• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overgangsvinduet vinteren 2023/2024

Started by Lasaron, September 03, 2023, 09:22:40 AM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

Rossi

Ser ikke problemet, vi kan erstatte med yngre ved avgang og salg. Vi kan også hente noen utviklingsspillere, og bruke utlånsmodellen mer.


An argument's a collective series of statements to establish a definite proposition. No it isn't. Yes it is! Look, if I argue with you, I must take up a contrary position. But it isn't just saying, "no it isn't." Yes it is!

krakra

Vi erstatter jo ikke spillere vi selger med unge spillere

krakra

Quote from: ostraume on November 29, 2023, 09:04:29 AM
Quote from: krakra on November 29, 2023, 08:14:00 AMNei, det er grunnen til at Brann bør kvitte seg med minst én kantspiller

For å være så opptatt av bærekraft synes jeg du har litt dyre forslag. Kaste ut Castro og hente Ørjasæter for 10-20 millioner? Det er dårlig butikk. Ingen av kantspillerne våre er "aldrende" så jeg ser ikke det helt store behovet for justeringer i stallen her i 2024. Så tilpasser vi oss om f.eks Warming tar full yr og blir solgt til sommeren.

Dersom vi har penger å bruke ville jeg heller takket av Crone og forsterket med yngre og bedre krefter på høyre back.

Og så deler jeg Lasaron sin bekymring for at laget eldes år for år, og ser gjerne konkrete forslag til grep der. Akkurat inn i 2024 synes jeg dog stallen ser ganse bra ut. Ruben kan vel ikke leve evig, og Larsen er i "faresonen" for å bli solgt, så stopper er en interessant posisjon, men der har vi og to unge i bakhånd, så vi bør kanskje ikke gjøre noe der heller.
Har ingen tro på at Ørjaseter koster 20 mill. 10 mill kanskje ja, men styrker han oss en sesong eller to før han blir solgt for 60 millioner så er jo ikke det dårlig butikk.

ostraume

Nei, det er sant. Kan være god butikk. Men risikabel butikk. Og vi er ikke Glimt/Molde enda.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Mer risikabelt å betale 6 millioner for spillere som Soltvedt. Sjansen for at Ørjasæter skal miste all verdi er jo ganske lav.

Ørjasæter har ett år igjen av kontrakten. Trenger ikke bli så dyr.

Lasaron

Jeg har ikke sett Ørjasæter nevneverdig. Jeg ser han er 03-modell som er fast på midtbanen til et middels 1. divisjonslag med seks mål og tre målgivende. Uten at jeg vet det kan han selvsagt stå bak mange angrep, litt sånn arkitekt, eller andre gode ting. Men i utgangspunktet er jeg litt skeptisk til å hente ham.

Tren på langskudd

ChristianC????

November 29, 2023, 09:43:34 AM #606 Last Edit: November 29, 2023, 09:50:18 AM by ChristianC????
Quote from: Lasaron on November 29, 2023, 09:30:34 AMJeg har ikke sett Ørjasæter nevneverdig. Jeg ser han er 03-modell som er fast på midtbanen til et middels 1. divisjonslag med seks mål og tre målgivende. Uten at jeg vet det kan han selvsagt stå bak mange angrep, litt sånn arkitekt, eller andre gode ting. Men i utgangspunktet er jeg litt skeptisk til å hente ham.Jeg tror egentlig ikke vi burde tvile på de beste spillerene som er i Sogndal.
Jeg mener å huske at Sogndal er en av de beste akademiene i Norge og har produsert gode spillere de siste årene.

Er en grunn til at de satser fullt på han og at han spiller fast. Hvis vi skal se rent på tall så er Ørjasæter en av de neste store spillerne ut av Sogndal.


De har hatt både Mannsverk og Akor Adams bare sist sesong.

Igoh Ogbu, året før det

Dyngeland året før osv.

Poenget er at vi fleste tror Ørjasæter blir en av de og for 10 millioner med det Brann kommer til å budsjettere med + spillersalg så er det en risk verdt å ta.

Oppriktig tror jeg ikke heller han blir så dyr.
Som KraKra sa så går kontrakten ut om 1 år og hvis ingen henter han i vinter 6 mnd igjen i sommer.

