• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2021

Started by Nixon, December 09, 2020, 22:22:32 PM

tsrqpo and 7 Guests are viewing this topic.

Go Down

Brannfan23

Kan en dårlig Nymark treningsbane har skylden for at Brann har svingt veldig mye i de siste årene? Kanskje hvis vi hadde byttet gressbane både på Nymark og stadion med et hybridgress som inneholder både kunst og naturgress, treningen vil da bli bedre? Bare min teori.

Gepard

Bekymringsfullt hvor avslappet forhold en del har til de første 5 kampene, "det er ikke der vi skal ta poengene". Etter dette kommer det altså motstandere hvor Brann muligens får styre spillet mer, mot lavtliggende motstandere som smeller inn kontringer etter balltap.

At Brann skal gjøre det bedre mot denne type mostandere er da slett ikke sikkert, man har jo slitt noe enormt mot etablert i lang lang tid.  Det at man møter topplag tobm burde heller være sett på som en fordel, som regel er det ikke dumt å møte disse tidlig i sesong, samt at presset er litt av.

Så ser en i tillegg lag som Tromsø og Kbk som har hevdet seg bra i møte mot disse "umulige" mostanderne.

Brann trenger resultat i de neste to kampene, ellers er jeg redd denne sesongen er over før den er i gang.


Corran

Vanligvis i dårlige sesonger så tar Brann poeng mot rbk eller molde så muligens i år så tar vi heller poengene mot de vi skal kjempe om å unngå nedrykk?

Men litt alvorlig. Ja Brann burde stå igjen med noen poeng etter disse 5 første kampene, men orker ikkje bekymre meg for mye før de kampene som kommer etter disse 5.
Blir nok bekymringer i år. Griper også etter halmstrået om at det defensive vil bedre seg når et par av nysigneringene kommer i gang.
Og det offensive er det framgang å spore på.
Så velger å være forsiktig optimist en liten stund til
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Spelaren

Vi har no tangert fiaskoåpningen i 1973 og 1988. Der kom det begge ganger en seier i 5. forsøk.
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

Larsendos

Nå må vi bare bli ferdig med Glimt og.
Så skal vi spille 19 seriekamper før vi møter Vif, Rbk, Molde og Glimt igjen.

Spelaren

Det er scoret to hat-trick i Eliteserien i år - begge mot oss.
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

Belfort

Quote from: Spelaren on May 20, 2021, 21:32:10 PMVi har no tangert fiaskoåpningen i 1973 og 1988. Der kom det begge ganger en seier i 5. forsøk.

Det blir ny "rekord" på mandag

gladiporno

U21-landslaget tok ut sin tropp på fredag, og ingen Brann-spillere er med. Det er forventet mtp Branns svake sesongstart og at spillere som Kolskogen og Delaveris ikke spiller fast for eliteseriens jumbolag. Likevel er det dypt skuffende og et skudd i baugen for alle som håper å få solgt spillere for et betydelig beløp. Brann spiller neppe e-cup i overskuelig fremtid, så landskamper blir det beste utstillingsvinduet for spillerne enn så lenge. Forhåpentlig driter Heggheim, Daland, Cornic, Holmgren Pedersen & co seg ut eller skader seg slik at Blomberg, Kolskogen og Delaveris blir aktuelle igjen. Blant våre spillere er vel Blomberg nærmest, selv om det Kolskogen som ble tatt ut sist.

Gulløl

May 24, 2021, 19:39:12 PM #308 Last Edit: May 24, 2021, 19:44:41 PM by Gulløl
Brann er nå ferdig med 16,67 % av sesongen. Brann er akkurat i rute etter budsjettet i Alexander Osdal sitt tabelltips i Brann bloggen.  Et tips som skal gi 35 poeng og 12 plass etter hans beregninger. Han har peiling :).

Viking (b): 0
VIF (h): 0
MFK (b): 0
RBK (b): 0
Glimt (h): 0

Stabæk (b): 1
Godset (h): 3
S08 (b): 1
Odd (h): 1
FKH (b): 1
LSK (h): 3
KBK (b): 0
TIL (h): 3
MIF (h): 3
SF (h): 3
Godset (b): 1
FKH (h): 3
LSK (b): 0
TIL (b): 0
KBK (h): 1
MIF (b): 1
Stabæk (h): 3
Odd (b): 0
Viking (h): 1
VIF (b): 0
RBK (h): 0
SF (b): 3
MFK (h): 0
B/G (b): 0
S08 (h): 3
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Spelaren

Quote from: Gulløl on May 24, 2021, 19:39:12 PM(...)Han har peiling :).

