• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Treneren etter Horneland

Started by Kagain, August 30, 2021, 12:25:09 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

Churchill

Problemet i Trøndelag er litt det samme som i Hammarby. En klubb med så stort kostnadsnivå i bunn at de må spille europacup med jevne og tette mellomrom. Kvaliteten på laget tilsier ikke at de er i nærheten av det. Slikt blir de magre tilstander og lite handlingsrom av. Tror nok heller at Hornisen er mer trigget av å bygge en større utgave av Glimt her i Bergen. Man gir seg ikke halvveis da.
...we shall never surrender.

Kagain

Jeg tenker at Horneland også kan la sine valg styre av om han får gjøre klubb på sin måte. Han slår meg som en mann med svært bestemte tanker om hva som må til. Det jeg spesifikt tenker på her er i hvor stor grad han er med på den satsingen Brann skal gjøre i følge sportsplanen. Det har jo ikke akkurat blomstret blant ungfolene i Brann, og når spillere har blitt kjøpt har de vært av det mer etablerte slaget. Om Horneland foretrekker å bygge klubb ala LAN kan det hende at han kan la seg friste av Hammerby. Altså, om han føler at denne ungdomssatsingen er noe som blir tredd nedover hodet han så kan han kanskje la seg friste eller bruke det i en videre forhandlingssituasjon.

Churchill

Jeg synes vi burde skifte navn på denne tråden. Den har i grunnen ALDRI handlet om treneren etter Horneland. Så og si alt som skrives her er jo positive omtaler av den beste treneren jeg kan huske at Brann har hatt. Noen gang!

Kalvenes sier i BA idag at vi må vise at vi setter pris på Horneland. Kan man gjøre dette (blandt annet) gjennom en Tifo i siste hjemmekamp?
...we shall never surrender.

opplett

Quote from: Churchill on November 16, 2023, 14:19:14 PMJeg synes vi burde skifte navn på denne tråden. Den har i grunnen ALDRI handlet om treneren etter Horneland. Så og si alt som skrives her er jo positive omtaler av den beste treneren jeg kan huske at Brann har hatt. Noen gang!

Kalvenes sier i BA idag at vi må vise at vi setter pris på Horneland. Kan man gjøre dette (blandt annet) gjennom en Tifo i siste hjemmekamp?

Graffitikunst av Horneland på en stor sidevegg til en bygård hadde gjort seg!
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

andreas1989

Quote from: andreas1989 on November 13, 2023, 19:14:39 PM
Quote from: krakra on November 13, 2023, 17:38:52 PMVet vi at han er førstevalget til Hammarby?

En Hammarby relatert konto på Twitter kjører en avstemning mellom Horneland og en viss Kim Hellberg. Der leder Hellberg klart etter 350 stemmer. Hellberg er trener i IFK Värnamo som endte på en det som sikkert var en imponerende 5 plass i Allsvenskan. Det er vel en relativt liten klubb og nevnte Hellberg er bare 35 år.

Er nok et langt lettere valg for denne Hellberg og han vil nok koste Hammarby mindre både i lønn og eventuel kompensasjon.

IFK Värnamo bekrefter at Kim Hellberg forlater klubben.


Belfort

Quote from: Churchill on November 16, 2023, 14:19:14 PMJeg synes vi burde skifte navn på denne tråden. Den har i grunnen ALDRI handlet om treneren etter Horneland. Så og si alt som skrives her er jo positive omtaler av den beste treneren jeg kan huske at Brann har hatt. Noen gang!

Kalvenes sier i BA idag at vi må vise at vi setter pris på Horneland. Kan man gjøre dette (blandt annet) gjennom en Tifo i siste hjemmekamp?

Samtidig må Horneland forholde seg til at i Brann har man det kjekt

SKBCPH

En kollega med godt kjennskap til Hammarby sendte denne til meg i går kveld. Horneland møtte sportssjef, daglig leder m.m i Hammarby i Oslo forrige onsdag. Hmm.
- Vi har den treneren vi har.

Kagain

Quote from: SKBCPH on November 21, 2023, 13:38:42 PMEn kollega med godt kjennskap til Hammarby sendte denne til meg i går kveld. Horneland møtte sportssjef, daglig leder m.m i Hammarby i Oslo forrige onsdag. Hmm.

Det blir interessant å se om det kommer noe mer ut av det enn dette.

Lasaron

Som dere vet har jeg en "fetisj" for lokale kandidater.

Ståle Sæthre la opp for et års tid siden, og gikk over i en trenerrolle i Akademiet til Ulf. I forbindelse med det sa han at han har hatt som mål i mange år å ende opp som en veldig god trener.

