• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger vinteren 2017/18

Started by Lasaron, August 17, 2017, 20:46:15 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

stigh

Ser flye til skaanes er kansellert fra Bergen

Gulløl

April 04, 2018, 21:12:15 PM #1001 Last Edit: April 04, 2018, 21:14:08 PM by Gulløl
Quote from: Billy Elliott on April 04, 2018, 19:24:12 PMHåper Soltvedt tynet TKK for så mange kroner som bare mulig.
2,5 millioner + prosentandel av et eventuelt videresalg er veldig bra. Her har Soltvedt fått maksimalt ut av det en kunne forvente for Skaanes som i underkant av tre måneder frem i tid kunne signert gratis for en annen klubb. Bra at han ikke gav etter når de første budene kom på 1 til 1,5 millioner tidligere i vinter.
Soltvedt sine utspill siste dagene om at Kasper blir i Brann, saken er lagt død og at det må komme ekstraordinære bud har presset Start til å åpne lommeboken helt opp. Ros til Soltvedt, godt jobbet.

Klipp fra BA:
Etter det BA kjenner til, er totalpakken i Skaanes' overgang til Start på rundt 2,5 millioner kroner. Rødtrøyene har også sikret seg en prosentandel av et eventuelt videresalg.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Gulløl

April 04, 2018, 21:17:47 PM #1002 Last Edit: April 04, 2018, 21:21:50 PM by Gulløl
Quote from: stigh on April 04, 2018, 21:02:02 PMSer flye til skaanes er kansellert fra Bergen
Frem med Roald sin gamle telefaxmaskin da, den har vært sentral tidligere år rett før overgangsvinduene har stengt. Om den ikke er nedgravet under ruinene fra gamle sitte da  ;)
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Spelaren

Gå av.

Billy Elliott

Med unntak av HKJ-kjøpet har Soltvedt gjort det meste riktig denne vinteren, ja. Liten tvil om det.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Gulløl

Soltvedten har lukket vinduet, skjer ikke mer før kl.24.

4. Apr 2018 Kl. 21:27
Jonas Giæver (Nettavisen)
Ser ikke ut til at Brann-supporterne kan vente seg noen erstatter for Kasper Skaanes i kveld. Vi fikk nettopp svar på en SMS til Rune Soltvedt angående erstatter for Skaanes.
- Vinduet er lukket i Bergen, skriver Soltvedt i en kort melding.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Gulløl

Klipp fra BA:
Men det har ikke bare gått penger inn i Brann-kassen de siste månedene. Klubben brukte selv en del penger, og fikk hjelp av Trond Mohn, da Gilbert Koomson ble hentet fra Sogndal for rundt 4 millioner. Og Henrik Kjelsrud Johansen kostet en halv million da han ble kjøpt fra Vålerenga. Men alt i alt går klubben altså i pluss på spillere inn/ut i løpet av vinteren.
- Når vi nå til slutt valgte å selge Kasper, er det av to grunner: At dette var noe han hadde veldig, veldig lyst til selv, og at salgssummen til slutt ble så bra at det er en god avtale for en spiller som snart var ute av kontrakt, sa Rune Soltvedt til BA sent onsdag kveld.
Når BA ramser opp salgslisten for de siste månedene, legger ikke Soltvedt skjul på at han er fornøyd med summene.
- Vi har solgt spillere for seks millioner i vinter, og 20 millioner siden nedrykket i 2014. Spillerne vi har hentet inn, har i stor grad vært gratis, på Bosman.
- Å selge Kasper nå, satt langt inne. Men med penger inn, kan vi gjøre mer i sommer, sier han.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Jeg liker ikke at Skaanes er vekke, men man har iallfall lært seg å presse opp prisen.

Har til gode å se en endelig bekreftelse på at Ari går på utlån. Hva betyr det, nå når fristen er ute?
Tren på langskudd

ACHTUNG

En veldig god løsning for Brann. 2 millioner i overgangssum, samt lønnsmidler frigjort. Sammen med utleie av Ari til Island, gir dette rom for at Brann kan hente et udiskutabelt førstevalg på spissplass, til sommeren.

osoerli

Ari på lån til Island er greit.  Det kan også opna for innhopp av Kalsaas, sjøl om utlånet berre er fram til sommaren.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

gladiporno

Quote from: Lasaron on April 05, 2018, 05:52:11 AMJeg liker ikke at Skaanes er vekke, men man har iallfall lært seg å presse opp prisen.

