• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sportssjefen etter Soltvedt

Started by pidre, February 03, 2021, 10:58:55 AM

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Go Down

pidre

Saludar a los monos!

pidre

Saludar a los monos!

Gulløl

Skal vel ikke slutte han. Fast ansatt og greier.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

Quote from: pidre on February 03, 2021, 10:58:55 AMRoy Wassberg

Ja, vi trenger en ærlig sportssjef som sier om lokale talenter at "mest sannsynlig blir det ingenting av dem, sånn er det"!;)
Rød makt på Hansa

pidre

Quote from: Nixon on February 03, 2021, 11:11:55 AM
Quote from: pidre on February 03, 2021, 10:58:55 AMRoy Wassberg

Ja, vi trenger en ærlig sportssjef som sier om lokale talenter at "mest sannsynlig blir det ingenting av dem, sånn er det"!;)

Ja sånn er det, og han sa meir - om hardt arbeid for å lukkast osv.
Saludar a los monos!

pidre

Saludar a los monos!

pidre

Quote from: Gulløl on February 03, 2021, 11:04:02 AMSkal vel ikke slutte han. Fast ansatt og greier.

Jaja, Soltvedt er vel ikkje typen som skifter jobb så ofte. Så vi kan altså risikere at han sitter til pensjonsalder?   
Saludar a los monos!

Gulløl

Quote from: pidre on February 03, 2021, 11:24:30 AMJaja, Soltvedt er vel ikkje typen som skifter jobb så ofte. Så vi kan altså risikere at han sitter til pensjonsalder?    
Jepp. 31 mai 2036 blir han 67 år. Det er bare å merke av i kalenderen.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Kagain

Jeg lurer på hva Scharner gjør på for tiden. Foreslo ikke han seg selv i en slik posisjon en gang tidligere?

Lasaron

Arve Haukeland, Jostein Flo, Thomas Berntsen, Svante Samuelson
Tren på langskudd

Superjack

Arve Haukeland. Jobbet i lokalfotballen i mange år, gjorde en formidabel jobb i Nest, både med å få frem spillere, men også trenere.

Hvor var sportssjefen i saken om kunstgress??? Hvorfor var det direktøren og styreleder som frontet saken?
Er ikke dette Sportsjefens fordømte ansvar?

Brannsupporter.

krakra

Han melder seg i alle fall på nå, med antydninger om at målsetningene må reduseres etter dette nei-et.

https://www.ba.no/sport/fotball/sk-brann/sportssjefen-vil-diskutere-branns-malsettinger/s/5-8-1541255

Jeg syns dette virker helt absurd. Ambisjonen om toppstrid, spillerutvikling og underholdende fotball har vel vært der ganske lenge. I hvert fall siden midten av 2019. Så plutselig, i november, så finner man i hui og hast ut at treningsforholdene ikke er gode nok og at man er avhengig av kunstgress for å nå disse målene. Dette kommuniseres ikke til medlemmene før to uker før man ønsker å begynne å legge om til kunstgress. Så blir de presset til et ekstraordinært årsmøte hvor de møter fullstendig uforberedt. Når da forslaget stemmes ned, så kan man ikke ha disse målsetningene lenger.

Denne diskusjonen burde vært startet for lenge siden. Allerede da målsetningene ble satt burde man satt i gang en prosess i klubben for å vurdere hvilke forutsetninger man har for å nå dem, og hvilke områder man må forbedre seg på. Treningsforhold er naturligvis en vesentlig del av dette, og hvis disse er for dårlige burde det vært satt i gang en grundig prosess for å utrede hvordan man kan oppgradere treningsforholdene til god nok standard. Der både behov og alternativer belyses godt. Hele veien burde medlemmene være inkludert og orientert.

Slike prosesser kjører man ikke på to måneder, med en juleferie i midten, uten å inkludere medlemmene. Brann er en medlemsstyrt klubb. Uavhengig av hva man mener om det, så er det en realitet man må forholde seg til. Da må man forankre slike ting i medlemsmassen. Det betyr ikke at alt må vedtas på et årsmøte, men medlemmene må orienteres og inkluderes.

Å starte en diskusjon om målsetninger i lys av treningsforhold -etter- at en avgjørelse er tatt på styrets forslag om oppgradering er jo helt bakvendt og fremstår amatørmessig.

