• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overgangsvinduet vinteren 2023/2024

Started by Lasaron, September 03, 2023, 09:22:40 AM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

pidre

Quote from: BrannAnd on October 21, 2023, 23:25:37 PM
Quote from: pidre on October 21, 2023, 22:59:12 PMSandefjords Al-Saed har gjort sine saker bra.
le vært et kupp, men spørs om ikke det er større klubber utenfor Norge på banen der
Samdefjord hentet han fra nivå 3 i Sverige - der traff de godt.
Saludar a los monos!

SeLyren

Quote from: Churchill on October 22, 2023, 02:31:51 AM
Quote from: Churchill on October 18, 2023, 14:51:16 PMJeg sier det allerede før kampen mot Molde; Brann må ha en bedre backup til Finne. Selg (om mulig) Heggebø. Han passer ikke inn i Brann, slik vi spiller nå. Dessuten er kan ikke god nok. Få inn en ung og kvikk angriper med potensiale.

Trekker slt det der tullpratet tilbake. Gutten har noe dyrisk ved seg. Og det passer jo Brann som hånd i hanske.
Respekt

esp123

Bergenseren Jostein Gundersen sin kontrakt går ut etter sesongen. Etter en svært imponerende sesong er han nå linket til Glimt. Noe for Brann?

Dickens

Quote from: esp123 on October 27, 2023, 18:55:40 PMBergenseren Jostein Gundersen sin kontrakt går ut etter sesongen. Etter en svært imponerende sesong er han nå linket til Glimt. Noe for Brann?

Vi trenger å få ned snittalderen i stallen. Ikke vente enda en som nærmer seg 30.

Kagain

Quote from: esp123 on October 27, 2023, 18:55:40 PMBergenseren Jostein Gundersen sin kontrakt går ut etter sesongen. Etter en svært imponerende sesong er han nå linket til Glimt. Noe for Brann?

Byr den godeste Gundersen, en høyrebent midstopper, på noe som Brann ikke har allerede? Annet enn at han er bergenser? Om Brann har fått signaler på at noen lukter på Sery Larsen kan det kanskje være aktuelt, men hvis ikke så blir det nok en høyrebent stopper. Der har Brann allerede Pallesen Knudsen, Helland, Sery Larsen og Holten samt at Thore P. har vist at han ikke gjør se bort som stopper...

Lasaron

Nå har jeg lov av meg selv igjen.

Emil Hansson ble byttet ut i 68.minutt da Heracles tapte 0-6 på hjemmebane mot PSV.

Det må da være gøyere å spille venstreving for oss.
Tren på langskudd

Dickens

Quote from: Lasaron on November 04, 2023, 22:05:33 PMNå har jeg lov av meg selv igjen.

Emil Hansson ble byttet ut i 68.minutt da Heracles tapte 0-6 på hjemmebane mot PSV.

Det må da være gøyere å spille venstreving for oss.

Aldri i verden om en 25-åring trapper ned i Brann når han får spille ute på kontinentet. Å tape 0-6 hjemme mot PSV er ingen skam isolert sett. De feier over all motstand denne sesongen og står med 11-0-0. Heracles er heller ikke noe bunnlag og ligger på en respektabel 8.plass. Selv om vi har hatt en god sesong så må vi ikke tro at vi kan hente på den hyllen der.

Churchill

Tror ikke vi skal lete etter kantspillere heller. Der er vi godt forspent. Jeg ønsker meg en makker til Sery (rask, ballsikker og ung stopper), en som kan steppe inn for Finne og etterhvert overta samt et ungt og fremadstormende høyrebackalternativ.
...we shall never surrender.

Hickok

Det er vel hovedsaklig på høyreback og venstrefotet midtstopper det er mest behov for nytt blod. På ving er det bra, men en yngre fremtidsspiller, gjerne en som kan spille på begge sider, er ikke å forrakte.

Superjack

Enten må det inn en stopper, eller det må inn en høyreback. Litt avhengig om Thore P skal være stopper eller back.

Det er eneste posisjonen det MÅ inn noe på.

Mye er også avhengig av om Kniklas ser for seg å utvikle seg som indreløper/kant i Brann eller ikke.
Om Kniklas signerer på nytt er det bra dekning i de to fremste leddene.

Brannsupporter.

Churchill

Burde vi prøve oss på denne Tewelde?
...we shall never surrender.

gladiporno

Quote from: Churchill on November 05, 2023, 20:37:00 PMBurde vi prøve oss på denne Tewelde?

Han har kontrakt ut 2025, og da tror jeg ikke Brann kan ta seg råd til ham. Skal man kjøpe dyrt så bør man selge enda dyrere, og det er ikke Branns greie. Jeg tror uansett ikke han vil være interessert i å gå til Brann.

