• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Rune Soltvedt

Started by Nixon, June 24, 2015, 07:17:38 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Finfin respons

Jeg husker forrige gang vi hadde en trener som ikke fikk noen spillerkjøp eller forsterkninger og hadde minimal innflytelse, og måtte stå med luen i hånden to vindu på rad. Det gikk fort surt. Det er ikke så dramatisk at treneren kommer med spillerønsker.

Det er livets lodd for en Sjef å egentlig være en mellomleder. Bare se på paven.
Kanskje.

Lasaron

Jeg ser det som naturlig at trener kommer med spillerønsker. Innenfor gitte rammer (som jeg listet opp) er det naturlig at sportssjef prøver å innfri treners ønsker.
Tren på langskudd

krakra

Jeg mener at en god leder gir de under seg så mye frihet som mulig innefor de rammene som er sagt. Siden det er treneren som skal bygge lag og skape resultater syns jeg det er naturlig at det er trener som i hovedsak bestemmer hvilke spillere som skal hentes. Sportssjefens oppgave blir å sørge for at man har oversikt, kvalitetssikre og passe på at spillerne som hentes er i tråd med klubben strategi og målsetninger.

De kan gjerne diskutere og være sparringspartnere, men så lenge det er innenfor strategi og målsetninger, så bør treneren ha siste år. Treneren skal imidlertid ikke tvinge igjennom en spillerlogistikk der man stort sett henter spillere i slutten av 20-årene dersom klubben har en vedtatt strategi om å satse på unge spillere.

Jose Arrogantio

Problemet er ikke at treneren bestemmer spillere inn og ut, men at det tilsynelatende ikke finnes noen strategi eller rammer for treneren, eller noen strategi eller rammer for hvilken trenerprofil man går for. Man går for det beste tilgjengelig nå og da, og håper han får til det han ønsker med det han har tilgjengelig. Det virker ikke som man tenker lengre enn gå for medalje neste sesong. Sportslig ledelse og trener blir dermed like korttenkte.

Corran

Enhver trener vil vel kreve å få være med eller helt bestemme hvilke spillere han vil ha.
Var det ikke en eller annen kjent internasjonalt som nettopp sa opp jobben som trener på dag for det var kjøpt inn en spiller han ikke ville ha/trengte?

Alle trenere vil nok velge sine spillere. Det som er sportssjefen sin jobb er å godkjenne kjøpene, passe på at de er innenfor rammene til hva de kan handle inn o.l. samt forhandle kontraktene.
Det er også sportsjefen sin jobb å passe på at speider finner alternativer som passer til spillestil og klubben.
Det er også sportsjefen sitt ansvar å passe på at det  blir ansatt trener som passer til det spillesystemet som klubben ønsker å spille. Han skal også passe på at troppen er balansert til den stilen en ønsker å spille.

Dette med en rød tråd i spillestil er vel der det svikter mest hos Brann (og mange andreklubber)
Her kan en vel gjøre som rbk at det nedfelles på årsmøtet hvilken formasjon og spillestil klubben skal spille.
   
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Kagain

For de av dere som har BA+ eller lignende er denne artikkelen interessant. Den snakker litt om hvor dårlig utbytte Brann sine spillere har hatt av å være på utlån

https://www.ba.no/bas-gjennomgang-viser-at-utlanene-har-vart-en-stor-fiasko-na-tar-brann-selvkritikk/s/5-8-1547588

Interessant momenter her er at det ikke bare er Löfgren som uttrykker en følelse av manglende oppfølging, men det er noe som bekreftes av "store" profiler som EHJ så vel som mindre kjente som Nicholas Marthinussen. Monsamjelden blir intervjuet av avisen, og sier dette om å følge opp spillere som er på utlån.