(...)
MIF (h): 3
(...)
MIF (b): 1


Hmmm...
"Det kan godt være at vi er rare vi som er her" - Birger Grevstad 19.juli 2021

Lasaron

Når Sarpsborg klarte å holde seg i fjor, med null poeng på de fem første, da er det oppnåelig for oss også.
Tren på langskudd

Superjack

Nå er det å kjøre på med samme mannskap.
Brannsupporter.

krakra

De siste to kampene har vi fremstått som et godt lag. Faktisk et lag som er jevngodt med lag som RBK og Glimt. Og jeg syns ikke vi ser ut som et bunnlag som mobiliserer heller. Jeg syns vi spiller veldig bra fotball. Særlig i dag, var det høyt nivå på en del av det vi gjorde.

Det gjør meg positiv. Jeg var ikke positiv etter de tre første. Å spille bra en liten stund, for så å bli fullstendig ødelagt, er ikke gode tendenser. Men det har ikke skjedd mot RBK og Glimt. Det er kamper som så vidt vippet i deres favør.

Lasaron

Ja, spiller Brann like godt i de to neste som i de to siste, blir det fort 4-6 poeng. Her kommer det mentale til å spille en svær rolle.
Tren på langskudd

krakra

Jeg tror mentaliteten fortsatt er sterk, men taper de mot Stabæk frykter jeg den kan få seg en solid smekk.

De to siste kampene burde ikke svekke noen selvtillit. Det burde heller vekke revansjelyst, men skulle de tape mot et antatt bunnlag så begynner nok tvilen å sive inn. Så det vi er vel på et vippepunkt. Slår vi Stabæk og Godset så tror jeg vi kan få en ganske god sesong.

esp123

Syns Brann viser imponerende mental styrke, egentlig. Så ikke ut som et lag med 0-0-4 på de fire første idag.

Corran

Faren nå er at de ubevist tenker at nå er det endelig lettere motstand.
Lett å gå i en sånn felle der en er blitt overbevist om at nå var det veldig sterk motstand og allikevel spiller vi jevnt med dem og nå skal vi endelig møte dårligere lag.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Jeg tror også det er lettere å holde motet oppe etter tap mot antatt bedre lag enn hvis man skulle tape mot et antatt dårligere lag. Særlig hvis de har gått rundt og tenkt "Resultatene kommer når vi møter lettere motstand". Noe jeg er sikker på ligger i underbevisstheten til mange i alle fall.

Så det er jo en dobbel risiko her. At man undervurderer Stabæk og går på en smell, og at denne smellen gjør større skade på selvtilliten enn disse fem kampene har gjort og gjør at man blir nervøse inn mot Godset-kampen.

Churchill

I starten av sesongen var vi udyktige. I spesielt de ro siste kampene har vi først og fremst vært uheldige. Var har spilt fem kamper mot tøff motstand og vi spiller relativt jevnt mot de beste. Fraværet av gode treningskamper tror jwg Jar gjort det vanskelig for klubben å sette noe spill. Nå har vi hatt fem tøffe kamper og man ser at de gode spillet begynner å sitte. Jeg tror de løsner allerede i neste runde mot Stabæk. Men vi MÅ, så snart det blir mulig, skaffe oss en skikkelig spiss. Bamba duger rett og slett ikke og han skal dessuten videre i sommer. Ellers er det mye bra av særlig flere unge spillere. Jeg har tro på dette prosjektet. Virkelig.
...we shall never surrender.

Corran

Eg tror ikke noen bil ha Bamba i sommer så han er her sikkert ut sesongen
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

pidre

Vi spiller bra, og kunne fort tatt poeng både mot rbk og i dag. Tror vi får se mye bra fotball fremover. Poengene kommer.
Saludar a los monos!

Nixon

Jeg klarer ikke å fri meg fra tanken om at Brann-blemmer mot antatt svakere motstand i de neste par kampene ville vært så typisk. Så utrolig typisk!
Rød makt på Hansa!