Han vil nok til større klubb så jeg tror Brann kunne fått han for 7 millioner, 5 med sinnsyk pruting og litt videresalg %

Lasaron

Ok. Jeg bøyer meg i støvet. Om vi henter Ørjasæter, skal jeg være positiv. Men da må nesten noen ut, for eksempel Børsting.
Tren på langskudd

Hickok

Løsningen er vel å hente han med utlånsavtale med Sogndal frem til sommeren. Da forsvinner antakelig en ving, og det åpner seg en plass for Ørjasæter.

gladiporno

Om Brann klarer å signere Ørjasæter på lengre kontrakt for 10 mill i overgangssum så tror jeg risikoen ligger i at han blir fotballinvalid eller at Brann velger å tviholde på ham ut kontrakten, og lite annet. Dette er en spiller som vi trolig kan få solgt for mer enn det dobbelte i påfølgende vindu, og som vil øke dramatisk i pris om han får spilletid og gjøre det bra i europacup. Hvis noen vil sammenligne med Delaveris, så er det litt annerledes med Ørjasæter (selv om begge har samme moderklubb). Delaveris scoret noen mål i en periode på to mnd og har ikke imponert verken før eller siden. Ørjasæter er ikke et ferdigprodukt, men har vist et svært høyt offensivt potensiale over 2-3 år, og er derfor ikke direkte sammenlignbart.

ACHTUNG

Man må ha inn en ny midtspiss som kan gi Finne mer konkurranse enn det Heggebø gir. Evt. må man vurdere om Castro kan gå inn i kamp om midtspiss, dersom ideen er å få fart på begge flankene.

andreas1989

Så i en tropp som bør forynges så skal du ha inn enda en spiss og skyve Heggebø ut?

Og dette greiene med Castro som spiss, hvor tar dere det i fra at det skal fungere? Særlig når han fungerer utmerket som kant, hvorfor skal han flyttes derfra?

Rossi

Quote from: krakra on November 29, 2023, 09:21:46 AMVi erstatter jo ikke spillere vi selger med unge spillere
Vel, nå har vi satt et lag, og forutsetter at det blir mer unge spillere i det videre.
An argument's a collective series of statements to establish a definite proposition. No it isn't. Yes it is! Look, if I argue with you, I must take up a contrary position. But it isn't just saying, "no it isn't." Yes it is!

Lasaron

1. Som jeg har vært inne på mange ganger før, vi er allerede godt stilt. Vi trenger ikke kjøpe, vi trenger ikke selge.

2. Vi kan havne utenfor e-cup, men om vi tar sølv og Glimt vinner cupen er vi garantert fire kamper i Europa. Eller vi kan få garantert to kamper. Frem til vi vet dette, kan det være lurt å avvente planleggingen noe. Det er stor forskjell på å planlegge for en sesong uten Europa, og en sesong der vi er garantert minst fire kamper pluss en brukbar mulighet for gruppespill.
Tren på langskudd

Hatleking

God diskusjon her no! Av dei som er nevnt er vel venstreback det siste vi treng, då vi framleis har tru på Torsvik og har henta inn Soltvedt, så Oppegård er nok uaktuelt. Ser ikkje heller at Ørjasæter skal vere aktuell på Brann då vi har mange vinger. Med Castro, Warming, Blomberg og Mathisen har vi meir enn nok spennande kvalitet på kvar flanke. Ikkje er det spesielt gammalt heller, med 27, 23, 23 og 24.

Høgreback er vel den posisjonen som kan forbetrast, men også der kan ein utviklingstype som Sjåtil vere spennande og neppe spesielt dyr. Trur ikkje Brann verken treng eller kjem til å gjere noko særleg av overgangar, med mindre bærebjelker som f.eks Myhre blir solgt. Vi er i ein veldig god situasjon, med andre ord.

Kagain

Når vi snakker om unge foler: For nesten et år siden slo Åsane til med overskriften: "Stortalent signert for Åsane fotball"

https://www.asanefotball.no/nyheter/stortalent-signert-for-asane-fotball

Røssland slo fast at man burde se opp for han i 2023, han ville herje i OBOS.