Superjack

Pamer snakket i kveldens Ballspark om at Brann skal bruke mye penger på gressmatte og nytt treningsanlegg. Håper dette siste er rett.
Viktigere enn å blåse alle pengene på spillere i vinter.
Brannsupporter.

Gulløl

November 06, 2023, 00:59:58 AM #263 Last Edit: November 06, 2023, 09:08:40 AM by Gulløl
Bergenser og bosmanspiller Ulrik Fredriksen, en av banens beste spillere nok en gang for FKH. Og verdt å merke seg som venstre midtstopper. Nå har han fått et kontraktstilbud som han betrakter som bra, men sier det er vanskelig å si hva det blir til sier han til Haugesund Avis. Foreløpig har han ikke fått konkrete tilbud fra andre klubber.

https://www.h-avis.no/en-av-banens-beste-spillere-nok-en-gang-glad-klubben-viser-at-de-setter-pris-pa-meg/s/5-62-1617638

Et lite klipp fra artikkelen:
Sammen med stopperkollega Anders Bærtelsen har den 24 år gamle bergenseren storspilt for FKH i kamp etter kamp den siste tiden.


Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Billy Elliott

Om det hadde vært mulig å få tak i denne Al-Saed på Sandefjord, hadde nok ikke det vært så dumt. For en fart og ballkontroll.

Tewelde på Odd så også spennende ut.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Dickens

Quote from: Billy Elliott on November 06, 2023, 20:22:08 PMOm det hadde vært mulig å få tak i denne Al-Saed på Sandefjord, hadde nok ikke det vært så dumt. For en fart og ballkontroll.

Tewelde på Odd så også spennende ut.

Fine typer, men vi trenger overhodet ikke flere spillere i disse posisjonene.

Billy Elliott

Quote from: Dickens on November 06, 2023, 20:45:10 PM
Quote from: Billy Elliott on November 06, 2023, 20:22:08 PMOm det hadde vært mulig å få tak i denne Al-Saed på Sandefjord, hadde nok ikke det vært så dumt. For en fart og ballkontroll.

Tewelde på Odd så også spennende ut.

Fine typer, men vi trenger overhodet ikke flere spillere i disse posisjonene.

Vi har egentlig mer enn nok spillere i alle posisjoner på kontrakt til neste sesong. Spesielt om man regner med dem som er ute på lån nå.

Det betyr ikke at vi skal slutte å handle inn gode spillere om de kan heve oss. Bare se på hvordan Glimt har kommet seg opp og frem.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

BrannAnd

Vi har absolutt nok kvantitet på kantplass, men vi bør alltid være åpen for å hente kvalitet når muligheten byr seg.

Min tanker om troppen til neste sesong:

Keeper: Dyngeland klar nummer 1. Ny reservekeeper må på plass virker det som. Kan vi finne en ung og spennende utfordrer på sikt?

Høyreback: Eneste posisjon jeg føler vi virkelig må forsterke oss i med tanke på førsteellever. På tide å la Crone går? ThoreP stabil potet som er fin å ha i troppen.

Stopper: I utgangspunktet synes jeg Sery Larsen, Kristiansen, Pallesen og Holten burde holde (med ThoreP i bakhånd). Spørsmålet er om Holten er okei med å være 4. valg? Og vi må vel være åpen for at det kan komme interesse i Sery, selv om alle skadene fort gjør at interessen fra større klubber uteblir.

Venstreback: Med Soltvedt og Torsvik har vi bra dekning og to gode alternativer.

Dyp midtbane: Her trenger vi et alternativ til Sivert. Fryktelig tynne om Sivert ryker. Krygård er en jeg håper på.

Indreløpere: Egentlig godt dekket med Horn Myhre, Kartum, Børsting, Wassberg og muligens Sande på sikt. Her må vi være åpne for at FHM forsvinner til neste sommer, men tror likevel om vi får en type som Krygård inn som også kan dekke så vil vi ha mer enn nok dekning frem til sommeren. Vanskelig å holde en tropp med flere midtbanespillere enn det fornøyd.

Kantposisjoner: Castro, Warming, Mathisen, Blomberg og evnt. Børsting. Her har vi mer enn nok i antall, men er det godt nok? Castro synes jeg er veldig viktig, men kan ikke stoles på med alle skadene. Warming så veldig lovende ut, men vi vet fortsatt ikke hvor god han er. Blomberg har mange spennende egenskaper, men fortsatt ikke tatt det siste steget. Skal han satses på, eller er det på tide å gå videre? Mathisen har noe MEGET spennende med seg, men samtidig synes jeg ofte han er middelmådig i store deler av kampene mellom alle glimtene. Hvis vi kan få tak i noe med X-faktor er jeg absolutt ikke i mot en ny signering her, og å sende noen av de eksisterende spillerne på dør.