Gulløl

May 25, 2021, 10:38:37 AM #322 Last Edit: May 25, 2021, 10:45:01 AM by Gulløl
Det er vel i de neste kampene det er fare for at de høyeste skuldrene til spillerne kommer, de fem første kampene var det ikke så uventet at Brann tapte. Nå kommer de store forventningene om seiere mot de "svakeste lagene" og presset vil øke for hvert nytt tap om spillerne ikke klarer å bryte denne tapstrenden. Media har allerede kastet seg kraftig på i krisemaksimering selv om bare 16-17 % av sesongen er spilt og Brann er ferdig med de fem beste klubbene for første halvdel av sesongen. Ser blant annet at tv2 i dag har satt opp en avstemning i appen sin om Brann rykker ned eller ikke, nå koser mye av fotball Norge seg og østlendinger og trøndere trykker ivrig inn sin stemme. Spillerne bør absolutt holde seg langt unna å lese i media om nedrykkssjanser og det andre negative maset rundt. Enormt viktig jobb som spillerne nå må gjøre på det mentale plan, noen av spillerne må sikkert også få hjelp til å holde riktig fokus, håper ikke KI undervurderer dette.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

ZsoltKorcsmar

Mitt tips:

-Vi står med 12-15 poeng etter 15 kamper. Ser skikkelig mørkt ut.

-Vi havner topp 5 på «høsttabellen».  Får med oss rundt 25 poeng der.

Ender oppunder 40 poeng - midt i ingenmannsland. Dette basert på at KI sitt RBK ofte peaket formmessig andre halvdel av sesong.

Corran

Quote from: Gulløl on May 25, 2021, 10:38:37 AMDet er vel i de neste kampene det er fare for at de høyeste skuldrene til spillerne kommer, de fem første kampene var det ikke så uventet at Brann tapte. Nå kommer de store forventningene om seiere mot de "svakeste lagene" og presset vil øke for hvert nytt tap om spillerne ikke klarer å bryte denne tapstrenden. Media har allerede kastet seg kraftig på i krisemaksimering selv om bare 16-17 % av sesongen er spilt og Brann er ferdig med de fem beste klubbene for første halvdel av sesongen. Ser blant annet at tv2 i dag har satt opp en avstemning i appen sin om Brann rykker ned eller ikke, nå koser mye av fotball Norge seg og østlendinger og trøndere trykker ivrig inn sin stemme. Spillerne bør absolutt holde seg langt unna å lese i media om nedrykkssjanser og det andre negative maset rundt. Enormt viktig jobb som spillerne nå må gjøre på det mentale plan, noen av spillerne må sikkert også få hjelp til å holde riktig fokus, håper ikke KI undervurderer dette.
Tja Kanskje de skal se det og slik psyke de har vist til nå så kan dette være nok til at tenningen er på plass også når motstanderne er på papiret lettere enn det de har vært gjennom
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

SKBCPH

Quote from: ZsoltKorcsmar on May 25, 2021, 11:48:27 AMMitt tips:

-Vi står med 12-15 poeng etter 15 kamper. Ser skikkelig mørkt ut.

-Vi havner topp 5 på «høsttabellen».  Får med oss rundt 25 poeng der.

Ender oppunder 40 poeng - midt i ingenmannsland. Dette basert på at KI sitt RBK ofte peaket formmessig andre halvdel av sesong.


Har selv gjort en rask regning, og kom frem til 37 poeng, noe som er mer enn nok til å overleve. Med de to siste tapene friskt i minne er jeg overraskende lite bekymret. Det kan selvsagt raskt forandre seg med tap på torsdag.
- Vi har den treneren vi har.

Nixon

https://www.brann.no/nyheter/tv-kamper-runde-11-17

Flere av de "lette" kampene utover sommeren er satt opp med sendetidspunkter.
Rød makt på Hansa!