Det ser ut som de lånte han ut i august til Træff, hvor han har spilt resten av sesongen. Såvidt jeg forstår er han en høyreist potettype. Kan bli spennende å følge han denne sesongen for å se om det er noe for Bran.

Noen som har sett han i levende live og vet hva han har å by på?

Hickok

Hvis han ikke er god nok for Åsane som 20 åring, så er sannsynligheten stor for at han ikke er god nok for Brann nå. Han må få en skikkelig sesong i Obos først normalt sett.

Kagain

Quote from: Hickok on November 30, 2023, 12:20:18 PMHvis han ikke er god nok for Åsane som 20 åring, så er sannsynligheten stor for at han ikke er god nok for Brann nå. Han må få en skikkelig sesong i Obos først normalt sett.

Ja, det tenker jeg også. Jeg bare lurte på om han hadde noen spesielle ferdigheter som kunne tyde på at han kunne bli god nok, eller om det er utenkelig. Jeg ser jo for meg at en høyreist midtbanespiller burde kunne konkurrere med Barmen, men jeg vet jo ikke. Grunnen at jeg kom på han er han dukket opp i Football Manager ;)

Hickok

Ingenting er umulig. Det er jo folk som ikke har slått gjennom før som eldre. Erik Huseklepp er jo til dels en slik spiller, som ikke var god nok for Fyllingen en gang som junior. Sander Kartum er vel et nyere eksempel på det samme.

Kagain

Quote from: Hickok on November 30, 2023, 15:25:23 PMIngenting er umulig. Det er jo folk som ikke har slått gjennom før som eldre. Erik Huseklepp er jo til dels en slik spiller, som ikke var god nok for Fyllingen en gang som junior. Sander Kartum er vel et nyere eksempel på det samme.

Ja, grunnen til at det slo meg er at før Åsane kjøpte han vant han prisen for årets unge spiller nede i 2. divisjon da han spilte for Træff. Har en fortid i Moille. Jaja, jeg får følge med å se hva han får til..

Lasaron

Kanskje ikke en overgang. Men denne Kapskarmo på Glimt som scorte mot oss og Qarabag, han kom fra Junkeren i 2. divisjon i sommer og er 23 år. I klubben vår har vi Herman Stakset på 23 år som tidvis har imponert i 2. divisjon og har en spisskompetanse som passer i Brann........
Tren på langskudd

Hickok

Det er vel en viss forskjell på de to. Kapskarmo har 11 mål på 16 kamper for Junkeren, som nesten rykket ned, og 4 mål på 1 kamp for B/G 2. Stakset har 11 mål på 25 kamper for Brann 2. Begge spilte i samme avdeling, så det er vel noenlunde sammenlignbart.

Lasaron

Ja, men han fra Junkeren spilte med masse rutinerte folk, mens Stakseth måtte bære et lag på sine skuldre. Han spilte bare med kidz (jeg overdriver litt).
Tren på langskudd

Larsendos

Quote from: Lasaron on December 01, 2023, 10:04:49 AMJa, men han fra Junkeren spilte med masse rutinerte folk, mens Stakseth måtte bære et lag på sine skuldre. Han spilte bare med kidz (jeg overdriver litt).
Mulig jeg husker feil, men spilte ikke Stakset med seniorene Kvinge, Hagen, Leinebø og Ottem?

Billy Elliott

Stakset har noen spennende kvaliteter, og bør ikke avskrives. Solomålet han scoret i siste kampen for Brann 2 var verdt inngangsbilletten alene.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

gladiporno

Quote from: Hickok on December 01, 2023, 08:18:52 AMDet er vel en viss forskjell på de to. Kapskarmo har 11 mål på 16 kamper for Junkeren, som nesten rykket ned, og 4 mål på 1 kamp for B/G 2. Stakset har 11 mål på 25 kamper for Brann 2. Begge spilte i samme avdeling, så det er vel noenlunde sammenlignbart.

Vet ikke hvilken posisjon Kapskarmo har spilt i, men Stakset var hovedsaklig kantspiller før Myrlid ble lånt ut, og han har også spilt med i hovedsak tenåringer på laget sitt. I mine øyner er han en mye bedre spiss enn kantspiller.