Jeg forstår at det oppstod en ekstraordinær situasjon når kommunen ødela banen ytterligere, men treningsforholdene til Brann har vært en hemsko i flere tiår. Det er ikke en ny situasjon og det er ingen grunn til at man ikke kunne startet en grundig og åpen prosess rundt dette for lenge siden.

Men forankring, kommunikasjon, strategiarbeid osv. virker ikke å være noen styrke i dagens Brann-ledelse, for å si det mildt. De gjorde en strålende jobb med hyblene, uten at de virker å ha latt seg inspirere av det i særlig grad.

ostraume

Rimelig pinlig ambisjonsnivå i denne klubben. Kravet til LAN var underholdende fotball, unggutter og gode resultater. Kravet 2021? En viss fremgang?

Null styring og rød tråd hos sportssjefen vår.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Quote from: ostraume on February 03, 2021, 14:14:26 PMRimelig pinlig ambisjonsnivå i denne klubben. Kravet til LAN var underholdende fotball, unggutter og gode resultater. Kravet 2021? En viss fremgang?

Null styring og rød tråd hos sportssjefen vår.
Ja, og da var ikke treningsforholdene et tema, selv om de var like dårlige i hele fjor.

Et annet moment er jo at Brann har vært nødt til å trene på kunstgresset på Nymark i mange år. Gressbanen har lenge vært helt elendig og kun brukbar på sommeren. Disse kunstgressbanene har lenge vært slitte og harde, men i oktober i fjor ble de skiftet ut. I realiteten går nok Brann inn mot 2021-sesongen med bedre treningsforhold enn på mange år. Likevel er det full krise og umulig med medaljeambisjonene man har hatt i flere år.

Dette virker svært lite klubbstyrt og veldig påvirket av en trener som har vært i klubben i et halvt år, og nesten ledet oss til nedrykk. Selv om noen tror at KI er en slags Eggen jr. så ligger det nok et element av unnskyldninger og bortforklaringer her. Treningsforholdene er ikke optimale, og har behov for en klar oppgradering, men det er som sagt ikke noe nytt, så denne forhastede prosessen er ganske uforståelig.

Superjack

Det er samme sportssjefen som lovet gullkamp og kjempe om heder på 3 fronter.
Brukte mange mange millioner på spillere.

Ikke en plass stod det at det måtte være veldig gode treningsfasiliteter for laget først.

Hvor er sportssjefen og sportslig avdeling sin sportsplan?

Vi er 100% trenerstyrt.
Ikke styrt at styret, ikke styrt av sportssjef og ikke styrt av daglig leder.

Heldigvis er det medlemmene som bestemmer til slutt, når galematias tar overhånd.
Brannsupporter.

gladiporno

Tok en rask kikk gjennom årsrapporten fra 2019. Finner ingenting om de katastrofale treningsforholdene. Er det noen som har tatt vare på rapportene siden 2015 og se om dette er blitt adressert tidligere? Jeg er klar over at man i mange år har snakket om utfordrende treningsforhold, men derfra til full krise er ikke det samme. Hvis Brann har de verste treningsforholdene i de tre øverste divisjonene så burde vår fotballfaglig autoritet gjennom seks sesonger oppdage det, og ikke en nyankommen trønder.

Arne Møller sa det så bra på årsmøtet. Skifte av underlag, forbedring av treningsforhold og evt kvinnefotball bør komme som en del av en nøye utarbeidet sportsplan som tar for seg fordeler og ulemper i et langsiktig perspektiv. Her hiver  admin inn plastgress og kvinnefotball etter eget forgodtbefinnende uten at de er forankret i en plan. Det er svært amatørmessig.

pidre

Saludar a los monos!

pidre

February 22, 2021, 09:42:24 AM #17 Last Edit: February 22, 2021, 09:45:11 AM by pidre
Hvem kommer inn? Vil tro det allerede er klart.

Wassberg?
Saludar a los monos!

pidre

Saludar a los monos!

Hartson

Stig Inge Bjørneby? Han var vel sentral da Horneland ble ansatt som assistent.
Han og Kåre er vel gode kompiser.

esp123

Evt. Kåre Ingebrigtsen i en manager-rolle og Horneland med mer ansvar....