"Det er et veldig viktig moment i spillerutviklingen i dag. For eksempel har Seyi Olofinjana, som jeg hadde som spiller i Brann, det som sin fulltidsjobb å følge opp de Wolverhampton-spillerne som er på utlån. Robert Hauge (tidligere Brann-trener) ble nylig ansatt i Bodø/Glimt for å ha det som en av sine felt"

Han sier også at Brann har blitt noe bedre på det, og forteller at Brann ved toppspillerutvikler Helge Haugen fulgte Heggebø og Skeie tett opp i Øygarden da Monsamjelden trente dem. Soltvedt sier at det kan godt hende at dette stemmer, og han siteres på dette

"Det er alltid et forbedringspotensial, og det kan godt være at oppfølgingen og kommunikasjonen med spillere på lån ikke har vært god nok. Det er i så fall mitt ansvar."

Han sier også at det skal satses mer aktivt på utlån. Og innrømmer at gapert mellom akademiet til Brann og eliteserien er veldig stort.

krakra

Ikke lenge siden Soltvedt erklærte at utlånsmodellen var en suksess fordi Heggebø fikk mye spilletid for Øygarden. Jeg ville ventet til en eneste spiller hadde slått skikkelig igjennom i Brann etter et utlån før jeg kalte modellen en suksess.

fortune

Jeg har tro på utlånsmodellen for unge spillere, spesielt så lenge Branns 2.lag ligger i tredjedivisjon som i praksis er breddefotball. Da er det hensiktsmessig å gi talentene et mellomsteg før de kastes innpå i eliteserien.

Utlånene bør imidlertid gjøres etter den modellen som for eksempel Liverpool kjører, hvor klubben som låner spilleren må betale dersom han ikke får spilletid. Da blir lånet vesentlig mer forpliktende for klubben som låner spilleren og den får i større grad samme incentiver som Brann har.

Utlån av eldre spillere er derimot nesten bortkastet og stort sett et tegn på at spilleren ikke burde vært i klubben og sannsynligvis er vanskelig å bli kvitt.
First is first, second is nothing

krakra


SKBCPH

Den kom ut av det blå. Vi er mange som ikke har vært fornøyd med veldig mye av det Rune har foretatt seg i flere år nå.

Men han har vært trofast til klubben gjennom 15 år, så på en sånn dag så er det ikke annet å si enn takk for innsatsen og lykke til videre!
- Vi har den treneren vi har.

Spelaren

Historisk sett en god merittliste med to medaljer under beltet. Å rykke opp med st(r)il var viktig, umiddelbart etter opprykket - og det kom noen gode, rimelige signeringer i løpet av hans tid i klubben. Men når pengene skulle brukes på mer meritterte spillere, sviktet det oftere - og det trendet feil veg etterhvert som klubben hadde større og større forutsetninger for å lykkes. Det blir spennende å sjå hva Brann gjør no.
Gå av.

esp123

Er det ikke veldig spesielt å sparke en sportssjef midt i et overgangsvindu? Her må det ligge noe bak.

krakra

Kanskje Løfgren har vært god på trening.

TheMoustacheMan

Det er jo svært spesielt.
Midt i det viktigste og vanskeligste vinduet i manns minne går sportssjefen av?
Noe har jo skjedd, den saken er helt grei.

Gulløl

Ikke en bombe når en oppsummerer helheten i hans tid som sportssjef i Brann. Gjort mye bra men bombet for mye på de kostbare spillerinvesteringene og har ikke klart de store inntektsgivende salgene. Takk for innsatsen og lykke til videre. Styret har vist handlekraft, lurer på om det er den kommende styreformannen som har vært en pådriver her (?)
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

esp123

Det burde i så fall blitt vist handlekraft mye tidligere. Det blir litt som å sparke en trener midt i sesongen....

TheMoustacheMan

Grunnlaget er helt korrekt, timingen er helt vill.

gladiporno

RS hadde en nydelig start, men han har aldri helt forstått sin rolle i klubben. Dermed ledet han (eventuelt lot seg lede) klubben inn i en feil sti.

Jeg hadde ikke trodd at han skulle sparkes siden han var fast ansatt. Det jeg håpet på var at de skulle finne ny rolle til ham i klubben, og siden han trolig ikke får noen fotballjobb andre steder, ville han i motsetning til Robert Hauge trolig akseptert en slik endring. Nå tror jeg at han mest sannsynlig forsvinner fra toppfotballen. Ren spekulasjon fra min side, men jeg mistenker at den blivende styrelederen + kanskje hovedtrener har hatt en finger med i spillet.