Spiss: Finne, Heggebø. I utgangspunktet nok, men det er vel en viss sjanse for at Heggebø forsvinner. Da må det handles, og jeg tenker det gjerne burde være en som reelt sett kan utfordre finne.

Prioriteringsliste (uten salg)
1. Høyreback
2. Defensiv midtbane
3. Reservekeeper (gitt at Holmen ikke fornyer)

Ryker Heggebø må ny spiss prioriteres.

Vi bør alltid være åpne for å signere en spiller med X-faktor og gode kvaliteter i andre posisjoner om sjansen skulle by seg. Nødvendig om vi skal ta et steg opp og kjempe om seriegull.

Selg: Simba, Crone.

Pete05

Enig ganske mye men... Hva er nivået? Skal vi vurdere troppen opp mot et Europa-spill? Hvor er da grensen for spillerne?

Stopper: Vi trenger en rask og ballsikker stopper som kan bruke venstre fot. I dag har vi kun Ruben og han fikk sine utfordringer med raskere spillere i Europa. I tillegg trekker alder ned. På ett eller annet tidspunkt så kommer aldersslitasjen frem.

Dyp midt: FHM kan veldig godt dekke opp for Sivert. Muligens kan det få han til å bli lenger hos oss? Horneland mente i intervju med BA etter kampen at det fremdeles var et stort utviklingspotensiale i han. Da kan han jo bli ganske god.

Midtbane: Har vi egentlig gode nok spillere? Ja mange men er de gode nok?

Kanter: Synes dessverre ikke Mathisen ennå har vist tilstrekkelig for å være et klart førstevalg. Han er litt som Blomberg, god men kanskje ikke god nok ennå? Warming har kvaliteteter for Europa, kanskje også Castro. Begge de siste er kanskje veldig skadeutsatt? Vi burde derfor være åpne for kvalitetsforsterkninger.

Spisser: Warming må være et spennende alternativ til de to nevnte. Hvis Heggebø blir solgt, hvilket jeg ikke håper, så er vi greit nok dekket der.


Men det må nok ryddes litt. Enn så lenge ser jeg ikke at de unge vi har er modne nok til å ta steget opp til Europa nivå. ES nivå burde være ok i løpet av en sesong eller to.


pidre

Quote from: Gulløl on November 06, 2023, 00:59:58 AMBergenser og bosmanspiller Ulrik Fredriksen, en av banens beste spillere nok en gang for FKH. Og verdt å merke seg som venstre midtstopper. Nå har han fått et kontraktstilbud som han betrakter som bra, men sier det er vanskelig å si hva det blir til sier han til Haugesund Avis. Foreløpig har han ikke fått konkrete tilbud fra andre klubber.

https://www.h-avis.no/en-av-banens-beste-spillere-nok-en-gang-glad-klubben-viser-at-de-setter-pris-pa-meg/s/5-62-1617638

Et lite klipp fra artikkelen:
Sammen med stopperkollega Anders Bærtelsen har den 24 år gamle bergenseren storspilt for FKH i kamp etter kamp den siste tiden.
Ok, men vi har Ruben, Thord P, Pallesen, Larsen, Holten og Helland.
Saludar a los monos!

Superjack

Det er nevnt tidligere fra Pamer at det planlegges å forynge troppen i vinter.

Om det skal holdes så må noen ut.

Crone og Castro tror jeg er av dem som lever farligst.

Om Pamer sin spådom om at Blomberg igjen vurderes som back slår til eller ikke så er det vel sannsynlig en yngre back som vurderes?

Kan fort skje at FHM går i vinter også. Da må noe skje på indreløperplass, med mindre Brann er trygg på at Kniklas kommer seg og signerer opp.
Brannsupporter.

Kagain

Quote from: Superjack on November 06, 2023, 23:23:07 PMDet er nevnt tidligere fra Pamer at det planlegges å forynge troppen i vinter.

Om det skal holdes så må noen ut.

Crone og Castro tror jeg er av dem som lever farligst.

Om Pamer sin spådom om at Blomberg igjen vurderes som back slår til eller ikke så er det vel sannsynlig en yngre back som vurderes?

Kan fort skje at FHM går i vinter også. Da må noe skje på indreløperplass, med mindre Brann er trygg på at Kniklas kommer seg og signerer opp.

Om vi tar det Pamer sier som god fisk så er jo spørsmålet "hvem må vekk", og det vil jo bestemme foryngelsen.