TheMoustacheMan

Ja, de kommer vel trekkende med Stig Inge eller Erik Hoftun, og blottlegger totalt hvor ute og kjøre de er strategisk.

Huff

Quote from: Hartson on February 22, 2021, 09:46:04 AMStig Inge Bjørneby? Han var vel sentral da Horneland ble ansatt som assistent.
Han og Kåre er vel gode kompiser.


Blir det enda en eks-RBKer begynner jeg å lure på statskupp. Bjørnebye bør absolutt være uaktuell. Regner med et ikke blir noen med for tett tilknytning til verken Horneland eller Ingebrigtsen. Av andre nevnt over er Wassberg en svært problematisk kandidat all den tid han vandrer rett inn i et habilitetsproblem (sønnen).

Jeg er ikke bare spent hvem det blir. Vet vi at det blir ny sportsdirektør? Blir sportsdirektøren faktisk sportsdirektør i noe annet enn navnet, og har Soltvedts avgang noe med endringene i styret å gjøre?

SKBCPH

Bjørnebye hadde utvilsomt vært en oppgradering. Og en mann jeg har stor respekt for. Stort minus at man får barna med på kjøpet, men de har kanskje blitt voksne nå.
- Vi har den treneren vi har.

esp123

Hva har Bjørnebye å vise til? Jeg spør oppriktig.

Hartson

Bjørnebye er dyktig og har et godt nettverk. Om det er en fordel eller en ulempe at han kjenner Kåre godt vet jeg ikke.

krakra

Haha, Bjørnebye var RBKs egen RBH. Nei takk. Her håper jeg Brannstyret setter foten ned og ikke lar mannen som nesten ledet oss til nedrykk i fjor diktere alt som skal skje i klubben.

Hartson

Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:01:27 AMHva har Bjørnebye å vise til? Jeg spør oppriktig.

For å sitere vg.no den dagen han ga seg som RBK sportssjef:

"Men RBK har også hatt betydelig sportslig suksess i Bjørnebyes periode. Klubben har vunnet fire seriegull og tre cuptitler de siste fem sesongene. I tillegg har RBK kvalifisert seg for fire av fem mulige gruppespill i europaligaen."

Han har et godt nettverk og masse erfaring både som spiller og fotball-leder.
Det er vel ikke mange norske navn som har en slik CV?
Eller?

pidre

Jostein Flo gjode vel sine saker bra i SIF.
Saludar a los monos!

esp123

Quote from: Hartson on February 22, 2021, 10:06:14 AM
Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:01:27 AMHva har Bjørnebye å vise til? Jeg spør oppriktig.

For å sitere vg.no den dagen han ga seg som RBK sportssjef:

"Men RBK har også hatt betydelig sportslig suksess i Bjørnebyes periode. Klubben har vunnet fire seriegull og tre cuptitler de siste fem sesongene. I tillegg har RBK kvalifisert seg for fire av fem mulige gruppespill i europaligaen."

Han har et godt nettverk og masse erfaring både som spiller og fotball-leder.
Det er vel ikke mange norske navn som har en slik CV?
Eller?


Traff Bjørnebye bra på spillerkjøp? Jeg vil ikke si at denne listen er så imponerende:
https://www.bt.no/sport/i/K3828o/sjekk-lista-dette-er-bjoernebyes-53-overganger-som-rbk-sjef

Han gikk altså 30 mill i pluss i sin tid som sportssjef, men det inkluderer salg av Selnæs (~50 mill), Svensson (~12-13 mill) og Midtsjø (~20 mill) som alle var i klubben før Bjørnebye kom.

Jeg kan ihvertfall si såpass at å være sportssjef for Rosenborg og være sportssjef for Brann er to helt forskjellige jobber når jeg ser på hvilke spillere Rosenborg hentet i løpet av hans tid.

Hva står han for ellers? Kan virke som han prioriterer dyrkjøpte eksterne spillere foran unge, egenproduserte....

gladiporno

Spekulasjon! Hvem blir ny sportssjef? Mine kandidater:

Kåre Ingebrigtsen
Bjarne Berntsen
Arve Haukeland
Per-Ove Ludvigsen
Paul Scharner
Seyi Olofinjana
Erik Hoftun

Jeg ser at Bjørnebye nevnes. Han regnes som en katastrofe både som trener og sportssjef. TKK og sånt håper jeg klubben holder seg langt unna.