Nixon

Som nevnt i flere tråder slutter Mangersnes i klubben fordi "det ikke er rom for" at han bare skal jobbe med analyse? Hvem skal da gjøre den jobben? Og hvor mye ressurser legger klubben i det? Regner vel med at det blir gjort noen analyser før og etter kamper.
Rød makt på Hansa!

pidre

Overgangen til ungt og offensivt har en pris, men er ikke bekymret for nedrykk. Vi har hatt marginer mot oss - det snur.
Saludar a los monos!

gladiporno

Quote from: Nixon on May 26, 2021, 13:35:37 PMSom nevnt i flere tråder slutter Mangersnes i klubben fordi "det ikke er rom for" at han bare skal jobbe med analyse? Hvem skal da gjøre den jobben? Og hvor mye ressurser legger klubben i det? Regner vel med at det blir gjort noen analyser før og etter kamper.

Den jobben ivaretas av trenerteamet rundt A-laget. VJ vil ikke ta seg råd til ha en analytiker som Mangersnes i trenerteamet. Jeg tror det er et dårlig valg. Mangersnes var ønsket av Kåre Ingebrigtsen.

Lasaron

Etter en intens kampperiode, er det nå pause et par uker. Det kan passe med en slags oppsummering.

Forferdelig start, poengmessig. I tillegg synes vi å være temmelig dårlig på dødballer generelt, både offensivt og defensivt, og straffer spesielt.

Men vi har hatt mye bra spill mellom 16-meterne, til tider underholdende.

Vi har hatt et tett kampprogram i forhold til de fleste. Og det sies at Rosenborg under KI alltid var bedre på høsten enn på våren. Der er grunn til å tro at spillerne vil være friskere og sprekere målt opp mot motstanderne, i tiden som kommer. Iallfall i forhold til så langt. Det kan jo love bra.

Følgende spilleres prestasjoner gir meg, tross alt, tro på fremtiden: Kolskogen, Blomberg, Wolfe, Rasmussen, Simba og Heggebø. Av de unge har Delaveris skuffet litt. Rasmussen er kanskje ikke ung lenger, men har en veldig positiv og spennende utvikling.

Vi har lite skader. Pedersen og Gerson, etterhvert Sanè og Felix, vil gi mer bredde. Det blir spennende å se om Gerson er god nok til å heve førsteelleveren. Om for eksempel KI har baller nok til å benke Forren til fordel for Gerson og Kolskogen. Nå har Forren spilt seg litt opp i det siste, men han er fortsatt veldig treig, ganske gammel og på kort kontrakt.
Tren på langskudd

Lasaron

En ting til. Robert Taylor blir vekke noen kamper, jeg vet ikke hvor mange. Hvordan løses den? Delaveris? Bamba og Simba på hver sin kant? Wolfe? Grøgaard? Skaanes? Strand? Vil Skaanes eller Strand opp der gi plass til Pedersen?
Tren på langskudd

Corran

Quote from: Lasaron on May 30, 2021, 21:26:17 PMEn ting til. Robert Taylor blir vekke noen kamper, jeg vet ikke hvor mange. Hvordan løses den? Delaveris? Bamba og Simba på hver sin kant? Wolfe? Grøgaard? Skaanes? Strand? Vil Skaanes eller Strand opp der gi plass til Pedersen?
I utgangspunktet og slik innhoppene har vært skulle en tro Wolfe og Delvaris kjempen om den plassen.
Men som du sier så kan det også bli Skaanes eller strand for å gi plass til Pedersen
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

ZsoltKorcsmar

Brygger det opp til et lite luksusproblem på midtbanen etter hvert? Rart å si etter 3 poeng på 7 kamper, men:

-Rasmussen har vært fenomenal som dyptliggende playmaker. Virker som han har noen defensive fibre også etter perioden i Danmark hvor han var omskolert til back. Tilfører ekstremt mye der. Må spille sentralt i banen, primært som anker, men kan nok også gjøre det bra som indreløper.

-Strand trekkes stadig frem av KI. Har vel blitt sagt ting som at han er vår beste spiller, dette blir hans år, sjokkerende god, perfekt indreløper slik KI ønsker. Virker å være KI favoritt. Visekaptein. Skal nok mye til for at han ryker ut.

-Skaanes. Hentet uten forventninger ut av det blå, da andre mer foretrukne valg som Horn Myhre og Vebjørn Hoff ikke lot seg løse. Har gjort det meget bra, i mine øyne bedre enn Strand, selv om ingen av de har mye sluttprodukt å komme med. Løper ekstremt mye, gjør få feil, mye trøkk i spillet sitt. «Urettferdig» å benke han fremfor Strand rent objektivt. Om det skjer er det mye «trynefaktor» som gjør at Strand spares da han på papiret er en bedre spiller, visekaptein etc. Skaanes har gjort seg fortjent til videre spill.