Om Kristiansen går ut så ville jo selv en spiller som Aleksander Solli (han har vel lagt opp, men bare for å gjøre et poeng) være foryngende for laget siden sistnevnte er 1990-modell men Kristiansen er 1988-modell. Det ville ikke vært en voldsom foryngelse, men matematisk sett ville da snittet gått ned. Men la oss ta utgangsunktet i at 1995-modeller og eldre er det som skal forynges bort:

Dyngeland (1995) - Blir nok
Holmen Johansen (1992) - Kan nok gå - EXIT

Crone (1995) - jeg mistenker at Thore P. er kommet for å bli, så han kan nok gå - EXIT
Kristiansen (1988) - Nettopp signert kontrakt, blir nok

 
Soltvedt (1995) - Nettopp kjøpt for store penger. Blir nok.
Kartum (1995) - Nettopp kjøpt. Blir nok.
Børsting (1995) - Hatt god sesong. Blir nok.
Heltne Nilsen (1991) - Har gjort seg viktig for laget. Blir nok

Finne (1995) - Hatt en ok sesong og kommet seg på landslaget. Blir nok

Så kan det hende at noen kjøper FHM på bakgrunn av prestasjoner. Så da kan de hente inn nye yngre der.

Superjack

Jeg tror Castro og Crone er menn som kan ende opp med å ikke bli med lenger enn maks til sommeren 24.

Begge har vel kontrakter ut 24, 29 år. Lite utviklingspotensiale.

På kant er det potensielt Børsting, Blomberg, Warming og Kartum. Tror Brann ser etter en lignende x-faktorspiller med videreutvikling/salgspotensial.

Høyreback må inn.

Thats it.

Men så kan dynamikk i vinterens overgangsvindu endre mye.

Tipper Horneland har lyst å stå med så mye som mulig av dem han har.

Brannsupporter.

Superjack

Om Heggebø går ut.

Hva med Illic på Vif inn, om Vif går ned?
Brannsupporter.

esp123

Illic kostet VIF to-sifret millioner kroner, så han blir ikke billig.

David

Synes det å plyndre VIF har blitt en fin tradisjon, men mest fordi der er gøy. Har ikke oversikt over om det er noen der som kan tilføre noe akkurat nå eller på sikt.

Forøvrig synes jeg det er viktigere å få inn en venstre stopper enn høyreback. Pedersen har ikke fått mange kamper på rad i den posisjonen etter at han spilte seg i form, så jeg synes det er for tidlig å avskrive ham der.

Utover dette, så bør de fleste signeringene i vinter være yngre enn det de har vært i de foregående vinduene. Jeg synes ikke dette har vært det viktigste å fokusere på i de foregående vinduene, men med tanke på klubbens posisjon nå (særlig hvis det blir plass i Europa), samt alderssammensetningen i troppen, så synes jeg det er noe Jimmi bør måles på i vinter.

Corran

Skal vi stjele en fra vif må det jo være Risnes siden han vil spille midtbane og blir brukt som høyre back ;-)
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Hickok

Quote from: Corran on November 07, 2023, 14:17:27 PMSkal vi stjele en fra vif må det jo være Risnes siden han vil spille midtbane og blir brukt som høyre back ;-)

Og det er jo som kjent en vinneroppskrift.

Kagain

Quote from: Superjack on November 07, 2023, 12:34:09 PMOm Heggebø går ut.

Hva med Illic på Vif inn, om Vif går ned?

Vil jo tro at han da må få lovnader om å bli førstevalg på spissplass, og er usikker på om det nødvendigvis er det beste. Ideelt skulle jeg jo sett at Brann hadde noen undervurderte spissalternativ på listen, spillere som kunne ha kommet til Brann med den forståelsen at de faktisk må spille ut Finne.

BrannAnd

Det var vel aldri noen ordentlige rykter utover en tilfeldig FKH-podcast, men registrerer at Krygård nå har signert for en portugisisk klubb.

ChristianC????

Quote from: BrannAnd on November 07, 2023, 18:29:55 PMDet var vel aldri noen ordentlige rykter utover en tilfeldig FKH-podcast, men registrerer at Krygård nå har signert for en portugisisk klubb.

Synd, så både Brann og Vining var interessert i han og tror han er en spiller som hadde godt fint inn i Brann.

Tror heller ikke Casa Pia er noe bedre enn Brann, men været hjelper nok godt på.

Pete05

Quote from: ChristianCBentzen on November 07, 2023, 19:22:34 PM
Quote from: BrannAnd on November 07, 2023, 18:29:55 PMDet var vel aldri noen ordentlige rykter utover en tilfeldig FKH-podcast, men registrerer at Krygård nå har signert for en portugisisk klubb.

Synd, så både Brann og Vining var interessert i han og tror han er en spiller som hadde godt fint inn i Brann.

Tror heller ikke Casa Pia er noe bedre enn Brann, men været hjelper nok godt på.

Og ryktet sier at han hadde en fin bytur før siste kamp sammen med en navngitt spiller til. Dagen før kamp.... Det alene gjør at det var greit at det gikk som det gikk. Melder er svært sentralt plassert i HGS systemet

Churchill

...we shall never surrender.

