk siden  Olsen Pettersen fremdeles sliter med begge knær(nevnt i media når de var på GC).
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

SKBCPH

Joachim Soltvedt klar for Sarpsborg 08. Det er merkverdig hvor mange bergensere som er gode nok for Eliteserien, men ikke god nok for Brann.
- Vi har den treneren vi har.

Lasaron

Det er fordi Brann er så god.

Soltvedt har ein god venstrefot, og grei teknikk og fotballforståelse.
Tren på langskudd

krakra

February 14, 2020, 16:18:26 PM #994 Last Edit: February 14, 2020, 16:22:15 PM by krakra
For å ta det i rett tråd.
Soltvedt har klare begresninger på duellstyrke, løpskraft og tempo. Ikke begrensinger i forhold til LAN-standarden, men i forhold til det som kreves av en toppfotballspiller.

Han kunne nok vært en nyttig joker å ha på benken, men jeg kjenner det er helt greit at en spiller som fyller 25 år i år, og som bare startet 16 kamper i OBOS-ligaen i fjor(var på benken i alle de andre kampene, så han var tilgjengelig iallefall), går til en annen klubb. Særlig når han har vært såpass lenge i klubben.

Til sammenligning startet Grønner 20 kamper, og var på benken i seks. Han startet alle kamper han var i kamptroppen i fra runde 15. For det suverene laget i OBOS. Skaanes startet 28 kamper, og var på benken i en, for et annet opprykkslag. Hadde tatt begge foran Soltvedt.

krakra

Apropos Sogndal så minner jeg igjen om at de har et av landets største midtbanetalenter i sine rekker. En spiller som spilte nesten like mye som Soltvedt i fjor, selv om han ikke fylte 17 år før halvveis ute i sesongen.

Vi har manko på virkelige store midtbanetalenter etter at Maden forsvant. Mannverk er forresten noen måneder yngre enn Maden, men mens Maden og Wolfe spilte for G17-landslaget i fjor var Mannsverk flyttet opp til G18.

Vet du leser her Soltvedt. Der er bare å gunne på. Konkurransen er nok hard, men dette bør være en prioritet hvis man er seriøs med å satse på yngre spillere. Skal til og med ikke klage om han tar et ekstra år i OBOS. Eller iallefalt et halvt år.

Huff

Quote from: krakra on February 14, 2020, 16:33:35 PMVet du leser her Soltvedt. Der er bare å gunne på. Konkurransen er nok hard, men dette bør være en prioritet hvis man er seriøs med å satse på yngre spillere. Skal til og med ikke klage om han tar et ekstra år i OBOS. Eller iallefalt et halvt år.

Mannsverk er et perfekt navn for en Brannspiller, men at denne unggutten skulle forlate en god utviklingsarena i Sogn for katastrofen i Bergen virker totalt urealistisk.

Når det gjelder Soltvedt skulle det bare mangle at det var bergensere som ikke er gode nok for Brann i Eliteserien,  men da skal Brann være bedre enn disse klubbene. Jeg er ikke sikker på at vi ender over 08  på tabellen.

Problemet er vel at så lenge Brann er den suverene utviklingsarena æen i Hordaland så stagnerer de talentene med potensiale til å bli virkelig gode.

Lasaron

I følge kretsen sine sider spelte Andreas Mjøs for NHH i går, i vinterserien mot Nordhordland. Tippar han kan herje ganske bra i 4. divisjon.
Tren på langskudd

Gulløl

February 17, 2020, 20:07:50 PM #998 Last Edit: February 17, 2020, 20:11:26 PM by Gulløl
Hører Doddo i Ballspark gnur på det gamle ryktet om at Ali Ahamada er på vei til Brann. Ingen ting som tyder på at supersupporter Doddo sitter på breaking news i den saken. Noen kan tro det når han uttaler seg så unøyaktig. Blir nok ingen Ahamada inn før Holmen Johansen går ut (salg eller utlån) og den lønnspakken eller store deler av den er frigitt tror jeg.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Gulløl

February 17, 2020, 20:29:38 PM #999 Last Edit: February 17, 2020, 20:32:56 PM by Gulløl
Midtstopperen som Pamer lanserte for noen dager siden. Denne videoen er lagt ut i dag.

Damion Lowe (HIGHLIGHTS 2019/20)
https://m.youtube.com/watch?v=0qbo05aD4V4
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Go Up