Har til gode å se en endelig bekreftelse på at Ari går på utlån. Hva betyr det, nå når fristen er ute?

Nå er det norske overgangsvinduet stengt, og Jonsson er ikke på A-listen som Brann sendte inn til forbundet. Det betyr at han uansett er uaktuell for å spille for Brann i eliteserien til overgangsvinduet åpnes igjen. Så er spørsmålet når det islandske overgangsvinduet stenger. Det blir egentlig et problem som Jonsson bør være mest opptatt av.

Asgeir Kleppa

Bare ett spørsmål til alle som skryter Soltvedt, LAN og talentarbeidet opp i skyene. Vindheim, Finne, K. Larsen, Skaanes, samt en hel haug med andre Bergensere og Horalendinger som har gjort det veldig bra, bra, og ok i flere av sine klubber etter Brann og dere mener det er ok å kjøpe inn utenlandske flopper om og om igjen som holder dem på benklen, eller spiller som kanskje er litt bedre, men mye eldre?

(sikker på at noen har god oversikt over alle Hordalendinger i eliteserie og andre høyere divisjoner i utland enn meg, men sånn i utgangspunktet kunne vi vel stilt ett lag med alle disse. F.eks i midtforsvaret hadde jo Pallesen og Grønner sannsynligvis regjert i eliteserien om de hadde fått tillitt over tid, og ikke blitt skviset ut av marginalt bedre utlendinger)

Og dere skryter av han for å kjøpe lignende spillere fra utland? Overfyller utlendingekvoten. Slippe/gå glipp av spillere som kunne dannet en fantastisk grunnstamme i SKB, og der alle har hjertet i SKB......

Joda, jeg forstår jo hvorfor dere skryter og applauderer både Soltvedt og LAN med sine disposisjoner. For vi vet jo alle at det er umulig å ha ett lag med "lokale" spillere og ha suksess, det viser jo Ranheim klart. Eller RBK som i årtier stort sett hadde en grunnstamme med trøndere, og toppet laget med ENERE, og ikke SKRAP fra andre klubber.

Så joda, dette blir det nok suksess av i årtiene som kommer.... Branns filosofi og strategi, både økonomiskt og sportslig er faen meg til å spy av!

Lasaron

Jeg har en teori om at du tror omtrent alle oss som er aktive her inne føler seg truffet, samtidig som ingen av oss aktive faktisk føler seg truffet.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: Asgeir Kleppa on April 05, 2018, 18:15:01 PMFor vi vet jo alle at det er umulig å ha ett lag med "lokale" spillere og ha suksess, det viser jo Ranheim klart.

Ja, jeg hadde vært storfornøyd dersom vi hadde klart det Ranheim har klart de siste årene.
Rød makt på Hansa

Billy Elliott

April 05, 2018, 20:10:47 PM #1014 Last Edit: April 05, 2018, 20:13:02 PM by Billy Elliott
Quote from: Asgeir Kleppa on April 05, 2018, 18:15:01 PMBare ett spørsmål til alle som skryter Soltvedt, LAN og talentarbeidet opp i skyene. Vindheim, Finne, K. Larsen, Skaanes, samt en hel haug med andre Bergensere og Horalendinger som har gjort det veldig bra, bra, og ok i flere av sine klubber etter Brann og dere mener det er ok å kjøpe inn utenlandske flopper om og om igjen som holder dem på benklen, eller spiller som kanskje er litt bedre, men mye eldre?

Hvem av disse er det som har gjort det veldig bra etter de forlot Brann?

Vindheim har stort sett sittet på benken, men har riktignok fått litt spilletid i det siste. Å si at han har gjort det veldig bra vil dog være en massiv overdrivelse.

Finne dro til Tyskland, hadde visstnok en særs god treningshverdag, men spilte nesten ingenting. Nå sitter han på benken i Engen, og de få gangene han får slippe til er det på kanten, en posisjon han overhodet ikke er bekvem med. Har hatt en katastrofal karriereutvikling siden han forlot SKB.

Kristoffer Larsen dro til en middelmådig dansk klubb, spilte en del, men gjorde lite ut av seg. Sitter nå på benken i Østfold.

Skaanes har fått masse sjanser i Brann (110 a-lagskamper), men har ikke klart å vise noe særlig etter en lovende debutsesong for fire år siden.

Nei, jeg er for å gi talenter sjansen jeg altså, men det er ikke spesielt gode eksempler på feilvurderinger fra Brann sin side du kommer med her.