Lasaron

Skal det forynges, tror jeg Castro, Børst og Crone er aktuelle for å forsvinne. Er alle skadefrie, så har jeg mest sans for Castro. Vinteren kan være et fint tidspunkt for Børst å vende tilbake til Danmark på. Ja, han har hatt et oppsig, og er en veldig fin type. Men om Blomberg og Warming kommer tilbake for fullt, blir det fort lite spilletid på Børst. Nå har han sjansen til å få seg en finfin 3-4-årskontrakt med en ok dansk klubb, og ta med seg familien tilbake dit. Det er ikke utenkelig at han vil gå for det.


Jeg har spekulert i om det er en sammenheng mellom kontrakt og spilletid når det gjelder Kniklas og Torsvik. De har vært med i tre tropper på rad, likevel foretrekkes Simba. Kan det være at Simba har signalisert tydelig at han svært gjerne vil forlenge med Brann, mens de to andre er mer usikre, og at Hornis foretrekker å bruke de han vet at ønsker å bli værende?
Tren på langskudd

Churchill

Børsting er alt for viktig for laget. Han skal ingen steder. Castro kommer heller ikke til å dra noen steder. Han vil nok (og får nok) muligheten til å vise seg frem uten skader. Crone er alt for god til å slippe han også. Jeg vil beholde alle tre.
...we shall never surrender.

Lasaron

Vi har et interessant og godt utgangspunkt. Nemlig at om vi ikke foretar oss noe som helst vil vi sannsynligvis være styrket foran neste sesong.

Vi får tilbake Delaveris, Myrlid, Tomar og Holten. Vi har flere andre unge som blir bedre. Vi har unormalt mange skadde, der vil situasjonen sannsynligvis forbedre seg. Jeg nevner Blomberg, Warming og Sande som eksempler. Bare Kristiansen og Sønnen er så gamle at de kanskje blir dårligere neste sesong fordi de blir eldre. Kanskje.

Denne situasjonen gjør at vi kan konsentrere oss om å kvalitetssikre noen svært få overganger.

Foryngelse er på sin plass, men jeg forventer det ikke.

Jeg så en annen skrev på tråden at det å erstatte en 88-modell med en 90-modell er foryngelse. Ja, det stemmer - hvis alle de andre i stallen_ikke_blir ett år eldre etter som året går.
Tren på langskudd

Billy Elliott

Selv om mye ser lyst ut i klubben om dagen, er det likevel ganske foruroligende hvordan brikkene ser ut til å falle for våre unge, mest talentfulle spillere foran neste sesong. La oss ta en gjennomgang.

Kniklas: ryktes bort, og har bare ett år igjen av kontrakten ved oppstart neste sesong. Har spilt svært lite denne sesongen, først og fremst pga skader, men har heller ikke fått noe spilletid etter returen fra skaden. På indreløperposisjonen har han etter alle solemerker mange foran seg i køen neste år også. Forsvinner nok.

Torsvik: kanskje den som er nærmest å kapre en fast plass neste år, men har nå fått en ny konkurrent som er handlet inn for mange millioner og har prestert bra. Faktisk så bra at han av enkelte medier har blitt omtalt som uunnværlig fordi han har gitt laget en ny dimensjon med dødballfoten sin. Utsiktene for mye spilletid er kanskje ikke så lyse som en del har trodd, men etter flere skadeavbrudd "tåler" han nok en sesong til som andrevalg.

Hjorteseth: har som Kniklas mange foran seg i køen på sin favorittposisjon. Er neppe svært happy med tingenes tilstand etter å ha spilt lite fotball dette året. Av ulike grunner. Kanskje er ikke forholdet til klubben det beste heller, ettersom han ble nektet deltakelse i U-mesterskap i sommer, bare for å bli avspist med null spilletid i denne perioden. Gikk så til Åsane med lovnader om spilletid, men så blir de desperate, legger delvis om spillestilen, og henter inn mer erfarne spillere i hans posisjon. Et nesten borkastet år, som han neppe ønsker å gjenta. Vil muligens ønske seg bort?

Holten: har imponert stort på lån i Mjøndalen denne høsten, men vil mest sannsynlig være langt bak i køen når han returnerer til moderklubben. Det snakkes også mye om at Brann må kjøpe enda en midtstopper i vinter. Da havner han enda lenger bak. Brann 2, uansett om de holder seg eller rykker ned, vil være et for lavt nivå for han neste år. Vil nok mest sannsynlig ønske seg et nytt utlån eller å bli solgt.

Helland: er i mer eller mindre samme situasjon som Holten.