-Horn Myhre. Var høyere på ønskelisten enn Skaanes, glapp først, men så løste det seg i ettertid. Ønsker å spille indreløper. Annen type enn Skaanes og Strand. 10 cm høyere og tilfører slik sett litt mer duellkraft og muskler/kg sentralt. Legger med mange meter, men ikke med samme frekvens som dagens indreløpere som fremstår som hissige veps. Ingen Skaanes, men heller ingen Barmen akselrasjonsmessig. Mellomting der.
Rolig med ball, gode pasninger, og skal visst være noe farligere/mer sluttprodukt inn i motstanders boks enn dagens indreløpere. Uten at det sier mye.

- Daniel Pedersen. Bedre enn mange hevder. Veldig bra all-around midtbanespiller. Bra på mye, men fantastisk på lite. Bidrar offensivt, bidrar deffensivt, i dagens stall er han en som tar tak og anses som leder. I form er han meget bra og hadde spilt fast på de fleste eliteserielag, men som med feks Ordagic har det vært ekstremt med skader.

- I tillegg kan Barmen gjøre en jobb her. Selv om jeg anser han bak alle overnevnte i køen.

- Stakkars Kniklas har en lang vei frem her. Avhengig av skader/karantene på flere samtidig for å i det hele tatt være aktuell for innhopp. Mistenker Gerson også stiller foran i køen her.

SKBCPH

 Med så lang vei til førsteelleveren hadde det kanskje vært interessant å se Kniklas i Åsane i andre halvdel av sesongen?

Og ja, jeg synes allerede det ser ut som vi har et luksusproblem på midtbanen, seks gode Eliteserie-midtbanespillere til tre plasser..
- Vi har den treneren vi har.

fortune

Kniklas ender nok fort på utlån til første eller andre divisjon i sommervinduet, det er nokså uproblematisk. Er vesentlig vanskeligere med Barmen, som dessverre har tapt sin eneste virkelige spisskompetanse etter nakkeskaden. En Barmen som ikke vinner majoriteten av hodeduellene sine har vanskelig for å spille seg inn i noe eliteserielag, selv et såpass dårlig som Brann.
First is first, second is nothing

Lasaron

Hvis vi anser Strand, Rasmussen og Skaanes som gode sammen, så er løsningen på «luksusproblemet» følgende:

At utfordrere må gjøre seg fortjent gjennom godt spill i innhopp, eventuelt ved skader/karantener.
Tren på langskudd

Corran

Mener at Skaanes og Strand bør sloss om en plass. Det er for lite sluttprodukt med begge to, men det er intensitet og løpskraft.
Pr nå gir eg plassen til Skaanes
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

I 2019 hadde Strand tre mål og fem målgivende pasninger. Han ble jo skadet på høsten, og spilte bare 19 kamper. I fjor spilte han 27 kamper og hadde fem mål og tre målgivende. Det er 16 målpoeng på to sesonger, med totalt 46 kamper. Det er bra sluttprodukt det. Tviler på at Pedersen har det samme i seg.

pidre

Quote from: krakra on May 31, 2021, 22:01:44 PMI 2019 hadde Strand tre mål og fem målgivende pasninger. Han ble jo skadet på høsten, og spilte bare 19 kamper. I fjor spilte han 27 kamper og hadde fem mål og tre målgivende. Det er 16 målpoeng på to sesonger, med totalt 46 kamper. Det er bra sluttprodukt det. Tviler på at Pedersen har det samme i seg.

Har fått med meg kampanjen mot Pedersen - men synes han er en bra spiller. Burde være mulig å finne målpoengene hans, tilsvarende som for Strand.
Saludar a los monos!

krakra

Høyst middels spiller. Hadde neppe vekket interessen hos noen av topplagene.

ostraume

Har vi noen spillere som vekker interesse hos topplagene? I så fall legger du en litt streng list for den godeste Pedersen.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

June 01, 2021, 08:16:21 AM #342 Last Edit: June 01, 2021, 08:20:38 AM by krakra
Forren hadde nok fortsatt vært i Molde hvis det ikke var for den gambling-saken, om enn som tredje eller fjerdevalg. Strand har noen og seksti kamper for Molde. De tilbød ham også ny kontrakt før han gikk til Brann og Wolfe var ønsket i Bodø/Glimt. De var visstnok ganske interessert i Blomberg og Rasmussen også. Så vi har jo noen.

