Til en ekte Brann-supporter

Artikkelen ble publisert først i 12.mann. Resten av bladet, med masse spennende saker om Brann, får alle medlemmene våre i posten. Er du ikke medlem, kan du melde deg inn her. Da får du vårt spennende blad i postkassen 4 ganger i året.

 

Lars Arne sitter med beina på bordet og hendene bak hodet, oppslukt i en samtale med Robert, når Vibeke stikker hodet inn døren. Muligheten for å bidra med et innlegg til den neste utgaven av Den 12. Mann nevnes. Med Viking-kampen tett på minnet svinger LAN beina ned fra bordet og avbryter Vibeke: – Da må vi takke for den fantastiske støtten den gjengen gir oss!

Kom regn, kom snø, kom hagl og sludd, den 12 mann leverer alltid

LAN: – Støtten på bortebane har vært helt fantastisk i år. Mot Viking hørte vi ikke hjemmepublikummet annet enn da de scoret sine to mål. Det var full trøkk gjennom hele kampen. Og det skal de vite: Det merker vi.

-Jeg er så mektig imponert over den gjengen, kommer det fra Vibeke og fortsetter. Tenk bare på kampen i Slovakia. Da var det liten tvil om at Bergen var på tur.

 

Takk

Det hersker liten og ingen tvil om at dette innlegget måtte bli en stor takk til våre supportere. Så.

• Først, takk til familien til våre supportere. Vi vet at et liv med en Brann-supporter betyr at du ofte må reise alene i besøk, konfirmasjoner, ferier, ha ansvar for ungene og mye, mye mer. Uten deres tålmodighet og støtte hadde det aldri gått.

• Takk til deg som hjelper oss i sosiale medier. Som svarer på spørsmål og forsvarer klubben når det stormer som verst.

• Takk til deg som reiser på bortekamper. Kommunegrenser og landegrenser er ikke et hinder for deg. Det er vi evig takknemlige for.

• Takk til deg som bruker tid og penger på å lage tifo i verdensklasse.

• Takk til deg som synger for full hals hver kamp, og som likevel klarer å gaule «kokkalele» når seieren er i boks.

• Takk til deg som kommer på trening en lørdags morgen for å vise din støtte til et lag som har møtt litt motstand. Det var etter denne treningen det snudde!

 

Verdens beste tifo

Det har vært noen utrolige tifoer så langt i år, og én som spesielt blir dratt frem i korridorene på Stadion er «LANs røde arme».

LAN: – Det var jo noe spesielt, det banneret, og vi lo godt av det. Men helsikken så mye arbeid, tid og penger det har gått med på å lage noe sånt.

-Og for ikke å snakke om 16. mai da hele banen var omringet av teksten til «Nystemten», smeller det fra Vibeke før hun smilende konstaterer, – Ja, fy søren vi er heldige.

 

Fremtidens 12. mann

Stemningen på Stadion starter på Frydenbø, og under kamp jobbes det utrettelig med å holde trøkket oppe. Satsingen på Bataljonen Ung kommer bare til å bli viktigere i årene som kommer for å dra i gang de andre tribunene. For potensialet her er stort og Lars Arne og spillerne ser frem til den dagen vekselsangen etablerer seg for fullt.

Vibeke: – Dette er viktig. For oss blir det avgjørende å få med barn og unge så tidlig så mulig. Det er nå vi må skape Brann-interesse som igjen fører til at de kommer tilbake til Stadion når de er voksen.

Vibeke ser bort på Lars Arne og Robert som nikker anerkjennende. Men kaffen er drukket opp og nye oppgaver venter. Trenerne fortsetter der de slapp når døren lukkes og Vibeke haster videre. For er det én ting som gjelder, enten det er supporter- eller administrasjonslivet, så gjør det seg ikke selv.

Heia Brann!

 

Artikkelen ble skrevet av Mats Thorbjørnsen, salgssjef privatmarkedet.