Heggebø: har selv uttalt at karrieren hans ikke tåler så mange flere sesonger som i år, med svært lite spilletid. I motsetning til mange av de andre på listen har han dog bare en konkurrent foran seg, og dermed kan veien til fast plass være kort, f.eks. ved skade på eller salg av Finne. Klubben vil nok gjøre alt de kan for å holde på han, ettersom det vil være svært vanskelig å hente inn en "andrevalg"-spiss av hans kaliber. Tipper han blir, men er nok avhengig av litt flaks for å få spilletiden han trenger.

Myrlid: med mindre Heggebø blir solgt er utsiktene for spilletid av betydning svært dystre. Har mange foran seg i køen i alle posisjoner i angrepsrekken. Er sikkert ikke spesielt keen på nok en sesong hvor han primært spiller Brann 2-fotball. Vil etter alle solemerker ønske seg vekk.

Børsheim: har vært god for Brann 2 i høst, og det er vel ikke usannsynlig at han rykker opp som andrekeeper når Holmen forsvinner. Om det vil innebære noe særlig spilletid for førstelaget derimot, er vel heller lite trolig. Det er dog lite som tyder på han vil være misfornøyd med den situasjonen, og blir nok i klubben.

Så kunne man sikkert tatt med en del til på denne oversikten som har vært med i diverse tropper i år, men primært spiller på Brann 2. Disse er likevel av et slikt kaliber at det neppe er vits i å spekulere om de har utsikter for spilletid for A-laget neste sesong en gang. Veien for disse er alt for lang.

Men oppsummert, så er det som jeg innledet med, ganske bekymringsfullt at slik situasjonen ser ut akkurat nå, så er det egentlig bare Torsvik og Heggebø (som om ikke altfor lenge ikke kan regnes som særlig ung heller) som har noe særlig utsikter for spilletid neste sesong. Og selv i deres tilfeller, har de konkurrenter foran seg i køen som det er ganske sannsynlig at vil bli foretrukket foran dem i en situasjon der alle skadefrie. Dette er også før klubben har handlet inn en eneste ny spiller, som man garantert kommer til å gjøre i vinter.    
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Superjack

Tror ikke tilfellet Torsvik og Kniklas går på manglende signering.

Tipper Horneland helst ikke vil benytte dem før han vet at de tåler det.

Nå er de tilgjengelige om han MÅ bruke dem, men ikke om han har alternativ å ikke benytte dem.

Blir overrasket om ikke Kniklas og Torsvik får litt spilletid før sesongen er over.

Etter Haugesundkampen er det igjen landslagspause, så tipper begge de to får anledning å prøve seg siste to kampene.

Spesielt om det skulle komme flere karantener.

Japhet, Sivert, Børsting og FHM er alle ute ved neste gule.
Brannsupporter.

Lasaron

Ballettdanseren har en fin og litt urovekkende oppsummering. Det er mange av de unge det ikke ser lyst ut for. Og mange vil beholde alle de eldre.

Men, da er det sånn det skal være, da.
Tren på langskudd

andreas1989

Bakerst tenker jeg det er på tide (og forventet) at Holmen drar. Så er spørsmålet om Børsheim kan være klar for rollen som 2 keeper allerede? Dersom man klarer å holde Brann i 2 div så kan det vel være en fin hverdag for han å spille kamper for Brann 2 og sitte på benken for a-laget dersom det lar seg gjøre i praksis? Det ville vært et fint signal iallfall om man dropper å hente inn en mer rutinert keeper for å sitte på benken men heller lar døren være åpen for ungdommen. Skulle Brann 2 gå ned så vil jeg si at situasjonen tilsier at Børsheim heller bør lånes ut. Kanskje Øvretveit er et navn som dukker opp i løpet av vinteren? Det er vel ikke utenkelig at det kan være interesse for Dyngeland der ute gitt kvalitetene hans med føttene men vi får da i det lengste håpe at vi får beholde han.

Høyrebacken mener jeg er plassen vi absolutt må forsterke. Crone tilbyr alt for lite for et lag som er så angrepsvillige som det Brann er. Pedersen spiller med langt mer energi og bør således være et klart førstevalg av de to men her tenker jeg at vi virkelig kan forsterke oss selv med en hurtig spiller med stor kapasitet som selvfølgelig helst skal evne å forsvare seg. Totland har blitt nevnt, det kan jo være spennende utover at han er født på KK.

På venstrebacken er det vel liten grunn til å foreta seg noe som helst. Vi får bare håpe at Torsvik holder seg skadefri så kan han absolutt bli en attraksjon neste sesong.

Etter høyreback plassen så tenker jeg at det som ideelt sett er en venstrebent stopper med tempo og balleferdigheter er det vi bør se oss etter. Problemet er vel at halve Europa jakter det samme så det blir ikke enkelt. Og finner vi ikke den rette typen så er det vel heller neppe noe poeng i å hente inn en ny stopper iallfall så lenge Kristiansen og Sery er friske og raske. Tenker Holten kan spille en sesong til i OBOS og således trenger vi vel ikke å sette han opp mot Palle helt enda men den dagen kommer selvfølgelig. Pedersen har jo vist seg å være et habilt alternativ mens Helland vel bør få mulighetene til å spille fast på OBOS nivå han også.