Vel, nå tar han steget opp og blir hovedtrener for Madla i 3. divisjon.
Tren på langskudd

Superjack

Går Hornis er det å ta en telefon til Bodø...
Brannsupporter.

Lasaron

Joda. Men når jeg nevner Sætre, og han der ungdommen i Fyllingsdalen, eller Tommy Knarvik for den saks skyld, så er det hvis Hornis blir i noen år til.
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: Lasaron on November 23, 2023, 19:15:06 PMJoda. Men når jeg nevner Sætre, og han der ungdommen i Fyllingsdalen, eller Tommy Knarvik for den saks skyld, så er det hvis Hornis blir i noen år til.

Absolutt verdt å ha et blikk på den gjengen. Om vi skal tro på det Horneland sier har han ikke ambisjoner om å stikke fra Brann på en god stund. Om han drar fra Brann og KK fremdeles gjør sin greie oppe i Bodø (hvor han antageligvis har en av de beste trenerlønnene i norsk fotball) så har jeg ikke troen på at KK vil trekke nedover til Bergen. Avhengig av hvor lenge det kan ta er det jo mulig at Pinnedyret kan ha utviklet seg til hovedtrenermateriale, og om Karadas gjør det så godt som entusiastene forventer så er det også en mulighet.

Lasaron

Og så har vi Fakiri som en joker. Det er han jeg tror har det beste fotballhodet av de alle.
Tren på langskudd

ACHTUNG

Det er helt naturlig at det oppstår interesse rundt Horneland, når han har den statistikken han har med Brann i år, i tillegg til at Brann bet godt fra seg mot AZ og rundspilte Arouca hjemme. Jeg er rolig når det kommer til danske og svenske klubber, men når Utrecht ble nevnt, da ringer det litt mer i alarmbjellene, for der kan vel ikke Brann konkurrere på lønn i det hele tatt og de spiller i Æresdivisjonen. Jeg frykter at Hornis forsvinner til Nederland og om Brann skal unngå det, så er det bare gi ham en solid lønnsøkning.

andreas1989

Spørsmålet er vel om noen av disse navnene kan være interessante for trener jobben i Brann 2 i nærmeste fremtid?

Billy Elliott

Selv om Karadas er en liten svipptur innom Bærum for tiden, ser jeg fremdeles på han som den mest naturlige arvtakeren til Horneland. Forhåpentlig med Huseklepp og Fakiri på laget.

Dette så klart under forutsetning om at man ikke klarer å lokke Kjetil Knutsen sørover, som åpenbart bør være det første man avklarer dersom Horneland forsvinner.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Lasaron

Quote from: ACHTUNG on November 24, 2023, 12:39:44 PMDet er helt naturlig at det oppstår interesse rundt Horneland, når han har den statistikken han har med Brann i år, i tillegg til at Brann bet godt fra seg mot AZ og rundspilte Arouca hjemme. Jeg er rolig når det kommer til danske og svenske klubber, men når Utrecht ble nevnt, da ringer det litt mer i alarmbjellene, for der kan vel ikke Brann konkurrere på lønn i det hele tatt og de spiller i Æresdivisjonen. Jeg frykter at Hornis forsvinner til Nederland og om Brann skal unngå det, så er det bare gi ham en solid lønnsøkning.

Hornis tjener bra, han. Og så er han opptatt av at spillerne hans forstår norsk noenlunde. Han får ikke ut sitt beste i Nederland.
Tren på langskudd

Superjack

Akkurat nå er det mange stjerner og planeter som står rett. Horneland traff inn på et absolutt bunnpunkt, fikk 100% lojalitet i spillergruppen(for alternativer var det ikke noen som våget), han fikk noen gode emner inn som faktisk KI hadde hentet. Rasmussen, FHM, samt Sivert, Finne og Japhet.

Huseklepp inn sammen med Hassan, to personer med veldig mye fotballkunnskap.

Så en ny ledelse.

Nå har spillere selv uttalt at de stoler 100% på alt Horneland sier, at han kan få dem til å gå på vannet.

Dette får ikke Horneland andre steder når han kommer inn. Spesielt ikke om han går utenlands til større ligaer.
Da må Horneland fort bevise i forhold til spillergruppen.

Tenker Hornis blir lenge.
Men når han går, så er det fordi KK har tenkt seg hjem til Bergen.
Brannsupporter.

