• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overgangsvinduet sommeren 2024

Started by Lasaron, April 13, 2024, 18:48:53 PM

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

Go Down

Dickens

Quote from: Hickok on May 13, 2024, 20:14:30 PMHvis halvparten av det som står i den artikkelen stemmer, så har ikke vi råd til han, og Sogndal har skutt gullfuglen!

Sportsbibelen er jo totalt jalla.

andreas1989

LSK blar opp 6 mill for AAFKs 24 årige midtbanespiller med navn Markus Karlsbakk.

6 mill altså for en midtbanespiller fra OBOS med kontrakt ut 2025 så da er vel standarden satt for priser i dette vinduet.

Morkel

Quote from: andreas1989 on May 15, 2024, 12:03:12 PMLSK blar opp 6 mill for AAFKs 24 årige midtbanespiller med navn Markus Karlsbakk.

6 mill altså for en midtbanespiller fra OBOS med kontrakt ut 2025 så da er vel standarden satt for priser i dette vinduet.

Han har vært et lysglimt i en ellers bekmørk Aalesund-sesong. Men 6 millioner virker veldig stivt ja.

Jeg trodde egentlig at prisen på Obos-spillere skyter litt i været på grunn av at handlingsrommet har blitt begrenset. Altså at det er få eliteserieklubber som har råd til å kjøpe etablerte eliteseriespillere. Samtidig ser jeg jo at LSK betalte 4,5 millioner for Kitolano som Bodø/Glimt også ønsket seg (Han og hadde 2 år igjen av kontrakten). Så nå skjønner jeg egentlig lite igjen.

Morkel

Men Aafk har muligens satt seg litt på bakbeina i forhandlingene. De er tross alt i en utfordrende posisjon. Det sitter litt inne å selge sin beste spiller når man ligger på nedrykk.

andreas1989

Absolutt, flere ting som nok presser prisen opp, men det er jo likefult alamerende når vi ser de summene allerede i mai måned.

Lasaron

Da er det billigere å utvikle egne spillere.
Tren på langskudd

Brannfan23

Noen som tror Brann kommer til å selge Warming i sommeren?

Churchill

Quote from: Brannfan23 on May 16, 2024, 23:42:27 PMNoen som tror Brann kommer til å selge Warming i sommeren?

Det håper jeg inderlig ikke. Jeg har klokketro på fyren.
...we shall never surrender.

Kagain

Quote from: Brannfan23 on May 16, 2024, 23:42:27 PMNoen som tror Brann kommer til å selge Warming i sommeren?

Om det fortsetter på dette viset med at han får få eller ingen minutter på banen og heller varmer benken så er det kanskje greit å la han gå om man får et bud. Misforstå meg rett; jeg skulle gjerne sett han mer og jeg tror at han kunne ha gjort det godt i stedet for Blomberg for eksempel. Men: om Horneland ikke føler for å bruke han så er det nok en anstendig lønn som blir brukt på en benkevarmer, og da kan det være på sin plass om man lar Warming gå for så å hente noe som forsterker og blir brukt av Horneland.

vekkreist


Rossi

Saludar a los monos!

Churchill

Det er ikke på kantene at vi trenger å styrkes, så Al Saed bør ikke være aktuell. Angående Warming håper jeg at de har en plan for å få ham ordentlig igang til Europa-kampene begynner. Jeg tror at vi kommer til å trenge en fit Warming til da. Han må spille mer og bør etterhvert få sjansen for Blomberg.
...we shall never surrender.

Rossi

Tja, om ikke Warming er på vei ut da.
Saludar a los monos!

Finfin respons

Quote from: pidre on May 20, 2024, 22:11:19 PMTja, om ikke Warming er på vei ut da.

Det er litt sånn Warming, Simba, Rennie, Koomson og Bamba. Lynraske, men litt ofte dårlige valg og utfordringer med høytrykksfotball og klikk-klakk-systemet.

Av disse fem har jeg mest troen på Simba og Warming når det kommer til å lære seg stilen vår. Kanskje i den rekkefølgen, kanskje ikke.

De tre andre er nok løpet kjørt for. Kall meg gjerne en profet.
Kanskje.

Rossi

May 21, 2024, 08:32:24 AM #114 Last Edit: May 21, 2024, 10:10:06 AM by pidre
Warming og Simba ut, så hadde vi ryddet plass til en Danilo, O Sivertsen, Ørjaseter, Gueye, etc.
Saludar a los monos!

krakra

Vi kunne vel hentet Ørjaseter for rundt 5-10 millioner i sommer, men gikk for Warming for samme prisen istedenfor. Det viser litt hvordan vi prioriterer i spillerlogistikken, der spillere aller helst skal ha erfaring fra toppnivå. Nå tror jeg Ørjaseter er minst dobbelt så dyr.

fortune

Å hente relativt kostbare og erfarne spillere, men som likevel ikke forsvarer en plass i førsteelleveren er en dårlig kombo. Av spillere vi har hentet etter cupgullet (for totalt 20-30 millioner?) det vel per dags dato bare Kornvig som er med i førsteoppstillingen.
First is first, second is nothing

Dickens

Quote from: pidre on May 21, 2024, 08:32:24 AMWarming og Simba ut, så hadde vi ryddet plass til en Danilo, O Sivertsen, Ørjaseter, Gueye, etc.