Posisjon nr 3 jeg mener vi bør se på er anker rollen på midten. Så lenge Sivert fungerer er det liten diskusjon her men vi vet jo at det kommer dårlige kamper derfra og alderen kommer også. Vi har i dag ikke noe klart alternativ i denne rollen så jeg vil jo forvente at avdeling sport også ser dette. Dersom spilleren som eventuelt kommer inn kan bekle en indreløper rolle også vil jo det være et klart pluss.

Felix, Børsting og Kartum er jo en fin miks for indreløper posisjonene så spørs det da hva som skjer med Wassberg. Det er jo lov å håpe at Team Kniklas ser mulighetene til å spille seg til en fast plass i dette laget så lenge beina fungerer. Felix spiller vel neppe i Brann drakt i 2025 så det er jo også noe som kan bane vei for Wassberg.
Hjorteseth burde vel dessverre finne seg en ny klubb, hadde jeg vært han hadde jeg vært ganske så forbannet på Brann.

Kantene ser jo spennende ut foran neste sesong. Særlig om denne Warming skulle vise seg å ikke være fotballinvalid. Castro vil jeg helt klart beholde da han er annerledes enn de andre og absolutt kan ha noe å tilby oss mot lavtliggende motstand. Mathisen, Blomberg og eventuelt Simba går vel fort som samme type som Warming selv om toppnivå forhåpentligvis er langt høyere hos Dansken. Leste at Parmer hadde spekulert i at Blomberg skulle tilbake på backen? Det er jo en del som mener Simba er for dum til å i det hele tatt spille fotball. Jeg sier ikke at Blomberg er for dum til å spille fotball men jeg synes han sliter nok som det er med valgene på kant så om det er realistisk at han skal lykkes om back er jeg tvilende til. Men som Simba har jo han en fysikk som kunne vært meget spennende i backposisjon.

På topp er det vel lite grunn til å foreta seg noe særlig. Men Myrlid bør spille regelmessig OBOS fotball. Situasjonen til Myrlid er i likhet med Hjorteseth sin under enhver kritikk.

Så kort oppsummert etter hva jeg tenker man bør prioritere:

1) Høyreback med kapasitet og tempo.
2) Venstrebent stopper med ballferdigheter og greit fart.
3) Alternativ i ankerposisjonen

I mine øyne bør alle disse spillerne være under 25 år og snakke et skandinavisk språk. I tillegg så er det vel fort mulig at det må komme inn en keeper.

Hickok

Etter mitt syn trenger vi dobbel dekning på alle plasser til neste sesong ettersom vi skal kjempe i toppen og prøve å hevde oss i Europa. Status er da følgende:

Keeper 2 stk + 1 ungdom. Holmen forsvinner nok, og da står vi igjen med Dynge + Børsheim. OK.
Høyreback 2 stk. OK i antall, men ikke i kvalitet. Der bør oppgraderes med 1.
Venstreback 2 stk, OK både i ant og kvalitet.
Stopper 3 stk + Thore P som også funker her. I tillegg kommer Holten tilbake. OK. Helland må ut på lån i Obos neste sesong, som Holten var i år. Jeff fiorsvinner fort i løpet av neste sesong, og da kan løsningen være å hente tilbake Helland.
Midtbane  8 stk. Rikelig i antall, der 3-4 av disse også kan spille ving. OK også i kvalitet. Forsvinner FHM så må han erstattes. Kniklas usikkert om fortsatter, men han har vi erstatter for internt.
Angrep 6 totalt, samt de 3 fra midtbanen som også kan spille her. Mye skadeutsatte spillere, så så pass bør vi nok ha. Ingen umiddelbare med salgspotensiale, men om Blomberg blomstrer, så forsvinner nok han raskt.

Totalt sett er dette OK, men om en får tak i spillere i rett alder som hever kvaliteten, så er det interessant. Ingen posisjoner som er direkte overfylte, da mange spillere er skadeutsatt.

Corran

Eg tenker en høyreback som er offensiv. Enten internt eller eksternt bør på plass
Midtstopper som er spillende (og ha venstrefot som kan brukes)

Så spørs det hva som forsvinner utenom dette.
Vi har en naturlig bedring i angrep på kant med Warning som også kan spille spiss.
Vi har de som er skadet som kommer tilbake

Så om det ikke dukker opp noe fantastisk og ungt vi kan få så trenger vi ikke mer enn dette.
Men litt av nøkkelen ligger jo også i hva spillerne som er der gjør i vinter og i oppkjøringen. Noen skal klare å spille seg inn på laget og noen vil spille seg ut. Noen stagnerer også.