Lasaron

Da er vi i så fall godt stilt.
Tren på langskudd

Corran

Om byggverket er solid så sier jeg drit i KK og andre store navn og la Hassan og Huse ta over.
Tror det kan gi god kontinuitet samt at jeg regner med de har respekt i gruppe og kan føre videre det som er påbegynt.
Og av en eller annen grunn ser jeg det som naturlig at Hassan er hovedtrener og Huse assistenten
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

nero

Quote from: Corran on November 25, 2023, 00:02:43 AMOm byggverket er solid så sier jeg drit i KK og andre store navn og la Hassan og Huse ta over.
Tror det kan gi god kontinuitet samt at jeg regner med de har respekt i gruppe og kan føre videre det som er påbegynt.
Og av en eller annen grunn ser jeg det som naturlig at Hassan er hovedtrener og Huse assistenten

Tror dessverre de hadde blitt spist til frokost av sterke personligheter som Sønnen. Håper inderlig at Horne blir i tre-fire år til.
Lions led by donkeys.

krakra

Hvor solid er dette byggverket da, uten Horneland, da?


Finfin respons

Quote from: krakra on November 25, 2023, 14:02:06 PMHvor solid er dette byggverket da, uten Horneland, da?
Bra spørsmål. Det er ikke solid, per definisjon.

En hovedtrener må eie. Byggverket i Brann er ikke laget for at flere i trenergruppen naturlig skal gjøre det. Og det er vel bra å ikke ha for mange kjøkkensjefer.

Om Hassan eller Huse trer frem med den autoriteten som Horneland har, så er det fint.
Treneren må få spillerne til å blø for drakten. Det klarte arobert Hauge, uten at det gjorde ham til en langsiktig kandidat.

Horneland var i så måte en svært utypisk assistent under KI.
Kanskje.

andreas1989

Quote from: nero on November 25, 2023, 13:59:44 PMTror dessverre de hadde blitt spist til frokost av sterke personligheter som Sønnen. Håper inderlig at Horne blir i tre-fire år til.

Tror vi kan snu det til at så og si alle i klubben blir spist til forrett av en personlighet som Horneland. Ikke nødvendigvis negativt ettersom Horneland er en fagmann, men neppe optimalt heller. Forhåpentligvis har Kalvenes egenskaper som kan skape en balanse.

Finfin respons

Quote from: andreas1989 on November 25, 2023, 15:44:21 PM
Quote from: nero on November 25, 2023, 13:59:44 PMTror dessverre de hadde blitt spist til frokost av sterke personligheter som Sønnen. Håper inderlig at Horne blir i tre-fire år til.

Tror vi kan snu det til at så og si alle i klubben blir spist til forrett av en personlighet som Horneland. Ikke nødvendigvis negativt ettersom Horneland er en fagmann, men neppe optimalt heller. Forhåpentligvis har Kalvenes egenskaper som kan skape en balanse.

Både Horneland og Kjetil Knutsen forventer å jobbe med hyperkompetente folk rundt seg. De som er kompetente har ingenting å frykte. Tvert imot.

En fagmann som Horneland VIL ha en daglig leder som holder igjen på vegne av klubbens strategi, og en sportssjef som setter sammen en best mulig stall i samsvar med den strategien.

Selvfølgelig vil Horneland ha en bedre sammensatt stall enn det han får. Men han vet også at den medaljen har en bakside som ikke er bra for klubben langsiktig.

Men det er altså ikke Hornelands jobb å ivareta.
Ikke Sønnen sin jobb heller. Men sønnen er kaptein så han har faktisk også et visst ansvar for at gruppen fungerer som den foreligger.

Det er psykopatene som er er sterke personligheter uten å helt ha kompetansen. Ser ikke spor av dem akkurat nå for tiden. Det er bra. De er lett å se, for de liker blest om egen person.
Kanskje.

Lasaron

Erik Huseklepp er tatt ut til sånn UEFA A-lisens-greie.

Forøvrig er tre andre kjenninger tatt ut, blant mange ukjenninger: Tarjei Mork Øren, Tomasz Sokolowski og Johnny Furdal.
Tren på langskudd

Superjack

Johnny Furdal. Legenden.

Det hadde vært kul mann intrenerteamet.
Brannsupporter.

andreas1989

Morten Kalvenes takker av i Glimt og blir med Høgmo til Japan som assistent.

Selv om Kalvenes aldri har vært hovedtrener på høyeste nivå så er vel han fort en outsider til en jobb i Brann i fremtiden? 

Hvordan var familierelasjonen mellom Christian og Morten Kalvenes igjen?