Fullstendig urealistisk.

Rossi

HamKam kunne passet bra for Warming.
Saludar a los monos!

Superjack

At Hamkam skal kjøpe Warming??
Brannsupporter.

krakra

Lite tankeeksperiment: Hadde vi kjøpt Warming fra Ham-Kam hvis det var de som hentet ham i sommer, han hadde levert de samme prestasjonene og hatt de samme skadene for dem som han har hatt for oss og hadde den samme historikken før dette som han har nå?

Hva ville vi i så fall betalt?

Jeg syns det er for tidlig å selge Warming i sommer, men tar han ikke nivået i løpet av sesongen så håper jeg ikke han blir en ny Bamba som vi går rundt og tror skal slå ut i full blomst med sitt kjempepotensiale når som helst.

ostraume

Bamba ble jo faktisk solgt når han var på en slags formtopp.

Enig i at det for tidlig å gi opp Warming. Han har hatt noen innhopp som viser hva som bor i han, og kunne fort vært kampavgjørende når han kom seg til linjen mot KBK. Merkelig nok var det kun Heggebø i boksen der.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

nero

Ja, men det jo slik spillerlogistikk er. Man vet aldri 100% om en spiller eller talent vil slå til. Det er jo kanskje oftere slik at det ikke skjer. Warming har noen ekstreme ferdigheter med tanke på rykk og fysikk, men virker å ha litt begrenset fotballforståelse. Slike ting kan jo noen ganger læres, men ikke alltid. Se for eksempel på Simba. Jeg hadde som mange andre stort håp for Warming, men tvilen har definitivt begynt å snike seg inn.
Lions led by donkeys.

Rossi

Han passer mye bedre inn i et lag som ligger lavt. Slik vi spiller, har han ikke så mye plass å løpe på.


Saludar a los monos!

Superjack

Warming har jo en enorm X faktor.

Han har egenskaper som er livsfarlig også for lavtliggende lag.
Måten han dro mot linjen og klarte å legge inn fremfor mål, var jo fabelaktig.

Vil gjerne se Warming for Castro mot Molde.
Brannsupporter.

Lasaron

Jeg også. Warming fra start mot Molde.
Tren på langskudd

Rossi

May 21, 2024, 18:05:39 PM #126 Last Edit: May 21, 2024, 18:07:45 PM by pidre
Ser han gjerne fra start, og mot Molde kan det være en god anledning.

Glimtvis viser han noe veldig bra greier.
Saludar a los monos!

Erlend

Warming trenger jo ikke masse plass å løpe på selv om det kanskje er det optimale for han.  Det som gjør han så spennende i mine øyne er jo nettopp det at hvis han står på 20 meter med en forsvarer foran seg så kommer han seg til dødlinjen med forsvareren en meter bak seg. Rett og slett et rykk det er sjeldent man ser i Norge.  Så var det dette med å få noe fornuftig ut av det

fortune

Som med alle andre spillere må vi spille på Warming styrker dersom han skal fremstå bra. Det vil si å sette han opp i 1-mot-1 situasjoner, kontringer, la han true rommene rundt midtspissen vår og sette han i posisjoner hvor han kan avslutte med høyrefoten. Han er også avhengig av at noen andre i fronttrioen binder angrepet sammen. Alt dette er enn relativt vanlig beskrivelse av en ving i en moderne 433.

Per dags dato er vi knapt nok satt opp for å utnytte noen av Warmings positive egenskaper, en naturlig konsekvens av at vi vanligvis spiller med en playmaker på venstrekanten, en midtspiss som har styrken sin langs bakken i og rundt motstanders sekstenmeter og en back på høyrekanten. Da ender vi med å avdekke Warmings svakheter fremfor å fremheve hans styrker.

First is first, second is nothing

Lasaron

Å kalle Blomberg back er nesten det samme som å kalle Sønnen stopper.
Tren på langskudd

Rossi

Det snakkes om å sette opp Warming. Mot KFK var det store rom på venstresiden, men ofte var ikke Warming der - han hadde trukket sentralt.

Jeg ville foretrukket at han holdt bredden, slik at han kunne bli satt opp oftere.


Saludar a los monos!

fortune

Quote from: Lasaron on May 23, 2024, 06:05:09 AMÅ kalle Blomberg back er nesten det samme som å kalle Sønnen stopper.