Hvem som blir ny sportsjef? Bjarne Berntsen er spennende. Han er opptatt av bærekraft + underholdende fotball. Har også autoritet til å utfordre Kåre Ingebrigtsen. Spørsmålet er om han er villig til å flytte på seg. Ellers kommer jeg ikke på noen i farten. Håper de holder seg langt unna disse twitterkongene som ødelegger enhver klubb de tilfeldigvis kommer i befatning med. Vil nesten tro at de har kandidaten klar når de sparker Soltvedt. Kanskje Kåre I som sportssjef, mens Horneland tar over hovedtrenerjobben?

Nixon

Så ikke den komme. Og det blir vel et krampaktig forsøk på å si at dette er gjensidig på pressekonferansen i dag...
Rød makt på Hansa

Gulløl

Spesielt å ha pressekonferansen ute på asfalten ved billettlukene selv om det er korona. Både det og den korte tidsfristen som media får tyder på at dette er noe de ønsker å få unnagjort raskt.

Vi inviterer media til å møte Rune Soltvedt og Vibeke Johannesen på Stadion i dag kl. 11.00. Grunnet smittevernsreglene i Bergen blir møtet med media utenfor Sparebanken Vest-tribunen, ved billettlukene.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Rossi

Eivind Lunde rydder opp før han forlater. Om timingen tyder vel alt på at ny sportssjef er klar.
An argument's a collective series of statements to establish a definite proposition. No it isn't. Yes it is! Look, if I argue with you, I must take up a contrary position. But it isn't just saying, "no it isn't." Yes it is!

Hartson

Quote from: pidre on February 22, 2021, 10:12:34 AMEivind Lunde rydder opp før han forlater. Om timingen tyder vel alt på at ny sportssjef er klar.

Ja, det tror jeg også. En ny mann er nok klar.

Kjell249

Kåre tar nok over, enten midlertidig eller permanent.
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

Kagain

Skulle ikke forundre meg om Broder Kåre får utvidede oppgaver som også innbefatter sportssjef, altså en slik manager-type. Og at Horneland kjører hardere på treningsfronten.

TheMoustacheMan

Nå må de gjøre dette skikkelig, ikke komme tuslende med en halvveis variant der Peddien sideforskyver eller Kåre utvides.
Klubben må profesjonaliseres og endres, fra trenerstyrt til klubbstyrt med horisont.
Den nye sportssjefen må enten ha en ordentlig tung Cv ala IAO, Jesper Jansson eller være lokal ala Arve Haukeland/Steffen Landro.
Det siste vil være risikabelt, men det _er_ i alle fall noe.
Det beste vil være å få inn en med null "bindinger" til klubben som kan være med på den langsiktige ryddejobben og strategien som skal legges.

Lasaron

Det er bra at Soltvedt slutter, hvorfor har jeg skrevet om mange ganger. Spillerlogistikk er nøkkelordet.

Om det blir en løsning med KI som manager, er jeg negativ til det. En sportssjef sin jobb skal blant annet være å sikre ting som en manager kan ha gode grunner til å ikke sikre, for kortsiktig gevinst.

Det nærmer seg årsmøtet, og styret vet at der kommer det en medlemsmasse som er fullt ut til å si fra om ting. Da blir jeg overrasket om de finner på noe sprell som er egnet til å provosere nok en gang. Bjørnebye vil provosere. KI også, som manager.

Hva med Arve Haukeland, Jostein Flo eller Svante Samuelson?

Jeg er enig i at mye tyder på at erstatteren er klar allerede.

De må selvsagt holde seg langt unna Jonas Jonsson, Tor Kristian Karlsen og den slags.


Til Barten: Null bindinger til klubben? Ikke sikker på om det er så lurt, om vi vil at hen skal være lenge.
Tren på langskudd

Finfin respons

Quote from: SKBCPH on February 22, 2021, 09:41:00 AMDen kom ut av det blå. Vi er mange som ikke har vært fornøyd med veldig mye av det Rune har foretatt seg i flere år nå.