Falkman

Quote from: andreas1989 on December 11, 2023, 12:27:08 PMMorten Kalvenes takker av i Glimt og blir med Høgmo til Japan som assistent.

Selv om Kalvenes aldri har vært hovedtrener på høyeste nivå så er vel han fort en outsider til en jobb i Brann i fremtiden? 

Hvordan var familierelasjonen mellom Christian og Morten Kalvenes igjen?

De er brødre.

andreas1989


Lasaron

Overraskende. Negativt overrasket.

Spennende å se hvordan det påvirker Glimt.
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: Lasaron on December 11, 2023, 13:01:37 PMOverraskende. Negativt overrasket.

Spennende å se hvordan det påvirker Glimt.

Ja, spesielt om KK klarer å fortsette den gode serien med resultater som han har hatt over lengre tid eller om Kalvenes var viktigere enn det jeg har trodd i alle fall.

Lasaron

Det ryktes at Sindre Tjelmeland kan være på vei tilbake til Åsane, for å bli hovedtrener, mens Morten Røssland i så fall blir sportssjef i Åsane. To potensielle fremtidige erstattere for Horneland der, altså.
Tren på langskudd

Superjack

Quote from: Lasaron on December 18, 2023, 17:12:05 PMDet ryktes at Sindre Tjelmeland kan være på vei tilbake til Åsane, for å bli hovedtrener, mens Morten Røssland i så fall blir sportssjef i Åsane. To potensielle fremtidige erstattere for Horneland der, altså.

Det satses tydeligvis i Åsane da.
Spennende.

Brannsupporter.

Lasaron

Bob Bradley fortsetter i Stabæk, og henter inn sønnen sin til trenerteamet. Neppe en fjær i hatten til Karadas.
Tren på langskudd

andreas1989

Michael Bradley har vært med i hele høst han? Lanå Gardermoen noen dager etter faren.

gladiporno

Da Brann-damene møtte Lyon i Åsane forrige uke fikk bortelaget en spiller utvist i det 51. minutt på stilling 2-1 til dem. Det ble etterhvert en forsvarskamp for franskdamene, som satte ned presset sitt og lot Brann styre spillet. Det ble likevel skapt få sjanser ettersom Lyon er verdensklasse og flink til å tette rom for Branndamene. Brann-trener svarte på denne taktikken med å sette inn blant andre Nora Eide Lie i det 62. minuttet og Maria Brochmann i det 74. minutt. Sistnevnte blir sjelden brukt under Ho, men er ekstrem i luftspillet og er også lagets mest kliniske avslutter. Eide Lie er veldig god på langskudd. Begge to har sine svakheter, særlig defensivt, men passer perfekt mot lag som ligger lavt. Selv om ingen av dem var direkte involvert i Gaupsets utligning, kom begge seg fram til en stor sjanse hver, og bidro til at Brann skapte mer, noe som altså til slutt kulminerte med scoring.

Spørsmålet mitt er om Horneland ville gjort denne type taktiske bytter hvis han var i en slik situasjon. Kjør debatt.

Valget av tråd er for øvrig ikke helt hundre prosent tilfeldig fra min side. 

esp123

Ja, det tror jeg. Hvis han hadde slike ekstremferdigheter på benken. Se Vegard Leikvoll Moberg i OBOS.

Og forsåvidt bruken av Aune Heggebø. Han ble brukt som indreløper i enkeltkamper mot slutten av 2021. Inkludert mot Jerv.

andreas1989

Det å ha spillere på benken som kan komme inn å endre en kamp er like viktig som å ha en god 11er dersom man skal kjempe i toppen.

Blomberg var jo en impackt spiller for oss i OBOS og kan nok bli det kommende sesong også. Samme med Mathisen dersom Warming holder seg skadefri og gjør beslag på høyrekanten. En Moberg type som kan komme inn og tilføre tyngde med løp inn i boks er også noe som kan gi oss poeng, kanskje Kartum? Heggebø er jo selvfølgelig også en spiller som kan endre ting og selvfølgelig Soltvedt dersom Torsvik skulle gjøre backen til sin.

pidre

Hvem henter KK som assistent. Er Huseklepp potensiell?
Saludar a los monos!

krakra

December 28, 2023, 21:43:40 PM #1040 Last Edit: December 28, 2023, 21:46:11 PM by krakra
Tviler. Skulle noen i vårt trenerteam være aktuell så er det nok Fakiri, som har en del av de samme faglige kvalitetene som Kalvenes, men jeg tviler på at han henter noen fra oss. Har Huseklepp og KK hatt noe med hverandre å gjøre utover at KK var i trenerteamet til Brann da Huseklepp var spiller for over 15 år siden?