Hvorfor det? Blombergs offensive repertoar er da omtrent som backene til Molde, Glimt og landslaget.

Siverts egenskaper ligger derimot, naturligvis justert for nivået, ganske nært opptil noen av det siste tiårets beste defensive midtbanespillere (Casemiro, Busquets, Fabinho, etc.). Noen Patrick Berg med ball er han selvfølgelig ikke, men det er heller ikke påkrevd dersom laget rundt fungerer.
First is first, second is nothing

Superjack

Quote from: pidre on May 23, 2024, 08:53:46 AMDet snakkes om å sette opp Warming. Mot KFK var det store rom på venstresiden, men ofte var ikke Warming der - han hadde trukket sentralt.

Jeg ville foretrukket at han holdt bredden, slik at han kunne bli satt opp oftere.


Mener å ha lest en plass her inne at dette er noe også Horneland/Huseklepp også ber han om. Og at dette er en av grunnene til at han ikke får spille mer?

Har vel lite med overganger å gjøre, på spillermarkedet,  men med hans fart og evner så vil føre til at motstander må forholde seg til enten Warming på kant, og lage mer rom sentralt, eller la Warming få litt plass på kanten. Begge løsninger er dårlig for motstander og bra for Brann.

Må være mulig å få til?
Brannsupporter.

Corran

Eg synes at når eg har sett ut på Warming så har han ofte lagt litt vel langt ute på siden og slikket krittlinjen omtrent. Har ved flere anledninger ønsket at han har kommet lengre inn
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

TheMoustacheMan

Quote from: krakra on May 21, 2024, 08:35:39 AMVi kunne vel hentet Ørjaseter for rundt 5-10 millioner i sommer, men gikk for Warming for samme prisen istedenfor. Det viser litt hvordan vi prioriterer i spillerlogistikken, der spillere aller helst skal ha erfaring fra toppnivå. Nå tror jeg Ørjaseter er minst dobbelt så dyr.

Ørjaseter er så langt unna en Horneland-type som er muligens er mulig å komme.

Ikke nødvendigvis useriøs som sådan, men det ligger i grenseland, og det vil ikke bli akseptert i dagens Brannregime.
Han må ha frihet og tilpasninger.
Men steike så morsom og god han er!

ostraume

Hørte Spiss Vinkel (pod fra TV2) der Ørjaseter ble intervjuet. Skjønner jo at dette ikke er en type som faller spesielt i smak hos Horneland. Vil heller spille golf enn fotball.

Han kunne og fortelle at han valgte bort Viking fordi han gjerne ville bo i nærheten av Oslo.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Leffen

Quote from: ostraume on May 24, 2024, 13:03:46 PMHørte Spiss Vinkel (pod fra TV2) der Ørjaseter ble intervjuet. Skjønner jo at dette ikke er en type som faller spesielt i smak hos Horneland. Vil heller spille golf enn fotball.

Han kunne og fortelle at han valgte bort Viking fordi han gjerne ville bo i nærheten av Oslo.

Haha, tenkte samme. Det hadde blitt full klinsj. Tipper Ørjasæter får en Fredrik Gulsvik-karriere.

Superjack

Ørjaseter kan hverken spille for Knutsen eller Horneland.

Lite konkret snakk om overganger i sommer.

Kanskje spesielt nå som Crone er bankers førstevalg på høyrebacken.
Brannsupporter.

gladiporno

Quote from: Leffen on May 24, 2024, 13:09:29 PM
Quote from: ostraume on May 24, 2024, 13:03:46 PMHørte Spiss Vinkel (pod fra TV2) der Ørjaseter ble intervjuet. Skjønner jo at dette ikke er en type som faller spesielt i smak hos Horneland. Vil heller spille golf enn fotball.

Han kunne og fortelle at han valgte bort Viking fordi han gjerne ville bo i nærheten av Oslo.

Haha, tenkte samme. Det hadde blitt full klinsj. Tipper Ørjasæter får en Fredrik Gulsvik-karriere.

Gulsvik falt gjennom fordi han manglet talent utenom det å kunne skyte hardt. Ørjasæter har talent i massevis. 

Superjack

Burde sikkert vært i en tråd som ikke har med Brann å gjøre. Hørte samme podcast. Ørjasæter virker både å ha talent og reflektert. Virker egentlig ikke å bry seg så hardt om fotball. En bohem

Typer som er fantastiske å ha i fotballen fortsatt.

Brannsupporter.