Men han har vært trofast til klubben gjennom 15 år, så på en sånn dag så er det ikke annet å si enn takk for innsatsen og lykke til videre!

Ja. Klubbmann, trofast og en kjernekar. Helt sikkert en fabelaktig kollega. Syns alt i alt han har gjort en god jobb. Helt sikkert rett mann til rett tid.
Lykke til videre!

Hva har skjedd?
1. Ingebrigtsen har presset noe frem.
2. Det avtroppende Brannstyret sier takk for seg med et stikk.
3. Rydding i staben på vegne av det nye styret.
4. Peddilusken lusker.

Dette hadde vel ikke skjedd uten at Grevstad er tungt inne i det. Og jeg som trodde han var mest inne i styret på grunn av sin kompetanse innen betong&bygg.
Kanskje.

kabelmann

Kan han rett og slett bare ha sagt opp?
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

TheMoustacheMan

Med "null bindinger" mener jeg at klubben har vært nærmest sekterisk de siste årene, med det resultatet vi ser på nå.
Null bindinger bør f.eks bety at Hoftun er uaktuell, med de bindingene han har til Kåre.
Den som kommer inn bør ikke være farget av historien de siste årene i det hele tatt, men evne å utfordre med sin kompetanse.
Nixon

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 10:26:22 AMTil Barten: Null bindinger til klubben? Ikke sikker på om det er så lurt, om vi vil at hen skal være lenge.

Men er det alltid lurt at en person i den stillingen skal være der så lenge? Nytt blod inn med relativt jevne mellomrom er kanskje ikke så dumt.
Rød makt på Hansa

Nixon

Quote from: kabelmann on February 22, 2021, 10:32:58 AMKan han rett og slett bare ha sagt opp?

Da tror jeg at de hadde presentert nyheten litt annerledes. Nå er det typisk "vi-er-blitt-enige-svada".
Rød makt på Hansa

Lasaron

Quote from: Nixon on February 22, 2021, 10:34:17 AM
Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 10:26:22 AMTil Barten: Null bindinger til klubben? Ikke sikker på om det er så lurt, om vi vil at hen skal være lenge.

Men er det alltid lurt at en person i den stillingen skal være der så lenge? Nytt blod inn med relativt jevne mellomrom er kanskje ikke så dumt.

Joda, ganske enig. Men jeg mener en sportssjef ideelt sett skal overleve 2-3 trenere før hen byttes ut.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 10:41:22 AMJoda, ganske enig. Men jeg mener en sportssjef ideelt sett skal overleve 2-3 trenere før hen byttes ut.


Tja, en treners levetid speiler mye mer graden av suksess enn levetiden til en sportssjef. Så vet ikke helt om det er så ideelt.
Rød makt på Hansa

kabelmann

Quote from: Nixon on February 22, 2021, 10:40:24 AM
Quote from: kabelmann on February 22, 2021, 10:32:58 AMKan han rett og slett bare ha sagt opp?

Da tror jeg at de hadde presentert nyheten litt annerledes. Nå er det typisk "vi-er-blitt-enige-svada".

Ser den, men synes datoen (1. mars) ga mer signaler om en som har gått ut oppsigelsesperioden.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Gulløl

Går på dagen, forlater Stadion i ettermiddag sier Vibeke.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

Uvanlig å se han i sivilt og ikke i Nike...
Rød makt på Hansa

SKBCPH

Kommer til å huske han slik han står på pressekonferansen nå, som en hedersmann!
- Vi har den treneren vi har.

Gulløl

Flott avslutningstale. Ønsker han alt godt videre.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

For meg virker han litt lettet over å få slippe.
Rød makt på Hansa

Huff

February 22, 2021, 11:17:30 AM #689 Last Edit: February 22, 2021, 11:24:29 AM by Huff
Basert på det Soltvedt sier på BT tolker jeg det dithen at han fikk beskjed om at han ikke skulle fortsette for ti dager siden.

Edit: Noe VJ bekrefter. Sparken altså, grunnet dårlig spillerlogistikk og mangelfull spillerutvikling.