SKBCPH

Er det mulig å lokke Svante Samuelsson over grensen? Han gjorde jo det godt som sportssjef i Kalmar, men er vel godt betalt i jobben som direktør for Svensk Elitfotboll.
- Vi har den treneren vi har.

Gulløl

Som vi husker var Stig Inge Bjørnebye sentral når Horneland ble ansatt i Brann i oktober. En tjuvstart som sportsdirektør i Brann ? Håper ikke det.

Klipp:
Ingebrigtsen smiler lurt når TV 2 stiller ham spørsmålet.
- Jeg må nesten utlevere ham da...ehh...Stig Inge ringte meg og sa at det kunne være en mulighet.
- Stig Inge Bjørnebye?
- Ja, så da takket jeg for tipset og ringte Horneland. Så sånn startet det, sier Branns hovedtrener og ler.
- Jeg er revansjesugen
Eirik Horneland bekrefter opplysningene om at Rosenborgs tidligere sportsdirektør var sentral.
- Ja, Stig Inge kjenner oss begge to og jeg tror han nok tenkte at dette var en god match. Og det tror jeg det kan bli. Jeg tror Stig Inge har tenkt klokt der, sier Horneland som også bekrefter den første telefonsamtalen.


https://www.tv2.no/a/11718962/
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

pidre

Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:19:52 AMSpekulasjon! Hvem blir ny sportssjef? Mine kandidater:

Kåre Ingebrigtsen
Bjarne Berntsen
Arve Haukeland
Per-Ove Ludvigsen
Paul Scharner
Seyi Olofinjana
Erik Hoftun

Jeg ser at Bjørnebye nevnes. Han regnes som en katastrofe både som trener og sportssjef. TKK og sånt håper jeg klubben holder seg langt unna.

Hoho - Scharner hadde vært noe! Tror nok likevel han fort hadde stanget hodet i veggen, om ikke Mohn hadde lagt endel penger i bordet. Arve Haukeland er kanskje et ok alternativ - men er ikke det bare en ny Soltvedt?   
Saludar a los monos!

kabelmann

Jeg tror stafettpinnen holdes internt i slekten. Velkommen, Trond Egil.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

esp123

Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:19:52 AMSpekulasjon! Hvem blir ny sportssjef? Mine kandidater:

Kåre Ingebrigtsen
Bjarne Berntsen
Arve Haukeland
Per-Ove Ludvigsen
Paul Scharner
Seyi Olofinjana
Erik Hoftun

Jeg ser at Bjørnebye nevnes. Han regnes som en katastrofe både som trener og sportssjef. TKK og sånt håper jeg klubben holder seg langt unna.

Hvorfor håper du at de holder seg unna TKK? Er det utelukkende basert på Start-fadesen? For jeg tror nok den klubbens problemer har røtter i noe annet enn TKK.... Når det kommer til nettverk (og erfaring) er det vel ingen andre nordmenn som kan vise til noe i nærheten av det han har.

gladiporno

Kåre er det nok lavest odds på.

Huff

February 22, 2021, 10:31:56 AM #37 Last Edit: February 22, 2021, 10:33:51 AM by Huff
Av gamle kjente er det vel Svante og Geir Hasund som har mest relevant erfaring. Utover disse virker det etterhvert som det utrolig nok kryr av dyktige fotballfolk i og rundt Bergen, fellesnevneren er vel at de har hatt lite eller ingenting med Brann å gjøre.

Kan forresten sparkingen ha noe med kunstgressfadesen å gjøre?

Nixon

Quote from: Huff on February 22, 2021, 10:31:56 AMKan forresten sparkingen ha noe med kunstgressfadesen å gjøre?

Neppe, der var det andre folk i adminstrasjonen som var mye mer involvert og ansvarlige.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Hvorfor foreslås stadig Olofinjana og Scharner?

Greit. Da foreslår jeg Rodolph Austin. Han vil være en kjempegod sportssjef.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:29:26 AMKåre er det nok lavest odds på.