Kagain

Quote from: Superjack on May 24, 2024, 16:50:04 PMBurde sikkert vært i en tråd som ikke har med Brann å gjøre. Hørte samme podcast. Ørjasæter virker både å ha talent og reflektert. Virker egentlig ikke å bry seg så hardt om fotball. En bohem

Typer som er fantastiske å ha i fotballen fortsatt.Ja, rent egoistisk sett ser jeg for meg at det hadde vært morsomt om Brann hadde hentet en Ørjasæter/Kvisvik/Miller-figur som er litt utenom A4. Det gir bare litt krydder til fantilværelsen. Jeg tror dog ikke at det er noe Brann kan eller bør hente slik det ser ut til i dag med tanke på hva som vektlegges av Horneland/Brann. Jeg vil tro at de som hentes (hvis noen) kommer til å være bunnsolide og profesjonelle treningsfantom. Ser for meg at Horneland & co sjekker ekstra mye rundt personlighet slik at de ikke får en Warming-type inn igjen.

Gulløl

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Tja, han er jo fra Haugesund.

Men dette bør bare være aktuelt om f eks Kartum er på vei ut.

Eller?

Skal dette være langvarig erstatter for Sønnen?
Tren på langskudd

Corran

Dette må jo være et alternativ til SHN. Kan ikke skjønne annet
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Elfakiri

Quote from: Corran on May 25, 2024, 21:44:21 PMDette må jo være et alternativ til SHN. Kan ikke skjønne annet

Kan umulig tenke meg noe annet.

Krygård i Norsk målestokk er en meget god spiller.
I don't think you can the rules! - Mons Ivar Mjelde.

Kagain

Først og fremst må jeg si at jeg er veldig glad for at man faktisk får noen rykter å diskutere.

Krygård har vel blitt diskutert flere ganger tidligere her inne, men jeg begynner å bli så gammel at jeg ikke er sikker på om jeg husker rett. I mitt hode er Krygård noe form for indreløper-type, men jeg ser at flere mener at han skal erstatte Sønnen. Jeg ser at transfermarkt har han oppført som defensiv midtbanespiller, så det vil jo tyde på at det er hukommelsen min som er problemet

Hvilke ferdigheter (og styrker) er det Krygård er kjent for? Jeg ser at han er ca like høy som SHN.

Når det gjelder overgangen så ser jeg at Haugesund avis er litt mer avventende enn det TV2-artikkelen er. I denne artikkelen

https://www.h-avis.no/aktuell-for-brann/s/5-62-1708406

skriver de

"Haugesunds Avis vet at TV 2 sine opplysninger stemmer, men det skal ikke være nær noen overgang. Det er kun kjøp - ikke utlån - som er aktuelt."

fortune

Krygård har Jim Solbakken som agent, fysj! Ender vel i Molde da.
First is first, second is nothing

andreas1989

Skal dette bli aktuelt må det vel nesten være noen på vei ut? Krygård trives vel best som en sittende ballfordeler, men kan han spille indreløper? Spilte vel også en del stopper for Haugesund til tider?

Det blir jo veldig dumt om vi ender opp med å betale bra med penger for en spiller som kunne kommet gratis for noen måneder siden.

Kagain

Quote from: andreas1989 on May 26, 2024, 07:38:49 AMSkal dette bli aktuelt må det vel nesten være noen på vei ut? Krygård trives vel best som en sittende ballfordeler, men kan han spille indreløper? Spilte vel også en del stopper for Haugesund til tider?

Det blir jo veldig dumt om vi ender opp med å betale bra med penger for en spiller som kunne kommet gratis for noen måneder siden.

Om vi tar den siste linjen først så er det noe som virker kjent. Affærene med Karadas og EHJ triller fort inn i hodet. Selv om det kanskje kan argumenteres for at de ikke var de dyreste kjøpene...

Indreløper, sittende ballfordeler og stopper? Høres ut som vi har en potet her, gutter! Til og med Haugesund-fortiden er der. Med tanke på at dette ryktet kom ut så er det mer sannsynlig enn ikke at Krygård dukker opp i rød drakt til sommeren.

Hvordan er tempoet hans? Jeg tenker at om det er middels+ så er dette en spiller som kan gå inn for Sery Larsen på stopperplass om vår danske venn blir solgt. Når det sies sittende ballfordeler så går tankene mine i retning Ruben Yttergård Janssen. Han ble jo hentet inn sist SHN stakk sin vei, og var jo dessverre ikke en ubetinget suksess i den rollen. Men det brukes et større ferdighetsregister hos SHN nå enn da, så kan hende Krygård har lettere for å komme inn i rollen enn det RYJ hadde.

Larsendos

Han var kaptein i FKH. Selvsagt aldri aktuelt å gå gratis til Brann eller Viking. Det er lettere for haugesunderne å godta en overgang til Brann nå etter et mislykket utenlandsopphold.

VIF ville kjøpe ham for 10 millioner før 2023-sesongen. Han hadde da 1 år igjen av kontrakten med FKH.

Go Up