Lasaron

Ja. Soltvedt har med vilje bygget en stall som har vært svært lite gunstig. Dessuten innstilte han på å fortsette med LAN i desember 2019.

Han gjorde mye rett i 2015-2016, det skal han ha takk for.
Tren på langskudd

Lasaron

Quote from: Nixon on February 22, 2021, 10:46:18 AM
Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 10:41:22 AMJoda, ganske enig. Men jeg mener en sportssjef ideelt sett skal overleve 2-3 trenere før hen byttes ut.


Tja, en treners levetid speiler mye mer graden av suksess enn levetiden til en sportssjef. Så vet ikke helt om det er så ideelt.

En sportssjef sin stillingsinnstruks skal inneholde punkt som forplikter ham på større grad av langsiktighet enn treneren sin stillingsinstruks, mener jeg.
Tren på langskudd

Nixon

Johannesen som er føre var og redder skinnet sitt før det nye, og litt mer krevende, styret overtar?

Det er bare å spekulere!;)
Rød makt på Hansa

TheMoustacheMan

Quote from: Nixon on February 22, 2021, 11:40:16 AMJohannesen som er føre var og redder skinnet sitt før det nye, og litt mer krevende, styret overtar?

Det er bare å spekulere!;)

Det er ikke sikkert at du bommer 100% her.

Superjack

Soltvedt gikk ned med LAN i praksis. Satt bare litt lenge i livbåten før den også gikk ned.

Brannsupporter.

Finfin respons

Quote from: Gulløl on February 22, 2021, 11:09:10 AMFlott avslutningstale. Ønsker han alt godt videre.

Ja. Han setter klubben først. Han fremstår dønn ærlig, unntatt i de pirkespørsmålene der lojaliteten til klubben trumfer ærligheten. Som i hvem som faktisk står bak sparkingen.

Dette lukter Kåre lang vei. Først Hauge, som ble så dårlig behandlet at han sa klart ifra om hvem som var dritten i midten. Nå Soltvedt.

Det er ufattelig viktig at Kåre får en sjef som kan å tenke sjøl og gir balansert motstand og Nedstrand om det er et ord. Ufattelig. Ufattelig. ufattelig. Viktig: ingen kompiser!
Kanskje.

Gepard

Soltvedt sitt hjerte står defintivt i Brann, og virker som en knakandes fyr, som gjorde sitt beste i en rolle han ikke hadde erfaring i. Det er riktig med et bytte nå, men man må takke mannen for en helhjertet innsats for klubben.

Knapt noen var vel mer nervøs under brannkamper enn han.


At dette skjer nå, må man anta betyr at ny mann omtrent er klar.

Corran

Å blande inn at KI hadde noe med sparkingen å gjøre er bare ville spekulasjoner.
Det som er kommet fram er at det er VJ  som tok iniativet til det og styret var enige.
Grunnen er at det er "mye uforløst i sportsjefsrollen" mao spillerlogistikk, utvikling og en rød tråd i det meste.

Når det gjelder ny sportssjef så virker det ikke som om det er noen klare i kulissene. I følge Lunde så ville ansettelse ta litt tid så det ble det neste styret sin jobb.

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Quote from: Gepard on February 22, 2021, 15:00:21 PMAt dette skjer nå, må man anta betyr at ny mann omtrent er klar.
Alltid gøy med sånne kommentarer når alle vet at en ny kandidat ikke er klar.

Ellers syns jeg ikke tidspunktet er så spesielt. Når burde de gjort det?

Henki

Quote from: Nixon on February 22, 2021, 11:40:16 AMJohannesen som er føre var og redder skinnet sitt før det nye, og litt mer krevende, styret overtar?

Det er bare å spekulere!;)

Det må da brenne ganske godt under føttene til VJ nå? LAN er kastet på dør, Rune Soltvedt likeså. Snart er styreformannen hun har samarbeidet med i stort sett hele perioden sin som daglig leder ute. I tillegg har Grevstad antydet at han vil stille større krav enn det som er blitt gjort til nå. Jo, det virker som en relativt utfordrende situasjon for VJ.
Ballen skal fremover!

Go Up