Staksets kombinasjon av fart og fysikk holder høyt eliteserienivå. Akkurat det tviler jeg ikke på. I tillegg er han flink til å komme til målsjanser, og skuddferdighetene er ok. Det øvrige må raffineres; han må bli bedre på løpe rundt spillere i stedet for å løpe gjennom dem. Finteknikken må justeres. Ferdighetene er likevel såpass spennende at jeg ikke hadde klagd om han blir signert av Brann.

Lasaron

Quote from: Larsendos on December 01, 2023, 12:52:25 PM
Quote from: Lasaron on December 01, 2023, 10:04:49 AMJa, men han fra Junkeren spilte med masse rutinerte folk, mens Stakseth måtte bære et lag på sine skuldre. Han spilte bare med kidz (jeg overdriver litt).
Mulig jeg husker feil, men spilte ikke Stakset med seniorene Kvinge, Hagen, Leinebø og Ottem?

Kidz
Tren på langskudd

Finfin respons

Forskjellen på en en 26åring og en 32 åring i ni punkter:

1. Alle Brannspillerne drømmer om og aspirerer til å bli proff i Everton, akkurat som Tore André.

2. Noen på 25 år innser at toget gikk. De var ikke god nok.

3. Er disse nå per definisjon omdefinert til Squad spillere? Cronen, Castron, sønnen, Børstin, Finnem, Kartum, etc?

4. Bør ikke Brann **primært** ha spillere på laget som kan ta steget til Everton? Er det ikke der vi bør sikte, både på kvalitet og på potensiale?

6. Eller skal vi si i kompromissets ånd at det også er ok med kjempegreie spillere i en død alder? Jeg foreslår at det er greit. Men jeg ser ikke forskjell på en 26 åring og en 32 åring. Gjør noen? (Derfor: snittalder er et dårlig og svært lite nyttig uttrykk).

7. Jeg foreslår at Brann skal ha én u21 spiller som er høyaktuell eller bankers på laget i hver lagdel. Det er altså: 3 talenter på laget. Ikke én, ikke to, men tre.

8. Jeg foreslår videre at 1/4 av spillerne som er fast på laget er u25. (Dette er en konsekvens av punkt 7 mer enn noe annet. Toget er i ferd med å gå.)

9. Det gir 1/4 potensiale, 1/4 som fremdeles drømmer om Everton og 2/4 ren og bitter rutine.

10. Gamle spillere på korte kontrakter. Hva skal man med mer enn 2-årskontrakter på spillere over 26 egentlig? Kan ikke Brann bare heve seg over sånt gjennom et styrevedtak eller noe, så får de forholde seg til det eller dra?

Forøvrig var det noe med denne Tom Sanne.
Kanskje.

Lasaron

Emil Hanson er 26 neste år. Han skal da ha mer enn en toårskontrakt....
Tren på langskudd

Finfin respons

Quote from: Lasaron on December 02, 2023, 13:48:48 PMEmil Hanson er 26 neste år. Han skal da ha mer enn en toårskontrakt....

Haha, nei det skal han absolutt ikke. Han passerer ikke Everton-kriteriet. Sånne som ham vokser på trær. På grunn av kalenderen, tiden, solen og verdensrommet så kommer det nye over 26 hvert eneste år.
Kanskje.

Churchill

Dette er en problemstilling med for mange variable til at man kan gå skjematisk frem, som du foreslår. Jeg tror at man må ha noen overordnede målsettinger og bruke dem så godt man kan, men ellers må man utnytte de mulighetene som oppstår etter hvert. Det vil være dumt å la en tilgjengelig rollespesialist gå, fordi han er 25 og ikke 21.
...we shall never surrender.

Hickok

Quote from: Churchill on December 02, 2023, 14:39:20 PMDette er en problemstilling med for mange variable til at man kan gå skjematisk frem, som du foreslår. Jeg tror at man må ha noen overordnede målsettinger og bruke dem så godt man kan, men ellers må man utnytte de mulighetene som oppstår etter hvert. Det vil være dumt å la en tilgjengelig rollespesialist gå, fordi han er 25 og ikke 21.

Det er noe som heter økonomi også. Skal en skifte ut alle over 25 år i laget med minste like gode U21 spillere, så har det en stor kostnad, type 50+ mill. De pengene har vi ikke i dag. På sikt er det selvsagt en klar målsetning å ha det på den måten, men det skjer ikke i2024, og neppe i 2025 heller.