Kagain

Quote from: ZsoltKorcsmar on May 31, 2021, 14:01:50 PMBrygger det opp til et lite luksusproblem på midtbanen etter hvert? Rart å si etter 3 poeng på 7 kamper, men:


Tror du har rett der ZsoltKorcsmar. Det er for mange spillere som skal krangle om midtbanen. Tror det skyldes spillerlogistiske problemer. Jeg mener, hvorfor skulle Brann hente Skaanes når de hadde Kniklas?

Og hvorfor hentet de to stoppere/midtbanespillere? Det blir lengre frem for de yngre folkene. Slik jeg ser det burde KI ha arbeidet med Sané og Gerson parallelt, men gått for en av de.

fortune

Det er ikke et spillerlogistisk problem at klubben henter et førstevalg på midtbanen når om man har et sekstenårig talent. Kniklas hadde tross alt 0 minutter på seniornivå i noen divisjon overhodet og kan helt fint falle gjennom både denne sesongen og neste. Eliteserien er sannsynligvis et for høyt nivå akkurat nå, spesielt med det presset som kommer til å være i Brann hele sesongen.

Problemene i Branns spillerlogistikk handler først og fremst om alder og at man gang på gang henter spillere som ikke passer inn i måten vi spiller på og at vi attpåtil forlenger kontraktene med dem. Barmen og Forren er gode eksempler.
First is first, second is nothing

Lasaron

Siden jeg er en av de som står bak "kampanjen" mot Daniel Pedersen, vil jeg presisere følgende: Kritikken min retter seg først og fremst mot at han ikke er god nok som kapteinstype. Som fotballspiller generelt virker han å være på middels eliteserienivå.

Jeg var kritisk til å hente ham, også før vi visste at han skulle bli kaptein, fordi jeg mente det var feil hylle kombinert med alder. For lite oppside i forhold til nedside.
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: fortune on June 01, 2021, 09:17:44 AMDet er ikke et spillerlogistisk problem at klubben henter et førstevalg på midtbanen når om man har et sekstenårig talent. Kniklas hadde tross alt 0 minutter på seniornivå i noen divisjon overhodet og kan helt fint falle gjennom både denne sesongen og neste. Eliteserien er sannsynligvis et for høyt nivå akkurat nå, spesielt med det presset som kommer til å være i Brann hele sesongen.

Problemene i Branns spillerlogistikk handler først og fremst om alder og at man gang på gang henter spillere som ikke passer inn i måten vi spiller på og at vi attpåtil forlenger kontraktene med dem. Barmen og Forren er gode eksempler.

Jeg mener fremdeles det er spillerlogistisk problematisk at Brann allerede hadde en grei midtbane. Skaanes kom jo ikke fra en sesong der han hadde herjet. Skaanes har holdt på mye det samme viset som han gjort i hele karrieren. En grei spiller til å fylle opp stallen, men ikke mer.

Situasjonen før Skaanes kom: Pedersen, Barmen og Strand var alternativer for midtbanen. Kniklas hadde glimtet til og fikk proffkontrakt. De hadde sett for seg et lån, men avlyste det etter at han kom inn. De hadde også en Rasmussen som de ikke helt visste hvor de skulle gjøre av, og en Taylor som de så på som midtbanealternativ/ving.

Når det er sagt så hadde de laget seg en situasjon der det var problemer på stopperplass. Acosta ble sendt av sted gratis (enda de hadde lang kontrakt med han) og Löfgren hadde fått beskjed av KI om at det ikke var plass til han i Brann (selv om KI ikke virket å ha sett han mye).

Det KI så for seg var at Pedersen eller Barmen, midtbanealternativene, kunne bli midtstoppere. Han hadde ikke en plan for hvem som skulle få ankermann-rollen. Etterhvert forsøkte han å lokke Sønnen tilbake til Brann.