Jeg tipper Tjelmeland står sterkt. Han står for mye av den samme fotballen som KK og spilte under ham i Åsane. Det skal visstnok være kontakt mellom han og Glimt.

Hickok

Det må være gull å gå fra Start til B/G. I stedet for tom kasse, kaos på bakrommet og manglende spillermaterial, så er det orden i rekkene, kjemper om gull og i Europa, og bedre betalt enn hovedtrener i Start.

Finfin respons

Quote from: gladiporno on December 28, 2023, 14:11:41 PMDa Brann-damene møtte Lyon i Åsane forrige uke fikk bortelaget en spiller utvist i det 51. minutt på stilling 2-1 til dem. Det ble etterhvert en forsvarskamp for franskdamene, som satte ned presset sitt og lot Brann styre spillet. Det ble likevel skapt få sjanser ettersom Lyon er verdensklasse og flink til å tette rom for Branndamene. Brann-trener svarte på denne taktikken med å sette inn blant andre Nora Eide Lie i det 62. minuttet og Maria Brochmann i det 74. minutt. Sistnevnte blir sjelden brukt under Ho, men er ekstrem i luftspillet og er også lagets mest kliniske avslutter. Eide Lie er veldig god på langskudd. Begge to har sine svakheter, særlig defensivt, men passer perfekt mot lag som ligger lavt. Selv om ingen av dem var direkte involvert i Gaupsets utligning, kom begge seg fram til en stor sjanse hver, og bidro til at Brann skapte mer, noe som altså til slutt kulminerte med scoring.

Spørsmålet mitt er om Horneland ville gjort denne type taktiske bytter hvis han var i en slik situasjon. Kjør debatt.

Valget av tråd er for øvrig ikke helt hundre prosent tilfeldig fra min side. 

Bra trådvalg.

En ting er om han har disse verktøyene til disposisjon. En annen ting er hvorvidt Brann trenes opp til å tilpasse seg endrede kampbilder. Hva Horneland foretrekker/ønsker.

Jeg svarer derfor nei på det siste. Uansett kampbildet, om motstander presser oss bak og dominerer høyt eller om de legger seg bak, så velger Horneland den mest effektive medisinen. Det er å presse høyt og male dem i senk. Stole på tålmodigheten. Ikke begynne å få panikk, slik de også snakket om i Obos. Mange kamper ble vunnet på tålmodig tro på kampplan mot slutten av kampene. Motstander vel sliten. Det er en luksus vi ikke lenger har. Men planen kan likevel være fruktbar.

Unntak: Arouca og Az. Da ble det spilt langt for å jukse ballen opp i banen for å få spille lengre vekk fra egen keeper. Man reduserte risiko med redusert småspilling-utspilling bakfra. Bevisst valg fra Horneland sin side. Ergo: Han KAN.

Perspektiv: Soltvedt -> Aune > Blorming/Warmberg-ulrikken-pasningen kan bli et bra våpen om vi blir presset lave. Branns Flo-pasning. Ikke vært så mye fokus på denne siden Barmen-variantens tid.

Jeg tror Huseklepp hater sånt, med mindre det er ham selv som får lov å komme i bakrom og score. Horneland er nok egentlig mer pragmatisk - men han holder fast på det som funker.

Kanskje.

krakra

Quote from: pidre on December 28, 2023, 21:40:47 PMHvem henter KK som assistent. Er Huseklepp potensiell?
Ser ut som det blir TILs hovedtrener.

andreas1989

Dette er jo drøyere enn Geir Bakke til VIF.

Her må det jo ligge i kortene at KK skal gjøre et siste forsøk på å kvalifisere seg for Champions League før han drar utenlands.

Optimist

Sikkert blitt skrevet om her tidligere. Men Horneland har bare to sesonger igjen av kontrakten. Kunne vært greit å forlenge i løpet av året. Ikke bare for at kontrakten skal være lengre, men også for at større klubber må betale mer for han. Alt dette tatt i betraktning at ikke alle piler peker nedover med Horneland bak roret.
Kokende idiot

Lasaron

Det er veldig populært å nevne lokale trenere i denne tråden (iallfall for meg). Vel, Sindre Tjelmeland er så godt som klar for å bli assistenttrener i IFK Gøteborg.
Tren på langskudd

Leffen

Han er vel strengt tatt ikke lokal bare fordi han har vært trener her en del år.

Lasaron

Jeg trodde han var fra Sunnhordland. 
Tren på langskudd

osoerli

KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Go Up