Har også en liten følelse for det. Ikke minst siden Horneland allerede styrer mye på treningsfeltet etter det jeg har lest. Men spørs hvordan det blir mottatt.
Rød makt på Hansa

TheMoustacheMan

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 10:37:00 AMHvorfor foreslås stadig Olofinjana og Scharner?

Greit. Da foreslår jeg Rodolph Austin. Han vil være en kjempegod sportssjef.

Riktig.
De to har selvsagt ingen kvalifikasjon som tilsier at de skal nevnes i hytt og gevær.

kabelmann

Beforeigners. Ser heller ikke noen spesiell grunn til at disse til stadighet skal trekkes frem.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Gulløl

Roald Bruun-Hanssen, noen som ønsker comeback fra han ?
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

TheMoustacheMan

Quote from: Gulløl on February 22, 2021, 10:41:20 AMRoald Bruun-Hanssen, noen som ønsker comeback fra han ?
te author=Gulløl link=msg=564521 date=1613986880]
Roald Bruun-Hanssen, noen som ønsker comeback fra han ?
[/quote]

Ehh, nei.

gladiporno

Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:29:14 AM
Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:19:52 AMSpekulasjon! Hvem blir ny sportssjef? Mine kandidater:

Kåre Ingebrigtsen
Bjarne Berntsen
Arve Haukeland
Per-Ove Ludvigsen
Paul Scharner
Seyi Olofinjana
Erik Hoftun

Jeg ser at Bjørnebye nevnes. Han regnes som en katastrofe både som trener og sportssjef. TKK og sånt håper jeg klubben holder seg langt unna.

Hvorfor håper du at de holder seg unna TKK? Er det utelukkende basert på Start-fadesen? For jeg tror nok den klubbens problemer har røtter i noe annet enn TKK.... Når det kommer til nettverk (og erfaring) er det vel ingen andre nordmenn som kan vise til noe i nærheten av det han har.


På meg virker han som en opportunist som hopper fra den ene jobben til den andre uten at klubbene som han har vært i  blir bedre. Snarere tvert i mot. Start-katastrofen er vel det eneste lengre engasjementet han har hatt noengang. Utvilsomt kjempeflink til å få seg attraktive jobber, men hvilke konkrete resultater har han å vise til i fotballen? Han er såvidt jeg vet hatet i Fredrikstad.

TheMoustacheMan

Dersom dette skjedde akutt blir det vel Peddien inn på kort sikt.

esp123

Fredrikstad og Start er minuser, men han var ikke veldig lenge i Fredrikstad. Snudde Monaco-skuten da de lå i Ligue 2, og Monaco hadde jo en særdeles god utvikling i årene etter at han var der ;)


gladiporno

February 22, 2021, 10:49:16 AM #48 Last Edit: February 22, 2021, 10:55:41 AM by gladiporno
Quote from: Nixon on February 22, 2021, 10:38:43 AM
Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:29:26 AMKåre er det nok lavest odds på.

Har også en liten følelse for det. Ikke minst siden Horneland allerede styrer mye på treningsfeltet etter det jeg har lest. Men spørs hvordan det blir mottatt.

Tipper han får en utvidet rolle. Slik den Norling hadde før Soltvedt fikk sportssjefjobben. Etterhvert forsvinner Kåre fullstendig fra treningsfeltet og blir fulltidssportssjef. Han går med andre ord samme karrierevei som Tennfjord.

Også får han selvfølgelig sparken i løpet av 2022.

gladiporno

Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:48:20 AMFredrikstad og Start er minuser, men han var ikke veldig lenge i Fredrikstad. Snudde Monaco-skuten da de lå i Ligue 2, og Monaco hadde jo en særdeles god utvikling i årene etter at han var der ;)



Jeg ønsker ikke å ta sjansen på slike som snakker seg til gode jobber for så å hoppe av etter 3 måneder hver jæla gang. Har møtt for mange slike i jobbsammenheng. Jeg kan introdusere deg for 2-3 norsk-kinesisk-tolker som kan skryte på seg svært attraktive oppdrag for store mediehus og store konserner uten å kunne føre en forståelig samtale på kinesisk. De har simpelthen fått oppdragsgiveren (som selv ikke kan kinesisk) til å tro at de kan det. Orker ikke slike folk i Brann.

Go Up