Boikott av VM i Qatar. Vi trenger din hjelp!

Bataljonen var tidlig ute for å si i fra om at vi vil boikotte VM i Qatar 2022. Vi vil ikke ha et fotball-VM på en gravplass. Vi aksepterer ikke at menneskerettighetsbrudd, slavekontrakter og dødsfall skjer i fotballens navn. Det er vårt ansvar som idrett å sette grensen for hvilke menneskelige lidelser vi kan akseptere for at andre kan spille og se på idretten vi elsker. Qatar har gått langt over den grensen!

Den 20. juni skal norsk fotball ta stilling til det samme spørsmålet i et ekstraordinært fotballting. Der skal klubbene som stiller opp stemme ja eller nei til boikott av Qatar-VM.

Vi er veldig glad for at Brann vedtok å kreve boikott på klubbens årsmøte litt tidligere i vår. Men for at vi skal få til en boikott trenger vi mer enn bare Brann og de andre store klubbene sin stemme, vi trenger så mange klubber som mulig. Skal vi klare det så trenger vi din hjelp.

Oppgaven vår er helt klar:

Vi må kontakte så mange klubber som vi klarer for å få dem til å

  • Stille på det ekstraordinære fotballtinget 20. juni
  • Stemme for boikott av VM i Qatar.

Og her må vi alle sammen bidra.

  • Kjenner du noen i en fotballklubb?
  • Spiller du eller venner/familie i en klubb?
  • Trener du en klubb?

Da håper vi at du kan ta kontakt med klubben din for å få dem til å stille og å stemme.

Under artikkelen er en link til forslag som du kan bruke når du tar kontakt med klubben. Har du spørsmål må du gjerne kontakte oss i Bataljonen.

Årsmøteforslag for klubben