Å slippe Pallesen og Hansson for småpenger tror jeg dog kan vise seg å være mer alvorlige feil.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Nixon

Rød makt på Hansa

Gulløl

Børven skadet igjen, strekk i leggen. Soltvedt kan le hele veien til banken som fikk Fagermo til å betale 2 millioner for han.

Klipp 1:
- To millioner for en Torgeir Børven som nesten ikke har spilt fotball på mange år er helt hinsides, sier fotballekspert Joacim Jonsson under Eurosport sin Deadlinesending.


Klipp 2:
- Børven, om man skal være litt kritisk, er hypet opp. Han er ingen notorisk målscorer, når han scorer mål er det som regel kremmerhus, så vi husker dem i lang tid. Men han er ikke noen målgarantist Odd har hentet. Jeg er litt usikker, det er alt for mye, sier han.


https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2018/kritisk-til-odds-millionkjop-han-er-hypet-opp_sto6701839/story.shtml
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

tintin

Quote from: Nixon on April 05, 2018, 20:29:33 PMhttps://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2017/var-i-samtaler-med-tidligere-bundesliga-profil-etter-at-soderlund-glapp_sto6701286/story.shtml

Brann skal ha vært i kontakt med Chinedu Obasi Ogbuke i går om en overgang.
Nesten riktig, når Søderlund røk til, forhørte de seg om ogbuke, men det var ikkje i går, han sa det vel bare i går. Ogbuke gikk vel til Bolton i januar.. men han var på blokken.

Asgeir Kleppa

Quote from: Billy Elliott on April 05, 2018, 20:10:47 PM
Quote from: Asgeir Kleppa on April 05, 2018, 18:15:01 PMBare ett spørsmål til alle som skryter Soltvedt, LAN og talentarbeidet opp i skyene. Vindheim, Finne, K. Larsen, Skaanes, samt en hel haug med andre Bergensere og Horalendinger som har gjort det veldig bra, bra, og ok i flere av sine klubber etter Brann og dere mener det er ok å kjøpe inn utenlandske flopper om og om igjen som holder dem på benklen, eller spiller som kanskje er litt bedre, men mye eldre?

Hvem av disse er det som har gjort det veldig bra etter de forlot Brann?

Vindheim har stort sett sittet på benken, men har riktignok fått litt spilletid i det siste. Å si at han har gjort det veldig bra vil dog være en massiv overdrivelse.

Finne dro til Tyskland, hadde visstnok en særs god treningshverdag, men spilte nesten ingenting. Nå sitter han på benken i Engen, og de få gangene han får slippe til er det på kanten, en posisjon han overhodet ikke er bekvem med. Har hatt en katastrofal karriereutvikling siden han forlot SKB.

Kristoffer Larsen dro til en middelmådig dansk klubb, spilte en del, men gjorde lite ut av seg. Sitter nå på benken i Østfold.

Skaanes har fått masse sjanser i Brann (110 a-lagskamper), men har ikke klart å vise noe særlig etter en lovende debutsesong for fire år siden.


Nå skriver jeg klart bergensere og hordalendinger mens jeg nevner noen Brann spillere, så da henger du deg opp i dem ikke sant?

Skaanes gjorde det godt så lenge han fikk tillitt med sin alder i betraktning, siden han har blitt "voksen" har han ikke fått tillitt av LAN som da overtok. Finne hadde garantert vært bedre enn Skålevik idag om han hadde blitt satset på etter min mening. Vindheim har her i Sverige bemerket seg som en god spiller som blir holdt ute av laget av MEGET gode spillere, er uansett ung, og på ingen måte dårligere enn hva vi har i Brann pr idag i samme posisjon.

Og jeg skriver klart Meget god, god, og OK, så vis gjerne hvor jeg skriver spesifikt at f.eks Finne er meget god..... K. Larsen har forøvrig vært god, og til tider meget god, og en skandale at vi satset på omtrent samme typer som ham fra utlandet som ikke klarer å overbevise noe særlig mere, om de i det hele tatt gjør det.

Ta av dere Brann brillene, stikk fingeren i jorden og vær ærligere med dere selv. Hordaland fulke med Bergen hadde utmerket med alle eliteseriespillere fra fylket klart å stille ett sterkt eliteserielag, og så kunne man toppet noen posisjoner med TOPP spillere, og ikke nøye oss med vrakgods fra VIF på topp!

Symptomatisk er det jo når man fremdeles skriker på Karadas i kamper..... Han er fantastisk, men en bra klubb hadde latt han få nye oppgaver og skaffet en GOD erstatter til ham!