Finfin respons

La meg betrygge og klargjøre og oppklare:

Jeg foreslår tvert imot å beholde rollespesialister selv om de er 35 år, men bare i kvoten for 6/11 av første-elleveren.

Det jeg egentlig sier er at det er uinteressant å se på alderen for dem over 26 år. Da handler alt om hvilken rollespesialitet og funksjon de kan gjøre for laget.

Så er jeg enig at det er en viss vilkårlighet i hvilke muligheter som finnes. Men med to speidere burde vilkårlig heten gå ned og "vokse på trærne"-mentaliteten øke.

Jeg vil nøle med å lage en brøk på antall lokale spillere osv, her er jo vilkårligheten definitivt mer i spill ettersom markedet er så mye mindre. Tentativt ville jeg alltid foretrekke en lokal spiller men når tettheten er stor nok betyr det plutselig veldig lite.

Når det gjelder relasjon-mentaliteten som er så viktig for måten å spille på så kan lange kontrakter og rolige vinduer bidra på kort sikt men på lang sikt fører det til stagnasjon og generasjonsskifter. Det bør være en til tre spillere inn og ut per vindu.
Kanskje.

ostraume

"Problemet" med U21-spillere som er faste i førsteelleveren er at de forsvinner kjapt. Wolfe holdt ikke en gang 6 mnd i Eliteserien. Sånt kan man jo ikke bygge noe gull ut av dersom vi er enig i premisset om at relasjoner betyr mye.

Så er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Finfin respons

Quote from: Finfin respons on December 02, 2023, 14:03:47 PM
Quote from: Lasaron on December 02, 2023, 13:48:48 PMEmil Hanson er 26 neste år. Han skal da ha mer enn en toårskontrakt....

Haha, nei det skal han absolutt ikke. Han passerer ikke Everton-kriteriet. Sånne som ham vokser på trær. På grunn av kalenderen, tiden, solen og verdensrommet så kommer det nye over 26 hvert eneste år.

Sorry, leste dårlig. Han er fremdeles 25 år. Da er det ikke meg imot å gi en treårskontrakt.
Kanskje.

Finfin respons

Quote from: ostraume on December 02, 2023, 16:20:23 PM"Problemet" med U21-spillere som er faste i førsteelleveren er at de forsvinner kjapt. Wolfe holdt ikke en gang 6 mnd i Eliteserien. Sånt kan man jo ikke bygge noe gull ut av dersom vi er enig i premisset om at relasjoner betyr mye.

Så er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.

Jeg er uenig. Men så er jeg jo positiv til det å ha et akademi og det å ha å ha andrelaget i 2.divisjon.

Derimot vil jeg understreke at jeg skrev "bankers" eller høyaktuell til fast plass, dvs være varm på benken. Jeg ser ikke noe poeng med rigiditet. Men jeg ser et poeng med ambisjoner og styring mtp. måloppnåelse. Så kravene her går til avd sport som helhet.
Kanskje.

Lasaron

Quote from: ostraume on December 02, 2023, 16:20:23 PMSå er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.

Eventuelt kan vi ta mål av oss å bli stabilt gode til å utvikle slike spillere, som vi gjorde med Wolfe. Det er mye billigere enn å kjøpe en Gulliksen.
Tren på langskudd

ChristianC????

December 02, 2023, 18:19:12 PM #637 Last Edit: December 02, 2023, 18:21:43 PM by ChristianC????
Quote from: Finfin respons on December 02, 2023, 14:03:47 PM
Quote from: Lasaron on December 02, 2023, 13:48:48 PMEmil Hanson er 26 neste år. Han skal da ha mer enn en toårskontrakt....

Haha, nei det skal han absolutt ikke. Han passerer ikke Everton-kriteriet. Sånne som ham vokser på trær. På grunn av kalenderen, tiden, solen og verdensrommet så kommer det nye over 26 hvert eneste år.

Skjønner ikke, hvor kommer Everton fra? Hvorfor akkurat Everton? Grusom klubb😂
Så du skrev «1/4 som fremdeles drømmer om Everton & Alle Brannspillerne drømmer om og aspirerer til å bli proff i Everton» Ville siktet mot en annen klubb enn en som ligger på sisteplass.
Bare pga Tore Andre?