Skaanes var klar fra 1. mars. Da han kom meldte KI følgende:

"- Vi har vært på jakt etter en indreløper. Kasper har stor løpskraft og høy intensitet i spillet sitt, og dette er kvaliteter vi har sett etter. Han har mange kvaliteter som passer inn i måten vi skal spille på, og det har vært diskutert å hente han tilbake en stund, sier Ingebrigtsen. "

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/returnerer-til-gamleklubben_sto8154916/story.shtml

Rett før årsskiftet 2021 lanserte KI allerede Pedersen som indreløper. Antageligvis var han allerede da og luktet på Sønnen.

https://www.ba.no/kan-fa-en-ny-midtbanerolle/s/5-8-1514150?&session=41db9a44-2981-40b7-90ce-abb726b4dc99

Brann meldte offisielt til BT at de trakk seg fra forhandlingene om Sønnen 26. januar

https://www.bt.no/fotball/i/9OqXRp/brann-trekker-seg-fra-sivert-heltne-nilsen-forhandlingene-naar-lyste

Så kan man se litt på Barmen som midtstopper.

Barmen hadde tidligere sagt at han var veldig interessert i å bli betraktet som midstopper, men det ble først offsielt "aksepterte" av KI (ihvertfall i media)

1. februar 2021

https://www.ba.no/ingebrigtsen-legger-press-pa-barmen-i-ny-rolle/s/5-8-1539437?&session=ddef110f-9222-43e4-8ba5-3b93b8c4bfac

På dette tidspunktet var Löfgren fremdeles i klubben, og det så ut som det ikke var noen lag som var interesserte i å betale for mannen.

Dette var også noe av kritikken som ble rettet mot KI i at han på død og liv skulle omskolere en midtbanespiller (som man visste hva sto for) til en midtstopper når man allerede HADDE en midtstopper i klubben.

Den 31. mars fikk endelig KI kvittet seg med Löfgren.

https://www.brann.no/nyheter/solgt-til-djurgarden

Jeg regner ikke med FHM i denne greien, for det slår meg at han har kommet litt rekende på en fjøl og Brann slo til på han når de fikk sjansen, rett mot slutten av overgangsvinduet.

Så der sitter Brann da, med en del folk på midtbanen, og en midtbanespiller de hadde tenkt å gjøre om til stopper, men det virket som de slo den planen fra seg ETTER at de hadde kvittet seg med en midstopper og allerede hadde stopperkrise.

Hva gjør de da? Jo, de kjøper to midstoppere.

10. mai meldes det at Yaya skal til Brann og bare venter på innreisetillatelse.

https://www.brann.no/nyheter/ny-midtstopper-har-signert--innreisesoknaden-er-godkjent

KI sier:

"Han er rask, sterk og god med ballen. Sist han var i Eliteserien var han en av de beste stopperne i serien, og jeg hadde han da jeg var i Oostende i Belgia"

Så det virker som han er hentet inn som stopper. Det spekuleres fra andre hold om han ikke kan ta for seg ankerplassen også. Blant annet er det Pusekleppen som fremmer det forslaget samme dag

https://www.bt.no/fotball/i/aP6BA5/han-blir-branns-nye-midtstopper


12. mai, altså to dager senere melder Brann at de har kjøpt Krogh Gerson

https://www.brann.no/nyheter/har-signert-for-brann

KI gir han her følgende omtale

"Det er en spiller som kan spille både høyre og venstre stopper, samt på midtbanen. Han er erfaren og har vært med å kjempet i toppen av Allsvenskan. Han har også god internasjonal erfaring gjennom spill på landslaget. Han forsterker oss og gir oss også mer bredde i stallen, sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen."

For meg så virker det her som det har fått etter innfallsmetoden, men en rød tråd:

Kan ikke satse på de unge. Kniklas er for ung, og det er ikke tatt opp noen stopperalternativ fra utviklingsavdelingen.

Corran

Brann hadde ikke en grei midtbane og det var mange spørsmålstegn ved den. De har et par spillere de gamblet litt på pga oppsiden om det lykkes.
Jeg skal være enig med at Barmen har skuffet litt i år og dermed kan kontraktforlengelse virke underlig. At han ble lansert som en mulig stopper er ikke første gang, men det skjer aldri. Så han har noe ved seg som ved første øyekast for nye trenere til å tenke midtstopper og så blir de kjent med ham på trening og så skjer det ikke mer med de planene. LAN og lanserte ham som stopper en gang.