Spørsmålet er jo også hva målet med neste sesong er. Skal vi vinne serien?
Eller skal vi spille i toppen og kvalifisere oss til europa?

Og analyserer vi sesongen i år så er det første som slår meg, som det største problemet, at vi ikke har klart å erstatte Rasmussen.
I forsvaret har vi klart å ta utfordringene som kommer. På kantene har vi klart det noenlunde og i angrep har det vært ok og blir bedre når Heggebø til neste år er med skadefri fra start

PS: En bør også tenke litt over hvem som skal erstatte SHN når han blir skadet/for gammel/for dårlig/forsvinner.
Her er det smart med dagens situasjon å tenke litt langsiktig og at erstatter er en ung spiller som drilles via 2 laget inn i den rollen og slik Brann ønsker den rollen.
Dette kan være en ungdom som er der eller en kan hente en som en ser er det rette råmaterialet. Og en bør tørre å la ham få litt spilletid allerede neste år ved behov og på slutten av kamper
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

andreas1989

November 08, 2023, 12:54:29 PM #292 Last Edit: November 08, 2023, 13:00:31 PM by andreas1989
Tenker at målet må være å klare å ta oss til et gruppespill så får vi se hvordan det går i serien og ikke minst hvor mye krefter Glimt må bruke på å evetuelt kvalifisere seg til CL. Men vi skal jo selvfølgelig være helt der oppe.

Våren blir viktig.

Lasaron

Jeg tenker at målet neste år er å vinne serien. Men at vi skal gjøre det med en bærekraftig spillerlogistikk og en sunn økonomi som tåler at vi eventuelt ikke klarer det.

(Samtidig er jeg fornøyd med topp 7......)
Tren på langskudd

pidre

- Keeper: Om Holmen utgår, bør han erstattes internt.

- Forsvar: Crone har løftet seg i høst, og tror han fortsetter ut kontraktstiden. Skal vi hente en høyre back må det være en spiller som enten er klart bedre enn Crone/Thore P, eller en ung (internt/utenfra) som har potensial. Vi har nok midtstoppere, selv om Sery blir solgt. På v back er vi godt besatt.

- Midtbane. Usikkert mht FHM og Niklas. Kanskje komer det inn noe her. Forlenge med Børst?

- Kanter, angrep. Nå virker Heggebø å være på gang igjen. Castro skal ingen steder. Vi er godt besatt.

Oppsummert, det kommer ikke mange inn, heller ikke mange ut. Vi får Myrlid, Tomar og Holten tilbake fra lån. Mulig kommer det inn en midtbanespiller og en høyreback, men her bør det sees hen til interne alternativer.  

Saludar a los monos!

krakra

Det bør i alle fall ikke komme inn noen over 23 år i vinter. Noe foryngelse er nødvendig, men ellers er stallen godt satt og vel så det. Egentlig litt overfylt hvis man får en skadefri stall. Pamer spekulerer i at Blomberg kan vi back igjen.

David

Vi har nok stoppere, men ikke med de kvalitetene Horneland og Huseklepp først og fremst ser etter. I alle fall kan man tolke det de sa etter LSK-kampen i den retningen. Samtidig liker Horneland åpenbart å tenke høyt rundt mulige omskoleringer, så det kan hende de ser seg fornøyd med å teste ut Torsvik der og la Pedersen fortsette å vikariere hvis nødvendig.

Corran

Vi mangler en spillende midtstopper og da regner jeg ikke med ThoreP
Palle har spilt seg kraftig opp, men det oppbyggende spillet lider litt av at han ikke er god nok med ball eller rask nok.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Denne bør være ung.

Og man burde ikke forlenget med Palle.

Superjack

Quote from: Corran on November 08, 2023, 14:01:43 PMVi mangler en spillende midtstopper og da regner jeg ikke med ThoreP
Palle har spilt seg kraftig opp, men det oppbyggende spillet lider litt av at han ikke er god nok med ball eller rask nok.


Om Thore P skal brukes som stopper, som f.eks Pamer hinter kraftig er tilfellet, så har Brann i utgangspunktet en stopper for mye. Iallefall om policy fortsatt er 3 etablerte + en ungdom.


Larsen, Kristiansen, Pedersen og  Knudsen.

Brann har bare 1 stk høyreback. Som også bør være en av de første ut om stallen skal fornyes.

Ny midtbanegeneral blir det ikke. Tror Sivert signerer ny kontrakt på 3 år i vinter.
Tipper praten i sommer var at Sivert gjør jobben, holder fokus og kjeft, Brann jobber for å forsterke mot 24, og Sivert får ny og forlenget kontrakt.
Enig eller uenig. Ganske sikker på at det skjer.
Brannsupporter.

Go Up