Pete05

Quote from: Lasaron on December 02, 2023, 17:47:15 PM
Quote from: ostraume on December 02, 2023, 16:20:23 PMSå er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.

Eventuelt kan vi ta mål av oss å bli stabilt gode til å utvikle slike spillere, som vi gjorde med Wolfe. Det er mye billigere enn å kjøpe en Gulliksen.

Og slike talenter kommer det 1 - en - av hvert jubelår. Skal du utvikle slike krever det mer enn en gjennomsnittslig talent.

Så det må nok kjøpes inn noen av dem som råmateriale.

krakra

Quote from: Pete05 on December 02, 2023, 19:01:54 PM
Quote from: Lasaron on December 02, 2023, 17:47:15 PM
Quote from: ostraume on December 02, 2023, 16:20:23 PMSå er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.

Eventuelt kan vi ta mål av oss å bli stabilt gode til å utvikle slike spillere, som vi gjorde med Wolfe. Det er mye billigere enn å kjøpe en Gulliksen.

Og slike talenter kommer det 1 - en - av hvert jubelår. Skal du utvikle slike krever det mer enn en gjennomsnittslig talent.

For en klubb som Brann, alene i en by som Bergen, burde slike talenter komme regelmessig. Wolfe er ikke noe ekstraordinært talent.

ChristianC????

December 02, 2023, 19:15:22 PM #640 Last Edit: December 02, 2023, 19:23:17 PM by ChristianC????
Quote from: Finfin respons on December 02, 2023, 13:44:31 PMForskjellen på en en 26åring og en 32 åring i ni punkter:

1. Alle Brannspillerne drømmer om og aspirerer til å bli proff i Everton, akkurat som Tore André.

2. Noen på 25 år innser at toget gikk. De var ikke god nok.

3. Er disse nå per definisjon omdefinert til Squad spillere? Cronen, Castron, sønnen, Børstin, Finnem, Kartum, etc?

4. Bør ikke Brann **primært** ha spillere på laget som kan ta steget til Everton? Er det ikke der vi bør sikte, både på kvalitet og på potensiale?

6. Eller skal vi si i kompromissets ånd at det også er ok med kjempegreie spillere i en død alder? Jeg foreslår at det er greit. Men jeg ser ikke forskjell på en 26 åring og en 32 åring. Gjør noen? (Derfor: snittalder er et dårlig og svært lite nyttig uttrykk).

7. Jeg foreslår at Brann skal ha én u21 spiller som er høyaktuell eller bankers på laget i hver lagdel. Det er altså: 3 talenter på laget. Ikke én, ikke to, men tre.

8. Jeg foreslår videre at 1/4 av spillerne som er fast på laget er u25. (Dette er en konsekvens av punkt 7 mer enn noe annet. Toget er i ferd med å gå.)

9. Det gir 1/4 potensiale, 1/4 som fremdeles drømmer om Everton og 2/4 ren og bitter rutine.

10. Gamle spillere på korte kontrakter. Hva skal man med mer enn 2-årskontrakter på spillere over 26 egentlig? Kan ikke Brann bare heve seg over sånt gjennom et styrevedtak eller noe, så får de forholde seg til det eller dra?

Forøvrig var det noe med denne Tom Sanne.

Vil også si meg veldig uenig i nesten alt uten å kverulere.

1. Som sagt Everton,  en Championship klubb til neste år.

2. Hvorfor 25? Mange spillere som slår til i senere alder enn 25 bla Kristian Eriksen og Sander Kartrum her i ES

3. Absolutt ikke. Dette er spillere i sin Prime og kan fint ha en «Unnværlig» rolle i klubben.

4. Der er jeg enig, kvaliteten når vi nok aldri, men potensiale er jeg med på.

5. Hvor er punkt 5 haha😂

6. Varierer helt fra spiller til spiller og når kroppen sier stopp. Per definisjon fra rapporten jeg har lagt ved før fra Norsk Toppfotball så kan man se at «Peak Performance» er 24-30 og «Veteran» 30+

7. 100% enig, men bare å ramse opp navn av spillere som ville vært god nok.
Det er ikke mange hvis de skal være norsk, billig og ha et høyt potensiale som de fleste ønsker.
Tror alle spillere er nevnt som går innenfor kriteriene er nevnt

8. Hadde vært enig hvis du hadde skrevet U28 men U25 + unge talenter blir et litt for urutinert lag.

9. Enig

10. Når ble 26 gammel? 26 er en fin alder man enda kan utvikle seg og komme seg videre.
En gammel spiller er som nevnt per definisjon en spiller på 30+
Mange i dag som holder til de er 35/36.
Det vil si at en spiller på 26 kan han 9-10 år til i seg. Ikke gammelt.