Pedersen er også litt usikker med tanke på skader og at han ikke har tatt sjefsrollen.
Rasmussen var så ute av det i fjor og starten av året i år at han måtte man tenke backup for.
Skaanes er en løpsmaskin og tror de gikk for ham pga at de ikke fikk andre de prøvde seg på. En grei lokal backup som ikke er for dyr.
FHM tor jeg de hadde gitt opp, men var for interesant til å si nei til når han pluteselig ble tilgjenglig igjen.

På midtstopper plass hadde de satt seg i en sutuasjon der de trengte 2 stoppere. Og de fikk sikkert litt panikk også når forsvaret var så på tur i treningskampene.
At de da gikk for t erfarne som har levert ser jeg ikke noe feil med. Dette er 2 greie signeringer og kun en av dem trenger å bli en suksess. At de også kan brukes i DM rollen når dette er et sted vi har hatt store problemer siste årene så gjør det signeringene enda bedre. Samt at begge virker som kan ta en sjefsrolle.
At Rasmussen nå har gjort et kvante sprang helt plutselig og blitt den spilleren vi manglet som DM (bortsett fra sjefsrollen) er jo bare en kjempe bonus.

Stallen er nå mye mer balansert enn tidligere og en har et par bra alternativer på alle plasser.

Kniksen jr er helt uprøvd på topp nivå og stallen skal ikke balanseres etter ham. Nå er det gode alternativer og Wassberg jr kan få være med på benken og få sine innhopp uten at Brann har gjort seg avhengig av at han skal slå til, Det er null press på ham. Men de må finne plass til at han får sine innhopp og utvikler seg.

Så til slutt situasjonen de satt seg i med Løfgren og Acosta.
Acosta kvittet de seg med for han var en av dem som ikke taklet å være på benken.
Løfgren er en gåte. Ser de fleste skylder på KI, men Soltvedt og LAN signerte ham og lånte ham ut og resignerte ham og lånte ham ut igjen. I den perioden før han kom tilbake hadde han ikek hørt fra Soltvedt og LAN siden han forlenget. At han da er gått sur eller at det har vært noe mellom ham og Soltvedt/LAN virker veldig sannsynlig. KI kommer inn når han er på utlån og får sin info om ham fra Soltvedt eller kanskje han ikke får noe info før han tilfeldigvis for høre fra en journalist eller noe? Løfgren hadde i alle fall noen kommentarer før KI kom inn i bildet så den saken med den spilleren får Soltvedt og LAN ta ansvaret for
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

fortune

Quote from: Kagain on June 01, 2021, 10:44:02 AM....


For meg så virker det her som det har fått etter innfallsmetoden, men en rød tråd:

Kan ikke satse på de unge. Kniklas er for ung, og det er ikke tatt opp noen stopperalternativ fra utviklingsavdelingen.

Forsåvidt en god oppsummering av hva Kåre har sagt og gjort, men dersom man tar bort «sagt»-delen er tråden ganske klar:

- Barmen er ikke god nok i noen av rollene i Kåres 433

- Kåre ønsket ikke Løfgren, uvisst hvorfor

- Kåre ønsker minst ett rutinert og ett ungt alternativ per posisjon. Det virker å være en nokså fair kamp på alle plasser.


Kniklas er ikke for ung til å være med i troppen og laget, men han er for urutinert til å være en nøkkelspiller. Han har tross alt ikke spilt ett minutt seniorfotball før denne sesongen. Vi har nå to senior indreløpere som fungerer godt i rollene sine og det burde i utgangspunktet være en perfekt rolle for Kniklas å lære av og forsøke å utfordre disse.

Det er som du sier ikke tatt opp noe stopperalternativ fra utviklingsavdelingen, sannsynligvis er de ikke gode nok.
First is first, second is nothing

Lasaron

Forøvrig har Skaanes vært blant våre beste spillere i kampene han har spilt. Det kan se ut til at han blir et av få spillere som blir bedre av å være i Brann. Måtte det bli mer vanlig.
Tren på langskudd

Go Up