Og dette er ikke bare årgang 2018, dette har vært problemet til Brann siden Kniksen ga seg, med en liten perdiode der det virket som man faktisk hadde visjoner og perspektiv med ett Brann lag som klarte å spille seg til kvartfinale i Europa. De årene er det beste Brann har kunnet vise til over 40 år.

Og uansett, la oss se på stallen idag, full av tekniske spiller som sikkert hadde ønsket å føre ball og kamp, men blir satt i ett destruktivt anti fotball system av en middelmådig trener som ikke har andre grep i en kamp enn å vente på sluttfløyten!

Dette er ikke fremtidsrettet, dette er kopi av Brann over år, ingen langsiktig tenkning, ingen tydelig strategi på noe felt, la oss drive med strømmen og håpe på det beste virker det som, og dere applauderer......

Man leser hva man vil ikke sant?

Asgeir Kleppa

PS! Om det var sarkasme om hva Ranheim har klart de siste prene bør du tenke deg litt om.

Hva hadde Ranheim klart med Branns budsjetter etc? De tør å ha en definert spillestil og visjon, noe Brann ALDRI har hatt... Så kan du gjerne le av dem der de har vaket i 1ste i årevis, men i min bok, med ressurser de råder over har de mere suksess enn hva Brann har.

Men du mener kanskje at å bli slått ut av e-cuper av svake lag i kvalik rundene er suksess?

Billy Elliott

Quote from: Asgeir Kleppa on April 05, 2018, 21:17:55 PMNå skriver jeg klart bergensere og hordalendinger mens jeg nevner noen Brann spillere, så da henger du deg opp i dem ikke sant?

Siden det er dem du selv trekker frem, så kommenterer jeg dem, ja. Syntes ikke de var spesielt gode eksempler på feilvurderinger fra Brann sin side.

Hva angår resten av ditt klageskrift, kan man jo være tidvis enig i noe, men du trekker det også altfor langt og er i overkant pessimistisk både hva angår spillestil (som er i tydelig utvikling) og hvor mange fantastiske fotballspillere fra Hordaland som burde vært i Brann.

For all del, jeg hadde gjerne sett at både Vindheim, Hansson og Pallesen fremdeles var i Brann. De to førstnevnte fikk dog tilbud fra større klubber, som det var vanskelig både for spiller og Brann å avslå. Pallesen ville bort fordi han fryktet lite spilletid. En frykt som nok var høyst reell, og dette har jeg tidligere kritisert klubben for.

Hva angår Skaanes, Larsen og Finne synes jeg egentlig det er helt greit at ingen av dem er i Brann lenger. De to første har beviselig ikke vært gode/stabile nok når de har fått sjansen. Finne kunne kanskje vært bedre om han ble i Bergen, men det får vi aldri vite. I hans nåværende forfatning er jeg glad han varmer benken i Oslo, og ikke her i byen.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Kagain

Quote from: Lasaron on April 05, 2018, 19:03:13 PMJeg har en teori om at du tror omtrent alle oss som er aktive her inne føler seg truffet, samtidig som ingen av oss aktive faktisk føler seg truffet.

Jeg støtter teorien din.

Jeg skjønner heller ikke hvordan noen kan få det til at stemningen her inne er preget av en ukritisk hyllest til Soltvedt. Begrensningene hans har vært heftig debattert, blant annet om hvorvidt det vil være lurt å slippe en spiller som ikke trives i Brann for en billig penge. Det har også vært diskutert om bakgrunnen hans var god nok for jobben. Men nå sitter vi her med Soltvedt som sportslig direktør (eller hva tittelen hans egentlig er).

Jeg mener at alt tatt i betraktning så har det vist seg at her på Bataljonen sitt forum er det rom for uenigheter og at ikke alle har satt seg fullstendig fast i sine meninger om alt. Soltvedt har fått fortjent pes for det han har gjort som ikke er så bra (Kjøpet av HKJ, antallet utlendinger osv), men det har vist seg at det også er rom til å gi han honnør når han har gjort noe bra (Kjøpet av Kromosomen, at han har fått såpass med penger igjen på salget av Skaanes i stedet for å gi han bort gratis, etc). 

haak

Lurer litt på hva som skjer Med Petter Strand i Molde. Kontrakt ut sesongen. Håper vi ser på muligheten i sommer. Med Ruben på vei bort og evt Gilli/Vidar som back hadde PS vært en bra løsning.

Go Up