Hvis du tenker ang kontrakter så er det mange grunner til det. En av de er jo at lengre kontrakter øker markedsverdien på spillere.
Spillere som Dyngeland, Finne, Børsting og Castro er jo fint å ha kontrakter på lengre enn 2 år (tenker maks 3), da man er «sikret» å ha disse nøkkelspillerne videre hvis det er det treneren ønsker.

ChristianC????

Quote from: krakra on December 02, 2023, 19:04:24 PM
Quote from: Pete05 on December 02, 2023, 19:01:54 PM
Quote from: Lasaron on December 02, 2023, 17:47:15 PM
Quote from: ostraume on December 02, 2023, 16:20:23 PMSå er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.

Eventuelt kan vi ta mål av oss å bli stabilt gode til å utvikle slike spillere, som vi gjorde med Wolfe. Det er mye billigere enn å kjøpe en Gulliksen.

Og slike talenter kommer det 1 - en - av hvert jubelår. Skal du utvikle slike krever det mer enn en gjennomsnittslig talent.

n klubb som Brann, alene i en by som Bergen, burde slike talenter komme regelmessig. Wolfe er ikke noe ekstraordinært talent.

Takk, noen andre enn meg som tør å påstå at Wolfe ikke er noe ekstraordinær talent.
Mye i dagens fotball handler om kontakter og timing for å komme seg videre. Der traff Wolfe veldig godt.

Pete05

Quote from: krakra on December 02, 2023, 19:04:24 PM
Quote from: Pete05 on December 02, 2023, 19:01:54 PM
Quote from: Lasaron on December 02, 2023, 17:47:15 PM
Quote from: ostraume on December 02, 2023, 16:20:23 PMSå er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.

Eventuelt kan vi ta mål av oss å bli stabilt gode til å utvikle slike spillere, som vi gjorde med Wolfe. Det er mye billigere enn å kjøpe en Gulliksen.

Og slike talenter kommer det 1 - en - av hvert jubelår. Skal du utvikle slike krever det mer enn en gjennomsnittslig talent.

n klubb som Brann, alene i en by som Bergen, burde slike talenter komme regelmessig. Wolfe er ikke noe ekstraordinært talent.

Dream on... Tell de siste 20 år. Og tenk dagens nivåer.

Alle verdens klubber tråler hele verden for talenter. Da blir både Bergen (og Norge) en dårlig landsby.

krakra

Quote from: Pete05 on December 02, 2023, 19:39:45 PM
Quote from: krakra on December 02, 2023, 19:04:24 PM
Quote from: Pete05 on December 02, 2023, 19:01:54 PM
Quote from: Lasaron on December 02, 2023, 17:47:15 PM
Quote from: ostraume on December 02, 2023, 16:20:23 PMSå er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.

Eventuelt kan vi ta mål av oss å bli stabilt gode til å utvikle slike spillere, som vi gjorde med Wolfe. Det er mye billigere enn å kjøpe en Gulliksen.

Og slike talenter kommer det 1 - en - av hvert jubelår. Skal du utvikle slike krever det mer enn en gjennomsnittslig talent.

n klubb som Brann, alene i en by som Bergen, burde slike talenter komme regelmessig. Wolfe er ikke noe ekstraordinært talent.

Dream on... Tell de siste 20 år. Og tenk dagens nivåer.

Alle verdens klubber tråler hele verden for talenter. Da blir både Bergen (og Norge) en dårlig landsby.

Brann har vært en eksepsjonelt dårlig drevet klubb på alle måter de siste 20 årene, med like mange nedrykk som seriegull.

Pete05

December 02, 2023, 19:57:33 PM #644 Last Edit: December 02, 2023, 20:02:41 PM by Pete05
Quote from: krakra on December 02, 2023, 19:47:03 PM
Quote from: Pete05 on December 02, 2023, 19:39:45 PM
Quote from: krakra on December 02, 2023, 19:04:24 PM
Quote from: Pete05 on December 02, 2023, 19:01:54 PM
Quote from: Lasaron on December 02, 2023, 17:47:15 PM
Quote from: ostraume on December 02, 2023, 16:20:23 PMSå er det selvsagt bra å få gode salg, men dersom vi skal erstatte med tilsvarende alder og kvalitet så er vi fort oppe i "Gulliksen-priser". Så kan man selvsagt være heldig og god og hente billigere, men det er jo ikke så lett.

Eventuelt kan vi ta mål av oss å bli stabilt gode til å utvikle slike spillere, som vi gjorde med Wolfe. Det er mye billigere enn å kjøpe en Gulliksen.

Og slike talenter kommer det 1 - en - av hvert jubelår. Skal du utvikle slike krever det mer enn en gjennomsnittslig talent.

n klubb som Brann, alene i en by som Bergen, burde slike talenter komme regelmessig. Wolfe er ikke noe ekstraordinært talent.

Dream on... Tell de siste 20 år. Og tenk dagens nivåer.

Alle verdens klubber tråler hele verden for talenter. Da blir både Bergen (og Norge) en dårlig landsby.

Brann har vært en eksepsjonelt dårlig drevet klubb på alle måter de siste 20 årene, med like mange nedrykk som seriegull.

Og at vi kan bli bedre på å dyrke frem gode spillere, helt enig. Men det vil ikke være nok å lete i egen «bakgård» for å finne talenter på dagens nivå. Det er ekstremt vanskelig pga stor konkurranse samt at vi er ikke de eneste som leter der. Men klarer vi Europa på regelmessig basis så blir vi attraktive, ingen tvil om det.

Som skrevet over her, la oss få en grunnstamme av gode spillere som leverer jevnt og godt. Det kan krydres med unge (yngre) talenter som selges for gode penger. Men som det også ble skrevet så blir ikke et stort talent i Bergen i lang tid når større klubber fra utlandet kommer på banen med helt andre penger. Enn så lenge må vi forholde oss til verdikjeden og kjenne vår plass.


krakra

Unge spillere er mer enn bare krydder. De er en helt avgjørende og nødvendig bestanddel av en bærekraftig stall og klubbdrift. Om de kommer fra eget akademi eller hentes er ikke relevant, men det må være unge spillere i Brann til enhver tid og de må spille.


Pete05

Quote from: krakra on December 02, 2023, 20:05:02 PMUnge spillere er mer enn bare krydder. De er en helt avgjørende og nødvendig bestanddel av en bærekraftig stall og klubbdrift. Om de kommer fra eget akademi eller hentes er ikke relevant, men det må være unge spillere i Brann til enhver tid og de må spille.Kynisk ja, helt enig. For å prestere en kort periode og bli solgt for en stor sum penger som finansierer den sportslige suksessen som bedrives av eldre spillere.

Dette er dagens fotball marked

krakra

Nå var de unge spillerne en rimelig vesentlig del av at Brann tok sin første tittel på over 15 år i år. Både Blomberg, Heggebø og Wolfe var viktig der. Samt innkjøpte som Horn Myhre og Sery Larsen.

Pete05

Quote from: krakra on December 02, 2023, 20:26:57 PMNå var de unge spillerne en rimelig vesentlig del av at Brann tok sin første tittel på over 15 år i år. Både Blomberg, Heggebø og Wolfe var viktig der. Samt innkjøpte som Horn Myhre og Sery Larsen.

Ja, de må være gode nok. Og nå var den en god «årgang» med spillere som leverte. Så selg dem, tjen penger og finn 2-3 til. Resten av laget må uten dem prestere slik at de fremstår som gode. Da tjener klubben penger

krakra

De må også satses på. Vi har mange gode, unge spillere i klubben nå også. Holten, Helland, Kniklas, Horteseth og Torsvik. Mangler ikke på unge spillere, men viljen til å satse på dem har blitt kraftig redusert.

Go Up